Bazalna temperatura od A do Z

Zasnivanje

Dragi prijatelji! Da, ovo je oglašavanje, vrti se tako!

Nakon što je rođenje još uvijek krvavo.

Drage djevojke koje su već rodile. Rodila sam prije 41 dana. Rođenje je bilo lako. Nije bilo rezova, ali bilo je suza. Mala vanjska, ali duboka i unutarnja. Dva tjedna kasnije već sam sjedila na magarcu i sve je bilo u redu. Nakon pregleda, ginekolog je propisao candle za fitor za 20 dana i zabranio seks za 2 mjeseca. Prva dva tjedna otpuštanja bila su obilna, zatim razmazana i zatim svijeće. Budući da su smeđe, ne znam ni jesu li mrlje ili ne. Nisam istjerao svijeće tri dana i primijetio sam da krvari crvena krv. Možda zbog zatvora. Bez napetosti, žao zbog detalja, ne mogu ići. Šavovi su izliječeni, ne živimo seksualno, samo ja jedem. Što bi to moglo biti? Želuca ne boli, ništa ne smeta. Ne želim gnjaviti svog liječnika. Tko je imao ovo, koliko dugo imate iscjedak nakon poroda?

Pročitajte komentare 30:

Imam oko 45 dana nakon rođenja... Ako ne i više... I oko zatvora, može li biti nešto laksativno jesti? Šljive, na primjer? Repa? Čajevi koji mogu biti s gv?

Sanja, ali sve sam pokušao. I šljive i kefir, pa čak i dufalak. Svijeće i mikrokristali nisu im pomogli. Jučer sam pokušao redovito klistir, pomogao. Možda je nakon njezine krvi?

Alarmantno je da je krv grimizna, ali je prilično malo.

Mjesec i pol je sasvim normalan. Imam 35 dana.

Olgamogylda, ne može krvariti nakon klistir))) pregledajte vaš izbornik... Što vaš stolac fiksirati.. jesti lužine, svakako jesti juhu i piti više obične vode ne prozračiti... Manje brašna. Jednostavno, ako postoje unutarnje suze, mislim da mogu krvariti ako ste jako teški... Iako to nije činjenica. Izgleda da se smirite svojim G.

I možda mjesečno. Prvi mjesec ponekad hrani dijete s mješavinama.

Imala sam gotovo 2 mjeseca nakon rođenja krvi, ali nisam željela zamarati liječnika. Kao rezultat toga, temperatura tijela pala na 35, bilo je vrtoglavica zbog gubitka krvi. Liječnik je predložio da nešto ostaje i treba čišćenje. Ali za početak, i dalje sam napisao hemostatske pilule, čini se da je oksitocin, ako ne i zbunjujući. Nakon 3 dana, sve je gotovo.

Moj iscjedak bio je oko 43 dana. 40. dana sam krstio moju kćer, tako da još uvijek postoje izlučevine, razgovarala sam s ocem o ovoj temi...

Olgamogylda, malo je vjerojatno da je to M...

Stavio sam obrise u nos s oksitocinom. Ali već sam došao mjesecima...

Moje iscjedak je trajao oko 7 tjedana, a nakon 5 tjedana sve je bilo gotovo, nije se ni razmazalo, a nakon nekoliko dana crvena krv je otišla.. Dan 3 je nastavio. Sada nema ništa.
PySy nakon rođenja, bio sam očišćen

Idite na ultrazvuk na dobar stručnjak za početak, a zatim na r ako vam je potrebna.

Možda mjesečno mjesečno? Izgleda kao izbor na teksturi? Moja prva razdoblja dolazila su za mjesec dana, a onda - tek nakon četiri mjeseca, također sam dojila.

Je li dobro ili nije, ali nakon poroda, točno tri tjedna krvarim. Zatim tjedan pauze i još 7 dana. Tada je mjesečno došlo 2 dana prije kćeri od 7 mjeseci. To je, nakon otprilike šest mjeseci

Čini mi se da su hemoroidi skriveni. Pukotine se pojavljuju iz pritiska tijekom pokreta crijeva - dakle crvene krvi. Nakon prvog rođenja, lochia je nastavila oko mjesec dana. Formalno, sve bi trebalo izliječiti za 40 dana. I u svakom slučaju, Lochia je obično blijeda i nestaje, a ne crveno grimizno. Ništa u maternici krvi tako grimizno. Uklonite zatvor. Pregledajte prehranu.

Nakon 6 tjedana isporuke imala sam iscjedak kakav bi trebao biti, tada nije bilo ničega za taj dan, a zatim i crvene krvi, a još tri tjedna liječnik je propisao 2 minute za mene i divigel, pokazalo se da jednostavno nije dovoljno hormona, sve je išlo odmah se prebacila na kontracepciju. Ali bili smo gotovo odmah na vrbama.

Kotikot, krv ne dolazi iz anusa.

Gotovo dva mjeseca imala sam iscjedak, ponekad mi se činilo da će završiti, malo smeđe, a sve je cijelo vrijeme prekriveno smeđim, a opet grimizno. Mislila sam, mjesečno se izmakla između vremena Ali samo za 2 mjeseca sve je upravo prošlo, a mjesečno je bilo u 10 kćeri mjeseci. Nakon dva mjeseca nakon rođenja, bio sam u ginekologu, rekli su, apsolutno sve je obnovljeno, sve je bilo normalno. Ipak, to je sve pojedinačno, netko, i nakon nekoliko tjedana već nema iscjedak, nisam ušao u njihov broj

2 mjeseca nakon prvog i drugog rođenja

Olgamogylda, moja krv je imala 35 dana, a onda se zaustavila. Prošao je kroz 6. 5 tjedana za inspekciju. Na stazi. Dan početka pražnjenja - bilo je 3-4 dana - odlučeno je da je bilo mjesečno, ali smo na NE

Imao sam isti problem: mjeseci 1, 5 nakon porođaja su iscjedak. Kad je moja kćer imala 2, 5 mjeseci (još nije živjela seksualno), a zatim je sljedećeg dana otišla u toalet "velika" počela krvariti puno crvene krvi. Isprva sam mislio da je krv od svećenika, jer su se sramom nakon rođenja pojavili veliki problemi. Ali krv je odatle. Otišao sam kod ginekologa radi provjere, prošao pokvarenost, ultrazvuk - sve je normalno. Općenito, suze i microcracks na krovu. Iz "naprezanja" počelo je krvariti. Uložene svijeće Galavit s Pantoderm (propisane svijeće Depantol-ja nisam uklapa).
I u zadnje vrijeme, nakon spolnog odnosa, ponovno je počela s krvlju. Pod uvjetom da su svijeće Longidase s Pantodermom.
Mislim da su ovo vaše krvi krvavi. Naravno, liječniku je bolje.

6-8 tjedana nakon poroda, normalno je da je lochia glavna stvar, tako da ne traje 2 mjeseca da se vidi liječnik, a ako nema ugodnog mirisa, sve je u redu. Pričekajte 2 mjeseca)))

Dobro je ako postpartum iscjedak traje 6-8 tjedana (to je točno koliko dugo je potrebno da maternica preokrene nakon trudnoće i poroda). Njihov ukupan broj za to vrijeme je 500-1500 ml.

U prvom tjednu nakon rođenja iscjedak se može usporediti s uobičajenim mjesečnim, samo oni imaju više obilnih i mogu sadržavati ugruške. Svaki dan se smanjuje količina iscjedka. Postupno, oni steknu žućkasto-bijelu boju zbog velike količine sluzi, mogu se miješati s krvlju. Otprilike četvrtog tjedna primjećuje se slaba, "uočljiva" ispuštanja, a do kraja 6-8. Tjedna isti su kao i prije trudnoće.

U žena koje dojke, poslijeporođajni pražnjenje se zaustavlja brže, jer je cijeli proces reverzije maternice brži. U početku, može doći do grčeva u donjem dijelu trbuha kada se hrane, ali u roku od nekoliko dana prolaze.

U žena koje su prolazile kroz carski rez, sve je sporije, jer zbog prisutnosti šavova na maternici, to se gubi još gore.

Pravila higijene u postpartum periodu. Poštivanje jednostavnih pravila higijene pomoći će u izbjegavanju zaraznih komplikacija. Od prvog dana postporođajnog razdoblja nalazi se raznovrsna mikrobna flora u loži, koja, umnažanjem, može uzrokovati upalni proces. Stoga je važno da se lochia ne zadržava u maternici ili vagini.

Tijekom cijelog razdoblja dok se iscjedak nastavlja, moraju se koristiti jastučići ili peludne pelene. Brtve se moraju mijenjati najmanje svakih 3 sata. Bolje je koristiti brtvama mekom površinom nego s "mrežicom", jer pokazuju bolju prirodu ispuštanja. Jastučići s okusima se ne preporučuju - njihova uporaba povećava rizik od alergijskih reakcija. Dok laže, bolje je koristiti pelene za krevet, kako ne bi spriječili oslobađanje lochia. Možete staviti pelenu tako da ispuštanje izlazi slobodno, ali ne tlo rublja. Tamponi se ne smiju upotrebljavati jer sprječavaju uklanjanje vaginalnog pražnjenja, umjesto toga apsorbiraju, što može uzrokovati razmnožavanje mikroorganizama i izazvati razvoj upalnog procesa.

Nekoliko puta dnevno morate oprati (nakon svakog posjeta toaletu), svakodnevno se morate tuširati. Genitalski se treba isprati vani, ali ne i iznutra, u smjeru od naprijed prema natrag, ne možete špricati, jer na taj način možete nositi infekciju. Iz istih razloga ne preporučuje se kupanje.

S većim tjelesnim naporom, količina iscjedka može se povećati, stoga nemojte podizati ništa teške.
Obratite se liječniku u sljedećim slučajevima:
Ispuštanje je steklo neugodno, oštro, purulentan karakter. Sve to ukazuje na razvoj zaraznog procesa u uterusu - endometritis. Najčešće, endometritis je također popraćen nižom abdominalnom boli i groznicom,
U izobilju krvnog iscjetka pojavio se nakon što je njihov broj već počeo smanjivati ​​ili krvarenje nije zaustavljeno dugo vremena. To može biti simptom činjenice da u maternici nema uklonjenih dijelova poroaja koji ometaju normalnu kontrakciju,
Pojava sirastog pražnjenja ukazuje na razvoj vaginitis kvasca, to također može uzrokovati svrbež u vagini, a ponekad i crvenilo na vanjskim genitalijama. Rizik ove komplikacije povećava se kod uzimanja antibiotika,
Postpartum se iscjedak naglo zaustavio. Nakon cezariannog dijela, komplikacije su češće nego nakon vaginalne dostave.
U slučaju teških krvarenja (nekoliko jastučića u roku od sat vremena), potrebno je pozvati hitnu pomoć i ne otići sam do liječnika.
Nezavisno, gore navedene komplikacije ne prolaze. Potrebna je adekvatna terapija koja mora započeti što je ranije moguće. U nekim slučajevima potrebno je liječenje pacijenata.
U slučaju komplikacija nakon porođaja, žena se može prijaviti ne samo na antenatalnu kliniku, već također i (u svakom slučaju, u bilo koje doba dana) u bolnicu za majčinstvo gdje je dostava izvršena. Ovo pravilo vrijedi 40 dana nakon isporuke. Obnova menstruacijskog ciklusa.

Vrijeme oporavka menstrualnog ciklusa za svaku ženu je individualno. Nakon poroda u ženskom tijelu proizvodi se hormon prolaktin koji stimulira proizvodnju mlijeka u ženskom tijelu. Ono sprječava formiranje hormona u jajnicima, i stoga sprječava ovulaciju.

Ako beba bude dojena, redoviti menstrualni ciklus svoje majke oporavit će se 5-6 mjeseci nakon poroda i može se oporaviti i nakon prestanka dojenja. Prije toga, menstruacija možda neće biti uopće, ili mogu doći s vremena na vrijeme. Uz umjetno hranjenje (dijete dobiva samo mliječnu formulu), menstruacija se u pravilu obnavlja 2-3. Mjesec nakon rođenja.

Pažljiva pozornost na prirodu postpartum izbijanja i druge pokazatelje uspješnog tijeka postpartum razdoblja pomoći će ženi izbjeći mnoge komplikacije. Važno je slijediti sva pravila higijene i preporuke liječnika.

Prisutnost krvarenja mjesec dana nakon porođaja

Uočavanje nakon porođaja je posve prirodni fenomen. U prosjeku traju do 1,5 mjeseca, međutim, ovo razdoblje može varirati u jednom ili drugom smjeru. Neke žene imaju iskustvo kada krvarenje nastavi mjesec dana nakon rođenja. Koje je moguće povezati, smatra se normalnim i kakvi bi simptomi trebali upozoriti mladu majku? Mi ćemo se baviti ovim pitanjima u našem članku.

Priroda postpartum izbijanja

Tijekom trudnoće žene značajno povećavaju količinu krvi koja cirkulira u tijelu. Prema statistikama, količina krvi može narasti za 30-50%. Dakle, priroda daje odgovarajuću prehranu i kisik djetetu u razvoju u maternici, a također stvara i neku vrstu rezervi krvi za ublažavanje posljedica porođaja i postpartum razdoblja. Plućice maternice rastu i, do rođenja, njezina krvna doza doseže svoj maksimum.

U procesu porođaja i nakon njih 2-3 dana, opažaju se aktivne sekrecije koje su označene medicinskim izrazom "lochia". Ovo je prirodan proces, ne treba se bojati. S takvim izlučevinama, žensko tijelo može izgubiti do 1.5 litara krvi, a to je i norma. Štoviše, mala količina loše protjerana može ukazivati ​​na njihovu akumulaciju u maternici, što može uzrokovati upalni proces. Međutim, iznimno je važno razlikovati lochia od krvarenja maternice u vremenu, što ima otprilike isti izgled. Uostalom, takvo krvarenje je ispunjeno smrću, pa stoga zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju.

Kasni postpartumski iscjedak

Krvarenja koja se javljaju kod žena mjesec dana nakon poroda mogu imati različite uzroke. Ako žena u radnoj nesreći pogađa sumnje, onda je bolje konzultirati se s liječnikom.

Dugoročna lochia. Spazmatične kontrakcije maternice, počevši od poroda i neko vrijeme, intenziviraju se prilikom vezanja djeteta na prsa i pomažu uterusu da se očisti od čestica krvi i ugrušaka u njemu. Lochia je ostatak ramenog kanala, placente, endometrija, koji se prikazuju izvan nekoliko dana nakon rođenja. Do kraja prvog tjedna nakon porođaja, njihova se boja mijenja, postaju smeđa, postaju blijedi, manje rijetki, a do kraja prvog mjeseca prestaje puštanje lochia. U nekim ženama, oslobađanje Lohege je odgođeno za razdoblje od 1,5 mjeseci nakon porođaja i još više. Ovo je granica norme i obično može biti uzrokovana sljedećim razlozima:

 • Žena ne diše. Ne proizvodi hormon prolaktin, koji stimulira kontrakciju maternice, pa se njegovo pročišćavanje javlja sporije. Ako nema krvnih ugrušaka ili neugodnog mirisa u pražnjenju, onda nema razloga za anksioznost, oni će postupno nestati.
 • Rođenje je izvedeno pomoću carskog reza. Šav na maternici sprječava pravilno ugovaranje, zbog čega je proces obnove kasnio. Slično tome, trajanje krvarenja pod utjecajem su ozljeda i suza tijekom rada i postavljanje unutarnjih šavova.
 • Uterus tijekom trudnoće bio je uvelike rastegnut zbog velike veličine fetusa ili prisutnosti nekoliko fetusa, što povećava razdoblje oporavka bivšeg oblika.
 • Prisutnost fibroida, fibroida, polipa ometa normalnu kontrakciju maternice, što povećava trajanje pražnjenja.
 • Krvna koagulacija je prekinuta. O postojanju ovog problema liječnik se mora upozoriti u fazi planiranja djeteta. I, naravno, žena bi trebala biti spremna za činjenicu da će prirodno krvarenje nakon porođaja trajati puno dulje nego obično.
 • Prekomjerno fizičko naprezanje može dovesti do suza mišića, pa čak i krvarenja, što će usporiti proces obnavljanja nakon poroda i odgoditi trajanje pražnjenja.

Pojava menstruacije. Obično dva mjeseca nakon poroda, žene nemaju vremena. Ali to vrijedi i za one majke koje dojkuje dijete. U ovom slučaju, oslobođeni prolaktin inhibira proizvodnju estrogena, koji je odgovoran za sazrijevanje folikula i obnavljanje menstrualnog ciklusa.

Za one žene koje iz jednog ili drugog razloga ne stavljaju dijete na prsa, menstruacija se može nastaviti za mjesec i pol dana nakon isporuke.

Ovo je dobar znak i ukazuje na brzu oporavak maternice i hormonsku pozadinu ženskog tijela. Budući da tijekom mjesečnog iscjetka postaju obilni i imaju svijetlu crvenu boju, žena je potrebno pravilno utvrditi je li to zapravo stvar menstruacije ili ima krvarenje maternice koje je iznimno opasno za zdravlje i zahtijeva hitnu medicinsku njegu.

Upalni proces u unutarnjim genitalnim organima. To može biti uzrokovano preostalim česticama porodnih kanala posteljice, endometrija ili infekcije vezane tijekom operacije.
Rani spolni odnos. Obično, liječnici preporučuju da se suzdrže od intimnih veza dva mjeseca nakon rođenja djeteta. Tijekom tog perioda potrebno je obnoviti zdjelice. Ako partneri započnu spolne odnose prije preporučenog razdoblja, to može dovesti do pojave krvarenja.

Prisutnost cervikalne erozije može izazvati smeđe ili krvavo iscjedak u kasnom postpartum razdoblju. Potvrdite da dijagnoza može biti ginekolog. Također će propisati odgovarajući tretman tijekom kojeg se seks ne preporučuje.

Što bi trebalo izazvati alarm

Ako se umjesto da silazi, volumen iscjedka iznenada povećava, žena se treba posavjetovati s liječnikom, jer u ovom slučaju može biti simptom krvarenja maternice. Ako se nekoliko sati za redom standardna brtva natopri krvlju za 40-60 minuta - ovo je unutarnje krvarenje.

Ako iscjedak dobije neugodan miris ili žućkasto-zelenu nijansu, tada se najvjerojatnije upalni proces razvija u unutarnjim genitalnim organima. Razlog za to može biti zavoja crijeva maternice i, kao rezultat toga, akumulacija lokusa.

Upalni proces u maternici može dovesti do razvoja endometritisa. Može biti popraćena teškom boli u donjem dijelu trbuha, povišenoj temperaturi i gnojnom iscjedenju. Kada potvrdite dijagnozu, liječnik će definitivno propisati tijek antibakterijskih lijekova i curettage maternice.

Pored ovih čimbenika, razlozi hitne žalbe liječniku su:

 • pojava ugrušaka, sluzi;
 • bol u donjem dijelu trbuha;
 • groznica, slabost, pogoršanje zdravlja;
 • trajanje pražnjenja više od 6-7 dana.

Kako bi se maternica oporavila što je prije moguće nakon rođenja djeteta, liječnici savjetuju da se češće spavaju na želucu, ili se barem mogu odmoriti na tom položaju. Također, ne biste trebali pješačiti s prepunom mokraćnog mjehura, bolje je otići u WC kad dođe do prvog poriva.

U većini slučajeva, iscjedak koji se nastavlja u žena mjesec dana nakon poroda je prirodni fenomen i ne zahtijeva bilo kakve mjere ili liječenje. Međutim, tijekom tog perioda mogu se osjetiti problemi tijekom porođaja, na primjer, erozivne procese u maternici ili placentama u maternici. Stoga, žena treba pažljivo pratiti intenzitet i prirodu iscjedak, u vrijeme primijetiti alarmantne simptome.

Grimizni krvavi iscjedak: krv mjesec dana nakon rođenja

Grimizni iscjedak iz vagine nakon što dijete napusti, bez obzira na to je li prirodno ili koristi carski rez. Razlog za krvarenje je popravak organa, osobito kada je placenta izravno pričvršćena na zid. Dok se polako smanjuje na pravu veličinu, a žensko tijelo istjera tekućinu iz rane.

Ako je crvena krv potekla iz genitalnog trakta, to su najčešće prirodne posljedice pojave djeteta, a traje od 14 do 21 dan, ali se događa da se u drugoj vrsti iscjedka ostane tijekom cijelog postnatalnog razdoblja. Koliko je krvi normalno? Kada biste trebali potražiti liječničku pomoć ako krvarenje nije zaustavljeno unutar određenog vremena unutar mjesec dana od isporuke? Razmotrite svako pitanje.

krvarenje

Ako ćete biti mama uskoro, pripremite se da će u prvih nekoliko dana crveno iscjedak biti jači nego tijekom obilnog menstrualnog ciklusa. Postoji svibanj isto tako biti ugrušaka, ali svaki dan oni će biti manje. Kada prvi put stojite na noge, vaš ichor doslovno može teći dolje, zbog nakupljanja u vagini.

Tijekom tog vremena ne biste trebali koristiti tampone jer mogu uzrokovati infekciju i iritirati vaginu nakon prirodnog izgleda djeteta. Veliki noćni jastučići, urološki jastučići ili pelene bili bi mnogo bolji izbor.

Tijekom vremena krvarenje nakon porođaja prestat će biti tako obilato i količina krvi bit će ista kao u normalnim menstrualnim razdobljima.

Zatim promijenite veličinu i vanjske lohii. Ubrzo nakon rođenja, oni će biti svijetlo crvena, zatim smeđa i žuta. Ovo će biti znak ozdravljenja unutarnjeg organa. Zapamtite da tjelovježba može pridonijeti tamnijoj hladovini tekućine.

Krvarenje i bolovi u trbuhu mogu vam pratiti tijekom dojenja, jer se povećava oksitocin, što uzrokuje da se maternica ugovara. Nakon otprilike sedam dana, krvarenje bi trebalo postati manje bolno, a njezina količina bi se trebala smanjivati.

Grimizna boja

Grimizne sekrecije nakon rođenja nakon mjesec dana ponekad sadrže ulomke eksfoliativnog tkiva maternice i sluzi. S vremenom, sekrecija treba dobiti prozirnu boju i traje do 6 tjedana, a ne bi smjela imati neugodan miris.

Ne samo da je smanjenje i pročišćavanje unutarnjih organa odgovoran za krvarenje nakon porođaja u mjesec dana, već i drugi čimbenici kao što su:

 1. ozljeda ili perinealnog rezanja tijekom porođaja;
 2. vratne rane;
 3. problemi koagulacije;
 4. rupture i krvarenje u unutrašnjosti mišića maternice.

Ako Lochia iznenada postaje iznimno bogata, stoga je potrebno češće od dva sata zamijeniti sanitarne jastuke, odmah obavijestite liječnika ili posjetite bolnicu gdje ste rodili dijete. Ozbiljno krvarenje zahtijeva hitnu medicinsku pomoć.

Trebali biste vidjeti liječnika ako:

 • naglo zaustavljanje lochia;
 • pojavi se groznica - iznad 38 ° C;
 • Boja krvi promijenila se i postala grimiz;
 • uz vrlo jaku bol u trbuhu;
 • sadrži ugruške.

statistika

Krvarenje nakon posteljice mjesec dana nakon porođaja javlja se u 5% novih majki. Dijagnosticiran je gubitak krvi iznad 500 ml. Tijekom prvih 24 sata nakon rođenja, postoji povećani rizik od tzv. Primarnog gubitka krvi nakon poroda.

 1. višestruka trudnoća;
 2. velika veličina djeteta;
 3. poligidramnioz;
 4. dugačka isporuka djeteta;
 5. placenta previa;
 6. opća anestezija;
 7. infuziju magnezij sulfata i prerano odjeljivanje posteljice.

U većini slučajeva, odlazne mase odgovaraju atoniju ili poremećaju kontrakcije mišića maternice. Ponekad uzrok je i ostatak utrobe u maternici, traumi ili oštećenoj zgrušavanju.

higijena

Tijelo žene traje otprilike 1-2 mjeseca da se dobije u obliku nakon pojave novog člana obitelji. Maternica tijekom tog razdoblja podsjeća na veliku zacjeljivu ranu, koja treba posebnu njegu.

Načela intimne higijene:

 1. Operite prepone čim je to moguće, uvijek nakon mijenjanja jastučića. Dopuštena je uporaba intimnih higijenskih tekućina s neutralnim pH ili sivim sapunom. Ljekarne imaju priliku kupiti posebne antiseptike s protuupalnim učinkom za otapanje u kuhanoj vodi. Osim toga, oni smanjuju bol u perineumu nakon prirodne dostave zbog analgetika u svom sastavu.
 2. Nakon što je krv otišla nakon rođenja djeteta, trebali biste zaboraviti na kupanje. Kupanje u toploj vodi širi krvne žile i uzrokuje jak i obilni iscjedak. Svakako oprati u tušu, u bideu ili u zdjelici s toplom prokuhanom vodom.
 3. Oprati se od pubisa u smjeru anusa, a ne obratno. Nemojte brisati kožu i nježno dodirnuti ručnikom kako biste skupili višak vlage.
 4. Važno je nositi odgovarajuće donje rublje. Gaćice bi trebale biti prozračne, po mogućnosti pamuk. Kada lochia i perinealna trauma iritiraju kožu, možete ostaviti donje rublje dok leži ili spava. Takve zračne rane treba obaviti nekoliko puta dnevno.

Pristup zraka ubrzava perničko iscjeljivanje.

Kritični dani se vraćaju

Od žena koje odlučuju o dojenju, oko 80% može očekivati ​​da će menstruacija započeti u 10-11 mjeseci. Dojenje usporava menstruaciju i ovulaciju za oko 20 tjedana ili više. Međutim, nije neuobičajeno kada je vrijeme menstruacije dulje od 20 tjedana. Svaka žena i njene razine hormona su jedinstveni, pa je teško reći kada će se razdoblje točno obnoviti. Za neke žene vraća se sljedeći mjesec nakon rođenja, a za druge tek nakon završetka dojenja.

U prvim mjesecima nakon otpuštanja djeteta, menstruacija će biti vrlo nepravilna i trajati kraće ili duže od normalnog menstrualnog razdoblja. Neke žene smatraju da su njihova prva razdoblja počela toliko obilna da koriste oba jastučića i tamponi zbog intenziteta protoka sekreti.

Menstruacija je nemir za mladu majku, ali sve dok je veličina izlučene tekućine normalna, nema razloga za zabrinutost. U slučaju prekomjernog volumena, obratite se liječniku.

Grimizni iscjedak nakon isporuke u mjesec dana

Nakon što se dijete rodi, posteljica se odvaja od maternice u svjetlost koja izaziva raskidanje brojnih posuda koje ih povezuju. To čini krvarenje, s kojom izlaze ostatci placente, već mrtve čestice endometrija i neki drugi tragovi fetalne intrauterine aktivnosti.

Takvo iscjedak nakon porođaja u medicini zove se lochia. Neće moći izbjeći nijednu od novopridoštenih mama. Međutim, postoji niz pitanja koja uzrokuju. Što više žena bude svjesna svoje trajnosti i prirode, to je manji rizik od izbjegavanja komplikacija koje se često pojavljuju na pozadini takvog porodnog razdoblja "menstruacije".

Posebna pažnja u tom razdoblju treba posvetiti osobnoj higijeni. Da biste izbjegli moguće infekcije i neugodne mirise, jer djevojka uvijek želi ostati atraktivna, vrijedno je pažljivo i pažljivo posvetiti kozmetičkim deterdžentima koje koristite.

Odabirom higijenskih proizvoda uvijek treba biti oprezniji i ne zanemariti čitanje sastava. Nakon poroda, vaše tijelo prolazi kroz razdoblje prilagodbe i oporavka, pa stoga mnoge kemikalije mogu samo pogoršati stanje i produljiti razdoblje oporavka. Izbjegavajte kozmetiku koja sadrži silikone i parabene, kao i natrij sulfat laureth. Takve komponente začepljuju tijelo, prodiru kroz krv kroz pore. Posebno je opasno koristiti takve proizvode tijekom dojenja.

Da biste bili spokojni za vlastito zdravlje i zdravlje djeteta, kao i ostati uvijek lijepi i atraktivni, koristite kozmetičku njegu samo od prirodnih sastojaka, bez boja i štetnih aditiva. Mulsan Cosmetic ostaje lider u prirodnim kozmetičkim deterdžentima. Bogatstvo prirodnih sastojaka, razvijeno na bazi biljnih ekstrakata i vitamina, bez dodavanja boja i natrijevog sulfata, čini ovu kozmetičku marku najpogodniju za razdoblje dojenja i postnatalne adaptacije. Detaljnije možete naučiti na web stranici mulsan.ru

Trajanje ispuštanja

Tijelo svake žene vrlo je individualno, a vrijeme obnavljanja nakon rođenja djeteta također je različito za svakoga. Stoga, nedvosmislen odgovor na pitanje koliko dugo iscjedak nakon rođenja, ne može biti. Međutim, postoji okvir koji se smatra normom, a sve što nadilazi je odstupanje. Svaka mlada mama treba ih voditi.

Stopa postpartalnog iscjetka, ustanovljena u ginekologiji, traje od 6 do 8 tjedana.

 • tolerancije

Učinite od 5 do 9 tjedana. No, takvo trajanje iscjedak nakon porođaja ne bi trebalo uvjeriti: unatoč činjenici da liječnici smatraju da je to beznačajno odstupanje od norme, potrebno je obratiti pažnju na njihovu prirodu (količina, boja, debljina, miris, sastav). Ovi opisi će vam točno reći je li sve u redu s tijelom ili je bolje potražiti liječničku pomoć.

 • Opasna odstupanja

Lochia treba biti upozorena, čije trajanje je manje od 5 tjedana ili duže od 9 godina. Potrebno je otkriti kada se postpartumna iscjedak završava. Jednako je loše kad se dogodi prerano ili vrlo kasno. Ta razdoblja ukazuju na ozbiljne kršenja tijela mlade žene, koje zahtijevaju neposredno laboratorijsko istraživanje i liječenje. Što prije posavjetujete s liječnikom, manje je opasno posljedice takvog produljenja ili, naprotiv, kratkoročno iscjedak.

Potrebno je znati! Mnogo mladih majki se raduju kad im se nakon porođajnih izbijanja završilo u roku od mjesec dana. Čini se im da su "skloni s malo krvi" i mogu ući u uobičajeni ritam života. Prema statistikama, u 98% takvih slučajeva, nakon nekog vremena, sve završava hospitalizacijom, jer tijelo nije moglo biti potpuno očišćeno, a ostatci postnatalne aktivnosti izazvali su upalni proces.

Odstupanja od norme mogu biti prihvatljiva i opasna. Ali u svakom slučaju, oni mogu imati ozbiljne posljedice za zdravlje mlade mame u budućnosti. Stoga svaka žena treba pratiti koliko dugo iscjedak ide nakon isporuke, uspoređujući njihovo trajanje s normom utvrđenom u ginekologiji. Ako ste u nedoumici, odmah se posavjetujte s liječnikom. Mnogo toga ne ovisi samo o tome koliko dugo traju, nego io drugim, već kvalitativnim karakteristikama.

Sastav lohii

Da bi se shvatilo je li sve u redu s obnovom tijela nakon porođaja, žena mora paziti ne samo na trajanje Lohee. Ponekad se uklapa u normu, ali njihov sastav ostavlja mnogo da bude poželjan i može ukazivati ​​na ozbiljne probleme.

normalno:

 • prva 2-3 dana nakon rođenja krvarenje zbog praska krvnih žila;
 • tada će maternica početi iscjeljivati, i neće biti više otvorenih krvarenja;
 • obično u prvom tjednu, možete pratiti iscjedak s ugrušcima - tako se mrtvi endometrija i placenta pojavljuju;
 • nakon tjedan dana više neće biti ugrušaka, lochia će postati tekućom;
 • nema potrebe za zastrašivanjem ako promatrate sluznicu nakon isporuke - to su proizvodi fetalne intrauterine aktivnosti;
 • sluz unutar tjedan dana također treba nestati;
 • 5-6 tjedana nakon rođenja djeteta, lochia postaje slična uobičajenim potezima, koji se javljaju tijekom menstruacije, ali s koaguliranom krvlju.

Zato krvarenje nakon porođaja, koje plaši mnoge mlade mame, je norma i ne bi trebalo uzrokovati anksioznost. Mnogo je gori ako gnoja počinje miješati s njima, što je ozbiljno odstupanje. Potrebno je konzultirati liječnika ako sastav Lochia ima sljedeće karakteristike:

 • gnojni iscjedak nakon porođaja pokazuju početak upale (endometrioza), zahtijevaju hitno liječenje, uzrok - infektivne komplikacije, koje su često popraćene groznica, bol u trbuhu i stoga se ne razlikuju lochia neugodan miris i zelenkasto-žute boje;
 • ako mucus i ugrušak traju dulje od tjedan dana nakon isporuke;
 • vodeni, prozirni lochia i ne smatra se mjerilo, jer može biti simptom nekoliko poremećaja: to je tekućina krvnih i limfnih žila, koja dospije kroz vaginalnu sluznicu (naziva transudate), ili gardnerelloz - vaginalni dysbacteriosis koji se razlikuje obilan s neugodnim mirisom.

Ako žena zna koja se ispuštanja nakon porođaja smatra normalnom ovisno o njihovom sastavu i koja ukazuje na odstupanja, moći će se odmah savjetovati s ginekologom za liječnički savjet. Nakon testiranja (obično test, krv i urin) se dijagnosticira i propisano je odgovarajuće liječenje. Shvatite da tijelo nije dobro, također će pomoći boja lohii.

Boja poroda nakon menopauze

Pored sastava lohii, pazite da obratite pažnju na boju. Njihova sjena može puno reći:

Sve druge boje Lochia su abnormalne i mogu ukazivati ​​na različite komplikacije i bolesti.

Žuta lochia

Ovisno o nijansi, žute sekrecije mogu govoriti o sljedećim procesima koji se javljaju u tijelu:

 • blijedo žuta, ne baš obilna lochia može početi do kraja drugog tjedna nakon rođenja - to je norma i ne smije izazivati ​​zabrinutost mladoj mami;
 • ako je svijetle žute iscjedak s dozom zelene i truo miris već otišao za 4 ili 5 dana nakon rođenja djeteta, to može značiti početak obloge od upale maternice, koji se zove endometritis;
 • ako je nakon 2 tjedna izbijanje žute boje, dovoljno svijetle boje i sluzi, također vjerojatno da će biti simptom endometritisa, koji nije tako očit, ali skriven.

Dismenoreja je beskorisno da se liječiti kod kuće: ona zahtijeva ozbiljnu liječenje antibioticima, au teškim slučajevima, kirurško uklanjanje oštećenog epitela maternice upale sluznice za čišćenje, kako bi gornji sloj kože da se oporavi brže.

Zelena sluz

Endometritis također može biti označen zelenim sekretima, koje su mnogo gore od žutih, jer znače već pokrenut upalni proces - endometritis. Čim se pojave prve kapljice gnojova, čak i ako su samo malo zelenkaste, odmah se posavjetujte s liječnikom.

Bijelo iscjedak

Vrijedno je započeti brigu ako je bijela lochia otišla nakon porođaja, popraćena simptomima kao što su:

 • neugodan miris s kiselinom;
 • sirovu konzistenciju;
 • svrbež prepone;
 • crvenilo vanjskog genitalija.

Sve to svjedoči o genitalnim i urinarnim infekcijama, vaginitisu kvasca ili vaginalnoj candidiasis (mast). U prisutnosti takvih sumnjivih simptoma, neophodno je da se posavjetujete s ginekologom tako da uzme vaginalni razmaz ili bakterijsku kulturu. Nakon potvrde dijagnoze, propisat će se odgovarajuće liječenje.

Crno krvarenje

Ako crno odvajanja u postnatalnom ili laktacije razdoblja, ali bez ikakvih dodatnih simptoma u obliku neugodnog, jedak miris ili bol, oni su norma i diktiraju promjene u sastavu krvi u vezi s restrukturiranjem ženskog hormonalnog ili hormonalnog kvar.

Korisne informacije. Prema statistikama, žene daju ginekologu nakon porođaja pretežito zbog pritužbi na crni iscjedak, što ih najviše plaši. Iako je u stvarnosti najopasnija opasnost zelena boja lohii.

Crvena boja

Lochia bi inače trebala biti crvena samo u početnoj fazi, u prvim danima nakon rođenja djeteta. U tom razdoblju maternica je otvorena rana, krv nema vremena za koagulaciju, a iscjedak postaje crveno-crvena, dovoljno svijetao. Međutim, tjedan dana kasnije to će se promijeniti u smeđe-smeđe boje, što će također pokazati da se iscjeljenje odvija bez odstupanja. Obično, iscjedak mjesec dana nakon rođenja postaje mutno-sivo-žuta, bliže prozirnom.

Svaka mlada žena koja je postala majka trebala bi jasno i jasno razumjeti koliku će boju otpustiti nakon poroda, a koja će joj sjena lohije dati signal da trebate posjetiti liječnika. Ovo znanje pomoći će izbjeći mnoge opasne komplikacije. Druga obilježja poroda nakon menstruacije može biti upozorena tijekom tog razdoblja - njihova bogatstva ili oskudice.

Broj pražnjenja

Kvantitativna priroda pražnjenja nakon porođaja također može biti drugačija i ukazivati ​​na normalan oporavak maternice ili bilo koja odstupanja od norme. S ove točke gledišta, nema problema ako:

 • u prvom tjednu postoji obilje pražnjenja nakon poroda: tijelo se očisti od svih nepotrebnih: i krvnih žila koje su obavile svoj posao, i zastarjele endometrijske stanice, ostatke posteljice i fetalni intrauterini proizvodi;
 • s vremenom postaju manje i manje: slaba iscjedak, počevši od 2-3 tjedna nakon rođenja, također se smatra normom.

Žena bi trebala biti upozorena ako se neposredno nakon isporuke primi prenisko pražnjenje: u tom slučaju kanali i cijevi mogu postati začepljeni, može nastati neka vrsta tromba koja sprječava tijelo da se oslobodi postpartumnih otpadaka. U tom slučaju potrebno je konzultirati liječnika i položiti odgovarajući pregled.

Još gore, ako obilna lochia ne završava predugo i odlazi 2-3 tjedna, ili još više. Ovo sugerira da se proces ozdravljenja odgađa i maternica se ne može potpuno oporaviti iz nekog razloga. Oni se mogu odrediti samo tijekom liječničkog pregleda, a potom ukloniti kroz liječenje.

Miris Loške

Žene znaju da svaka izlučevina iz tijela ima specifičan miris koji se može ukloniti samo kroz higijenu. U postpartum period, ova karakteristika lohije može napraviti dobru uslugu i prijaviti probleme u tijelu na vrijeme. Obratite pažnju na to kako miris iscjeljuje nakon porođaja.

 • U prvim danima treba doći s mirisom svježe krvi i vlažnosti, nakon tog vremena može postojati zamršenost i čar - u ovom se slučaju smatra normom.
 • Ako postoji postpartumski iscjedak s neugodnim mirisom (može biti prokleto, kiselo, oštro), to treba biti upozoreno. Zajedno s ostalim abnormalnostima (boja, obilje), ovaj simptom može ukazivati ​​na upalu ili infekciju maternice.

Ako vam se čini da poslijeporođajni miris jako nestaje, ne biste se trebali nadati da je privremena, uskoro će proći ili je norma. Da bi se izbjegle komplikacije, najprikladnija odluka u ovom slučaju bila bi konzultirati liječnika barem za savjet.

Razbijanje u sekrecijama

Često se događa da je iscjedak nakon porođaja završio i počeo ponovno nakon tjedan dana ili čak mjesec dana. U većini slučajeva, to uzrokuje paniku kod mladih mama. Međutim, takav prekid nije uvijek indikativan za odstupanja od norme. Što bi moglo biti?

Budući da pauza u postpartum izbijanja može ukazivati ​​na upalni proces u maternici, ne odgađajte posjet liječniku. Nakon pregleda sigurno će odrediti je li to novi menstrualni ciklus ili odstupanje od norme koja zahtijeva medicinsku intervenciju. Treba također obratiti pozornost na lohiju nakon umjetnog poroaja.

Lochia nakon carskog dijela

Oni kojima je napravljen carski rez, trebali bi shvatiti da će priroda iscjedka nakon umjetnog rada biti nešto drugačija. Iako se to odnosi samo na njihovo trajanje i sastav. Evo njihova obilježja:

 • organizam nakon carske sekcije obnavlja se na isti način kao i nakon prirodnog poroda: oslobađaju se sekretari, krv i mrtvi endometrija;
 • u ovom slučaju postoji veći rizik zaraze infekcije ili upalnog procesa, pa se redovito obavlja higijenska procedura s posebnom pažnjom;
 • u prvom tjednu nakon umjetnog rođenja, uočavanje je obilno, sa sadržajem mukoznih ugrušaka;
 • Uobičajeno, boja lohii u prvim danima bi trebala biti crvena, svijetlo crvena, a zatim se prebaciti u smeđe;
 • trajanje pražnjenja nakon umjetnog rada obično je odgođeno, budući da se maternica u ovom slučaju ne smanjuje tako brzo i proces iscjeljivanja traje dugo;
 • treba imati na umu da krv nakon cezariannog dijela ne bi trebala trajati više od dva tjedna.

Svaka mlada majka treba shvatiti koliko je važno cijelo oporavak maternice nakon porođaja u svom zdravlju. O tome kako to ide, možete razumjeti lohiju. Potrebno je pratiti njihovo trajanje, vrijeme kada se pražnjenje zaustavlja i počinje ponovno, njihove kvalitete. Ne može biti nesreća: boja, mirisa, količina - svaki simptom može biti pravodoban signal za odlazak liječniku, prepoznavanje problema i prolazak odgovarajućim liječenjem.

Uočavanje nakon porođaja je posve prirodni fenomen. U prosjeku traju do 1,5 mjeseca, međutim, ovo razdoblje može varirati u jednom ili drugom smjeru. Neke žene imaju iskustvo kada krvarenje nastavi mjesec dana nakon rođenja. Koje je moguće povezati, smatra se normalnim i kakvi bi simptomi trebali upozoriti mladu majku? Mi ćemo se baviti ovim pitanjima u našem članku.

Priroda postpartum izbijanja

Tijekom trudnoće žene značajno povećavaju količinu krvi koja cirkulira u tijelu. Prema statistikama, količina krvi može narasti za 30-50%. Dakle, priroda daje odgovarajuću prehranu i kisik djetetu u razvoju u maternici, a također stvara i neku vrstu rezervi krvi za ublažavanje posljedica porođaja i postpartum razdoblja. Plućice maternice rastu i, do rođenja, njezina krvna doza doseže svoj maksimum.

U procesu porođaja i nakon njih 2-3 dana, opažaju se aktivne sekrecije koje su označene medicinskim izrazom "lochia". Ovo je prirodan proces, ne treba se bojati. S takvim izlučevinama, žensko tijelo može izgubiti do 1.5 litara krvi, a to je i norma. Štoviše, mala količina loše protjerana može ukazivati ​​na njihovu akumulaciju u maternici, što može uzrokovati upalni proces. Međutim, iznimno je važno razlikovati lochia od krvarenja maternice u vremenu, što ima otprilike isti izgled. Uostalom, takvo krvarenje je ispunjeno smrću, pa stoga zahtijeva hitnu medicinsku intervenciju.

Kasni postpartumski iscjedak

Krvarenja koja se javljaju kod žena mjesec dana nakon poroda mogu imati različite uzroke. Ako žena u radnoj nesreći pogađa sumnje, onda je bolje konzultirati se s liječnikom.

Dugoročna lochia. Spazmatične kontrakcije maternice, počevši od poroda i neko vrijeme, intenziviraju se prilikom vezanja djeteta na prsa i pomažu uterusu da se očisti od čestica krvi i ugrušaka u njemu. Lochia je ostatak ramenog kanala, placente, endometrija, koji se prikazuju izvan nekoliko dana nakon rođenja. Do kraja prvog tjedna nakon porođaja, njihova se boja mijenja, postaju smeđa, postaju blijedi, manje rijetki, a do kraja prvog mjeseca prestaje puštanje lochia. U nekim ženama, oslobađanje Lohege je odgođeno za razdoblje od 1,5 mjeseci nakon porođaja i još više. Ovo je granica norme i obično može biti uzrokovana sljedećim razlozima:

 • Žena ne diše. Ne proizvodi hormon prolaktin, koji stimulira kontrakciju maternice, pa se njegovo pročišćavanje javlja sporije. Ako nema krvnih ugrušaka ili neugodnog mirisa u pražnjenju, onda nema razloga za anksioznost, oni će postupno nestati.
 • Rođenje je izvedeno pomoću carskog reza. Šav na maternici sprječava pravilno ugovaranje, zbog čega je proces obnove kasnio. Slično tome, trajanje krvarenja pod utjecajem su ozljeda i suza tijekom rada i postavljanje unutarnjih šavova.
 • Uterus tijekom trudnoće bio je uvelike rastegnut zbog velike veličine fetusa ili prisutnosti nekoliko fetusa, što povećava razdoblje oporavka bivšeg oblika.
 • Prisutnost fibroida, fibroida, polipa ometa normalnu kontrakciju maternice, što povećava trajanje pražnjenja.
 • Krvna koagulacija je prekinuta. O postojanju ovog problema liječnik se mora upozoriti u fazi planiranja djeteta. I, naravno, žena bi trebala biti spremna za činjenicu da će prirodno krvarenje nakon porođaja trajati puno dulje nego obično.
 • Prekomjerno fizičko naprezanje može dovesti do suza mišića, pa čak i krvarenja, što će usporiti proces obnavljanja nakon poroda i odgoditi trajanje pražnjenja.

Pojava menstruacije. Obično dva mjeseca nakon poroda, žene nemaju vremena. Ali to vrijedi i za one majke koje dojkuje dijete. U ovom slučaju, oslobođeni prolaktin inhibira proizvodnju estrogena, koji je odgovoran za sazrijevanje folikula i obnavljanje menstrualnog ciklusa.

Za one žene koje iz jednog ili drugog razloga ne stavljaju dijete na prsa, menstruacija se može nastaviti za mjesec i pol dana nakon isporuke.

Ovo je dobar znak i ukazuje na brzu oporavak maternice i hormonsku pozadinu ženskog tijela. Budući da tijekom mjesečnog iscjetka postaju obilni i imaju svijetlu crvenu boju, žena je potrebno pravilno utvrditi je li to zapravo stvar menstruacije ili ima krvarenje maternice koje je iznimno opasno za zdravlje i zahtijeva hitnu medicinsku njegu.

Upalni proces u unutarnjim genitalnim organima. To može biti uzrokovano preostalim česticama porodnih kanala posteljice, endometrija ili infekcije vezane tijekom operacije.
Rani spolni odnos. Obično, liječnici preporučuju da se suzdrže od intimnih veza dva mjeseca nakon rođenja djeteta. Tijekom tog perioda potrebno je obnoviti zdjelice. Ako partneri započnu spolne odnose prije preporučenog razdoblja, to može dovesti do pojave krvarenja.

Prisutnost cervikalne erozije može izazvati smeđe ili krvavo iscjedak u kasnom postpartum razdoblju. Potvrdite da dijagnoza može biti ginekolog. Također će propisati odgovarajući tretman tijekom kojeg se seks ne preporučuje.

Što bi trebalo izazvati alarm

Ako se umjesto da silazi, volumen iscjedka iznenada povećava, žena se treba posavjetovati s liječnikom, jer u ovom slučaju može biti simptom krvarenja maternice. Ako se nekoliko sati za redom standardna brtva natopri krvlju za 40-60 minuta - ovo je unutarnje krvarenje.

Ako iscjedak dobije neugodan miris ili žućkasto-zelenu nijansu, tada se najvjerojatnije upalni proces razvija u unutarnjim genitalnim organima. Razlog za to može biti zavoja crijeva maternice i, kao rezultat toga, akumulacija lokusa.

Upalni proces u maternici može dovesti do razvoja endometritisa. Može biti popraćena teškom boli u donjem dijelu trbuha, povišenoj temperaturi i gnojnom iscjedenju. Kada potvrdite dijagnozu, liječnik će definitivno propisati tijek antibakterijskih lijekova i curettage maternice.

Pored ovih čimbenika, razlozi hitne žalbe liječniku su:

 • pojava ugrušaka, sluzi;
 • bol u donjem dijelu trbuha;
 • groznica, slabost, pogoršanje zdravlja;
 • trajanje pražnjenja više od 6-7 dana.

Kako bi se maternica oporavila što je prije moguće nakon rođenja djeteta, liječnici savjetuju da se češće spavaju na želucu, ili se barem mogu odmoriti na tom položaju. Također, ne biste trebali pješačiti s prepunom mokraćnog mjehura, bolje je otići u WC kad dođe do prvog poriva.

U većini slučajeva, iscjedak koji se nastavlja u žena mjesec dana nakon poroda je prirodni fenomen i ne zahtijeva bilo kakve mjere ili liječenje. Međutim, tijekom tog perioda mogu se osjetiti problemi tijekom porođaja, na primjer, erozivne procese u maternici ili placentama u maternici. Stoga, žena treba pažljivo pratiti intenzitet i prirodu iscjedak, u vrijeme primijetiti alarmantne simptome.

(2 glasova, kao rezultat: 3.50 od 5)

»Nakon poroda

Postpartumski iscjedak i učinci epiziotomije

Moje dijete je već 2,5 mjeseca (EP, samo je bila epiziotomija zbog činjenice da je beba velika), a moj postpartum iscjedak nije otišao. Pa, gotovo nije prošao. Sve je kao što bi trebalo biti - 5-6 tjedana bili su lochia (prva dva tjedna su prilično izdašna, a zatim sve sišlo). Nakon 6 tjedana nakon rođenja, otišla sam do svog ginekologa, koja me pogledala na stolici, osjetila moj želudac i rekla da je sve u redu - da mogu živjeti. - U to vrijeme nisam briga. Jedino što sam iz nekog razloga bio siguran da me na toj recepciji čeka ultrazvuk maternice, ali njegov liječnik to nije učinio, rekao je to u ništa (dobro, znao je bolje, pomislio sam). Ukratko, danas je gotovo 11 tjedana nakon porođaja, ali nemam, ne, da, nekoliko kapi krvi će izaći - ne uvijek svijetlo grimizno, ponekad smećkasto, ponekad ružičasto, ponekad s vlaknastim mukoznim sekretima. Čini se da uopće nema izlučevine 2-3 dana, a potom će se donji donji trbuh povući (kao da se maternica još uvijek smanjuje na svoju bivšu veličinu) i nakon nekoliko sati vidim ove pražnjenja. Posebno ne zanima mene, samo dugo vremena. Ili je sve u redu, ha?

Želim razumjeti - tko je to imao nakon rođenja. Naravno, neću se početi povlačiti (iako sam vjerojatno, vjerojatno, ispružio neko vrijeme s posjetom ginekologu), i u svakom ću slučaju idući tjedan otići liječniku.

I još jedan takav psihološki moment. Pri rođenju je postojala epiziotomija, šava je bila velika, nije bila udobna i boljelo se za 2-3 tjedna. Sada je sve dobro i gotovo sam zaboravio na one osjećaje. No, bojim se: 1. U blizini s mužem (do sada nismo imali ništa nakon porođaja). Upravo u slikarstvu mislim kako sve može biti još uvijek nestabilno. 2. Bojim se gledati tamo uz pomoć zrcala (pitam - zašto? - dobro, čini se da je zanimljivo, a bilo bi potrebno počistiti (brijanje), ali strašno). Kako biti to, lijepe žene?

Android Odaberite jezik Trenutna verzija v.140.8

© 1999 LiveJournal, Inc.

Sva prava pridržana

Kakvu hranu može biti dijete? Ako su svi mliječni zubi izašli iz djeteta, već se već može ponuditi hrana za odrasle.

Roditelj je rođen u obitelji. Roditelji i rodbina brige od prvog dana pitaju se o razvoju i odgoju svoje djece.

Sprječavanje infekcija u djece

Hipoksija u novorođenčadi

Kako odjenuti novorođenče

Nurofen djeca - Sigurna doza.

Koja je razlika između blizanaca i blizanaca?

Otpuštanje nakon porođaja, koliko postpartalnog iscjedka

Postpartum iscjedak

Prirodni i normalni proces izlučivanja tijekom prvih dana nakon porođaja bavi se velikom većinom sretnih mladih majki. Što je to, jesu li opasni koliko će trajati?

Priroda iscjedak nakon porođaja.

U medicini, svijetlo grimizno obilno iscjedak zove se lochia. Njihova prisutnost ukazuje na puni i uspješan tijek procesa liječenja i obnove maternice. Zamislite: prvih 2-6 dana nakon porođaja (iscjedak mora biti nakon vaginalne dostave, a nakon cezariannog dijela) maternica će morati smanjiti svoju težinu od više od 1000 grama do 60-40 grama, to jest 15-25 puta!

Prirodno je da ovaj proces zahtijeva pročišćavanje i uklanjanje svih nepotrebnih tkiva. To objašnjava značajnu prožetu poslijeporođajnog iscjetka, koja je mnogo puta bogatija nego tijekom menstruacije. Usput, uobičajeni higijenski jastučići (čak i noću) se apsolutno ne mogu nositi s postpartum sekretima. Stoga je potrebno kupiti higijenske proizvode u ljekarni za razdoblje nakon oporavka nakon rasta.

Koliko dugo iscjedak nakon isporuke: norma i odstupanja

Liječnici preporučuju provjeru tijeka procesa u vašem tijelu prema sljedećoj shemi:

 • Od 1. do 5. dana: izuzetno izdašno, izraženo svijetlo tamnocrveno, prosječno volumen može doseći 400-450 ml.
 • od 6. do 10. dana: još uvijek je vrlo bogato, boja postaje smeđa, osim krvi, ima i limfa (ichor);
 • od 11. do 15. dana: obilje smanjuje do umjerenog, limfni dio već prevladava u sekrecijama, što utječe na njihovu boju - iscjedak postaje gotovo žut;
 • od 16. do 20. dana: preostali iscjedak, vrlo rijedak i sastoji se gotovo isključivo od prozirnog ili blijedo žutog ichora.
 • od 20. dana: iscjedak postaje sve manje i bezbojan;
 • važno promatranje: kod majki koje dolaze u laktaciju, iscjedak završava brže - sam proces hranjenja izravno utječe na brzo oporavak maternice.

Dakle, ako iscjedak traje najmanje tri tjedna, onda to nije samo normalno, već pokazuje i potpuno funkcioniranje procesa oporavka nakon poroda. Međutim, apsolutni oporavak maternice može se pojaviti tek kada beba ima 2 mjeseca (8 tjedana). Dakle, ako se iscjedak ponekad pojavi nakon tri tjedna, pada u normalnu sliku procesa regeneracije ženskog reproduktivnog sustava.

Glavna odstupanja od normalnog tijeka procesa ginekolozi i opstetričari razlikuju dva:

 1. Odsutnost ili znatna nestašica iscjedak, govoreći o grčima ili upalu cerviksa;
 2. Prekomjerno povećanje obilja postpartumnog pražnjenja 5-6 dana nakon isporuke.

Međutim, mnogo je više razloga da posjetite liječnika opće prakse. Zakažite sastanak bez odgađanja ako:

 • Lochia je u potpunosti (čak iu minimalnoj manifestaciji) zaustavljena prije pet tjedana od trenutka isporuke. Takav brzi završetak procesa uopće ne ukazuje na supernormalnu sposobnost pojedinog organizma da se oporavi, ali moguće komplikacije.
 • Boja iscjedka se ne mijenja - 6-7 dana nakon rođenja, ostaju svijetlo grimizno. Ova činjenica može ukazivati ​​na poremećaje zgrušavanja krvi ili upalne procese.
 • Promjena boje obrnute: nakon što je lochia nekoliko dana (sutra ili deseti dan) bila smeđa, ponovno postaju crvene. Ta situacija može biti znak razvoja intrauterine krvarenja i zahtijeva odmah liječenje specijalistu.
 • Prisutnost bilo kojeg neugodnog mirisa - gutljaj, kiselo ili čak slatko. To sugerira da se infekcija razvija u maternici.
 • Najopasniji znakovi koji mogu pratiti lochia: oštra i oštra bol u donjem dijelu trbuha, skokovi u tjelesnoj temperaturi, manifestacije općih znakova opijenosti (bolovi, mučnina, teška vrtoglavica, iznenadni i akutni migrene, grčevi mišića itd.). Jasno je da takvi neugodni fenomeni zahtijevaju dijagnozu liječnika što je prije moguće.

Osnovna pravila higijene u razdoblju nakon poroda

 1. U prvom, najdubljim danima pražnjenja, obvezno je koristiti samo posebne jastučiće za razdoblje nakon oporavka nakon rasta. Kako se količina iscjedka smanjuje i, uz dopuštenje promatračkog liječnika, možete se prebaciti na uobičajene higijenske predmete.
 2. Pravilnost mijenjanja brtvila: najmanje jednom svaka 3-5 sati. A kriterij ne bi trebao biti vremenski interval, već stupanj vlaženja - kako bi se izbjegao razvoj patogenih okruženja, ne dopuštaju brtvljenje da postane potpuno mokra.
 3. Jako preporučljivo za upotrebu tijekom razdoblja lochia bilo koji tamponi.
 4. Intimna higijena zahtijeva posebnu poslasticu, ali istodobno i povećanu njegu: koristite blagi sapun za bebu (po mogućnosti tekućinu), i pošaljite vodu strogo u smjeru prednjeg leđa: tako ćete izbjeći razvoj upalnih procesa u vagini.
 5. Uzimanje vruće kupke strogo je kontraindicirano!

19. ožujka 2010., 12:47

Ja, također, čudno - čini se da je sve prošlo, a zatim se pojavi mala crvenkasta iscjedak. I mjesec dana nakon što je rođenje prošlo. Ali primijetio sam da se to događa nakon fizičkog. opterećenja - invalidska kolica prebačena u stubište, podigla je kantu s vodom, ispričavam se, nakon što je veliki WC.
Osjećam se dobro, nema temperature, ništa ne boli. Zato ne želite ići liječniku - jeste li imali malo patnje tijekom porođaja?

19. ožujka 2010. 12:52

Imao sam to - napravio sam ultrazvuk, ispalo je placentni polip. Scraped (((S drugom djecom, ista stvar je počela, otišao na ultrazvuk - pokazalo se menstruaciju.
Zaključak - idi na ultrazvuk, provjerite

19. ožujka 2010., 15:58

Kakav užas. Je li količina tih krvotvarnih sekreta igra ulogu? Možda malo uopće - nije li to zastrašujuće?

21. ožujka 2010., 21:51

Imam isti problem - mjesec dana nakon porođaja, postnatalna isprazniti preko i obilan počeo nekoliko dana, mislim da je mjesec dana, ali danas, samo nešto - vrlo bogat i veliki razredi, bojim se, i nadam se da je sve u redu

21. ožujka 2010. u 9:58 sati

Imao sam isti smeće, kao što je sve bilo gotovo, a zatim KAAAAAK lebanulo s novom snagom.

Bio sam oduševljen, dijete je otišlo i kršteno, ali večer, opet, bilo je gotovo dva mjeseca. Pijete li koprive za HB? Liječnik mi je objasnio što se točno događa s njome.

22. ožujka 2010. 2:09

Bucks. Nazvao sam svog liječnika o tome. Stoga je rekao da u mjesec dana nakon rođenja može doći do blagog zacrnjenja, to je normalno, ali ako je to s grčevima ili u izobilju, tada svakako morate vidjeti liječnika.

Zato je bolje biti siguran

23. ožujka 2010. 7:55

Napravio sam ultrazvuk, sve je u redu u maternici. ali liječnik je rekao da neko vrijeme periodički postoji svibanj biti daubing dok sve što izlazi iz uterusa uopće.

24. ožujka 2010., 15:15

Vkusnyashkina. sretan za tebe

24. ožujka 2010., 16:23

Također je otišao mnogo krvi, točno mjesec dana nakon poroda, 2 tjedna nisu završila, ona je otišla liječniku i ultrazvuka, rekao je da je sve u redu, čini se iz maternice nije sve ispalo i zbog činjenice da se pare u toploj kupki, davane oksitocina, dignute 5 dana i sve je otišlo

27. siječnja 2011., 00:24

prije dugog, teškog krvarenja - 3 tjedna
zatim još jedna lopata, ponekad se opet pretvorila u obilno iscjedak - oko 3 tjedna
a zatim još jedan bež izbor par tjedana. Ukupno 8. Oba vremena.
I nakon prvog rođenja, tjedan dana nakon završetka Lohe, pojavljuju se mjesečnice. Ljepota.
Onda se sjećam toga. Mislio sam da se krvarenje otvaralo.

1. veljače 2011., 14:41

Otprilike mjesec dana je poput mjesec dana, a oko tjedan dana još je premazano, ali to može biti tako dugo jer je postojao COP

1. veljače 2011, 15:20

Rich. sve isto, po mom mišljenju, naš CU nema nikakve veze s tim. Značajke tijela su. Imao sam više ili manje obiluju (kao što je menstruacija, teško ulijeva tjedan dana) za 2-3 tjedna, a zatim postupno sve pretvorilo u smećkasto iscjedak, a zatim u bjelkaste. Trajalo je ukupno ne više od 8 tjedana.

2. veljače 2011, 3:40

Tjedan je snažan. Samo oko mjesec dana. Štoviše, svaki dan manje i manje