Amoksiklav za začeće

Zasnivanje

Moj muž je propisan tijekom antioksidansa Amoksiclav nakon operacije (u stomatologiji).

Koliko dugo trebam čekati nakon polaganja tečaja kako bi počela zatrudnjeti dijete? Pri koncepciji, načina prijama ovog antibiotika nekako utječe?

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Dobro došli! Nema ništa strašno da muž prolazi liječenje amoksiklom, jer čak i trudnice su propisane od strane liječnika, ove pilule nisu otkrivene, nema negativnog učinka!

Svaki antibiotik ima neku vrstu negativnog učinka. Ali ako vaš muž pije pilule, tada je vjerojatnost štetnog djelovanja na nerođeno dijete minimalna. Ne mislim da su antibiotici nekako opasni na genetskoj razini.
Amoksiklav se eliminira iz tijela u roku od nekoliko dana (pola vremena od jednog i pol sata do dana), pa nakon mjesec i pol dana nakon završetka uzimanja pilula, možete sigurno začeti dijete.

Dobar dan, u stvari, nije potpuno poznato kako upotreba antibiotika utječe na koncept djeteta kod muškaraca. U većini slučajeva oni ne daju nikakve negativne radnje. Ali opet, nemojte riskirati zrake, pričekajte dok muž ne završi piti pilule, a zatim se uključi u začeće.

Stručnjaci kažu da nakon uzimanja antibiotika koncepcija treba planirati najkasnije u roku od 3 mjeseca. To je zbog činjenice da antibiotici ulaze u krvotok i nepovoljno utječu na stanje muških i ženskih zametnih stanica. Oni također imaju tendenciju da se akumuliraju u tijelu i kako bi se tijelo potpuno očisti, to traje neko vrijeme.

Bok Najbolje vrijeme za planiranje začeća nakon tijeka antibiotika je 3 mjeseca. Ovaj put je neophodan kako bi se oslobodila sva kemija koja se nakupila u tijelu.

Nije poznato što će se odraziti, netko uopće nema posljedice, netko ima frustrirajuću trudnoću, netko ima fetalne malformacije različitih stupnjeva od gubitka sluha do cerebralne paralize. Bolje je pričekati najmanje mjesec dana, ali liječnici savjetuju 2 mjeseca. Iako je amoksiklav odobren za uporabu u trudnica u 2. i 3. tromjesečju, nije precizno proučavano kako to utječe na koncepciju i prvi trimestar.

Bazalna temperatura od A do Z

Dragi prijatelji! Da, ovo je oglašavanje, vrti se tako!

Antibiotici (amoksiklav) i planiranje trudnoće. Koliko košta odgoditi?

Djevojke će dobiti odgovore, možda više neće se okrenuti gdje.. Situacija je takva da planiramo trudnoću i moj muž je imao problema s spermogramom, pije puno pilula i tretira se. Sredinom kolovoza potrebno je ponovno izgraditi. Jutros ujutro, uho mojega muža popeo se, otišlo u bolnicu, tamo su uklonili upaljenu čašicu i propisali antibiotike - amoksiklav, uzeti 2 puta dnevno. Može li djevojke planirati ovog mjeseca (ovulacija će biti oko 10 brojeva) ili planira samo u sljedećem ciklusu? Hoće li antibiotici utjecati na sjeme? Idemo liječniku samo u ponedjeljak.

Pročitajte komentare 9:

Amoksiklav je pio 28 tjedana. Liječnik je rekao da dijete ne utječe. što se tiče učinka na nepostojeće dijete, nije zamišljeno, ne znam
Što govori ginekolog?

Pa, ili orrolog

Bead, možemo kontaktirati andrologist samo u ponedjeljak.

Ja sam amoxiclav vidio kada je hranjenje u prvom mjesecu, (bilo je upala bubrega) je dopušteno, oni su rekli da ništa neće utjecati

Općenito, sperma se ažurira za 72 dana, tj. oni spermi koji "rastu" na antibiotiku trebaju biti oplodeni u samo 72 dana. Ali još je bolje razgovarati s liječnikom. Općenito, kad sam planirao B, i izbjegla bilateralna bilateralna upala jajnika (morala sam piti antibiotike), tada su 2 ciklusa bila zaštićena, iako sam pio antibiotike, koje čak i trudne žene propisuju. Odlučili smo da se može tolerirati 2 mjeseca i to nije ništa u usporedbi s rizikom za zdravlje djeteta. (Općenito, liječnici bi trebali uzeti 3 ciklusa kako bi se zaštitili pri uzimanju ozbiljnih antibiotika).

[email protected], nazvana androlistu, rekla je da taj antibiotik neće utjecati ni na koji način,

Pio sam amoksiklav nakon porođaja, dijete na GW. Ali zabilježite - može prouzročiti prljavštinu, čitati upute. Sretno s vašim planiranjem.

Amoksiklav je skupina penicilina, masai je lagana, chtoli grupa svih. Nema utjecaja na spermu, to je dopušteno tijekom trudnoće.

Antibiotik Amoksiclav: razdoblje eliminacije iz tijela

Kada se trudnoća i dojenje, antibiotik Amoxiclav treba uzimati vrlo pažljivo. Antibiotik ubija ne samo parazitske bakterije, već i korisne. Točnije, značajno usporava rast njihovog broja. Nije uzalud da imunomodulatori često propisuju u kombinaciji s njima, što prisiljava imunološki sustav u borbu protiv virusa. Ponekad je to jedini slučaj lijeka za ozbiljnu bolest, ali nisu svi bolesnici tolerantni. To nije samo kod alergijskih reakcija, već iu fiziološkim uvjetima. Pri planiranju trudnoće, tijekom trudnoće fetusa, dojenja i mogućeg začeća, uporaba antibiotika može se propisati samo uz strogu indikaciju.

Nakon koliko Amoxiclav izlučuje

Amoksiklav nije neovisna tvar. Sastoji se od najjednostavnijeg antibiotika - amoksicilina (tvar koja se brzo apsorbira nakon oralne primjene) i klavulanske kiseline. Te dvije komponente dobro međusobno djeluju i rijetko uzrokuju alergijske reakcije. Nakon otprilike 1 sata Amoxiclav doseže maksimalnu koncentraciju u krvi. Koncentracija ne utječe na vrijeme uzimanja Amoksikla, ovisno o uporabi hrane. Za 1 sat Amoxiclav ima vremena da dobro usisava u tkivo, dok se akumuliraju antibakterijske tvari.

U pravilu, Amoksiklav se izlučuje u 10 minuta.

Potpuno uklanjanje lijeka iz tijela događa se nakon 10 minuta s izmetom i urinom. Uglavnom se izlučuju u urinu, jer jetra i bubrezi aktivno apsorbiraju antibiotike. Može biti u zraku. U studijama je utvrđeno da se amoksicilin apsorbira u majčino mlijeko. Amoksiclav ima mnoge oblike oslobađanja, od kojih će jedna biti sigurna samo za vas.

Antibiotici i začeća za muškarce

Mnogi ljudi postavljaju pitanje: "Ako muž pije antibiotike, je li moguće zatrudnjeti?". Svi znaju da antibiotici utječu na spermatogenezu muškaraca. Ne utječe ni na samu drogu, već na nuspojave. Štete spermija počinju na dugom putovanju. Prije svega, antibiotici imaju loš učinak na jetru, nakon čega se autoimuni sustav pogoršava, a nakon toga se pogoršavaju živčani i mišićni prijenosi. Već je rezultat poremećaja formiranja spermih stanica, kao i njihov transport s tekućinom sperme. Stoga, liječnici i muškarci i žene koji planiraju zdravu obitelj u bliskoj budućnosti, trebali bi se suzdržati od uzimanja antibiotika 6 mjeseci. Antibiotici se nakupljaju i nisu brzo uklonjeni iz tijela, u ovom trenutku je potrebno spriječiti trudnoću. Dobijte test za odsutnost infekcije koja je uzrokovala da uzimate ovaj lijek kako biste izbjegli abnormalne sperme ili daljnji razvoj fetusa.

Na primjer:

 • Spermska glava je premalena.
 • Dvije glave sperme.
 • Obložena glava.
 • Dugački srednji dio.

Mogu li piti Amoxiclav tijekom trudnoće

Amoksiklav je dobro istražen, ali teratogeni učinak na fetus još nije u potpunosti identificiran. Međutim, treba uzeti samo onako kako to propisuje liječnik, a samo u posebno teškim slučajevima. U ranoj fazi trudnoće može uzrokovati pobačaj ili abnormalno podjelu stanica. U kasnijim razdobljima može izazvati alergijske reakcije i druge neugodnosti pa liječnici uvijek kažu da je uporaba antibiotskog amoksicilina dopuštena ako potencijalna korist majci nadilazi negativni učinak na fetus. Čak i ako niste imali alergiju amoksicilin prije trudnoće, ali nakon što se pojavi, pogotovo ako postoji Rhesus-konflikt (faktor rhesus krvi majke ne podudara se s Rh faktorom krvi očeve). Bolje je izračunati svaki korak s liječnikom koji vodi vašu trudnoću, prije svega treba testirati osjetljivost virusa na Amoxiclav, tako da se liječenje ne gubi.

Tijekom trudnoće Amoxiclav treba uzimati samo onako kako je propisao liječnik.

Ako ste prije trudnoće cijelo vrijeme uzeli, i on vam je pomogao, a tijekom trudnoće bolje je promijeniti za drugi lijek. Amoksiklav se primjenjuje samo pod nadzorom liječnika u bolnici.

Antibiotici pri koncepciji

U prvim tjednima trudnoće dijete nije povezano s majkom. Dok se stanica jajne stanice oplodi i prenosi u šupljinu maternice, gdje je vezana s gustim jajašcima i pupčanim vrpcom, embrij se hrani. Ako žena uzme antibiotike u ovom trenutku, trebala bi prestati uzimati ih što je prije moguće i prijaviti se u klinici prije nego što je prije moguće. Tijekom upisa trebate napraviti testove koji nisu trudnoća. Muškarci ne mogu čekati 6 mjeseci ako stvarno žele bebu.

Muška sperma može se ažurirati za 2 mjeseca, ali to ne znači da antibiotici neće utjecati na zdravlje djeteta. Dokazano je da antibiotici utječu na koštani sustav i bebu viziju, urinarni sustav.

Prvi trimestar trudnoće je najopasniji, a izbor antibiotika je sveden na minimum, u drugom tromjesečju (najsigurniji), više mogućnosti otvaraju se u izboru lijekova. Uz opasnu bolest (na primjer, upala pluća) - morate odreći radost majčinstva.

Recenzije: Amoksiclav, razdoblje uklanjanja iz tijela (video)

Samo-lijekovi tijekom trudnoće zabranjeni su! Ako želite imati zdravu bebu - potražite druge alternativne tretmane. Uvijek govorite o svojim koracima sa svojim liječnicima i vaš život će biti sretan.

Amoksiclav i planiranje trudnoće

Djevojke, sad se razbolim i prihvaćam 3. dan antibiotika, Amoksiclav.

Danas je 5. dan ciklusa. Kad završim s pićem, bit će 9. dan ciklusa.

Planiramo trudnoću s mužem. Iz ovog ciklusa otkazan sam Duphaston.

Čitam puno na internetu, mišljenja se razlikuju.

Što misliš?

Mislimo da se ne okupamo i pokušavamo))

vidio je amoksiklav prije B

Pa, ja sam x-rayed dva puta, danas i petak. Rendgenska slika nije strašna ako B još nije.

Štoviše, ne znate kako će to utjecati na jaje... Liječnici su me savjetovali da se suzdrže.

To je jedna stvar kada je već učinjeno, a drugi kada planirate.

Jasno je da ne mogu čekati, šteta je za izgubiti ciklus... Ali žurba je dobra samo u hvatanju buha)).

Ovo je moje mišljenje i već odlučite)

Popio sam snažne antibiotike (poput Trimedada i Ciprofloksacina), istodobno liječio otitis medije i želučane infekcije nakon mora, bio je kraći od limenke, a potom se pokazalo da B. nije radio 6 tjedana. nama! Ne brinite, sve će biti u redu

Tako mislim tako! Hvala vam!

Mislim da će sve biti u redu)) samo glavna stvar nije da se spustite.

Amoksiclav i planiranje!

Iskreno, ne bih riskirala i barem ovaj mjesec nije planirao.

Hvala na komentaru!

Pio sam ga tijekom dojenja 2 tjedna nakon rođenja. Naravno, nije dobro. Ali bilo je potrebno. Nije jasno zašto mu je vaš muž propisan ako nema ništa za izliječiti. Ne mogu piti onda? U svakom slučaju, vjerojatno bih i dalje planirao.

Jučer je razgovarala sa svojim liječnikom (njezin suprug također ima lijekove), rekla je da planira planirati 72 sata nakon uzimanja posljednjeg antibiotika. Ovo je još jednom potvrdila moje podatke dobivene od drugih liječnika.

Ovdje su djevojke pronađene na našem forumu!

Pa, ipak bih planirao, iako se preporuča preskakanje ciklusa nakon a.b, ali se nećete spasiti od svih štetnih čimbenika, tako da ne možete šetati ulicama, jer je naš zrak prljav i njegova kvaliteta također utječe na spermu. naravno, odlučite!

Bio mi je propisan tijekom B.Propil tečaja, sve je normalno, mislim da liječnik ne bi propisao samo antibiotik ako se ništa nije dogodilo, a ne bih to planirao dok se vaš muž ne oporavi.

Kada žena može zatrudnjeti nakon uzimanja antibiotika

Svi lijekovi utječu na zdravlje na jedan ili drugi način. Uz glavnu akciju, oni imaju nuspojave. Stoga, liječnicima se ne preporučuje zatrudnjeti nakon antibiotika. Tablete neizbježno utječu na začeće. Stoga, nakon liječenja, potrebno je zaustaviti stanku.

Trebam li se oporaviti od lijekova?

Postoje situacije kada ne možete bez ozbiljnih droga. Ali je li moguće kombinirati uporabu antibiotika i planiranje trudnoće? Uostalom, ti lijekovi su nesigurni. Vilprafen, Amoxiclav, Sumamed i drugi slični lijekovi trebaju se uzimati samo na recept. Nekontrolirano samokrješenje je uvijek neprihvatljivo, ne samo prije trudnoće.

Kako ti lijekovi utječu na žensko tijelo:

 • Povećava opterećenje jetre i gastrointestinalnog trakta.
 • Postoji disbakterija, to jest neravnoteža mikroflore crijeva i reproduktivnih organa. "Korisne" bakterije umiru, a njihovo mjesto zauzima patogeni ili uvjetno patogeni. Za žene najčešća manifestacija dysbiosis je dlaka (kandidijaza).
 • Imunitet se smanjuje;
 • Prihvaćanje bilo kojeg antibiotika (uključujući Amoksiklava) prije začeća nepovoljno utječe na jajnu stanicu. Dakle, buduća djeca mogu patiti.

Ako muž pije droge, to je i ozbiljna zapreka normalnoj koncepciji. Oni negativno utječu na pokretljivost i kvalitetu spermatozoida. Antibiotici prije začeća ozbiljan su faktor rizika.

Koliko dugo treba zamisliti

Važno je razgovarati sa svojim liječnikom o planiranju trudnoće nakon uzimanja antibiotika. Treba uzeti u obzir ono za što ste se liječili, kakve su antibiotike pili prije trudnoće, koliko je vremena prošlo nakon tečaja. Samo pacijent i opstetričar-ginekolog mogu odgovoriti na pitanje koliko je vaše zdravlje pretrpjelo i koliko dugo možete zatrudnjeti.

No, postoje opće preporuke. Liječnici obično preporučuju planiranje trudnoće najmanje tri mjeseca nakon uzimanja antibiotika. Ovo pravilo funkcionira i za muškarce. Tri mjeseca dovoljno je ukloniti antibiotik iz tijela i vratiti sve funkcije. Sve ovo vrijeme morate biti zaštićeni barijernim metodama (npr. Kondomom).

Prvo morate pomoći svom tijelu da se riješi učinaka lijekova. Liječnik će propisati redukcijske lijekove, kao što su vitamini, probiotici, antioksidansi. Glavni cilj ove terapije je obnavljanje imunološkog sustava i mikroflore tijela.

Nakon antibiotika, možete vratiti zdravlje jednostavnim proizvodima. Na primjer, korisno je piti kefir, sir, jogurt. Prirodni antioksidansi, koji je poželjno koristiti prije planiranja trudnoće nakon uzimanja antibiotika: kopar, peršin, orah, lješnjak, šljiva, smokve. Ovaj je izbornik korisno za muškarce i žene. Za tri mjeseca osjećat ćete se potpuno zdravi i puni snage. I možete planirati trudnoću nakon uzimanja tableta.

Zatrudnjela je antibioticima: Je li opasno?

Ako muž pije antibiotike, postoji rizik da će spermatozoidi na pozadini lijekova izgubiti normalnu pokretljivost i postati neispravni. Čak i relativno siguran Amoksiklav može smanjiti količinu i kvalitetu spermatozoida. To znači da se muška plodnost (sposobnost začeća) smanjuje. Čovjek koji je već neko vrijeme uzimao antibiotik vjerojatno neće moći postati otac.

Ali ako je žena još trudna, postoje dva moguća scenarija. Ako su zaražene stanice sudjelovale u začeću, najvjerojatnije će se pobačaj pojaviti u ranom razdoblju. Ako se fetus razvije normalno, dijete ima sve izglede za zdravlje.

Dogodilo se da je žena pila antibiotike i odjednom postala trudna. Ovu dvosmislenu situaciju tražili smo da komentiramo liječnika, ginekologa i ginekologa sa 20 godina iskustva Alexei Suvorov:

"Uzimanje jakih i toksičnih lijekova s ​​antibakterijskim učinkom u prvim tjednima trudnoće značajan je čimbenik rizika za embrij", rekao je liječnik. - Antibiotik može uzrokovati embrion ili teratogeni učinak. U prvom slučaju, doći će do propuštenog pobačaja i ranijeg spontanog pobačaja, u drugoj - gruboj kongenitalnoj abnormalnosti u fetusu. "

Stručnjaci kažu da je najopasnije vrijeme:

 • razdoblje implantacije (5-7 dana nakon oplodnje);
 • razdoblje placentacije i organogeneze (3-12 tjedana trudnoće).

Ako ste pili antibiotike u drugim vremenskim razmacima, postoji dobra šansa da fetus nije ozlijeđen.

Uzimanje antibiotika (čak i ako je ovlašteno Amoxiclav) tijekom začeća i nakon što može uzrokovati smrt embrija ili stvaranje bruto razvojnih abnormalnosti u fetusu. Stoga, ako biste mogli imati koncepciju, a iznenada ste postali bolesni, trebate odabrati, zajedno sa svojim liječnikom, alternativne metode liječenja koje neće utjecati na fetus. Na primjer, liječnik vam može dopustiti da uzmete određene biljne lijekove. Ako se prije ovulacije javljaju zdravstveni problemi, počnite se zaštititi. Prvo, trebate se oporaviti i tek onda planirati trudnoću.

Ako žena postane trudna za vrijeme uzimanja antibiotika, hitno treba savjetovati se s liječnikom. To ne znači da će žena biti poslana da prekine trudnoću. No, potreban je pregled.

Lijekovi tijekom trudnoće

Što je kraće razdoblje trudnoće, to je veći rizik od štetnih učinaka na zametak. Od 13-14 tjedana moguće je koristiti antibakterijska sredstva, ali prema strogim indikacijama i korištenjem najsigurnijih lijekova (Amoxiclav, Vilprafen). Za čak 12 tjedana antibiotici se ponekad propisuju, ali samo kao posljednje sredstvo kada postoji ozbiljan rizik za život i zdravlje trudnice. U svakom trenutku strogo je zabranjeno uzimati sljedeće lijekove:

 • tetraciklin;
 • gentamicina;
 • kloramfenikol;
 • Streptomicin.

Ukratko, možemo reći da antibiotici i planiranje trudnoće nisu vrlo kompatibilne stvari. Lijekovi mogu izazvati prisilno pobačaj. Planirajte trudnoću tri mjeseca nakon liječenja. Ako se koncepcija djeteta i antibiotika podudaraju, posjetite liječnika, recite nam o tome kada i koje droge ste pili, u kojoj količini i iz kojeg razloga. Najvjerojatnije će vas opstetričar-ginekolog smiriti. No, posebno će se pažljivo pratiti razvoj fetusa tijekom trudnoće.

Mogu li piti Amoksiklav tijekom trudnoće u 1, 2 i 3 trimestru? Moguće posljedice

Objavio Rebenok.online · Objavljeno 03/10/2018 · Ažurirano 03/10/2018

Tijekom poroda, liječenje bilo kojim lijekovima, a posebice antibioticima, nije nepoželjno. Ali tijekom tog razdoblja organizam je ranjiviji, stoga se nemoguće potpuno zaštititi od bolesti. Ako trebate antibiotike, mnoge žene obratite pažnju na Amoksiklav.

Karakteristike lijeka

Amoksiklav je antibakterijski lijek širokog spektra djelovanja. Pripada skupini penicilina polusintetičke prirode podrijetla. Lijek je u obliku tableta, praha za rekonstituciju suspenzije i praška za pripravu otopine za intravensku primjenu. Aktivni sastojci uključuju klavulansku kiselinu i amoksicilin. Dodatnu funkciju provode sljedeći elementi:

 • mikrokristalna celuloza;

Antibakterijski učinak lijeka postiže se zbog sadržaja amoksicilina. Djelotvorno je protiv aerobnih gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija. Klavulanska kiselina pod utjecajem beta-laktamaze ometa enzimatsku raspad amoksicilina. Obje komponente su visoko topljive u vodi s neutralnim PH. Usisavanje probavnog trakta je bolje ako uzmete lijek prije jela.

Povećanje koncentracije aktivnih tvari lijeka u plazmi događa se jedan sat nakon upotrebe. Izlučivanje iz tijela djelomično provodi bubrezi. Amoksiklav se propisuje u sljedećim slučajevima:

 • infekcije mokraćom;

Kada koristite lijek, potrebno je razmotriti mogućnost kombiniranja s drugim lijekovima. Amoksiklav ima svojstvo da poboljša učinak neizravnih antikoagulanata. Zajednički prijem s aminoglikozidnim lijekovima nije moguć zbog kemijske neusklađenosti.

Antagonisti su bakteriostatske lijekove kao što su tetraciklini i linkosamidi. Kombinacija s antikoagulansima provodi se s oprezom, jer može doći do problema s zgrušavanjem krvi.

Mogu li piti trudnoće?

Tijekom trudnoće mogu doći do bolesti, čije su komplikacije opasnije od učinaka uzimanja antibiotika. U tom slučaju, liječnik propisuje lijekove koji su dopušteni tijekom trudnoće. Amoksiklav se odnosi na takve lijekove. Ima visok stupanj djelotvornosti, ali ima određene nijanse u njegovu korištenju. Liječenje se provodi s oprezom.

1 termin

Razmatraju se mišljenja o mogućnosti uzimanja amoksicla u ranim fazama situacije. Kada je apsolutno neophodno, lijek je propisan u tom razdoblju.

Ako je moguće, prijam bi trebao biti napušten. Od 4. do 12. tjedna trudnoće dolazi do aktivnog rasta dječjih organa. Na njihovu karticu utječu svi vanjski i unutarnji čimbenici.

2 termin

U drugom tromjesečju, uporaba lijeka je moguća samo pod nadzorom liječnika koji posjećuju. Prednosti liječenja trebale bi premašiti moguće učinke recepcije.

U nekim slučajevima Amoxiclav vam omogućuje da se riješite ozbiljnih bolesti koje mogu utjecati na razvoj fetusa i tijek trudnoće. Rizik će biti opravdan samo ako se slijede upute i preporuke liječnika.

3 termin

U trećem tromjesečju dijete je zaštićeno placentarnom barijerom. Ali to ne spasi od penetracije amoksicilina i klavulanske kiseline u njegovo tijelo. Prednosti upotrebe lijeka u trećem tromjesečju učinkovita su priprema za porođaj. Prolazeći kroz rodni kanal, dijete može postati zaraženo grudom ili drugim neugodnim bolestima. Amoksiklav eliminira ovaj rizik.

Režim doziranja

Trajanje liječenja i doziranje lijeka za trudnice propisane su od strane liječnika pojedinačno. Uzimaju se u obzir težina pacijenta, dob pacijenta, priroda bolesti i rad bubrega U prosjeku, terapeutska terapija traje od 5 do 14 dana. Prijem više od dva tjedna dovodi do pojave nuspojava.

U slučaju zarazne bolesti blage i umjerene težine Amoxiclav tablete se propisuju 375 mg 3 puta dnevno. U liječenju teških infekcija dozu se povećava na 625 ili 1000 mg svakih 8 ili 12 sati.

Suspenzija se uzima oralno. Doza se izračunava na temelju težine pacijenta. Dnevna doza lijeka je 400 mg. Injekcije pomoću Amoxiclav otopine provode se svakih 6 do 8 sati. Kod 40 kg tjelesne težine postavljeno je najviše 1,2 grama lijeka.

Moguće posljedice

Istraživanja provedena u Izraelu i Sjedinjenim Državama pokazala su da je vjerojatnost negativnog utjecaja na fetus pri uzimanju amoksicla minimalna. Nije se opazilo poremećaj embrionalnog razvoja. Unatoč tome, lijek se ne može nazvati apsolutno sigurno. Rizik prijama je sljedeći:

 • mogućnost pobačaja;

Kontraindikacije i nuspojave

Prihvaćanje bilo kojeg antibiotika utječe na zdravlje. Amoksiclav nije iznimka. Nuspojave lijekova uključuju:

Da bi se izbjegla pojava neželjenih simptoma, prije započinjanja terapije trebao bi biti upoznat s popisom zabrane. Amoksiklav se ne može uzimati u prisutnosti kolestatske žutice, mononukleoze, individualne netolerancije na komponente, hepatskih patologija i leukemije.

analoga

Amoksiklav se može kupiti u ljekarnama bez liječničkog recepta. Prosječna cijena varira od 360 do 400 rubalja. Kao analozi su takvi lijekovi kao Arlet, Ecoclav, Augmentin i Rapiklav.

Alternativne zamjene Amoksiklave slične su u akciji, ali se razlikuju po sastavu i zemlji proizvodnje. Arlet i Ecoclav proizvode rusku tvrtku, Rapiklav se proizvodi u Indiji, a Augmentin iz Velike Britanije.

Recenzije

Recenzije trudnica ukazuju na veliku učinkovitost lijeka. Pojava nuspojava nije neuobičajeno. Najčešće se Amoksiklav propisuje za infekcije mokraćnog mjehura. Mogu imati depresivno djelovanje na tijek trudnoće.

Amoksiklav je prepoznat kao jedan od najsigurnijih lijekova u kategoriji penicilina dopušten za trudnice. Ali njegov prijem je moguć samo s imenovanjem liječnika. Spontani unos može ugroziti trudnoću.

pitanja

Pitanje: Planiranje trudnoće i uzimanje antibiotika?

Dobar dan! Bio sam dijagnosticiran epidermalnom stafilokokusom 10 u 5, 9. dana ciklusa sam pio amoksiklav 5 dana za 2 tablete 375 mg, 6 dana za mikozikozu 1 tablicu 150 mg svaki, 6 dana. Sada pijem normoflorin D.
Sada moram imati ovulaciju. Mogu li planirati trudnoću u ovom ciklusu, mogu li lijekovi uzeti u ovom ciklusu utjecati na jajnu stanicu?

Bilo koji lijek može imati negativan učinak na podjelu stanica, osobito to vrijedi za antibakterijske lijekove. U razdoblju kada uzimate lijekove, ne preporučuje se planirati trudnoću. Nakon završetka tijeka liječenja, poželjno je uzdržati se od trudnoće još mjesec ili dva. Više o planiranju trudnoće možete saznati iz tematskog odjeljka naše web stranice: Planiranje trudnoće. Možete saznati više o učincima antibiotika, indikacija, kontraindikacija na njihovu upotrebu i nuspojave iz odjeljka: Antibiotici

Moj lijek završio je 13. dana ciklusa, a ovulacija treba biti tjedan dana, antibiotik bi trebao već izaći iz tijela, opis amoksikla kaže da se može uzimati tijekom trudnoće. tj pri planiranju je još uvijek opasan i djeluje na podjelu stanica?

Prema uputama, Amoxiclav se ne preporučuje tijekom trudnoće. Ako dođe do začeća nakon završetka unosa lijeka, rizik od negativnog utjecaja je praktički odsutan. Prilikom planiranja trudnoće preporuča se suzdržati od začeća u ciklusu kada je liječenje provedeno, kao i sa sljedećim menstruacijskim ciklusom. U svakom slučaju, obavijestite svog liječnika o onim lijekovima koje ste uzeli prije začeća. Više o Amoxiclavu možete saznati iz tematskog odjeljka naše stranice: Amoxiclav

Mogu li piti Amoksiklav tijekom trudnoće u 1, 2 i 3 trimestru? Moguće posljedice

Objavio Rebenok.online · Objavljeno 03/10/2018 · Ažurirano 03/10/2018

Tijekom poroda, liječenje bilo kojim lijekovima, a posebice antibioticima, nije nepoželjno. Ali tijekom tog razdoblja organizam je ranjiviji, stoga se nemoguće potpuno zaštititi od bolesti. Ako trebate antibiotike, mnoge žene obratite pažnju na Amoksiklav.

Karakteristike lijeka

Amoksiklav je antibakterijski lijek širokog spektra djelovanja. Pripada skupini penicilina polusintetičke prirode podrijetla. Lijek je u obliku tableta, praha za rekonstituciju suspenzije i praška za pripravu otopine za intravensku primjenu. Aktivni sastojci uključuju klavulansku kiselinu i amoksicilin. Dodatnu funkciju provode sljedeći elementi:

 • mikrokristalna celuloza;

Antibakterijski učinak lijeka postiže se zbog sadržaja amoksicilina. Djelotvorno je protiv aerobnih gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija. Klavulanska kiselina pod utjecajem beta-laktamaze ometa enzimatsku raspad amoksicilina. Obje komponente su visoko topljive u vodi s neutralnim PH. Usisavanje probavnog trakta je bolje ako uzmete lijek prije jela.

Povećanje koncentracije aktivnih tvari lijeka u plazmi događa se jedan sat nakon upotrebe. Izlučivanje iz tijela djelomično provodi bubrezi. Amoksiklav se propisuje u sljedećim slučajevima:

 • infekcije mokraćom;

Kada koristite lijek, potrebno je razmotriti mogućnost kombiniranja s drugim lijekovima. Amoksiklav ima svojstvo da poboljša učinak neizravnih antikoagulanata. Zajednički prijem s aminoglikozidnim lijekovima nije moguć zbog kemijske neusklađenosti.

Antagonisti su bakteriostatske lijekove kao što su tetraciklini i linkosamidi. Kombinacija s antikoagulansima provodi se s oprezom, jer može doći do problema s zgrušavanjem krvi.

Mogu li piti trudnoće?

Tijekom trudnoće mogu doći do bolesti, čije su komplikacije opasnije od učinaka uzimanja antibiotika. U tom slučaju, liječnik propisuje lijekove koji su dopušteni tijekom trudnoće. Amoksiklav se odnosi na takve lijekove. Ima visok stupanj djelotvornosti, ali ima određene nijanse u njegovu korištenju. Liječenje se provodi s oprezom.

1 termin

Razmatraju se mišljenja o mogućnosti uzimanja amoksicla u ranim fazama situacije. Kada je apsolutno neophodno, lijek je propisan u tom razdoblju.

Ako je moguće, prijam bi trebao biti napušten. Od 4. do 12. tjedna trudnoće dolazi do aktivnog rasta dječjih organa. Na njihovu karticu utječu svi vanjski i unutarnji čimbenici.

2 termin

U drugom tromjesečju, uporaba lijeka je moguća samo pod nadzorom liječnika koji posjećuju. Prednosti liječenja trebale bi premašiti moguće učinke recepcije.

U nekim slučajevima Amoxiclav vam omogućuje da se riješite ozbiljnih bolesti koje mogu utjecati na razvoj fetusa i tijek trudnoće. Rizik će biti opravdan samo ako se slijede upute i preporuke liječnika.

3 termin

U trećem tromjesečju dijete je zaštićeno placentarnom barijerom. Ali to ne spasi od penetracije amoksicilina i klavulanske kiseline u njegovo tijelo. Prednosti upotrebe lijeka u trećem tromjesečju učinkovita su priprema za porođaj. Prolazeći kroz rodni kanal, dijete može postati zaraženo grudom ili drugim neugodnim bolestima. Amoksiklav eliminira ovaj rizik.

Režim doziranja

Trajanje liječenja i doziranje lijeka za trudnice propisane su od strane liječnika pojedinačno. Uzimaju se u obzir težina pacijenta, dob pacijenta, priroda bolesti i rad bubrega U prosjeku, terapeutska terapija traje od 5 do 14 dana. Prijem više od dva tjedna dovodi do pojave nuspojava.

U slučaju zarazne bolesti blage i umjerene težine Amoxiclav tablete se propisuju 375 mg 3 puta dnevno. U liječenju teških infekcija dozu se povećava na 625 ili 1000 mg svakih 8 ili 12 sati.

Suspenzija se uzima oralno. Doza se izračunava na temelju težine pacijenta. Dnevna doza lijeka je 400 mg. Injekcije pomoću Amoxiclav otopine provode se svakih 6 do 8 sati. Kod 40 kg tjelesne težine postavljeno je najviše 1,2 grama lijeka.

Moguće posljedice

Istraživanja provedena u Izraelu i Sjedinjenim Državama pokazala su da je vjerojatnost negativnog utjecaja na fetus pri uzimanju amoksicla minimalna. Nije se opazilo poremećaj embrionalnog razvoja. Unatoč tome, lijek se ne može nazvati apsolutno sigurno. Rizik prijama je sljedeći:

 • mogućnost pobačaja;

Kontraindikacije i nuspojave

Prihvaćanje bilo kojeg antibiotika utječe na zdravlje. Amoksiclav nije iznimka. Nuspojave lijekova uključuju:

Da bi se izbjegla pojava neželjenih simptoma, prije započinjanja terapije trebao bi biti upoznat s popisom zabrane. Amoksiklav se ne može uzimati u prisutnosti kolestatske žutice, mononukleoze, individualne netolerancije na komponente, hepatskih patologija i leukemije.

analoga

Amoksiklav se može kupiti u ljekarnama bez liječničkog recepta. Prosječna cijena varira od 360 do 400 rubalja. Kao analozi su takvi lijekovi kao Arlet, Ecoclav, Augmentin i Rapiklav.

Alternativne zamjene Amoksiklave slične su u akciji, ali se razlikuju po sastavu i zemlji proizvodnje. Arlet i Ecoclav proizvode rusku tvrtku, Rapiklav se proizvodi u Indiji, a Augmentin iz Velike Britanije.

Recenzije

Recenzije trudnica ukazuju na veliku učinkovitost lijeka. Pojava nuspojava nije neuobičajeno. Najčešće se Amoksiklav propisuje za infekcije mokraćnog mjehura. Mogu imati depresivno djelovanje na tijek trudnoće.

Amoksiklav je prepoznat kao jedan od najsigurnijih lijekova u kategoriji penicilina dopušten za trudnice. Ali njegov prijem je moguć samo s imenovanjem liječnika. Spontani unos može ugroziti trudnoću.

Svrha Amoksiklava tijekom trudnoće

9 mjeseci trudnoće nije kratko vrijeme i ne postoji 100 posto jamstvo da će ga biti moguće prevladati bez prehlade ili zaraznih bolesti.

Prema statistikama, 80 posto žena u situaciji uzima lijekove. No, lijekovi s odobrenog popisa ne mogu se uvijek nositi s tom bolesti, a rizik od korištenja uvjetno dopuštenih može biti opravdan, s obzirom na ozbiljnost infekcije i razinu prijetnje bebi.

I opet brojevi: 40% trudnica koje uzimaju ljekarne lijekove moraju se okrenuti antibioticima. Amoksiklav tijekom trudnoće je upravo opcija kada, usprkos svim kontraindikatima, pronalaze medicinski pokazatelji.

Koliko je siguran amoksiklav tijekom trudnoće?

Ako pažljivo proučavate upute za uporabu lijeka, vidjet ćete da se Amoxiclav tijekom trudnoće može koristiti i nema teratogeni učinak, tj. Ne uzrokuje razvoj kongenitalnih abnormalnosti u vašem djetetu. Ova stavka može vas opustiti, ali postoji opasnost od nuspojava i kontraindikacija u vezi s vašim zdravljem.

Neće biti izvan mjesta saznati za koje vrijeme je bolje odbiti lijek, a kada je najsigurnije za vas i vaše bebe.

U ranim fazama

Kada je vaša bolest zarazna, najvjerojatnije će vam se pripisati Amoxiclav tijekom trudnoće, osobito u ranoj fazi (ono što se događa s vašim tijelom tijekom tog razdoblja dok se dijete razvija može se naći u članku 1 trudnoće trudnoće >>>).

Ovaj lijek nazvan je jednim od najsigurnijih antibiotika, potvrda je istraživanja izraelskih liječnika:

 • Pokus je uključivao 382 trudnice, čije se razdoblje mijenjalo u prvom tromjesečju;
 • Svi su imali bolesti uzrokovane stafilokokima, streptokokama i drugim mikroorganizmima;
 • Jedna polovica žena je propisana liječenjem Amoxiclavom, a druga liječena čistim amoksicilinom;
 • Kao rezultat toga, u prvoj skupini - manje od 2% kongenitalnih patologija, u drugom - više od 3%;
 • Medicinska presuda: Amoksiklav je siguran za prva 3 mjeseca, a niska stopa odstupanja je dopušteni postotak prisutan kod djece čije majke nisu koristile antibiotik dok su bile na položaju. Slične studije provedene i proizvođači.

Iako je Amoxiclav dozvoljen u prvom tromjesečju, postoji rezervacija. Mjesec i pol nakon začeća, preporučljivo je da napustite moćne lijekove, uključujući Amoksiklavu:

 1. Placenta započinje svoje zaštitne funkcije tek od drugog tjedna, ali kasnije ne može potpuno zaštititi bebu od štetnih tvari za 100%;
 2. Osim toga, u prva tri mjeseca vaša beba aktivno razvija, organiziraju se organi, neuralna cijev i živčani sustav pa morate pažljivo odabrati lijek i način liječenja. (Pročitajte o ovom razdoblju razvoja djeteta u članku Razvoj djeteta u utrobi >>>)

Često, odluka da li Amoxiclav tijekom trudnoće uzima liječnik koji je liječio sve rizike i već je pokušao sigurnije, ali neučinkovite metode.

Po kasnim uvjetima

Proizvođači tvrde da je Amoxiclav u drugom tromjesečju apsolutno siguran, ali istodobno ukazuje na rizične skupine i nuspojave. Uzmite u obzir da s ovog popisa negativnih učinaka može biti opasno za vas osobno i odlučite je li ovaj lijek prikladan:

 • Mučnina, proljev, povraćanje. U pravilu, u drugoj fazi trudnoće, toksikoza se smanjuje u pozadini, tako da te nuspojave ne pogoršavaju situaciju i nešto su podnošljivije (ako ste još uvijek naoružani ili ste u prvom tromjesečju, kada se toksična tvar još nije povukla u pozadinu, obratite pažnju na članak Mučnina tijekom trudnoće >>>);
 • Alergijska reakcija. Osip kože, može doći do oticanja, osobito ako ste alergični;
 • Živčani poremećaji. Anksioznost, nesanica, konvulzije su vjerojatniji drugovi u trećem tromjesečju, takva reakcija se rijetko vidi u 4-6 mjeseci trudnoće (detaljno pročitajte u članku: Grčevi u trbuhu u trudnoći >>>);
 • Promjene u sastavu krvi. Niska razina hemoglobina s povećanjem eozinofila i trombocita - to je posljedica uzimanja antibiotika. U slučaju rizika od anemije, bolje je odbiti lijek, ili paralelno prilagoditi izbornik;
 • Utjecaj na bubrege i jetru. Apsolutna kontraindikacija protiv Amoksikla je hepatitis ili žutica uzrokovana primjenom penicilinskih antibiotika;
 • Genitourinarni sustav. Neprite su moguće, pogotovo ako postoji predispozicija.

Amoksiklav se u trećem tromjesečju trudnoće dopušta samo u ekstremnim slučajevima, nije slučajno da je ovaj lijek uvjetno dopušten. Većina gore navedenih nuspojava u prenatalnom razdoblju već ste zabrinuti, a antibiotik samo može ojačati te trenutke i čak izazvati pogoršanje. Kada se liječenje ne može odgoditi, lijek je propisan, ali strogo prema shemi 5-14 dana.

Upozorenja, upute i doza tijekom trudnoće

Prije uzimanja Amoxiclav tijekom trudnoće, trebali biste saznati što je propisano i kako to funkcionira:

 1. Ovaj lijek pripada antibioticima serije penicilina, ima destruktivan učinak na mikroorganizme na staničnoj razini, prodiranje u tkiva i tekući medij vašeg tijela;
 2. Osjetljiva je na glavne sastojke lijekova - i amoksicilina i klavulanske kiseline - streptokoka i stafilokoka, gonokoka, E. coli, Klebsiella, gonokoka i drugih patogena aerobne skupine.

Upozorenja za uporabu

Ovaj lijek će vam pomoći nositi se s brojnim bolestima različitih organa, ako su uzrokovani sljedećim mikroorganizmima:

 • bolesti gornjih dišnih puteva, uključujući upalu pluća;
 • upalni procesi ENT sustava;
 • zarazne bolesti genitourinarnog sustava i bubrega;
 • infekcije ginekološkog spektra (vidi i članak na temu: Cistitis u ranoj trudnoći >>>);
 • prevenciju i liječenje infektivnih infekcija u postoperativnom razdoblju;
 • zarazne prirode bolesti kostiju i zglobova, tkiva kože;
 • crijevne infekcije.

instrukcija

Prije nego što kupite Amoxiclav, upute za uporabu, osobito tijekom trudnoće, treba proučavati gore i dolje.

Važno je! Imajte na umu da se antibiotici penicilinske skupine ne preporučuju da se kombiniraju s drugim lijekovima. Međutim, u praksi, Amoksiklav se često propisuje vitaminima. Dakle, Askorutin, prihvatljiv pri planiranju trudnoće, kontraindiciran je, pa čak i opasno u fazi nošenja bebe.

Da biste smanjili negativan učinak Amoksiklave na tijelo, tablete se progutaju u cjelini, uz veliku količinu čiste ne-karbonirane vode, tijekom obroka.

doza

Vrijeme liječenja i doziranje u svakom slučaju izračunavaju se pojedinačno, ovisno o jačini i opsegu lezije, kao i pojedinačnim parametrima. Osim toga, strogo je zabranjeno mijenjati dozu lijeka.

Antibiotik je dostupan u obliku tableta (sadržaj amoksicilina - 250, 500, 875 mg s dodatnim nepromijenjenim 125 mg klavulanske kiseline), prašak za pripravu oralne suspenzije i prašak za intravenoznu injekciju.

Upozorenje! Može se ponuditi u ljekarni umjesto nedostaje Amoxiclav 500 za uzimanje dvostruke doze amoksikla 250, ali u ovom slučaju, umjesto 125 mg klavulanske kiseline i 375 mg amoksicilina, uzmi 250 mg aktivnih sastojaka.

Za vas, za vrijeme trudnoće, optimalna doza će biti dva puta dnevno uzimanje 1 tablete Amoksiclav 625 mg ili tri puta dnevno, ali 1 tableta Amoxiclav 375 mg. Vrijeme liječenja - od 5 dana.

Što je opasno lijek za trudnicu?

Amoksiklav - to nije lijek, koji bi trebao biti riješen u prvih bolesti. Odluka u korist njegove prijave temelji se na ekstremnoj nužnosti i riziku zaraze bebe ili prijeti zdravlju majke.

Ovaj bi lijek trebao odbaciti ako je prethodno primijećena alergijska reakcija na lijekove penicilinske skupine, pojedinačna tolerancija aktivnih tvari s očitovanjima očitih nuspojava, kao i limfocitna leukemija i infektivna mononukleoza.