Planiranje trudnoće: koje testove trebate prenijeti ljudima i gdje se to može učiniti?

Bol

Uspješna koncepcija i daljnji zdravi razvoj djeteta ovisi ne samo o zdravstvenom stanju majke. Čovjek se preporučuje podvrgnuti opsežnom liječničkom pregledu prije zamišljanja djeteta. Na temelju primljenih informacija, liječnik adekvatno procjenjuje stanje budućeg očinskog tijela.

Ako postoje problemi, stručnjak će propisati odgovarajuću terapiju. Pa kakvi se testovi daju za koncipiranje djeteta i gdje se to treba učiniti? Odgovori dalje.

Svrha promjene je uklanjanje rizika

Potrebno je provesti puno medicinsko ispitivanje kako bi prolazili ne samo mamac, već i supružnik. Neispravan rad organskih sustava sprječava dijete za koncepcijom. Prisutnost upalnih procesa ili spolno prenosivih infektivnih sredstava povećava rizik od razvoja bolesti fetusa različite težine.

Prepoznavanje i uklanjanje negativnih efekata pomoći će pravovremeno posjetiti urolog. Liječnik će provesti vanjski pregled i zakazati test. Studijski program uključuje posjet terapeutu koji na temelju pozitivnih rezultata ispitivanja i obiteljske povijesti može uputiti čovjeka na usko fokusirane stručnjake. Nakon odgovarajućeg liječenja, rizik od prirođenih bolesti bit će značajno smanjen.

vrijednost

Preporuča se proći testove i proći kroz istraživanja 3-4 mjeseca prije začeća. Pojam analiza djelovanja na krvi i spermi (sve vrste istraživanja, uključujući identifikaciju infektivnim agensima) je 90 dana od dana dostave.

PCR testovi vrijede od 3 do 6 mjeseci. Ubod od uretre za održavanje STI vrijedi od 10 do 30 dana.

Fluorogram - 6 mjeseci.

Uvod u temeljna istraživanja

Čovjek može biti nositelj skrivenih infekcija. Kada seksualnog prijenosa u ženskom tijelu za vrijeme oplodnje patogena koje mogu izazvati štetu na plod. Smrt u fetusu ili anomalije u razvoju.

Terapeut se bavi općim pregledom tijela. Liječnik određuje skrivene infekcije i propisuje odgovarajući tretman. Opći pregled u kombinaciji s brojnim studijama osigurava da nema simptoma ozbiljnih bolesti.

trening

Prije davanja krvi za laboratorijske testove, preporuča se ne jesti hranu 12 sati. U jutro je potrebno donirati krv za biokemijsku analizu, dok za opću analizu postoji vrijeme tijekom dana. 3-4 dana prije istraživanja potrebno je prestati konzumirati alkohol i poželjno pušiti. Osim toga, uoči ispitivanja, ne preporuča se jesti prženu, začinjenu i začinjenu hranu.

Popis potrebnih

Studije su podijeljene na dodatne i obvezne (glavne). Potonji su potrebni kako bi se dobile primarne informacije o upalnim i infektivnim procesima u tijelu. Na temelju nalaza, liječnik donosi kliničku dijagnozu i propisuje liječenje. Obvezne analize uključuju:

 • Opći test krvi. Istraživanje se provodi na temelju stanja krvi uzete iz prsta ili vene. Stručnjaci u laboratoriju izračunavaju krvne elemente - crvene krvne stanice, trombocite, leukocite. Broj potonjih ukazuje na prisutnost infektivnih i upalnih bolesti uzrokovanih patogenim mikroorganizmima.

Stanje eritrocita i hemoglobina omogućuju dijagnozu anemije, dok broj krvnih pločica povećava ili smanjuje zgrušavanje krvi. Uz odstupanja tih pokazatelja od norme, čovjek se šalje za dodatne studije.

 • Krvna biokemija. Za obavljanje biokemijske analize potrebno je donirati krv iz vena. Provjera brojnih pokazatelja kemijskih elemenata u krvnoj plazmi odražava rad organa i sustava. Analiza otkriva latentne kronične bolesti i dijagnosticira bolest u početnim fazama razvoja. Liječnik procjenjuje stanje endokrinog, kardiovaskularnog, mokraćnog, imunološkog sustava.
 • Prisutnost infekcija. Ova analiza potvrđuje ili opovrgava sadržaj tijela HIV, hepatitis B, C, RW (sifilis). Ako postoje pozitivni rezultati, preporučuje se otkazivanje planiranja trudnoće. Postoji visoki rizik prijenosa infektivnog sredstva na embrij i seksualni partner. Ako supružnici inzistiraju na začeću, trudnoća prolazi pod nadzorom stručnjaka.
 • Hemostasiogram ili koagulogram. Studija identificira različite pokazatelje zgrušavanja krvi. Muški pokazatelji ne utječu na trudnoću i fetus, ali mogu uzrokovati značajnu štetu zdravlju muškaraca uz značajna odstupanja od norme. Stoga je ova analiza obično uključena u standardni plan istraživanja.
 • Fluorografski. Rendgenski snimak prsnog koša otkriva prisutnost tuberkuloze, koja zahtijeva hitno liječenje drugih plućnih bolesti. Rok valjanosti je 12 mjeseci od trenutka izlaganja.
 • Analiza mokraće. Studija daje pregled stanja muškog urinarnog sustava. Povećani broj bijelih krvnih stanica i crvenih krvnih stanica ukazuje na aktivni upalni proces, praćen krvarenjem u organe mokraćnog sustava.

  Sadržaj soli ukazuje na predispoziciju za formiranje bubrežnih kamenaca. U slučaju odstupanja od norme, čovjek treba primiti pregled i liječenje od nefrologa i / ili urologa. Ako postoji infekcija, koja se može prenositi putem spolnog odnosa, postoji rizik da pronađete problema s začeća i naknadne trudnoće.

 • Krvni tip i Rh faktor. Ovo je popis standardnih analiza. Najvažniji pokazatelj je osi rhesus, jer se može razlikovati od majčine rhesus, a ta razlika može utjecati na tijek trudnoće. Na temelju rezultata laboratorijskih istraživanja, liječnik prepoznaje mogućnost razvoja sukoba između majke i fetusa tijekom trudnoće.
 • Popis dodatnih provjera

  Čovjek podliježe dodatnim istraživanjima s negativnim pokazateljima osnovnih testova. U nedostatku pozitivne reakcije na prisutnost upalnih i zaraznih procesa, oni otkrivaju razlog nemogućnosti začeća tijekom aktivnih pokušaja.

  TORCH

  Takve studije uključuju krv za TORCH infekciju. TORCH je zbirka bolesti koje predstavljaju rizik za embrionalni razvoj tijekom cijelog razdoblja trudnoće. Bolesti uključuju toksoplazmozu, rubelu, citomegalovirus, herpes.

  Svrha istraživanja je otkrivanje prisutnosti ili odsutnosti antitijela kao što su IgG i IgM u krvi supružnika i njihovog titra. Potpuni nedostatak od njih kaže da je čovjek zdrav, a nije susret s infekcijom, prisutnost IgG ukazuje na to da je tijelo već u kontaktu s virusom, drugim riječima, bio bolestan, a prisutnost IgM tipa protutijela - akutne faze infekcije, za koju planiranje trudnoća se odgađa strogo do potpunog oporavka.

  Prisutnost spolno prenosivih infekcija

  Prisutnost u tijelu čovjeka izaziva upalu bolesti koja može utjecati na vjerojatnost i tijek trudnoće. Najčešća i najpreciznija metoda za otkrivanje infekcije je lančana reakcija polimeraze (PCR). Detekcija patogena je moguća kroz proučavanje razmazivanja sluznice muškog uretre.

  Metoda omogućava da se detektira prisutnost bakterija Mycoplasma (, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia, gardnerellas, Trichomonas, Ureaplasma) i virusa (Herpes simplex, Epstein-Barr virus, citomegalovirus, humanog papilomavirusa). Također vam omogućuje prepoznavanje toksoplazme.

  Sadržaj bilo kojeg uzročnika genitalnih infekcija u testnom materijalu ukazuje na razvoj odgovarajuće bolesti. Potrebno je odmah liječiti i privremeno otkazati planiranje trudnoće.

  sjeme

  Ako se trudnoća nije dogodila tijekom duljeg razdoblja dok aktivni pokušaji oba partnera, onda se provodi čovjek kako bi se identificirali problemi s mogućnošću začeća od strane čovjeka. Metoda je studija spermija pod mikroskopom. Omogućuje određivanje statusa spermija:

  1. količina;
  2. koncentracija;
  3. morfološka struktura;
  4. mobilnost i brzina kretanja.

  Studija također daje ideju o stanju testisa, funkcioniranju prostate, genitalnih žlijezda male veličine. Dobivene informacije omogućuju izvući zaključke o sposobnosti muškog sperma da oplodi jaje. U slučaju dijagnoze neplodnosti, liječnik određuje taktiku liječenja i daje daljnju prognozu o učinkovitosti terapije.

  Potrebno je započeti pripremu za ovaj postupak 3-4 dana prije testa. Potrebno je pridržavati se sljedećih preporuka:

  • potrošnja alkoholnih pića i energetskih napitaka je kontraindicirana;
  • uporaba opojnih droga strogo je zabranjena;
  • nemojte jesti začinjene, začinjene i ukiseljene hrane;
  • radijacija je kontraindicirana;
  • izbjegavati prekomjerno hlađenje i pregrijavanje;
  • treba se suzdržati od seksualnog kontakta;
  • ukidanje tableta za spavanje, lijekova protiv bolova;
  • izbjegavajte stresne situacije.

  Materijal za ispitivanje - sjeme koje se oslobađa tijekom masturbacije. Između primitka materijala i laboratorijskih manipulacija trebalo bi trajati najviše 3 sata.

  Istraživanje tajne prostate

  U slučaju razdoblju urologu inspekcije u odstupanjima u morfološkoj strukturi prostate ili s znakovima prostate neispravnog rada (bol u međice, učestalo mokrenje, bol u raspodjeli uretre) dodjeljuje čovjeku niz studija prostate sekreta.

  Tajna se oslobađa iz uretre tijekom postupka masaže, nakon čega se skuplja u epruveti. Materijal se isporučuje u laboratorij. Metoda mikroskopije određena je prisutnošću upalnih procesa, kao i funkcioniranjem prostate.

  Laboratorijski tehničar obavlja sjetvu, što vam omogućuje prepoznavanje bakterijske okoline koja uzrokuje upalu. Na temelju dobivenih podataka liječnik bira adekvatnu i učinkovitu metodu liječenja.

  Genetske studije

  Imenovan muškarcima starijim od 35 godina, ili s nasljednim bolestima, deformacijama djece, mrtvorođenju, neplodnosti u povijesti. Odluku o imenovanju analiza donosi genetičar, a njegovo savjetovanje donosi vodeći liječnik u planiranju.

  Gdje prijeći na dijete?

  Raspon medicinskih ustanova za ispitivanje je vrlo širok.

  Pravovremeno pripremanje i testiranje prije trudnoće omogućuje izbjegavanje negativnih posljedica. Istraživanje i testiranje traju duže - 2-4 mjeseca. U nekim slučajevima, više ili manje, kao dodatni tretman je potrebno ili ništa nije potrebno jer je osoba zdrava. Međutim, planiranje trudnoće ne zahtijeva žurbu. Ozbiljni stav i kompetentna priprema pridonose rađanju zdravog djeteta.

  Analizira se pri planiranju invitro trudnoće

  Planiranje trudnoće jedan je od najvažnijih čimbenika u rođenju zdravog djeteta. Zato je, čak i prije zamišljanja djeteta, poželjno da žena pregleda svoje zdravlje u cijelosti. Značajnu ulogu u prepoznavanju mogućih odstupanja u stanju buduće majke igraju se laboratorijskim metodama istraživanja.

  Ako se u skoroj budućnosti trudite, svakako prođite laboratorijski pregled kako biste identificirali najčešće bolesti. Prvi korak je da se dolazi i biokemijske krvi i urina testove za određivanje kroničnih bolesti (na primjer, bolest jetre, bolest bubrega, anemija), koji može imati negativan utjecaj na tijek buduće trudnoće.

  Osim toga, ima smisla da se testira na prisutnost u tijelu infekcije, spolno prenosive bolesti (herpes, klamidija, citomegalovirus infekcija, sifilis, i tako dalje. D.), kao i virusima hepatitisa B i C, virus ljudske imunodeficijencije. Suvremena sveobuhvatna dijagnoza ovih infekcija omogućuje nam da u vrlo ranom stadiju ustanovimo činjenicu bolesti.

  Osim ovih, u početnoj je fazi iznimno važno identificirati buduću majku u prisustvu imuniteta na takve infekcije kao toksoplazmoza i rubeola. Infekcija s njima tijekom trudnoće može dovesti do kongenitalnih abnormalnosti fetusa i prijevremenog prestanka trudnoće. Ako nema imuniteta na rubelu, najmanje 3 mjeseca prije začeća, ženama treba dati odgovarajuće cjepivo. U nedostatku imuniteta na toksoplazmozu, trudnici se ne preporučuje jesti slabo pečeno meso i komunicirati s kućnim ljubimcima (često su izvor infekcije mačke).

  U četvrtom i petom tjednu trudnoće preporuča se proći klinička i biokemijska ispitivanja krvi i urina, procijeniti stanje koagulacijskog sustava, odrediti njegovu skupinu i Rh faktor. Ako se Rhesusovi čimbenici budućih roditelja ne podudaraju, žena treba specijalizirane konzultacije.

  U 11-13. Tjednu trudnoće morate odrediti razinu PAPP-A. Razina se može smanjiti ako fetus ima trisomiju 21 (Downov sindrom) ili trisomiju 18 (Edwardsov sindrom). Osim toga, ovaj test je informativan iu procjeni prijetnje pobačaja i prestanka trudnoće u kratkom roku.

  Također je važno odrediti koncentraciju 17-hidroksiprogesterona (17OP), placentnog laktogena (PR) i prolaktina (PL) već u 1. trimestru trudnoće. Povećanje u 17OP može ukazivati ​​na to da se u novorođenčadi može pojaviti kongenitalna nadbubrežna hiperplazija. Definicija PR-a omogućuje vam pravovremeno prepoznavanje kršenja placente (dječjeg mjesta), kao i definiciju PL-a.

  U 16. i 20. tjednu, trudnice se preporučuju da prođu tzv trostruki test (HCG, alfa-fetoprotein i slobodni estriol). Ovaj skup analiza omogućuje procjenu rizika razvoja fetalnih patoloških fetusa.

  Pazite na svoje zdravlje, a ništa neće pokvariti dugo očekivani sastanak s djetetom!

  №ОБС83 Želim postati majka: sveobuhvatan pregled pri planiranju trudnoće

  Ovaj profil uključuje sljedeće testove:

  do 2 radna dana

  (navedeno razdoblje ne uključuje dan uzimanja biomaterijala)

  Odabir mjesta analize "Želim postati majka: sveobuhvatni pregled pri planiranju trudnoće" po pristupačnoj cijeni u Moskvi, ne zaboravite da cijene, metode i uvjeti istraživanja u regionalnim medicinskim uredima mogu varirati

  Popis testova (za žene i muškarce) pri planiranju trudnoće

  Rođenje djeteta jedno je od najznačajnijih događaja u životu. I mnogi se parovi pripremaju unaprijed. Ako budući roditelji brinu o planiranju obitelji i prođu niz testova, vjerojatnost uspješne trudnoće i rađanje zdravog djeteta povećat će se nekoliko puta.

  PUNO POPIS ANALIZE MOŽETE PREUZIMATI I ISPISITI OD NAŠA YANDEX DISC - https://yadi.sk/i/f2jmnijGj5F93

  Nije tajna da mnoga rođena djeca nisu planirali roditelji. Međutim, svake se godine povećava broj parova koji ozbiljno pristupaju koncepciji djeteta. Bolje pripremljeni potencijalni roditelji, veća je vjerojatnost da će trudna majka lakše podnijeti trudnoću i roditi zdravu bebu. Kako bi se utvrdilo kako su budući roditelji spremni za začeće, potrebno je proći niz testova i posjetiti nekoliko liječnika.

  Koje testove treba prijeći ženu prije trudnoće

  Planiranje obitelji za ženu započinje posjetom ginekološkog ureda. Znatno će vam pomoći liječniku ako se prisjetite svih vaših bolesti prije recepcije i izračunate trajanje menstrualnog ciklusa. Nemojte zaboraviti zgrabiti medicinsku karticu. Dostavljene informacije pomoći će liječniku da cjelovitu sliku pregleda.

  Dakle, popis analiza:

  • Ginekolog - savjetovanje ginekologa vrlo je važno, glavni je liječnik koji će voditi cijelu trudnoću.
  • Zubar - pravodobno ispitivanje usne šupljine i liječenje bolesnih zuba ublažit će opasnost od opasne infekcije.
  • Otorinolaringolog. Bolesti organa ENT-a također su opasne, pa čak iu kroničnom obliku će biti stalni izvor infekcije.
  • Kardiolog. Dodatni stres na kardiovaskularni sustav žene tijekom trudnoće i porođaja može biti štetan ako postoje bolesti ili patologije na ovom području.
  • Alergije.
  • vaginalni razmaz na flori;
  • opći, biokemijski test krvi;
  • mokrenje,
  • struganje od grlića maternice do PCR studije;
  • citologija struganja;
  • hormoni štitnjače;
  • Ultrasonografija mliječnih i štitastih žlijezda, organa malih zdjelica, kako bi se isključila prisutnost patologije;
  • prisutnost protutijela za toksoplazmozu, virus herpesa, rubeola, citomegalovirus, ljudski papilomavirus;
  • antitijela na HIV, sifilis, gonokkam, mycoplasma, gardnerella;
  • antitijela na Escherichia coli, stafilokok;
  • ispitivanje zgrušavanja krvi;
  • analiza hepatitisa B i C;
  • HIV analiza;
  • analiza sifilisa;
  • PCR za latentne infekcije;
  • kolposkopija;
  • PCR studija struganja proizvedenog iz cerviksa - zbog prisutnosti herpes patogena, citomegalovirusa, klamidije, mikoplazmoze, ureaplazmoze;
  • proučavanje razine hormona štitnjače TSH (hormon koji stimulira štitnjaču hipofize, koji regulira funkciju štitne žlijezde), T3 (tiroksin), T4 (triiodotironin).

  1. Prije svega bit ćete pregledani na stolici i imat će kolposkopiju. Ovo je dijagnostički pregled uz upotrebu posebnog uređaja - kolposkopa. Korištenjem ovog postupka i uzimanjem citoloških testova, procjenjuje se stanje maternice. Glavni zadatak prije planiranja djeteta je uklanjanje izvora infekcija i uzrok upalnih bolesti. Stoga ćete napisati nekoliko smjera za testiranje i prolaz ultrazvučne dijagnostike.

  2. Standardni popis testova prije trudnoće uključuje opću analizu urina i krvi. Prva analiza odražava opće stanje tijela i omogućuje prepoznavanje bolesti mokraćnog sustava. Test krvi određuje razinu hemoglobina i pomaže u praćenju upalnih procesa koji se javljaju u tijelu. Također je potreban test krvi za šećer, biokemijski test krvi, koji omogućuje procjenu rada najvažnijih organa i koagulograma. Posljednja analiza određuje zgrušavanje krvi.

  3. PCR dijagnoza infekcija je jedan od najvažnijih postupaka. Ovo je krvni test za mnoge opasne infekcije koje predstavljaju značajnu opasnost za razvoj i život fetusa.

  Jedna od najvažnijih komponenti pripreme za začeće je provjeriti tijelo zbog prisutnosti TORCH infekcija. Kratica TORCH je formirana od najopasnijih zaraznih bolesti za dijete: toksoplazmoza (toksoplazma), rubeola (rublja), citomegalovirus (cytomegalovirus) i genitalni herpes (herpes). Ako je žena tijekom trudnoće otkrivena barem jedan od tih patogena, onda je najvjerojatnije morala imati abortus. A ako trudnoća još nije došla, koncepcija treba odgoditi do oporavka.

  Rezultati PCR dijagnostike će razjasniti jeste li bolesni i druge bolesti:

  Ako niste sigurni da ste imali rubeola u djetinjstvu, svakako poduzmite analizu kako biste razjasnili postoji li rizik od infekcije tijekom trudnoće. Bolest može dovesti do fetalnih malformacija. Ako ste već pretrpjeli rubelu, možete sigurno planirati dijete. Ako nikada niste bili bolesni s tim, bolje je cijepiti kako biste izbjegli zaraze tijekom trudnoće. Trudnoća je dopuštena tri mjeseca nakon uvođenja cjepiva.

  4. Ultrasonografija zdjeličnih organa otkriva bolesti i patološke procese koji sprečavaju koncepciju i normalnu trudnoću. Studija je zakazana za 5-7 i 21-23 dana ciklusa. U prvoj fazi se odvija procjena općeg stanja zdjeličnih organa.

  U drugoj fazi, određena je transformacija endometrija i prisutnost korpus luteuma (bilo da je došlo do ovulacije). Tijekom ultrazvučnog pregleda, liječnici često dijagnosticiraju probleme koji zahtijevaju kirurški zahvat: cista jajnika, mioma maternice, polip polipeptičnog maternice.

  5. Vaša krv će biti provjerena za takve opasne bolesti kao hepatitis B (HbSAg), hepatitis C (HCV), HIV i sifilis (RW).

  6. Potrebno je otkriti skupinu i Rh faktor u krvi žene i njezina muža. Pozitivni Rh faktor u supruzi i negativ u mužu ne izazivaju zabrinutost. Ali ako je, prema rezultatima pretrage krvi, pronađena negativna rhesus u trudnoj majci, a pozitivan je pronađen kod muškarca, tada je u početku trudnoće Rh-sukob moguć.

  To se posebno odnosi na žene koje su ikada imale transfuzije krvi, trudnoću, pobačaj ili druge kirurške operacije, jer se povećava vjerojatnost formiranja specifičnih protutijela u njihovoj krvi. Rh-konflikt se može pojaviti između Rh-pozitivne bebe i Rh-negativne majke, što dovodi do imunoloških komplikacija, kao što je hemolitička bolest novorođenčeta.

  S negativnim rezom žene, pozitivni rhesus muškarca i u odsutnosti titra Rh antitijela, prije trudnoće, provodi Rh imunizacija. Konflikt preko krvi manje je uobičajen, ali liječnici moraju uzeti u obzir tu činjenicu.

  7. Sljedeći važan kriterij za procjenu ženske reproduktivne sposobnosti je određivanje koncentracije hormona u njezinoj krvi. Testovi hormona su neobavezni. Ispitivanje se može propisati za menstrualne poremećaje, prekomjernu tjelesnu težinu, neuspješne pokušaje da dijete djeteta za više od godinu dana i prethodne trudnoće s neuspješnim ishodom.

  Specifičan popis hormona za koje ćete morati testirati vaš će liječnik odrediti na temelju vaših okolnosti i zdravstvenog stanja. Većina hormona se testira na dan 5-7 i na dan 21-23 ciklusa. Na ovom popisu mogu biti:

  • prolaktin, koji utječu na ovulaciju;
  • testosteron, čija visoka stopa može uzrokovati pobačaj;
  • DGEA sulfat, na kojem ovisi aktivnost jajnika;
  • progesteron, odgovoran za održavanje trudnoće;
  • estradiol, koji određuje razvoj uterusa, jajovoda i endometrija;
  • prolaktin, koji je odgovoran za proces ovulacije;
  • hormoni štitnjače koji reguliraju metabolizam;
  • luteinizirajućeg hormona (LH), koji utječe na ovulaciju.

  8. Priprema za koncepciju djeteta bit će nepotpuna bez istraživanja potencijalne buduće majke o čimbenicima pobačaja. Da bi to učinili, oni poduzimaju testove koji određuju sadržaj antitijela na kardiolipin, korionski gonadotropin, fosfolipide i otkriti lupus antikoagulant.

  9. Sveobuhvatni pregled završava posjetom ENT liječniku, stomatologu i terapeutu. Liječnik ENT-a će utvrditi imate li kronične bolesti grla, nosa i uha. Ne možemo dopustiti da teško prebačena majka ORZ i ARVI ne ometaju razvoj živčanog sustava fetusa.

  Tijekom trudnoće teško je provoditi puni zubni tretman, a istodobno infekcije usne šupljine izazivaju upalne procese. Stoga, za rješavanje zubnih problema idealno je potrebno prije nego što je žena na položaju.

  Treba pokazati liječnicima opće urinske i krvne pretrage. Na temelju provedenih studija i pregleda stručnjak će donijeti zaključak o vašem zdravstvenom stanju. Možda vam je dodijeljena dodatna dijagnoza i odgovarajući tretman.

  Koje testove treba poduzeti čovjek

  Nosi buduće dijete da bude žena. Ipak, polovica genetskog materijala koju prima beba pripada muškarcu. Nisu svi muževi vole posjetiti liječnike, tako da žena može uvjeriti svog supruga da muškarac provodi testove i posjete klinici puno brže i lakše.

  Što trebate proći budućem ocu:

  1. Opća analiza krvi i urina, određivanje stanja zdravlja, prisutnost infektivnih i upalnih bolesti u tijelu.
  2. Određivanje tipa krvi i Rh faktora kako bi se utvrdila mogućnost Rh-sukoba između majke i fetusa.
  3. Test krvi za spolno prenosive bolesti. Ako je čovjek zaražen infekcijom, treba ga izliječiti prije začeća.
  4. Dodatne studije koje je odredio liječnik. To može uključivati ​​hormonske krvne pretrage, spermogram (test sperme) i analizu lučenja prostate. Ako su svi testovi normalni, a trudnoća se nikada ne događa, čovjek će morati proći test kompatibilnosti za supružnike.

  U kojim slučajevima možda trebate posjetiti genetičara

  Prolazak genetskih testova trebao bi biti bračni parovi:

  • koji su naslijedili bolesti u obitelji (duševna bolest, hemofilija, Duchenneova miopatija, dijabetes i drugi);
  • gdje su muškarac i žena u odrasloj dobi, jer starenje stanica kromosoma povećava rizik od patologije u formiranju embrija;
  • rodbine koje pate od mentalne i tjelesne retardacije bez vidljivih vanjskih uzroka;
  • koji su već imali dvije ili više regresivnih trudnoća;
  • u kojem dijete ima nasljednu bolest.

  Ako postoji dobar razlog za genetsko istraživanje, ne biste trebali zanemariti posjet genetičara. Zapamtite da se nasljedne bolesti mogu manifestirati kroz nekoliko generacija u vašem djetetu.

  Ako su rezultati ispitivanja bili normalni, možete sigurno početi pripremati za začeće. Svi budući roditelji se savjetuju da ne puše nekoliko mjeseci, ne piju alkohol, ne uzimaju lijekove, ne idu u kupalište i štite njihovo zdravlje. Jedite zdravo i uzmite vitamine. Planiranje trudnoće znači brigu o svom nerođenom djetetu!

  PUNO POPIS ANALIZE MOŽETE PREUZIMATI I ISPISITI OD NAŠA YANDEX DISC - https://yadi.sk/i/f2jmnijGj5F93

  Video: Priprema za trudnoću

  Obstetrician detaljno govori o pripremanju žena za trudnoću. Popis testova koji moraju biti prošli prije trudnoće: spolno prenosive bolesti, infekcije baklji, hormoni, vaginalna kandidijaza. Također morate posjetiti stomatologa, ginekologa, terapeuta, itd. Slijedite pravila osobne higijene i vodite zdrav stil života.

  Gdje trebate početi planirati roditelje trudnoće kako bi smanjili rizik od nezdravog djeteta? Morate početi sa sobom, sa svojim životnim stilom. Optimalno je proći liječnički pregled 2-3 mjeseca prije planiranog začeća. Opseg istraživanja u fazi planiranja trudnoće odabire se pojedinačno, na temelju dobi roditelja, prisutnosti kroničnih bolesti, nasljednosti i tako dalje. Stoga je plan pregleda pri planiranju trudnoće odabran pojedinačno.

  Budućna mama

  infekcija
  Mikroskopski pregled

  Uzimanje krvi najmanje 4 sata nakon posljednjeg obroka. Možete piti vodu bez plina.

  Vaginalni razmaz i vaginalni razmaz i uvjeti pripreme maternice određuju liječnik.

  Ne treba uzimati obrve:

  • tijekom menstruacije;
  • ranije 24-48 sati nakon spolnog odnosa.
  • prije 5 dana nakon uporabe vaginalnih supozitorija, tampona ili spermicida;
  • nakon vaginalnog pregleda (zdjelični ultrazvuk, kolposkopija), doufing;
  • tijekom liječenja urogenitalnih infekcija (prije 2 tjedna nakon posljednje doze antibakterijskih lijekova).

  Program uključuje pregled glavnih skupina infekcija preporučenih ženi pri planiranju trudnoće, kao i tijekom trudnoće.

  Probiranje za društveno značajne infekcije - HIV, virusni hepatitis B i C, sifilis je obavezan, s ciljem ranog otkrivanja bolesti. Pri identificiranju zaraženih i ispravnim odabirom liječenja značajno smanjuje rizik od infekcije fetusa i povećava šanse za zdravim djetetom.

  Program uključuje studije o grupi bakljama infekcije (toksoplazmoza, rubeola, tsitomegolovirusnaya, herpes virus, parvovirus (B19) infekcije). Ove infekcije su teratogene na fetus. IgG je marker infekcije, prisutnost imuniteta nakon cijepljenja, manje aktualne infekcije. Odsutnost IgG ukazuje na povećani rizik od primarne infekcije tijekom trudnoće, što povećava rizik fetalnog intrauterinalnog infekcije i formiranje različitih malformacija.

  Program također uključuje test "Florotsenoz i NCMT", kako bi se utvrdile urogenitalne infekcije, uključujući spolno prenosive infekcije. Ova skupina infekcija je relevantna pri planiranju trudnoće, jer kršenje mikroflore urogenitalnog trakta može dovesti do prijevremenog pobačaja, infekcije djeteta, komplikacija u porođaju.

  Indikacije za svrhu istraživanja:

  • planiranje trudnoće;
  • trudnoća.

  Pozornost usmjeravamo na činjenicu da liječnik relevantne specijalizacije mora tumačiti rezultate istraživanja, dijagnozu i propisivanje liječenja, sukladno Federalnom zakonu br. 323-FZ "O osnovama zaštite zdravlja građana u Ruskoj Federaciji" od 21. studenog 2011. godine.

  №88KZH Planiranje trudnoće

  Ovaj profil uključuje sljedeće testove:

  • Klamidija, određivanje DNA (Chlamydia trachomatis, DNA) u uklanjanju epitelnih stanica urogenitalnog trakta
  • Herpes virus tip 1 i 2 (herpes simplex virus tipa 1 i 2), određivanje DNA (humani herpesvirus 1, 2 (HHV-1, HHV-2), Herpes simplex virus 1, 2 (HSV-1, HSV-2 ), DNA) u uklanjanju epitelnih stanica urogenitalnog trakta
  • Mycoplasma, određivanje DNA (Mycoplasma hominis, DNA) u struganju epitelnih stanica urogenitalnog trakta
  • Mycoplasma, određivanje DNA (Mycoplasma genitalium, DNA) u struganju epitelnih stanica urogenitalnog trakta
  • Ureaplazma (T-960 biovar), određivanje DNA (Ureaplasma urealyticum (T-960), DNA) u struganje urogenitalnih epitelnih stanica
  • Gonococcus, određivanje DNA (Neisseria gonorrhoeae, DNA) u struganju epitelnih stanica urogenitalnog trakta
  • Mikroskopsko (bakterioskopsko) ispitivanje prirodne gramske mrlje (Gram Stain). Bakterijsko ispitivanje različitih razmaza (vaginalni, cervikalni, uretralni, ispljuvak, rana, itd.)
  • Trichomonas, određivanje DNK (Trichomonas vaginalis, DNA) u uklanjanju epitelnih stanica urogenitalnog trakta
  • Ureaplazma, određivanje DNA (Ureaplasma parvum, DNA) u struganju epitelnih stanica urogenitalnog trakta

  rok izvršenja

  (navedeno razdoblje ne uključuje dan uzimanja biomaterijala)

  Testovi planiranja trudnoće

  Priprema za začeće vrlo je presudno razdoblje u životu mladog para. Sada je potrebno zaboraviti na loše navike, uspostaviti uravnoteženu prehranu, umjerenu tjelesnu aktivnost i voditi brigu o vlastitom zdravlju. Sve je to nužno, prije svega, kako bismo utvrdili solidnu osnovu za zdravlje nove osobe. Ali ako je sve jasno s prvim točkama, kako točno treba brinuti o zdravlju? Koji stručnjaci trebaju posjetiti? Koje su testovi?

  Planiranje za trudnoću osigurava pripremno razdoblje do sat vremena "X". Stručnjaci koji sudjeluju u reproduktivnim pitanjima, preporuča se izdvojiti najmanje 3-6 za trening, najviše 12 mjeseci. Ako par nema kroničnih bolesti, tada će broj stručnjaka i testova biti znatno manji od parova koji imaju takve zdravstvene probleme. Imajte na umu da je potrebno oba partnera, a ne samo žene, podvrgnuti liječničkom pregledu i testirati ih.

  Planiranje trudnoće: što trebate proći testove

  Gdje početi? Prije svega, posjetom ginekologu. Nakon što je potrebno posjetiti liječnika opće prakse, stomatologa, otorinolaringologa i drugih stručnjaka. Nakon pregleda licem u lice, liječnici će moći odrediti treba li par potreban posebni nadzor tijekom planiranja trudnoće i tijekom nje.

  Što se tiče analiza, njihov popis je prilično velik. Ali, istodobno, njihov broj određuje zdravlje budućih očeva i majki. Na primjer, ako ni jedan ni drugi nemaju nikakvih problema s štitnjačom, onda im nije potrebno testirati na svoje hormone.

  Ovdje je popis prioriteta, apsolutno neophodan za sve parove, analize:

  • kliničke i biokemijske krvne pretrage;
  • koagulogram (pokazatelji zgrušavanja krvi);
  • mokrenje,
  • krvni test za šećer. Osim toga, ako je prva trudnoća, odrediti krvnu skupinu i Rh faktor roditelja, što će isključiti ili sumnjati u mogućnost razvoja hemolitičke bolesti novorođenčeta.

  Za procjenu stanja vagine i cerviksa, žene se propisuju kolposkopijom, kao i ultrazvukom zdjeličnih organa.

  Možda će se par poslati na genetsko ispitivanje. Pogotovo ako postoje ljudi u obitelji s nekim genetskim nasljednim bolestima. To uključuje Downov sindrom, myodistrofiju, Alzheimerovu bolest. Isto tako, potrebno je genetsko savjetovanje ako je u obitelji bilo slučajeva mrtvorođenih, ili je budući papa stariji od 40 godina.

  Testovi infekcije

  U sveobuhvatnom pregledu, u pripremi za trudnoću, neophodno je provesti testove za infekcije, a ova studija će sigurno proći i potencijalni roditelji.

  7 koraka koje treba zamisliti: kako planirati trudnoću

  Kako se pripremiti za trudnoću? Potrebne analize i ispiti

  Čini se tako lako zamisliti dijete, bilo bi želja. A ako tijelo nije spremno? Bolje je saznati nekoliko mjeseci prije navodne koncepcije. U svakom slučaju, par će imati vremena za vraćanje zdravlja i rađanje zdravog djeteta.

  Korak # 1. Istraživanje prije začeća

  Iscrpan dijagnostički pregled jedan je od najvažnijih zadataka s kojima se suočavaju budući roditelji. Gdje početi? Posjet ginekologu. Pa, ako je par pripremljen unaprijed za prvi prijem. Moramo se sjetiti naših kroničnih i nasljednih bolesti, približno trajanje menstrualnog ciklusa, i zaplijeniti medicinsku karticu za prijem, budući da neke bolesti koje su prenesene čak iu djetinjstvu mogu negativno utjecati na zdravlje nerođenog djeteta. Detaljne informacije pomoći će liječniku da daju najpotpuniju sliku o budućem pregledu i identificiraju probleme.

  Tijekom recepcije, ginekolog će ispitati i uzeti mrlje, napisati upute za testove i opća klinička istraživanja: kompletan test krvi i urina, krvni test za HIV, hepatitis, ultrazvučnu dijagnostiku zdjeličnih organa (jajnici i maternica).

  Glavna stvar prije trudnoće je uklanjanje svih mogućih unutarnjih izvora infekcije. Stoga se buduća majka šalje za dubinsko proučavanje svih tijela sustava.

  Korak # 2. Testovi za infekciju: rubeola, toksoplazma, citomegalovirus i drugi

  Većina infekcija je opasna tijekom početne infekcije tijekom trudnoće. Stoga je napravljena analiza zaraze kako bi se utvrdilo jeste li imali neku bolest prije. A ako ne, onda tijekom trudnoće treba biti posebno oprezni. Kratica ToRCH pojavila se od prvih slova najopasnijih infekcija za fetus: Toxoplasma (infekcija toksoplazmom) - Rubela (rubeola) - Citomegalovirus (citomegalovirus) - Herpes (herpes).

  Kada znate da ste imali rubeola u djetinjstvu, možete preskočiti ovu stavku. U slučaju nesigurnosti, morate proći test za protutijela - IgG i IgM. Ako se otkrije IgM, to znači da ste se prvo zarazili virusom (ova je situacija prilično rijetka). Trudnoća se ne može planirati za 3 mjeseca. Ali IgG, naprotiv, treba biti - njihova prisutnost ukazuje na prethodnu bolest i stjecanje imuniteta protiv rubeole. Ako i IgM i IgG nedostaju, morate cijepiti tako da ne biste zaraženi tijekom trudnoće. Možete planirati trudnoću tri mjeseca nakon cijepljenja.

  Toxoplazma je test antitijela za toksoplazmu, čija se infekcija javlja kod kućnih životinja, najčešće iz mačaka. Oko 15% žena reproduktivne dobi doživjelo je ovu infekciju, tj. 75% žena može postati zaraženo toksoplazmom tijekom trudnoće. Ako tijekom analize ne postoji IgG i IgM, postoji opasnost od dobivanja bolesti tijekom trudnoće. Preporuča se ograničiti komunikaciju s psima i mačkama, temeljito kuhati ili peći, svakako oprati i čistiti povrće i voće prije jela, ne čistiti mačji WC bez jednokratnih rukavica, operirati ruke nakon bilo kakve manipulacije mesom i plodovima mora.

  Cytomegalovirus infekcija tijekom trudnoće ugrožava razvojne patologije i fetalne intrauterine infekcije. Infekcija se obično prenosi kapljicama u zraku. Ako se tijekom pripreme za trudnoću pronađe visoka razina citomegalovirusa u krvi, potrebno je podvrgnuti tijeku antivirusne terapije i tek onda planirati za začeće. U slučaju negativnog rezultata potrebno je poštovati mjere opreza: pranje ruku prije jela, ne ljubite malu djecu na usnama i preporučljivo je ograničiti komunikaciju s njima, pogotovo ako radite u vrtiću.

  Herpes virus je u tijelu za život. Svako liječenje ima za cilj samo smanjenje njegove aktivnosti. Potpuno se riješiti toga neće uspjeti. Stoga se poduzimaju testovi kako bi se procijenio rizik primarne infekcije tijekom trudnoće.

  U slučaju da je nešto uznemirujuće (svrbež, gori, teški iscjedak), bilo je neuspješnih trudnoća, ili se žena priprema za IVF, potrebno je analizirati spolno prenosive infekcije (klamidija, myco-ureaplasma, gardnerella). Ako je herpes ili klamidija pronađena u trudnici, suprug mora biti testiran i za ove infekcije.

  Korak broj 3. Hormonska pozadina

  Procjena ženske hormonske pozadine, određivanje koncentracije hormona u krvi, uzimajući u obzir fazu menstrualnog ciklusa, važan je kriterij za ispitivanje. Hormoni su glavna veza u izgradnji funkcije plodnosti žena i muškaraca, čija uspješna implementacija ovisi o radu hipotalamus-hipofiza-jajnika. Kada jedna od komponenti ne uspije, cijeli se rad reproduktivnog sustava mijenja, a time i sposobnost zamišljanja smanjuje. Kada je ciklus uznemiren kod žene, uočena je povećana dlakavost, akne, pretilost, trudnoća s lošim ishodom (regresija, pobačaj), liječnik nužno šalje studiju. On određuje popis hormona za koje je potrebno proći testove. Svaki slučaj je individualan.

  Korak # 4. Krvni tip

  Tijekom razdoblja planiranja trudnoće, par se preporučuje za određivanje krvne grupe i rhesus, radi analize antitijela na Rh faktor. Pozitivni rhesus faktor u žena i negativan kod muškaraca ne predstavljaju nikakav razlog za zabrinutost. Ako žena ima Rh-negativnu krv, a njezin muž ima Rh-pozitivnu krv, onda se Rhesus može razviti tijekom trudnoće. Buduća majka, koja je podvrgnuta operaciji (uključujući pobačaj), transfuzija krvi ili trudnoća nije prva, vjerojatno će proizvesti specifična protutijela u krvi. U Rh-negativnim majkama s Rh-pozitivnim bebama moguće su imunološke komplikacije (hemolitička bolest novorođenčadi, itd.), Što se uglavnom očituje iz druge i kasnije trudnoće.

  Manje uobičajena je sukob u krvi. Vjerojatnost sukoba povećava se u sljedećim kombinacijama: žena ima krvni tip I, čovjek ima bilo koji drugi; žena ima grupu II, a muškarac ima III ili IV; žena ima krvni tip III, a muškarac ima II ili IV. S takvim kombinacijama preporučuje se testiranje krvi za antitijela na grupne antigene, ako planirana trudnoća nije prva. Kada je prvi - potrebno je provesti istraživanje o grupnim antitijelima od 8. tjedna trudnoće.

  Korak broj 5. Ultrazvuk

  U fazi planiranja trudnoće, ultrazvuk se provodi u prvoj fazi ciklusa. Otkrivene su razne bolesti zdjeličnih organa, kod kojih je sposobnost začeća oštećena. U nekim slučajevima može biti potrebna operacija: mioma - benigni tumor maternice, cista ili tumor jajnika, polip u sluznici maternice. Ultrazvučni pregled pomoći će eliminirati prisutnost patoloških procesa u genitalijama i osigurati mirni tijek trudnoće i uspješno rođenje djeteta.

  Korak broj 6. Klinički pregled prije nego što dijete dobiva dijete

  Obvezni program za budućnost majke također uključuje posjet ENT stručnjaku, zubaru i liječniku opće prakse. Za koga?

  Zubar. Postoji široko rasprostranjeno mišljenje da tijekom trudnoće zubi nužno "ulijevaju". Prije trudnoće treba liječiti zube, a tijekom nje treba paziti da dovoljno kalcija. Tada neće trpjeti zub tijekom trudnoće.

  Liječnik ENT. Ovo savjetovanje je vrlo važno, jer je potrebno utvrditi imate li kronične bolesti uha, nosa i grla. Svaka trudnoća prati slabljenje imunološke zaštite. To znači da ćete uhvatiti sve infekcije koje lebde u autobusu, podzemnoj željeznici i preko radnog mjesta, mnogo češće nego prije trudnoće. Ne možemo dopustiti da prođemo placentarnu barijeru kako bi došli do bebe. SARS, gripa, mama teško prebačena, može uzrokovati poremećaje u razvoju živčanog sustava mrvica.

  Terapeut. S općim testovima krvi i urina trebate posjetiti terapeuta koji će na temelju podataka istraživanja i pregleda dati mišljenje o vašem zdravstvenom stanju. Ako je potrebno, liječnik će propisati detaljniju dijagnozu. Nakon toga, prema potrebi, odredite odgovarajući tretman.

  U određenim slučajevima bit će potrebno posjetiti endokrinolog, genetičar i druge stručnjake.

  Korak 7. Priprema za začeće

  Ako se sve pokazalo u redu, možete početi pripremati za začeće. Očekuju se roditelji da ne piju bilo kakve lijekove 2-3 mjeseca bez savjetovanja s ginekologom. Ne pušite, nemojte piti alkohol, nemojte zlostavljati kavu, jesti više voća i povrća, nemojte vruće kupke, ne idite u kupke i saune, pokušajte se ne razboljeti, početi uzimati vitamine folnom kiselinom. Pazite na svoje zdravlje - i ništa neće pokvariti dugo očekivani sastanak s bebom!

  Stručnjak: Nina Ulyanova, načelnica fiziološkog odjela opstetrije Klinike za opstetričare i ginekologiju. Dr. Sc. VF Snegireva, doktor medicine visoke medicine

  Web mjesto o roditeljstvu. Proračun putovanja s djecom u Europi, Aziji, UAE

  Kako planirati trudnoću - Pre-screening trudnoće besplatno

  Trudnoća je presudno razdoblje u životu svake žene, kada je njeno tijelo podložno ogromnim promjenama i trebalo bi biti spremno za takav "tresti". Stoga, planiranje trudnoće je bitno, jer postoji opasnost da se u tijelu su „spavali” skrivene bolesti i infekcija koje nisu smeta, ali za vrijeme trudnoće, da se „probuditi” pod utjecajem hormonskih promjena i, nažalost, dovesti do ovog predivnog trudna stanju njihova prilagodbe. U nastavku ću opisati maksimum onoga što treba učiniti, ali svaka buduća mama može sama odlučiti hoće li uzeti cijelu hrpu testova pri planiranju trudnoće ili može učiniti minimalnu.

  sadržaj

  Besplatne analize u ženskoj konzultaciji (LCD)

  Standardni krvni testovi (klinički, biokemijski) i opći urin testovi će vašem liječniku izvijestiti o vašem zdravstvenom stanju.

  Krvni tip i Rh faktor - ove informacije su potrebne za upravljanje trudnoćom i, ako niste svjesni vrste krvi koja teče u venama, morate ga proći.

  Ispitivanje krvi za zgrušavanje ili koagulogram. Na LCD zaslonu nemojte uzeti sve pokazatelje, već samo najosnovnije, a ostatak možete proći uz naknadu:

  • D-dimer (kvantitativno)
  • homocistein
  • INR / PTI (međunarodni omjer normalizacije / indeks protrombina)
  • fibrinogen
  • APTT (aktivirani parcijalni tromboplastinski period)
  • TV (vrijeme trombina)
  • antitrombina

  Test krvi za HIV, test krvi za Sifilis, test krvi za hepatitis, test krvi za hepatitis C. Ti će testovi biti preuzet od vas odmah nakon registracije za trudnoću i još 2 puta tijekom trudnoće:

  Analiza vaginalnog razmaza ili bakteriološkog razmaza u običnim ljudima, analiza flore, tj. analiza će pokazati je li sve dobro (ako nema nepotrebnih mikroba) u vagini, cervikalnom kanalu i uretru.
  Posebna obuka nije potrebna: odustanite intimni život 1-2 dana, nemojte koristiti antibiotike i supozitorije, nemojte tuširati.

  Analiza citologije razmazivanja koja je poznata svakoj ženi, a bez čega, na primjer, u našoj klinici, ne možete ni stići do stomatologa. Ne razumijem gdje je veza ovdje, ali pravila su pravila i moram ih proslijediti jednom svakih 6 mjeseci. Potrebna je analiza kako bi se precizno utvrđivalo stanje cerviksa u vremenu.

  Kolposkopija je studija koja se provodi s posebnim uređajem i pomaže ginekologu dijagnosticirati cervikalnu eroziju, kao i različite bolesti vagine i vanjskih genitalnih organa. Studija nema kontraindikacije.

  Karlica ultrazvuk - reći liječniku o stanju Vaših jajnika i maternice, isključuje prisutnost raznih tumora (ciste, fibroidi, polipi, itd), će rasti i ako folikula i endometrija. Bolje je podvrći ultrazvuku na početku ciklusa (odmah nakon menstruacije) i usred ciklusa.

  Hormoni: FSH, LH. No, trebat će mnogo više učiniti, vaš ginekolog će vam reći više, ali dodatne hormone će biti propisane za naknadu i ovisno o danu ciklusa.

  Besplatne analize terapeuta

  Za maternističku bolnicu sigurno će biti potrebna fluorografija pluća, ali u trudnoći to je apsolutno nemoguće učiniti, a morat ćete se trčati, prikupljati dodatne testove ili čak i osobno otići u kliniku TB za pomoć. Bolje je to učiniti unaprijed tako da zaštitite sebe i svoju bebu od nepotrebnih živaca i pokreta tijela.

  Hormoni: TSH, antitijela tiroidne peroksidaze, antitijela tiroglobulina, T4 (sv), T3 (sv) važni su hormoni koji će pokazati kako funkcija štitnjače djeluje. Terapeuti nevoljko, možda vam je potreban endokrinolog.

  Besplatne analize u KVD-u

  Analiza za skrivene infekcije PCR-om: za klamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, herpes simplex virus 1,2, citomegalovirus
  Trebate uputiti poziv s LCD zaslona za sebe i vašeg muža

  Popis potrebnih liječnika u planiranju trudnoće

  1. Zubar. Čak i ako nemate što ozlijediti, trebali biste pregledati rutinske preglede, jer trudnoća traje čak 9 mjeseci i ne preporuča se liječiti zube anestezijom tijekom trudnoće.
  2. Hematolog. Prema statističkim podacima, 70% opstetričkih komplikacija predstavlja probleme s hemostazom (sustav koagulacije krvi). Možda ne znate ovo (kao što se to dogodilo sa mnom, ali ovo je još jedna duga i tužna priča), pa bih preporučio da se ne skimping na posjetu ovog stručnjaka i prođe minimum testova koji će omogućiti liječniku da kaže da nemate problema i mogu spavati tiho. Iznad, već sam pisao o testovima koagulograma, najvjerojatnije će vam biti propisani testovi za otkrivanje ili opovrgnuti antifosfolipidni sindrom, to su protutijela koja mogu uzrokovati pobačaj i ostale komplikacije tijekom trudnoće. Evo četiri:
   Antitijela na kardiolipin, antitijela na annexin V, antitijela na beta-2-glikoprotein (b2GpI) i lupus antikoagulant.
   Hematolozi također propisuju da prenesu gene sustava hemostaze, ali ne i svima i svima, jer ih ima mnogo, a sam liječnik odluči što treba provjeriti s vama.
  3. Endokrinolog. Također vrlo važan liječnik prije i za vrijeme trudnoće. Obavezno proći testove za hormone TSH (za planiranje vrijednosti TSH treba biti manje od 2,5), protutijela na thyroperioxidazu, protutijela na tireoglobulin, T4 (lb), T3 (lb). Ultrazvuk štitnjače može biti potreban.
  4. Otorinolaringolog (ENT). Kada posjetite liječnika, trebate zatražiti uputnicu za dostavu testova (bakteriološkog pregleda) ždrijela i nosa. Potrebno je proći ovaj test prije trudnoće, ako se staphylococcus u velikoj mjeri detektira tijekom trudnoće, svakako će biti napunjen antibioticima, a znate da nema ništa za dijete, bolje je liječiti ga prije trudnoće.
  5. Terapeuta, oftalmologa, mamologa i liječnika za vaše zdravstveno stanje.

  Popis obaveznih plaćenih testova

  Analiza za TORCH infekciju. Kratica T.O.R.C.H. On je izašao iz prvih slova najopasniji za fetus infekcije - Toxoplasma (Toxoplasma infekcija) - Rubeola (njemačke boginje) - citomegalovirus (CMV) - Herpes (sore).
  2 tipa titra su dane, IgG- pokazuje da li postoji imunitet na infekciju u tijelu (tj. Što je veći, bolje) i IgM - postoji li bolest u trenutku (tj. Titar bi trebao biti 0 ako niste vi ste bolesni). Najznačajnije pri planiranju je određivanje antitijela na virus rubeole, tj. IgG titar na rubelu. Ako u vašem tijelu nema takvih protutijela, preporučljivo je ukloniti korijen iz ove bolesti, jer infekcija s tom zarazom tijekom trudnoće dovodi do strašnih nedostataka u fetusu. Nakon cijepljenja, nemoguće je zatrudnjeti oko 3-6 mjeseci (ovisno o cjepivu) i bolje je proći test prije trudnoće i provjeriti pojavljuju li se antitijela.

  Za buduću majku

  Plaćeni neovisni laboratoriji:
  St. Petersburg: Citilab, Medlab, Invitro, Helix
  Moskva: Invitro, laboratorij EFIS-a, Laboratorij Gemotest

  Koje testove prolaze čovjeku

  Glavna analiza koja je potrebna za prosljeđivanje muškarca je spermogram (SG), poželjno s testom, kao i analiza za skrivene infekcije.

  Za predaju SG treba temeljito pripremiti:
  prvo, seksualna apstinencija 2-6 dana (idealno "zlatno" srednje - 4 dana)
  drugo, trebali biste potpuno eliminirati alkohol u tjedan dana!
  treće, odbiti saune, kupke, masnu hranu i lijekove
  Pri ponovnom uspostavljanju SG-a potrebna je ista seksualna apstinencija kao u slučaju početnog predaje kako bi se dobila točna dinamika.

  Vitamini pri planiranju trudnoće

  Obavezan i najvažniji vitamin tijekom planiranja trudnoće i tijekom trudnoće je folna kiselina (to vrijedi i za muža). Mi počinjemo uzimati 3 mjeseca prije navodne koncepcije (i očekivanu majku i budućeg oca). Minimalna doza folne kiseline je 1 tabl (1 mg) ili 1000 μg. Ovaj vitamin nema prekomjernu dozu, ne nakuplja se u tijelu, kao što je vitamin D.
  Možete kupiti pilule Folacin (Folio, Angiovit, Foliber) i uzeti 1 dnevno.
  Za mamu, tijekom planiranja, možete koristiti posebni kompleks vitamina za planere i trudnice.

  Vrlo dobro dokazano vitamin- Femibion ​​(ljekarne je naznačila da nadopunjuje, zapravo sada svi vitaminski kompleksi su registrirani kao dodatak prehrani, odnosno Femibion ​​jednostavno nisu imali vremena za uhvatiti na našem tržištu kao „vitamine”, ovo je čisto pravno pitanje ne više od red). Najvažnija stvar koju bih izdvojila u ovom kompleksu jest da ona sadrži aktivni oblik folatne kiseline, koji se apsorbira. A uobičajena folna kiselina se ne može apsorbirati i ostaviti tijelo u izvornom obliku. I plus mi je bila uravnotežena količina vitamina, na primjer, vitamina A.

  Djevojke, gledaj ovaj vitamin A! U velikim količinama, to dovodi do malformacije, a vitamin D uopće ne može biti uzet u sunčanoj sezoni. Obratite pozornost na to pri odabiru kompleksa vitamina, ne samo tijekom planiranja, već i nužno tijekom trudnoće!