Nosač automobila za novorođenčad: pregled liječnika, fotografija

Liječenje

Kao što je poznato, broj automobila u našoj zemlji raste iz dana u dan, pa se broj izvanrednih situacija na cestama povećava. Kako biste osigurali dijete tijekom prijevoza na motornom vozilu, potrebno je koristiti posebne dječje kolijevke i stolice. A danas nije samo osobna stvar roditelja, već i zahtjev iz stavka 22.9 Pravila sigurnosti cesta. Unatoč tome što postoji ogroman broj takvih uređaja na tržištu, prilično je teško napraviti izbor, pogotovo jer mnogi mame i tate ne znaju što bi trebao biti odgovarajući prijevoznik za novorođenče. Da biste riješili taj problem, pomoći će vam niže navedeni članak.

Anatomska obilježja male djece

Novorođenčad su krhka stvorenja koja bi trebala biti zaštićena na svaki mogući način. U dobi od jedne godine, dječji kostur je fleksibilan i mekan, a njezine kosti se uglavnom sastoje od hrskavice. Četvrtina dječje tjelesne mase padne na glavu, dok u odrasloj dobi glava zauzima samo 6% ukupne težine. U ovom slučaju, vrat beba je vrlo ranjivo mjesto, budući da kralježnica na ovom području kostura gotovo nije zaštićena mišićima. To znači da čak i slabi šokovi, od kojih nitko nije imun na putovanju u automobilu, može dovesti do ozbiljnih ozljeda.

Nosač automobila i auto sjedalo

Uređaji koji osiguravaju sigurnost djece tijekom cestovnog prijevoza su dvije vrste i ovise o dobi djeteta. Ako se od obitelji očekuje da se nadopuni, trebat će vam dječji prijevoznik za bebe. Čini se da je to posebno sjedalo koje je montirano unutar automobila. Takva kolijevka ima optimalni ortopedski oblik, uklanjajući prekomjerno opterećenje na djetetovoj kralježnici i trake dizajnirane za sigurno učvršćivanje tijela unutar uređaja. Što se tiče djece starijih od 6 mjeseci, trebat će im auto sjedalo. Glavna razlika između tih uređaja jest da je klasični nosač automobila čvrsto pričvršćen okomito na smjer kretanja, dok je sjedalo za starije djece učvršćeno leđima ili okrenutim prema vjetrobranu automobila.

Transformatori i invalidska kolica

Danas možete pronaći razne univerzalne modele. Takav dječji prijenosnik za novorođenče, ako je potrebno, lako se pretvara u stolicu u kojoj je moguće prevoziti starije dijete. Tu su i posebne kolica s odvojivim kolijevkama u kojima se djeca mogu udobno i sigurno prevoziti automobilom. U slučaju njihove kupnje, roditelji mogu odgoditi kupnju uređaja za prijevoz beba u automobilu 5-6 mjeseci. Međutim, imajte na umu da je njihov izbor trebao uzeti s velikom odgovornošću i ne koristiti modele u kojima dijete nije ispravno fiksno.

vrsta

Klasični dječji prijenosnik za bebe dostupan je u nekoliko verzija. Svi su uređaji podijeljeni u dvije kategorije, označene simbolima "0" i "0+". U prvom slučaju, model je namijenjen djeci mlađoj od 10 do 13 kg, kao i za drugi - mogu nositi djecu mlađu od jedne i pol godine. Osim toga, kao što je već spomenuto, uređaji s kojima razmišljamo mogu se instalirati drugačije u uređaju. Oni koji su zainteresirani za odabir nosača automobila za novorođenčad, stručnjaci savjetuju da posebnu pažnju posvete ovom slučaju, stoga se obilježja svake opcije trebaju detaljnije raspravljati.

Značajke klasičnih modela

Tradicionalni kolijevci za automobile postavljeni su uz stražnje sjedalo automobila. U njima je beba u polu-vodoravnom položaju i osjeća se baš kao kod šetnje u kolicima. U tom slučaju, takvi modeli imaju značajan nedostatak - kada ih koristite u automobilu, osim vozača, može stati samo jedan putnik. Uređaji su fiksirani pomoću dva sigurnosna remena, koja su u automobilu, a drugi koji pripada autolauleru prolazi preko djetetova prsa. Dovoljno je široko i ne daje djetetu nikakvu zabrinutost. Liječnici s takvim jamstvima proizvođača u potpunosti se slažu.

"Uzdužni" modeli

Stručnjaci vjeruju da je najsigurnija opcija dječji nosač za bebe, fiksiran na sjedalu iza vozača protiv kretanja automobila. Među ostalim, u ovom slučaju, mjesto drugog putnika na stražnjem sjedalu ostaje slobodno, a osoba koja ju je okupirala može komunicirati s bebom na putu. Ako majka sama putuje sa svojim sinom ili kćerkom, kolijevka se može učvrstiti na prednjem sjedalu kako bi mogla gledati mrvice na cesti. Međutim, pravila zabranjuju to dok je zračni jastuk uključen.

Što se tiče univerzalnih stolaca za mijenjanje, dok je dijete maleno (težine manje od 13 kg), pričvršćeni su leđima u smjeru kretanja, a zatim se okreću, a odrasla dijete putuje okrenutom prema vjetrobranu.

Nosač automobila za novorođenčad: pregled liječnika

Prema liječnicima, gotovo svi avtolyulki pružaju ispravan položaj za djetetovu kralježnicu. Čak i ako se čini da je novorođenčad unutar takvog uređaja u sjedećem položaju, u smislu raspodjele tereta na kosturu, taj položaj ne predstavlja nikakvu opasnost. Što se tiče onoga što bi trebalo biti najsigurnije dijete za bebe novorođenčadi, recenzije liječnika ukazuju da će model koji je postavljen u suprotnom smjeru putovanja i opremljen pojasevima od pet točaka, najviše štiti od opasnih ozljeda na prednjoj strani. Ova opcija pouzdano popravlja dječja ramena, pojas i zdjelicu te uklanja vjerojatnost da se "leti" iz kolijevke ili savijanje tijela u slučaju nužde. Stručnjaci također savjetuju da drže prednost kolicima s ručkom, jer je to dodatna zaštita tijekom bočnog udara.

Što još treba uzeti u obzir prilikom odabira

Autokrati za novorođenčad, čije fotografije mogu dati samo ideju o njihovom dizajnu, nisu uvijek u stanju pružiti odgovarajuću sigurnost djetetu zbog korištenja nedovoljno jakog okvira. Konkretno, odabir nosača automobila morate osigurati da je izrađena od plastike otpornog na udarce. Isto tako, uređaj mora zadovoljiti sljedeće kriterije:

 • imati dokument koji potvrđuje da je model odobren od strane ortopeda;
 • prisutnost kompletnih naslona za glavu, valjaka ispod glave i vrata;
 • veličina djeteta, tj. kolijevka ne bi smjela biti blizu njega;
 • prisutnost zaštitnog vizira u uređaju, u slučaju da se kolijevka koristi kao nosač;
 • Model bi trebao biti opremljen sigurnosnim pojasevima s posebnom mekom oblogom, a na području glave trebali bi imati povećane strane za dodatnu zaštitu.

Pored toga, srušeni testni uređaj mora imati dokument koji potvrđuje sukladnost sa zahtjevima GOST R41.44-2005 ili europske potvrde ECE R44 / 04.

Također je važno obratiti pažnju na zemlju podrijetla dječjeg nosača za novorođenčad. Recenzije korisnika potvrđuju da je najbolje kupiti modele proizvedene u zemljama EU. Što se tiče kineskog avtolyuleka, njihov glavni nedostatak je krhkost okvira.

Što se tiče opcije za postavljanje uređaja na izbor, stručnjaci preporučuju: ako automobil ima ISO FIX sustav, trebali biste kupiti model koji je kompatibilan s njom.

Gdje kupiti

Budući da se avtolyuli mogu koristiti već godinu i pol, roditelji često traže ponude na web stranicama koje nude različite predmete koji su već bili u upotrebi. Liječnici u jednom glasu kažu da ovo nije prava odluka. Doista, u ovom slučaju, čak i ako dječji nosač novorođenčeta izgleda gotovo kao nova, ne možete znati koliko je dugo upotrebljeno i jesu li njegovi važni mehanizmi koji osiguravaju sigurnost djeteta nisu istrošeni. Štoviše, možete prodati deformirani uređaj koji je već bio u nesreći. Da biste izbjegli takve probleme, bolje je ne pokušati spasiti nekoliko tisuća rubalja na štetu sigurnosti bebe i otići u specijaliziranu dječju trgovinu. Nosač za bebe za novorođenče također se može kupiti kod nekih zastupnika automobila. U tom će slučaju stručnjaci pokazati kako ga ispravno instalirati i pomoći vam odabrati model koji najbolje odgovara vašem konkretnom stroju.

Sada znate što su avtolyulki za novorođenče. Fotografije takvih proizvoda omogućuju vam da donesete ideju samo o veličini i izgledu određenog modela. Stoga, stjecanje takvih uređaja putem interneta, trebali biste pročitati recenzije liječnika i onih koji su već koristili slične uređaje.

Što je bolje za novorođenče - avtolyulka, auto sjedalo ili nošenje u automobilu: razlike u načinima prijevoza

Suvremeno tržište je puna sredstava koja pomažu u podizanju, njegovanju, transportu i razvoju novorođenčeta od prvog dana njegova života. Izbor auto sjedala za djecu je nevjerojatno bogat. Stoga, mladi roditelji, prvi koji su sudjelovali u potrazi za avtolyulki za svoje potomstvo, ne povrijediti nekoliko preporuka. Na primjer, zasigurno su zainteresirani za pitanje, koliko dugo možete nositi mrvicu na kolijevci? Koja je težina djeteta koje može podnijeti? A kako ga instalirati?

Kako prenijeti novorođenče?

Glavne značajke uređaja su sljedeće:

 • trajni slučaj;
 • uređaji za zaštitu tijela od djeteta od šoka;
 • trake koje drže dijete unutar strukture;
 • ortopedska baza (unutarnja površina) stolice.

Prema načinu stavljanja djeteta na dječju auto sjedalicu, svi modeli mogu se podijeliti u dvije skupine: grupu "0" i grupu "0+". Prvi (zapravo autolim) karakterizira činjenica da je dijete smješteno isključivo u ležećem položaju. Druga (auto sjedalo za novorođenčad) - omogućuje vam da nosite bebu, koja se ne može zasađivati ​​kao odrasla osoba, polu-sjedenje (podignute noge i glavu, postavljeni su posebni valjci ispod glave i vrata).

Ovo je glavna razlika između dva uređaja. Često se ta sjedala mogu učvrstiti na kolicima. Osim toga, osobitost avtolyulki je ručka koja omogućuje njegovu uporabu kao nosilac bebe.

U automobilskoj sjedalici dijete ima prirodnu poziciju za svoju dob.

Maksimalna težina za koju su izračunate obje skupine, prema dokumentaciji proizvođača, iznosi 10-13 kg, maksimalna dob je 1-1,3 godina. No, svjedočenja roditelja pokazuju da u većini slučajeva djeca prerastaju takva sjedala i kolijevke automobila na pola godine.

Što je bolje za novorođenče: kolijevku ili stolicu?

Obje su uređaje namijenjene djeci od 0 do 1 godine starosti, dječji prijevoznik će biti na snazi ​​do šest mjeseci ili dok dijete ne više od 9 kg i visine 70 cm. Auto sjedalo pruža prikladan pomak za dijete do 1 do 3 godine - sve dok ne stekne težine 15 kg i nije dosegla visinu od 75 cm.

U automobilskoj sjedalici 0+ dijete može biti pod kutom od 30-45 stupnjeva, smanjuje njegovu udobnost u prva tri mjeseca, ali ne mnogo. U redovitoj situaciji, oba dizajna su dizajnirana za osobine dječjeg skeleta.

U automobilskoj sjedalici 0+ dijete zauzima polu-sjedište, što je osigurano posebnim dizajnom

Što je sigurnije: kolijevka ili stolica 0+?

Nosač nosača za prijevoz novorođenčadi u automobilu postavljen je okomito na kretanje stroja i fiksiran uz pomoć standardnih pojaseva. Auto sjedalo u automobilu nalazi se nasuprot pokretu, štedi puno prostora u kabini. Obje izvedbe pretpostavljaju istu fiksiranost djeteta unutar uređaja - unutarnjih remena.

Da bi se postigao željeni kut nagiba i pričvrstio glavu malog putnika, posebni valjci ili presavijeni meke pelene se smjeste na sjedalo automobila. Bočni dijelovi stolice za djecu od 0 imaju posebna ograničenja koja drže glavu djeteta.

Vjeruje se da, kada se prevozi u automobilu za novorođenčad djetetu, osigurava se veći stupanj zaštite, a kratki boravak u polusjednom položaju ne može uzrokovati značajnu štetu zdravlju djeteta. Ako je prijevoz predviđen već duže vrijeme ili postoje medicinske kontraindikacije za upotrebu auto sjedala, trebali biste radije nositi vozilo. U drugim slučajevima možete nositi svoje dijete na sjedalu automobila.

Kriteriji za odabir uređaja za najmanji

 • pouzdanost;
 • snaga;
 • sigurnost;
 • ergonomija;
 • komfor
 • dostupnost certifikata.

To su osnovni zahtjevi za dječja sjedala za bebe i sjedala za najmlađe putnike. Dizajn proizvoda trebao bi biti što pouzdaniji, slučajni od plastike otpornog na udarce. Pričvrsni elementi svih uklonjivih elemenata moraju biti visokokvalitetni, što će izbjeći ozljede kada se neki element odsiče. Najpouzdaniji način pričvršćivanja djeteta su pričvršćivači na pet točaka (za mrvice ramena, remena i područja prepone), pojasevi trebaju biti opremljeni mekanim jastučićima.

Ergonomija osigurava fiziološku poziciju djetetovog tijela, što sprječava razvoj patologije njegovog kostura. Kvalitativni modeli su dogovoreni s dizajnom s ortopedistima. Dječja udobnost osigurava visokokvalitetni materijal za presvlačenje "disanja", prisutnost naslona za glavu, valjaka ispod vrata i ostali dodatni pribor. Automobilska sjedala za bebe pričvršćena su na dva načina:

 • pravilan pojas (najsvestranija opcija);
 • kroz bazu sa stezaljkama (Izofiks sustav).
"Lying" avtolyulka obično priložene redovite sigurnosne pojaseve u kombinaciji s vlastitim posebnim pojasevima

Car ležište mora imati potvrdu o sukladnosti ECE R44 / 04 ili GOST R41.44-2005. Prije dobivanja certifikata, proizvod prolazi testove sudara. To znači da su prilikom njegove izrade u obzir uzeti svi mogući sigurnosni standardi. Rezultati testova sudara mogu se naći na mjestu stručnjaka koji ispituju kolijevke (primjerice, klub ADAC). Rezultati testova objavljuju se na web stranici kluba jednom godišnje. Oznaka na ECE auto ležištu mora sadržavati obavezne podatke o nazivu proizvoda, kôdu za izdavanje certifikata, težini djeteta, vrsti pričvršćivanja i nazočnosti pojaseva s pet točaka (oznaka - Y).

Upute za uporabu kolijevke

Da bi dječja stolica mogla ispuniti svoju glavnu svrhu (zaštita djetetovog tijela od ozljeda pri naglom kočenju, okretanju i nesrećama) treba ga pravilno osigurati u putničkom odjeljku. Dijete mora biti u njemu u strašnom stanju. Takvi držači opremljeni su naljepnicama s vizualnim informacijama o načinu pričvršćivanja ili uputama. Postoje opća pravila za sva sjedala. Na primjer, modeli u kojima je osiguran samo vodoravni položaj djetetovog tijela smješteni su na stražnjem sjedalu vozila bočno u odnosu na kretanje. Pričvrstite ih posebnim remenima koji se povežu sa sigurnosnim pojasevima. Nosač nosača za novorođenče s funkcijom nošenja postavljen je prema pokretu, po mogućnosti na leđima. Priložena je na dva načina:

 • prijelazne trake prema standardu;
 • pomoću stezaljki na poseban postolje.

Ako nije sasvim jasno kako priključiti uređaj, vrijedi pogledati fotografije na kojima su detaljno prikazani primjeri pričvršćivanja držača u automobilu. To će uvelike pojednostaviti slučaj.

Preporuke za prijevoz bebe na sjedalu automobila

Auto sjedalo, ako je izbor pao na njega, treba biti fiksiran pod kutom od 30 do 45 stupnjeva. Ako dijete stavite u sjedalo automobila manjim kutom nagiba, to će dovesti do činjenice da će glava bebe pasti naprijed, što će ometati disanje, a sigurnost pri visokim kutevima nagiba. Nagib se može namjestiti pomoću valjaka koji se nalaze ispod naslonjača ispred uređaja.

Mjere opreza za bassinet i stolicu

Pri transportu nosača automobila potrebno je okrenuti glavu od vrata, što vam omogućuje da izbjegnete ozljede glave tijekom bočnih sudara. Bolje je postaviti uređaj na stražnje sjedalo, no to je dopušteno s onemogućenim zračnim jastucima i na prednjem desnom dijelu sjedala. Na sjedalu ne smiju biti postavljeni strani predmeti s ugrađenim sigurnosnim sustavom, oni bi trebali biti premješteni u prtljažnik. Ako su standardni sigurnosni pojasevi kraći od onih potrebnih za pričvršćivanje uređaja, trebali bi ih zamijeniti. Nemojte pričvrstiti uređaj s neispravnim ili sigurnosnim pojasom od 2 točke. Ako je kolijevka u nesreći, više se ne može koristiti. Kada je težina djeteta premašila navedene standarde, sigurnosni pojas mora biti zamijenjen odgovarajućom težinom.

Pregled avtolyulek za bebe

Kada kupujete dječje miraz, mnogi roditelji pokušavaju optimizirati svoje troškove bez kupnje skupih predmeta. No, na nekim artiklima ne biste trebali spasiti jer osiguravaju sigurnost djeteta. Dječji nosač novorođenčadi nije trenutni danak modi. Ovo je zakonski zahtjev da se smanji mogućnost ozljede djeteta tijekom putovanja.

Koji prijevoznik odabrati za novorođenče? Naravno, prikladno za dob, u skladu s osnovnim sigurnosnim zahtjevima. Razmotrite pravila i upute za uporabu, prednosti i nedostatke najpopularnijih modela, kao i saznajte kako priključiti uređaj i staviti novorođenče u automobilsko sjedalo.

Trebam li dijete za novorođenče?

Za moderni roditelj odgovor na ovo pitanje je očigledan. Da, potreban je dječji nosač za bebe. Postoje dva razloga za to.

Prvo i najvažnije - novorođenčad u automobilskom prijevozniku stječe sigurnost prilikom putovanja u vozilima. U prvoj godini života, posebno odmah nakon rođenja, beba je vrlo ranjiva. Čak i mala prometna nesreća može dovesti do ozbiljnih posljedica. Dijete ima krhke kosti, puno hrskavice, slabe mišiće vrata i veliku glavu. Svaki iznenadni naglo kretanje, trzaj, tresti mogu uzrokovati ozljede glave.

Drugi razlog je da je obveza korištenja posebnih uređaja za prijevoz djece u automobilu fiksirana u SDA. Bez korištenja auto sjedala ili dječjeg nosača za novorođenčad, roditelji razbijaju pravila.

Kako odabrati?

Kako odabrati prikladan dječji nosač za novorođenče? Prije svega, trebate obratiti pažnju na određeno doba. Ako je model namijenjen novorođenoj (označen s "0"), onda se dijete može postaviti u njega u potpuno horizontalnom položaju. Izvana, ova opcija izgleda kao kolijevka kolica i optimalna je za novorođenče rođene s malom težinom.

Ako je oznaka "0+", beba se može postaviti u položaj zaustavljanja. Takav dječji prijenosnik namijenjen je punom tijelu od rođenja do 13 kg. Vjeruje se da se u jednom i drugom modelu djeca mogu nalaziti otprilike do 10-12 mjeseci. No, kao što pokazuje praksa, motorni prijevoznik u iznosu od "0" postaje neprikladan do kraja prve polovice godine, a "0+" će služiti najviše godinu dana.

Proučavajući koji su autolinkovi bolji za novorođenčad, važno je razmotriti značajke dizajna modela, prisutnost sigurnosnih pojaseva, način vezivanja, oblik proizvoda, čvrstoću tijela, težinu i jednostavnost rada.

Auto sjedalo ili auto sjedalo?

Da biste odabrali pravu nosilac ili sjedalo za automobil, trebali biste razmotriti karakteristike, prednosti i nedostatke svake opcije.

Dakle, što je bolje za novorođenče - dječji prijevoznik ili auto sjedalo? Dok dijete nije naučilo sjesti, svakako - nosilac beba.

Upute za korištenje avtolyulki

Kako koristiti dječji nosač za novorođenče?

Osnovna pravila mogu se sažeti na sljedeći način:

 • Montirajte nosač automobila s oznakom "0" u automobilu samo na stražnjem sjedalu, okomito na kretanje i "0+" - protiv pokreta.
 • Dječja nosač za novorođenče pričvršćena je ili na sigurnosne pojaseve u automobilu ili na posebni Isofix uređaj.
 • Preporuča se da se transportna jedinica ugradi na nekoj udaljenosti od bočnih vrata. To povećava sigurnost djeteta u slučaju bočnog udara.
 • U blizini beba na stražnjem sjedalu ne može nositi nikakve strane predmete. Moraju biti presavijeni u prtljažniku.
 • Ako je potrebno nositi dijete na prednjem sjedalu automobila, morate onemogućiti zračne jastuke.

montiranje

Nosač autobusa može se montirati pomoću ugrađenih sigurnosnih pojaseva ili posebnih kvačica za krutu Isofix montažu. Prije instalacije uređaja morate pažljivo proučiti upute. Sadrži upute o tome kako najbolje pričvrstiti nosač za bebe novorođenčadi navedenog modela u automobilu. Ako se stolica ili kolijevka mogu pomaknuti na stranu nekoliko centimetara, ispravno je postavljena. Nemojte istovremeno koristiti Isofix pojaseve i krute nosače.

Kako prenijeti novorođenče u auto sjedalo?

Kako staviti novorođenčad u nosač za bebe kako bi osigurala maksimalnu sigurnost? Važan kriterij je kut nagiba sjedala, koji bi trebao osigurati jednoliki opterećenje na tijelu mrvica.

Sljedeći kriterij je položaj tijela novorođenčeta u nosaču automobila tijekom kretanja. Dijete se smije postaviti unatrag u smjeru kretanja ("0+") ili okomito na njemu ("0"), prema uputama. To je jedini način postizanja maksimalne zaštite od ozljeda u slučaju naglog zaustavljanja automobila.

Ako koristite liner u dječjem nosaču za novorođenčad, ne morate to sami napraviti. Samo onaj koji je uključen u paket i dizajniran od strane proizvođača bit će uistinu siguran.

Važno je koristiti nosač za bebe za novorođenčad, a dijete treba biti osigurano sigurnosnim pojasevima. Ali između pojaseva i djeteta morate ostaviti mali jaz. Krhotina ne bi trebala "odjenuti" u stolicu, ali nije previše pričvršćena za pričvršćivanje.

Pregled modela

Razmotrite najbolju ocjenu avtolyuleka za novorođenčad.

Recaro Young Profi Plus

Zahvaljujući udobnom obliku sjedala, novorođenčad na sjedalu automobila je udobna. Sjedalo se po potrebi može ugraditi s prednje strane, pod uvjetom da su zračni jastuci onesposobljeni.

Paket uključuje košuljicu u nosaču za bebe za novorođenčad, omogućujući vam da prilagodite kut torza i koristite uređaj od prvog dana beba života.

Sigurnosni pojasevi u tri točke opremljeni su mekanim jastučićima. Mogu se prilagoditi za rast djeteta. Nosač se odlikuje dvostrukom ojačanom zaštitom od udaraca, opremljenim bočnim jastucima, ručkom, zaštitnim zaslonom za zaštitu od sunca, vjetra ili kiše. Presvlake olakšavaju brigu o uređaju.

Recaro Young Profi Plus kolijevka za novorođenče namijenjena je bebama od rođenja do jedne i pol godine (maksimalna težina - 13 kg).

Recaro Privia

Uređaj je karakteriziran optimalnim položajem remena, što omogućuje lako pričvršćivanje bebe. Stolica je opremljena dodatnom zaštitom bebe glave u slučaju prometne nesreće, kao i pojaseva s pet točaka. Recaro Privia je jedan od najlakših među analogima, težina joj iznosi 3,7 kg. Tapaciranje je lako ukloniti, može se oprati u automobilu. Naslonjač se može pričvrstiti remenima, uz pomoć Isofix sustava.

Pozitivna značajka ovog modela je mogućnost prilagodbe duljine pojasa u jednom pokretu i uklanjanje kolijevke iz baze. Zahvaljujući dizajnu naslona za glavu, pojasevi nisu uvrnuti.

Maxi-Cosi šljunčana

Ovaj je proizvod izrađen posebno za siguran prijevoz najmanjih putnika od rođenja do jedne i pol godine. "Maxi-Cozy", zahvaljujući ugrađenom sloju unutar sjedala, omogućuje vam promjenu i odabir dubine u skladu s dobi djeteta. Leđa ima 5 položaja. Naslonjač ima visoke stranice, što pruža dodatnu zaštitu od udara.

Duljina sigurnosnih pojaseva u tri točke regulirana je jednim pokretom. Nosač za bebe za novorođenče Maxi-Cosi ima gumeni okvir na tijelu koji sprječava klizanje.

Heyner SuperProtect Comfort

Karakterizira ga udobnost, sigurnost, mala težina, široko, dugo ortopedsko sjedište. Ograničenje težine za korištenje stolice iznosi 13 kg. Kolijevka je opremljena prikladnom ručkom za nošenje.

Poklopac stolice izrađen je ručno od ekološki prihvatljivih materijala. Meke tkanine se koriste za presvlake, udobne za osjetljivu kožu djeteta.

Stolica nije teška, omogućuje majci da nosi dijete na svoje. Može se koristiti kao stolica za ljuljanje, stol za hranjenje.

Nania BeOne SP Plus

Govoreći o ovom modelu, potrebno je primijetiti rijedak slučaj usklađenosti s niskim troškovima i izvrsnim karakteristikama.

Model je obilježen sljedećim prednostima:

 • Ortopedski oblik.
 • Mala težina.
 • Praktičnost u radu i održavanju.
 • Visoka jamstva za sigurnost.
 • Niska cijena.

Osim toga, primjenjuje se univerzalni brod za bebe infotip nosača, univerzalni za sve modele ovog proizvođača, koji omogućuje smanjivanje opterećenja na kralježnici. Stolica se može koristiti kao ležaljka, nošenje ili stol za hranjenje.

CBX Cybex Aton Basic

Stolica je namijenjena djeci do 13 kg. Među karakteristikama treba izdvojiti sigurnost, funkcionalnost i lakoću. Uključeno je dodatni sloj koji vam omogućuje da novorođenčadi dajete najudobniji položaj.

Stolica se može koristiti kao ležaljka i stolica za ljuljanje. Ima visoku sigurnost.

BRITAX RMER Baby-Safe Plus

Među prednostima ima povećana zaštita od bočnih udaraca, mogućnost rasklapanja sjedala s jednom rukom, podesivi pojasevi s pet točaka, sustav za promjenu kuta naslona za leđa i miran naslon za glavu za udobnost i sigurnost djeteta.

Peg-Perego Primo Viaggio Tri-Fix

Značajka ovog modela je da se sastoji od dva dijela - baze koja se neprestano ostavlja u automobilu i lako uklonjive kolijevke, koja se može koristiti kao stolica za ljuljanje ili visoka stolica.

Baza je dizajnirana na takav način da je moguće odabrati optimalnu poziciju za bebu. Napetost sigurnosnih pojaseva regulira se posebnim gumbom. Stolica ima dodatni reduktor koji povećava sigurnost djeteta i sigurnosne pojaseve u pet točaka. Uklonjivi pokriva čine održavanje uređaja što jednostavnijim.

Inglesina Huggy

Stolica se lako može montirati na kolicima autoceste, bez da ometaju spavanje bebe. S istom jednostavnošću, sjedalo je instalirano u automobilu. Omogućuje povećanu zaštitu djetetove glave od bočnih udaraca, opremljen je s jastučićem i posebnim slojem, sigurnosnim pojasevima u tri točke i ima dobre sigurnosne karakteristike. Treba napomenuti široko sjedalo, meke udobne nasloni za ruke, uklonjivi presvlake, ergonomski držač. Uređaj se može montirati samo na stražnjem sjedalu automobila.

Nosač automobila je jedini prihvatljiv način prijevoza novorođenčeta. Maksimalna sigurnost osigurat će pravilnim odabirom takvog uređaja. Ali važno je proučiti ne samo model koji želite, nego i staviti novorođenčad na auto sjedalo. Uostalom, pogrešna pozicija mrvica tijekom kretanja može dovesti do ozljeda.

Avtolyulki za bebe: što su i kako transportirati bebe s njihovom pomoći?

Bilo koji roditelj želi zaštititi svoje dijete od opasnosti modernog svijeta. Trenutno, bez automobila, život s djetetom više se ne čini: poliklinike, trgovine, šetnje. Za prijevoz bebe potrebni su moderni i sigurni uređaji koji se lako instaliraju u automobilu - avtolyulki. O njima će se raspravljati u našem članku.

Razlozi korištenja

Od rođenja, malo dijete treba roditeljsku ljubav i zaštitu. Izlet u automobilu sugerira mogućnost oštrih zakretanja i kočenja. Takvi pokreti mogu nepovoljno utjecati na bebu zbog mišićno-koštanog sustava koji nije bio u potpunosti formiran. Mučeni mišići glave i glava, koji se puno vežu u odnosu na cijelo tijelo novorođenčeta, mogu biti posebno teški hit.

Za sigurno kretanje beba u automobilu treba poseban dizajn, koji se zove avtolyulka. Budući da je već iz bolnice beba mora biti prevezena prema svim pravilima ceste, tada biste trebali brinuti o kupnji ovog uređaja unaprijed.

Oni ljudi koji žele zanemariti sigurnost svoje bebe, često kasnije požaliti. I kazne koje prometna policija može izdati zbog nedostatka posebno dizajniranog mjesta za dijete impresivna su.

vrsta

Općenito, pribor za prijevoz beba u automobilu može se podijeliti u dvije kategorije: auto sjedala i auto sjedala. Razmotrite svaku vrstu detaljnije.

Dječja automobilska kolijevka je dizajn koji omogućuje prijenos djeteta u ležećem položaju, nego i razlikuje se od analognog. Nalazi se na sjedalima u okomitom položaju u odnosu na kretanje automobila. Učvršćivanje se vrši pomoću remena. Unutar ovog kolijevka su posebni privici koji vam omogućuju da zaštitite dijete u dizajnu, čime se izbjegavate valjanje u kolijevci.

Postoji nekoliko značajnih prednosti prijenosa bebe u vozilo.

 • Kad je dijete u prirodnom položaju supine, za njega je najsigurnije u postpartum periodu. U položaju koji je okomito na kretanje stroja šokovi u koloni su minimalni.
 • Ležeći u kolijevci, dijete inhalira punom dojkom, maksimalno se raspoređuju pluća, za razliku od polusjednog položaja.
 • Spavanje dok leži na cesti bit će što je dublje moguće, prigušivanje nosača automobila će biti što prirodnije.
 • Ovaj dizajn je najprikladniji za dugo putovanje (više od pola sata).

Nedostaci korištenja avtolyulki uključuju:

 • životni vijek takvog djeteta je izuzetno mali: pola godine u prosjeku;
 • ako koristite kolijevku iz višenamjenske kolica, sigurnost na cesti je nešto smanjena (karakteristike takvih struktura su inferiorni od specijaliziranih predstavnika);
 • Auto sjedalo zauzima gotovo sav slobodni prostor na stražnjim sjedalima.

U prodaji također možete naći auto sjedala za novorođenčad. U njima se dijete vraća kretanju automobila. Beba je čvrsto fiksirana posebnim pojasevima, a sam je uređaj fiksiran redovitim pojasevima stroja.

Sjedala automobila također imaju svoje prednosti.

 • Smatraju se sigurnima u usporedbi s automatskim izoštravanjem.
 • Mala i praktična. Kit obično dolazi s umetcima koji vam omogućuju korištenje sjedala automobila od rođenja do nekoliko godina.
 • Postoje modeli koji su instalirani na dnu kolica. Mama uvijek može ostati na kotačima i voditi aktivan stil života uz maksimalnu udobnost.

Nedostaci uređaja ovog tipa uključuju mali teret na stražnjoj strani mrvica. Na položaj od 30-45 stupnjeva, to je minimalno, ali se zaustavlja u kretanju automobila s djetetom u automobilu sjedalo mora biti učinjeno svaki sat i doći do djeteta za 15 minuta.

Prije uporabe preporuča se posavjetovati se s liječnikom.

Opcije montaže

Kao što je već bilo objašnjeno, avtolyulka je montirana u automobilu na stražnjim sjedalima uz pomoć redovitih sigurnosnih pojaseva. Opcije za montažu auto sjedala su puno više. Vrlo je važno znati pravila za instalaciju takvih uređaja, jer to ovisi o udobnosti i sigurnosti vaše djece.

Postoji nekoliko mogućnosti za montažu auto sjedala:

 • sigurnosni pojasevi;
 • isofix;
 • Latch i SuperLatch.

Fiksiranje s jednostavnim sigurnosnim pojasevima odnosi se na gotovo sve uređaje. Postoje samo sljedeće razlike: stolci nulte skupine fiksirani su pojasom, a dijete je pričvršćeno sigurnosnim pojasevima automobila. U skupinama iznad 0, pojas automobila popravlja dijete, a ne dizajn. Grupa 0 često se može vidjeti u paketu s 3 u 1 kolicima, gdje se sjedalo može montirati na kućištu.

Prije instalacije avtolyulki u automobilu, preporuča se pažljivo proučiti upute. Time ćete izbjeći pogreške prilikom pričvršćenja uređaja.

Napomena:

 • pričvrsne trake bi trebale biti jake, stolica ne smije kretati od jedne do druge strane;
 • Prije nego što kupite uređaj za prijevoz djeteta, morate se pobrinuti da se uklapa u automobil jer neki od njih, zbog njihove veličine, možda neće biti pogodni za određeni automobil ili duljina remena neće biti dovoljna;
 • pojasevi ne bi trebali stisnuti dijete, ali ne može biti previše labav;
 • kada kupujete auto sjedalo, bolje je odmah kupiti nosače za pričvršćivanje pojasa izravno kada se vozilo kreće;
 • pojas ne bi trebao proći u području vrata djeteta;
 • ako sjedalo automobila ima bazu, ona bi trebala stajati sigurno na sjedalu automobila.

Isofix

Ova vrsta privitaka je vrlo povoljna jer instalacija eliminira pogreške. S ovom vrstom nosača, sjedalo je pričvršćeno izravno na tijelo uz pomoć držača na dnu uređaja i držača na stražnjim sjedalima.

Uređaj Isofix nalazi se u podnožju stolca: dva nosača na metalnom okviru koji se nalaze na objema stranama suzdržanosti. Postoje dvije i tri točke metode pričvršćenja stolice. Treću točku može predstavljati teleskopska podloga na podu ili sidreni remen na vrhu sjedala. Postoje modeli s elektroničkim sustavom obavještavanja koji tijekom instalacije sve radi ispravno. Nisu svi modeli sjedala automobila imaju Isofix. U takvim slučajevima možete kupiti platformu za ugradnju stolca, s adapterima.

Prije kupnje nosača automobila s takvim sustavom pričvršćivanja, obavezno pročitajte važne informacije.

 • Kada kupujete automobilsko sjedalo s Isofix nosačima, provjerite odgovara li vašem automobilu ovaj sustav. Pronađite spojnice u jazu sjedala: oni bi trebali biti smješteni u jazu.
 • Smatra se da pričvršćivači nisu prikladni za prijevoz djece ispred. Srećom, mnoga auto sjedala su svestrani i mogu se pored Isofixa pričvrstiti i sa standardnim sigurnosnim pojasevima.
 • Sustav Isofix se ne preporučuje za putnike do godinu dana, jer šalje neželjene vibracije kroz svoje zagrade.
 • Metalna podvozja mogu ogrebati materijal sjedala. Da biste izbjegli takve probleme, bolje je kupiti zaštitnu podlogu.

Pro avtolyulek opremljeni s Isofix:

 • pričvršćivači su vrlo brzo;
 • eliminacija stolice u jednom ili drugom smjeru je uklonjena;
 • odobreno testovima sudara.

Ovi uređaji za djecu imaju svoje nedostatke:

 • visoka cijena i veća težina u odnosu na konvencionalne modele;
 • neće odgovarati mnogim automobilima;
 • prenosi vibracije djetetu kroz metalne dijelove;
 • nije prikladna za djecu čija težina prelazi 18 kg;
 • instaliran samo na stražnjem sjedalu.

reza

Ovo mount - američki analogni Isofix. Za SAD, ovo je primjer idealnog načina prijevoza bebe: teške metalne konstrukcije se ne koriste u takvom zatvaraču. Učvršćivanje se vrši sa zagradama s istim nazivom Latch i trake. Staples se nalaze na stražnjim sjedalima.

Opisani strani modeli pričvršćenja se kombiniraju, tj. Ako postoji jedna vrsta pričvršćivanja u stroju, onda se drugi može instalirati i bez problema.

SuperLatch se poboljšava automatskim podešavanjem duljine remena.

Zatezni nosač ne vibrira, samo je ugrađen, prilično jednostavan zbog nedostatka teških metalnih dijelova. Također, stolica s ovom gredom može izdržati dijete do 30 kg. Ima i nedostataka: teško je pronaći takve modele, oni su neopterećeni, skupi i nisu instalirani na prednjem sjedalu.

Kriteriji za odabir

Da biste odabrali određeno auto sjedalo ili sjedalo za automobil, morate odlučiti o težinskoj skupini djeteta. Postoje uređaji za prijevoz bebe od 0+ do određenog broja kilograma. U nekim slučajevima, uzmite u obzir rast mrvica.

Autolimole se mogu koristiti od rođenja do šest mjeseci dok dijete ne sjedne. Auto sjedala imaju širi raspon godina. Ako očekujete česte i dugo putovanje s novorođenčadima, bolje je da se ne trpite i kupite nosač automobila šest mjeseci kako biste izbjegli probleme s zdravljem vašeg djeteta.

Pribor za avtolyulek vrlo važan. Pokušajte odabrati model s zaštitnim pokrovom za sunce. Bez obzira radi li se u automobilu ili stavite uređaj na međuslojačku i prošetajte, zaštita od jakog svjetla uvijek je korisna. Postoje mogućnosti za uređaje s posebnom ručkom za nošenje djeteta. Ako putovanja uključuju potrebu za čestim izlazima iz automobila, tada je ručka na nosaču automobila jednostavno potrebna.

Vrlo je važno odabrati model s posebnim certifikatima kvalitete. Kupnja takvog uređaja za prijevoz bebe omogućit će vam da budete sigurni da će putovanje biti što je moguće sigurnije.

Tada morate odabrati vrstu priključenja moguće u vašem automobilu. Pričvršćivanje s redovitim remenima odgovara svim vrstama strojeva, a Isofix i Latch su manje svestrani. Provjerite potrebu i jednostavnost privitka. Proizvodi koji su previše zamršeni mogu uzrokovati probleme za članove obitelji da se instaliraju, čineći putovanja teže.

Prilikom odabira marke dječjih uređaja preporučuje se obratiti pozornost na testove sudara koji se provode u različitim zemljama. Potražite poželjne avtolyulki koji udovoljavaju europskim standardima kvalitete. Na uređaju koji je prošao sve potrebne testove, nalazi se oznaka s oznakama ECE 44 ili ECE 129.

Prilikom odabira uređaja za prijevoz bebe, bolje je obratiti pozornost na modele koji se mogu montirati na kućište. Zato će biti praktičnije kretati se izvan automobila. Oni su slični kolicima.

Kupnja sigurnosnog sustava mora biti popraćena pažljivim pregledom spajala: moraju biti sigurni, sigurni za dijete, s širokim i udobnim trakama za ramena. Zaspala tijekom putovanja, djeca ne bi trebala osjetiti neugodnosti. Glava bebe treba dodatno zaštititi od utjecaja.

Preporučljivo je prevoziti svu djecu do jedne godine protiv kretanja automobila, tako da prilikom kupnje automobilskog sjedala morate uzeti u obzir ovaj trenutak. Nisu svi modeli, dobna skupina koja uzima u obzir nekoliko godina, imaju mogućnost instalirati osobu protiv pokreta.

Kada kupujete uređaje za stariju djecu koja su već godinu dana, morate ih pokušati staviti tamo. Oštrice trebaju sjediti, tako da ne bude hirovito na cesti i ne ometa odrasle osobe koji stoje iza kotača. Također je poželjno provjeriti kapacitet uređaja u automobilu.

Poželjno je da se dizajn dječjeg prijevoza približio kabini automobila. Srećom, sada postoji veliki broj boja i dizajna dječjih ograničenja.

Neće biti suvišno ukloniti pokrivače za pranje. Gotovo sva sjedala automobila i avtolyulek imaju takvu funkciju, ali to će biti ispravno pojasniti ove informacije u trgovini.

Ako se dječja glava proteže preko leđa, sjedalo za automobil mora se mijenjati u stariju dobnu skupinu.

Nije nepoželjno kupiti dječje uređaje za prijevoz automobila iz ruku, jer se nosač automobila koji je bio u nesreći može neprimjetno deformirati. To će pogoršati zaštitna svojstva i može dovesti do tragedije.

Ocjena vrhunskih modela

Za novorođenčad, bolje je koristiti autolyllies: oni su najviše fiziološke. Kada kupujete bebin uređaj za prijevoz bebe, vodite vlastiti ukus, recenzije kupaca, a također i ocjenjivanje na Internetu. Razmislite o najboljim modelima koji su sada na vrhuncu popularnosti.

 • Avtolyolyulka ROMERBaby-SafeSLEEPER. Može se koristiti od rođenja do 13 kg. Unutar njega je vrlo prostrano, ali prilično teška (7 kg). Pomoću adaptera možete instalirati ovaj model na kućište invalidskih kolica iste marke. Uređaj je pričvršćen pomoću običnih sigurnosnih pojaseva. Unutar kolijevke djetetu se pričvršćuje trake s tri točke. Izrađena je od velike čvrstoće i mekih materijala. Na bočnoj strani nalazi se posebni luk, koji sa bočnim udarom služi kao apsorber i omekšava ga. Leđa može biti podignuta i korištena za starije dijete. Uključeni linijski premazi koji olakšavaju putovanje, kao i lako izbrisani.
 • Nosač automobila Maxi-Cosi CabrioFix. Koristi se za djecu mlađu od godinu dana i težinu ne više od 13 kilograma. Stavlja se u automobil protiv kretanja prednjeg i stražnjeg sjedala. Može se pričvrstiti oba konvencionalnim sigurnosnim pojasevima, te EasyFix s EasyBase pojasevima. Ovaj je model lagan, dijete će se osloboditi toga. Prednosti su i velike stranice i ručica za bočni udar.
 • Maxi-Cosi šljunčana. Opcija prethodno avtolyulki. Osim toga, ova opcija omogućuje ugradnju na FamilyFix za strojeve koji imaju mogućnost montaže Isofixa. Dizajniran prema europskim standardima kvalitete.
 • WOW - kolijevka za bebe, izrađena u SAD-u. Može se iskoristiti za najviše 9 mjeseci. Lagano i kompaktno, montirano na kotačima. Fiksirana je u automobilu pomoću adaptera.
 • BEBE Confort Creatis Fix. Prikladan dizajn omogućuje djetetu da se nalazi u njemu u 2 položaja: u ležećem i polu-položaju. Dizajn ima sunčalište i ručku za nošenje. Vrlo jaki avtolulka hipoalergenski materijali izrađeni u univerzalnoj crvenoj boji. Ugrađena na platformu.
 • Cybex Aton. Ova zgodna i snažna avtolyulka je vrlo popularna i prošla niz testova sudara. Guste i mekane strane takvog uređaja štite bebu od šoka. Visor takav avtolyulki može biti fiksiran u 4 položaja. Također se može temeljiti na šasiji kolica iste tvrtke.
 • Recaro Young Profi Plus. Vrlo debeli okvir takvog uređaja čini pronalaženje mrvica unutar što je moguće sigurnije. Tapiserija je napravljena od prirodnih i netoksičnih materijala koji ne mogu štetiti djetetu.
 • Mima Izi Go sjedalo automobila. Iznenađujuća značajka ove kolijevke je materijal za slučaj: to je koža. Tako je prikladno održavati čistoću i higijenu s malim djetetom. Montaža u ovom uređaju je dvostruka: pogodna za redovne redovite pojaseve i za Isofix. Prednosti su prisutnost ručke za nošenje i udoban, meko podesivi naslon za glavu.
 • Aprica Cururia Isofix. Ime ovakve kolijevke govori za sebe. Isofix pričvršćivači su među najpouzdanijima u modernim uređajima za prijevoz djece. Ovaj nosač automobila može okrenuti oko svoje osi bez uklanjanja iz baze, što je nesumnjivo vrlo povoljno. Nagib takvog kolijevka ima 7 različitih razina. U njoj možete staviti bebu na spavanje, hranu ili jednostavno otvoriti dodatni kut gledanja. Plastika iz kojega je napravljeno tijelo avtolyulki ne stvara otpatke na udaru. Dolazi s anatomski oblikovanim madracem.

Upute za nošenje djeteta

Pri prenošenju djeteta u sigurnosni sustav za dijete, mora se zapamtiti da sigurnost djeteta ovisi o tome kako je ovaj uređaj ispravno odabran. Prije svega, potrebno je uzeti u obzir dobnu skupinu djeteta: korištenje sjedala za automobil koji nije u svojoj dobnoj skupini predstavlja opasnost za zdravlje djeteta, kako u slučaju nesreće tako i zbog fiziološke kompatibilnosti.

Nije dopušteno napustiti dijete samo u automobilu na dječjem automobilskom sjedalu ili sjedištu automobila.

Prilikom pričvršćivanja avtolyulki morate koristiti određeni niz akcija.

 • Pričvrstite avtolyulku okomito na kretanje automobila s redovitim pojasevima, vođeni uputama. Obično su mjesta na kojima se pojasevi moraju navojiti obojeni plavom bojom.
 • Pravilno stavite dijete u nosač za bebu i pričvrstite ga unutarnjim trakama uređaja.
 • Provjerite da li pojasevi ne pritišću bebu i ako je potrebno, koristite meke podloške ispod grede.
 • Pritegnite trake tako da je ispod trake s dva prsta gusta.
 • Provjerite udobnost temperature u automobilu i po potrebi zagrijte dijete. Za prijevoz bebe morate nositi čvrstu odjeću kako biste izbjegli trljanje s trakama. Bolje je zagrijati dijete s tepih nego staviti jaknu ili jumpsuit, jer glomazna odjeća neće dopustiti da beba bude čvrsto fiksirana.

Dodatni savjeti

Važno je znati sljedeće nijanse.

 • Ako roditelj putuje s djetetom, bolje je postaviti uređaj za transport dijete dijagonalno s vozačevog sjedala. Zato će biti prikladnije pogledati dijete i, ako je potrebno, komunicirati s njim kako bi ga smirili. Ako će uređaj za dijete biti postavljen izravno iza, vozačevo sjedalo neće moći ići na ugodnu duljinu, a dijete neće biti vidljivo u zrcalu.
 • Ako je nosač kompaktan i postavljen ispred, trebate provjeriti jesu li zračni jastuci isključeni: njihovo posebno izdanje može dovesti do tragičnih posljedica. Ako se sigurnosni sustav ne isključi, dijete ne možete prenijeti ispred.
 • Većina avtolyulek ne osigurava prisutnost djeteta u zimskoj odjeći. To će spriječiti ispravne mrvice u sigurnosnim pojasevima.
 • Kada automobil nema najsigurnijeg Isofix nosača, a roditelji žele koristiti ovu vrstu uređaja, možete se obratiti centru za servis automobila koji će vam pomoći pri zavarivanju potrebnih zagrada. Nakon toga, moći će se koristiti takvi moderni uređaji.

Pregled avtolyulki za bebe, vidi dolje.

Nosač automobila za novorođenče - kako koristiti i ocijeniti auto sjedala za prijevoz dojenčadi s opisom

Ako bi se dijete trebalo pojaviti u obitelji s automobilom ili je dijete već rođeno, tada je dječji nosač novorođenčadi sredstvo prve nužde. Proizvod osigurava sigurnost bebe tijekom putovanja i u slučaju nužde. Mnogi modeli opremljeni su posebnim linijama, ponavljajući oblik tijela malog putnika i pružajući udobnost. Karijes za novorođenče podijeljen je u skupine ovisno o težini i dobi djeteta.

Trebam li nosač za bebe za novorođenčad

Dječja sjedalica za automobilsko sjedalo nije otpad novca, a ne smijeh roditelja, već sredstvo prve ruke pri putovanju s djetetom u automobilu. Proizvod daje sigurnost mrvica. Kosti male djece su vrlo krhke, tkivo hrskavice još nije jaka, glava je velika, teška, tako da svaka manja nesreća može naštetiti njegovu zdravlju. Obvezna uporaba kolica automobila čak je navedena u pravilima prometnih pravila, a kršenje ovog stavka dovodi do administrativne odgovornosti i kazni.

Vrste kolijevki automobila

Potrebno je odgovorno pristupiti izboru auto sjedala, odabirom uređaja pogodnog za kategoriju dobi, težinu djeteta. Ovisno o tim pokazateljima, postoje takve skupine kolijevki:

 1. Kategorija 0. Ovaj dječji prijenosnik namijenjen je djeci od rođenja do šest mjeseci koji još nisu sjedili. Dizajn je karakteriziran horizontalnim položajem leđa.
 2. Kategorija 0+. Takvi kolci su postavljeni protiv kretanja automobila (na stražnjem ili prednjem sjedalu), pri čemu je sigurnosni pojas s pet točaka. Osiguravaju sigurnost novorođenčeta u frontalnom sudaru, koriste se za djecu do 1,5 godina, maksimalna težina djeteta je 13 kg. Alternativa grupi 0 + stolica može biti kolijevka od 3 u 1 invalidskim kolicima.
 3. Kategorija 1. Auto sjedala u ovoj grupi namijenjeni su djeci mlađoj od 9 do 18 kg, u dobi od 1 do 4 godine. Imaju sigurnosne pojaseve u pet točaka, podesivi naslon.
 4. Kategorija 2. Fotelje pogodne za djecu od 3 do 7 godina, težine 15-25 kg.
 5. Kategorija 3. Ove stolice pogodne su za djecu od 6 do 12 godina, mase 22-36 kg.

Kako koristiti

Korištenje auto sjedala za novorođenčad tijekom vožnje automobilom zahtijeva poštivanje takvih pravila:

 1. Dječje sjedalo treba pričvrstiti pomoću unutarnjih sigurnosnih pojaseva ili posebne Isofix baze.
 2. Prijenosnici iz skupine 0 moraju biti okomiti na kretanje stroja, a klase kategorije 0+ - protiv njega.
 3. Nosač za bebe za novorođenčad treba biti postavljen na sredini sjedala automobila, čime se osigurava bočna zaštita u slučaju sudara.
 4. Ne stavljajte strano predmete, torbe u blizini djeteta, stavite ih u prtljažnik.
 5. Ako je prijevoz djeteta moguć samo ispred automobila - onemogućite zračne jastuke.
 6. Prema preporukama liječnika, vrijeme boravka bebe na sjedalu automobila trebalo bi biti ograničeno na 1,5-2 sata.
 7. Nemoguće je koristiti uobičajene kolijevke ležajeva umjesto auto sjedala za novorođenčad.

Kartica u dječjem nosaču za novorođenčad

Za novorođenčad do tri mjeseca u autolinama često se koristi posebna košuljica s ortopedskim oblikom koji ispravlja glavu i vrat dok dijete nije naučilo držati ga. Ova se kartica prodaje zasebno ili kao pribor za nošenje. Neke majke same šivaju ovaj pribor, pokušavajući uštedjeti novac, ali to je pogrešno. Najveći komfor, sigurnost će osigurati liner, razvijen od strane proizvođača avtolyulki.

Kut natrag

Ako se nosač za bebu koristi za prijevoz novorođenčeta, njegov kut nagiba trebao bi biti 30-45 stupnja. Kada ovaj pokazatelj padne ispod minimalne granice, neodgovarajuće je da dijete leže, stvaraju opasna opterećenja na kralježnici, ovaj položaj sprječava normalno disanje. Ako, međutim, da bi kut nagiba viši od 45 stupnjeva, rizik od ozljeda novorođenčeta povećava se frontalnim sudarom u slučaju nesreće ili naglog kočenja. Morate odabrati stupanj nagiba, na temelju oblika sjedala automobila.

Kako pravilno spojiti auto sjedalo u automobilu

Svako sjedalo za automobil za novorođenčad mora biti ispravno postavljeno, u protivnom sigurnost djeteta neće biti osigurana. Svaki proizvod prodaje se uz upute, gdje su fotografije ili crteži, a još je jasno opisano kako i gdje se dijete za novorođenče treba postaviti za novorođenčad, koliko je to fiksno. Promatrajući sve opisane preporuke, osigurat ćete sigurnost djeteta tijekom boravka u automobilu.

Sigurnosni pojasevi

Gotovo sva novorođena sjedala za bebe imaju sigurnosni pojasevi koji čine proizvod svestranim, omogućujući vam da pričvrstite sjedalo u bilo kojem automobilu. Ugodna je u prisutnosti dva ili više automobila. Neki modeli imaju dodatnu fiksaciju, sustav automatskog zatezanja koji pojednostavljuje postupak ugradnje proizvoda i sprječava njegovo pomicanje tijekom frontalnih utjecaja. Gotovo svi modeli auto sjedala imaju sigurnosne pojaseve u tri točke, ali takav sustav fiksiranja je složen i često nepravilno popravlja roditelji što smanjuje razinu sigurnosti djece.

Koristite bazu

Vrlo je prikladno koristiti sjedalo automobila s bazom koja je čvrsto pričvršćena na stražnjem sjedalu automobila uz pomoć posebnih nosača i ostaje tamo cijelo vrijeme uporabe sigurnosnog uređaja. Gornji dio nosača lako se i jednostavno otkvačuje, pričvršćuje se, a upotreba pojaseva u ovom slučaju nije potrebna. Dječji nosač za bebe s bazom prodaje se kao komplet i pruža sve razine bebinog zaštitnog sustava u automobilu.

Čvrsti sustav za montažu

Najpouzdanija metoda pričvršćenja koluta je baza s nosačem u podu. Priključuje se standardnim sigurnosnim pojasevima, ali ako želite, također možete koristiti ugrađivače Isofix, koji izgledaju kao petlje, prošli sve potrebne testove, testove sudara i ispunjavaju sve standarde. Samo ovaj sustav nije prisutan u svim automobilima, stoga provjerite njegovu dostupnost prilikom kupnje sjedala. Instaliranje takvog uređaja slijedite fotografiju u uputama.

Kako odabrati nosač za bebe za novorođenčad

Prije nego što kupite nosač automobila, morate znati težinu mrvica, njegovu dob, te razmotriti sljedeće važne pokazatelje:

 1. Prisutnost obilježavanja. Oznake ECE R44 / 03 ili ECE R44 / 04 ukazuju da je proizvod prošao potrebna ispitivanja, ispunjava sve sigurnosne zahtjeve.
 2. Opcije lokacije za nošenje. Ako trebate kupiti dobar model avtolyulki, obratite pozornost na uređaje na kojima se dijete može prevoziti kako u smjeru automobila, tako i protiv njega - leđima na vozačevo sjedalo. Druga odredba pruža dodatnu zaštitu za siguran prijevoz beba.
 3. Ako često nosite automobilsko sjedalo od jednog automobila do druge ili ga postavite u kolica, odaberite proizvode s pouzdanim, ali jednostavnim bravama koje se lako mogu učvrstiti na nosač automobila i odvrnuti.
 4. Dajte prednost uređenjima od prirodnih materijala.

Moguće je kupiti nosač za bebe za novorođenče u Moskvi, St. Petersburg, Ryazan i bilo koji drugi grad u Rusiji. Iskusni konzultanti pomoći će razumjeti prednosti i nedostatke suvremenih uređaja za prijevoz djece u automobilu, dati opis, reći o njihovoj veličini i koliko se proizvod izračunava na težini mrvica. Osim toga, možete saznati više o značajkama rada kolijevke novorođenčadi, razumjeti koliko će trajati, a zatim lako pronaći pravi model.