Prijevoz novorođenčeta u automobilu - auto sjedala i avtolyulki

Zdravlje

Što je mlađe dijete, to je krhka, a novorođenčad su najranjivija dobna skupina. Njihove kosti su mekane i fleksibilne, u kosturu ima puno hrskavice. Masa glave, u odnosu na tijelo, iznosi 25% (kod odraslih - 6%). U isto vrijeme, vrat dojenčadi je tanak i mišići slabo razvijeni. Opasan je za mrvicu čak i snažno protrljati rukama, a jakim trzajem "teška" glava naglo padne, a glavno opterećenje pada na vrat. Oralni organi u dojenčadi također imaju svoje osobine koje stvaraju preduvjete za lakše smanjenje disanja nego kod odraslih osoba.

Danas, za prijevoz novorođenčadi u automobilu koriste autobusi (ležajevi automobila, ležajevi automobila) i stolice.

Auto kolijevke

Koliko staro dijete može biti transportirano u vozilu?
Od rođenja do 6 mjeseci.

U kolijevci se dijete diže ležeći. Postavlja se na stražnje sjedalo automobila okomito na kretanje i pričvršćuje se pomoću automobilskih pojaseva. U samom vozilu, dijete je pričvršćeno s ugrađenim trakama.

U kolijevci dijete leži vodoravno. Ležaj za automobil postavljen je okomito na kretanje na stražnjem sjedalu automobila. Autolimuleti su fiksirani redovitim pojasevima. Metode prilagodbe mogu se razlikovati.

Vrlo često, proizvođači invalidskih kolica jednostavno dovršavaju prijenosne kolijevke s dodatnim zatvaračima, što im omogućuje da se koriste u automobilu. No, "invalidska kolica" avtolyulki, u pravilu, nisu dovoljno jaki da bi se osigurala sigurnost djeteta u automobilu, jer nije prikladna za prijevoz dojenčadi.

Nedostaci kolijevki mogu se pripisati činjenici da zauzimaju puno prostora u automobilu.

Stoga, kolica za prijevoz djece trebaju se koristiti samo u slučaju posebnih medicinskih indikacija.

Auto sjedalo

U sjedalima automobila novorođenčeta se spušta, nagnuta 30-45 stupnjeva, unazad u smjeru putovanja. Sam sjedalo je pričvršćen ili s redovitim remenima ili posebnim nosačima ISOFix. Dijete na sjedalu automobila drže unutarnji remeni.

Prva slika prikazuje univerzalnu stolicu koja se može koristiti i za dojenčad i za stariju djecu.
U drugoj slici nosio se auto sjedalo, koje se koristi za djecu do godinu i pol dana. U tim stolicama dijete se može nositi izvan automobila, zahvaljujući posebnoj ručki.

Glavna prednost auto sjedala je da pružaju bolju sigurnost djece od kolijevke. Stolice dobro drže glavu djeteta na frontalni udar, eliminirajući traumatsko opterećenje na vratu. I to, prema statistikama, oko 70% nesreća.

Vrlo je važno da nagib, naslon za leđa bude točan i da je u rasponu od 30 do 45 stupnjeva. Pliće kut (više od 45 stupnjeva) uvelike smanjuje sigurnost sjedala automobila tijekom frontalnih utjecaja. Ako je položaj previsok (kut ispod 30 stupnjeva), glava djeteta će pasti naprijed, što može dovesti do poteškoća s disanjem, a time i nedovoljnom zasićenju krvi s kisikom iu vrlo rijetkim slučajevima i zaustavljanjem disanja.

Kut naslona sjedala trebao bi biti između 30 i 35 stupnjeva.
Optimalni kut je 45 °. a) Kut sjedala je premalen (45 °), što u slučaju nesreće ne pruža odgovarajuću sigurnost za dijete.

Optimalni kut leđa je 45 °. S takvim nagibom osigurava se optimalan omjer sigurnosti i udobnosti tijekom izleta.

U pravilu, kut nagiba modernih sjedala osigurava siguran prijevoz djeteta, ali njegova veličina može varirati ovisno o obliku sjedala određenog automobila. Dopušteno je koristiti valjke za korekciju nagiba sjedala automobila, na primjer, iz čvrsto rastavljenih ručnika, koji su smješteni ispod prednjeg dijela dječjeg sjedala.

Valjcima je dozvoljeno ispraviti kut sjedala automobila

Za dodatno učvršćivanje glave bebe, dopušteno je koristiti valjke od tkanine koje se nalaze na obje strane novorođenčeta. Zabranjeni su upotrebe raznih jastuka, podložaka ispod glave, koji nisu potpuni sa stolicom, jer to može doprinijeti djetetovoj glavi koja pada naprijed.

Za dodatno učvršćivanje glave djeteta dopušteno je koristiti valjke, na primjer, od valjanih ručnika.

Roditelji imaju zajedničko mišljenje da je štetno za novorođenče sjediti na sjedalu automobila, jer to može oštetiti kralježnicu. Ustvari, ti strahovi su neutemeljeni jer dijete ne sjedi uspravno na sjedalu automobila, ali se pomiče. Ne utječu opasna opterećenja na kralježnici. Težina je ravnomjerno raspoređena na poleđini.

a) Opasna opterećenja na kralježnici novorođenčeta pod utjecajem svoje težine.
b) U polusjednom položaju na vrhu kralježnice nema vertikalnih opterećenja. Težina se ravnomjerno raspoređuje po cijelom području leđa.

Ako je stolica pravilno postavljena, vrijeme i trošenje mrvica u njemu ne prelazi pola sata, tada nema rizika za zdravlje djeteta.

Sažetak: Auto sjedalo je siguran način za prijevoz beba u automobilu od prvog dana života. U njemu se dijete dijeli pola sjedi unatrag u smjeru putovanja. Važno je da nagib, stražnja strana stolice bude u rasponu od 30 do 45 stupnjeva. Autokrati u kojima se dijete prevoze ležeći trebaju se koristiti samo u slučaju posebnih medicinskih indikacija.

Nosač automobila za novorođenče

Dječja karoserija je neophodna i nezamjenjiva stvar, jer osigurava sigurnost vaše bebe u automobilu. Najbolje je da je steknete prije rođenja djeteta, unaprijed brinuli o prvoj cesti, kući iz rodilišta. Kada kupujete prijevoznika, roditelji uvijek imaju puno pitanja, pokušat ćemo odgovoriti na većinu njih.

Kako odabrati nosač za bebe za novorođenčad?

Kada kupujete avtolyulki budite sigurni da obratite pozornost na to kako će ostati u vašem automobilu. Idealno kada je kolijevka čvrsto pričvršćena na sjedalo i praktički ne pomiče na nju. Ako se kolijevka trese, to znači da je nesigurno. Prije kupnje, pokušajte isprobati prazan nosač automobila na automobilu. Također će vam omogućiti da odmah primijetite je li duljina sigurnosnih pojasa dovoljna za pričvršćivanje nosača automobila.

Kako priložiti nosač automobila u automobilu?

 1. Auto sjedalo (razina 1 ili skupina 0) je stražnje sjedalo automobila. Sigurnosni pojas mora biti pričvršćen za sigurnosni pojas na sigurnosnim pojasevima na stroju. Imajte na umu da će biti sigurnije ugraditi nosač automobila tako da se naslon za glavu okrene od vrata. To će smanjiti rizik od teških ozljeda ako se sudarite bočno.
 2. Nosač dječjeg nosača za novorođenče (skupina 0+) može se postaviti i na stražnjoj strani i na prednjem sjedalu automobila. Glavni uvjet - potrebno je utvrditi nošenje protiv napretka kretanja stroja.

Autolire obje skupine mogu se montirati na tri načina:

 • pomoću standardnih sigurnosnih pojaseva;
 • uz pomoć posebnog postolja koja će nakon uklanjanja nosača automobila ostati na sjedalu;
 • uz pomoć Isofix pričvršćenja, koji je u mnogim modernim automobilima, kolijevka na dva mjesta je pričvršćena na tijelo automobila s posebnim zagradama. Ako iznenada instalirajte nešto pogrešno, ovaj sustav će vas obavijestiti - upalit će se crveni indikator upozorenja.

Da ne budete trpjeli s instalacijom u budućnosti, pokušajte priložiti dijagram instalacije na istaknutom mjestu u automobilu i napisati bilješke o samim pojasevima.

Do koje dobi možete koristiti autolink?

Bilo bi točnije ako, kada kupujete dijete u automobilu, vodit će vas ne u dobi djeteta, već po svojoj težini, jer sva djeca su različita. Tako da u budućnosti nećete imati takva pitanja ne samo o sjedištu automobila, već i sjedalima automobila, tako da se ne zbunite u trgovini, dajemo vam stol sa svim jasno označenim kategorijama.

Mogu li odmah kupiti kolica s dječjim prijevoznikom?

Moguće je, na takav način, također biti dobro spasiti. Samo pazite da obratite pažnju na kvalitetu. Neki proizvođači, prodaje 3 u 1 ili 2 u 1 kolica, malo paziti na sigurnost i čine nepouzdane autoforme. Stoga, u ovom slučaju bolje je ne spasiti.

Koja je razlika između auto sjedala za novorođenčad i auto sjedalo?

Kupujem police za automobile samo za najmanja, one koji još nisu u mogućnosti sjediti, sjedalo za automobil je također odabrano za starije. Dobar nosač automobila ima ortopedski oblik, što ga čini udobnijom. Samo postoji jedna značajna nijansa - u vozilu nosač djeteta ne bi trebao biti više od pola sata, a za bebu vrlo je štetan.

Sada znate najvažnije stvari koje trebate obratiti pozornost na kupnju nosača. Nemojte zaboraviti da živimo u bijesnom vremenu kada svi skočimo i nikada ne znate što je pored vožnje vozača jahanja, stoga nemojte spasiti i zaboraviti pravila o prijevozu djece u automobilu! Dijete je puno sigurnije da se nalazite u vozilu, nego samo ležanje u omotnici ili uobičajeno meko nošenje s kolica.

U kojoj dobi možete koristiti nosač automobila i kako nositi dijete?

Nosač automobila - posebna auto sjedalica, koja je namijenjena za nošenje djece do godinu dana. Ona je ortopedska i sa sigurnosnim pojasevima. Nosač automobila može zaštititi bebe od šoka tijekom nesreća.

Kakva je to za pranje automobila?

Težina nosača vozila - 4-5 kg, postoji ručka za nošenje, u nekim modelima postoji mogućnost pričvršćivanja na kolica. Tenda za zaštitu od sunca je također moguća. Položaj djeteta - ležanje ili ležanje. Pazite da imate mekanu pločicu kako biste smanjili opterećenje na kralježnici. Nagib unatrag - od 30 do 45 stupnjeva. Svi moderni koljevi uzimaju u obzir osobitosti razvoja djeteta, kako bi postigli najvišu razinu udobnosti i sigurnosti.

Ako je dijete za novorođenče pričvršćeno na prednjem sjedalu, provjerite je li zračni jastuk isključen. Sjeti se da je najsigurnije mjesto u automobilu - iza vozača i usred leđa kauč, a najopasnije - ispred.

Od koje dobi možete koristiti autolink

Postoje dvije kategorije automobila: 0 i 0+. Svaki od njih označava dob djece od kojih je namijenjen dječji nosač.

- 0 - za djecu do šest mjeseci. Posebnost je da je leđa potpuno horizontalna. Idealno za prerane bebe.

- 0+ - za djecu do godinu dana.

Važno je napomenuti kako se nosač beba instalira za novorođenčad (ovisno o tome ovisi o sigurnosti bebe u slučaju nezgoda) - nužno protiv pokretanja automobila. Glavna prednost nosača automobila je da položaj u njemu doprinosi normalnom disanju djeteta.

Kako se nosač automobila razlikuje od stolice

Za usporedbu avtolyulek i stolice važno je zapamtiti osobito dojenčadi tijelo - mali krutosti kostiju, ogroman hrskavice, mišiće slabe u usporedbi s velikom glavom. Na temelju tih čimbenika uspoređujemo nosač automobila sa stolicom:

1. U ležištu beba je u vodoravnom položaju (najprikladnija za malu djecu), a dijete se naslanja na sjedalo automobila što blago smanjuje udobnost.

2. Auto sjedala namijenjeni su djeci do 9 kg i 70 cm (bez izuzetaka), a stolica za djecu - do 13 kg i 75 cm.

3. Ležište je okomito na kretanje automobila i pričvršćeno je s pravim pojasom. U automobilskoj sjedalici dijete se nalazi na isti način, ali protiv pokreta.

4. S bočnim udarom, kolijevka je opasnija za djetetovu glavu. U stolici dijete je više zaštićeno. Dakle, s obzirom na sigurnost, auto sjedalo je puno bolje.

Kako ispravno instalirati prijevoznik

Ako ste kupili dječji nosač za bebe, naučite kako pravilno pričvrstiti u automobilu kako biste osigurali najsigurniji i najudobniji boravak djeteta u njemu.

1. Nosač za bebe za novorođenčad treba postaviti s donje strane kreveta kako bi se izbjegle ozljede tijekom bočnih udaraca.

2. Kolijevci kategorije 0+ mogu se postaviti i na stražnjoj strani i na prednjem sjedalu. Obavezno postavite protiv udarca stroja. Ova avtolyulka pričvršćena je sigurnosnim pojasevima ili posebnim sustavom.

3. Može se dogoditi da duljina remena neće biti dovoljna. Zatim ih treba zamijeniti u servisnom centru.

4. Kako bi se utvrdilo kako je nosač motora montiran u automobilu, dovoljno je pronaći instalacijsku shemu - trebalo bi ga nacrtati na vidljivo mjesto.

5. Instalacija će biti mnogo jednostavnija ako koristite postolje (bazu). Može se pričvrstiti remenima ili Isofix sustavom. Fiksna je i ne uklanja se.

Pretplatite se na naš feed na Facebooku, Vkontakte i Instagramu: sve najzanimljivije automobile na jednom mjestu.

Često postavljana pitanja

 1. Zašto je potrebno transportirati dijete na sjedalu automobila?
  Nesreće - jedan od glavnih uzroka smrti djece mlađe od 14 godina. Prema statističkim podacima, polovica smrti malih putnika od rođenja do pet godina dogodila se zbog nepravilnog prijevoza u automobilu. Nažalost, većina djece koja idu na automobilske sjedalice također je u strahu da krši upute za njihovo korištenje. Zato djeca imaju ozbiljne ozljede kralježnice, vrata i glave, koja zahtijeva hitnu medicinsku njegu. Ako je ispravno koristiti visokokvalitetno dječje auto sjedalo, koje odgovara dobnoj skupini djeteta, tada se vjerojatnost ozljeda smanjuje za 70%, a smrtonosni ishod - za 54%. To su uvjerljivi pokazatelji statusa Svjetske zdravstvene organizacije koji, bolje od bilo kakvih argumenata, ukazuju na učinkovitost dječjih auto sjedala.
 2. Što je najsigurnije mjesto u automobilu? Gdje je bolje instalirati auto sjedalo za bebe?
  Smatrao je najsigurnijim mjestima na stražnjim sjedalima automobila. Više o ovome možete pročitati u odjeljku Gdje instalirati automobilsko sjedalo?
 3. Je li moguće transportirati dijete na sjedalu suvozača?
  Suvozačevo sjedalo nije najsigurnije mjesto za dijete, pa na njemu treba biti postavljeno dječje auto sjedalo samo kao posljednje sredstvo. Na primjer, kada trebate postaviti tri dječja sjedala automobila odjednom, ako stražnja sjedala nisu imala pojaseve ili druge važne razloge. Prema stavku 22.9 Pravila puta, djeca mlađa od 12 godina mogu voziti na prednjem sjedalu iskljuĉivo u sigurnosnom sustavu za dijete. Ako ugradite automobilsko sjedalo za najmanji na prednjem sjedalu, koji se nalazi unatrag prema kretanju automobila, uvijek morate isključiti prednji zračni jastuk. To treba navesti u uputama za dječje auto sjedalo. Podsjećamo vas da su u srpnju 2017. pravila za prijevoz djece u automobilu promijenjena, preporučujemo da ih čitate.
 4. Kako prenositi dijete ako nema pojaseva?
  Još uvijek postoje automobili čija stražnja sjedala nemaju pojaseve. Ako ćete imati spontanu vožnju na takvom automobilu, automobilsko sjedalo za dijete može se ugraditi na prednje sjedalo, jer je prethodno isključila prednji zračni jastuk. U tom slučaju, ako namjeravate koristiti automobil dulje vrijeme bez sigurnosnih pojaseva, onda moraju biti instalirani.

Ako i dalje imate pitanja - odgovoriti ćemo im na našem forumu ili putem drugih oblika komunikacije navedenih na web mjestu.

Nosač automobila do koje godine je potrebno

Dana 10. srpnja 2017. godine u Rusiji su stupila nova pravila za prijevoz djece u automobilu.

Prema zakonodavstvu Ruske Federacije, "prijevoz djece do 7 godina na stražnjem sjedalu i do 12 godina na prednjoj strani obavlja se u vozilima opremljenim sigurnosnim pojasevima pomoću dječjih držača prikladnih za težinu i visinu djeteta ili drugo sredstvo za pričvršćivanje djeteta s pomoću sigurnosnih pojaseva predviđenih dizajnom vozila. "

Dakle, u našoj zemlji, mala djeca mogu putovati u "avtolyulki", auto sjedala i pojačala - sjedala bez leđa. Dob i veličina djeteta trebaju biti u skladu s karakteristikama određenog modela dječjih auto sjedala.

Prema pravilima prometnih propisa, auto sjedalo mora imati netaknuti okvir bez unutarnjih i vanjskih oštećenja. Isključene su udubine i pukotine koji krše cjelovitost sjedala. Trake sigurnosnih pojaseva automobila i sjedala automobila ne mogu se nositi ili nositi, a brave i mehanizmi moraju biti u dobrom stanju.

Zakon o automobilskim sjedalima omogućava montažu dječjeg auto sjedala pomoću Isofix sustava ili na posebnoj podlozi (pojas ili Isofix). Uređaji za prijevoz djece certificirani su prema utvrđenim pravilima.

Zapamtite:

Prema SDA, dječje auto sjedalo je instalirano na stražnjem sjedalu automobila. Prema statistikama, sjedala u sredini stražnjeg sjedala i iza vozača smatraju se najsigurnijim. Dijete do 12 godina ne može voziti na suvozačevom sjedalu. Iznimka su bebe koje se prevoze u automobilskim sjedalima, pričvršćene na tijek kretanja automobila. U tom slučaju, frontalni zračni jastuci trebaju biti onesposobljeni.

Ako u kabini postoji auto sjedalo, a beba se ne prevozi - na primjer, majka ga drži, još uvijek se smatra administrativnim prekršajem i kažnjena je novčanom kaznom od 3.000 rubalja. Prerane bebe i mališani s malom težinom ne smiju se prevoziti ručno, već u prilagođenim "autolinkovima", koji su gotovo u potpunosti horizontalni i opremljeni mekom linijom za novorođenčad.

Ljubitelji auto putovanja u različite zemlje: U Njemačkoj, u nedostatku dječjeg sjedala u automobilu morat će platiti novčanu kaznu od 40 eura. U Italiji iznos naplate iznosi 71 eura, au Francuskoj - 90. Najveće kazne su u SAD-u. Zbog nedostatka dječjeg sjedala, iznos novčane kazne može doseći 500 dolara.

Nosač automobila. Do kojega doba koristite autolite?

Koliko je star nosilac beba? (0-13 kg)

Kad sam rodila, ne znam zašto, ali nisam htjela voziti. Stoga su mi ruke bile pranje automobila.

Osjećam se ugodno u stolici oko godinu dana

oko godinu dana

Još uvijek koristimo, mi 6,5 mjeseci težimo 11 kg. Mislim da je do 7 mjeseci

Mislio sam kupiti, ali trgovina je bila odbačena, odmah je kupila stolac dok je koštao. u njemu nije ugodno i na kolijevci je bilo još gore. idemo dok je u kutiji.

Jasno, mi također mislimo na kupnju kolijevke ili stolice odmah.

Do koje dobi možete koristiti dječji prijevoznik tijekom prijevoza djeteta

Čekanje bebe je uvijek vrlo važno razdoblje. Prije budućih roditelja postoji potreba za odlučivanjem što će to dijete trebati i bez onoga što možete učiniti.

Ako postoji obiteljski automobil, postavlja se pitanje je li potrebno kupiti posebne uređaje za prijevoz bebe ili se može prevesti u ruke odrasle osobe.

SDA daje nedvosmislen odgovor: kod prijevoza djece mlađe od 7 godina na leđima, na prednjem sjedalu, u kabini kamiona, obvezna je uporaba sigurnosnog sustava za dijete.

Nepoštivanje ovih pravila podrazumijeva novčanu kaznu od 3.000 rubalja. Za prijevoz novorođenčadi i dojenčadi do jedne godine starije dječji prijevoznik najbolje odgovara.

Kolica s avtolyulku: prednosti i mane

Takvi su modeli pravi trag za roditelje koji cijene praktičnost i racionalnost.

U pravilu, šasija je opremljena velikim, prohodnim kotačima s dobrom apsorpcijom udarca, što čini takva vozila vrlo relevantna u ruskom kontekstu.

Komplet univerzalnih kolica uključuje sjedala za novorođenčad skupine 0+ (pogodna za djecu mase do 13 kg). Kada beba raste, auto sjedalo za sljedeću dobnu skupinu morat će se kupiti zasebno.

Takva rješenja imaju nekoliko prednosti:

 • Nosač automobila može se montirati na osovinski razmak i koristiti kao kolica. To se posebno odnosi na roditelje koji vode aktivan životni stil, ljubav prema putovanjima, pa čak i pri dolasku bebe ne žele mijenjati uobičajeni stil života. Takvo rješenje neće nositi cijelu kolica i uzeti samo međuosovinski razmak, koji će uštedjeti prostor u automobilu. Većina tvrtki dovršava prijevoz djece s 3 u 1 s poklopcem za noge i vizir, koji se uklapa u dječji prijevoznik i pruža dodatnu udobnost djetetu. Međutim, treba imati na umu da nema takvih prostora na takvom dječjem automobilskom sjedalu i neće moći potpuno zamijeniti dječju kolijevku i jedinicu za hodanje.
 • Nema potrebe tražiti i kupiti auto sjedalo zasebno. Budući roditelji već imaju previše problema: ovo je kupnja odjeće za bebu, odabir namještaja i popravke u vrtiću. Proizvođači invalidskih kolica 3 u 1 jamče visoku kvalitetu i sigurnost svojih proizvoda, kao i činjenicu da je sjedalo za automobil prikladno za najmlađe putnike.
 • Sjedala za automobile s 3 u 1 setu opremljena su posebnom ručkom za nošenje. Vrlo je praktično kada morate premjestiti bebu spavajući u automobilu. Nema potrebe za probuditi dijete i maknuti ga s nosača automobila. S takvim nošenjem prikladno je otići u trgovinu ili kliniku - dijete je sigurno učvršćeno, a kolijevku možete nositi jednom rukom. Osim toga, igračke su pričvršćene na ručku, što ne može ne zadovoljiti dijete.

Još jedan nedostatak je da se u automobilskim sjedalima grupe 0+, s kojima su takvi modeli završeni, bebe ne mogu dugo ostati do pet mjeseci. Kad putujete na velike udaljenosti, svakako odvojite pauze i izvadite dijete iz kolijevke.

Prilikom odlučivanja hoće li kupiti kolica s 3 in 1, buduće mame i tate moraju odlučiti koliko će često nositi dijete u automobilu. Ako obitelj ima svoj automobil, takva se kupnja čini razumnom. Također se mora kupiti autolink ako planirate često koristiti usluge taksija. Unajmljenim vozilima, iznimno je rijetko pronaći odgovarajuće uređaje za prijevoz bebe, a sjedište vašeg sjedišta pružit će udobnost i sigurnost bebi i njegovim roditeljima.

Ako namjeravate koristiti javni prijevoz ili hodati, kupnja 3 u 1 kočiji jednostavno će biti gubitak novca. U slučaju nužde, auto sjedalo se može posuditi od prijatelja ili iznajmiti u posebnim službama.

Do koje dobi možete koristiti autolink

Stupanj do kojeg možete koristiti prijevoznik ovisi o značajkama dizajna određenog modela. Auto sjedala za novorođenčad su podijeljeni u sljedeće skupine:

 1. Grupa 0. Auto sjedala ove grupe su slične u izgradnji na kolijevku za kolica. Dijete leži unutra i drži ga sigurnosnim pojasevima od tri točke ili pet točaka. Takav prijevoznik je obavezan za prijevoz prerane i slabe djece zbog svojih fizioloških svojstava - nema pritiska na nezrelu kralježnicu. Kolijevka se ugrađuje u automobil uz stražnje sjedalo suvozača. Mali putnik je u isto vrijeme pričvršćen redovitim i unutarnjim sigurnosnim pojasevima. Strukturalno dizajnirana za težinu do 10 kg, ali u praksi se najčešće koristi do 6-7 mjeseci, dok dijete ne nauče sjediti.
 2. Grupa 0+. Stolice ove skupine su pouzdanije i sigurnije jer su postavljene suprotno kretanju. Namijenjeni su za bebe s težinom do 13 kg te su stacionarne ili opremljene ručkom. Potonja je opcija popularnija jer takva sjedala kombiniraju stolicu za ljuljanje, prijevoznik, mjesto za igre i visoku stolicu, a ponekad i kolica. Kolijevci grupe 0+ opremljeni su vlastitim sigurnosnim pojasevima, fiksirani su u autu s redovitim pojasevima ili Izofix sustavom (međutim, u posljednjem slučaju njihova će cijena biti veća). Među prednostima takvih sjedala: kompaktnost, relativno mala težina, izvrsni rezultati ispitivanja sudara, mogućnost ugradnje na prednje sjedalo s sigurnosnim pojasevima onesposobljenima.

Autolum Jane Strate gr.0 +

Iako su autopisi skupine 0+ dizajnirani za vaganje do 13 kg, što obično odgovara dobi od 1,5 godina, u praksi djeca brzo rastu od njih. Položaj stolice ne dopušta odrasloj bebi da gleda uokolo i ostavlja malo prostora za noge. Obično se upotrebljavaju do 10-12 mjeseci, a zatim se mijenjaju na sjedalo automobila u sljedećoj dobnoj skupini u kojoj je dijete u sjedećem položaju i gleda u smjeru putovanja.

Često je teško za mame i tate odlučiti je li dijete prijevozno sredstvo pogodno za svoje dijete ili je li vrijedno kupiti novu stolicu. Naravno, trebate se usredotočiti na ovo pitanje na dva glavna čimbenika:

 • Grupa i maksimalna preporučena težina. Neki roditelji, u nastojanju da uštede novac, koriste prijevoznika automobila za djecu čija tjelesna težina prelazi dopuštenu težinu koju je odredio proizvođač. Ni u kojem slučaju to ne bi trebalo učiniti. Najtočnije avtolyulka štiti malog putnika poštujući norme eksploatacije.
 • Udobnost i ponašanje djeteta na putu. Ako se dijete vrti i kapricio na cesti, moguće je da je slučaj u neugodnom koljevku. Neka djeca dosadno gledaju u jednom trenutku. Kada dijete povremeno pokazuje nelagodu kada se koristi nosač automobila, vrijeme je da razmislite o kupnji nove stolice.

Svi vozači trebaju imati na umu da su odgovorni za sigurnost putnika. Odgovornost se udvostruči ako dijete putuje s leđa. Zato je zadatak roditelja koji nose svoju bebu u automobilu pronaći mu udobno i sigurno sjedalo. Za bebe mlađe od jedne godine, beba prijevoznik je najbolji. I, iako će služiti djetetu kratko vrijeme - najviše do 1,5 godina, ne biste trebali spremiti na ovu kupnju. Uz to, pazite da uzmete u obzir značajke dizajna proizvoda i da ne prevozite dijete u kolijevku, koja mu ne odgovara prema težini ili uzrokuje nelagodu. Tada će cesta donijeti mali putnik i njegovi roditelji samo radost i nova otkrića.

Pismo zakona: do koje doba trebate dječje auto sjedalo, odsutnost stolice i drugi razlozi za novčane kazne

Prije nošenja mrvice u automobilu potrebno je proučiti pravila i zahtjeve propisane zakonom, a najvažnije od njih je da dijete mora biti u držaču. Najpopularniji su različiti modeli auto sjedala. Da biste izbjegli novčanu kaznu i sigurnost djeteta, trebate znati iz koje dobi trebate dječje auto sjedalo i kako ga pravilno koristiti.

Pravila ceste: kako voziti s djetetom u automobilu

Gotovo svake godine donesene su neke izmjene propisa o prometu, pa se preporučuje vozačima periodično praćenje novih informacija kako ne bi prekršili zakon. Prema pravilima, prijevoz djece zahtijeva strože zahtjeve nego vožnja u odraslom automobilu. Ako je dovoljno za muškarca ili ženu da se pričvrsti redovitim sigurnosnim pojasom, a to je potrebno samo za putnike koji putuju na prednjem sjedalu, a djeca se ne mogu prevoziti na ovaj način.

Zakon kaže da djeca od rođenja do dvanaest godina mogu se prevoziti samo u automobilu s posebnim sigurnosnim uređajem.

Korištenje auto sjedala, prije svega, osigurava sigurniji prijevoz djeteta u automobilu

Najčešće, pojam roditelja "držeći uređaj" podrazumijeva poseban auto sjedalo, čiji model uzima u obzir osobitosti dobi, visine i težine novorođenčeta. Policajka upozorava roditelje da je novčana kazna nametnuta zakonom zbog nepravilnog prijevoza djeteta. Koliko ćete morati platiti? Na primjer, ako odrasli putnik u automobilu ne nosi sigurnosni pojas, vozač će izgubiti 500 rubalja. Ali ako se vrijeđaju pravila o malom putničkom automobilu, onda novčana kazna od tri tisuće rubalja čeka roditelje ili neku drugu osobu koja vozi automobil.

Neki roditelji radije riskiraju i plaćaju novčanu kaznu, ali nastavljaju nositi bebu bez ograničenja. Međutim, stručnjaci upozoravaju, na prvom mjestu, odrasle osobe stavljaju djetetovo zdravlje i život u opasnost. Uostalom, čak i najiskusniji vozači nisu osigurani od nesreće, naglog kočenja ili jakog udarca. Situacije na cesti mogu biti različite, pa je bolje biti siguran.

Nužne nijanse: morate uzeti u obzir težinu i dob

Ne samo da je prisutnost auto sjedala u automobilu odlučna za prometnu policiju. Uzdržavanje mora biti prilagođeno djetetu na mnogo načina. Stoga bi roditelji trebali jasno znati kako odabrati pravi model sjedala automobila. Kako bi se osigurala sigurnost djece, sigurnosni uređaji bi trebali biti takvi uređaji koji tijekom utjecaja ili naglog kočenja ograničavaju pokretljivost djeteta. Ne bi trebao letjeti kroz staklo ili ga pogoditi.

S obzirom na rezultate brojnih testova sudara automobila su najsigurniji. Ako su ispravno ugrađeni u automobil i prikladni za parametre djeteta, takvi uređaji mogu zaštititi dijete od udaraca, posebno onih frontalnih.

Model sjedala automobila ovisno o težini, visini i dobi dječjeg stola

Na raspolaganju su vam univerzalna sjedala za automobil, namijenjena djeci mase 9 do 36 kg i kombinirati kategorije 1,2 i 3. Ovi ograničenja su vrlo popularni među vozačima, jer vam omogućuju da uštedite novac i ne kupujete novo auto sjedalo dosta često kao dijete raste.

Stručnjaci obraćaju pažnju roditeljima da prilikom odabira auto sjedala glavno pravilo treba voditi težinom bebe, a ne njegovom dobi. Činjenica je da, kada se udari, težina djeteta se povećava nekoliko puta, a ako model uređaja nije dizajniran za takvo opterećenje, to može povećati rizik od ozljede bebe. Na primjer, ako je dijete jedno i pol do dvije godine, ali je težilo više od 18 kg, vrijeme je da se promijeni auto sjedalo i kupi model za kategoriju 2.

Auto sjedala različitih kategorija - foto galerija

Vozači bi trebali biti svjesni da je prema pravilima prometnih propisa dopušteno prevoziti djecu mlađu od 12 godina na prednjem sjedalu, ali samo na sjedalu automobila. Međutim, ako mali putnik putuje ispred, zračni jastuk mora biti isključen i sjedalo što je više moguće uklonjeno, tako da u slučaju nesreće ne ozlijedi dijete.

Prije nego što dijete navrši jednu godinu, potrebno je postaviti sigurnosni sustav na prednje sjedalo strogo prema smjeru vožnje.

Je li potrebno staviti dijete do dvanaest godina na sjedalo automobila, ako je sjedalo već mala za njega težinom i visinom

Nedavno su među vozačima i stručnjacima često razmotrene predložene izmjene zakona o prijevozu djece mlađe od 12 godina u automobilima. To se osobito odnosi na korištenje sjedala za automobil za djecu mlađu od 7 godina. Nakon što je beba sedam godina, roditelji imaju pravo sami odlučiti hoće li dijete trebati držač ili se može transportirati u automobilu bez njega.

Stručnjaci koji su predložili takve promjene motiviraju svoju odluku činjenicom da se djeca iste dobi znatno razlikuju po težini i visini. Ponekad devetogodišnje dijete ima više od dvanaest godina i jednostavno se ne uklapa u auto sjedalo.

Međutim, o vožnji na prednjem sjedalu sva su pravila ostala na snazi: do 12 godina - samo na sjedalu automobila.

Naime, nova pravila predviđaju izbjegavanje novčane kazne za vozače ako je dijete starije od sedam godina na stražnjem sjedalu automobila i pričvršćeno redovitim sigurnosnim pojasom. Neki stručnjaci predložili su zamjenu kriterija dobi s težinom i visinom djeteta, ali nisu došli do rješenja: kako će prometna policija moći provjeriti ove parametre.

Međutim, do danas, ove izmjene i dopune nisu usvojene, a stara pravila za prijevoz djece u automobilima su na snazi. Stoga se vozačima savjetuje pažljivo pratiti promjene u zakonodavstvu kako ne bi prekršili zakon. Ali pitanje mnogih roditelja ostaje otvoreno: kako se ponašati ako je dijete fizički više od prosjeka u težini i visini za svoju dob i ne stane na sjedalu automobila. Činjenica je da ako patrola zaustave automobil, onda ih vodi samo u dobi djeteta: on je mlađi od 12 godina - mora biti u sustavu zaustavljanja. Ako ovo pravilo nije ispunjeno - vozač se suočava s novčanom kaznom od 3 tisuće rubalja.

Djeca mlađa od 12 godina moraju se prevoziti u automobilima uz pomoć ograničenja.

Stoga roditelji mogu nositi djecu preko drugih ograničenja. Na primjer, auto sjedalo bez okvira ili autobuster. Ali ovdje postoje ograničenja težine: dijete ne bi trebalo težiti ne više od 36 kg. A za pojačanje, također je važan rast, koji bi trebao biti najmanje 120 cm. U tom slučaju prometna policija neće moći izdati novčanu kaznu jer će se poštivati ​​pravila za prijevoz djeteta.

Danas, posebna ograničenja za prijevoz djece u automobilu nisu samo sjedala automobila, ali i autobosters i adapters za FEST pojas. Godine 2017. planirano je izmijeniti zakon kako bi se zabranila uporaba auto-boostera i adaptera za remen. Pretpostavlja se da za djecu do sedam godina treba koristiti samo okvirno sjedalo za automobil. Međutim, iako ove izmjene i dopune nisu usvojene i novi zakon nije stupio na snagu.

Jesu li nove izmjene i dopune zakona Ruske Federacije o prijevozu djece u auto - video

Ako je auto sjedalo, ali se pogrešno koristi, postoji li kazna i što

Često roditelji, čak i sa sjedalom automobila, mogu ući u situaciju u kojoj ne mogu izbjeći novčanu kaznu. To vrijedi za slučajeve u kojima se sigurnosni sustav ne koristi ispravno. Činjenica je da siguran prijevoz djeteta ovisi ne samo o prisutnosti sjedala automobila: beba mora biti sigurno učvršćena u njemu. I sam je uređaj montiran na sjedalo automobila na nekoliko načina. Stoga, novčana kazna od tri tisuće rubalja prijeti vozačima ako:

 • Neispravno je fiksiralo auto sjedalo u automobilu: postoji nekoliko opcija za instalaciju modela. Sjedalo možete pričvrstiti standardnim sigurnosnim pojasevima ili koristiti sustav ugradnje Isofix. Stručnjaci preporučuju drugu opciju, jer gotovo sto posto eliminira mogućnost neispravne instalacije sigurnosnog uređaja. Ako stroj nije ugrađen Isofix sustav, morate pažljivo provjeriti ispravnost montažne stolice. Ako je auto sjedalo nepravilno pričvršćeno, putnik može biti ozlijeđen na licu ili glavi, udarajući prednji sjedalo natrag tijekom udarca ili kočenja;
 • Pogrešno instaliran: različiti modeli sjedala automobila postavljeni su na sjedalicu na različite načine. Na primjer, ako autolink nije paralelan s sjedalom ili je skupina 0+ auto-nosač fiksirana u smjeru putovanja automobila, vozač ne može izbjeći kaznu;
 • kategorija automobilske sjedalice 0 - nosač za bebe nalazi se na prednjem sjedalu, a prema uputama zabranjeno je. Trebali biste znati da je nemoguće prevoziti dijete na prednjem sjedalu u okvirima bez okvira i ostalih pričvrščivača;

U modelima skupina 1-2-3 moguće je ukloniti stražnji dio stolice i koristiti je kao autobuster. Ako roditelji vole nositi bebu ispred, tada je to dopušteno samo u kompletu sjedala za automobil. Čim se pretvori u pojačalo, putnik mora sjediti iza njega.

 • beba nije pričvršćena na stolicu ili je pričvršćena na krivi način: ako dijete teži manje od 15 kg, pričvršćeno je na stolac pomoću sigurnosnih pojaseva u pet točaka. Čim težina djeteta postane veća od ove figure, pričvršćena je redovitim trakama za automobil. Ako roditelji koriste postolje ili FEST, mrvica se učvršćuje samo pomoću pojasa strojeva, pa stoga treba paziti da pojas ne prođe djetetov vrat. To zahtijeva poseban ograničivač.

  Nije dovoljno da beba sjedne samo u stolicu, ona mora biti pričvršćena trakama. Ako to nije učinjeno ili učinjeno na pogrešan način, vozač će u svakom slučaju platiti kaznu od tri tisuće rubalja.

  Prema zakonu, vozač je dužan isplatiti novčanu kaznu u roku od šezdeset dana od trenutka primanja. Također ima deset dana u kojima vozač može podnijeti žalbu protiv ove odluke inspektora na sudu.

  Spajanje autosjedalica s pojasevima - foto galerija

  Kako koristiti druga ograničenja u nedostatku dječjeg sjedala za automobil

  U mnogim slučajevima, roditelji više vole transportirati dijete u okviru auto sjedala. Ali, prema zakonu, mogu odabrati druga ograničenja:

  • automobilski sjedište bez okvira - postavlja se na stražnje sjedalo automobila pomoću posebnih sigurnosnih pojaseva. Takvi modeli regulirani su ovisno o visini i težini djeteta. Međutim, stručnjaci upozoravaju da takvi uređaji ne štite djecu od frontalnih ili bočnih udaraca. I brojni testovi sudara pokazuju: tijekom utjecaja, sigurnosni pojasevi su često poderani, jednostavno ne podnose povećano opterećenje težine putnika u trenutku sudara;
  • Autobuster - poseban uređaj, koji je sjedalo bez naslona za glavu. Njegova je uloga vrlo jednostavna: podignite bebu tako da ga možete pričvrstiti redovitim remenjem automobila bez stiskanja vrata. No, tijekom nesreće, pojačavači se vrlo često spuštaju, a pojas bez zaustavljanja može iscijediti bebu u vratu;
  • FEST adapter za pojas je izum koji se koristi za fiksiranje standardnog remena stroja. Rast putnika je premalen da ga pričvrsti redovnim remenima, a adapter ih pričvršćuje na takav položaj da ne stišću vrat mrvica. Međutim, statistika kaže da se prilikom naglog kočenja, udaranja ili sudara prilagoditelji često mijenjaju. A to može dovesti do gušenja djeteta.

  Koliko godina morate koristiti auto sjedalo prema zakonu?

  Dijete i auto

  Za automobil koji prevozi male putnike, napravili su posebne zahtjeve. Mora biti opremljen sigurnosnim sustavom za dijete (dječja ograničenja). Ova obveza vlasnika automobila uređena je zakonom, međutim, to nije jednostavna formalnost - u ovom slučaju to nije toliko o poštivanju pravila, već o stvarnoj sigurnosti bebe koja se može osigurati samo u vozilu opremljenom automobilskim sjedalima.

  Što kaže zakon?

  Prema zakonu, djeca mlađa od 12 godina mogu se prevoziti samo u DUU. Napominjemo da uređaj mora odgovarati visini i težini djeteta. Zadnji je trenutak vrlo važan, jer sjedalo za automobil, pogodno za trogodišnje dijete, nije apsolutno namijenjeno novorođenčadi.

  Dječja ograničenja, koja smo generalizirali i nazvali "auto sjedalima", obično su podijeljeni u tri kategorije:

  Autolimoni su namijenjeni djeci mlađoj od 1 godine i predstavljaju udobno spavanje u kojem dijete može biti u ležećem položaju. Sigurnost djece osigurava pojaseve u obliku slova Y i poseban dizajn. Ispuhivači automobila nalikuju košarici i imaju ručku, što ih čini lako nositi. Jednostavno se mogu montirati na stražnjem ili prednjem sjedalu automobila. Popularni prijevoznik koji zadovoljava sve sigurnosne kriterije - Inglesina Huggy MFX.

  Auto sjedala su klasa DUU dizajniran za djecu od 1 do 3 godine. U takvom stolcu, odraslo dijete može udobno sjediti i biti čvrsto učvršćeno unutarnjim trakama uređaja. Jedan od najboljih sjedala za automobil - Cybex Solution M-Fix.

  Boosters su mala sjedala koja omogućuju dijete da se odgoji od 3 do 12 godina do visine dovoljne da mu omogući siguran korištenje trake automobila (izračunato prema zadanim postavkama na osobi između 150 cm visine). Dobar primjer potiskivača je Chicco Quasar plus.

  Kako bi dijete pružilo maksimalnu sigurnost i poštivalo zakon, nužno je prenijeti ga u uređaj koji odgovara njegovoj dobi, težini i visini. Dodatne informacije o vrstama sjedala automobila potražite u članku "Kako odabrati auto sjedalo".

  Stručno mišljenje

  "Kupnja auto sjedala pogodna za bebu od određene dobi ne samo da ispunjava zahtjeve zakona i način izbjegavanja novčane kazne. Prije svega, to je opipljiv doprinos sigurnosti djeteta. Suvremeni modeli dječjih držača uzimaju u obzir sve anatomske osobine djece, štiteći mjesta najranjivijih do naglog kočenja ili sudara. "

  Posebna online trgovina "Djevojke-sin"
  Goloveshkina Ekaterina

  nalazi

  Kršenje pravila prijevoza djece od 0-12 godina kaznit će se upozorenjem ili upravnom kaznom u iznosu minimalne plaće. Djeca starija od 12 godina mogu već koristiti standardnu ​​sigurnosnu opremu - pojaseve za automobil. U ovom slučaju, nema prigovora iz prometne policije neće, a dijete će biti zaštićeno.

  Top 5 najboljih avtolyulek za bebe u autu s fotografijom: napraviti pravi izbor

  Rođenje djeteta je dobrodošlo i dugo očekivani događaj za cijelu obitelj. U pravilu, roditelji se unaprijed pripremaju za činjenicu da će od prvog dana njegova života biti udoban i udoban, a za to bi unaprijed kupili invalidska kolica, dječji krevetić, auto sjedalo, odjeću i druge potrepštine za bebu.

  Ako namjeravate uzeti novorođenče iz autohtone bolnice, onda je jedna od najvažnijih kupnji dječji krevet u automobilu. Uostalom, potrebno je unaprijed paziti da će prvi put bebe biti siguran i udoban. U ovom članku ćemo vam pomoći odabrati prijevoznik za bebu.

  Značajke modela

  Od 2007, bilo je obvezno pravilo o prijevoz djece u automobilu samo u posebnim ograničenjima. Dakle, postati počinitelj i zaštititi svoje novorođenče zahtijeva korištenje sjedala za automobil.

  Nosač automobila - poseban auto sjedalo za novorođenčad koja ne zna sjediti sami. Dizajn značajke avtolyulki su: izdržljiv tijelo, sigurnosni pojasevi i ortopedski oblik unutarnje površine.

  Glavna razlika između kolijevke novorođenčadi od uobičajenog kreveta je mogućnost sigurne instalacije u automobilu. Ne preporučuje se prijevoz djeteta u uobičajenom koljevku iz kočije. Uobičajeni ležaj neće zaštititi bebu, a obratno može prouzročiti štetu pomicanjem i udaranjem predmeta na put.

  Provedeni testovi o korištenju pokazali su da je baza kolica manje sigurna, čak i od najjeftinijih automobila.

  Do koje dobi?

  Autolizusi su podijeljeni u dvije vrste: 0 i 0+. Obje ove kategorije dizajnirane su posebno za djecu od rođenja do jedne godine, kao i težine do 13 kg.

  U pravilu, kolijevka prvog tipa koristi se samo do 6 mjeseci, jer takvo sjedalo ima potpuno vodoravnu površinu, a dijete je starije, ne želi ležati na cesti u vodoravnom položaju. Ova kolijevka je posebno pogodna za prerane bebe koje trebaju leći u prvim mjesecima života. Pri postavljanju kreveta kategorije 0, cijeli stražnji red stroj će biti uključen, dijete leži bočno i u vodoravnom položaju.

  Glavna prednost je naravno horizontalni položaj. Cons: glomazan (zauzima cijeli stražnji red u automobilu), a kolijevka neće moći zaštititi tijekom frontalnog udara automobila.

  Kategorija predsjedatelja 0+, ima mogućnost dulje uporabe, do jedne godine. Automobilska sjedala postavljena su prema novorođenčadi protiv napretka automobila.

  Ovo je glavna točka, a to je zbog činjenice da će naglo kočenje glavom novorođenčad samo još više pritisnuti na stolac i dijete će izbjeći izbacivanje glave, što je vrlo opasno s malom dobi.

  U takvim sjedalima za automobil, dijete se nalazi u položaju zaustavljanja. U instalaciji se koristi samo jedno mjesto iza i ispred.

  Prednosti kategorije automobila 0+:

  • kompaktnost u automobilu;
  • jednostavnost gradnje;
  • mogućnost ugradnje na prednje sjedalo (s onemogućenim zračnim jastucima);
  • sigurnosnih pojaseva u tri ili pet točaka.

  Minuse: Zbog činjenice da nema potpuno vodoravnog položaja, ne preporučuje se prijevoz djece do 5 mjeseci na velikim udaljenostima (opterećenje na kralježnici). Dokazano je da samo kratkotrajni polusjedni boravak ne uzrokuje štetu djetetu.

  5 najboljih avtolyuleka s fotografijama

  Pročitajte više o karakteristikama i fotografijama modela automobila.

  ROMERBaby-Sigurno SLEEPER

  Trenutačno se smatra najsigurnijim među sanducima kategorije 0. Novorođenčad je fiksirana sigurnosnim pojasevima u tri točke i potpuno je u vodoravnom položaju.

  Besprijekorno pogodan za prerane bebe ili bebe u prvom mjesecu života, budući da nema utroška na nezreloj kralježnici novorođenčeta i da disanje nije teško u tom položaju.

  Ključne značajke:

  1. Kategorija 0, koristite od rođenja do 6 mjeseci. (10 kg).
  2. Težina je 7 kg.
  3. Okvir kolijevke je elastična plastika visokog udara.
  4. Unutarnje punjenje: unutarnja mekana presvlaka apsorbira moguće udarce. Valjak za držanje glave, dodatno štiti novorođenče. Kolijevka je opremljena s nekoliko položaja straga, što vam omogućuje da dijete udobnije.
  5. Dimenzije: 90 * 43 * 30 cm.
  6. Nosač automobila montiran na Britax kolicima. Inovativni sustav omogućuje vam da to učinite jednom rukom.

  prednosti:

  • potpuno horizontalni položaj djeteta;
  • mogućnost ugradnje na okvir kolica;
  • uske okvire i unutarnje presvlake;
  • ručka - dodatni zaštitni luk na strani udarca;
  • postoji uklonjiva unutarnja košuljica;
  • presvlake i košuljica izrađeni su od hipoalergenskog materijala koji se može disati, koji se lako uklanja i briše u stroju;
  • Sukladno sigurnosnom standardu ECE R44 / 04.

  nedostaci:

  • prilično visoka cijena;
  • kod ugradnje zauzima cijeli stražnji red stroj;
  • teška, nije prikladna za upotrebu kao nosač.

  Cijena krevetića u automobilu: 20000-22000 rub.

  Maxi-Cosi CabrioFix

  Dječji krevetić u automobilu spada u kategoriju 0+ i namijenjen je djeci masi do 13 kg. Nosač stolice također se može koristiti za ljuljanje zahvaljujući zakrivljenom dnu. Također je moguće instalirati auto sjedalo na kućištu Maxi-Cosi i Quinny kolica.

  Autolol je ugrađen unatrag i osiguran redovitim pojasevima, za koje je osiguran pouzdani držač. Naslonjač je kompatibilan s FamilyFix, 2WayFix i EasyFix nosačima, koji se mogu kupiti odvojeno.

  Ključne značajke:

  1. Kategorija 0 +, koristi od rođenja do 1,5 godina. (13 kg).
  2. Težina je 3,1 kg.
  3. Okvir kolijevke je elastična plastika visokog udara.
  4. Unutarnja tkanina od presvlake.
  5. Dimenzije: 70 x 44 x 57 cm.

  prednosti:

  • 5 položaja nagiba naslona sjedala kada je ugrađen na Maxi-Cosi FamilyFix bazu;
  • mogućnost ugradnje na okvir kolica;
  • udoban vizir;
  • uske okvire i unutarnje presvlake;
  • lako fiksirati;
  • zaštiti zaštitu od frontalnog udara;
  • odvojivi poklopac, jednostavan za uklanjanje i pranje;
  • postoji centralizirani sustav pričvršćivanja za unutarnje pojaseve;
  • lagan, prikladan za korištenje kao prijevoznik;
  • prilika za korištenje za bolest pokreta;
  • Sukladno sigurnosnom standardu ECE R44 / 04.

  Nedostatak: nije otkriven.

  Cijena kreveta u automobilu: 11000-12000 rubalja.

  Maxi-Cosi šljunčana

  Ovo je sveobuhvatnija modifikacija modela Maxi-Cosi CabrioFix Car nosača. Njegova glavna značajka je mogućnost instaliranja ne samo na EasyFix bazu, već i na FamilyFixu. Druga opcija se koristi za montažu na vozila opremljena IsoFix sustavom.

  Ako kupite FamilyFih bazu, također je prikladan za ugradnju kategorije 9 do 18 kg sjedala.

  Ključne značajke:

  1. Kategorija 0 +, koristi od rođenja do 1,5 godina. (13 kg).
  2. Težina - 4 kg.
  3. Okvir kolijevke je elastična plastika visokog udara.
  4. Unutarnja tkanina od presvlake.
  5. Dimenzije: 73 x 51 x 52 cm.

  prednosti:

  • velika dubina i visoka sidra;
  • udoban vizir;
  • mogućnost ugradnje na okvir kolica;
  • mogućnost instaliranja na bazi FamilyFih;
  • tijelo je načinjeno od gumenog ruba kako bi se spriječilo klizanje;
  • lako fiksirati;
  • zaštiti zaštitu od frontalnog udara;
  • odvojivi poklopac, jednostavan za uklanjanje i pranje;
  • postoji centralizirani sustav pričvršćivanja za unutarnje pojaseve;
  • lagan, prikladan za korištenje kao prijevoznik;
  • prilika za korištenje za bolest pokreta;
  • Sukladno sigurnosnom standardu ECE R44 / 04.

  Nedostatak: visoka cijena.

  Cijene kreveta u automobilu: 16000-18000 rubalja.

  BeSafe iZi Go Modular i-veličina

  Nosač automobila BeSafe Izi Go Modular i-size - dječje auto sjedalo, u kojem je sigurnost djeteta najvažnija. Stolica je izrađena u obliku što je bliže obliku jaja, kako bi novorođenče omogućila prirodnu sigurnost i udobnost.

  BeSafe Izi Go ima ergonomsku nosivu ručicu i originalnu sunčanu sjenu. Dodatna sigurnost osigurava sigurnosne pojaseve u pet točaka i tijelo od materijala otpornih na udarce.

  Ključne značajke:

  1. Kategorija 0 +, koristi od rođenja do 1,5 godina. (13 kg).
  2. Težina - 4,4 kg.
  3. Okvir kolijevke je elastična plastika visokog udara.
  4. Unutarnja tkanina od presvlake.
  5. Dimenzije: 64 x 38 x 42 cm.

  prednosti:

  • Sigurnosni pojasevi u 5 točaka;
  • mogućnost ugradnje na okvir kolica;
  • udoban vizir;
  • uske okvire i unutarnje presvlake;
  • lako fiksirati;
  • zaštiti zaštitu od frontalnog udara;
  • odvojivi poklopac, jednostavan za uklanjanje i pranje;
  • postoji centralizirani sustav pričvršćivanja za unutarnje pojaseve;
  • lagan, prikladan za korištenje kao prijevoznik;
  • uklonjivi umetak za bebe od 0 do 4 mjeseca;
  • Sukladno sigurnosnom standardu ECE R44 / 04.

  Nedostatak: meki remeni, povezani s umetkom za novorođenče.

  Cijena kreveta u automobilu: 19000-20000 rubalja.

  Britax Römer Baby-Safe plus SHR II

  To je analog od Baby-Safe plus II. Ali već s ugrađenim adapterima za ugradnju na dječji kolica Britax s Travel sustavom. Jedinstveni sustav nagiba kuteva za ležanje ili sjedenje, ovisno o dobi djeteta.

  Vozilo za prijevoz automobila instalira samo osoba protiv pokreta i pričvršćuje se redovitim pojasom automobila u tri točke.

  Ključne značajke:

  1. Kategorija 0 +, koristi od rođenja do 1,5 godina. (13 kg).
  2. Težina - 4,7 kg.
  3. Okvir kolijevke je elastična plastika visokog udara.
  4. Unutarnja tkanina od presvlake.
  5. Dimenzije: 65 x 44 x 57 cm.

  prednosti:

  • Sigurnosni pojasevi u 5 točaka;
  • mogućnost ugradnje na okvir kolica, adapteri su već ugrađeni u stolicu;
  • udoban vizir;
  • uske okvire i unutarnje presvlake;
  • lako fiksirati;
  • zaštiti zaštitu od frontalnog udara;
  • odvojivi poklopac, jednostavan za uklanjanje i pranje;
  • 7 razina dizanja naslona za glavu;
  • uklonjivi umetak za bebe od 0 do 4 mjeseca;
  • Sukladno sigurnosnom standardu ECE R44 / 04.

  Nedostatak: mnogi roditelji primjećuju da je novorođenčad prekomjerno uspravno, a stolica je prilično teška ako se koristi kao nosilac.

  Cijena kreveta u automobilu: 14000-15000 rubalja.

  Upute za montažu u automobil

  Auto sjedalo je poseban krevet u automobilu za novorođenčad koja ne zna sjediti sami zbog svoje dobi.

  Opremljen je unutarnjim i vanjskim sigurnosnim pojasevima, kao i zaštitom od protuudarenja unutar sjedala automobila i posebnim zaštitnim lukom nad njim.

  Sjedište automobila grupe 0, na koju pripada dječja karoserija, postavljeno je na stražnje sjedalo automobila okomito na tijek kretanja. Krevet je opremljen s tri ili pet unutarnjih sigurnosnih pojaseva.

  Za pričvršćivanje bebe koristi širok pojas koji prolazi kroz trbuh novorođenčeta. Grupa nosača automobila 0+ ugrađena je u automobil uz pomoć sigurnosnih pojaseva ili na platformi s krutim IsoFix priključcima. IsoFix sustav je opremljen indikatorima za pravilnu instalaciju sjedala za automobil. Ako je krevetić za bebe pravilno instaliran, zeleni će indikator svijetliti, ako je pogrešan, a zatim crveni.

  Instalacija i pričvršćivanje avtolyulki pomoću redovitih automobilskih sigurnosnih pojaseva, najčešći je način ugradnje. Pričvršćenje pojasa je univerzalno i prikladno za sva vozila opremljena sigurnosnim pojasevima.

  Ako je na prednjem sjedalu ugrađena kategorija automobilske sjedalice 0+, zračni jastuci moraju biti onesposobljeni.

  Ako pri pričvršćivanju avtolyulke nema dovoljno duljine sigurnosnog pojasa, produžite je u bilo kojem servisu auto centru.

  Savjeti za odabir

  Prilikom odabira, svakako razmotrite brojne zahtjeve:

  • Trebalo bi biti pouzdan dizajn i snažno tijelo avtolyulki. Potrebno je da je kućište izrađeno od plastike otpornog na udarce. Svi uklonjivi elementi moraju biti dobro osigurani.
  • Najsigurniji pojasevi su pet točaka (oni drže dijete za ramena, pojas i prepone). Bolje da su pojasevi bili mekani košuljice.
  • Comfort. Novorođenčad bi trebala imati udoban položaj, a udoban naslon za glavu, valjak ispod vrata i vizir trebao bi biti uključen u paket.
  • Europska potvrda o sukladnosti ECE R44 / 04 ili GOST R41.44-2005. Ovjereni proizvod, u pravilu, neophodno prolazi ispitivanja sudara i udovoljava svim sigurnosnim standardima.

  Glavna funkcija nosača automobila je da putovanje za novorođenče bude sigurno. Kada ga instalirate, trebali biste pravilno pričvrstiti sjedalo za automobil i pričvrstiti dijete. Kada kupujete krevetić u automobilu, svakako provjeravamo sve pričvršćivače i tijelo zbog trajnosti, jer je beba sigurnost prije svega!