Odabrali smo opstetrike - naš stil života

Liječenje

Državna proračunska institucija zdravstvene skrbi "Majčinata bolnica br. 4 Moskovskog gradskog zdravstvenog odjela" izgrađena je sredstvima prikupljenim od subbotnika 1981. godine.

Nalazi se u tipičnoj zgradi na šest katova na adresi: Novatorovska ulica, zgrada 3 (Obruchevsky četvrti), te je ustanova opstetrije s 205 kreveta. Ukupna površina medicinskog objekta iznosi 1,8 hektara, a površina građevine iznosi 15,4 tisuća četvornih metara.

Osigurati medicinsku njegu u bolnici raspoređeno 205 akušerski kreveta, osim toga, devet neonatalne kreveta za intenzivnu njegu, trideset kreveta za nedonoščad, a uređaj sa šest kreveta intenzivne njege za žene.

Glavni doktor majčinske bolnice - dr.sc., profesor, ugledni doktor Ruske Federacije - Sharapova Olga Viktorovna.

Intervju s uvaženim doktorom Ruske Federacije Sharapova Olga Viktorovna, glavni liječnik maternice broj 4 (Moskva).

Olga Sharapova: "Mi izaberemo opstetrike - naš način života"

Svake godine u rodilištu GBUZ „Rodilište № 4 Moskvi Gradski ured za zdravstvo,” koji je održan više od 8,5 tisuća rođenih u prošloj 2012. godini bilo je 8567. U ukupno u 32 godina rada ovdje došao na vidjelo 210.000 novorođenčadi i zdravstvene skrbi dobilo je više od 320 tisuće pacijenata.

Instituciju predvodi glavni liječnik, opstetričar-ginekolog u najvišoj kvalifikacijskoj kategoriji, liječnik medicinskih znanosti, profesor, počašćen liječnik Ruske Federacije Olga Sharapova.

Naš dijalog s upraviteljem govori o tome što danas medicinska institucija živi, ​​koje transformacije u njoj i koje su njegove perspektive.

- Olga Viktorovna, program Stolichnaya Health Care za 2012-2016 provodi se u tijeku. Njezin podprogram "Majčinstvo i djetinjstvo" postavlja nove zadatke na području ovih najvažnijih aspekata života. Kako je vaša institucija uključena u njihovu odluku?

- Za obavljanje važnih zadataka za očuvanje zdravlja, a ponekad i život majke i djeteta, poboljšanje kvalitete skrbi za njih u staračkom domu stalno uvođenje novih tehnologija i nove pristupe u brizi za prerano i niske porođajnom težinom djece - prenatalni hormoni, suvremene metode respiratorne dojenčadi podrške.

Za rano otkrivanje prirođenih bolesti u novorođenčadi održavaju ultrazvuk mozga, audiologija, oftalmologiju, EKG pregled, informacijske tehnologije - svaki novorođenče izdaje „zdravlje putovnica” - u elektroničkom obliku i na papiru i drugi.

U praksi rodilištu uveo suvremene metode dijagnostike, liječenja i prevencije patoloških stanja, provedeno je istraživanje, promatranje, i pripremu za trudnoću i rodiljni dopust žena s različitim patologijama, uključujući uobičajenog pobačaj, sindrom gubitka fetusa, uzrokovane genetskim defektima u sustavu zgrušavanja krvi.

Koriste se suvremene metode dijagnosticiranja komplikacija trudnoće, patologije fetusa i novorođenčadi, dopplerometrije, praćenja srca i metoda genetičkog istraživanja.

U bolnici je široko razmještene obiteljski orijentirani perinatalne tehnologije čija je učinkovitost dokazana dugom praksom - Partnerstvo rođenih, početkom dojenja i prioritet dojenje, rooming-in majku i dijete pri porodu i postnatalni odjela, smanjuje duljinu boravka u rodilištu.

Sve ove mjere su učinkovite prevencije komplikacija i bolesti, uključujući nozokomijalne infekcije, kao i poboljšanje učinkovitosti kreveta i optimiziranje korištenja kreveta.

Tumačenje i norma CTG indeksa tijekom trudnoće. Detaljne informacije su ovdje.

Kompleks vježbi nakon porođaja predstavljen je u ovom članku.

U rodilištu, od 2009. godine, nalazi se novorođena jedinica za reanimaciju za 9 kreveta i 30 kreveta za prerane bebe, opremljena potrebnom suvremenom opremom i iskusnim stručnim osobljem.

U praksu rodilišne bolnice također su uvedene nove tehnologije i novi pristupi skrbi o preuranjenim i malim brojem rođenih beba - prenatalna hormonska terapija, suvremene metode respiratorne potpore novorođenčadi itd.

Maternity bolnica pruža širok spektar usluga u svim područjima laboratorijske dijagnostike primjenom suvremenih metoda s procjenom sustava koagulacije krvi (hemostasiogram), što je iznimno važno odrediti od ranog trudnoće.

Perinatalni se screening provodi kako bi se procijenio stanje fetusa u različitim fazama njegovog razvoja.

Da bi se identificirale prenatalne urogenitalne infekcije, koristi se dijagnostika metodama lančane reakcije polimeraze (PCR) i enzimskog imunotestina. Sve to omogućava objektivno ocjenjivanje i ispravljanje tijeka trudnoće i porođaja te pravovremeno pružanje kvalificirane pomoći majci, fetusu i novorođenčadi.

Najznačajnija djelatnost Maternice bolnice № 4 je uvođenje informacijske tehnologije i glavne komponente računovodstva menadžmenta. Do danas, rodiljna bolnica ima informacijsku infrastrukturu koja se temelji na suvremenim telekomunikacijskim tehnologijama.

Svi odjeli rodilišta povezani su s jednom informacijskom mrežom i imaju pristup Internetu. Trenutačno stanje informatizacije rodilišne bolnice omogućilo je premještanje automatizacije pojedinih računovodstvenih procesa za medicinske usluge na stvaranje integriranog integriranog sustava koji omogućava kontinuiranu automatsku obradu informacija.

Sveobuhvatni medicinski informacijski sustav uveden je u maternističku bolnicu u kojoj su medicinski stručnjaci, starije sestre, zaštitnice, ljekarna, hitna služba, kontakt centar. Svi su laboratorijski analizatori spojeni na sustav. Tijekom recepcije dostupni su stručnjaci svih laboratorijskih i dijagnostičkih studija bolesnika.

Ukupno je oko 300 radnih mjesta povezano sa sustavom. Tijek pacijenta upravlja putem terminala za samodopis za prijem i online snimanje putem Interneta, kao i kroz jedinstveni kontakt centar za rodilište.

Svaki od naših pacijenata ima elektronički medicinski zapis (ono što se obično naziva "medicinska povijest") s rezultatima svih studija i protokola medicinskih konzultacija koji su dostupni u bilo kojem trenutku. Svi se protokoli u maternističkoj bolnici formaliziraju, što omogućuje analizu primjene standarda i protokola za dijagnozu i liječenje.

U tijeku je rad na integriranju medicinskog informacijskog sustava u okviru jedinstvene platforme s evidencijom osoblja, obračunom plaće i računovodstvom.

Rođenje kod kuće: pro i kontra su u ovom članku.

- Nedavno je Ministarstvo zdravstva Moskve potrošilo znatna sredstva za poboljšanje materijalne i tehničke baze zdravstvene skrbi u gradu. Kako je to utjecalo na vašu instituciju?

- Prema programu modernizacije tijekom 2011., 2012. i prvog tromjesečja 2013. godine, porodiljni je bolnica dobila opremu za 170 milijuna rubalja. To je uglavnom oprema za odgoj djece i odraslih, jedinicu za porod i dječji odjel, operacijsku sobu.

Oprema takve nomenklature i klase omogućava učinkovito smanjenje smrtnosti djece. Ovo je osobito važno sada kada se Moskva (od početka ove godine) preselila da se registrira i brine o novorođenčadi koja teži najmanje 500 grama. U prvoj četvrtini ove godine u našoj rodilišnoj bolnici bilo je petnaest takvih djece, osam njih preživjelo i prebačeno u drugu fazu skrbništva.

- Zdravstvena zaštita od 2015. godine postaje 100% osiguranje. Kako se pripremate za ovu važnu fazu reforme?

- Već 1. siječnja 2014. prelazimo se na rad u obveznom sustavu zdravstvenog osiguranja (MHI). Apsolutno je jasno da ćemo za pola godine biti potpuno ovisni o stanovnicima Moskve, a proračun će dobiti samo komunalne usluge.

Plaća, lijekovi, potrošni materijal - sve... Postoji mnogo zamka - na primjer, za razliku od drugih zdravstvenih ustanova, rodiljne bolnice, prema sanitarnim standardima, moraju se godišnje zatvoriti za "sanitarni i preventivni tretman" barem mjesec dana.

U europskim zemljama ili u Americi to nije slučaj, postoji još jedan algoritam sanitarne zaštite, ali moramo uzeti u obzir postojeće okolnosti - osobito potrebu i priliku za obavljanje rutinskih popravaka koji su nam potrebni za vrijeme sanitarne pauze. Takvi prekidi u djelatnosti vjerojatno mogu imati negativan učinak na naše prihode, iako, kao što to razumijem, DZM namjerava nadoknaditi rodilišta za nastale gubitke iz proračuna.

S druge strane, promjene u financijskoj shemi ne bi trebale pogoršati konačne rezultate naše aktivnosti: kao što znate, svaki muskovic ima pravo izabrati bilo koju rodilištu. Dakle, u našem porodnom bolnici se odvija najveći broj rođenih - oko 9 tisuća godišnje!

Zašto nas odabrati? Prva okolnost je kvaliteta upravljanja radom. Vodimo tradicionalno, klasično porođaj. Nemamo agresiju u porodništvu. Požurimo samo kada je to potrebno i potrebno. Operativna dostava - sa Cesarovim dijelom, imamo 23%, tj. Koliko je prosjek u Moskvi.

Imamo bolesnika s značajnom ekstragenitalnom patologijom, a mi nemamo pravo odbiti ih: ako je žena prešla prag naše rodilišne bolnice, trebala bi ovdje ostaviti zdravo i zdravim djetetom. Pa bez posla, nećemo ostati.

Planiranje trudnoće: gdje početi? Korisne informacije u ovom članku.

- Smanjenje smrtnosti djeteta i majke - je li taj problem i dalje relevantan ili je li moguće postići sve moguće linije u rješavanju tog problema?

- Kao što možemo vidjeti, djeca s niskim udjelom u skrbi postaju svakodnevna praksa i očekujemo nove uspjehe na tom putu. No sada su prilično niski u našoj maternističkoj bolnici: perinatalna smrtnost (po 1000 živih i mrtvih) iznosi 3,44, rano neonatalno smrtnost (po 1000 živorođenih) 0,93, dok je prosjek u Rusiji znatno veći.

- Koja je specijalizacija vaše bolnice?

- Ako govorimo o profesionalnoj strani stvari, onda to, naravno, provodi vertikalno-meki rad. Naš glavni princip: žena rađa u tom položaju, jer je lakša i bolja. Ako je prikladnije za ženu rađanja koja leži na njezinoj strani ili kleči (ovo je vertikalni porod), slijedimo njezin izbor.

Ako više razgovaramo o specifičnostima bolnice, onda je to naša predanost otvorenosti. Otvoreni smo ljudima što je moguće... Muž ili majka ili drugi rođaci žene u radu mogu biti prisutni pri rođenju - za to je dovoljno da polože mali ispit. Sada oko 60% žena rađa u prisutnosti rodbine.

Postoji mogućnost virtualne prisutnosti, putem programa "Skype", ako je netko na daljinu. No, u stvarnosti muž ima priliku prijeći pupčanu vrpcu i vidjeti kako se njegovo dijete odmah primjenjuje na majčinu dojku. Wi-Fi u rodilištima je besplatan, a žene u radu mogu vidjeti svoje rođake na mreži i komunicirati s njima u bilo kojem trenutku svog boravka ovdje.

Usput, ponekad je korisno povezati vaše iskustvo sa svijetom. Tako smo posjetili predsjednika Američkog društva za opstetire i ginekologe Richard Woldmana, koji živi i radi u gradu Syracuse, New York. U Rusiji je Richard Woldman mnogo vidio; Bio sam u Tyumenu, Novosibirsk, Sankt Peterburg... A kad je ušao u našu obiteljsku jedinicu, rekao je: "Kao i mi. Sve radiš na isti način kao i mi. "

Počeli smo surađivati, a do danas je tridesetak naših liječnika i medicinskih sestara bilo u Syracuseu - desetodnevni boravak uključuje niz predavanja i vježbi, a američki liječnici i medicinski liječnici dolaze k nama i nauče iz našeg iskustva.

- Olga Viktorovna, profesorica u Odjelu za opstetriju i ginekologiju na Moskovskoj medicinskoj akademiji nazvana po I.M. Sečenova. Recite nam o uzajamnom obogaćivanju znanosti i prakse na ovoj platformi.

- Imamo praksu kliničkih stanovnika, studenata Odjela za opstetriciju i ginekologiju prvog medicinskog instituta nazvana po Sechenovu. Budući liječnici ne razmatraju samo ono što se događa - svake se minute priprema za praktične aktivnosti.

Mnogi ljudi žele ostati s nama da radimo, pažljivo ih gledamo, a svake godine uzmemo jedan ili dva obećavajuća kandidata... Što se tiče podučavanja, idem na svaki predavanje kao prvi. Poput ispit! I to mi pomaže. Na žalost, posvetit ću samo mali dio mog vremena - četiri akademska sata tjedno. Praktični rad doslovno je neodoljiv...

- Kako je vaše osoblje nagrađeno?

- U rodilištu je 4 600 ljudi; liječnika - 150, ostalo - skrbništvo i ostalo osoblje. Naše plaće su više nego u drugim mjestima: naši opstetričari i ginekolozi danas primaju oko 100 tisuća rubalja i više, neonatolozi - oko stotinu tisuća, a niti jedan od liječnika nema plaće manju od 90 tisuća mjesečno.

Plaća skrb 60-70 tisuća. Zbog velikog broja pacijenata generički certifikati kojima upravlja Fond socijalnog osiguranja donose značajne prihode (generičke potvrde uvedene su 2006. godine, a OV Sharapova je ideolog i razvojni programer u razdoblju od 2004. do 2008. godine kao ravnateljica Odjela za medicinske i socijalne Problemi obitelji, majčinstva i djetinjstva Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije - Pribl.

Kada smo stvorili ovaj certifikat, mislili smo da će se s vremenom povećati njegova vrijednost; bilo je potrebno odmaknuti se od proračunskog proračuna, pružiti zdravstvenim ustanovama priliku: ženske klinike i bolnice za majčinstvo - zaraditi novac; u onima koji rade dobro, žene će ići, mislili smo, to će biti mjera njihove učinkovitosti. Dakle, strogo govoreći, sada se događa.

- Možete li imenovati ključne zaposlenike u vašem timu?

- Svatko od nas je na njegovom mjestu, i smatramo se jedinstvenim timom. No nemoguće je naglasiti da je srce bilo koje bolnice majčinska jedinica (ovdje imamo 50 ljudi).

Čelnik rodne jedinice Nina Petrovna Kuznetsova cijeli je život posvetio porodništvu i četvrtoj bolnici, koja je ovdje radila gotovo od otvaranja, više od trideset godina. Liječnik na čelu rodblocka mora biti snažna osobnost - održava tehnologiju i disciplinu rođenja. Kako pravilno rađati - primalja je potrebno podučavati, a to je dug i složen proces. Nina Petrovna je podizala samodisciplinu u primaljama i to je vrlo važno postignuće. Usput rade s nama, 20-25 godina.

Drugi ključni čvor je odjel za plaćene medicinske usluge, na čelu s Dmitrij Romanovich Baibikov. Ovo je važan element ekonomske stabilnosti institucije. U ovom odjelu postoje vrlo teški bolesnici, često somatske patologije, često nezadovoljni rezultatima njihove komunikacije s liječnicima, na primjer, antenatalne klinike i spremni za dodatne troškove kako bi dobili potrebnu pažnju i rezultat. Djelatnici našeg uplaćenog odjela su vrlo jaki timovi, gotovo 80 ljudi, a rad opstetričara i ginekologa ovdje prima odgovarajući ekonomski izraz - od 100 do 200 tisuća rubalja i više.

Što uključuje plaćeno upravljanje trudnoćom? Odgovori na pitanja - u ovom članku.

Informacije o najočitijem testu trudnoće mogu se naći u ovom članku.

- Što misliš, Olga Viktorovna, koja je uloga osobnosti liječnika u maternističkoj bolnici i kako upravljate timom?

- U mom razumijevanju, vrlo, jako ovisi o liječniku. Moj slogan: tim se ne bi trebao bojati tebe i poštovanja. Ali za to morate maksimalno truditi. S jedne strane, pokazati demokraciju, as druge - kako bi se osiguralo da svi rade za slavu. Može biti teško.

Stoga, ako imamo subotnji posao, onda završava općim blagdanom koji ljude čini još bližim. I na dan medicinskog radnika - a ovo je naš izlet brodom na Moskovsku rijeku ili nešto slično - svi sudjeluju. Za svaki datum blagdana - zajedničke gozbe, natjecanja, nagrade, darove. Osim brige o našoj djeci, pomaže bolesnicima...

- Što čeka svoju instituciju u bliskoj budućnosti?

- Dodala još jednu zgradu. Uskoro će bolnica za porodom imati novu zgradu - neonatalnu, za drugu fazu novorođenčadi. Uglavnom, to su prerane bebe koje smo prije poslali drugim bolnicama: prema sanitarnim standardima, novorođenče može biti izravno u rodilištu samo sedam dana.

U prosincu 2012. godine, gradonačelnik Moskve Sergej Sobyanin potpisali su ugovor s tvrtkama Transneft-a o izdvajanju posljednje tri milijarde rubalja kao fonda sponzora za niz projekata u glavnom gradu; Jedna milijardi rubalja tih sredstava bit će korištena za izgradnju neonatalne zgrade za 48 ležajeva za novorođenčad s savjetodavnim i dijagnostičkim odjelom.

dosije

Olga Sharapova je iskusni organizator zdravstvene i obrtničke službe, visoko kvalificirani stručnjak, ima najvišu kvalifikacijsku kategoriju u organizaciji zdravstvene zaštite i specijalitetom u odgoju i ginekologiji. Poštovani doktor Ruske Federacije.

 • Godine 1984. diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u državi Chuvash. Tada - prebivalište i poslijediplomski studij u specijalizaciji "opstetrika i ginekologija".
 • 1994-1998 - Ministar zdravstva Chuvash Republike.
 • 1998-2000 - zamjenik predsjedatelja Kabineta ministara, ministar zdravstva Chuvash Republike.
 • 2000-2004 - Zamjenik ministra zdravstva Ruske Federacije.
 • 2004-2008 - ravnateljica Odjela za medicinske i socijalne probleme obitelji, majke i djetinjstva Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije.
 • 2008 - glavni doktor Državne zdravstvene ustanove "Majčinska bolnica br. 4 DZM".
 • Profesorica Odjela za opstetriju i ginekologiju Moskovske medicinske akademije nazvana po I.M. Sečenova.
 • Godine 2002. Olga Viktorovna dobila je kvalifikacijsku kategoriju važećeg državnog savjetnika Ruske Federacije II. Klase.
 • Ima više od 100 znanstvenih radova. Uz sudjelovanje O.V. Sharapova je provodio razvoj i provedbu saveznih ciljanih programa "Sigurna majčinstva", "Djeca Rusije", kao i aktivnosti prioritetnog nacionalnog projekta "Zdravlje", a posebice programi "Certifikat rođenja" i "Screening novorođenčadi za nasljednu patologiju".

Kako saznati kada se javlja ovulacija? Možete saznati - ovdje.

Vitamin E tijekom trudnoće: doza, upute, cijena - u ovom članku.

Baybikov Dmitrij Romanovich

Naslovnica »Učitelj» Baibikov Dmitrij Romanovich

 • informacijske tehnologije u djelatnosti medicinske organizacije
 • sveobuhvatnu automatizaciju medicinske organizacije
 • upravljanje medicinskom organizacijom

© Institut za vodstvo i upravljanje zdravstvom, 2014.-2017. Proizvodnja Kirill Milchakov, Artem Nikishov Uprava Ignatieva Maria

Baybikov Dmitrij Romanovich

Damir Rybashitovich Baibikov - zamjenik glavnog liječnika, pomoćnik Odjela za zdravstvenu organizaciju na prvom Moskovskom državnom medicinskom sveučilištu. IM Sečenova.

Već dvije godine radio je na Institutu za reumatologiju Ruske akademije medicinskih znanosti i sedam godina u Znanstvenom centru za opstetriciju, ginekologiju i perinatologiju po imenu akademika V.I. Kulakova ", nadgledao je pitanja:

- organizacija medicinske skrbi iz svih izvora financiranja;
- strateško planiranje aktivnosti medicinskih organizacija u gospodarskim aspektima;
- poboljšanje učinkovitosti korištenja raspoloživih industrijskih resursa i privlačenje dodatnih izvora za financiranje mreže za obradu;
- Suvremene organizacijske tehnologije i financijsko i gospodarsko upravljanje u praktičnoj zdravstvenoj zaštiti, integrirano planiranje za pružanje medicinske pomoći u saveznim zdravstvenim ustanovama;
- razvoj novih organizacijskih, upravljačkih i ekonomskih mehanizama za poboljšanje strukturne učinkovitosti medicinske organizacije;
- korištenje suvremenih organizacijskih oblika medicinske skrbi i tehnologija uštede resursa.

Specijalist u pripremi medicinskih organizacija za rad u sustavu državnog poretka - uvođenje modela računovodstva menadžmenta; automatizirano računovodstvo medicinskih usluga za sve izvore financiranja; izračunavanje tarifa, formiranje cjenika, protokoli liječenja, planiranje medicinskih organizacija, obuku osoblja itd.

Ima praktično iskustvo u organizaciji aktivnosti medicinskih organizacija u pružanju medicinske skrbi visoke tehnologije.

Sudionik mnogih međunarodnih seminara i simpozija o organizaciji medicinske skrbi.

Ona posjeduje certifikate specijalista u specijalnosti:

1. Kirurgija
2. Organizacija javnog zdravstva i javnog zdravlja

Od 2008. radi u maternističkoj bolnici. Zamjenik glavnoga liječnika općinske kliničke bolnice. VV Vinogradov.

GUZ "Maternity home broj 4 UZ YuZAO"

Što nam je potrebno promijeniti na ovoj stranici:

Veza na materijal:

"Informacijski sustav omogućuje nam uklanjanje gubitka podataka o financijskim sredstvima i pacijenata u bolnici za majku. IIA nam pomaže analizirati i predvidjeti naše aktivnosti: troškovi, protok pacijenata, rad liječnika; doprinosi upravljivosti bolnice.

Produkt "1C-Rarus: Poliklinika, izd. 1 "ispunjava zahtjeve koje postavlja Ministarstvo zdravstva i socijalnog razvoja za informacijske sustave nove generacije"

GUSKA „Rodilište № 4 Odjel za zdravstvo jugozapadnoj Upravnog okruga” u Moskvi - glavni grad je od vodećih zdravstvenih ustanova na području porodiljstva, ginekologije i neonatologiju, koji traje oko 7500 rođenih, 6% svih rođenih u Moskvi..

Maternity bolnica pruža cjeloviti raspon medicinskih usluga u odgoju i ginekologiji kako u ambulantnoj bolnici tako iu bolnici. Trenutačno, Maternity Hospital # 4 je jedina institucija u Moskvi u kojoj je podružnica plaćenih usluga dodijeljena u zasebnoj strukturnoj jedinici. To je prototip ženskog savjetovanja.

Veliki protok pacijenata prolazi kroz ambulantu, a puno je vremena potrebno potrošiti na "ručni" dizajn svakog pacijenta (primarni, ponovljeni unos, testiranje itd.). Jedinica je pokazala nisku profitabilnost. Složeni računovodstveni sustav za financijsko poslovanje i poslovanje otežavao rad zaposlenika. Osim toga, dug i mukotrpan uzorak potrebnih podataka komplicirao je formiranje analitičkih izvješća za glavnog liječnika.

U 2010. godini postalo je akutno pitanje podizanja razine upravljivosti rodilišne bolnice i skrbi o pacijentima, kao i optimizacije financijskih aktivnosti rodilišta. U tom smislu, menadžment institucije odlučio je stvoriti jedinstveni automatizirani medicinski informacijski sustav za rješavanje sljedećih zadataka:

 • poboljšanje kvalitete pacijenata;
 • povećati profitabilnost:
   • povećanje broja pacijenata smanjenjem vremena za njihovu skrb;
   • smanjenje troškova ponovnog ispitivanja;
   • povećati produktivnost kroz integraciju medicinske opreme;
   • poboljšanje kvalitete liječničke skrbi;
 • osiguravanje financijske transparentnosti:
   • računovodstvo svih usluga, kontrola plaćanja;
   • pravodobno primitak faktura za plaćanje u zdravstvenim osiguravajućim organizacijama;
 • formiranje osobne dodatne plaće za osoblje na stvarno izvršenim uslugama;
 • personalizirano (za svakog bolesnika) računovodstvo potrošnih materijala i lijekova u kontekstu izvora financiranja;
 • poštivanje zakonskih zahtjeva:
   • 152 Savezni zakon Ruske Federacije "O osobnim podacima";
   • zahtjevima Ministarstva zdravstva i socijalnog razvoja Ruske Federacije.

Projektni partner bio je 1C-Rarus, koji ima veliko iskustvo i kompetentnost u području automatizacije zdravstvenih ustanova. Akušerstvo №4 vodstvo izabrali softverski proizvod „1C-Rarus: ambulanta, Rev. 1” platforma „1C: Enterprise 8” - rješenje za zdravstvene zaštite, uključujući majčinstvo.

Na temelju softverskog proizvoda stvoren je jedinstveni medicinski informacijski sustav maternice, koji je integriran s računovodstvom osoblja i podsustava za elektroničko upravljanje dokumentima na 1C: Enterprise platformi.

Trenutačno projekt automatizira 30 radnih mjesta u sljedećim područjima:

 • ambulantno, uključujući registar;
 • bolničko liječenje, uključujući primanje, kretanje i pražnjenje bolesnika;
 • klinički dijagnostički laboratorij;
 • administrativne i poslovne aktivnosti;
 • ljekarna, računovodstvo lijekova i farmaceutskih proizvoda, uključujući potrošne proizvode;
 • uzajamna naselja s medicinskim organizacijama osiguranja.

Kao rezultat automatizacije, Roddom broj 4 dobio je sljedeće prednosti:

 • povećanje brzine registracije pacijenata zbog automatskog generiranja medicinskih zapisa;
 • smanjenje živih redova zbog planiranja prijema medicinskih stručnjaka i uvođenja sustava samoprijava pacijenata;
 • štedi vrijeme medicinskog osoblja u pripremi dokumenata, sažetaka i analitičkih izvješća zbog sadržaja u jednoj IIA zajedničkim pacijentima podataka, povijesti odnosa. Olakšala je interakciju između dokumenata za pretraživanje osoblja. Učinkovita kontrola plaćanja i održavanja naselja s pacijentima i osiguravajućim društvima;
 • kontrola potraživanja i isključivanje gubitka podataka pri obračunu sa osiguravajućim društvima;
 • pojednostavljenje troškova i povećanje profitabilnosti institucije osiguravajući sveobuhvatnu kontrolu nad aktivnostima organizacije;
 • automatiziranje izračuna dodatnih plaća zaposlenika za pružanje plaćenih medicinskih usluga i smanjenje ukupnog vremena utrošenog na formiranje plaće.

Prema Dmitrij Romanovich Baybikova, voditelj ureda plaćene zdravstvene usluge rodilištu №4, «Informacijski sustav omogućuje nam da eliminira gubitak podataka o financijskim sredstvima i pacijenta u bolnicu. IIA nam pomaže analizirati i predvidjeti naše aktivnosti: troškovi, protok pacijenata, rad liječnika; doprinosi upravljivosti bolnice.

Program omogućuje pacijentima elektroničkih medicinskih zapisa (medicinske podatke ambulantnih porođaja priča, neonatalni razvoj, povijest bolesti, itd): podataka o pacijentima, medicinske povijesti, snimanje u hitnoj službi, popis svih dijagnosticira pacijenta na prijemu i za vrijeme boravka u maternici, zaključcima medicinskih savjetnika, snimanju svih epikrisa, rezultatima svih kliničkih i dijagnostičkih studija, itd.

Produkt "1C-Rarus: Poliklinika, izd. 1 "ispunjava zahtjeve koje je postavilo Ministarstvo zdravstva i socijalnog razvoja za novu generaciju informacijskih sustava".

Informacije o tvrtki

Genska bolnica GUZ br. 4 Zdravstvenog odjela Jugozapadnog administrativnog okruga Moskve vodeća je medicinska ustanova kapitala u području porodništva, ginekologije i neonatologije. Danas, u rodilištu br. 4, odvija se oko 7,5 tisuća rađanja, što čini 6% svih rođenih u Moskvi. Više od 450 zaposlenika radi u rodilištu.

Osigurati medicinsku njegu u bolnici raspoređeno 205 kreveta, u svojoj strukturi sadrži odjela: ginekologije, opstetricije fizioloških i promatranja, patologiju trudnoće, neonatalna fiziologiju, intenzivnu njegu i neonatalnoj intenzivnoj njezi, plaćene zdravstvene usluge, funkcijska dijagnostika, kao u bolnici ljekarnu i klinički - dijagnostički laboratorij itd.

Rodilište je dodijelio naslov „Baby Friendly Hospital” je dobila diplomu „Za veliki doprinos stvaranju zdravog načina života”, dobitnik je „zanimanje - Life” međunarodni javni nagrade.

OpenTown Vanjski grad

 • 106 0

  Gledajte online. Mješovite borilačke vještine. Susret M-1 u životu 96: Dmitrij Mikutsa - Hadis Ibrahimov. 2018/08/25

  25. kolovoza, u M-1 Areni u St. Petersburgu, Rusija, održat će se sljedeći mješoviti turnir borilačkih vještina iz M-1 Globala.

  Događaj M-1 Challenge 96 će voditi borbu za naslov organizacije u poluteškoj naslov boriti između ukrajinski i ruski državljanin Dmitrij Mikutsey Hadis Ibragimov. Mikutsa osvajanju četiri u nizu i ima solidnu iskustvo igranja pod pokroviteljstvom M-1, ali ovaj put će se sastati s neporažena Ibragimov, koji je osvojio šest borbi u nizu.

  U sklopu ove karte bit će trinaest borbi, na kojima će sudjelovati predstavnici Rusije, SAD-a, Brazila, Ukrajine, Gruzije, Kazahstana, Mađarske, Poljske i Češke Republike.

  Početak emitiranja uživo u 18:00 sati u Moskvi

  Dmitrij Mikutsa - Hadis Ibrahimov

  (borba za svjetski naslov na verziji M-1 Challengea)

  Daniel Swain - Victor Kolesnik

  Michel Silva - Alexey Ilyenko

  Ruslan Rakhmonkulov - Maxim Grabovich

  Steve Polifont - Jurij Chobuk

  Sanjar Adilov - Vazha Tsyptauri

  Dmitrij Tikhonyuk - Boris Medvedev

  Philip Kovarik - Artem Tarasov

  Rafal Kiyanchuk - Ibrahim Sagov

  Rene Hackl - Nikita Solonin

  Urand Lisitski - Vasily Kozlov

  Yuri Fedorov - Sergej Goltsov

  Adam Borovets - Ahmadkhan Bokov

  Pretplatite se na naše stranice na društvenim mrežama. Susret uživo M-1 96: Dmitrij Mikutsa - Hadis Ibrahimov

  1C-Rarus provodi aktivnosti u potpori zdravstvenoj informatizaciji

  Tvrtka "1C-Rarus" nastavlja niz aktivnosti usmjerenih na informiranje medicinske zajednice o mogućnostima automatizacije. Kao dio sve ruskog programa za modernizaciju zdravstvenog sustava, tvrtka je razvila niz industrijskih rješenja koja osiguravaju automatizaciju ključnih područja medicinskih institucija. Ovi proizvodi su već uspješno implementiran i koristi se u Moskvi, Novosibirsku, St. Petersburg, Vologda, Ryazan, Rostov na Donu, Sochi, Krasnodar, Voronjež, Iževsku, Ekaterinburg, Kazan, Queen, Yaroslavl i Kazahstana.

  Natalya Vasilyevna Vladyko, voditeljica Centra za profesionalnu patologiju, Dzerzhinsk:
  - Takve su konferencije nužne, jer mi nedostaje znanja iz područja automatizacije medicinskih organizacija. Zanimljivo je čuti automatizaciju periodičnih i preliminarnih medicinskih pregleda radnika u opasnim industrijama.

  "1C-Rarus" - u prilog zdravstvenoj informatizaciji

  Tvrtka "1C-Rarus" nastavlja niz aktivnosti usmjerenih na informiranje medicinske zajednice o mogućnostima automatizacije. Kao dio sve ruskog programa za modernizaciju zdravstvenog sustava, tvrtka je razvila niz industrijskih rješenja koja osiguravaju automatizaciju ključnih područja medicinskih institucija. Ovi proizvodi su već uspješno implementiran i koristi se u Moskvi, Novosibirsku, St. Petersburg, Vologda, Ryazan, Rostov na Donu, Sochi, Krasnodar, Voronjež, Iževsku, Ekaterinburg, Kazan, Queen, Yaroslavl i Kazahstana.

  Informiranjem medicinske zajednice o mogućnostima razvoja "1C-Rarus" za automatizaciju medicine dolazi kroz organizaciju posebnih događaja. U okviru programa konferencije 29. kolovoza 2012. održan je događaj za liječnike Nizhny Novgoroda.

  Na konferenciji u Nizhny Novgorodu, fokus je bio na raspravi o glavnim zadaćama upravljanja modernom medicinskom institucijom:

  • Upravljanje tijekovima bolesnika. Elektronički registar.
  • Kontrola kvalitete medicinske skrbi. Elektronički medicinski zapis. Medicinski ekonomski standardi.
  • Osobno računovodstvo lijekova. Poboljšanje učinkovitosti interakcije ljekarničkog skladišta i pacijentskih odjela. Bolnička ljekarna, računovodstvo u odjelima.
  • Pitanja razmjene registara i faktura za plaćanje medicinskih usluga osiguranja. Kontrola naselja.
  • Zaštita osobnih podataka pacijenata u skladu sa saveznim zakonom br. 152-FZ.
  • Uspješna provedba MIS-a. Organizacijska pitanja: izgradnja infrastrukture, formiranje IT odjela, faze provedbe, upravljanje projektima, rizici i drugi.

  Gost konferencije bio je Dmitrij Romanovich Baybikov, voditelj plaća medicinske usluge GOOSE Rodd №4 ultrazvuk jugo-zapadu (Moskva). Rekao je svojim kolegama u detalje o uspješnom iskustvu uspostave integriranog zdravstvenog informacijskog sustava u Moskvi rodilištu House №4. Ovdje je uveden program "1C-Rarus: Ambulantna klinika, rev.1", koji je kombinirao rad ambulantne klinike, registra, bolnice, odjela za upis, kliničkog dijagnostičkog laboratorija, administrativnog odjela, ljekarne.

  Dmitrij Romanovich pojasnio je da je zbog automatizacije u Maternity bolnici broj 4 povećana brzina registracije pacijenata, a redovi su smanjeni zbog planiranja recepcije specijalističkih liječnika i uvođenja pacijentovog sustava samodopisa. Istaknuo je uštede vremena medicinskog osoblja u pripremi dokumenata, sažetaka i analitičkih izvješća. Danas je osigurana kontrola potraživanja, a gubitak informacija isključuje se prilikom izračuna s osiguravajućim društvima, troškovi se pojednostavljuju, a profitabilnost institucije povećava osiguravajući sveobuhvatnu kontrolu nad aktivnostima organizacije.

  Daljinska veza putem interneta u bolnicu za majčinu IIA № 4 omogućila je sudionicima da se upoznaju sa funkcionalnošću sustava i njegovim prednostima.

  Za informacije o tome kako sustav uzima u obzir zahtjeve Zakona Savezne №152-FZ „o zaštiti osobnih podataka”, rekao je pored zvučnika - Kryazhev Grgur, šef medicinske informacijskih sustava tvrtke „1C-Rarus” (Moskva). Naglasio je da razvoj softvera tvrtke u potpunosti udovoljava zahtjevima za rad s pacijentima u okviru ovog zakona.

  Događaj je završio demonstracijom primjera rješavanja specifičnih zadataka zdravstvene ustanove u programima 1C: Enterprise 8.

  Informacije o grupi poduzeća " 1C-Rarus "

  Grupa tvrtki 1C-Rarus osnovana je 1994. godine. Više od 18 godina rada na tržištu, preko 100.000 poduzeća u Rusiji i zemljama ZND-a, kao i podjela najvećih svjetskih tvrtki, postale su klijenti tvrtke 1C-Rarus. Stručnjaci tvrtke 1C-Rarus razvili su 70 standardnih rješenja za 17 poslovnih sektora. U Rusiji i Ukrajini djeluju urede grupa tvrtki: Moskva, St. Petersburg, Nizhny Novgorod, Kazan, Ryazan, Novosibirsk, Kijev, Sevastopolj.

  "1C-Rarus" - Microsoftov certificirani partner, Beeline Gold Partner i 1C-Bitrix, član Udruge neprofitnog partnerstva dobavljača softverskih proizvoda (NPPPP).

  Više od 1.700 zaposlenika rade u grupi tvrtki 1C-Rarus, od kojih je većina certificirana od strane tvrtke 1C. Sustav upravljanja 1C-Rarom odgovara međunarodnom standardu kvalitete ISO 9001: 2008.

  Group site :.

  Za više informacija molimo kontaktirajte 1C-Rarus PR menadžera Elizavete Mozzhukhina na telefon: (495) 223-04-04, 231-20-02.

  Tvrtka "1C-Rarus" nastavlja niz aktivnosti usmjerenih na informiranje medicinske zajednice o mogućnostima automatizacije. Kao dio sve ruskog programa za modernizaciju zdravstvenog sustava, tvrtka je razvila niz industrijskih rješenja koja osiguravaju automatizaciju ključnih područja medicinskih institucija. Ovi proizvodi su već uspješno implementiran i koristi se u Moskvi, Novosibirsku, St. Petersburg, Vologda, Ryazan, Rostov na Donu, Sochi, Krasnodar, Voronjež, Iževsku, Ekaterinburg, Kazan, Queen, Yaroslavl i Kazahstana.

  Informiranjem medicinske zajednice o mogućnostima razvoja "1C-Rarus" za automatizaciju medicine dolazi kroz organizaciju posebnih događaja. U okviru programa konferencije 29. kolovoza 2012. održan je događaj za liječnike Nizhny Novgoroda.

  Na konferenciji u Nizhny Novgorodu, fokus je bio na raspravi o glavnim zadaćama upravljanja modernom medicinskom institucijom:

  • Upravljanje tijekovima bolesnika. Elektronički registar.
  • Kontrola kvalitete medicinske skrbi. Elektronički medicinski zapis. Medicinski ekonomski standardi.
  • Osobno računovodstvo lijekova. Poboljšanje učinkovitosti interakcije ljekarničkog skladišta i pacijentskih odjela. Bolnička ljekarna, računovodstvo u odjelima.
  • Pitanja razmjene registara i faktura za plaćanje medicinskih usluga osiguranja. Kontrola naselja.
  • Zaštita osobnih podataka pacijenata u skladu sa saveznim zakonom br. 152-FZ.
  • Uspješna provedba MIS-a. Organizacijska pitanja: izgradnja infrastrukture, formiranje IT odjela, faze provedbe, upravljanje projektima, rizici i drugi.

  Dmitrij Romanovich Baibikov, šef Odjela za plaćene medicinske usluge Državne bolnice za zdravstvenu ustanovu br. 4 UZ Jugozapadno administrativno područje (Moskva) postala je gost konferencije Detaljno je rekao svojim kolegama o uspješnom iskustvu stvaranja integriranog medicinskog informacijskog sustava u Moskovskoj rodilištima №4. Ovdje je program proveden „1C-Rarus: ambulanta, Rev. 1”, koja povezuje rad ambulante, registra, bolnicu uredu, klinički dijagnostički laboratorij, administrativnog i ekonomskog odjela, ljekarne.

  Dmitrij Romanovich pojasnio je da je zbog automatizacije u Maternity bolnici broj 4 povećana brzina registracije pacijenata, a redovi su smanjeni zbog planiranja recepcije specijalističkih liječnika i uvođenja pacijentovog sustava samodopisa. Istaknuo je uštede vremena medicinskog osoblja u pripremi dokumenata, sažetaka i analitičkih izvješća. Danas je osigurana kontrola potraživanja, a gubitak informacija isključuje se pri izračunu kod osiguravajućih društava, troškovi se pojednostavljuju, a profitabilnost institucije povećava osiguravajući sveobuhvatnu kontrolu nad aktivnostima organizacije.

  Daljinska veza putem interneta u bolnicu za majčinu IIA № 4 omogućila je sudionicima da se upoznaju sa funkcionalnošću sustava i njegovim prednostima.

  Sljedeći govornik, Grigory Kryazhev, voditelj medicinskih informacijskih sustava 1C-Rarus (Moskva), govorio je o tome kako sustav uzima u obzir zahtjeve Saveznog zakona 152-FZ "O zaštiti osobnih podataka". Naglasio je da razvoj softvera tvrtke u potpunosti udovoljava zahtjevima za rad s pacijentima u okviru ovog zakona.

  Događaj je završio demonstracijom primjera rješavanja specifičnih zadataka zdravstvene ustanove u programima 1C: Enterprise 8.

  Informacije o grupi poduzeća " 1C-Rarus "

  Grupa tvrtki 1C-Rarus osnovana je 1994. godine. Više od 18 godina rada na tržištu, preko 100.000 poduzeća u Rusiji i zemljama ZND-a, kao i podjela najvećih svjetskih tvrtki, postale su klijenti tvrtke 1C-Rarus. Stručnjaci tvrtke 1C-Rarus razvili su 70 standardnih rješenja za 17 poslovnih sektora. U Rusiji i Ukrajini djeluju urede grupa tvrtki: Moskva, St. Petersburg, Nizhny Novgorod, Kazan, Ryazan, Novosibirsk, Kijev, Sevastopolj.

  "1C-Rarus" - Microsoftov certificirani partner, Beeline Gold Partner i 1C-Bitrix, član Udruge neprofitnog partnerstva dobavljača softverskih proizvoda (NPPPP).

  Više od 1.700 zaposlenika rade u grupi tvrtki 1C-Rarus, od kojih je većina certificirana od strane tvrtke 1C. Sustav upravljanja 1C-Rarom odgovara međunarodnom standardu kvalitete ISO 9001: 2008.

  Group site :.

  Za više informacija molimo kontaktirajte 1C-Rarus PR menadžera Elizavete Mozzhukhina na telefon: (495) 223-04-04, 231-20-02.

  Koja je premijera? Kaifanem pod Kara-Dag Dmitrij Anatoljevich!

  Bez obzira na ljeto, blagdane, usporavanje svih aktivnosti, nestanak Dmitrij Anatoljevich iz medijskog prostora malo zbunjuje Rusa, koji promatraju ono što se događa u zemlji i uhvatiti signale. Gdje je naš optimist? Što nije u redu s njim? Je li to zdravo? Zabrinut sam, budući da još nema Premiere, vrlo loše stvari počele su se dogoditi s nacionalnom valutom.

  Ovaj nestanak se dogodio nakon 14. kolovoza, a još uvijek na njegovoj službenoj stranici vidimo vijesti iz serije "Dmitrij Anatoljevich radi s dokumentima, drži se na istom mjestu zemlje i šalje pozdrave svima".....

  Brzo smo uvjerili da je nestanak zbog sportske ozljede, ali sve je u redu i nema potrebe brinuti se. No, kako se ne brinuti ako je cijeli ruski premijer nestao na tako napornom vremenu za zemlju 10 dana? Pokaži nam.

  Jasno je da bilo koji razuman osoba koja bez obzira na sportske ozljede nije bio, u ovom slučaju, to nema nikakve veze s nestankom. Ako je to slučaj, onda uzimajući u obzir najvišu razinu medicinske odredba premijeri, bilo medicinski problem će biti riješen za nekoliko dana, s izuzetkom jednog - povrede mirni i moralnog umora. Čak i ako je fizička ozljeda, onda to može biti zaraditi par dobrih poena u medijima tako tužno za njega je situacija pojavila u zavojima, ali optimističan s novim gadget utješno pred kamerama Rusima da se osjećaju i suosjećati duboko cijenjene Dmitrij Anatolyevich. S druge strane, nije bilo napada od zla Navalnyja na premijeri da se malo razveseliti, a zatim izlaziti s Putinom na ledu, skromno opuštajući pogled na crveno lice od mraza. Dakle, postoje četiri velika pitanja:

  1. Gdje je naš ugledni i optimistični premijer?

  2. Koliko je opasna njegova fizička / mentalna trauma?

  3. Da li premijer ima pravo, poput predsjednika nuklearne elektrane, nestati toliko dugo? A ako se iznenada prvo razboli...... tko će preuzeti ovlasti i nuklearnu aktovku?

  4. Kada ćemo ga vidjeti i koja je njegova daljnja sudbina?

  Izrazit ću svoju verziju, koja je dobila potvrdu iz različitih izvora. Dmitrij Anatoljevich je također čovjek, a ne željezo, stvarno je umoran od onoga što se događa i ovdje ga iskreno razumijem. Pa, već je imao sve, uključujući Ujedinjenu Rusiju, i jednostavno je odlučio meditirati. Iskreno razumijem drugoga premijera, jer sam se jednom našao u sličnoj situaciji u 2008. i upravo sam otišao u Krim da se prošetam i opusti. Nisam ništa želio, sve je bilo umorno, umorno i odlučilo napustiti tvrtku, unatoč pristojnoj poziciji i dohotku, kako kažu da je izgorjela na radnom mjestu. Ovo je prilično tipična situacija za svakog TOR menadžera, što reći o osobi na takvoj razini kao i premijer takve teške zemlje. U ovom slučaju mogu ga samo suosjećati i pozvati ga da posjeti Koktebel. Ovdje je jedna prekrasna ruta - na kajacima duž Kara-Daga. Stvarno vrlo lijepo i lijepo mjesto. Možete uzeti voće, Krimski vina i otići!

  Dostava je naplaćena, spremna da ga prati osobno, osobito pošto smo ga upoznali osobno))) Unatoč mojim teškim kritikama o njemu, on je prilično dobra osoba. Idemo voziti, razgovarati o sudbini domovine i rublje, napraviti svježi, ekskluzivni post))) Kayfan na uobičajen način, dragi Dmitrij Anatoljevich, reći ću vam što se događa u zemlji i što, i kako možete i trebate ugađati))). Svjež zrak i moć Kara-Daga čine čuda, vjerujte mi. Brod će biti dovoljan za vaše zaposlenike Savezne službe sigurnosti, plovit ćemo u velikom jatu, ploviti i odrezati brodove koji su se borili ispred njih, valovi s kojih se vrlo teško ometaju kajaci.

  A moguće je bez FSO-a, čuvati će moj vjernik Mushka)))

  Dođite, drugovi, na Krim, uskoro Veljevu sezonu! Sada je vrijeme vrlo dobro, ljudi polako napuštaju, smanjuje prometne gužve, puno voća i toplo more! Preporučujem vam jedan od najboljih izleta - na kajacima duž Kara-Daga, gdje pozivam našeg uglednog premijera s ovim postom! Kayfanete, drugovi))

  1C-Rarus provodi aktivnosti u potpori zdravstvenoj informatizaciji

  Tvrtka "1C-Rarus" nastavlja niz aktivnosti usmjerenih na informiranje medicinske zajednice o mogućnostima automatizacije. Kao dio sve ruskog programa za modernizaciju zdravstvenog sustava, tvrtka je razvila niz industrijskih rješenja koja osiguravaju automatizaciju ključnih područja medicinskih institucija. Ovi proizvodi su već uspješno implementiran i koristi se u Moskvi, Novosibirsku, St. Petersburg, Vologda, Ryazan, Rostov na Donu, Sochi, Krasnodar, Voronjež, Iževsku, Ekaterinburg, Kazan, Queen, Yaroslavl i Kazahstana.

  Natalya Vasilyevna Vladyko, voditeljica Centra za profesionalnu patologiju, Dzerzhinsk:
  - Takve su konferencije nužne, jer mi nedostaje znanja iz područja automatizacije medicinskih organizacija. Zanimljivo je čuti automatizaciju periodičnih i preliminarnih medicinskih pregleda radnika u opasnim industrijama.

  Baybikov

  Otkriti otajstvo prezimena Baybikov (u latinskoj transliteraciji BAYBIKOV) gledajući rezultate izračuna u numerološkom čaroliju brojeva. Otkrivat ćete skrivene talente i nepoznate želje. Možda ih ne razumijete, ali osjećate da ne znate nešto o sebi i vašim najdražima.

  Prvo slovo B imena BAIBIKOV će govoriti o liku

  Karakteristične značajke imena Baybikov

  • moć
  • udobnost
  • moć
  • dosljednost
  • sposobnost prodiranja
  • sposobnost velikih osjećaja
  • jedinstvo s prirodom
  • nestalnost
  • nedostatak sustavnosti
  • upečatljivost
  • ljubav prema miru
  • suptilna duhovnost
  • izdržljivost
  • nervoza
  • uvid
  • velika emocionalnost
  • tajanstveno uzbuđenje

  BAYBIKOV: broj interakcija sa svijetom "3"

  Ljudi koji su pod utjecajem trojice, u pravilu, neizrecivi su optimisti koji u svakoj situaciji mogu pronaći pozitivnu stranu. Jao, takav položaj često postaje izgovor za neaktivnost - zaista, što pokušati, ako je sve dobro? Doduše, "troechnik" - ne najaktivniji ljudi. Oni su obdareni bogatom maštom i vole sanjati, a ne djelovati i rado će prihvatiti pomoć svake osobe koja je spremna preuzeti svoje poslove.

  U svom okruženju "troechnik" obično ima ugled kao poticatelja, izumitelja i dušu tvrtke. Takva je osoba doista vesela i prijateljska, može se smijati i naći će nešto za razgovor sa svima. Slušanje "troechnik" je užitak; govori vrlo vješto s riječima, savršeno govori svoj glas, sjeća se važnosti stanki i može izazvati zanimanje za sugovornika čak i do najdubljih stvari. Ali ne biste mu se trebali besmisleno pouzdati: on je sklon ukrašavanju stvarnosti, ponekad nesvjesno, i usredotočiti se na vlastitu zaslugu, gurajući postignuća drugih. Od "troechnik" često dobivaju dobre glumce, jer ti ljudi mogu prikazivati ​​osjećaje i uživati ​​u njoj.

  Troechnikovi prijatelji više ne vole dopustiti da prijatelji dugo budu vidljivi, redovito ih pozivaju da posjete ili pokreću neke zajedničke aktivnosti. Treba napomenuti da "troechnik" nije tako jednostavan kao što se može činiti; Pripazite bliže - moguće je da muškarac bez kralja u glavi bude razborit i oprezan čovjek, a njegova je nevinost samo maska, koja je nosila olakšavanje manipuliranja drugima.

  "Trojstvo" ne može biti pametno i pametno samo kada se radi o onima koji nisu ravnodušni prema njima. U ljubavi i ljubavi, takvi ljudi ne poznaju polumjere; ne primjećuju nedostatke voljenih, dopuštaju im da se manipuliraju, angažirane su u rješavanju problema drugih ljudi, bez čekanja na naknadu. Ipak, teško je doći do "troechnik" - on je lako odveden, često mijenja ovisnost i previše pozornosti posvećuje vanjskoj privlačnosti, kao i onome što drugi misle o njemu.

  BAYBIKOV: broj duhovnih aspiracija "9"

  Kategorija ljudi, čiji je broj duhovnih težnji devet, karakterizira nestabilnost i nedosljednost. Njihova glavna želja je poboljšati kvalitetu života (i njihovo i drugo), koje pokušavaju provesti samo u skladu s vlastitim idejama. Priroda je "deviatochnikov" prepoznao super jak osjećaj odgovornosti i pretjerane zahtjeve za drugima, a samo privrženost prema voljenima čini ih užitkom.

  Unatoč činjenici da su "Nine" prilično ambiciozne, prekomjerna skitnja i nedostatak vitalne energije ne dopuštaju im da dođu do velikih visina. Neuspjesi mogu pretvoriti takve ljude u gruby i embittered za cijeli gubitnici svijeta, ali najčešće "devet" filozofski percipiraju poraz i nastaviti tražiti nove načine za razvoj.

  Devyatochnikov privlači sve što je lijepo. Oduševljeni snažnim osjećajem sklada, takvi ljudi uvijek se ističu "u gomili": ekstravagantne odjeće, neobične aktivnosti, umjetnost. Oni trebaju opću pažnju poput zraka, a osjećaj beskorisnosti uzrokuje gorak zamjer. San o "devetima" je da svi sretni.

  Ali najčešće to ne uspijevaju, jer ne žele ući u detalje razjašnjavanja bit sreće za određenu osobu, pa stoga ili ne čine ništa ili ne čine nešto krivo, kasnije ne žele priznati svoje pogreške.

  Ljudi - "devet" stalno žive u svijetu iluzija koje njeguju i njeguju. Istodobno, sudar s najgorim pojavama stvarnosti za njih je ozbiljan stres, koji uzrokuje patnju, pa čak i depresiju. Budući da je već u odrasloj dobi, "devet" su zapaženi za širenje, nepraktičnost, neprikladnost za život i mladenački idealizam.

  U međuvremenu, ponekad i dalje imaju razum i diskreciju. U poznatom i ugodnom okruženju, "deviatochniki" se opustite, postaju šarmantni i lijepi sugovornici. Njihov osobni život je vrlo bogat, pun emocija i dubokih iskustava. Zbog činjenice da su "devet" sposobni suptilno osjetiti želje drugih, kao i stvoriti skladnu cjelinu "unutarnjeg" i "vanjskog", često postaju talentirani dizajneri.

  BAYBIKOV: broj pravih značajki "3"

  Ljudi pod utjecajem broja tri razlikuju zavidan ljubav prema životu i sposobnost da nose vjere u najbolje kroz sve kušnje, koja im šalje sudbinu. Možda je to olakšano njihovim darom kako bi vidjeli lijepu u svakodnevnom životu.

  "Trojstvo" je strano takvim svojstvima kao što su žeđ za profitom po svaku cijenu i zavisti u odnosu na sreću drugih ljudi. Oni uživaju u dobrim stvarima i zahvaljuju životu za svoje svakodnevne radosti, koje ne mogu svi vidjeti i cijeniti.

  Osoba izložena vibracijama broj tri ima rijedak dar elegantno odjeven, naglašavajući uz pomoć odjeće i pribora povoljne aspekte svog izgleda, a da ne posjeduju besprijekornu ljepotu. Iznenađujuće je što Troechnik izgleda sjajno čak i ako nema dovoljno novca za trošenje novca na skupe stvari. Da mu pomogne u ovoj situaciji dolazi urođeni šarm i nježni ukus.

  Biti urođeni zvučnici, "troechnik" lako zanima druge ljude svojim idejama. Ne trebaju zapovijedati drugima, daju naloge. Sve što im je potrebno, oni mogu primiti isključivo kroz urođeni dar uvjerenja i sposobnost da zadovolji one kojima je potrebna pomoć.

  Značajke broja tri očituje se u čovjeku kroz izoštrenu intuiciju. Omogućuje izbjegavanje oštrih kutova u komunikaciji, izglađivanje konfliktnih situacija i druženje s ljudima vrlo različitih uvjerenja. Govoreći srce u srce s neznancem i u kratkom vremenu uzimajući ga za sebe je apsolutno obična situacija za troechnik, koja ne zahtijeva nikakav napor od njega.

  Strahovite osobine troechnik također uključuju njihov ogroman smisao za humor. Oni se ne boje da izgledaju smiješno u svakoj situaciji, oni su uvijek spremni za smijeh srdačno (uključujući i na sebe). Ne moraju se zabaviti, zabavni su i zanimljivi živjeti u okolnostima koje im život pruža. U bilo kojoj tvrtki takvi su ljudi dobrodošli, jer olakšavaju komunikaciju.

  Jedini, možda, nedostatak "troechnik" je lijenost. Nazovite ih strpljiv i strpljiv jezik se ne okreće. Tamo gdje je potrebno truditi se postići uspjeh, oni neće biti vrlo udobni. I ponoviti posao koji je već učinio za takve ljude je samo obrok.