Krevetić u krevetiću za bebe

Bol

Kada se dijete pojavljuje u obitelji, roditelji kupuju puno stvari za koje nikada prije nisu čuli. Prigušni odbojnici su jedna od onih stvari. Zašto su im potrebne? Koje su kvrge? Je li moguće da s vlastitim rukama šavne odbojnike u krevetiću novorođenčadi? Kako odabrati materijal i odrediti veličinu?

Zašto trebamo odbojnike u krevetiću za novorođenčad

Krevet za bebu često je izrađen od drva, trajne plastike ili metala. To su tvrdi materijal koji dijete može lako pogoditi i ozlijediti se. Budući da je mala djeca vrlo pokretljiva, a koordinacija i orijentacija u prostoru još uvijek nisu potpuno svladani, rizik od ozljeda kada udari šipke na krevetu je prilično visok. Da bismo izbjegli ovu nevolju i trebamo odbojnike.

Strane su vrsta mekane obloge, koje su pričvršćene na stranu i na glavi kreveta, štiteći dijete od utjecaja. Pored glavne svrhe, ovaj koristan dodatak obavlja niz funkcija:

 • Oni štite bebu od jakog sunčevog svjetla i crte koji mogu ući u krevet kroz barove.
 • Oni stvaraju ugodnu atmosferu u krevetiću tako da dijete osjeća udobnije. Dokazano je da se djeca mirno ponašaju u ograničenom prostoru i boje se velikih otvorenih prostora. Povezan je sjećanjem na fetalni život.
 • Zabavite dijete. Svijetle slike razvijaju vid beba i zauzimaju slobodno vrijeme.
 • Razvoj. Često se odbojnici popunjavaju raznim zvučnim signalom, "šuštanje", elementima s različitim teksturama. To omogućava pretvaranje dodatne opreme u punopravnu obrazovnu igračku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Danas ručno izrađeni proizvođači i obrtnici nude brojne vrste odbojnika u dječjim krevetićima:

 • Klasična verzija od 4 dijela (dva komada za bočne stranice, jedan na glavi i jedan na nogama).
 • Čvrsta strana, koja ide oko oboda kreveta i ima samo jedan zglob. Slične opcije mogu se naći u trgovinama Ikea.
 • Stranice u obliku jastuka, koje su vezane uz krevetić s vezama. Jastuci mogu biti izrađeni u obliku pojedinačnih elemenata ili ušivenih zajedno.

Svaka inačica bočnih stranica može se izrađivati ​​u različitim varijantama koristeći različite tehnike šivanja, uzorke, metode pričvršćivanja, oblike i veličine.

Do doba koje trebate odbojnici u krevetiću

Taj koristan pribor možete koristiti od rođenja do trenutka kada beba počne pokušavati izaći iz kreveta. Ako je majka primijetila da se maca počela penjati, pokušavajući izaći iz krevetića, onda se odbojnici moraju odmah ukloniti! Potrebno je da ih dijete ne koristi kao uređaj da bi izašlo.

Odredite dob od djeteta kad se odbojnici u krevetiću više ne trebaju, ako roditelji sami, ovisno o razvoju djeteta i njegovim sposobnostima.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću

Kupnja lijepih odbojnika u krevetiću u trgovini danas nije problem. Postoje mogućnosti za svaki ukus i novčanik. Mnogi roditelji vole kupiti setove bočnih strana s baldahinom i posteljinom, izrađenim u istom stilu i bojama. Ako niste zadovoljni standardnim odbojnicima, možete ih naručiti od ručnih majstora. Ručni rad uvijek izgleda preciznije i originalnije. No, trošak takvog zadovoljstva bit će skup. Mnogo je zanimljivije i sigurnije da obiteljski proračun pokušava sami šivati ​​odbojnike. Osim toga, nije teško ako imate potrebne alate (šivaći stroj), neke vještine i strpljenje.

trening

Najprije morate odabrati tkaninu.

Budući da će pribor biti u dodiru s kožom bebe, tkanine trebaju biti najkvalitetnije, guste i prirodnije:

Tkanina mora imati ugodnu umirujuću hladu i veliki uzorak, tako da ga dijete može ispitati. Kada kupujete tkaninu, trebate razmišljati ne samo o glavnom, već io oblogama. Potrebno je šivati ​​strane s uklonljivim gornjim pokrovima, koji se mogu ukloniti i oprati u bilo kojem trenutku bez pranja cijelog proizvoda.

Savjet: Prije nego što počnete šivati, tkanina se treba prati. Prirodno vlakno uvijek se smanjuje kada se opere. I potrebno je stjecati količinu materijala, uzimajući u obzir skupljanje.

Osim tkanine, morate paziti na meko punilo za strane. Kao punilo može biti sintepon, sintepukh, tanka pjenasta guma.

A također će vam biti potrebne:

 • Šivaći stroj. Razmišljajuće needlewomen mogu šivati ​​strane rukom, to je moguće s vještinama ručnog šivanja.
 • Škare.
 • Igla.
 • Centimetar ili dugi vladar.
 • Tailor igle.
 • Kreda, sapun, olovka ili marker za rezanje.
 • Papir za građevinske uzorke. Ako je iskustvo u šivanju dobro, onda ga možete izravno rezati na tkanini.
 • Teme u boji glavne tkanine.
 • Zippers (40 cm dugi) ili gumbi. Potrebni su za uklonjive pokrivače koji se mogu prati. Ako su strane šivan bez poklopca, tada ne trebaju pričvršćivači.
 • Bendovi, vrpce za žice. Vezice se mogu sašiti od glavne tkanine.
 • Ovisno o modelu i fantaziji, možda će vam trebati više dekorativnih elemenata (razni gumbi, čipka, aplikacije za pile, itd.).

Kako odrediti veličinu i stil odbojnika

U većini slučajeva veličina kreveta je standardna: širina - 60 cm, visina - 55 cm, duljina - 120 cm. Za šivanje stranica standardnog kreveta potrebno vam je oko 3,6 metara tkanine. Ako su strane šivan pokrivačima, tkanina obloge treba jednaku količinu. U slučaju da postoje sumnje u svoje sposobnosti, bolje je kupiti veći rez tako da postoji prilika da ispravite pogreške. I viška tkanina može biti korisna za završnu obradu, na primjer, dekorativni rubovi.

Savjet: Prilikom izrade ručnih boksača, bolje je odmah se pobrinuti za kupnju pravog materijala i posteljine za krevetić. Takav lijepi set će izgledati skladno i neparnije. Komplet se nećete sramiti roditi dijete.

Veličine standardnih klasičnih stranica sa 4 dijela:

 • 2 komada visine 30 cm i širine 60 cm
 • 2 komada, visine 30 cm i širine 120 cm

Za početnike obrtnici najbolje je da se upustite u tu varijantu, jer je najlakše izvesti i šivati, ne treba puno vremena.

Ako je krevet nematerijalne veličine i oblika, morat ćete napraviti mjerenja za početak. Na primjer, u kružnom krevetiću, trebat će vam dva seta strana, jer će s vremenom postati ovalni.

Bočni jastuci izgledaju lijepo i odmah možete šivati ​​broj jastučića koji vam trebaju za ovalni krevetić i skrenuti ih i dodati ih dok beba raste i preoblikuje krevet, puno je lakše nego šivanje dva odvojena kompleta klasičnih strana.

Jastuci su bolje šivati ​​s uklonjivim poklopcima, a veličina i oblik mogu se samovoljno odabrati, na temelju veličine jasle i želje igličastih žena. Na primjer, odbojnici u obliku kućnih jastuka su vrlo popularni.

Slična situacija s kolijevkama za bebe. Nije uvijek kolijevka prodana s posteljinom. I pronaći prikladan skup strana općenito je gotovo nemoguće zadatak.

Obrasci za strane

Ako je mama odlučila napraviti ploče u obliku jastuka, uzorak nije potreban. Dovoljno je smanjiti kvadrate željene veličine. Za standardni pravokutni krevetić trebat će vam 12 jastučića veličine 30x30 cm.

Za standardni klasični odbojnik od 4 elementa, učinit će sljedeći obrasci:

Napomena: Prije šivanja, bolje je pažljivo izmjeriti postelju i po potrebi podesiti dimenzije.

Proces šivanja klasičnih odbojnika

isječak

Trebate pripremiti tkaninu i punilo. Obrasci moraju biti unaprijed. Obrasci se pažljivo prenose na tkaninu. Nemojte zaboraviti ostaviti dopuštenja od 1-1,5 cm za šavove. Ako se odbojnici šivaju poklopcima, trebate izrezati dva seta tkanine - za pokrivače i oblaganje.

Punilo u obliku roll-on sintepon ili pjenaste gume je izrezano na isti način, ali trebate smanjiti veličinu uzoraka za 1,5-2 cm, ovisno o debljini pjene, tako da se punilo namjesti u poklopac. Ako su strane šivan u obliku jastuka, tada je punilo tako napunjeno, ne morate ništa rezati.

Šivaći stolovi

Tkanina za obloge je presavijena licem prema dolje, a kućište je ušiveno oko perimetra. Potrebno je ostaviti rupu kako bi se punilo dovelo unutra. Nakon toga ispraznite poklopac i umetnite pjenaste gume. Rupa mora biti pažljivo ušiveno. Bolje je to učiniti ručno skrivenim šavom. Sličan je postupak za svaku stranu (samo 4 kom.).

šivanje drawstrings

Šavovi mogu biti ušiveni na dva načina - jednostavno i s velcro. Gotovo vrpce ili vrpce mogu se pojaviti u obliku jednostavnih žica. I mogu se šivati ​​od tkanine.

Veličina i broj nizova odabiru se proizvoljno. Obično zahtijeva barem 20 zatvarača. 4 za kratke strane na glavi i blizu nogu, 6 za duge strane za strane kreveta. Za bolje fiksiranje odbojnika, možete napraviti više žica.

Napomena: Ako su bočni jastuci zašiveni, za svaki moraju biti izrađeni barem dva spona.

Šivanje gornjih ukrasnih pokrova

Gornji pokreti, koji se mogu ukloniti i oprati, su šivati ​​po obodu, licem prema dolje. U unaprijed morate navesti mjesto žica i pričvrstiti ih za šivanje u glavnim šavovima. Također se moraju pričvrstiti čičak za pričvršćivanje, a pojedinosti pokrova nisu zavarene. Unutarnji rubovi moraju biti obrađeni na stropu ili ručno prebacili. Potrebno je ostaviti rupu (oko 40 cm) za zatvarač. Zatik može biti izrađen u obliku zatvarača ili redovitih gumba. Potom treba izvaditi pokrivače, kako bi napravili zatvarač. Gotovo!

Ukrasite strane

Možete dekorirati strane na različite načine: ukrasite vrpcama, lukovima, velikim svijetlim gumbima, aplikacijama, rhinestones, ruffles, itd. Ako su rubovi na rubu ukrašeni rubovima ili čipkom, trebate ih prethodno nabaviti i šivati ​​ih u glavne šavove u četvrtoj fazi kako bi proizvod izgledao češći. Ovisno o dizajnu, čipka i remen može se šivati ​​na vrhu kućišta.

Ideje za šivanje odbojnika u krevetiću:

Šivanje odbojnika u krevet za novorođenče ne traži mnogo vremena, a rezultat će nadmašiti očekivanja, jer će stvar biti ekskluzivna i kvalitetna.

Kako šivati ​​meke odbojnike u kreveti novorođenčadi vlastitim rukama: uzorak dječjeg branika i korak-po-korak majstorsku klasu

Dječji krevetić ili ognjište najčešće su izrađeni od drva ili metala. To su tvrdi materijali koji mogu povrijediti bebu kada pada, kada se počinje nastojati ustajati u krevetiću i poduzeti prve korake. Osim toga, obično bočni dijelovi kreveta nisu čvrsti, a jaka sunčeva svjetlost koja prodire kroz njih može probuditi bebu, a posebno novorođenče ispred vremena. Bez obzira koliko je dobro postavljen krevet, malo je vjerojatno da će moći izbjeći skice.

Čak i najbolji krevetić imaju svoje nedostatke, od kojih je glavna krutost njenih strana i leđa. Aktivno dijete može pogoditi na ovim dijelovima.

Za rješavanje tih problema pomoći će zaštitni odbojnik za krevetić s mekanim punilom. Takve su strane neka vrsta ograničenja za pokrete djeteta. Neki roditelji koriste jastuke za tu svrhu. No odbojnici će uspješno izvršiti istu funkciju i neće zauzimati mjesto u krevetiću. Oni će također biti dobra prepreka ili ograničivač protoka hladnog zraka i svjetla. Lako ih je odabrati i kupiti u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini, i gotovo jednako lako za šivanje vlastitim rukama. U ovom članku ćemo detaljnije razumjeti zašto trebamo odbojnike u krevetiću, i predstaviti detaljan korak po korak MK s uzorcima i fotografijama.

Zašto i koliko dugo trebamo odbojnike?

To su tri glavne komponente za koje je, zapravo, mekani odbojnik bio smatran u krevetiću za novorođenčad:

 • sigurnost;
 • komfor
 • zabava.

Osmišljeni su kako bi zaštitili vašu bebu od modrica, djelujući kao čep i pufer kada padne, ili prekomjerno osvjetljenje i skice, te da postanu prvi razvijajući stimulativni prostor za igru ​​za bebu.

Strane na krevetiću izvrstan su način za prvo poznanstvo djeteta s oblicima, veličinama i bojama. Mnogi proizvođači kompletiraju odbojnike s elementima za razvoj senzorskih sustava ("beeper", "shrinking" i light elements, itd.).

Meke stranice s fascinantnim jasnim slikama - dodatni motivator za razvoj mrvica, njegovu pozornost i pamćenje. Naravno, pored toga, provodi se i glavna funkcija - zaštitna

Sljedeće pitanje je za mlade roditelje - od koje dobi i do kojega trebamo odbojnike u dječjem krevetiću? Oni se mogu koristiti za zaštitu novorođenčeta od svjetlosti i skica, tj. od vrlo mlade dobi. Uklanjanje odbojnika s kreveta trebao bi biti kad potreba za njima nestane ili njihova prisutnost počinje utjecati na bebu. Ovisi o brzini razvoja mrvica i odlukama roditelja. Kada je dijete razvijeno dovoljno da bi počelo nastojati izaći iz arene, bolje je ukloniti odbojnike, jer umjesto da obavljaju funkciju ograničenja i tampon (tj. Obrambeni), oni sami mogu uzrokovati pad i ozljede.

Izbor materijala za strane tkanine

Veličine kreveta za bebe standardizirane su. To olakšava izračun potrošnog materijala i izbor uzoraka. Standardni krevetić novorođenčeta ima parametre:

 • duljina - 1,2 m;
 • širina - 0,6 m;
 • visina - 0,55 m.

S obzirom na te dimenzije, lako je odrediti koliko je materijala potrebno na stranicama kolijevke - 3,6 metara. Uz to, potrebni su dodatni materijali:

 • brave, ako želite da pokrivači budu uklonjivi, - 0,4 m 4 komada (bolje je koristiti tajne);
 • punilo je pjenasta guma od debljine 10 do 30 mm, 3 x 3,6 m;
 • ukrasni elementi (izborni kreator).

Odabir materijala, morate uzeti u obzir osobitosti percepcije djece, a ne samo. Preporučljivo je obratiti pažnju na nekoliko osnovnih aspekata:

 • gustoća tkanine (valja odabrati gustu);
 • prirodnost (preferirane prirodne tkanine: kalici, lan, itd.);
 • boja i uzoraka (preporučljivo je odabrati svijetle tkanine s velikim uzorcima koji su usmjereni na djecu).

Radionica odbojnika

Strane se sastoje od 2 parova elemenata koji imaju pravokutnike na bazi. Parovi imaju različite dužine, ali jednaku visinu:

 • 1. par ima dimenzije 1,2 x 0,3 m;
 • Drugi par - 0,6 x 0,3 m.

Stranice će biti pričvršćene na krevetić uz pomoć uskih struna, što je potrebno predvidjeti prilikom donošenja takvog dara za bebu s vlastitim rukama (preporučujemo čitanje: dar namijenimo novorođenom dječaku). S njima ćemo započeti našu majstorsku klasu.

šivanje rubova

Ono što nam treba:

 • konop - 9 m (promjer oko 1 cm);
 • tkanina - 60 x 180 cm (ovaj komad je dovoljan, a kako bi se spojile, možete uzeti tkaninu malo šire tako da postoji rezerva, u slučaju da nešto pođe krivo);
 • ljepljiva paukova mreža;
 • željeza.

Izrežemo tkaninu u 5 traka - duljina 180 cm i širina od oko 5. Ostavimo ostatak materijala za veze. Zatim, kombinirajte krajeve naših 5 traka kako bismo stvorili jedan, koristeći ljepljivu vrpcu i željezo. Kao rezultat toga dobivamo 1 traku duljine oko 8,2 m.

Stavili smo uže u sredinu vrpce, od donjeg ruba postavili smo pauk ljepila.

Lagano posipajte vodom, preklopite vrpcu na pola i željezo što je moguće bliže užetu.

Dakle, prolazimo kroz cijelu dužinu, dobivamo dugu stranu.

zatvarači

Ono što nam treba:

 • ostatak tkanine (opoziv, njezine dimenzije su 35 x 180 cm);
 • šivaći stroj;
 • navoja;
 • igle;
 • željezo;

Prvo smo izrezali 24 trake, veličine svake od kojih je 35 x 5 cm. Uzmemo prvu traku, preklopimo ga na pola i željezo (1). Složite svaki rub trake na sredinu i željezo (2 i 3). Zatvorite poklopac (4).

Branici, jastuci

Ono što nam treba:

 • šivaći stroj
 • niti
 • tkanina - 0,8 x 4,2 m s doplatkom (koristit ćemo 2 uzorka za prednje i stražnje strane ruba)
 • gumena pjena od pjene (debljina od 1 do 3 cm)
 • igle
 • škare

Trebat ćemo 6 identičnih komada gume od pjene, veličine 30 x 60 cm. Obilježavamo tkaninu, uzimajući u obzir dopuštenja, i izrezati ga u 12 komada, veličine od kojih je svaki otprilike 40 x 70 (ovisno o debljini pjenaste gume!).

Uzmemo prvi komad tkanine, stavimo gumenu gumu u sredinu i označimo granice. Zatim, nanesite drugi komad materijala i pridružite ih zajedno, uzimajući u obzir debljinu budućeg obloga.

Šivanje dva komada zajedno. Ponovite isto za suprotnu i 2 stranu. Dakle, dobili smo prednje strane naših odbojnika. Učinite isto za leđa. Kao rezultat, trebali bismo imati 4 dugih komada tkanine i 4 kratka.

Vrijeme je da pričvrstite cijevi i žice. Stavite tkaninu s pogrešnom stranom prema dolje. Poravnajte rub na vrh tkanine s "konopom" prema vama. Izrežite cijevi duž duljine materije i pričvrstite ih. Pričvrstite žice: za duge strane - 2 u sredini i 1 na rubovima; za kratke strane - 1 na rubovima.

Postavite odgovarajući suprotni komad tkanine s pogrešnom stranom prema gore i pričvrstite ga.

Ispalo je takav troslojni "tkanina od tkanine": prednja strana - obrub - leđa (suprotno) strana. Žice moraju ostati unutar "kolača".

Sada nastavite s pričvršćivanjem donjeg reda rubova i žica.

Radimo sve isto (ne zaboravite "probati" gumenu gumu kako ne bi bili u zabludi).

Konačno, držite dvije tkanine zajedno na desnoj i lijevoj strani. Stitch.

Skinite tkaninu. Držite gumu od pjenaste gume, pazite da su rubovi presavijeni prema unutra i ubod gore i dolje.

Naši odbojnici su spremni. Pazite da uklonite sve igle (!) I spojite odbojnike na krevet.

Ako želite, ne možete šivati ​​jednu od stranaka, već izradite velcro ili tajnu bravu, a zatim možete oprati kućište. Ako je proizvod ukrašen rukavima, ručica se postavlja na vrh, a zatvarač se pričvrsti s prednjom stranom (zatvarač se zaklanja s gornje strane pravokutnika, a strane i dno se skidaju bez zatvarača), sljedeći se element stavlja na vrh. Svi dijelovi mogu biti ručno uklonjeni ili pričvršćeni kružnim iglama kako bi izbjegli pomicanje kod struganja. Prije stavljanja donjeg dijela proizvoda, otvorite zatvarač. Nakon što završi rad na elementu, pravokutnik se okreće, pegla i stavlja se komad punila odgovarajuće veličine.

Da biste bolje razumjeli kako šivati ​​prekrasne, ekskluzivne, visoke stranice za dječji krevetić, možete gledati videozapis. Pronađite vrijeme i pogledajte lekciju bolje prije početka rada.

Kako napraviti stranu (branik) u krevetiću vlastitim rukama

Dječja krevetića sigurno bi trebala biti zaštićena od udaranja šipki i slučajnih skica. Posebni odbojnici (ili odbojnici), koji se mogu kupiti ne samo u gotovom obliku već i samostalno, dobro se nositi s ovim. Let's saznati sve detalje i tajne ovog procesa.

Kako sami napraviti stranu u krevetiću

Za početak morate biti strpljivi i ugodni, ali prilično dugi procesi, pogotovo ako često ne sjednete na šivaći stroj. Naravno, trebate kupiti sve potrebne materijale: prirodnu pamučnu tkaninu i izolaciju - sintepon ili gumu od pjene.

Odredite ono što vam je potrebno prije nego što šavate odbojnike na krevetu

Prije nego što šavate odbojnik u krevetić za novorođenče s vlastitim rukama, trebate razmišljati o uzorku proizvoda, odlučiti o količini materijala, njegovoj kvaliteti, materijalu za punjenje i potrebnom broju odbojnika.

Postoje različite vrste odbojnika:

 • obična tkanina s finim punilom;
 • s uklonjivim poklopcima;
 • od jastuka.

Osim toga, morate odrediti visinu odbojnika koje želite i kako će se montirati - s velcro, trakom ili žicama.

Koliko je strana potrebno u krevetiću

Broj odbojnika u krevetu ovisi isključivo o vašim željama. Neki šivati ​​četiri odjednom kako bi potpuno zaštitili dijete oko ruba krevetića. A neki roditelji vole polovicu, u kojoj samo bočni dijelovi štite branikima.

Naravno, ako je dijete dovoljno stara, a vi ste spustili jedan zid, onda trebate šivati ​​odbojnike samo na preostale tri strane.

Koliko treba tkanina sa strane u krevetiću

Potrebna količina tkanine određuje se ovisno o odabranom broju branika i parametrima kreveta.

U prosjeku, četiri strane standardnog kreveta zahtijevaju 5-5,5 metara tkanine širine 110 cm, a također zahtijeva oko dva metra pjene od gume ili drugog punila 150 cm širokog i debljine 1-1,5 cm.

Ako namjeravate šivati ​​odbojnike s uklonljivim poklopcima, možete kupiti dvaput toliko materijala za šivanje dva seta odjednom. Ili za drugi izabrati tkaninu različite boje.

Kako odabrati tkaninu za strane u krevetiću

Rješavanje problema kako šivanjem jastucima s vlastitim rukama u krevetiću za novorođenčad ne biste trebali zaboraviti na kvalitetu samog tkanine.

Glavni zahtjevi za tkaninu na branicima - je gustoća i prirodnost. Tkanina mora biti ekološki prihvatljiva, dobro disati i ne izazivati ​​alergijske reakcije. Bez obzira koliko je dobra sintetička tkanina, nikada se neće usporediti s prirodnim materijalom. Stoga, odaberite bilo koji tkanina na bazi pamuka, može imati drugačija imena, na primjer, flanel, lan, čašu, pamuk i pamuk. Riječi "pamuk" ili "pamuk" također se odnose na pamučne sirovine.

Što punilo za odbojnike u krevetiću biraju

Stranice u krevetiću za novorođenčad trebaju biti dovoljno meke da bi ugasile bilo kakve slučajne udarce djeteta na rešetkama, stoga, nakon što ste ih počeli šivati ​​svojim rukama, najbolje je to učiniti upotrebom poliestera ili pjenaste gume.

Oba materijala imaju izvrsnu elastičnost i mekoću, dobro se zagrijavaju i potpuno su bezopasne za dijete. Jedini nedostatak pjene je da se suši predugo, a mokri materijal može postati okruženje za širenje bakterija. Zato držite ovu činjenicu kada se brinete o gotovom proizvodu. Osim ove dvije klasične punila, postoji nekoliko drugih mogućnosti - hollofiber, periotek, hallcon i poliester. To su moderni netoksični materijali s dobrom otpornošću na toplinu i trajnosti. Usput, holofiber je suvremeni analogni sintetski zimski zidar, samo stabilniji i bolji za održavanje svojeg oblika, ali, s druge strane, to košta više.

Neki se koriste poput pahuljica, pera, pa čak i životinjske kose kao bumper punila, ali to se ne bi trebalo učiniti. Prvo, oni mogu doprinijeti razvoju alergije u bebi, a drugo, oni su uzgojni tereni za krpelje i razne štetne mikroorganizme.

Uzorci odbojnici u krevetiću

Da biste izrezali branik, morate poduzeti sljedeće korake:

 • Pažljivo izmjerite dimenzije kreveta i odaberite željenu visinu bočne strane.
 • Prilikom traženja papira ili papira primijenite obrazac budućeg proizvoda.
 • Postavite tkaninu i strogo ga odrežite prema vašem uzorku.
 • Koristeći šivaći stroj, izbacite sve rubove odbojnika, osim jednog.
 • Obratite proizvod kroz posljednji rub bez ruba.
 • Umetnite sintepon unutar odbojnika, nakon što je prethodno izrežite 0,5 cm manji od glavnog proizvoda.
 • Ubodite preostali rub na prednjoj strani i pričvrstite čipke ili čipku po želji.
Za referencu, standardni krevet ima dimenzije: duljine - 120 cm, širine - 60 cm, visine - 55 cm.

Visoke pravokutne strane

Visoki odbojnici imaju određenu prednost, jer potpuno štite bebu od crte i štite od ozljeda. Ovi odbojnici su posebno dobri za novorođenčad koja je još uvijek malo zainteresirana za vanjski svijet i zahtijeva povećanu zaštitu.

Da biste štitili odbojnike za potpunu zaštitu, morate:

 • Izrežite četiri komada od 43x63 cm i 43x123 cm (3 cm).
 • Pripremite rubove - rezanje tkanine od oko 15x180 cm.
 • Izrežite izolaciju u skladu s uzorcima.
 • Pričvrstite prežvakane ljuskice na duljinu proizvoda i pričvrstite ih između dva glavna dijela, ostavljajući jednu stranu nepotreban.
 • Umetnite sintetički zimovnik ili drugu izolaciju unutar proizvoda i utisnite preostalu stranu.
 • Urezajte šavove i ukrase na branicima.

Kako šivati ​​jednu stranu u krevetu 60 cm i ukrasiti je rušom

Dakle, odlučili ste da želite stranice u krevetu za novorođenčad ručno izraditi i planiraš šivati ​​odbojnik ukrašen ruševinama na standardnom dječjem krevetu širine 60 cm.

Tada se cijeli proces rada može podijeliti u sljedeće faze:

 1. Potrebno je izrezati četiri pravokutna dijela za veliki branik dimenzija 43x123 cm (3 cm).
 2. Izrežite četiri dijela za bočne rubove dimenzija 43x63 cm.
 3. Pripremite 30 komada za vezove s dimenzijama 8x30 cm.
 4. Pripremite ruff - dugu usku traku tkanine: dva komada veličine 7x183 cm i dva - 7x93 cm.
 5. Dvaput presavijte tkaninu na rupe (uzmite visinu od 3,5 cm) i pričvrstite ga uzduž duljine glavnog proizvoda, a ako vam se sviđaju natečeni nabori, možete više odvojiti duljinu tkanine.
 6. Zatim, morate ravnomjerno prisobiraya ruche, šivati ​​između dva dijela branika, ostavljajući jednu stranu unstitched.
 7. Umetnite izolaciju unutar odbojnika i uklonite preostali rub.
 8. Ušicu šavove.
Kao rezultat toga, dobit ćete stranu koja ostavlja trećinu visine koja nije zatvorena i omogućuje vašem djetetu da nauči sve što se događa oko njega.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću s uklonljivim poklopcima

Odbojnici s uklonljivim poklopcima imaju svoje prednosti, jer je moguće prati samo vanjske pokrivače, a ne cijeli proizvod. Takve se pokrivače stavljaju na branik kao jastučnice i pričvršćuju se zatvaračem.

Za šivanje tih pokrivača morate rezati 4 komada dimenzija 45x126 cm u veliki obod i 4 komada dimenzija 45x65 cm u prednji dio. Sigurnosni zatvarač ili drugi zatvarač šivati ​​se na kratkoj strani proizvoda.

Osim osnovanosti, takvi odbojnici također imaju nedostatke. Moms znaju da svako dijete lako može zamaziti ne samo poklopac, već i njegov sadržaj. Osim toga, dijete može progutati mali dio zatvarača - munja ili gumb.

Niske strane za krevet od jastuka

Nizak odbojnik je dobar jer ne ometa bebin pogled na okolni prostor, što je vrlo važno za dobivanje novih informacija i sveukupni razvoj djeteta. Jastuk uključuje upotrebu velike količine izolacije koja će djetetovom krevetu učiniti ugodnijim. Između jastuka nisu povezani, pričvršćeni su na žice s žicama ili čičakom.

Nemojte sumnjati da ćete moći šivati ​​dječake u jastučnom krevetu vlastitim rukama, jer to ima mnogo uzoraka s veličinama. Ovdje je jedna od varijanti ovakvih branika: pripremite četiri detalje jastuka za završni zid od 50x70 cm, četiri dijela velikih jastuka za bočni zid - 50x70 cm, šest dijelova malih jastuka za bočni zid - 40x50 cm i 28 dijelova za žice od 28 x 30 cm.

Kao rezultat, dobivate sedam jastuka, od kojih su tri smještene na strani pristupa krevetu. Usput, slobodno ispunite jastuk izolacijom što je moguće čvršće, to će samo poboljšati njihovu kvalitetu i izgled.

Praktični odbojnik s čičakom

Odlučujući da šivaju bočne jastuke u krevetiću za novorođenčad, možete napraviti vlastite obrasce. Velcro uboda često se koriste kao zamjena za konvencionalne kravate za pričvršćivanje odbojnika ili odbojnika u krevet.

Za pravilno šivanje čičak, stavite završio branik u krevetiću i označite mjesta gdje trebate šivati ​​čičak. Tako da se drže čvrsto, prvo ih pričvrstite oko perimetra, a zatim i dijagonalno. Samo imajte na umu da čičak može biti poništen, ako dijete, uspravan, napreži branik prema njemu. Stoga razmotrite osobitosti ponašanja vašeg djeteta i za odraslu aktivnu bebu razmotrite mogućnost varijante s kopčama.

Što šivati ​​odbojnike u krevetiću za djevojčice

Naravno, kao i kod ostalih dječjih stvari, strane u krevetiću mogu gotovo nepogrešivo pogoditi svog vlasnika. Za djevojke, tople ružičaste boje, mnogo čipke i ryusha tradicionalno se odabiru. Neki roditelji čak koriste materijale kao što su saten, iako je za unutarnji dio jaslica nešto surovo, bolje je da ih uređe vanjski.

Usput, sva djeca dobro reagiraju na slike poput slatkih životinja, a možete pokušati napraviti uzorke i šivati ​​strane u krevetić u obliku jastuka, na primjer, s omiljenim crtanim životinjama vašeg djeteta. A ako želite koristiti čipku kao ryusha, pokušajte odabrati meke prirodne materijale. A krevet vašeg princeza izgledat će samo šarmantan!

Ono što šivati ​​odbojnike u krevetiću za dječaka

Strane u dječjom krevetiću obično su ušivene iz tkanine hladnije plave ljestvice, često pomoću crteža strojeva, životinja, biljaka.

Poznato je da su okusi i interesi neke osobe položeni u duboko djetinjstvo. Možda je to razlog zašto su dječaci jako voljeni kad se na branicima zagrljaju veliki džepovi, gdje možete staviti ili dobiti nešto. Malo se istraživača može dugo nositi s ovim procesom.

Pokušajte pokazati maštu i raditi vlastite ruke u krevetiću u obliku životinja ili ptica. Na primjer, prilično je lako napraviti jastuk u obliku sove, samo treba šivati ​​velike bijele krugove u obliku očiju i tamnih - nešto manji, označavajući učenike i tijekom rezanja kako bi se osigurao blago prošireni dva ugla jastuka koji opisuju ptice uši. Vaše dijete će oduševiti takvom sova!

Ekskluzivni odbojnici u krevetiću za bebe

Ako želite učiniti nešto posebno, izradite krevet bebe, onda možete, na primjer, šivati ​​tematske odbojnike - u nautičkom stilu, afrički, kraljevski ili čak indijski. Upotrijebite, primjerice, neke ostatke tkanine da biste na krevetu dobili različite primjene ili ukrase.

Pogledajte asortiman najbližeg dućana tkanine, možda ćete naći inspiraciju za nove i neobične ideje.

Sada znate kako napraviti strane za krevetić vlastitim rukama i čak možete dati majstorske tečajeve svojim prijateljima. Ovaj jednostavan proces svakako će vam donijeti puno užitka, a vaše dijete će donijeti još više topline, udobnosti i majčinske ljubavi.

Pojedinosti o tome kako zagladiti odbojnike u krevetiću za novorođenčad

Odbojnici su jedan od najvažnijih "kontroverznih" pribora, potreba za kojom se mnogi roditelji raspravljaju o promuklim. Neki tvrde da su ovi odbojnici nužni zato što smanjuju razinu ozljeda djece, osobito u prvim mjesecima života bebe.

Drugi su uvjereni da takvi dijelovi privlače prašinu, ometaju cirkulaciju zraka i mogu čak i štetiti zdravlju malog djeteta. Pogledajmo gdje je zrnca istine, i kako napraviti bumpers na svoju vlastitu!

Svrha pribora

Ploče ili odbojnici za dječji kreveti obavljaju nekoliko funkcija:

 • Nemojte dopustiti da bradavice, boce, igračke padnu na pod;
 • Zaštitite dijete od štrajkova na šipkama ili zidovima namještaja;
 • Spriječavaju dijete da dođe do nogu ili ruku djeteta između rešetaka, kao i "lova" mačke za njih;
 • Oni ubrzavaju zaspanje mrvica, dopuštaju da se smiri brže;
 • Osigurajte zaštitu djeteta od jakog sunčevog svjetla za vrijeme spavanja;
 • Ako krevet stoji nasuprot hladnom zidu ili ispred prozora, takav pribor štiti bebu od pukotina ili hladnog zraka;
 • Ako na površini dodatne opreme postoje svijetle slike, dijete će ih rado ispitati, "razgovarati".

Takvi puferi mogu se koristiti na sve četiri zida kreveta, a dva ili tri - tako da će majka moći gledati bebu, pa čak i dijete će vidjeti što se događa u sobi.

Elementi se razlikuju po visini: niže se koriste do četiri mjeseca, ali visoki - do devet, a ponekad i do godinu dana. Možete početi koristiti pribor od rođenja ili od jednog do dva mjeseca.

Kako odabrati materijal za strane

Prije nego počnete proizvoditi takav pribor ili ga kupiti, trebali biste odlučiti o materijalu.

 • Najbolje od svega za gornji dio pufera su prikladne prirodne tkanine - čašica, kreda, ostali pamučni materijali. Na bojanju se mogu podudarati - baldahin na krevetiću - ili posteljinu (posteljina, deka). Izaberite visoku kvalitetu i prilično gustu tkaninu, posebno ako ćete oprati branike zajedno s punilom. Što se tiče bojanja, može biti mono ili s malim uzorkom (u ovom slučaju, dodatne aplikacije ili uklonjivi dekor mogu biti izrađene) ili s svijetle boje slike privući pažnju djece.

Savjeti za roditelje

 • Prije nego počnete šivati ​​pribor, svakako operite tkaninu u toploj vodi s bebom sapunom.
 • Prije pranja branika u krevetu, pokupite prikladne deterdžente koji nisu opasni za novorođenčad. Ako se punilo može ukloniti, bolje je oprati ga odvojeno (na primjer, u vrećici).
 • Nakon pranja pazite na željeznu stranu - to će ih dodatno dezinficirati.
 • Visina bočnih strana odabire se na temelju razdoblja tijekom kojeg ćete ih koristiti, kao i dimenzija dječjeg namještaja. Minimalna veličina - najmanje 15-20 cm od razine madraca u krevetiću.

Izrada strana: majstorska klasa

Najlakši način za šivanje pravokutnih modela koji su pričvršćeni vrpcom ili kravate. Pogledajmo što je potrebno za ovo.

Alati i pribor:

 • Kreda, bijeli sapun ili olovka za rezanje;
 • centimetar;
 • škare;

materijali:

 • Za standardni krevetić (duljina - 120 cm, širina - 60 cm), trebat će vam 8 m tkanine širine 0,5 m;
 • 4 m punila iste širine;
 • navoja;
 • Dvostrano ljepljiva traka.

Važno je! Odabir veličine uzoraka stranica u krevetiću za novorođenčad kreće se od dimenzija samog namještaja. Umnožite obod košare prema željenoj visini proizvoda. Rezultat broj množi se s dva - to će biti prava količina tkanine.

Reći ćemo kako šivati ​​pravokutne strane u standardnom krevetiću za novorođenčad - ispod ćete naći majstorsku klasu s fotografijom.

 • Izrežite rezano prema shemi prikazanom na slici (dimenzije su označene s dodatkom). Za kratke strane trebat će vam 4 dijela dimenzija 43x64 cm, za duge - 4 dijela 38x126 cm. Za pričvršćivače - 16 dijelova 7x10 cm, a za ručice - 2 trake od 12x90 cm, 2 trake od 12x120 cm.
 • Stavite uzorke na tkaninu, krug s kredom (ne zaboravite na šavove od 1 cm!), Rezati oštrim škarama. Isto tako, izrezati dijelove iz punila (trebaju ih 2 kratka, 2 duge, bez žica i ručica), ovdje nije potrebna dodatna pomoć. Na uzorcima označite mjesta na kojima će se spojnice kopirati.
 • Ravni krakovi iste veličine trebaju se staviti u parove, s zglobnom stranom prema gore, pričvrstiti sa iglama, šivati ​​se sa standardnim šavom. Odmah uklonite šavove, a zatim uklonite proizvod. Po istom načelu, sakupite preostala tri dijela.
 • Zamotajte ili preklopite pojedinosti pričvrsivača, šivajte ih mekanim dijelom ljepljive trake (prema prethodno napravljenom oznaci). Na "jastucu" branika, šivajte na tvrdom komadu čičak
 • Pritegnite neškodljivi dio pričvršćivača, pričvrstite ga s prednje strane na strane.
 • Za rukavice, savijte tkaninu u jednakim intervalima kako biste oblikovali nabor, ubod.
 • Šav na gornjem rubu odbojnika s unutarnje strane (istovremeno šivanje rubova dijelova), glačalo se.
 • Postavite punilo unutar nje, lagano nivo.
 • Zacrnite praznu stranu proizvoda s iglama i gurnite ga. Na udaljenosti od 4 cm od ruba ploče postavite liniju kroz sve slojeve materijala (na prednjoj strani). Tako se punilo ne gubi kada se pranje.
 • Uklonite gotov set i izvodite "pribor".

Kako šivati ​​odbojnici u krevetiću za novorođenče s vlastitim rukama - video

Ako ste tek počeli svladati znanost o šivanju, a iako vješto ne rezati tkaninu, obratite pozornost na sljedeći videozapis. Detaljno opisuje kako napraviti bočne jastuke u krevetiću - ovaj je pribor pogodan za novorođenčad. Budući da jastučići nisu ušiveni, ovaj model je prikladan za namještaj različitih veličina i oblika - takvi odbojnici mogu se koristiti i u pravokutnom, u okruglom krevetu iu kolijevci za novorođenčad.

Još jedan video s majstorskom klasom za izradu odbojnika u krevetiću za novorođenčad - to su prava ručna remek-djela. Ova je opcija savršena ne samo za bebe, već i za starije djece jer će kuća i stroj privući pažnju i postati omiljena igračka "krevet".

Meka bumper / odbojnik u krevetiću: izbor tkanine, tiskanje, način šivanja, uzorak, izrada

Na branicima (mekim stranama) za krevetić tvrde puno. Neki kažu - potrebno je, dijete postaje mirnije, manje povrijeđeno, ne stavlja ruke i noge gdje nije potrebno. Drugi ne zatvaraju pregled koji dijete treba za normalan razvoj. Ova rasprava je izmišljena. Pravilno zaklonjeni odbojnici za jasle donose samo dijete. U ovom članku ćemo pogledati kako šivati ​​branike u krevetiću vlastitim rukama. U ovom slijedu:

 • Odabir vrste izvedbe;
 • Izbor tkanine;
 • Izbor punila (nadjev);
 • Specifičnost krojenja različitih tipova (uz obrasce).

Zašto sve ovo razvrstavanje? Mama, posebno mlada, trebate znati: takva naizgled jednostavna stvar, poput odbojnika u krevetiću, može ozbiljno utjecati na razvoj djeteta. Pogotovo ako je tvoje skitnica. Najbolje je prilagoditi krojenje dječjeg krevetića punom ozbiljnošću, počevši od nulte dobi. Ono što ćemo pokušati slijediti, a na primjer, vidi prvi video, kako šivati ​​odbojnike u krevetiću za novorođenčad:

Video: primjer krojenja mekih strana vlastitim rukama

Što šivati?

Moguće je šivanje odbojnika u krevetiću za maleno dijete općenito na tri načina (vidi dolje): za mirnu djecu, za razborito i univerzalno. Što je tvoje - znaš bolje. Prema potrošnji materijala i složenosti rada, sve vrste odbojnika za djecu nisu bitno različite. Preporuke o izboru tkanine i punila za sve vrste su iste, pogledajte dolje.

Čvrsta lajsne (.. Poz 1 na slici) su bolje prilagođen uznemiri dijete: vjerojatnost zapinjanja ili prstohvat šipke u krevetiću je praktički nema. Ozbiljno dostojanstvo - čvrste strane s visinom od samo 20-25 cm već su negirale male, ali glasne ozljede stanovnicima kreveta. To ne samo da štedi materijale nego i daje djetetu mogućnost kružnog pogleda u ranijoj dobi, što je upravo ono što djeca prirodno trebaju. Nedostatak je taj što trebate šivati ​​2 kompleta odjednom; drugi se stavlja na vrijeme pranja i sušenja prve.

Vrste mekih strana u krevetiću

Bočni jastuci (poz. 2) prikladniji su za djecu slabovidni i sanguini. Oni su skloni istraživanju. Igračke su uobičajena stvar, ali gledanje jaza između jastuka mnogo je zanimljivije. Roditelji iz ove gnjavaže, u pravilu, nisu dodani - mirno djeca na prvi pogled usko i nemojte stavljati dijelove tijela nasumično.

Osnovna prednost - potpuni drugi set nije potreban, dovoljni su 2-3 rezervni jastuci. Prilično ozbiljan nedostatak je u tome što je teško šivati ​​džepove, stoga su jastukovi bokovi povoljniji za djevojke, vidi dolje. Ostali nedostaci postoje, ali relativni:

 1. Rad na šivanju je teže - ali možete upotrijebiti jastučiće u druge svrhe.
 2. Ako su jastuci manji od 30x30 cm, posao postaje mnogo složeniji - ali za mirnu djecu, hitna potreba za potpunim pregledom okoline nastaje kasnije, kada su već tako stari da mogu paziti na jastuk od 30 cm.
 3. Potrebni broj žica povećava se nekoliko puta (vidi dolje), no mogu se šivati ​​od ostataka ili jeftinog materijala.

Modularne dječje meke strane - valjci (branik - "kobasice", poz. 3) relativno su malobrojni, ali njihove su prednosti vrlo teške:

 • Kako povećavaju visinu dok dijete raste, pružaju dostatnu zaštitu i pregled djeci bilo koje dobi.
 • Jamčite djetetu potpunu sigurnost, čak i ako je vaš očajni bashiuzuk. Zbog osobitosti psihofiziologije dječje vizije, dugačke vodoravne proreze s zaobljenim usnama ispadaju iz pažnje djeteta i nema želje da se ondje zadrži.

Postoje tri nedostatke na strani valjaka: prva je povećana potrošnja punila i zahtjevi za njegov izbor (vidi dolje). Drugi - također povećani zahtjevi za točnost u radu, također pogledajte dolje. I treći je teško oprati i pohraniti, jer Nemojte se sklapati kompaktno.

Napomena: s obzirom na kupljene rubne trake, poz. 4 na slici. Zatim su zaslužni 2 - manji troškovi tvorničke proizvodnje i veća jednostavnost prijevoza ne gube se u dijelovima. No, ne trebate takve šivanje, jer nema komada pogodne tkanine širine 1,8 m ili više, puno materijala će se potrošiti na otpad. Što se tiče potrošačkih kvaliteta, vrpce su jednake onima čvrste.

O vezama

Mekani rubovi na stražnjoj strani i na stražnjoj strani krevetića vezani su trakama; bilo koja druga metoda je složenija i uznemirujuća za upotrebu. Mark na rez, rezati i šivati ​​i šivati ​​trake za bilo koju odjeću posao, a turoban i drawstrings na preponama je potrebno puno. Što je moguće i opravdano pojednostaviti?

Vrlo često, žice su kratke na licu vanjskog dijela čvrstog ruba, lijevo na sl. No, ako su detalji na strani bez Kanta vrlo lako izvaditi, a dijete iz čiste znatiželje može lako pretvoriti krevetić u nešto što će moja majka samo morati izbaciti rukama. Posebno, kad malo odrastem: nema smisla staviti kratke veze na dno, ali na vrhu su vrlo dostupne djetetu.

Vezice za meku stranu krevetića

Napomena: kratke vanjske trake dovoljno su pouzdane u naplatku jastuka, ako su vezane parovima, pogledajte dolje. Dijete neće spustiti cijeli rub, strpljenje i hrabrost neće biti dovoljno.

Pouzdanije veze, reverzibilne kroz krevet, u sredini. Zatim se punilo može poduzeti bilo koji prikladan (vidi dolje), a detalji rubova nisu oštri, ali treba prešati reverzibilne žice, što je teže. Reverzibilni nizovi često više nisu žice, a zatvarači, jer stick s velcro. Međutim, moguće je šivati ​​kratke nizove na vanjskoj strani dna.

Pokrivači na pločama (desno od slike) nisu nužni - vidljivi su djetetu. Vrlo zanimljivo i zabavno, ali majka s vremena na vrijeme morat će spasiti vrištanje i skandalozno dijete iz pod blokade jastuka.

tkanina

Izbor tkanine za dječje stvari vrlo je važno. Činjenica da je organski pamuk potrebna je razumljivo. Ali pamuk i pamuk proizvodi su različiti. Zimzel, na primjer, nije hipoalergentan - ako ga izvadi, daje najmanji drijem. Saten je preglasan i sklizak, brzo se istroši od pranja. Traperice, naprotiv, su nepristojni za sitne nježne prste. Općenito, ako je dijete jesen ili zima, na unutarnjim dijelovima strana kreveta morate uzeti kalici, bicikl ili flanel. Za proljeće-ljeto nastale više prikladne mekane strane u krevetiću pamučnih platna. Ali ne od platna! On nije hipo alergen! Međutim, boja tkanine je također važna, vidi dolje.

Što se tiče vanjskih dijelova stranice, onda ih šivati ​​od bilo čega osim alergijske vune na vaš ukus: oni nisu vidljivi i nedostupni djetetu. Izbjegavajte samo sintetiku, svilu i satenu: oni su vrlo različiti protežu u odnosu na x / b. Ako su vanjski dijelovi ruba polu-sintetički, na primjer, krepasti saten, morate šivati ​​propilenskim nitima - djelomično ili potpuno nadoknaditi razliku u nepropusnosti unutarnje i vanjske tkanine.

Boja i uzorak

Podražaji u boji - jedan od glavnih čimbenika koji utječu na mentalni i moralni razvoj djeteta. Strane kreveta u djetetu stalno na vidiku i formiranju njegove psihe uzrokuju tzv. efekt akumulacije učinka. Dijete još ne može reći: "Mama, tako dobro!" Ili "Mama, uzmi ga byyaku, ne mogu više uzeti"! Ali ispravno ili pogrešno odabrano bojanje tkanine za strane može dati dugi i / ili kasni post efekt. Koji će se vjerojatno prikazivati ​​u starijoj dobi. Nije njegov, tvoje. Kada promijenite uloge s njim u vezi s potrebom za skrb i održavanje.

Kako

Opća pravila za odabir boje dječje odjeće poznata su: meke, nezasićene tonove. Malo dijete još uvijek slabo razlikuje udaljeni (od plavog do ljubičastog) dijela vidljivog spektra i vrlo male detalje, stoga, u prvom redu, cjelokupni raspon treba uzeti toplo ili neutralno. Treba izbjegavati premalo i grubo objašnjenje slike: od malih stvari u djetetovom naboju u njegovim očima, a velike one veličine vlastitog tijela mogu izgledati zastrašujuće.

Međutim, ova opća pravila imaju svoje nijanse. Na primjer, strane kreveta za djevojke (o stranama u krevetima dječaka i djevojčica, vidi također u nastavku) bolje se čuvaju u toplim bojama, slika 1 na slici, a dječačka u rasponu je hladnija bliža neutralnom, slika 2. pozadina treba neutralno svjetlije, slika 3, a ako u crtežu postoje zasićene boje, a lagano topli ton, slika 4. U svakom slučaju, aplikacije će biti vrlo korisne, fotografije 2 i 5, pomoći će djetetu razviti osjećaj osjetljivosti i fine motoričke sposobnosti.

Ispravan tonovi boja i boje mekane strane u krevetiću

Kako ne

Moram reći da mogućnosti pogrešnog dizajna boje kolijevke, ima puno više nego za pravo. Strane u krevetiću u tom smislu su, s jedne strane, korisne - pokrivaju od ne tako snažnog pogleda, a zatim izvana, da je još prerano da ga stalno vidi. S druge strane, ove jednostavne stvari mogu imati doslovno destruktivan učinak na formiranje svijesti zbog kontinuirane dugoročne izloženosti.

Stoga, roditelji, zapamtite: dijete ne može reći da je - u, i to je - byaka! On još nije svjestan što je dobro, što je loše, što je korisno i što je štetno. No, u njegovom podkortu bit će odgođeno. Najvjerojatnije je nepovratan, jer je mali i psiha je izuzetno plastična. Svaki psiholog ili psihijatar će potvrditi: ranije je psiha imala negativan utjecaj na dob, to je teže podložno korekciji. A odstupanja svijesti koja su nastala u djetinjstvu najčešće su neizlječiva.

Najčešća pogreška u odabiru boja mekih odbojnika u krevetiću je dominantnost jedne boje, vidi sl., Što je po sebi povoljnije:

Pogrešan dizajn boje krevetića zbog dominantnosti jedne boje

Dijete još nije postalo dosadno u ovom svijetu, a kako bi razradio vlastite sklonosti, treba mu raznolikost. A ako je psihička osoba od apsolutno zdrave i uravnotežene odrasle osobe zatvorena barem tjedan dana u sobi u kojoj je sve tako općenito, ili slično, ili u smokvama. Onda će imati snažnu želju da glasno uzvikuje, ugristi nekoga ili nešto slomiti. baš kao što je to.

Ako je čitav niz boja hladan, pos. 1 na sljedećem Sl., Tada će suzbiti pravilnu bojanje strana i ukupna akcija također će biti nepovoljna. Sličan učinak daje premalo (i dugotrajno) fizičko (mehaničko) detalje strana, poz. 2, kao i velika polja svijetlih boja u dizajnu krevetića, poz. 3.

Pogrešne boje čine mekane strane za krevetić

U potonjem slučaju, kombinacija žute plave ili plave boje na velikim površinama geometrijski redovitih oblika i / ili velikih polja naranče, poz. 4. Psiholozi zovu ove kombinacije boje ludila.

Ništa manje štetne su velika tamna polja, poz. 5. Vjeruje se da tamne boje u dizajnu krevetića trebaju zauzimati općenito više od 10% područja mekih strana, ali ne više od 10x15 cm u jednom komadu, pod uvjetom da između tamnih detalja ne manje od 10 cm svijetle neutralne ili meke tople boje,

"Zakon od deset posto" ne primjenjuje se ako tamne pojedinosti čine redovit uzorak; takav dizajn boja općenito je neprihvatljiv. Kada pogledate poz. 6 nenamjerno dolazi na umu staru osuđujuću pjesmu: "Sunce se uzdiže i postavi, au mojem je zatvoru tamno." Tko će odrasti u krevetiću s takvim odbojnicima?

pakiranje

Mekani odbojnici u krevetiću imaju smisla prvenstveno kao odbojnici, prigušni elementi. Stoga se ispisuju i lagani ljetni odbojnici. Ovdje je lakše - vlakna od silikona i poliestera (poliestera) svakako se preporučuju za djecu koja počinju u djetinjstvu, jer apsolutno bezazlen i hipoalergenski. Čak i ako ih jedete, izaći će dok su progutani.

Napomena: udaranje je lako spomenuti. Već prekida cijenu silikona. Pod krikom - "To je prirodno!". To ne poboljšava svoje odvratne higijenske kvalitete.

Ali kao punilo za strane samo silikon je prikladan. Dječja poliesterska vlakna su šuplja i imaju svojstvo jednostrane difuzije, to je materijal za pelene. Ono što je stiglo u punilo, apsorbira njezina vlakna i odbaci zajedno s njima.

Od silikonskih vlaknastih punila za strane kolijevke najslabije poznat sintetički zimzeler, pos. 1. Ali ovo je materijal za zagrijavanje vanjske odjeće, koja nije podložna čestim pranjima ili uopće ne podliježe. U stranama, koje se često moraju oprati, sintepon brzo se nakuplja i pakiranje mora biti promijenjeno. Otporniji na ispiranje holofibera, pos. 2, čije se granule ranu iz spiralne spirale. Holofiber je također prikladan za popunjavanje strana i općenito stvari složene konfiguracije.

Materijali za punjenje (punjenje) mekanih strana kolijevke

Soft strana za proizvodnju tvornice jaslica

I sintetički zimski zvučnik i holofiber su uglavnom izolirani, a od stalnih šokova i pritisaka oni su slomljeni bez pranja. Od mekanih strana kolijevke, prije svega, elastičnost i prigušenje su potrebni, stoga, ako su strane jednostavnog oblika, potrebno ih je popuniti periotekom, pos. 3, dizajniran je više za prigušenje nego za zagrijavanje. Najbolji modeli gotovih kreveta za krevete, vidi sl. s desne strane.

Napomena: među najnovijim zbivanjima materijala za punjenje vlaknastim silikonima, hallcon je stekao široku popularnost. Njegova izolacijska svojstva doista su fenomenalna, bolja od onih koje se prenose. No, halični materijal za odrasle zimske odjeće i pranje ne podliježe.

Kako prepoznati poliester

Trgovački nazivi materijala za dječju odjeću su raznoliki, ali definitivno ne trebamo poliester za strane u krevetiću. Može se razlikovati od silikona na izgledu na valjku, nije tako dlakav, poz. 4 na sl. Osim toga, možete se pobrinuti da je to ono što nam je potrebno pomicanjem materijala rukom gore i dolje. Na silikonu, razlika u senzacijama, ako će biti, je beznačajna, ali na poliester - vrlo opipljiv.

Kako zamijeniti punilo

Nažalost, najbolje silikonsko punjenje za posteljinu neće se zadržati sve dok dijete ne postane barem kao "odrasla" krevet za bebe pa se pakiranje bočnih strana mora mijenjati. Nemoguće je šivati ​​se za punilo s obje strane pokrova na platnu, kao i za odrasle jastuke, nehigijenski, potrebno je potpuno promijeniti punilo. Silikonski materijali, usput, osmišljeni su za to. Ili, u pojedinostima strana mora postojati oružnica. O tome će se razgovarati jedan od načina da ga nepristupačan. Drugi - staviti tajnu zip, pogledajte video

Video: odbojnici u krevetiću s skrivenim zatvaračem

Obrasci i šivanje

Mnogo je lakše šivati ​​mekane strane za krevetić nego odabrati materijale za njih. U nastavku su navedeni uzorci od 3 opcije: čvrste od pojedinih dijelova, od jastuka i modularne "kobasice". Posebnost čvrstog tijela i jastuka - okreta sastavnih elemenata ispod madraca za 15 cm. To vam omogućuje da dobijete udobnu slobodnu armaturu za zamjenu punila i istodobno smanjiti broj veza. Vrata su zašivena jednostavnim šavom lica; zamjenjuje materijal za punjenje.

solidan

Kontinuirana strana izračunava se na uobičajenom krevetu od 120 do 60 cm u planu. Za ostale dječje krevete mogu se mijenjati dimenzije dijelova, ostavljajući istu količinu od 3 cm.

Oblik kontinuirane mekane strane krevetića je prikazan na slici:

Oblik kontinuirane mekane strane za krevetić

Pričvršćivanje - pričvršćivači s vješalicom, ili vezice s protuklimima; potonji su povezani s lica umjesto parenja stickies. Duljina vrpci na ručicama (šupljine, šipke) izračunava se kao i obično, 1,5 dužina ruba. Šivanje artikala proizvedenih u sljedećem. slijed:

 1. Pripremite ukrase za zbirke i, ako je potrebno, džepove, pogledajte dolje;
 2. Šivanje na džepovima i čičak na sjedalima s lica;
 3. Stavite prednje strane detalja vanjske i unutarnje strane;
 4. Između njih stavljaju ornamentu zbirke (ako je to učinjeno) s pljeskom prema unutra, vidi dalje;
 5. Stavili su i šivjeli žice (ljepljive su ih kasnije sašivene, tako da se ne prianjaju na materijale);
 6. Stitch strana i vrh;
 7. Proizvod je okrenut na licu;
 8. Punjena s punilom;
 9. Oplaku pristupnika (šav označen svijetlo zelenom bojom);
 10. Stavite proizvod na mjesto i mjesto označeno na žice, gdje šivati ​​velcro;
 11. Čičak za šivanje na žicama - spreman.

Kao što možete vidjeti, sve je vrlo jednostavno. Pristupnici, iako malo povećavaju potrošnju tkanine, značajno pojednostavljuju šivanje i, najvažnije, zamjenu punila po potrebi. Za usporedbu, možete vidjeti zemljište u 2 dijela, kako šivati ​​krutom rubu za krevetić na tradicionalan način:

Video: krojenje kontinuirane strane u krevetiću

Od jastuka

Dimenzije strane jastuka za krevetić dizajnirane su u modulu od 30 cm po krevetu 120 × 60 cm i 150 × 60 cm ("rast" krevet). U potonjem slučaju, potrebno je još 2 jastuka + 4 veza.

Oblici detalja mekane strane od jastuka za krevetić su navedeni u sl. Šivanje stavki - u istom redoslijedu kao i za čvrsti rub. Također je moguće koristiti unaprijed izrađeni nakit. Da bi boja bila neuništiva u krevetiću, njegovi elementi su povezani u paru s obrisom žice oko šipki na stranicama jasle (umetnuti u donjem desnom).

Uzorak sadrži mekane bočne jastuke za krevetić

U standardnim jastucima veličine krevetića može se povećati na 40x40 cm (s istim dozvolama); tada se pojednostavljuje rezanje rezanja i broj žica, a visina okvira je u svakom slučaju dovoljna za sigurnost mirnog djeteta. Odgovara povećava visinu pravokutnog dijela glave / nožice. Noga se može šivati ​​na uzorcima uzglavljem ili s ravnim gornjim rubom. Opet, za usporedbu, pogledajte video, kao drugačiji način za šivanje po stranicama za jastuk jasle:

Video: bočni jastuci u dječjem krevetu

Kant i frill

Elementi čvrstih krevetića za krevetić je vrlo poželjan, a jastuk je jednostavno poželjan za preokret. Severna strana gotovo sigurno će biti prikladna za sljedeći dodatak obitelji, a vjerojatno neće imati slobodne rubove. Apsolutno je potrebno preokrenuti džepove, inače ih se neuništivo dijete može istegnuti do te mjere da će se tamo penjati glavom.

Urezivanje šivaćih dijelova s ​​kabelom poteškoća nije: dovoljno je dati doplatak za dvostruka vrata, poz. 1 u fotografiji:

Urezivanje detalja mekih stranica za krevetić

Kako su ukrašeni ukrašeni ukrasi bez ruba (poz. 2), gore opisani. Teže je, ali je također prilično moguće da početnik ljubavnik krojačica preokreće dijelove s unaprijed izrađenim ornamentima, pos. 3-6. Žica na granici uzme propilen promjer od 4 do 8 mm.

Modularna "kobasica"

Prednosti modularnog kreveta za krevetić valjaka su gore navedene. Moduli šivaju 2 tipa: u obliku slova U i ravno. Potonji se uklanjaju kad je krevet s novorođenčad uklonjen s jedne strane i gurnuo ga na roditeljski krevet. Modularna strana je punjena isključivo holofiberom.

Prilikom rezanja i šivanja modularne strane, posebnu pažnju treba posvetiti mjestu kuke (grubo na dodir) i odzivnih (mekanih) dijelova velcro, vidi sliku:

Kuka i recipročna petlja dio Velcro

Prvo, na modulima, dijelovi kuke moraju uvijek biti na donjoj strani valjka, nedostupni djetetu. Točka nije ovdje u njegovim osjetljivim prstima, već u njegovoj kosi: zakašnjeni dijelovi velcro držati ih čvrsto kao u "native" petlje. Drugo, dijelovi čavlića kuka i petlje na gornjim valjcima moraju se točno podudarati s odgovorima na nižim. Kako bi se spriječilo da se komadići velcro ostavljaju jedni drugima u procesu korištenja ruba, tkaninu za nju treba poduzeti slabo istezanje - bicikl, grubi kalici, flanel - i valjci trebaju biti punjeni punilom što je moguće čvrsto, vidi dolje. U istu svrhu, moduli su dodatno učvršćeni u krevetu s vezicama na uglovima i, po mogućnosti, duž sredine dugačkih stranica.

Obrasci modularne četverokrilne četverokrilne stijenke 120x60 cm prikazani su na slici:

Obrasci modularnih dijelova valjaka mekana strana kolijevke

U verziji od 3 kata, puna visina je 42 cm. Za punu visinu od 4 etaže, potrebno je još jedan srednji dio. Zašto "repa" od 25 cm, pogledajte dolje. Gornji dio za potpunu sigurnost uvijek je postavljen, uklj. i u verziji od 2 kata s visinom od 28 cm. Krojenje je jednostavno:

 • Na licu zalijepljenoj točno na markup žice i acc. ljepljivi komadi;
 • Prazno je savijeno pola i pola licem u lice;
 • Držite uzdužnu šav;
 • Ispalo ispružene rukavice.

Glavne "poteškoće", ako ih se može nazvati, dolaze kada popunjavaju dijelove oblika "U" s punilom:

 1. Stavite s lica (na rukavu okrenutom na lice) bilo koji par šavova na zavoju kuta;
 2. Kratka strana i dugački središnji dijelovi su puni holofiber čvrsto;
 3. Knotirani "rep" na kraju strane;
 4. Spojite rukav na mjesto drugog kuta šavova;
 5. savijati rukav, mora biti savijen za 90 stupnjeva;
 6. Nemojte prestići - ukloniti dio punila;
 7. Pruža se - dodaje se punilo;
 8. Vratite preostali par kutnih šavova ručno;
 9. Stavlja preostalu stranu ista kao i prvi.

"Repovi" mogu biti ušiveni ili ostavljeni vezani kao ukrasi. Također je poželjno u sredini uzdužnog spoja donjeg valjka umetnuti tajni zatvarač za zamjenu punila. Na katovima 2-4, ne brinite se: ako je dijete pravilno naviklo na lonac, nikad neće raditi.

Male dame i gospodo

Vrijeme je da razgovaramo o razlikama u dizajnu mekih kreveta za djevojčice i dječake. Jednostavno nisu određeni: čovjek je po prirodi vlasnik, a žena je ljubavnica. Ali razlika ovdje nije samo u vrsti riječi.

Mali čovjek, dok je s kandžom, na odmorištu i posjedu, želi vidjeti pokraj njega sve i svima koji su pod njegovom kontrolom. Istodobno i pobrinuti se za lojalnost ljudi i sigurnost imovine. Žena je nigdje: ona ne ide loviti i ratovati. Sve njezine, i tako uvijek ispred nje, a oči su joj plivale. Stoga se predivna polovica želi opustiti iu nekom lijepom kutu, bez dosadnih ekonomskih nedostataka.

Izrada mekog krevetića za djevojčice i dječake

Na temelju takvih instalacija, koje su biološki uključene u nas, izrađuju se strane djevojčica i dječaka. Na stranicama krevetića za djevojčicu, prikladan je suptilan, izuzetan uzorak (pozicija 1 na slici), rubovi, ručevi i čipka. Osobito - čipka. Taktni osjećaj kod žena nešto je drugačiji od muškaraca, au djevojkama se ne razvija dječački; Osjetite i povucite predivnu sitnicu finog seksa neophodnijima. Pitanje je kontroverzno o perlicama i gumama - mogu se odstraniti ili gnjeviti i jesti, ali čipke su svakako korisne. Teško je za odraslu osobu zamisliti koliko zanimljivih i predivnih stvari otkrivaju u svojim pleksusima i obrascima djetetovim očima i prstima. Bolje je da ih nećete štedjeti od jastuka za većinu strana: djevojke nisu tako nestašne i ima više rubova za ukrašavanje. Kako šivati ​​mekane strane jastuka s čipkom u krevetu za djevojku, pogledajte video na kraju sekcije.

Topla boja stranica u krevetiću za dječaka bolje je izdržati prilično velike figure s jasnim obrisima na općenitoj mekoj hladnoj pozadini, poz. 2 na sl. Ovaj dizajn je vrlo teško postići bez rizične kombinacije žutih i hladnih boja. Zatim, prvo, žuta treba uzeti lakše, a plavo je dublje, bogatije. Drugo, potrebno je razinu dominantne kombinacije boje kompenzirati dominantne boje. U praksi je ova zama jednostavna: toplo (žuto) dopušteno dominira veličinom, a na hladnom položaju uglavnom se nalazi na vrhu. Ako ima malo hladnih boja, povećavaju dubinu boje od plave do plave boje, poz. 3. I - džepovi za odmor, posjedovanje kućnih ljubimaca i blizu, poz. 4.

Napomena: na poz. 4 - primjer nepravilnog korištenja dominantnih boja, koji ne žive u ovom krevetiću. Topli tonovi ne mogu dominirati, jer njihovo područje je maleno. I nemoguće postići dominaciju u hladnoći, jer većina njihova područja je pomaknuta dolje.

Video: suknje u krevetiću za djevojku s ukrasima

I više o ukrasima

Vrlo moćan alat, zahvaljujući kojem mekane strane dječjeg krevetića pridonose razvoju djeteta - njihovoj podsvjesnoj (oblikovnoj) izvedbi. Oblikovanje šivanja zahtijeva prilično kompliciranu posebnu pripremu, ali, ako su strane kreveta od jastuka, možete stići s početnim vještinama domaćeg šivanja. Na primjer, kopirajte jastučiće na stranama u obliku oblaka, pogledajte videozapis:

Video: prilagodba isječaka

Pa što šivati?

Sažeti. Najlakši način za šivanje mekih stranica u krevetiću su modularni valjci. Oni će osigurati sigurnost djeteta koja je nemirna. Međutim, mogućnosti uređenja bočnih valjaka i pruga na njima su vrlo ograničene. Najpopularnije mogućnosti za ukrašavanje jastuci, ali je besmisleno pružiti ih džepovima: neugodno je koristiti malu i neugodnu - malo je puzanje, cijela ploča se izvodi. Čvrsti džepovi s džepovima nemaju problema, a njihova prikladnost za dizajn je osrednja. Stoga su prikladni za aktivno dječje i srednje aktivnosti. Fidgetty bi bio bolji u krevetiću s modularnim odbojnicima, i flegmatskim kontemplaatorom ili djevojkom - iza bumpera iz jastuka.