Pouzdana zaštita na krevetu obavlja se sami

Zdravlje

Nedavno su na tržištu bile mnoge stvari za dječje proizvode koji mogu pružiti novorođenče s dodatnom zaštitom i udobnošću. To uključuje odbojnike ili odbojnike koji se ugrađuju u krevetić kako bi zaštitili dijete od ozljeda i skica. Mnogi mladi roditelji odbijaju kupiti odbojnike zbog visokih troškova. Međutim, visoka cijena nije razlog za oduzimanje djeteta od pouzdane zaštite. Moguće je samostalno šivati ​​branik u krevetu. To može ubiti dvije ptice jednim kamenom: spasiti dio obiteljskog proračuna i stvoriti istinski dizajnersku stvar koju nitko drugi neće imati.

Prednosti dječje zaštite za jasle: 1. Spremanje obiteljskog proračuna. 2. Sposobnost stvaranja ekskluzivne zaštite, a ne poput drugih.

Da bi djetetu napravili dječju krevetiću vlastitim rukama, ne trebate imati posebne vještine šivanja, jer je dječji pribor komad tkanine od određene veličine, ušivenih zajedno, unutar kojega postoji siguran i mekan punjač. Ali prije nego što počnete šivati ​​branike, mlada majka mora se upoznati s mnogim nijansama povezanim s njegovom proizvodnjom. Na primjer, s vrstom tkanine i punila, značajkama mjerenja i redoslijedom šivanja. Tek nakon proučavanja teorijske strane možemo izravno krenuti na šivanje proizvoda.

Tkanina i punilo za strane

Prilikom odabira tkanine za površinu strane, potrebno je obratiti pažnju na njegovu prirodnost. Sintetičke tkanine su teško prozračne i stoga se ne mogu koristiti za izradu dječjih stvari.

Za šivanje zaštitnih strana u krevetu najbolje je kupiti grubu čašu, flanel ili crvenu boju.

Površina materijala bi trebala biti mekana na dodir i dovoljno jaka.

Kvaliteta tkanine mora biti ugodna, ne uzrokujući nadraženost kože djeteta.

S velikom odgovornošću morate pristupiti izboru boje i uzorka tkanine. Ako je ranije bilo modno kupiti ružičaste boje za djevojčice i plave za dječake, danas je takva podjela nijansi po spolu već izgubila svoju važnost. Materijal svih osjetljivih boja idealan je za odbojnike, može biti ukrašen smiješnim slikama bajkovitih likova ili neutralnih uzoraka. Ali za kupnju svijetle ili tamne tkanine za šivanje dječjih zaštitnih odbojnika ne vrijedi: privlačne nijanse uzbudljivog utjecaja na psiću bebe.

Također je važno pravilan izbor punila za proizvod. Neke majke bebe ispunjavaju zaštitu s pjenom i istovremeno čine najozbiljniju pogrešku, budući da ova vrsta punila emitira štetne tvari i stoga se ne može koristiti pri šivanju dječjih stvari. Idealni "puni" za odbojnike u krevetu su sintepon i holofiber: oni su netoksični, hipoalergijski i dobro prozračni. Razlika između ovih dviju punila je da će sintetički zimski zidator tijekom rada i pranja proizvoda pobjeći (kako bi se to izbjeglo, završni odbojnik u krevetu dodatno je prošao), a holofiber savršeno drži oblik.

Priprema za krojenje

Prvo, morate mjeriti krevet, koji će biti napravljen na uzorku tkanine.

Prije kupnje tkanine i punila za strane potrebno je mjerenje kreveta i na temelju toga izračunati snimke materijala potrebnih za šivanje. Za krevet od standardnih veličina (60x120 cm), dovoljno je kupiti oko 8 m tkanine širine 0,5 m i 4 m punila (poliestera ili holofibera) iste širine. Prije otvaranja tkanine, neophodno je isprati, sušiti i glačati s parnim glačalom. Ove radnje su neophodne kako bi se tkanina lagano smanjila, au budućnosti kada se pranje gotovog proizvoda više ne smanjuje.

Za izradu zaštitnog odbojnika u krevetiću, pored visokokvalitetnog tkanina i punila, trebat će vam:

 • centimetar;
 • kreda ili komad sapuna;
 • škare;
 • šivanje igle;
 • navoja;
 • šivaći stroj;
 • željeza.

Zaštita bebe sastojat će se od dva dugačka elementa (za postavljanje uz krevetić) i dva kratka (za glavu i noge). Oni će biti pričvršćeni na namještaj s žicama (umjesto toga možete koristiti čičak).

Uzorak za zaštitu dječjeg krevetića.

Važan korak u proizvodnji soft pribora za zaštitu djeteta bit će rezanje materijala prema mjerenjima. Za šivanje branika na krevetu standardnih veličina, morate rezati:

 • 4 uzorka 43x63 cm za kratke strane (40 cm - visina, 60 cm - širina i 1,5 cm sa svake strane za šavne doza);
 • 4 uzorka 43x123 cm za duge strane;
 • trake od tkanine za rubove 12x180 cm (2 komada) i 12x90 cm (2 komada);
 • trake od tkanine za vezove 7x53 cm (24 komada: 5 za svaku kratku stranu i 7 za svaku duljinu).

Sintetički zimski sloj (holofiber) izrezati se na iste standarde kao i tkanina, ali neće biti potrebne dodatke za šav. Za branike trebate:

 • 2 komada debelog sintepona ili holofiber od 40x60 cm za punjenje kratkih dijelova proizvoda;
 • 2 komada punila s dimenzija 40x120 cm za duge strane.

Proizvodni proces

Prije spajanja elemenata odbojnika morate napraviti ručice. Kako bi ih učinili lijepom, u njihovoj proizvodnji morate slijediti određena pravila.

Ploče za nošenje su savijene na pola s prednjom stranom okrenute prema unutra i mljevene na rubovima šivaćeg stroja.

 1. Presavijte pruge na pola, okrenite licem prema dolje i šivajte oko rubova šivaćeg stroja. Uključite proizvode, ispravite uglove. Željezo obraditi željezo.
 2. Prsti oblikuju na prugama isti nabori i učvršćuju ih šivanjem iglama. U sastavljenom obliku duljina rubova trebala bi biti 120 cm i 60 cm, što odgovara duljini budućih strana.
 3. Šivanje donjeg ruba svakog elementa na šivaćem stroju, čime se osigurava nabiranje. Izvucite iz svrdla. Kako se ne bi srušili s rukavima, njihovo dno se dodatno može prekriti s cik-cakom na pisaćem stroju. Ruffles dizajniran za ukrašavanje dječje strane, spreman.

Nakon šivanja nabora, oni počinju stvarati još jedan važan element zaštite - žice, kojima će branik u krevetu biti čvrsto fiksiran. Svaka pruga od tkanine, namijenjena žicama, mora biti prebačena sa svih strana s cik-cak ubodom. Nabavite urednu dugu traku. Ako netko ne želi nered s njima, možete ih zamijeniti gotovim trakama ili ljepljenima.

Tek nakon pripreme nabora i veza, možete početi šivati ​​pokrivače za strane.

Ispravno napravljena strana oslobodit će dijete reumatizma, pružit će udobnost i udobnost.

 1. Preklopite 2 uzorke svakog branika okrenutog prema unutra. Nakon toga, između vrhova svih praznina mora se polagati na jedan rub. Zatim stavite trake između tkanine: zaštita će biti prikladno vezana za krevet ako postoje 4 veze na vrhu svake dugačke strane i 3 na dnu. Na kratkim stranicama bi trebala biti 3 veza na vrhu i 2 na dnu. bit će manje, a zatim će odbojnici propasti.
 2. Kako bi se rukavice i vezice čvrsto pričvrstili između tkanine, dobiveni prahovi moraju se odrezati šivanjem. Šivajte tkaninu ravnim šavovima sa svih strana, ostavljajući malu rupu ispod (oko 25 cm) kroz koje se može umetnuti punilo. Osim toga, rubovi proizvoda mogu biti zalijepljeni cik-cakovim šavom. Spremni pokriva kroz lijevu rupu mora se isprazniti, ispraviti uglove. Trebalo bi biti 4 strane - 2 duge (40x120 cm) i 2 kratke (40x60 cm) s prstenovima i vezicama pričvršćene za njih.
 3. Željezno pokrivajte svaki poklopac željezo, a zatim ga napunite poliesterom ili holofiberom. Da biste to učinili, prethodno pripremljena punila kroz rupe za umetanje u rub i pažljivo razini. Donji dio proizvoda stavljajte van ravno.
 4. Ako se kao punilo upotrijebi sintetički zimski zvučnik, svaki odbojnik u krevetiću mora biti dodatno prošiven oko perimetra na udaljenosti od 4-5 cm od rubova, pri čemu je čvrsto fiksirana izolacija. Duge stranice mogu biti prošarane u sredini - to će osigurati dodatnu fiksaciju sintetičkom zimovniku.

Na ovoj proizvodnji odbojnika u dječjem krevetu može se smatrati potpuna. Ostaje samo vezati svoje detalje na krevet, a beba više neće moći udariti glavu na tračnicu i neće moći gurati noge i rukama kroz šipke svog kreveta. Briga za kućne zaštitne odbojnike je vrlo jednostavna: one se trebaju redovito prati i glačati željezo. Pravilno napravljen domaći odbojnik u krevetiću će izbjeći ozljede djeteta i učiniti ostatak beba ugodnim i udobnim.

Kako napraviti stranu (branik) u krevetiću vlastitim rukama

Dječja krevetića sigurno bi trebala biti zaštićena od udaranja šipki i slučajnih skica. Posebni odbojnici (ili odbojnici), koji se mogu kupiti ne samo u gotovom obliku već i samostalno, dobro se nositi s ovim. Let's saznati sve detalje i tajne ovog procesa.

Kako sami napraviti stranu u krevetiću

Za početak morate biti strpljivi i ugodni, ali prilično dugi procesi, pogotovo ako često ne sjednete na šivaći stroj. Naravno, trebate kupiti sve potrebne materijale: prirodnu pamučnu tkaninu i izolaciju - sintepon ili gumu od pjene.

Odredite ono što vam je potrebno prije nego što šavate odbojnike na krevetu

Prije nego što šavate odbojnik u krevetić za novorođenče s vlastitim rukama, trebate razmišljati o uzorku proizvoda, odlučiti o količini materijala, njegovoj kvaliteti, materijalu za punjenje i potrebnom broju odbojnika.

Postoje različite vrste odbojnika:

 • obična tkanina s finim punilom;
 • s uklonjivim poklopcima;
 • od jastuka.

Osim toga, morate odrediti visinu odbojnika koje želite i kako će se montirati - s velcro, trakom ili žicama.

Koliko je strana potrebno u krevetiću

Broj odbojnika u krevetu ovisi isključivo o vašim željama. Neki šivati ​​četiri odjednom kako bi potpuno zaštitili dijete oko ruba krevetića. A neki roditelji vole polovicu, u kojoj samo bočni dijelovi štite branikima.

Naravno, ako je dijete dovoljno stara, a vi ste spustili jedan zid, onda trebate šivati ​​odbojnike samo na preostale tri strane.

Koliko treba tkanina sa strane u krevetiću

Potrebna količina tkanine određuje se ovisno o odabranom broju branika i parametrima kreveta.

U prosjeku, četiri strane standardnog kreveta zahtijevaju 5-5,5 metara tkanine širine 110 cm, a također zahtijeva oko dva metra pjene od gume ili drugog punila 150 cm širokog i debljine 1-1,5 cm.

Ako namjeravate šivati ​​odbojnike s uklonljivim poklopcima, možete kupiti dvaput toliko materijala za šivanje dva seta odjednom. Ili za drugi izabrati tkaninu različite boje.

Kako odabrati tkaninu za strane u krevetiću

Rješavanje problema kako šivanjem jastucima s vlastitim rukama u krevetiću za novorođenčad ne biste trebali zaboraviti na kvalitetu samog tkanine.

Glavni zahtjevi za tkaninu na branicima - je gustoća i prirodnost. Tkanina mora biti ekološki prihvatljiva, dobro disati i ne izazivati ​​alergijske reakcije. Bez obzira koliko je dobra sintetička tkanina, nikada se neće usporediti s prirodnim materijalom. Stoga, odaberite bilo koji tkanina na bazi pamuka, može imati drugačija imena, na primjer, flanel, lan, čašu, pamuk i pamuk. Riječi "pamuk" ili "pamuk" također se odnose na pamučne sirovine.

Što punilo za odbojnike u krevetiću biraju

Stranice u krevetiću za novorođenčad trebaju biti dovoljno meke da bi ugasile bilo kakve slučajne udarce djeteta na rešetkama, stoga, nakon što ste ih počeli šivati ​​svojim rukama, najbolje je to učiniti upotrebom poliestera ili pjenaste gume.

Oba materijala imaju izvrsnu elastičnost i mekoću, dobro se zagrijavaju i potpuno su bezopasne za dijete. Jedini nedostatak pjene je da se suši predugo, a mokri materijal može postati okruženje za širenje bakterija. Zato držite ovu činjenicu kada se brinete o gotovom proizvodu. Osim ove dvije klasične punila, postoji nekoliko drugih mogućnosti - hollofiber, periotek, hallcon i poliester. To su moderni netoksični materijali s dobrom otpornošću na toplinu i trajnosti. Usput, holofiber je suvremeni analogni sintetski zimski zidar, samo stabilniji i bolji za održavanje svojeg oblika, ali, s druge strane, to košta više.

Neki se koriste poput pahuljica, pera, pa čak i životinjske kose kao bumper punila, ali to se ne bi trebalo učiniti. Prvo, oni mogu doprinijeti razvoju alergije u bebi, a drugo, oni su uzgojni tereni za krpelje i razne štetne mikroorganizme.

Uzorci odbojnici u krevetiću

Da biste izrezali branik, morate poduzeti sljedeće korake:

 • Pažljivo izmjerite dimenzije kreveta i odaberite željenu visinu bočne strane.
 • Prilikom traženja papira ili papira primijenite obrazac budućeg proizvoda.
 • Postavite tkaninu i strogo ga odrežite prema vašem uzorku.
 • Koristeći šivaći stroj, izbacite sve rubove odbojnika, osim jednog.
 • Obratite proizvod kroz posljednji rub bez ruba.
 • Umetnite sintepon unutar odbojnika, nakon što je prethodno izrežite 0,5 cm manji od glavnog proizvoda.
 • Ubodite preostali rub na prednjoj strani i pričvrstite čipke ili čipku po želji.
Za referencu, standardni krevet ima dimenzije: duljine - 120 cm, širine - 60 cm, visine - 55 cm.

Visoke pravokutne strane

Visoki odbojnici imaju određenu prednost, jer potpuno štite bebu od crte i štite od ozljeda. Ovi odbojnici su posebno dobri za novorođenčad koja je još uvijek malo zainteresirana za vanjski svijet i zahtijeva povećanu zaštitu.

Da biste štitili odbojnike za potpunu zaštitu, morate:

 • Izrežite četiri komada od 43x63 cm i 43x123 cm (3 cm).
 • Pripremite rubove - rezanje tkanine od oko 15x180 cm.
 • Izrežite izolaciju u skladu s uzorcima.
 • Pričvrstite prežvakane ljuskice na duljinu proizvoda i pričvrstite ih između dva glavna dijela, ostavljajući jednu stranu nepotreban.
 • Umetnite sintetički zimovnik ili drugu izolaciju unutar proizvoda i utisnite preostalu stranu.
 • Urezajte šavove i ukrase na branicima.

Kako šivati ​​jednu stranu u krevetu 60 cm i ukrasiti je rušom

Dakle, odlučili ste da želite stranice u krevetu za novorođenčad ručno izraditi i planiraš šivati ​​odbojnik ukrašen ruševinama na standardnom dječjem krevetu širine 60 cm.

Tada se cijeli proces rada može podijeliti u sljedeće faze:

 1. Potrebno je izrezati četiri pravokutna dijela za veliki branik dimenzija 43x123 cm (3 cm).
 2. Izrežite četiri dijela za bočne rubove dimenzija 43x63 cm.
 3. Pripremite 30 komada za vezove s dimenzijama 8x30 cm.
 4. Pripremite ruff - dugu usku traku tkanine: dva komada veličine 7x183 cm i dva - 7x93 cm.
 5. Dvaput presavijte tkaninu na rupe (uzmite visinu od 3,5 cm) i pričvrstite ga uzduž duljine glavnog proizvoda, a ako vam se sviđaju natečeni nabori, možete više odvojiti duljinu tkanine.
 6. Zatim, morate ravnomjerno prisobiraya ruche, šivati ​​između dva dijela branika, ostavljajući jednu stranu unstitched.
 7. Umetnite izolaciju unutar odbojnika i uklonite preostali rub.
 8. Ušicu šavove.
Kao rezultat toga, dobit ćete stranu koja ostavlja trećinu visine koja nije zatvorena i omogućuje vašem djetetu da nauči sve što se događa oko njega.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću s uklonljivim poklopcima

Odbojnici s uklonljivim poklopcima imaju svoje prednosti, jer je moguće prati samo vanjske pokrivače, a ne cijeli proizvod. Takve se pokrivače stavljaju na branik kao jastučnice i pričvršćuju se zatvaračem.

Za šivanje tih pokrivača morate rezati 4 komada dimenzija 45x126 cm u veliki obod i 4 komada dimenzija 45x65 cm u prednji dio. Sigurnosni zatvarač ili drugi zatvarač šivati ​​se na kratkoj strani proizvoda.

Osim osnovanosti, takvi odbojnici također imaju nedostatke. Moms znaju da svako dijete lako može zamaziti ne samo poklopac, već i njegov sadržaj. Osim toga, dijete može progutati mali dio zatvarača - munja ili gumb.

Niske strane za krevet od jastuka

Nizak odbojnik je dobar jer ne ometa bebin pogled na okolni prostor, što je vrlo važno za dobivanje novih informacija i sveukupni razvoj djeteta. Jastuk uključuje upotrebu velike količine izolacije koja će djetetovom krevetu učiniti ugodnijim. Između jastuka nisu povezani, pričvršćeni su na žice s žicama ili čičakom.

Nemojte sumnjati da ćete moći šivati ​​dječake u jastučnom krevetu vlastitim rukama, jer to ima mnogo uzoraka s veličinama. Ovdje je jedna od varijanti ovakvih branika: pripremite četiri detalje jastuka za završni zid od 50x70 cm, četiri dijela velikih jastuka za bočni zid - 50x70 cm, šest dijelova malih jastuka za bočni zid - 40x50 cm i 28 dijelova za žice od 28 x 30 cm.

Kao rezultat, dobivate sedam jastuka, od kojih su tri smještene na strani pristupa krevetu. Usput, slobodno ispunite jastuk izolacijom što je moguće čvršće, to će samo poboljšati njihovu kvalitetu i izgled.

Praktični odbojnik s čičakom

Odlučujući da šivaju bočne jastuke u krevetiću za novorođenčad, možete napraviti vlastite obrasce. Velcro uboda često se koriste kao zamjena za konvencionalne kravate za pričvršćivanje odbojnika ili odbojnika u krevet.

Za pravilno šivanje čičak, stavite završio branik u krevetiću i označite mjesta gdje trebate šivati ​​čičak. Tako da se drže čvrsto, prvo ih pričvrstite oko perimetra, a zatim i dijagonalno. Samo imajte na umu da čičak može biti poništen, ako dijete, uspravan, napreži branik prema njemu. Stoga razmotrite osobitosti ponašanja vašeg djeteta i za odraslu aktivnu bebu razmotrite mogućnost varijante s kopčama.

Što šivati ​​odbojnike u krevetiću za djevojčice

Naravno, kao i kod ostalih dječjih stvari, strane u krevetiću mogu gotovo nepogrešivo pogoditi svog vlasnika. Za djevojke, tople ružičaste boje, mnogo čipke i ryusha tradicionalno se odabiru. Neki roditelji čak koriste materijale kao što su saten, iako je za unutarnji dio jaslica nešto surovo, bolje je da ih uređe vanjski.

Usput, sva djeca dobro reagiraju na slike poput slatkih životinja, a možete pokušati napraviti uzorke i šivati ​​strane u krevetić u obliku jastuka, na primjer, s omiljenim crtanim životinjama vašeg djeteta. A ako želite koristiti čipku kao ryusha, pokušajte odabrati meke prirodne materijale. A krevet vašeg princeza izgledat će samo šarmantan!

Ono što šivati ​​odbojnike u krevetiću za dječaka

Strane u dječjom krevetiću obično su ušivene iz tkanine hladnije plave ljestvice, često pomoću crteža strojeva, životinja, biljaka.

Poznato je da su okusi i interesi neke osobe položeni u duboko djetinjstvo. Možda je to razlog zašto su dječaci jako voljeni kad se na branicima zagrljaju veliki džepovi, gdje možete staviti ili dobiti nešto. Malo se istraživača može dugo nositi s ovim procesom.

Pokušajte pokazati maštu i raditi vlastite ruke u krevetiću u obliku životinja ili ptica. Na primjer, prilično je lako napraviti jastuk u obliku sove, samo treba šivati ​​velike bijele krugove u obliku očiju i tamnih - nešto manji, označavajući učenike i tijekom rezanja kako bi se osigurao blago prošireni dva ugla jastuka koji opisuju ptice uši. Vaše dijete će oduševiti takvom sova!

Ekskluzivni odbojnici u krevetiću za bebe

Ako želite učiniti nešto posebno, izradite krevet bebe, onda možete, na primjer, šivati ​​tematske odbojnike - u nautičkom stilu, afrički, kraljevski ili čak indijski. Upotrijebite, primjerice, neke ostatke tkanine da biste na krevetu dobili različite primjene ili ukrase.

Pogledajte asortiman najbližeg dućana tkanine, možda ćete naći inspiraciju za nove i neobične ideje.

Sada znate kako napraviti strane za krevetić vlastitim rukama i čak možete dati majstorske tečajeve svojim prijateljima. Ovaj jednostavan proces svakako će vam donijeti puno užitka, a vaše dijete će donijeti još više topline, udobnosti i majčinske ljubavi.

Meka bumper / odbojnik u krevetiću: izbor tkanine, tiskanje, način šivanja, uzorak, izrada

Na branicima (mekim stranama) za krevetić tvrde puno. Neki kažu - potrebno je, dijete postaje mirnije, manje povrijeđeno, ne stavlja ruke i noge gdje nije potrebno. Drugi ne zatvaraju pregled koji dijete treba za normalan razvoj. Ova rasprava je izmišljena. Pravilno zaklonjeni odbojnici za jasle donose samo dijete. U ovom članku ćemo pogledati kako šivati ​​branike u krevetiću vlastitim rukama. U ovom slijedu:

 • Odabir vrste izvedbe;
 • Izbor tkanine;
 • Izbor punila (nadjev);
 • Specifičnost krojenja različitih tipova (uz obrasce).

Zašto sve ovo razvrstavanje? Mama, posebno mlada, trebate znati: takva naizgled jednostavna stvar, poput odbojnika u krevetiću, može ozbiljno utjecati na razvoj djeteta. Pogotovo ako je tvoje skitnica. Najbolje je prilagoditi krojenje dječjeg krevetića punom ozbiljnošću, počevši od nulte dobi. Ono što ćemo pokušati slijediti, a na primjer, vidi prvi video, kako šivati ​​odbojnike u krevetiću za novorođenčad:

Video: primjer krojenja mekih strana vlastitim rukama

Što šivati?

Moguće je šivanje odbojnika u krevetiću za maleno dijete općenito na tri načina (vidi dolje): za mirnu djecu, za razborito i univerzalno. Što je tvoje - znaš bolje. Prema potrošnji materijala i složenosti rada, sve vrste odbojnika za djecu nisu bitno različite. Preporuke o izboru tkanine i punila za sve vrste su iste, pogledajte dolje.

Čvrsta lajsne (.. Poz 1 na slici) su bolje prilagođen uznemiri dijete: vjerojatnost zapinjanja ili prstohvat šipke u krevetiću je praktički nema. Ozbiljno dostojanstvo - čvrste strane s visinom od samo 20-25 cm već su negirale male, ali glasne ozljede stanovnicima kreveta. To ne samo da štedi materijale nego i daje djetetu mogućnost kružnog pogleda u ranijoj dobi, što je upravo ono što djeca prirodno trebaju. Nedostatak je taj što trebate šivati ​​2 kompleta odjednom; drugi se stavlja na vrijeme pranja i sušenja prve.

Vrste mekih strana u krevetiću

Bočni jastuci (poz. 2) prikladniji su za djecu slabovidni i sanguini. Oni su skloni istraživanju. Igračke su uobičajena stvar, ali gledanje jaza između jastuka mnogo je zanimljivije. Roditelji iz ove gnjavaže, u pravilu, nisu dodani - mirno djeca na prvi pogled usko i nemojte stavljati dijelove tijela nasumično.

Osnovna prednost - potpuni drugi set nije potreban, dovoljni su 2-3 rezervni jastuci. Prilično ozbiljan nedostatak je u tome što je teško šivati ​​džepove, stoga su jastukovi bokovi povoljniji za djevojke, vidi dolje. Ostali nedostaci postoje, ali relativni:

 1. Rad na šivanju je teže - ali možete upotrijebiti jastučiće u druge svrhe.
 2. Ako su jastuci manji od 30x30 cm, posao postaje mnogo složeniji - ali za mirnu djecu, hitna potreba za potpunim pregledom okoline nastaje kasnije, kada su već tako stari da mogu paziti na jastuk od 30 cm.
 3. Potrebni broj žica povećava se nekoliko puta (vidi dolje), no mogu se šivati ​​od ostataka ili jeftinog materijala.

Modularne dječje meke strane - valjci (branik - "kobasice", poz. 3) relativno su malobrojni, ali njihove su prednosti vrlo teške:

 • Kako povećavaju visinu dok dijete raste, pružaju dostatnu zaštitu i pregled djeci bilo koje dobi.
 • Jamčite djetetu potpunu sigurnost, čak i ako je vaš očajni bashiuzuk. Zbog osobitosti psihofiziologije dječje vizije, dugačke vodoravne proreze s zaobljenim usnama ispadaju iz pažnje djeteta i nema želje da se ondje zadrži.

Postoje tri nedostatke na strani valjaka: prva je povećana potrošnja punila i zahtjevi za njegov izbor (vidi dolje). Drugi - također povećani zahtjevi za točnost u radu, također pogledajte dolje. I treći je teško oprati i pohraniti, jer Nemojte se sklapati kompaktno.

Napomena: s obzirom na kupljene rubne trake, poz. 4 na slici. Zatim su zaslužni 2 - manji troškovi tvorničke proizvodnje i veća jednostavnost prijevoza ne gube se u dijelovima. No, ne trebate takve šivanje, jer nema komada pogodne tkanine širine 1,8 m ili više, puno materijala će se potrošiti na otpad. Što se tiče potrošačkih kvaliteta, vrpce su jednake onima čvrste.

O vezama

Mekani rubovi na stražnjoj strani i na stražnjoj strani krevetića vezani su trakama; bilo koja druga metoda je složenija i uznemirujuća za upotrebu. Mark na rez, rezati i šivati ​​i šivati ​​trake za bilo koju odjeću posao, a turoban i drawstrings na preponama je potrebno puno. Što je moguće i opravdano pojednostaviti?

Vrlo često, žice su kratke na licu vanjskog dijela čvrstog ruba, lijevo na sl. No, ako su detalji na strani bez Kanta vrlo lako izvaditi, a dijete iz čiste znatiželje može lako pretvoriti krevetić u nešto što će moja majka samo morati izbaciti rukama. Posebno, kad malo odrastem: nema smisla staviti kratke veze na dno, ali na vrhu su vrlo dostupne djetetu.

Vezice za meku stranu krevetića

Napomena: kratke vanjske trake dovoljno su pouzdane u naplatku jastuka, ako su vezane parovima, pogledajte dolje. Dijete neće spustiti cijeli rub, strpljenje i hrabrost neće biti dovoljno.

Pouzdanije veze, reverzibilne kroz krevet, u sredini. Zatim se punilo može poduzeti bilo koji prikladan (vidi dolje), a detalji rubova nisu oštri, ali treba prešati reverzibilne žice, što je teže. Reverzibilni nizovi često više nisu žice, a zatvarači, jer stick s velcro. Međutim, moguće je šivati ​​kratke nizove na vanjskoj strani dna.

Pokrivači na pločama (desno od slike) nisu nužni - vidljivi su djetetu. Vrlo zanimljivo i zabavno, ali majka s vremena na vrijeme morat će spasiti vrištanje i skandalozno dijete iz pod blokade jastuka.

tkanina

Izbor tkanine za dječje stvari vrlo je važno. Činjenica da je organski pamuk potrebna je razumljivo. Ali pamuk i pamuk proizvodi su različiti. Zimzel, na primjer, nije hipoalergentan - ako ga izvadi, daje najmanji drijem. Saten je preglasan i sklizak, brzo se istroši od pranja. Traperice, naprotiv, su nepristojni za sitne nježne prste. Općenito, ako je dijete jesen ili zima, na unutarnjim dijelovima strana kreveta morate uzeti kalici, bicikl ili flanel. Za proljeće-ljeto nastale više prikladne mekane strane u krevetiću pamučnih platna. Ali ne od platna! On nije hipo alergen! Međutim, boja tkanine je također važna, vidi dolje.

Što se tiče vanjskih dijelova stranice, onda ih šivati ​​od bilo čega osim alergijske vune na vaš ukus: oni nisu vidljivi i nedostupni djetetu. Izbjegavajte samo sintetiku, svilu i satenu: oni su vrlo različiti protežu u odnosu na x / b. Ako su vanjski dijelovi ruba polu-sintetički, na primjer, krepasti saten, morate šivati ​​propilenskim nitima - djelomično ili potpuno nadoknaditi razliku u nepropusnosti unutarnje i vanjske tkanine.

Boja i uzorak

Podražaji u boji - jedan od glavnih čimbenika koji utječu na mentalni i moralni razvoj djeteta. Strane kreveta u djetetu stalno na vidiku i formiranju njegove psihe uzrokuju tzv. efekt akumulacije učinka. Dijete još ne može reći: "Mama, tako dobro!" Ili "Mama, uzmi ga byyaku, ne mogu više uzeti"! Ali ispravno ili pogrešno odabrano bojanje tkanine za strane može dati dugi i / ili kasni post efekt. Koji će se vjerojatno prikazivati ​​u starijoj dobi. Nije njegov, tvoje. Kada promijenite uloge s njim u vezi s potrebom za skrb i održavanje.

Kako

Opća pravila za odabir boje dječje odjeće poznata su: meke, nezasićene tonove. Malo dijete još uvijek slabo razlikuje udaljeni (od plavog do ljubičastog) dijela vidljivog spektra i vrlo male detalje, stoga, u prvom redu, cjelokupni raspon treba uzeti toplo ili neutralno. Treba izbjegavati premalo i grubo objašnjenje slike: od malih stvari u djetetovom naboju u njegovim očima, a velike one veličine vlastitog tijela mogu izgledati zastrašujuće.

Međutim, ova opća pravila imaju svoje nijanse. Na primjer, strane kreveta za djevojke (o stranama u krevetima dječaka i djevojčica, vidi također u nastavku) bolje se čuvaju u toplim bojama, slika 1 na slici, a dječačka u rasponu je hladnija bliža neutralnom, slika 2. pozadina treba neutralno svjetlije, slika 3, a ako u crtežu postoje zasićene boje, a lagano topli ton, slika 4. U svakom slučaju, aplikacije će biti vrlo korisne, fotografije 2 i 5, pomoći će djetetu razviti osjećaj osjetljivosti i fine motoričke sposobnosti.

Ispravan tonovi boja i boje mekane strane u krevetiću

Kako ne

Moram reći da mogućnosti pogrešnog dizajna boje kolijevke, ima puno više nego za pravo. Strane u krevetiću u tom smislu su, s jedne strane, korisne - pokrivaju od ne tako snažnog pogleda, a zatim izvana, da je još prerano da ga stalno vidi. S druge strane, ove jednostavne stvari mogu imati doslovno destruktivan učinak na formiranje svijesti zbog kontinuirane dugoročne izloženosti.

Stoga, roditelji, zapamtite: dijete ne može reći da je - u, i to je - byaka! On još nije svjestan što je dobro, što je loše, što je korisno i što je štetno. No, u njegovom podkortu bit će odgođeno. Najvjerojatnije je nepovratan, jer je mali i psiha je izuzetno plastična. Svaki psiholog ili psihijatar će potvrditi: ranije je psiha imala negativan utjecaj na dob, to je teže podložno korekciji. A odstupanja svijesti koja su nastala u djetinjstvu najčešće su neizlječiva.

Najčešća pogreška u odabiru boja mekih odbojnika u krevetiću je dominantnost jedne boje, vidi sl., Što je po sebi povoljnije:

Pogrešan dizajn boje krevetića zbog dominantnosti jedne boje

Dijete još nije postalo dosadno u ovom svijetu, a kako bi razradio vlastite sklonosti, treba mu raznolikost. A ako je psihička osoba od apsolutno zdrave i uravnotežene odrasle osobe zatvorena barem tjedan dana u sobi u kojoj je sve tako općenito, ili slično, ili u smokvama. Onda će imati snažnu želju da glasno uzvikuje, ugristi nekoga ili nešto slomiti. baš kao što je to.

Ako je čitav niz boja hladan, pos. 1 na sljedećem Sl., Tada će suzbiti pravilnu bojanje strana i ukupna akcija također će biti nepovoljna. Sličan učinak daje premalo (i dugotrajno) fizičko (mehaničko) detalje strana, poz. 2, kao i velika polja svijetlih boja u dizajnu krevetića, poz. 3.

Pogrešne boje čine mekane strane za krevetić

U potonjem slučaju, kombinacija žute plave ili plave boje na velikim površinama geometrijski redovitih oblika i / ili velikih polja naranče, poz. 4. Psiholozi zovu ove kombinacije boje ludila.

Ništa manje štetne su velika tamna polja, poz. 5. Vjeruje se da tamne boje u dizajnu krevetića trebaju zauzimati općenito više od 10% područja mekih strana, ali ne više od 10x15 cm u jednom komadu, pod uvjetom da između tamnih detalja ne manje od 10 cm svijetle neutralne ili meke tople boje,

"Zakon od deset posto" ne primjenjuje se ako tamne pojedinosti čine redovit uzorak; takav dizajn boja općenito je neprihvatljiv. Kada pogledate poz. 6 nenamjerno dolazi na umu staru osuđujuću pjesmu: "Sunce se uzdiže i postavi, au mojem je zatvoru tamno." Tko će odrasti u krevetiću s takvim odbojnicima?

pakiranje

Mekani odbojnici u krevetiću imaju smisla prvenstveno kao odbojnici, prigušni elementi. Stoga se ispisuju i lagani ljetni odbojnici. Ovdje je lakše - vlakna od silikona i poliestera (poliestera) svakako se preporučuju za djecu koja počinju u djetinjstvu, jer apsolutno bezazlen i hipoalergenski. Čak i ako ih jedete, izaći će dok su progutani.

Napomena: udaranje je lako spomenuti. Već prekida cijenu silikona. Pod krikom - "To je prirodno!". To ne poboljšava svoje odvratne higijenske kvalitete.

Ali kao punilo za strane samo silikon je prikladan. Dječja poliesterska vlakna su šuplja i imaju svojstvo jednostrane difuzije, to je materijal za pelene. Ono što je stiglo u punilo, apsorbira njezina vlakna i odbaci zajedno s njima.

Od silikonskih vlaknastih punila za strane kolijevke najslabije poznat sintetički zimzeler, pos. 1. Ali ovo je materijal za zagrijavanje vanjske odjeće, koja nije podložna čestim pranjima ili uopće ne podliježe. U stranama, koje se često moraju oprati, sintepon brzo se nakuplja i pakiranje mora biti promijenjeno. Otporniji na ispiranje holofibera, pos. 2, čije se granule ranu iz spiralne spirale. Holofiber je također prikladan za popunjavanje strana i općenito stvari složene konfiguracije.

Materijali za punjenje (punjenje) mekanih strana kolijevke

Soft strana za proizvodnju tvornice jaslica

I sintetički zimski zvučnik i holofiber su uglavnom izolirani, a od stalnih šokova i pritisaka oni su slomljeni bez pranja. Od mekanih strana kolijevke, prije svega, elastičnost i prigušenje su potrebni, stoga, ako su strane jednostavnog oblika, potrebno ih je popuniti periotekom, pos. 3, dizajniran je više za prigušenje nego za zagrijavanje. Najbolji modeli gotovih kreveta za krevete, vidi sl. s desne strane.

Napomena: među najnovijim zbivanjima materijala za punjenje vlaknastim silikonima, hallcon je stekao široku popularnost. Njegova izolacijska svojstva doista su fenomenalna, bolja od onih koje se prenose. No, halični materijal za odrasle zimske odjeće i pranje ne podliježe.

Kako prepoznati poliester

Trgovački nazivi materijala za dječju odjeću su raznoliki, ali definitivno ne trebamo poliester za strane u krevetiću. Može se razlikovati od silikona na izgledu na valjku, nije tako dlakav, poz. 4 na sl. Osim toga, možete se pobrinuti da je to ono što nam je potrebno pomicanjem materijala rukom gore i dolje. Na silikonu, razlika u senzacijama, ako će biti, je beznačajna, ali na poliester - vrlo opipljiv.

Kako zamijeniti punilo

Nažalost, najbolje silikonsko punjenje za posteljinu neće se zadržati sve dok dijete ne postane barem kao "odrasla" krevet za bebe pa se pakiranje bočnih strana mora mijenjati. Nemoguće je šivati ​​se za punilo s obje strane pokrova na platnu, kao i za odrasle jastuke, nehigijenski, potrebno je potpuno promijeniti punilo. Silikonski materijali, usput, osmišljeni su za to. Ili, u pojedinostima strana mora postojati oružnica. O tome će se razgovarati jedan od načina da ga nepristupačan. Drugi - staviti tajnu zip, pogledajte video

Video: odbojnici u krevetiću s skrivenim zatvaračem

Obrasci i šivanje

Mnogo je lakše šivati ​​mekane strane za krevetić nego odabrati materijale za njih. U nastavku su navedeni uzorci od 3 opcije: čvrste od pojedinih dijelova, od jastuka i modularne "kobasice". Posebnost čvrstog tijela i jastuka - okreta sastavnih elemenata ispod madraca za 15 cm. To vam omogućuje da dobijete udobnu slobodnu armaturu za zamjenu punila i istodobno smanjiti broj veza. Vrata su zašivena jednostavnim šavom lica; zamjenjuje materijal za punjenje.

solidan

Kontinuirana strana izračunava se na uobičajenom krevetu od 120 do 60 cm u planu. Za ostale dječje krevete mogu se mijenjati dimenzije dijelova, ostavljajući istu količinu od 3 cm.

Oblik kontinuirane mekane strane krevetića je prikazan na slici:

Oblik kontinuirane mekane strane za krevetić

Pričvršćivanje - pričvršćivači s vješalicom, ili vezice s protuklimima; potonji su povezani s lica umjesto parenja stickies. Duljina vrpci na ručicama (šupljine, šipke) izračunava se kao i obično, 1,5 dužina ruba. Šivanje artikala proizvedenih u sljedećem. slijed:

 1. Pripremite ukrase za zbirke i, ako je potrebno, džepove, pogledajte dolje;
 2. Šivanje na džepovima i čičak na sjedalima s lica;
 3. Stavite prednje strane detalja vanjske i unutarnje strane;
 4. Između njih stavljaju ornamentu zbirke (ako je to učinjeno) s pljeskom prema unutra, vidi dalje;
 5. Stavili su i šivjeli žice (ljepljive su ih kasnije sašivene, tako da se ne prianjaju na materijale);
 6. Stitch strana i vrh;
 7. Proizvod je okrenut na licu;
 8. Punjena s punilom;
 9. Oplaku pristupnika (šav označen svijetlo zelenom bojom);
 10. Stavite proizvod na mjesto i mjesto označeno na žice, gdje šivati ​​velcro;
 11. Čičak za šivanje na žicama - spreman.

Kao što možete vidjeti, sve je vrlo jednostavno. Pristupnici, iako malo povećavaju potrošnju tkanine, značajno pojednostavljuju šivanje i, najvažnije, zamjenu punila po potrebi. Za usporedbu, možete vidjeti zemljište u 2 dijela, kako šivati ​​krutom rubu za krevetić na tradicionalan način:

Video: krojenje kontinuirane strane u krevetiću

Od jastuka

Dimenzije strane jastuka za krevetić dizajnirane su u modulu od 30 cm po krevetu 120 × 60 cm i 150 × 60 cm ("rast" krevet). U potonjem slučaju, potrebno je još 2 jastuka + 4 veza.

Oblici detalja mekane strane od jastuka za krevetić su navedeni u sl. Šivanje stavki - u istom redoslijedu kao i za čvrsti rub. Također je moguće koristiti unaprijed izrađeni nakit. Da bi boja bila neuništiva u krevetiću, njegovi elementi su povezani u paru s obrisom žice oko šipki na stranicama jasle (umetnuti u donjem desnom).

Uzorak sadrži mekane bočne jastuke za krevetić

U standardnim jastucima veličine krevetića može se povećati na 40x40 cm (s istim dozvolama); tada se pojednostavljuje rezanje rezanja i broj žica, a visina okvira je u svakom slučaju dovoljna za sigurnost mirnog djeteta. Odgovara povećava visinu pravokutnog dijela glave / nožice. Noga se može šivati ​​na uzorcima uzglavljem ili s ravnim gornjim rubom. Opet, za usporedbu, pogledajte video, kao drugačiji način za šivanje po stranicama za jastuk jasle:

Video: bočni jastuci u dječjem krevetu

Kant i frill

Elementi čvrstih krevetića za krevetić je vrlo poželjan, a jastuk je jednostavno poželjan za preokret. Severna strana gotovo sigurno će biti prikladna za sljedeći dodatak obitelji, a vjerojatno neće imati slobodne rubove. Apsolutno je potrebno preokrenuti džepove, inače ih se neuništivo dijete može istegnuti do te mjere da će se tamo penjati glavom.

Urezivanje šivaćih dijelova s ​​kabelom poteškoća nije: dovoljno je dati doplatak za dvostruka vrata, poz. 1 u fotografiji:

Urezivanje detalja mekih stranica za krevetić

Kako su ukrašeni ukrašeni ukrasi bez ruba (poz. 2), gore opisani. Teže je, ali je također prilično moguće da početnik ljubavnik krojačica preokreće dijelove s unaprijed izrađenim ornamentima, pos. 3-6. Žica na granici uzme propilen promjer od 4 do 8 mm.

Modularna "kobasica"

Prednosti modularnog kreveta za krevetić valjaka su gore navedene. Moduli šivaju 2 tipa: u obliku slova U i ravno. Potonji se uklanjaju kad je krevet s novorođenčad uklonjen s jedne strane i gurnuo ga na roditeljski krevet. Modularna strana je punjena isključivo holofiberom.

Prilikom rezanja i šivanja modularne strane, posebnu pažnju treba posvetiti mjestu kuke (grubo na dodir) i odzivnih (mekanih) dijelova velcro, vidi sliku:

Kuka i recipročna petlja dio Velcro

Prvo, na modulima, dijelovi kuke moraju uvijek biti na donjoj strani valjka, nedostupni djetetu. Točka nije ovdje u njegovim osjetljivim prstima, već u njegovoj kosi: zakašnjeni dijelovi velcro držati ih čvrsto kao u "native" petlje. Drugo, dijelovi čavlića kuka i petlje na gornjim valjcima moraju se točno podudarati s odgovorima na nižim. Kako bi se spriječilo da se komadići velcro ostavljaju jedni drugima u procesu korištenja ruba, tkaninu za nju treba poduzeti slabo istezanje - bicikl, grubi kalici, flanel - i valjci trebaju biti punjeni punilom što je moguće čvrsto, vidi dolje. U istu svrhu, moduli su dodatno učvršćeni u krevetu s vezicama na uglovima i, po mogućnosti, duž sredine dugačkih stranica.

Obrasci modularne četverokrilne četverokrilne stijenke 120x60 cm prikazani su na slici:

Obrasci modularnih dijelova valjaka mekana strana kolijevke

U verziji od 3 kata, puna visina je 42 cm. Za punu visinu od 4 etaže, potrebno je još jedan srednji dio. Zašto "repa" od 25 cm, pogledajte dolje. Gornji dio za potpunu sigurnost uvijek je postavljen, uklj. i u verziji od 2 kata s visinom od 28 cm. Krojenje je jednostavno:

 • Na licu zalijepljenoj točno na markup žice i acc. ljepljivi komadi;
 • Prazno je savijeno pola i pola licem u lice;
 • Držite uzdužnu šav;
 • Ispalo ispružene rukavice.

Glavne "poteškoće", ako ih se može nazvati, dolaze kada popunjavaju dijelove oblika "U" s punilom:

 1. Stavite s lica (na rukavu okrenutom na lice) bilo koji par šavova na zavoju kuta;
 2. Kratka strana i dugački središnji dijelovi su puni holofiber čvrsto;
 3. Knotirani "rep" na kraju strane;
 4. Spojite rukav na mjesto drugog kuta šavova;
 5. savijati rukav, mora biti savijen za 90 stupnjeva;
 6. Nemojte prestići - ukloniti dio punila;
 7. Pruža se - dodaje se punilo;
 8. Vratite preostali par kutnih šavova ručno;
 9. Stavlja preostalu stranu ista kao i prvi.

"Repovi" mogu biti ušiveni ili ostavljeni vezani kao ukrasi. Također je poželjno u sredini uzdužnog spoja donjeg valjka umetnuti tajni zatvarač za zamjenu punila. Na katovima 2-4, ne brinite se: ako je dijete pravilno naviklo na lonac, nikad neće raditi.

Male dame i gospodo

Vrijeme je da razgovaramo o razlikama u dizajnu mekih kreveta za djevojčice i dječake. Jednostavno nisu određeni: čovjek je po prirodi vlasnik, a žena je ljubavnica. Ali razlika ovdje nije samo u vrsti riječi.

Mali čovjek, dok je s kandžom, na odmorištu i posjedu, želi vidjeti pokraj njega sve i svima koji su pod njegovom kontrolom. Istodobno i pobrinuti se za lojalnost ljudi i sigurnost imovine. Žena je nigdje: ona ne ide loviti i ratovati. Sve njezine, i tako uvijek ispred nje, a oči su joj plivale. Stoga se predivna polovica želi opustiti iu nekom lijepom kutu, bez dosadnih ekonomskih nedostataka.

Izrada mekog krevetića za djevojčice i dječake

Na temelju takvih instalacija, koje su biološki uključene u nas, izrađuju se strane djevojčica i dječaka. Na stranicama krevetića za djevojčicu, prikladan je suptilan, izuzetan uzorak (pozicija 1 na slici), rubovi, ručevi i čipka. Osobito - čipka. Taktni osjećaj kod žena nešto je drugačiji od muškaraca, au djevojkama se ne razvija dječački; Osjetite i povucite predivnu sitnicu finog seksa neophodnijima. Pitanje je kontroverzno o perlicama i gumama - mogu se odstraniti ili gnjeviti i jesti, ali čipke su svakako korisne. Teško je za odraslu osobu zamisliti koliko zanimljivih i predivnih stvari otkrivaju u svojim pleksusima i obrascima djetetovim očima i prstima. Bolje je da ih nećete štedjeti od jastuka za većinu strana: djevojke nisu tako nestašne i ima više rubova za ukrašavanje. Kako šivati ​​mekane strane jastuka s čipkom u krevetu za djevojku, pogledajte video na kraju sekcije.

Topla boja stranica u krevetiću za dječaka bolje je izdržati prilično velike figure s jasnim obrisima na općenitoj mekoj hladnoj pozadini, poz. 2 na sl. Ovaj dizajn je vrlo teško postići bez rizične kombinacije žutih i hladnih boja. Zatim, prvo, žuta treba uzeti lakše, a plavo je dublje, bogatije. Drugo, potrebno je razinu dominantne kombinacije boje kompenzirati dominantne boje. U praksi je ova zama jednostavna: toplo (žuto) dopušteno dominira veličinom, a na hladnom položaju uglavnom se nalazi na vrhu. Ako ima malo hladnih boja, povećavaju dubinu boje od plave do plave boje, poz. 3. I - džepovi za odmor, posjedovanje kućnih ljubimaca i blizu, poz. 4.

Napomena: na poz. 4 - primjer nepravilnog korištenja dominantnih boja, koji ne žive u ovom krevetiću. Topli tonovi ne mogu dominirati, jer njihovo područje je maleno. I nemoguće postići dominaciju u hladnoći, jer većina njihova područja je pomaknuta dolje.

Video: suknje u krevetiću za djevojku s ukrasima

I više o ukrasima

Vrlo moćan alat, zahvaljujući kojem mekane strane dječjeg krevetića pridonose razvoju djeteta - njihovoj podsvjesnoj (oblikovnoj) izvedbi. Oblikovanje šivanja zahtijeva prilično kompliciranu posebnu pripremu, ali, ako su strane kreveta od jastuka, možete stići s početnim vještinama domaćeg šivanja. Na primjer, kopirajte jastučiće na stranama u obliku oblaka, pogledajte videozapis:

Video: prilagodba isječaka

Pa što šivati?

Sažeti. Najlakši način za šivanje mekih stranica u krevetiću su modularni valjci. Oni će osigurati sigurnost djeteta koja je nemirna. Međutim, mogućnosti uređenja bočnih valjaka i pruga na njima su vrlo ograničene. Najpopularnije mogućnosti za ukrašavanje jastuci, ali je besmisleno pružiti ih džepovima: neugodno je koristiti malu i neugodnu - malo je puzanje, cijela ploča se izvodi. Čvrsti džepovi s džepovima nemaju problema, a njihova prikladnost za dizajn je osrednja. Stoga su prikladni za aktivno dječje i srednje aktivnosti. Fidgetty bi bio bolji u krevetiću s modularnim odbojnicima, i flegmatskim kontemplaatorom ili djevojkom - iza bumpera iz jastuka.

SIDE u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama. Obrasci i savjeti

Strana za dječji krevet je vrlo praktična i neophodna stvar. Ovaj element omogućuje ne samo zaštitu djeteta od hladnog nosa, već i oslabiti njegov kontakt s tvrdim štapovima kreveta.

Veliki dar novorođenčeta bit će branik na krevetu.

Zahvaljujući tim softnim uređajima, beba neće ispuniti bumps u prvoj godini svog života, kada se pokušava samostalno kretati u njegovu krevetiću.

Krevet bebe mora imati sličnu zaštitu. Meke strane mogu prilično zaštititi djecu od ozljeda, modrica i abrazije. Moguće je napraviti lijepe i originalne odbojnike s vašim majcinskim rukama, koristeći gotove uzorke ili stručne savjete.

Ležaljke za bebe za vašu bebu mogu biti i vaša prva ručna šava.

Slični proizvodi mogu se kupiti u bilo kojem od trgovačkih centara. Oni se nazivaju i "odbojnici" ili "stražari", ali je li potrebno provesti veliku količinu novca, jer je prilično lako napraviti rub za krevet od pada s vlastitim rukama.

Da biste osigurali da sve ide glatko, slijedite preporuke navedene u nastavku u članku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Prije donošenja odluke o vrsti šava za odbojnike za dječji krevet, morate razumjeti osnovne pokazatelje za svaku vrstu tih proizvoda i značajke krojenja.

Šivanje strana u krevetu za novorođenče nije teško.

 1. Obrezivanje s uklonljivim poklopcima.

Sastoji se od jastuka s pokrivačima prirodne tvari. Omoti pokrivaju jastučnice i pričvršćuju se patentnim zatvaračima. Prednost je što je moguće šivati ​​dva seta vanjskih pokrivača i oprati ih samo. Međutim, takav aspekt je sumnjičav, jer dijete može zaraziti i jastučnice i jastučići.

Iz tog razloga, strane neće dugo biti suhe i čiste, također će morati biti oprane.

Za šivanje trebat će vam dodatna pamučna tkanina i 4 patentna zatvarača, duljine najmanje 42 cm, što će dovesti do dodatnih troškova. Zamjenjivi pokrivači su zašiveni za nekoliko centimetara više jastučića kako bi ih mogli udobno nositi. Čuva potrebu za upotrebom patentnih zatvarača i patentni zatvarači, budući da imaju male krugove, koje dijete može progutati.

Zato je munje bolje učiniti tajnu, nevidljivo djetetu.

 1. Bočne jastučići.

Pogodno je da je moguće upotrijebiti više punila. U slučajevima malih jastuka veličine 40 - 50 cm debljina bočnih stranica može se povećati. Dakle, krevet će biti topli i udobniji.

Proizvođači jastučića jednostavno se pričvršćuju na šipke uz pomoć žica ili ljepljive vrpce.

 1. Visoki odbojnici.

Pokriti drvene šipke u jasle u cijelosti. Oni su prilično dobro zaštitili bebu od crte i štite od šoka. No dječak se mora ograničiti samo na pogled na unutrašnjost njegova kreveta, što može utjecati na njegovu razinu mentalnog razvoja.

Nedostatak je da potpuno pokrivaju pregled djeteta.

 1. Donje strane djelomično pokrivaju štapove kreveta.

U trgovačkim centrima možete pronaći mnogo izmjena stranica, koje će zasjeniti krevet za 2/3 ili 1/3. Takvi proizvodi imaju nedvojbenu prednost - ne ograničavaju recenziju djetetu i omogućuju mu da prati što se događa oko sebe.

Ali sigurnosne funkcije takvih proizvoda su prilično ograničene.

 1. Kanta s džepovima.

Ako želite napraviti odbojnik s džepovima, onda će bitno stanje biti njihova prisutnost na vanjskoj strani kreveta. Interni smještaj uvijek će mamiti bebu.

Pokušat će izvaditi i ispitati sadržaj.

 1. Valjci.

Oni su izrađeni i osigurani na isti način kao i jastučići. Ova opcija se koristi mnogo rjeđe, jer loše štiti glavu djeteta od udaraca i padova. No, u uvjetima visoke temperature u sobi gdje se dijete nalazi, ova vrsta rubova omogućuje pristup svježem zraku.

Stoga je ova opcija prikladna za novorođenčad koja još uvijek ne zna kako se sami kretati ili puzati.

Zaštitni predmeti izrađeni od vezica u obliku žica, brave ili velcro sposobni su se odmaknuti u trenutku kada dijete skloni ustati i povući rub.

Iz tog razloga, pregled s običnim kopčama je pouzdaniji.

Materijal za primjenu odbojnika je također vrlo važan. Umjetni materijali mogu iritirati kožu, uzrokujući alergijske ili upalne reakcije. Stoga je poželjnije dati samo prirodnu tkaninu.

To će omogućiti da se proizvod opere dobro, brzo se osuši, a da ne izgubi svoj oblik.

Vrste punila za branike u dječjoj postelji

Danas je razvijen veliki broj punila koji imaju svoje zasluge. Naime:

 1. Pjena od gume - mikrofilm, zahtijeva poštivanje posebnih uvjeta.

To je prije svega skrupulozno i ​​kvalitetno sušenje. Ova baza ima tendenciju da zadrži vodu dobro, što pridonosi stvaranju mikroorganizama iznutra.

Pjena od gume ima dobru trajnost, što je važno kod čestih pranja.

 1. Sintetički inverzator je najbolji mikro punilo.

Ovaj materijal nije skup, jednostavan, prilično fleksibilan, savršeno prati i odmah se suši. Njegove osobine ometaju stvaranje gljivica.

Najvažnija stvar u izradi strane vlastitim rukama je prekriti tkaninu tako da se punilo ne rolati.

 1. Hollofiber - najnoviji punjač, ​​kvaliteta prelaska sintetičkog zimovala.

Apsolutno netoksičan, ne zadržava vlagu, odmah se suši, bez promjene izvorne konfiguracije. Zbog spiralne teksture, punilo je vrlo otporno na habanje.

To ne uzrokuje alergijske reakcije, što je vrlo važno za djecu.

 1. Periotek je inovativno vlakno.

Njegova glavna prednost je hipoalergijska. Ovo je vrlo fleksibilan umjetni materijal, savršeno prati.

Također se brzo suši i savršeno održava svoj oblik.

 1. Hollkon - umjetno punilo.

Ima fantastične značajke otporne na toplinu. Apsolutno nije alergičan, fleksibilan i otporan na habanje.

Neophodan za hladne i puhane sobe.

 1. Poliester - šuplje vlakno.

Ima antialergijske osobine. Ne gubi svoju originalnu konfiguraciju. Ne privlači vodu i miris.

Dijete se osjeća u takvom krevetu vrlo udobno.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću za novorođenčad sa svojim rukama, korak po korak upute

Kako bi se odbojnici u krevetiću za novorođenčad s vlastitim rukama, obrasci nisu obvezni. Označavanje možete napraviti izravno na tkanini. Da biste napravili pravu mjeru za šivanje strane, samo trebate izmjeriti perimetar krevetića i podijeliti ga s brojem jastuka. No, budući da kolijevci obično imaju standardne parametre, možete koristiti sljedeće veličine.

 1. Napravite 4 pojedinosti - 43 za 63 cm.
 2. Napravite 4 pojedinosti - 43 do 123 cm
 3. Za rubove bit će potrebne komade materijala, širine 7 cm, duljine 180 cm.

Obrnute strane u krevetu s veličinom.

Spremni odbojnici u krevetiću za novorođenče.

Kako šivati ​​krilati u stranu

Da biste se šavali, morate znati nekoliko nijansi. Duljina krilca može se mijenjati. Minimalno, to bi trebalo biti 1,5 puta dulje od dijela. U tom slučaju neće se pojaviti vrlo bujne nabore.

Kada je dulji od dva puta duži, nabori će biti vrlo voluminozni.

Lončar se lako može pričvrstiti na šivaći stroj. Prikupljajte rukavice rukom s pravilnom iglom. Da biste to učinili, uzmite iglu željene duljine iglom. Onda je ležao stvar "harmonika", probijajući joj iglu. Sada ostaje samo da se ravnomjerno rasprostire po čitavoj duljini niti.

Da biste odmah dodirnuli grudicu, trebate ga postaviti između dva sloja materije.

Vjerujte u vlastitoj snazi. Ako majka ili baka stvarno žele napraviti ruku za bebu sa svojim vlastitim rukama, zasigurno će se riješiti.

Uostalom, ljubav i energija, koju narodni ljudi prenose, ne mogu biti zamijenjeni bilo kakvim tvorničkim ljepotama, ali djeca to posebno osjećaju.