Utrozhestan tijekom trudnoće: indikacije i kontraindikacije

Zasnivanje

Često se žene suočavaju s hormonskim problemima koji ometaju zanoktivanje djeteta ili ga nose. Najčešći uzrok pobačaja u prvom tromjesečju je nedostatak progesterona, koji se naziva hormon trudnoće. Proizvodi žuto tijelo. Urozhestan tijekom trudnoće u većini slučajeva koristi se posebno za liječenje ove patologije.

Utrozhestan se također propisuje za normalizaciju ciklusa, liječenje nekih benignih bolesti organa reproduktivnog sustava i podupiranje druge faze ciklusa. U ovom slučaju, žene su prirodno zainteresirane za pitanje koje je vjerojatnost trudnoće uzimanje Utrozhestana ili njegovog analoga - Duphaston, i koje daljnje radnje treba poduzeti ako se trudnoća ipak dogodila.

Karakteristike lijeka

Da bi se to riješilo, posebna pozornost treba posvetiti mehanizmu lijeka, indikacijama i kontraindikacijama, kao i načinima prijema i otkazivanju.

Sastav i mehanizam djelovanja

Aktivni sastojak je prirodni progesteron, čija je kemijska formula poboljšana kako bi se olakšala apsorpcija iz gastrointestinalnog trakta ili vagine. Pripada grupi progestina. Progestogen (progesteron) je hormon koji proizvodi korpus luteum koji se stvara nakon ovulacije na mjestu sazrijevanja jaja. Pročitajte više o žutom tijelu →

Hormon priprema endometru (unutrašnje obloge) maternice kako bi u njega uvelo oplođeno jaje, smanjuje kontraktilnu aktivnost maternice, čime pridonosi očuvanju trudnoće. Također utječe na mliječne žlijezde, potičući pripremu za dojenje.

Apsorpcija lijeka brzo se javlja i iz gastrointestinalnog trakta i vagine. Glavna razlika je u tome što se intravaginalnom primjenom progesteron brzo nakuplja u maternici, a lokalni efekti su izraženije. Ako uvođenje lijeka prelazi 200 mg dnevno, koncentracija hormona u krvi odgovara prvome tromjesečju trudnoće.

Upozorenja za uporabu

Utrozhestan tijekom trudnoće iu drugim razdobljima propisuje se samo kada je manjak progesterona u tijelu. Postoje razlike indikacije za uzimanje lijeka oralno i vaginalno.

Utrozhestan se primjenjuje unutar:

 • neplodnost zbog neuspjeha druge faze ciklusa;
 • kršenje ciklusa zbog nedostatka ovulacije;
 • mastitis;
 • teškog predmenstrualnog sindroma (PMS);
 • premenopauzalna bolest;
 • zamjensku terapiju kod žena nakon menopauze.

Urozhestan kao vaginalni supozitoriji propisuju se za:

 • zamjensku terapiju i terapiju "podrške" u in vitro fertilizacijskim protokolima (IVF);
 • rani početak menopauze;
 • neplodnost zbog neuspjeha druge faze ciklusa;
 • sprečavanje spontanih pobačaja i prijevremenog poroda kod žena koje su izložene riziku;
 • prijetio pobačajem;
 • obični pobačaj zbog niskih razina progesterona.

Valja napomenuti da se Utrozhestan tijekom trudnoće može koristiti samo intravaginalno. Tijekom razdoblja dojenja lijek se ne može koristiti, jer prodire u majčino mlijeko i djelovat će na hormone djeteta.

Otpustite obrazac i analoge

Lijek je dostupan u posebnim želatinskim kapsulama koje sadrže 100 ili 200 mg prirodnog mikroniziranog progesterona. Pomoćni elementi - biljno ulje i sojino lecitin. Kapsule se mogu koristiti za oralnu primjenu i vaginalnu primjenu, ovisno o indikaciji. Paketi obično sadrže 7, 14 ili 30 kapsula, ovisno o proizvođaču i dozi.

Analogni Utrozhestan - Duphaston, dostupan je u tabletama za oralnu primjenu, za razliku od Utrogestana, sadrži sintetički analog progestogena.

Korištenje lijeka tijekom trudnoće

Utrozhestan može dodijeliti opstetričar za prevenciju pobačaja, ako je žena u opasnosti od pobačaja ili niske razine progesterona vlastite krvi. Hitno, lijek može biti propisano kada je prijetnja pobačaja ugrožena kako bi se spriječila.

Žene su u opasnosti ako:

 • u prošlosti su bili spontani pobačaji u prvom tromjesečju trudnoće povezani s gestagen deficiency;
 • Postignut je postupak in vitro oplodnje;
 • postojala je neplodnost zbog nedostatka lutealne faze;
 • žena je preuzela Duphaston ili Utrogestan u vrijeme začeća;
 • u drugom tromjesečju trudnoće bilo je ranije pretilih rađanja;
 • Postoji skraćenje cerviksa u sadašnjosti.

No, svaka trudnoća je individualna, pa se pitanje imenovanja lijeka mora odvesti ginekologu, uzimajući u obzir povijest žena, komorbiditeta, dobi i drugih važnih čimbenika.

Otkazivanje Utrozhestane tijekom trudnoće je dug proces, ne možete naglo prestati uzimati lijek, budući da pad razine progesterona može izazvati spontani pobačaj. Smanjenje doze obično traje 1-1,5 mjeseci. Vrijeme kada trebate početi smanjivati ​​dozu može odrediti samo liječnika.

Otkaz razdoblje pacijent bi trebao voditi brigu o njihovoj dobrobiti - označiti broj i prirodu ispuštanja u bolesnika koji primaju utrozhestan tijekom trudnoće, prisutnost boli ili osjećaj petrification u trbuhu, povlačenjem bolove u donjem dijelu leđa ili sacrum. Ako postoji krvavi iscjedak, kao i smeđa ili crna bol, onda je potrebno odmah otići u bolnicu.

Prednosti lijeka su očite - pomaže u podnošenju trudnoće, slabosti su nuspojave (i vrlo su česte) i potreba za postupnim povlačenjem.

Često su žene u situaciji kada je hormon propisan za potporu drugoj fazi ciklusa. Tijekom recepcije dolazi do trudnoće, ali žena još ne zna za to i otkazuje lijek kako bi izazvao još jednu menstruaciju. To može izazvati pobačaj ili propušteni pobačaj, što je nedostatak lijeka.

Oko 50% pobačaja u ranoj fazi su uzrokovane genetskim poremećajima i zaraznim bolestima. U takvim slučajevima, Utrozhestan ili Duphaston neće pomoći u očuvanju trudnoće, ali će odgoditi samo početak pobačaja. Stoga je imenovanje lijeka opravdano samo kada je dokazano nedostatak progesterona u ovoj trudnoći ili višestruka pobačaja zbog nedostatka progesterona u prošlosti.

Način primjene lijeka tijekom trudnoće

Urozhestan se tijekom trudnoće primjenjuje intravaginalno: kapsula je umetnuta duboko u vaginu, nakon WC-a vanjskih genitalnih organa.

Način korištenja:

 • Tijekom prijetnje pobačaja ili prevencije abortusa, doza utrozestana kreće se od 200 do 400 mg dnevno. Podijeljen je u dvije doze. Treba ga uzimati svakodnevno u 1 i 2 trimestrima. Do kraja drugog tromjesečja lijek se postupno otkazuje.
 • Kada se IVF doziranje određuje pojedinačno. Započnite s primanjem od dana injektiranja hCG i nastavite do kraja 2. trimestra. Maksimalna doza je 600 mg, podijeljena u 3 doze dnevno. Ova doza se postiže postupno prema individualnoj shemi, a postupno lijek otkazuje.
 • Profilaktička davanja kod žena kod kojih postoji rizik od prijevremenog poroda (skraćivanje cerviksa, nepovoljna povijest) - od 22. do 34. tjedna u dozi od 200 mg jednom dnevno noću.

U svim slučajevima liječnik može promijeniti dozu, jer to ovisi o razini hormona određenog pacijenta i problema koji postoje. Ne možete preskočiti metode lijeka i otkazati ga sami.

Kontraindikacije i nuspojave

Nuspojave se obično pojavljuju pri uzimanju lijeka u unutrašnjosti, a intravaginalnom primjenom zapažaju se samo lokalne alergijske reakcije na komponente kapsule - spaljivanje, svrbež, masni vaginalni iscjedak.

Međutim, neke žene se žale na pospanost, vrtoglavicu i povećanu toksikozu. Unatoč nepotvrđenim podacima, morate imati na umu takve sustavne nuspojave.

kontraindikacije:

 • komponenta netolerancije;
 • tromboza, tromboflebitis, moždani udar, infarkt miokarda u sadašnjosti ili prošlosti;
 • nepotpuni pobačaj;
 • raka dojke ili organa reproduktivnog sustava, kao i sumnja na rak;
 • porfirijom;
 • vaginalni krvarenje s neobjašnjivim uzrokom.

Lijek se uzima oprezno u bubrežnoj i jetrenoj insuficijenciji. Prije imenovanja se procjenjuje veličina rizika i moguće koristi. Tijekom recepcije potrebno je kontrolirati biokemijsku analizu krvi i urina.

Dakle, Utrozhestan - nezaobilazni lijek za pobačaj zbog nedostatka progesterona. Nažalost, mnogi liječnici to propisuju bez dovoljnog razloga. Ako postoje sumnje o tome je li lijeka propisno propisana, preporučljivo je otići na sastanak s drugim liječnikom.

Ako je imenovanje potvrđeno, potrebno je davati dulje vrijeme Utrozhestan, unatoč visokoj cijeni lijeka. Srećom, s intravaginalnom primjenom, vrlo rijetko uzrokuje nuspojave. Lijek se smatra sigurnim za fetus, iako se istraživanje još uvijek provodi.

Autor: Julianna Fry, opstetričar-ginekolog,
posebno za Mama66.ru

Što je propisana lijekom Utrozhestan tijekom trudnoće?

Kada planirate dijete, zatrudnjeti i tijekom ovog prekrasnog razdoblja, mnogi ginekolozi opstetričara savjetuju i propisuju različite hormonske pripravke.

Tijekom trudnoće, važno je da tijelo sadrži dovoljnu količinu progesterona hormona, jer njegov nedostatak u tom razdoblju prijeti razvojem različitih komplikacija i posljedica.

Razine progesterona tijekom trudnoće:

 • sprječava kontrakcije maternice;
 • utječe na pravilan razvoj ploda;
 • pomaže očuvanju i zaštiti fetusa tijekom formiranja, rasta i razvoja;
 • doprinosi normalnom tijeku rada.

Lijek "Utrozhestan" imenovan je upravo u ove svrhe, kako bi sačuvao trudnoću i poboljšao stanje budućih majki.

Kako se nositi s nadutostima u ranoj trudnoći, pročitajte ovaj članak.

Odavde ćete naučiti kada započne treći trimestar trudnoće i kako je karakteriziran.

Što je droga Utrozhestan

Utrogestan je hormonalni lijek koji je sintetički analog progesterona.

Lijek je priložen upute za uporabu.

Ovaj lijek dostupan je u obliku okruglih (100 mg svakog) ili ovalnog (200 mg svakog) žućkaste kapsule ili svijeće. Dakle, Utrozhestan se uzima oralno ili ubrizgava duboko u vaginu.

Kada je trudnoća najprikladnija upotreba svijeća, jer rezultat je brži i ima manje nuspojava. Glavna specifična nuspojava kapsula od svijeća je neizvjesnost o reakciji probavnog sustava budućih mama na ovaj lijek.

Međutim, trošak svijeća Utrozhestan znatno veći od ovog lijeka u kapsulama. Cijena ovisi o obliku otpuštanja, varira oko 400-450 rubalja. Možete kupiti samo u ljekarnama po recept.

Što je Utrozhestan propisan tijekom trudnoće i kako funkcionira?

Često, ginekolozi propisuju lijek Utrozhestan tijekom trudnoće. To je savršeno prihvatljivo u sljedećim slučajevima:

 • s nedostatkom progesteronskog hormona u tijelu, tj. da se obnovi hormonska razina;
 • kao sprečavanje prijetnje pobačaja, jačanje uterusa;
 • kada dođe do krvavog pražnjenja;
 • prije planiranja trudnoće.

Utrozhestana doziranje tijekom trudnoće

Trajanje tijeka primjene i doziranje određuje liječnik koji vodi. Liječnik se temelji na prisutnosti kontraindikacija za zdravlje i tijekom trudnoće.

Prvo tromjesečje trudnoće smatra se najopasnijim za žensko tijelo, budući da u tom razdoblju može doći do propadanja mehanizma progesteronske proizvodnje, njegov broj će dramatično padati.

U trećem tromjesečju lijek nije propisan, propisan je drugi analog, jer može doći do nepravilnosti u jetri. Pored toga, nedostatak hormona u ovom razdoblju više nije tako opasno kao i njegov višak.

Najaktivniji i mekši učinak na tijelo Urozhestan u obliku svijeća. Svijeće se bolje apsorbiraju u krv bez utjecaja na funkcioniranje unutarnjih organa od kapsula.

U pravilu, Utrozhestan se imenuje 2 puta dnevno, ujutro i navečer. Kapsule se moraju uzeti vodom, po mogućnosti pola sata prije jela.

Tijekom obroka nije preporučljivo. Svijeće za ulazak u večernjim satima prije spavanja, a ujutro, računajući vrijeme leći pola sata nakon ulaska u vaginu. Trajanje tečaja je odabrano pojedinačno u svakom pojedinom slučaju.

U svakom slučaju, nemoguće je zaustaviti uzimanje lijeka naglo, samo pod nadzorom liječnika i praćenje pojave nuspojava. Na primjer, smanjenje doze lijeka može dovesti do pojave krvarenja i bolnih osjeta u donjem dijelu trbuha.

U takvim slučajevima, smanjivanje i prestanak uzimanja lijeka ne vrijedi. U nedostatku bilo kakvih promjena, možete zaustaviti uzimanje lijeka pod daljnjim promatranjem od strane liječnika.

Informacije o predoziranju ovog lijeka nisu dostupne. Također nije otkrivena opasna interakcija s drugim lijekovima.

Kontraindikacije i nuspojave

Kao i svaki drugi lijek, Utrozhestan ima kontraindikacije za uporabu u:

 • problemi s djelovanjem jetre;
 • predispozicija za tromboflebitis;
 • maligne bolesti;
 • dijabetes melitus; bolest
 • bronhijalna astma;
 • zatajenje srca;
 • bolesti centralnog živčanog sustava.

Unatoč činjenici da je lijek hormonalan, on ne utječe na povećanje tjelesne težine, stvaranje edema i povećanje krvnog tlaka.

Nuspojave se mogu pojaviti u obliku distrakcije, pospanosti i vrtoglavice. Pri uzimanju kapsula Utrozhestan može se promatrati poremećaj probavnog sustava. Zbog vaginalne primjene može doći do gori ili svrbeža u vaginalnom području.

Zašto postaviti Utrozhestan pri planiranju trudnoće

Niske razine progesterona u tijelu mogu uzrokovati nemogućnost trudnoće.

Pri planiranju djeteta, liječnik može imenovati Utrozhestan u sljedećim slučajevima:

 • dijagnoza neplodnosti koja je uzrokovana niskim razinama hormonskog progesterona;
 • u slučajevima prethodnog pobačaja zbog hormonskog neuspjeha i niskih razina progesterona;
 • niska koncentracija glavnog hormona trudnoće - progesteron - u krvi.

Prihvaćanje Utrozhestana, kao sintetičke zamjene za progesteron, pomaže ubrzati dugo očekivani rezultat i trudnoću.

Prije imenovanja i davanja lijeka, žena mora proći liječnički pregled.

Pri planiranju trudnoće, tijek liječenja i doziranje određuje isključivo liječnik, na temelju kliničke situacije. Samodopad i odabrana doza mogu pogoršati situaciju i utjecati na zdravlje žene i uspješnu koncepciju djeteta.

Ako postoje previše izražene nuspojave, lijek treba zaustaviti.

Urozhestan tijekom trudnoće: recenzije

Nedostatak progesterona prilično je čest razlog zbog kojeg se parovi susreću pri planiranju djeteta, kao i mnogih trudnica kod nošenja djeteta. Djelovanje lijeka Utrozhestan osigurava glavna komponenta - progesteron. Ovaj je lijek propisan ženama, pri planiranju djeteta, kao i trudnicama s niskim sadržajem progesterona u tijelu. Prema pregledima i rezultatima, možete procijeniti pozitivan učinak lijeka. Uzimanje ovog lijeka dovelo je do željene trudnoće većine žena za relativno kratko vrijeme. Trudnice su pomogle u otklanjanju prijetnje prekida i obavljanja željenog djeteta.

Recenzije žena koje su uzimale Utrozhestan:

Početkom drugog tromjesečja pojavila su se mrlja. Nakon pregleda i testiranja, bio mi je dijagnosticiran nedostatak progesterona. Liječnik je propisao svijeće Utrozhestan. Lijek mi je pomogao, iscjedak je otišao gotovo odmah. Dakle, ako je propisano, bolje je piti.

Postojala je prijetnja pobačaja, stalno je uterus bio u dobroj formi. Uzeo je tabletu Utrozhestan. Nakon prijema primijetila je letargija i slabost, cijelo vrijeme kad sam htio spavati.

Dodatne informacije o drogi Utrozhestan mogu se naći u sljedećem videu.

Urozhestan tijekom trudnoće

Urozhestan tijekom trudnoće koristi se kao analog progesterona.

Indikacije za primanje urozhestana tijekom trudnoće

Utrozhestan može pomoći u liječenju neplodnosti ili umjetne oplodnje. Urozhestan tijekom trudnoće također je propisana onima koji imaju nisku razinu progesterona u krvi, a na temelju toga su došlo do pobačaja ili preranog rođenja. Utrozhestan može biti postavljen trudna ako ima fibroide maternice kako bi spriječila rast. Utrozestanske kapsule i supozitorije sastoje se od biljnih sastojaka, prirodnog analoga progesterona biljnih sirovina. Otpuštanje lijeka kapsule 100 mg i 200 mg.

Lijek normalizira proizvodnju endometrija, smanjuje neželjenu aktivnost mišića maternice.

Neki od vas, drage majke, apsolutno uzalud se plaše imenovanjem Utrozhestana, boje se riječi "hormonalni lijek". Komponente lijeka ne mogu naštetiti djetetu.

Utrozhestan pri planiranju trudnoće

Utrozhestan tijekom trudnoće propisan zbog nedostatka progesterona. Progesteron pridonosi razvoju trudnoće i obično se proizvodi u dovoljnim količinama nadbubrežnih žlijezda i placente.

S teškim varikoznim žilama i bolestima jetre, lijek nije propisan. Ona priprema tijelo za začeće, a da to ne ošteti. Dostupno u obliku svijeća, u obliku kapsula. Kapsule se uzimaju uvečer u dozi od 200-300 mg, koje se moraju podijeliti na dva puta.

Kako je urozhestan utječe na trudnoću?

Urozhestan tijekom trudnoće pomaže jajetu da implantati normalno na zid uterusa i dalje podupire svoj uobičajeni razvoj embrija. Utrogestan je sintetički analog progesterona. To ne utječe na dijete. Budite oprezni propisani za varikozne vene, dijabetes i bolesti središnjeg živčanog sustava. Lijek se tijekom mjeseca postupno otkazuje, smanjujući dozu. Nedostatak progesterona često završava u sterilnosti, ali imamo dobre vijesti za vas - sada ovaj problem može biti potpuno riješen! Samo nemojte uzeti samo liječenje, drage žene, jer trudnoća je vrlo delikatan proces, a najmanji pomak u hormonskim razinama može uzrokovati pobačaj. Prije nego počnete uzimati krv za progesteron.

Urozhestan u ranoj trudnoći

Urozhestan tijekom ranog trudnoće, u prvom tromjesečju, propisuje se uglavnom u obliku svijeća, koji se ujedno uvode u isto vrijeme navečer svaki dan. Ovaj oblik lijeka je prikladan za tablete, jer uzrokuje manje štetnih događaja za trudnicu i dijete, posebno od jetre.

Mnogi od problema s nošenjem lijeka mogu se riješiti propisivanjem odgovarajuće doze progesterona kod žena. Lijek smanjuje ton maternice i stavlja u red živčanog sustava. Nuspojave Utrozhestan tijekom trudnoće u ranoj fazi: vrtoglavica i zbrka, dakle, biti izuzetno oprezni prilikom vožnje automobila i na poslu. Tromboflebitis, varikozne vene i problemi s jetrom mogu biti razlog zbog kojeg liječnik neće vam dati tretman s Utrozhestanom. U većini slučajeva, Utrozhestan je dobro podnio. Dodatna briga je potrebna pri uzimanju lijeka za trudnice koje pate od dijabetesa i imaju probleme u kardiovaskularnom sustavu. Nema jednolike preporuke za sve trudnice - moguće dnevno doziranje iznosi 300-600 mg. Budući da lijek ima biljnu bazu, nećete moći dobiti tjelesnu težinu kada ga uzimate. On ne sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata i lipida. Utrozhestan ne uzrokuje edem i ne šteti bebi, ne dovodi do hormonskih poremećaja u djeteta nakon rođenja. To se očituje činjenicom da se stotine tisuća djece diljem svijeta rodilo zahvaljujući činjenici da je liječnik preporučio Utrozhestan pod prijetnjom pobačaja. Lijek nema analoga.

Urozhestan u 5. tjednu trudnoće

Trudnoća je poseban uvjet za tijelo, to je razlog za radost i nove nade. No, često, tijekom trudnoće, za kratko vrijeme, potrebno je propisati lijekove koji ga pomažu u očuvanju. Urozhestan tijekom trudnoće u 5 tjedana može se propisati, ako je malo krvarenje ili uterus je u dobroj formi. Utrozhestan je dizajniran za dugoročnu uporabu. Izrađuje se na bazi biljnih sirovina. Zato smanjenje razine hormona ne bi trebalo uzrokovati paniku, može se potpuno eliminirati bez utjecaja na zdravlje tijekom trudnoće. No, samo-liječenje nikako ne smije biti učinjeno - sve je pod kontrolom ginekologa!

Lijek ima najmanje nuspojava, a uzimajući ga nećete patiti od edema ili povećanja težine. Normalizira strukturu endometrija u ranom razdoblju trudnoće, tako da dijete može biti dobro u vašem želucu.

Ne možete naglo otkazati lijek. Liječnik će vam na recepciji reći kako najbolje smanjiti dozu. Obično se smanjuje za 50 mg tjedno.

Utrozhestan u 13. tjednu trudnoće

Utrozhestan je u 13. tjednu trudnoće propisan ako postoji opasnost od prestanka trudnoće zbog nedostatka progesterona. Ovaj je problem danas vrlo uobičajen. Često je također propisan antispazmik. U potpunosti su kompatibilni s Utrozhestanom. Urozhestan tijekom trudnoće u većini slučajeva propisan je u dozi od 200 mg. Utrozhestan ne potiskuje proizvodnju hormona trudnoće vašeg tijela, već ih nadopunjuje i stoga ne može biti štetan. Jedino što treba uzeti u obzir je da žene ne bi trebale biti dodijeljene ženama s jetrenim problemima, trombozom i varikoznim žilama.

Utrozhestan na kasnu trudnoću

Urozhestan tijekom kasne trudnoće može se koristiti ako je nerazvijenost posteljice. Ako postoji kronično pobačaj, liječnik može igrati na sigurnom i propisuje vam je nakon 20 tjedana i gotovo do rođenja. Također Utrozhestan u kasnijim razdobljima je prikazan onima mama koji su imali IVF. Poželjno je koristiti svijeće - oni ne djeluju na jetru. Ne možete se brinuti - droga ne šteti fetusu.

Utrozhestan nakon 20 tjedana trudnoće

Urozhestan u trudnoći nakon razdoblja od 20 tjedana rijetko je propisan, budući da hormonska podrška nakon tog razdoblja zapravo gubi značenje. Ali se događa da, prema rezultatima krvnih testova, još uvijek nema dovoljno progesterona, čak i uzimajući u obzir činjenicu da je do 20. tjedna počinje proizvoditi posteljicu. U tom slučaju, prije isporuke može biti potrebno piti Utrozhestan. Također, problem može biti relevantan ako je trudnoća zbog umjetne oplodnje i kod žena s urtikularno-cervikalnom insuficijencijom.

Utrozhestan 22 tjedna trudnoće

Urozhestan tijekom trudnoće kod 22 tjedna propisan za skraćivanje cerviksa, jer to može uzrokovati prerano rođenje zbog prijetnje ranog otkrivanja. Ako povijest pobačaja, propušteni pobačaj ili preranog rada, liječnik također može propisati Utrozhestan da zaštiti. Ništa nije u redu s tim. Strogo slijedite njegove preporuke i kada dođe vrijeme, prema propisanoj shemi, otkazite lijek. Sigurno će vam pomoći da rodite zdravu bebu na vrijeme, a da ga ne biste mu nanijeli nikakvu štetu, budući da sadrži biljni analogni progesteron.

Utrozhestan 30 tjedana trudnoće

Utrozhestan 30 tjedana trudnoće propisano za kratki mekani cerviks i ako je dijete smješteno nisko u maternici. Ako vam liječnik propisuje Utrozhestan u takvom razdoblju, on ima razlog za to, pa ne biste trebali odbiti - to može biti opasno za dijete. Naravno, uglavnom se droga koristi u ranoj fazi, ali svaki je klinički slučaj potpuno individualan. Vjerujte stručnjake.

Duphaston ili urozhestan tijekom trudnoće: što je bolje?

Progesteron je hormon trudnoće koji proizvodi pelud i nadbubrežne žlijezde. Oba su lijeka osmišljena kako bi nadoknadila nedostatak progesterona u tijelu žene. Placentna insuficijencija jedan je od najčešćih uzroka pobačaja.

Razlika je u tome što je Utrogestan prirodni analog progesterona, a Duphaston je sintezni progesteron. Ali iskustvo Duphastona je duže, što se može pripisati pluses.

I Duphaston i Utrozhestan tijekom trudnoće oslobađaju povećani ton maternice.

Utrozhestan ima blagi sedativni učinak.

Duphaston je mnogo jači lijek. U pravilu se propisuje u dozi od 1-4 tabela do 18 tjedana. Kontraindikacije: astma, dijabetes.

Upute za uporabu utrozhestana tijekom trudnoće

Utrozhestan tijekom trudnoće se uzima oralno ili intravaskularno. Obično je doza tableta 200 mg. Lijek se uzima u dvije doze.

U vagini je ubrizgano 200 mg lijeka u dvije doze, bolje je noću, jer ima tendenciju protjecanja.

Utrozhestan pažljivo primijeniti dijabetes, epilepsija, depresija, varikoziteti, tromboze, problema s jetrom kada nije u naknadu fazi malignosti ženskih genitalija i mliječnih žlijezda u trenutku primanja ili povijesti.

Pri uzimanju lijeka može biti pospanost i odsutnost. Budite oprezni pri vožnji.

Utrozhestan tijekom trudnoće danas često propisuje ginekolozi. Međutim, treba paziti pri uporabi progesterona tijekom trudnoće, samo-lijek je neprihvatljiv. U nekim europskim zemljama Utrozhestan se ne koristi. To je zbog činjenice da je njegov učinak na fetus još uvijek malo proučavan. Lijek je nov. U kojim je slučajevima lijek opravdan:

 1. Ako laboratorij u krvnom testu tijekom trudnoće otkrije nedostatak progesterona.
 2. Ako imate pobačaj uobičajenog zbog nedostatka progesterona.
 3. Ako ne možete zatrudnjeti zbog nedostatka progesterona.

Nemojte zaboraviti da dozu i trajanje liječenja s Utrogestanom postavlja samo liječnik! Obično se doza od 200-300 mg daju dva puta. Ukidanje lijeka se provodi postupno. Otkazni plan propisan od strane liječnika. Obično se 100 mg manje primjenjuje svaki tjedan od prethodnog do potpunog povlačenja. Brzo otkazivanje može potaknuti pobačaj!

Koliko treba uzeti urozhestan tijekom trudnoće?

Utrozhestan tijekom trudnoće osigurava očekivanu majku učinkovitu hormonsku podršku. Propisan je ako postoji opasnost od pobačaja prije 24. tjedna trudnoće. U žena s problemima jetre, poželjno je koristiti Utrodhestan svijeće.

Otkazivanje urozhestane tijekom trudnoće

Urozhestan se tijekom trudnoće otkazuje, smanjujući dozu za 100 mg tjedno ili 50 mg svaka tri dana. Istodobno osigurajte da nema krvarenja iz genitalnog trakta. U svakom slučaju, Utrozhestan se postupno otkazuje kako ne bi naškodio djetetu.

Izlučenja nakon urozestana tijekom trudnoće

Selekcije nakon uvođenja svijeća Urozhestan tijekom trudnoće ne smije vas zamarati, jer se topi u vaginu i izlazi. Bijeli pražnjenje je norma u ovom slučaju.

Zacrnjenje zahtijeva podešavanje doze lijeka. Ako nađete zamku u donjem rublju, idite na izuzetan sastanak s ginekološkim liječnikom!

Trudnoća nakon uzimanja urozhestane

Željena trudnoća ponekad se ne javlja zbog nedostatka progesterona. Urozhestan tijekom trudnoće iu fazi planiranja u obliku kapsula i svijeća kako bi se mogli nositi s ovim problemom. Tisuće žena je pomogao da se zatrudne i roditi zdravom djetetu. Da bi bili sigurni, u fazi planiranja, liječnik može propisati Utrozhestan za žene s aknama ili muškim tipom rast kose. Ne možete sami propisati lijek. Prihvaćanje Utrozhestana kod nekih žena uzrokuje vrtoglavicu i pospanost.

Prijem urozhestana s propuštenim pobačajem

Urozhestan tijekom trudnoće može se propisati nakon propuštenog pobačaja, osobito ako postoje uznemirujući simptomi, na primjer, smeđi pražnjenje. Progesteron koji se nalazi u lijeku će vam pomoći nositi trudnoću. Utrogestanska tableta ili svijeće su pijane ili se primjenjuju ujutro i navečer. Obično je doza 200-300 mg dnevno, ali ako je prijetnja vrlo jaka, a prema analizi se izražava disfunkcija hormonske sfere, doza se može povećati na 600 mg dnevno.

Utrozhestana dozu tijekom trudnoće

Urozhestan tijekom trudnoće, ako postoji manjak progesterona, propisano je 200-300 mg ujutro i navečer iznutra ili intravaginalno. Način primjene odabire liječnik, uzimajući u obzir vaše pojedinačne značajke.

Kod IVF-a i abnormalnog pobačaja, ginekolog može povećati dozu do 800 mg (također u dvije doze). U tom slučaju terapija se nastavlja do 24-26 tjedana trudnoće.

Urozhestan 100 tijekom trudnoće

Urozhestan tijekom trudnoće koristi se u obliku kapsula od 100 i 200 mg. Različite doze omogućuju individualni pristup imenovanju lijeka za svakog pacijenta. Dokazano je da je intravaginalna primjena kapsule s prijetnjom pobačaja učinkovitija i sigurnija od uzimanja tableta unutar. To smanjuje nuspojave i ne šteti jetri.

Urozhestan se pažljivo koristi za probleme s funkcioniranjem bubrega i jetre, varikoznih vena, dijabetesa i epilepsije.

Urozhestan 200 tijekom trudnoće

Progesteron i dalje tijekom menstrualnog ciklusa, kada nema trudnoće, priprema tijelo za eventualno vezanje oplođenog jajašca. Proizvodi žuto tijelo. Corpus luteum javlja se na mjestu pucanja folikula s jajnim stanicama i privremena je endokrinska žlijezda.

U osnovi, droga Utrozhestan 200, koja sadrži biljni analog progesterona, propisuje se u prvih 24 tjedna trudnoće, a zatim se lijek prestaje, jer se počinje akumulirati u jetri i nepovoljno utječe na njegovu funkciju.

Kontraindikacije za uzimanje droga Utrozhestan tijekom trudnoće: dijabetes, epilepsija, depresija, varikozne vene, teška disfunkcija jetre, tumori ženskih genitalnih organa i mliječne žlijezde.

Možda imate neke neželjene nuspojave dok uzimate lijek, na primjer, pospanost i zbunjenost. Pojedinačna osjetljivost, alergija je moguća.

Svijeće su urozhestan tijekom trudnoće

Progesteron pomaže oplođeno jaje da se potpuno razvije. Ali ponekad se dogodi da mu nedostaje žena u njezinu tijelu. I tada trudnoća uopće ne može doći, ili dolazi, ali se zaustavlja i završava pobačajem. U ovom slučaju, liječnik inzistira na uzimanju progesterona tijekom sljedeće trudnoće. S obzirom da trudnoća i lijek kompatibilan dovoljno, potrebno je smanjiti sve moguće nuspojave i na pretek jetru, rad dva, ginekolog može propisati bez tableta i čepića, na primjer, Utrozhestan.

Industrija proizvodi svijeće od 100 mg i 200 mg. Lijek u obliku vaginalnih supozitorija vrlo se brzo apsorbira u krv, zaobilazeći jetru. Utrozhestan je izvrsno u kombinaciji s vitaminskim kompleksima za trudnice i sedative. Ukidanje lijeka se provodi u II. Tromjesečju, postupno smanjujući dozu. Nemojte naglo povlačiti lijek Utrozhestan tijekom trudnoće.

Tablete su urozestani tijekom trudnoće

U naše vrijeme, problem pobačaja vrlo je relevantan. Samo 80% trudnoće završava porođajem. Stres i spolno prenosive bolesti imaju najviše utjecaja na zdravlje žena. Ginekolog može propisati utrogestansku trudnu pilulu ako su ovi negativni čimbenici utjecali na njezine hormone i njezina razina progesterona se smanjila. Urozhestan tijekom trudnoće se također koristi u obliku svijeća, ali u nekim slučajevima liječnik može odlučiti da je oblik tableta prikladniji za određenu trudnicu. Ovaj lijek smanjuje kontrakciju maternice i jajovoda. Lijek nadovezuje hormone koji proizvode žensko tijelo. Prekomjerna razina progesterona u primjeni je nemoguća. Ipak, postoji niz kontraindikacija: tromboza, maligni tumori ženskih genitalnih organa, teška bolest jetre, što dovodi do snažnog kršenja njezine funkcije.

Urozhestan tijekom trudnoće

Urozhestan tijekom trudnoće koristi se kao hormonski lijek, koji je sintetički analog progesterona - hormon trudnoće. Njegova je razlika od ostalih analoga kompletno kemijsko ponavljanje molekule progesterona. Međutim, prirodni progesteron u crijevu se ne apsorbira pa su stvorili sintetički analog. Može se primijeniti i lokalno, u svijeće i iznutra, u kapsulama.

Prema stupnju sigurnosti za trudnice, lijek pripada takozvanoj skupini B - potencijalno siguran, ali još uvijek nedovoljno proučavan. Spada u istu grupu kao i duphaston.

Kada se tijekom trudnoće koristi urozhestan?

Situacije kada manjak progesterona postaje uzrok pobačaja, pa čak i neplodnost, vrlo su česte. Općenito, u ne-trudnica, često se pojavljuju kršenja estrogenski-progesteronski omotač i manifestiraju se u različitim patološkim stanjima - od cista do endometrijske hiperplazije maternice. Trudnoća sa smanjenom količinom progesterona ne može se pojaviti, ili se brzo zaustavlja u obliku uobičajenih pobačaja. Da to spriječi, imenovan je urozhestan. Drugi lijekovi propisani prijetnjom prijevremenog prestanka trudnoće - antispazmodici i sedativi - svi se mogu koristiti zajedno s utrogestanom.

Normalno, progesteroni proizvode jajnici, kasnije - posteljica i glavni su hormoni koji osiguravaju očuvanje i normalan razvoj jajovoda, kao i pravovremeni početak rada i njihov pravilan protok.

Postoji jedna kategorija žena, upotreba koja od svih progesterona i posebno urozestana, ako nije potpuno kontraindicirana, tada nosi opasnost koja se mora uzeti u obzir prilikom propisivanja lijeka samo u beznadnoj situaciji ili pokušava zamijeniti drugu u skladu s mehanizmom djelovanja. To se odnosi na ozbiljnu oštećenu funkciju jetre (u takvim slučajevima sama je trudnoća opasna i problem je riješen na ozbiljnoj razini), kao i varikozna bolest komplicirana tromboflebitisom.

Problem prekomjernog recepta (ne samo to, bilo koji lijek) postoji u našem medicini, a nemoguće ga je odbaciti. Od mnogih možete čuti da su imali i to, a ovo - nisam pio ništa - i sve je bilo u redu. Pa, ovdje se može odgovoriti. Prvo, sasvim je moguće - samo sreće, moglo bi biti gore. Odluka o propisivanju lijeka dolazi od želje da pomogne i da bude siguran, da. I ovo je jedna od bolesti našeg lijeka. Za neprikladan lijek, ako postoji, a nešto se dogodilo, bit će mu uvijek strože kazniti nego za prekomjerno propisanu - glavna stvar je da trebaju postojati formalni dokazi. I ovdje je pitanje kvalificiranja liječnika - jer ako je osoba pismena, posjeduje metode i ima dovoljno iskustva - uvijek će moći na bilo kojoj razini objasniti zašto je imenovao ili zašto je to odbio. I objasniti ženi i provjeriti u klinici. Stoga, pitanje odabira liječnika - kao i prije, nije riješeno i relevantno. I u smislu mira, mogu reći da, za razliku od, primjerice, deksametazona i drugih ne-spolnih hormona, slijedeće pravilo ne djeluje za utrozestan - strani hormoni "začepljuju" svoje, sve se razlikuje, a umjetno primijenjena droga jednostavno se dodaje vlastitim iz nekog razloga, nije bilo dovoljno.

Stoga se ne trebate bojati imenovanja, a spolni hormoni ne utječu na dijete, ali je neophodno pratiti vaše osjećaje i kontrolirati ih.

Što će pomoći Utrozhestanu u ranoj trudnoći

Nažalost, prijetnja pobačaja u ranim fazama postala je veliki problem za mnoge parove. Jedan od glavnih uzroka spontanog pobačaja nije samo bijesan ritam života, stresa ili drugih vanjskih čimbenika, već nedostatak hormonskog progesterona. Da bi spasili dijete, liječnici su propisali urozestan tijekom trudnoće u ranoj fazi. Kako djeluje?

Pročitajte u ovom članku.

Malo o progesteronu

Promatranja su pokazala da većina trudnica ne proizvodi dovoljno hormonski progesteron u nedovoljnoj količini. Nakon začeća, odgovoran je za korpus luteum jajnika, koji je ženu davao jaje. Kasnije, funkcija prolazi kroz posteljicu. Za normalno stanje potrebno je proizvesti neku stabilnu dozu progesterona, ali ni u kojem slučaju manje. Nemogućnost opskrbe tijela s potrebnim tvarima je broj jedan problem u suvremenom svijetu. Ovaj je čimbenik prijetnja za normalni tijek trudnoće.

Progesteron vam omogućuje da stvorite idealne uvjete za fetus u ženskom tijelu. Taj hormon je odgovoran za stanje maternice. Kontrolira ton maternice, smiruje živce i mišiće (jajovode, maternicu, trbuh). Omogućuje stvaranje zdrave sluznice, koja je uključena u rast tkiva, što je iznimno važno tijekom trudnoće. Nedostatak progesterona proizvodi kašnjenje rasta i razvoj fetusa. Zato je progesteron, ili hormon trudnoće, tako važan.

Urozhestan je tijekom rane trudnoće propisano kako bi spasio dijete jer uključuje prirodni progesteron. On se vrlo učinkovito pokazao u slučajevima ugroženog pobačaja. Uglavnom imenovana u prva dva trimestra trudnoće.

Pod kojim simptomima liječnik propisuje lijek "Utrozhestan"

Ako barem jednom žena ima pobačaj zbog nedostatka progesterona, najvjerojatnije će biti propisana lijek koji sadrži hormon. Također je propisano utrozhestan s krvavim ili smeđim tinged iscjedak u ranoj trudnoći, iako ovaj fenomen ne uvijek pokazuju nedostatak hormona. Osim toga, u ranoj fazi liječnici propisuju urozestan 200 tijekom trudnoće, budući da je ta doza optimalna. Ovisno o namjeni, shema primjene može biti drugačija. Simptomi za koje će se dijete isprazniti bit će:

 • planiranje trudnoće s nedostatkom prirodnog progesterona u žena;
 • nedostatak progesterona tijekom poroda;
 • pobačaja, pod uvjetom da nisu bili izazvani genetskim patologijama;
 • hipertonija maternice;
 • uočavanje ili drugu prijetnju trudnoći;
 • neplodnost;
 • cervikalna insuficijencija;
 • poremećaj ciklusa, menopauza ili menopauza;
 • za preventivne svrhe (fibroide, ciste).

Oblik lijeka lijeka i doziranje u ranoj fazi

Lijek "Utrozhestan" proizveden je u obliku kapsula od 100 do 200 mg bijele boje, koje se mogu koristiti i kao tablete i kao svijeće. U trudnoći i planiranju dozu se odabire pojedinačno. Dvije svijeće od 100 mg dvaput dnevno ili jedna za 200 mg smatra se optimalnim za očuvanje trudnoće. Nakon IVF postupka može se propisati povećana doza od 300 mg do 600 mg. Liječnici će odabrati sličnu shemu na početku spontanog pobačaja.

Otkazivanje utrozhestana tijekom trudnoće često započinje s 12 tjedana i postupno. Oštar pad opskrbe progesteronom stvara kontrakcije, kao rezultat toga može doći do pobačaja, tako da se doziranje smanjuje prema pojedinačno odabranoj shemi. Često, otkaz se vrši ili na 100 mg tjedno ili na 50 mg dnevno.

S pojavom smeđih sekreta, lijek se i dalje uzima. U trećem tromjesečju rijetko se dodjeljuje jer može imati negativan učinak na jetru.

Pro i kontra droge "Utrozhestan"

Iako su hormoni prirodne tvari koje proizvodi naše tijelo, nekontrolirani unos uopće nije siguran i dovodi do različitih posljedica. U rijetkim slučajevima, očekivana majka može doživjeti osjećaj peckanja, stoga primanje urozestana ograničeno je na maksimalnu dozu od 600 mg 24 sata. Među neugodnim osjećajima, lijek može izazvati vrtoglavicu, zaborav, pospanost, letargija. Moguće alergije, težina u abdomenu, žutica, kapi u tjelesnoj temperaturi.

Lijek ima brojne kontraindikacije, uključujući:

 • tromboflebitis;
 • dijabetes;
 • astma;
 • bolesna jetra;
 • varikozne vene;
 • problemi s kardiovaskularnim sustavom;
 • CNS bolest.

Dok su lijekovi proučavani, utrozestan ima nuspojave. Međutim, oni se ne pojavljuju tako često, a droga se dobro podnosi. Tek na početku recepcije treba uzeti u obzir moguće nuspojave i ograničiti vožnju automobila, rad koji zahtijeva povećanu razinu pozornosti.

Što se tiče straha od mnogih mama prije dobivanja težine, vrijedi ih uvjeriti: utrogestan na biljnoj bazi, dakle, ne utječe na apetit, nije uključen u metabolizam ugljikohidrata i lipida. Nuspojave su samo manje bolesti koje su jednostavno izgubljene u odnosu na značaj rezultata!

Svijeće ili pilule?

Učinkovitije je koristiti svijeće, jer se rezultat njihovog djelovanja postiže brže. Oni oslobađaju mnogo nepovoljnih simptoma, posebno onih koji su povezani s trbuščićem, a tijekom razdoblja toksikoze su pouzdano spasenje, štite bebu. Uz to, svijeće se mogu uzimati i kod žena s problemima u jetri. Tablete su propisane kada trebate uzeti malu dozu.

Žene, naravno, ne vole rektalno davanje lijeka. Međutim, liječnici i dalje inzistiraju na ovom obliku urozestana kao najučinkovitiji u ranoj trudnoći.

Pogledajte video o korištenju Utrozhestana:

Utrozhestan - jedinstveni biljni lijek koji nema analoga. Njegov prijem omogućio je da se rodi puno djece iz cijelog svijeta. U borbi za svoje dijete, sva sredstva su dobra, a urozhestan - jedan od njih! Naravno, cijena lijeka je prilično visoka, ali se ne može usporediti s cijenom rezultata. I neka nebo zajedno s liječnicima i modernom znanost pomogne svim trudnicama da rađaju zdravu, jaku bebu radosti obitelji i drugih!

Utrozhestan pri planiranju trudnoće

Utrogestan je lijek temeljen na hormonskom progesteronu.

Ova tvar u određenoj količini potrebna je za normalni tijek trudnoće. Zbog toga, Utrozhestan se široko koristi u ginekologiji i porodništvu. Da biste razumjeli njegovu vrijednost, trebali biste znati učinak prirodnog progesterona u žensko tijelo.

Značajke proizvodnje progesterona

Progesteron u tijelu žene proizvodi nadbubrežne žlijezde, korpus luteum i posteljica.

Ovaj steroidni spoj se često naziva hormon trudnoće. Uostalom, njegova dostatna razina ukazuje na učinkovitost ovulacije, bez koje gnojidba ne može doći.

Tijekom trudnoće, koncentracija ovog hormona u krvi postupno se povećava. To je zbog funkcioniranja posteljice i važan je čimbenik koji podržava trudnoću.

Indikacije za imenovanje Utrozhestana

Utrozhestan ima gotovo jedini pokazatelj - nedovoljnu količinu progesterona. No klinički je izrazio različite države: Formiranje ciste, hiperplazija endometrija, simptomi hiperandrogenemije, koja se očituje teškim acne i karakteristike muškog dlačica.

Utrozhestan pri planiranju trudnoće propisan je samo u tri slučaja:

 1. Asimptomatsko smanjenje razine progesterona u krvi. To je vrlo čest fenomen koji je opasno ne samo za vrijeme trudnoće, nego i smanjuje mogućnost začeća. Utrozhestan se i dalje uzima čak i za vrijeme prenošenja djeteta, ukoliko postoji opasnost od prestanka trudnoće u ranoj fazi ili je dopušteno prerano rođenje. Naročito je često ovaj lijek propisan u prvih tjedana trudnoće.
 2. Neplodnost zbog nedostatka progesterona.
 3. Pobačaj zbog hormonske neravnoteže u smjeru smanjenja količine progesterona u ženskom tijelu.

Da biste bili sigurni da trebate uzimati ovaj lijek, provodi se posebna laboratorijska studija.

Važno je znati dan menstrualnog ciklusa jer se analiza tog pokazatelja preporučuje u drugoj polovici.

Kontraindikacije i nuspojave

Ali njegova uporaba je moguća samo u svrhu ginekologa. Uostalom, samo liječnik može pratiti ozbiljnost stanja, koja su kontraindikacije za korištenje ovog hormonskog lijeka.

U ovom slučaju, to ne smeta što je oblik doziranja će biti dodijeljen vama: svijeće ili tableta.

Kontraindikacije uključuju:

 • tromboflebitis;
 • izražene vene varikoze, kao i komplikacije ove bolesti;
 • problemi s jetrom;
 • malignih tumora određenih lokalizacija.

Mnogi patološki uvjeti su razlog da ne daju svrhu Utrozhestanu. U slučaju bronhijalne astme, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, lijek se uzima s oprezom.

To je s pojavom tih simptoma, liječnici mogu preporučiti da napuste vožnju i vožnju, jer progesteron blago utječe na središnji živčani sustav, što može nepovoljno utjecati na brzinu reakcije prilikom vožnje.

Čak su i manje česte nuspojave od reproduktivnog sustava: intermenstrualni krvarenje ili krvarenje mogu započeti. Također ponekad zabilježene reakcije preosjetljivosti.

Kako uzeti utrozhestan?

Doza lijeka pri planiranju trudnoće u većini slučajeva iznosi 200-300 mg (kapsule).

Doza se podijeli u dvije doze, a hormonsko sredstvo se koristi ujutro i navečer. U osnovi, alat se uzima od 16 do 25 dana menstrualnog ciklusa (tečaj je 10-12 dana).

Utrogestanske kapsule se uzimaju oralno, bez žvakanja i isprati vodom.

Budući da se utrožestanske svijeće pri planiranju trudnoće brže apsorbiraju u krvi, ovaj lijek ima manje nuspojava. Svijeća se mora unijeti u skloni položaj i poželjno je prije odlaska u krevet.

Ako se oplodi, terapija se nastavlja. Trajanje tog lijeka određuje samo liječnik.

Ali najčešće trudnica treba piti Utrozhestan tijekom prvog tromjesečja. Istovremeno, ponekad je potrebno produžiti liječenje na 18-20 tjedana trudnoće.

To ovisi o prisutnosti ili odsutnosti bilo kakvih komplikacija kod nošenja djeteta. Utrozhestan, iako nije kontraindiciran u trudnoći, ali u trećem tromjesečju, imenovan je s velikim oprezom zbog povećanog rizika od razvoja oštećenih funkcija jetre.

Otkažite Utrozhestan na početku trudnoće

Specifičnost hormonalnih lijekova je da treba postupno otkazati jer naglo zaustavljanje njegove uporabe može negativno utjecati na stanje posteljice. I ovo, zauzvrat, puna je pobačaja.

Stoga ukidanje ovog alata u slučaju trudnoće dolazi pod strogim medicinskim nadzorom: doza hormona se smanjuje na 50 mg svaka 3 dana.

Recenzije lijekova "Utrozhestan"

Mnoge su žene bile uvjerene u učinkovitost Utrozhestana, a zahvaljujući njemu su doživjele sreću majčinstva.

Marina, Kazan: "Bio sam dijagnosticiran kao manjak u drugoj fazi ciklusa, tj. Ovulacija se nije dogodila u mom slučaju. Predao je analizu na hormone i pokazalo se da je progesteron spušten. Po preporuci liječnika, počela je uzimati Utrozhestan i postala trudna u prvom ciklusu! "

Olga, St. Petersburg: "Zbog pobačaja u nedavnoj prošlosti, moj ginekolog imenovao je Utrozhestan. A željena trudnoća nije dugo dolazila. Pokazalo se da se pobačaj tada dogodio upravo zbog nedostatka progesterona. Ali ovaj put sam ipak uspio postati majka. "

Elena, Moskva: "Zabilježen sam u centru za planiranje obitelji i tamo sam bio zadužen za uzimanje Utrozhestana odmah nakon ovulacije s 15-dnevnim tečajem. Glava mi se malo vrtjela. Čak i ne znam: bilo je to sporedna posljedica uzimanja lijeka, ili slično, zbog uzbuđenja u predosjećanju da se život može drastično promijeniti. Tada su liječnici rekli da provode test trudnoće. Ispalo je da je pozitivno i nisam čekala menstruaciju. Ali nakon 9 mjeseci vidio sam moje malo čudo! "

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Zamijenio Duphaston u Utrozhestanu i vrlo zadovoljan
Mi smo pet prijatelja i mi smo prijatelji sa studentima. Živimo u različitim dijelovima grada.
Susrećemo se jednom mjesečno, ali većinom komuniciramo putem glasnika. I nekako se ispostavilo da su naše trudnoće postale godinu dana, jedna za drugom.
Zabavite se. Sve zajedno biti trudno. Razmjenjujte vijesti, analizu i znanje dnevno. I to je čudno, samo jedan nisam propisan lijek tijekom trudnoće.
Bio sam uzrujan i otišao na obračun s liječnikom koji je vodio moju trudnoću.
Ispostavilo se da je droga Duphaston, koju sam zahtijevao da me odrede za tvrtku, nije tako sigurna. Liječnik je rekao da je često bio oslobođen za osiguranje i bio je vrlo popularan među brojnim ginekolozima. Ali ako problem doista postoji, učinkovitije je riješiti s Utrozhestanom jer je to prirodni hormon, a ne sintetički, a zapravo čuva trudnoću i također je korisno za dijete. Čuo sam to sve, odletio sam na Skype i podijelio s mojim princezama. Dugo smo razgovarali i raspravljali. Čak su se i svađali. Ali dvojica prijatelja odlučili su eksperimentirati - prijavio sam se za konzultacije s mojim liječnikom, budući da je ovo privatna klinika, a ne konzultacija žena). Rezultat - jedan lijek otkazan je kao nepotreban, drugo je potrebno hormonsku podršku zbog promjena u cerviksu, ali Utrogestan je imenovan (kasnije se ispostavilo da čak i po redu Ministarstva zdravstva, Utrotestan dolazi prvi u preporukama, a potom Duphaston). Urozhestan prijatelj izravno je uveden izravno na vrat, prednosti ovog - bez nuspojava, jer ne prolazi kroz probavni sustav. A u svom roku (22 tjedna) drugi lijekovi nisu prikazani. Tako se ispostavilo da ne samo ja, nego i djevojke nisu trebale tablete.
Pa, jasno je da od tada imamo jedan ginekolog, naša draga Irina Berezovskaja))). I vjerujem da je ona ona koja je uključena u rođenje naše djece zdravo i sretno, jer ona svojim pacijentima preporučuje samo najsigurniji i najpouzdaniji tretman.

Pijem urozhtestans 16-26 ds, u 2-3 dana počinje menstruacija, a ako je došla trudnoća, hoće li biti pobačaja dok čekate mjesečnicu?

Pozdrav, ja, također, dodijeljen sam urozhestan 200, nemam planove za trudnoću 8 mjeseci, nadam se da neće biti gore. Ako se urozhestan vaginalni uzmjeri, možete paralelno sudjelovati u koncepciji ?!

Dobro došli! Imam 30 godina, želimo drugo dijete. Liječnik je propisivao folnu kiselinu u prvoj fazi, u drugoj fazi vitamina E. Ako ne možete truditi u roku od tri mjeseca, pijte 100% svoje prehrane jednom dnevno od 16 do 25 dC. Pitanje: Imam ciklus od 25 dana, što znači da je ovulacija ranija, ne pijem je od 16. dana ili mogu početi ranije? Puno vam hvala na odgovoru!

Da, potrebno je piti lijek kako to propisuje liječnik. Ali siguran sam da nećete morati piti. U roku od 3 mjeseca trudnoća se javlja u 70% parova. Folna kiselina i vitamin E pomoći će vašem tijelu puno.

Pijte lijekove kako je propisano. Od onog dana kojeg ste imenovali urozhestan? Upravo od tog dana i piti, bolje je ne donositi samostalne odluke ovdje.

Dobar dan! Liječnik je propisao Utrozhestan 200 prije spavanja kako bi održao drugu fazu, po prvi put uzimam malo prigušenja u donjem trbuhu, sada s desnim, zatim s lijevom, a zatim u sredini, može biti nuspojava, a Utrogestan održava osnovnu temperaturu ili ga podiže ?

Temperatura se može promijeniti, ali kao i za trnce ili nešto drugo, onda ga ovdje očito nije on. http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
http://puziko.online/beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Ovdje imate nešto drugo. Morate ići na ginekologa, jer droga ne uzrokuje trnce, a to može biti uzrokovano nečim drugim, nitko vam ne može reći bez potpunog ispitivanja. http://puziko.online/rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

Pozdrav, Tatiana. Utrozhestan rijetko uzrokuje nelagodu i, najvjerojatnije, simptomi koje opisujete imaju malo veze s njom. Kao što je napomenuto ranije, pokušajte saznati imate li problema s ostalim tjelesnim sustavima, kao što je probavni trakt.

Tatyana, urozhestan pomaže u nastanku ili potpori trudnoće. Na GH temperaturu utječu ne samo prijem, već faza ciklusa, same ovulacije ili trudnoće u razvoju. Samo utrozhestan dopušta maternicu pod djelovanjem progesterona da stvori stanje u kojem će doći prije trudnoće. glasi:
http://puziko.online/planirovanie/pl-lekarstva/dyufaston-2.html
http://puziko.online/planirovanie/ovulyaciya/stimulyatsiya-ovulyatsii-otzyvy.html
http://puziko.online/rannie-sroki/simptomy/simptomy-beremennosti.html

Dobar dan! Urozhestan ne bi trebao uzrokovati trnce, ali utječe na bazalnu temperaturu povećanjem. Ako vam trnce puno brine, onda mislim da je bolje razgovarati s liječnikom, možda je razlog drugačiji. Na primjer, kao i kod vaših intestina, jeste li promatrali nadimanje? Uostalom, uzrok nelagode na dnu mogu biti plinovi. Čitajte za sebe: http://puziko.online/planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html, http://puziko.online/planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html, http://puziko.online/planirovanie/pl-info/regulyatsiya-menstrualnogo-tsikla.html.

Dobro došli! Prihvaćam Utrozhestan 4 mjeseca Trudnoća još nije došla, postoji razlog za zabrinutost? Može li se uputiti liječniku ili ga uzeti više?

Već četiri mjeseca uzimam drogu, nema ni sumnje na sumnju na ovulaciju, iako kao liječnik kaže da je to samo u progesteronu! Zavidim onima kojima je pomogao.