Kada se prijaviti za trudnoću

Liječenje

Trudnoća je čitava "znanost". Toliko različitih nijansi u kojima se tako lako zbuniti ili propustiti nešto važno. Na primjer, registracija. Svatko zna da trudnice moraju ići liječniku i registrirati se. Ali kada je najbolje to učiniti - mišljenja se razilaze. Uostalom, netko općenito ne namjerava otići do liječnika do kraja trudnoće, dok će drugi, uz pomoć ginekologa, osigurati da se mali muškarac naselio u trbuhu, a tu su i oni koji se praktično "kreću" u antenatalnu skrb za cijelo razdoblje trudnoće.

Nemojmo žuriti do krajnosti i trijezno raspravljati o pitanju prijave za trudnoću.

Zašto se moram registrirati za trudnoću?

Glavni argument u prilog pravovremene registracije trudnoće ključ je zdravlja budućih majki i njezine bebe. U prvom tromjesečju trudnoće nastaju gotovo svi organi fetusa. A ako žena ima bilo kakve abnormalnosti u zdravstvu, onda to može biti iznimno negativno odraženo na njezinu budućem djetetu. No, s pravodobnom dijagnozom bolesti - postoji svaka prilika za bijeg od mnogih problema. Već na prvom pregledu najranije, liječnik može utvrditi mogući tijek trudnoće. Od samog početka "zanimljive situacije" vrlo je važno proći sve potrebne ispite:

 • Određivanje tipa krvi i Rh faktora;
 • Potpuna količina krvi;
 • Analiza mokraće;
 • Bakterijska kultura urina;
 • Screening za HIV, sifilis;
 • Dijagnoza virusnog hepatitisa B;
 • Citološki razmaz;
 • Prvi ultrazvuk.

Također, liječnik će mjeriti krvni tlak, težinu, veličinu zdjelice. Nakon prikupljanja svih podataka, on će odrediti ili opovrgnuti svaku skupinu rizika, odrediti razdoblje trudnoće i procijenjeni datum rođenja.

Osim toga, prilikom registracije dobit ćete mjenjačnicu i rodni list, koji će vam biti potrebni prilikom ulaska u bolnicu. Tijekom cijele trudnoće informacije o njenom tečaju, rezultatima testova i pregleda bilježe se na mjenjačnici. Vaši osobni podaci i sve pojedinosti o povijesti bit će zabilježene na vašoj individualnoj trudnoj kartici.

Kada se moram registrirati?

Optimalno vrijeme za registraciju je od 7 do 12 tjedana. Liječnici to prije ne preporučuju, čak i ako je vaša trudnoća potvrđena. Do 8 tjedana postoji velika vjerojatnost proizvoljnog pobačaja. I iako praksa pokazuje da od prvih tjedana žena pokušava spasiti željeno dijete, još je bolje da se u potpunosti pouzdaju u majčinu prirodu. I nakon 8 tjedana, sigurno možete nastaviti s isporukom svih potrebnih testova i pregledati ih pravi liječnici. Prvi ultrazvuk obično se propisuje u 11 tjedana, a zatim staviti ženu na račun. Usput, prema ruskom zakonodavstvu, žena koja se prijavila za trudnoću do 12 tjedana plaća se paušalni iznos (od 1. siječnja 2012. godine, veličina 465,20 rubalja).

Kako se registrirati?

Trebate samo doći u bilo kakvu antenatalnu kliniku s putovnicom i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja (nije istekla!) I napisati prijavu upućenu upravitelju. U isto vrijeme, vaša dozvola boravka nije važna. Može se vidjeti u bilo kojoj medicinskoj ustanovi u našoj zemlji. Ako se registrirate na LCD zaslonu, a ne u prebivalištu, trebat ćete izvući izvučnicu iz ambulantne kartice i potvrdu o uklanjanju registra u prevencijskoj klinici u mjestu prebivališta. Također imate punu mogućnost da se promatrate u bilo kojoj plaćenoj klinici, koja bi svakako trebala dati zamjensku karticu s kojom ćete roditi 20-22 tjedna trudnoće.

Trudnoća nije samo užitak nego i puno briga. Sigurni smo da ćete se nositi sa svime i roditi snažnu zdravu bebu! Sretno!

Kada se prijaviti za trudnoću? Razmotrite sve nijanse

Da biste shvatili kada se registrirate za trudnoću, morate znati zašto.

Trudnoća uopće proizlazi na različite načine. Jedna žena može imati problema s trudnoćom u prvom tromjesečju, a druga - u drugoj, a trećina uopće nema poteškoća.

Kako bi se spriječio razvoj fetalnih patologija od prvih tjedana trudnoće, potrebno je što prije vidjeti liječnika.

Nakon zatrudnjenja, žena obično to osjeća prije početka menstrualnog ciklusa. Međutim, svi testovi na trudnoći još uvijek ne daju pozitivan rezultat. Znakovi trudnoće nisu dovoljni da ginekolog odredi točno što se događa sa ženskim tijelom.

Tjedna od 1 do 7

U razdoblju od 1-4 tjedna trudnoće maternica se vizualno ne mijenja, stoga ginekolog može pripisati kašnjenju menstruacije drugim uzrocima: stresu ili hormonskoj neravnoteži.

Ultrazvuk može otkriti trudnoću vrlo rano, kada ginekolog još uvijek ne može ništa reći. Ali je li ključno dijagnosticirati trudnoću u prvim tjednima?

Ako u ranom razdoblju (1-7 tjedana) počinje odjeljivanje posteljice ili se pojavljuju drugi problemi koji ukazuju na nisku prilagodljivost embrija na budući život, onda je bolje da ga ostavite kakva jest.

Bolje je rađati zdravo dijete od bolesnika, s kongenitalnim abnormalnostima, sada. Majka priroda vodi brigu o zdravlju budućeg djeteta i sprječava rođenje djeteta za koje će život postati mučenje. Bez obzira na to koliko je tužno, to ne bi trebalo biti pristrano.

Tko će imati koristi od Viferona: svijeće tijekom trudnoće? Pročitajte ovdje.

I ovdje ćete se upoznati s simptomima propuštenog pobačaja.

Tjedan 7 do 12

Ako žena nije izgubila dijete prije 6-7 tjedana trudnoće, onda je vrijeme da se obratite ginekologu.

Do tog vremena maternica već raste u veličini, a embrij postaje održiviji. Ginekolog na osnovu pregleda maternice i mliječnih žlijezda čini dijagnozu: trudnoću.

Ako je buduća majka zabrinuta zbog boli, ima smeđe i krvavi iscjedak, onda je vrijeme za prvi ultrazvučni pregled. To će vam pomoći potvrditi ili isključiti ektopičnu trudnoću.

Nakon prvog posjeta ginekologu, ženama se daju brojni preporuke za testiranje i opći liječnički pregled.

Na temelju prvog pregleda, liječnik će donijeti zaključak o tome koliko je vjerojatnost pojave komplikacija tijekom trudnoće, kao i odrediti točniji datum i približan datum isporuke.


Obično je trudnica propisana folna kiselina, vitaminska i mineralna kompleksa kako bi isključila abnormalnosti u razvoju fetusa.

Država potiče registraciju trudnoće u ranoj trudnoći (do 12 tjedana) i obećava plaćanje jednokratne novčane naknade. Štoviše, neki vitaminski kompleksi mogu se izdati besplatno.

Ako nije sve dobro

Kada žena pokuša dugo ostati trudna, a ona to ne dobiva, ili se stalno pogađaju, registracija je poželjna od prvih znakova trudnoće.

U ovom slučaju, liječnici će pomoći zadržati trudnoću, bez obzira na to koliko je trajanje. Kako bi spasio dijete, buduća majka se šalje u bolnicu, gdje će biti pod stalnim nadzorom. U tom slučaju, propisajte lijekove koji smanjuju rizik od pobačaja.

Kasniju registraciju može donijeti mnogo neugodnih iznenađenja. To se posebno odnosi na žene s kroničnim bolestima ili bolestima koje ona ne zna.

Od 1 do 10 tjedana, dijete je najosjetljivije na posljedice bolesti koje njegova majka pati, jer do 10 tjedana nastaju svi vitalni organi i živčani sustav.

U ovom članku, saznat ćete je li moguće kupiti se za trudnice ili ne.

Prijava na trudnoću

Računovodstvo trudnoće: gdje postaje i koje liječnika treba ispitati?

U klinici u kojoj će trudnica proći zakazane preglede i konzultacije s liječnikom, sada nema potrebe odabrati isključivo u mjestu prebivališta: ustanova prebivališta ne igra ulogu u odabiru mjesta promatranja. Možete odabrati bilo koju od klinika za koje smatrate da su pouzdana ili kojima vjerujete putem preporuka.

Ako sve ide normalno, prva dva ili tri mjeseca može se promatrati jednostavno terapeut. On će propisati potrebne testove i provjeriti stanje zdravlja, savjetovati o ispravnom načinu spavanja i prehrane, novim ograničenjima i potrebama organizma trudnice. Pa ipak, ako postoji mogućnost da najranije uvjete promatraju i stručnjak - ginekolog-opstetričar, tada bi bilo pametnije tražiti takvu pomoć.

Kada se trebam registrirati za trudnoću?

Obično se registracija odvija od oko 11-12 tjedana trudnoće i počinje se razmišljati o potrebi takvog postupka samo 7-9 tjedana.

Na prvi pogled, vrijeme je dosta dugo - to je zbog osobitosti razvoja i rasta fetusa u maternici. Do trećeg mjeseca trudnoće, fetus je već formiran, glavni unutarnji organi su položeni, počinje se razvijati i rasti. Ovaj proces prati i ginekolog, odgovoran za normalan razvoj djeteta i nedostatak patologija u rastu.

Zapravo, što je brže očekivačka majka shvatila potrebu za ispitivanjem tijela i provjere tijeka trudnoće, to bolje. Svaki dan od prvih 12 tjedana formiranja fetusa odvija važan događaj - pojedine dijelove tijela su, ide na polaganje glavne unutarnje organe i sustave: koštano-mišićnih, respiratorne, kardiovaskularne i tako dalje.

Osim toga, ako je trudnoća nije bila planirana, a majka je vodio (u najgorem slučaju - i dalje) nezdrav način života, onda je također potrebno konzultirati liječnika i proći dodatne testove - jer sve negativne učinke na trudnoću u prvom tjednu formiranja fetusa može negativno utjecati na na dijete i položiti tešku kroničnu bolest ili čak onesposobljenost. Svaka žena treba razumjeti i imati na umu da zbog toga ne postaje za liječnika, ali za sebe i nerođenog djeteta, opće zdravlje i prevenciju komplikacija tijekom trudnoće, rođenja i djetetova života. Odgovornost za život i zdravlje djeteta prvenstveno su njegovi roditelji, a tek tada - liječnik.

Registracija s vremenom - to jest, između 9 i 12 tjedana trudnoće je lijep plus - Potražiti liječničku pomoć u ovom trenutku možete dobiti od državnog doplatka za pomoć upravljanje trudnoće.

Što djevojka osjeća u prvim danima trudnoće, odmah pročitajte!

Kako odrediti trudnoću bez testiranja i dobiti točan rezultat, najlakši način za određivanje zanimljivog položaja, pročitajte ovdje.

Što ako postoji kašnjenje u menstruaciji, postoje svi znakovi trudnoće, ali test je negativan? Pročitajte dalje.

Što je potrebno za registraciju i kako se to događa?

Prijava na račun trudnoće može ići na bilo pretporoñajne kliniku, gdje ne samo da moraju provoditi ankete i pružiti sve potrebne informacije, ali i dati pravo na izbor liječnika. Mnoge konzultacije traže da predaju dobrotvorni doprinos u granicama od 1000 rubalja. Naravno, da su prošli omjer tog iznosa će biti puno više razumijevanja, ali i službeno ova naknada je dobrovoljno - to je dosta žena ima pravo odbiti njegovu primjenu. Trebali bi imati putovnicu ili neki drugi identifikacijski dokument, koliko je to moguće - kartica iz klinike, gdje su praćeni prije ili izvatka iz karte od strane pohađa terapeut: mnoge rizike za bolesti i sama žena ne mogu biti svjesni, ali zbog ginekologa tijekom postavljanja računovodstvo će morati uzeti u obzir sve značajke tijela.

Kad je izjava o ginekologa računa daje pacijentu i pomaže ispuniti „pojedinačnim karticama trudnica i majki” - tu su svi komentari o prenesenim i sadašnjim bolestima, alergijama, posebice o budućnosti majčinog tijela, pa čak i informacije o najčešćih bolesti u obitelji, što može biti naslijeđena.

Ruke na trudna nakon prvog posjeta ginekologu i registracije izdaje zelene magazin format A-4 - tzv „trgovanja kartice”, koja će biti zabilježena sva mjerenja i rezultate ispitivanja, predao je u vrijeme istraživanja. Razmjena kartica mora biti u posjedu tijekom svakog posjeta poliklinici posjeta drugim liječnicima, pa čak i u hitnim medicinskim slučajevima.

Kako se broji trudnoća? Nijanse procesa

Već pri prvom posjetu liječniku, a nakon primitka rezultata prvih testova, ginekolog može jasno odrediti rizik od trudnoće i trudnoće, ako ih ima. Također se pokazuje da li trudnica može nastaviti raditi, koja su opterećenja dopuštena za nju i što nisu - kakvi uvjeti trebaju biti.

Redoviti državni dopust za rodiljni dopust može se uzeti nakon 30 tjedana trudnoće. Ali ako postoje dodatni rizici ili žena radi u opasnoj proizvodnji, liječniku se može preporučiti prijevremena skrb za plaćeni ili neplaćeni porodiljni dopust, prebacivanje na drugo mjesto rada.

Na prvoj recepciji liječnik sazna koliko često je potrebno da prođe testove i kako postoji potreba za dodatnim istraživanjima u pojedinim stručnjacima - stomatologe, Laura, endokrinolog, internista, i drugi. Liječnik je dužan provesti opći pregled i mjeriti tjelesnu težinu, krvni tlak. On provjerava stanje kože, sluznice, palpate štitnjače i mliječne žlijezde, izrada potrebnih mjerenja: obujam gležnja, struk, bokove, prstima. Može biti potrebno provesti opstetrički ispit.

Koji testovi trebaju proći?

Prije svega, dodjeljuju se sljedeći testovi:

 • analiza urina s određivanjem prisutnosti proteina u njemu;
 • kultura urina na bakterijama;
 • krvi za određivanje skupine i Rh faktora (ako prethodno nisu provedene takve ankete);
 • testiranje za sifilis i HIV infekciju;
 • test za virusni hepatitis B (HBsAg);
 • citološki test;
 • broj krvi za broj trombocita (stanje debljine zidova krvnih žila) i opći parametri.

Ona ispituje ne samo majka djetetovog oca također treba testirati za grupe i vrsti krvi, kao i koliko je potrebno da prođe rendgenskom pregledu (za otkrivanje rizika od tuberkuloze).

Nakon primanja prvih rezultata i analize njihovih indikacija, liječnik može otkriti abnormalnosti i dodijeliti dodatne vrste pregleda za njihovu dijagnozu. Sljedeći testovi mogu biti propisani:

 • mrlja na crijevnu floru;
 • analiza za prisutnost antitijela Rh (ako se majka i otac ne podudaraju);
 • Ako se sumnja na dijabetes, provest će se dva sata tolerancije na glukozu.

Između 11 i 13 tjedna trudnoće, trudnica također morati proći ultrazvuk -nakon rezultatima, liječnik može propisati prolaz dvostruki biokemijski test, koji će omogućiti da se izračunati rizik od kongenitalnih fetalnih abnormalnosti, uključujući i kromosomskih. Ova analiza je za najam u zasebnom laboratoriju (u to vrijeme, kao i svi drugi - u trudnoći klinici, koja je na račun trudnoće) i to obično traje dodatnu naknadu od 800 - 1500 rubalja - ovisno o mjestu dostave analize i njegove složenosti.

Ultrazvuk će također biti potreban u 16-21 tjedana, a također, možda i na 32-36 tjedana trudnoće.

Gore navedeni testovi obvezni su za sve trudnice, ali nije ograničeno na njih. Ovisno o stanju zdravlja i individualnim karakteristikama organizma, liječnik može propisati i druge vrste ispitivanja.

Svi odgovori na pitanja kako se trudni prvi put, znajući sve medicinske aspekte, pročitajte dalje.

Svaka trudnica veseli trenutak kad vidi svoju bebu. Zahvaljujući širokoj upotrebi ultrazvuka tijekom trudnoće, ženama je bilo puno lakše ispuniti tu želju.

Uvjeti trudnoće i registracije povlačenja

Vođenje evidencije o trudnoći - nije tako dugo i problematična stvar, jer se čini da su mnoge žene, jer u posjet antenatalnu kliniku, gdje ti je mjesto, trebat će vam samo 7-9 puta. Da, i cijeli veliki popis testova može se unajmiti za 2-3 dana bez problema - pa promatranje trudnoće neće trebati previše vremena, a njegove prednosti će biti sjajne. Posljednji posjet savjetovanja pada na 41. tjedan trudnoće, a žena je poslana u bolnicu i uklonjena iz registra.

Čak i 30-32 tjedna daju rodni list i dokumenti koji potvrđuju pravo na skrb o bolovanju zbog trudnoće i daljnji prijam državnih novčanih naknada. Ako istodobno vidite drugog stručnjaka (na primjer, privatnog liječnika), nakon izdavanja tih dokumenata, možete pokrenuti postupak samog uklanjanja s računa.

Ako se tijekom trudnoće morate premjestiti i mijenjati svoje prebivalište, bit ćete uklonjeni iz registra u trenutnoj konzultaciji i prebačeni na novu - morat ćete uzeti sve dokumente s vama.

Dakle, tijekom cijele trudnoće trebate:

 • upisati žensko savjetovanje u mjestu prebivališta;
 • biti dijagnosticiran i testiran;
 • izraditi dokumente za financijsku pomoć.

Nije tako teško, ali dobro raspoloženje i podrška voljenima pomoći će vam da se nosite s njom.

Računovodstvo trudnoće: što je to i zašto je to potrebna budućoj majci?

 • 0,00 / 5 5

Kada i kako se registrirati za trudnoću

Upravo ste saznali za trudnoću - imate kasni menstrualni ciklus i testovi trudnoće pokazali su 2 trake. Što je sljedeće? Svaka trudnica (prije ili kasnije) mora biti registrirana kod opstetričara-ginekologa.

Prvi korak je napraviti sastanak s specijalistom. Ovo može biti opstetričar-ginekolog u ženskoj klinici okruga ili ginekolog u privatnoj klinici. Imate pravo prijaviti se za trudnoću u klinici na mjestu registracije (propiska) ili prebivališta.

Registracija (što trebate poduzeti da biste posjetili liječnika)

Da biste se registrirali za trudnoću trebali bi biti u ranoj fazi (do 12 tjedana), jer to povećava vjerojatnost uspješnog trenda i dostave.

Pri prijavi potrebno je sljedeće dokumente:

 • putovnica;
 • zdravstveno osiguranje;
 • SNILS - osigurani broj osobnog računa osiguranika (kartica mirovinskog osiguranja).

A također vam je potrebna: pelena za pregled na kauču, pokrivače cipela - u ljekarnama, trošak je mnogo jeftiniji nego u stroju. Notepad i olovka za bilješke.

U ženskoj klinici na koju zavedut dvije karte - „pojedinačne kartice trudnica”, koji će se čuvati u ured Ginekolog u datoteke po datumu sljedećeg posjeta i „” - glavni dokument trudne žene, koje se izdaje na liječnički pregled u trudnoći klinici u rukama trudnica u smislu 22 - 23 tjedna bez kojih nećete biti primljeni u glavni roditeljski odjel.

Ove kartice sadržavat će sve informacije o vama, informacije o tome kako vaša trudnoća prolazi, rezultate testova, pregleda i ultrazvuka.

U Ruskoj Federaciji postoji standard za medicinske preglede u upravljanju trudnoćom, koji se provode besplatno. Liječnik-ginekolog će pratiti vaše zdravlje, dodijeliti određene testove i preglede u svakoj fazi trudnoće kako bi se uklonile moguće komplikacije.

Osim toga, radne žene koje su se prijavile za trudnoću u zdravstvenoj ustanovi u ranoj fazi trudnoće (do 12 tjedana) plaćaju jednokratnu naknadu.

Kako se registrirati ne u mjestu prebivališta (registracije) i nerezidenta.

U skladu s čl. 32 Federalni zakon od 29.11.2010. Br. 326-FZ "O obveznom zdravstvenom osiguranju u Ruskoj Federaciji" Osigurani (tj. Oni s CMI politikom) imaju pravo:

 1. Slobodno pružanje liječničke skrbi od strane medicinskih organizacija po nastanku osiguranog slučaja na cijelom području Ruske Federacije u iznosu utvrđenim osnovnim programom obveznog zdravstvenog osiguranja.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja sastavni je dio programa državnih jamstava besplatne medicinske skrbi građanima koje je odobrila Vlada Ruske Federacije.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja pruža primarnu zdravstvenu zaštitu, uključujući preventivnu skrb, hitnu medicinsku njegu i specijaliziranu medicinsku skrb u slučajevima navedenim u stavku 6. Članak 35 №326-RZ, uključujući tijekom trudnoće, porođaja, postpartum razdoblje.

 • od medicinskih organizacija uključenih u provedbu teritorijalnog programa obveznog zdravstvenog osiguranja u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.
 • podnošenjem zahtjeva osobno ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije sukladno zakonodavstvu Ruske Federacije.

U skladu s čl. Br. 323.-FZ "Na temelju zaštite zdravlja građana Ruske Federacije" za primanje primarne zdravstvene zaštite, građanin bira medicinsku organizaciju, uključujući i teritorijalno-teritorijalnu osnovu, najviše jednom godišnje ( osim slučajeva promjena prebivališta ili mjesta boravka građanina). U odabranoj medicinskoj organizaciji, građanin ne može izabrati više od jednom godišnje (osim u slučajevima zamjene medicinske organizacije) s liječnikom opće prakse, općinskim liječnikom opće prakse, pedijatrom, pedijatrom opće prakse, liječnikom opće prakse (obiteljskog liječnika) ili medicinskim pomoćnikom ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije.

Stoga, kako biste se pridružili antenatalnoj klinici, trebate napisati prijavu upućenu glavnom liječniku s adresom prebivališta i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja.

Ranije u Moskvi za privitak djece i trudnica zahtijeva dokument o registraciji u gradu Moskvi. Stupanjem na snagu Naredbe br. 1533 od 13. rujna 2010. ovaj je dokument isključen.

Ako odbiješ registrirati, imate pravo podnijeti žalbu kod jedne više organizacije - Ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravstva.

Kakva će pitanja postavljati liječnik na prvom sastanku?

Prvi put žena u dogovoru o trudnoći liječnik upoznati s općim i porodiljske i ginekološke povijesti: o značajkama menstrualnog ciklusa, uključujući o broju trudnoća, odmora između njih, trajanje, tijeku i ishodu, komplikacija tijekom poroda i razdoblja nakon poroda; masa novorođenčeta, razvoj i zdravlje djece u obitelji. Određuje povijest spolno prenosivih infekcija (genitalni herpes, sifilis, gonoreja, klamidija, ureaplasmosis, mikoplazma, HIV / AIDS, hepatitis B i C), primjena kontraceptiva.

Saznajte prisutnost dijabetesa rođaka, visokog krvnog tlaka, tuberkuloze, mentalno zdravlje, raka, multiple trudnoće, prisutnost djece u obitelji s prirođenim i nasljednim bolestima), doživjeli u djetinjstvu i odrasloj dobi, somatske i ginekoloških bolesti, a posebno o menstrualnom ciklusu i reproduktivne funkcije. Pitat će mu dob i zdravstveno stanje muža, njegovu vrstu krvi i Rh-pripadnost, kao i prisutnost radnih opasnosti i loših navika.

Također, liječnik treba dobiti informacije o prenesenih bolesti žena, posebno rubeole, toksoplazmoza, genitalnog herpesa, infekcije citomegalovirusom, kroničnog tonzilitisa, bolesti bubrega, pluća, jetre, kardiovaskularni, endokrini, onkološkog patologije, povećane krvarenje, operacije, transfuzije krvi, alergijske reakcije, te također o uporabi duhana, alkohola, opojnih ili toksičnih sredstava.

Ispitivanje trudnog liječnika

Na prvom pregledu trudnice procjenjuje se priroda njezine tjelesne strukture, navode se informacije o početnoj tjelesnoj težini neposredno prije trudnoće i prirodi prehrane. Posebna pažnja posvećuje se ženama koje imaju prekomjernu težinu i težinu.

Tijekom pregleda trudne izmjerene tjelesne mase, krvni tlak na obje ruke, skrenuo je pozornost na boju kože i sluznice, čuju srce zvuči, pluća, opipljivu štitnjača, mliječne žlijezde, regionalne limfne čvorove; procijenjeno stanje bradavice. Provedena poroda pregled: određen vanjskim zdjelice dimenzije, prsni pregled obavlja se uz obveznu provjeru vrata maternice i vaginalne zidove u zrcalima, kao i međice i anusa.

Kod žena s fiziološkim tijekom trudnoće, u nedostatku promjena u vagini i cerviksu, vaginalni pregled obavlja se jednom, a učestalost naknadnih studija je indicirana.

Kada prvi puta posjetite ženu, navedeno je trajanje trudnoće i datum očekivanog rođenja. Ako je potrebno, pitanje trajanja trudnoće odlučuje se savjetovanjem, uzimajući u obzir ultrazvučne podatke.

Nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa trudna usmjerena na uvid terapeutu koji pregledava po svojoj fiziološkoj trudnoći dva puta (nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa i 30 tjedana trudnoće).

Koliko često će biti potrebno posjetiti liječnika?

posjeta liječniku učestalosti Opstetričar ginekolozima i drugim stručnjacima u žena s fiziološkim i komplicirane trudnoće, učestalost laboratorijskih i drugih ispitivanja, terapijske mjere, indikacije za bolničko liječenje su sadržane u „Shema dinamički nadzor trudnica i žena u porodu” Učestalost posjeta i količina istraživanja trebaju Opstetričar-ginekolog raspravlja s trudnicom i dobiva svoj pristanak.

Prema nalogu Ministarstva zdravstva Rusije od 01.11.2012. N 572n tijekom fiziološkog tijeka trudnoće, obavljaju se pregled trudnica:

 1. Liječnik-ginekolog - najmanje deset puta:
 2. nakon prvog ispitivanja, posjećivanja nakon 7-10 dana uz analize, zaključivanje terapeuta i drugih stručnjaka;
 3. u budućnosti - jednom mjesečno do 28 tjedana,
 4. jednom mjesečno - nakon 28. tjedna trudnoće. Učestalost promatranja može biti 6-8 puta kada se babica promatra svaka 2 tjedna, nakon 37 tjedana - svakih 7-10 dana.
 5. Liječnik opće prakse, stomatolog - najmanje tri puta (prvi se pregled provodi najkasnije 7-10 dana nakon prvog upućivanja na antenatalnu kliniku, a zatim svaki tromjesečje);
 6. Otorinolaringolog, oftalmolog - najmanje dva puta;
 7. Ostali stručnjaci - prema indikacijama, uzimajući u obzir komorbiditete.

Kako bi se povećala učinkovitost prenatalne dijagnostike i prevencije rođenja djece s prirođenim i nasljednim patologije sve trudne prenatalne dijagnostike provodi se u skladu s ruskog Ministarstva zdravstva reda od 28.12.2000 # 457 „Na poboljšanje prenatalne dijagnostike u prevenciji nasljednih i prirođenih bolesti u djece.”

Svi dijagnostički i laboratorijski testovi su besplatni za trudnice.

© Copyright: kukuzya.ru Ne, bilo kakvo kopiranje materijala je zabranjeno bez pristanka izdavača.

Prijava na trudnoću

Kada žena postane svjestan radosnog događaja - očekivanju djeteta, prije nego što se odmah postavlja mnogo pitanja vezanih uz pravilnu prehranu, radnog režima, režim dana, što je korisno i da može biti štetan za nerođeno dijete. I, naravno, vrlo važno pitanje: "Kada, gdje i kako se prijaviti za trudnoću?"

Danas, žena ima veliki izbor gdje se treba promatrati tijekom trudnoće. To se može obaviti u privatnim klinikama i bolnicama za majčinstvo, vladinim ženskim klinikama i privatnim liječnicima. Sve ovisi o financijskoj situaciji obitelji i želji žene.

Državna konzultacija žena

Državna konzultacija žena najčešća je medicinska ustanova u kojoj se trudnice okreću. Nalazi se uz kuću, u prisustvu usluga savjetovanja o politici apsolutno je besplatan. U nedostatku politike, žena može primiti samo hitnu pomoć u slučaju izravne ugroženosti životu, a naplata, ultrazvuk i testovi će biti plaćeni. Obično u ženskom okružnom savjetovanju liječnici se dijele među četvrtima, ali ako žena želi promijeniti liječnika, može napisati izjavu upućenu šefu zdravstvene ustanove.

Također se preporučuje da se registrirate kod ženskog okružnog konzultacija ako je žena već bila tamo, a liječnik zna o pojedinim osobinama njenog tijela, a sve potrebne informacije već su zabilježene na njenoj ambulantnoj karti.

Ako žena ne živi na mjestu registracije i želi se tamo registrirati, ima svako pravo da to učini. U ovom slučaju, poželjno je uzeti ekstrakt iz konzultacija gdje je to bilo ranije.

Redoslijed registracije u antenatalnoj klinici, izbor liječnika ili medicinske organizacije, popis besplatnih istraživanja, postupaka i još mnogo toga propisan je Federalnim zakonom o OMS-u u Ruskoj Federaciji broj 326-FZ od 29. studenog 2010.

Ako žena preferira promatranje u privatnoj ustanovi, tada je potrebno sklopiti ugovor, prvi put zatražiti povratne informacije o ovoj instituciji, kvalifikacije liječnika, kao i dozvolu za izdavanje zamjenske kartice i rodni list. U slučaju da privatno medicinsko središte nema pravo to učiniti, majka može kombinirati nadzor i kontaktirati javnu raspravu, uključujući besplatan prijam lijekova i vitamina.

Kada podnijeti zahtjev za registraciju za trudnoću?

Preporučljivo je da se registrirate prije 12 tjedana trudnoće. To će priliku u ranim fazama otkriti komplikacije trudnoće, započeti liječenje na vrijeme, osigurati točnu postavku trajanja trudnoće i određivanje trajanja rada. Također, s ranom registracijom, država plaća malu paušalnu novčanu naknadu za očekivanu majku.

Redoslijed registracije za trudnoću

 • zdravstveno osiguranje;
 • kartica mirovinskog osiguranja

Za pregled, trebat će vam čista pelena, kao i poklopce za cipele. Možete kupiti pojedinačni set za pregled zdjelice u ljekarni. Preporučljivo je donijeti bilježnicu s olovkom za pisanje korisnih informacija za vas.

Kada prvi put posjetite antenatalnu kliniku, morate obavijestiti liječnika o svojim prethodnim bolestima, prethodnim trudnoćama, porođaju, pobačajima i pobačaju, alergijama, prisutnosti kroničnih bolesti, razvoju starijih djeteta i operacijama. Stoga liječnik prikuplja anamnezu koja je neophodna za provođenje trudnoće. Također, liječnik mjeri visinu i težinu žena, određuje optimalnu težinu.

Nakon toga slijedi ispitivanje na ginekološkoj stolici, uključujući vaginalni pregled, razmazivanje mikroflore, određivanje trajanja trudnoće i određivanje veličine maternice. Dan prije studija, isključite seks, tuširajte se.

Liječnik-ginekolog daje upute za polaganje ispita kod savezničkih stručnjaka: terapeuta, kirurga, oftalmologa, otorinolaringologa, stomatologa itd. Nadalje, s normalnom trudnoćom, provode se ginekolozi jednom mjesečno, nakon 28. tjedna - jednom svaka dva tjedna, i od 36. tjedna.

Svi rezultati istraživanja zabilježeni su u dvije kartice: "Individualna kartica trudna i puerperal" i "Exchange kartica". Prva se čuva u antenatalnoj klinici, a druga je izdana za ruku trudnice za razdoblje od 22 do 23 tjedna. Za ulazak u glavni rodiljni odjel je potrebna mjenjačka kartica.

Istodobno se mjeri dimenzije zdjelice i određuje se mogućnost prirodnog porođaja. Također, žena dobiva uputnicu za ispit od strane stručnjaka, potrebni testovi se upisuju u relevantnu rizičnu skupinu.

Također u ovom trenutku, liječnik odgovara na prva pitanja žena ima u vezi trudnoće.

Koji je najbolji trenutak za registriranje za trudnoću?

Žena koja se priprema da postane majka, trebala bi biti svjesna svoje odgovornosti za zdravlje djeteta. Neki pristupaju tom trenutku ozbiljno, pa čak i prije trudnoće posjećuju liječnika, planirajući zamisliti i prolaziti potrebna ispitivanja koja potvrđuju zdravlje roditelja. Drugi se registriraju već trudni. Kada je to bolje?

Zašto se moram registrirati?

Obično će žena saznati o trudnoći u razdoblju od 6-11 tjedana. U razdoblju prvog posjeta ginekologu od nje će se tražiti da se formiraju, nakon što se uskrsnu da se registriraju za trudnoću. To se može obaviti u bilo kojoj antenatalnoj klinici kojoj je pacijent pričvršćen - na mjestu stanovanja ili rada, gdje će biti prikladnije. Nije potrebno odabrati kliniku u kojoj je žena redovito promatrana, iako bi se u ovom slučaju olakšalo liječnicima da se upoznaju s pacijentovom karticom, saznaju o prisutnosti kroničnih bolesti i liječenju.

Prema zakonu Ruske Federacije, žena ima pravo dobiti besplatnu medicinsku skrb za sva 9 mjeseci nošenja bebe, bez obzira je li registrirana na LCD zaslonu tijekom trudnoće ili ne. No, rutinski posjet ginekologu, dostava odgovarajućih testova, redovito i sustavno praćenje razvoja fetusa pomaže u izbjegavanju mnogih problema i otkrivanju bilo kakvih abnormalnosti.

Medicinsko savjetovanje stručnjaka potrebno je za ženu tijekom trudnoće, počevši od ranijih uvjeta.

Zbog svoje lijenosti ili nepismenosti, neke žene odbijaju se registrirati na LCD zaslonu, kako ne bi gubilo vrijeme dok prolaze liječnici i prolaze testove. Nema zakona koji zahtijevaju od vas da to učinite. U međuvremenu, rana registracija u klinici ima svoje prednosti i za majku i za bebu (u većoj mjeri):

 1. Na početnim datumima položeni su važni sustavi i organi djeteta. U tom razdoblju važno je promatrati liječnika i slijediti njegove preporuke o prehrani, uzimanju vitamina itd.
 2. S početkom trudnoće, imunološki sustav se smanjuje, kronične bolesti koje mogu utjecati na zdravlje fetusa su pogoršane. Ginekolog će moći ispraviti bilo kakvu bolest.
 3. Izjava o početnim uvjetima povećava šanse za siguran tijek trudnoće. Ali u sljedećim mjesecima važno je promatrati razvoj fetusa, moguća odstupanja u njegovu razvoju.
 4. Pomoću analiza utvrđuje se da li trudna majka pripada bilo kojoj rizičnoj skupini koja komplicira porođaj.
 5. Također su dostupne i financijske koristi od prijevremene registracije. Ako je žena registrirana kod liječnika prije 12. tjedna trudnoće, ima pravo na jednokratno plaćanje (nakon isporuke). Iznos je simboličan - nešto više od 600 rubalja, ali plaćanje jamči država.

Koji se tjedan najbolje registrirati?

Svaka žena odluči za sebe kada prvi put vidi liječnika o upravljanju trudnoćom. Svi pojedinačno. Prvo, neće sve buduće majke istodobno saznati o njihovoj situaciji. Neplanirana djeca mogu proći nezapaženo, a tek nakon dugog kašnjenja i promjena općeg stanja žene počinje razmišljati o mogućoj trudnoći.

Strogi maksimalni i minimalni uvjeti nisu propisani nigdje, no postoje:

 1. Idealno se registrirajte prije 12 tjedana. U ovom trenutku započinju prva važna istraživanja: testiranje i provođenje postupaka koji prate zdravlje djeteta.
 2. Rok za prijavu - 30 tjedana. Tada je došlo do rodiljnog dopusta, a žena još uvijek uspije izdati sve potvrde i proći kroz neka istraživanja.

Povlačenje s putom u ginekolog ne vrijedi, ali je li potrebno žuriti da se registrirate? Možete organizirati sve potrebne dokumente i dobiti liječnički savjet puno prije "optimalnog" 7-12 tjedana, iako je u ovom trenutku dovoljno konzultirati liječnika opće prakse i ginekologa. To je osobito važno kada liječnik vodi pacijenta tijekom faze planiranja i pažljivo prati njezino zdravlje. Za svaki pojam postavljanja postoje preporuke.

Prijava do 6-7 tjedana

Registrirajte se kao buduća majka na LCD zaslonu tijekom razdoblja od 1 do 4 tjedna nakon opstetrije, zbog nekoliko razloga. Do prvog kašnjenja, teško je dijagnosticirati pojavu trudnoće, kako ženi tako i ginekologu. Vizualno se maternica ne mijenja. Utvrditi prisutnost embrija je moguće samo uz pomoć ultrazvuka. Ako je žena došla liječniku u ovom trenutku, može napisati znakove zanimljive situacije na hormonskoj neravnoteži.

Rana registracija je sasvim prihvatljiva, ali nema smisla istjecati tek nakon što vidite dvije trake na testu. Ginekolozi ne preporučuju prijavljivanje do 6 tjedana tijekom tog razdoblja vjerojatnost spontanog pobačaja je visoka. U slučaju razvoja nekih patologija dolazi do prirodne selekcije. Ponekad, na preporuku liječnika u ovom trenutku, nema pomoći u očuvanju: vjeruje se da je bolje roditi kasnije, ali zdravo dijete. Ponekad su u potpunosti odbijene registracije za kratko razdoblje, tvrdeći da se pobačaj može dogoditi. No, potvrdite trudnoću ultrazvukom.

Postoje situacije kada se buduća majka prati od 5 tjedana. Teški slučajevi uključuju:

 • povijest pobačaja;
 • ozbiljne kronične bolesti;
 • starost od 35 godina i više;
 • nepovoljni radni uvjeti za žene.

Prijava od 6-7 do 9 tjedana

Ako se trudnoća normalno odvija, žena je dosegla sedam tjedana ili više, bila je uvjerena u svoju poziciju uz pomoć analize ljekarni i došla do specijalista za konzultacije, on ne bi imao razloga odbiti registraciju. Dijagnoza je jednostavnija. Ako želite, žena može ići na privatne klinike i pobrinuti se za trudnoću uz pomoć krvnih testova (za hCG razinu) i ultrazvukom. S tim dokumentima, onda dođite na antenatalnu kliniku.

Trajanje od 7-9 tjednih opstetrije pogodno je za prvi posjet ginekologu. Ženama će biti dodijeljena potrebna ispitivanja koja uključuju:

 • opći urin, izmet i krvni testovi;
 • određivanje Rh faktora;
 • hepatitis test;
 • screening za sifilis;
 • moždani udar;
 • krvna biokemija;
 • bakposev urin na skrivenim bakterijama;
 • EKG, itd.

Od sada (6-9. Tjedna), žena može početi obavljati prisilni pregled liječnika, pored ginekologa. Vrijeme dopušta, nema smisla trčati, a sljedeći stručnjaci trebaju proći kroz oko 12-20 tjedana:

 • Vaš obiteljski liječnik;
 • oftalmolog;
 • nauka;
 • Stomatolog (terapeut);
 • endokrinolog (ne uvijek).

Registracija od 9. do 12. tjedna

U ranoj fazi moderne medicine može identificirati genetsku patologiju fetusa. Zbog toga je liječenje počelo na vrijeme. Prva anketa, takozvani screening, ima za cilj ponuditi pobačaj u slučaju negativnih rezultata. Vrijeme testiranja propisuje ginekolog, no ako su trudnice izložene riziku, pregled se provodi na 10-12 tjedana. Ako se registrirate prije tog datuma, postoji mogućnost da dijagnosticira patologiju na vrijeme i poduzmete gore navedene mjere. Žene koje nisu registrirane na LCD zaslonu mogu također napraviti screening, ali uz naknadu, u privatnim klinikama.

Rok od 12 tjedana je približan kraj prvog tromjesečja. Vjeruje se da pobačaj nastao zbog medicinskih razloga tijekom tog razdoblja ne predstavlja prijetnju zdravlju majke.

Kada se prvi posjet ginekologu dogodi tijekom 9 tjedana, stručnjak može napraviti dijagnozu na temelju pregleda maternice i žlijezda mliječnih žlijezda. Također, buduća majka šalje se ultrazvuku kako bi uklonila ektopičnu trudnoću i napravila potrebna mjerenja fetusa. U 10-12 tjednu opstetrije nije prekasno da se registrira. Prenatalna dijagnoza će se provesti u cijelosti.

Postupak registracije na LCD zaslonu

Trudnica ima pravo primijeniti ne samo na gradsku polikliniku na mjestu registracije, već i na druge osobe - po volji. Zgodna lokacija - važan kriterij, budući da liječnici moraju redovito ići redovito. Osim toga, možete odabrati "svog liječnika", prijatelja ili na preporuku, i registrirati se u njegovoj klinici. Prije nego što se prijavite za ginekologa, morat ćete priložiti LCD - unijeti certifikat zdravstvenog osiguranja i putovnicu, napisati izjavu.

Državni poliklinici rade prema principu distrikta, pri čemu svaki liječnik ima određeno područje. Trudnica poslana "njezinom" liječniku. No, može samostalno izabrati ginekologa i pratiti ga (uz suglasnost liječnika). Pacijent ima pravo promijeniti liječnika tijekom trudnoće u slučaju nedostatka razumijevanja i drugih razloga.

Kada ginekolog izvodi primarni pregled, žena ponovno piše izjavu (adresiranu na glavu LCD-a), a ginekolog dobiva ambulantnu karticu koja se pohranjuje u njegovu uredu. Važno je sakupiti anamnezu, saznati koje su bolesti (nasljedna i kronična) u budućnosti majke, da li su u prošlosti bilo problema s upravljanjem trudnoćom (pobačaji, pobačaji) i tako dalje. Žena prilaže potrebne dokumente i njihove kopije na karticu:

 • putovnica;
 • OMS pravila koja daju pravo na besplatnu medicinsku njegu;
 • kartica mirovinsko osiguranje SNILS.

Koliko često trebam posjetiti liječnika?

U ginekološkom uredu u kojem žena ide, nalazi se kartoteka u kojoj su pohranjene sve ambulantne kartice trudnica. Liječnik također prati, na računalnoj bazi, kada i koji pacijent stigne na recepciji. Ako nema odstupanja, potrebno je svakog 2-3 tjedna posjetiti ginekolog. Osim toga, redovito se podvrgavaju testovima (krvi, urinu), prolaze stručni savjeti.

Situacija je komplicirana mogućom nekompatibilnosti faktora Rhesusa majke i djeteta, pa je potrebno donirati krv kako bi se odredila protutijela barem jednom mjesečno (jednom svaka 4-2 tjedna ovisno o razdoblju). Buduća majka će morati trčati, ali sve je učinjeno za zdravlje djeteta i ženu. Što je prije moguće dijagnosticirati mogući problem, to će prije biti otklonjen.

Ako trudna osoba neće biti registrirana

Ponekad se to događa tako da se žena ne svjesno registrira u klinici i posjeti liječnika neposredno prije ili tijekom porođaja. Trudnoća može dobro napredovati, a dijete će se roditi zdravo. Ali ako postoje problemi koji dovode do spontanog pobačaja ili patologije fetusa, nitko ne može reći trudnici da djeluje. Takvo neprilagođivanje u odnosu na njihovo zdravlje i zdravlje djeteta je ispunjeno posljedicama.

Ne prijavljivanjem države nema pravo kazniti nikakvu novčanu kaznu niti prijedlog. Žena se kažnjava, lišena pravovremene medicinske skrbi, dijagnostici, podršci. Čak i ako se trudna majka osjeća sjajnom i već ima iskustva u porođaju, preporučuje se podvrgnuti planiranim studijama. Nitko ne može predvidjeti kako će trudnoća nastaviti. Ako se "zanimljiva pozicija" potvrdi (barem testom), ali registracija otežava odlazak ili druge razloge, može se ispitati malo kasnije.

Optimalno "jedno" vrijeme za registraciju ne postoji. Svaka žena odlučuje za sebe koliko je to prikladno za nju. U kratkom vremenu ginekolog može odbiti registraciju i zakazati drugi termin nakon par tjedana u slučaju trudnoće. Preporuča se registrirati se u 1. trimestru, budući da se tijekom tog razdoblja provode sva potrebna primarna istraživanja.

Kada i kako se registrirati za trudnoću

Upravo ste saznali za trudnoću - imate kasni menstrualni ciklus i testovi trudnoće pokazali su 2 trake. Što je sljedeće? Svaka trudnica (prije ili kasnije) mora biti registrirana kod opstetričara-ginekologa.

Prvi korak je napraviti sastanak s specijalistom. Ovo može biti opstetričar-ginekolog u ženskoj klinici okruga ili ginekolog u privatnoj klinici. Imate pravo prijaviti se za trudnoću u klinici na mjestu registracije (propiska) ili prebivališta.

Registracija (što trebate poduzeti da biste posjetili liječnika)

Da biste se registrirali za trudnoću trebali bi biti u ranoj fazi (do 12 tjedana), jer to povećava vjerojatnost uspješnog trenda i dostave.

Pri prijavi potrebno je sljedeće dokumente:

 • putovnica;
 • zdravstveno osiguranje;
 • SNILS - osigurani broj osobnog računa osiguranika (kartica mirovinskog osiguranja).

A također vam je potrebna: pelena za pregled na kauču, pokrivače cipela - u ljekarnama, trošak je mnogo jeftiniji nego u stroju. Notepad i olovka za bilješke.

U antenatalnoj klinici dobit ćete dvije kartice - "Pojedinačna kartica trudnice i puerperal", koja će biti pohranjena u uredu opće-ginekologa u datoteci kartice na datum sljedećeg posjeta i "Razmjena karata" - glavni dokument trudnice, koju izdaje antenatalna klinika u rasponu od 22 do 23 tjedna bez kojeg se nećete primiti u glavni rodiljni odjel.

Ove kartice sadržavat će sve informacije o vama, informacije o tome kako vaša trudnoća prolazi, rezultate testova, pregleda i ultrazvuka.

U Ruskoj Federaciji postoji standard za medicinske preglede u upravljanju trudnoćom, koji se provode besplatno. Liječnik-ginekolog će pratiti vaše zdravlje, dodijeliti određene testove i preglede u svakoj fazi trudnoće kako bi se uklonile moguće komplikacije.

Osim toga, radne žene koje su se prijavile za trudnoću u zdravstvenoj ustanovi u ranoj fazi trudnoće (do 12 tjedana) plaćaju jednokratnu naknadu.

Kako se registrirati ne u mjestu prebivališta (registracije) i nerezidenta.

U skladu s čl. 32 Federalni zakon od 29.11.2010. Br. 326-FZ "O obveznom zdravstvenom osiguranju u Ruskoj Federaciji" Osigurani (tj. Oni s CMI politikom) imaju pravo:

 1. Slobodno pružanje liječničke skrbi od strane medicinskih organizacija po nastanku osiguranog slučaja na cijelom području Ruske Federacije u iznosu utvrđenim osnovnim programom obveznog zdravstvenog osiguranja.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja sastavni je dio programa državnih jamstava besplatne medicinske skrbi građanima koje je odobrila Vlada Ruske Federacije.

Osnovni program obveznog zdravstvenog osiguranja pruža primarnu zdravstvenu zaštitu, uključujući preventivnu skrb, hitnu medicinsku njegu i specijaliziranu medicinsku skrb u slučajevima navedenim u stavku 6. Članak 35 №326-RZ, uključujući tijekom trudnoće, porođaja, postpartum razdoblje.

 • Izbor medicinske organizacije od medicinskih organizacija uključenih u provedbu teritorijalnog programa obveznog zdravstvenog osiguranja u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.
 • Odabir liječnika podnošenjem zahtjeva osobno ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije sukladno zakonodavstvu Ruske Federacije.

  U skladu s čl. Br. 323.-FZ "Na temelju zaštite zdravlja građana Ruske Federacije" za primanje primarne zdravstvene zaštite, građanin bira medicinsku organizaciju, uključujući i teritorijalno-teritorijalnu osnovu, najviše jednom godišnje ( osim slučajeva promjena prebivališta ili mjesta boravka građanina). U odabranoj medicinskoj organizaciji, građanin ne može izabrati više od jednom godišnje (s iznimkom slučajeva kada je medicinska organizacija zamijenjena) od liječnika opće prakse, općinskih liječnika opće prakse, pedijatara, četvrtog pedijatara, liječnika opće prakse (obiteljskog liječnika) ili bolničkog liječnika. podnošenje prijave osobno ili putem predstavnika upućene čelniku medicinske organizacije.

  Stoga, kako biste se pridružili antenatalnoj klinici, trebate napisati prijavu upućenu glavnom liječniku s adresom prebivališta i politikom obveznog zdravstvenog osiguranja.

  Ranije u Moskvi za privitak djece i trudnica zahtijeva dokument o registraciji u gradu Moskvi. Stupanjem na snagu Naredbe br. 1533 od 13. rujna 2010. ovaj je dokument isključen.

  Ako odbiješ registrirati, imate pravo podnijeti žalbu kod jedne više organizacije - Ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravstva.

  Kakva će pitanja postavljati liječnik na prvom sastanku?

  Prvi put žena u dogovoru o trudnoći liječnik upoznati s općim i porodiljske i ginekološke povijesti: o značajkama menstrualnog ciklusa, uključujući o broju trudnoća, odmora između njih, trajanje, tijeku i ishodu, komplikacija tijekom poroda i razdoblja nakon poroda; masa novorođenčeta, razvoj i zdravlje djece u obitelji. Određuje povijest spolno prenosivih infekcija (genitalni herpes, sifilis, gonoreja, klamidija, ureaplasmosis, mikoplazma, HIV / AIDS, hepatitis B i C), primjena kontraceptiva.

  Saznajte prisutnost dijabetesa rođaka, visokog krvnog tlaka, tuberkuloze, mentalno zdravlje, raka, multiple trudnoće, prisutnost djece u obitelji s prirođenim i nasljednim bolestima), doživjeli u djetinjstvu i odrasloj dobi, somatske i ginekoloških bolesti, a posebno o menstrualnom ciklusu i reproduktivne funkcije. Pitat će mu dob i zdravstveno stanje muža, njegovu vrstu krvi i Rh-pripadnost, kao i prisutnost radnih opasnosti i loših navika.

  Također, liječnik treba dobiti informacije o prenesenih bolesti žena, posebno rubeole, toksoplazmoza, genitalnog herpesa, infekcije citomegalovirusom, kroničnog tonzilitisa, bolesti bubrega, pluća, jetre, kardiovaskularni, endokrini, onkološkog patologije, povećane krvarenje, operacije, transfuzije krvi, alergijske reakcije, te također o uporabi duhana, alkohola, opojnih ili toksičnih sredstava.

  Ispitivanje trudnog liječnika

  Na prvom pregledu trudnice procjenjuje se priroda njezine tjelesne strukture, navode se informacije o početnoj tjelesnoj težini neposredno prije trudnoće i prirodi prehrane. Posebna pažnja posvećuje se ženama koje imaju prekomjernu težinu i težinu.

  Tijekom pregleda trudne izmjerene tjelesne mase, krvni tlak na obje ruke, skrenuo je pozornost na boju kože i sluznice, čuju srce zvuči, pluća, opipljivu štitnjača, mliječne žlijezde, regionalne limfne čvorove; procijenjeno stanje bradavice. Provedena poroda pregled: određen vanjskim zdjelice dimenzije, prsni pregled obavlja se uz obveznu provjeru vrata maternice i vaginalne zidove u zrcalima, kao i međice i anusa.

  Kod žena s fiziološkim tijekom trudnoće, u nedostatku promjena u vagini i cerviksu, vaginalni pregled obavlja se jednom, a učestalost naknadnih studija je indicirana.

  Kada prvi puta posjetite ženu, navedeno je trajanje trudnoće i datum očekivanog rođenja. Ako je potrebno, pitanje trajanja trudnoće odlučuje se savjetovanjem, uzimajući u obzir ultrazvučne podatke.

  Nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa trudna usmjerena na uvid terapeutu koji pregledava po svojoj fiziološkoj trudnoći dva puta (nakon prvog pregleda kod liječnika ginekologa i 30 tjedana trudnoće).

  Koliko često će biti potrebno posjetiti liječnika?

  posjeta liječniku učestalosti Opstetričar ginekolozima i drugim stručnjacima u žena s fiziološkim i komplicirane trudnoće, učestalost laboratorijskih i drugih ispitivanja, terapijske mjere, indikacije za bolničko liječenje su sadržane u „Shema dinamički nadzor trudnica i žena u porodu” Učestalost posjeta i količina istraživanja trebaju Opstetričar-ginekolog raspravlja s trudnicom i dobiva svoj pristanak.

  Prema nalogu Ministarstva zdravstva Rusije od 01.11.2012. N 572n tijekom fiziološkog tijeka trudnoće, obavljaju se pregled trudnica:

  1. Liječnik-ginekolog - najmanje deset puta:
   • nakon prvog ispitivanja, posjećivanja nakon 7-10 dana uz analize, zaključivanje terapeuta i drugih stručnjaka;
   • u budućnosti - jednom mjesečno do 28 tjedana,
   • jednom mjesečno - nakon 28 tjedana trudnoće.
   Učestalost promatranja može biti 6-8 puta kada primalja primjećuje svaka 2 tjedna, nakon 37 tjedana - svakih 7-10 dana.
  2. Liječnik opće prakse, stomatolog - najmanje tri puta (prvi se pregled provodi najkasnije 7-10 dana nakon prvog upućivanja na antenatalnu kliniku, a zatim svaki tromjesečje);
  3. Otorinolaringolog, oftalmolog - najmanje dva puta;
  4. Ostali stručnjaci - prema indikacijama, uzimajući u obzir komorbiditete.

  Kako bi se povećala učinkovitost prenatalne dijagnostike i prevencije rođenja djece s prirođenim i nasljednim patologije sve trudne prenatalne dijagnostike provodi se u skladu s ruskog Ministarstva zdravstva reda od 28.12.2000 # 457 „Na poboljšanje prenatalne dijagnostike u prevenciji nasljednih i prirođenih bolesti u djece.”

  Svi dijagnostički i laboratorijski testovi su besplatni za trudnice.