Što razlikuje Nestozhen 1 od Nestogen 2

Liječenje

Dojenčad formule su velika pomoć za mame, osobito u slučajevima kad nije moguće dojiti dijete. Razlog za to može biti nedostatak mlijeka u ženi ili njezina nedovoljna količina, potreba za uzimanjem antibiotika kod majke djeteta, nedovoljnu nutritivnu vrijednost majčinog mlijeka itd. Međutim, izbor dojenačke formule treba biti tretiran punom odgovornošću, jer zdravlje i pravilan razvoj mrvica ovise o njemu. Mnogi roditelji čine izbor u korist suhih miješalica za djecu "Nestozhen". Ali koja je mješavina bolja - Unstizhen 1 ili Unstagen 2? A koje su njihove razlike?

Nestozhen 1 i Nestozhen 2: općenito

Najvažnija sličnost tih dviju smjesa je mjesto njihove proizvodnje. Oba mješavina proizvode švicarski Nestle, poznati diljem svijeta. Tvrtka proizvodi suhu formulu za prehranu djece od rođenja dok ne dostigne dob od dvije godine. Nestle zapošljava samo stručne stručnjake koji razvijaju prehranu koja je idealna za djecu i doprinosi njihovom razvoju. Zbog toga i Nestozhen 1 i Nestogen 2 su punopravna i proračunska alternativa takvim smjesama kao što su Nutrilon i NAN.

Nije izbrisan 1: opis

Ova mješavina je dizajnirana posebno za novorođenčad i uzimajući u obzir sve potrebe svog tijela. Nije izbrisan 1 preporučuje se za hranjenje djece od rođenja do navršene 6 mjeseci. Zbog svog sastava, koji uključuje takve važne vitamine i hranjive tvari kao što su fosfor, cink, željezo, jod i taurin, mješavina pomaže novorođenčevom probavnom sustavu navikavanja i prilagodbe umjetnoj prehrani. Hranjenje djeteta s ovom mješavinom može riješiti problem plina, nepravilne stolice i pomoć u razvoju imunološkog sustava.

Nije izbrisan 2: opis

Za razliku od smjese Nestozhen 1, Nestogen 2 je namijenjen hranjenju djece starije od 6 mjeseci. Nestle preporučuje davanje ove suhe mješavine bebama prije nego što dosegnu godinu dana starosti. Kao iu Nestozhenu 1, ova smjesa sadrži sve korisne tvari i vitamine koje djeca ove dobi trebaju. Osim toga, sastav uključuje rižu, koja pripada žitaricama i zbog koje je moguće postići veću gustoću smjese.

Što razlikuje Nestozhen 1 od Nestogen 2

Mnogi roditelji su zainteresirani: koja je razlika između Nestogen 1 i Nestozhen 2 i je li moguće odgoditi prijenos djeteta iz prve smjese na drugi? Unatoč činjenici da Nestozhen 1 i Nestozhen 2 imaju mnogo zajedničkog, oni još uvijek imaju razlike.
Prije svega, postoji razlika u sastavu tih dviju mješavina suhog mlijeka. Na taj način, Smjesa Nestozhen 1 sadrži različite kiseline (linoleinska, pantotenska, folna), kao i laktoza (više od 50 g laktoze po litrama razrijeđene smjese), biljne masti, 14% proteina sirutke, maltoza (22,5 g), 4 g prebiotike, kao i sve potrebne vitamine i elemente u tragovima za novorođenče.

Suha mješavina Nestozhen 2, osim gore navedenih sastojaka, uključuje ugljikohidrate (17 g po litri smjese), a sadržaj laktoze, proteina sirutke, vitamina i minerala povećava se kako bi se zadovoljile potrebe tijela djeteta koje rastu. Upravo zbog promjene u sastavu smjese Nestozhen 2 - više zadovoljavajuća prehrana, pogodnija za hranjenje djece čija starost prelazi 6 mjeseci.

Unatoč činjenici da je hrana mješavine Nestogena 2 veća - uključujući zbog veće gustoće, u usporedbi sa smjesom Nestozhen 1, manje je kalorična. To može biti iznenađujuće jer pola godine staro dijete treba puno više snage i energije nego novorođenče.

Objašnjenje smanjenog kaloričnog sadržaja Neaktivna 2 je jednostavna - nakon što dijete dosegne 6 mjeseci starosti, dodatni proizvodi postupno se uvode u njegovu prehranu: povrće i voćne puree, sokovi i žitarice. Kako bi prehrana bila što ugodnija za dijete, a ne dovodi do problema prekomjerne težine, kalorije u mješavini Nestozhen 2 su nešto manje nego u Nestozhenu 1.

Oba miješanja - Nestozhen 1 i Nestozhen 2 - mogu se kupiti u bilo kojoj ljekarni i bilo kojem supermarketu. Sadrže sve potrebne hranjive tvari i vitamine potrebne za dijete, glavna stvar je ispravno slijediti upute za uporabu.

Koja je razlika između mješavine 1 i 2.

komentari

Razlikuje kaloriju, drugačiji sastav vitamina i minerala. Trebate se kretati postupno, a ne odmah. Sretno! :)

Nast, i usporedili ste ga. Kalorične kapi?

U pravilu, ovisno o mješavini, ali sadržaj kalorija je veći. Budući da je dijete već agilnije, troši više energije, a kalorijski sadržaj smjese je stoga veći.
I na štetu svega u jednoj bocu, ne slažem se, potrebno je razdvojiti drugačije, kad unesete dvostruko. Počevši od 30 ml, i dosegnuvši iznos koji dijete troši u jednom hranjenju. Ako imate 120, a zatim 30 deuces u jednoj bocu i 90 edinichki u drugoj, sljedeći hranjenje je već 60 deuces i 60 edinichki. i tako dalje dok ga potpuno ne povučete. Za 1-2 dana u potpunosti ćete se prebaciti na drugu mješavinu. To smo učinili prošle godine, na savjet dobrog liječnika, a ove godine ću sada prenijeti Ilyukh na isti način.
Sretno! :)

za, Nast, isto tako!

2.bodite na postupno.. recimo 1 dan, svaki hranjenje, tako da jede 180ml, recimo, to je 6 toshechek.a to učinite, jedan-3 žlice, dva -3lobs. sljedećeg dana, jedan-2 žlice, dvostruko-4 žlice, i tamo u jednom danu pokušati dati 2 u potpunosti

I ako se samo hranim preko noći u volumenu od 90-120 ml. Kako biti.

Pa, 90 ml 3 žlice znači 2 žlice starog i 1 novu.

i ako je 120 ml. zatim 2 stare 2 nove

I sve je u jednoj bocu.

da.. mješavina je ista.

u našoj zemlji, dadilja se razlikovala samo po broju jednog ili drugog elementa, naglo se prebacio tjedan do šest mjeseci, sve je u redu)))

Irski, usporedili ste. U većoj ili manjoj mjeri, elementi i sadržaj kalorija varirali su?

Callas su isti, uglavnom u većem, ali po mom mišljenju par u manji. Neću vam sigurno reći da se kompozicija na internetu može vidjeti i uspoređivati.

Vidi također

Ali ti si mi napisao. Pozdrav Maria! Da, čini se da je dijete alergično na smjesu. Dakle, trebate probati hipoalergensku smjesu. Da biste započeli, isprobajte jednu od smjesa koja sadrži riječ "hipoalergenska" (GA) u naslovu: Hipp combootic GA 2.

Moje dijete je fascinirano promatranjem reklama, bacanjem svih slučajeva, možda čak i iz druge prostorije, dovoljno samo da počnete prikazivati ​​reklame, skrenite s televizora čim se počnu pregledavati filmovi ili TV emisije. Neću to uzeti.

Ono što razlikuje treniranje od psihoterapije, psihološko savjetovanje, od poslovnog treninga, od savjetovanja, od mentorstva, prijateljstva... Vrlo često se ti pojmovi isprepliću, mnogi su zbunjeni, a gotovo svi klijenti pitaju o razlikama. Prije svega, trenerski klijent psihološki je.

Izvor Roditelji često postavljaju pitanje: je li moguće kazniti djecu i kako? Ali s kaznom, to je problem. U životu odraslih, praktički nema kazni, osim opsega kaznenog i upravnog prava i komunikacije s.

Zato sam kupila ovu knjigu čim se pojavila u skladištu u labirintu :-)) Uzeo sam je danas iz podizanja i odmah, na autobusu, počeo čitati, gotovo je prošao našu stopu. Benefita Sophka je potaknula na vrijeme :-).

Bok Odmah sam počeo otkriti kako se mliječo mlijeko razlikuje od odrasle osobe. Izvori su različiti. Pronašao sam nešto na Internetu, nešto na WHO web stranici, pedijatar je nešto rekao. Dijelim, može li netko doći u ruci. Mliječni proizvodi koji su napravljeni za djecu, posebno.

Iz osobnih promatranja jedne djevojke (ne znam koji) Kako stranci izračunavaju turiste iz Rusije? Vrlo jednostavno. Bez obzira koliko je vremena prošlo od trenutka kada su ruski turisti preplavili sve više ili manje vrijedne turističke destinacije, kriteriji su ostali.

Mama, dobra večer! Recite mi, molim vas, kako naučiti razlikovati akne i alergije. Još uvijek smo vrlo mali, već smo uhvatili ljestve. Prepoznat je zahvaljujući BB-u i liječniku koji je poslao našu fotografiju. Ali kad sam vidio paniku.

Pozdrav svima! Već dugo čitam zajednicu, skupljam korisne i neophodne, dok mi se dva proizvoda zrele) Upravo u tom smislu. Kupili smo bumbleddle auto indie twin i kolijevke za njih. U trenutku kupnje u online trgovini bile su neke promocije.

Koja je razlika između mješavine 2 i 1

Mamlife - aplikacija za moderne majke

Koja je razlika između mješavine 1 i 2? Je li moguće da 2 dijete ne jede dovoljno?

U programu možete pregledati sve fotografije ovog unosa, kao i komentirati i čitati druge postove autora.

komentari

- Po dobi. Napisano je na ambalaži. Obično jedan do šest mjeseci. Pažljivo pročitajte pakiranje

- @ Klarina Znam to, mislim, zbog kalorijskog sadržaja, to je drugačije ili ne, jer sutra smo 6, prebačeni na 2-ku, a moja kćer prestala da izdrži interval između hranjenja

- Klarina je gotovo identična.

- @nastenyka se ispostavlja da je više zadovoljavajuće, zar ne?

- @ leno4ka_2017 da. Ja hranim bebu i razlikuje se u gustoći i boji. 1 snježnobijela, 2 već je tamnija.

- @nastenyka i jedemo Similak i 2 okusa i boje su gotovo isti kao i 1, ali čini mi se da Ksyusha ne jede dosta 2, jer interval ne ustane i pita se ranije jesti.

- @ leno4ka_2017 i povećao dozu?

- @nastenyka nije, na kutiji 1 piše 180 5-6 hranjenja, a na 2 180 4-5 hranjenja, jedemo kao kad kad 5 i 6 puta

- @ leno4ka_2017 za tri sata ispada? Dakle, to je normalno. Onda Helen ne zna. Vodichku dolaze više..

- @nastenyka je pojela 3.5-4, a sada 3. ry water je naš problem, uopće ga ne pijemo, ni voda, niti kompot. Zbog toga, problemi s toaletom + toplina je tako visoka, samo je obožavatelj kod kuće. Kapete, već sam ulio iz štrcaljke, tako da barem nešto pijete.

- @ leno4ka_2017 moji su također pili malo prije. Kupio sam čaj Hipovsky, ovaj s užitkom. A tri sata je norma. U pravu je da se šprica mora ubrizgavati. IV treba samo tekućinu. Mislim da je puna, samo želi piti, ali joj se to ne sviđa

- @ nastenyka i kakav čaj? Kupio sam je i s koromačem, ali ona i ne piti

- leno4ka_2017 njega, onda je uzeo sedativ.

- @ nastenyka hvala, pokušat ću opet

- @ leno4ka_2017 Hajde, sretno. Nemojte odustati

- @ leno4ka_2017 u Silpo usput je veliki izbor.

Preuzmite i chatajte s mama u blizini u Mamlifeu - aplikaciji za moderne mame

Pregled mješavina "Nestozhen" 1-4: tipovi dječje hrane prema dobi, sastavu i uputama za uporabu od rođenja

Infant formula Nestozhen je alternativna hrana za bebe koje se zbog određenih okolnosti ne mogu hraniti majčinim mlijekom. Proizvođač - Švicarska zajedno s svjetski poznatom tvrtkom Nestle iu suradnji s ruskim predstavništvom. Svaki paket ima svoju oznaku od 1 do 4, pa nije dovoljno kupiti proizvod, važno je razumjeti kako se razlikuje od drugih, što znači broj na paketu, kako i kada upotrebljavati, kako hraniti bebu.

Vrste baza miješaju Nestozhen

Nestogen proizvodi mogu zamijeniti (čak i ako ne i 100%) majčino mlijeko od rođenja. Proizvođači su se pobrinuli za svaku dobnu skupinu:

 • za novorođene bebe od 0 do 6 mjeseci, možete kupiti mješavinu "Nestozhen 1" i mješavinu "Nestozhen 1 Midi";
 • za bebe od 6 mjeseci do godine - mješavina mlijeka "Nestezhen 2" i "Nestozhen 2 Midi";
 • za djecu od 12 do 18 mjeseci prikladno mlijeko za bebe "Nestozhen 3", koje svakako cijeniti;
 • za djecu od 18 mjeseci već kupili mlijeko "Nestozhen 4".

Ambalaža je vrlo povoljna i ekonomična, na 350 ili 700 grama. Također je važno razumjeti razliku između mliječne mliječi i mlijeka. Druga opcija ne može se koristiti kao zamjena za majčino mlijeko, što je slučajno vidljivo iz dobnih ograničenja.

Glavni sastojak je švicarsko seljačko mlijeko koje je Nestle temeljito provjeravao i odobrio. Suradnja sa svjetski poznatom tvrtkom govori sama za sebe.

Sastav bazičnih smjesa

Proizvod je postao popularan među mladim mama. To ne čudi, jer je sastav smjese iz Nestozhen siguran, koristan i lako se apsorbira malim želučanim mrvicama. Zatvorena ambalaža od kartona, unutar nje možete pronaći mjernu žlicu s funkcijom stezanja, tako da pakiranje može biti prikladno otvoreno i zatvoreno nekoliko puta. Razmotrite sastav i BZHU (proteine, masti, ugljikohidrate) detaljnije.

Sastav Nestogena 1

Sastav proteina

Majčino mlijeko sadrži dovoljno proteina potrebnih za pravilnu probavu. Dječja hrana Nestozhen 1, 2, 3, 4 također je bogata ovom važnom komponentom. Dakle, u suhom mlijeku s oznakama 1 i 2 sadrži 60% proteina sirutke, označavanje 3 i 4 znači prisutnost 23% sirutke u sastavu. Naravno, postotak se izračunava iz ukupne količine proteina.

Neke mlade mame pokušavaju zamijeniti kravlje mlijeko. Međutim, u sastavu je vrlo različit, a što je najvažnije, nema sve vitamine i aminokiseline koje dijete treba.

Mješavina je izrađena od kravljeg mlijeka, ali proizvođači pokušavaju nadopuniti sve elemente koji nedostaju. Na primjer, nisu zaboravili uključiti važnu taurinsku sulfonsku kiselinu, a sada se radi na daljnjem poboljšanju sastava.

Upozorenje: smjesa se ne može smatrati hipoalergenskom, nema hidrolizirani protein. Ako je dijete alergično na kravlje mlijeko, njegove zamjene, uključujući i one u drugim proizvodima, trebaju biti odabrane samo na savjet liječnika.

Sastav ugljikohidrata

Sadrži mliječni šećer (laktoza) i maltodekstrin, tako da proizvod ima željenu debljinu i sitost. Optimalna konzistencija mješavine i uravnoteženi sastav ugljikohidrata omogućuju da beba brzo zasititi.

Paketi s oznakama 3 i 4 ne sadrže saharozu, što je svakako plus, s obzirom da svi proizvođači ne posvećuju pažnju na ovu komponentu.

Sastav masnoća

Biljna ulja opskrbljuju tijelo masnim kiselinama. Međutim, vrlo je važno da među njima nema palminog ulja. Tvrtka Nestozhen se može sigurno pohvaliti odsutnosti ove komponente u svojim mješavinama, jer je nesigurna za mali organizam i njegovu probavu. Međutim, ne postoje dokozaheksenska kiselina (DHA) i omega-6 nezasićena masna kiselina (ARA) koji su korisni za tijelo, što je, naravno, značajan nedostatak.

Ostale komponente

Tijelo (uključujući probavni sustav) dijete je vrlo različito od odrasle osobe. Zato bi smjesa trebala sadržavati samo prirodne sastojke kako bi se održala ispravna ravnoteža kiselina-baze u crijevu. Na primjer, prirodni prebiotici Prebio (bifidobakterije i laktobacili) imaju blagotvoran učinak na mikroflore i rad crijeva kao cjeline, za zaštitu od bakterija i svih vrsta virusnih infekcija.

Masne kiseline, dijetalna vlakna, galakto-oligosaharidi, fruktoza i glukoza, kalcij i fosfor u sastavu smjese pomažu pravilnom funkcioniranju želuca, čine meke stolice, održavajući potrebnu količinu tekućine u debelom crijevu. Zatvor u bebi nije samo neugodan, nego i opasni problem. Nestozhen sadrži sve potrebne prirodne sastojke, jer proizvođači razumiju koliko je važno kvalitetno proizvoditi proizvod za djecu, u skladu sa svim standardima i zahtjevima.

Osim laktobacila L. reuteri, esencijalnih vitamina i minerala, proizvod sadrži sljedeće korisne sastojke:

 • monobazična karboksilna kiselina;
 • omega-6-nezasićeni masni masni tvar;
 • folna kiselina;
 • natrij, kalij, kalcij, željezo, jod, magnezij i drugi korisni elementi iz periodičnog stola;
 • vitamina A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B5, B12, PP (vidi također: kako dozirati vitamin D za djecu od 1 godine?);
 • biotika, prebiotika itd.

Sadržaj kalorija

Prehrana treba biti uravnotežena, ne samo kod odraslih, već i kod djece. Važno je pratiti ne samo sastav potrošene hrane, već i njihove kalorije. Tako, primjerice, 100 grama suhe adaptirane smjese s prebiotikom s oznakom 1 sadrži 499 kcal, au pakiranju s oznakom 2 već je nešto niži - 472 kcal na 100 grama proizvoda.

Nestozhen Low Laktoza

Treba imati na umu da se mnoge bebe rađaju s nedostatkom sekundarne laktoze, a njihova uobičajena mješavina je kontraindicirana. Tvrtka je vodila brigu o takvim bebama oslobađanjem proizvoda s niskim udjelom laktoze. Naravno, laktoza se ne može potpuno isključiti iz prehrane, inače se može razviti disbakterijoza, započeti problemi s živčanim sustavom.

Glavna komponenta u takvim smjesama iz Nestogena za djecu mlađu od 1 godinu glukoza je sirup, zbog čega je proizvod slatki okus. Dodatak nukleotida, koji se može naći daleko od svih smjesa drugih proizvođača, pomaže vratiti i ublažiti bebe crijeva.

Kako razrijediti smjesu?

U svakom pakovanju Nestogena 1, 2, 3, 4 nalazi se foto-upute za upotrebu, koja govori o razrjeđivanju praha. Treba shvatiti da trebate hraniti dijete odmah nakon uzgoja, a u slučaju da dio nije dovoljno za jelo, ni u kojem slučaju ne biste ostavili gotove ostatke do sljedećeg obroka. Dijete bi trebalo jesti isključivo svježu mješavinu, a nije rastavljen prije nekoliko sati.

Korak po korak:

 1. Prije svega, morate temeljito oprati ne samo venu, već i vaše ruke, jer kuhanje treba obaviti pod sterilnim uvjetima.
 2. Kuhajte poilniki oko 5 minuta.
 3. Pripremite kuhanu vodu, nužno toplo, a ne vruće.
 4. Pogledajte stol i napunite čašu pripremljenom toplom tekućinom.
 5. Dodajte prašak, mjerite potrebnu količinu posebnom žlicom za mjerenje ovisno o dobi djeteta (sve su informacije navedene u tablici). Ne zaboravite da žlica mora biti čista i suha, pa nakon što ga izvadite iz pakiranja, temeljito isperite pod tekućom vodom.

Učinjeno, ostaje da se trese sap do homogene mase, tako da nema zrnaca praha ili gruda. Sada je dopušteno nastaviti izravno na hranjenje.

Je li smjesa kompatibilna s drugim proizvodima?

Ne preporučuje se miješanje različitih tipova smjese. Iznimka su problemi s dječjom stolicom. Tada liječnik izrađuje određeni raspored obroka i dozira nekoliko dobrih smjesa. Nakon što je stolica normalna, možete se vratiti na prethodnu prehranu. Međutim, potrebno je provoditi slične pokuse, kako u jednom tako iu suprotnom smjeru, jer nagla promjena hrane može pogoršati situaciju i poremetiti rad gastrointestinalnog trakta.

Moguće je kombinirati Nestogen mliječnu dječju hranu s oznakama 1 ili 2 bez prethodnog savjetovanja s liječnikom samo s majčinim mlijekom. Pedijatri obično preporučuju to, kada dijete ne dobiva težinu. Smjesa u ovom slučaju će biti izvrstan dodatak.

Postoje li nuspojave?

Kod pogrešne doze ili neovlaštenog nepravilnog miješanja smjesa, reakcija djeteta može biti vrlo različita. Ako mlađa majka učini sve što je propisano, onda ne bi trebalo biti nikakvih problema. Inače, dijete može doživjeti sljedeće neugodne simptome:

 • opstrukcija;
 • bol u trbuhu;
 • proljev;
 • česta regurgitacija;
 • crvenilo kože;
 • alergija.

Glavna stvar je ne previše mijenjati smjesu - držati se bilo kojeg proizvoda, a onda dijete će jesti s apetitom i neće znati probleme. Među kontraindikacijama može se primijetiti samo manjak laktoze i alergije na pojedine komponente.

Što je bolje odabrati - "Nestozhen" ili "NAS"?

Mladi roditelji često tvrde: koja je tvrtka bolja. Glavna razlika između Nestozhen 1 i NAS mješavine je cijena. Razlika je oko 300 rubalja, ali ako to finanše dopuštaju, bolje je dati prednost skupoj opciji - NAS. Visoke cijene opravdavaju najbogatiji sastav: nukleotidi, DHA, ARA, dodavanje esencijalnih aminokiselina itd. Ako obiteljski proračun ne dopušta NAS-u da kupi, to je dobro.

Nestozhen također ima puno prednosti:

 • kompaktnost i profitabilnost;
 • niska koncentracija osmotski aktivnih čestica u otopini;
 • nedostatak palminog ulja;
 • postoje dvije vrste prebiotika (GOS i FOS);
 • optimalni omjer kalcija i fosfora;
 • proteina sirutke više od kazeina.

Naravno, treba napomenuti i kontra. Međutim, mnogi od njih ne odustaju od poznatog proizvođača:

 • nedostatak dokozaheksanske kiseline i arahidonske kiseline;
 • u smjesama "Nestozhen" također nema nukleotida;
 • Postoji aditiv samo jedne nezamjenjive aminokiseline - taurin.

Također se može primijetiti da postoji samo jedna specijalizirana smjesa u liniji - "Nestozhen Low Lactose". Iako neki proizvođači to nemaju, tako se ova činjenica može pripisati i minusima i pluses. Koja je hrana bolja - samo vi odlučite!

Što treba zapamtiti?

Mliječni proizvodi iz svjetski poznate tvrtke Nystozhen - izvrsna alternativa, dodatak ili čak zamjena majčinog mlijeka. Važno je zapamtiti sve savjete i preporuke, a zatim neće biti nikakvih problema:

 • u prijelazu na umjetno hranjenje, posavjetujte se sa svojim liječnikom;
 • Prije kupnje, proučite ambalažu, morate odabrati smjesu za djetetovu dob;
 • potrebno je razrijediti smjesu samo pod sterilnim uvjetima i strogo uz kuhanu vodu, inače se dijete može početi u bebi;
 • ne zaboravite provjeriti datum isteka, pokušajte uzeti robu s velikim datumom, a ne blizu;
 • Važno je razrijediti smjesu strogo prema uputama, bez potrebe za eksperimentom;
 • Nemojte čuvati suhu smjesu u hladnjaku, u vrućini ili vlazi.

Važno je znati ne samo količinu razrijeđenog produkta nego i količinu pakiranja nakon otvaranja. Dakle, rok trajanja dječje hrane je 3 tjedna, čak i ako je na paketu napisano dulje vrijeme, nemojte riskirati zdravlje djeteta.

Ostatak smjese Nestozhen izvrsno je za hranjenje, a cijena je isplativija od ostalih proizvoda od mlijeka. Slijedite savjete liječnika i proizvođača, a beba će uvijek biti vesela, vesela i puna.

Koja je razlika između bebe 1 i bebe 2? Prošli smo, ne mogu izaći s djetetom nigdje. Mama je poslana u butik, a tu je samo dijete 2 kupila. Ako dajem bebu (4,5 mjeseca) bebu 2, to neće biti kritično? Pijemo bebu 1

Mislim da se ništa loše neće dogoditi, idite ravno do ove male bebe 2 i to je to! Općenito dolazi od 6 mjeseci

2ka teža, ona 6 mjeseci

2 do 6 mjeseci, postoji složeniji sastav, to će biti teško za dijete. Pa, ovo je moje mišljenje.

Narudžba u dječjem dućanu bit će dovedena u vaš dom ili možete tražiti Avito, koji može prodati u blizini. Znam da prije toga ne možete dati 2k, ali naprotiv, ako već imate 6 mjeseci, onda može biti jedan. Iznad dobi ne može biti ispod ničega strašnog, mislim razumjeti

..jasno napisana. To je tako za budućnost, ali sada se ne bih usudio dati dvojicu.

Opterećenje na tijelu

Možete dati samo žlicu od bebe 1. Ja sam to učinio i bez razlike

SIN9mesBER25ned, Slažem se s tobom

Sibmama - o obitelji, trudnoći i djeci

Kako se prebaciti iz smjese br. 1 na br. 2

Poruka iz YPA "Wed Nov 23, 2011 23:29

Poruka Nadyura "Thu Nov 24, 2011 11:01

Poruka Bazhenova "Thu Nov 24, 2011 15:03

Poruka iz YPA "Thu Nov 24, 2011 16:20

The OlenekN Post »Pon Nov 28, 2011 18:08

Objavite Malina1046 »Wed Nov 30, 2011 17:03

Poruka MUM LENOCHKA »Thu Dec 01, 2011 23:49

Poruka vercher »Fri Dec 02, 2011 14:03

Poruka Anika09 »Fri Dec 16, 2011 9:27» Hvala: 1

Poruka YPA-e »Thu Dec 22, 2011 23:26

Koja je razlika između nan 1 i nan 2

Koja je razlika između NAN 1 i NAN 2 dojenčadi?

Mliječna formula - to je ono što u prvoj godini života svake bebe sastavni dio prehrane, a ponekad ga potpuno zamjenjuje. Stoga, svaki roditelj mora odabrati smjesu koja najbolje odgovara dobnoj kategoriji djeteta. U ovom članku uspoređujemo maternicu formule NAN 1 i NAN 2, identificirajući razlike između njih. Da biste to učinili, prvo pogledajte svaki od njih detaljno.

Formula za bebe za mlijeko NAN 1

Ova mješavina je prilagođena zamjena, što je bliže moguće sastavu ljudskog majčinog mlijeka. i namijenjen je bebama od rođenja. Mješavina pripada vrhunskoj dječjoj hrani i pridonosi optimalnom mentalnom i tjelesnom razvoju djeteta od prvog mjeseca.

Do šest mjeseci, većina roditelja pokušava ne uvesti dodatno hranjenje pa se najčešće koristi kao jedini izvor hrane. Takva mješavina se čuva do dvije godine bez gubitka korisnih svojstava. Nestlé znanstvenici stalno poboljšavaju mješavine mlijeka Nacionalne akademije znanosti, uvođenjem patentiranih i novih tehnologija, uključujući:

 • Zaštitni početak - od prvih mjeseci jača bebin imunitet i doprinosi zdravom razvoju.
 • Bifidogen efekt - tehnologija za održavanje odgovarajuće mikroflore u crijevima djeteta.
 • DHA, ARA - kiseline koje su potrebne za pravilan razvoj mozga i viziju djeteta od prvog mjeseca.
 • Opti pro je komponenta koja je odgovorna za optimalnu količinu bjelančevina koje apsorbira tijelo djeteta, te je odgovoran za njegov pravilan rast i razvoj.

Dječja mliječna mješavina NAN 2

Kao i mješavina NAS 1, NAS 2 sadrži niz komponenti i znanstvenih dostignuća usmjerenih na ugodan razvoj rastućeg organizma Malasha i pripada premium mješavinama. Međutim, namijenjen je sljedećoj fazi razvoja koja dolazi nakon šest mjeseci. Ovdje se koncentrira optimalna količina proteina, koja je odgovorna za aktivni rast beba u prvoj godini života.

Ako se prva mješavina često koristi kao dodatak (ako nema dovoljno majčino mlijeka) ili kao punu zamjenu (kada nema mlijeka), onda formula NAN 2 dobiva se bebi zajedno s prvom komplementarnom hranom - razne žitarice, puree i druge proizvode. Mješavina suhog mlijeka NAN 2 također je puna višesmjernih tehnologija koje dopuštaju da smjesa bude slična majčinom mlijeku što je više moguće. Evo nekoliko tehnologija koje NAS 2 sadrži:

 • OPTIPRO je ono što se nalazi samo u nano formuli i kontrolira probavljivost točno onu količinu proteina koju dijete treba na svom razvojnom stadiju.
 • Live bifidobakterije BL - odgovorni su za prirodno jačanje imuniteta djece.
 • DHA i ARA - kiseline koje doprinose pravilnom razvoju djetetove vizije i mozga.

Koja je razlika između mješavina suhog mlijeka NAS 1 i NAS 2?

Nakon što se upoznate sa svakom formulom mlijeka, možete doći do sljedećih zaključaka. Očito, svaki od njih odgovara stupnju razvijenosti bebe i preporučuje se u određenoj fazi života. Dakle, mliječna formula NAN 1 namijenjena je u prvoj fazi i preporučuje se za bebe od 0 godina od rođenja.

Mlijeko za suhu mlijeku NAN 2 zauzvrat je sljedeći korak i koristi se kao dodatak za bebe od 6 mjeseci. Ovo je njihova glavna, ali ne i jedina razlika. Također se razlikuju jedna od druge ako se prva smjesa preporučuje kao jedina u djetetovoj prehrani, a druga je namijenjena jednoj od komponenti dječje prehrane. To je zbog činjenice da već nakon pola godine većina roditelja već počinje uvoditi prvu komplementarnu hranu, a jedna formula za bebu nije dovoljna.

Kakvu mliječnu formulu odabrati?

Nakon detaljnog upoznavanja s tim mješavinama, roditelji će vjerojatno moći odlučiti o izboru mliječne formule, u skladu s dobi djeteta. No, Valja napomenuti da osim numeričkih oznaka, smjese NAS mogu se također razlikovati u sastavu i seriji. Na primjer, postoje formule bez laktoze namijenjene bebama s kongenitalnom netolerancijom na laktozu. Oni mogu biti i za prvu, i za drugu i kasniju fazu razvoja.

Polazeći od druge faze razvoja, već je moguće davati bebe mlijeko na bazi mlijeka, koje su također dostupne u NAS liniji. Prilikom odabira, prije svega potrebno je voditi prema dobi naznačenom na banci. Ali obratiti pažnju na ono što je napisano na to je također vrijedno toga. Trebali bi biti vođeni savjetom vašeg pedijatrijskog liječnika.

Prednosti: brzo otapa, to je ukusna, prilično dobro otapa, dostupnost, koristi mješavina, ugodan miris, sadrži laktobacila ruci mjernu žlicu, dobro vaspitan

Nedostaci: alergija, neće zamijeniti mlijeko

Kad je moja beba imala pola godine, samo smo počeli hraniti hranu sa samo 1-2 hranjenja dnevno, tako da smo bili potpuno zadovoljni mješavinom s brojčanikom. Pogotovo zato što je u početku bio Nutrilon Comfort 1. onda Normal Nutrilon. A samo na trećem pokušaju imali smo sreće i pokušajem i pogreškom našli smo pravo - Nan 1.

Do tada je dijete već bilo više od osam mjeseci. Istodobno, dodatak s mješavinom također je bio oko 1-2 puta dnevno, a ostatak vremena bilo je povrće, žitarice, sir i majčino mlijeko. Kad je beba imala devet mjeseci, pitala sam pedijatara o mješavini, jer je krajnje vrijeme za prelazak na broj 2! Primila je odgovor da je to moguće, samo djeca često prenose ovaj prijelaz. Opet, možda imate problema sa trbuščićem, proljevom, nemirnim noći i drugim užicima.

Ali odlučio sam iskoristiti priliku i otići.

Razlika od svojih suradnika je minimalna - broj 2 na prednjoj strani limenke.

Još jednom ću zabilježiti pogodan "pod" za pohranu mjerne žlice. Za mnoge proizvođače, ova stavka nije sasvim zamišljena!

Ovdje nam pomaže kapa s folijom. Nadalje, sve kao na fotografiji. Trebate malo iskustva i vještine.

četkanje klizača folijom

Zapravo, on je jedan NAS. Slike 1, 2 i 3 se razlikuju u omjeru hranjivih tvari.

Posebno napisano za usporedbu.

U svemu postoje vitamini, bifidobakterije, optipro protein, pametni lipidi, aminokiseline i minerali.

Nan 2 ima više ugljikohidrata i masti, jer se dijete kreće više u ovoj dobi i treba dodatnu energiju.

Sastav je općenito dobar. Naravno, zbunjen sam zbog prisutnosti palminog oleina. Ali to je gotovo u svim dječjim formulama.

Uz to, također, sve je standardni: oprati ruke, oprati i sterilizirati boce i bradavice, kuhati vodu, to i mjeru ohladi, dodati smjesu prema uputama. Provjerite temperaturu gotove smjese. Sve! Sada možete hraniti.

Prema uputama, hrana treba dati dva puta dnevno, svaki 210 ml (sedam žlica suhe smjese).

Razvedena u nekoj vodi vrlo dobro. Nema gruda, bez sedimenta, nema pjene! Sve je sjajno.

Nije potrebno ići kao pedijatri savjetovati iz mješavine jednog proizvođača na mješavinu drugog. Možete odmah zamijeniti sve feedove s drugim brojem, proizvođač i smjesa su jedan.

Ali ja sam se bojao to učiniti, pogotovo jer je kod kuće bio veliki edinichki krumpir od 800 grama. Kupio sam malu posudu od dva, a prstima mi je prešao prvi, doslovce je doslovno 60 ml po uzorku, naravno, za jedan koji je hranio taj iznos je vrlo mali, pa sam dodatno proširio jednu u drugoj bocu.

Nisam se osjećala velikom razlikom ni u ponašanju ni u dobrobiti djeteta, pa sam hrabro zamijenio svu hranu NAS 2.

Za okus razlika, također nisam primijetio. Na površini NAS 2 je blago veći od NAS 1.

Tri dana kasnije, dijete se pojavilo na licu malih crvenih osipa. Počeo je revidirati hranu. U smjesu odmah i nije mislio.

Dan kasnije, osip je već bio u prepone i dijete je postalo nemirno.

Odlučio sam opet hraniti edinichkoy. Osip su prošli.

Više se ta mješavina ne hrani.

Bottom line: Stavite pozitivnu ocjenu na matičnu formulu NAS 2, ruka ne diže! Trenutno jedemo smjesu NAN 3 hipoalergenskog (nije slučajno odabrana) - sve je u redu. Nema diateze, bez problema s trbuhom i stolicama. Vrlo je razočaravajuće što je NAS 2 izazvao alergijsku reakciju.

Želim da mame hrane svoje bebe majčinskim mlijekom najmanje godinu dana! I ne poznajete probleme s formulom za dojenčad! Dojenje je super! Nisam imao puno sreće i mlijeko je prošlo ranije nego što bismo željeli!

Hvala na pozornosti!

Cijena po 400 grama: oko 500 rubalja.

Pregled dječje formule "NAS"

Sažetak članka

"NAN" mliječnu formulu proizvodi Nestle zabrinutost, koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji takvih proizvoda od 1867. godine, kada je osnivač tvrtke Henry Nestlé stvorio prvi prototip moderne zamjene dojke. Od tada, zabrinutost je nastavila raditi na poboljšanju mliječnih formula, primjenjujući teorijska znanja i temeljita istraživanja kako bi se stvorili proizvodi koji su što bliži ženskom mlijeku i davanje bebe prehranom u slučaju odsutnosti ili nemogućnosti dojenja.

Vrste i sastav smjese "NAS" za zdravu djecu

Budući da su potrebe djeteta za hranjivim tvarima i biološki aktivnim tvarima različite u različitim vremenima u životu, Nestleova je zabrinutost stvorila liniju mliječnih formula i dječjeg mlijeka Nacionalne akademije znanosti.

 1. "NAN" 1 Formula suhe mlijeka od rođenja.
 2. "NAN" 2 Formula za suhu mlijeku od šest mjeseci.
 3. "NAN" 3 mliječno mlijeko s dvanaest mjeseci.
 4. "NAN" 4 bebe mlijeko s osamnaest mjeseci.

Morate se pridržavati dobi naznačenog na pakiranju s mješavinom, budući da tijelo mlađeg djeteta još nije prilagođeno percepciji smjese namijenjene starijoj djeci. Oblik pakiranja mješavina je prošao neke promjene. Na poklopcu se pojavio prozirni prozor, koji otvara mjernu žlicu, izoliranu od proizvoda s folijom. Sada možete jednostavno uzeti žlicu, a ne da se uključite u njegovu potragu u smjesi, čime se krši njegova sterilnost.

Pored suhog, postoje tekuće smjese "NAN" 1.2 u pakiranjima od 200 ml, koje se u sastavu ne razlikuju od suhih, a jedina stvar koju treba učiniti prije nego što ih daju djetetu ulijeva je u bočicu i zagrijava.

"NAN" 1 i "NAN" 2 su prilagođena dojenčeta, a "NAN" 3 i "NAN" 4 suhe mlijeko za piće za djecu. Glavna razlika između ta dva je smanjen sadržaj bjelančevina u prilagođenim smjesama zbog značajne količine demineralizirane sirutke. U mliječnim napicima potrebno je uravnoteženje proteina kroz obrano mlijeko i protein sirutke. Zbog toga u "NAN" 1 optimalni odnos proteina sirutke i kazein 70:30 je blizu istog omjera u majčinom mlijeku jednakom 80:20. Možda niti jedna druga mješavina ne može pohvaliti iste gotovo savršene vrijednosti. Za "NAN" 2, "NAN" 3 i "NAN" 4 omjer proteina sirutke i kazein je 60:40, kao i za zrelo majčino mlijeko žene. Ovaj protein se zove OPTIPRO. Smanjuje metaboličko opterećenje i smanjuje rizik od pretilosti u budućnosti zbog pravilnog omjera proteina i održavanja potrebne ravnoteže aminokiselina. Produljeni učinak prehrane u ranom djetinjstvu na karakteristike metabolizma u odrasloj državi danas postaje sve potvrđen, a u tom svjetlu OPTIPRO protein izgleda vrlo uvjerljivo. Budući da se mliječno mlijeko razlikuje u aminokiselinskom sastavu od kravljeg mlijeka, u smjesu NAS 1 se uvode esencijalne aminokiseline, posebno one koje su potrebne u bebi: taurin, fenilalanin i histidin.

Prirodna ugljikohidratna komponenta NAN proizvoda za zdravu djecu je laktoza koja u kombinaciji s maltodekstrinom daje slatki okus, osigurava potrebnu energiju djetetovom tijelu, pridonosi dugotrajnom osjećaju sitosti i čini mješavinu gušća. U NAN 3 i NAN 4 nema sukroze, što ih pozitivno razlikuje od nekih sličnih proizvoda drugih proizvođača.

Masna komponenta je predstavljena mješavinom ulja i ribljeg ulja, pružajući tijelu esencijalne masne kiseline. Sve do nedavno, palminoin, jedna od frakcija palminog ulja, korištena je u smjesama "NAS". Međutim, zbog rasprostranjenog "anti-oglašavanja" palminog ulja, Nestle je odbio koristiti. Sada u dječjoj hrani "NAN" 1,2,3,4, ovisno o podjeli po dobi dojenčeta, iz biljnih ulja možete pronaći samo suncokret, suncokret s visokom oleinskom, niskoreguliranom repom i kokosom. Kompleks višestruko nezasićenih masnih kiselina u smjesama "NAN" naziva se "Smart Lipidi", od kojih su najvažniji dokoza-heksenska kiselina (DHA) i arahidonska kiselina (ARA), koji ojačavaju imunološki sustav i nužni su za pravilan razvoj vida i mozga.

"NAN" mješavine za bebe jedna su od rijetkih svježih mješavina koje sadrže probiotike - žive kulture bifidobakterija BL, koje doprinose formiranju korisne mikroflore velikog crijeva i jačaju imunološki sustav. Kompozicija "NAN" 2,3,4 dodatno uključuje laktobacil DENTA PRO, koji nastanjuje cijeli probavni trakt zdrave osobe i popunjava usnu šupljinu, pridonosi prevenciji karijesa.

Sve mješavine "NAS" sadrže potrebni kompleks vitamina i minerala koji udovoljavaju dobnim potrebama novorođenčeta.

Nova ambalaža i novi sastav smjese "NAS" 1

Nova pakiranja smjese "NAN" Sastav smjese "NAN" Kvantitativni sastav "NAN"

Terapeutske i profilaktičke i terapijske smjese "NAS"

Te se smjese upotrebljavaju kratko vrijeme koje je propisao pedijatar u svrhu terapeutske i profilaktičke terapije dijetama. U cjelini, oni su karakterizirani istim sastavom kao i za smjese "NAN" za zdravu djecu, ali postoje i razlike koje se odnose na osobitosti njihove svrhe.

"NAN kiselo mlijeko" 1,2,3

Doprinosi normalizaciji crijevne mikroflore, poboljšava probavu, štiti od crijevnih infekcija i jača imunološki sustav.

Sastav "NAN kiselo mlijeko" razlikuje se od uobičajene "NAN" zbog zrenja mliječne komponente pod djelovanjem posebnih mikroorganizama koji uzrokuju laktičku fermentaciju. Ovaj proces je popraćen slomom proteina, laktoze i masti s nastajanjem brojnih kemijskih spojeva iz temelja novih (vitamina, mliječne kiseline, baktericidnih supstanci) ili produkata raspada originalnih spojeva (peptidi, masne kiseline). Zapravo, dio rada probavnih enzima gastrointestinalnog trakta uzima kvasac bakterije, čime proces probave postaje sve brži i energetski intenzivan. "NAN fermentirano mlijeko" 2,3 razlikuje se u jednakom omjeru proteina sirutke i kazeina. Sve smjese "NAS fermentiranog mlijeka" sadrže žive mliječne kiseline i bifidobakterije koje određuju njihova probiotička svojstva.

"NAN Antikoliki"

Glavna je svrha spriječiti nastanak kolike. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Mješavina proteina je djelomično hidrolizirana, što olakšava proces asimilacije smjese i smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Nizak sadržaj laktoze smanjuje fermentacijske procese uzrokovane privremenim smanjenjem aktivnosti laktaze u prvim mjesecima života i stvaranjem plina, što uzrokuje koliku djetetu. Probiotička kultura lactobacilli L. reuteri podržava probavu, potiče razvoj korisne crijevne mikroflore i potpuno je sigurna za novorođenče.

"NAS Triple comfort"

Koristi se za uklanjanje simptoma funkcionalnih poremećaja probavnog sustava, popraćenu kolikom, zatvorom, kršenjem intestinalne mikroflore. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Sastav je sličan onome u "NAN Antikoliki". Razlika leži u dodatnom uvođenju prebiotika (oligosaharida), potrebnih za normalan razvoj korisne crijevne mikroflore.

"NAN Hypoallergenic" 1,2,3

Koristi se ako postoji povezana predispozicija na alergiju na protein kravljeg mlijeka ili kao srednja smjesa pri prenošenju djeteta iz medicinske u konvencionalnu prilagođenu smjesu.

Pripada broju profilaktičkih hipoalergenskih smjesa, jer sadrži djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke, što smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Stupanj cijepanja proteina je veći nego u ostalim smjesama "NAN" s hidroliziranim proteinom. Live bifidobacteria BL - jedina kultura mikroorganizama smjese.

"NAN Antireflux"

Pomaže u uklanjanju regurgitacije kod dojenčadi. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Zbog dodavanja sredstva za zgušnjavanje, škrob djeluje kao debeli ugrušak u želucu, koji sprječava regurgitiranje i daje dugi osjećaj sitosti. Istodobno, škrob ima učinak učvršćivanja, dakle, s tendencijom za zatvori, ova mješavina nije prikladna za dijete. Bjelančevina se umjereno hidrolizira, lako probavlja i smanjuje vjerojatnost alergijskih reakcija. Probiotička kultura laktobacila L. reuteri slična onoj koja je dio majčino mlijeka pomaže smanjiti trošenje pljuvače, normalizira mikroflore i blagotvorno djeluje na probavu djeteta.

"NAN bez laktoze"

Dizajniran za djecu s nedostatkom laktaze, pomaže djetetovom tijelu da se oporavi od prošlih dijareje. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Smjesa nije hipoalergijska, omjer proteina sirutke i kazein je 60/40, a razlikuje se od "NAN" 1 povećanjem udjela kazeina. Laktoza se zamjenjuje glukoznim sirupom, koji se apsorbira puno lakše. Probiotike predstavljaju L. reuteri lactobacilli.

"Pre NAS" za prerane bebe

Namijenjen prehrani preranih i malih dojenčadi. Pruža dijete sa svim potrebnim tvarima za brz rast.

Omjer proteina sirutke i kazein 70/30. Protein mješavine djelomično je hidroliziran, što pozitivno utječe na brzinu apsorpcije i smanjuje rizik od alergija. Optimalna ravnoteža kalcija i fosfora pridonosi pravilnoj formiranju koštanog tkiva. Smjesa se koristi sve dok dijete ne dosegne 1800 g tjelesne težine, jer sadrži prilično visok udio bjelančevina od 2,2 g / 100 ml smjese, nakon čega se "Pre-NAN" zamijeni s uobičajenom prilagođenom smjesom.

Pro i kontra suhe adaptirane smjese "NAS"

Bilo koja smjesa nije idealna hrana za hranjenje novorođenčeta i uvijek ima svoje pozitivne i negativne strane. Hranjenje djeteta, čak i sa stajališta majke, s dobrom smjesom koju preporučuje brojna recenzija, uvijek nosi rizik od pojedinačnih reakcija u obliku kolike, zatvora i alergija. Mješavina "NAS" može se s pravom klasificirati kao jedna od najboljih smjesa na tržištu. Ako niste zbunjeni cijenom (oko 650 rubalja po 400 g), možete sigurno povjeriti bogato iskustvo Nestlea i odlučiti se za tu smjesu.

 1. To je jedina mješavina za bebe od rođenja "NAS" 1 s jedinstvenim sastavom bjelančevina što je bliže omjeru proteina sirutke i kazeina u proteini mlijeka.
 2. U smjesama "NAN" 1,2,3,4 nema palminog ulja.
 3. Smjesa sadrži potrebne polinezasićene masne kiseline, nukleotide, probiotike, esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale.

Provjerite cijene za dječju hranu "NAS" u online trgovini Obstetrika

 1. Sadržaj laktoze nešto je veći nego kod majčino mlijeka, što može imati loš učinak na probavu tijekom nedostatka laktaze.
 2. Osmolalnost smjese je veća u usporedbi s majčinim mlijekom, što daje povećano opterećenje na sustavu izbacivanja djeteta.
 3. Prebiotici su odsutni.

Što je bolje: beba ili Nutrilon?

Obje smjese imaju svoje prednosti i dokazuju se kao glavne komponente dječje prehrane.

Nutrilon ili Baby - pokušajte usporediti

Nutrilon pripada skupini visoko prilagođenih dojenačkih formula. Sastav takvih proizvoda uključuje mliječnu kiselinu i bioaktivne aditive (kolin, lecitin, taurin i inozitol). Nutrilon se može koristiti za novorođenče i prerane bebe.

Izjava da su Nutrilon i Baby jedno i isto nije u redu, njihov sastav ima razlike. Mix Baby se odnosi na djelomično prilagođene mješavine obogaćene saharozom umjesto laktoze, sadrže kazein, ali nedostaju neki bioaktivni aditivi.

Sastav obje smjese uključuje palmino i kokosovo ulje, ali proizvođači su već naučili kako promijeniti strukturu palmitinske kiseline, tako da ovaj faktor neće utjecati na apsorpciju kalcija djetetovim tijelom.

Baby i Nutrilon - razlika u cijeni

Proizvođač smjese Nutrilon and Baby je međunarodna briga Nutricia. U cijeloj Rusiji postoje regionalni uredi ove tvrtke, a tu je i pogon u Moskvi regiji (Istra). Proizvođači opskrbljuju proizvode s prosječnom cjenovnom kategorijom.

Trošak Nutrilon mješavine je 2-2,5 puta veći od bebe. Razlog leži u razvoju kompozicije. Osim toga, proizvodi su različita ambalaža. Dijete se pakira u kartonske kutije, a Nutrilon u limenke. Smjese imaju različite težine. Baby paketi od 350 i 700 g svaki, Nutrilon - 400, 450 i 900 g svaki.

Što čini Nutrilon razlikuje od bebe?

Vanjske razlike ovih dviju smjesa su beznačajne, ali jesu. Prvo, ti proizvodi mirisaju različito. Dijete ima miris mlijeka u prahu i Nutrilon riblje ulje. Drugo, smjese se razlikuju po boji, beba je bijela, a Nutrilon ima boju rastopljenog mlijeka. Treće, sastav bebe može sadržavati tragove glutena. Gluten ili gluten same ne uzrokuju štetu, ali to se ne preporučuje uvijek za djecu mlađu od jedne godine.

Obje smjese su dobro razrijeđene. Postoji još jedna stvar koja pokazuje razliku između miksera Baby i Nutrilon. U pripremi bebe, potrebno je koristiti vodu višu temperaturu (ne kipuću vodu) nego za smjesu Nutrilon. To ne utječe na okus proizvoda, samo trebate malo pričekati dok se pripravak ne ohladi prije upotrebe. Nutrilon se razrjeđuje s kuhanom vodom koja se ohladi na 40 ° C.

Stručno mišljenje

Mix Nutrilon i Baby su sigurni za djecu, ne sadrže konzervanse i umjetne boje. Balansirana kompozicija zadovoljava potrebe djeteta određene dobi, pruža joj sve potrebne vitamine, minerale i elemente u tragovima.

Teško je reći koja je mješavina bolja: Nutrilon ili Baby. Trebali biste govoriti o tome kakva je hrana prikladnija za vaše dijete. Obje smjese sadrže prebiotike potrebne za normalnu digestiju, nukleotide koji jačaju imunološki sustav, kao i masne kiseline za normalni metabolizam.

Posebna online trgovina "Djevojke-sin"
Antonova Catherine

nalazi

Majčino mlijeko je idealno za bebu, ali ako trebate zamjenu, morate odabrati najprikladniju mješavinu. Nutrilon i Baby mogu se koristiti kao glavna hrana i kao komplementarna hrana.

Prije izbora je da se obratite pedijatru za savjet. Razlika između bebe i Nutrilona je minimalna, ali izbor umjetne prehrane treba provesti ovisno o individualnim karakteristikama djeteta. Nakon uvođenja komplementarne hrane, morate pratiti reakciju tijela djeteta. Oba mješavina preporučuju pedijatri i osiguravaju puni razvoj djeteta.

Mješavina Nestozhen 1, 2, 3 i 4 za djecu različitih dobnih skupina: informacije o proizvodu, recenzije mama, cijena

Nestogen je hrana za bebe koje su bile prisiljene izgubiti majčino mlijeko. Proizvodi se u Švicarskoj u posebnom istraživačkom centru tvrtke Nestle i ima predstavništvo u Rusiji.

Razmotrite sve pojedinosti o smjesi Nestozhen: kako pravilno razrijediti, što razlikuje oznaku 1 od 2, 2 od 3 i 3 od 4 na pakiranju, kako odabrati smjesu koja je pogodna za dob?

Sastav i opis Nestogena

Nestogen se dugo dokazao. To je najsigurnije, lako probavljiva, nosi mnoge pozitivne osobine.

Isporučuje se u kartonima, a mlijeko u prahu je zapečaćeno. Na njega je pričvršćena mjerna žlica.

Nedavno je mješavina prošla neke promjene, a mjerna žlica je dobila dodatnu funkciju - stezanje. Bolje je zatvoriti paket u kojem je pohranjena struktura mlijeka.

Obratimo se sastavu. Prebiotiki Prebio i posebni lactobacilli L. reuteri prisutni su u proizvodu suhog mlijeka.

Zahvaljujući ovim tvarima, probavljanje za dijete postaje udobno, razvija se bolje, a pojava gastrointestinalnih poremećaja značajno se smanjuje.

Kao dio mješavine - kompleks vitamina i minerala, koji dopušta bebi da raste i razvija se skladno. Sve to ima blagotvoran učinak na dječje tijelo.

U sastavu su:

 • masti, proteini, ugljikohidrati;

 • linoleinska, linolenska, lilenska, pantotenska, folna kiselina;

 • natrij, kalij, kloride, kalcij, željezo, jod, bakar, cink, mangan, selen, fosfor, magnezij;

 • vitamin A, D, E, K, C, Bl, B2, B5, B12;

 • niacin, biotici, prebiotici itd.
 • Sam sastav sastava dojenčadi Nestozhen 1, 2, 3 i 4 je kako slijedi:

  • obrano mlijeko;

 • magnezijev citrat, kalcij, natrij;

 • željezni sulfat, bakar;

  Ako želite znati što je liječenje poliomijelitisa kod djece, pročitajte naš članak.

  Koje su komplikacije moguće nakon scarlet groznice kod djece? Ova publikacija će reći o tome.

  O znakovima rubeole kod djece možete naći u ovom članku.

  Pregleda od kojih mjeseci dati

  Proizvodimo nekoliko vrsta ove formule za dojenčad različitih dobi.

  Ne-brak 1 - za novorođenče, od rođenja do 6 mjeseci. Kao dio mliječne formule - velika količina joda, željeza, cinka, fosfora.

  Prva vrsta mlijeka u prahu omogućuje bebu da se navikne na umjetno mlijeko, kontrolira stolicu, regulira ga, pomaže razviti dobar imunitet.

  Pozitivan učinak na živčani sustav i mentalne sposobnosti novorođenčeta.

  Nestogen 2 - za djecu od 6 do 12 mjeseci. Sastav uključuje takve mljevene žitarice (riža). To omogućava djetetu da se smiri, brzo saturira tijelo nekoliko sati.

  Nestogen 3 - za bebe od 12 mjeseci do 18 godina. Vitamini, elementi u tragovima, biljne masne kiseline, dijetalna vlakna, prebiotici prisutni su u velikim količinama.

  Stol zahvaljujući mješavini postaje redovita, apetit se poboljšava. Treći tip je vrlo hranjiv, tako da se djeca brzo gadožu, smiruju i bolje spavaju.

  Nestogen 4 - pogodan za djecu od 18 do 24 mjeseca. Mješavina četvrte vrste zadovoljava sve potrebe ove dobne skupine.

  Hranjiva je, izvrsna za aktivnu i brzo rastuću djecu. Uključuje sve potrebne komplekse i minerale.

  Trošak

  Svaka vrsta mlijeka u prahu je pakirana u pakiranjima od 350 grama. i 700 gr., cijena svakog ovisi samo o veličini spremnika. Ali svaki pogled je isti.