Što je trening borbe (lažne borbe) i kako ih razlikovati od stvarnih?

Bol

Ono što samo osjecaji i želje ne moraju truditi 9 mjeseci.

Netko želi nešto slano, jedan slatkiš, jedna noga proguta, jedan se povuče... A što sve to znači? Ili možda neće dati tu vrijednost?

No, buduća majka jednostavno ne može pustiti da sve ide naravno, ona sluša svaki pokret djeteta, a ako dijete ne krene dugo, majka počinje nervozno.

A kad počinje smanjiti želudac, povući donji dio leđa, a sve izgleda kao da je kontrakcija (je li stvarno vrijeme roditi?), A vrijeme je još uvijek kratko, onda ćete definitivno razmišljati o tome: je li prijetnja pobačaj ili trening (lažne) kontrakcije prije porođaja?

Kako prepoznati i kako se manifestaju borbe za treniranje? Pokušajmo to shvatiti zajedno.

Vrlo je važno razlikovati kontrakcije radne snage od treninga, inače se trudna majka jednostavno iscrpljuje nepotrebnim pitanjima i sumnjama. Međutim, ako jasno poznajete razlike i što trebate učiniti dok to radite, onda se ne možete bojati ni stvarnih ili vježbovnih borbi.

Treninzi za treniranje inače se zovu lažni. Prvo su ih opisali engleski Brexton-Hicks 1872. godine, pa se tako zovu i kontrakcije Braxton-Hicks.

Proučavamo sličnosti i razlike

Da ne bi bili zbunjeni lažni rad s generičkim, potrebno je znati točno njihove razlike.

Lažne kontrakcije (njihovi simptomi i znakovi):

 • nepravilni, interni između njih mogu biti bilo koji, a ne ciklički. Kontrakcije mogu poremetiti jednom dnevno ili nekoliko, i možda jednom tjedno;
 • bezbolno, u vrlo rijetkim slučajevima izaziva nelagodu (bolne lažne kontrakcije su vrlo rijetke);
 • napadi mogu biti neutralizirani promjenom položaja, toplom kupelji ili tušem, samo stoje na hodanje ili, naprotiv, leže, vježbaju disanje i razmišljaju o nečemu dobrom;
 • cerviks se ne otkriva.

Kontrakcije rada:

 • se razlikuju u pravilnosti i preciznoj periodicnosti. Postupno se smanjuju vremenski intervali između kontrakcija i produžuje trajanje kontrakcija;
 • vrlo bolno, nemoguće je olakšati ili ublažiti konvulzije;
 • kontrakcije se nastavljaju sve dok se dijete ne rodi;
 • cerviks se otvara i priprema za porođaj.

Kada počinju lažne borbe i koliko dugo traju?

Lažne kontrakcije mogu se pojaviti već u 20. tjednu trudnoće i, naravno, to ne znači da je vrijeme da se rađaju. Opustite se i olakšajte. Samo slušajte sebe i svoje osjećaje.

Sa lažnim kontrakcijama, maternica izgleda kao da je kamen, kao što mišići dolaze ton. U tom slučaju, donji dio leđa može bol i pijuckati donji trbuh.

No, te borbe se odvijaju, ne rastu, vrlo ih je lako ukloniti (za razliku od stvarnih, koje se više ne smiruju i smiruju, nego naprotiv, postaju sve češće).

Stoga, kako ne bi uzalud uzaludno, pokušajte hodati, mijenjati položaj tijela, piti vodu, čaj ili sok i što je najvažnije - smirite se. Ako se u redovitim razmacima kontrakcije ne ponavljaju, to je definitivno "lažni alarm" i još uvijek možete čekati.

Lažne kontrakcije traju 30-60 sekundi i prolaze, mogu se pojaviti jednom u satu ili dva puta dnevno.

Njihovo je vrijeme nemoguće predvidjeti. To se može dogoditi kada s paketima iz trgovine, šetnjom, kod kuće. Što je termin duži, to je opipljiviji, može postojati lažan posao. Ali dovoljno se boriti s njima jednostavno učenje vježbi disanja.

Kada se treniraju borbe jednostavno je čudo metoda za njihovo uklanjanje. Međutim, svaka žena može imati vlastitu metodu pojedinca da se riješi lažnih kontrakcija: jedno je dovoljno za šetnju, a drugo da pijete nešto slatko. Pokušajte na različite načine i zasigurno ćete naći pravu.

Kada trebam vidjeti liječnika?

S 37 tjedana trudnoće i više, žena je spremna za porod. U ovom trenutku potrebno je biti pažljivije prema vašem stanju.

U nekim slučajevima, jednostavno je potrebno odmah se posavjetovati s liječnikom, naime, kada se prate kontrakcije:

 • vodeni ili krvavi iscjedak;
 • teška bol u leđima;
 • ako vam se čini da su se voda vodila;
 • ako primijetite da je fetus zaustavljen ili je pokret oslabljen.

Trudnice često pitaju liječnike kako ne bi zbunjale vježbe treninga Braxtona-Hicksa s generičkim. Za to, liječnici neodvojivo odgovoriti da je nemoguće zbuniti pravi kontrakcije sa ništa.

Stoga, drage mumije, slušajte sebe, usporedite znakove stvarnih i lažnih sukoba s vašim osjećajima.

Tako ćete se osjećati sigurnijim i nećete biti nervozni, održavajući mir i snagu za nadolazeće rođenje.

Kako razlikovati lažan rad od prave (generičke) tijekom trudnoće

Žena u procesu čekanja za djetetom živi novi život. Sve se mijenja: okus, način života. U različitim vremenima, s njom postoje promjene: u početku brutalna žudnja za jednim proizvodom se probudi, zatim toksičnost, teški tum počinje miješati u pokret, a kasnije se pojavljuju lažni kontrakcije. To je potonji koji trebaju posvetiti posebnu pozornost kako ne bi propustili početak rada (žene često zbunjuju lažne i prave kontrakcije).

Znakovi kontrakcija

lažan

Trening, lažne kontrakcije (naziv "Braxton-Hicks kontrakcije", nakon imena znanstvenika koji ih je prvi opisao) osjećaju se kao ritmičke kontrakcije trbuha. Često ne uzrokuju značajnu nelagodu, ali je individualna i ovisi o pragu osjetljivosti na bol. Počinju nasumično i završavaju naglo kao što se pojavljuju, bez ikakve sekvence koja se prati.

Ovo stanje može se pratiti od otprilike dvadesetog tjedna i može pratiti ženu sve do rođenja, malo povećavajući posljednjih mjeseci čekanja bebe. Češće, kontrakcije se osjećaju navečer ili noću, kada su svi drugi mišići opušteni i senzacije se usredotočuju na promjenu tonus maternice. Često se tijekom vježbanja javljaju kontrakcije. U nekim ženama, oni su asimptomatski.

Simptomi lažnog rada:

 • Nepravilne kontrakcije maternice (mogu se pojaviti nekoliko puta dnevno, a zatim nemojte smetati neko vrijeme i ponovno se pojaviti).
 • Češće, senzacije u lažnim borbama su bezbolne, ili uzrokuju manje nelagode.
 • Napadi dolaze prilikom mijenjanja položaja, prestanka aktivnosti ili povećanja aktivnosti.
 • Opaža se maternica dilatacija (samo liječnik može utvrditi).

Kako olakšati stanje

Kada počnu lažne kontrakcije, uz neugodnost, moguće je olakšati stanje na nekoliko jednostavnih načina. Prije svega, trebali biste se smiriti i pokušati se opustiti. Obavezno promijenite vrstu aktivnosti i položaj tijela. Neke žene mogu uživati ​​u toploj kupki, ugodnoj masaži ili snacku. Možete vježbati u respiratorne generičke gimnastike, a zatim tijekom tih kontrakcija i porođaja, trudnica će se osjećati sigurnijim.

opći

Prave kontrakcije se održavaju pojedinačno za svaku trudnicu. Neke žene u radu osjećaju ozbiljnu bol na početku, drugi samo blagi nelagodi, koji se povećava s povećanjem kontrakcija. Bol se može dati leđima, donjem dijelu leđa, donjem trbuhu, bočnom području, bedrima, nogama, mokraćnom mjehuru ili rektumu. Osjećaji se mogu usporediti s boli u prvim danima menstruacije s bolnim menstruacijom (dismenorejom) ili djelovanjem boli u proljevu.

Obilježja stvarnih kontrakcija su njihova periodičnost. Postoji jasno smanjenje intervala između napada boli, same napada postaje dulji, s promjenom položaja, promjenom vrste aktivnosti, ne slabe. Proljev, mučnina, pa čak i povraćanje često se javljaju. Istodobno se može otvoriti amnionska tekućina s ispuštanjem amnionske tekućine. Liječnik-ginekolog upozorava na postupno otvaranje cerviksa.

Pitanja čiji će odgovori pomoći u određivanju prirode kontrakcija

Razlika između lažnih kontrakcija i stvarnih za liječnike je sasvim razumljiva i jasna, no panika trudnica koja stalno brine o zdravlju djeteta često se ne može ispravno orijentirati u različitim znakovima i simptomima. Pitanja će vam pomoći da dobijete točan odgovor. Ako je prvi odgovor vaš slučaj, tada su kontrakcije lažne, ako je druga suprotnost istinita i trebate zatražiti pomoć.

Koliko često se javljaju?

 1. Izgledajte s vremena na vrijeme, nemojte imati određeni interval.
 2. Postoji regularnost napada kontrakcija, interval između njih je od pola minute do minute, njihovo povećanje i trajanje se povećavaju postupno.

Da li kontrakcije maternice slabe kad mijenjaju položaj tijela i vrstu aktivnosti?

 1. Postoji slabljenje stanja prilikom promjene aktivnosti nakon odmora ili hoda.
 2. Kontrakcije se nastavljaju istim intenzitetom i nakon promjene položaja i vrste aktivnosti.

Koji je intenzitet?

 1. Postoji slabljenje kontrakcija, intenzitet boli se ne povećava.
 2. Svaka borba osjeća se jači od prethodne.

Gdje se nalaze bolovi?

 1. Postoji bol samo u prednjem dijelu trbuha, ili u području zdjelice.
 2. Bol i kontrakcija se prvo osjete u donjem području leđa, a zatim se šire do trbušne regije anteriorly.

Ako je većina odgovora druga opcija, a još je prerano rađati, trebate kontaktirati liječnika koji vodi trudnoću i razjasniti situaciju s njim ili otići izravno u bolnicu.

Kada trebate vidjeti liječnika zbog lažnih napada

To se događa da se sve ne ide glatko i postoje situacije u kojima trening također zahtijeva medicinsku intervenciju. I nije važno koliko dugo traju pogrešne kontrakcije, a koliko je njihov intenzitet, pomoć je odmah potrebna. Ti signali uključuju:

 • Pojava iscjedka iz vagine (mogu imati mješavinu krvi, ili biti vodene).
 • Ispuštanje amnionske tekućine ili njihovo propuštanje (u prvom slučaju, velika količina tekućine izlazi iz vagine, u drugoj - neprekidno osjeti vlagu u vaginalnom području, gaćice se brzo mokre).
 • Bol u kontrakciji maternice je teška, ali njegova pravilnost ne može se pratiti.
 • U lumbalnoj se regiji osjećaju teške boli.
 • Dijete se počeo kretati manje (manje od 10 pokreta za dva sata) ili se potpuno zaustavilo.
 • Snažne kontrakcije u bilo kojem trenutku do 37 tjedana trudnoće.
 • Kontrakcije nisu jake, ali često se ponavljaju (više od 4 napada u minuti).
 • Kontrakcije nisu redovne, ali intenzitet se povećava.
 • Pritisak na perineum se povećava i uzrokuje znatnu nelagodu i bol.

Zašto nam je potrebna treningka

Lažne kontrakcije sastavni su dio pripreme mišića maternice i vratova za porođaj. Kontrakcije potiču trening mišića (kao i vježbe za mišiće leđa, nogu, ruke i druge dijelove tijela). Bez njih, maternica neće biti u stanju pravovremeno ugovoriti i gurati dijete kroz rođendanski kanal (i to zahtijeva vrlo veliku trud). Postoji povećanje izdržljivosti mišića, jer u radu oni neće samo snažno naprezati jednom. Inače, maternica će "visjeti kao vrećica" i nije tonirana u pravom trenutku.

Kontrakcije treninga također stimuliraju cirkulaciju krvi u genitalnim organima i time povećavaju protok kisika i hranjivih tvari (uključujući bebu).

Ne brinite ako uopće ne osjetite smanjenje. Oni su tamo, imate samo visoku pragu boli ili ne dajete im značenje (stalno su zauzeti radom, u pokretu, zbunjuju ih s povećanim nakupljanjem plina, napadima abdominalne boli ili drugim fenomenom). Tijelo trudnice djeluje kao autonomni sustav i sam će izvršiti potrebne radnje.

Kako razlikovati prekursore od pravih borbi

Što su lažne borbe?

Jesu li bolni kontrakcije bolne?

Kako razlikovati lažne kontrakcije treninga od stvarnog?

Prva stvar koju možete učiniti u bilo kojoj kontrakciji je uzeti komad papira i olovku na koju trebate snimiti vrijeme i trajanje prvih i svih drugih kontrakcija. Ti zapisi, nakon nekog vremena pomoći će razumjeti, stvarne borbe počele su ili lažne.

Lažne kontrakcije su mnogo bezbolnije od općih kontrakcija, tako da može biti lako za vas razlikovati prave harbingere rođenja od lažnih kontrakcija, Braxton Hicksova kontrakcija. Ove borbe mogu prilično proći za promjenu položaja ili za hodanje. Lagana masaža ili čaša vode, sok, biljna infuzija mogu pomoći.

Ako je došlo do rupture amnionske tekućine, dijete bi se trebalo roditi ne više od 12 sati kasnije, inače će različite infekcije ući u maternicu, nije dobro ni za dijete ni za parove.

Također, ako žena ima krvavo ili drugo iscjedak, to može značiti početak stvarnih kontrakcija i trebalo bi ga uputiti u maternicu radi dobivanja stručne pomoći i pregleda. Znaju razlikovati kontrakcije od prekursora.

Kada trening borbe ne može biti krv ili druge sekrete.


Nema i ne može biti stereotipni opis senzacija tijekom kontrakcija - oni su različiti za svaku ženu: netko ih opisuje kao teške menstrualne bolove; netko kaže da su kontrakcije poput osjećaja kada... proljev, kada bol baca u valovima.
Kad sam započela kontrakciju na dan porođaja, nisam razumjela zašto djevojke toliko vrište susjeda u susjednim roditeljima)) Nije me povrijedilo, to jest, moja razdoblja, na primjer, uvijek su imala teške boli, takve boli ja i rođenje, što mi je poznato, a ne tako zastrašujuće. Čekao sam cijelo vrijeme kad bi bilo gore, ali nije čekala, rodila ranije.

Što su harbingeri porođaja i kako razlikovati borbe treniranja od stvarnog?

Što je bliži procijenjenom datumu isporuke, to više očekivačka majka sluša promjene koje se događaju u njezinom tijelu. Kako nas harbingeri porođaja upozoravaju da će se glavni događaj dogoditi vrlo brzo?

Elena Trifonova
Opstetričar-ginekolog, Moskva

U posljednjim tjednima trudnoće dolazi do glatke promjene hormonskog podrijetla buduće majke. Budući da placenta prirodno raste, količina progesterona koje proizvodi (glavni hormon koji podržava trudnoću) smanjuje se, dok se razina estrogena, naprotiv, povećava. Pod utjecajem potonjeg, rotirajući kanal pripremljen je za nadolazeće rođenje, a mozak se formira generički dominantni - centri živaca se preuređuju i povećava njihova osjetljivost na impulse iz maternice. Osim toga, više estrogena, elastičniji i vlakni tkivo - cerviks, vaginalni zid i perineum. Zato ih tijelo počinje intenzivno razvijati prije rođenja.

Pored toga, maternica se skraćuje, omekšava i malo se širi, a sluz koji se nakuplja u svom kanalu izlazi. Glava fetusa bi trebala pasti što je moguće niže i čvrsto pritisnuta prema ulazu u zdjelicu. Sve to u tijelu žene očituje se specifičnim promjenama, koje se nazivaju harbingeri rađanja.

Treba imati na umu da se harbingeri porođaja mogu pojaviti i nekoliko sati i nekoliko tjedana prije razvoja redovitog rada. Stoga je nemoguće odrediti točno vrijeme početka rada, usredotočujući se na prekursore. Oni ne zahtijevaju hospitalizaciju ili liječenje i normalna su reakcija tijela na promjene hormonalnih razina.

U nekim ženama priprema tijela za porođaj događa se neprimjetno, bez pojave znakova upozorenja, a to je također apsolutno normalno. Najčešće se to odnosi na trudnice koje čekaju svoje prvo dijete. U žena koje drugi put rađaju, harbingeri rađanja su češće izraženije i počinju ranije. To je zbog činjenice da cerviks u tim majkama reagira brže na hormonske podražaje, omekšava i otvara malo ranije.

Treninzi za trening tijekom druge trudnoće počinju se ranije zanemarivati, međutim, najvjerojatnije je to zbog činjenice da žena već zna kako se očituju i ranije prepoznaju. Koji se znakovi odnose na harbingere porođaja?

Harbingeri poroda: abdominalni prolaps

Premještanje dolje maternice (tj. Gornji dio ispod rebra) događa se otprilike 10-14 dana prije isporuke. Matična majka primjećuje da je trbuh pao ispod. To je zbog činjenice da je prednji dio bebe (tj. Dio koji će se prvo rađati, najčešće glava) pritisne na ulaz u malu zdjelicu. Fetus zauzima najodgovornije mjesto za porod.

Kretanje dolje, maternica zaustavlja pritisak na dijafragmu i trbuh. Stoga, nakon što pada trbuh, trudna majka postaje lakše disati. Ako je u posljednjem mjesecu bila uznemirena trbuhom, žgaravicom i osjećajem težine u želucu koji se javlja nakon jela, nakon što se uterus spustio, ti fenomeni često nestaju bez traga. Međutim, kreće se niže, uterus će vršiti više pritiska na mjehur i rektum. U vezi s tim, znatno su češći uriniranje i stolica. Stoga se često majke počinju truditi češće nekoliko dana prije nego što rađaju.

Harbingeri porođaja: gubitak težine i slabljenje stolice

Kao što je već spomenuto, hormonski progesteron dominira tijekom trudnoće. Jedna od njezinih akcija je zadržavanje tekućine u tjelesnim tkivima (što može biti manifestirano kod edema). Uoči porođaja, uz smanjenje koncentracije progesterona i povećanje količine estrogena u krvi trudnice, aktivno se izlučuje višak tekućine iz svog tijela. To objašnjava smanjenje tjelesne mase 7-10 dana prije isporuke. Ovisno o težini edema, težina se može smanjiti od 300-500 g do 2-2,5 kg. U tom slučaju, žena obraća pozornost na činjenicu da je sada lakše nositi cipele, tragovi čarapa i pantyhose postaju manje izraženi, prstenovi se uklanjaju slobodnije.

Osim toga, gubitak težine uoči porođaja može biti povezan s povećanjem i stanjivanjem stolice. Potonji se također javlja zbog povećanja koncentracije ženskih spolnih hormona i povećane eliminacije tekućine iz tijela. Budući da se opuštanje stolice najčešće javlja kada su koncentracije estrogena dovoljno visoke, ovaj prekursor je prilično pouzdan i obično se javlja 1-2 dana prije početka redovitog rada. Međutim, kada je tekuće stolice u kasnoj trudnoći, osobito ako sadrži sluz, krv crtice, miris bi trebao konzultirati s liječnikom, budući da ove promjene mogu biti pokazatelj trovanja hranom.

Harbingeri poroda: nelagoda u donjem dijelu leđa i abdomenu

Oko 1-2 tjedna prije porođaja može se pojaviti nelagoda u donjem dijelu leđa (u području crvenila) iu donjem dijelu trbuha. Takve promjene u budućnosti zdravstvenog stanja majke uzrokovane su istezanjem zglobnih ligamenata i povećanim protokom krvi u zdjelične organe. Ti su osjećaji češće povlačenje ili bol, i ni u kojem slučaju ne smiju biti oštri i intenzivni.

Harbingeri porođaja: promjena apetita

Neke buduće majke, 5-7 dana prije rođenja, primijetiti da se apetit promijenio. Najčešće se smanjuje. To je posljedica promjena u autonomnom živčanom sustavu i hormonalnoj pozadini.

Harbingeri porođaja: emocionalna nestabilnost

Hormonalne promjene u tijelu trudnice prije porođaja mogu dovesti do emocionalne nestabilnosti, što se očituje čestom promjenom raspoloženja bez ikakvih vanjskih uzroka. Stanje umora i inertnosti iznenada se može zamijeniti olujnom aktivnošću. Ove manifestacije možete primijetiti otprilike 7-10 dana prije isporuke.

Harbingeri rođenja: "instinkt gniježđenja"

Često, "gnijezdo instinkt" vrlo je izražen prije rođenja, kada trudna majka počinje šivati, oprati, čistiti, pripremiti stvari za bebu itd. Treba imati na umu da je nemoguće dugo podnijeti noge, podizati teške da ne bi izložili sebe i dijete opasnosti.

Harbingeri rađanja: promjena motoričke aktivnosti fetusa

3-5 dana prije rođenja, fizička aktivnost fetusa obično se mijenja. Najčešće, dijete se smiruje. Rastuća beba je već tijesna u maternici, a pored toga, prije rođenja, količina amnionske tekućine je neznatno smanjena što mu otežava kretanje.

Harbingeri rađanja: ispuštanje sluznice

Jedan od najvažnijih prekursora porođaja je ispuštanje sluznice, što često izaziva zabrinutost za trudnice, prisiljavajući ih da hitno traže medicinsku pomoć. Zapravo, nema razloga za zabrinutost. Čep sluzi je velika količina debele sluzi, obično prozirne ili žućkaste, ponekad s tragovima krvi, što mu daje ružičastu boju. Može se dodijeliti istovremeno ili u nekoliko dijelova. Ispuštanje sluzi utikač se može pojaviti kao nekoliko sati ili nekoliko dana prije početka rada, te je dobrodošao znak vrata maternice priprema za rad, njegova omekšavanje i „sazrijevanja”. Tijekom trudnoće, žlijezde sluznice vrata maternice (cervikalni kanal) luče posebnu tajnu. To je gusta, ljepljiva, mliječna masa koja oblikuje neku vrstu pluta. Čep mucusa potpuno ispunjava cervikalni kanal, sprečavajući penetraciju bakterija iz vagine u maternicu. Tako štiti fetus od infekcije. Prije porođaja, kada se djelovanjem estrogena, cerviks počinje omekšati, njegov se kanal lagano otvara i sluz mucus koji ga ispunjava može se osloboditi prema van.

Nakon ispuštanja sluzi utikač nije pogodan za bazen, kupanje u lokvama i kadu, kao i povećava rizik od infekcije fetusa i ljuske membrane kroz otvorena vrata maternice. Tijekom tog razdoblja, ograničite se na tuš.

Predviđanja ili kontrakcije treninga

Od 37.-38. Tjedna pojavljuju se takozvani treninzi (oni se nazivaju i lažni, prethodnici, ili Braxton-Hicksovi napadi). Njihova pojava je zbog povišene razine estrogena u majci, tako da maternica postaje više uzbudljiva i počinje se smanjivati. Dakle, ona "vlakovi", priprema za nadolazeći veliki posao, a vrat joj je omekšan i skraćen. Borbe za treniranje su nepravilne, traju od 30 sekundi do 2 minute. Značajna osobina je različita vremenska intervala između njih: na primjer, za sat vremena može biti nekoliko kratkih kontrakcija maternice, zatim slijedeće nakon sat vremena, a zatim nakon 20 minuta. U većini slučajeva borbe treninga su slabe, bezbolne, njihove promjene karaktera ovise o položaju tijela i tjelesnoj aktivnosti.

Te kontrakcije nestaju nakon uzimanja antispazmike, a toplim tušem također im može olakšati. Neće se povećavati niti produžavati, a razlike između njih ostat će neujednačene. Glavna stvar je njihova razlika od "stvarnih" kontrakcija - ne dovode do otvaranja cerviksa.

Kako razlikovati borbe treniranja od stvarnog?

Stvarna bol rada imaju određene karakteristike. Oni su redoviti, ponavljaju se u pravilnim intervalima, na primjer, svakih 20 minuta, i traju 20 sekundi. Snaga, trajanje i učestalost kontrakcija rada postupno se povećavaju. U tom slučaju, interval između njih se postupno smanjuje. Borba, otkrivajući vrata maternice obično bolniji od treninga, ne prođe promjenom položaja tijela ili topli tuš, recepcija antispasmodic, ometati normalan ritam života trudne žene, ne dopuštaju da spavaju.

U vrijeme borbe, trudnica se osjeća postupno povećavajući, a zatim postupno smanjujući napetost u abdomenu. Ako u ovom trenutku stavite dlan na nju, može se primijetiti da trbuh postaje vrlo teško - "poput kamena", ali nakon kontrakcije potpuno se opušta i ponovno postaje mekana.

Kada vam je potrebna medicinska briga za prekursore rada?

Harbingeri porođaja mogu se pojaviti tijekom posljednja dva tjedna trudnoće, ne zahtijevaju posjet liječniku i ne smiju uzrokovati zabrinutost ženi. Međutim, postoje situacije koje zahtijevaju hitnu liječničku pomoć. Te promjene uključuju:

 • teška bol u trbuhu;
 • svijetle skrletne izlučevine iz genitalnog trakta, bez obzira jesu li obilne ili rijetke;
 • povećanje krvnog tlaka na 140/90 mm Hg. Čl. i iznad;
 • jaka glavobolja, mučnina, povraćanje, zamagljena vizija, napadaji;
 • odsutnost unutar 6 sati od fetalnog kretanja, oštro smanjenje ili oštar porast perturbacija, bolno kretanje bebe;
 • rupture amnionske tekućine ili sumnje na curenje;
 • redovne borbe koje traju 10-15 minuta, a svaka od 20-30 sekundi.

Kako razlikovati lažne kontrakcije od stvarnog? Simptomi i znakovi lažnih i stvarnih kontrakcija tijekom trudnoće

Prema kraju trudnoće, strahovi počinju mučiti ženu. Naizmjenično: bojao se porođaja, bojao se da proces ne započinje predugo, brine se da iznenada nešto pođe krivo. U trajanju od 36 do 37 tjedana, u 38. tjednu, neugodni osjećaji u trbušnom području pojavljuju se sve češće: izgleda da se otvrdne, pojavljuje se bol.

Buduća majka pokušava utvrditi jesu li stvarne kontrakcije počele ili je upravo priprema maternicu za teški posao - porod. U drugom rođenju ili u trećoj trudnoći, žena je malo lakša: ona već zamišlja što su prave kontrakcije i neće ih zbuniti sa stvarnim. Ali primiparous teško. Koji su, koji su slični kontrakcije, koja je razlika između njihovih simptoma tijekom trudnoće? Pokušajmo razumjeti razliku između treninga iz ovog. Koje su razlike?

sadržaj

 1. Kako prepoznati stvarne kontrakcije
 2. Koja je razlika između lažnih borbi i stvarnih?
 3. simptomi
 4. Kako počinju stvarne borbe
 5. Istinske ili lažne kontrakcije: razlika između senzacija
 6. Kada počinju lažne kontrakcije
 7. Pravi kontrakcije nakon treninga: je li moguće
 8. Mjere samopomoći

Kako razumjeti da je borba započela stvarni

Prvi znak pravog kontrakcija je pravilnost. Kontrakcije maternice, počevši od ne izražene nelagode postupno postaju češća, međusobno se smanjuje. Ako osjećate sve veći val boli 8 puta u 2 sata i češće - to je znak da je vrijeme da se pripremite za putovanje u rodilištu. Ako bolest smeta jednom u satu - jesu li lažni ili bez kontrakcija? Najvjerojatnije, ovo je samo trening.

Stvarne kontrakcije se obično pojavljuju oko 40 tjedana (ako sve ide dobro) - ponekad prije, ponekad malo kasnije. Kako utvrditi da će se beba roditi? To možete razumjeti pomoću sljedećih značajki:

 • interval između valova boli postaje kraći, trbuh trajati više od 5 puta na sat, a zatim sve češće;
 • kontrakcije su ritmični - možete izračunati frekvenciju za sekunde;
 • proces je vrlo bolan, može početi u večernjim satima i proći cijelu noć;
 • pluta se sruši;
 • krvavi iscjedak iz genitalnog trakta;
 • voda se izlijeva (mogu se kapati i malo po malo).

Se dijete kreće tijekom istinske kontrakcije? Priroda je mudro uredila sve: pružila je dijete bezuvjetan refleks koji pomaže majci da ga "gurne" iz maternice. Tijekom svake stvarne kontrakcije, dijete se oslanja na dno maternice i odbija ga. Ovaj refleks traje neko vrijeme nakon rođenja: ako stavite ruku na peta novorođenčeta, pokušat će se odvojiti od ove podrške.

Zbog boli majka ne osjeća ove pokrete. Neposredno prije početka rada, naprotiv, čini joj se da je dijete nekako previše tiho: počinje se kretati mnogo rjeđe nego prije.

Kako razlikovati borbe treninga od stvarne

Glavna razlika između kontrakcija Braxton-Hicks i onih pravih je da se javljaju u različitim intervalima. Razlika između lažnih borbi i stvarnih također se očituje u činjenici da su mnogo manje bolne. Normalno, bol kao takav ne bi trebao biti uopće - trudnica samo osjeća da je vrlo napeta (kao da se okreće na kamen) joj trbuh.

Cijeli dan ili noć takve borbe ne traju. Obično se zaustavljaju za sat vremena i onda se mogu ponovno početi - nakon pauze.

Žena može utjecati na takvu borbu - primjerice, uzimajući ne-shpu ili papaverine. Lijek ima opuštajući učinak na mišiće maternice, a kontrakcija se zaustavlja. U ovom slučaju ne postoji iscjedak iz genitalnog trakta.

Na pregledu, liječnik će primijetiti da je cerviks još uvijek zatvoren. Nema preteča rođenja. To je znak da žensko tijelo "ne planira" započeti radnu aktivnost.

Lažne kontrakcije tijekom trudnoće: simptomi

Ako poznajete simptome lažnog rada, onda se ne možete brinuti: razlikovati od generičkih će biti moguće čak i bez pomoći primalje.

Dakle, lažne kontrakcije imaju simptome:

 • Postupno povećavajući osjećaj kompresije maternice u području dna, desno ili lijevo, u donjem dijelu trbuha ili prepone.
 • Najupečatljiviji simptom je nepravilnost. Stoga, kada se pojave borbe, morate se orobiti s satom s minutu ruku ili telefonom s timerom. U roku od jednog sata borbe se mogu dogoditi ne više od 6 puta.
 • Njihov izgled karakterizira iznenadnost i nepredvidljivost.
 • Bezbolno, za njih je pogodna karakteristika - nelagoda u određenom području maternice.
 • Smanjite postupno, a zatim potpuno nestati.

Kako prepoznati stvarne kontrakcije

U 38-39 tjednu, žena primjećuje da joj se želudac sve više i više stvrdnjava. Mogla bi biti neugodno: što ako je vrijeme da sakupiš vrećicu u rodilištu? Možete ih razlikovati oštrini senzacija: ako je trening gotovo uvijek prenesen prilično lako, onda pravi doslovno iscrpljuju ženu. Sve manje i manje svaki put kada ima priliku uzeti pauzu prije sljedećeg napada. Borbe su česte.

Kontrakcije: kako razumjeti da su pravi? Bol se brzo povećava, a mnoge žene uspoređuju prirodu njihovih senzacija s valom; ona raste, postaje nepodnošljiva, a zatim se povlači.

Moguće je utvrditi takve znakove: bez obzira na to radi li buduća majka radi ublažavanja njenog stanja, bol se ne smanjuje. Ona bi mogla pokušati učiniti ono što je učinila ranije tijekom Bregston-Higgs napada i koji joj je pomogao u potpunosti zaustaviti proces:

 • promijeni položaj - ustani, ako staviš, hodaš, sjedneš;
 • premjestiti, raditi kućanske poslove;
 • uzeti topli tuš;
 • piti pilulu bez-shpy ili staviti svijeću s papaverine.

S pravim kontrakcijama to neće dati nikakav učinak. Malo olakšanje može donijeti možda masažu lumbosakralnog područja i pravilno disanje, koju bi trudnica trebala naučiti u školi budućih majki. Ali olakšanje će biti beznačajno.

Stvarna kontrakcija obično počinje u leđima i postupno se kreće u trbuh. Ponekad se čini da žene cijelo svoje tijelo boli, da se doslovno razbiju iznutra. Netko tko obično ima vrlo bolna razdoblja, privlači paralelu između kontrakcija i ove boli.

Je li želudac pretvoren u kamen tijekom pravih kontrakcija?

Kada trudnica dobije trbuh koji se približava i povlači donju stranu bliže vremenu rođenja, ona može zatražiti liječnika: "Ako je trbuh kamen, jesu li ove bolne lažne kontrakcije ili su prave?"

Obično, s pravom boli, toliko je intenzivno da svi drugi osjećaji, uključujući osjećaj da je želudac postali teški, gube svoje značenje i postaju sekundarni.

Što se događa u borbi? Maternica se pod utjecajem određenih hormona, "guraju" fetus do izlaza. Ponovo i iznova, vrat se sve više i više otkriva, dostižući takvu širinu da može propustiti glavu djeteta. Dok je vrat zatvoren, to - to jest, početak rada - ne može se dopustiti. Najgore i teže je proces otkrivanja. Kada se ne javljaju otkrivanje lažnih kontrakcija.

Koliko dugo traju lažne kontrakcije? Njihovo prosječno trajanje ne prelazi nekoliko sati. Najvažnije je da njihov intenzitet ne raste, već se, naprotiv, smanjuje.

Lažne kontrakcije: koliko dana prije isporuke?

Koliko zabluda počinje prije rada? Prvi znakovi kontrakcija Bregston-Higgs mogu se pojaviti već 20 tjedana. Ali u drugom tromjesečju obično nisu previše zabrinuti za trudnicu.

Nekoliko dana prije rođenja mogu se povećati. Međutim, u nekim ženama, naprotiv, postoji "zatišje" prije porođaja.

Pojavivši se tijekom razdoblja od 20 tjedana ili 21 tjedna - dugo prije rođenja, kontrakcije Bregson-Higgs postaju izraženije od 38. tjedna. Proces je nešto drugačiji u multiparous i primiparous: u drugom slučaju, oni počinju kasnije. Iako je svaki slučaj individualan - nemoguće je unaprijed odrediti trening treninga i koliko dugo oni mogu trajati. Nakon koliko će isporuka započeti, ako se lažne kontrakcije događaju s možda i glavnim, to je također nepoznato: to je samo pripremni proces. Maternica je napinjanje, trening prije teškog rada - vrijeme nije daleko kada započinje rad.

Može li se lažne kontrakcije pretvoriti u stvarnu

Već smo saznali da odgovor na pitanje da li stvarni kontrakcije mogu biti nepravilni, u ovom slučaju je negativan. No, poznato je da lažne kontrakcije mogu prethodi pravim. Nemoguće je točno reći kada se stvarni počinju nakon treninga, to je nemoguće: morate paziti na pojavu drugih znakova. Povećanje boli, smjer "vala" s leđa, a što je najvažnije - utvrđena frekvencija - potaknut će trudnici da je "sat X" već blizu.

Događa se da se porođaj počinje prerano: kod 31, 32 tjedna kontrakcija počela je i prošla u prave. Potrebno je što je prije moguće doći u bolnicu. Dijete se može spasiti!

Na početku procesa porođaja, liječnik pita ženu o učestalosti kontrakcija, pojašnjava kakvu bol ima, pita se je li plutao, ako je došlo do izlijevanja vode. Gleda otvaranje vrata - ovako utvrđuje spremnost majke za porođaj. Da biste shvatili je li dijete spremno, žene dobivaju CTG. Kako na CTG-u utvrditi je li sve u redu s bebom, ne traži hitnu pomoć? Liječnici su vođeni udarom fetusa - ako je od 110 do 150 otkucaja u minuti, sve je u redu. Ako je brojka naglo porasla na 160 i počela padati - dijete nema dovoljno kisika. Liječnik odabire način isporuke. Možda će se ponuditi carski rez.

Što učiniti s lažnim borbama

Dakle, vaš mandat od 36-39 tjedana, liječnik je proveo pregled, pobrinuo se da nema otkrivanja, uvjeravao vas, rekavši da su to Bregston-Higgsovi kontrakcije i poslali vas u "potjeru". Kako pomoći sebi ako kontrakcije postanu opipljive i čak bolne, osjećaju se kao jake napetosti i ometaju noćni odmor? Prvo, morate se usredotočiti na činjenicu da sve ide dobro: lažne, kao i prave, kontrakcije skraćuju maternicu i omekšavaju je, postupno se priprema za porođaj. Drugo, mogu se poduzeti brojne mjere:

 • tuširati - ne vruće, ali toplo;
 • šetnja oko apartmana;
 • piti antispazmik.

Čak pomaže nekome da se prebaci. Lagana masaža donjeg dijela leđa također je u stanju gubiti neugodne osjete. Može li trening vježbe trajati 3 sata? Koliko sati traju? Uobičajeno, žena je zabrinuta zbog napetosti nekoliko minuta, nakon čega se javlja stanka. Kontrakcije maternice su spontane, a tijekom dana i noći mogu se ponoviti, ali nikad nemaju jasnu periodicnost i ne izgledaju vrlo bolno.

Sada, znajući kako izgledaju lažne kontrakcije i koje su simptome stvarnih, osjećat ćete se više samopouzdano. Ne biste trebali paničariti tijekom treninga - ali je potrebno obavijestiti ginekologa o njima. Liječnik će procijeniti situaciju i razviti daljnju strategiju upravljanja trudnoćom.

Jednostavna trudnoća i bezbolna isporuka!

Lažne kontrakcije tijekom trudnoće

Vrlo dobro, ako ste barem jednom čuli za borbene vježbe prije nego što se pokažu. Budući da su se mnoge žene uplašile od njih i nerazumno se čine najstrašnijim dijagnozama. U međuvremenu, lažni rad nije samo normalan, već i obvezan. Istina, ne osjećaju ih sve trudnice, ali još uvijek jako puno. Dakle, ako imate vježbe treninga, nemojte graditi loše nagađanja: upotrijebite ove trenutke da biste se pripremili za porođaj.

Vježba prije isporuke

Lažne kontrakcije također se nazivaju treninga ili Braxton-Hicks (Higgs, Higgins), koji je, zapravo, dao taj fenomen definiciju i opis. Zapravo, nisu borbe kao takve. Lažne kontrakcije su ritmičke kontrakcije mišićnih mišića maternice, koje ne dopuštaju glavnom ženskom organu da se opusti i "preplavljuje uslugu". Treniraju maternicu kako bi aktivno smanjili rad, a istovremeno pripremili cerviks za otkrivanje kada dođe vrijeme. Dodatno, ova kontrakcija maternice sigurna za trudnoću osigurava fetus sa svježim dijelom kisika i hranjivih tvari, prisiljavajući da se krv više aktivno nalazi ovdje.

Lažne kontrakcije se javljaju gotovo od samog početka trudnoće, samo ih žena počinje osjećati nakon 20 tjedana trudnoće (iako je ranija pojava lažnih kontrakcija normalna varijanta). Često se osjećaju u večernjim satima ili noću kada se tijelo trudne majke već nalazi u opuštenoj situaciji - i ona lako uhvati ove rezove. Ali vježbe treninga mogu započeti i tijekom beznačajne tjelesne aktivnosti.

Kako razlikovati lažne kontrakcije?

Lažne kontrakcije su samo kao stvarne. Žena osjeća laganu kontrakciju maternice: ona se stiffens, kamenet malo (čak možete osjetiti s rukom na trbuhu), a zatim se opustite. Traje od nekoliko sekundi do 2 minute i prolazi sam po sebi. Takve borbe, kao pravilo, rijetke su.

Lažni kontrakcije tijekom trudnoće, kako se razlikovati od stvarne

Svaka žena u procesu nošenja djeteta zainteresirana je za pitanje: što su lažni kontrakcije tijekom trudnoće i kako ih razlikovati od stvarnih? Taj se pojam obično smatra ritmičkim nepravilnim kontrakcijama mišićnog tkiva zidova maternice, čiji je cilj osigurati opskrbu kisikom fetusom, kao i pripremu maternice za porođaj.

Lažne kontrakcije, koje se nazivaju i trening, nemaju izravnu vezu s radom i ne ukazuju na početak tog procesa.

Kratice se mogu pojaviti u vrlo ranoj fazi trudnoće, ali žena će ih moći osjetiti tek nakon početka 20 tjedana.

simptomi

Lažne kontrakcije su gotovo bezbolne, uzrokujući samo osjećaj neke nelagode, izražene povećanjem tonusa maternice i nekom vrstom "petrifikacije" trbuha, a žena ih možda uopće ne osjeća.

Ritmičke, periodičke kontrakcije mišića uterusa najizraženije su od otprilike dvadesetog tjedna trudnoće. Ali njihova odsutnost ili odstupanje od određenog razdoblja nije patologija.

Simptomi kontrakcija mogu varirati ovisno o pojedinačnim fiziološkim značajkama, kao i promjenu kao trajanje trudnoće.

Kao najizrazitije simptome, u skladu s kojima se određuju borbe treninga, treba spomenuti sljedeće:

 • Za razliku od stvarnih kontrakcija, trening se događa nasumično, međusobno ne postoji određeni vremenski interval. Broj rezova i trajanje razdoblja mogu znatno varirati.
 • U većini slučajeva izražavaju se kontrakcije treninga, što često izaziva anksioznost trudnoj ženi, ali nema bolnih osjeta.
 • Kada se pojavi pogrešna kontrakcija, maternica postaje čvrsta do dodira, a često ima nagnutih bolova u leđima i leđima. Ovaj simptom je najočitije u kasnoj trudnoći.
 • Intenzitet kontrakcija značajno je smanjen, ili se potpuno zaustavlja, ako žena zauzme uspravnu poziciju, aktivno se kreće.

Razlike između istinske i lažne borbe

Kako bi se ne bi panike ispred vremena, trudnica treba znati glavne razlike između lažnih kontrakcija od stvarnih, ukazujući na početak radne aktivnosti.

Kako olakšati lažni rad

Unatoč činjenici da lažne kontrakcije rada tijekom trudnoće obično nisu popraćene teškom boli, uzrokuju vrlo značajnu nelagodu. U pravilu, takva smanjenja pojavljuju se nasumično, a ne u skladu s određenim intervalima i periodicitetom.

Postoji nekoliko glavnih čimbenika koji mogu izazvati pojavu kontrakcija:

 • Aktivno kretanje djeteta. Okretanje, šokovi dijete uzrokuju, u pravilu, relativno kratku nelagodu.
 • Strah, radost, stres, kao i druge emocionalne eksplozije i iskustva mogu uzrokovati pojavu kontrakcija. Najviše osjetljivi na to su žene s manje stabilnom psihu, pretjerano emocionalnom i osjetljivom.
 • Jelo prekomjerno tešku i masnu hranu, što uzrokuje snažan osjećaj težine u želucu. Osim toga, potrebno je nazvati prejedanje kao razlog, ili naprotiv, osjećaj snažne gladi, kao i uzimanje gaziranih pića.
 • Nemogućnost pravovremenog posjeta toaletu. Neugodni znakovi u mokraćnom mjehuru ili rektumu također mogu izazvati nelagodu.
 • Aktivni seks, nasilni orgazam.

Da bi se donekle smanjilo intenzitet lažnih kontrakcija, potrebno je potpuno ukloniti ili minimizirati čimbenike izazivanja.

Da biste smanjili nelagodu, možete koristiti i sljedeće metode:

 • Umjerena tjelesna aktivnost na otvorenom. Također, šetnje će biti vrlo korisne za dijete.
 • Uzmi najudobniji položaj. Proučavajući vlastite osjećaje, trudnica može prilično samostalno odrediti na kojoj se poziciji njezini neugodni osjećaji pojavljuju s najmanjim intenzitetom.
 • Vježbe disanja za smanjenje boli u procesu rada, sasvim je sposobno smanjiti intenzitet kontrakcija.
 • Ako je nelagoda izazvana osjećajem gladi ili žeđi, kako bi se uklonili, fiziološke potrebe tijela trebaju biti zadovoljene. Bolje je jesti nešto svjetlo i hraniti, kako ne bi izazvali osjećaj težine u trbuhu.

Sposobnost smanjenja intenziteta lažnih kontrakcija može biti korisna ženi nakon početka radne aktivnosti. Ovako stečene vještine mogu se koristiti kada kratice ukazuju na početak procesa rođenja.

Kada treba posjetiti liječnika

Oko kraja 38. tjedna lažna smanjenja mogu postati vidljivija, a njihov se intenzitet blago povećava.

Promjene ove prirode mogu ukazivati ​​na pristup radu. To nije isključeno isto u ranijim fazama trudnoće, ali u ovom slučaju postoji rizik od preranog rođenja.

Potrebno je posavjetovati se s liječnikom ako se smanjenjem treninga prate sljedeći znakovi:

 • Prozirno, zamućeno ili krvavo pražnjenje. U kasnijim razdobljima, ti znakovi mogu biti znak razdvajanja pluta ili vode. Također, slični simptomi popraćeni placentalnim abrupcija, a ova patologija može izazvati pobačaj.
 • Ako se stiskanje sustavno ponavlja, pojavljujući se najmanje tri puta po minuti, ovo je jedan od prvih znakova približavanja rođenja, što ukazuje na to da započinje aktivno otvaranje maternice.
 • Neposredno prije porođaja motorička aktivnost bebe donekle se smanjuje. Tu je i osjećaj snažnog pritiska na područje mjehura.

Najopasniji, ako se gore navedeni znakovi pojave u ranoj trudnoći. U tim slučajevima postoji rizik od prijevremene isporuke.

Također je potrebno konzultirati liječnika kada se uobičajena senzacija koju žena doživi u procesu lažnih kontrakcija donekle promijenila, popraćena bolom ili drugim negativnim simptomima.

Autor: Veronika Ivanova,
posebno za Mama66.ru

Kako razumjeti lažne kontrakcije. Koja je razlika između lažnih borbi i stvarnih? Simptomi lažnih kontrakcija tijekom trudnoće

Kada žena ima dijete, mnogo se promjena pojavljuje u njenom tijelu. Prvo, sustavi su obnovljeni za siguran razvoj trudnoće, a zatim se pripremaju za njegovo dovršenje. S približavanjem rada, žena može osjetiti nešto novo, što se nije dogodilo u prethodnom razdoblju. Mnogi se osjećaju kao da su se borbe počele pojavljivati. Ali to nisu prave kontrakcije maternice koje se promatraju u porođaju, već samo obučavanja. Zbog toga što postoje lažne borbe, kako se očituju i kako možete pomoći ženi u situaciji - to su glavna pitanja na koja treba obratiti pažnju.

Vaša maternica ponekad se smanjuje kako raste, proteže se i "praksi" za porođaj. Ove praktične kratice se nazivaju Braxton-Hicks kontrakcije, i oni su savršeno normalni. Međutim, oko 10 posto trudnica primijetit će preranog rada.

Kako možete znati jeste li doživjeli Braxton Hicks ili prijevremene prekide posla? Razlike se uglavnom odnose na frekvenciju, intenzitet i trajanje. Možete početi primjećivati ​​trudove Braxton-Hicks u trećem tromjesečju. Mogu se osjećati kao generalizirani stezanje maternice ili kako vaša beba radi. Ovi rezovi obično se ne razbole i gotovo se zaustavljaju nakon sat vremena. Iako sve žene imaju Braxton Hicks, ne osjećaju ih sve žene, pogotovo ako je to prva trudnoća.

razlozi

Lažne ili trening maternice kontrakcije se također nazivaju Braxton-Higgs kontrakcije. Oni nisu praćeni otkrivanjem cervikalnog kanala i stoga ne dovode do porođaja. Stoga mnoge buduće majke, suočene s sličnim fenomenom, žele znati što je uzrokovalo. U suvremenoj medicini postoji nekoliko stajališta o izvedivosti pseudo-grabi:

Što treba upozoriti

Preuranjeni rad može se pojaviti u bilo kojem trenutku između 20 i 37 tjedana trudnoće. Oni se ne zaustavljaju i vremenom postaju češći, redoviti i neugodniji. Drugi znakovi prijevremenog rada uključuju. Vodena tekućina, ružičasto ili smeđe iscjedak, ili krv koja dolazi iz vagine.

 • Crijeva koja su slična menstruaciji nad pubičnom kosti.
 • Pritisak ili bol u zdjelici, bedrima ili prepone.
 • Bol u leđima ili povratni pritisak.
 • Intestinalna grčeva ili proljev.
 • Povećano vaginalno pražnjenje.
Ako imate bilo koji od ovih znakova rada ili više od četiri posjekotina u sat vremena, nazovite svog liječnika odmah.

 • Priprema mišićnog sloja za porođaj.
 • Povećana maternica krvnog tlaka.
 • Podešavanje položaja fetusa.

Stoga ih se ne bojte. Lažne kontrakcije tijekom trudnoće nisu samo sasvim normalne, ali također vrlo važne. Maternica, kao i svaki organ mišića, treba trenirati s vremena na vrijeme. Doista, na kraju trudnoće morat će naporno raditi kako bi izbacila fetus.

Možda će vam biti zatraženo da se prijavite za provjeru ili za vrijeme trajanja vaših napada. Osjetite trudove laganim dodirivanjem vršaka prstiju na abdomenu. Ako započne preuranjeno radno vrijeme, vaš će davatelj usluga predložiti načine za zaustavljanje. Ona vas može poslati kući za spavanje - ležeći u krevetu, obično na lijevoj strani, kako bi se poboljšala cirkulacija krvi u maternici. Možda ćete također morati piti puno tekućine koje mogu spriječiti hormone koji uzrokuju kontrakcije. Osim toga, vaš davatelj usluga može odlučiti propisati lijek za zaustavljanje kontrakcija.

simptomi

Psevdovatcheski se pojavljuju u svakoj ženi, ali svaka trudnica osjeća ih drugačije. Netko uopće ne primjećuje, a za neke postaju izvor očite nelagode. Sve ovisi o individualnoj osjetljivosti. U pravilu, kontrakcije treninga proizlaze iz druge polovice trudnoće, kada se maternica već već znatno povećava. No datumi početka variraju od 20 do 36 tjedana. Mogu se dogoditi prije, samo žena to ne osjeća. I sama prisutnost, kao i nedostatak lažnih kontrakcija, ne može biti dovoljan kriterij za procjenu normalnog tijeka trudnoće.

Obično kombinacija ovih koraka zaustavlja prijevremeni rad. Ako kontrakcije nastave, možda ćete biti hospitalizirani da biste pomno pratili svoj pretjerani rad. Možete poduzeti mjere predostrožnosti tijekom trudnoće kako biste spriječili prijevremeno nastupanje prijevremenog rada.

Mogućnost prijevremenog rada je pomalo zastrašujuća, ali većina žena doživljava samo kontrakcije Braxton-Hicks. Najbolje što možete učiniti je obratiti pozornost na aktivnost maternice, voditi brigu o sebi i ostati u kontaktu s dobavljačem ako se razvije nešto neobično.

Prepoznajte borbe treninga lako. Većina žena osjeća kompresiju ili napetost u gornjem dijelu maternice, donjeg trbuha ili u području prepona. Ali nema boli. Postoji samo nelagoda koja može porasti s povećanjem gestacijske dobi. Neke žene kažu da u ovom trenutku želuca postaje teško i kroz njega neki dijelovi fetusa su vidljivi. Potrebno je obratiti pažnju na druge značajke:

Kada ste u posljednjoj fazi trudnoće, kontrakcije nalikuju alarmu vašeg tijela, upozoravajući vas da ste u trudnoći. Ponekad, međutim, kontrakcije mogu zvučati krivo. Zove se kontrakcije Braxton-Hicks, nazvane po liječniku koji ih je prvi opisao. Možete pomisliti na kontrakcije Braxton-Hicks, kao kontrakcije prakse koja vaše tijelo priprema za dolazak vašeg djeteta, ali to nije stvarna stvar.

Što je kratica Braxton-Hicks?

Niste sigurni imate li Braxton-Hicks borbu ili pravi? Evo vodiča koji će vam pomoći pri razgovoru o razlikama. Braxton-Hicks kratice se ponekad nazivaju "lažnim radom" jer vam daju lažni osjećaj da imate stvarne kontrakcije. Iako mogu smanjiti cerviks, otvaranje maternice, oni u konačnici neće dovesti do porođaja.

 • Nedostatak pravilnosti - ne više od 4-5 puta za sat vremena.
 • Kratko trajanje - traje otprilike 30 sekundi (rjeđe do 2 minute).
 • Slab ili umjeren intenzitet.

Takve kontrakcije mogu se javiti u mirovanju ili pod utjecajem nekih čimbenika: tjelesno naprezanje, seksualni odnos i orgazam, psiho-emocionalna iskustva, pokrete fetusa, preljevni mjehur, meteorizam. Nestaju sami. Ali kako bi se ubrzao, dovoljno je da žena prođe u sobi ili promijeni položaj tijela.

Razlike bore Braxton Hicks od normalne

Ovi rezovi obično počinju u trećem tromjesečju trudnoće. Dolaze s vremena na vrijeme, često poslijepodne ili navečer, a osobito nakon što provedete aktivni dan. Nećete primijetiti nikakvu stvarnu sliku, no kontrakcije se mogu pojaviti češće nego bliže datumu.

Koje su stvarne smanjenja radne snage?

Kada pogodi Braxton-Hicks udarac, osjetit ćete stisak u trbuhu. Obično nije ozlijeđen, ali može biti. Znakovi koje imate u braxton-hicks napadima uključuju. Kontrakcije koje dolaze i gokontraktsii koje ne postaju jače ili intimnije. Ugovori koji odu kada promijenite položaj ili ispraznite mjehur. Stvarne kontrakcije se događaju kada vaše tijelo oslobodi hormon koji se zove oksitocin, koji potiče maternicu na ugovaranje. Oni su signal da vaše tijelo radi.

Simptomi lažnih kontrakcija tijekom trudnoće ne bi trebali biti alarmantni. Važno je samo ih razlikovati od sadašnjeg početka rada. Za razliku od stvarnih kontrakcija, oni koji se treniraju nepravilan su, s vremenom se ne povećavaju učestalost, trajanje i intenzitet. Postupno nestaju i ne prate bol. I nelagoda se ne odnosi na cijeli trbuh i lumbosakralnu regiju. Osim toga, lažno kontrakcije nikad ne dovode do otvaranja vrata maternice i kao posljedica izlijevanja amnionske tekućine.

Iz perspektive žene

Za mnoge žene kontrakcije počinju oko 40. tjedna trudnoće. Kratice koje počinju prije 37. tjedna mogu se svrstati u prijevremeni porod. Stvrdnjava gornji dio maternice kako bi gurnuo bebu na rodni kanal u pripremi za isporuku. Također smanjuju vaš cerviks kako bi vaša beba prolazila.

Osjećaj prave kompresije opisan je kao val. Bol počinje nizak, diže se dok ne dosegne vrhunac i napokon se sruši. Ako dodirnete trbuh, osjetit ćete ga tijekom kontrakcije. Možete reći da ste u istinskom radu kada su kontrakcije ravnomjerno raspoređene, a vrijeme između njih postaje kraće i kraće. Stvarne kontrakcije će također biti intenzivnije i bolnije tijekom vremena.

Kontrakcije Brexton-Higgsa lako se razlikuju od generičkih. Samo ih trebate neko vrijeme gledati.

mjere

Nakon što se bavili znakovima lažnog rada, treba spomenuti neke preporuke stvorene kako bi pomogle u trudnim majkama. Uostalom, osjećaji možda nisu najugodniji i radije bih se riješili. Da biste ublažili svoje stanje, žena može učiniti sljedeće:

Kako možeš reći razliku?

Ostali savjeti koje upotrebljavate uključuju. Kada koristite kupaonicu, možete vidjeti komad ružičaste ili krvave sluzi. To je znak da je vaša "voda", vreća tekućine, nazvana amnionska vrećica, slomljena.

 • To se zove "krvava emisija".
 • Možda ćete osjećati da je dijete "pala" niže u vašem želucu.
 • Možete propuštati tekućinu iz vagine.
Ovaj grafikon će vam pomoći da doznate rade li u pravoj radnoj snazi ​​ili samo prakticiraju.

 • Uzmi drugu, udobniju poziciju.
 • Opustite se (meditacija, glazbeno opuštanje).
 • Stroking trbuh.
 • Pijte vodu.
 • Prošećite na svježem zraku.
 • Tuš ili toplu kupku.
 • Masirajte donji dio leđa.
 • Češće ispraznite mjehur.

To će pomoći da se oslobodimo ne samo mentalnog stresa, već će također pomoći u zaustavljanju pseudo-grabi. Osim toga, žena ima veliku priliku da se pripremi za porođaj, na primjer, obavljajući vježbe disanja:

Što ako imate rezove

Kratice koje se pojavljuju s vremena na vrijeme najvjerojatnije su Braxton Hicks. Ali ako redovito dolaze, onda im je vrijeme oko sat vremena. Ako postanu jači ili bliži jedni drugima, vi vjerojatno doživljavate pravi posao. Kada će biti oko pet ili šest minuta, vjerojatno je vrijeme da se vrećica i ode u bolnicu.

Ako niste sigurni jeste li stvarno na poslu, nazovite svog liječnika ili idite u bolnicu. Bolje je potražiti medicinsku pomoć, čak i ako je to lažni alarm. Posebno je važno otići u bolnicu ako ste trudni za manje od 37 tjedana, a napor je posebno bolan ili vam je slomljena voda.

 • Tijekom razdoblja kontrakcije dišite često i površno.
 • U visini napetosti polako uzdisati, a zatim duboko udahnuti. S krajom borbe ponoviti.
 • Udišući polako kroz nos, oštro udahnite kroz usta.

Izvođenje takvih jednostavnih tehnika omogućit će smanjenje tjelesne nelagode i trošenje vremena s koristima, nakon što je naučeno disati tijekom stvarnih kontrakcija u prvoj fazi rada.

Koji je razlog Braxton Hicks?

To je način na koji se vaše tijelo priprema za stvarnost - dan kada rodite - ali oni nisu znak da je posao započeo ili se priprema za početak. Neke žene opisuju kontrakcije Braxton Hicks kao procrastinu u onome što dolazi i odlazi. Mnoge žene kažu da su ove "lažne" kontrakcije meke. Kontrakcije Braxton Hicks mogu biti neprikladne, ali ne uzrokuju rad ili ne otvaraju.

Za razliku od sadašnjeg rada, smanjenje Braxton Hicks. Nemojte se osjećati jačima s vremenom.

 • Obično nije bolno.
 • Ne događa se u redovitim razmacima.
 • Nemoj se približavati.
 • Možete se zaustaviti s promjenom aktivnosti ili pozicije.
 • Nemojte nastaviti dok god nastave.
Osjećate kontrakcije Braxton Hicks tijekom ili na početku tvoje. Oni su potpuno normalni i ništa se ne brinuti.

Uznemirujuće manifestacije

Svaka žena bi trebala biti vođena vlastitom državom tijekom trudnoće. Ako se simptomi pojavljuju uznemirujući, odmah se posavjetujte s liječnikom. Možda stručnjak neće potvrditi strahove, ali u svakom slučaju neće biti suvišno. Pogotovo kad je riječ o kasnijoj trudnoći, kada će se morati roditi. Da ne propustite ovaj trenutak i sumnjate u patologiju opstetrije, potrebno je obratiti pažnju na sljedeće znakove:

Bol u trbuhu ne radi

Ako imate Braxton Hicksove kontrakcije, stvarno ne morate ništa učiniti. Ako ste neugodno. Lažna smanjenja radne snage često se zaustavljaju kada promijenite položaj ili se ustajte i kretate.

 • Ako ste bili aktivni, odmarajte se ili odmarajte.
 • Opustite se, unesite tople kupke ili slušajte glazbu.
Uzrokovane oštrim, bolovima na bočnim stranama trbuha. Bol liganada koji podupiru maternicu i pričvršćuju se na zdjelicu - oni se protežu dok maternica raste. Bol se može pomicati u prepone.

 • Redovito djelovanje s povećanim intenzitetom i frekvencijom.
 • Spastične bolove u trbuhu, zračeći prema leđima.
 • Oštar porast količine pražnjenja.
 • Krvarenje iz genitalnog trakta.
 • Smanjenje učestalosti fetalnog kretanja.
 • Svako pogoršanje općeg stanja.

Pojava simptoma anksioznosti trebala bi biti signal za obavezan posjet ginekologu i opstetričaru. Možda je termin isporuke već došao, ali postoje situacije povezane s patološkim tijekom trudnoće. Tada će liječnik propisati odgovarajuću ispravku.

Koji su razlozi za smanjenje radne snage?

Kružna bolest ligamenta obično se javlja kada se kreće, kao što je stajanje, valjanje ili čak uriniranje. Obično traje samo nekoliko sekundi ili nekoliko minuta. Kako biste olakšali nelagodu na stranama. Topla kupka ili grijač mogu pomoći.

Kako uspoređivati ​​Braxton Hicks s istinskim rezovima rada

 • Pokušajte promijeniti položaj ili aktivnost.
 • Laganje na suprotnoj strani može vam pomoći.
 • Podržite trbuh kada stojite ili preokrenite.
 • Pomaknite se sporije.
 • Pokušajte se opustiti.
Da biste doznali jesu li kontrakcije koje smatrate stvarne, a vi ulaze u posao, zapitajte se sljedećih pitanja.

Lažni kontrakcije ne trebaju se bojati. To je normalno za tijelo kad se maternica priprema za buduće generacije. Žena bi trebala znati što karakteriziraju pseudo-milosti, kako smanjiti popratnu nelagodu i ne propustiti tjeskobu. Sve sumnje će riješiti liječnik, stoga ga trebate kontaktirati za sva pitanja

Kada me nazvati?

Koliko često dolazi do rezova? Lažno djelo: kontrakcije se mogu zaustaviti kada hodate ili odmorite, ili čak možete zaustaviti ako promijenite položaj. Pravi posao: rezovi se nastavljaju, unatoč tome kako se krećete ili promijenite položaj. Lažno djelo: kontrakcije su obično slabe i ne dobivaju mnogo jače, ili mogu biti prve, a zatim slabije. Pravi rad: kontrakcije su intenzivnije i mogu početi u donjem dijelu leđa i kretati se ispred abdomen.

 • S vremenom postaju bliže i jače.
 • Također se nastavljaju kada se pokušavate odmarati.
 • Pravi posao: kontrakcije postaju sve jače.
 • Lažni rad: obično to osjetite samo ispred abdomena ili zdjelice.
 • Ili mogu početi u trbuhu i krenuti prema leđima.
Razgovarajte sa svojim liječnikom rano o onome što može ili ne mora biti normalno i razlozima zbog kojih biste trebali zvati.

Prave kontrakcije su kontrakcije maternice, što dovodi do otkrivanja njezinog cerviksa i pridonosi napredovanju fetusa kroz rođendanski kanal. To je generička aktivnost. Često je njegov početak zbunjen s pripremnim ili treninzima. Razgovarat ćemo o tome kako razlikovati pravi od lažnih kontrakcija, kada hitno trebate ići u bolnicu i ukratko o tome kako se ponašati tijekom porođaja.

Započeti rad ne može samo s kontrakcijama, već i ispuštanjem amnionske tekućine. Štoviše, ako se amnionski mjehur razbije u gornjem dijelu, voda će samo curiti. A ako se u donjem dijelu vode gotovo u potpunosti skrene za nekoliko minuta. No, jedna i druga situacija zahtijevaju medicinsku intervenciju. Ako se stvarni kontrakcije ne počinju u bliskoj budućnosti, dijete se neće roditi u narednih 12 sati, žena će sigurno dobiti carski rez. Uostalom, ruptura membrana potiče prodiranje patogenih bakterija na dijete. U svakom slučaju, nakon ispuštanja vode, nemoguće je tuširanje, kupanje, nepoželjno brijanje prepona samima, za klistir. Također ne biste trebali piti i jesti puno, jer postoji mogućnost operacije, a time i anestezije. Prije operacije želudac mora biti prazan, kako bi se izbjegle neugodne i čak opasne posljedice. Posebno trebate žuriti, ako je boja amnionske tekućine zelena ili smeđa, to je simptom koji ukazuje na hipoksiju fetusa.

Simptomi stvarnih kontrakcija su bolovi, napetost u abdomenu, koja obično počinje u gornjem dijelu, a zatim se širi do cijelog leđa. Takvi osjećaji pojavljuju se svakih 20-30 minuta, a intervali su smanjeni. I bol obično također brzo raste. Kada su intervali kraći od 10 minuta, vrijeme je da odete u bolnicu. Prolaz sluznice nije razlog za hitnu hospitalizaciju. No, odmah je potrebno pozvati hitnu pomoć ako se krvare iz genitalnog trakta, povećao krvni tlak, dijete se često ustalilo ili, naprotiv, šutilo, glava mučila ili muhe bljeskale pred očima, počeli su grčevi i pojavili su se drugi ozbiljni neurološki simptomi.

Nakon što je aktivno istinito ili započelo, ženama je nepoželjno sjesti. To je zato što će na takvom položaju snažan pritisak biti stavljen na glavu djeteta. I sama žena može pokušati na različite načine ubrzati radnu aktivnost i anestezirati kontrakcije. Na primjer, možete i trebate ići, ako sile dopuštaju. Kada žena hoda, cerviks se otvara mnogo brže. Štoviše, to je važno sve dok kontrakcije nisu stekle snagu. To jest, praznine između njih su dugačke. I bolje je ne lagati u ovom trenutku. Masaža škrga i ispravno, mirno disanje također ublažavaju bolove.

Često počinju prave kontrakcije nakon lažnih, što ne dovodi do otkrivanja cerviksa. I u ovom slučaju je loše ako je trening maternice bio dug i doslovno iscrpljen psihološki i fizički žena. Zbog toga, oni možda neće biti dovoljno snažni, a liječnici će morati stimulirati generičku aktivnost uz pomoć lijekova.

Kontrakcije prave i lažne po opisu ponekad liječnici ne mogu razumjeti. Vaginalno ispitivanje i promatranje žene tijekom vremena je neophodno. Cervix se mora prvo potpuno poravnati, a zatim se početi razvijati. Uz put, sluzni čep obično odlazi.

Ako nema otkrivanja, ženama se daju spazmolitici. Iako je u mnogim slučajevima dovoljno spavati, kupati se i nekoliko valerijanskih tableta kako bi se olakšalo nelagodu.