Prvi znakovi propuštenog pobačaja

Zdravlje

Što biste trebali obratiti pažnju i kako razumjeti da je došlo do propuštenog pobačaja? Morate nadzirati baznu temperaturu, ako padne, a najvjerojatnije nešto nije u redu. Obično se kreće od 37,1 do 37,3. Ako je toksemija bila prisutna u ranoj dobi, a onda je naglo nestao, trebali biste se posavjetovati s liječnikom. Radujte se na ovom fenomenu rano.

Prvi simptomi propuštenog pobačaja

Koji su prvi simptomi propuštenog pobačaja? Ako se taj proces dogodio tijekom prvog tromjesečja, tada žena možda neće ništa osjetiti. Jedan od prvih znakova u ovom razdoblju može biti neusklađenost između veličine maternice i standarda. Dakle, to može biti, kao što je znatno povećano i smanjeno. Samo to ginekolog to može primijetiti.

Pored toga, može se pojaviti mučnina, kao i osjetljivost na mirise. Ali to se odnosi i na toksikozu. Još jedna stvar, ako ti simptomi nestaju naglo. Najvjerojatnije, u ovom slučaju govorimo o zamrznutoj trudnoći.

Ako je razdoblje dugačak, tada je neugodan fenomen popraćen zagušenjem mliječnih žlijezda. Tu je i velika količina pražnjenja. Nakon toga, u donjem trbuhu ima grčeva. Daljnje iscjedak iz genitalnog trakta, koji je sličan menstruaciji.

Kada se pojave prvi simptomi, trebali biste odmah potražiti pomoć svog liječnika. Budući da propušteni pobačaj nije šala uopće, treba odmah otkriti.

Temperatura tijekom propuštenog pobačaja

Što bi trebala biti temperatura tijekom trudnoće propustila? Obratiti pozornost na ovaj važan kriterij je neophodan. Činjenica je da normalna temperatura tijekom trudnoće varira između 37,1-37,3 stupnja. Ako je niža, vjerojatno su nastali neki problemi.

Dakle, niska temperatura ukazuje na prisutnost propuštenog pobačaja. Ali ne vrijedi početi od ovog kriterija. Budući da temperatura ne pokazuje uvijek prisutnost neposredno propuštenog pobačaja, koji se mora ukloniti u kratkom vremenu.

No, općenito, taj je pokazatelj glavni. Što se tiče tjelesne temperature, ne smije prijeći 37 stupnjeva. U većini slučajeva to ukazuje na prisutnost hormonalnog zatajenja ili upalnog procesa. U svakom slučaju, potrebno je potražiti pomoć svog liječnika. Povucite s rješenjem ovog problema ne vrijedi. Temperatura ne pokazuje uvijek ozbiljan problem, ali ne biste ga trebali izuzeti. Trudnoća je težak proces.

Otpuštanja tijekom propuštenog pobačaja

Dodjela tijekom propuštenog pobačaja potpuno je normalan proces. Točnije, na temelju toga moguće je utvrditi da nešto nije u redu. Koje su obično odabir?

To je uglavnom crvenkasto iscjedak, koji izgleda vrlo sličan menstruaciji. Tijekom trudnoće to ne bi trebalo biti. Ako postoji takav fenomen, onda najvjerojatnije govorimo o ozbiljnim problemima. Pored toga, iscjedak često prati teška bol u grčevima. Ponekad su vrlo oštri i sposobni vratiti.

Kod identifikacije takvih znakova trebate se posavjetovati s liječnikom. Trudnoća je ozbiljna patologija. Ako ga ne dijagnosticira na vrijeme, onda se u budućnosti sve može ponoviti.

Ako iscjedak nije crvenkasta, ali izblijedio, onda je to sasvim normalno, posebno u ranoj trudnoći. Štoviše, crvena svjetla ne pokazuju uvijek prisutnost propuštenog pobačaja. U stvari, postoji mnogo razloga za to. Ali sve je važno, ali dobijte savjete od liječnika. Uostalom, propušteni pobačaj je neugodan fenomen koji ostavlja svoj trag.

Toksikoza s propuštenim pobačajem

Postoji li toksikoza tijekom propuštenog pobačaja? U ovom slučaju, sve je upravo suprotno. Dakle, u ranoj fazi tijekom normalnog tijeka trudnoće, toksikoza se može očitovati.

Kako se žena osjeća u propuštenoj trudnoći? Činjenica je da postaje mnogo lakše. Dakle, ako je ženu mučila teška toksemija i odjednom je nestao, onda je vrijedno razmišljati. Najvjerojatnije govorimo o propuštenom pobačaju.

Tijekom toksikoze, žena ne tolerira neke odore, postaje bolesna i općenito slaba. S propuštenim pobačajem, sve to odjednom nestaje. Mnoge žene ne mogu razumjeti što im se događa. To može pogoršati situaciju. Stoga, uz oštro olakšanje, trebate kontaktirati svog liječnika. Naravno, ako ne govorimo o kraju toksikoze.

Važno je za manifestaciju ovog neobičnog simptoma, odmah potražiti pomoć svog liječnika. Da ne pogoršavamo situaciju u cjelini. Jer mnoge žene ne razumiju ozbiljnost ove situacije. Trudnoća je stresna za tijelo.

Bol tijekom propuštenog pobačaja

Ima li ikakvih bolova tijekom propuštenog pobačaja? Naravno, promatrana je sva odstupanja. Dakle, s propuštenim pobačajem, oni imaju poseban karakter.

To je često bol u grčevima. I počinje na području donjeg trbuha i glatko prolazi ili se vraća natrag. Valja napomenuti da bilo koja bol tijekom trudnoće nosi opasnost. Uz grčenje, može biti oštra bol. Oni su također lokalizirani na području donjeg trbuha i dati u donjem dijelu leđa.

Ako smatrate neugodnim simptomima, odmah potražite pomoć liječnika. Zato što osim propuštenog pobačaja mogu biti i drugi problemi. U svakom slučaju, bol je negativan znak.

Ako se bol pojavio u ranom razdoblju, onda to može ukazivati ​​na fiksaciju zigota na zidu maternice. Stoga, ona ne znači uvijek prisutnost bilo kakve patologije. Ali unatoč tome, medicinska konzultacija je obavezna. Uostalom, propušteni pobačaj je složena patologija.

Grudi s propuštenim pobačajem

Dojka s propuštenom trudnoćom postaje nešto drugačija. Ako je tijekom trudnoće osjetljiva, ali u ovom slučaju sve je nešto suprotno.

Dakle, ako se dogodi štetna promjena u ženskom tijelu, ali to se odražava i na vanjskim znakovima. Fading trudnoća u potpunosti uklanja sve normalne senzacije koje bi trebale biti. To vrijedi i za dojku žene. Dakle, ona postaje hrapav. Osim toga, selekcija manifesta u većoj mjeri.

Ako je žena osjetila nelagodu u prsima i uopće ne podsjeća na preosjetljivost, onda morate obratiti pozornost na drugu važnu osobinu. Dakle, tijekom propuštenog pobačaja pojavljuju iscjedak, ali su vrlo intenzivni.

Pomoću tih dvaju znakova lako je dijagnosticirati nepopravljive promjene u ženskom tijelu. Stoga, kod otkrivanja hrapavosti i prekomjernog pražnjenja treba se posavjetovati s liječnikom. Takvi znakovi mogu se pojaviti iu ranim i kasnim razdobljima. Zaustavljanje trudnoće zahtijeva neposrednu dijagnozu.

Uterus s propuštenim pobačajem

Maternica sa zamrznutom trudnoćom također se ponaša na poseban način. Činjenica je da je promatranje promjene u prsima sama po sebi vrlo jednostavno. Kada je riječ o maternici, prilično je teško osjetiti ništa. U tom slučaju samo liječnik može utvrditi sve promjene.

Pa što se događa s maternicom? Postoje određeni standardi, tako da kažem, dimenzije koje su normalne. Kada žena ima zamrznutu trudnoću, uterus se može promijeniti na različite načine. I biti previše mala i prevelika.

Teško je osjetiti, jer se ne primjećuje nikakva posebna bol. Žena koja ima rizik od propuštenog pobačaja mora biti pod stalnim nadzorom liječnika. Samo on može primijetiti bilo kakve promjene u maternici.

Trudnoća je komplicirani patološki proces. To se može dogoditi i kod žena koje pate od određenih bolesti, i jednostavno zbog nemarne samozadovoljštine tijekom razdoblja nošenja djeteta.

Mučnina tijekom propuštenog pobačaja

Mučnina tijekom propuštenog pobačaja, u pravilu, se ne manifestira osobito. Naprotiv, trebate obratiti pažnju na prisutnost ove značajke. Činjenica je da tijekom zamrznute trudnoće dolazi do neobičnih promjena u ženskom tijelu.

Dakle, ako se toksemija prethodno promatra, onda može naglo nestati. Radovati se ovom fenomenu ne vrijedi, najvjerojatnije, nešto se događa u tijelu. Naravno, za neke žene to se može dogoditi, ali svejedno, to je potrebno posvetiti posebnu pozornost.

Rana toksičnost je norma, ponekad se pojavljuje kasnije. Ali ako spontano nestaje, onda ništa ne obećava. U pozadini nestale mučnine može se pojaviti bol u lumbalnom području i donjem abdomenu. Obratite pažnju na ove znakove je potrebno.

Trudnoća tijekom trudnoće je ozbiljna patologija koja zahtijeva neposrednu razlučivost. Budući da u budućnosti može biti ozbiljnijih problema i protiv ove pozadine nemogućnost da se djeca.

Kasnije, trebate obratiti pozornost na kretanje djeteta. Dakle, dijete od 9 do 21 sati trebalo bi "gurati" najmanje 10 puta. Ako uopće nema perturbacije, onda to može ukazivati ​​na propušteni pobačaj. U tom slučaju, mogu biti oštri bolovi u donjem dijelu trbuha, koji se protežu prema leđima. Svi ovi znakovi upućuju na to da postoji vjerojatno propušteni pobačaj.

Ostali srodni članci

Trudnoća blijedi

Njegova vrsta je prazno fetalno jaje. U tom slučaju oplodnja jaja normalno se javlja, ali se embrij ne razvija dalje.

Stručnjaci još uvijek ne mogu dati točne uzroke propuštenog pobačaja; U ranim fazama, u pravilu, to su ozbiljni genetski poremećaji kod embrija (u 70% slučajeva).

U kasnijim razdobljima, propušteni pobačaj (drugi trimestar i kasnije) može potaknuti zarazne bolesti žene, traumatski učinci i slično.

Međutim, postoje slučajevi kada se trudnoća zaustavi bez ikakvog razloga; žena može imati dvije smrznute trudnoće i 3 smrznute trudnoće.

Ali nemojte očajavati! Baš kao što se spontana koncepcija može dogoditi nakon neuspjelog liječenja neplodnosti, također možete postati trudni nakon smrznute trudnoće.

Neobično dovoljno, ali prvo pitanje koje se postavlja na ultrazvučnom centru u ženskim klinikama ili centrima za planiranje obitelji: "Hoćete li ostaviti dijete?". Općenito, liječnici se mogu razumjeti. Prosječno se dnevno obavlja 10-15 pobačaja u ginekološkom odjelu bolnice. Očigledno, unatoč dostupnosti kontraceptiva, imamo problema s njihovim korištenjem. Međutim, članak se ne radi o tome.

Nakon vesela odgovora: "Naravno, spasiti ću!", Oči liječnika-posjetitelja jasno se dobivaju. Studija počinje. Oni sretni mame koji rade dobro, sretno vraćaju kući, držeći prvu fotografiju beba u svojim rukama. Ali to se događa na drugačiji način.

Ponekad liječnik, koji gleda na zaslon aparata, opet postaje krut i kaže strašnu fraza: "Nema otkucaja srca." Ako se izgovori na odgojni rok od 6 tjedana, još uvijek postoji nada. Postoji šansa da se začeće dogodilo nešto kasnije od procijenjenog vremena. Tada se trudna majka ponudi da dođu i ponovite ultrazvuk u roku od 1-2 tjedna. No, ako žena čuje ovu frazu na pojam nakon 8 tjedana, dijagnoza je nedvosmislen - propustili pobačaj. Ovo je jasan znak propuštenog pobačaja.

Uzroci propuštenog pobačaja

U ranim fazama (i tijekom razdoblja planiranja trudnoće) uzroci razvoja patologije mogu biti sljedeći:

 • nikotina i alkohola;
 • zarazne bolesti (gripa, citomegalovirus, rublja je osobito opasno);
 • STD (gonoreja, sifilis, mikoplazmoza, itd.);
 • dijabetes melitus;
 • hormonska neravnoteža (nedostatak progesterona ili estrogena);
 • nasilni imunološki odgovor majčinskog tijela (u ovom slučaju, proteini embrija se percipiraju kao strani, a napadaju imuni napad);
 • antifosfolipidni sindrom (stvaranje krvnih ugrušaka u plućima posteljice, zbog čega je prehrana embrija poremećena i umre);
 • raditi u opasnoj proizvodnji;
Sljedeće skupine žena najviše su izložene riziku gubitka trudnoće:
 • nakon 35 godina starosti;
 • ima mnogo pobačaja;
 • žene koje su prethodno bile dijagnosticirane ektopičnom trudnoćom;
 • žene s abnormalnostima maternice.

Liječnici ponekad ne mogu dati točan odgovor: "Koji je uzrok zamrznute trudnoće u ranoj fazi ili u drugom tromjesečju?". No glavni razlozi mogu biti sljedeći:

Genetički neuspjeh je najčešći razlog za razvoj fetusa. U 70% žena, fetalni blijeđenje javlja se prije 8 tjedana, što je uzrokovano abnormalnim kromosomima u fetusu. Anomalije u genetici počinju se pojavljivati ​​prilično rano, a gotovo sve su nespojive s životom. Loša genetika može se prenijeti i od majke i od oca ili zbog nesretne kombinacije roditeljskih genija. U slučaju da ženski fetus zamrzne više od tri puta, onda je genetski poremećaj kriv za sve.

Hormonski poremećaj može utjecati na tijek trudnoće zbog dva razloga:

 • prvi je uzrok slabljenja fetusa nedostatak progesterona, bez nje se ne može zadržati i razviti u maternici;
 • Drugi razlog za razvoj propuštenog pobačaja u prvom tromjesečju je višak muških hormona androgenih hormona.

Preporučljivo je identificirati hormonske poremećaje prije trudnoće i dovršiti cijeli tijek liječenja. Preporuča se unaprijed posjetiti ginekolog, jer će samo nakon pregleda moći reći koja su testiranja potrebna.

Infekcija. S početkom trudnoće, imunitet budućnosti mame slabi. Placenta i fetalne membrane pouzdano štite fetus od napada antitijela, ali sama majka postaje osjetljiva na različite viruse i bakterije. Ona pogoršava infektivne bolesti, aktivira vaginalnu floru, a zatim dolazi opasni trenutak za bebu - infekciju s infekcijom.

Citomegalovirus i rublja imaju štetne učinke. Štoviše, oni su opasni ako se zaraze tijekom trudnoće i kad se infekcija "oporavi", naprotiv, proizvodi se antitijela koja sprječavaju pogoršanje bolesti.

Ne manje opasno za formiranje propuštene abnormalne trudnoće smatra se uobičajenim ARVI, koji često napreduje vrlo teško, jer imunološki sustav radi pola snage. Sama opasnost nije od patogena, već od simptoma bolesti: groznica i opijenost, što dovodi do poremećaja cirkulacijskog sustava. Fetus ne prima potrebnu količinu hranjivih tvari i kisika.

To je uzrok razvoja propuštenog pobačaja čiji se znakovi mogu manifestirati i mogu biti skriveni.

Poremećaji koagulacije koji su uzrokovani antifosfolipidnim sindromom također utječu na razvoj fetusa.

Trudnoća trudnoće često se javlja iz nekoliko razloga:

 • zbog izravnog djelovanja antifosfolipidnih antitijela na jaje, što sprečava implantaciju jajne stanice;
 • smanjuje se stvaranje krvnih žila posteljice i, stoga, smanjuju njezine funkcije;
 • znakovi propuštenog pobačaja u 6 tjedana mogu biti posljedica kršenja punog razvoja fetusa i same placente. Razlog tome je začepljenja i oštećenja uteroplacentalnih plovila.

Pogrešan način života dovodi do propuštenog pobačaja, a prvi znakovi mogu se pojaviti odmah.

Nepravilna i neodgovarajuća prehrana, nedovoljan broj šetnje na svježem zraku, uska odjeća, dugo vremena provedena na monitoru računala - to su čimbenici koji izravno utječu na razvoj fetusa.

Najopasnije razdoblje je osmi tjedan trudnoće. U ovoj fazi razvoja, embrij je posebno osjetljiv na teratogene učinke, što može rezultirati smrznutim fetusom. Trudnoća (nije važno, prvi ili drugi propusteni pobačaj) u ovom slučaju prestaje s razvojem.

Prvo tromjesečje (od 1 do 13 tjedana) općenito je opasnije za razvoj fetusa; Trebao bi biti posebno oprezan 3-4 i 8-11 tjedana.

Međutim, rizik se snosi u drugom tromjesečju trudnoće (znakovi propuštenog pobačaja bit će navedeni u nastavku), osobito između 16 i 18 tjedana.

Kako utvrditi propušteni pobačaj?

Fetus se zamrzava, a trudnoća se ne razvija dalje. Međutim, u ranoj fazi (u prvom, pa čak iu drugom tromjesečju trudnoće), znakovi propuštenog pobačaja ne mogu se uvijek prepoznati. Kod kuće, nikakav test neće pokazivati ​​propušteni pobačaj.

U različitim ženama, simptomi mogu varirati, ili se propustili pobačaj se ne manifestira uopće za nekoliko tjedana. Stoga ne biste trebali gledati na internet za znakove propuštenog pobačaja; forum u ovom slučaju nije najbolji savjetnik.

Simptomi također ne ovise o tome je li prva trudnoća zamrznuta ili žena već ima 2 smrznute trudnoće ili 3 smrznute trudnoće.

Donji popis nije jasan pokazatelj propuštenog pobačaja. Međutim, u slučaju simptoma koji bi mogli ukazivati ​​na propušteni pobačaj (u ranoj fazi), najprikladnija je odluka da se obratite ginekologu:

 • naglo zaustavljanje toksične;
 • grčeve, nagnuće i bolne bolove u donjem dijelu trbuha;
 • krvavo uočavanje;
 • smanjuje se bazalna temperatura tijekom trudnoće;
 • opća temperatura tijekom propuštenog pobačaja može biti povišena.
Frozen trudnoća drugog tromjesečja i smrznuta trudnoća u trudnoći određena je prestankom fetalnog kretanja.

To se događa na drugačiji način. Žena tiho nosi, dok u jednom, daleko od lijepog dana svog života, ona ne primjećuje tragove krvi na jastučiću. To znači prijetnju trudnoće i govori samo jednu stvar - morate hitno nazvati hitnu pomoć. Ovaj simptom propuštenog pobačaja ne može se zanemariti. U bolnici će se pokušati zaustaviti pobačaj koji je započeo. Da biste to učinili, dajte hemostatička sredstva, kao i lijekove koji smanjuju ton maternice. U većini slučajeva, trudnoća se može spasiti, ali se događa da prijeteći pobačaj pretvara u "pobačaj na stazi" i dijete više ne može biti spremljeno.

Znakovi propuštenog pobačaja u prvom tromjesečju

Na završetku razvoja fetusa u ranoj fazi, bazalna temperatura često se smanjuje. Znakovi propuštenog pobačaja u 6. tjednu, u načelu, ne razlikuju se od znakova propuštenog pobačaja u 14. tjednu.

Znakovi propuštene trudnoće drugog tromjesečja

Zaustavljanje razvoja fetusa u ovom razdoblju ima jedini dodatak - to je prekid fetalnog kretanja. Znakovi propuštenog pobačaja u 16.18 i 19. tjedan su točno isti.

Koja je opasnost?

Trudnica čini nepopravljivu pogrešku, ne dolazi na vrijeme liječnika, a ne daje važnost manifestacijama znakova propuštenog pobačaja, kako u ranoj fazi tako iu drugom tromjesečju. U rijetkim slučajevima tijelo samog trudnoće odbacuje zamrznuti fetus - postupak završava pobačajem i uspješan ishod za zdravlje žene. Uostalom, ako je smrznuti fetus dugo vremena u utrobi, tada se može doživjeti trovanja s groznicom, oštrim bolovima i slabostima.

S takvim simptomima potrebna je hitna hospitalizacija, gdje će liječnik propisati poseban lijek koji će izazvati kontrakciju maternice i dovesti do pobačaja. Što prije provedete ovaj postupak, to je bolje za ženu.

Fetalni jaje, koje se nalazi u uterusu duže od 6-7 tjedana, može dovesti do diseminirane intravaskularne koagulacije - DIC sindroma, što je iznimno opasno za život. S takvom dijagnozom, krv izgubi sposobnost aktiviranja procesa zgrušavanja, tada moguće krvarenje može postati kobno.

Opasno je da smrt fetusa ne može biti otkrivena dugo i može biti asimptomatska za trudnicu. Nema problema s otkrivanjem propuštenog pobačaja ako se trudnica redovito ispituje i odlazi posjetiti liječnika. On može utvrditi činjenicu nedosljednosti u veličini maternice, uzimajući u obzir trajanje trudnoće, a ultrazvuk će vam omogućiti da točno znate o srčanom ritmu embrija.

Kako odrediti propušteni pobačaj - dijagnoza

Kao što je gore spomenuto, ako žena pronađe znakove propuštenog pobačaja - forum na Internetu, savjeti prijatelja i pokušaji samog dijagnosticiranja neće biti najbolji izlaz. Čak i ako je bazalna temperatura smanjena (s zamrznutom trudnoćom, to je jedan od simptoma), ako je prva trudnoća u ženi zamrznuta trudnoća ili ne, samo ga stručnjak može utvrditi.

Koje su metode korištene za dijagnosticiranje "propuštene trudnoće" (u drugom tromjesečju ili ranijim terminima i "propuštenom trudnoću u kasnijim razdobljima")?

Razina ovog hormona u trudnoći je niža nego što bi trebalo biti u normalnoj trudnoći u ovom trenutku (prvi ili drugi trimestar) - tako će se pokazati test zamrznute trudnoće. Međutim, mora se imati na umu da visoka razina hCG može trajati nekoliko tjedana nakon što je došlo do prvog ili drugog propalog pobačaja. Voće se zamrzlo - ali se hormonalna pozadina nije promijenila.

Ako ultrazvuk dijagnosticira propušteni pobačaj, videozapis "pokazuje" odsutnost otkucaja srca fetusa.

3. Ginekološki pregled.

Snižena bazalna temperatura tijekom propuštenog pobačaja, koja odgovara veličini maternice do razdoblja trudnoće - sve to određuje liječnik.

To je i ginekolog koji propisuje neophodni tretman nakon smrznute trudnoće, propisuje testove nakon smrznute trudnoće, određuje planiranje trudnoće nakon smrznute trudnoće.

Ako se ženi dijagnosticira "propuštena trudnoća", forum na Internetu vjerojatno neće pomoći u liječenju; Sve obveze mora obaviti liječnik.

Liječenje nakon propuštenog pobačaja.

Nažalost, kada se trudnoća zaustavi, više nije pitanje čuvanja fetusa, već vraćanja zdravlja žene. Fetus koji je prestao razvijati može uzrokovati opijenost tijela, pa se mora ukloniti iz maternice.

Često, u najranijem mogućem roku, žena ima spontani pobačaj; Čak se i dogodi da žena ne sumnja da je imala zamrznutu trudnoću, njena razdoblja dolaze s laganim kašnjenjem.

Ako je napravljena dijagnoza propuštenog pobačaja, liječenje se obavlja na sljedeći način:

1. Lijekovi. Primjenjuje se na razdoblje kraće od 8 tjedana. Pobačaj je propisan.

2. Usisavanje usisavanja (mini pobačaj). Operacija se obično izvodi pod općom anestezijom pomoću vakuumske usisavanja koja čisti maternicu.

Također se događa da liječnici uzimaju čekanje; ako je iz nekog razloga došlo do propuštenog pobačaja, žensko tijelo obavlja samostalno liječenje, spontanim pobačajem.

Ali u svakom slučaju, potrebno je pratiti liječnika. Ako se ne pojavi spontani pobačaj, potrebno je čišćenje (curettage nakon zamrznute trudnoće) utorne šupljine. Ljuštenje nakon smrznute trudnoće je također neophodno ukoliko, nakon tjedan ili dva, ultrazvučni pregled ukazuje na prisutnost ostataka jajne stanice u maternici.

Planiranje trudnoće nakon propuštenog pobačaja

Kako mogu zatrudnjeti nakon smrznute trudnoće? Kada ćete zatrudnjeti nakon smrznute trudnoće? Ovo pitanje rješava se pojedinačno u svakom pojedinom slučaju - ovisno o razdoblju izbijanja trudnoće, općem zdravstvenom stanju žene, rezultatima anketa itd.

Na pitanje kada treba planirati trudnoću nakon propuštene trudnoće, forum na Internetu vjerojatno neće dati jasan odgovor - samo dojmovi žena koje su morale izdržati jednu ili čak dvije izgubljene trudnoće.

Na preporuku liječnika, minimalno vrijeme je čekati šest mjeseci. Tijekom tog vremena nakon dijagnoze "propuštene trudnoće", posljedice takvog patološkog stanja će se smanjiti. Jedna i još dvije smrznute trudnoće imaju negativan učinak na žensko tijelo. Potrebno je provesti niz preventivnih mjera kako bi se spriječilo fetalno blijeđenje u budućnosti.

Što proći testove nakon propuštenog pobačaja?

Prije nego što zatrudnite nakon propuštene trudnoće, preporučljivo je proći sljedeće testove:

 • test krvi za razine hormona (progesteron i estrogen);
 • Vaginalno nasljeđivanje spolno prenosivih bolesti;

Što je propušteno pobačaj? Znakovi, simptomi i liječenje

Takav fenomen kao propušteni pobačaj pojavljuje se u žena, bez obzira na njezinu dob. Zašto se trudnoća zaustavlja, pitate?

Sličan problem može se pojaviti kada se kombiniraju brojne okolnosti i čimbenici. Možete izbjeći ovu patologiju ako pratite sav savjet svojeg ginekologa i vodite brigu o svom zdravlju čak iu fazi planiranja zamišljanja djeteta.

Osim toga, apsolutno svaka žena koja planira postati majka, morate znati znakove fetalnog mraza. Ali ne trebate stalno razmišljati o izbijanju trudnoće i pokušati pronaći znakove tog problema.

Kakva je vjerojatnost propuštenog pobačaja? Zapravo, izbijanje trudnoće je vrlo rijetko.

No ipak, ako se upoznate s simptomima blijeđenja, jednostavno možete držati svoje stanje pod kontrolom.

Što je propušteno pobačaj?

Trudnoća trudnoće je razvojna patologija fetusa, o čemu većina majki nema ni trag. Trudnoća je prestanak rasta i razvoja fetusa. Drugim riječima - njegova smrt.

Koji je krajnji rok za trudnoću? Slična patologija može se pojaviti u svim fazama trudnoće, ali najčešće dolazi do smrti fetusa u prvom tromjesečju.

Naknadni razvoj može izazvati u tijelu sve upalne procese i druge neugodne posljedice.

Kako odrediti ovaj uvjet na vrijeme?

Pravilan rast i razvoj fetusa u svakoj fazi trudnoće ovisi o velikom broju eksplicitnih i implicitnih čimbenika.

Također se događa da određena konflucija slučajnih okolnosti može dovesti do zaustavljanja rasta i razvoja embrija. Taj se fenomen naziva propušteni pobačaj.

simptomi

Simptomi u ovoj patologiji su sasvim točni i njegova dijagnoza ne uzrokuje teškoće liječnicima.

Ali nemojte sebi napraviti dijagnozu. Ako imate bilo kakve sumnje, odmah se posavjetujte s liječnikom. Specijalist će provesti anketu i napraviti ultrazvuk.

Nakon toga, slika tijeka trudnoće postat će potpuno jasna: imate simptome smrznutog fetusa ili su to samo živci.

Znakovi

Često, prvi znakovi propuštenog pobačaja u ranoj fazi mogu se naći samo na sljedećem zakazanom posjetu ginekologu. To se može dogoditi nekoliko tjedana nakon nastanka ovog problema, budući da zamrzavanje fetusa izgleda gotovo nezapaženo, bez ikakvih očitih znakova.

Prvi signal koji može ukazivati ​​na pojavu problema može biti iznenadni prekid toksične reakcije tijekom propuštenog pobačaja.

Osim toga, svi očiti simptomi koji ukazuju na prisutnost trudnoće nestaju: bol u mliječnim žlijezdama.

Smanjenje bazalne temperature tijekom propuštenog pobačaja također je simptom problema.

U pravilu, žena koja je u ranoj trudnoći možda uopće ne daje nikakve važnosti za ove simptome.

Nažalost, čak i najiskusniji stručnjaci ne raspravljaju o tome kako precizno odrediti zamrzavanje fetusa kod kuće.

Ženski trbuh također se može povećati kao i prije, a krvni testovi mogu ukazivati ​​na trudnoću. Ali u isto vrijeme nije samo fetus koji se razvija, već prazna ljuska.

Dijagnoza i liječenje

Liječenje propuštenog pobačaja trebao bi početi tek nakon što stručnjaci naprave konačnu dijagnozu.

Tipično, ova patologija dovodi do pobačaja, a kada se otkrije, liječnik odabire jedan od sljedećih postupaka:

 • Pričekajte pobačaj. To će biti prirodni kraj blijeđenja zbog smanjenja placentnih hormona.
 • Ako je razdoblje trudnoće kraće od osam tjedana, liječnik može propisati posebne lijekove koji će izazvati pobačaj.
 • Također, stručnjak može propisati kiruršku intervenciju - curettage maternice. Nakon ovog postupka, terapija se provodi s antibakterijskim učincima. Nakon dva tjedna nakon operacije nužno se radi ultrazvuk radi procjene postoperativnog oporavka.

Potrebni pregledi i oporavak nakon propuštenog pobačaja

Liječenje započinje pregledom majke i oca kako bi se spriječilo daljnje patologije da ponavljaju.

Oba supružnika su testirani na hormone štitnjače i spolne hormone koji se pažljivo pregledavaju.

Ovi će postupci pomoći u utvrđivanju i uklanjanju uzroka koji su izazvali pojavu propuštenog pobačaja.

Nadalje, za prevenciju tijela, žena je propisana pažljiva kontracepcija i dobra ishrana, koja sadrži multivitamine. Takve mjere ne samo da ojačavaju tijelo već i pripremaju ženu za naknadnu trudnoću.

Kako izbjeći fetusno blijeđenje u budućnosti?

Kako izbjeći izbijanje, majke koje su imale ovu bolest počnu misliti već u fazi planiranja trudnoće.

Ginekolozi preporučuju da se nakon smrznute trudnoće neophodno posavjetovati s liječnikom kako bi se podvrgnuo individualnom pregledu.

Plan ovog istraživanja nakon propuštenog pobačaja je izrađen na temelju pojedinca i povijesti.

Standardni pregledi koji se pokazuju apsolutno svima za vrijeme perioda oporavka nakon fetalnog smrzavanja i planiranja ponovne koncepcije uključuju:

 • Ultrazvuk svih zdjeličnih organa;
 • test krvi koji će pokazati razine homocisteina i autoantitijela;
 • potezima, identificiranju mogućih bolesti urogenitalnih bolesti;
 • pregled štitne žlijezde;
 • ToRHC-kompleks, koji će pokazati da li su infekcije prisutne u tijelu, koje nose dio opasnosti za trudnice.

U zaključku, želio bih reći da je par koji planiraju imati dijete, mora imati ideju o tome očitovati propustili pobačaj i kako ga se može izbjeći.

To će omogućiti vrijeme kako bi se uklonili sve razloge nepovoljne trudnoće otkriti simptome i poduzeti potrebne mjere koje će znatno smanjiti vjerojatnost štetnih učinaka blijedi fetus.

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Pozdrav, imam 14 tjedana, ovdje je nekoliko dana počela zelenkasta iscjedak, a sad sam gledao na internet i vidio da bi to mogao biti uzrok zastoja voća i od tada imam paniku, ali sada ne mogu ići liječniku, reći nekome tko se suočava s takvim izlučevinama?

Djevojke savjetuju. Reba treći dan. nije mogla zatrudnjeti 7 godina, tako da kada je test pokazao dvije trake odjednom jurnu u juhu kako bi bili sigurni da je sve u redu. Prošli mjesec, 05/25/17, na ultrazvuku 15. srpnja, postavili su razdoblje od 2-3 tjedna. Nakon toga, nakon tjedan dana počeo sam premazivati, otišao u ginekologa, koji je postavio duphaston i cijelu hrpu tableta i rekao da ne postoji ništa strašno u mom iscjedak, ona je postavila svoje odaziv za 2 tjedna. Nakon tjedan dana uzimanja tableta neuspjeli rad nije prestao, otišao sam u drugom ginekologu koji me stavili u bolnici za čuvanje. Tamo, ultrazvuk i dijagnoza - propustili pobačaj u 5-6 tjednu, bez otkucaja srca. Ne razumijem, ako vjerujete u rezultate prvog ultrazvuka, imam samo 6-7 tjedana, a ne 11 kao što su stavili na mjesečno. Liječnik stavlja kontrolni ultrazvuk u 3 dana, ali odmah kaže da nema čuda. Čuo sam za krvne pretrage za hgch, ali nitko mi nije propisao. Vrijedi čekati ili već nema nade? Usput nemam mjesečnu regularna, jer oni žele ići, tako da mojoj računici, također, ne bi trebalo biti više od 7 tjedana.

Recite mi, bio sam na ultrazvučnom skeniranju prije 1,5 tjedna - trudnoću maternice u ranijem trajanju od 2-3 tjedna, rekli su je da ga ponovno uzimaju u trajanju od 2 tjedna kako bi odredili fetusno otkucaje srca. Tada sam mučila tjeskobu, cijelo vrijeme želim spavati, a prsa su mi se povećavala i postala osjetljiva. Sada nema znakova i dojka je preuzela istu veličinu, bradavice nisu osjetljive. Prije ultrazvuka, 4-5 dana, a mene mučili su strahovi da ako je to ST.

Bok Imam gestacijsko razdoblje od 10 tjedana, a ja sam ultrazvuk u 7 tjedana. Toksičnost nije prsa povrijediti malo do 8 tjedana, a sada uopće ne postoje znakovi, samo bol u trbuhu ponekad. Može li to značiti da se fetus zamrzao? Na liječnički imenovanje tek nakon 5 dana, ali bojim se da nešto nije u redu s djetetom

Dobro došli! Imam tri prekrasne djece. Najstarija kći ima 18 godina, sin ima 6 godina i najmlađi je 1 godina. Imam 38 godina, drugi brak i moj muž sanja o kćeri. Tako se dogodilo da nakon porođaja menstrualni ciklus ne uspije, a dojenje nema veze. Kada je beba imala šest mjeseci, otkrio sam da sam trudna 9-10 tjedana. Plod je već velik i pobačaj je zabranjen mužu. Prvi ultrazvuk je 12-13 tjedana, testovi su normalni. Drugi ultrazvuk je 20-21 tjedan u normalnom stanju, samo vrlo kratak cerviks, preporuka za stavljanje prstena. Na recepciji svog ginekologa rekla je da stavlja svijeće na 7 dana, a zatim staviti prsten i odaziv za dva tjedna. U dogledno vrijeme nisam mogao doći na recepciju, nazvao sam i rekao da mlađi nije dobro. Došla je tjedan dana, prošla pokrivač, odaziv za dva tjedna. Na razdoblje od 28 tjedana, voda je razbijala, za 1,5 dana moja djevojka je bez vode. Vode su bile sjajne, poput suza, rekla je doktor pri ulasku u bolnicu. Uzi je potvrdio srce, ali veličina i težina moje djevojke me dovela u paniku. Zaustavila je razvoj za 22 tjedna, kao... Pokreti opipljive palpitacije slušali su posljednji. Dijete je drugo dana dijete koje je težilo 480 g. Vidjela je svoje sićušne ruke i noge, rast se ne zna, ali babica koja je rodila, ona je bila na podu ruku do lakta. Njezin tihi krik nije ništa za usporedbu, nakon oko sat vremena nestala je. Prolaze tri tjedna, a ja plačem noću, tako da nitko nije vidio, nije moguće zaboraviti. Na sva moja pitanja, kako bi se razvoj mogao zaustaviti, ali se nastavio kretati i slušati otkucaje srca, odgovor je jedan... bilo što moglo biti... i isti izraz - "Nemate li tri zdrave djece plačući" Kako tako?

Trudnoća blijedi

Smrznuta trudnoća dolazi kod žena svih dobnih skupina. Sličan problem proizlazi iz udruživanja brojnih čimbenika i okolnosti. Možete spriječiti propušteni pobačaj slijedeći savjete vašeg vlastitog ginekologa i brigu o svom zdravlju u fazi planiranja zamišljanja djeteta.

Osim toga, svaka žena koja planira postati majka treba znati znakove zagušenja fetusa. Naravno, ne bi trebali cijelo vrijeme razmišljati o ovom problemu i pokušati pronaći znakove trudnoće koja nestaje.

Zapravo, ova patologija nije tako česta. Prema statistikama medicinskih stručnjaka, postoji samo jedan slučaj za 176 slučajeva normalnih trudnoća. No ipak, ako znate simptome fetalne smrti, možete kontrolirati svoje stanje.

Što je propušteno pobačaj?

Trudnoća trudnoće je patologija trudnoće, a opasnost od koje većina trudnica nema pojma. Zamrzavanje (ili neostvarenje) trudnoće je prestanak razvoja i rasta fetusa, njegovu potpunu smrt. Može se pojaviti u svim fazama trudnoće. Najčešće propušteni pobačaj se javlja u prvom tromjesečju. Daljnji razvoj može izazvati upalne procese u ženskom tijelu i druge neugodne posljedice. Zamrzavanje trudnoće, čiji uzroci mogu biti implicitni, mogu predstavljati posebno ozbiljnu opasnost za buduće potomke. Znakovi propuštenog pobačaja mogu se pojaviti u najranijim i kasnijim razdobljima.

Međutim, naravno, simptomi propuštenog pobačaja u drugom tromjesečju radikalno se razlikuju od znakova u ranoj trudnoći.

Kako odrediti zamrznutu trudnoću na vrijeme?

Razvoj i pravilan rast fetusa u svakoj fazi trudnoće ovisi o broju eksplicitnih i implicitnih čimbenika. Ponekad određeni niz okolnosti može dovesti do zaustavljanja razvoja embrija i njegove smrti. Taj se fenomen naziva propušteni pobačaj. Simptomi propuštenog pobačaja prilično su točni, dijagnoza liječnika nije teška.

Najvažniji simptom, naravno, jest da znakovi razvoja trudnoće nestanu. Međutim, ne biste trebali postaviti dijagnozu. Ako imate bilo kakvih sumnji ili znakova propuštenog pobačaja, odmah se posavjetujte s liječnikom. Provest će pregled i ultrazvuk, nakon čega će se jasno vidjeti slika tijeka trudnoće: postoje li simptomi smrznutog fetusa.

U kojoj se fazi pojavljuje propušteni pobačaj?

Znajući kako propadeni pobačaj se očituje, žena se može savjetovati s liječnikom na vrijeme i početi odmah liječiti. Obično se ova anomalija pojavljuje u vrlo ranim stadijima trudnoće. Simptomi propuštenog pobačaja u kasnijim fazama razlikuju se od onih koji se javljaju u ranijim fazama. Istodobno, buduća majka osjeća se veliko: nema boli i najmanju nelagodu, toksikoza nestaje, pojavljuje se veliki apetit. Ali život budućeg čovjeka unutar nje već je umro, a ona čak ni ne zna za to. U međuvremenu, ako ste izgubili simptome trudnoće, hitno se morate posavjetovati s liječnikom.

Zamrznuti simptomi trudnoće

Često prvi simptomi propuštenog pobačaja u ranoj fazi mogu se naći samo na sljedećem zakazanom pregledu ginekologa. I to se može dogoditi nekoliko tjedana nakon pojave problema, budući da propušteni pobačaj izgleda jedva vidljiv, bez vidljivih znakova. I ovdje se utvrdi da se srčani udar nije čuo u fetusu, njegov razvoj je prestao. Za svaku majku ta je strašna dijagnoza tragična. Teško je zamisliti neodoljivu tugu kad se shvati nevolja koja se dogodila.

Simptomi propuštenog pobačaja u ranim i kasnim razdobljima:

Zamrzavanje rane trudnoće često nije popraćeno nikakvim vidljivim znakovima. Prvo "zvono", što može ukazivati ​​na pojavu problema, može biti iznenadni prekid toksične bolesti, pod uvjetom da se manifestira u žena. Osim toga, svi očiti simptomi koji ukazuju na prisutnost trudnoće pass: smanjenje bazalnih temperatura, bol u mliječne žlijezde. U pravilu, žena koja je u ranoj trudnoći ne mora obratiti pažnju na ove simptome.

Glodanje trudnoće kasnije se manifestira na različite načine. Može biti krvarenje i bol u donjem dijelu trbuha. Takvi simptomi upućuju na mogućnost pobačaja uslijed pilinga jajašca. Znakovi propuštenog pobačaja u kasnim razdobljima žena ne zanemaruje. Trudnoća Zameshaya u kasnijim fazama karakterizira i prestanak kretanja djeteta.

Nažalost, čak i iskusni ginekolozi se ne obvezuju da će točno odrediti zamrznutu trudnoću kod kuće. Ženski abdomen može se povećati, kao i prije, krvni testovi mogu ukazivati ​​na prisutnost trudnoće. Ali, nažalost, nije plod koji se razvija, već prazna fetalna membrana.

Uzroci propuštenog pobačaja u ranom i kasnom razvoju fetusa

Postoje mnogi razlozi za propušteni pobačaj: hormonalni poremećaji u ženskom tijelu, kromosomske abnormalnosti u fetusu, kronične infekcije, akutne infektivne bolesti itd. Međutim, najčešći i najčešći uzroci ove bolesti su buduća majčinska zlouporaba alkohola, cigareta ili lijekova i STI, takvih tipičnih bolesti poput herpesa, klamidije, toksoplazmoze. virusnih bolesti prenijetih u ranim fazama trudnoće itd.

Naravno, ako žena koja zna što prijeti pobačaj, želi imati dijete, pokušat će eliminirati sve ove uzroke propalog pobačaja u ranoj fazi. Naravno, da biste isključili mogućnost propuštenog pobačaja, trebali biste pažljivo razmotriti najmanju promjenu tijekom trudnoće. Ovim pristupom znakovi anomalije izgledaju sasvim jasno. Pažljiva majka primijetit će da se fetus prestao kretati, obratit će pozornost na rijetke krvarenje i slabu bol u donjem dijelu trbuha.

Znakovi propuštenog pobačaja u drugom tromjesečju mnogo su izraženije pa je dijagnoza uvijek točna. U slučaju bilo kakve sumnje na bolest, odmah se posavjetujte s liječnikom radi temeljitog pregleda.
Liječnik vam ne samo da pomaže u hitnoj dostavi, već također utvrditi uzroke propuštenog pobačaja u kasnijim razdobljima. Poznavajući uzrok tragedije, u budućnosti ćete ga moći izbjeći.

dijagnostika

Trudnoća koja se normalno ne razvija može se dijagnosticirati na sljedeće načine: kod pregleda ginekologa, smrznuta trudnoća, čiji znakovi utječu na veličinu maternice, može se dijagnosticirati dovoljna točnost.

Veličina maternice treba odgovarati normalnoj u tekućem mjesecu trudnoće. Na ultrazvučnom pregledu (ultrazvučni pregled zdjeličnih organa), zamrznuta trudnoća očituje se odsustvom fetalnog otkucaja srca, kao i odstupanja. Anembryonia je poremećaj u kojem je oplođeno jaje potpuno prazno i ​​ne sadrži embrij.

Na hormonskom testu krvi također može dijagnosticirati ovu patologiju. Fading trudnoća, znakovi koji se pojavljuju u krvi test zaustavljajući ili smanjujući normalan rast u razvoju hormona trudnoće brojeva. tj postoji odstupanje od indikatora karakterističnih za normalnu trudnoću.

Posljedice propuštenog pobačaja

Gotovo sve žene koje su doživjele takav šok, pitaju se što učiniti nakon propuštenog pobačaja i je li moguće imati djecu u budućnosti.

Zamrzavanje trudnoće, posljedice koje su uglavnom neupadljive, ne ukazuju uvijek na nemogućnost da žena ima djecu. U većini slučajeva uzroci trudnoće u ranoj fazi ostaju misterij, čak i za liječnike. U većini slučajeva, velika većina žena rađa puno i zdrave djece. Zamrzavanje trudnoće, čiji uzrok, u pravilu, je slučajan i ovisi o mnogim čimbenicima, ne znači potpunu nesposobnost žene da ima djecu u budućnosti.

Ako se takvi slučajevi ponavljaju nekoliko puta, propušteni pobačaj, čije liječenje zahtijeva temeljito ispitivanje oba člana parova, može ukazivati ​​na nemogućnost donošenja djeteta. Znakovi propuštenog pobačaja u ranoj fazi prilično su teško identificirati. To je zbog činjenice da su znakovi normalne trudnoće u takvim uvjetima različiti za sve žene. Međutim, činjenica da je propušteni pobačaj težak teret fizičkog zdravlja žene i njezina psihološkog stanja je neupitna činjenica.

Stoga, nakon odgovarajućeg liječenja, žena će trebati malo vremena da se oporavi. Bolje je razmišljati o djetetu u tri ili šest mjeseci. Vrlo je važno podvrgnuti odgovarajućem pregledu liječnika radi utvrđivanja mogućih abnormalnosti i sprečavanja zamrzavanja trudnoće. Tijekom tog vremena trebali biste se pobrinuti za zdravlje oba partnera: ne pijete alkohol, prestanite pušiti, uzmite dovoljno vitamina. Osim toga, nemojte zaboraviti na psihološki faktor: očekivana majka koja je pretrpjela sličnu komplikaciju možda će trebati pomoć stručnjaka za prevladavanje strahova i uzbuđenja i roditi zdravu i punopravnu bebu u budućnosti.

Što učiniti nakon otkrivanja propuštene trudnoće?

Smrznuta trudnoća, čije liječenje mora početi nakon donošenja konačne dijagnoze, obično dovodi do pobačaja. Kada otkrije propuštenu trudnoću, liječnik može odabrati sljedeće opcije liječenja:

 • Pričekajte dok se ne pojavi pobačaj. To će biti prirodni tijek ove patologije zbog smanjenja placentnih hormona.
 • U trajanju od osam tjedana liječnik može propisati posebne lijekove koji će uzrokovati pobačaj.
 • Specijalist također može propisati kirurgija - curettage maternice. Nakon curetage tijekom propuštene trudnoće, provodi se antibakterijska terapija. Nakon dva tjedna potrebna je ultrazvučna procjena za procjenu postoperativnog oporavka.

Mnogo je žena zabrinuto pitanje: koliko možete hodati s zamrznutom trudnoćom? Ginekolozi ne daju definitivan odgovor. Može biti tjedan, dva, i mjesec dana. Zato je tako važno posjetiti liječnika pravodobno.

Oporavak i liječenje nakon propuštenog pobačaja

Liječenje nakon propuštenog pobačaja započinje pregledom majke i oca kako bi se spriječilo ponavljanje situacije u budućnosti. Oba supružnika doniraju spolne hormone i hormone štitnjače koji se pažljivo pregledavaju. To će pomoći u utvrđivanju i uklanjanju uzroka koji su izazvali pojavu patologije. Nadalje, za prevenciju ženskog tijela uključena je temeljita kontracepcija i dobra prehrana koja sadrži multivitamine. Ove mjere ojačavaju tijelo i pripremaju ženu za buduću trudnoću.

Kako izbjeći propušteni pobačaj u budućnosti?

Kako izbjeći propušteni pobačaj u budućnosti, majke koje su imale ovu bolest, već razmišljaju u ranoj fazi planiranja trudnoće. Stručnjaci preporučuju da se žene nakon propuštenog pobačaja svakako posavjetuju s liječnikom i podvrgavaju se individualnom pregledu. Plan takve ankete temelji se na osobnim karakteristikama ženskog tijela i povijesti njezine bolesti. Ipak, glavni standardni dijagnostički ispiti, koji se pokazuju apsolutno svim ženama u razdoblju oporavka od propuštenog pobačaja i planiranja ponovnog koncepta, jesu:

 • Ultrazvuk (ultrazvuk) svih organa malih zdjelica
 • test krvi koji će pokazati razine autoantitijela i homocisteina
 • identifikacija mogućih urogenitalnih bolesti (smear)
 • proučavanje štitne žlijezde i određivanje njezine razine hormona u krvi
 • ToRHC-kompleks (otkrivanje infekcija opasnih za trudnice)

Takve mjere su hitno potrebne, jer prevencija propuštenog pobačaja pomaže smanjiti rizik od ponavljanja tragedije i povećava vaše šanse da postanete sretna majka.

Ukratko, potrebno je reći da supružnici koji planiraju imati dijete moraju nužno zamisliti kako se smrznuta trudnoća manifestira, kako je izbjegavati i liječiti. To će vremenom omogućiti uklanjanje uzroka nepovoljnih za trudnoću, kao i otkrivanje simptoma bolesti i poduzimanje mjera koje će povećati vjerojatnost štetnog djelovanja zamrznute trudnoće.

Pozdrav, želim s vama podijeliti svoju priču. Jučer sam otišao u bolnicu, a moje uho je jako teško, jer sam trudna, napravili su ultrazvuk maternice, rekli su da nema otkucaja srca 6 tjedana, to bi trebalo biti 7-8 tjedana. Odmah sam poslan za čišćenje, nisam se složio, odlučio sam danas otići svom ginekologu, ja sam cijelu noć mrmljao. Danas sam došla, poslala me je samo u slučaju još jednog ultrazvuka u našoj klinici, tako da smo vidjeli tamo srce i da nije bilo ST, rekli su da je to dobro, samo ultrazvučni izraz i mjesečno razdoblje ne odgovaraju, ali nema ničega strašna. Već se ponovno srušavam s radošću, ali ako bih zamislila da li se jučer dogovorim o čišćenju, ubila bi živo dijete !! (((

Moj identitet mraka bio je s ST

Hvala vam, vrlo je koristan članak koji ga sada proživljava, čekam ponovno-ultrazvuk, ali kažu da postoji malo šanse.

Također sam imao 2 smrznute. i u oba trudnoća, počela sam se razboljeti, i jako puno, a onda se ispostavilo da imam AIT i hipofunkciju štitnjače, još jedan nedostatak progesterona! u drugoj i prvoj trudnoći, u određenom sam se trenutku osjećala jako loše (nikada nije bilo toksikoza, a ne u jednoj trudnoći), a zatim se u jednom trenutku počelo osjećati loše, onesvijestivši se. i nakon nekog vremena došlo je do pobačaja (((pa se osjećam da osjecam ovaj trenutak, jednostavno nisam razumio što se meni događa, ovako.

Nikad nisam mislio da se to dogodi, i oni su prvi put čuli srce, nisam vjerovala, čekala, otišla drugom liječniku, rekao je isto, zatim abortus u vakuumu, antibiotici... suze, najvažnija stvar je da ovo nije prva trudnoća, to je gore od rodila i takve.

Nikad nisam mislio da bi mi se to moglo dogoditi. Jao, danas sam bio MA. Nema uzrujanih sila

Imam zamrznutu trudnoću u 16. tjednu, jučer se očistila. Doista, devastacija iznutra je vrlo teška, jer beba želi da se ne može zatrudnjeti već 8 godina, ali se, nažalost, sreća je kratkotrajna.

U nedjelju su također očistili ((to je strašno... hodam i zemlja odlazi ispod mojih nogu... Zahvaljujući mojem mužu, vrlo moralno podupirući... U 11. tjednu čuo sam da je srce moje sreće prestalo udarati u 9. tjednu, nisam imala ništa lošije u životu. dušu, i shvaćam da se, dok se ne oporavim, duša mi se ne smiri! Djevojke svima žele trudnoću i roditi!

Jučer su očistili... strašnu državu. 12 tjedana... nema snage.

Imala sam i ZB.Ijedno sam se trudila, u prvom pokušaju, trudnoća je pala na Novu godinu, tako da su svi doktori bili na godišnjem odmoru, nitko nije mogao konzultirati, pa nisam imao razloga za zabrinutost. dani "trudnoće". Toksikoza, mučnina, pospanost, povraćanje, prsa, promjena prehrambenih navika itd. U 5 tjedana trudnoće (8 tjedana opstetrične, kasne ovulacije) je došao do ultrazvuka prije nego što je posjetio ginekologa, rekli su da je fetus ispravan, sve je u redu, ali srce nije. Svi znakovi trudnoće bili su. Još jednom je donirala krv za hCG. I kontrolna ultrazvučna palpitacija i ne, fetus je smanjen u veličini, krv za HCG je pala za 8 puta (isporučena 3 puta)... Poslane ginekologu, a Chitsku... Neću reći da sam u žalosti. od kraja, nije vjerovala da je zatrudnjela, što mi se dogodilo, da je izgubila svoje "dijete"... Bojala sam se više od samog čišćenja, od samog prodiranja mojih genitalija, čišćenje je bilo u vakuumu, sve je dobro, ako to kažem. U njemu sam već imao fetus, da, ako je to bilo još tjedan dana, to ne bi bilo jako dobro ma za mene. Tek kad sam ležao u bolnici shvatio sam što mi se dogodilo, plakala sam, zabrinuta, zavidjela djevojkama koje su bile na konzervaciji, ali imala sam dobru podršku - muža! Uzrok ST nije točno poznat, napravio sam histologiju, zaključak je "trudnoća maternice", to je sve što bi mi mogli reći, kao što je to rekao liječnik, nitko neće iznijeti razlog za to, a ako postoji želja, onda morate dati "ostatke fetusa" za ispit, ali ovo je odvojena ne plaća se da će otkriti točan uzrok, košta oko 10 tr. Nitko me nije obavijestio o tome, stoga sam uspio samo s histološkim zaključkom, a ginekolog je rekao da se razlozi za prvu ST ne smatraju pažljivim kao što bi voljela, a kažu da je moguće da je "priroda" tako odlučila, a prije trudnoće sam odustao od svih potrebnih stvari. testovi za infekcije, ultrazvuk, hormone i mrlje, sve je u redu! Ali još uvijek sam otišao na stručnjaka za spontanog pobačaja nakon incidenta. Eli-ATP-hCG analiza je provedena krvnim testom i biočanozom, a sumnjam da imam antifosfolipidni sindrom (moj imunološki sustav možda neće ispravno funkcionirati, a moje tijelo odbacuje fetus kao stranu). još uvijek je u pitanju, pila sam Vobenzim, rekli su da ponovno uzimaju krv, možda dijagnoza nije potvrdena, pa ako je potvrđeno, liječnik je rekao da ćemo zatrudnjeti pod utjecajem teških antibiotika, no nadam se da to neće biti potvrđeno. protiv m Ona je bio prisutan u procesu upale (vaginoza), ali sada mi je također tretiran, ponovno sam prošao analizu, rezultat je još uvijek nepoznat, stoga nije jasno što je uzrok ZB-a, ali je moguće zbog imuniteta. nije jasno što je uzrokovalo ST. Vidjet ćemo... Ali barem jedna od tih dijagnoza nije razlog zbog kojeg se ne može truditi i podnijeti dijete, samo budite pažljiviji i morate piti bilo koji lijek.

Zato sam se suočio s tom nesrećom... 27 godina, prva trudnoća, nije planirana, ali željela. Kako sam bio sretan kad je test prvi put odgode pokazao slabu drugu traku. Gotovo od samog dana trbuha počeo se povlačiti, bilo je i drugih bolova. Otišao sam u moj G, uzeo namaz, darovao krv, propisao narod, za bol, rekao sam da pijem majku i papaverine svijeće. Tjedan dana kasnije, došao sam saznati rezultate testova, moj trbuh i dalje bolovao. Ispiranje je pokazalo povećani broj leukocita na vratu, dok su ostali testovi normalni. Betadini je bio propisan i nastavio piti Noshpu. Tjedan dana kasnije, nije mogla podnijeti i odlazi na plaćeni ultrazvuk, razdoblje je bilo 6 tjednih opstetrije i 5 dana... A to je sve počelo. Zaključak ultrazvuk: trudnoća 5-6 tjedana, bez srčanog ritma, PYA 11 mm, što odgovara trudnoći 3 tjedna i 3 dana. Odjel, retrochorial hematoma 16 * 4. Evo prvih suza.

Otišao sam spasiti, ubodio noshpu, postavio svijeće papaverin i urozhestan. Bolovi su bili manje, ali još uvijek tamo. Nakon 4 dana ultrazvuka: Bilo je srca, CTE 1,6 mm, hematoma 11 * 4. Nakon još 4 dana, zaključak ultrazvuka: CTE 4 mm, hematom je bio čak i manji od 10 * 4. Gestacijsko razdoblje je 6 tjedana i 5 dana (iako bi trebalo biti već 7 tjedana i 6 dana). Osigurali su se, rekli su im da se to dogodi, moguća je kasna ovulacija. Radost nije poznavala granice, moja beba raste. Ispražnjen.

Otišao u G s iscjedak iz bolnice. Rekla je da još uvijek preuzima papaverin i oslobađa se boli noshpu, stavljen na snimanje. Pojavio se smjer ultrazvuka u tjednu, a riječi su još uvijek nije baš dobra da postoji zaostatak u vremenu. Kao što sam živjela ovaj tjedan, ne znam sebe, pokušao sam se prilagoditi dobrim stvarima, ali bolovi su se jači i češće spavali jako loše noću, bojao se da će razgovarati s ultrazvukom.

Danas je dan ultrazvuka. Zavjese... Srce ne tuku, propušteno pobačaj tijekom 5 tjedana. Za sutra su dali smjer za struganje. Kako preživjeti ovo ne može zamisliti.

Upoznat sam sa ZB iz prve ruke i više od jednom... U 20 godina sam rodila zdravu djevojku, moj anđeo i smisao života). Nakon toga, drugo dijete sa suprugom nije ni pomislilo, nego je mislio, ali nisam se trudio. Ali u dobi od 29 godina, neočekivano se dogodilo, menstruacija nije došla na određeni dan... i na testu su bile jasne dvije pruge... Nisam ni znao kako se ponašati. Pogotovo jer je moj muž imao ozbiljnih sukoba. Odmah nije govorio, ali je letio u drugoj svađi. Nakon toga, dramatično se promijenio, spreman je nositi ruke i provodio sve hirove. Čak sam se iznenadio i smirio, da je ovdje obiteljska idila. Otišli smo u G i ultrazvuk zajedno u plaćenoj klinici. Sve dobre trudnoće 3-4 tjedna, ultrazvuk je dobar, sjajno žuto tijelo. Fetalni jaje prema liječniku koji je zaglavio u maternici je odličan). Tada još dva tjedna sreće) do sljedećeg ultrazvuka, embrionalno tkivo još nije bilo vidljivo na prvom. Tijekom tog razdoblja postojala je klasična trudnoća: natečene grudi, mučnina, promjene u okusu. Tamo su došli do ultrazvučne dinamike!) Možete vidjeti embrij, ali nema otkucaja srca za 5-6 tjedana. Rekli su da će opet doći za tjedan dana. Tijekom tog razdoblja došlo je do bolova u rezanju i slabog izbjeljivanja. Došla sam do ultrazvuka, ali ne postoji otkucaji srca, a ni krvarenje u ulkus ne postoji (((Dijagnoza poput grmljavine: ST u razdoblju od 6-7 tjedana, a zatim suze i histerije, već sam sanjao o drugom malom djetetu, nisam vjerovao njihov ultrazvuk, Registrirao sam početkom siječnja (i bio je krajem prosinca) drugom ultrazvučnom stručnjaku, jednom od najboljih u gradu, ali nisam imao vremena odmah nakon što je NG otišao u bolnicu s istrošenjem krvi, gdje su me mučili zbog Nisam ležao, kao ZB, a deformacija ulkusa već je otišla, a temperatura se počela dizati, očistila... Stalno je plakala. Hormoni nisu donirali, nadao sam se da je to bila nesreća, jer već imam kćer, a godinu dana poslije naših nastojanja ponovno su bile dvije linije i sreća... ali s oprezom. da je sve stvarno tako, čekala sam jasno kašnjenje od 2-3 tjedna, a tek tada na ultrazvuku.A na ultrazvuku nema fetusa u maternici, otišao sam u T, ništa nije maternica povećana za traženo razdoblje, opet ultrazvuk je prazan A noću nakon ultrazvuka krvarenje s boli. Opet, brzo, ali bez čišćenja. U kratkom razdoblju postojao je ST, da čak ni računalo nije formirano ((Sve se pojavilo samostalno i opet depresija.) Sada sam odustao od hormona U veljači za G za rezultate.

Jednom sam čak i nisam želio razmišljati o drugom djetetu, ali sad sanjam o njemu. I toliko se bojati da se snovi neće ostvariti.

Ali, kako kažu... boji se vukova - da ne idu u šumu. Pokušat ću ponovo i ponovo. Budući da moj muž i ja već imamo kćer, pametan i lijep, onda će i moj sin biti)