Ljuštenje maternice (ginekologija) - čišćenje - pregled

Zasnivanje

Mnoge su žene u panici uplašile čišćenje nakon porođaja - nužan i konačan postupak.

Rođenje za žensko tijelo uvijek je složen i prilično težak proces koji odabire snage i prijeti svim vrstama komplikacija. To je čišćenje maternice - medicinska metoda koja vam omogućuje eliminiranje mnogih komplikacija nakon poroda, čišćenje maternice iz posteljice i dugotrajno očuvanje zdravlja žene.

Kako se izvodi i u kojim se slučajevima pokazuje, kako se ponašati nakon određenog ginekološkog postupka, a o tome će se dalje raspravljati.

Kada trebate očistiti uterus nakon porođaja

Čišćenje maternice nakon poroda je mjera za čišćenje maternice. Kao što i sami ginekolozi napominju, žena u svojoj fiziologiji rodi dva puta u jednom posjetu bolnici. Tako je prvi put da rodi djetetu, a drugi put - to je posteljica, u kojoj je svih 9 mjeseci fetus rastao i razvio.

To je potomstvo koje pravovremeno ne ostavlja maternicu, može izazvati mnoge komplikacije i uzroke takvog ginekološkog postupka kao čišćenje nakon isporuke maternice.

Prema mnogim ženama, oni gotovo da ne primjećuju izlazak placente, jer u ovom trenutku već drže bebu u rukama i odgajaju prve minute komunikacije s njim. No, kao što pokazuje praksa liječnika, to nije uvijek slučaj - u nekim slučajevima placenta je tako snažno rasla na maternicu i djelomično je napustila žensko tijelo ili se uopće nije ostavljala.

U uredu ginekologa za operaciju

U takvim slučajevima, liječnici propisuju ručnu metodu odvajanja placenta čišćenja nakon porođaja, pomaže u potpunosti ukloniti potomstvo i naznačeno je i nakon prirodnog porođaja i nakon carskog rezima.

Prije svega, kako bi se utvrdilo je li ovaj postupak potreban ili ne - žena se provjerava ultrazvukom i ako rezultati pokazuju ostatke krvi i posteljice u maternici, tada je propisana čišćenje postpartum nakon isporuke šupljine maternice.

Kako očistiti nakon isporuke

Čišćenje nakon porođaja - za mnoge žene to zvuči zastrašujuće, ali sam postupak je neophodan i važan. Dovoljno je reći da je tijekom carskog reza čišćenje maternice još češće nego nakon prirodnog procesa isporuke.

Zbog činjenice da čestice fetalne membrane ostaju u šupljini maternice - mogu se razgraditi i truliti, razvija se upalni proces, što je opasno za ženu.

Postupak je sličan rođenju djeteta, a mehanizam u ovom slučaju gotovo je isti. Međutim, ako se sama radna aktivnost povuče i žena nema dovoljno snage za pokušaj, intenzitet kontrakcije stijenke maternice se sukladno tome smanjuje. Kao posljedica toga, posteljica se u potpunosti ne povlači nakon porođaja i liječnici ga moraju ručno razdvojiti. Ali kao posljedica - dijelovi placente mogu ostati na zidovima maternice.

Posljedice poslije čišćenja maternice

Kako bi se uklonili potpuni negativni učinci i posve očistili maternicu - liječnici prave postpartum čišćenje. Prije svega, žena pregledava ginekolog na ginekološkoj stolici pomoću ginekoloških zrcala.

Po potrebi se izvodi ultrazvučno skeniranje maternice, a kada se dijagnosticira patologija, vrši se vakuumsko čišćenje unutarnjeg sloja maternice.

Istu planiranu operaciju za čišćenje šupljine maternice traje oko 15-20 minuta, kada liječnik primjenjuje lokalnu ili opću anesteziju, promatrajući sve norme kirurške intervencije, pravila i norme asepsije, kao i antiseptike.

Ginekolog koristi posebne alate za proširenje maternice, a zatim, pomoću posebne curette, za izliječenje posteljice iz zidova maternice. Funkcionalni sloj maternice - endometrija, postupno će se obnoviti, budući da će naknadna reproduktivna funkcija samog maternice biti obnovljena.

Recenzije žena o čišćenju polu-razdoblja

Nakon ginekološkog čišćenja, žena bi trebala ostati u bolnici 2-3 dana, pod nadzorom liječnika - danas se prati stanje žene, provjerava njezinu tjelesnu temperaturu i puls, i kakve sekrete dolaze iz ženskih genitalnih organa. Dvaput dnevno, ujutro i navečer, ženske vanjske genitalije tretiraju se s posebnim antiseptikom.

Nakon čišćenja najmanje 2 tjedna, zabranjeno je koristiti vaginalne tampone i tuš, zamijeniti kupaonicu pod tušem, odbiti posjetiti kupku i saunu. Također je vrijedno ograničiti dizanje utega i ne idući u teretanu, kontraindicirani vaginalni tip seksa. Cerviks je još uvijek otvoren, a njegova mučja je traumatizirana, a sve to zajedno stvara povoljne uvjete za infekciju, pa je seks u narednih 13-14 dana zabranjen.

Kao preventivne mjere, liječnici propisuju tijek antibiotika. Postupak čišćenja maternice iz ostataka posteljice prilično je bolan - neko vrijeme će žena osjetiti bol u donjem trbuhu i leđima. Da bi se ublažio bol i spriječio stvaranje hematoma i krvnih ugrušaka, liječnici mogu propisati ne-dušu ili aspirinu.

Moguće komplikacije postpartum clearance

Prije svega, takve posljedice su hematomeri - prilično česta komplikacija u praksi ginekologa nakon čišćenja. Sličan se problem javlja uslijed prekomjernog kompresije, grčeva samog cerviksa - postoji zakašnjenje u krvnim ugrušcima u njegovoj šupljini.

Kako bi spriječili sličan fenomen, kompresija cerviksa i, prema tome, kašnjenje krvnih ugrušaka u njegovoj šupljini - kao što je ranije navedeno, liječnici propisuju bez silosa ili aspirin. Ovo nije čišćenje nakon porođaja, ali ublažava grčeve i općenito tretira.

Druga komplikacija nakon ginekološkog čišćenja je krvarenje maternice - ova negativna posljedica nalazi se u praktičnom radu liječnika rijetko, a karakteristična je za one žene koje pate od problema s krvlju i sposobnost normalnog koagulacije.

Kada bakterija, mikroba i negativni učinci patogenih mikroflora ulaze u maternicu, endometritis se može razviti. Inherentno endometritis je zarazna priroda upalnog procesa koji utječe na podstava maternice.

Iznenadno čišćenje maternice nakon poroda

Kada dijagnosticira bilo kakve komplikacije, s manifestacijom negativnih simptoma u obliku pražnjenja s gljivicom iz maternice, povećavajući tjelesnu temperaturu - odmah posjetite ginekologa. Samo iskusni liječnik može pomoći - ne prakticirajte samo-lijekove.

No, u normalnom tijeku postupka čišćenja maternice koja se preostala nakon isporuke, žena može osjetiti bol u području lumbalne regije i donjeg trbuha, slabo iscjedak krvi, koji podsjeća na menstruaciju - takvi simptomi će se primijetiti 7-10 dana. Kod kuće, ne boli se očistiti krv i krvne žile za vraćanje tijela.

Ukratko, možemo sažeti jednu stvar - postupak čišćenja nakon samog porođaja je važan i ne tako strašan kao što se čini na samom početku. Ako sva pravila njezina ponašanja prate liječnici, kao i osobna higijena same žene, nema komplikacija u prsa žena, a njezino zdravlje će se vratiti u najkraćem mogućem roku, osim ako to nisu posljedice ektopične trudnoće bez komplikacija.

Podijelite post "Čišćenje nakon rođenja - što žene trebaju znati"

Hitno. Čišćenje nakon rasta

Djevojke iz djevojke nakon porođaja otkrile su ostatke posteljice, a maternica se nije vratila u normalu. Bio sam kod ginekologa, rekao je da odem u bolnicu, ne zna kako biti druga djeca koja nikoga ne može napustiti, muž se ne može nositi, beba je samo rođena, a najstariji je 2 godine.
Ima li itko u penza koji ne plaća tjedan dana u bolnici, pozvali su nekoliko plaćenih i rekli da to ne čine.
Savjetujte tko je, ne leži u bolnici.

Šališ se ili što? Siročad djeca odlaze, odlaze u bolnicu, ne mogu se boriti, uvijek postoji izlaz, pomažete prijateljici s djecom da sjedne.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ona je pod promatranjem, ginekolog je rekao normalno, a ultrazvuk je loš. Napisali su injekcije s rezanjem, ali bez smisla. Sutra na recepciji ponovno mora odlučiti prije sutra gdje je bolje, kako ne bi ležao tjedan ili 2-3 dana, lakše je otići na recepciju. Bit ću sretan što sjedim, ali cijela moja obitelj dobiva crijevnu infekciju, ritam ispod 40 kutija, zaraziti.
Muž ne može sjesti s djecom, a sa starijom sigurno ne može s djetetom.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

učiniti hitno.
smrtno je.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Darink, svi znamo ovo, svekrva kod porođaja isti problem je jeden spasio, znamo što je napunjeno, ona odlazi na recepciju svaki dan, pod nadzorom. Vi samo trebate odlučiti gdje je bolje, a ne držati dugo vremena, a zatim, kao što je bilo, gledati kod kuće

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Oni će biti očišćeni u bolnici, antibiotici se mogu organizirati kod kuće za ubadanje, leći tri dana, ako je sve besplatno bez komplikacija, uvijek se slažete u bolnici ako nema komplikacija.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

i gdje je bolje u 6 ili na mjestu?

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Neću vam to reći, ja sam iz Zarechnyja.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.
 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

I nakon abortusa nakon 3 sata odlaze kući, nitko ih više ne poziva u bolnici. Pitam se zašto ne prate stanje nakon ovog postupka (nećemo razgovarati o tome moralne strane) Postoje slučajevi i medicinski pokazatelji)

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

moja je djevojka otišla nakon 2 dana, a nakon 5 dana došla je do ekstrakta, učinila na glavnom

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

ako je sve bilo vrlo ozbiljno, ginekolog bi odmah nazvao hitnu pomoć. Ja, na primjer, rekli su da situacija nije kritična, možete gledati tjedan dana, injekcije su ispuštene, uspjela je. Postoje različite situacije, čak i ako netko drugi ode u plaćeni ginekolog. ali ako se temperatura povisi i krvari - potrebno je hitno zvati. Pa, pa mi je liječnik rekao.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Naprotiv, nema iscjedka, ali temperatura je tamo.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ne, to ne rade kod kuće! I "trči za čišćenjem", a dom, također, nemoguće je.

"Pita kruh" može se postaviti do 3 dana za redom, a nakon kirurškog čišćenja potrebno je kontrolirati krvarenje.

Ako odložite postupak, možete dobiti velike probleme.

Neka mu pomaže baka, tetka, kumovi - nemojte to učiniti sada, onda se može ispostaviti da će tata ostati samo s dvije bebe bez majke.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

ne odgaa, sutra opet liječniku da odluči gdje krenuti. Stoga je hitno otkriti gdje i gdje je bolje, a ne dugo.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Moje mišljenje je najbolji RD i ginekolozi na Bekeshskaya.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Čistio sam se 4. dan nakon rođenja. također na ultrazvučnoj kontroli vidjeli su ostatke posteljice. učinio sve bez buke i prašine))))). Cijeli postupak je trajao oko 30-40 minuta. (zajedno s anestezijom). Neću reći da to boli - ali to je neugodno. dan kasnije, bili smo otpušteni kući s djetetom. i sve zrake! Općenito, potrebno je leći nakon dana čišćenja. RS onda je moja sestra meda u staklenoj posudi pokazala da su me izvukli iz nje (dok sam se probudila od anestezije). fuuu. horor. Oni zatim prolaze ove dijelove u laboratorij za neke testove.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Odmah to nije slučaj, nisu provjerili ultrazvuk na Bekeshu, bilo je dobro da je sama odlučila otići odmah do ginekologa pa je odjavila, i tamo je otkrivena.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

tamo je rodila u prosincu 2010. - ultrazvuk je učinio sve bez neuspjeha!

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Nisam iznenađen. Moja djevojka također nije imala ultrazvuk pri pražnjenju i poslao kući s temperaturom. Rezultat je Sepsis. Onda je sve bilo gotovo, mislim da svatko razumije

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ja sam učinio i ručno nakon poroda i ultrazvuka. Međutim, trećega dana nakon iscjedka u bolnicu trzala je mjesec dana. Kodgda nakon nekog vremena liječnik me slučajno upoznao u središnjoj bolnici na crvenom, dugo me se prisjećao, a onda se sjetio i upitao: "Što je chtoli ostavio nešto?" "Pa, ponekad se to dogodi."

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

oni nemaju pravo napisati bez ultrazvuka.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

i ona je rodila svoju prvu i drugu djecu tamo nikada (((kao sretan kao

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ultrazvuk, usput, glava, odjel, usput.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

sada može. neki su zakoni ili propisi promijenjeni - ultrazvuk se obavlja samo prema svjedočenju. Rođen sam u studenom - naš je odjel bio ispušten bez ultrazvuka

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

kao što nije učinio ultrazvuk. wow, moj poznanik nije ležao davno jer su imali toplomjer donio njima tri puta dnevno, ne daj Bože, imaju groznicu. Ovo je Bekesh. Ja sam rađala robu bez ultrazvuka, naravno, nitko se ne ispušta, a kad je jedna djevojka noću imala temperaturu, onda su svi trčali. Naravno, pozvao se dužnosni liječnik Uzde, naravno da nitko nije pronašao liječnika koji razumije (dužnosnik nije znao napraviti ultrazvuk) da su je noću poslali iz kreveta na ultrazvuk i rekli joj da ne spava dok ne ode u krevet.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Pojavio je rođenje u rujnu na Bekeshskayi, svatko je bio tako ispražnjen, bez ultrazvuka. Samo nekoliko s carevima.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ostavio je tamo prije gotovo godinu dana, svatko radi ultrazvuk!

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Moja djevojka sredinom kolovoza prošle godine rodila je (prije pola godine) na Bekeshskaji - napisali su bez ultrazvuka.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

vi anestezijom, ali uvijek sam bez. To je nakon prvog rođenja 2 puta. To je nakon drugog rođenja učinjeno 2 puta, a smanjili su se i pušili. Mislim da sam bio otpustio 6. dan i na isti dan su obavili drugo čišćenje. Onda neko vrijeme zbog nekog razloga moje bole. Otišao sam na ultrazvuk u 6 gradskoj bolnici. Vidio sam neku vrstu pilule, iako je to bio GW.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

vjerojatno vrlo bolno. Imam liječnika "moj muškarac" pa su me vrlo nježno postupali. Hvala joj toliko. i uzeo je isporuku, očišćen i ultrazvuk, a zatim je napravila 2 puta dnevno))))))

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Da, i antibiotici, dva dana izbodeni.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ja, nakon prvog rođenja, također sam došla u bolnicu s temperaturom, ali imala sam sasvim drukčiju, dječak je imao 11 dana, tada sam bio ponuđen, ako nema nikoga sjesti, odvesti dijete u Bekesh

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Mogu savjetovati plaćeni liječnik, izvrsni uzist, iako ne obavlja čišćenje, ali hitno šalje liječnicima. Ali to je također plaćeno. Gledajte što drugo. Jednom sam samo propisao lijek i sve se ispostavilo istog dana. Iako sam prije toga ležao u hitnom slučaju 6.. Zadržali su je tamo dva tjedna, pa nisu čistili do kraja, a zatim su počele komplikacije. Nakon prvog rođenja, imao sam upalu, započeo sam u simmashki, izvadio komad rukom, ali zatim ležao pod kapanjem tri dana. Tako da su slučajevi različiti. Može i dalje biti u bolnici, ali ne bih savjetovao šestu. A ako je plaćen liječnik, onda je to Kashaeva Irina Vladimirovna. Vodi u hotelu Rusija. Po dogovoru, ali ako je slučaj hitan, nikada neće odbiti. Njezin telefon: 39-62-81 i 59-53-81 Nije imala dugo vremena, ako su se tijela promijenila, žao mi je. Ali ona je prije godinu dana u Rusiji na 3. katu.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.
 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Tri puta sam se čistio nakon poroda, dva puta ručno, jednom štrcaljkom, krvarenje koje je bilo ispušteno 11. dan nakon porođaja, bolje je da ga ne povučete. napiši i ovdje je rezultat, moj suprotnik me držao dugo vremena, tako da je sve normalno.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Volim raditi nešto vakuum

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Imao sam ga nakon drugog rođenja, propustio sam mjesec dana u 6, bolje je odmah otići u bolnicu i obaviti čišćenje, pokušao sam nešto učiniti s krpeljima i tamponima, još sam je morao očistiti. Općenito, liječnici se boje dotaknuti puerperalnu maternicu, učinili nešto poput nove tehnologije pod kontrolom kamere.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Nakon porođaja dobila sam vakuumsko čišćenje u rodilištu. I neka vaša djevojka odmah počne čistiti. Ovo je vrlo ozbiljna stvar. Prijatelj prijateljice umro je od sepsije. To je ista ruka.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Dvaput sam očistio nakon rođenja. Prvi put u bolničkom vakuumu. Drugi put je tijekom tjedna primijenjena posebna mast. Djevojka sama izlazi iz kuće svaki dan za istu pomast.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ja, također, 3. dan nakon rođenja u porodničkoj bolnici su usisavani samo jednom, a zatim smanjili maternicu 2 puta metalni komad s hladnom vodom umetnuta u vaginu

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

I nakon rođenja, treći dan sam bio očišćen, u početku je bilo kapanje, nije mi pomoglo, onda nisam ništa osjetio pod anestezijom, glava centra to učinila, imala je zlatne ruke! Tek kad su sve prošle, pustile su me kući!

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

O, djevojke, jaka polovica čovječanstva - mi smo pojedinci ženskog spola..

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

i nemojte reći - uzeti, roditi - i oni 3 dana ne mogu sjesti s djecom ((

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

također ovisi o nama, potrebno je podučavati.
Mogu se sigurno pouzdati u svoje, naprotiv, kažem, idite negdje s djevojkama, sjesti ću. Ne vjerujem mi uopće, čovjekov posao kaže :)
i dogodilo se da nije kod kuće raditi nešto, a ne s djecom (za mene je obično čudno, uobičajeni su i nije superkomplikiran, to je plus koliko je zabavno).

Moms ne poučavaju prvi, a žene se upuštaju. Ne govorim o ovoj ženi, ali u načelu.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Znači, neke žene i djeca ne daju, odjednom ispadnu... i onda plaču da njihova djeca ne mogu sjediti sa svojim muževima..

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

devochki rebenku 2 nedelja. ne tot razdoblje c muzhem ostavljat. k mame v derevnu otvezka. variantov net. ctarshij s papoy.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

seychas ne ob etom rech. rebenok tolko rodilsja. muško odin c dvumja ne spravitsja.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Čistio sam se u maternističkoj bolnici s vakuumom, a potom kapanjem IV s oksitocinom. Kontrolirati ultrazvuk i isprazniti. Sve je dobro. Ali imala sam stagnaciju krvnih ugrušaka, a ostaci posteljice mnogo su ozbiljniji.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

devochki vsem cpasibo. ckazhu pro bekeshckuy. ekli ee ne polozhili uzhe

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Hvala svima djevojkama, oni su u bolnici 6., rekli su da sve nije tako zastrašujuće, da postoje samo krvni ugrušci, nema posteljice. Neće im se rečeno da ih čiste, injekcije i kapaljke. Nadamo se da će sve biti u redu. Temperatura je nestala)))

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Theta 6. nasilje. Onda mi javite kako će to biti.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

laži, injektiraju antibiotike i još nešto kapaju, sutra će reći što će se dogoditi sljedeće.

 • Prijavite se ili registrirajte za objavljivanje komentara.

Ja patio jako loše po strani, stigla kola hitne pomoći na 6bolnitsu.dumali slijepog crijeva,, dovelo do ginekolog doktor je bio čovjek moram teretiti Uzi popeo na ovom slučaju, u medicinskoj ultrazvuk posto na oceanu, kaže Ja sam gledao za vas ginekologije sve je u redu, pa čak i erozija nestao, upala slijepog crijeva, kirurzi nisu identificirani, onda moj muž je u soglasinskuyu klinici na isti dan, jako divan liječnik popeo sam stolicu, ona je bila zapanjena, imao sam 2 strane vospolenie privjesci, i erozija, Bila je šokirana da se vidi da se u 6 bolnici ginekolog napisao, bez patologije, a nisu dugo sam was- kašnjenje je izvukao želudac počeo nazivati ​​medicinske centre, vrijeme je 5chasov,, svi zauzeti na drugom mjestu, vratio sam se na 6, gleda u mene drugi liječnik kaže, donio presudu, (polažemo), kažem ne, otišao sam platiti sljedeći dan, a ja imam cistu, ispostavilo se, Sorry Oksan za off, što nije tema