Stvari u rodilištu za dijete

Zdravlje

Naknade porodničkoj bolnici trebale bi početi već mjesec dana, ili čak dva, prije očekivanog datuma rođenja. Prvo, jer se u velikom broju slučajeva javljaju oko dva tjedna prije DA, tj. U 38. tjednu trudnoće, a po ovom trenutku trebali biste biti potpuno spremni za svoj početak. Drugo, sada je to omogućeno slobodnim vremenom i relativno dobrim zdravljem: već ste prošli porodiljni dopust, a uz pristup porodu bit će sve problematičnije trčati u trgovinama (može se pojaviti bol u perineumu, pritisak fetusa na mjehuru će vas prisiliti da trčete na WC ). U cjelini, ne smije se sve odložiti za posljednji dan. Bit ćete mnogo mirniji i bolje se osjećate ako su stvari u bolnici unaprijed spremne.

Za najveću praktičnost, predlažemo da formirate tri torbe odjednom. U jednom ćete biti dodani stvari koje trebate tijekom i neposredno nakon isporuke. U drugom, stavite sve što trebate tijekom svog boravka u bolnici i pripremite treći za iscjedak. A u svakoj od tih vrećica bit će zaseban paket - za dijete.

Dakle, što će vaše dijete trebati u prvim danima svog života?

U paketu "majčinstva" prikupite sljedeće potrebne stvari za mrvice:

 • raspoloživa pelena;
 • pelene - 2 komada (kalici i flaneleta);
 • tijelo ili prsluk;
 • klizačima;
 • kapa ili tanka kapica;
 • čarape.

Te će stvari odvesti za dijete u bolnicu odmah kad idete rađati.

U drugom paketu, stavite stvari za dijete u rodilište, koje će vam se donijeti nakon rođenja:

 • jednokratne pelene za novorođenče za 2-5 kg ​​- 1 komad;
 • pamučne brisove i diskove;
 • baby wipes;
 • osip od pelene ili prašak;
 • tekući sapun za djecu;
 • hidratantna krema za djecu;
 • briljantno zeleno, vodikov peroksid, tinktura od kalendula (za obradu pupka);
 • elektronski termometar;
 • škare za nokte s tupim krajevima;
 • pelene - 5 komada kalikama i flaneleta (čak i ako nećete razbiti dijete);
 • podsuknje - 3 komada tanke i tople;
 • anti-ogrebotine rukavica - 2 para;
 • čarape - 2 para;
 • pleteni kapa ili kapa - svjetlo i toplije;
 • nekoliko zamjenjivih setova odjeće na vrh + dno (klizači + bluza) ili 2 pelena za svaki dan;
 • tijelo;
 • kombinezon, spavanje na gumbima ili zmiju ispred (prema sezoni);

Osim toga, možda vam je potrebna boca i lutka. Ako ne namjeravate hraniti ili hraniti bebu, kao i dati mu dud, onda možete to učiniti bez njih. Ali samo u slučaju, to ne može ozlijediti (au nekim bolnicama za majčinstvo bočica je uključena u popis obaveznih stvari) - a zatim zgrabite kist.

U međuvremenu, pripremite vrećicu s dječjim stvarima koje će vaša beba imati za iscrtavanje - njihovi rođaci će vas dovesti do posljednjeg dana boravka u bolnici ili uoči slanja kući:

 • jednokratne pelene - 2 kom.;
 • vreća za spavanje kombijem x / b - na gumbima ili zmiji ispred (prema sezoni);
 • tanak pamučni šešir ili kapa;
 • čarape (prema sezoni);
 • pelene od pamuka i flaneleta;
 • omotnicu omotača s čvrstim dnom - spavaonica ili zima zagrijana (prema sezoni);
 • kapica za ulicu (prema sezoni);
 • luk ili vrpce za pokrivanje darova (opcija);
 • tkanina ili rupčić;

Zbog praktičnosti stavite dječju odjeću u zasebne pakete, od kojih je svaka stavljena u zasebnu torbu s vašim "roditeljskim" stvarima i potpišite ih, tako da ih ne miješate žurno.

Treba reći da svaka pojedina bolnica ima svoja unutarnja pravila i propise. Vjerojatno je da će vam prvog dana biti dopušteno donijeti sa sobom ništa od vaših osobnih stvari: već u bolnici, ti i novorođenče dobit ćete sterilnu odjeću i potrebne zalihe. Ili postoji popis stvari za dijete u rodilištu - usporedite ga s tim i ispravite. Popis se može razlikovati ovisno o tome je li majčina praksa s novom majkom s novorođenčadi ili ne.

Sva ta pitanja treba unaprijed pojasniti ako već znate gdje ćete roditi. U svakom slučaju, bolje je pripremiti i razmisliti o svemu unaprijed na najmanji detalj nego voziti šokiranog tatu u trgovine i pokušati objasniti što vam je potrebno. Štoviše, sve dječje stvari najprije se pranje s posebnim dječjim hypoallergenic besfosfatnym prah i glačati na obje strane, obdivat ih s parom. Što se tiče veličine stvari iz prve dječje garderobe, onda uzmite 56-62.

Ako ste se upravo vratili iz bolnice i možete podijeliti svoje dojmove i iskustva, svi posjetitelji web stranica će vam biti vrlo zahvalni. Što je s predloženim popisom bio koristan za bolnicu i što možda nije bilo dovoljno? Hvala ti.

Popis stvari za novorođenčad: što je potrebno i što možemo učiniti bez toga?

Upravo o vašem djetetu će se roditi, a vi već razmišljate o onome što morate poduzeti sa sobom u bolnicu.

Čini vam se da dijete treba apsolutno sve stvari koje se prodaju u trgovini novorođenčadi.

Zapravo, u pitanju koje se tiče potrebnih stvari za bolnicu, morate pažljivo razumjeti. To je jedini način da se izbjegnu nepotrebne kupnje.

Što treba odvesti u bolnicu?

Stvari koje bolnici trebaju početi prikupljati nakon 25 tjedana. Važno je zapamtiti da u većini rodilišta nije dopušteno uzeti putnu torbu s vama.

Sve stvari stavljaju u pakete. Dakle, trebate kupiti velike pakete i marker. Potrebno ih je potpisati.

Pripremite sve pakete unaprijed i svakako pokažite svog muža (majku, sestru, djevojku) koju treba dovesti u dvoranu, i što je potrebno za iscjeljenje.

Stvari za bebu

Vaša će beba prvi put vidjeti svjetlo oko sebe. I, naravno, misliš da treba apsolutno sve što je stvoreno posebno za novorođenče.

Uzmite si vremena! Evo popisa potrebnih stvari koje će beba imati.

Pelene. Trebat će vam jedan paket najmanjih veličina (za bebe do 4 kg). Međutim, ako je beba velika, to znači da je ta veličina već izrasla u trbuščić. Dakle, možete uzeti nekoliko stvari pelene sljedeće veličine (do 6 kg).

U paketu s vama u sobi, stavite nekoliko pelena. Nema potrebe za stavljanjem cijelog paketa tamo. Stavite ostatak pelene u vrećicu koju ćete odvesti s vama u odjel. U njemu ćete provesti sljedećih nekoliko dana.

Danas je veliki izbor pelene na tržištu dječjih proizvoda. Međutim, da bi izbor u korist određene marke vrlo je težak. Dakle, možete pokušati kupiti pelene tvrtke Merries ili Goo.N. Prednost ovih pelena je da su u potpunosti načinjena od prirodnih materijala, pa stoga beba neće biti alergična na njih.

Krem za osip od pelene ili prah. Koristite ove alate svaki put kad promijenite pelenicu. Usput, kod prvih pelena trebat će mijenjati svaka tri sata ili odmah nakon pražnjenja tekućine.

Škare s zaobljenim vrhovima. Vrlo često, bebe se rađaju s dugim pandžama. Stoga, kako se ne bi ogrebali, možete kupiti posebne škare.

Mokro maramice (potrebne za novorođenčad), možete odabrati u trgovini Dječji svijet. Za promjenu pelena trebat će vam salvete.

Jednokratna pelena prikladna je za postavljanje na stol za presvlačenje. Također se mogu kupiti u Dječjem svijetu. Ove pelene će biti potrebne kada se dijete odvaže.

Mala klistir. Možda joj je potrebno prvi dan nakon rođenja djeteta. Nije tajna da beba može imati problema s trbuščićem u prvim danima. Enema treba kupiti u ljekarnama. Mora se unaprijed pročišćavati (kuhana u zdjelu) i tek onda presavijena u vrećici s predmetima.

Boca za lijekove. Obično se prodaje u ljekarnama. To je mali kontejner s papilom.

Bit će potrebna nakon izbijanja. Dakle, ako dijete treba dati lijekove, tada će u tom slučaju postati pouzdan pomagatelj.

Silikonsku žlicu. Uz pomoć silikonske žlice, lijekovi se također daju bebama. Uz pomoć, i dajte vodu ili čak mješavinu.

Pamučne pupoljke (isključivo za djecu). Mogu se koristiti samo za obradu grlića. Ovi štapovi imaju poseban pamučni jastučić. Oni su pomalo zadebljali u podnožju. Pamučne pupoljci za djecu mogu se vidjeti u ovoj trgovini.

Diaper sidek i kalicija. Bez obzira na to jeste li dijete ili ne, ne možete napraviti bez minimalnog broja pelena. Koristit ćete ih kao leglo.

Klizači za dvoranu trebaju uzeti 2 komada. Za bolnicu, morate kupiti klizače po stopi od 2 stvari za jedan dan. Klizači mogu biti od dvije vrste: na širokom elastičnom pojasu i sa zatvaračima na vješalicama. Bolje je kupiti obje vrste. Tada možete odlučiti koja je odjeća je prikladnija za vas.

Swing treba pripremiti jedan komad u dvorani za isporuku i četiri u odjelu. Morat ćete ih mijenjati svaki dan. Međutim, valja se prisjetiti da beba često može regurgitirati. Tada će im trebati mnogo više. Izaberite pogodan za dječje podsukle, izrađene isključivo od prirodnih materijala, ovdje.

Blizice na gumbima trebat će u iznosu od 3 komada.

"Mali muškarci" posebno su prikladni u hladnoj sezoni. Za početak, možete kupiti dva "malog čovjeka". Ako uzmete košulju i odijelo za odjeću u dvorani, onda nema potrebe za "malim čovjekom" tamo. Pogledajte odgovarajući model u ovoj trgovini.

Šeširi (sa žicama i bez) trebaju 3 stvari. Jedan će morati biti stavljen u vrećicu sa stvarima koje su namijenjene za dostavu.

Deka. Materijal pokrivača ovisi o dobu godine.

Potrebne su ogrebotine tako da se beba ne ozlijedi.

Što koristi štapiće od morske trave za porođaj?

Znate li kako ispraviti ispravno tijekom trudnoće, tako da je porod može biti lagan i bezbolan? Ako ne, onda će vam biti zanimljivo čitati ovo.

Dokumenti za mamu

U bolnici će morati donijeti dokumente. Preporučuje se pripremiti unaprijed, staviti u mapu.

Uvijek biste trebali uzeti ovu mapu s vama (čak i ako idete u trgovinu u blizini kuće).

Ako iznenada počnete rađati, liječnik će se moći upoznati sa svim potrebnim informacijama o vašem zdravlju i kako se trudnoća nastavlja.

Popis dokumenata koji moraju biti presavijeni u mapi:

 • mjenjačnica trudnice (sadrži rezultate svih ispita i analiza);
 • putovnica (+ fotokopija 1 stranice i registracija);
 • zdravstveno osiguranje, kao i fotokopiju;
 • rodni list;
 • ugovor o plaćenom porodu (ako ste uspjeli potpisati).

Generički certifikat prima žene nakon 30 tjedana trudnoće. Ako žena još nije dobila potvrdu, već je već u bolnicu, onda u tome nema ništa strašno. Zaposlenici rodilišta u ovom slučaju će samostalno dobiti potvrdu.

Ako planirate roditi naknadu i potpisati ugovor, ne morate platiti takozvani kuponski broj 2 potvrde o majčinstvu. Ako je muž prisutan pri rođenju, onda mu se moraju uzeti njegovi dokumenti: putovnica, svježa potvrda terapeuta.

U svakoj bolnici nalazi se popis stvari za novorođenče u rodilištu koje su potrebne da žene donose sa sobom. Važno je napomenuti da se ovi popisi razlikuju jedan od drugoga.

Stoga, unatoč činjenici da ste već pripremili sve potrebne stvari za bolnicu, preporučljivo je da pročitate ovaj popis i dodate nedostajuće stavke. Najčešće, ti popisi jednostavno uključuju određene stvari, poput bočica za lijekove ili silikonskih žlica.

Najvjerojatnije, medicinsko osoblje se koristi za obavljanje određenih manipulacija s bebama uz pomoć ovih predmeta. Stoga, da ne bi bilo u neočekivani trenutak u ljekarni, bolje je unaprijed se pobrinuti za to.

Što je potrebno nakon ispuštanja?

Kod kuće za bebu sve treba pripremiti unaprijed. Ako vjerujete u predmete ili se bojite unaprijed napraviti velike kupnje, onda bi vaš muž trebao voditi brigu o tome dok ste u bolnici.

Vaš je zadatak napraviti popis tako da rodbina imaju vremena da dobiju sve što im je potrebno.

Kuća će također trebati svu odjeću koja je odvedena u bolnicu i pelena s pelenama. Jedina stvar koja bi, naravno, trebala biti više.

Ali nemoj odmah kupiti sve. Samo će iskustvo pokazati koliko vam je stvarno potrebno.

Ako su počele kontrakcije, kada treba ići u bolnicu? Neki savjeti kako se pravilno ponašati tijekom rada. - Pročitajte ovdje

Za bebu

Krevet s baldahinom. Danas možete odabrati apsolutno bilo koji model kreveta: transformator, kolijevka, klasični. U ovom slučaju, to sve ovisi o vašim sposobnostima i željama. Krevet možete učiniti elegantnijim uz pomoć tradicionalnog krovišta.

Materijal na krevetu će spriječiti curenje na madracu.

Prsa promjene. Sve dječje stvari prikladne su za pohranu na jednom mjestu. Istodobno, dodatni stalak za mijenjanje čini običnu komodu ladice univerzalne opreme za dječju sobu.

Kolica. Ako je dijete rođeno punim radnim vremenom, ljeti i proljeće liječnik će dopustiti da izađe dan nakon izbijanja.

Za tjedan dana moguće je hodati za jedan sat i, naravno, u ovom slučaju ne možete bez dobrog prijevoza. Za prvu godinu života bebe možete kupiti kvalitetni transformator.

Takve invalidske kolica imaju tzv kolijevku za novorođenčad, zahvaljujući kojoj šetnja za dijete neće biti samo udobna, već i korisna.

Centar za ljuljanje je bolje početi koristiti od prvih dana beba života. Kad se dijete navikne na to, majka će imati priliku posvetiti nekoliko minuta za sebe.

Noćno svjetlo, kupka s postoljem za novorođenčad, kupka za novorođenčad, poseban tkanina za kupanje za bebe, termometar za mjerenje temperature vode.

Ručnik s kapuljačom (frotir), dječje ulje će biti potrebno u slučaju da je potrebno napraviti klistir, biljna mješavina za kupanje novorođenčad se kupuje u apoteci. Mora se koristiti sa svakim plivanjem.

Boca je potrebna čak i ako namjeravate dojiti bebu. Trebat će vam je ako malo trebate ostaviti dijete s nekim.

Bag-termos za boce je bitan atribut duge šetnje s djetetom. Možete mazati mlijeko u bočicu i odvesti je sa sobom na ulicu. Kada dođe vrijeme za hranjenje djeteta, mlijeko će još biti toplo. Možete kupiti takav thermos u trgovini Dječjeg svijeta.

Pelena. Ako namjeravate previjati bebu, trebat će vam oko 20 komada. Istodobno, ako je beba rođena na vrućem srpnju ili kolovozu, popis stvari za novorođenče bit će mali, jer ćete ga često ostaviti golim.
A to znači da će ležati na odjeću koja se nosi. U tom slučaju ih možete kupiti u većim količinama.

Preklopite ga i stavite na trbuščić bebe. U tom slučaju pelena treba biti topla, a ne vruća. U tom slučaju, trebate biti vrlo oprezni da ne spalite dijete.

Za čišćenje nosa bebe potreban je nazalni aspirator.

Ponovno upotrebljive pelene i umetci za njih trebaju mame, koje su odlučile ne koristiti svoje slobodne kolege.

Ovlaživač je osobito važan zimi kada su grijanje u pogonu. Nije tajna da su oni vrlo suhi zrak. Od ove se beba osjeća neugodno.

Termometar za mjerenje temperature zraka u sobi.

Nije tajna da je vrlo težak korištenje normalne žive toplomjerom za mjerenje temperature bebe. Stoga je bolje kupiti set koji uključuje posebni elektronski termometar u obliku bradavice.

Dječje vage su neophodne kako bi se pratile koliko dijete jede u prvim danima. Tako će biti moguće razumjeti je li gladan.

Četka (četka) za pranje boca. Nije tajna da je vrlo teško prati bocu majčinog mlijeka uz pomoć raspoloživih alata, što ostavlja masne tragove na njemu. Stoga, bolje je pokupiti zgodan "četkom" u trgovini.

Sredstva za pranje dječjih jela. Ovaj alat ne sadrži kemiju. Uz to, možete jednostavno prati bocu.

O dobi u kojem je bolje roditi u ovom odjeljku.

Za mamu

Pumpa za grudi. Ako imate puno mlijeka, onda ne možete napraviti bez pumpe za grudi. Uz to, možete osloboditi napetost u prsima, kao i pripremiti mlijeko, ako, na primjer, morate ići negdje drugdje. Dostava velikog asortimana ručnih pumpi za dojke prikazana je u trgovini Dječje svjetske trgovine.

Krema krema Vrlo često u prvim danima nakon rođenja bebe žena nema mlijeka. U ovom slučaju, babica joj pomaže "razviti" dojku. Možda je dijete teško sisati na prsima, odakle se ne može izbjeći pojava pukotina.

Krema za podmazivanje bradavica nakon svakog pričvršćivanja na grudi djeteta ili uporabe crpke za grudi. Kremu možete kupiti u ljekarni.

Presvlake za prsa će spasiti od mokrog rublja.

Razlike potrebnih stvari, ovisno o sezoni

Ovisno o vremenu rođenja djeteta, prije sastavljanja popisa neophodnih kupnji novorođenčadi potrebno je uzeti u obzir neke nijanse.

Dakle, ako se beba rodi ljeti, popis stvari za novorođenče ne bi trebao uključivati ​​previše tople stvari.

Dakle, ne trebate toplu omotnicu za bebu i pokrivač. Bolje je uzeti frotir.

Također, ne trebate kupiti previše toplo šešire i čizme. Dijete će trebati bodu od prirodnih materijala. Obično imaju posebne gumbe između nogu. Zahvaljujući tome možete jednostavno promijeniti pelenicu bebi.

Možete preuzeti uslugu prijenosa. Topla je omotnica s rukavima i rukavicama. Kada beba postane malo stariji, moderna je preobraziti omotnicu u jumpsuit sa "nogama".

Ako je zimi u regiji u kojoj živite vrlo hladno, možete kupiti toploj omotnici na ovčjem kožu. U takvoj odjeći beba se ne smrzava na ulici. Međutim, imajte na umu da čak iu prisutnosti vrlo topla odjeća s bebom ne možete uvijek hodati.

U vrlo vjetrovito ili tvrdo mraz (-10 stupnjeva ili manje) ne biste trebali hodati s bebom. Proljeće i jesen trebat će demi-sezonska odjeća. Za bebu će morati kupiti jednodijelnu odijelu na tankom sloju poliestera.

Trebat će vam nekoliko pletenih šešira s vezicama (ne vrlo gusta plesti). Malo ljudi se također trebaju zagrijati. Toplo pokrivanje bilo bi prikladno u ovom slučaju.

Gdje kupiti sve?

Kupnja dječjih proizvoda nužna je samo u pouzdanim trgovinama.

Ne biste trebali uzimati (posebno higijenske predmete) na tržištu ili nepoznatu trgovinu, pogotovo ako niste sigurni u kvalitetu prodane robe.

Svi lijekovi se strogo kupuju u ljekarni, uključujući i krema od pukotina u bradavicama.

S financijske točke gledišta, najprofitabilnije je kupiti predmete za bebu u velikim online trgovinama. U takvim trgovinama sve stvari imaju posebne certifikate koji potvrđuju kvalitetu robe.

Također u online trgovini možete kupiti proizvode koji se ne prodaju nigdje drugdje. Na primjer, japanske pelene su vrlo često krivotvorene.

I u online trgovini takve pelene će biti prave. To je zbog činjenice da je trgovina službeni zastupnik ovog proizvoda. To jest, surađuje izravno s proizvođačem. Naravno, u ovom slučaju, a cijena za njih bit će znatno niža.

Stvari koje možete učiniti bez

U bolnici ne smijete uzimati kozmetiku. Kategorizirano je nemoguće koristiti parfem ili snažno mirisne deodorante. Preveliki mirisi su kontraindicirani za bebe u prvim danima života.

Nije tajna da se od pojave bebe majka mijenja. Ona postaje vrlo nježna i neprestano poljubi dijete. Međutim, vrlo često žene zlostavljaju kozmetiku (prah, temelj).

Ako dodirnete dijete, on se može razdražiti kozmetikom koju vaša majka koristi. Zato ostavite šminku na izjavi. Jedina iznimka može biti maskara.

Znate li kada menstruacija počinje nakon poroda: mjesečni ciklus nakon trudnoće.

Što trebate uzeti u bolnicu: točan popis potrebnih stvari za mamu i novorođenče

Približava se pojam porođaja, a trudna se majka počinje okupljati u rodilištu. Bolje je unaprijed pripremiti sve što vam je potrebno, nego u žurbi da ne stavite nešto, a zatim se uzrujati. Prije nego što stigne uzbudljivi trenutak, saznajmo što da odvedemo u bolnicu za rodilište kako bismo se tamo osjećali ugodno. Popis se sastoji od neophodnih stvari i dokumenata. Uobičajeno ga podijelimo u tri vrećice: za porod, nakon poroda i za bebu. Četvrta torba, namijenjena za iscjedak, može se sakupljati, kako za ulazak u medicinsku ustanovu, tako i za rođake u trenutku otpuštanja.

Koje torbe je bolje staviti stvari?

Prema sanitarnim normama i pravilima (SanPin) zabranjeno je unositi torbe od kože, platna ili pletera u rodilište. Takvi materijali mogu postati distributeri mikroba i virusa. Preporučljivo je pakirati stvari u plastične vrećice. Torba bi također trebala biti prozirna kako se ne bi probila u nju u potrazi za pravom stvar dugo vremena. Hipotetski "tri vrećice" ne mogu se doslovno prihvatiti. Osoblje ustanove vjerojatno vam neće dopustiti da unesete 3-4 torbe.

Stavite na jednu prostranu torbu, stavite sve pripremljene stvari u nju, razbijte ih po sektorima, tako da znate gdje sve leži. Usput, možete kupiti gotovu torbu u trgovini ako pronađete onu koja vam odgovara. Ako vi ili netko iz vaših rođaka možete šivati, napravite svoju verziju "uznemirujuće aktovke" za ženu koja radi. Neke mame imaju dovoljno plastičnih vrećica s ručkama.

Koje dokumente trebam uzeti sa sobom?

Promatrajući liječnika tijekom cijelog razdoblja trudnoće, imat ćete veliki broj medicinskih dokumenata i potvrda. Neki od njih bi trebali biti odvedeni u zdravstvenu ustanovu. Počevši od 32. tjedna, unesite se u pravilo o prenošenju dokumenata s vama - rok postavljen od strane liječnika može se promijeniti na zahtjev vašeg djeteta. Ako sve ide dobro, do 36. tjedna, ići u kupnju, prikupiti alarmantan kovčeg s stvarima. Stavite u njega i sljedeće dokumente:

 • putovnica;
 • mjenjačnica trudnice s punim informacijama o tijeku trudnoće i rezultatima pretrage;
 • zdravstveno osiguranje, koje daje pravo na medicinsku njegu;
 • ako imate ugovor s medicinskom ustanovom, obavezno ga stavite;
 • Primici za plaćanje zasebne komore i za zajedničke isporuke ako odlučite koristiti ove usluge.
Razmjena kartica će dati opstetričaru sve informacije o tijeku trudnoće, tako da je kasno potrebno da ga cijelo vrijeme nosi.

Usput, što se tiče zajedničkog rođenja. Potrebni dokumenti i vašu srodnu dušu. Liječnici će zahtijevati putovnicu i zdravstvenu potvrdu svog supruga. To je učinjeno radi sigurnosti djeteta.

Koje se stvari pripremaju za porod?

Popis stavki koji će vam biti korisni pri rođenju je mali. Pravila službe u porodničkoj bolnici podrazumijevaju isporuku potrebne odjeće ženama u radu, ali možete uzeti papuče koje možete prati. Međutim, svaka opstetarska ustanova uspostavlja vlastita pravila, bolje znate o svom postojanju unaprijed. Teoretski, trebali biste prikupiti:

 • noćna suknja (labavost);
 • pitka voda (1 litra ili više, ako to želite);
 • ručnik (može biti dva);
 • baby sapun (tekućina);
 • jednokratni WC sjedala;
 • topla čarapa (ne vuna);
 • Možete uhvatiti video kameru ili kameru ako ih želite spasiti radosni povijesni događaj u životu svoje obitelji.

Stavite u torbu sa svojim stvarima i opremom za novorođenče, koje će mu staviti osoblje ustanove nakon poroda. Neke institucije koriste vlastite bebine za dojenje njihovih beba. Saznajte ovo pitanje unaprijed - možda nećete morati naplatiti haljinu novorođenčadi, samo za iscjeljenje. Zaračunavajte sljedeće:

 • prsluk, bodysuit ili bluzu;
 • pelene;
 • možete staviti klizače;
 • mala kapa

Mame koje prvi put rađaju često su zainteresirane za to je li moguće s njima unijeti hranu. Vjerujte mi - kad rodite, svakako ćete zaboraviti na bilo koju hranu. Ako želite nešto uzeti za zalogaj, možete se zalijevati na suho kandirano voće ili voće, kolačiće, krekeri. Kuhana jaja i juha će učiniti. Nemojte preopteretiti svoju "uznemirujuću aktovku" tako da ga ne možete podići.

Popis stvari za mamu nakon porođaja

Nakon rođenja, majka troši oko 3-5 dana s malim blagom u rodilištu. Što prikupiti za ovo razdoblje, koje bi stavke bile prikladne za majku koja je skrbila? Dodajte na popis stvari neke stavke ormara. Obavezno stavite alate koji koristite za osobnu higijenu. Stavite na vodu i hranu koju ste jeli prije rođenja. Ako želite izgledati atraktivno, zgrabite kozmetičku torbu, ali svakako pročitajte dodatna objašnjenja u zasebnom preglednom bloku. Za Vas smo pripremili potrebni popis.

odjeća

 • Očistite spavaćicu, ogrtač, papuče. Izaberite cut-out model koji omogućuje udobno dojenje. Neke rodiljne bolnice izdaju svoju odjeću, saznajte unaprijed. Stavite dva para toplih čarapa ako rađate zimi.
 • Trebamo poseban grudnjak za dojenje, ugrađen na bradavice s odvojivim džepovima. Takav proizvod će vam pružiti prikladnu hranu za bebe.
 • Ako bolnica ne ispušta rublje, uzmite hlače za jednokratnu upotrebu (pamuk, 3-5 komada) i postpartum jastučići.
 • Također ćete trebati jastučići ispod grudnjaka, koji savršeno apsorbiraju curenje mlijeka. Ako ih ne uzimate, sve će odjeće biti obojene, što će zakiseliti i početi mirisati.
 • Vodite brigu o liku - uhvatite puferski zavoj.
Korištenje zavoja odmah nakon isporuke pomoći će brzo vratiti lik

Higijenski proizvodi

 • Uobičajeni set za dnevnu njegu: četkica za zube, šampon, sapun, krema za njegu tijela, dezodorans (kugla), gel za tuširanje (vidi također: koji se može kupiti električna četkica za zube od 3 godine?). Jednokratni WC sjedala. Mommies, čije je porođaj završio u šivanju, može zatražiti nekoga da ih približi kako bi im donio najfiniji stupanj toaletnog papira.
 • Sredstva protiv pukotina na bradavicama. Odaberite onaj koji ne treba iscuriti. Pukotine se pojavljuju u mnogim mumijama i uzrokuju bol prilikom hranjenja. Uzrok je nepravilno vezanje novorođenčeta na grudi. Kupi Bepantin ili D-Panthenol.
 • Svijeće glicerina. Pomoć kod problema s stolicom.

Hrana, pribor za jelo, predmeti za odmor

Stavke koje su prikazane u ovom odjeljku, ne možete uzeti sa sobom na dan prijma u bolnicu. Svatko od njih može vam donijeti rodbina kada posjetite. Predmeti tablice mogu se ograničiti na šalicu i čajnu žličicu. Možete pisati na mobitel. Sastavili smo popis uzoraka:

 • Pitka voda. Uzmi karbonatnu vodu. Zaboravite - morate koristiti prokušanu vodu izlijevanu iz slavine za piće.
 • Proizvodi uzimaju one kojima vam je dopušteno jesti.
 • Šalica, vilica, žlica, ploča, ako se jela ne izdaju u bolnici.
 • Torbe za smeće. Komore roditeljske bolnice održavaju se u sterilnom stanju, pa ne stavljaju kante za smeće.
 • Kozmetika. Uzmi ga najmanje 3-5 dana.
 • Bilježnica i olovka. Možda želite napisati preporuke svog liječnika ili razmjenjivati ​​kontakte s prijateljima na odjelu. Časopis ili knjiga za slobodno vrijeme.
U nekim bolnicama za majčinstvo nude vrhunsku ukusnu hranu - možete pročitati recenzije o ustanovi u kojoj će trudna majka rađati.

Često se pitaju o lijekovima. Maternity bolnica je medicinska ustanova gdje, ako vam je potrebna, dobit ćete lijek za glavobolju, mučninu ili ozbiljnije lijekove. Majke koje znaju da će imati carski rez, trebale bi razjasniti popis potrebnih lijekova od liječnika maternice ili perinatalnog centra.

Dodatna objašnjenja za važna mjesta

Odgovorite na pitanja koja neizbježno proizlaze iz mame koji idu u bolnicu. Ljudi često pitaju o jastučići, pitajući se koji su najbolji za postpartum higijena. Ljekarne nude posebne puerperalne jastučiće, koje se mogu nazvati postoperativnim ili urološkim. Izrađen od materijala koji apsorbira vlagu do maksimuma. Dovoljno je jedno pakiranje. Ako mislite da možete dobiti s uobičajenim "noćnim" jastučićima, uzmite ih.

Navedene stvari, razgovarali smo o sapunici. Ne bi trebalo biti prikupljanje puno deterdženta. Možete uzeti sa sobom tekući sapun koji je dovoljan za vas i dijete. Postoji još jedna nijansa i povezana je s preporukama liječnika. Liječnici savjetuju ženu koja je rodila da potkopava svoje genitalije sapunom. Imajte na umu da postupak mora biti površan. Oprati vanjske šavove i površinu tijela sapunom, u svakom slučaju nemojte ga koristiti za čišćenje unutarnjeg prostora. Alkali, koji je dio sapuna, ima negativan učinak na vaginalnu sluznicu, osobito kada je upaljen ili oštećen tijekom porođaja.

Popis stvari za novorođenče

Zbirka odjeće i pribora za novorođenče je najprivlačniji trenutak za majku. Dodirivanje bebe odjeće, ona živi u očekivanju ogromne sreće. Približan popis izgleda ovako:

 • Jednokratne pelene. Veličina proizvoda 0 ili 1 (po masi 2-5 ili 3-6 kg). Dosta je paketa od 28 komada.
 • Sapun, naravno, beba. Možete uzeti tekućinu, jer čvrsto zgrabite sapunicu.
 • Proizvodi od higijene od pamuka (diskovi, štapići s graničnikom). Bit će potrebno očistiti uši i vrh mrvica, kako bi podmazali pupčanu ranu.
 • Mokro dječja maramice ili jednokratni rupčići.
 • Krema za djecu i pelena. Budući da ne možete predvidjeti reakciju djeteta na lijek, uzmite kremu u malu cijev.
 • Pelena. U pravilu, izdana u rodilištima. Ako mislite da više vjerujete u svoje stvari, uzmite 2 pamuka i 2 flanela (veličina - 60x90). Dopustite financijske mogućnosti - kupite raspoložive pelene.
 • Mekani ručnik.
 • Košulje, bluze, tijelo. Odaberite modele vezane vanjskim šavovima. Uzmi ih po stopi od jedan za svaki dan, oko 4-5 komada.
 • Ako bluza ima otvorene rukavice na remenima, stavite rukavice protiv ogrebotina.
 • Remen odijelo ili odijela od pamuka, 4-5 komada.
 • Pamučna ili flanelska kapa - izbor tkanine ovisi o sezoni. Kupite 2 stavke iste veličine.

Mi ćemo detaljnije razumjeti s pampers. Sumnje o njihovom broju, veličini i brandu ugrožavale su mnoge mlade majke. Zaboravite na gaze, reusable pelene i pelene, zaustavite samo na jednokratne pelene. Izaberite zaštitni znak prema vašem ukusu, ograničenje količine na mali paket. Kupi ono što vam se sviđa, ali na temelju naših preporuka. Nakon povratka kući s djetetom, bolje ćete pokupiti pelene.

Koje stvari treba poduzeti da se isprazni iz bolnice?

Odabir stvari za ispuštanje iz bolnice ovisi o doba godine. Većina žena brine o opremi novorođenčeta.

Ljeti možete doći kapom, prslukom ili svijetlom bluzom i klizačima. Osim toga, zamotajte bebu u tanku deku ili omotnicu. Nosite pamučnu odijelu za putovanje u automobilu.

Sada ćemo vidjeti što trebate uzeti mrvice rođene zimi. Dodajte topli šešir, zagrijanu omotnicu ili jumpsuit (po mogućnosti transformator) na ljetni set donjeg rublja. Bolje je prevoziti dijete u automobilu u vanjskoj odjeći, jer je teško staviti dječje sigurnosne pojaseve ispod pokrivača ili omotnice. Zapamtite - pravila prijevoza djece u autu zahtijevaju korištenje posebnog sjedala za automobil. Klizači, prsluk i kapa, koji se nose ispod vanjske odjeće, uzmi flanel.

Radosni događaj bio je u sezoni - ploviti opremom za bebu prema vremenu. Podigni se za žensku odijelu od mrvice, noseći ga pod toplim rubljem. Ako se iscjedak javlja na početku zime ili proljeća, upotrijebite set odjeće za hladnu sezonu, koju smo prethodno opisali. Glavna stvar - nemojte ponovno uvlačiti novorođenče, tako da se ne pregrije, pridržavati se razumne odluke.

Odjeća za majku treba biti udobna i primjerena vremenu. Malo je vjerojatno da ćete se moći jednostavno stisnuti u traperice koje ste nosili prije trudnoće. Želuca ne ide bez traga, a odjeća koja se dobro odvaja neće vam se osjećati nelagodno, čak i ako se uklapa. Odaberite labavu odjeću za svoju odjeću: suknju, haljinu, kardigan, sundress. Uzmi cipele s malom peta ili bez nje. Dopustite da se kozmetička torba izvadi iz kuće - također želite biti lijepi na nezaboravnim fotografijama.

Što ne bi trebalo donijeti u bolnicu?

Zapamtite da je vaš boravak u bolnici ograničen na 3-5 dana. Nema potrebe da se okupite kao da idete mjesec dana na more. Ukrasna kozmetika je pitanje sigurnosti djece. Kontakt s djetetom koje je upravo došlo na ovaj svijet trebalo bi biti apsolutno sigurno za njega. Prašak, sjenilo za oči, ruž za usne može se dobiti na bebinom tijelu i uzrokovati alergije. Maksimalno što si možete priuštiti je lagano zatamnjivanje trepavica.

Nemojte koristiti jake okuse. Dijete mora mirisati majku, koju prepoznaje kao prirodnu i zaštitu. Osjećajući prirodni roditeljski miris, beba dobro spava, dobro jede, udobno se navikla na novo okruženje. Zaboravite na lutku ako namjeravate hraniti bebu s majčinim mlijekom. Pacifier u bolnici - dodatni pribor. Dijete savršeno sisanje prsa i vrlo je zadovoljna.

Uzbudljiva uzbuđenja porođaja poznata je većini žena. Istodobno se brinete i radujte se, pripremaš se za najveće otajstvo. Praktičnost je dobra, i naravno, uzmite sa sobom sve potrebne stvari. Međutim, najvažnija stvar koju donosite u bolnicu je velika ljubav prema tome tko bi trebao biti rođen. Želimo vam najlakši porod, tako da će vaše blago biti zdravo i snažno rođeno.

Što treba poduzeti za dijete u rodilištu

2-3 tjedna prije rođenja, sve što je potrebno u maternici, u pravilu, već je postavljeno u paketima - stvari za majku, higijenske predmete, križaljke i, naravno, vrećicu s predmetima za novog člana obitelji. Ali, tako da majka ne mora mahnito zvoniti sve rođake nakon isporuke i voziti tata u trgovinama, trebali biste napraviti popis svih što trebate unaprijed. Posebno - s obzirom na činjenicu da neće sve bolnice za majčinstvo pružiti vam klizače, higijenske proizvode, pa čak i pelene.

Popis potrebnih stvari za bebu - skupljamo vrećicu u rodilištu!

 • Dječji sapun ili dječji gel za kupanje (isperite mrvice).
 • Pakiranje pelena. Imat ćete vremena za odlazak u gaze pelene kod kuće, a nakon poroda, vaša majka treba odmor - pelene će vam dati nekoliko dodatnih sati sna. Samo ne zaboravite obratiti pažnju na veličinu pelene i određenu dob. Dan obično traje oko 8 komada.
 • Tanke potkošulje - 2-3 kom. ili tijelo (po mogućnosti s dugim rukavima, 2-3 komada).
 • Klizači - 4-5 kom.
 • Tanke pelene (3-4 komada) + flanel (slično).
 • Tanke i tople kapice, u skladu s vremenom (2-3 komada).
 • Boca za vodu Ne postoji hitna potreba za njom (novorođenčad ima dovoljno majčino mlijeko) i ne možete sterilizirati bocu u rodilištu. Ali ako namjeravate hraniti bebu s mješavinom, unaprijed pitajte ovo pitanje (daju li boce u bolnici ili koje su mogućnosti za sterilizaciju).
 • Čarape (2 para).
 • "Ogrebotine" (pamuk rukavice, tako da dijete ne slučajno ogrebotine lice).
 • Također možete napraviti bez pokrivača (u bolnici će im se dati), ali vaš dom će, naravno, biti mnogo ugodniji.
 • Mokri maramice, krema za bebe (ako koža treba hidratizirati) i prašak ili krema protiv pelenskog osipa. Koristite ih samo ako je potrebno i ne zaboravite obratiti pažnju na datum isteka, sastav i oznaku "hipoalergenski".
 • Jednokratne pelene (položite na vagu ili mijenjati stol).
 • Ručnik (to je korisno za pranje, ali umjesto toga će biti tankog pelene).
 • Manikura škare za dječje marigolds (oni rastu vrlo brzo, a bebe često ogrebotina u snu).
 • Trebate li lutku - odlučite. Ali zapamtite da će biti puno teže odstraniti od bradavice nego da odmah nauče učiniti bez nje.


Nemojte zaboraviti pripremiti zaseban paket za mrvice na ispustu.

 • Pametno odijelo.
 • Tijelo i čarape.
 • Kapa + kapa.
 • Omotnica (kutak) s vrpcom.
 • Osim toga - pokrivač i topla odjeća (ako je zimi).


Evo, možda, sve što trebaju mrvice. Nemojte zaboraviti prati (ispraviti prah za bebu) i glačati sve odjeće i pelene prije nego što ih pakirate u čistu vrećicu.

I, naravno, razmotrite prvo kvalitetu i praktičnost odjeće, a tek tada - njegova elegancija.

Objavljeno 29. siječnja 2014. u naslovu: Trudnoća, djeca;

Još treba kremu ispod pelene. Naša duša je vrlo trulo i krema je vrlo spašena.

Šteta što kad sam tražila popis u rodilištu (prije godinu i prije 9 mjeseci), nisam vidio tvoj članak. Sve je poloţeno na policama, slikano u toĉkama. Mislio sam da bi ginekolog trebao dati ovaj popis, ali onda su mi rekli da nisu dali popis, a onda sam počeo pitati sve od svojih djevojaka i rodbine.
U stvari, uvijek nešto nedostaje nakon toga, ali je dobro da su rodbina blizu: oni će to prijaviti. Glavna stvar je da je sve potrebno za prvi dan i prvu noć nakon rođenja. Vjerujem da je glavna stvar ne zaboraviti dokumente: putovnicu, karticu trudne žene. Naravno, važna je odjeća za bebu i majku, a najmanje dva seta posteljine za majku (barem plahte), jer imam jednu vrlo prljavu u mojoj krvi.
Ipak, naravno, puno ovisi o doba godine: ako je hladno, trebate uzeti topliju odjeću, a ako je vruća, to je lakše (i za dijete i za majku).
Još jedna neophodna stvar je košuljice za dojku: kad stigne mlijeko, može izlijevati iz dojke i tla odjeću, kao i uzrokovati nelagodu. Još uvijek ih koristim, jer još nisam odvojio dijete od grudi.

Tražio sam sličan popis stvari - upitao sam u rodilištu gdje ću roditi pa su mi odgovorili: "Skupite sve kao da idete na more" - to je to :). Usput, u rodilištima će biti korisno uzeti termometar (po mogućnosti elektronski), baby ulje, pamučne jastučiće i posuđe (šalicu, tanjur, žlicu).

Pozdrav, gdje kupujete igračke za dijete? Uvijek imam "Svijet djetinjstva", uvijek kvalitetu i isporuku na visini. Gdje drugdje jesu hladna mjesta?

Nina, svakako unesite "pet kopecka" s oglasom "Svijet djetinjstva". Gdje je dijete rođeno i gdje su vaše igračke? Ne ostavljajte vrlo korisno mjesto. Budite zdravi.

Što treba uzeti u bolnicu: popis stvari za mamu i bebu?

Devet od najuzbudljivijih i sretnijih mjeseci u životu žene dolazi do kraja, postoji novi razlog za uzbuđenje - što trebate kupiti za rodilište? Koje bi stvari trebalo poduzeti s vama, tako da boravak u postpartum odjelu bude ugodan i za mladu majku i novorođenče? Trebate li pelene, a ako ih trebate, koliko? Koje su stvari prikladnije i bolje za prve dane života djeteta?

I sada ćemo više zaustaviti na ovom.

Što treba odvesti u bolnicu?

Većina popisa budućih majki zauzimaju predmete osobne higijene. Ne zaboravite uzeti češalj, pasta za zube i četkicu, nekoliko udobnih kućnih kostima (ili spavaćica). Svaka žena ima svoj popis.

Iskusna majka će vam reći da morate uzeti sa sobom sve što svakodnevno koristite kod kuće i koje ne možete raditi u bolnici. Ali postoje stvari koje trebate poduzeti:

 • Brtve (posebna gusta, prozračna ili pamučna površina);
 • Sapun, ručnik, toaletni papir i šampon (mali uzorkivači su vrlo povoljni);
 • Kućna odjeća;
 • "Njega" grudnjak i košuljice za njega, gaćice. Kako odabrati grudnjak za majke koje rade, čitajte ovdje;
 • Papuče koje se mogu oprati;
 • Roll papirnatih ručnika;
 • Posude (šalica, tanjur, žlica);
 • Postpartum zavoj (osobito ako postoji carski rez);
 • Mobilni telefon i punjač;
 • Dokumenti (putovnica, mjenjačka kartica, medicinska politika itd.).

Pelene za novorođenče

Već u postpartum odjel, mlada majka će morati brinuti o svojoj bebi sama. Medicinsko osoblje će vas savjetovati da svakodnevno promijenite odjeću vaše bebe u čistoj odjeći, a trebate ih promijeniti i ako joj novorođenče ispadne. I mala djeca često cure! Stoga je bolje unaprijed izračunati koliko kompleta čiste, promjenjive odjeće koju trebate poduzeti s vama.

Odlučite na sljedeće: Hoćete li koristiti pelene? Premda se sada perad smatra reliktom prošlosti, ali pelene će biti vrlo korisne u dječjem odjelu! Može napraviti dječji krevetić, kao i staviti je na krevet, tako da dijete ne boli na krevetu. Pelene udobno pokriti bebu, obrišite ga nakon čišćenja tepiha sklopljeno polenku pod glavu novorođenčeta nekoliko puta (to trik stvarno pomaže, ako je dijete često obiluje podrigivanje).

Još jedan savjet: ako ljeti putujete u bolnicu, tada jednostavne tanke pelene mogu zamijeniti vašu bebu odjeću, vrlo su udobne da ne prignu novorođenče. I pelena će uvijek doći do spašavanja, ako nema čiste odjeće pri ruci, a beba treba promijeniti odjeću. Savjetovali se kod majki da uzdaju više pelena s njima u rodilištu.

 • U toploj sezoni je bolje koristiti tanke pelene. Mogu zamotati mrvice, a onda neće biti vruće;
 • Zimske su fleksibilne pelene udobne, a one apsorbiraju i vlagu. Uzmite ih s vama da biste ih stavili pod glavu djeteta;
 • Za svaki dan trebat će vam prosječno 2-4 pelene, a ako novorođenče obilno regurgitirati, ta se brojka povećava na 5-6 pelena dnevno.

Koje je odjeće bolje uzeti u ljeto i zimi djetetu?

Ovisi o sezoni i vlastitim željama. Iskusne majke tvrde da je najudobnija odjeća za novorođenče su klizači (ili hlače) i potkošulje (ili bluze). Ako dijete pljune ili razmazati dio odjeće, nećete ih morati potpuno promijeniti, samo trebate promijeniti vrh ili dno.

U hladnoj sezoni, udobni dječji "mali ljudi". To jednodijelni kombinezon kroz koji dijete čvrsto zatvorene sve dijelove tijela, a noge ili ručke ostati topla, čak i ako je beba će se očitovati u krevetiću noću. No, obično nema potrebe da se tetošiti dijete, jer je u staračkom domu u zimi vrlo dobro utopiti iu komorama vruće ni na snijegu i gorko hladno.

Važno: razmotrite sve mogućnosti! Uzmite toplu odjeću s vama i vrlo lagane, tako da se beba može osjećati ugodno, ako iznenada postane vrlo vruća ili hladna u postnatalnom odjelu!

Ali odmah ne biste trebali poduzimati sve dječje stvari s vama, rodbina ili muž može vam donijeti sve što trebate kasnije. Pakiranje je potrebno za dijete u zasebnoj torbi i ostaviti ga na istaknutom mjestu kada idete u maternicu. Po prvi put nakon porođaja, za vas će vam biti dovoljno pelene, nekoliko dječjih nošnji (ili "mali ljudi") i malen paket pelena.

Ako niste sigurni kakvu odjeću treba odabrati za dijete, savjetujemo vam da kupite odijelo s prslukom i čvrste kombinezon. Ali nemojte kupiti previše odjeće iste veličine! Za nekoliko tjedana, ovo će biti malo dijete.

Bolje je kupiti 6-8 zamjenskih setova i redovito se vratiti kući zaprljanoj vašem mužu ili majci kako biste mogli donijeti čiste stvari sljedećeg dana. Ako vaša obitelj nema priliku svakodnevno posjetiti vas, onda je samo u ovom slučaju razlog za zalihe s velikim brojem dječje odjeće.

Dakle, za ugodan boravak s djetetom u rodilištima trebat će vam:

 1. 1-2 čista seta dječje odjeće za svaki dan.
 2. Pelene, kao i mali ručnik za bebu.
 3. Higijenske predmete (tekući baby sapun, vlažne maramice, krema ispod pelene).
 4. Jednokratne pelene od najmanjih veličina (po stopi od 6-8 komada po danu).

Ne treba toliko da se brine o djetetu u porodničkoj bolnici, ali mlade majke često uzimaju dugačak popis stvari koje čak i ne koriste.

Svaka bolnica ima vlastita pravila i popis potrebnih stvari pa je bolje da se usredotočite na to. Često, bolnica pruža majka i njezina beba sve potrebne i materinstvo može samo donijeti svoje osobne higijene predmete, odjeću za sebe i svoje dijete, posteljina.

Popis stvari na ispustu iz bolnice

Zimi, novorođenče je bolje nositi višeslojne. Zapamtite ovo kada ćete kupiti bebu odjeću za iscjedak iz bolnice. Najsvestraniji su omotnice - osebujni kutni duvet, koji može biti ukrašen čipkom, vrpcama ili vezom. U budućnosti, omotnica se koristi umjesto deka u kolicima tijekom šetnje, pa stoga odgovorno pristupa svom izboru. U teškom mrazu ispod omotnice, prvo stavite bebu na toplo odijelo ili "muškarac", a zatim - zimske suknje.

Idite hidratantno mlijeko u bolnicu. Pogodan je za njegu suhe kože novorođenčeta i za vaše lice i ruke!

Dodatne informacije o popisu stvari za novorođenče u videozapisu:

Bolje je da se mlada majka otpusti da bi odabrala odjeću koja će biti udobna, a ne ograničiti pokrete. Odmah nakon rođenja, žensko tijelo je daleko od idealnog, zato je bolje koristiti poseban zavoj, koji će podržati pruži trbušni zid, zategnuti trbuh i kožu. Mnoge majke vole biti odbačene iz rodilišta u haljinama i tunikama slobodne siluete, koje vizualno sakrivaju one dodatne funte.

Što treba odvesti u bolnicu

Popis stvari u bolnici

Što s vama odvesti u bolnicu: trebate li posuđe, posteljinu, jednokratnu pelenu, itd.? Ovo je pitanje postavljeno apsolutno svim budućim majkama. Naravno, puno ovisi o samom roditeljskom odjelu. U nekima čak i jela i šećer morate donijeti svoje. Ali postoji određena kategorija stvari koja bi trebala biti stavljena u torbicu svake buduće majke. Usput, na račun vrećica. Uz sportsku torbu, koju obično uzimate s vama na izletima, ne smijete im dopustiti ulazak u odjeljenje zbog sanitarnih standarda. Preporučljivo je ići u bolnicu s običnim plastičnim vrećama. Dakle, popis stvari i kratko objašnjenje.

1. Dokumenti. To je ono što prije svega trebate imati s tobom, nemojte ga skrivati ​​daleko. Morate imati putovnicu, policu osiguranja, zamjensku karticu i ugovor (ako napišete naknadu).

2. Mobilni telefon i punjenje. Ako nemate zajedničko rođenje, tada će bez mobilnog uređaja biti vrlo teško.

3. Bocu pitke vode. U prvobitnom rođenju može trajati i do 12 sati. Naravno, ne postoji želja za jesti tijekom razdoblja snažnih kontrakcija, ali da je pijete vrlo jednolično. Važno je da je voda bez plina.

4. Ako patite od varikoznih vena ili imate carski rez, pazite da uzmete elastični zavoj za noge.

5. Stavke za osobnu higijenu. Ručnik za sebe i dijete. Za bebu, kupite poseban kapuljač - vrlo povoljno. Četkica za zube, tijesto, češalj, šampon za vas, toaletni papir, sapun. Što se tiče jela odrediti unaprijed. Moguće je da popis stvari u bolnici uključuje vilice, žlice, šalice i tanjure. Osim toga, budite sigurni da zalijepite na sanitarne jastučiće. Preporučljivo je kupiti poseban postpartum, jer se dobro apsorbiraju. U prvih 3-5 dana krvarenje će biti vrlo jaka. U prvim danima nakon rođenja pojavit će se majčino mlijeko, au razdoblju stvaranja laktacije može doći puno više od potreba djeteta. Kako biste izbjegli njegovo propuštanje, oštećenje odjeće pomoći će posebnim jednokratnim linijama za grudnjak.

6. Odjeća i donje rublje. Od odjeće zgrabite haljinu i spavaćicu. Ovakav ogrtač je poželjan zglob - to je prikladnije. Zapamtite, glavno je osigurati brzi pristup djetetovom prsima. Hlače, izaberite iz prirodnih materijala i klasičnih oblika, zasigurno ne bič. Sanitarni jastučići moraju biti čvrsto pričvršćeni na njih. Izvrsna opcija za prve dane - hlače za jednokratnu upotrebu. Nabavite posebni grudnjak za skrbne mame s preklopnim šalicama. Papuče moraju biti prati. Možete uzeti postpartum zavoj. Redovito nošenje će ubrzati vaš oporavak, maternica će se aktivnije ugovoriti, a trbuh će brzo doći do svog normalnog, "pregenerativnog" oblika.

7. Kotlovnica ili električni čajnik. Prvi je, kao što znate, kompaktniji. Ako niste u plaćenom odjelu, onda su te stvari nezamjenjive. Majka skrbnika trebala bi više piti.

Sada što treba odvesti u bolnicu za dijete.

1. Košulje, klizači, odijela mogu se ostaviti kod kuće. Čak i ako nisi pristaša za prelet, to je pelena u bolnici - sama stvar. Uzmi komade 5 tankim i 5 toplo.

2. Pelene. Ponovno upotrebljive pelene izrađene od gaze, iako su "prozračne", nisu prikladne za upotrebu u terenskim uvjetima. Dijete u prva 2-3 dana nakon rođenja često defecati meconium (izvorni izmet), koji ima teksturu sličnu gline. Ako dodamo u ovu činjenicu činjenicu da nema uvjeta za pranje u rodilištu, tada ostaju samo jednokratne pelene. Ne brinite, oni su apsolutno sigurni. Uzmi svoju ambalažu s tobom. Preporučena veličina - 3-6 kg djeteta, kao 2-4 funti, može biti malena. Također možete dodati vlažne maramice na ovu stavku. Iako su mnoge dadilje i protiv takvih prednosti civilizacije, ova stvar u bolnici neophodna je. Uzmite u obzir da i dijete također prati, najvjerojatnije, neće imati mjesta. Je li to ispod slavine u sudoperu. Da biste spriječili osip od pelene, možete uzeti prašak ili posebnu mast za novorođenčad.

3. Iz činjenice da trebate odvesti u bolnicu, često uzrokuje kontroverznu raspravu. Kažu da se ugriza iz njega otežava, teško se naviknuti na dojenje. Naravno, sve je previše pretjerano. Dummy djetetu daju bebu za noću će dati barem nekoliko sati odmora svojoj majci. A ako dijete želi jesti, nema ga lutke, već će ga pljuvati i početi plakati. Naravno, postoje djeca koja se ne vole ili su ravnodušna prema pacifiera, ali ako je dijete "krik", takva mjera, može se reći, prisiljena je. Teško je svakih 20-30 minuta, danju i noću, staviti dijete na prsa, kada zapravo ne želi jesti.

4. Postavite na ekstrakt. Obično se sastoji od elegantnog deka, kuta, dječjih odijela, pelena, kape, rupčića. Možete uzeti ovaj komplet s vama u maternicu ili pitati svoje rođake da vam donose stvari prije iscjedbe.

A što da odvede u bolnicu kao zabavu besplatnim minutama, a ne da se ugodno osjećaš, je li moguće i potrebno uzeti kozmetiku? Ova se pitanja odnose na moderne buduće mumije, stoga ćemo napraviti mali TOP 3 nepotrebnih stvari za bolnicu.

1. Ukrasna kozmetika i parfemi u bolnici nisu potrebni! Prvo, jedva da imate želju za usmjeravanjem marafeta, a drugo, malo je slobodnog vremena za to. Novoizgrađeni mame provode svoje uobičajeno slobodno vrijeme na hranu, spavaju, razgovaraju telefonom i jedan na jedan. I treće, miris parfema i neka ukrasna kozmetika kao što je lak za nokte, vjerojatno se neće svidjeti djetetu, cimerima i novorođenčadi.

2. Lijekovi. Žene za njegu, mnogi lijekovi su kontraindicirani. Uzimanje lijekova sa mnom u bolnicu je pomalo glupo. Ako vam je potrebno nešto, liječnici će izvršiti odgovarajući sastanak i bit će vam tretirani. I samo-lijek je pun.

3. Pumpa za grudi. Preporuka da se izrazi mlijeko kako bi se povećala njegova količina beznadno je zastarjela. Mlijeko u ženi proizvodi se točno onako koliko dijete treba, čak i uz višak. I neopravdano i nesposobno korištenje pumpe za grudi dovest će do stvaranja pukotina u bradavicama.