Kako izbjeći propušteni pobačaj u ranoj fazi

Zdravlje

Takav fenomen kao propušteni pobačaj pojavljuje se u žena, bez obzira na njezinu dob. Zašto se trudnoća zaustavlja, pitate?

Sličan problem može se pojaviti kada se kombiniraju brojne okolnosti i čimbenici. Možete izbjeći ovu patologiju ako pratite sav savjet svojeg ginekologa i vodite brigu o svom zdravlju čak iu fazi planiranja zamišljanja djeteta.

Osim toga, apsolutno svaka žena koja planira postati majka, morate znati znakove fetalnog mraza. Ali ne trebate stalno razmišljati o izbijanju trudnoće i pokušati pronaći znakove tog problema.

Kakva je vjerojatnost propuštenog pobačaja? Zapravo, izbijanje trudnoće je vrlo rijetko.

No ipak, ako se upoznate s simptomima blijeđenja, jednostavno možete držati svoje stanje pod kontrolom.

Što je propušteno pobačaj?

Trudnoća trudnoće je razvojna patologija fetusa, o čemu većina majki nema ni trag. Trudnoća je prestanak rasta i razvoja fetusa. Drugim riječima - njegova smrt.

Koji je krajnji rok za trudnoću? Slična patologija može se pojaviti u svim fazama trudnoće, ali najčešće dolazi do smrti fetusa u prvom tromjesečju.

Naknadni razvoj može izazvati u tijelu sve upalne procese i druge neugodne posljedice.

Kako odrediti ovaj uvjet na vrijeme?

Pravilan rast i razvoj fetusa u svakoj fazi trudnoće ovisi o velikom broju eksplicitnih i implicitnih čimbenika.

Također se događa da određena konflucija slučajnih okolnosti može dovesti do zaustavljanja rasta i razvoja embrija. Taj se fenomen naziva propušteni pobačaj.

simptomi

Simptomi u ovoj patologiji su sasvim točni i njegova dijagnoza ne uzrokuje teškoće liječnicima.

Ali nemojte sebi napraviti dijagnozu. Ako imate bilo kakve sumnje, odmah se posavjetujte s liječnikom. Specijalist će provesti anketu i napraviti ultrazvuk.

Nakon toga, slika tijeka trudnoće postat će potpuno jasna: imate simptome smrznutog fetusa ili su to samo živci.

Znakovi

Često, prvi znakovi propuštenog pobačaja u ranoj fazi mogu se naći samo na sljedećem zakazanom posjetu ginekologu. To se može dogoditi nekoliko tjedana nakon nastanka ovog problema, budući da zamrzavanje fetusa izgleda gotovo nezapaženo, bez ikakvih očitih znakova.

Prvi signal koji može ukazivati ​​na pojavu problema može biti iznenadni prekid toksične reakcije tijekom propuštenog pobačaja.

Osim toga, svi očiti simptomi koji ukazuju na prisutnost trudnoće nestaju: bol u mliječnim žlijezdama.

Smanjenje bazalne temperature tijekom propuštenog pobačaja također je simptom problema.

U pravilu, žena koja je u ranoj trudnoći možda uopće ne daje nikakve važnosti za ove simptome.

Nažalost, čak i najiskusniji stručnjaci ne raspravljaju o tome kako precizno odrediti zamrzavanje fetusa kod kuće.

Ženski trbuh također se može povećati kao i prije, a krvni testovi mogu ukazivati ​​na trudnoću. Ali u isto vrijeme nije samo fetus koji se razvija, već prazna ljuska.

Dijagnoza i liječenje

Liječenje propuštenog pobačaja trebao bi početi tek nakon što stručnjaci naprave konačnu dijagnozu.

Tipično, ova patologija dovodi do pobačaja, a kada se otkrije, liječnik odabire jedan od sljedećih postupaka:

  • Pričekajte pobačaj. To će biti prirodni kraj blijeđenja zbog smanjenja placentnih hormona.
  • Ako je razdoblje trudnoće kraće od osam tjedana, liječnik može propisati posebne lijekove koji će izazvati pobačaj.
  • Također, stručnjak može propisati kiruršku intervenciju - curettage maternice. Nakon ovog postupka, terapija se provodi s antibakterijskim učincima. Nakon dva tjedna nakon operacije nužno se radi ultrazvuk radi procjene postoperativnog oporavka.

Potrebni pregledi i oporavak nakon propuštenog pobačaja

Liječenje započinje pregledom majke i oca kako bi se spriječilo daljnje patologije da ponavljaju.

Oba supružnika su testirani na hormone štitnjače i spolne hormone koji se pažljivo pregledavaju.

Ovi će postupci pomoći u utvrđivanju i uklanjanju uzroka koji su izazvali pojavu propuštenog pobačaja.

Nadalje, za prevenciju tijela, žena je propisana pažljiva kontracepcija i dobra ishrana, koja sadrži multivitamine. Takve mjere ne samo da ojačavaju tijelo već i pripremaju ženu za naknadnu trudnoću.

Kako izbjeći fetusno blijeđenje u budućnosti?

Kako izbjeći izbijanje, majke koje su imale ovu bolest počnu misliti već u fazi planiranja trudnoće.

Ginekolozi preporučuju da se nakon smrznute trudnoće neophodno posavjetovati s liječnikom kako bi se podvrgnuo individualnom pregledu.

Plan ovog istraživanja nakon propuštenog pobačaja je izrađen na temelju pojedinca i povijesti.

Standardni pregledi koji se pokazuju apsolutno svima za vrijeme perioda oporavka nakon fetalnog smrzavanja i planiranja ponovne koncepcije uključuju:

  • Ultrazvuk svih zdjeličnih organa;
  • test krvi koji će pokazati razine homocisteina i autoantitijela;
  • potezima, identificiranju mogućih bolesti urogenitalnih bolesti;
  • pregled štitne žlijezde;
  • ToRHC-kompleks, koji će pokazati da li su infekcije prisutne u tijelu, koje nose dio opasnosti za trudnice.

U zaključku, želio bih reći da je par koji planiraju imati dijete, mora imati ideju o tome očitovati propustili pobačaj i kako ga se može izbjeći.

To će omogućiti vrijeme kako bi se uklonili sve razloge nepovoljne trudnoće otkriti simptome i poduzeti potrebne mjere koje će znatno smanjiti vjerojatnost štetnih učinaka blijedi fetus.

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Pozdrav, imam 14 tjedana, ovdje je nekoliko dana počela zelenkasta iscjedak, a sad sam gledao na internet i vidio da bi to mogao biti uzrok zastoja voća i od tada imam paniku, ali sada ne mogu ići liječniku, reći nekome tko se suočava s takvim izlučevinama?

Djevojke savjetuju. Reba treći dan. nije mogla zatrudnjeti 7 godina, tako da kada je test pokazao dvije trake odjednom jurnu u juhu kako bi bili sigurni da je sve u redu. Prošli mjesec, 05/25/17, na ultrazvuku 15. srpnja, postavili su razdoblje od 2-3 tjedna. Nakon toga, nakon tjedan dana počeo sam premazivati, otišao u ginekologa, koji je postavio duphaston i cijelu hrpu tableta i rekao da ne postoji ništa strašno u mom iscjedak, ona je postavila svoje odaziv za 2 tjedna. Nakon tjedan dana uzimanja tableta neuspjeli rad nije prestao, otišao sam u drugom ginekologu koji me stavili u bolnici za čuvanje. Tamo, ultrazvuk i dijagnoza - propustili pobačaj u 5-6 tjednu, bez otkucaja srca. Ne razumijem, ako vjerujete u rezultate prvog ultrazvuka, imam samo 6-7 tjedana, a ne 11 kao što su stavili na mjesečno. Liječnik stavlja kontrolni ultrazvuk u 3 dana, ali odmah kaže da nema čuda. Čuo sam za krvne pretrage za hgch, ali nitko mi nije propisao. Vrijedi čekati ili već nema nade? Usput nemam mjesečnu regularna, jer oni žele ići, tako da mojoj računici, također, ne bi trebalo biti više od 7 tjedana.

Recite mi, bio sam na ultrazvučnom skeniranju prije 1,5 tjedna - trudnoću maternice u ranijem trajanju od 2-3 tjedna, rekli su je da ga ponovno uzimaju u trajanju od 2 tjedna kako bi odredili fetusno otkucaje srca. Tada sam mučila tjeskobu, cijelo vrijeme želim spavati, a prsa su mi se povećavala i postala osjetljiva. Sada nema znakova i dojka je preuzela istu veličinu, bradavice nisu osjetljive. Prije ultrazvuka, 4-5 dana, a mene mučili su strahovi da ako je to ST.

Bok Imam gestacijsko razdoblje od 10 tjedana, a ja sam ultrazvuk u 7 tjedana. Toksičnost nije prsa povrijediti malo do 8 tjedana, a sada uopće ne postoje znakovi, samo bol u trbuhu ponekad. Može li to značiti da se fetus zamrzao? Na liječnički imenovanje tek nakon 5 dana, ali bojim se da nešto nije u redu s djetetom

Dobro došli! Imam tri prekrasne djece. Najstarija kći ima 18 godina, sin ima 6 godina i najmlađi je 1 godina. Imam 38 godina, drugi brak i moj muž sanja o kćeri. Tako se dogodilo da nakon porođaja menstrualni ciklus ne uspije, a dojenje nema veze. Kada je beba imala šest mjeseci, otkrio sam da sam trudna 9-10 tjedana. Plod je već velik i pobačaj je zabranjen mužu. Prvi ultrazvuk je 12-13 tjedana, testovi su normalni. Drugi ultrazvuk je 20-21 tjedan u normalnom stanju, samo vrlo kratak cerviks, preporuka za stavljanje prstena. Na recepciji svog ginekologa rekla je da stavlja svijeće na 7 dana, a zatim staviti prsten i odaziv za dva tjedna. U dogledno vrijeme nisam mogao doći na recepciju, nazvao sam i rekao da mlađi nije dobro. Došla je tjedan dana, prošla pokrivač, odaziv za dva tjedna. Na razdoblje od 28 tjedana, voda je razbijala, za 1,5 dana moja djevojka je bez vode. Vode su bile sjajne, poput suza, rekla je doktor pri ulasku u bolnicu. Uzi je potvrdio srce, ali veličina i težina moje djevojke me dovela u paniku. Zaustavila je razvoj za 22 tjedna, kao... Pokreti opipljive palpitacije slušali su posljednji. Dijete je drugo dana dijete koje je težilo 480 g. Vidjela je svoje sićušne ruke i noge, rast se ne zna, ali babica koja je rodila, ona je bila na podu ruku do lakta. Njezin tihi krik nije ništa za usporedbu, nakon oko sat vremena nestala je. Prolaze tri tjedna, a ja plačem noću, tako da nitko nije vidio, nije moguće zaboraviti. Na sva moja pitanja, kako bi se razvoj mogao zaustaviti, ali se nastavio kretati i slušati otkucaje srca, odgovor je jedan... bilo što moglo biti... i isti izraz - "Nemate li tri zdrave djece plačući" Kako tako?