prvi pregled je loš rezultat. Što učiniti u ovom slučaju?

Rođenja

Djevojke, dobra večer svima! Zapisujem ovaj post za svakoga tko se suočava sa sličnom situacijom - lošim rezultatima prvog pregleda - i baš kao da tražim odgovore na Internetu na moja pitanja. Kratka pozadina: Imam 35 godina, u Sechenovki je (u Yelansky) zabilježen prilično iskusni liječnik (KMN) u korporativnom osiguranju. U 12. tjednu, prvi se screening održao u Sechenovki. Krv za slobodni hCG i PAPP-A je uzeta istog dana kao ultrazvuk koji je mjerio fetalni TAP i prisutnost nosne kosti. Ultrazvučno skeniranje obavljeno je točno 3 minute, a na temelju ove inspekcije parametri su ispunjeni u dokumentu koji je bio pridodan mojim podacima o obliku davanja krvi. Ovi ultrazvuk: TVP-1 mm, nosna kost - N (normalno). Donirana krv u petak.

Sada priča: u srijedu sljedećeg tjedna, nakon što sam se prethodno dogovorio s liječnikom koji me promatrao telefonom kako bih razgovarao o rezultatima testa krvi, jedva sam nazvao liječnika.

Liječnik ne govori ništa osim jedne: rezultati su loš, hitan za genetiku! Na sva moja pitanja (blago rečeno, bio sam samo u transu) odgovorila je samo na jednu stvar: još uvijek ne razumijete ništa, idite na genetiku. Razgovor se održava u 18 sati. Nakon ovog razgovora, ja se naletim na Sechenovku da zakazam sastanak za genetiku i vidimo se! ona još nije otišla kući i pristala prihvatiti me.

Kratki razgovor: povećani kombinirani rizik od dijabetesa (1: 182). Rizik od krvi 1:50, starosni rizik 1: 208. Preporuka je dodatno invazivno istraživanje. Liječnik je rekao da jedva imam vremena za biopsiju choriona i analiza se daje samo za 5 genskih abnormalnosti, amnio bi trebao biti učinjen u 16. tjednu. Posebno je preporučila Amnio, budući da se ova studija smatra zlatnim standardom medicine (rezultat analize 42 genetske abnormalnosti). Pitao sam se o neinvazivnom genetskom testu (koji se obavlja u Ruskoj Federaciji oko 2 godine), a ona mi je rekla, primijetivši što on radi u klinici Majka i dijete (poslan u SAD) i negdje na Moskovskom državnom sveučilištu (radi u našem ruskom laboratoriju), Opet sam primijetio da se analiza vrši samo na 4 genske devijacije (uključujući i dijabetes).

Želim napomenuti da je liječnik bio što točniji i detaljnije objasnio sve, ali ne bih htio potaknuti naš razgovor. Umjesto informativnog. Čini mi se da je s trudnicama nekako mekša, ali kako je razumijem, sve genetike su reosiguravatelji i moraju pokriti svoje rizike. I mogu ih pokriti samo slanjem trudne žene u amnio.

Odlučio sam napraviti američki neinvazivni test i stručni ultrazvuk.

Provodio sam test u klinici "Majka i dijete" (donio sam krv, otac djeteta dao je struganje s obraza). Stručni ultrazvuk učinio je s Te Sergejom Aleksandrovichom (na internetu je mnogo recenzija o ovom uzistu). Od sebe, zabilježit ću - ovo je izvrstan stručnjak za svoje poslovanje, sve mi je savršeno objasnio, provjerio sve pokazatelje, smirio se, pa čak i rekao na pod (nije bio u zabludi). Šteta je što takve liječničke jedinice.

Analiza je koštala 50 tisuća rubalja (napredovala sam), rezultati su nakon 13 dana (hvala Bogu, niski rizik za sve pokazatelje).

Zaključci: djevojčice, rezultati pregleda - ovo nije rečenica, to je samo definicija populacije trudnica s povećanim rizikom (dob, itd.). Potrebno je učiniti daljnja istraživanja kako bi bila mirna. Invazivne procedure imaju alternativu!

Hvala na pozornosti! Sve zdrave djece!

Prvi pregled tijekom trudnoće: što dijagnostičari gledaju?

Svake godine medicinska istraživanja postaju sve složenija i detaljnija.

Čak i prije 10 do 15 godina, riječ "screening" nije ništa pričalo trudnicama, a sada je taj postupak uključen u obvezni skup ispitivanja svake trudnice u našoj zemlji.

Općenito, pregled u medicini odnosi se na skup mjera usmjerenih na određivanje specifičnih pokazatelja koji su odgovorni za određeno stanje organizma.

Ukupno, tijekom trudnoće, ovaj postupak se provodi dvaput i naziva se, prvo i drugo screening trudnoće.

Skup aktivnosti koje čine ovaj postupak uključuje:

 • ultrazvuk fetusa, namijenjen detaljnom ispitivanju kako dijete razvija;
 • uzimanje krvi iz vena za biokemijsku analizu.

Prvi pregled se smatra najvažnijim za određivanje rizika. Tijekom dijagnostike mjereni su sljedeći parametri:

 • veličinu područja vrata fetusa na ultrazvuku;
 • razine hormona: humani korionski gonadotropin (hCG) i plazma protein (PAPP-A).

Da li prvi pregled?

Naravno, iako su takve studije praktički obavezne pri registraciji na antenatalnu kliniku i vrlo poželjne za pružanje u rodilištu, nitko ne bi prisilio majku da prisilno povuče ultrazvučni pregled i krv neće biti skupljena.

Međutim, prije svega, to je u interesu majke u radu. Zašto?

Provodi se kako bi upozorio na trudnu majku da postotak njezinog djeteta ima kromosomske patologije, kao što je Downova bolest, Edwardsova bolest, nedostatke u strukturi živčanog sustava, leđne moždine ili mozga, što će kasnije dovesti do smrti fetusa ili teške invalidnosti.

Takvi su pregledi posebno važni za sljedeće kategorije trudnica:

 • ispod 18 i starijih od 35 godina. Žene tih dobnih razdoblja najviše su izložene riziku pobačaja djeteta i izrazu kongenitalnih malformacija u fetusu;
 • prije rođenja djece s genetskim patologijama;
 • imaju nasljedne bolesti i genetske patologije u obitelji;
 • povijest pobačaja, propušteni pobačaj;
 • rade u opasnoj proizvodnji ili su prethodno liječene fetotoksičnim (opasnim za fetus) lijekove.

Za ove žene prvi se screening obvezatan jer su u opasnosti; Svi ovi faktori mogu potaknuti abnormalnosti u razvoju djeteta.

Ostatak budućih majki ionako i dalje nudi liječnicima da se taj postupak provede za vlastitu sigurnost. Naposljetku, znajući da je sve u redu s bebom je vrlo dobro za vaše zdravlje, a suvremena ekologija i zdravlje nacije nisu tako dobri da ne idu dalje istraživanje.

Kada napraviti prvi pregled?

Prvi perinatalni prikaz provodi se između 10. i 14. tjedna. Međutim, najtočniji rezultat dobiva se u intervalu od 11. do 13. tjedna, kada možete točno pratiti razinu hormona u krvnom serumu i veličini dječjeg ogrlice, a također možete jasno pratiti njegovu strukturu, razvoj unutarnjih organa i udova pomoću ultrazvučne dijagnostike.

Osim toga, u ovom razdoblju uspostavljena je KTR - veličina fetusa kocciksa-parietalna, koja pomaže u daljnjem razjašnjenju vremena isporuke i korespondencije razvoja djeteta s očekivanim trajanjem trudnoće.

Norme i pokazatelji

Što je to što dijagnostičari traže tijekom screeninga? Budući da se ovaj postupak sastoji od dvije etape, potrebno je svaki od njih posebno reći.

Prvi se dijagnosticira ultrazvučnim strojem. Upućuje:

 • odrediti mjesto embrija u maternici, kako bi se uklonila mogućnost ektopične trudnoće;
 • odrediti broj fetusa (bez obzira jesu li jednostruka ili višestruka trudnoća), kao i vjerojatnost višestrukih ili višestrukih višestrukih trudnoća;
 • odrediti održivost fetusa; u razdoblju od 10-14 tjedana, njegovo srce je jasno vidljivo, kao i kretanje udova, koji određuju održivost;
 • o definiciji gore spomenutog KTR-a. Usporedba je s podacima o posljednjoj menstruaciji trudnice, nakon čega se točnije trajanje trudnoće automatski izračunava. Kod normalnog razvoja fetusa, razdoblje KTR-a će se podudarati s gestacijskom dobi u odrasloj dobi, koja se dostavlja do datuma menstruacije;
 • pregled anatomije fetusa: tijekom tog perioda vizualiziraju se kosti lubanje, kosti lica, udovi, primordija unutarnjih organa, posebice mozga, i odsutnost patologija velikih kostiju;
 • na najvažniju stvar u prvom pregledu - određivanje debljine ovratnika. Obično bi trebalo biti oko 2 milimetra. Zadebljanje nabora može ukazivati ​​na prisutnost genetskih bolesti i nedostataka. Osim toga, kako bi se identificirala patologija, ispitivana je veličina nosne kosti, ona također može pokazati prisutnost genetskih defekata u fetusu;
 • kako bi se utvrdilo stanje placente, njezinu zrelost, način vezanja na maternicu, kako bi se razumjelo moguće prijetnje trudnoće povezane s njegovim poremećajima.

Prema podacima ovog ultrazvuka već su provedena biokemijska ispitivanja krvnog seruma za hormone hCG i PAPP-A. Njihova razina može prikazivati ​​promjene.

Na povišenim razinama hCG može se dijagnosticirati:

 • višestruka trudnoća;
 • dijabetes trudnica;
 • Downova bolest i druge patologije;
 • Nepravilno uspostavljena gestacijska dob.

Niska razina ljudskog korionskog gonadotropina obično ukazuje na ektopičnu trudnoću, moguće kašnjenje razvoja fetusa, prijetnju pobačaju.

Hormon PAPP-A je protein koji je odgovoran za normalno funkcioniranje posteljice.

Njezin pad u odnosu na normu može biti dokaz sljedećih problema:

 • prisutnost Downovog sindroma ili Edwardsa;
 • prisutnost genetskih patologija;
 • propustili pobačaj.

Loše izvedbe

Da biste saznali za lošu izvedbu, naravno, veliki je stres za trudnu majku.

Međutim, upravo je to razlog zašto se screening sastoji od dva stadija: kako bi se ultrazvuk koristio, prije nego šokirao ženu koja je radila s lošim krvnim testom, odbacila mogućnost višestruke trudnoće, netočne uvjete njezinog tijeka, mogućnost ugroženog prestanka ili ektopične trudnoće.

Osim toga, odmah ne pada panika (čak i uz iskreno loše rezultate prvog testiranja). Pored njih, postoji nekoliko metoda za određivanje genetskih patologija tijekom trudnoće. Obično ih propisuje genetičar nakon pregleda podataka.

To mogu biti postupci za uzimanje amnionske tekućine ili placentne biopsije radi razjašnjavanja podataka dobivenih tijekom pregleda. Već se na temelju ovih dodatnih dijagnostičkih metoda može govoriti o jednoj ili drugoj pretpostavljenoj dijagnozi.

Osim toga, drugi metoda probira može poslužiti drugom screeningu, koji se provodi kasnije: u 16. i 20. tjednu trudnoće. Nakon ovih istraživanja, slika će biti što jasnija.

U svakom slučaju, treba imati na umu da prvi perinatalni probir nije konačna dijagnoza za bebu. Namjera je samo izračunati rizike i izgraditi pretpostavke o mogućim kretanjima.

Osim objektivnih pokazatelja, uvijek postoji vjerojatnost netočnosti u istraživanjima i individualnim karakteristikama organizma trudne žene u kojoj će se pokazatelji screeninga razlikovati od norme, no fetus će se razviti sasvim normalno.

Stoga, čak i kod najnepovoljnijih predviđanja, postoji vjerojatnost da neće biti opravdana.

loš rezultat pretrage (((

Iako je prekasno, ali napisat ću... Ja sam liječnik... SD može biti u bilo kojoj obitelji! nije nasljedna bolest, to je pogrešna podjela kromosoma (stres, infekcije, samo nesreća itd.) čak i ako su vaši rođaci živjeli 100 godina i da nikada nisu bili djeca smrti i takva djeca... krvlju možete puno odrediti uz savršenu opremu i tehnologija... koja, nažalost, u našem bivšem sovjetskom prostoru nije toliko.

Dobro došli! Molim te, molim te! Ovdje pišete da su rezultati pregleda loši, nadam se da ste rođeni zdravog dječaka?


Djevojke, shvaćam da je tema oduvijek bila raspravljena! No, ipak, ako možete otkazati pretplatu, nakon lošeg rezultata prvog pregledavanja, kako je to išlo? kako si ti djeca?

a onda su pozvali i rekli da su rezultati bili neprikladni i morala sam otići u Kalugu da dobijem genetiku... Vozila sam tamne misli, ali sjedim na igle i igle.

Želim kratko reći svoju priču za druge buduće mame! Prošle sam godine zatrudnjela s 2 djece. Prvo imam 15 godina, moje dobi imalo je 36 godina. Tako je prvi pregled pokazao 1:95 (Downov sindrom). Posjetio sam više od jednom 4 genetičara, najiskusnijeg u Omsku, kao rezultat histerije za 2 mjeseca. Zastrašujući ton, sve me genetike nagovore da napravim bušotinu, koristeći različite metode pritiska. Jedan je liječnik rekao: "A znate da nije tako lako odbiti Down! Cijeli život ćete platiti alimentaciju kroz sud! "Ja i moja rodbina bili su užasnuti! Na posljednjem prijemu pred povjerenstvom, molio sam liječnika da kaže što bi učinila na mom mjestu! Nakon što je ponovno pogledao svoje dokumente, upitala je: "A što je s drugom vrstom krvi vašeg djeteta (postoji li test antitijela)? Pa onda postoji mogućnost gubitka djeteta. "Bio je to posljednji i glavni argument u prilog činjenici da nikada neću napraviti pukotinu! Ispada da kada probodite krv djeteta i majka se može miješati! Ako majka i dijete imaju različite rhesus, onda postoje lijekovi koji sprečavaju učinke miješanja i ako različite skupine krvi - tada takvi lijekovi još ne postoje i ništa se ne može učiniti. Stoga, prije donošenja odluke, procijenite sve posljedice, sve prednosti i nedostatke! Uostalom, liječnici mogu puno propustiti, iz nemara ili neznanjem! Usput, imao sam zdrave djevojke, hvala Bogu, i mogao sam je izgubiti!

Zato će prvi pregled biti učinjeno samo ultrazvukom, neću donirati krv

Što ako je prvi pregled loš

Sva prava na materijale objavljene na stranicama zaštićena su autorskim pravima i srodnim pravima i ne mogu se reproducirati niti koristiti na bilo koji način bez pismenog dopuštenja vlasnika autorskih prava i stavljanja aktivne veze na početnu stranicu Eva.Ru portala (www.eva.ru) pored s korištenim materijalima.
Za sadržaj izdanja promotivnih materijala nije odgovoran. Potvrda o registraciji medija br. FS77-36354 od 22. svibnja 2009. v.3.4.44
© Eva.ru 2002-2018

Mi smo u društvenim mrežama
Kontaktirajte nas

Naša web stranica koristi kolačiće za poboljšanje performansi i poboljšanje učinkovitosti web mjesta. Onemogućavanje kolačića može uzrokovati probleme s web lokacijom. Ako nastavite koristiti web stranicu, prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Pomoć, loš rezultat prvog pregledavanja.))))

Stranice projekta Mail.Ru Children ne dopuštaju komentare koji krše zakone Ruske Federacije, kao i propagandne i anti-znanstvene izjave, oglašavanje, vrijeđanje autora publikacija, ostalih panelista i moderatora. Također se brišu sve poruke s hipervezama.

Korisnički računi koji sustavno krše pravila bit će blokirani, a sve ostale poruke bit će izbrisane.

Možete kontaktirati urednike projekta putem obrasca za povratne informacije.

pitanja

Pitanje: Što može utjecati na rezultate probiranja za prvi trimestar trudnoće?

Dobro došli! Došlo je do loših rezultata pretraživanja. Uzi 12 tjedana normalno, krvni test pokazuje Downov sindrom - VISOKI RIZIK. Stajao sam 1: 124. Ne razumijem kako to može biti! Imam 21 godinu. Nije bilo genetskih aberacija u rodu. Uskoro treba postojati drugi pregled. Što može utjecati na rezultate ove studije? Tijekom prvog pregleda pušio sam i uzimala hormonske lijekove - duphaston i deksametazon. Može li to utjecati?

U takvoj situaciji, doista, uporaba ovih lijekova mogla bi utjecati na rezultate screeninga. Također, rezultate probiranja može utjecati stres, alkohol i kava, stoga pokušajte biti što je moguće mirniji kada ponovno pregledate.

Imam 23 godine, visina 167 cm, težina 45 kg. Trudnoća je druga, prvo dijete je zdravo. U obiteljima rodbina nema odstupanja.
Prošli mjesec bio je 16. studenog. Je li ultrazvuk 08.02.11. Ultrazvučni pregled 11 tjedana, KTR 36 mm.
Donacija krvi, tijekom razdoblja u kojem je imala gripu.
Rezultati analize:
Datum prikupljanja krvi: 02/09/11
Razdoblje trudnoće na datum uzimanja uzorka krvi 10 tjedana 5 dana (iako na obliku ultrazvukom kroz 11 tjedana)
procijenjeni datum rođenja 02.09.11
Rizik od dobivanja Downovog sindroma 1: 1425
Pojedinačni rizik 1:46
HCGb koncentracija 156,39 ng / mL, medijan 59,43, mama 2,63, točno.
PAPP-A Koncentracija 302,45mU / L, medijan 1401,90, MoM 0,22, korekcija MoM 0,20
Može li bolest gripe utjecati na rezultate ispitivanja?

Potrebno je ponovo konzultirati s genetičarom, pokazujući mu rezultate obaju projekcija, jer samo u slučaju osobnih konzultacija, u ovom slučaju, možete dobiti odgovore na svoja pitanja.

Imam jedan prozor koji je pokazao pozitivan rezultat od 1:62 u razdoblju od 14 tjedana. Premjestio sam drugi prikaz na 20 tjedana 1: 682. Ne sjećam se prvog dana posljednjeg menstrualnog razdoblja, rekao je otprilike, a iz ovoga se približno naziva i pojam. Kada je liječnik popunio uputnicu za screening, točno je naznačeno da je razdoblje točno, ali to nije bilo slučaj, a težina je naznačena dva tjedna prije same studije (screening). Po ultrasima sve dobro. Uzmu krv iz našeg grada i šalju ga u drugi grad radi ankete, mjesec dana, pregled jednom. Odbio sam kordocentezu. Recite mi da prvi pregled ne može prikazati točan rezultat zbog nepravilne gestacijske dobi?

Da, ako je gestacijska dob bila pogrešno određena, rezultati prvog pregleda bit će netočni.

Može li se upotreba glukokortikosteroida putem nebulizatora utjecati na rezultate pretrage? Osim toga, prije tri tjedna bilo je ozbiljan napad astme (s hospitalizacijom), a sad nisam tako zdrava. S obzirom da imam 38 godina (moj muž je 42) i službeno (mjesečno), termin je postavljen tjedan dana kasnije od rezultata dvaju ultrazvučnih istraživanja, ima li smisla osloniti se na valjane rezultate?

Nažalost, u takvoj situaciji gotovo je nemoguće postići objektivne rezultate iz konvencionalnog biokemijskog pregleda. Jedina pouzdan način za određivanje kongresne kromosomske patologije u ovom slučaju je kordocenteza.

Što može biti izravna indikacija za invazivnu dijagnozu? osim dobi (38) i težine (100kg). Ultrazvuk ne otkriva patologije. Nije potrebno oslanjati se na pouzdanost rezultata krvi. Što tražiti da donese odluku?
Već imam dvije zdrave djece (dvije carske rezove u povijesti), ožiljak na maternici, adhezije. Ne bih volio invazivne intervencije s takvim podacima, samo zbog starosti i vlastite znatiželje :), ali ne želim bezbrižno liječiti svoj život i zdravlje djeteta.

Nema strogih indikacija za cordocentesis, budući da je ova metoda invazivna i u nekim slučajevima predstavlja prijetnju razvoju trudnoće.

Puno vam zahvaljujemo na specifičnim i brzim odgovorima.

Mi smo uvijek sretni što vam možemo pomoći.

Zdravo, objasnite mi rezultat. Imala sam 27 godina. Težina je bila 45. fb-hCG 32.7 ng / ml 0.89kor.m. PAPP-A 3,28 mlU / ml 0,82, ultrazvučni pregled KTR od 60,8 mm, trudnoće KTP 12 + 3, trudnoća na datum skupljanja 13 + 1, nabiranje vrata 1,4 mm 0,89 m, kvalifikacija u mjerenju NT da, RIZICI ZA biokemijsko uzorkovanje uzorka uzorka, rizik + NT je manji od 1: 10.000 nižih por. dvostruki test 1: 4272 ispod graničnog praga. rizični rizik 1: 830 trisomija 18 + NT je manji od 1: 10.000 ispod granične granice. Molim vas, prenesite rezultat tako da razumijem da je moj ginekolog rekao da ne razumije ništa u njemu, čini se normalnim, ali ovaj odgovor ne odgovara meni. Hvala unaprijed, čekajući vaš odgovor.

Prema rezultatima provedenih istraživanja, vjerojatnost da dijete ima genetske patologije je minimalna.

Pozdrav, objasnite rezultate pretraživanja:
Imam 32 godine. Težina 55,5 kg, ne pušim, ne pate od dijabetesa.
fb-hcg-21,6 ng / ml-0,35 Corr. MM.
PAPP-A 3,09 miU / ml- 1,22 Scor. IOM
KTR 49 mm
Razdoblje trudnoće na CTE 11, 3
Nosivost vrata - 1,2 mm
Rizici na datum uzorkovanja:
Biokemijski rizik + NT-1: 8085 ispod pore. prekid
Dvostruki test 1: 8085 ispod toga. prekid
Dobni rizik 1: 404
Trisomija 18 + NT 1

Rezultati ankete su unutar normalnog raspona, pri samom ispitivanju zabilježeni su rizici razvoja abnormalnosti fetusa: Biochemical risk + NT-1: 8085 je ispod pore. cut-off,
dvostruko test 1: 8085 ispod. cut-off, starosni rizik 1: 404.

Dobro došli! Imam 38 godina. Blizanci na prirodan način.
Za 10 tjedana. 1 dan - PAPP-A - 5381,10, IOM - 2,56, IOM HCG - 2,57. Nizak rizik od dijabetesa. Na ultrazvuku (nije MHC) sve je normalno. Na AFP-u su rekli da ne moram to uzeti.
Rezultat je mogao biti pod utjecajem netočne težine: u smjeru bio je 60 kg, ali u stvarnosti u trenutku uzimanja analize bio je 62-63 kg? Trebam li proći AFP?

U ovoj situaciji nema razloga za zabrinutost. Pogreška pri određivanju težine majke ne utječe na izračunavanje rizika od djeteta s Downovim sindromom. Nema potrebe odrediti razinu AFP-a, međutim, ovaj ispit možete položiti po volji.

Prvi pregled pokazao je rezultat od 1: 156. u trenutku kad sam u bolnici s tonom, svi su mi testovi dobri, i moj je ultrazvuk dobar, čak i liječnici nisu očekivali takav rezultat! Imam 12 tjedana trudnoće!

"prvi pregled pokazao je rezultat od 1: 156" - to je prilično visoki rizik od genetske patologije kod djeteta. Međutim, pokazatelji screeninga i ultrazvučnih znakova genetske patologije ne mogu biti kriteriji za konačnu intrauterinu dijagnozu fetalne genetske patologije.

Imam 40 godina staru težinu 97 kg. 13 punih tjedana. Druga prirodna trudnoća. Pobačaji, pobačaji, nasljedne genetske bolesti u povijesti roditelja ne. Prvo dijete je zdrava 11-godišnja djevojčica. Ultrazvuk u MGS: 12 tjedana veličina fetusa odgovara tjednima trudnoće. Vidljiva je nosna kost. Debeli. ovratnik. 2,1 mm
U dogonku prošao test krvi za PAPP-A i hCG (To je bio pun 13 tjedana u vrijeme isporuke). U prvih 6 tjedana trudnoće, prema receptu liječnika, uzela je duphaston (2 p / dan, angiovit, folacin)
Rezultati analize:
HCGb -16.56 ng / mL; medijan 41,45; MoM 0.4; Korekcija MoM je 0,4;
NT - 2,1 mm; medijan 1,51; MoM-1.39; MM korekcija - 1,39;
PaPP-A-629,23 mU / L; medijan 4226,9; MoM-0,15 Ispravite MMS - 0,20
Ginekolog (traži naknadu), tragično je rekao da odmah dolazim na genetiku i počela sam panika.
Ne bih se trebala brinuti, pa nemojte mi pomoći da to shvatim, molim vas?

Prije svega, pokušajte se smiriti, a ne paničariti. Prema rezultatima ultrazvuka koje ste naveli, navedeni parametri u potpunosti odgovaraju normi. Prema biokemijskom pregledu, slika je nešto drugačija. Smanjenje razine humanog korionskog gonadotropina (hCG ili HCGb), kao i smanjenje PAPP-A može ukazivati ​​na povećani rizik od djeteta s Downovim sindromom ili s ostalim kromosomskim abnormalnostima. Međutim, na rezultate pregleda moglo bi utjecati mnogi čimbenici - stres, živčani naprezanje i uporaba raznih lijekova. Stoga, u ovoj situaciji, plan djelovanja trebao bi biti sljedeći:
1. smirenost i isključivanje stresnih situacija koje mogu utjecati na rezultate naknadnih anketa.
2. Osobno se savjetujte s genetičarom, upoznajte liječnika s rezultatima ultrazvuka i prvog pregleda.
3. Pazite da ponovno podvrgnete biokemijskom pregledu u 16-18 tjedana trudnoće. Više informacija o pripremi za ovu anketu i tumačenje rezultata pretrage možete pronaći ovdje: Probiranje za drugi trimestar trudnoće.
4. U istom razdoblju (16-18 tjedana trudnoće) trebate podvrći stručni ultrazvuk u centru koji se bavi prenatalnom (antenatalnom dijagnozom) - ultrazvučni liječnik mora imati visoku kvalifikaciju i iskustvo u takvim studijama.
5. Samo ako stručni ultrazvuk ili drugi rezultati pregleda pokazuju promjene koje ukazuju na visoki rizik od djeteta s kromosomskim abnormalnostima, izvršit će se amniocenteza (povlačenje amnionske tekućine) ili cordocenteza (uzimanje krvi pupkovine pupkovine za analizu) pojašnjenje dijagnoze.

Pozdrav, moje pitanje odgovara mojim pokazateljima od 11 tjedana trudnoće. Hgch 12.29 mMe ml.median 49.9.MoM 0.25.PPP 11527 mMe m.median1337.MoM 8.6215

Navedite svoju težinu za vrijeme uzorkovanja krvi za analizu? Jeste li uzeli lijekove uoči istraživanja? Pomoću tih informacija bit će moguće preciznije odgovoriti na vaše pitanje.

Puno hvala! Vaš je odgovor smirio i podržao me. Je li ga konzultirala genetičarka Selivanova M.M. Vidio je kako se vaš odgovor čak dogovorio o 2 Uzi. Njegov odgovor je manje od 2% rizika i invazivne metode nisu mi prikazani. Ali jučer sam napravio drugi ultrazvuk (18 tjedana). U istom MGC na Tobolsk. Sve je bilo normalno sve dok nisam rekao Selivanovu o analizi i konzultacijama. Odmah sam pronađena hidronefroza bubrega fetusa (iako je imala 13 tjedana bez spavanja u duši) desno-8 mm lijevo-5 mm i rekla da je odmah potrebno učiniti placentabiopsiju - napokon, hidronefroza je HA marker. I da sam odgodio vrijeme nakon probira - morala sam odmah izvršiti invaziju i ne posavjetovati se s sumnjivim genetičarima. Liječnik, po mom mišljenju, doveo je rezultate ultrazvuka na željeni rezultat, placentobiopsiju. Sada liječnik nije utvrdio nikakve vidljive velike patologije na ultrazvuku. Na ultrazvuku u 13 tjedana vizualizirana je nosna kost. Sada, u 18 tjedana, postalo je točka. K Imam dječaka. I tekućina u bubrezima fetusa, čitao sam, prilično je česta pojava. Koje će rješenje biti pravi? Da biste ovo istraživanje učinili - da biste poduzeli sve rizike za sebe ili ne - i poduzmite sve rizike za sebe.

Molimo navedite veličinu bubrega fetusa u ovom trenutku trudnoće kako biste dobili odgovarajuće savjete o ovom pitanju. U slučaju da, prema ultrazvučnoj dijagnostici i biokemijskom pregledu, ostaje rizik od djeteta s abnormalnim razvojem, preporučuje se ponovo konzultirati s genetičarom kako bi odlučio je li potrebna dodatna metoda ispitivanja i isključiti abnormalnosti fetusa. Više informacija o interpretaciji rezultata pretrage možete pročitati klikom na vezu Screening za drugi trimestar trudnoće.

Veličina bubrega desno - 8 mm, lijevo 5 mm. Dječak od fetusa Nažalost, nije bilo sadržaja informacija iz konzultacija s genetičarom. Samo je inzistirao da je invazivna metoda vrlo opasna.
Informacijski sadržaj drugog trimestra, prema genetičkoj, iznosi 5%.
Dakle, odluka da me uzme. Bilo je potrebno dobiti medicinsku izobrazbu ili ne baviti se rođenjem u to doba.
Hvala na odgovorima.

Draga Svetlana, odluka, stvarno, ostaje samo za vas. Nažalost, u ovoj situaciji, cordocentesis ili amniocenteza su jedine metode koje mogu dati točan odgovor na postavljeno pitanje - da li dijete ima kromosomske anomalije ili ne. Razmislite o tome što se događa ako znate točnu dijagnozu. Ako odlučite da u svakom slučaju ostanete sa svojim djetetom, nema puno smisla riskirati njihovo zdravlje.

Dobro došli!
Želio bih čuti mišljenje stručnjaka o mom pitanju.
Imam 38 godina. Datum zadnjeg menstruacije je 01.09.11. Znam točan datum začeća - 14.09.11.
Ultrazvuk za prvi screening učinio je 16.11.11 - točno u 9 tjedana trudnoće, prema mojim proračunima liječnik je rekao da su rezultati ultrazvuka izvrsni, ali istovremeno stavlja termin na ultrazvuk - 11 tjedana + 2 dana.
Krv za isti screening dana 11/21/11 u 9 tjedana. + 5d.
Do 8 tjedana uzimala sam Duphaston 2 tablete / 2 p / dnevno. U rodu bolesnika s dijabetesom nije, kći od 10 godina.

Ultrazvuk ispituje datum trudnoće prvog dana posljednjeg menstruacije, stoga takva odstupanja u trajanju trudnoće. Stvarno trebate proći kroz drugi trimestar trudnoće i zajedno potražiti liječnika genetičara. Nažalost, naš medicinski odbor bez točnih biokemijskih podataka o pregledu ne može pouzdano odgovoriti na vaše pitanje. Međutim, kako biste se smirili i izuzeli grubo abnormalnosti fetusa, preporučljivo je konzultirati genetičara sada i nakon drugog pregleda. Pročitajte više o pregledu pretraživanja u nizu članaka klikom na vezu Screening.

Dobar dan Imam 40 godina. Čekaju 7 djece. Ultrazvuk je učinio 28.01.2012g. Termin je 12 tjedana. Debljina okvira 1.4 mm. CTP 47 mm. Hypertonus na stražnjem zidu. Moja težina je 78,7 kg. Ne pušim. Predao je analizu na screeningu 30.01.2012g. Rezultati šokiran mi samo hCGb 34,5 NT 1.4 PAPP-A 574,7 Korr.MOM 0,83 1,14 0,35 Down sindrom visokog rizika. Rizični rizik 1:90 Ograničenje rizika 1: 250. Procjena rizika 1: 240. Iskreno, ne razumijem ništa. Dali su smjer prenatalnom centru na ulici 800 godina Moskve. Reci mi što da radim. Hvala unaprijed. Uzeo je 2 dana prije toga, ali Shpu 4p d Ujutro je napravila svijeću s papaverinom i otišla na probni test. Može li to utjecati na analizu.

Rizici fetalne kromosomske patologije je vrlo visoka, posavjetujte se s liječnikom genetičar za osobne inspekcije, pregled svih rezultata dobivenih tijekom ispitivanja i odlučivanja o potrebi daljnje istrage: amniotsentnez isključiti prisutnost kromosomskih anomalija kod fetusa. Upotreba podataka o lijeku ne bi mogla utjecati na rezultate ankete. Pročitajte više o screeningu za prvi trimestar trudnoće klikom na vezu: Screening.

Šokiran sam. Recite mi gdje je bolje da ga pregleda genetičar. I dok čitam s interneta, amniocenteza je vrlo štetna za fetus i veliki rizik od pobačaja.

Ispitivanje genetike može se obaviti u mjestu prebivališta, u smjeru ginekologa. Amniocenteza se provodi pod kontrolom ultrazvučnog stroja i, kao i kod bilo kakve intervencije, uvijek postoji rizik od komplikacija, ali u pravilu se taj postupak provodi brzo i bez komplikacija. Vi odlučujete hoćete li sami provesti taj ispit ili ne, nakon savjetovanja s liječnikom. Pročitajte više o screeningu prvog tromjesečja trudnoće u nizu članaka klikom na link: Screening.

Pozdrav, imam 23 godine, prvi put sam donirala krv 15-16 tjedana, težina je naznačila točan i određeni rok, ali telefonska poruka došla je do konzultacija da hitno moram ići na genetiku, analiza nije rekla bi li to moglo značiti da je moja je dijete u opasnosti?

Promjene u parametrima tijekom pregleda tijekom trudnoće mogu ukazivati ​​na kršenje razvoja fetusa, pojavu kromosomske patologije ili pojavu prijetnje pobačaju. Preporuča se da se što prije dogovorite s genetičarom kako biste napravili točnu dijagnozu i izračunali rizik od rađanja fetusa s kromosomskom abnormalnosti, kao i predvidjeti budući tijek trudnoće i trudnoće. Pročitajte više o pregledu pregleda klikom na vezu: Screening.

Pozdrav, želim čuti mišljenje stručnjaka o mom problemu. Ja sam 22 godine star 74 godine starim pušim europsku utrku 12 tjedana i 4 dana gustim ovratnikom 1,5 ktr 59. rezultat biokemijski rizik + NT

Promjene u parametrima tijekom pregleda tijekom trudnoće mogu ukazivati ​​na kršenje razvoja fetusa, pojavu kromosomske patologije ili pojavu prijetnje pobačaju. Preporuča se da se što prije dogovorite s genetičarom kako biste napravili točnu dijagnozu i izračunali rizik od rađanja fetusa s kromosomskom abnormalnosti, kao i predvidjeti budući tijek trudnoće i trudnoće. Pročitajte više o pregledu pregleda klikom na vezu: Screening.

Pozdrav, želim čuti mišljenje stručnjaka o mom problemu. Ja sam 22 godine star 74 godine starim pušim europsku utrku 12 tjedana i 4 dana gustim ovratnikom 1,5 ktr 59. rezultat biokemijski rizik + NT

Prema ultrazvučnom pregledu veličina fetusa odgovara razdoblju od 12 tjedana i 5 dana, TVP 9 je debljina ovratnika u gornjoj granici norme. Preporuča se prestati pušiti i konzultirati genetičara. Pročitajte više o pregledu pregleda klikom na vezu: Screening.

Dobar dan! Dob na dan pregleda 36,4, težine 70 kg. Ultrazvuk pojam 11 + 4, KTR 51mm, TVP 1,2mm. Dobiveni su rezultati 1 pregleda: hCG 62 ng / ml, PAPP-A 4,23 mMe / ml. Prema izračunima starosti rizik od 1: 191, biokemijski rizik T21 1: 2009, u kombinaciji rizik od T21 1: 8591, trisomija 13/18 + NT

Prema ultrazvučnoj dijagnozi fetalnog CTE, to odgovara 12 tjedana trudnoće. TVP je unutar normalnog raspona, razina hCG je unutar normalnog raspona, razina PAPP-A je također unutar normalnog raspona. Dobni rizik razvoja kromosomske patologije je prilično visok, ostali rizici su manji od rizika od populacije. Preporuča se konzultirati se s genetičarom radi provođenja osobnog pregleda i, ako je potrebno, odlučiti o potrebi dodatnog pregleda. Pročitajte više o pregledu pregleda klikom na vezu: Screening.

molim vas, objasnite, koja je ova zvijer takva godina rizika? To su statistike, ali ne i pojedinačni? Uostalom, osobni pokazatelji (krv, ultrazvuk) su dobri. Hvala ti

S godinama, rizik od fetalne patologije povećava se nekoliko puta. Preporuča se ponovno prikazivati ​​razdoblje od 16-18 tjedana trudnoće i ako je potrebno konzultirati se s genetičarom za provođenje osobnog pregleda, usporediti sve podatke dobivene tijekom pregleda i, ako je potrebno, odlučiti je li potrebno provesti dodatno ispitivanje. Pročitajte više o pregledu pregleda klikom na vezu: Probiranje za drugi trimestar trudnoće.

Dobar dan! Na datum ultrazvuka, moja dob je 30, težina 92, treća trudnoća. Prvi dječak trudnoće 3890 g, prirodno isporuka, 2 trudnoća - pobačaj smrznuta u rujnu 2011. u razdoblju od 8-9 tjedana.
Vizualizirani su ultrazvučni indeksi stvarne trudnoće: KTR-71, TVP-2.4 mm, nosni kosti-2.9, prsti i prsti. Rizik za TVP b. Dauna 1: 342. Diangoz: trudnoća 13,2 tjedana. Preporuka: amniocenteza. Molim Vas, recite mi zašto je prema TVP-u taj rizik bio stavljen, jer su norme za ovo razdoblje 2.5-3 mm? Vrijedi li se brinuti o pokazateljima i pristati na pukotine, jer postoji rizik od komplikacija zbog postupka amniocenteze?

Prije nego trošenje amniatsentez ili cordocentesis (što znači sve invazivne metode dijagnosticiranja kromosomskih abnormalnosti), morate proći biokemijski probir (provjeriti razinu hCG, AFP i slobodnog estriola u krvi), a isto tako, poželjno je da stručne ultrazvučne centre koji se bave prenatalne dijagnoze kongenitalna malformacije. Ako u vašem gradu ne postoji takav centar, pokušajte pronaći ultrazvučnog dijagnostičkog liječnika s najvišim kvalifikacijama. Samo ako su rezultati probira, kao i ultrazvuk rezultati ukazuju na povećan rizik da će roditi dijete s kromosomskom abnormalnosti, potreban vam je osobni konzultacije doctor- genetičar, tijekom kojih ćete morati odlučiti o potrebi za invazivne dijagnostike. Za više informacija o obavljanju biokemijske pretrage krvi, kako bi se utvrdilo stupanj rizika da dijete od kromosomskih abnormalnosti i kongenitalnih malformacija, kao i tumačenje rezultata ovog istraživanja, možete pročitati u rubrici: Screening drugog tromjesečja trudnoće. Više o promjenama u ženama i fetusu možete pročitati u različitim fazama trudnoće, mogućim zdravstvenim problemima u svakoj fazi trudnoće i kako ih nadvladati, kao i potrebnom iznosu liječničkog pregleda u svakoj fazi trudnoće. kompleks naših članaka o trudnoći po tjednu: Kalendar trudnoće.

Dobar dan! Imam 25 godina, težine 61 kg, posljednje mjesečno 30.01. Od 6 tjedana Prihvaćam Djufaston do 3 m, tako da dva spontana pobačaja prije, kako pokazuju rezultati ankete. - Niska progesterona. Za period od 10 tjedana, dan je dan vhgch0.7 mem i papp 0.41 megohm. Napisao "rhizik na VVR

U proteklih 12 tjedana rekla je da je sve normalno tamo, ktr 50mm, komirtsev.prostir 1.7, no vizualizacija je vizualizirana, bili su jako uplašeni, rekli su da misle o odlasku u Kijev.

U tom slučaju, morate proći biokemijski probir (provjeriti razinu hCG, AFP i slobodnog estriola u krvi, kao i da se ponovno ultrazvuka na 15-16 tjedana trudnoće period) procijeniti stanje fetusa i izračun rizika fetusa rođenja s kromosomske abnormalnosti. U tom slučaju, ako drugi biokemijski screening bude nepromijenjen, tada se neće tražiti dodatno ispitivanje, inače. Preporuča se konzultirati liječnika genetičara kako bi odlučili o potrebi za amniocentezom. Za više informacija o obavljanju biokemijske pretrage krvi, kako bi se utvrdilo stupanj rizika da dijete od kromosomskih abnormalnosti i kongenitalnih malformacija, kao i tumačenje rezultata ovog istraživanja, možete pročitati u rubrici: Screening drugog tromjesečja trudnoće. Više o promjenama u ženama i fetusu možete pročitati u različitim fazama trudnoće, mogućim zdravstvenim problemima u svakoj fazi trudnoće i kako ih nadvladati, kao i potrebnom iznosu liječničkog pregleda u svakoj fazi trudnoće. kompleks naših članaka o trudnoći po tjednu: Kalendar trudnoće.

Imam 23 godine. Visina 155, težina 39,8 kg. Testiran sam za AFP i hCG u 13 tjedana. Odlučite se za rezultate analize hCG -2.168 mama, AFP - 2.081m. Koje patologije može imati dijete? Liječnici ne znaju zašto je rezultat. Predložite zbog prijetnje pobačaja i maternice u dobrom stanju. Može li rezultat ovisiti o tome?

U tom slučaju, uzrok povećanja hCG i AFP može biti kao povećani ton maternice, uzimanje lijekova koji sadrže progesteron, višestruke trudnoće, kao i pojavu fetalnih kromosomskih abnormalnosti. Da pojasnimo dijagnozu, morate proći kroz biokemijske probira (provjeriti razinu hCG, AFP i slobodnog estriola u krvi, kao i da se ponovno ultrazvuka na 15-16 tjedana trudnoće period) procijeniti stanje fetusa i izračun rizika fetusa rođenja s kromosomske abnormalnosti. U tom slučaju, ako je drugi biokemijski pregled nepromijenjen, tada nije potreban dodatni pregled, inače se preporučuje da se posavjetuje s genetičarom liječnika kako bi odlučio o potrebi za amniocentezom. Za više informacija o obavljanju biokemijske pretrage krvi, kako bi se utvrdilo stupanj rizika da dijete od kromosomskih abnormalnosti i kongenitalnih malformacija, kao i tumačenje rezultata ovog istraživanja, možete pročitati u rubrici: Screening drugog tromjesečja trudnoće. Više o promjenama u ženama i fetusu možete pročitati u različitim fazama trudnoće, mogućim zdravstvenim problemima u svakoj fazi trudnoće i kako ih nadvladati, kao i potrebnom iznosu liječničkog pregleda u svakoj fazi trudnoće. kompleks naših članaka o trudnoći po tjednu: Kalendar trudnoće.

Dobar je rizik za fetus 1/461, KAT 51mm, to je rizik za fetus.
HCGb 109,00 ng / ml, medijan 44,89, MM korekcija 2,70
PAPP-A 1136,00 mU / L, medijan 1995,86, korekcija MM 0,65
Molimo odgovorite što je rizik od bolesti u djeteta.

Razina hCG je malo viša od normalne. Za kontrolu potrebno je ponovno ispitati razdoblje od 17-18 tjedana. Za više informacija o obavljanju biokemijske pretrage krvi, kako bi se utvrdilo stupanj rizika da dijete od kromosomskih abnormalnosti i kongenitalnih malformacija, kao i tumačenje rezultata ovog istraživanja, možete pročitati u rubrici: Screening drugog tromjesečja trudnoće. Više o promjenama u ženama i fetusu možete pročitati u različitim fazama trudnoće, mogućim zdravstvenim problemima u svakoj fazi trudnoće i kako ih nadvladati, kao i potrebnom iznosu liječničkog pregleda u svakoj fazi trudnoće. kompleks naših članaka o trudnoći po tjednu: Kalendar trudnoće.

Dobar dan Danas sam bio na ultrazvuku, trudnoći 10 tjedana i 1 dan.. liječnik nije volio TVP = 2,3mm. kaže da je previše za 10 tjedana ((((((poslano za screening, ali to će biti za 3 dana.) Ne mogu naći mjesto za sebe, recite mi, ovo je puno za moj pojam.

Prije svega, pokušajte se smiriti, a ne paničariti. Promjena debljine ovratnika ne jamči točnu dijagnozu, osim TBI, veličina nosne kosti je važna za dijagnozu (mjereno od početka 12. tjedna trudnoće). Neophodno je napraviti krvni test za biokemijske markere (pregled probira). Ne zaboravite da rezultati analize mogu utjecati psiho-emocionalni preopterećenje i tjelesni napor prije skupljanja krvi i raznih lijekova. Ako je moguće, u trenutku ispitivanja potrebno je isključiti učinak gore navedenih čimbenika na tijelo. Samo u ovom slučaju rezultati pretraživanja bit će točni. Za više informacija o obavljanju biokemijske pretrage krvi, kako bi se utvrdilo stupanj rizika da dijete od kromosomskih abnormalnosti i kongenitalnih malformacija, kao i tumačenje rezultata ovog istraživanja, možete pročitati u rubrici: Screening drugog tromjesečja trudnoće.

Zdravo, molim vas, recite mi hoće li to uvelike utjecati na rezultat prikaza netočne težine. Napisao sam 77, iako sam u vrijeme analize bio 61?

Pokazatelj podataka utječe na ponovni izračun mjernih jedinica ili za prijevod ovih numeričkih vrijednosti u IOM-u. Samo nakon dobivanja rezultata ankete, ako postoje izražene promjene, preporuča se da se više puta savjetuje s genetičarom za ispravno izračunavanje podataka. Više o provođenju biokemijskog krvnog testa može se procijeniti kako bi se utvrdilo stupanj rizika da beba ima kromosomske abnormalnosti i kongenitalne malformacije, kao i interpretaciju rezultata ove studije u našem odjeljku: Screening za prvi i drugi trimester trudnoće.

Danas sam dobio rezultate screeninga i panika, okrenuo sam se 35 godina, ovo je drugo dijete, prva djevojka je skoro 12 godina i ona je apsolutno zdrava. Moja težina u to vrijeme bila je 64,7 kg, 11 tjedana + 1 dan, BPR-43 mm, rezultati ultrazvuka su dobri, sve je normalno, postoji pogreška u rezultatu (ili možda kratko vrijeme sjetve u vrijeme uzimanja uzoraka krvi je 19 tjedana. oni stavljaju najvišu 1: 5, što ih vodi pri određivanju je li pogreška u roku (želim se nadati da ovo nije pogreška) ne daje točan rezultat. Hvala unaprijed.

Ponovno prenesite sve podatke iz obrasca za odgovor (razina biokemijskih oznaka, označavajući mjerne jedinice u kojima je određena njihova razina u krvi). Pomoću tih informacija bit će moguće preciznije odgovoriti na vaše pitanje.

Dobar dan! Imam 35 godina. Druga trudnoća. Prvo dijete je zdravo. U vrijeme probira težina je 58 kg. Rezultati KTR = 56 mm. VP = 1,9 mm. Kosti nosa = 2,1 mm. Gestacijski period krvi 12 tjedana + 1 dan, ultrazvuk 12 tjedana. Pokazatelji: Svob.beta-podjedinica CG 26,00 IU / l / 0,576 Mm; PAPP-A 6,408 IU / l / 1,919 Mm. Trisomija 21 = osnovni rizik 1: 220, osobni rizik 1: 4407; trisomija 18 = osnovni rizik 1: 518, osobni rizik 1: 10352; trisomija 13 = osnovni rizik 1: 1629, individualni rizik 1: 32583. Na dnu postepka: za liječnike, individualni rizik od 1: 101 i više (1: 102, 1: 103). Molim Vas, recite mi da je sve normalno ili postoje li kakvi razlozi za rizik, jer U W / C, liječnici uopće ne žele objasniti. Hvala ti.

Rezultati ultrazvuka i biokemijskog pregleda u potpunosti su u skladu s normom. Osnovna razina rizika za trisomiju 21, odnosno rizik od djeteta s Downovim sindromom, objašnjena je samo vašom dobi (tj. Ona se postavlja automatski, bez analiziranja rezultata pretraživanja i ultrazvučnih podataka). Za više informacija o obavljanju biokemijske pretrage krvi, kako bi se utvrdilo stupanj rizika da dijete od kromosomskih abnormalnosti i kongenitalnih malformacija, kao i tumačenje rezultata ovog istraživanja, možete pročitati u rubrici: Screening drugog tromjesečja trudnoće. Više o promjenama u ženama i fetusu možete pročitati u različitim fazama trudnoće, mogućim zdravstvenim problemima u svakoj fazi trudnoće i kako ih nadvladati, kao i potrebnom iznosu liječničkog pregleda u svakoj fazi trudnoće. kompleks naših članaka o trudnoći po tjednu: Kalendar trudnoće.

Pomozite da dešifrirate rezultate pregleda 1:
29 godina, visina 163, težina u trenutku isporuke 44,7 kg
u vrijeme isporuke 11 tjedana 0 dana:
ktr 48 mm bpr 18 mm ozh 47 mm db 6 mm tvp 1,9 mm
nosne kosti +, kosti lubanje + koroidni pleksus +, struktura mozga +, kralježnica + želudac + prednji trbušni zid + mjehur + udovi, broj otkucaja srca 156
chorion na stražnjem zidu, preklapa područje vn.zeva 14 mm
debljina koriona iznosi 10 mm, unutarnji promjer vrećice žumanjaka je 4,6 mm
miometrij je povišen
b-hCG - 148.619 ng / ml (laboratorijska norma 14.21-114.7)
PAPP-a - 1377,98 mMe / ml (norma 1.15-9.21)
Meni se čini ili postoji pogreška s normama PAPP laboratorija?
Ja ću biti zahvalan unaprijed.

U slučaju da su oba u smislu prihvaćene norme i indikatora razine PAPP-A otkrivene u vašoj krvi, postoje iste mjerne jedinice - vjerojatnost pogreške (mehanička) je vrlo mala. Uobičajena stopa PAPP-A za vašu gestacijsku dob je PAPP-A, jednaka 3,1 mMe / ml (ovo je prosjek za težinu od 50 kg i više). Povišene razine PAPP-A u krvi, kao i povećanje razine hCG u krvi, mogu biti očitovanje povećanog rizika od djeteta s kromosomskim abnormalnostima, uključujući Downov sindrom. Da bi se razjasnila situacija, screening će se morati ponoviti, u razdoblju od 17-18 tjedana. U drugom biokemijskom pregledu, bit će potrebno odrediti razinu AFP, hCG i slobodnog estriola u krvi (u ovoj fazi trudnoće, razina PAPP-A nije određena). Prema rezultatima pregleda, vaš ginekološki liječnik će moći odrediti budućnost taktike trudnoće. Možda će vam trebati dodatna (cjelodnevna) konzultacija genetičara. Veličina fetusa ultrazvukom je nešto niža od normalnih vrijednosti za određeno razdoblje trudnoće. Ultrazvučno skeniranje također će se morati ponoviti tijekom razdoblja od 17-18 tjedana. Više informacija o biokemijskom pregledu tijekom trudnoće možete pročitati u našem odjeljku: Probiranje drugog tromjesečja trudnoće.

Uostalom, smanjena PAPP razina ukazuje na Downov sindrom ili kromosomske abnormalnosti, zar ne? kada je mjerenje veličine fetusa na ultrazvuku, rekao je da fetus odgovara razdoblju od 11 i 4, iako je zapravo bilo 11 i 0. Ispada da je u vrijeme ultrazvuka, fetus je suprotno više od brojke za 11 tjedana. I indikator PAPP može biti 100 puta veći od standarda, jer ako se mMe / ml i mMe / l razlikuju samo u 1000, a 1,37798 spada u norme laboratorija?

Naravno, ne može se isključiti mogućnost pogreške prilikom izdavanja obrasca ili tijekom samog pregleda. Ako želite provjeriti rezultate ankete, pokušajte dati drugi zahtjev laboratoriju gdje ste podigli testove (rezultat bi trebao biti pohranjen u bazi podataka). Također možete ponovno uzeti krv za HCG i PAPP-A u drugom laboratoriju. Vrijednost 1,37798 mMe / ml spada u laboratorijske norme. Razina hCG je blago povećana (to može biti uzrokovano povećanjem tonusa maternice, u trenutku ispitivanja). Dijagnostička vrijednost, prije svega, povećava razinu hCG, kao i upitnu točnost u određivanju razine PAPP-A u krvi. Što se tiče rezultata fetometrije: najvažniji pokazatelj za određivanje stupnja rizika od djeteta s kromosomskim abnormalnostima - TVP (debljina ovratnika) - je normalan. Veličina CTE, DB i BPD može varirati unutar prilično širokih granica, liječnik ultrazvučne dijagnostike, provodi ispit, procjenjuje stupanj razvoja fetusa u skladu s fetometrijskim tablicama uspostavljenim u svom ultrazvučnom stroju.

Dobar dan Objasnite značenje analize. Činjenica je da je liječnik na odmoru, primalja osigurava da je sve u redu. I ja sam nervozan.
Rizični rizik: 1: 1442
Vrijednost rizika od trisomije 21 - 1: 1174
Rizik trisomije 21: ispod praga

Razina hCG-a je nešto viša od norme, međutim, ako su rizici ugroženog pobačaja ili uzimanje progesteronskih lijekova, te vrijednosti izravno ovise o gore opisanoj situaciji. Preporuča se ponovno provesti biokemijsko probira na 16 tjednu trudnoće (trostruko testiranje), nakon primitka rezultata ispitivanja, trebali biste se konzultirati s genetičarom kako biste adekvatno usporedili podatke, izračunali rizik razvoja kromosomskih abnormalnosti fetusa i, ako je potrebno, provesti dodatno ispitivanje: amniocentezna. Pročitajte više o screeningu tijekom trudnoće. pročitajte članak serija klikom na link: Screening za prvi i drugi trimestar trudnoće.

Razina hCG je malo viša od normalne - koliko je to opasno? što prijeti?
Nije uzela progesteronske lijekove. Genetika u mom gradu br.
Zabrinut sam da sam ozlijeđen lijekovima u prva tri tjedna trudnoće

U ovom slučaju, preporuča se provesti probni pregled u razdoblju od 16 tjedana trudnoće i usporedbom svih podataka koji će biti moguće adekvatno procijeniti stanje u trenutku i izračunati rizike razvoja kromosomske patologije fetusa. U slučaju da u vašem gradu nema genetike, potrebno je uputiti uputnicu za savjetovanje u drugom gradu liječniku genetike. Pročitajte više o tumačenju podataka ankete u nizu članaka klikom na vezu: Probiranje za prvi i drugi trimestar trudnoće.

Imam 30 godina.2 trudnoća (1 pobačaj u razdoblju od 2-3 tjedna) Korisnik je imao 15 tjedana (nosne kosti 0,35), kasnije menstruacije 15.04.2012. screening 17 + 5 od 15. kolovoza 12 - rizik od trisomije za 21 parove iznad praga vrijednosti (1: 201). APF25.92, medijan-39.76, MoM-0.65, MoM-0.62 cor. HCG 18,30, medijan-11,43, MoM-1,60, korijen MOM -1,42, E3-3,59, medijan-5,41, MoM-0,66, kora MM-0,65. Drugi ultrazvuk od 28.08.12. Traje 19 tjedana. UBB. Konzultirao genetičar - ponovno prolazio screening (u radu). Od 12. svibnja do 16. srpnja, uzela je Duphaston 20 mg dnevno. Kakva je vjerojatnost da dijete ima patologiju?

U vašem slučaju, samo uski stručnjak, genetičar, može procijeniti rizik. Da biste to učinili, morat će usporediti rezultate obaju projekcija. Trenutno se ne morate brinuti unaprijed. Pričekajte, molim vas, za rezultate analize i posjetite liječničku genetiku. Saznajte viĹĄe u odjeljku: Screening trudnoće.

Rezultat ponovljenog pregleda trisomije 21 je bio ispod vrijednosti praga (1: 321). APF-30.77, medijan-49.65, MoM-0.62, MoM-0.59. HCG-14.10, medijan-8.64, MoM-1.63, MoM-1.45 kor., E3-5.73, medijan-7.21, MoM-0.80, MoM-0.78 korp. razlog za UPB. Preporučite detaljni ultrazvuk u 21 tjednu. Je li moguće vjerovati u takvu analizu, koja je njegova pouzdanost i zašto s gotovo identičnim pokazateljima mijenja stupanj rizika?

Stupanj rizika procjenjuje se u ukupnom broju, uzimajući u obzir i rezultate pretraživanja i ultrazvučnih podataka. Studije u tijeku smatraju se pouzdanim, oni su glavni u programu praćenja trudnica. U vašem slučaju, potvrđujem odluku o genetici koju trebate čekati 21 tjedan i napravite ultrazvuk. Dodatne informacije možete pronaći u odjeljku: Genetika

Jučer sam otišao na prvi screening za razdoblje od 11 tjedana. Rezultati pretraživanja:
CTP 47 mm, gestacijska dob 11 tjedna 2 dana, NT 1.6, MOMNT 1.55. Downova povijest nije. Downov sindrom rizik 1: 812.
Rečeno mi je da dolaze na pregled u tjedan dana i nisu objasnili zašto, recite mi, postoji li nešto loše s rezultatima? Vrlo sam uplašen.

S rezultatima analize sve je normalno, nema razloga za zabrinutost. Svi rezultati su unutar normalnih granica i odgovaraju trajanju trudnoće. Kontrolni pregled je neophodan da se prođe razdoblje od 12 tjedana trudnoće, kao i da prenesu prvi biokemijski screening, krv iz vena za dva hormona trudnoće. Pročitajte više o screeningu u nizu članaka klikom na vezu: Probiranje za prvi trimestar trudnoće.

Imam 33 godine (suprug 32). Težina 58 kg. Drugo dijete, treća trudnoća. Prozirni ultrazvuk učinio je 11 tjedana i 3 dana (ultrazvukom 11 tjedana i 5 dana). CTE-51; TVP-1.30. HCGb 46,90 ME / l 0,99 MoM. PAPP-A 1,77 IU / L 0,67 mM. Rizik od dobivanja Down sindroma 1: 358. Pojedinačni rizik od fetalnog sindroma 1: 5150. Ograničenje rizika za Downov sindrom je 1 do 150.
Nisam imao genetiku. Koji je rizik? Hvala ti

Rezultati ankete pregleda, kao i rezultati ultrazvučne dijagnostike koje ste podnijeli, potpuno su u skladu s normom. Rizik od djeteta s Downovim sindromom ne prelazi vrijednost praga (tj. Ne povećava se). Indikacije za osobnu savjetodavnu genetiku s sličnim dijagnostičkim rezultatima - br. Za više informacija o dešifriranju rezultata biokemijskog pregleda trudnica, provedenih za identifikaciju kromosomskih abnormalnosti fetusa, kao i kongenitalnih malformacija, možete pročitati u našem dijelu medicinskih informacija: Screening.

Pozdrav, ja sam 27 mojem mužu 28. Trudnoća IVF je sada 15 tjedana. Ultrazvuk je u 12 tjedana 2 dana - rezultati: KTR 58,3 mm; TPV 1,1 mm, nazalni kosti (+), ultrazvučni markeri kromosomskih bolesti nisu otkriveni. B
Sljedećeg je dana donirala rezultate krvi: PAPP-A 0,5 mlU / ml; fb-hCG 44,2 ng / ml. Rizik od doljeg sindroma je 1:53. Težina u trenutku isporuke bila je 58,5 kg. Od početka trudnoće, pijem duphaston 60 mg dnevno. Kad je krvcu dala malo hladnoću. Dao sam ga ne-toshchaku, u drugoj polovici dana. Mogu li sve utjecati na tako lošu analizu? I zar je stvarno tako loše?

Rezultati biokemijskog pregleda prvog tromjesečja trudnoće ne mogu se smatrati pouzdanim, jer bi upotreba Duphastena, a posebno ARVI u vrijeme davanja krvi za analizu, mogla utjecati na rezultat. Morate proći trostruki biokemijski test - provjeriti razinu AFP, hCG i slobodnog estriola u krvi (18-19 tjedana trudnoće). Tek nakon dobivanja rezultata drugog pregleda, moguće je preciznije procijeniti stupanj rizika. Možete pročitati više o ovoj metodi dijagnosticiranja kongenitalnih malformacija i kromosomskih abnormalnosti, kako se pripremiti za biokemijski pregled prvog i drugog trimestra trudnoće, o čimbenicima koji utječu na rezultate ove metode ispitivanja, možete pročitati u našem dijelu medicinskih informacija: Screening.

Danas je analiza provedena na AFP i hgch: rezultati AFP 52 me / ml i hgg 48078 IU / ml. Rok za prijavu: 15 tjedana 4 dana. Prema laboratorijskim očitanjima su unutar normalnih granica. Molim Vas, recite mi postoji li rizik od sindroma dolje? A onda je liječnik tjedan dana, a ja sam cijeli živci. Hvala ti.

Svi indikatori koje navedete nalaze se unutar normalnog raspona. Ne bi trebalo biti razloga za zabrinutost. Pročitajte više o dešifriranju rezultata biokemijskog pregleda, možete pročitati u našem članku: Screening drugog trimestra trudnoće.

Pozdrav, imam 37 godina. Jučer, liječnik, nakon rezultata pregleda prvog tromjesečja, uputio me na genetiku. Snimljeno samo 2. listopada. Objasnite vam rezultate, a zatim do 2. listopada ludi.
Trajanje od 11 tjedana. KTR prema ultrazvuku - 41 mm.
Težina - 56.3
hCGb - 73,5 Corr. IOM - 1.17
NT - 1,7 kor. IOM - 1,64
PAPP-A - 860.8 Corr. IOM - 0,57 Bio sam visoki rizik.

Biokemijski pokazatelji probnog pregleda prvog tromjesečja trudnoće u potpunosti su u skladu s normom. Najvjerojatnije je visoki rizik postavljen na temelju vaše dobi (iznad 35 godina). Pokušajte se smiriti, nema razloga za paniku. U takvoj situaciji nema ni dokaza za invazivnu dijagnozu. Preporuča se podvrgnuti ultrazvučnom pregledu za razdoblje do 13. tjedna trudnoće (za određivanje debljine ovratnika), također i za razdoblje od 18-19 tjedana trudnoće, morat ćete podvrći biokemijskom pregledu za drugi trimestar trudnoće, takozvani "trostruki test" - za određivanje razine AFP, hCG i slobodnog estriola u krvi. Za više informacija o dešifriranju rezultata screeninga i čimbenicima koji mogu utjecati na točnost ovog istraživanja možete pročitati u našem dijelu: Screening. Više informacija o ultrazvučnoj dijagnostici i njegovoj primjeni tijekom trudnoće možete pročitati u našem članku: ultrazvuk tijekom trudnoće.

Dobar dan! Pomozite da dešifrirate
Rezultati pretrage: Imam 24 godine, težinu
63,9, termin - 12 tjedana 5 dana prema
ultrazvuk Rezultati HCGb koncentracije 9,19 ng /
mL medijan 38,03 Mm 0,24 korigirano.
25 (olovka je nacrtana pored strelice dolje), koncentracija NT 1,20 mm, medijan 1,57 mM
0,76 MM korekcija 0,76; PAPP-A koncentracija
1074,95 mU / L medijan 2891,94 MoM 0,37
MoM Točan 0,39 (i opet sljedeći
strelica dolje) napisana ispod granica normi
za mem je od 0,5 do 2,0 godina starosti za prisutnost šećerne bolesti-1: 1396, što znači rizik da ima
fetalni dijabetes mellitus 1: 64119.pro S.Eduardsa općenito ni
riječi nisu napisane, moj ginekolog jasno
nije objasnio, rekao je da postoji
abnormalno i moguće
kromosomske patologije, rekli su da će čekati drugi pregled, a zatim samo
i ne mogu samo tako dugo sjediti
Reci mi ako je sve loše za moje
rezultati?

Navedite koja je težina bila u trenutku uzimanja uzoraka krvi za analizu, kao i stanje zdravlja u trenutku ispitivanja. Pomoću tih informacija to će biti moguće preciznije odgovoriti na vaše pitanje.

u trenutku davanja krvi, težina je bila 63.900, moje zdravlje je bilo normalno, nisam rodila nezdravu djecu mog supruga, imam treću trudnoću, dvoje djece su apsolutno zdravi

Prema rezultatima screeninga doista postoje neke odstupanja. Razina hCG je ispod norme, a razina PAPP-a nešto je ispod standarda. No, istodobno, izračunati pokazatelji stupnja rizika (rezultat programa koji uzima u obzir ne samo numeričke pokazatelje biokemijskih markera, već i ostali parametri) ne prelaze granične vrijednosti. Stoga ne bi trebalo biti razloga za paniku. Screening će doista morati biti ponovljeni do 19. tjedna trudnoće (potrebno je provjeriti razinu AFP i hCG). Prema rezultatima ovog istraživanja, moguće je preciznije ocijeniti stupanj rizika od djeteta s kromosomskim abnormalnostima. Zapamtite da prije nego što prolazite kroz probir, pokušajte biti potpuno mirni, eliminirati fizički napor (čak i nakon penjanja na stepenicama, trebate odmoriti 10-15 minuta), pregled se ne može izvesti tijekom pogoršanja kroničnih bolesti ili akutne bolesti (na primjer, ARVI ). Za više informacija o dešifriranju rezultata biokemijskog pregleda za trudnice, koji čimbenici mogu utjecati na rezultate analize, možete pročitati u našem dijelu medicinske informacije o ovoj dijagnostičkoj metodi: Screening.

Dobro došli! Veliki zahtjev pomaže u poboljšavanju rezultata pretraživanja. Dob 29 godina, težina 53,3 kg, razdoblje u vrijeme pregleda 12 tjedana. 6 dana, krvni tip I spol, muž III spol. 3 trudnoće: 1 - zdravo dijete, 2 - abortus, 3 - prave trudnoće. Posljednji mjesečni dan 06/29/2012. Ultrazvukom: KTR 69,4 mm HR 154 otkucaja u minuti. TVP 2,2 mm Kost nosa 1,5 mm Chorion na stražnjem zidu. Biokemijski pregled: PAPP-A 0,380 MOM. b hCG 2,683 MOM. Individualni. izračun rizika T21 1:49 MOM. T18 1: 35953 T13 1: 33439 MOM. Biokemijski pregled softvera "astraia" bHGCH 103,00 IU / l-2,683 MOM; PAPP-A 1,941 mU / l-0,380 MOM. Nema displazije. Nema stigme. Preporuke genetika: invazivna prenatalna dijagnoza CVH. Što da radim, zaista se veselim vašem odgovoru?

Nažalost, u vašem slučaju postoji veliki rizik od kromosomske patologije fetusa (trisomija 21). Pojasniti dijagnozu zahtijeva detaljniji pregled, koji se može provesti samo invazivnom metodom. Taj se pregled snažno preporučuje za sumnje na kromosomske abnormalnosti. Više o tome možete saznati u odjeljku: Screening

Imam 14. tjedan, sudeći prema izračunima svog liječnika, a prvi dan u mjesecu je 14,07, iako smo morali ići 04.07.i sada razmotriti vremensku liniju, učinio sam prvi screening u 12 tjedana.6 dana.Dobro, imamo blizance.I ovdje je screening je loše, jedan plod 1: 50, drugi 1: 71, rekao je sumnju na potologiju, ja sam u suzama, a ne znam što da radim, genetičar predlaže incizivnu dijagnozu, ali moj muž i ja smo protiv toga, a odbacujemo vjerojatnost patologija jer u obitelji nema ničeg Ne, ni on ni ja nemamo. Nije bilo patologija, a sve više nema rođenih mrtvih beba. Ne znam ni što misliti o upotrebi prstena.

Prije svega, pokušajte se ne brinuti, jer Vaše raspoloženje prenosi se djeci i negativno utječe na njih. Navedite rezultate biokemijskog pregleda, sve brojčane vrijednosti i mjerne jedinice, kao i datum posljednjeg menstruacije, kako biste izračunali trajanje trudnoće i broj za vrijeme provjere. Samo procjenom tih rezultata moći ćemo adekvatno tumačiti podatke i davati daljnje preporuke. Preporučljivo je da je drugi screening za razdoblje od 16-18 tjedana trudnoće obvezan i ponovno se savjetuje s genetičarom kako bi procijenio stanje i odlučio o potrebi dodatnog pregleda. Pročitajte više o pregledu pretraživanja u nizu članaka klikom na vezu: Screening.

Već sam vas kontaktirala na stranici, zatražili ste da napišete točnu analizu sumnje naših blizanaca! Sada imam 24 godine, visina 177, težina 60kg 700 na datum prikupljanja krvi (09/10/12) prva trudnoća, vrijeme trudnoće na datum prikupljanja krvi 12 tjedana 6 dana Općenito, ovdje su svi brojevi: datum sakupljanja krvi: 09.10.12, gestacijski period 12 tjedana 6 dana TVP 2,50 mm (1,41 mM), PAPP-A 1,16 mU / ml (0,16 mM), Sv. HCG 188.00 ng / ml (2.30 mM) Rezultat prenatalnog pregleda: dobni rizik trisomije 21: 1: 1325 (0,075%). rizik od trisomije u prvom tromjesečju 21: veći broj stanovnika / rizik od trisomije 1: 50 (2.000%) 18: manji od populacije, budući da postoje dva fetusa, ovdje su drugi rezultati drugog ploda: TVP2.00mm (1,13 mM).RAR-1.16mUd / ml (0,16 mM). Rizik od trisomije 21: veći od populacije / 1: 71 (1,408%) rizik od trisomije 18: manji od populacije (trudomija 21: 1: 1325 (0,075% Rezultati ultrazvuka na 09.10.12: prvi dan posljednjeg menstrualnog dana 07/14/12, ali to je nakon 10-dnevne odgode, budući da je trebalo biti 04.07.12. Prije dan prije (03.07) zbog interesa, napravio je test, pokazao pozitivan rezultat, a 14 počela mjesečno, nije Nakon završetka, tri testa, sve negativne. Onda sam čekao 4. i 14. kolovoza nije bilo menstruacije, napravio sam test 16.08 pozitivan. liječnici me nisu pitali, zabilježili su datum prvog dana posljednjeg menstrualnog razdoblja i odbili ga, pa evo, ultrazvuk: razdoblje trudnoće za ultrazvuk je 12 tjedana, 3 dana za 10.09.12, a 2 živi fetus je spriječen KTP 59 / 59mm, 12.3 / 12, 2 tjedna Biparietal veličina 19 / 17mm, 13,1 / 12,5 tjedna Circumference glave 75/71 mm, 13,1 / 12,6 tjedna Circumference abdomen 61/62 mm, 12,6 / 13 tjedana Duljina femura 10. Avg Veličina fetusa odgovara 12,6 / 12,5 tjedana, trudnoća, težina 66/63 g, lateralna ventrikula mozga 4,4 mm / 5 mm, nosna kost 2,3 mm / 2,3 mm.

Razina hCG je veća od normalne, ali ovo je normalno, jer imate višestruku trudnoću. Što se tiče razine PAPP-A, njegove vrijednosti u smislu MM-a su ispod norme, a brojčane vrijednosti unutar normalnog raspona. TVP je također unutar normalnog raspona, postoje neznatna odstupanja, tj. povećanje parametra za 0,5 mm. Preporuča se pregledati drugi trimestar trudnoće, odnosno razdoblje od 16-18 tjedana trudnoće, donirati krv za estriol, AFP i hCG, kao i provesti ultrazvučnu dijagnozu, ako postoje ozbiljne odstupanja od norme, morat ćete se posavjetovati s liječničkim genetičarom kako biste riješili problem o potrebi dodatnih pregleda: amniocenteza. Ovaj postupak može se izvršiti kod vas, jer blizanci su u različitim amnionskim membranama. Pročitajte više o prikazivanju u nizu članaka klikom na vezu: Probiranje za prvi i drugi trimestar trudnoće.

Reci mi molim vas, ovdje ste napisali da neke razine, tj. pokazatelji iznad norme, neki unutar i drugi ispod norme. Što to znači za naše blizance? Nadam se da sve nije tako loše?

Rezultati upućuju na to da morate nastaviti pratiti vaš ginekolog. U trudnoći, promatranje dinamike je vrlo važno, u vezi s kojim se preporučuje provesti probir za drugi trimestar trudnoće. Više o tome možete saznati u odjeljku Kalendar trudnoće

Dobar dan!
Reci mi, molim vas, o rezultatima. Ima li smisla učiniti invazivnu dijagnozu?
Ja sam 26, težina 44, visina 160. Prva trudnoća. Ne pušim. Pojam je točno 12 tjedana, ali veza je kasnila i ovulacija je kasnila (razlika je bila tjedan dana)

Razina hCG je visoka i PAPPA je niska, što može ukazivati ​​na prisutnost kromosomske patologije fetusa, pojavu prijetnje prestanka trudnoće. Rizik za vašu dob je prilično visok, jer rizik ne smije biti u rasponu od 1: 999 do 1: 250, tada je potrebno dodatno biokemijsko probira i određivanje potrebe za dodatnim ispitivanjem amniocenteze. u vašem slučaju rizik je visok, stope probira su loše, preporučljivo je da se u najkraćem mogućem roku savjetuje s genetičarom kako bi utvrdili daljnje taktike upravljanja trudnoćom. U vašem slučaju, samo je potrebno provesti invazivnu dijagnozu do 18 tjedana i 6 dana kako bi postavili točnu dijagnozu i izuzeli kromosomske abnormalnosti fetusa. Pročitajte više o pregledu pretraživanja u nizu članaka klikom na vezu: Screening.

Dobar dan! Imam 23 godine, prvu trudnoću. Molim te, recite mi. Moj liječnik mi je dao razdoblje od oko 9-10 tjedana, poslao me za ultrazvuk, ultrazvučno skeniranje 8 tjedana i 5 dana. Sada, kako bi napravio 1 screening, moram proći kroz ultrazvučni pregled još jednom. to je učinjeno ranije nego namijenjen za prvi pregled. Odbijam obavljati tako česte ultrazvučne preglede. Recite mi, je li moguće odbiti probir? Vrijedno je brinuti da ću odbiti probir?

Preporučljivo je, ipak, napraviti ultrazvuk u 12-13 tjedana trudnoće, kako bi se procijenila debljina ovratnika. Ako će, prema rezultatima ultrazvuka, sve biti u redu, sasvim je moguće dobiti screeningom u 17-18 tjedana trudnoće. Za više informacija o korištenju ultrazvuka tijekom trudnoće, pročitajte u našem tematskom odjeljku o ovoj dijagnostičkoj metodi: ultrazvuk. Možete pročitati više o tome što je biokemijski pregled i zašto je to potrebno, u odjeljku: Screening.

Pozdrav, pomoći da dešifriramo rezultate screeninga, razdoblje u vrijeme isporuke je 15 tjedana 5 dana (prema ultrazvuku) Težina-64.7 Rezultat AFR Koncentracija 33.63 U / ml Medijan 29.82 MoM 1.13.corr MoM 1.14. bez HCGb 3,70 ng / mL medijan 15,77 Mm 0,23 Ispraviti MoM 0,33. rizik za fetuse DNT-LOW RISK rizik SE 1: 2005. rizik SD 1: 41390. Imam li bilo razloga za zabrinutost? Razumijem da je moj MO ispod razine. molim recite mi prosječna populacija Rizik Edvardtsa sindroma koji me plaši 1: 2005. liječnik me nije uputio na genetiku, ali možda je to bilo potrebno.

Rizik od Edwardovog sindroma je nizak, nema razloga za zabrinutost. Navedite jesu li u vrijeme isporuke analize prijetnji pobačaja? Razina hCG može se smanjiti u slučaju ugroženog pobačaja, povećanog uterusa i drugih ginekoloških problema. U slučaju da, prema ultrazvučnoj dijagnostici i pregledu prvog tromjesečja trudnoće, sve je unutar normalnog raspona, nema razloga za zabrinutost. Za više informacija o screeningu tijekom trudnoće, pročitajte niz članaka klikom na vezu: Screening.

Imam 25 godina, prva trudnoća lijekova nije prihvatljiva, težina je 59 kg, datum prvog dana posljednje menstruacije je 08.07.12. 09.10.12g. HCG -2.5 mem, PAPP-1.2m ultrazvučno skeniranje na 14 tjedana-1 dan-KTR 74, BPR 25, lopov otny zone od 1,5 mm, chorion: debljina 18 mm, korionski prijedlog, miometrijski hiperton. Hvala ti.

Objasnite svoje pitanje. Imate li trenutačno nikakve pritužbe? Više informacija o potrebnim studijama koje se provode tijekom trudnoće i njihovoj dijagnostičkoj vrijednosti možete pronaći u tematskom odjeljku naše web stranice: Screening

Imam 43 godine, pregledan sam u drugom tromjesečju, to je dijabetes u krvi, procijenjeni rizik je 1:35. Rezultat je povećan. tjelesna težina 70,5 kg Termin trudnoće 15 tjedana Rizik rizika od 1: 50. razina rizika 1: 250 je li moguće da se dijete diže sa dijabetesom ili 50 do 50%, uzimam ga urozestanom od prvog dana trudnoće i još uvijek imam više fibroida maternice - je li to utjecalo na analizu

U ovom slučaju, rizik je vrlo visok, kako bi se razjasnila dijagnoza i isključila rizik od djeteta s Downovim sindromom, preporučuje se provesti dodatno ispitivanje: Za više informacija o screeningu tijekom trudnoće, pročitajte niz članaka klikom na vezu: Screening.

Prema rezultatima kombiniranog trimestriranja, individualni rizik od kromosomskih abnormalnosti fetusa ne prelazi vrijednost pragova. Gestacijsko razdoblje je 12 tjedana. + 3 dana. Ali placentni protein PAPP-A: 0,311 MM (norma 0,5-2,5 mM) i još jedna slobodna beta podjedinica CG: 0,499 MM (norma 0,5-2,5 mM). Recite mi što to znači i što se može učiniti kako bismo poboljšali rezultate?

Navedite svoju dob, težinu, kako biste adekvatno tumačili podatke i dobili dodatne preporuke. Postoje li rezultati ultrazvuka dijagnostike od 11-13 tjedana trudnoće, navedite podatke (debljina nabora vrata, prisutnost kostiju nosa, koštana parička veličina).
Pročitajte više o pregledu pretraživanja u nizu članaka klikom na vezu: Screening.

Imam 37 godina, 50kg. Rezultati ultrazvuka - uterus: položaj retroflexio, CTE = 59,0 mm, BPR = 18,0 mm, DB = 8,4 mm, VP = 1,60 mm. Vidljiva je nosna kost. Chorion: nisko na prednjem zidu Debljina 12ml. Drugi: miometrijski hipertonus na prednjem zidu Prema rezultatima kombiniranog trimestriranja za prvo tromjesečje, individualni rizik za fetalne kromosomske abnormalnosti ne prelazi vrijednost praga. Gestacijsko razdoblje je 12 tjedana. + 3 dana. Ali placentni protein PAPP-A: 0,311 MM (norma 0,5-2,5 mM) i još jedna slobodna beta podjedinica CG: 0,499 MM (norma 0,5-2,5 mM). Recite mi što to znači i što se može učiniti kako bismo poboljšali rezultate?

Rezultati ultrazvučne dijagnostike ukazuju na normalni tijek trudnoće, nije utvrđena patologija, postoji hipertoničnost maternice koja ukazuje na prisutnost ugroženog pobačaja. S tim u vezi, razina hormona može se smanjiti, jer Ovi hormoni upućuju samo na prisutnost patologije fetusa, ali i na probleme koji se javljaju tijekom trudnoće (prijetnja prestankom trudnoće, zaostajanje fetusa itd.). U tom se slučaju preporučuje da se savjetujete s ginekologom da provede osobni pregled i ispita rezultate pregleda, kao i imenovanje odgovarajućeg simptomatskog liječenja, kako bi se zaštitila trudnoća. Nakon terapije, preporuča se provesti probiranje drugog trimestra trudnoće i konzultirati se s genetičarom kako bi se utvrdilo je li potrebno dodatno ispitivanje, amniocenteza. jer niska razina PAPP-A može ukazivati ​​na prisutnost kromosomskih abnormalnosti fetusa. Za više informacija o screeningu tijekom trudnoće, pročitajte niz članaka klikom na vezu: Screening.

Imam 20 godina, visina 172, težina 66,4 kg. nije probirao 1 semestar kada je bilo 13 tjedana i 6 dana. Analiza je pokazala da serumski marker u hgch - povećanom riziku od kromosomske patologije 1: 99 za trisomiju 21. Poslao sam genetiku i nije mi rekao ništa osjetljivo, poslan AFP-u za analizu i hgch opet. ali dok to čekate. recite mi što se može povezati s povećanim sadržajem? Sada 16 tjedana nisam preuzeo cijelu trudnoću i nisam pušio nikakve pilule.

Povećana razina hCG može biti povezana s prisutnošću kromosomskih abnormalnosti fetusa, kao i s pogrešno postavljenom gestacijskom dobi. kao i kod višestrukih trudnoća ili uzimanja progesteronskih lijekova. U slučaju da svi ti čimbenici nisu imali utjecaja, neophodno je provesti trigeminalni test za razdoblje od 16-18 tjedana trudnoće i ponovo konzultirati s genetičarom kako bi se utvrdilo je li potrebno postaviti dodatni i najtočniji pregled amniocenteze. Pročitajte više o pregledu pretraživanja u istom odjeljku: screening.

Dobro došli! Imam 26 godina, težina u trenutku snimanja je 44,5. Datum pregleda: 24. siječnja 2013. Ultrazvučno skeniranje prvog tromjesečja (uključujući markere kromosomske patologije fetusa): gestacijska dob: 13 + 3, fetalni broj otkucaja srca 154 otkucaja / min, CTE 73.0, TVP 2.0 mm, međuprostorni razmak (BPR) 25,0 mm, Chorion nisko na stražnjem zidu, određuje se nosna kost.
Biokemija maternog seruma: HCG 18,80 IU / l / 0,487 mM, PAPP-A 1,867 IU / l / 0,363 mM.
Recite mi, molim vas, što znače ove indikacije, što prijeti niskim razinama hCG i PAPP-A, i koje bi mjere trebalo poduzeti

Smanjenje PAPP-A i hCG stope može ukazivati ​​na pojavu kromosomske abnormalnosti u fetusu, kao i pojavu ugroženog pobačaja. U vašem se slučaju preporučuje da se savjetujete s genetičarom i liječnikom na zaslonu drugog trimestra trudnoće, što će utvrditi rizik od fetusa s kromosomskim abnormalnostima i odrediti potrebu za dodatnim invazivnim pregledom: amniocenteza. Za više informacija o screeningu tijekom trudnoće, pročitajte niz članaka klikom na vezu: Screening.

Bok U doba prve genitalne gestacije u dobi od 11 tjedana 2 dana. CTR 45mm, 0,8mm TV. Krvna biokemija: hCGb 630.0 ng / mL MoM Corr 10.63! NT 0,8 mm MoM 0,68. PAPP-A 1709,1 mU / L 0,97. Ne mogu doći do savjetovanja o genetici. Što znače ti rezultati? Možete li imati visoku razinu MoM recepcije urozhestana 2 * 100 i doručak prije prolaska kroz screening? Hvala na odgovoru

Korištenje usjeva moglo bi utjecati na povećanje hCG, jer Ovaj lijek pripada nizu progesterona. Preporuča se provesti probiranje drugog tromjesečja trudnoće u razdoblju od 16-18 tjedana trudnoće i bez propusta konzultirati se s genetičarom kako bi se procijenio rizik od djeteta s kromosomskom abnormalnosti. Pročitajte više o pregledu pretraživanja u nizu članaka klikom na vezu: Screening.

Pozdrav, molim te, pomozite mi da dešifrirati 1 screening (predati laboratori Invitro). Imam 37,5 godina, težina je 85 kg. u vrijeme probira, razdoblje trudnoće je 13 + 3, CTE 67, TVP 1.3, vidljiva je nazalna kost. Prilagođeni IOM i izračunati rizici fb-hCG-7.2 ng / ml 0.22 Cor MOM, PAPP-A 2.22 ml / ml 0.73 CorrMMM. međutim, rizici su naznačeni na dan uzorkovanja Biohim. Krist i NZ

Razina hCG je ispod normalne, to može ukazivati ​​na kašnjenje u razvoju fetusa, pojavu prijetnje prestanka trudnoće. U vašem se slučaju preporuča konzultirati genetičar-ginekolog da izbjegne prijetnju pobačaju, da se zaustavi razvoj fetusa. Također se preporučuje trostruko testiranje u 16-18 tjedana trudnoće, kako bi se izračunali rizici razvoja kromosomske patologije i odredili daljnje taktike trudnoće. Pročitajte više o screeningu u nizu članaka klikom na vezu: screening.

Dobro došli! Imam 27 godina, prvu trudnoću. Prikazuje se screening u tjednu 17 za 3 dana (12/20/2012):
BPR - 36 mm
Vrijednost rizika prisutnosti DNT u fetusu: niski rizik
Vrijednost rizika od fetusa Edwardsovog sindroma: 1: 63691
Age rizik od Down sindroma: 1: 1154
Vrijednost rizika prisutnosti fetalnog sindroma: 1:74, granica razine rizika (1: 250)
Rezultat pretraživanja probirnog sindroma: visoki rizik

Prema rezultatima istraživanja, razina hCG porastao je izolirano. Molimo navedite jeste li uzimali progesteronske lijekove u vrijeme analize (Duphaston, urozhestan). Korištenje tih lijekova može dovesti do povećanja hCG-a, drugih pokazatelja unutar normalnog raspona. U ovoj fazi trudnoće, stvarno nije moguće provesti dodatno ispitivanje, jer vrijeme trudnoće je preveliko. Vjerojatnost pojavljivanja kromosomske abnormalnosti je niska, rezultati su sami navedeni u analizi i odgovara: Fetal DNT rizika vrijednost: Niska rizik, Fetal Edwards sindrom rizika vrijednost: 1: 63691, Fatalni rizik Down sindroma: 1: 1154. Pokazatelj Downovog sindroma u smislu hCG povećao se jer hCG razina iznad normalne. Pokušajte se ne brinuti, nervoza se prenosi bebi. U pravilu se Downov sindrom kombinira s drugim malformacijama, osobito kardiovaskularnim sustavom, koji se ne otkriva u vašem slučaju. Pročitajte više o pregledu pretraživanja u nizu članaka klikom na vezu: screening.

Bok Ginekolog, koji me vodi na trudnoću na LCD-u poslao je za ultrazvuk, krv. Izraz za dan koji mi je napisao za promjenu bit će 14 tjedana 1 dan (sada 10 tjedana 6 dana). Je li prekasno ako me imenirala, budući da sam pročitao da moram to učiniti prije 13 tjedana? Možda nije kasno proći naknadu, ali prije? Hvala unaprijed za vašu pomoć.

Sljedeći uvjeti predviđeni su za screening studije tijekom trudnoće:
prvi pregled - 11-14 tjedana
drugi pregled - 16-20 tjedana.

Da, moja trudnoća ide dobro, svi prethodni testovi su vrlo dobri. Znači, znači da je pojam za screening 14 tjedana i 1 dan nije kasno učiniti?

Da, s gestacijskim razdobljem od 14 tjedana i 1 dan, pod uvjetom da trudnoća normalno prolazi, to nije temeljno, stoga možete proći ovu studiju kada je propisao liječnik. Više informacija o ovom pitanju možete dobiti u odjeljku naše web stranice: Kalendar trudnoće

Pozdrav, reci mi, molim te, koliko je ozbiljno odstupanje od TVP norme? je screening za prvi trimestar, ultrazvuk je pokazao PIT od 0,32 cm. To je 12-13 tjedana trudnoće. Preostale brojke su normalne. Koliko je opasno? može slijediti dijetu ili nešto? Postoji više od tjedan dana prije prijma na LCD, a nema nikoga za savjet (

Ovaj pokazatelj je nešto veći od normalne, no definitivno ne može ukazati na prisutnost patologije fetusa. Preporučujem vam da osobno posjete genetičarku, koji će moći procijeniti sve dostupne rezultate u kompleksu i po potrebi propisati dodatna istraživanja. Pročitajte više o tome u našem dijelu web stranice: Screening

Bok Imam 28 godina. Prvo trudnoće. U 12,5 tjedana obavio je prvi pregled. Protokol ultrazvuk napisan bez patologija. Kad su došli rezultat biokemijske analize, preporučili su je da se ponovno vrate. Objasnite što bih se trebao bojati. Na žalost, nisam bio upoznat sa rezultatom.

Provedene su studije screeninga kako bi se utvrdile potencijalne abnormalnosti tijekom trudnoće i intrauterinog razvoja fetusa. U pravilu, ako postoje čak i manja odstupanja od norme, preporučuje se ponoviti analizu kako bi se uklonila mogućnost pogreške. Preporučujem vam da ne paničete, da se pridržavate svih medicinskih preporuka, da ponovno provedete analizu, a zatim osobno posjetite prisutnog ginekologa. Za više informacija o provođenju i ocjenjivanju studija screeninga možete u tematskom odjeljku naše web stranice klikom na link: Screening

Pozdrav, molim te, recite mi, ja sam 23 godina. Primio sam rezultat od 1: 102 na prvom screeningu. Može li se to objasniti kakav rizik? Uzi dobro

Nažalost, ne postoje detaljne informacije u podacima koje ste dobili, pa nije moguće procijeniti ovaj pokazatelj. Za više informacija o značenju i provedbi studija screeninga možete u tematskom odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

Dobro došli! Prvo dijete je zdravo, u obitelji nema patologija, ne pušim. Imam 32 godine kada je pregledavala 68,5 kg, razdoblje od 11,5. Na Uzi su rekli da je sve dobro KTR 43, biparietalna veličina 19, TVP 2. Već četiri tjedna pijem duphaston. Probiranje Down sindroma povećalo je procijenjeni rizik 1: 180. hCGb 55.8778 NGO / mL MOM 1.17
NT 2 mm. MOM 1,81
PAPP-A 961,250 mU / L. MOM 0,54
Objasnite rezultat pretraživanja? Hvala ti

Nažalost, rizik od djeteta s kromosomskim abnormalnostima izračunava se na temelju mnogih komponenti, a ne samo podataka o screeningu, a rizik znači samo stupanj vjerojatnosti razvoja određene patologije. U vašem slučaju, predviđeni pokazatelji odgovaraju normalnim vrijednostima, stoga preporučujem vam da pravovremeno napravite drugi screening, a zatim osobno posjetite liječničku genetiku. Za više informacija o pitanju koje Vas zanima možete u tematskom odjeljku naše web stranice klikom na vezu: Screening, Genetics

Dobra večer! Molim vas da se posavjetujte s mojim informacijama o screeningu, sve sam završio liječniku krajem tjedna.
Prošao sam testove za 13 tjedana podataka o trudnoći:
A (PAPP-A) - 0,89
HCG-13.60
Nosivost vrata - 3 mm
KTR - 69 mm
Nosna kost -2,3 mm
Biokemijski rizik + NT - 1: 197
Dvostruko ispitivanje - 1: 594
Dobni rizik - 1: 726
Trisomija 13/18 + NT - 1:50

Navedite mjerne jedinice tih pokazatelja, nakon čega ćemo moći interpretirati rezultate. Za više informacija o pitanju koje vas zanima možete u tematskom odjeljku naše web lokacije klikom na vezu: Screening

Zdravo, recite mi, molim te, 08.11.2013 napravio je prvi pregled, pokazao je 12 tjedana i 3 dana za ultrazvuk (ali se ne sjećam točan prvi dan menstruacije i rekao otprilike), tako da misle o tome, sada misle da imam 15-16 tjedana. Pri screeningu, PAPP-A 0,42. Poslane za konzultacije genetici. Reci mi, je li ova analiza vrlo loša? Postoji li mogućnost patologije? Vrlo sam zabrinut, prva trudnoća i željeni dugo vremena ne mogu zatrudnjeti. Hvala unaprijed

Nažalost, neki krivo Rezultat je to moguće ako je krivo sigurno gestacijska dob, kao i smanjenje razine PAPP-A može, na žalost, u patologiji trudnoće i rizik za kromosomske abnormalnosti. Preporučujem vam da osobno posjetite liječničku genetiku radi konzultacija. Pročitajte više o tome u odjeljku: Probiranje

Objasnite posljednji m. su 2/06/13, 05/07/13 radi ultrazvuk: maternica je povećana, s desne strane mene. žuta cista, fetus, jaja nevizualizir, preporučeno. ultrazvuk kroz 7-10dn. Uzi ima pl.yaytso 07.15.13, sertsebien. + CTD 4mm (ako ne griješim), razdoblje-5 ned.2dn.Posled.pol.akt je u sredinom lipnja, zbog čega je 5,07 nebylo vidi plod.yaytsa i da li sve pod utjecajem Ovo na analizama hgf.

Navedite prosječno trajanje menstrualnog ciklusa, nakon čega ćemo vam moći detaljnije odgovoriti na pitanje koje vas zanima. Više informacija o ovom pitanju možete dobiti u relevantnom odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Kalendar trudnoće

Pozdrav, pomozi, dešifriraj rezultat drugog biokemijskog pregleda. (Prva je norma). Trudnoća prvih 17 tjedana, imam 25 godina (prvi pregled - norma). AFP - 0,75 mM, hCG - 0,37 mM. Estriol nije odustao, kao što je liječnik rekao da nema potrebe.

Prema podacima, razina hCG u vama, na žalost, je neznatno smanjena. To može ukazivati ​​na placentarnu insuficijenciju, prijeteći pobačaj. Preporučujem vam da osobno posjetite ginekologa za pregled i propisati odgovarajući tretman. Za više informacija o ovom problemu pročitajte tematski niz članaka na našoj web stranici klikom na vezu: Screening

Dobro došli! Imam 38 godina, moj muž je 37, druga trudnoća, najstarije dijete je zdravo. Posljednja menstruacija je 09/08/2013, implantacija je 02.10.2013. Prihvaćam duphaston za 1 tonu 2 r / d. Rezultati pretraživanja:
Ultrazvuk - 11. studenog 2013, termin 11 n 6 d (odgovara opstetričkom pojmu), CTE 60 mm, brzina otkucaja srca 145 y / min, TVP 1,4 mm, DNA 2,0 mm, niska placentacija, prijetnja prekida.
Biokemija 02/12/2013 (dva dana nakon ultrazvuka), razdoblje od 13 (!) Tjedana (postavljeno na KTR, ne odgovara opstetri)
markeri: hCGb 63,2 ng / ml, kor. MoM 1.83
NT 1,4 mm, kor. MoM 0.91,
PAPP-A 1689,7 mU / L, kor. MoM 0.52
DM rizik 1: 175, ograničenje rizika 1: 250, izračunati rizik 1: 1197 - mali rizik
DM (samo biokemija) dobni rizik 1: 175, ograničenje rizika 1: 250, izračunati rizik 1:79 - visoki rizik.
Može li se dufastone i prekomjernost trudnoće utjecati na izračunavanje rizika u biokemiji? Corr. Mama na hCG ako pretpostavimo, na temelju stvarnog pojma - otprilike 1.4.

Prema podacima, svi pokazatelji imate u normalnom rasponu, što je IOM 0.5-2 pa nema razloga za zabrinutost u ovom slučaju. Neispravan broj gestacijskih doba može utjecati na stope probira, unos Duphaston može utjecati na hCG razine, ali vrlo malo. Možete dobiti detaljnije informacije o pitanju koje vas zanima u tematskom odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening. Preporučujem vam da i dalje nastavite slijediti liječnički savjet.

Dobar dan Imam 32 godine Dvije zdrave djece Ovo je treća trudnoća.
Posljednji mjesec 3.09.13. PRVE SCREENING: 5.12.13 Ultrazvuk - TVP 1.7, CTE 62, biokemija - PAPP - 0.18 mHC 0.46 m.
Genetika je imala 13. prosinca 2013. - napisao je opstetrički rizik od pobačaja, rizik od preranog rođenja djeteta s malom težinom. + Dođite na savjetovanje nakon 2 pregleda biokemije i neplaniranog ultrazvuka.
Recite mi kako loše misliš da je to doziranje i da li možete uzeti B6 magnezijev unos na rezultate jednog probira? Osim toga, u to vrijeme stavila je svijeće na polianazu i pila cannephron.

Nažalost, razina PAPP-A i hCG je ispod normalne, pa postoji rizik od pobačaja. Pored toga, unos ovih lijekova ne može utjecati na rezultate pretrage. Preporučujem vam da slijedite upute liječnika, dobijete drugi pregled na vrijeme, a zatim ponovno konzultirajte s genetičarom. Detaljnije informacije o pitanjima koja vas zanimaju možete dobiti u tematskim odjeljcima našeg web mjesta klikom na sljedeće linkove: Screening, Genetics

u razjašnjavanju-tvp i ktr u mm.
ne posle, i utjecati.
žao mi je

Preporučujem vam da ne paničete u ovoj situaciji i da u određenom vremenu prođete drugi screening i ponovno posjetite genetiku liječnika koji će zajedno s ginekologom moći odrediti daljnje taktike trudnoće. Za više informacija o ovom problemu pročitajte odgovarajući niz članaka na našoj web stranici klikom na vezu: Screening

Recite mi, koja je opasnost od povišenog hCG urina. Ja sam 29 godina, težina u trenutku analize je 55 kg, visina 166 cm. Ultrazvuk je normalan, CTR 73 mm, nosna kost 3.1 mm, TVP 1.6 mm. Rok za veličinu voća postavljen je na 13 tjedana 3 dana (točno je 13 tjedana mjesečno). Plod je jedan, korion je ujednačen, bubrezi su normalni. Istoga dana sam donirala krv, svi pokazatelji su normalni. Samo hgch 4. (Liječnik je rekao da je po stopi do 2). U trenutku isporuke nije bilo hladnoće, samo uoči dana, 2-3 bolesnika vratilo se na svjetlosnu toksemiju (stalna mučnina, pojava belchinga). Može li to utjecati na povećanje hCG-a? Postoji li razlog za zabrinutost?

Navedite jedinice mjerenja razine hCG-a, a također ste uzimali lijekove serije progesterona (Duphaston, urogestan)? Povećana razina hCG-a može ukazivati ​​na prisutnost kromosomske patologije kod bebe, kao i pogrešno određenu gestacijsku dob, korištenje progesteronskih lijekova i druge probleme. Za adekvatnu i najtočniju dijagnozu, preporučljivo je konzultirati se s genetičarom, provesti dodatno ispitivanje i isključiti prisutnost kromosomske abnormalnosti u fetusu. Pročitajte više o ovoj metodi pregleda, pročitajte niz članaka klikom na link: hCG, Screening.

Dobar dan! Reci mi, molim te, 11 tjedana 4 dana nije rano za screening? Ili se bolje prijaviti nakon 12 tjedana? Hvala ti.

Prvi pregled se preporučuje kada je razdoblje trudnoće 11-14 tjedana, a najoptimalnije razdoblje je 12-13 tjedana. Dodatne informacije možete dobiti na pitanje koje vas zanima u relevantnom odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

Dobar dan, možeš li mi reći, prolazio sam 1 screening za 12 tjedana i 2 dana, a rezultat je ovo:
Besplatni beta hCG: 42.80 IU / l / 1.333 mM
PAPP-A 0,791 ME / L / 0,431 mM
trisomija:
21 1: 696 osnovni, 1: 408 pojedinac.
18, 1: 1652, 1: 33037
13, 1: 5195, 1: 18447
Imam 29 godina, prvu trudnoću.
Stvarno želim znati je li sve u redu, ali samo je bolno čekati dogovor tek nakon tri tjedna.

Prema prikazanim rezultatima, razina hCG u vama je unutar normalnog raspona, razina PAPP-A nešto je ispod standarda. Takva je slika moguće, nažalost, s placentarnom insuficijencijom, s fetalnom hipotrofijom, s prijetnjom spontanog pobačaja, s fetalnim kromosomskim abnormalnostima. Ipak, ne biste trebali očajavati jer se taj zaključak treba uzeti u obzir zajedno s drugim rezultatima istraživanja, ultrazvukom, inspekcijskim podacima itd. Preporučujem da se osobno posavjetujete s liječnikom genetičara. Možete dobiti detaljnije informacije o pitanju koje vas zanimaju u relevantnom dijelu našeg web mjesta klikom na sljedeću vezu: Screening

Molimo Vas da mi već ide ludo analiza PAPP-A su rekli malo napuhan lik i ultrazvuk tako dobar prvi trudnoća nakon laparoskopije jajnika i nakon stimulyatsii.Skazhite je ono što kaže da dijete s teškoćama u razvoju, odnosno mogu se provoditi na kraju uspokoitsya.analiz 13nedeli

Navedite točne vrijednosti navedene u rezultatima pretraživanja, nakon čega ćemo vam odgovoriti na vaše pitanje. Dodatne informacije možete dobiti na pitanje koje vas zanima u relevantnom odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

Dobar dan Imam 37 godina, druga trudnoća (dugo očekivana) od 20 godina starog sina, rođena je zdrava. U obitelji ne postoji genitološka patologija. Otišao sam na screening od 1 semestra. Rezultati ultrazvuka 13 tjedana. 3 dana: KTR-73, BPR-18, TVP-1.9, nosna kost 2.9. Rezultat testa krvi: hCG: 120.10ME / l / 3.741 MM; PAPP-A 4,390 IU / l / 0881 mM; Trisomija 21 - osnovni rizik (BR) 1: 177, pojedinačni rizik (IR) 1:83; Trisomija 18 - BR 1: 450, IR 1: 8992; Trisomija 13 - BR 1: 1405 IR 1: 28103. Prije bilo ispitivanja lijekova uzimaju prepapaty: hormoni, želučani sredstva vitaminy.Na kao visoki rizik od rađanja djeteta s dijabetesom mogao lijekovi utjecati na rezultate analize koja% vjerojatnosti pogreške analiza ???

Nažalost, u ovoj situaciji, razina hCG značajno premašuje normu, koja je 0,5-2 IOM, a ova situacija ne isključuje rizik od kromosomskih abnormalnosti fetusa. Do određene mjere, sintetički gestageni mogli bi povećati razinu hCG. Preporučujem vam da osobno posjetite liječnika genetičara koji, ako je potrebno, zajedno sa svojim liječnikom, može propisati amniocentezu za vas, što vam omogućuje da pouzdano proučite skup kromosoma fetusa. Detaljnije informacije o pitanju koje vas zanimaju u tematskom odjeljku naše web stranice možete dobiti klikom na sljedeću vezu: Screening

Molim Vas, recite mi da li pogrešna težina naznačena tijekom biokemijskog pregleda može utjecati na rezultate? Označeno je 52, a imam 62. Istovremeno, nisam bio upozoren da je analiza učinjena na praznom želucu. Prema rezultatima ultrazvuka, sve je u redu. A biokemijski screening ima visok rizik od dijabetesa. Imam 35 godina, prvo dijete ima gotovo 9 godina. Termin je bio 11,5 tjedana. HCGb 99,90 ME / L MOR 2,10 PAPP-A 1,57 ME / L MOM 0.42. Rizik od Down sindroma 1: 221, pojedinac 1:51

Optužene netočnosti (težina, kao i činjenica da niste prolazili analizu na prazan želudac) mogli bi utjecati na zaključak, stoga preporučujem da se posavjetujte s genetičarom i ponovite analizu. Možete dobiti detaljnije informacije o pitanju koje vas zanima u odgovarajućem odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

Dobar dan, 12.03. ona je prolazila kroz prvi pregled, rezultat za krv: "visoki kombinirani rizik od 1:84 za Downov sindrom, razdoblje je postavljeno 13-14 tjedana tohya s datumom menstruacije mijenjati za 2-3 dana, ultrazvukom sve je u redu, prije screeninga u noći od 8. do 9. ležao s temperaturom od 38,5, dobio sam bolestan od akutnih respiratornih virusnih infekcija, vidio paracetomol i stavio svijeće na genfiron do 10. ožujka 2003. Poslane su za AVH analizu. Pitanja: 1. Mogu li gore navedeni čimbenici utjecati na indeks rizika 1:84, 2. Koliko je opasno isporuka Hvala.

Okolnosti koje ste naveli mogu imati blagi učinak na rezultate pregleda, međutim, s obzirom na visoki rizik, nažalost, poželjno je napraviti analizu korionskih sila. Ova studija, prema statistikama, u jednoj od 100 slučajeva može dovesti do pobačaja, tj. Rizik nije toliko visok. Detaljnije informacije o pitanju koje vas zanimaju možete dobiti u tematskom odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

na moje prethodno pitanje, želim dodati:
hCG razina 316,54 IU, 7, 518 MoM, mjesec dana prije začeća, ubrizgam HGH peptide, je li to moguće?

Sintetički progestogeni mogu utjecati na povećanje razine hCG, ali, u pravilu, ako se ispitivanje uzima na pozadini njihovog unosa. Preporučujem da se osobno posavjetujete s liječnikom genetičara. Detaljnije informacije o pitanju koje vas zanimaju u relevantnom odjeljku naše web stranice možete dobiti klikom na sljedeću vezu: Genetika

Rezultat kartice je 2 b.a i u referencijama 0,120 mIU / ml 0,2 mama,

Navedite vrstu indikatora pregleda, nakon čega ćemo moći interpretirati rezultat. Možete dobiti detaljnije informacije o pitanju koje vas zanima u odgovarajućem odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

biokemijska, otkrio patologiju fetusa kao što je

Navedite rezultate pregleda - sve pokazatelje i njihove jedinice, nakon čega ćemo ih moći protumačiti. Detaljnije informacije o pitanju koje vas zanimaju u tematskom odjeljku naše web stranice možete dobiti klikom na sljedeću vezu: Screening

dobro poslijepodne moje pitanje genetici! moja gestacija je trenutno 20 tjedana.
Prikazivanje rezultata 1:
- Uzi (uključujući markere kromosomske patologije):
Broj otkucaja srca je 150 otkucaja u minuti
KTR 74 mm
TVP 1,9 mm
nosna kost 2,3 mm, PI u venskom kanalu 1,05 / N
Biokemija majčinog seruma:
HCG 247.60ME 7.869 MoM
PAPP-A 4,066 IU 0,799 MoM
Očekivani rizik od trisomije:
trisomija 21 - 1: 399, trisomija 18-1: 37291, trisomija 13-1: 116503
Zaključak liječničkog LCD analize je normalan. Ultrazvučne kongenitalne malformacije nisu otkrivene. Tada sam bio u bolničkom liječenju, hitno sam došao s malom prevalencijom placente, a kao posljedica toga otkriven je retrovizorski hematoma od 29 x 10 mm, a od hormona pripreme Duphaston od početka trudnoće (4 tabulature na dan).
Prikazivanje rezultata 2:
kongenitalne malformacije nisu otkrivene
IAH + pahuljice + suspenzija - 11 cm Debljina placente je 18 mm, smještena je na prednjoj stijeni visoka. Prošao je Viferon u vezi s suspenzijama, nakon 20 tjedana imenovao vilprofen. U krvi je otkrivena CMV infekcija od 1,382 (ali paralelno je izvedena imunološka dijagnostika i otkrivena IgG antitijela od 2,55 PE / ml.

Povećanje razine hCG je moguće pri uzimanju sintetičkih gestagena, s toksikozom i preeklampsijom, stoga, uzimajući u obzir rezultate ultrazvuka, postoji visoka vjerojatnost da nema kromosomskih abnormalnosti. Ipak, značajan porast razine hCG (gotovo 4 puta u usporedbi s normom - 05, -2 MOM) daje razlog za sumnju na fetalne kromosomske abnormalnosti. Preporučujem vam da se ne brinu preuranjeno, već da se osobno posavjetujte s genetičarom i vašim ginekologom.

Dobro došli! Vrlo zabrinut, poslan za invazivnu dijagnozu. Imam 31 godinu, 8 godina pati od dijabetesa. Već imate kćer od 6 godina. Prošla je prvo probira PAPP-a s 0,2 mama, hCG 0,9, u 13 tjedana. Geneticist stavlja rizik od 1: 650. U 14 tjedana, provela je screening drugog trimestra AFR 1.25, hCG 1.69, uE3 0.79. Ultrazvukom od 13 tjedana sve je u redu. Ipak, preporučujemo dijagnozu. Ne želim riskirati, želim roditi dijete. Trebam li dijagnozu ili mogu proći još nekoliko testova da se smirim? I zašto liječnici ne uzimaju u obzir drugu normalnu analizu?

Prema rezultatima drugog pregleda, nema pronađenih abnormalnosti i nema strogih indikacija za invazivnu dijagnozu. Preporučujem vam da provjerite sa svojim liječnikom, što je razlog za to? Više o ovom pitanju možete saznati u tematskom odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

Pozdrav, napravio sam zaslon za 13 tjedana. Imam 26 godina, težine 62 kg. Drugo dijete Objasnite, molim vas, rezultate. Pokazivači KTR 70 mm, debljina svemirskog razmaka 1.90, definirana je nosna kost. HCG 24,29 IU / l. / 0,709 mM. PAPP-A. 6.453 IU / l. / 1,476 mM. Očekivani rizik od trisomije 21, 18, 13:
trisomija 21
Basalni rizik 1: 937
pojedinac (baza + ultrazvuk + BH) 1: 18731
trisomija 18
baza. 1: 2353
pojedinac. 1: 47059
trisomija 13
baza. 1: 7363
pojedinac. 1: 147257

Brojke koje dajete su normalne pa nema razloga za zabrinutost. Preporučujem vam da nastavite s praćenjem ginekologa na planirani način. Možete dobiti detaljnije informacije o pitanju koje vas zanima u odgovarajućem odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

Pozdrav, ja sam 26 godina, imam 1 trudnoću, niti moj muž nema genetskog poremećaja i nema genetskih bolesti! U vrijeme probira, imala je hladnoću, imala je temperaturu - 37,4, ultrazvučno skeniranje bilo je 11 tjedana i 2 dana (točno znam trudnoću, a datum začeća je također precizan), liječnik je stavio trudnoću na 13,3 dana i poslao me istog dana krv za screening, iako sam joj objasnila da imam drugačije vrijeme. Nakon 2 tjedna rezultat je: Ultrazvuk: brzina otkucaja srca 170 beats.min, ktr 73,0, tpv 1,6 mm, nosna kost: je određena. Slobodna beta-podjedinica hgc: 42,60 mi / n / 1,218 mama, PAPP-A 1,217 IU / n 0,238 mama, očekivani rizik od trisomije 21,18,13: majčino dob 26 godina, osnovni rizik 1: 922, 283. Poslane za konzultacije s genetikom u nekom drugom gradu. Istoga dana sam radio i otpustio ultrazvuk kroz vrijeme, pravilno sam identificiran 14 tjedana, a rezultati su sljedeći: 2,4 mm bpr, 3,4 mm lsr, normi dB 13 mm, 5 mm nosne kosti, 109 ns, ac 88, broj otkucaja srca 161 u minuti, na ultrazvuku čak i posebno napravio sliku vrat dekoltea, nema pečata! Liječnik je rekao da prema ultrazvuku imam apsolutno zdravo dijete, a njegov razvoj je dobar. Recite mi jesu li hladna i pogrešna gestacijska dob može utjecati na rezultat screeninga. hvala ti

Smanjenje razine takvog pokazatelja kao PAPP-A, sugerira da je rizik od kromosomskih abnormalnosti u fetusu. Ipak, uzimajući u obzir pretrpan hladnoću i pogrešno određeno razdoblje trudnoće, preporučujem vam da prije svega nemojte paničariti, ali pravovremeno proći probir drugog tromjesečja i nastaviti s praćenjem ginekologa. Možete dobiti detaljnije informacije o pitanju koje vas zanimaju u relevantnom dijelu našeg web mjesta klikom na sljedeću vezu: Screening. Dodatne informacije možete pronaći iu sljedećem odjeljku naše web stranice: Kalendar trudnoće

Zdravo, imam 23 godina trudnoće, 1. rezultati screeninga (15 tjedana 5 dana) AFP 47.3, besplatni estriol 0.83 ng / ml, hCG 32757, ali rezultati ultrazvuka nisu svijetli s KTR-94mm, BPR-31mm, TVP - KTR 45-84mm je na internetu pročitao da s povećanim rezultatima TVP-a i VTR-a postoji mogućnost dolaznog sindroma: (što da radim?) Možete pomoći dešifrirati svoje liječnike samo me uvjeravali da su rekli da je sve normalno, naravno da bih htio vjerovati da je to zapravo slučaj. -12 tjedno bolesno s ARVI-om, bolno grlo imalo je aspirin i BADA (za čišćenje kako bi toksini izašli iz Ganizma) može biti kap sinomarina u nosu, a neka vrsta antibiotika propisala je liječnik opće prakse, a nazalna zagušenja još uvijek su prisutna: (sve to može utjecati?

Navedite mjerne jedinice za AFP i hCG, nakon čega ćemo moći pouzdano interpretirati dobivene rezultate. Odgoda prehlade i uzimanje lijekova mogu imati utjecaj na rezultate pregleda, stoga preporučujem da se osobno posavjetujete s liječničkim genetičarom. Za više informacija o ovom problemu pročitajte tematski niz članaka na našoj web stranici klikom na vezu: Screening. Dodatne informacije također se mogu naći u sljedećem odjeljku naše web stranice: Genetics

Zdravsvuyte
Donirala krv na prvi pregled. Napisao visok rizik od dijabetesa (biokemije) mislim da pobačaj. Dao mi je krv u 13,5 tjedana. Recite mi da može biti analiza koja se ne isporučuje. Uzi je normalno.

Pod uvjetom da su biokemijski parametri probira su drugačiji od norme, mi ne bi trebali skočiti na zaključke - osobno preporučujem vam savjetovati s liječnikom genetičar koji je, ako je potrebno, može propisati objektivnu studiju - amniocenteza, koji će omogućiti da pouzdano utvrditi prisutnost rizika kromosomskih abnormalnosti u fetusa. Detaljnije informacije o ovom pitanju možete pronaći u odgovarajućem odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening. Dodatne informacije možete pronaći iu sljedećem odjeljku naše web stranice: Kalendar trudnoće

Rizik od dijabetesa u biokemiji je 1: 225, ovo je vrlo velika slika

Za objektivnu procjenu, navedite rezultate pregleda koji će nam omogućiti pouzdano tumačenje dobivenih analiza. Detaljnije informacije o ovom pitanju možete pronaći u odgovarajućem odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening.

Zdravsvuyte
Skeniranje podataka KTP 68 mm, hCGb konc 44,0 jedinica, ng / ml kor. IOM 1.69
NB conc. prisutan
NT konc. 1,2 jedinice mm, Corr. IOM 0.72
PaPP-A kraj 1761,6 jedinica mU / L CorrOMOM 0,48 Sandros Down (samo za biokemiju) izračunati rizik 1: 225 Ovi podaci će učiniti. Ili nešto drugo?

Smanjenje PAPP-A može biti posljedica fetalne hipotrofije, placentalne insuficijencije, kao i vjerojatnosti fetalnih kromosomskih abnormalnosti. Međutim, za integrirani izračun rizika to nije dovoljno - morate osobno posjetiti genetičarke liječnika s kojim će ginekolozi biti u mogućnosti utvrditi budući plan trudnoće. Više informacija o pitanju koje Vas zanima u relevantnom dijelu našeg web mjesta možete dobiti klikom na sljedeću vezu: Genetika. Dodatne informacije također se mogu dobiti u sljedećem odjeljku naše web stranice: Screening

hgc 63,20ME / l / 1,502MoM, PAPP-A 1,783ME / l / 0,395MoM Debljina okvira 1,70 mm. Reci mi molim te, je li to normalno?

Prema ovom zaključku, imate smanjenje razine PAPP-A s normalnom vrijednosti hCG-a. Takve situacije mogu se promatrati s hipotrofijom fetusa, placentarnom insuficijencijom, au nekim slučajevima može se pratiti s velikom vjerojatnošću razvoja kromosomskih abnormalnosti fetusa. Preporučujem vam da osobno posjetite ginekologa koji posjećujete, a također se posavjetujte s genetičarom kako biste odredili budućnost taktike trudnoće. Detaljnije informacije o ovom pitanju možete pronaći u odgovarajućem odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening

Dobar dan Imam razdoblje od 12 tjedana, danas sam prvi put donirala krv za patologiju. Nažalost, imam hladnoću, izmjerena temperatura nakon analize, pokazala je 37,4. Recite mi, hoće li temperatura utjecati na rezultat analize?

Lagano povećanje temperature nema značajnog utjecaja na rezultate biokemijskog pretraživanja, no preporučuje se ponoviti studiju u dobivanju sumnjivih rezultata. Detaljnije informacije o ovom pitanju možete pronaći u odgovarajućem odjeljku naše web stranice klikom na sljedeću vezu: Screening. Dodatne informacije možete pronaći iu sljedećem odjeljku naše web stranice: Kalendar trudnoće i niz članaka: ultrazvuk tijekom trudnoće

Dobro došli! Prolaze testovi za trisomiju 21,18,13 trudnoće 12 tjedana. 6 dana na KTR. Imam 30 godina. Liječnik je rekao da je sve u redu, molim vas recite mi što je definicija "Pojedinačni rizici niži od osnovnih" znači i koji su rizici uopće?
HR 167 otkucaja. Min.
CTP 65,0 mm
TVP 2,00 mm
HCG slobodna beta podjedinica: 12,20 IU / l / 0,348 MM
PAPP-A 1,632ME / l / 0,483 mM
Trisomija 21
Osnovno 1: 581
Individualni. 1: 11630
Trismiya 18
Osnovni 1: 1428
Individualni. 1: 3298
Trisomija 13
Osnovno 1: 4477
Individualni. 1: 5945

Niski individualni rizici znače da je vjerojatnost djeteta s kromosomskim abnormalnostima osobno niža nego u skupini bolesnika s istim parametrima. Ipak, s obzirom da su razine hCG i PAPP-A ispod normale, nažalost, vjerojatnost abnormalnosti gena u fetusa ne može se potpuno isključiti. Preporučujemo da se osobno posavjetujete s liječnikom genetičara koji će eliminirati niz razloga koji dovode do smanjenja glavnih pokazatelja biokemijskog pregleda. Također, odstupanja tih pokazatelja mogu se promatrati s pogrešno definiranim razdobljem trudnoće, toksikozom, fetusno placentarnom insuficijencijom i drugim značajkama tijeka trudnoće.

Molim pomoć mi dešifrirati rezultate: razdoblje od 12 tjedana ultrazvukom (dobro, sve je normalno)
trisomija 21 osnove 1: 173 osoba 1:19
trisomija 18 osnove 1: 409 pojedinca 1: 8185
trisomija 13 osnove 1: 1288 pojedinac 1: 20000
Sloboda beta podjedinica hCG 183,90 IU / l ekvivalent je 5,161 MOM
PAPP-A 1.070 IU / l ekvivalent je 0.513 MOM
Imam 36 godina, dvije zdrave djece

Prema dostavljenim testnim rezultatima, nažalost, imate značajno povećanje razine hCG-a, što može biti s kromosomskim abnormalnostima fetusa, toksičnošću, gestozom, pogrešno definiranim trajanjem trudnoće itd. Preporučujemo da se osobno posavjetujte s liječnikom genetičara koji će vam, ako je potrebno, ponuditi invazivnu dijagnozu - amniocentezu.

zaboravio odrediti težinu od 67 kg

Nažalost, s obzirom na podatke koje je rizik da dijete s kongenitalnim abnormalnostima je dovoljno visoka, pa preporučamo da se savjetujete sa svojim osobnim liječnikom genetičar, koji je studirao istraživačke protokole i, ako je potrebno, imenovat invazivna dijagnostika - amniocentezu, koja vam omogućuje da se pouzdano utvrditi genotip fetusa.

Pozdrav, već sam postavio jedno pitanje. Vrlo zabrinuto. Prostran sam u inozemstvu, ja živim ovdje. Krv je uzeta u 8. tjednu, a ultrazvuk je učinjen u 12. Je li to normalno? Rezultat 1: 195 navodno isključivo krvlju. Hgh u normalnom rasponu -2 mama i pappa-0,35 mama. Prostor okvira-1.9. Ja sam mali, 162 i težina 43-44. 26 godina. Rođena je mjesec dana ranije, a moj brat također. Moja je majka vrlo mršava. Može li moja težina utjecati na rezultat? Ili može biti pod utjecajem činjenice da sam uzeo dvije analize s takvom razlikom u mjesec dana? Je li rizik doista tako visok? Savjetujemo da napravite proboj ili krvni test (novi koji se šalje u Sjedinjene Države). Odlučio sam napraviti test krvi, pričekati dva tjedna, jako zabrinuti.

Prema prikazanim podacima, što hCG razina u granicama normale, a vrijednost PAPP-A nižoj od normalne, što se može vidjeti u različitim situacijama, posebno kada insuficijencija posteljice, pothranjenost fetalni pogrešno određena gestacijska dob, s niskom posteljice, kao i kromosomskih abnormalnosti fetusa. U takvoj situaciji poželjno je ponoviti test krvi, usporediti rezultate s ultrazvučnim podacima i osobno posjetiti liječničku genetiku. Pitanje amniocenteze treba zajednički odlučiti liječnici: ginekolog i genetičar. Nema značajne težine i visine na brzinama probira.

Hvala na odgovoru. A činjenica da je test krvi i ultrazvuk napravio s razlika u mjesec dana, to ne može utjecati?
Shvatio sam da je u Rusiji ovaj okvir strogo promatran? I ovdje mi je rečeno da je razlika mjesec, to je normalno. Je li to doista tako? Krv u 8 tjedana, ultrazvuk na 12

Prema pravilima za provođenje i procjenu rezultata pretrage, preporuča se provođenje biokemijskog pregleda i ultrazvuka fetusa u malom intervalu - po mogućnosti tjedan dana. Ako se obje studije provode s značajnim prekidom, moguća je iskrivljenost rezultata. Preporučujemo da osobno posjećujete ginekologa.

Reci mi molim te, na kraju 8. tjedna, indeksi hormona HCG 155.80 ng / ml i hormona PAPPA 139.3 mUl / l koliko indikatori razlikuju od norme? Rekli su da je PAPPA ispod normalnih.
Ako ste donirali krv na 8. tjedan, može li se PAPPA hormon povećati do 12.? Ili je to u svakom slučaju već ispod norme?

Razina glavnih pokazatelja biokemijskog pregleda tijekom trudnoće može varirati, ali se određena razdoblja koriste za njihovo pouzdano tumačenje, a posebice se prvo pregledavanje provodi u razdoblju trudnoće od 11 do 14 tjedana, a drugi se pregled provodi u razdoblju od 16-20 tjedana. Preporučujemo vam da pravovremeno pregledate.

Dobar dan! Pomozite mi shvatiti postoji li razlog za zabrinutost! Imam 28 godina, 53 kg, trudnoća prvi, DUAL, u šestom tjednu trudnoće bio je raspoređivanje ružičastog položenog na konzervaciju, jer sam pio dufaston.
Rezultati ultrazvuka:
1) KTR - 1 voće 56 mm, 2 voće 60 mm;
2) BPD - 1 str. 17 mm, 1 str 18 mm;
3) Svornjak - 1 str 1.4 mm, 2 str 2.3 mm;
4) Nosna kost - 1 str 3.9 mm, 2 str 3.1 mm

Navedite koji tjedan trudnoće je provedena ova studija.

5) PAPP-A 20 mlU / ml korigirano MoM 2,62
6) fb-hCG 190 20 mlU / ml korigirano MoM 2,55.
Pišu da je "visoka razina fb-hCG i PAPP-A", možda je to zbog činjenice da sam trudna s blizancima? I pišu: "Rizik za dvostruku trudnoću izračunat je kao za trudnoću s jednim fetusom, uzimajući u obzir korekciju IOM-a." Hvala unaprijed!

Prema podacima, vidite povećanje glavnih pokazatelja biokemijskog pregleda: PAPP-A i hCG, ali u slučaju trudnoće s blizancima, to je normalno. U ovoj situaciji nema razloga za zabrinutost. Preporučujemo da nastavite nadgledati ginekologa na planirani način.

Pozdrav, još postoji tjedan dana prije ulaska u ultrazvuk na genetici. Prva serinacija je super. drugi je samo strašan 1:50, AFP 0,77 hCG 2,72, Estirol 0,58. Može li takav posjet utjecati posjet McDonald'su navečer prije nego što ujutro uzme krv ili stresno stanje? možda je pitanje glupo, ali pokušavam se smiriti čak i sa nečim

Kako biste ispravno tumačili rezultate pretraživanja, molimo navedite mjerne jedinice. Posjet McDonald-u ne utječe na rezultate probiranja, a posljedice stresa se dovode u pitanje. Preporučujemo da se ne brinite prije vremena i osobno posjetite liječnika genetičara koji će ocijeniti rezultate ultrazvuka zajedno s prvim i drugim pokazateljima screeninga.

mjerne jedinice IOM Uzi oba su vremena bila dobra.

Prema prikazanim podacima, koje ste doživjeli višu razinu hCG, koji mogu biti u uvjetima kao što su toksemije, preeklampsije, uzimajući sintetičkog gestagena, netočno definiranje trajanja trudnoće, kao i da je moguće u razvoju fetusa kromosomskih abnormalnosti. Preporučujemo da osobno posjetite liječničku genetiku za konzultacije licem u lice.

Pozdrav liječniku! Prošao je prvi ekran. Termin za ultrazvuk - 12 tjedana 3 dana. Rezultati biokemijskog pregleda, hCG-0.94 Mohm; PAPP - 0,3 mama. (Geneticist je napisao rizik 1: 241). Ultrazvučni podaci: debljina svemirskog debljine -1,0 mm. Duljina nosne kosti je 2,1 mm; 4. ventrikula - 1.8 mm. Duljina femura je 5,8 mm; Coccyx parietal veličine voća - 53 mm; Biparietal veličina glave - 18mm; Opseg glave - 71 mm; Opseg abdomena - 51 mm;
Vrlo sam zabrinut, beba dugo čekala. Liječnik je predložio provođenje prenatalne invazivne dijagnoze, zaustavlja me i boji se rizika od pobačaja.
Vaš je odgovor vrlo važan. Hvala unaprijed.

U takvoj situaciji, s obzirom na opadanje PAPP-A, nažalost postoje naznake invazivne dijagnoze. Međutim, treba napomenuti da je pad u razini tog pokazatelja može biti uzrokovana ne samo rizik od kromosomskih abnormalnosti u fetusa, ali i iz drugih razloga, a posebno kao što pothranjenosti fetusa, Fetoplacentarni insuficijencije, prijetnje spontanog pobačaja. Preporučujemo vam da pravodobno prođete drugi trimestar trudnoće i osobno se posavjetujte s genetičarom koji će vam omogućiti objektivnije procjenu rizika i odlučiti o invazivnoj dijagnozi.

Zaboravio sam napisati na moj post iznad, da sam u trenutku prolaska prvog pregleda prihvatio i prihvatio Duphaston 1 t 3 puta dnevno. Težina 70 kg. Dob 32 godine. 42goda muža.

Uzimanje takvog lijeka kao Duphaston može dovesti do povećanja razine hCG, budući da je sintetski progestogen, ali ovaj lijek nema učinka na razinu PAPP-A. Preporučujemo vam da pravovremeno prođete drugi trimestar trudnoće, a zatim posjetite genetičara za osobne konzultacije.

Pozdrav dragi liječnik! Povratim u biokemijski pregled u drugom laboratoriju. (Napisao sam vam o rezultatima prvi put gore)
Dob 32 godine, težina 70 kg.
Danas sam dobio rezultate: Trajanje trudnoće je 12 tjedana. 6 dana
HCGB (koncentracija - 37,00 ng / ml, medijan-37,40, MoM-0,99, korekcija MoM-0,99); NT (koncentracija -2,00 mm, medijan - 1,41, mM-1,42, korekcija MM-1,42); PAPP-A (koncentracija - 1311.50 mU / L, Median-3005.00, MoM-0.44, MoM-0.44 korekcija)
Molim vas da komentirate. Da li se te vrijednosti vraćaju na normalu? I sve je u redu? Hvala još jednom.

Prema prikazanom zaključka što zabilježen je lagani pad u PAPP-A razini, tako da bi trebao izbjegavati takve razloge kao što su: pothranjenosti fetusa, prijetnje spontanog pobačaja i malformacija. Preporučujemo da se osobno posavjetujte s genetičarom kako biste odredili budućnost taktike trudnoće.

Hvala na odgovoru. Doktore, već sam bio na osobnoj konzultaciji s genetičarom. Ona kaže za osobnu udobnost najbolje je provesti invazivnu dijagnozu. I jako se bojim postojećeg rizika gubitka djeteta. Trudnoća je dobrodošla. Kako mislite da je u mom slučaju da je rizik invazivne dijagnoze opravdan? Ili je bolje da pričekam drugi screening? Da li se takvo odstupanje od norme PAPP-a često pojavljuje u vašoj praksi? Je li doista došlo do nepravilnosti u fetusu?

Smanjenje PAPP-A je beznačajno (norma je unutar 0,5-2 IOM), što ne daje osnovu za tvrdnju o mogućim malformacijama fetusa, ali je jedan od znakova koji sugeriraju moguća odstupanja. U ovoj situaciji opravdano taktiku kako bi drugi probir i ultrazvuk, a nakon toga ponovno konzultirati genetičara i liječnika ginekologa (isključiti druge uzroke smanjenja razine PAPP-A).

Dobar dan! Molimo da nam pomognete u procjeni rezultata ultrazvuka i krvnih testova:
Trudnoća 12-13 tjedana ultrazvukom, svi pokazatelji su dobri, osim okvira od 2,9-3 mm. Kljun 2,6 mm. Visina je 74 mm. Poslane odmah donirajte krv. Moja dob 29 godina. Težina 76 kg. Pripremili su se za trudnoću, bez infekcija. Ne pušim. Uzeo je Duphaston do 12 tjedana, jer Bilo je krvarenja i ležao na spas. Rezultati krvi pokazali su:
Besplatni korionski gonadotropin (b-hCG) -16.9,
Proteina plazme A povezana s trudnoćom (PAPP-A) - 3.52.
Što to znači i postoji li uzrok zabrinutosti? Hvala ti.

Molimo navedite jedinice za HCG i PAPP-A.