Ocjena jednokratne pelene - najbolje pelene za novorođenče

Hrana

Moderne obitelji s malom djecom više ne predstavljaju svoje živote bez jednokratnih pelena. Od rođenja djeteta i do dvije do tri godine, pelene svakodnevno olakšavaju život roditeljima, čime se u tom razdoblju štedi dragocjeno vrijeme (ne morate oprati pelene ili gaćice) i osigurati ugodan san i za dijete i svoju majku. Kod pelena dijete ostaje suh čak i tijekom najduže šetnje ili izleta. Ali koje odijeljive pelene odabrati za svoje dijete? Doista, na tržištu dječjih proizvoda tu su nevjerojatno mnogi od njih. I svi su različiti, iako su pozvani obavljati istu funkciju.

Pampers pelene

Nesporni voditelj već dugi niz godina proizvodi su pod markom Pampers iz tvrtke Procter Gamble. Te pelene dugo su osvojile povjerenje potrošača - napokon, cijela priča o pelenama započela je s njima. Prvi na svijetu koji je težak, ali častan. Štoviše, tvrtka svake godine dobiva samo zamah, stvarajući danas različite linije pelena, temeljenih na karakteristikama i potrebama postupnog razvoja bebe. Najčešće su posebne linije:

 • Pampers New Baby - pelene za novorođenče;
 • Pampers Active Baby - pelene za aktivnije mrvice, počevši od tri mjeseca;
 • Pampers Active Girl i Active Boy - posebno dizajnirani za odvajanje djece po spolu, kako bi se djeca osjećala lakše i slobodnije, a nedostajalo je neugodnosti;
 • Pampers Let's Go - odjenite pelene za više "starijih" beba;
 • Pampers spava Igra - pelene iz serije "economy".

Značajke Pampers pelena:

 • niz pelene modeli su prikladni za nisku težinu rođenja i prerane bebe, posebno onima koji trebaju zaštitu nježne bebe kože;
 • oni su tako udobni da ne ograničavaju dječje pokrete;
 • poseban unutarnji sloj pelene osigurava da se koža bebe ne utrlja;
 • Odmorljiva struktura pelene štiti djetetovu kožu od učinka staklenika;
 • Problem propuštanja riješen je dvostrukom zaštitom: ojačane manžete, kao i široke elastične bočne stijenke.
 • kod upotrebe pelene, preporučuju se ponovno upotrebljivi zatvarači;
 • i djeca i njihovi roditelji vole vesele, šarene dizajne pelene;
 • Neki su modeli impregnirani balzamom koji pruža njegu kože bebe.

Pelene Huggies

Iako proizvođači Huggies nisu uspjeli postati pioniri u ovom području dječjih proizvoda, ipak, nekoliko majki vjeruje da su u tim pelenama ostvareni njihovi snovi. Svakodnevno je postalo mnogo lakše i lakše pomoću pelene Huggies. Stručnjaci tvrtke pokazali su svijetu ono što su izvrsni zatvarači čičak, visokokvalitetne pelene, gaćice i prekrasan vanjski sloj temeljen na pamuku.

Značajke marke Huggies:

 • Nevjerojatno mekan, nježan i prozračan materijal nazvan "Babysoft" korišten je u modelima za novorođenčad;
 • tekućina koju izlučuje dijete (urin ili izmet) ravnomjerno se raspoređuje u unutarnjem sloju pelene;
 • čak i ako majka koristi prašak, ulje ili losion za zaštitu kože bebe, pelene za zatvaranje zadržavaju svoja svojstva;
 • Izuzetna suhoća tijela djeteta postiže se kombinacijom materijala pelene i apsorbirajućeg sustava - kao rezultat, sve tekućine pretvore u gel;
 • one djeca koja već nauče hodati na loncu sami preporučuju se posebni pelene, u kojima crteži nestaju.

Pelene se mogu kupiti

Postali su pokazatelj kvalitete proizvoda i njegove popularnosti među potrošačima. Japanski proizvođači Merries su prešli svoje zapadne kolege sa više mjesta odjednom, unatoč kasnom ulasku u pelene. I unatoč činjenici da je cijena njihovih proizvoda višestruko veća od ostalih, ovaj je proizvod cijenjen od majki cijelog svijeta.

Značajke pelene:

 • imaju glavnu osobitost i prednost nad svim ostalim pelenama - pokazatelj punine;
 • pelene su idealno pričvršćene na bebu, nemojte skliznuti od svećenika i ne odstupiti;
 • oni pružaju pristup zraku koži djeteta zbog mikropora na unutarnjem sloju;
 • oni su jasno podijeljeni u uporabi po "spolu": za djevojke donja zona je ojačana, za dječake, odnosno, prednja zona;
 • Sastav pelene uključivao je ekstrakt lužnjaka koji ima antibakterijska i antiseptička svojstva;
 • maksimalna udobnost i minimalni tlak postignuti su zbog elastične široke gume lycra.

Moony pelene

Druge japanske pelene, koje su postale za mnoge roditelje najbolje. Koristili su novi materijal Air Silky, koji je ovaj dječji proizvod učinio više nježnim i ugodnim za kožu, ne uzrokujući iritaciju, koja ima velika upijajuća svojstva.

Značajke pelene Moony:

 • njihova meka interijera na bazi pamuka eliminira rizik od iritacije kože;
 • pelene imaju inovativni sustav ventilacije sa stalnom izmjenom zraka;
 • visokokvalitetni čičak dizajniran je za ponovnu upotrebu;
 • u procesu korištenja (punjenja) pelena zadržavaju svoj oblik, apsorpciju i elastičnost;
 • superabsorbenti unutarnjeg sloja pelene pružaju izvrsnu apsorpciju i okreću tekućinu koju dijete dijeli u gel;
 • voluminozni nabori s nekoliko strana osiguravaju da se ne apsorbiraju samo urin, nego i tekuća stolica djeteta;
 • zahvaljujući mekanoj pamučnoj mreži, smještenoj na zadebljanom dijelu pelene (na strani gdje je leđa djeteta), znojenje leđa i svećenika, rizik od prištića i alergijski osip su isključeni;
 • Moony pelene novorođenčadi kreirane su uzimajući u obzir sve značajke novorođenčadi, problem neprijavljenog pupka je riješen zahvaljujući pelenskoj sekciji koja ima oblik polukruga, što je eliminiralo trenje o neozlijeđenoj rani;
 • što je tiho moguće, mijenjanje pelene djetetu koje je spavalo moguće zahvaljujući tihoj traci s zaobljenim rubovima;
 • prisutnost prikladnog pokazatelja zauzetosti nadopunjuje opsežni popis glavnih prednosti Moony pelene.

Pelene GooN

Za japanske, glavni uvjet u stvaranju pelene bio je osigurati maksimalnu suhoću i udobnost djeteta. Proizvodi brand GooN proglašen je funkcionalnim razlikama od ostalih pelena, što je utjecalo na njihovu potražnju i popularnost širom svijeta.

Značajke GooN pelena:

 • prirodni materijali s apsorbirajućim slojem, koji se sastoji od mješavine sredstava za geliranje i celuloze, koriste se u njihovoj proizvodnji;
 • pelene imaju razdjelni sloj, zbog čega materijal pelene nije zgužvan i sve tekućine koje ulaze u njega su ravnomjerno raspoređene;
 • pelene imaju indikator punine;
 • porozni, prozračni materijal dopušta slobodno kruženje zraka i mokru paru kako bi gurnula kožu djeteta;
 • GooN modeli imaju elastične kopče i remen;
 • kao dio unutarnjeg sloja GooN pelena nalazi se vitamin E

Pelene Libero

Ova marka ima dobar ekonomski model "Every Day", koji je vrlo mekan poput japanskih pelena. Obratite pozornost na prisutnost pera na pakiranju. Dakle, možete dobiti verziju ovih pelena, koje uključuju polietilen. Tutu je gotovo jednak, ali pero nedostaje.

Svaki od ovih proizvođača pelena ima svoje obožavatelje i sretne kupce, svoje razočarane kupce i nezadovoljne kupce. Koje pelene za vaše dijete odabirete?

Nekoliko jednostavnih pravila za kupnju pelena

Kupite proizvode koji odgovaraju težini i dobi bebe. Bolje je usredotočiti se na donju figuru težine navedene na pakiranju pelena. Na primjer, ako dijete teži 3,5-4 kilograma, bolje je probati pelene za 4-9 kilograma nego nositi pelene od 2 do 5 kilograma do pobjedonosnog kraja. No, naravno, lakše je i pouzdanije se usredotočiti na bebinu kožu nakon pelene: ako postoje karakteristična crvenila, trljanje ili duboki tragovi elastičnosti, onda je vrijeme da promijenite veličinu!

Recenzije mame malu djecu o pelenama novorođenčadi

Irina, 22 godina. Koristimo samo pelene Pampers. Prvi paket je bio poklon još u bolnici, a onda su i sami počeli kupovati. Imaju vrlo udobnu mrežu (tekući izmet savršeno se apsorbira). Za novorođenče - to je ono što vam treba. Mislim da je NewBorn najbolji. Ali brzo smo izrastao od njih i morali smo dati ostatke djevojaka.

Yana, 30 godina. Volim pelene više Haggisa. Pelene su također dobre, ali Haggis mi se činilo malo nježnije, nježnije ili nešto. Moj sin je rođen velik prijatelj, pa smo odmah uzeli pelene za 3-6 kg. Oni su super! Nakon njih ništa se nije htjelo poduzeti i promijeniti nešto. I kvaliteta je izvrsna, a cijena, u usporedbi s ostalima, je normalna.

Alina, 35 godina. Haggis se nije uklopio. Neprestano su se gurali, a gel je ušao u maleno kauzalno mjesto! Nije mi se svidjela kvaliteta, a vlaga je neravnomjerno raspoređena u njima. Ali kad su se preselili u Pampers - sve je bilo u redu za mene. Duže vrijeme je dosta pelene, svećenik ne prestaje, i sve se dobro apsorbira. Moja je kćer čak počela normalno spavati... Ugodno ih je držati čak iu njezinim rukama, glatka.

Tatiana, 28 godina. Po prvi put smo koristili Libero. To je sasvim normalno pelene. Iako je moje osobno mišljenje: pelene treba koristiti samo u ekstremnim slučajevima (klinika, hodanje, dobro, ponekad, spavanje). Bolje je ne poučavati djecu njima.

Julia, 21 godina. Čuo sam toliko pozitivnih mišljenja o Pampersu da su to oni koji su odlučili kupiti njezin sin nakon rođenja. A onda takvo razočaranje... Općenito, nisam im se sviđala. Dva dana korištenja pojavila se mala pelenska osip. Moj suprug i ja odlučili smo da nakon toga ne spasimo zdravlje djeteta i pokušali uzeti skupe japanske pjege. Za tjedan dana postalo je jasno da to nisu savršeni. Imamo ih glupo propušteno. Nova je kupnja u korist tajvanskih brtvila. I bilo je super! Oni dišu, apsorbiraju sve, ne propuštaju i megamykie. Preporučujem svima.

Svetlana, 41 godina. Kupili smo samo Blueberry. Smatram ih najboljim. Ništa ne teče, nema pelenskog osipa. Kasnije, gaćice iste marke su preuzete - i brzo učio dijete u lonac.

Eva, 22 godina. Uzimam samo japanske proizvođače! Merries ili Mooney. Oni su optimalni u kvaliteti. Neće ih zamijeniti Pampers i Haggis. Cijena, naravno, može biti za nekoga da ugriz, ali dijete je mirno i dobro spava. I ja sam s njim.

Anna, 32 godina. I odmah smo kupili "Goon". Smatram ih najboljim. Nemam pritužbi na njih. I nježna i nježna, a dno diše. Uopće ne kupujemo kremu ili prah s njima. U njima je jedan minus - cijena.

Elena, 34 godina. Haggis je strašno. Tekstura je takva da je izrađena od kartona. Absorbirajte odvratno. Asa kćer je stalno bila mokra. A ako se to dogodi u velikoj mjeri, onda općenito užas - sve to puze kroz pojas. Sad uzimam samo Pampers. Molfix je također dobar i jeftiniji.
Također čitamo:

Ipak ne može odlučiti što kupiti? Pročitajte o prednostima Haggis pelena za novorođenče.

Huggies pelene, poznate svima mladoj majci, proizvode Kimberly-Clark, koja je na tržištu već više od 140 godina.

Kao jedan od najvećih svjetskih proizvođača proizvoda za osobnu njegu za novorođenčad, tvrtka ima vlastiti istraživački laboratorij i primjenjuje napredne tehnologije u proizvodnji proizvoda namijenjenih njezi bebe.

Značajke proizvoda

Tvrtka proizvodi Huggies je u velikoj potražnji na ruskom tržištu zahvaljujući sljedećim značajkama koje ga razlikuju od drugih proizvođača:

 • Svaka od jednokratnih pelena ima visokokvalitetni čičak za pričvršćivanje, koji ga sigurno pričvršćuje na trbuščićem bebe i sprečava klizanje čak i sa jakim punjenjem vlage.
 • Vanjski sloj pelene sastoji se od Air Dry pamučnog materijala. Značajka Air Dry je da ovaj materijal pomaže djetetovoj koži da "diše" i istodobno pouzdano zadržava vlagu.
 • Unutarnji sloj Huggies sastoji se od hipoalergenskog materijala Baby Soft. S vrlo osjetljivom teksturom, Baby Soft je mekan i ne uzrokuje nikakve nelagode osjetljivoj koži djeteta.
 • Absorbentni sloj se sastoji od superapsorbirajućih kristala. Kada se pelena napuni vlagom, kristali ga pretvore u gel i sigurno ga drže iznutra, sprječavajući istjecanje i moguće iritacije nježne kože novorođenčeta.
 • Proizvođač Kimberly-Clark ne koristi losione ili kreme u proizvodnji Huggies kako bi se izbjegle moguće alergijske reakcije i kontaktni dermatitis.
 • Huggies je jedan od prvih brendova na svijetu koji su pokrenuli pelene. Oni se lako uklanjaju, čak i malo dijete može skinuti i staviti gaćice, a to je vrlo važno za vrijeme školovanja djeteta u lonac.
 • Razumna cijena za visoku kvalitetu. Pelene za novorođenče Haggis dostupne su u malim pakiranjima (27 komada) i velikim kutijama (160 komada) po konkurentnim cijenama. Često, trgovine nude dobre popuste na Haggisove proizvode.

Što se razlikuje od drugih proizvođača?

Širok raspon pelene Haggis razlikuje ovaj proizvođač od drugih proizvođača.

kontra

Unatoč činjenici da pelene Huggies vjeruje ogromnom broju mladih obitelji, a sama tvrtka zauzima vodeću poziciju na tržištu, s vremena na vrijeme postoje negativne ocjene o iskustvu korištenja Haggisa.

Kritika roditelja uzrokuje proračunsku liniju Huggies Classic. Mnoge mlade majke vjeruju da jeftini niz ne bi trebao dati način skupljanju. Mišljenja o klasičnoj pelenskoj liniji često se razlikuju, ali glavne točke odnose se na sljedeće nedostatke Huggies Classic:

 • Pelene nisu pogodne za dugotrajno nošenje, one mogu curiti noću.
 • Može prouzročiti iritaciju kože.
 • Često se skuplja i gužva tijekom kretanja djeteta.
 • Loša apsorpcija vlage.

Ostatak linija pelene ima samo pozitivne kritike, ali nisu svi roditelji složni s cijenom premium serije Elite Soft, jedini nedostatak koji je u očima mnogih mama je preskup.

vrsta

Svaka obitelj može odabrati prikladnu liniju prema želji i obiteljskom proračunu. Dimenzije pelene se određuju na temelju trenutne težine djeteta i imaju ljestvicu od 1 do 5.

Elita meka

Vrhunska linija jednokratnih pelena Huggies Elite Soft od sto posto pamuka ima pet veličina i namijenjena je bebama od rođenja do trenutka kada počnu učiti lonac. Značajka Elite Soft (Elite Soft) do 5 kg je da su pelene izrađene od poroznog materijala koji se može prozračiti, vrlo mekan s elastičnim trakom i gumenim trakama oko nogu. Odmah apsorbirati vlagu, ne uzrokuju neugodnosti bebi tijekom kretanja.

Jedine pelene koje imaju unutarnji džep za labave stolice koja zadržava sadržaj unutra i indikator vlage pratiti punjenje pelena. Huggies Elite Soft linija je najskuplja od proizvođača, prosječna cijena, ovisno o veličini, iznosi 350r za mali paket (27 komada), do 3000 rubalja za veliku kutiju (132 komada).

Dimenzije pelene Haggis Elite Soft:

 • 1 - do 5 kg;
 • 2 - 3-6 kg;
 • 3 - 5-9 kg;
 • 4 - 8-14 kg;
 • 5-12-22 kg.

Pregled pelene Huggies Elite Soft:

Elite meke gaćice

Novo od Haggisa, nastavak vrhunske linije pelene Elite Soft, jednokratne gaćice za dječake i djevojčice koji počinju svladati lonac. Gaćice su dostupne u tri veličine.

Donje gaćice se lako stavljaju i odlaze, a meki pojas lako se rasteže bez stiskanja trbuha za bebe. Kada dođe u gaćice, vlaga se odmah apsorbira, a ne donosi nelagodu bebe, pokazatelj vlage mijenja boju kada se gaćice muče. Po trošku je isplativije kupiti veliki paket: u ovom slučaju, prosječna cijena će biti 2700r za 108 komada.

Huggies Elite Soft panty veličine:

Gaćice Huggies Elite Soft dizajnirane su za dječake i djevojčice.

Video pregledni gaćice od Huggies Elite Soft:

Ultra udobnost

Za gospodo

Pelene u potpunosti opravdavaju svoje ime - ultra udobnost. Apsorbirajući sloj je dizajniran na takav način da spriječi progib i oticanje pelene, gdje dječaci to trebaju. Jednokratne pelene savršeno se uklapaju zahvaljujući anatomskom obliku. Može se koristiti od rođenja do potpune prilagodbe loncu, kao i za odraslu djecu. Velika isplativa kutija (126 komada) u prosjeku iznosi 2200r.

Veličine Huggies Ultra Comfort za dječake:

Za princeze

Posebno namijenjeno djevojkama, mjesto sloja koji apsorbira u sredini čini pelenu ugodnim za nošenje, elastični zatvarači ne ometaju pokret. Ultra Comfort linija je obično jeftiniji od Elite Soft, ali njegova kvaliteta je gotovo jednako dobra kao i premija serije.

Veličine pelene za djevojčice:

klasik

Najjeftiniji i najpristupačniji red raspoloživih pelena u Haggisu. Unatoč činjenici da se klasik smatra ekonomskom opcijom, proizvođači su pokušali napraviti kvalitetu ostati u najboljem mogućem roku. U Classic rasponu, pelene su izrađene od mekog, prozračnog materijala i imaju prepreku za noge koje sprječavaju propuštanje.

Huggies Classic se može kupiti u velikom pakiranju (96 kom.), Prosječna cijena od samo 1000 rubalja. Klasične pelene su univerzalne, pogodne za dječake i djevojčice od rođenja do prelaska u lonac.

Huggies Classic imaju sljedeće dimenzije:

Pregled pelene Huggies Classic:

Mali plivači

Jedinstveni razvoj Huggies-a omogućit će djeci da uživaju u plivanju od samog rođenja. Jednokratne pelene ne propuštaju vlažnost i ne izlegu iz dugog boravka u vodi. Takve pelene su neophodne za razrede u bazenu ili za opuštanje uz bebu.

Huggies Little Swimmers dostupni su u 4 veličine:

 • 2-3 Za bebe težine 3-8 kg.
 • 3-4 Za bebe težine 7-15 kg.
 • 5-6 Za bebe težine 12-18 kg.

Koji je bolji izbor: Huggies ili Pampers?

U Rusiji su Haggis i Pampers najprodavanije marke bebine pelene. Svaki proizvođač stalno radi na poboljšanju proizvoda. Teško je reći koje su pelene bolje: najprije morate obratiti pažnju na pojedinačne karakteristike djeteta, težine, slučajeva alergijskih reakcija.

Preporuke za roditelje

 1. Da ne bi došli do lažnih kupovnih pelena u pouzdanim trgovinama. Često su trgovine zadovoljne promocijama i nude povoljne popuste na velike pakete.
 2. Ne kupujte pelene ako ne znate točno težinu bebe. Prevelika veličina će uzrokovati konstantno propuštanje i premalo - nemir i trljanje nježne kože bebe.
 3. Ovlaštene Haggis pelene imaju opis na ruskom i lako prepoznatljiv logotip na pakiranju. Svaki drugi obrazac može signalizirati varanje.

Mnogi roditelji danas odabiru Haggisa za omjer cijene i kvalitete. Doista, nakon ažuriranja linija proizvoda, kvaliteta Haggisa znatno je poboljšana, a prema rezultatima anketa i upitnika sve više i više majki odabiru tog proizvođača.

Korisni videozapis

Probne pelene Huggies Elite Soft 3, Huggies Ultra Comfort 3 i Huggies Classic:

POLL Huggies ili Pampers

Mame kažu novom korisniku što su pelene bolje nego što vole ili ne!

Zainteresirani za vaše mišljenje i pelene Novorođenče (za novorođenčad) i nakon mjesec dana.

Tražim te marke, jer ih u Izraelu uglavnom koriste.

Moja je sestra iskoristila samo Meries, jako dobro, i upravo ih smo kupili. drugi prijatelj je rekao da voli MUNI i GUNA.

i koristili smo naslov premium, dobro, ništa se nije razlikovalo od pelena ili haggisa, a cijena je ekonomičnija

Upravo zbog cijene koju sam odlučio, jer takva velika razlika nije bila kvalitetna... Pusti me pokušati, hvala ti!

Također sam sumnjao kad mi je savjetnik savjetovao, a onda je to bilo s financijama napetim od beznadežnosti i kupio čudo, pa smo s njima do posljednjeg, a nije otišao bez alergija ili bilo što slično, još uvijek je bilo pola pakiranja u ormaru

samo one premium su ljubičice i to je samo naslov bijelih šekela 25 tako da G.

6 najboljih beba pelena

Kriteriji za odabir najboljih pelena za novorođenčad

Roditelji ponekad posvećuju barem toliko vremena za odabir prvih pelena za odabir dječjeg krevetića ili odjeće, što je posve opravdano. Nažalost, u trgovini često možemo cijeniti ljepotu ambalaže, a ne pravi izgled i zasigurno ne "borbene" osobine pelene. Koji su znakovi dobrih pelena za novorođenčad?

Ispravna veličina

Za bebe namijenjene su veličine 2-5 kg ​​(XXS), 3-6 (NB, Newborn), 0-5 kg ​​i veličina 0 ili Micro (do 2 kg). Istodobno, sve marke imaju svoj "uzorak" pelene, postoje širi i uži modeli, a neki od njih nemaju dovoljno. Ali napokon, djeca su također različita. Stoga, za početak, možete kupiti 2-3 različite male pakete i isprobati njihovu udobnost i učinkovitost kod djeteta.

materijali

Pamuk je prirodni, mekan i prozračan materijal. To je najbolje za novorođenčad, ali pelene su prilično skupe. Celuloza je jeftinija, daje pelenama nešto "kartonskog" izgleda, ali je također sigurna i hipoalergenska sirovina, poput netkanog materijala. Ali ako u sastavu ima polietilena, treba ga upozoriti: takva pelena neće biti u mogućnosti pružiti kožu potrebnu razmjenu zraka.

upijajući

Budući da se apsorbirajući materijal može djelovati kao suhi gel u granulama (skuplji je i učinkovitiji) i vlaknasta punila. Važno je da se tvar ne samo brzo i učinkovito apsorbira, nego i rasporedi po cijeloj unutarnjoj površini pelene, uključujući i gornji dio. Primijetili smo da su modeli s bojom u obliku gela u sredini najgori od svih apsorbirani. Ali ako se gel unutar pelene zgnječi ili, što je još gore, ispada na kožu djeteta, takav proizvod treba odmah odbaciti.

Elementi zaključavanja

Velcro dobre pelene bi trebale biti ponovno upotrebljive i ne daju neugodne senzacije kože bebe (ne drže se, a ne ubod, itd.). Još jedan bitan element su mekane manžete oko nogu. Nisu svi modeli imaju elastične pojaseve u pojasu ili elastičnom pojasu, ali s njima pelene se drže bolje i apsorbiraju više pouzdano.

Posebna svojstva pelene

Ovo je pokazivač traka za punjenje, utiskivanje ili mrežicu na unutarnjoj površini pelene radi boljeg apsorpcije, izrezivanje za pupak, dodatne manžete, kao i prirodne impregnacije s antibakterijskim i skrbnim svojstvima.

Što proizvođači pelene za novorođenče nude?

Svi lideri na tržištu pelene proizvode modele novorođenčadi. Priznajem, mame, japanske pelene (Goo.n, Merries, Moony) nisu samo najdelikatnija i udobnija, ali i najviša kvaliteta i učinkovitost. Istina, oni nisu pristupačni svima, a među njima postoje i "izvozne" stranke čija je kvaliteta znatno niža.

Čelnici u popularnosti i dalje ostaju europske marke: Pampers, Huggies, Libero. Oni su jeftiniji, a većina ruskih majki zadovoljna je kvalitetom. Istovremeno, premium marke i serije (Fixies, Pampers Premium Care, Huggies Elit Soft) praktički se ne razlikuju po svojim svojstvima i cijenama od onih japanskih. Eko-pelene ističu se: Naty, Greenty, Lovular i drugi. Karakterizira ih kvalitetna, visoka cijena i nedostupnost u običnim trgovinama.

The Price Expert je identificirala 6 najboljih pelene modela za novorođenče koje zaslužuju pažnju mame.

Sve o baby pelene - pažljivo izaberite najbolje pelene za bebu!

Nedavno smo imali dijete. Na savjet našeg pedijatara, kupio sam nekoliko paketa pelena za novorođenčad, tako da nas neugodna situacija nije iznenadila s djetetom na šetnju. Iskreno, odabir pelene nije tako lako. S problemom odabira pelena vjerojatno se suočava svaka majka.

Sadržaj članka:

Jednokratne i višekratne bebe pelene - koja je razlika?

Pampers su podijeljeni u jednokratnu i višekratnu upotrebu. Imaju drugačije načelo djelovanja. Prvi imaju tanji temelj - labav punilo i apsorbirajući polimer. Oni mogu apsorbirati vlagu i drugi otpad mrvica za kratko vrijeme, pa im se preporuča da ih iskoriste samo jednom i bacite je.

Drugi je gusti, izrađeni su od 100% pamuka. Nakon jednokratne uporabe, pelena se može prati, osušiti i ponovno nanijeti na djelovanje. Oni imaju tendenciju zadržavanja tekućine dulje vrijeme. Savršeno za djecu pri kupovini ili hodanju.

Jednokratno ima nekoliko prednosti:

 1. Jednostavno je staviti.
 2. Uvijek suha, čak i ako je beba otišla "velikom".
 3. Ne zahtijeva tretman za ponovnu upotrebu, na primjer, pranje, sušenje.
 4. Ne uzrokuje osip kože pelene.
 5. Apsorbira svu vlagu i ne propušta.
 6. Neočekivano ispod odjeće.

Primijetit ću nedostatke:

 • Izrađen od nepoznatog sastava.
 • Može uzrokovati alergije i druge ozbiljne probleme.
 • Nema sloja koji diše.
 • Potrebno je često promijeniti.
 • Visoke cijene Nekoliko godina korištenja pelena koštat će vam prilično novčić.
 • Pokriva tijelo bebe za 30%, od toga se osjeća neugodno.

Ponovno upotrijebljena također ima pozitivna svojstva:

 • Jednostavno se stavlja, ima čičak na stranama.
 • Ima bezopasnu kompoziciju koja ne uzrokuje alergije.
 • Osip se ne javlja. Dječja koža diše.
 • Jeftinije nego jednokratno.
 • Imati vodonepropusni sloj koji hvata vlagu.
 • Nemojte propuštati.
 • Mali čovjek može osjetiti i razumjeti kada peeing.
 • Zbog osjeta vlažnosti, dijete je naviklo na toalet.
 • Nemate kontraindikacije.
 • Može se koristiti nekoliko puta.

Među nedostatkom reusabilnih pelene može se razlikovati sljedeće:

 • Oni zahtijevaju pranje, sušenje.
 • Nije pogodno za vrlo dugu uporabu.

Naravno, volim takvu reusable "pelene". Mislim da ćete se složiti sa mnom, jer sam navela mnoge njihove prednosti. Oni me spasavaju na šetnji. Mogu sjati s dječakom satima i ne razmišljati o onome što je napisao. A kad idemo u auto za posjet, stavili smo na slobodnu pelenu. Shvaćam da to nije tako korisno za bebu, tako da se rijetko pribjegam tome.

Kriteriji za odabir pelena za novorođenčad

Samo ispravno odabrane pelene neće naštetiti vašem djetetu.

Mi ćemo razumjeti što tražiti pri odabiru takvih pelene za novorođenčad:

 • Prirodni sastav. Pogledajte što je napravljena pelena. Celuloza, geliranje i druge kemikalije mogu uzrokovati alergije u mrvicama. Nabavite od pamuka.
 • Seksualna razlika. Nije uvijek pelena za dječake pogodna za djevojčice. Postoje sveopće, pogodne za svu djecu.
 • Upijanje. Ovo je važan kriterij, jer stanje kože djeteta ovisi o apsorpciji vlage. Zbog obilje vlage u djeteta, može se pojaviti hemoragija, pelensko osip, iritacija
 • Mekoću. Naravno, pelene bi trebale biti mekane i ne bi trebale pritisnuti trbuhu djeteta.
 • Opcija "Odmorljiva pelena". Neophodno je da pelena ne samo da apsorbira vlagu, nego i prolazi zrak. Izaberite tako da se apsorbirajući materijal stvara mikroskopskim pore. Konvencionalne pelene imaju samo sloj polietilena.
 • Praktičnost u veličini. Za bebe pelene treba odabrati ne po dobi već po težini. Prerano bebe obično nose nulu. Novorođenče pristaje 1-2.
 • Aditivi, mirisi. Izbjegavajte pelene uz dodavanje raznih ekstrakata. Oni mogu izazvati alergijsku reakciju.
 • Obrazac. Idealna opcija - istezanje strana i specijalna guma za sprečavanje curenja.
 • Elementi za spajanje. Reusable Velcro će pomoći mami da svlada postupak stavljanja pelene. Kad se naviknete, roditelj može odabrati jednokratne spone za zatvaranje.
 • Vrijeme znak. Postoje dan ili noć. Razlikuju se apsorpcijom, oblikom i sastavom.

Odredite veličinu pelene

Postoje dvije jednako važne značajke koje roditelji odabiru pelene za starost i težinu. Prvenstveno sam se usredotočio na njih.

Navestat ću veličinu pelena, za koju dob, težinu koju izračunavaju:

 • "0" - pogodno za preranu i malu djecu čija je težina 1-2 kg.
 • "1" - treba kupiti mrvice dobi od rođenja do 6 mjeseci i težine 2-5 kg.
 • "2" - možete kupiti bebe čija starost iznosi do 8 mjeseci, a težina 3-6 kg.
 • "3" - potrebno je nositi dijete od 5 do 10 mjeseci težine 4-9 kg.
 • "4" - pogodno za bebe 8-18 mjeseci, čija je težina 7-18 kg.
 • "5" - treba nositi mrvice od 10 mjeseci. Težina djeteta bi trebala biti 11-25 kg.
 • "6" - dijete starije od 15 mjeseci može nositi, težinu treba biti veće od 16-20 kg.
 • "7" - najčešće gaćice. Oni su izvrsni za djecu stariju od 2 godine, njihova težina je veća od 20 kg.

Usredotočite se na ove podatke, određujući veličinu pelena za dijete. Ako nadmaši svoje vršnjake u težini, nije važno. Dobiti jedan koji će biti izračunat po svojoj težini.

Djeca rastu vrlo brzo. Pogledajte težinu bebe, tako da je bio udoban u pelene. Ako ste kupili pelene u velikim količinama i nisu vam korisne, nemojte se obeshrabriti. Na forumima mladih majki, možete ih razmjenjivati ​​i za druge stvari koje će vaše dijete trebati.

10 najboljih marki pelena za djecu - usporedite ih i odaberite

Nudim vam TOP-10 najbolja pelena za djecu, odabir se temelji na osobnom iskustvu i mišljenju mama:

Pelene ove japanske tvrtke imaju puno pozitivnih povratnih informacija. Zapravo, to je: dobro apsorbiraju vlagu, dječja magarca uvijek ostaje suha, čak i uz dugotrajno trošenje. Drago mi je što s nakupljanjem tekućine, oni ne puno nabubri, tako da su nevidljivi ispod odjeće. Pampers ima bar na zaslonu, a kada ga možete promijeniti, možete ga razumjeti. Ove "pelene" imaju sloj koji može disati.

Još nekoliko prednosti - mekoću, suptilnost i jednostavnost pričvršćivanja.

Napominjem da nisam našao nikakve mane.

Takve dobre pelene proizvodi ruska tvrtka. Na dodir su mekani, imaju sloj koji diše. Na ljestvici apsorbancije tekućine zauzimaju vodeću poziciju. Prilikom punjenja nemojte vješati vrećicu. Elastično i srednje tvrdo elastično na stražnjoj strani i na stranama sprječavaju curenje. Usput, oni ne drže pokrete mrvica.

Još jedna prednost je praktičnost nošenja, tu su ponovno učvršćivači. Osim toga, uklonite neugodan miris.

Nismo pronašli nikakve nedostatke s djetetom.

Idealne njemačke pelene, budući da su izrađene od prirodnih materijala, su mekane, apsorbiraju miris i vlagu, nemojte se zgnječiti. Takve pelene dišu. Dječja koža ostaje zdrava, nema pelenskog osipa i alergija. Savršeno se uklapaju u tijelo djeteta, ne trljati.

Elastične trake zamjenjuju se elastičnom trakom koja sprečava da dijete i noge prođu unatrag. U obliku "pelene" udoban, tu su ponovno iskoristive Velcro, fiksiranje pelene na tijelu, kao i izrez ispod pupka, koji će morati obraditi novorođenče.

Nedostaci nisu pronađeni, savjetujem vam da isprobate ove pelene.

Tajvan je zadovoljan roditeljima izumom takvih pamučnih pelena. Vrlo su mekane, ne trljaju kožu, savršeno apsorbiraju miris i vlagu, a također imaju i zračni sloj. Osim toga, na pelene se izvlače različite slike, dok nestajete, shvatit ćete kada mijenjati pelene. Koža bebe je uvijek suha.

Ima nedostataka. Prva je da pri kupnji lažnih "pelena" postoji prilika da se dobiju proizvodi koji neće dobro apsorbirati tekućinu, pelena će se početi skupljati i otvrdnuti. Drugi nedostatak - ne može se kupiti svugdje.

Japanske pamučne pelene su također u prvih 10. Razlikuju se prirodnim sastavom i mekoćom. Takve "pelene" dišu i ne iritiraju kožu djeteta. Osim toga, oni su bezopasni i ne uzrokuju alergije.

Prema vrsti vlage i apsorpcije mirisa, možete ga ocijeniti "izvrsnim" na ljestvici od 5 točaka. Vrlo su udobne. Na strani je mekan elastični pojas i strane, tako da je nemoguće curiti. Te se pelene mogu koristiti dulje vrijeme.

Postoje nedostatci - pogodni su za bebe težine do 3 kg, a također nema indikatora vlage. Osim toga, nema svih ruskih trgovina.

Finski proizvođači suvremene "pelene" također su među voditeljima. Pelene brzo apsorbiraju vlagu i neugodan miris. Sastoji se od ekološki prihvatljivog materijala, ne uzrokuje iritaciju, pelensko osip, alergije. Dodir je mekan. Osim toga, ima elastičnu traku na leđima i elastične bočne stijenke, stoga ne propušta. Glavna prednost je sjajna za noć. Usput, takve pelene dišu.

Plijesan beba je uvijek suha.

Nedostaci mnogih mama se odnose - grubost. Međutim, starija djeca preporučuju se da ih nose čak i tijekom dana, no trebaju ih nositi samo noću ili tijekom dugih šetnji.

Također dobro. Meke su, tanke i udobne. Apsorbirajuća tkanina savršeno se nosi s dolaznom tekućinom. Postoji čak i poseban džep, koji ide na "stolicu". Zahvaljujući indikatoru, možete odrediti puninu pelene. Postoje posebne prepreke u blizini nogu i na leđima, zahvaljujući njima pelena ne propušta.

Nedostaci nisu pronađeni. Kad se mokri u pelenama, nema ni peleta. Naša duša je uvijek suha, nije došlo do pelenskog osipa i alergija.

Imajte na umu da je model ove američke marke znatno jeftiniji od prethodnih japanskih.

 • pelene

Također je među najboljima, jer je pelena mekana, apsorbira vlagu zbog bočnih prepreka. Za razliku od prethodnih, on nema elastičnu elastičnost na leđima, stoga omogućuje propuštanje. Stoga je vrijedno nošenja samo kad hodate ili puze. Također nema pretinca za tekuću "stolicu". Općenito, pelene nisu loše, ali malo je vjerojatno za novorođenče.

U nekim modelima ove američke tvrtke postoji impregnacija koja u bebama može uzrokovati crvenilo kože, ali to se rijetko događa.

Ušla je u TOP jer ima indikator vlage, mekanu površinu i prikladno označavanje za brzo pričvršćivanje. U nekim modelima ispod pupka postoji dekoltea. Nemojte uzrokovati alergije - ovo je još jedan važan plus.

Oni apsorbiraju miris i vlagu savršeno, samo oni brzo otvrdne zbog toga. Ovo je glavni nedostatak švicarske pelene. Dugo ga dijete neće dugo nositi; Drugi nedostatak je da kad tekućina ulazi u pelenu, brzo se napuhava, ne možete ga sakriti ispod vaše odjeće.

Helen harper

Belgijske pelene su također dobre. Oni brzo apsorbiraju tekućinu i apsorbiraju neugodan miris. Zbog visokih prepreka oko djeteta i elastičnog pojasa, curenje je nemoguće. Primijetim da su te pelene izrađene od nekoliko slojeva koji dopuštaju prolaz zraka. Zato peleta ostaje suha čak i kada je opisana mrvica. Usput, oni također dišu. Koža djece uvijek ostaje suha i zdrava, nema pelenskog osipa.

Također, pelene ove marke imaju reusable fasteners i pomažu roditeljima prilagoditi, nositi modernu "pelene", tako da je beba udobna.

Tu su i nedostaci: mogu ih se nositi, ali ne i dugo (zamagliti); Rezinochki blizu noge oštre, može uzrokovati crvenilo kože.

Zaključit ću: Radije upotrebljavam naše ruske pelene. Ugodno je i udobno za dijete da ih nosi. Možete ih kupiti u bilo kojem supermarketu. Ovo je velika prednost. Naravno, ne tvrdim da su japanski i njemački podguz također dobri, ali se ne prodaju posvuda. Morat ćete ih naručiti na mreži i pričekajte neko vrijeme. Pri odabiru pelene, osloniti se ne samo na proizvođača, već i kriterije koje sam napomenuo gore, onda će vaše dijete osjećati ugodno.

Pelene Pampers Nova beba - pregled

Koje pelene treba uzeti za novorođenče? Koje su pelene bolje? Ono što razlikuje Pampers od Haggisa i Libera

S prvim djetetom, nekako nisam ni sumnjao - odmah sam odlučio da ću Pampers New Baby odnijeti u rodilište, ili jednostavno "pelena jedinica". Budući da sam bio potpuno neiskusan, nisam vidio razliku između popularnih pelenskih tvrtki. Pampers, Haggis, Libero - što je razlika? Upravo o Pampers New Baby i općenito o pelenama u zelenoj ambalaži, moji prijatelji su se najviše sviđali. Da, i sama tvrtka uvijek uvijek čuje.

Sjećam se da je na LCD-u na pripremi tečajeva za trudnice za nadolazeći zabavni život, dali smo kao oglas za mini-pakiranje Haggis, svaka po 3 komada. Pa pelena je poput pelene. U mom neiskusnom mišljenju, svi su bili na istoj osobi.

U rodilištu sam još kupio ambalažu Pampers New Baby. Od samog početka su ih počeli koristiti. U sobi za isporuku, babica je rekla da smo dali dobru pelenu, najprikladniji. Onda nisam obratio pažnju. I kad sljedeći dan, opet, kao neku vrstu reklamne kampanje, dobili smo par Haggis i Libero komada, konačno sam napravio razliku. Uspoređujući Pampers, Haggis i Libero i gledajući moje novorođeno dijete (koji se, usput, rodio, s prosječnom težinom od 3300), bio sam šokiran i nisam razumio kako Libero može privući tako bebu, ali za haggis sam odmah shvatio da to će biti margina za najstrašniji slučaj.

Pampers New Baby - tako meka, tanka, udobna, samo užitak u korištenju. Na stražnjoj strani gume, čičak se također proteže. Ovo je vrlo važno za tanke novorođenče.

Libero je gusta i nepodnošljiva creepiness, kao da je tvrdi pamuk bio punjen u pelene.

Haggis - previše gusta za novorođenče, odgovara samo kad nema druge mogućnosti.

Gledajući naprijed, kažem da se sve ovo odnosi na veličinu "1", jer smo nakon godinu dana vozili u Haggisu i nisu bili bijesni))

Radi pravde, moram reći da sve ovo potječe prije četiri godine. Sada postoji vrlo vrijedna zamjena za Pampers - to je Haggis Ultra Comfort. Ali u to vrijeme nije bilo alternative za mene.

S drugom djecom, odlazim u bolnicu, čak ni u mojim mislima nije bilo promjena mojim omiljenim Pampersom. Istina, cijene za njih, naravno, skočile su, kao i za sve druge pelene, nažalost.

Ako se s prvim, nisam stvarno zamaralo cijenama za pelene, budući da su bile prilično dostupne, a onda s drugom razmišljam o spašavanju. Na primjer:

Prije 4 godine sam kupio paket Pampers New Baby za 50 grivna.

Sada cijena pakiranja Pampers New Baby je oko 110-120 grivna. Bili smo sretni da dijelimo u ATB-u i kupili smo 2 paketa odjednom na mega-popust od 102 UAH))

U paketu od 27 komada. To je, cijena za pelene je malo manje od 4 UAH.

Broj "1" na pakiranju znači da je ovo prvi broj pelena, pa se morate usredotočiti na približnu težinu djeteta, koja je tamo upisana. U ovom slučaju, to je 2-5 kg. A budući da se djeca rađaju uglavnom i u prosjeku s težinom od oko 3,5 kg, onda im je potrebna "jedinica" u prvim danima i tjednima života.

A u bolnici i kod kuće opet istu stvar - vrlo je povoljno koristiti tanke i fleksibilne Pampers i općenito neugodan od strane drugih tvrtki.

nijanse

Miris. On je ovdje i vrlo specifičan. Nikada me nije smetao. Koliko smo imali Pampers svih veličina sa starijim djetetom, sada s mlađom - ne razumijem patnju ljudi o mirisu, sve mi odgovara. Moram te upozoriti. A ako nikada niste vidjeli ni jednog Pampersova života, onda kupite jedan mali paket za početak, za testiranje.

Što se tiče užasnih priča koje se mogu vidjeti na Internetu (pelene su gumirane, slabo upijene, a moj "omiljeni", najbolji će pop popiti))). To znači tako.

Svaka pelena može trljati, a ovdje postoje dvije opcije - ili ih pogrešno kopirate, ili vaša tvrtka jednostavno ne odgovara određenoj tvrtki u svom obliku, jer su svi različiti, netko ima više pop, netko ima manje, itd. Uostalom, ako ne odgovara veličini traperice, ne krivite njihovu kvalitetu? Ali negativna povratna informacija odvija se. I to je čak i dobro, jer nema savršenih proizvoda, a svaki budući roditelj bi trebao biti mentalno pripremljen za činjenicu da što god pelene su dobre u kvaliteti, uvijek postoji rizik da oni svibanj ne stane vaše dijete.

O "slabo upijao" ne može ništa reći. Imamo Pampers New Baby i druge veličine zelene Pampers apsorbiraju najbolje. Prema ovom pokazatelju, Pampers nema jednako za mene. Je li to nova elita Haggis može napraviti dostojan natjecanje.

Što se tiče "svećenika zaustaviti" - potrebno je promijeniti na vrijeme. Tada ništa neće teći i propuštati.

Pelena mora biti promijenjena svakih 3 sata! A ako je dijete poked, a zatim odmah, čak i ako je stavljen prije 5 minuta! Tada neće biti nikakvih tvrdnji o apsorpciji i drugim problemima. Između promjena pelene trebate ostaviti dijete 10-15 minuta kako bi se prozračilo. Naravno, sve je unutar razloga - ako promijenite podglavu u bolnici, morat ćete odmah staviti novi.

Možda mislite da sam dosadan mrmljanje, ali mnogi, ispada, ne slijede elementarna pravila. Sjećam se kako je, prije rođenja prvog, svekrva izjavila: "Nema pelena, samo gaze, jer su moji prijatelji sedme vode na mliječnom djetetu imali jak osip od pelene". Pa, suzdržavanje na temu "Mi smo u naše vrijeme". Morala sam odmah objasniti da je pravilno upotrebljavanje pelene i zadržavanje djeteta u njoj danima bilo posve drukčije. A ako se sjetite "svoje vrijeme", zašto onda koristite perilicu, parno glačalo, frižider i druge prednosti civilizacije, a istodobno odbijaju pelene?

Moj najstariji sin rođen je krajem rujna, a do ljeta bio je stalno u pelenama, s intervalima od 10-30 minuta između svake promjene. Sve je bilo sjajno! Nijedan se užas nije dogodio, ništa "prelo" (brr, čak i riječ vile), nije crvenilo, nije se skliznulo i nije zadihalo.

S mlađim se trudimo smanjiti potrošnju pelena, ali to ne radi dobro, jer je beba vrlo hladno, hladan čak iu vile u toplom stanu s temperaturom od +25. Stoga, dugo vremena da se bez pelene nije baš uspješno. I opet smo gotovo uvijek u njima i Newbie's Pampers. Nema problema. Samo koristite kremu i prašak ispod pelene i promijenite ga na vrijeme. Zašto mučiti sebe i dijete kada postoji takav dar civilizacije kao pelene))

Prednosti Pampers New Baby za mene:

 • tanka;
 • meka;
 • pouzdan letjeti;
 • univerzalni oblik pelene;
 • apsorbirajući sloj je pouzdan, vlažnost iznutra je dobro raspoređena;
 • rezinochki strana ne dopušta propuštanje, ali ne i slomiti;
 • omjer cijene i kvalitete.

Pampers New Baby preporučuje se kao najbolje pelene za novorođenče. Ali u svakom slučaju, ne savjetujem da odmah kupim ogroman paket, već malu. Posebno sada u mnogim supermarketima u odjelu pelene postoje uzorci svake vrste i možete vidjeti i rotirati pelene u vašim rukama. I uvijek morate biti spremni za činjenicu da se pelena možda ne uklapa u oblik.

Koje su pelene bolje za novorođenče? Pampers ili Hagis?

komentari

Puno vam hvala. Pokušat ćemo za samo nekoliko.

Nemam pritužbi na pelene, dobili smo ih u rodilištu, rekli su da su pokušali drugačije, ali su se zaustavili u tim

na nama od pelena i pjenastog crvene boje, prebačene na slobodu s kamilicom, sve je u redu! Teško je reći što je pravo za bebu, kupiti male pakete i sami provjeravati one i druge!

Uzmi Libero od 2-5 kg. u redu, glavna stvar je suha! mi u bolnici u takvoj djeci odjevenih u njih, i mnoge djece. Mislim da loše ne bi koristili, mislite za sebe, ako svatko ima iritaciju. uzeli smo pelene i hagisse sve crvene ili znojiti. Kao rezultat, samo slobodan!

Bilo. A onda je bolje uzeti uzorak malih pakiranja i vidjeti koji podgozov stane. Došla je moja kćer Pampers, ali Huggies nije, svećenik je pocrvenio od njih, i na svojim mokrim maramicama. Merries je tekao, doveo je ovdje da žarki recenzije o njima, kupio veliki paket, uzalud se bacio iz novca. Libero u zelenom tutu nije se svirao, tvrdi i gusti.

morate uzeti purpurno :) ovo je glavna serija, dobro je apsorbirana i ne utrlja u potpunosti. i od 2-5 kg. i dalje postoji rupa u pupak području disati

Pa, Pampers je došao k nama i odlučio da ne eksperimentiramo, a sve je tako jeftini bili takvi pokusi. Prije doba snažnog puzanja i povećane tjelesne aktivnosti, Pampersu se to svidjelo, onda je postalo nemoguće da ih se obično pričvrsti na djetetu koje se okreće, i počele su se povlačiti, prebacili smo se na gaćice. Pampersu se ne sviđaju kukavice, Huggies Pull-upovi, na kraju Libero koristimo japansku seriju))

dobro razumijemo, također ih tjeramo

Pampers su dobre za sve, ali prokleti spojnici na novorođenima imaju hrasta, svi smo grebali noge 3 dana u bolnici! Prvi smo bili Huni (dimenzija je izvrsna za novorođenče), sada samo haggis.

Stvarno mi se svidjela novorođena pelena za novorođenčad, a zatim sam koristila haggis. Općenito, sve je individualno, ovisno o koži djeteta

Mi s pelenama premium njemački jednostavno ne guliti. U njemu postoji mreža, pogodna posebno za novorođenčad

i uzeli smo besplatnu rodiljnu bolnicu i do danas ih koristimo! doista mi se sviđa!

U rodilištu, Libero ju je uzeo, nakon iscrpljivanja, koristili su ga samo Merris, prišli su nam.

Vidi također

Djevojke koje ne čitaju, sve o nekoj stvari o drugim kritikama je loše. Prva haggis je uzeta, alergična na njih, kasnije su uzeli normu, ali stražnjica nakon njih bio je vlažan čak i nakon 1 popis. Mislim

Naša stolica je vodena i jednostavna, ispričavam se, ona izlazi iz pelene natrag... Imamo 10 čarapa - oni su istekli iz svih sušenih jezika

Bilo je to skretanje koje se kupuje s pelenama. Recite mi koliko pelena za novorođenče treba prvi put uzeti, htio sam uzeti različite pakete (merries, mepsi i vjerojatno pelene premium kear). savjetovati što pakira i koliko treba poduzeti.. ali uopće ne razumijem.

Djevojke, pozdrav, već duže vrijeme čitam baby-blog, ali prvi put pišem. Reci mi koje pelene trebam uzeti sa sobom u bolnicu? Koliko komada trebam imati u paketu?

Daj mi mozak, molim te, inače sam ga već iscrpila. Koliko komada pelena trebate odnijeti u bolnicu? Svugdje pišu jedan paket, a ambalaža je drugačija. Danas sam kupio 2 omotnice takvih više.

Već tjedan dana nakon što se ujutro probudimo mokro, kupujemo pelene iz tvrtke Pampers, smatramo da su one najgore (i alergični smo na druge), a pelena je mokra samo ispred, veličina 3 od 3-9.

Momma, reci mi koje pelene koristite (koristi)? A što vam se apsolutno ne sviđa? Kupujemo uglavnom pampers... drugačije. Sada bijele to. ponekad huggies. Moja je kći također bila. Drugi nisu ni pokušali, samo ako su kao probe (.

Dobra večer svima! Recite mi djevojke, danas moj muž i ja smo bili u ljekarnama kupiti stvari na popisu u bolnici, zamolili pelene za novorođenčad od prodavača, ona nam je dao, mi naravno nije razmatrati ono što je na paketu.

Dobro jutro draga. Kako to radiš?)) Htjela sam se posavjetovati. Neki dan je moja svekrva rekla da je šivanje pelena (od pelene ili gaze) za bebu. Bio sam iznenađen kad sam rekao najmanje. ))) Ovo definitivno nije povezano s financijama, baš ona.

Djevojke, pelene koje je društvo bolje za dijete u bolnici?