Kaput ili jakna za jesen - izbor između ljepote i praktičnosti

Zasnivanje

19. rujna 2015

Vruće ljetne dane ostavljene. Već tijekom noći izvodi gotovo zimsku hladnoću. Već oslikane svijetle boje lišća. Topli džemper ili džemper postaju nepouzdani saveznici u borbi za toplinom. Sve više želim dobiti kišni ogrtač ili vjetrobran iz ormara.

Vrijeme nije daleko kada će topla jakna ili kaput postati jedini mogući način da se ugrijete u vjetru i kišu. A pitanja izbora postaju vrlo relevantna.

Što odabrati - jaknu ili kaput? Kako odabrati jesenji kaput? Koje su boje ovogodišnja najotmjenija? Gdje je bolje kupiti kaput? Pitanja o izboru možete nastaviti na neodređeno vrijeme. Pokušat ćemo odgovoriti samo prvom, tako da postane barem malo jasnija na koji način ćemo ići na putu teškog izbora jesenske odjeće,

Ako odaberete između jakne i kaputa, onda, s točke gledišta stila, nedvojbeno je kaput najbolji izbor. Djevojka ili žena u kaputu privući će više pažnje od svojih vršnjaka u jakni. Dlaka je bolje kombinirana sa suknjama bilo koje duljine i cipela različitih modela. Kaput izgleda više ženstveno. No, u isto vrijeme kaput ostaje izbor djevojaka i žena koje ne ovise o maloj djeci, dugim putovanjima u transportu u zalihometu i hodanju u lošem vremenu.

Svi slojevi imaju jedan veliki nedostatak - oni se teško čiste. Ako se male prljavštine prljavštine može obrisati ili očistiti četkom, tada će samo suho čišćenje osloboditi značajnu kontaminaciju. Mlade majke koje se neprestano bave s kolicima i djecom koja ulaze u ruke, teško je pratiti čistoću kaputa.

Međutim, kao i oni koji idu na posao kroz kišu i grizu. Pri korištenju javnog prijevoza možete slučajno obrisati korak ili ozlijediti nečije cipele. U slučaju trajnih cesta na trolejbusu ili autobusu, manžete će biti kontaminirane. Ako ne možete izaći i sjediti za upravljačem vlastitog automobila, razmislite o jesenskoj jakni ili markerskom kaputu.

Druga prednost ovakve košuljice je, osim što je moguće ispirati ako je potrebno, otpornost na vodu. Jakna s kapuljačom koja štiti od kiše. Ljubitelji kaputa morat će nositi kišobran, što također nije problem. Kišobran će učinkovito pokriti cijeli vlasnik kaputa s kiše, no mora se sjetiti da je uzme od kuće.

Pitanje izbora nije uvijek lako pitanje, posebno komplicirano sa širokim rasponom mogućnosti. Izbor između kaputa i jakne za jesen najčešće je izbor između ljepote i praktičnosti. I ovaj izbor mora napraviti svaku djevojku ili ženu.

Formula izbora: kaput ili jakna?

Vaš je izbor jakna ako:

1. Tijekom dana morate posjetiti mnoga mjesta, au nekima će biti lijepo biti u isto vrijeme.

2. Pomičete se gradom javnim prijevozom (a ne samo podzemnom željeznicom), dok često dolazite u "zalazak".

3. Nedavno ste stigli iza kotača i niste pronašli svoju "udobnu zonu" na vozačevu sjedalu.

4. Imate malu djecu s kojom provodite, ako ne cijeli dan, a zatim sve svoje slobodno vrijeme.

5. Vaša vesela kućica često "pozdravlja" domaćicu, stoji na stražnjim nogama i odmara svoje prednje noge na njemu. Štoviše, to se događa čim prijeđete prag kuće.

Kožna jakna zbog svojih jedinstvenih osobina ne izlazi iz mode.

Nosite kožnu jaknu s krznom - u hladnoći, štiti vas od vjetra i vlage.

Potražite vodootpornu odjeću. Izvrsne opcije za Giorgio Armani.

Također su relevantne kožne jakne s tigrovim ispisom, kao i jakne standardne crne boje.

U modnoj jakki s neobičnim rezom i naglaskom na struku. Takve jakne mogu izgledati kao obične, ali u blizini nježne meke kože daje jedinstvenost proizvoda.

Vaš je izbor kaput ako:

1. Elegantnost za vas nije samo priznanje za sliku nego i stil života.

2. Možete doći do mjesta rada (studija) pješice.

3. Živiš na pješačkoj udaljenosti od metro i možeš si priuštiti da ne padneš u podzemnu željeznicu u žurbi.

4. Imate vremena i želje da se brinete o odjeći, redovito uklanjajući iz kaputa sve što je apsorbirao tijekom dana iz atmosfere zagađene metropole; spremni ste jednom mjesečno ili barem jednom godišnje doba da se kaput na suho čišćenje (tzv „nakupljaju masnoće” nijanse ne bi trebalo dovoditi u zabludu - prljavština na njima manje vidljiv, osim što su razmaci između čišćenja može biti malo duže nego sa svjetlom kaput ).

5. Jednostavno žrtvujete slobodu kretanja, prijateljski zagrljaji i luksuz izravnog kontakta s djecom zbog besprijekorne slike i vanjskog sjaja.

Kaput iz zbirke Valentina Autumn-Winter 2013/2014.

Kožna kaput ove sezone - na vrhuncu popularnosti. Modni bloger Miroslava Duma na Pariškom tjednu mode.

U crvenom kaputu definitivno nećete zanemariti. Štoviše, dizajneri zovu crvenom glavnom bojom jesenske sezone.

Ovog jeseni, dizajneri su usmjerili pozornost na ćeliju. Velike ili male stanice različitih boja krase haljine i kapute.

Gotovo sve modne kuće predstavile su ove sezone kaputić s nagnutim ramenima.

Nemojte se bojati svjetlosnih nijansi, dajte prednost prirodnom - bežom, vrhnja, blijedo ružičastu, boju kremaste kreme.

Gđica "Kompromis". Ako vam prethodni postulati izgledaju previše kategoriziran za vas, uopće nije potrebno slijediti ih strogo. U životu, dakle u modi, uvijek postoji prostor za kompromis. U našem slučaju postoji čak i dva takva kompromisa.

Prva opcija: kratki kaput. Može biti malo dulje od jakne ili idući u sredinu koljena - takvo je i prikladnije. Ali s obzirom na najnovije modne trendove, s izborom dužine mora biti posebno oprezni. Uostalom, najnoviji trend sada su kaputi i ogromni jakni s zaobljenom, naglašenom ramenom. U skraćenoj verziji, više kao izduženi jakni, sužen na dno, takav kaput će izgledati sjajno na ženama s širokim kukovima i uskim ramenima - to će uravnotežiti siluetu. I u kombinaciji s dugom suknjom - suženom ili "godinom" - također će vas učiniti tanjim i jačim, naravno, ako imate cipele s pete.

Druga opcija: "vječni" klasik. Ako Jakna je izdržljiv i caruje u svom polu-sezonu ormar, ali ponekad i dalje želite da se kratko obratili od Pepeljuga u praktičnom romantično, fino princeza, bez kupnje kaput ne može učiniti. No, u ovom slučaju, najudobnija opcija bi bila klasični model koji, kao što znamo, nikada ne odlazi iz mode. Najbolji savjetnici u odabiru će biti zrcalo, okus i zdrav razum, kao i za duljinu - to ne ovisi samo o osobinama vaše figure, već io duljini večernje haljine. Ako vam se sviđa mala crna haljina, haljina do sredine koljena ili maleni mini za prodajna mjesta, kratki modeli neće vam odgovarati. Kaput ne bi trebao biti kraći od najdužih večernjih haljina. Izuzetak je samo haljina "na podu". Ne bi trebali odabrati kaput. U tom slučaju potrebna je rafinirana krzna, topla, ali elegantna kapa ili jakna (poželjno krzno).

Odabir jeftine zimske odjeće: kaput, jaknu ili jaknu?

Studeni nam je već dao prve mraz, a ujutro se na prozorima automobila i travnjaka nalazi sloj mraza. Nažalost, topla sezona konačno završava i zima je ispred. Dakle, odnijet će se zimska odjeća - jedna u kojoj neće biti hladna, lijepa i udobna u isto vrijeme.

Bilo bi idealno imati u svom ormaru gornju zimsku odjeću za sve prigode, pa čak i sve moguće boje. I danas ćemo vam reći što treba odabrati ako je proračun ograničen - zagrijani zimski kaput, kaput, kaput?

Odabir zimskog kaputa

Kaputi - najklonija inačica zimske odjeće. Zimski kaputi definitivno nikada ne izlaze iz stila i oni su najbolji izbor za kombinaciju elegancije i cijene. No, za odabir kaputa, naravno, potrebno je s obzirom na našu temperaturu i druge stvarnosti. Europski blogovi sada su puni "zimskih izgleda" u tankim vunenim i kašmirnim kaputima, ali nažalost, takvi premazi, čak i sa toplim džemperom, topat će vas na maksimalno -5, a nakon toga će biti hladno. Za zimu treba obratiti pažnju na kaput od prirodnih tkanina na toploj podlozi poliestera i udaranja.

Odabiremo dužinu kaputa

Optimalna duljina kaputa - do koljena. I sva potrebna mjesta su zatvorena i topla, ali još uvijek ima dosta mjesta za izbor cipela. S takvim kaputom možete uspješno kombinirati čizme s pete i na ravnoj, pa čak i zimskoj čizmi. Dugi slojevi mogu izgledati nevjerojatno, ali prvo, kako bi uravnotežili i vizualno produžili lik, zahtijevat će cipele s pete. I drugo, zimi zabilježite stanje naših ulica, dugačak kaput će zahtijevati posebnu brigu - planinarenje kroz lagano očišćene ulice, osim što se napuni reagensom, može brzo uništiti donji rub kaputa.

Kaput: plava ili crna?

Isto s bojom. Idealan izbor za zimski kaput bit će klasične boje - crne, sive, smeđe. Naravno, dosadno, ali praktično. Imajući u vidu činjenicu da nas zima ne dopušta nam svijetle boje i dugo se proteže, bismo željeli odabrati nešto svjetlije, ali čak i ovdje je bolje davati prednost zasićenim tamnim bojama. Na primjer, vrlo trendi tamnoplave ove sezone. Svijetle zimske kapute zasigurno izgledaju vrlo impresivne i odmah se postavljaju na ulici, ali kupnjom takvog kaputa morat ćete razmišljati o prilično velikom proračunu za suho čišćenje - prljavština i snijeg će pokvariti njezin izgled. Tjedno suho čišćenje nije dovoljno, što će rezultirati troškom još jednog sloja, ali će također brzo donijeti kaput do najneobičnijeg izgleda.

Praktične jakne

Jedna od najuspješnijih vrsta zimske odjeće. Sve do nedavno, donji jakni su više bili percipirani kao odjeća za djevojke u sportskom stilu, ali sada popularni brandovi iz massmarketa do luksuza proizvode takve različite modele da možete pronaći prilično elegantne mogućnosti za gotovo bilo koju boju koju možete izabrati. Prethodno smo pregledali popularne marke prsluka (1. i 2. dio)

Najispravnije punilo za prsluk

Da bismo razumjeli da li je ispred vas donja jakna ili jakna na poliesterskoj podlozi, a mnogi također vole odustati od jaknih, zbog sličnosti vanjskog oblika, važno je pažljivo pročitati informacije o unutarnjoj etiketi proizvoda. Trebale bi biti riječi dolje i perje. Džemovi na čistom dolje rijetko se susreću, najvjerojatnije će odnos omotača biti 70% do 30%, vrlo prikladne proporcije za naše zime.

Kada kupujete jaknu, pazite da pazite na kvalitetu obloge i šavova, bez obzira na to da li se perje tamo odlaze. Kako bi se provjerila kakvoća punjenja, potrebno je preklopiti donju jaknu i iscijediti ga, i pogledati koliko prostora zauzimaju, što je bolje punjenje, to će se lakše nakupiti jakna.

Ima smisla obratiti pozornost na jeftine i kvalitetne popularne marke odjevenih kaputa, koji su zastupljeni na ukrajinskom tržištu.

Donja jakna, za razliku od kaputa, savršeno je moguće prati kod kuće u automobilu, pomoću osjetljivih deterdženata za pranje rublja i posebnih načina rada tako da se dolje ne hrpi. Ali sa sušenjem morat će se ipak morati pomalo zbuniti - donju jaknu treba osušiti u proširenom, vodoravnom stanju i po mogućnosti vrlo, vrlo brzo, inače ćete riskirati da dobijete žute mrlje na vanjskoj površini. To može pomoći svim vrstama uređaja za grijanje pored kojeg će se donji plašt osušiti u vrlo kratkom vremenu.

Donji jakni u Shafi

Jeftini zimske jakne

Zimske jakne i kaputi na poliesterskoj ambalaži jedna su od najisplativijih zimskih odijela. Naravno, oni su daleko od toga da su topli kao pravi jakni, ali sada oni rade dosta dobro i oni bi mogli biti dobra alternativa čak iu hladnoći.
Ove jakne manje su zahtjevne za njegu, nemojte redovito trošiti novac na suho čišćenje, prati ih i osušiti jednostavno, a cijena koju imaju mnogo je ugodnija, tako da si možete priuštiti da ih ažurirate barem svake sezone. Ova jakna će biti bolji izbor od jeftine niske kvalitete odjeće.

Krzna jakne - odjeća za jesen

Krzna jakni su lijepi, ali nažalost, strašno nepraktični za svakodnevni život. Kao i kaputi. U jaknu za krzno, bez obzira koliko je toplo, bitan dio vašeg tijela ostaje nepoznat, a istodobno krzneni jakni od prirodnog krzna su prilično skupe.

Ali oni su savršeni za one koji svakodnevno idu na auto - uostalom, zimske kapute, kaputi od ovčjeg sloja i dugački kaputi prilično su prostrani i uopće nije prikladno sjediti za njima za volanom. Imajte na umu da ako je krzna jakna ili kaputi od krzna od krzna, malo je vjerojatno da će se zagrijati, baš kao i prirodni krzno, a takve stvari bolje odgovaraju za ne previše hladnu zimu.

Ovčji kaputi se vraćaju u modu

Čak i prije 20 godina, kaput ovčjeg krzna bio je definitivno izuzetno moderna stvar koju su svi htjeli. No, tada nije postojao takav izbor visokokvalitetnih zimskih kaputa i jaknih jaknih. Ovčji slojevi, osobito prirodni, dobro su prilagođeni dugim zimama - topli su, a njihova je vanjska površina gotovo uvijek tretirana spojem koji odbija vodu, što je vrlo dobro za klimu Ukrajine, gdje snijeg, kiša i snijeg nisu takva rijetka pojava. Uz sve prednosti ovčjeg sloja postoji jedan veliki nedostatak - gotovo svi su vrlo teški. Ako se ne želite opteretiti prekomjernom težinom, bolje je obratiti pažnju na druge vrste zimske odjeće.
Sve vanjske odjeće - kaputi, jakni, kaputi od bundeva u Shafi >>>

Više za čitanje

Komentari (4)

Ping Kako odabrati jeftin krzneni kaput od prirodnog krzna O stvari praktičan i mudar 6. studenog 2014 [...] traži jeftinu toplu odjeću. Već smo napisali kako odabrati jeftinu zimsku odjeću. Tamo smo razgovarali o zimskim kaputima, jaknama i jaknama. [...]

Ping Zanimljivi modeli kaputa za 2015.: foto kompilacija O stvarima praktično i pametno 13. siječnja 2015. [...] Brand down jakne. Part 2 Kako odabrati kaput za zimu Što odabrati: kaput, jaknu ili jaknu Marka kaput u [...]

Kako odabrati vanjsku odjeću za trudnice? Svi detalji za buduće majke

Vanjska odjeća - jedna od točaka na kojoj je trudna majka bolje ne spasiti. Sumnje o ovom neusporedivom otpadu mogu se razumjeti, jer će se stvar nositi vrlo kratko i izgledati vrlo specifično, što vjerojatno neće dopustiti da se koristi u garderobi nakon trudnoće.

Međutim, udjeli su prilično visoki: trudnica jednostavno nema pravo riskirati njezino zdravlje i udobnost, pa stoga treba odabrati odjeću za buduću majku s najvećom odgovornošću.

Ovaj članak će vam pomoći odabrati odgovarajuću gornju odjeću za buduću mamu koja se može nositi nakon porođaja.

Zahtjevi odjeće

Postoji nekoliko jednostavnih pravila koja će vam pomoći u određivanju izbora:

 1. Pravilo vrućine. Imunitet trudnice vrlo je krhka i ranjiva, tako da je glavna funkcija budućeg majčinog kaputa ili jakne štit koji čuva njezino zdravlje. Prilikom odabira kaputa ili jakne, trebate dati prednost stvari:

 • vodootporan;
 • ne puhati;
 • koji pokriva tijelo od vrata do svećenika.
 • Pravilo udobnosti. Tijekom drugog i trećeg trimestra, ne samo da tumor raste, već i grudi aktivno, za neke žene, bokovi i stražnjica se značajno povećavaju. Neophodno je uzeti u obzir ovaj trenutak prilikom određivanja veličine: ni u kojem slučaju ne bi trebalo gornje odjeće "potisnuti": trebalo bi popiti na prsima ili pritisnuti rastući trbuh.

  Vrlo je dobro ako odabrani model "raste" zajedno s budućom majkom (zbog elastičnog valovitog oblika na stranama ili posebnim umetcima), ne drži pokreta i ne podsjeća se na dodatnu težinu.

 • Pravilo prirodnosti. Prirodni materijal je materijal koji može disati, što znači:

  • toplo, ali ne vruće;
  • čvrsto, ali ne i teška.

  Naravno, gotovo je nemoguće pronaći sasvim prirodan premaz, no valja procijeniti podstavu buduće gornje odjeće ili punila u donjoj jakni.

 • Pravilo ljepote. Trudnoća je vrlo teško razdoblje. Hormoni igraju pakao, skakanje raspoloženja, masa dolazi eksponencijalno, prevladavaju i misli o predstojećoj odgovornosti. Stoga, buduća majka samo treba zadovoljiti se, i to, poput nove lijepe odjeće, može razveseliti najbolje!
 • Istodobno, ne biste trebali davati prednost ničemu kao što je vrlo teška krzna ili kaput od ovčjeg kože: trudnice teško pate od gužve, često imaju i vruće trepće, a da ne spominjemo simptome toksikoze, koje su pogoršane toplinom. Stoga, za početak trudnoće, valja odabrati nešto što nije kratko, a ne glomazno i, ako je moguće, prirodno.

  demi

  Među modelima za trudnice već dugi niz godina, sljedeće tradicionalne varijante stilova nisu izgubile svoju važnost:

  • Sprženi slojevi (ako je potrebno, pomažu sakriti trbuščić iz znatiželjnih očiju na vrlo ozbiljne uvjete).
  • Kaputi i jakni s visokim strukom (klasična i vremenski testirana opcija).
  • Sportski modeli jakki (za najbrže mobilne majke).
  • Izduženi jakni u "barel" stilu (s pravilnim izborom pribora, takvim jaknama može se nositi nakon porođaja bez prouzrokovanja stilske disonance).

  Kaput ili jakna

  Izbor između kaputa i jakne može biti diktiran osobnim stilskim sklonostima i već izraženim pravilima prema kojima kaput ima vrlo važnu prednost: dulje i bolje štiti buduću majku od puhanja vjetra. Iz istog razloga, preporučujemo da obratite pozornost na stvari koje se povlače odozdo. Još jedna nijansa - jaz u veličini: jakna ili kaput ne bi trebali biti čvrsto uklopljeni.

  zima

  Govoreći o činjenici da je najvažnija zadaća zimske odjeće za buduće majke očuvanje topline, ne mislim na opcije koje su prvenstveno povezane s toplinom, naime, krzneni kaputi i kaputi od ovčjeg kože. Unatoč nizu očitih prednosti (prirodnost, niska propusnost, kvaliteta), moramo priznati nedostatke: to su nerazumno teške stvari za drugu i treću tromjesečju.

  Malo je vjerojatno da će netko biti ugodno ako se dodaje još jedna "desyatochka" od kaputa od ovčjeg kože na vlastitu tjelesnu težinu, koja je povećana za 10-20 kg. Stoga, ako majka još uvijek odabere raskošni kaput, neka bude bolje ako je krzno, a ako je kaput od ovčjeg kože samo lagana verzija. Ako gospođa ne prezentira svoju sliku bez krzna, onda se možemo sjetiti ponca i drugih kaputa s umetcima od krzna.

  Preporučljivo je obratiti pozornost na zimske jakne i donje jakne. Ne predstavljajući "luksuz" opciju u svakodnevnom životu, tijekom trudnoće takva odjeća postat će pravi trag: oni su lagani i praktični, ali istovremeno pouzdani u smislu prijenosa topline i zaštite od vjetra.

  jakne

  Značajni su posebni jakni s valovitim stranama. Ovi elastični umetci omogućuju ugodno pristajanje gornje odjeće na trbuh, pružajući žensku trudnu siluetu. Ova opcija bit će relevantna ako je trudna majka postavljena da se pohvalne malo njezinim položajem, da podijeli sa svijetom radost čekanja bebe.

  Zimska jakna za trudnice može biti oba trapezoidna i raspršena stila.

  jakne

  Prilikom odabira donje jakne najvažnija stvar je pravo punilo. Idealno, to je eiderdown: stvar će biti bez težine i istodobno vrlo topla. Međutim, cijena ovakve jakne je prilično visoka. Proračun (ali istodobno visokokvalitetna) alternativa bit će gornja odjeća s sljedećim vrstama punila:

  Nosite jaknu

  Kaputno odijelo pogodno kombinira praktičnost i otpornost na toplinu donjeg sakoa i žensku siluetu kaputa. Za buduće mame prikladni su već spomenuti nedovoljno opremljeni modeli prevelike veličine ili trapezoidni stilovi, kao i opcije visokog struka. Izravna kondicija također će biti dobar izbor.

  Sling opcije

  Mogućnost za najisplativije i najbeznačajnije djevojke - prsluk-jaknu. U pravilu, takva stvar je prilagođena i izrađena na principu "3 u 1", to jest, zapravo, majka dobiva tri jakne odjednom: "ne-trudna", "trudna" i sama prtljažna jakna.

  Preobrazujuća stvar je opremljena posebnim umetcima, uz pomoć kojih se jakna doslovno raste s trbuhom, ostajući udobno i relevantno čak iu vrlo kasnim fazama trudnoće. Kasnije, nakon porođaja, ovi umetci su obnovljeni u džepu za bebu, koju majka može udobno nositi u remen ili ergorsukse.

  A ako dijete nije obožavatelj remena, umetak se jednostavno uklanja i vraća na "pregenerirani" izgled, nakon što je dobio topao i elegantan sportski jakni, idealan za hodanje s kolicima čak iu najnadarenijem vremenu.

  Nudimo Vam koristan videozapis na temu: "Zimske jakne 3in1 za trudnice i odjeću za bebe"

  zaključak

  "Trudna kupovina" je specifična, ali iznimno zanimljiva aktivnost. Odgovorni izbor gornje odjeće je prilika za buduću majku da se brine za sebe, što znači značajan doprinos zdravlju njezine bebe.

  Kaput ili kišni ogrtač: što odabrati za Moskvu izvan sezone

  Izvan sezone je izvrsno vrijeme da budete trendi i atraktivni. Za razliku od zime, ne morate se zamotati u "stotinu odjeće". U jesen i proljeće svijetle šminke, cipele s visokom petu i prekrasne čarape su dobrodošli. Ostaje samo odabrati vanjsku odjeću. Želite li ažuriranja, ali ne znate što kupiti, kišni ogrtač ili kaput? Svaka opcija ima svoje prednosti i nijanse.

  Prednosti i nedostaci kaputa

  Većina žena prilikom odabira vrhunske sezone odijevanja još je sklona prevlačiti, jer ima puno prednosti. Vrijeme u Moskvi je nepredvidljivo, takav proizvod će se zagrijati i zaštititi od piercing vjetra (pogotovo ako kupujete model od toplog gustog materijala - kašmir, vunu itd.).

  Demi-sezonski kaput za žene je izbor poslovnih dama i društvene lavande, jer izgleda više respekta od kišnog ogrtača. Ali to je pod uvjetom da je proizvod uredno ušiven. Za odjeću poslovnog ureda izaberite proizvode od klasičnog rezova - jednoragiranog, koljena.

  Ljubitelji slobodnih dana kupuju široke, prevelike, svakodnevne modele koji daju slobodu kretanja i dobro se odlažu sa odjećom.

  Općenito, sada su različiti modeli kaputa u modi, tako da lako možete pronaći ono što vam odgovara u obliku tijela, načina života i dobro se uklapa u garderobu. Modeli u stilu Coco Chanel, jarak, vojska, kapa (kaput bez rukava), manekenka - među ovim raznovrsnošću zasigurno je i opcija u kojoj ćete izgledati moderan i šik.

  No, kaputi proljeća imaju svoje nedostatke. Jedan od najozbiljnijih - oni se vlaže. Često kiše u jesen i proljeće, tako da ćete morati hodati u mokroj odjeći (koja nije jako udobna) ili koristiti pokrivač kiše. Naravno, ako vozite vlastiti auto, onda kiša ne predstavlja zapreku.

  Kaputa, u usporedbi s kišnim ogrtačem, više je kapriciozan u skrbi. Morat će redovito uzeti suho čišćenje, a plašt je dovoljan da se opere u pisaćem stroju ili obrisati vlažnom krpom. Osim suhog čišćenja potrebno je redovito čišćenje dlačica, kosa i životinjske kose.

  Što se tiče cijene, kaput je uvijek skuplji. Ako ste već odabrali ovu opciju, nemojte poštedjeti novac, jer će loše kvalitete proizvoda od jeftinog materijala oštetiti sliku metropolitanskog kaceta.

  Prednosti i nedostaci kišnog ogrtača

  Glavna prednost od kišni ogrtač je njegova otpornost na vodu. Čak i ako zaboravite svoj kišobran kod kuće, tkanina neće pustiti vlagu, a odjeća će ostati suha. Iznimka je od kožnih kišnih ogrtača, koje najbolje ne nositi u lošem vremenu.

  Kao i kod kaputa, imamo slobodu birati između stotina modela.

  Volite klasike? Tada je bež kaput. Uvijek će biti na modi.

  Mlade dame mogu probati na neozbiljan disko rt. To su kratki modeli izrađeni od svijetlim tkaninama.

  Vlasnici veličanstvenih oblika prikrivat će sve što je suvišno pod širokim prekrivačima kišnih ogrtača.

  No, ova odjeća ima ozbiljan nedostatak: neće vas zagrijati ako iznenada postane hladna vani. Ali Moskva je izvan sezone hirovita: ujutro se osjeća kao toplina i sunce sja, a kasno poslijepodne mraz može udariti. Ne očekujete da idete ravno iz zimske kaputa odjeće ili odjeće do kaputa, još uvijek morate kupiti demi-sezonski kaput ili jaknu s izolacijom. Alternativno, možete potražiti trgovinu za model kišnog kabela s odvojivim toplim oblogom.

  To se tiče cijene, a zatim plašt pobijediti. Čak i ako kupite jeftin, ali klasičan model, izgledat će pristojno. Pogotovo ako odaberete pravu odjeću.

  Kako napraviti izbor?

  Svaka od ovih opcija nema značajnih nedostataka. I kišni ogrtač i kaput sada su u trendu, postoje modeli za različite tipove figura i stilova u odjeći pa je vrlo teško napraviti konačni odabir. Savjetujemo vam da vas vode ne samo emocije. Prije nego što izvršite kupnju, odgovorite na nekoliko pitanja:

  Koje je odjeće već u vašem ormaru?

  Koji mjeseci očekujete da nose novu odjeću?

  Moram li često koristiti javni prijevoz?

  Pogledajmo prvo pitanje. Ako već imate demi-sezonski kaput u dobrom stanju u svom ormaru, naravno da je bolje kupiti kišni kaban za promjenu. Pogotovo ako nikad nisi nosio ovo. Proljeće je sjajno vrijeme za promjenu.

  Zatim, razmislite o pravodobnosti gornje odjeće. Početak proljeća i kraja jeseni može biti oštar. Ako temperatura na termometru jedva prekorači nulu, a čak iu kaputu s izolacijom izgledat ćete smiješno. To je kaput ili jakna koja se uklapa. Ali u svibnju i rujnu bolje je nositi nešto svjetlo. Ako je vaš proračun ograničen, a morate isporučiti univerzalnu opciju, kupite prekrivač od kože. Izgleda organsko u bilo kojem mjesecu jeseni ili proljeće. Za hladnije vrijeme, nosite toploj podlozi takvom kabanicu.

  Treće pitanje odnosi se na javni prijevoz. Ako ga koristite često, bolje je kupiti kišni kabanicu za žene iz internetske trgovine po niskoj cijeni - nije označeno kao kaput. Ne želiš izaći iz podzemne željeznice zgužvane? Za autoladu preporučujemo kratki kaput ili kišni ogrtač i tri četvrtine rukava: prvo, prikladno je voziti u njima, a drugo se ne sjećate ruba proizvoda.

  Nema puno odjeće, idealno, svaka žena želi imati nekoliko modela kaputa i nekoliko plašteva. Ali ako postoji problem s financijama, morat ćete se zaustaviti na jednoj stvari. Neka bude kvalitetna stvar koja vam dobro odgovara i pogodna je za shemu boja. Onda ćete svakodnevno izgledati stilski. Promjenom pribora i odjeće svaki dan možete ispisati sliku.

  Kako odabrati kaput

  3 komentara:

  Dobar dan, Olga! Je li dopušteno da suknja ili haljina budu duži od kaputa? Ako je tako, koliko? Na primjer, kaput točno iznad koljena, ugrađen, rub nije širok, a suknja / haljina lagano pokriva koljeno (olovka / kućište). Ili kaput do sredine bedra, opet postavljen, ne širok, ali suknja / haljina, opet olovka / slučaj, oko koljena. Koje vrste cipela (čizme visoke / čizme) je bolje odabrati da kaputi ispod koljena, a što ako je kaput do sredine bedra (s obzirom na relativno visoku visinu i kratki struk)? Hvala unaprijed!

  Elena, hvala! Upravo sam vam obećao nove članke, ali još uvijek ne dolazim na blog, ali se stvarno nadam da ću to učiniti u bliskoj budućnosti. :)
  Trenutačno, suknja ili haljina možda će biti duži sloj. Što se tiče koliko dugo, onda je to stvar proporcija osobe. U svakom slučaju će biti drugačiji. Ako sve to zajedno s ljudskom figurom izgleda skladno, onda, naravno, možete ga nositi tako.
  O drugoj opciji, pretpostavljam da bi trebala izgledati dobro (s skraćenim kaputom do bedara), ali s kaputom neposredno iznad koljena - kritički pogledaj ako izgleda dobro sa uskom suknjom. Sa širokim ili nabranim suknjom, takav kaput iznad koljena izgledao bi dobro s vašom visinom, ali kao i za usku suknju - morate pogledati. Teško je reći.

  Kako odabrati jaknu za jesen? zaštićen od atmosferskih utjecaja

  U off-sezoni, vrijeme postaje nepredvidljivo, i često je teško nazvati onaj koji postavlja raspoloženje za zabavu. Ali čak iu hladnoj sezoni želite izgledati moderno i lijepo. Moderan izgled će biti velika inspiracija i motivator za prekrasno raspoloženje za cijeli dan.

  Vrijeme je prošlo dugo kad se djevojke tretiraju s jednim izborom odjeće za sezonu. Vrijeme je sve hirovito i nepredvidljivo. Ritam života svakodnevno se ubrzava, stil života raznolikih aktivnosti.

  A sama odjeća više ne samo pokriva tijelo i zagrijava ga. Jesen jakna postala je nužan element ženske gornje odjeće. Zato uhvatite naše dosadne savjete o tome kako odabrati jaknu za jesen.

  Razni materijali i njihove osobine

  Prije svega, neće biti suvišno saznati o jesenskoj jakni. Koja je razlika između materijala od kojih se šivanje jesenih jakni, koja je opcija bolja za one ili druge vremenske uvjete. Nećemo se držati svih opcija, ali ćemo prihvatiti najčešće i praktične.

  Plašt tkanina. Obogaćena je takvim svojstvima kao što su otpor vlage i nepropusnost zraka. Zbog dvostrukog tkanja konca (kao "rub"), ona zadržava kapljice na površini. Tkanina je prilično debela. Može biti i izolacija i bez. Većina kaputa, kišnih ogrtača i jakni su odšiveni od tkanine od kišnog kabela. Zahvaljujući svojim korisnim svojstvima, jakna jakne kiše je izvrsna opcija za kišovito vrijeme.

  Za maksimalno očuvanje svojstava materijala, preporuča se pranje tkanine tkanine na temperaturi koja nije viša od 30 ° do 40 ° C bez izbjeljivača koji sadrže klor, na kraju - slaba crijeva. Za željezo ili paru, ili u načinu štednje.

  Sada tkanine od plašta mogu biti prirodne, sintetičke vlakna i umjetne. Stoga, preporuke za njegu proizvoda od tkanine za kišne kabele mogu varirati ovisno o specifičnoj sastavu. I savjet je zajednički za sve - prije pranja i glačanja, uvijek gledajte na naljepnicu, nemojte biti lijeni. Pravilna briga je preduvjet za duži vijek trajanja u ormaru.

  Fleece je sintetička tkanina koja se koristi za toplu odjeću. Lijepo svjetlo, fleksibilno, dobro "diše". Toplinska izolacija je prosječna, tako da nije pogodna za hladno vrijeme.

  Fleece je potpuno izbirljiva u brigu o tkanini, nema posebne preporuke.

  Postoji veća potražnja za njegovom uporabom u krojenju sportskih predmeta, uključujući jakne.

  Traper je prirodni materijal od twill tkanja, izrađen od pamuka. U čistom obliku, tkanina je prilično gruba i čvrsta, čineći ga otpornim na habanje i higroskopnim. Ali češće za proizvodnju odjeće, uključujući i vrh, sintetička vlakna su dodani u njega: elastane ili lycra.

  Zahvaljujući ovom stvar postaje mekša, savitljiva. Istina, ona također stvara takvu značajku kao tendenciju skupljanja (kako u širini tako iu duljini).

  Što se tiče njege, traper je vrlo kapriciozan i zahtjevan materijal. Ima li imovina "sjedi". Stoga se ne sviđa visoke temperature, obrade. Nije preporučljivo za suho čišćenje. Kod kućne njege treba oprati zasebno, pričvrstiti sve zatvarače, brave i gumbe i okrenuti iznutra. Nemoguće je koristiti proizvode koji sadrže bjelilo, a ne prati nakon pranja. Dok je stvar mokra, potrebno joj je dati potrebni oblik, malo se proteže i ostaviti ga u ovom obliku.

  Željezne stvari od trapera, uklj. gornja odjeća je vrlo nepoželjna. Ako vam je ovaj trenutak presudan - bolje je glačati dok je stvar mokro. Zatim će biti mekše.

  Traperice jakne su vrlo popularne upravo sada. Stvar je vrlo svestran i savršen je za ranu hladnu jesen. Traper je uvijek o udobnosti i svakodnevnom životu. Dakle, jakna trapera lako će se uklopiti u bilo koju sliku i stil. Bilo da je poslovni ured, u udobnom setu s haljinom i tenisicama za vikend ili čak na svoju omiljenu svijetlu haljinu za zabavu.

  Koža - u svom prirodnom obliku, ovaj je materijal napravljen od kože različitih životinja. Smatra se prilično čvrstim, neki kažu, čak i izdržljivima.

  U jesen, vanjska odjeća kože uvijek je relevantna, ne ostavlja popis trendova. Ovisno o debljini materijala i obloge, kožni proizvod će biti prikladan za bilo koji, čak i najnaporniji vremenski uvjeti. A koža je vrlo zanimljiv i uvijek svježe kombinira različite tkanine i teksture, kontrast koji dodaje sliku svježine i polet.

  Nemojte zaboraviti da koža ima mnogo vrsta. Među njima, i velur, sandučić, nubuk i drugi. Također u velikoj potražnji su nadomjesci kože. Oni su pristupačniji, a ponekad i izdržljiviji i praktičniji. Na primjer, eko-koža.

  Što se tiče skrbi, sve je jednostavno. Sam po sebi, gornja odjeća kože već ima tanki zaštitni sloj, tako da ne biste trebali biti oduševljeni prečestim čišćenjem. Dovoljno je obrisati mekom krpom. Prije prve čarape, proizvod možete tretirati posebnom odgovarajućom impregnacijom. Bolje je pohraniti odjeću od kože i njegovih analoga na vješalice u hladnom ormaru, ali ne u plastičnim vrećicama i poklopcima. Koža mora disati. Čak i ako govorimo o stvarima.

  Drap je debela, teška vunena tkanina, izrađena od prevrnute pređe. Sadržava oblik proizvoda. Zbog debljine i višeslojnog materijala ima korisno svojstvo za zadržavanje topline i nepropusnosti, nije posebno naborano.

  Što se tiče skrbi, preporučljivo je jednom godišnje dati profesionalni tretman i čišćenje. I u intervalima, samo uklonite prašinu i medalju s posebnim četkom. Ako je proizvod prilično tanak, možete pokušati prati ruke kod kuće u laganoj toploj vodi pomoću specijalnih alata. Sušenje treba biti u vodoravnom položaju nakon što se staklo isparilo. Nakon sušenja, proizvod se može parirati ili glačati, ali kroz vlažnu krpu.

  Uglavnom iz zavjesa šivaju najklasnija verzija jesenske gornje odjeće - kaput, uključujući i kraće modele. Često su vrlo slični uobičajenim jakama. A budući da ovaj materijal dobro zagrijava i istovremeno može disati, to je izvrstan izbor za kasnu hladnu jesen.

  Što odabrati? Najpopularnije i praktične mogućnosti

  Ako odaberete vašu elegantnu jaknu za jesen, posebnu pažnju obratite na takve relevantne i praktične mogućnosti za vanjsku odjeću kao vjetrenjač, ​​bombaš, kaput.

  Vjetarka je tanka, ali gusta jakna bez obloge. Često s kapuljačom, zatvarač, čvrsto pričvršćen, dugih rukava. Dizajniran za zaštitu od kiše i vjetra. Ponekad može imati podstava.

  Često ima sportski stil, pogotovo ako ima zateznu traku za stezanje duž ruba duljine (na struku), manšete s elastičnim džepovima i visokim ovratnikom. Ali sada možete pronaći vjetrenjače različitih stilova, što vam omogućuje da ga univerzalnom verzijom jesenske jakne za toplo vrijeme.

  Bombarder. Za razliku od vjetrenjača, ova jakna je uvijek o sportskom stilu. Karakterizira ga obvezna prisutnost manšeta elastičnim na rukavima i na rubu duljine (na struku). Ovisno o materijalu i prisutnosti obloge može se koristiti u ranoj toploj jesen i hladnom jesenskom vremenu. Na primjer, ako se zagrijava krznom.

  Zahvaljujući sportskom elegantnom stilu koji dobiva popularnost, moderna bombašna jakna sada se lako kombinira s raznovrsnim stvarima. I sa ženskim haljinama, a sa poslovnim hlačama skraćeno. I čak i sa klasičnim ravnim suknjama. Za mnoge je već postala osnovni element jesenskog ormara.

  Kaput. Nije potrebno uvod, jer je dugi niz godina bio dobar stari klasik za jesen.

  Ovisno o sastavu vanjskog materijala može biti lagana i tanka za topao jesen, a kako se udio vune u sastavu povećava, proizvod može postati punopravna zamjena za toplu jaknu za kasnu jesen i zimu. Prema stilu, odaberite model koji najbolje odgovara vašim željama.

  Savjeti za bilješku

  I na kraju, nekoliko praktičnih savjeta o odabiru vanjske odjeće.

  Ako se krećete u automobilu češće, skraćene inačice bit će praktičnije za vas kako biste bili udobniji za vožnju.

  Ako tijekom dana morate biti u različitim temperaturnim okruženjima, izvrsno rješenje bilo bi višeslojno. A za njezinu gornju odjeću bolje je odabrati tanke, tako da u višeslojnom obliku ne dodaje preveliki volumen i ne ometa vaše pokrete.

  Što više vrućine očekujete od vanjske odjeće, to je važnije da imate prirodne materijale na vrhu.

  Podstava također igra značajnu ulogu u smislu funkcionalnosti, toplote i stila. Svila je pogodna za toplije vrijeme, cool je viskoza, a hladno je vuna. Korištenjem prirodnih materijala, proizvod pomaže u održavanju željene razine topline i cirkulacije zraka.

  Pribor, linije, gumbi i ostali detalji mogu istodobno naglasiti stil i status slike te je olakšati. I pribor s niskom kvalitetom smanjuje vijek trajanja vanjske odjeće.

  Ako odaberete osnovni model za svakodnevni život i očekujte promjenjivost, izaberite najkoncizniji model bez previše dekorova. Bez nape, ili s odvojivom verzijom.

  Ako želite dodati papar u ormar, slobodno koristite svijetle boje i otisci. Čak i ako se morate pridržavati haljine, u sobi i dalje skinite svoju gornju odjeću. To znači da je bilo kršenja to neće dovesti, ali ostatak vremena učinit će vas sretnijim, provjerite vaše slike svijetle, elegantan i jedinstven. Što kažete?

  Autor: Irina Logvinenko

  Želite li biti prvi koji će naučiti o novim člancima u našem časopisu i uvijek biti svjesni ažuriranja zbirki u katalogu? Uživajte u zabavi u pristigloj pošti!

  Što odabrati, jaknu ili kaput?

  opcije:

  Uštedite novac s LetyShops cashback!

  Registrirajte se sada i ostvarite Premium račun.

  • ne prikazuj moje ime (anonimni odgovor)
  • slijedite odgovore na ovo pitanje)

  Popularna pitanja!

  • danas
  • jučer
  • 7 dana
  • 30 dana
  • Sada pročitajte!

   Humanitarni!

   © KidStaff - jednostavno kupiti, pogodno za prodaju!

   Dajte savjete, podijeli, recite

   Korištenje ove web stranice predstavlja prihvaćanje svojih Uvjeta korištenja.

   Vodič odjeće

   1. Kaput

   Vrijedno je uzeti kaput ozbiljno, kao što obično služi njegovom vlasniku već godinama. Obratite pažnju na kaput klasičnog rezanja. Njegova prednost leži u savršenstvu linija, kvaliteti materijala, ograničenom rasponu boja.

   Takav premaz može biti jednostruka ili dvostruka. Silueta ravna ili ugrađena - ovisno o vrsti vaše slike. Od materijala se smatra najboljim kašmirom, vunom, tweedom. Što se tiče raspona boja, prednost se tradicionalnim bojama: siva, crna, bež, plava, smeđa.

   Izbjegavajte nepotrebni dekor koji nema funkcionalni značaj. Još jedna nijansa - probajte kaput preko topla pulover. Morate se pobrinuti da kaput bude dovoljno slobodan, ne ometa kretanje, to je toplo i ugodno.

   BLK DNM, Michael Kors i Malene Birger
   Bottega Veneta, Teorija, Toga

   2. Kaput od krzna

   Krzno je kaput element ormara koji osim svoje zaštitne funkcije služi kao pokazatelj visokog statusa vlasnika. Dugo je vremena krzno smatrao atributom luksuza. Stoga je cijena krzna od krzna od prirodnog krzna vrlo visoka.

   Da biste napravili pravi izbor, prilikom kupnje krzna trebate uzeti u obzir nekoliko čimbenika.

   Prvo, provjerite krzno za trajnost, povucite je rukama, povucite ga prstima. Kvalitetni krzno ne smije ispasti, inače ukazuje na kršenje tehnologije odijevanja.

   Drugo, možete provjeriti je li krzno obojena ili ne. Za ovaj komad svjetla tkanine i krzna moraju iscijediti malo protežu, i onda vidjeti ako postoje bilo kakve tragove boje na tkaninu. Ako da - ne biste trebali dobiti takav krzni kaput.

   3. Down jakna

   U početku, donja jakna bila je uračunata među elemente sportskog ormara. No u zadnje je vrijeme promijenjena njegova vrijednost u životu suvremenih modnih žena. Sada, donji jakni nositi su svi, bez obzira na dob, veličinu, položaj u društvu. Uostalom, donji jakni mogu biti ne samo topli i udobni, nego i moderni.

   Postoji popularno mišljenje da je dolje jakna vizualno popunjava, što je lik više voluminozan. Ali to se može izbjeći ako uzmete u obzir sljedeće točke: prilikom odabira prsluka, prednost postavljenom modelu, s vertikalnim šavom ili dijagonalnim prošivenim kavezom, asimetričnim munjama i kontrastnim bočnim pločama. Ti detalji su vizualno vitki i nacrtaju siluetu.

   Colmar, Burberry Brit, Marc New York
   Bernardo, Dawn Levy, Kanada Guska

   4. Kožna jakna

   Kožna jakna predstavlja praktičnost, udobnost i relevantnost. Dostupna je u ormaru bilo koje fashionista i univerzalna, jer je u kombinaciji s većinom drugih stvari. Iz toga možemo zaključiti da je kožna jakna neophodna stvar u svakodnevnom životu.

   Pri odabiru jakne treba obratiti pozornost na kvalitetu kože. Najbolji materijal za jaknu bit će koža od tele ili ovce. Pobrinite se da je koža dobro obojena, jer je to trljanje s ubrusom. Osim toga, takva jakna treba biti dovoljno slobodna, a ne ometati kretanje. Šavovi i pribor jakne trebaju biti što točniji.

   Isabel Marant, Saint Laurent, Marc Jacobs
   DKNY, J Brand, Rick Owens

   5. Kaput ovčjeg kože

   Ovčji kaput je izvrsna alternativa krznenom kaputu. Može biti toplo i luksuzno, ali istodobno vrlo praktično. Kaput ovčje kože dobio je svoje ime, kao što je izrađeno od preplanulog ovčjeg kože s krznom iznutra.

   Ovčji slojevi mogu biti najraznolikiji po dužini, boji i stilu. Kvalitetni kaputi od ovčjeg kože šivaju od velikih komada. Na kaputu ovčjeg kože ne bi trebalo biti ogrebotina, mrlje, tragovi ljepila. Smjer krzna unutar ovčjeg kože mora biti odozdo do vrha.

   Također biste trebali provjeriti staklenu kožu zbog otpornosti na vodu, a kapljice vode na površini. Voda treba isprazniti bez ostavljanja oznake. To će značiti da je sunčanje ispravno.

   Karl Donoghue, L.K. Bennett, Burberry London
   Burberry Prorsum, Gareth Pugh, Burberry Brit

   6. Trup

   Jednom jarak bio je dio vojne odore. Danas je neophodna stvar u garderobi svake fashionista. Referentna vrijednost za savršeni troslojni kaput je klasični troslojni kaput britanske marke Burberry. Za krojenje je korištena posebna gumirana tkanina, zvan gabardin. Ali u drugim markama možete mu pronaći pristojnu alternativu.

   Do danas, jarak ima veliki raspon tkanina i rezati. Ne mora biti gabardin, šivanje šavova i od lakših uklopljenih tkanina na bazi pamuka. Klasični jarak ima pješčano-bež boje, ali možete odabrati bilo koju drugu koja se želite suočiti - tamno plava, crna, siva, kaki.

   Što se tiče duljine kaputa trupa: oni koji nose odjeću, prije svega cijeniti udobnost, mogu obratiti pažnju na skraćene modele, ljubitelji elegantnih klasika obično odabiru duljinu rova ​​ispod koljena. Obvezni detalji: okrugli prsluk, trake za ramena, raglan i odvojivi jaram.

   Saint Laurent, Burberry London, Derek Lam
   Jil Sander, Maison Martin Margiela, Carven

   7. Ljetni kaput

   Relativno nedavno, ljetni kaput ušao je u moderan popis. Ova stavka ormar je savršena za cool ljetnu večer. Za razliku od univerzalnog rova, ljetni kaput je sofisticiraniji, elegantniji i profinjeniji.

   Klasični ljetni kaput ima duljinu do sredine bedara. Od materijala koristi lan, pamuk, jacquard, brokat, čipka. Vrlo relevantan model s tri četvrtine rukava. Silueta ljeto kaput može biti ravno ili u čahuri, ili ugraditi, podsjeća na elegantne haljine, ili A-line, u stilu 60-ih godina.

   Ljetni kaput može biti s ovratnikom ili bez njega - s okruglom dekolinom. Obično se nositi ljetni sloj bez pričvršćivanja - ovo je sjajan način da se stvori dodatna okomica koja vizualno može pružiti siluetu.

   Vineet Bahl, Etro, RED Valentino
   REDValentino, Talitha, KAUFMANFRANCO

   8. Rt

   Rt je kaputić bez rukava, ima labavo tijelo i kosu liniju ramena. Duljina kapice može biti drugačija: polazeći od sredine bedra i završava s dužinom modela poda. Glavni materijali koji se koriste u šivanju kapica: vuna, zavjesa, tweed, pletenina, kašmir.

   Postoji mnogo različitih stilova: s džepovima, ovratnikom, kapuljačom, remenom itd. Jedina stvar koju biste trebali voditi prilikom odabira kape je da treba biti dovoljno širok i ne ograničiti pokrete.

   Rt ne može se nazvati univerzalnim stvarom, zbog karakteristika rezanja, može stvoriti dodatni volumen u gornjem dijelu lik. Stoga se preporučuje za nošenje visokih i vitkih djevojaka.

   Adam Lippes, Saint Laurent, Band izvanjskih
   Sibling, Saint Laurent, Alexander McQueen

   9. Park

   Park je izdužena jakna, koja je pričvršćena ispred zatvarača, skrivena ispod trake, također ima žičanu užad na struku, kapuljaču i džepovima za zakrpe. Prije toga, parkovi su šivati ​​s izolacijom, srušili ih iznutra krznom. Sada nije potrebno, postoje lagani parkovi.

   Park je obično ušiven iz praktičnih nepristupačnih materijala, tradicionalnih boja za parkove - kaki, močvare, masline, sive, crne, smeđe.

   Unatoč raznolikosti tekstura, stilova i boja parkova, prednost su univerzalnim modelima izravnog rezanja sportskog stila ili vojske. Ovaj park može se uspješno kombinirati s drugim stvarima iz ormara.

   Joie, Michael Kors, Marc Jacobs
   Topshop, BP, RD stil

   10. Cardigan

   Kardigan je pleteni ili pleteni modni džemper koji se sastoji od pet dijelova: leđa, rukava i dva odvojena elementa prednje. Kardigan može biti dug i kratak, može se pričvrstiti gumbima, vezanim pojasom ili čak bez kopče.

   Praktičnost i praktičnost kardigana omogućila mu je da postane element osnovnog ormara svake žene. Kardigan je svestran, može se kombinirati sa svime: s haljinama i suknjama, i hlače. Sada su posebno važni izduljeni modeli kardigan. Oni mogu biti gusti, grubi teksturirani pleteni, na gumbima.

   Također u modnim tankim kardiganima prekrivene prekrasnim nabora. Drugi je trend asimetričnih kardigana koji dodaju posebnu oštrinu i sofisticiranost na sliku.

   Helmut Lang, Donna Karan, Band Outsidera
   DKNY, Banjo Matilda, Maiyet

   A detaljnije analiza vaše vanjske odjeće: što ide, što ne ide, kako dopuniti, što zamijeniti, što kupiti, bavit ćemo se slikarskom praksom "Vanjska odjeća pod kontrolom stilista".

   Novi tok slike prakse na vanjskoj odjeći započet će sljedeći tjedan. Možete se prijaviti uz popust do 50% i maksimalne bonuse!

   Da biste to učinili, prijavite se za preliminarni popis:

   Želite li znati više o vanjskoj odjeći? Ostavite svoju e-poštu na donjem obrascu i poslat ću vam neke materijale za obuku.

   Autor: Ekaterina Malyarova
   Image maker, kreator treninga na slici i stilu, autor stranice Glamurnenko.ru. Od 2007. godine više od 500 kupaca kupuje sa mnom. Više od 5.000 ljudi prošlo je obuku i seminare o slici i stilu.

   Odabir vanjske odjeće - jaknu ili kaput?

   Dolaskom nove sezone, bilo jeseni, zimi ili proljeća, svaka se žena suočava s problemom odabira vanjske odjeće. Uostalom, za žensku odjeću nije samo vrsta odjeće koja obavlja samo funkcije grijanja, već i jedan od načina da se ističe među mnoštvom. Glavni problem leži u teškom izboru u korist jedne ili više vrsta izvanjske odjeće, kao što su ženske jakne, kišne kapute i ženski kaputi. Ideal je, naravno, prisutnost svih vrsta vanjske odjeće. Međutim, ako ste suočeni s teškim izborom između kaputa i jakne, onda morate istražiti sve prednosti i nedostatke obje vrste toplog gornje odjeće.

   Ženske jakne, u pravilu, izrađene su od tanjih tkanina u usporedbi s kaputom, pa je u hladnim sezonama potrebno nositi gustu i toplu odjeću ispod jakne, što nije uvijek prikladno i ugodno. Pri odabiru vanjske odjeće potrebno je obratiti pozornost na stil života. Ako većinu svog djeteta provodite u uredskim prostorima gdje je dobrodošla haljina, a bolje je slijediti strog i diskretan stil, onda je bolje odabrati ženski kaput. Idealna dužina je do koljena ili nešto veća. Osim toga, kaput je idealan za društvene događaje. U usporedbi s jaknom, kaput će izgledati mnogo povoljnije i dati će haljinu šik. Također, kaput, za razliku od jaknih, odgovara i strogom poslovnom odijelu i večernjoj haljini. Ovaj duljinski kaput idealan je za gotovo bilo koji oblik. Jakovi su prikladniji za susret s prijateljima u neformalnom okruženju: odlazak u kino, zabave i tako dalje. Ženske jakne vam osjećaju stilski, besplatno u svakoj situaciji. Osim toga, ova vrsta vanjske odjeće je praktična.

   Prednosti ženskih jakni i kaputa

   Dakle, prednost pri odabiru jakne je lakoća i uvijek zanimljiv i raznolik dizajn. I ženske jakne mogu se nositi i u zimskim sezonama, te jesen i proljeće. Još jedna prednost pri odabiru jakne je jednostavno rukovanje. Za razliku od kaputa, ženske jakne ne zahtijevaju posebnu, posebnu njegu i skladištenje. Na kraju sezone ženske kapute trebaju biti sušene, a zatim pohranjene u posebnim pokrivačima. Što se tiče prednosti pri odabiru kaputa, to je prije svega toplina i udobnost. Osim toga, kaputi su više svestrani tip toplog gornje odjeće, kao što stane gotovo svaki odijelo. Na kraju, trebate napraviti izbor između elegantnog, strogog ženskog kaputa ili omladine, elegantne, lagane jakne.