Mi sakupljamo torbu u rodilištu sa stvarima za mamu i bebu

Rođenja

Nakon 9 mjeseci sretnog beba čeka, konačno, vrijeme je da ga bolje upoznamo. I svaka trudnica počinje razmišljati o tome što treba odvesti u bolnicu. Koje će stvari majka i dijete trebati? Koji će dokumenti biti potrebni pri registraciji? Što vam je drugo dopušteno uzeti sa sobom pravila zdravstvene ustanove? A što je bolje odlaziti kod kuće? Idemo vidjeti.

Preporučljivo je unaprijed znati što vam je potrebno da odete u bolnicu, koju odaberete, tako da kasnije ne postane neugodno iznenađenje za vas. Budući da svaka zdravstvena ustanova ima svoja pravila za boravak.

Na primjer, negdje je dopušteno uzeti odjeću i donje rublje od kuće, a negdje je strogo zabranjeno. Ali još uvijek postoje određene stvari koje svaka žena u radnom životu mora podnijeti s njom.

Sve se treba odmah podijeliti na razdoblja "prije" i "poslije" porođaja. Vrećicu "prije" treba odmah uzeti s vama, a vrećicu "poslije" vraćaju vaši rođaci kada se dijete rodi. Osim toga, trebali biste voditi brigu o paketu na izjavi, također je bolje prikupiti unaprijed. Vreća "prije" trebala bi biti gotova dva tjedna prije očekivanog datuma, tako da u slučaju naglih početka rada, voljene osobe mogu vam to brzo donijeti. Ali dokumenti bi uvijek trebali nositi s njima.

Potrebni dokumenti

U zadnjim tjednima trudnoće, vaši stalni prijatelji trebali bi biti dokumenti koji će biti potrebni prilikom registracije u bolnici. Jer, porođaj može početi u bilo kojem trenutku, a vi jednostavno nemate vremena da ih pokupite kući. U nedostatku dokumenata moći će vam ponuditi samo odjel u kojemu leže zaraženi pacijenti, jer liječnik neće imati informacije da ste zdravi.

Stoga, obavezno nosite sa sobom:

 • putovnica, dokazuje vaš identitet;
 • mjenjačnica trudnice, koja sadrži sve informacije o tijeku trudnoće i podatke potrebnih testova;
 • polica osiguranja koja vam daje pravo na skrb u zdravstvenoj ustanovi;
 • ugovor s bolnicom, ako ste ušli u njega;
 • potvrde o plaćanju usluga ako ste se prethodno dogovorili o posebnom odjelu ili zajedničkoj isporukama.

Kada provodite zajedničko rođenje, također morate osigurati putovnicu muža i potvrdu o njegovom zdravlju, tako da dijete nije u opasnosti tijekom rođenja.

Osim toga, u bolnici vam svibanj trebati novac. Preporučljivo je uzeti sa sobom ne samo velike, nego i male račune. Oni su korisni u slučaju da hitno morate kupiti neki lijek ili trebate dodatne usluge.

Uvijek nosite mobilni telefon s vama, tako da u slučaju naglog rada, nazovite hitnu pomoć i upozorite svoje voljene. Općenito, nekoliko tjedana prije očekivanog datuma, moramo se ponašati vrlo odgovorno i pažljivo.

Prenatalno razdoblje

U tom razdoblju, u osnovi vam treba stvari za ugodan boravak u bolnici. Žena nije uvijek dovedena u bolnicu hitnom pomoći. Najčešće, ona odlazi unaprijed i stoga je vrlo važno da je tamo ugodno.

Pokušajte unaprijed saznati sve nijanse u odabranoj klinici. Na temelju toga napravite popis stvari koje trebate poduzeti s vama.

Što mama treba prije rođenja

Kada se prijavite u bolnicu za majčinstvo, morat ćete imati određeni niz stvari, koji su predviđeni pravilima boravka u ovoj ustanovi. A ako unaprijed odete na to, trebali biste misliti ne samo o odjeći i osobnoj higijeni, nego i o vlastitom slobodnom vremenu. A ipak, što trebate poduzeti u prenatalnom odjelu:

 • Odjeća, točnije spavaćica, ogrtač, gumene papuče i čarape. Sve to ćete morati nositi pri prijamu u bolnicu. Poželjno je da košulja ima zatvarač na prsima, tako da je majka bila prikladnija za hranjenje djeteta.
 • Promjenjiva odjeća za muža, ako planirate zajedničko rođenje. To je jednokratni ogrtač, pokrivače cipela i kapa. Sve se to može naći u bilo kojoj ljekarni, ali kada kupite treba obratiti pažnju na veličinu.
 • Proizvodi za osobnu higijenu. Ručnik, sapun, toaletni papir, pasta za zube i kist.
 • Jednokratne medicinske pelene, koje se tijekom rada mogu proširiti na krevet ili stolicu.
 • Jednokratni gaćice i jastučići koji će biti potreban odmah nakon porođaja.
 • Laptop, igrač, knjiga, časopisi ili nešto drugo što će vam pomoći u organiziranju slobodnog vremena u očekivanju početka rada.
 • Mobilni telefon i punjač.
 • Kamera ili video kamera za snimanje prvih dana života bebe.
 • Hrana i piće, jer nisu svi zadovoljni bolničkom prehranom.

Što je potrebno za dijete odmah nakon rođenja

Obično članovi obitelji donose svu potrebu majci odmah nakon rođenja. Ipak, nekoliko stvari treba uzeti od kuće odjednom, kako bi bili u potpunosti pripremljeni za rođenje djeteta. Dakle, trebat će vam:

 • Pelene, 1-2 - nema više. Veličina odabrati najmanji, pogodan je i za veliku bebu. Ne biste trebali davati prednost određenoj marki unaprijed, jer ga možete preuzeti samo nakon što ga počnete upotrebljavati. Obično, s izborom, roditelji se konačno određuju nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta.
 • Pelene ili odjeća za novorođenče. Samo u slučaju, uzmite par tankih i flaneleta pelena, ili najmanju veličinu odjeću. To mogu biti bodysuits, sliders, čarape, ogrebotine i kapu. Sve bi trebalo prati dječjim prahom i obraditi s obje strane. Imajte na umu da utori na odjeći moraju biti izvan.

Postpartum razdoblje

Konačno, proces rođenja je završen, a sretna majka ponosno pokazuje svu svoju bebu svima. Da vaša radost ne zasjeniti ništa, trebate unaprijed odlučiti što biste trebali odnijeti u bolnicu za sebe i dijete u postpartum periodu. Torba bi trebala biti spremna za registraciju u rodilištu, tako da vaši rođaci mogu vam dati sve što vam je potrebno odmah nakon rođenja djeteta.

Što će mama nakon rođenja

Nakon prijenosa na postpartum odjel, majka treba odmah imati određene stvari. Vrlo je dobro ako ste sve pripremili unaprijed, ali čak i ako to nije slučaj, rođaci će vam i dalje morati donijeti sljedeće stvari:

 • Odjeća. Nakon rođenja, zasigurno će vam trebati nova noćna sukka koja je pogodna za dojenje. Ne budite suvišni i nekoliko parova čarapa. Ali ogrtač i papuče ostat će s vama od trenutka registracije u rodilištu.
 • Higijenski proizvodi. Trebat će vam standardni set dnevne njege tijela i lica. Ručnik, šampon, gel za tuširanje, sapun, krema koju koristite, dezodorans koji se aktivira. Ako imate šavove, zamolite svoje rodbine da vam donose mekani toaletni papir.
 • Kozmetika. Mora se uzeti, samo ako ne možeš bez nje.
 • Gaćice i puerperal jastučići. Daleko od svake bolnice, liječnicima je dopušteno da ih koriste, ali ako pravila dopuštaju, tada će ovo razdoblje biti mnogo udobnije za vas.
 • Lijek za pukotine u bradavicama. Preporučljivo je da se ne bi trebalo isprati prije nego što hranite bebu. Pukotine se često pojavljuju zbog nepravilnog pričvršćivanja djeteta na prsa, što dovodi do bolnog procesa hranjenja, tako da se trebate pripremiti unaprijed.
 • Bra za hranjenje. To je vrlo prikladna stvar za majke koje pružaju njegu, osobito tijekom boravka u bolnici. Ima odvojive džepove na bradavicama, koje ne dopuštaju uklanjanje tijekom hranjenja.
 • Brtve ispod grudnjaka. Tijekom dojenja kod žena, mlijeko često propada, što može postati pravi problem kod roditeljske bolnice. Da biste izbjegli brojne mrlje na odjeći i donjem rublju, potrebno je koristiti posebne upojne jastučiće koji se lako uklapaju u šalice grudnjaka.
 • Pribor i posuđe, ako ih bolnica ne pruža.
 • Hrana i piće, samo one koje vam dopuštaju prehrana.
 • Notepad i olovka za snimanje preporuka liječnika i druge korisne informacije.
 • Predmeti koji su potrebni za slobodno vrijeme, ako sigurno imate vremena za to.

Što dijete treba u prvim danima života

Vaša beba napokon je rođena. I sada mu je potrebna briga i briga kao nikada prije. Stoga će majka morati unaprijed pripremiti za novorođenčad neke stvari koje će njezini rođaci prenijeti na nju kasnije. Beba će trebati:

 • Pelene ili prirodni sustav za klanje. Ako koristite prvi, onda morate uzeti u obzir da će na dan novorođenčadi trebati oko 8-10 komada. U drugoj verziji, trebali biste zalijepiti zamjenjive košuljice.
 • Odjeća i pelene. Trebat će vam nekoliko seta odjeće za novorođenče (tijelo, kape, čarape, ogrebotine) ili dovoljan broj pelena. Vrlo često im pružaju bolnice za majčinu, tako da morate unaprijed saznati taj detalj kako bi odlučili hoće li ih odvesti od kuće. U svakom slučaju, trebat će vam ih puno, čak i ako ne dižete dijete.
 • Proizvodi za oplodnju rana. To su pamučne brusnice, sjajni zeleni i vodikov peroksid. Iako se danas u različitim domovima za majčinstvo preporučuje liječenje rane na različite načine.
 • Proizvodi za osobnu higijenu bebe. Trebat će vam prašak ili ulje, krema ispod pelene. Ove stvari treba koristiti samo ako je potrebno, kako ne bi oštetile kožu novorođenčeta. Također morate uzeti baby sapun ili deterdžent za kupanje, pamučne spužve ili valjke za pranje, bebe za čišćenje nosa i ušiju, ručnik. Također su korisni i mokri maramice i sigurna škare.
 • Majke i boce. Da biste ih uzeli ili ne, to je do vas. Liječnici ne preporučuju da poučavaju dijete tim subjektima, ali ako ste sigurni da ćete ih koristiti u budućnosti, oni neće biti suvišni u rodilištu.

Što trebate poduzeti u izjavi

Izvadite vrlo presudan trenutak i svaka majka želi da ona i njezina beba izgledaju dobro. Sve potrebne stvari mogu se pripremiti unaprijed. Trebat će vam:

 • Odjeća, uključujući vrh, u slučaju da je vani hladno. Odaberite zgodne stvari i imajte na umu da ste se tijekom trudnoće malo oporavili.
 • Odjeća za bebe. Neka prekrasna odijela, omotnica, vrpce i pokrivač. Danas u dječjim trgovinama možete kupiti gotov set za ekstrakt za ljeto i zimu.
 • Kozmetika izgleda dobro na fotografijama.
 • Candy ili cvijeće za medicinsku sestru koja uzima dijete rođacima.
 • Video kamera ili kameru za snimanje ovog sretnog trenutka za vas.

Stvari iz ovog popisa najčešće se traže od žena u rodilištu. Na temelju njega moći ćete odabrati one stvari koje će vam biti korisne, nakon što saznaju pravila boravka u rodilištu. Ali čak i ako nešto zaboravite, najvažnija stvar je da ste vi i vaša beba zdravi, a sve ostalo će vam donijeti vaši najmiliji, ako je potrebno.

Popis potrebnih stvari za dijete i majku nakon rođenja

Popis potrebnih stvari za dijete i majku nakon rođenja prikupili su posjetitelji foruma za roditelje.

Za spavanje i hodanje

 1. Kolica za novorođenče. To može biti jedna od tri opcije: transformator, kolijevka ili kolica s dvije uklonjive košare.
 2. Dječji krevetić ili dječji krevetić (dječji krevetić: kruto drvo, šperploča, ploče od drva ili organski pamuk i posteljina), prtljažnik na dnu (1 velika ili 2 mala), podesiva visina dna, sposobnost izvlačenja nekoliko šipki, udaljenost između šipki nije veća od 7 cm., poželjno je da uzglavlje i noge imaju čvrste stablo, a ne grančice.
 3. Madrac (nemoguće je pjeniti i sintetički, punila su bolja od prirodne (kokos, heljde od hajdina), a poklopac (pokrivač) izrađen je od vune ili pamuka, madrac treba biti elastičan i gust, ne bi trebao imati udubljenja nakon spavanja.
 4. Posteljina (2 seta).
 5. Voštano platno.
 6. Pelene (20 komada: 10 x / b, 10 flanela).
 7. Pokrivači (pahuljasti, sintetički, flanelette, vune ili njihova kombinacija ovisno o sezoni).
 8. Auto sjedalo

Odjeća za bebe

Veličina odjeće 56 (visina 50-58 cm) i veličina 62 (visina 59-64).

 1. Klizači (na ramena, s kopčama - gumbi, nisu zakvačeni, 4 komada veličine 56 i 4 komada veličine 62, tanki i gusti).
 2. Tijelo s dugim rukavima (pamuk, s kopčama između nogu na gumbima, a ne na gumbima, 4 komada veličine 56 i 3 komada veličine 62).
 3. Tijelo s kratkim rukavima (pamuk, s kopčama između nogu na gumbima, a ne na gumbima, 4 komada veličine 56 i 4 komada veličine 62).
 4. Podsuknje su tanke (3 komada veličine 56 i 3 komada veličine 62).
 5. Podsuknja od flanela (3 komada veličine 56 i 3 komada veličine 62).
 6. Košulje (pamuk, s zatvorenim peta, s prednjim zatvaračima 2 komada veličine 56 (toplo), 2 komada veličine 56 (flanel) i 4 komada veličine 62).
 7. Plašt je pleten toplo (veličina 62).
 8. Čarape ili čizme (3 para pamuka za novorođenče veličine 8-9 i 2 parova slijedeće veličine).
 9. Vunene čarape za ulicu (1 par veličine 8-9 i 1 par sljedeće veličine)
 10. Šeširi (tanki - 2 komada veličine za novorođenče, flanel - 2 komada iste veličine i 2 komada različite gustoće sljedeće veličine).
 11. Kapica topla za ulicu (1 komad).
 12. Gaze pelene, 20 kom. ili pakiranja pelena.

Pribor za kupanje

 1. Kupaonica za bebe
 2. Hill ili nekoliko pelena ili pjenasti madrac u kadi (što staviti dijete).
 3. Veliki frotirni ručnik (po mogućnosti s kapuljačom).
 4. Dječji sapun.
 5. Bast ili prst za pranje.
 6. Termometar za vodu.
 7. Šampon za bebe.

Komplet za prvu pomoć


 1. Sterilna vata od pamuka (za čišćenje nosa, ušiju, liječenje pupčane prstene).
 2. Pamučne pupoljke
 3. Pipete (2-3 komada kako bi kapali 1-2 kapi vodikovog peroksida i briljantno zeleno na pupčanu ranu).
 4. Vodikov peroksid 3% (za liječenje zamorne rane).
 5. Zelenka (za obradu pupčane rane).
 6. Kalij permanganat (otopina kalijevog permanganata 5% i kalij permanganata, kristalinična, koristi se za kupanje djeteta u prvim danima nakon rođenja, potrebno je lagano ružičasto rješenje: prvo, kalijev permanganat razblažen je u staklo, a zatim uliven u kupku).
 7. Sterilizirano biljno ulje (oni su navlaženi s vrhom kolača od pamučne vune, koja se koristi za čišćenje nosnih prolaza i vanjskih slušnih prolaza, mogu se koristiti za liječenje bebe kože s jakim ljuštenjima).
 8. Skup biljaka za kupanje (serija, kamilica, kalendula).
 9. Puder.
 10. Termometar (termometar za mjerenje temperature djeteta, bolji od elektronskih).

Ostali pribor.

 1. Škare s tupim krajevima (za rezanje noktiju).
 2. Češalj (s mekim čekićem).
 3. Pranje za pranje za bebe "od prvog dana života."
 4. Remen.

Za mamu

 1. Bra za hranjenje (2 komada).
 2. Jednokratni jastučići u grudima za grudi.
 3. Noćni sanitarni jastučići (5 paketa).
 4. Brtve za svaki dan.
 5. Lijekovi za pukotine u bradavicama ("Bepanten", možete koristiti limene kriške).

Igračke, knjige (razvoj djeteta)

 1. "Zveckanje" za najmanju (mekanu i plastičnu, 5 svijetlih boja).
 2. Disk ili audio kaseta s dječjim pjesmama.
 3. Glazbeni mobilni u krevetiću.
 4. Rep za igračke (nakon prvog mjeseca postavljen je iznad bebe kada laže).
 5. Razvijanje tepiha.

Podrška informacijama


 1. Morate imati: telefon dječje klinike.
 2. Telefonski plaćeni pedijatar (ako postoji).
 3. Telefonski savjetnici za dojenje.
 4. Ginekolog telefona.
 5. Kompleks vježbi postpartum gimnastike.
 6. Knjige i časopisi (mogu se čitati tijekom hodanja).

Drugi dio popisa sastoji se od korisnih, ali ne i nužno potrebnih stvari. Njihova kupnja u potpunosti ovisi o vašoj želji i nije prioritet.

Dodatni popis

Za spavanje


 1. Zaštita od nadstrešnice + na krevetu (odbojnik).
 2. Promjena tablice ili mijenjanje tablice.
 3. Jastuk je ravna, puna širina kreveta (u prvim mjesecima života, umjesto jastuka je moguće priložiti preklopljene pelene).
 4. Rezervni listovi u krevetu (po mogućnosti na elastičnom pojasu, 4 komada).
 5. Jastuk za bočnu oslonac (pokrivač - pamuk, pamučno ulje, kokosovo vlakno).
 6. Dlanovi za najmanji ("anti-scratch").
 7. Bibs.

Higijenski proizvodi


 1. Bubble bath ili bilo koji način za kupanje beba.
 2. Mlijeko za čišćenje.
 3. Prehrambeni mlijeko
 4. Maslinovo ulje.
 5. Krema za bebe.
 6. Krema ispod pelene.
 7. Krema vjetra i vremena.
 8. Dječja krema za sunčanje.
 9. Mokri (losion) sredstva za čišćenje (2-3 pakiranja).
 10. Maske za ulje (1-2 pakiranja).
 11. Frizerski škare (za rezanje kose).
 12. Mali tanki ručnik za olovke i lice (2-3 komada).


Za hranjenje

Imajte na umu da ako dojite, te se stavke ne mogu kupiti.

 1. Držači za boce (za uklanjanje sterilne boce iz kipuće vode, 2 komada).
 2. Boca za hranjenje s bradavicama (staklo ili plastika, bradavice koje možete izabrati po dobi djeteta - za novorođenče, po mjesecu).
 3. Grijač za bocu (planinarenje, radi od upaljača u automobilu).
 4. Dječja hrana toplije (električna).
 5. Pumpa za grudi (Avent ili Meleda).
 6. Sterilizator za boce, ali odmah možete kupiti dvostruki kotao, tada možete pripremiti mamac, vitamini se pohranjuju tamo, a boce i pumpa za prsa se dobro uklapaju u braunov dvostruki kotao.
 7. Četka za pranje boca.
 8. Prilagođena mješavina mlijeka.
 9. Posebna žlica za bebe (materijal: silikon, plastika, posebna guma).
 10. Jastuk za hranjenje.

Prva pomoć (dodatke)


 1. "Albucidum" 20% (kapi za oči).
 2. Vazelinovo ulje.
 3. Fukortsin 1%.
 4. Furacilin (u tabletama).
 5. Klorofilpt (alkoholna otopina). Ovo je prirodni biljni pripravak koji se bori protiv stafilokokne infekcije. Može biti korisno za bilo kakve upale kože djeteta i majke tijekom mastitisa.
 6. Sjeme kopara, koromača, kamilice (karnozivima) ili gotove čajeve.
 7. Otopina boraxa s glicerinom (koristi se za liječenje usne šupljine u otkrivanju gnojiva).
 8. Enema broj 1 (prije umetanja klistir u anus, mora se kuhati i obrađivati ​​sterilno ulje).
 9. Cijev pare.
 10. Espumizan ili Sub-Simplex (lijek koji djeluje samo u crijevnoj šupljini, ne apsorbira se u krv, razbija zid mjehurića plina, što smanjuje bol u želucu).
 11. Efferalgan 80 mg (supozitoriji za rektalnu primjenu: ako temperatura djeteta raste iznad 38 ° C, tada se analgin i aspirin ne mogu koristiti, može se koristiti paracetamol, poželjno u obliku rektalnih supozitorija).
 12. Mast Bepantin ili krema Bepantin (ispirka pelenskog osip ili crvenilo na koži bebe i za bradavice, ako postoje pukotine).
 13. Jodna otopina 5%.
 14. Aktivni ugljen.
 15. Supozitoriji laksativa na glicerinu.
 16. Ljepljiva žbuka (za djecu).
 17. Bočica s toplom vodom (za ublažavanje bolova u trbuhu ili napetosti mišića).
 18. Mjerenje šalice.
 19. Aspirator za nos.
 20. Kupka soli.
 21. Mast za pelensko osip.

Ostali pribor

 1. Dummy bradavica.
 2. Teether za zube (2 komada).
 3. Igračke-bryzgalki za kupanje (2-3 komada).
 4. Kanta s poklopcem (za jednokratne pelene) + vrećice.
 5. Nositelj za dječje lutke.
 6. Posebna torba za dječju dodatnu opremu (sve točke njege skrbi dodaju se tijekom putovanja za posjet, prirodu itd., Ponekad takve torbe su pričvršćene za kolica - onda druga torba nije potrebna zasebno).
 7. Saloon za dječak.
 8. Kutija ili posuda za sterilni pamuk.
 9. Svjetlo noćnog svjetla.
 10. Dječja nosiljka.
 11. Velika lopta za masažu.
 12. Vaga.
 13. Baby monitor


Za mamu

 1. Česke za kompresiju (ako postoje proširene vene).
 2. Jednokratni gaćice (za prve dane nakon rođenja, 5-10 komada).
 3. Naslonja na prsima (na bradavici, lateksu ili silikonu, 2 komada).
 4. Postpartum zavoj.
 5. Krema za njegu dojki nakon poroda.

Što je potrebno u bolnici i majci

2-3 tjedna prije rođenja, sve što je potrebno u maternici, u pravilu, već je postavljeno u paketima - stvari za majku, higijenske predmete, križaljke i, naravno, vrećicu s predmetima za novog člana obitelji. Ali, tako da majka ne mora mahnito zvoniti sve rođake nakon isporuke i voziti tata u trgovinama, trebali biste napraviti popis svih što trebate unaprijed. Posebno - s obzirom na činjenicu da neće sve bolnice za majčinstvo pružiti vam klizače, higijenske proizvode, pa čak i pelene.

Popis potrebnih stvari za bebu - skupljamo vrećicu u rodilištu!

 • Dječji sapun ili dječji gel za kupanje (isperite mrvice).
 • Pakiranje pelena. Imat ćete vremena za odlazak u gaze pelene kod kuće, a nakon poroda, vaša majka treba odmor - pelene će vam dati nekoliko dodatnih sati sna. Samo ne zaboravite obratiti pažnju na veličinu pelene i određenu dob. Dan obično traje oko 8 komada.
 • Tanke potkošulje - 2-3 kom. ili tijelo (po mogućnosti s dugim rukavima, 2-3 komada).
 • Klizači - 4-5 kom.
 • Tanke pelene (3-4 komada) + flanel (slično).
 • Tanke i tople kapice, u skladu s vremenom (2-3 komada).
 • Boca za vodu Ne postoji hitna potreba za njom (novorođenčad ima dovoljno majčino mlijeko) i ne možete sterilizirati bocu u rodilištu. Ali ako namjeravate hraniti bebu s mješavinom, unaprijed pitajte ovo pitanje (daju li boce u bolnici ili koje su mogućnosti za sterilizaciju).
 • Čarape (2 para).
 • "Ogrebotine" (pamuk rukavice, tako da dijete ne slučajno ogrebotine lice).
 • Također možete napraviti bez pokrivača (u bolnici će im se dati), ali vaš dom će, naravno, biti mnogo ugodniji.
 • Mokri maramice, krema za bebe (ako koža treba hidratizirati) i prašak ili krema protiv pelenskog osipa. Koristite ih samo ako je potrebno i ne zaboravite obratiti pažnju na datum isteka, sastav i oznaku "hipoalergenski".
 • Jednokratne pelene (položite na vagu ili mijenjati stol).
 • Ručnik (to je korisno za pranje, ali umjesto toga će biti tankog pelene).
 • Manikura škare za dječje marigolds (oni rastu vrlo brzo, a bebe često ogrebotina u snu).
 • Trebate li lutku - odlučite. Ali zapamtite da će biti puno teže odstraniti od bradavice nego da odmah nauče učiniti bez nje.


Nemojte zaboraviti pripremiti zaseban paket za mrvice na ispustu.

 • Pametno odijelo.
 • Tijelo i čarape.
 • Kapa + kapa.
 • Omotnica (kutak) s vrpcom.
 • Osim toga - pokrivač i topla odjeća (ako je zimi).


Evo, možda, sve što trebaju mrvice. Nemojte zaboraviti prati (ispraviti prah za bebu) i glačati sve odjeće i pelene prije nego što ih pakirate u čistu vrećicu.

I, naravno, razmotrite prvo kvalitetu i praktičnost odjeće, a tek tada - njegova elegancija.

Objavljeno 29. siječnja 2014. u naslovu: Trudnoća, djeca;

Još treba kremu ispod pelene. Naša duša je vrlo trulo i krema je vrlo spašena.

Šteta što kad sam tražila popis u rodilištu (prije godinu i prije 9 mjeseci), nisam vidio tvoj članak. Sve je poloţeno na policama, slikano u toĉkama. Mislio sam da bi ginekolog trebao dati ovaj popis, ali onda su mi rekli da nisu dali popis, a onda sam počeo pitati sve od svojih djevojaka i rodbine.
U stvari, uvijek nešto nedostaje nakon toga, ali je dobro da su rodbina blizu: oni će to prijaviti. Glavna stvar je da je sve potrebno za prvi dan i prvu noć nakon rođenja. Vjerujem da je glavna stvar ne zaboraviti dokumente: putovnicu, karticu trudne žene. Naravno, važna je odjeća za bebu i majku, a najmanje dva seta posteljine za majku (barem plahte), jer imam jednu vrlo prljavu u mojoj krvi.
Ipak, naravno, puno ovisi o doba godine: ako je hladno, trebate uzeti topliju odjeću, a ako je vruća, to je lakše (i za dijete i za majku).
Još jedna neophodna stvar je košuljice za dojku: kad stigne mlijeko, može izlijevati iz dojke i tla odjeću, kao i uzrokovati nelagodu. Još uvijek ih koristim, jer još nisam odvojio dijete od grudi.

Tražio sam sličan popis stvari - upitao sam u rodilištu gdje ću roditi pa su mi odgovorili: "Skupite sve kao da idete na more" - to je to :). Usput, u rodilištima će biti korisno uzeti termometar (po mogućnosti elektronski), baby ulje, pamučne jastučiće i posuđe (šalicu, tanjur, žlicu).

Pozdrav, gdje kupujete igračke za dijete? Uvijek imam "Svijet djetinjstva", uvijek kvalitetu i isporuku na visini. Gdje drugdje jesu hladna mjesta?

Nina, svakako unesite "pet kopecka" s oglasom "Svijet djetinjstva". Gdje je dijete rođeno i gdje su vaše igračke? Ne ostavljajte vrlo korisno mjesto. Budite zdravi.

Što je potrebno u bolnici i majci

U 31-32 tjednu trudnoće, opstetričari i ginekolozi preporučuju da počnu sakupljati stvari u bolnici u slučaju preranog rođenja i samo unaprijed. Ovo je prilično dobar savjet: žena se tako polako priprema moralno za pojavu djeteta, a možda i misli da će zasigurno morati roditi i kupiti se, a ne oslanjati se na rođake (koji će zasigurno dobiti nešto loše),

U maternici je ogroman broj popisa: od kratkih, skromnih do ogromnih listova s ​​popisom koji uključuje apsolutno divlje stvari kao što su električni čajnik, izbjeljivač za dječju odjeću ili željezo.

Tko vjerovati i što da odvede u bolnicu? Shvatimo!

Postoji mišljenje da je potrebno pripremiti tri paketa: prenatalna, postnatalna i na iscjedak. U načelu, jest. Međutim, svi paketi u porodničkoj bolnici ne mogu nositi - jedan je dovoljan, ako imate rođake koji su spremni u svako doba da podignu potrebne stvari. Želim napomenuti da možete poduzeti sve što vam treba, ali razmotrite pravila koja postoje u bolnicama državne maternice:

 • Paketi bi trebali biti točno paketi: ne kožne torbe, ne vrećice od tkanine. Zabranjeni su sanitarnim i epidemiološkim normama.
 • Količina predmeta trebala bi odgovarati vašem krevetu i noćnim stolićima u odjelu. Mnogi ljudi dobivaju toliko toga da morate slušati puno komplimenata o sebi od medicinskih sestara koji bezuspješno pokušavaju obrisati pod pod krevetom.
 • Uzmite maksimalnu potrošnju: pelene, pelene, male sonde šampona i tijesta - kako ne biste ih sve povukli kući - vjerujte mi, manje ćete morati skupljati vrećice pri pražnjenju, to je lakše.
 • Ako se planovi za partnerstvo porođaju, trebali biste voditi brigu o pratećim odjeći (papučama, ogrtačima, poklopcima cipela, poklopcu, maski, čistoj jednokratnoj odjeći). Naravno, partnera će trebati putovnicu i potvrdu o rendgenskoj snimci.

Obratimo se glavnoj točki: što da odvedemo u maternicu?

Općenito, najvažniji su dokumenti: bez njih nećete biti prihvaćeni, a ako rađaju, onda samo odsjek za promatranje (gdje majke leže bez dokumenata i medicinskih potvrda, s hepatitisom, infekcijom HIV-om, raznim zaraznim bolestima).

Koji su dokumenti potrebni u bolnici?

 1. putovnica
 2. Obvezno zdravstveno osiguranje (ako postoji)
 3. Ako postoji - ugovor o plaćenom porođaju ili ugovor o individualnom prihvaćanju porođaja.
 4. Mjenjačka kartica primljena je u antenatalnoj klinici na 30 tjedana.
 5. Otvori bolovanje
 6. Sve analize, potvrde, ispiti: sve što ste primili tijekom proteklih 9 mjeseci.
 7. Svježi testovi za hepatitis, RW, HIV infekciju, urinarnu analizu, CBC, koagulogram su obavezni. Sve ostalo ovisi o svjedočenju i stanju zdravlja žene.

Preporučljivo je staviti sve dokumente u zasebnu mapu i nakon 34-35 tjedana (i još ranije) stalno nose s vama, čak i ako su stanje zdravlja i dobrobiti izvrsni!

Torba u bolnicu.

To može biti jedan (točnije, jedan paket). Međutim, sve mora biti tako dobro građena da u bilo kojem trenutku možete pronaći ono što vam je potrebno.

Buduća majka treba pripremiti za sebe sljedeće stvari:

1. Odjeća.

 1. Ogrtač. Izaberite zgodan i sukladno sezoni i prisutnosti grijanja u bolnici. Terry ogrtači su zabranjeni.
 2. Majica (za porođaj obično daju podlogu, stoga uzmi za postpartumnu zabavu u odjelu).
 3. Čarape (samo ne-vunene): oni će biti korisni u rođenju, obično borbe mogu biti popraćene zimice.
 4. Papuče koje se mogu prati
 5. Donje rublje:
 • par sranjaka s širokim trakama za ramena i dobru podršku (odaberite veličinu, uzimajući u obzir činjenicu da će nakon dostave povećati dojku).
 • pet komada hlača za jednokratnu upotrebu (dojenčad će biti prilično obilno nakon rođenja djeteta, a unatoč jastučiću, posteljina je zamrljana, pa je lakše dobiti elastične gaćice nego pranje običnih)
 • obične pamučne hlače za razdoblje kad je manje iscjedak.
 • ručnici

2. Higijenske predmete.

 1. Toaletni papir - nekoliko peciva. Korisno je u mnogim situacijama, čak nema potrebe komentirati.
 2. Urološki ili postpartum jastučići. Oni apsorbiraju više nego obično (čak i noću). Bolje je uzeti 2 pakiranja.
 3. Mokri maramice ili mokri toaletni papir: oni su pažljivi za odlazak u WC u postpartum razdoblju.
 4. Ploče za grudi. U svakom slučaju, trebali bi biti, iako neki mladi mlijeko dolaze tek 3-4 dana, a ne možete se bojati curenja.
 5. Pasta za zube, četka, sapun, šampon i sve što vam je potrebno za osobnu njegu: možete uzeti što god želite, ali pokušajte uzeti uzorke ili putne verzije kako ne biste cijeli paketi kozmetike povlačili u rodilište.

Stvari za rodzal.

Ono što nisam čuo. Igrač, kamera, sušenje, kolačići, knjiga. Zanimljivo, oni koji nikada nisu tako rodili? Koje knjige, koje igrače? Kada počinju kontrakcije, neće biti zabave, ali je bolje spavati tijekom pauze! Nemojte uzimati hranu s vama: iznenada postoji hitan carski rez - i vaš trbuh je pun kolačića!

Ono što je stvarno vrijedno uzimati je boca čiste, još uvijek vode s sportskim čepom, toaletnim papirom i telefonom s punjačem. Uvjeravam vas da se ništa drugo neće moći iskoristiti.

Korisne stvari.

Popis tih sitnica može se protezati na čitavu bilježnicu. Međutim, ne biste trebali staviti sve što se čini neophodnim na prvi pogled u pakete. Ni kotao, ni crpka za grudi (obično su zabranjeni, ali hitne bolnice imaju vlastite pumpe za grudi), nema čaja za dojenje ili druge naizgled korisne stvari.

Od stvarno potrebnog je potrebno poduzeti:

 • šalicu, žlicu, tanjur
 • jednokratni jastučići na toaletu
 • Torbe za smeće
 • (oni mogu biti korisni za omekšavanje stolica u postpartum periodu, kada je odlazak u WC je vrlo bolan, ali oni svibanj neće biti potrebno)

Što treba odvesti u bolnicu za dijete?

U nekim rodilištima zabranjeno je donijeti stvari za novorođenče: ta se točka mora unaprijed pojasniti.

Ali glavne stvari za dijete bit će:

 • pelene za novorođenče 3-5 kg ​​ili novorođenče po stopi od najmanje 8 komada po danu.
 • vlažne maramice bez mirisa, vrlo visoke kvalitete, najmanje 2 pakiranja: budući da ih koristite točno - često nema uvjeta za pranje pod vodom.
 • jednokratna pelena 60x60 cm - cijeli paket. Oni će biti korisni i mama (za inspekcije ili liječenje šavova, ako hoće)
 • kremu ispod pelene (Drapolen, Desitin, Bepanten, Weleda zaštitni ili prah). Ne biste trebali uzeti ogroman arsenal kozmetike: samo jedno
 • škare za djecu: novorođenče obično ima vrlo dugačke nokte s kojima se ozlijedi, bolje ih je odmah odrezati
 • pamučne jastučiće i sterilni pamuk za čišćenje ušiju i nosa. Postoje brojne kontroverze oko pamučnih pupova: djeca s graničarima sada su prepoznata kao nesigurna i neučinkovita, savjetujući ih da koriste cipele od pamučne vune.
 • boca i mješavina - ako ne planirate dojenje. Inače oni neće biti korisni za vas. Nemojte ih uzimati i "samo u slučaju": odmah se uključite u dojenje!

Iz odjeće treba uzeti:

 • nekoliko kapica (tanki i topli)
 • nekoliko parova čarapa i anti-ogrebotina: 2-3
 • Ovisno o sezoni, tople i tanke prsluke od 3-4 komada. Veličina ovisi o očekivanoj težini djeteta ili 56 ili 62
 • klizači su također nekoliko komada
 • tijelo ili tijelo, ovisno o sezoni i temperaturi zraka u odjelu.
 • 3 pelene: toplo i razrjeđivalo, ako namjeravate prevlačiti bebu.

Općenito, to je sve što bi trebalo biti korisno u rodilištu. Trebali biste pripremiti paket za iscjedak i ostaviti ga kod kuće - onda će rodbina donijeti na dan pražnjenja.

Treba ga staviti u:

 1. minimalni skup dekorativne kozmetike (izborno)
 2. odjeću i obuću za mamu
 3. odijelo i omotnica ili pokrivač za novorođenče

O gotovih vrećica u bolnici.

Želim reći da nisam upoznala niti jednu vrećicu s savršenim punjenjem. Proizvođač takvih navodno prikladnih torbica obično pokušava smanjiti cijenu asortimana i staviti više sredstava za koje ga oglašavači plaćaju - i takvi proizvodi nisu uvijek korisni, pa čak i štetni za novorođenče. A cijene gotovih vrećica u bolnicu nisu demokratske. Zato je bolje prethodno sastaviti potrebne stvari.

Usput, jeste li čuli za darove u rodilištu 2018. godine? Ako ste stanovnik Moskve, vjerojatno već znate o velikodušnoj akciji u potporu mladih obitelji! Ako živite u nekom drugom gradu Rusije, sada je vrijeme za kupovinu u potrazi za mirazom za bebu.

Zapamtite da je glavna stvar miran porod i zdravu bebu. Sve ostalo je samo stvari. Nemojte paničariti ako zaboravite kupiti ili donijeti nešto: to su sitnice.

Što treba uzeti u bolnicu: popis stvari za mamu i bebu

Sadržaj članka:

Svaka trudnica želi rođenje djeteta. S početkom devetog mjeseca trudnoće, proces rođenja može se pojaviti u bilo kojem trenutku. Tako da s kontrakcijama u žurbi nisu morali naplatiti vrećicu u bolnici, morate ga unaprijed skloniti. U članku smo sastavili popise potrebnih dokumenata, stvari i proizvoda koje žena treba u maternici i kući kod odlaska.

Ono što trebate u maternici za majku - popis svega što je potrebno za porod i nakon poroda

Popis odjeće za novorođenče - u bolnici

U rodilištima imaju vlastita pravila koja omogućuju uvođenje određenih stvari i proizvoda. Međutim, postoji jasan popis onoga što žena u rodilištima treba za vrijeme rađanja i nakon poroda.

Po prijemu u rodilište morate imati sljedeće dokumente:

 • putovnicu žene s fotokopijom;
 • od ženske konzultacije individualna razmjena karata trudnice;
 • osiguranje od osiguranja zdravstvenog osiguranja;
 • snils;
 • smjer s LCD-a od ginekologa;
 • rodni list;
 • ugovor o rođenju (ako postoji).

U prenatalnom odjelu trebat će vam sljedeće stavke i proizvodi:

 • papuče (prati);
 • ručnik;
 • labav košulje;
 • toaletni papir;
 • higijenske salvete;
 • malu bocu vode (bez plina) kako biste ugasili žeđ.

Ako planirate zajedničko porođaj, tada morate osigurati maternističku bolnicu putovnicu i zdravstvenu potvrdu o budućnosti pape.

Žena u odjelu nakon porođaja trebat će sljedeće:

 • kupaći ogrtač (po mogućnosti pamuk);
 • prostrana noćna odjeća;
 • grudnjak za njegu;
 • jednokratni gaćice;
 • čarape;
 • telefon s punjačem;
 • visokokvalitetni postpartum zavoj;
 • četkica za zube, pasta za zube, sapun, šampon, četka za kosu, ogledalo male veličine;
 • nekoliko ručnika (za tijelo i ruke);
 • sanitarni jastučići s velikom količinom apsorpcije (za trudnice);
 • posebna krema za pucanje bradavica;
 • upijajuće jastučiće za prsa;
 • higijenski ruž;
 • žlica, tanjur i šalica za hranu u blagovaonici, gdje se hrana priprema izravno za žene u radnoj snazi.

Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je gotovo svim bolnicama majčinstva zabranjeno korištenje vrećica za tkanine, tako da sve stvari i proizvodi trebaju biti prikupljeni u vrećama polietilena.

Što treba odnijeti u bolnicu za bebu - popis stvari za novorođenče

Dijete u bolnici trebat će sljedeće:

 • pelene (par flannelettes, dva calico);
 • 2 x / pamučne prsluke / 2 tijela;
 • posebna anti-ogrebotina;
 • kapa / tanka kapa;
 • dva para čarapa;
 • 2 klizača / 2 jumpsuits;
 • raspoloživa pelena;
 • frotirni ručnik (veliki) / deka;
 • pelene za pakiranje veličine 0-1;
 • kremu za novorođenče ispod pelene ili talka za djecu;
 • posebne vlažne maramice za novorođenče;
 • boca za hranjenje s mješavinom koja treba prethodno kuhati (koristi se u slučaju nedostatka mlijeka);
 • tekući baby sapun.

Koje se stvari pripremaju za majku i dijete da budu otpuštene iz bolnice?

Nakon nekoliko dana nakon isporuke, ako je sve u redu s mamom i novorođenim, spremni su za iscjedak. U ovom slučaju, trebat će vam:

 • Na ekstraktu za mamu: prostrana haljina, suknje (ako je hladno), cipele udobne, čiste plahte. Sve to može na dan pražnjenja donijeti muža ili rodbinu. Također, budite sigurni da trebate mama kozmetiku, jer je izjava svečani trenutak za cijelu obitelj, pa biste trebali izgledati najbolje.
 • Dijete na dan pražnjenja trebat će poseban set: omotnicu za pražnjenje, kapu, prsluci (1 svjetlo i 1 toplo), odijelo, čarape, pelene i, naravno, ružičastu vrpcu - za djevojku, plavu luk - za dječaka. Uzimajući stvari za novorođenčad da se isprazni, treba voditi godišnje doba kako bi se spriječilo pregrijavanje djeteta tijekom tople sezone, a tijekom hladnog vremena - prekomjerno djetetu. Tako će u ljeto stati tanka kapa, prsluk i lagani pokrivač. U proljeće i jesen možete koristiti demi-sezonsku omotnicu, no kasno jesen i rano proljeće bolje je koristiti zimsku verziju. Za zimu trebate kupiti toplo poklopac motora i zimsku omotnicu, kao i topla prsluka i klizači ili pelene.
 • Roditelji bi također trebali voditi brigu o fotografiji ili videokameri, jer bi ovaj trenutak trebao biti zarobljen zauvijek.