Odlazak kući: sastavljanje popisa stvari koje treba iskrcati iz bolnice

Rođenja

Što bi trebalo odvesti u bolnicu zbog iscrpljenosti? Koje bi stvari trebale vaša beba i mama? Ova su pitanja vrlo važna za one koji su tek rodili ili očekuju dijete u bliskoj budućnosti.

Treba odmah primijetiti da nisu dopuštene sve rodiljne bolnice, pa ako ste već odlučili gdje će se vaše rođenje dogoditi, nemojte se ustručavati pojasniti što možete uzeti za sebe i za buduće dijete.

Prvi izlaz "u svjetlu"

Naravno, ono što se pripremite za bebu na dan izbijanja trebalo bi biti što udobnije i sigurnije. Ne zaboravite da nošenje bebe treba biti u skladu s vremenskim uvjetima, a morate imati i džepne džepove. U mnogim bolnicama za majčinstvo, popis onoga što treba dovesti do pražnjenja treba težiti, ali bolje je razjasniti sve nijanse unaprijed tako što ćete ih raspravljati sa svojim liječnikom ili primaljom.

Potrebne stvari za bebu su pletene pelene (tanke i tople), kao i svečana pelena (omotnica ili kut) za omotavanje djeteta. Neophodno je imati nekoliko pelena za pohranu, pogotovo ako imate dugačak put kući, također je poželjno imati s vama:

 • vlažne maramice;
 • prah;
 • kremu ispod pelene.

Prije toga, na izjavi su kupili košulje i klizače, sada postoji izvrsna i prikladnija alternativa - pamuk odijela i tijela. Vrlo su prikladne za upotrebu, budući da su potpuno otklonjene, tako da nema problema s odijevanjem malenih i zamjenom pelene ako je potrebno. Bez obzira na vrijeme izvan prozora, u vrećici za bebu treba staviti kapu s zatvorenim ušima ili kapom.

Sada ćemo pažljivije pogledati što je potrebno osim gore, ako se iscjedak dogodi u zimi.

Dakle, potrebno je uzeti s tobom toplu malu jastučiću tako da ona u potpunosti pokriva bebu, ali istodobno nije bila prevelika. Ako vani nije previše hladno, onda se može koristiti vuneni ili flanelette deka. Pokrivač se odabire vrlo pažljivo, tako da dijete ne smrzne i ne pregrije, obratite posebnu pozornost na to. Sve bi trebalo biti na toplom jastučiću ili krznu.

Ako se izjava pojavi u jesen, tada je uz pamučnu kapu potrebno staviti pleteni šešir na glavu djeteta. Bolje je odabrati ventil za izbacivanje s toplom mekom podlogom, takozvanom "runom".

Također treba paziti na stvari koje treba iskrcati iz maternice u proljeće, jer proljetno vrijeme može biti vrlo varljivo, a topao vjetar može odmah promijeniti i postati cool. Stoga, svakako biste trebali uzeti pleteno odijelo ili odijelo odjeće za bebu, pletene uniforme i dodatnu flanelnu pelenu. Budući da se proljetno vrijeme može naglo promijeniti, bolje je pripremiti dvije verzije odjeće: toplo i lakše.


U ljeto, za ekstrakt iz rodilišta, dijete treba laganu pletenu odijelu ili tijelo i tanku pelenu koja se može zamijeniti pamučnim pokrivačem i, naravno, ne smijete zaboraviti na tanak šešir. Ako se dan isuviše previše vruće, uopće ne možete vrtjeti dijete, ali onda će vam biti neprikladno da ga držite u rukama.

Stvari na izjavi za mladu mamu

Žena se mora brinuti o sebi kako bi izgledala pristojno. Bolje je uzeti ono što ste nosili tijekom trudnoće, jer trbuh i one prekomjerne kilograma, nažalost, neće odmah otići. Ako je vani vani, ne zaboravite uzeti vanjsku odjeću. Obavezno pripremite udobne cipele, nemojte uzeti cipele s pete. Dekorativni kozmetički proizvodi i styling za kosu neće biti suvišni, jer mlada mama ne bi trebala biti samo sretna, već i lijepa na fotografijama.

Ne zaboravite na male stvari!

Da bi izjava bila savršena, morate unaprijed predvidjeti sve. Stvari za dijete moraju se prati posebnim prahom i dobro ojačati s obje strane.

Pazite na opskrbu pelene i zvijeri za bebu.

Naravno, vrijedno je pamtiti o sigurnosti djeteta u automobilu, stoga kupite ili iznajmite od prijatelja unaprijed posebnu auto sjedalicu za novorođenčad. U njemu beba će biti udobna i sigurna tijekom cijelog puta kući.

Nemojte zaboraviti darove osoblju bolnice, ako se odlučite zahvaliti onima koji su vam pomogli rađanjem djeteta, zamolite roditelje da kupuju kolač ili slatkiš ili možda buket cvijeća. Naravno, ovo je dobrovoljna stvar, stoga, ako ne smatrate potrebnim, onda se troškovi mogu izbjeći.

Vrijedno je reći nekoliko riječi o bojama za mladu mamu, prednost se treba dati onima koji nemaju jak miris, tako da ne izaziva alergiju u bebi.

Pa, i naravno, unaprijed brinite o uslugama fotografa, fotografirajte kameru ili video kameru od kuće kako biste imali priliku uhvatiti najdirljivije trenutke.

Pokušajte sve unaprijed razmišljati i pregledati predmete pripremljene za iscjedak nekoliko puta kako ne bi zaboravili sve važno. Jednostavan porod i rano iscjedak iz bolnice

Popis stvari za novorođenčad: što je potrebno i što možemo učiniti bez toga?

Upravo o vašem djetetu će se roditi, a vi već razmišljate o onome što morate poduzeti sa sobom u bolnicu.

Čini vam se da dijete treba apsolutno sve stvari koje se prodaju u trgovini novorođenčadi.

Zapravo, u pitanju koje se tiče potrebnih stvari za bolnicu, morate pažljivo razumjeti. To je jedini način da se izbjegnu nepotrebne kupnje.

Što treba odvesti u bolnicu?

Stvari koje bolnici trebaju početi prikupljati nakon 25 tjedana. Važno je zapamtiti da u većini rodilišta nije dopušteno uzeti putnu torbu s vama.

Sve stvari stavljaju u pakete. Dakle, trebate kupiti velike pakete i marker. Potrebno ih je potpisati.

Pripremite sve pakete unaprijed i svakako pokažite svog muža (majku, sestru, djevojku) koju treba dovesti u dvoranu, i što je potrebno za iscjeljenje.

Stvari za bebu

Vaša će beba prvi put vidjeti svjetlo oko sebe. I, naravno, misliš da treba apsolutno sve što je stvoreno posebno za novorođenče.

Uzmite si vremena! Evo popisa potrebnih stvari koje će beba imati.

Pelene. Trebat će vam jedan paket najmanjih veličina (za bebe do 4 kg). Međutim, ako je beba velika, to znači da je ta veličina već izrasla u trbuščić. Dakle, možete uzeti nekoliko stvari pelene sljedeće veličine (do 6 kg).

U paketu s vama u sobi, stavite nekoliko pelena. Nema potrebe za stavljanjem cijelog paketa tamo. Stavite ostatak pelene u vrećicu koju ćete odvesti s vama u odjel. U njemu ćete provesti sljedećih nekoliko dana.

Danas je veliki izbor pelene na tržištu dječjih proizvoda. Međutim, da bi izbor u korist određene marke vrlo je težak. Dakle, možete pokušati kupiti pelene tvrtke Merries ili Goo.N. Prednost ovih pelena je da su u potpunosti načinjena od prirodnih materijala, pa stoga beba neće biti alergična na njih.

Krem za osip od pelene ili prah. Koristite ove alate svaki put kad promijenite pelenicu. Usput, kod prvih pelena trebat će mijenjati svaka tri sata ili odmah nakon pražnjenja tekućine.

Škare s zaobljenim vrhovima. Vrlo često, bebe se rađaju s dugim pandžama. Stoga, kako se ne bi ogrebali, možete kupiti posebne škare.

Mokro maramice (potrebne za novorođenčad), možete odabrati u trgovini Dječji svijet. Za promjenu pelena trebat će vam salvete.

Jednokratna pelena prikladna je za postavljanje na stol za presvlačenje. Također se mogu kupiti u Dječjem svijetu. Ove pelene će biti potrebne kada se dijete odvaže.

Mala klistir. Možda joj je potrebno prvi dan nakon rođenja djeteta. Nije tajna da beba može imati problema s trbuščićem u prvim danima. Enema treba kupiti u ljekarnama. Mora se unaprijed pročišćavati (kuhana u zdjelu) i tek onda presavijena u vrećici s predmetima.

Boca za lijekove. Obično se prodaje u ljekarnama. To je mali kontejner s papilom.

Bit će potrebna nakon izbijanja. Dakle, ako dijete treba dati lijekove, tada će u tom slučaju postati pouzdan pomagatelj.

Silikonsku žlicu. Uz pomoć silikonske žlice, lijekovi se također daju bebama. Uz pomoć, i dajte vodu ili čak mješavinu.

Pamučne pupoljke (isključivo za djecu). Mogu se koristiti samo za obradu grlića. Ovi štapovi imaju poseban pamučni jastučić. Oni su pomalo zadebljali u podnožju. Pamučne pupoljci za djecu mogu se vidjeti u ovoj trgovini.

Diaper sidek i kalicija. Bez obzira na to jeste li dijete ili ne, ne možete napraviti bez minimalnog broja pelena. Koristit ćete ih kao leglo.

Klizači za dvoranu trebaju uzeti 2 komada. Za bolnicu, morate kupiti klizače po stopi od 2 stvari za jedan dan. Klizači mogu biti od dvije vrste: na širokom elastičnom pojasu i sa zatvaračima na vješalicama. Bolje je kupiti obje vrste. Tada možete odlučiti koja je odjeća je prikladnija za vas.

Swing treba pripremiti jedan komad u dvorani za isporuku i četiri u odjelu. Morat ćete ih mijenjati svaki dan. Međutim, valja se prisjetiti da beba često može regurgitirati. Tada će im trebati mnogo više. Izaberite pogodan za dječje podsukle, izrađene isključivo od prirodnih materijala, ovdje.

Blizice na gumbima trebat će u iznosu od 3 komada.

"Mali muškarci" posebno su prikladni u hladnoj sezoni. Za početak, možete kupiti dva "malog čovjeka". Ako uzmete košulju i odijelo za odjeću u dvorani, onda nema potrebe za "malim čovjekom" tamo. Pogledajte odgovarajući model u ovoj trgovini.

Šeširi (sa žicama i bez) trebaju 3 stvari. Jedan će morati biti stavljen u vrećicu sa stvarima koje su namijenjene za dostavu.

Deka. Materijal pokrivača ovisi o dobu godine.

Potrebne su ogrebotine tako da se beba ne ozlijedi.

Što koristi štapiće od morske trave za porođaj?

Znate li kako ispraviti ispravno tijekom trudnoće, tako da je porod može biti lagan i bezbolan? Ako ne, onda će vam biti zanimljivo čitati ovo.

Dokumenti za mamu

U bolnici će morati donijeti dokumente. Preporučuje se pripremiti unaprijed, staviti u mapu.

Uvijek biste trebali uzeti ovu mapu s vama (čak i ako idete u trgovinu u blizini kuće).

Ako iznenada počnete rađati, liječnik će se moći upoznati sa svim potrebnim informacijama o vašem zdravlju i kako se trudnoća nastavlja.

Popis dokumenata koji moraju biti presavijeni u mapi:

 • mjenjačnica trudnice (sadrži rezultate svih ispita i analiza);
 • putovnica (+ fotokopija 1 stranice i registracija);
 • zdravstveno osiguranje, kao i fotokopiju;
 • rodni list;
 • ugovor o plaćenom porodu (ako ste uspjeli potpisati).

Generički certifikat prima žene nakon 30 tjedana trudnoće. Ako žena još nije dobila potvrdu, već je već u bolnicu, onda u tome nema ništa strašno. Zaposlenici rodilišta u ovom slučaju će samostalno dobiti potvrdu.

Ako planirate roditi naknadu i potpisati ugovor, ne morate platiti takozvani kuponski broj 2 potvrde o majčinstvu. Ako je muž prisutan pri rođenju, onda mu se moraju uzeti njegovi dokumenti: putovnica, svježa potvrda terapeuta.

U svakoj bolnici nalazi se popis stvari za novorođenče u rodilištu koje su potrebne da žene donose sa sobom. Važno je napomenuti da se ovi popisi razlikuju jedan od drugoga.

Stoga, unatoč činjenici da ste već pripremili sve potrebne stvari za bolnicu, preporučljivo je da pročitate ovaj popis i dodate nedostajuće stavke. Najčešće, ti popisi jednostavno uključuju određene stvari, poput bočica za lijekove ili silikonskih žlica.

Najvjerojatnije, medicinsko osoblje se koristi za obavljanje određenih manipulacija s bebama uz pomoć ovih predmeta. Stoga, da ne bi bilo u neočekivani trenutak u ljekarni, bolje je unaprijed se pobrinuti za to.

Što je potrebno nakon ispuštanja?

Kod kuće za bebu sve treba pripremiti unaprijed. Ako vjerujete u predmete ili se bojite unaprijed napraviti velike kupnje, onda bi vaš muž trebao voditi brigu o tome dok ste u bolnici.

Vaš je zadatak napraviti popis tako da rodbina imaju vremena da dobiju sve što im je potrebno.

Kuća će također trebati svu odjeću koja je odvedena u bolnicu i pelena s pelenama. Jedina stvar koja bi, naravno, trebala biti više.

Ali nemoj odmah kupiti sve. Samo će iskustvo pokazati koliko vam je stvarno potrebno.

Ako su počele kontrakcije, kada treba ići u bolnicu? Neki savjeti kako se pravilno ponašati tijekom rada. - Pročitajte ovdje

Za bebu

Krevet s baldahinom. Danas možete odabrati apsolutno bilo koji model kreveta: transformator, kolijevka, klasični. U ovom slučaju, to sve ovisi o vašim sposobnostima i željama. Krevet možete učiniti elegantnijim uz pomoć tradicionalnog krovišta.

Materijal na krevetu će spriječiti curenje na madracu.

Prsa promjene. Sve dječje stvari prikladne su za pohranu na jednom mjestu. Istodobno, dodatni stalak za mijenjanje čini običnu komodu ladice univerzalne opreme za dječju sobu.

Kolica. Ako je dijete rođeno punim radnim vremenom, ljeti i proljeće liječnik će dopustiti da izađe dan nakon izbijanja.

Za tjedan dana moguće je hodati za jedan sat i, naravno, u ovom slučaju ne možete bez dobrog prijevoza. Za prvu godinu života bebe možete kupiti kvalitetni transformator.

Takve invalidske kolica imaju tzv kolijevku za novorođenčad, zahvaljujući kojoj šetnja za dijete neće biti samo udobna, već i korisna.

Centar za ljuljanje je bolje početi koristiti od prvih dana beba života. Kad se dijete navikne na to, majka će imati priliku posvetiti nekoliko minuta za sebe.

Noćno svjetlo, kupka s postoljem za novorođenčad, kupka za novorođenčad, poseban tkanina za kupanje za bebe, termometar za mjerenje temperature vode.

Ručnik s kapuljačom (frotir), dječje ulje će biti potrebno u slučaju da je potrebno napraviti klistir, biljna mješavina za kupanje novorođenčad se kupuje u apoteci. Mora se koristiti sa svakim plivanjem.

Boca je potrebna čak i ako namjeravate dojiti bebu. Trebat će vam je ako malo trebate ostaviti dijete s nekim.

Bag-termos za boce je bitan atribut duge šetnje s djetetom. Možete mazati mlijeko u bočicu i odvesti je sa sobom na ulicu. Kada dođe vrijeme za hranjenje djeteta, mlijeko će još biti toplo. Možete kupiti takav thermos u trgovini Dječjeg svijeta.

Pelena. Ako namjeravate previjati bebu, trebat će vam oko 20 komada. Istodobno, ako je beba rođena na vrućem srpnju ili kolovozu, popis stvari za novorođenče bit će mali, jer ćete ga često ostaviti golim.
A to znači da će ležati na odjeću koja se nosi. U tom slučaju ih možete kupiti u većim količinama.

Preklopite ga i stavite na trbuščić bebe. U tom slučaju pelena treba biti topla, a ne vruća. U tom slučaju, trebate biti vrlo oprezni da ne spalite dijete.

Za čišćenje nosa bebe potreban je nazalni aspirator.

Ponovno upotrebljive pelene i umetci za njih trebaju mame, koje su odlučile ne koristiti svoje slobodne kolege.

Ovlaživač je osobito važan zimi kada su grijanje u pogonu. Nije tajna da su oni vrlo suhi zrak. Od ove se beba osjeća neugodno.

Termometar za mjerenje temperature zraka u sobi.

Nije tajna da je vrlo težak korištenje normalne žive toplomjerom za mjerenje temperature bebe. Stoga je bolje kupiti set koji uključuje posebni elektronski termometar u obliku bradavice.

Dječje vage su neophodne kako bi se pratile koliko dijete jede u prvim danima. Tako će biti moguće razumjeti je li gladan.

Četka (četka) za pranje boca. Nije tajna da je vrlo teško prati bocu majčinog mlijeka uz pomoć raspoloživih alata, što ostavlja masne tragove na njemu. Stoga, bolje je pokupiti zgodan "četkom" u trgovini.

Sredstva za pranje dječjih jela. Ovaj alat ne sadrži kemiju. Uz to, možete jednostavno prati bocu.

O dobi u kojem je bolje roditi u ovom odjeljku.

Za mamu

Pumpa za grudi. Ako imate puno mlijeka, onda ne možete napraviti bez pumpe za grudi. Uz to, možete osloboditi napetost u prsima, kao i pripremiti mlijeko, ako, na primjer, morate ići negdje drugdje. Dostava velikog asortimana ručnih pumpi za dojke prikazana je u trgovini Dječje svjetske trgovine.

Krema krema Vrlo često u prvim danima nakon rođenja bebe žena nema mlijeka. U ovom slučaju, babica joj pomaže "razviti" dojku. Možda je dijete teško sisati na prsima, odakle se ne može izbjeći pojava pukotina.

Krema za podmazivanje bradavica nakon svakog pričvršćivanja na grudi djeteta ili uporabe crpke za grudi. Kremu možete kupiti u ljekarni.

Presvlake za prsa će spasiti od mokrog rublja.

Razlike potrebnih stvari, ovisno o sezoni

Ovisno o vremenu rođenja djeteta, prije sastavljanja popisa neophodnih kupnji novorođenčadi potrebno je uzeti u obzir neke nijanse.

Dakle, ako se beba rodi ljeti, popis stvari za novorođenče ne bi trebao uključivati ​​previše tople stvari.

Dakle, ne trebate toplu omotnicu za bebu i pokrivač. Bolje je uzeti frotir.

Također, ne trebate kupiti previše toplo šešire i čizme. Dijete će trebati bodu od prirodnih materijala. Obično imaju posebne gumbe između nogu. Zahvaljujući tome možete jednostavno promijeniti pelenicu bebi.

Možete preuzeti uslugu prijenosa. Topla je omotnica s rukavima i rukavicama. Kada beba postane malo stariji, moderna je preobraziti omotnicu u jumpsuit sa "nogama".

Ako je zimi u regiji u kojoj živite vrlo hladno, možete kupiti toploj omotnici na ovčjem kožu. U takvoj odjeći beba se ne smrzava na ulici. Međutim, imajte na umu da čak iu prisutnosti vrlo topla odjeća s bebom ne možete uvijek hodati.

U vrlo vjetrovito ili tvrdo mraz (-10 stupnjeva ili manje) ne biste trebali hodati s bebom. Proljeće i jesen trebat će demi-sezonska odjeća. Za bebu će morati kupiti jednodijelnu odijelu na tankom sloju poliestera.

Trebat će vam nekoliko pletenih šešira s vezicama (ne vrlo gusta plesti). Malo ljudi se također trebaju zagrijati. Toplo pokrivanje bilo bi prikladno u ovom slučaju.

Gdje kupiti sve?

Kupnja dječjih proizvoda nužna je samo u pouzdanim trgovinama.

Ne biste trebali uzimati (posebno higijenske predmete) na tržištu ili nepoznatu trgovinu, pogotovo ako niste sigurni u kvalitetu prodane robe.

Svi lijekovi se strogo kupuju u ljekarni, uključujući i krema od pukotina u bradavicama.

S financijske točke gledišta, najprofitabilnije je kupiti predmete za bebu u velikim online trgovinama. U takvim trgovinama sve stvari imaju posebne certifikate koji potvrđuju kvalitetu robe.

Također u online trgovini možete kupiti proizvode koji se ne prodaju nigdje drugdje. Na primjer, japanske pelene su vrlo često krivotvorene.

I u online trgovini takve pelene će biti prave. To je zbog činjenice da je trgovina službeni zastupnik ovog proizvoda. To jest, surađuje izravno s proizvođačem. Naravno, u ovom slučaju, a cijena za njih bit će znatno niža.

Stvari koje možete učiniti bez

U bolnici ne smijete uzimati kozmetiku. Kategorizirano je nemoguće koristiti parfem ili snažno mirisne deodorante. Preveliki mirisi su kontraindicirani za bebe u prvim danima života.

Nije tajna da se od pojave bebe majka mijenja. Ona postaje vrlo nježna i neprestano poljubi dijete. Međutim, vrlo često žene zlostavljaju kozmetiku (prah, temelj).

Ako dodirnete dijete, on se može razdražiti kozmetikom koju vaša majka koristi. Zato ostavite šminku na izjavi. Jedina iznimka može biti maskara.

Znate li kada menstruacija počinje nakon poroda: mjesečni ciklus nakon trudnoće.

Što vam treba u bolnici za iscjedak u proljeće

Sve za bebu na izjavi u različito doba godine

Buduća majka obično priprema bebu odjeću za iskrcaj iz bolnice unaprijed i samostalno.

Dugo vremena bilo je znak da beba ne može kupiti miraz prije rođenja, ali nedavno se nitko ne sjeća ove stare predrasude.

Doista, kako možete uskratiti užitak ležernog kupovanja u posljednjih nekoliko mjeseci prije rođenja, znajući već upravo spol djeteta, pa čak i procijenjenu težinu, a sa ljubavlju pokupiti sitne sitne sitnice.

Napravili smo popis stvari za iskrcaj iz rodilišta

Koje stvari na dan iscjedka možda trebaju novu mamu i mrvice? Najbolje od svega, ako unaprijed skupite cijeli paket, čak i prije nego što dođete u maternicu, svečano ga predajte svome mužu i dovest će ga u bolnicu u pravo vrijeme.

U različitim medicinskim ustanovama mogu imati ograničenja na određene stvari. Zato se najbolje upoznavati s unaprijed dopuštenim popisom. Ako ti popisi ne nalazite u javnoj domeni, ne ustručavajte se pitati svog liječnika o tome.

Prvi izlaz "u svjetlu"

Prvi zahtjev za novorođenčadima - maksimalna sigurnost i udobnost. Oblačite bebu u skladu s vremenskim uvjetima. Ali postoji potreban minimum stvari koje se moraju kupiti bez obzira na sezonu.

To je prije svega:

 • zaliha raspoloživih pelena. Bez obzira na vrstu pelene koje ćete koristiti dalje (eventualno ponovljivim), morate imati nekoliko komada od jednokratnih pelena za iscjedak. Odaberite one na kojima postoji oznaka "novorođenčad" (za novorođenčad) ili je označena težina djeteta;
 • donje rublje - bluze ili prsluci s dugim rukavima od pamuka, s vanjskim šavovima i klizačima ili bodljikama. Unatoč trenutačnoj sklonosti izbjegavanju prejedanja, možda vam je prikladnije prevrtati bebu tijekom izbijanja. Zatim ne zaboravite uzeti tanke pelene. Uzmi par setova za donje rublje - djeca vole napraviti fontanu u trenutku mijenjanja svoje odjeće;
 • Nosite tanku kapu na glavi mrvica. Iako najiskusnija mama preferira šalove;
 • Nemojte zaboraviti donijeti minimalni set dječje kozmetike - suhe i vlažne i bezmirisne maramice, krema za bebe ispod pelene, pamučne briseve, itd. Stavite i dodatni tkani papir u slučaju da hranite bebu prije ispuštanja i držite ga "stupom" nemam vremena;
 • auto sjedalo u kojemu se vaša blaga nalazi u automobilu. Postoje auto sjedala, kolijevci za najmanja. U njima, dijete se pomiče u skloni položaj, čvrsto pričvršćeno remenjem. Istu stolicu može se koristiti kao košarica kako bi se mrvica dovela do automobila. Mnoge mame uzimaju dijete kući u naručju, ne vjerujući u bilo kakve moderne uređaje. Iako je to u suprotnosti s modernim sigurnosnim zahtjevima, naravno, oni se mogu razumjeti.

Vraćamo se kući zimi

Drugi sloj odjeće može biti drugačiji. Na primjer, odijelo od flanela (velur, bicikle, vuna), jaknu s dugim rukavima, izolirane hlače, odijelo za košulje, kapu od krzna ili vune, topla čarapa i, ako je potrebno, rukavice. Ako se djetetu prepustite, na vrhu, topli flanel mora postojati još jedna pelena.

Najčešće raspravljeno pitanje između rodbine novorođenčeta je ono što će biti na vrhu, u kojem će "ceremonialna" odijela prenositi krv iz vrata maternice, biti uhvaćeni na fotografiji i prebačeni u njihov dom.

 • tradicionalni set: elegantna pelena s čipkom - kut, deka u pokrivaču i luk odgovarajuće boje;
 • posebna topla omotnica za novorođenčad;
 • odijela s kapuljačom.

Možete kombinirati različite elemente ovih opcija - sve ovisi o vašoj mašti. Na primjer, ako je hladno tijekom pražnjenja, možda ćete trebati deku i odijelo. Istodobno razmislite o tome kako brzo možete pričvrstiti bebu na sjedalo automobila.

Idemo kući u jesen / proljeće

Ako je beba rođena u jesen, onda stavite pleteni šešir preko pamučne kape. Skup odjeće za pražnjenje najbolje se kupuje s toplom mekom podlogom unutar tzv. „Runo”.

U proljeće, vrijeme je možda čak i promjenjivo nego u jesen. Topli, ugodni povjetarac iznenada može biti zamijenjen hladnom hladom, kiši, počinje grmljavina - sve je potrebno osigurati.

Uzmi kao rezervu:

 • pleteni ili vuneni odijelo;
 • odijelo za pleteninu;
 • dodatna flanelska pelena.

Tako se možete zaštititi od neobičnih vremenskih utjecaja s dva seta - topla i jednostavna.

Idemo kući ljeti

Ljeti stvari za iscjedak trebat će mnogo manje. Možete otići kući u svijetlu pletenu odijelu ili bodu i tanku pelenu, koji se može zamijeniti tankim, elegantnim pamučnim pokrivačem.

Nemojte zaboraviti na tanku kapu - glava mrvica ne smije biti otvorena. Ako je dan posebno vruće, ne možete u potpunosti prigušiti dijete, samo ne zaboravite da bez pelena nećete biti neugodni da ga držite u rukama.

Trivia, koja se ne smije zaboraviti

Ova posljednja točka je usmjerena na više rođaka žene u radu i bebe.

Da bi izjava bila pravi obiteljski odmor, pokušajte osigurati:

 • Nove stvari bebe moraju se prati unaprijed s dječjim prahom ili sapunom i glačati sa svih strana;
 • uzmi nekoliko čekića s tobom;
 • ne zaboravite kupiti osoblje torte za majčinski bol, slatkiše i sve ostalo što vam je stalo;
 • cvjetovi za mlade mame su bolje kupiti one koji nemaju jak miris, kako ne bi izazvali alergijsku reakciju kod djeteta;
 • dovesti u bolnicu potrebne stvari za mamu: vanjsku odjeću (ako je super vani), cipele s niskim potpeticama. Kozmetički proizvodi i styling za kosu neće biti suvišni niti - mada majka treba izgledati ne samo sretnim već i lijepom na fotografiji.

Tablica: Kako staviti dijete na iscjedak iz bolnice

Odjeća za ispuštanje iz bolnice

Izbor odjeće za ispuštanje iz rodilišta ovisi o sezoni i temperaturama koje je obećao prognoza. Uostalom, ljeto nije uvijek vruće, a ponekad zimi skala termometra je blizu nula. Možda je potrebno dodati nešto za odloženi skup stvari ili odustati od nečega. Oni koji ljeti otvaraju novorođenče bit će malo lakši od roditelja "zimskih" beba. Ali čak i oni neće morati brinuti ako unaprijed mislite i steknete što trebate u rodilištu za dijete.

Važno je zapamtiti da glavna stvar nakon kupnje stvari za bebu, novu ili naslijeđena od rodbine, moraju biti dobro oprati. Poželjno je napraviti posebni bebin prašak. Takav prašak je hipoalergenski i manje agresivan u svom sastavu. Dakle, koža djeteta neće biti izložena nadraženosti od izlaganja kemikalijama.

Popularna tradicija odijevanja novorođenčeta zamotana u deku, kada je iz majčine bolnice ispuštena s trakom (plavi dječak (plava) i crvena djevojka (ružičasta), ukorijenjena je u tradiciji Romanovog doma. U carskim vremenima, bilo je uobičajeno nagraditi novorođenče s redom sv. Andrije Prvog zvanja (plavi pojas), i djevojkom s redom sv. Katarine (crvenom pojasu). Ova tradicija također ima pogansko objašnjenje. Remen je talisman.

Stvari za dijete u porodničkoj bolnici trebaju biti izrađene od prozračnog i mekog materijala. Čisti pamuk, lan, vuna su najprimjerenije tkanine za novorođenče i potpuno prirodne. Iako se ne biste trebali bojati sintetike, moderni umjetni materijali (fleece, microfiber) iznenađujuće su udobni i imaju dobru otpornost na toplinu i provodljivost zraka i vlage.

Ako uzmemo u obzir ozbiljnu jesen, kada je već stvarno hladno i često kiše, onda se moramo zagrijati. Za osnove je potrebno uzeti ljetnu verziju i bit će prvi sloj odjeće za iscjedak. Drugi sloj će biti topla odijela ili omotnica.

 • pelena - 2 kom.;
 • kapa ili kapa od pamuka i vunenog šešira - 1 kom;
 • pamučne čarape (ako ne postoje čizme na nogama) i vunene čarape - 1 par;
 • jednodijelni odijelo (sklizak s zatvorenim rukama i nogama ili tijelo s otvorenim nogama) ili odijeljeni prsluk i odijelo - 1 kom;
 • Velur komad s kapuljačom - 1 kom;
 • omotač omotnica demi-sezona na poliestera odijelu - 1 kom.

Vrlo prikladna i praktična stvar za hladno vrijeme je transformirajuća odjeća. Od uobičajene odjeće, lako se pretvara u prikladnu omotnicu i natrag s patentnim zatvaračima i gumbima.

Stvari koje se zimi ispuštaju iz rodilišta jesu odjeća od debelih tkanina: bicikla, flanela, vune. Možete kupiti krznu omotnicu obloženu staklenom kožom. To je iznenađujuće udobna i topla stvar, koja će vam biti korisna ne samo za ovaj dan, već i za šetnje u budućnosti.

 • pelena - 2 kom.;
 • pamučne čarape plus vunene čarape - 1 par;
 • poklopac motora ili pamučni šešir s vunenim šeširom - 1 kom;
 • jedan komad odijela x / b;
 • odijelo s kapuljačom odjeće - 1 kom;
 • vunenih odijela - 1 kom;
 • omotnica na ovčjem kožu - 1 kom.

Proljeće je zavidna sezona u pogledu vremena. Topli dan može odjednom postati gotovo hladno u jesen. Što dijete treba kad mu ispadne iz bolnice?

 • pelena - 2 kom.;
 • pamučne čarape plus vunene čarape - 1 par;
 • kapa ili pamučnog šešira plus tanak topli šešir - 1 kom;
 • jedan komad odijela x / b;
 • odijelo s kapuljačom odjeće - 1 kom;
 • lagana svečana omotnica - 1 kom.

Vrlo je prikladno odvesti dijete iz bolnice izravno u vozilo. Zatim se brzo može montirati na suvozačevo sjedalo i pretvoriti u auto sjedalo.

Odjeća odabire svijetle nijanse, sunce se neće puno zagrijati. Ako uzimate bebu iz rodilišta u automobilu na vrućem vremenu, nemojte se bojati koristiti kontrolu klime. Dok se automobil kreće, ne uklanjajte dijete s auto sjedala - to je vrlo opasno. U svakom slučaju, nemojte nositi dijete u rukama. Dakle, trebat će vam:

 • pelena - 2 kom.;
 • pamučna kapa ili kapa - 1 kom;
 • pamučne čarape (ako noge nisu čizme) - 1 par;
 • jednodijelni odijelo (sklizak s zatvorenim rukama i nogama ili tijelo s otvorenim nogama) ili odijeljeni prsluk i odijelo - 1 kom;
 • svjetlo odijelo (u slučaju hladnog vremena) - 1 kom;
 • tanka pletiva s prekrasnom vrpcom - 1 kom.

U off-sezoni, uvijek je bolje usredotočiti se na doba godine kada su temperature obično niže. To jest, ako se isporuka i naknadno iscjedak planiraju krajem proljeća - početkom ljeta, bolje je pogriješiti i kupiti proljetni skup stvari. Budući da hladnoća na našem području ne završava jasno u kalendaru, ožujka djeca još uvijek trebaju zimsku odjeću. Do rujna bebe ili onih rođenih krajem ljeta, odaberite set već s okom na jesen. Pa, u dubokom studenom, hrabro pripremite zimsku verziju.

Obratite pažnju na to da odjeća za iscjedak iz porodiljne bolnice u svim slučajevima nije blizu: nemojte stisnuti ruke, noge, abdomen, prepone i vrat djeteta.

ŠTO UČINITI U RODDOM I IZLAGANJE OD NJIH: POPIS CILJEVA

Što trebate uzeti u bolnicu? Moram li pripremiti torbu za bolnicu? Kada je bolje ići tamo i kada će otići? Bilo koja buduća majka sama je pitala takva pitanja, pogotovo ako očekuje svoje prvo dijete. Uostalom, kako će se isporuka dogoditi, bit će bolno ili ne, praktički ne možemo predvidjeti, ali samo trebate pripremiti sve što je potrebno da biste ostali u rodilištu.

Standardni popis takvih stvari je nemoguće napisati, jer sve ovisi o tome što vas bolnica može pružiti. Ako ste već odabrali majčinsku bolnicu ili se dogovorili s osobnim liječnikom, saznajte više o tome što ćete morati poduzeti za sebe i za bebu. Neke bolnice upozoravaju trudnice da donose sa sobom, a druge daju sve. Ako rodite kod kuće, raspravite s vašom primaljom.

Sve unaprijed, skupljajte u zasebnoj torbi i ostavite na stranu. I bolje je odmah sakupiti 2 torbe - jednu za bolnicu, a drugu za iscjedak. A te torbe sigurno će pokazati vašem tati ili osobi koja će ti ih dati u bolnici. Još bolje, potpišite ih "U bolnicu za majčinstvo" i "Otpustite", tako da u najvažnijem trenutku ne biste ništa zbunili)))

Započnimo s popisom onoga što uvijek morate nositi s vama od sedmog mjeseca trudnoće, kada porod može početi u bilo kojem trenutku:

- putovnicu i kopiju, - zdravstveno osiguranje i kopiju, - rodni list, - mjenjačnicu,
-mobilni telefon s punjenjem,
- upućivanje u majčinu bolnicu ili ugovor s rodilištem ili ugovor s osobnim liječnikom.
- adresa i telefonski broj rodilišta
- telefonski liječnik s kojim planirate roditi.

A ako beba odluči roditi u krivo vrijeme, uvijek možete nazvati „brzo” ili uzeti taksi, tako da je potrebna u bolnicu, bez potrebe da putuju za dokumente. Vreća s potrebnim stvarima će vam kasnije donijeti rodbina. Sve što vam je potrebno izravno u radu će vam dati medicinske sestre.

Torba broj 1 "U bolnici"

Saznajte unaprijed u vašoj rodiljnoj bolnici kada se može donijeti - odmah nakon što ste ušli s trudnoćama ili samo dan nakon rođenja. Jer ponekad u državnim kućama žene s kontrakcijom prihvaćaju se samo s dokumentima i mobilnim telefonom, odjeću se izdaje (ionako će ih izbaciti). A stvari za majku i bebu uzimaju se tek nakon poroda, kada se utvrdi u kojem se odjelu lažete. Ako unaprijed odete u bolnicu, onda, naravno, stvari koje trebate uzeti odmah. U privatnim roditeljskim bolnicama situacija je drugačija - mjesto je već dodijeljeno za vas i dijete, tako da možete otići tamo sa stvarima. U našoj mrežnoj trgovini možete kupiti gotovu torbu za žene u porodu, koja sadrži potrebne higijenske naprave - brtve, gaćice itd. Preporučljivo je da se unaprijed upoznate s popisom proizvoda koje možete ponijeti sa sobom u bolnicu, tako da kasnije neće biti nesporazuma.

Dakle, stvari koje treba ostati u bolnici:

- Higijenski proizvodi za vas (ono što obično koristite kod kuće - pasta za zube, šampon, ručnik, četka za kosu itd.). U nekim rodilištima bolnice, ove stvari su pružene, tako da unaprijed naučite što trebate poduzeti s vama, a što nije potrebno. Nemojte zaboraviti šminka - krema za lice i ruke. Uostalom, koža tijekom trudnoće postaje suha, pa ga morate hidratizirati. Ne zaboravite da kozmetika treba biti sigurna i da se može koristiti tijekom trudnoće.

- Higijenski ruž za usne. Trebat će vam u radu jer će se usne sušiti.

- odjeću u kojoj će vam biti prikladno za hranjenje djeteta (dojka se može lako otpuštati) i koja neće podnijeti pritisak na trbuh. To može biti haljina, velika majica, spavaćica s otkopčanim vrhom ili posebna odjeća za majke koje rade. Možda ćete trebati i pamučne čarape, toplu bluzu, čarape itd., Ovisno o sezoni.

- Nove papuče koje se lako mogu prati (najbolje gumene). Oni skupljaju manje prljavštine od mekog tkiva.

- ručnici (2 mala ručnika i 1 srednja).

- Ploča, vilica, žlica i staklo.

- Boca pitke vode (bez plina!).

- Kupite grudnjak za njegu unaprijed. Podržat će grudi i neće ometati hranjenje djeteta. U specijaliziranim trgovinama za trudnice će vam pomoći pronaći pravu veličinu grudnjaka, uzimajući u obzir činjenicu da je u prvim danima nakon poroda grudi povećava (oko 1 veličina) zbog snažnog vala mlijeka.

- Antitrombozne čarape. Takve čarape nose tijekom trudnoće, kao i nositi tijekom porođaja. Uostalom, tijekom poroda moraju biti puno naprezanje, i to loše može utjecati na vene, pogotovo za one žene koje su sklone proširenih ven.No nosio protutrombno čarape (ne treba miješati s tajicama), možete spriječiti razvoj ove bolesti. Ove čarape stavljaju pritisak na noge, tako da je rizik od krvnih ugrušaka i varikoznih žila značajno smanjen.

- Postnatalni zavoj. Podupirat će prazan trbuh i pomoći mu da brzo vrati svoj uobičajeni oblik.

- Postpartum jastučići. Iz uobičajenih se razlikuju po veličini i većoj apsorpciji. Bolje je odabrati one koji imaju antimikrobni učinak.

- Posebne kratke hlače za pričvršćivanje brtvi. Mogu biti višekratne ili jednokratne. Takve gaćice su obično vrlo dobro prozračne, ne stavljaju pritisak na želudac i ne uzrokuju iritaciju na koži.

-Vitamini za trudnice i majke koje dojiljuju. Mnoge neiskusne majke boje se uzimati bilo kakve lijekove nakon poroda, bojeći se da bi moglo naštetiti djetetu. Ovo je uobičajena zabrinutost, ali vitamini za trudnice i dojilje trebaju biti pijani, jer će vam pomoći i malo se brže oporaviti nakon rođenja. Jedina stvar koju trebate pogledati reakciju bebe, kao neke komponente vitamina, on svibanj biti alergičan. Stoga je bolje uzeti s vama iste vitamine koje ste uzimali tijekom trudnoće.

- Krema ili ulje kako biste spriječili strijanje. Naravno, takva sredstva moraju se koristiti tijekom cijelog razdoblja trudnoće, ali prije rođenja, oni su posebno potrebni. Doista, u ovom trenutku grudi se brzo povećavaju (mlijeko nakon rođenja dramatično raste), a u tom trenutku koža pod stresnim pritiskom. Krema ili ulje iz strijama pomoći će joj da se nosi s ovim opterećenjem.

- bradavica. Pomaže u sprječavanju pukotina i iritacije tijekom početka dojenja, kada je koža na bradavicama još uvijek vrlo nježna i osjetljiva.

- Zaštitne jastučiće na prsima. Oni će vam pomoći da hranite bebu bezbolno, čak i ako imate pukotine u bradavicama. Također, posebni jastučići pomoći će vam pri popravljanju plosnatih bradavica, što ih čini izduženim. Tako će bebu lakše zgrabiti prsa.

- Jastučići za prsa. Prikupit će mlijeko, koje u prvim mjesecima nakon porođaja teče poput rijeke od mame između hranjenja (ako nema problema s laktacijom). Vaš izbor jednokratnih ili ponovljivih (mogu se prati i ponovno koristiti). Umjesto brtvila, možete kupiti posebne obloge za prikupljanje majčinog mlijeka. Pouzdano će zaštititi odjeću od prljavštine i zaštititi bradavice od iritacije.

- Pumpa za grudi. U rodilištima će biti potrebna kako bi se brzo ustanovila dojenje i pomogla majci da se "razdvoje", odnosno da probode kanale za mlijeko. Uostalom, dijete nije sasvim silenok da potpuno uništi majčinu dojku. A to je neophodno kako bi se izbjegla stagnacija mlijeka. Pumpa s dojkama može vam pomoći da izbjegnete ovo. Da biste to učinili, odmah možete kupiti skupu elektronsku crpku dojke, ali vam i dalje savjetujemo da najprije probate uobičajenu mehaničku, jer je obično potrebno samo tijekom prvog mjeseca dojenja. A onda, kada je dojenje već uspostavljeno, pumpa za dojke možda neće biti potrebna. Pa, ako ćeš biti daleko od kuće često, ostavljajući dijete s dadiljom ili bakom, a nastavit će se hraniti bebu grudi, od vas će biti više prikladan za korištenje elektroničke izdajalicu. Uz to, možete izraziti mlijeko u bocama, a medicinska sestra će ih hraniti bebom.

- Bilježnica i olovka za zapisivanje preporuka liječnika i prijenos bilješki rodbini.

- Knjige, časopisi, igrač i druga zabava. Ali, bolje je uzeti ove stvari s vama ako položite za očuvanje ili unaprijed prije rođenja. A ako idete u maternicu samo s početkom kontrakcija, naravno, nećete trebati knjige - jednostavno neće imati vremena.

- Kotlovnica ili mali čajnik (ako je dopušten).

- Pelene za dijete. Pitajte unaprijed ako trebate uzeti ih s vama, kao što u nekim bolnicama za majčinstvo još uvijek dopuštaju samo korištenje pelene (iako je to rijetko). Kupite najmanji paket najmanjih pelena, namijenjen za dijete mase 2-5 kg ​​(ili 3 - 6 kg). Ako vam odgovaraju (dijete neće imati pelenskog osipa, neće propuštati i trljati), tada možete kupiti takve pelene u većem paketu. Ali samo jedan veliki paket! Inače će beba brzo rasti iz ovih pelena i morat će ih odbaciti.

Ako ćete biti u istoj sobi s djetetom, morat ćete uzeti odjeću i higijenske predmete za njega (ali ovo pitanje mora biti provjereno i u maternici):

- pelene pamuk i flanel na 5 komada, kombinezon ili baud (prema sezoni).
- Čarape - 2 para.
- pamuk x i pleteni kapci - 3 kom.
- Mokri maramice. Oni su prikladni za upotrebu noću kada trebate brzo promijeniti pelenu, bez ometanja djeteta.
- Dječji sapun. Prikladnije je nositi sa sobom sapun u čvrstom obliku, jer mogu prati bebu i prati prljave pelene.
- Dječja krema ispod pelene ili praha.
- Plastične vrećice za prljavo rublje.

Ako ćete roditi sa svojim mužem, treba uzeti putovnicu, rezultate testa (obično za AIDS i hepatitis), rezultat fluorografije, prljavih papučica, pića i lagane hrane (ako je dopušteno). Nije potrebno poduzeti promjenjivu odjeću za muža, kao u rodilištu gdje će ga otac odnijeti.

To je sve što trebate u bolnici. Prilagodite ovaj popis sukladno zahtjevima vaše bolnice i vašim željama.

Također ćemo pojasniti koje proizvode možete ponijeti sa sobom u bolnicu:

- voće: jabuke (samo zelene) ili banane;
- sušeno voće: grožđice ili suhe šljive (ne suhe marelice);
- fermentirani mliječni proizvodi (oprezniji s voćnim punilima);
- kiselo vrhnje;
- fruktoza (šećer se ne preporučuje za dojenje);
- mineralna voda bez plinova;
- čajevi bez aditiva za voće (crna, kopriva, kamilica);
- sira (tvrde vrste, ne vruće, bez slanutaka)
- pržene kave ili kuhano meso;
- kuhana ili pirjana riba;
- kikosti (osobito zobene pahuljice);
- pari, kuhano povrće (osim kupusa).

Proizvodi koje mlade majke ne bi mogle donijeti:

- sve vrste konditorskih proizvoda;
- sokovi, kompoti (osim sok od zelenih jabuka);
- Jam, džem, med, kondenzirano mlijeko;
- grožđe, kivi;
- Rajčica i ostalo crveno narančasto povrće i voće.

Bag broj 2 "Prilikom izbacivanja iz bolnice."

A onda, nakon nekoliko dana nakon rođenja djeteta, liječnik vas konačno obavještava da vam se otpušta. Ekstrakt iz bolnice je radostan, odgovoran i istodobno zastrašujući trenutak. S jedne strane, stvarno želim otići kući, jer pogled na odjel, neugodne krevete i ljude u bijelim kaputima već su mahnito umorni (pogotovo ako ste bili u bolnici čak i tijekom trudnoće). Također želim biti sam s djetetom, razmisliti bez pelena, procijeniti sličnost sa sobom i mojim ocem. S druge strane, zastrašujuće... čak i iskusne mame. Uostalom, nakon iscjednje, morat ćete se sami pobrinuti za dijete, ne spavati noću, odrediti što pliva, operi, mijenja odjeću, hranu itd. I pored nje neće biti nikakvih iskusnih liječnika koji će vam odmah reći što učiniti i kako. Sve mlade majke doživjele su takvo uzbuđenje na jedan ili drugi stupanj kad je bilo vrijeme da napusti rodilište. I da budemo sigurni da će sve ići dobro, savjetujemo vam da unaprijed pripremite sve što vam je potrebno.

Obično, ako je sve u redu s bebom i majkom, iscjedak iz rodilišta dolazi 3-4 dana nakon isporuke. Ako imate "carski rez," onda 7-9 dana. Bolje je unaprijed zatražiti od svog liječnika i pedijatara kada vam i dijete trebate otpustiti. Prije iskrcavanja morat ćete dobiti rođendansku potvrdu za bebu, mjenicu za sebe na djetetu (napraviti kopiju), listu s preporukama i zaključak o zdravlju djeteta (svakako navedite koji su postupci izvedeni i koji su lijekovi dani djetetu). Možete ga odmah dati svom ocu tako da dobije rodni list djeteta. Ali, ako želite, ovaj trenutak može biti odgođen, jer po zakonu možete izdati sve potrebne dokumente za bebu u roku mjesec dana nakon rođenja. Na dan pražnjenja, zamolite svoje rođake da vam donose torbu broj 2.

Ona bi trebala imati sljedeće:

- Odjeća za tebe. Bolje je uzeti one stvari koje ste nosili tijekom trudnoće, jer nakon rođenja trbuh ne nestaje odmah. Obavezno se sakupljajte za sebe i gornju odjeću i obuću, jer u hladnoj sezoni mlađe tate često zaboravljaju uzeti ih.

Odjeća za novorođenče. Prije svu odjeću morate prati i glačati. Naravno, prilikom odabira odjeće za bebu koji se iskrcava iz rodilišta, morate uzeti u obzir vrijeme u godini:

Ljeti, osobito u vrućem vremenu, bolje je odabrati svjetlo pletenu odijelu ili bodu, kapu i omotati dijete na tanku pelenu ili pamučnu deku na vrhu. Ako je jako vruće, dovoljno je tankog prsluka, pelene i kape. Naravno, uopće ne možete prekinuti bebu, ali jednostavno stavite tijelo na njega, ali onda nećete biti vrlo prikladni za držanje djeteta u naručju.

U jesen i proljeće, odaberite izolirane stvari za dijete, ali ne i krzno. Na primjer, pleteni prsluk i remen, pelena za pelene, pleteni poklopac, pleteni poklopac, pamučni pokrivač i zagrijana omotnica na vrhu. Ili ova opcija - pletena odijela s unutrašnjom "hrpom", pletena kapa, topla odijela (vunena ili pletena), topla pletena kapa, zagrijana omotnica ili odijela.

Zimi, umjesto zagrijavanih stvari, trebate nositi toplo - na krznu ili debelom punjenju.

I ne zaboravite uzeti pelene!

- Ukrasna kozmetika izgleda sjajno na fotografijama.

- Trebat će vam auto sjedalo ako namjeravate putovati iz rodilišta privatnim prijevozom. A ako niste odabrali stolicu koja vam odgovara, možete naručiti taksi s dječjim automobilskim sjedalima.

- Pokloni osoblju bolnice. To može biti kolač, bombon, cvijeće itd. Davanje ili ne dati im je vaše poslovanje. Ali u svakom slučaju, hvala im što ste pomogli svom malenom da se rodi u svijetu.

- Cvijeće za mladu majku! Samo izaberite one koji ne mnogo mirisaju.

- Kamera, video kamera za snimanje trenutnog trenutka prijenosa djeteta ocu i rodbini.

Evo primjera popis stvari koje trebate poduzeti s vama u bolnicu za majku i iscjedak iz njega. Nadamo se da nećete zaboraviti ništa, a ako zaboravite, nećete se brinuti zbog toga. Uostalom, najvažnija stvar nije ono što si uzeo, ali kako ste se prilagodili za porođaj. Budite sigurni, osmjeh više i sve će biti u redu. Jednostavna isporuka za vas!