Koja je razlika između pelene i pelene?

Rođenja

Pelene ili pelene? Mnogi od nas zbunjuju ta imena. Koje su sličnosti i razlike? Koje vrste postoje i koje su prikladnije i visoke kvalitete? Što je jednokratna gaćica? Kako i kako se ispravno naziva - o svemu tome u članku "Kako se pelene razlikuju od pelena".

Pelena i pelena - razlike

"Dijete je rođeno - trebate kupiti pelene", kažu u Rusiji. U našoj zemlji "pelene" postale su naziv kućanstva, budući da je ova tvrtka prvi put ušla na pelensko tržište nakon urušavanja Sovjetskog Saveza. Koja je razlika između pelena i pelene?

Pelena je komad odjeće dizajniran za održavanje suhe kože kada se ispiranje odvija izravno u odjeću. Pampers obavlja sve iste funkcije, pa je to punopravna pelera, samo s vlastitim zaštitnim znakom. Razlika je u tome što pelene proizvode samo proizvod za jednokratnu upotrebu, a pelene se mogu ponovno upotrijebiti. U svakom slučaju, ti higijenski proizvodi su dizajnirani kako bi koža bila suha kada je dječja stolica.

Ispada da pelene predstavljaju toaletni artikal koji pomaže djeci da ostanu suhi, a Pampers je naziv marke pelena, registrirani zaštitni znak. Možda, ako bi takve tvrtke kao što su Merries, Huggies, Libero ili Mepsi prvi ušli u tržište u zemljama bivšeg SSSR-a, pelene će biti pozvane svojim imenima.

Prednosti pelene

Korištenje jednokratnih pelena u našoj zemlji počeo je masivno nakon 1990. godine kada je Procter @ Gamble ušao na tržište svojim Pampersom. Širom svijeta znanstvenici i roditelji raspravljaju o tome kako su štetne pelene i koliko su dobre. Ali jedna stvar je sigurna - jednokratne pelene značajno pojednostavljuju život roditelja.

 • Kod novorođenčadi počele su hodati dulje na svježem zraku, osobito u hladnoj sezoni, ne brinući se da je dijete mokro i hladilo.
 • Sada možete ići u posjet i ne mislite da morate uzeti puno pelene s tobom.
 • Djeca su počela spavati duže, bez da se osjećala nelagodu nakon stolice, a roditelji su imali više slobodnog vremena za spavanje ili za obavljanje vlastitog posla.
 • Svakodnevno nema potrebe za pranje i glačanja pelene.

Povijest stvaranja branda Pampers

Vrijeme raspoloživih pelena započelo je s tvrtkom Procter @ Gamble 1956. godine. Jedan od radnika, odrasle djece, zamoljen je da se brinu za novorođenog unuka. Djed nije volio proces promjene pelena gotovo svakih sat vremena. A budući da je bio kreativan čovjek i radio kao inženjer u tvrtki, njegova je ideja bila stvoriti jednokratne pelene koje bi aktivno apsorbirale sekrete i dopustile bebinu kožu da ostane suha koliko god je to moguće.

Prvi uzorak, kao i obično, nije bio posve uspješan. Izrađena je na osnovi piljevine, a apsorbirajući sloj je bio u plastičnom omotaču, koji nalikuje donjem rublju. Gumbi i ljepljiva djelovali su kao pričvršćivači. Probna je šalica izdana u ljeto, tako da su roditelji kategorizirano odbili staviti djecu u čvrstu, hermetičnu pelenu. I tek nakon što se popravio, od 1961. započeo je masovnu proizvodnju.

Pelera je nazvana "Pampers" engleskog glagola "za maziti" - "maziti", "njegovati". Doista, danas ovaj proizvod u potpunosti zadovoljava svoje ime. Meke tkanine, vrlo brzo apsorbirajuće jastučić, razne dodatne funkcije (reusable fasteners, široki elastični pojasevi, impregnacija gornjeg sloja aloe vere), dizajnirani su kako bi učinili sve kako bi beba osjećala suho i ugodno.

Zašto je došao gore pelene hlače

Oblik panty je udobniji i prirodniji za bebe koje već puze ili hodaju.

Možete pronaći pelene gaćice u asortimanu svakog proizvođača, uključujući Pampers. Dostupne su u jednokratnim i višekratnim kraticama. Praktičnost je da dijete može samostalno ukloniti i otići u posudu. Vrlo je lako staviti preko gume na vrhu, stavljajući 10-mjesečnu bebu na stol za presvlačenje i postavljanje standardne pelene na to je prilično teško.

Što se funkcionalnosti tiče, proizvođači pelena za jednokratnu upotrebu donijeli su ih približivim novosadljivima izgradnjom gornjeg sloja kako bi dijete moglo osjetiti neugodne osjećaje u prvih nekoliko minuta nakon što je zaprljao pelene. Tada se tekućina potpuno apsorbira, a pelena ostaje suha, ali ova tehnologija omogućuje učenje djece u dobi od 12 mjeseci.

nalazi

Dakle, zbrajanjem, razlika između pelena i pelena je:

 1. Pelene mogu biti jednokratne ili ponovno upotrebljive, a pelene su isključivo pelene za jednokratnu upotrebu.
 2. Pampers je vrsta pelene, jedna od marki koja ih proizvodi, a pelena je generičko ime za proizvod.

Pelene za dječake: štetne ili ne, kako odabrati i nositi?

Nešto davno, s pojavom djeteta u kući, stroj za sušenje bio je ispunjen mnogim obojenim pelenama. Svakog su dana morali biti oprani, kuhani, sušeni i peglani, što je konzumiralo ogromnu snagu mlade majke. Do danas, u gotovo svim zemljama za prodaju postoji mnogo različitih pelena, što uvelike olakšava proces brige za bebu.

S pojavom ovog uređaja pojavio se i mnogo različitih verzija prednosti i opasnosti od pelene. Posebno mladi roditelji zabrinuti su za sigurnost pelene za normalno funkcioniranje genitourinarnog sustava kod muških beba.

Što se razlikuje od djevojčica pelene?

Pampers su posebni higijenski jednokratni proizvodi za djecu, napravljeni u pravilu u obliku donjeg rublja, odnosno gaćica. Takvo donje rublje ima srednju površinu koja apsorbira, a na stranama postoje posebni čičak ili gumeni pojas koji pričvršćuje pelene na tijelu djeteta. Razlikuju se po veličini, ovisno o visini ili dobi djeteta. Do 3 veličine praktički nema razlike u jednoj liniji higijenskih proizvoda, a počevši od veličine 4-5 dijeli se na pelene za dječake i djevojčice. Budući da se struktura muških genitalnih organa značajno razlikuje od žene, a rezne pelene za dječake trebaju biti značajno različite.

Položaj apsorbirajućeg sloja na muške pelene ne nalazi se na dnu, kao u slučaju ženskih modela, ali je pomaknut prema naprijed. Podignut je bliže želuci, jer je u tom smjeru urin muškog djeteta. Za dječake 'pelene, obrazac treba biti takav da postoji slobodan prostor naprijed, u kojem se genitalije treba staviti udobno. Tradicionalno, pelene za dječake, kao i odjeću i pribor, izvode se u plavoj boji. Oni mogu biti prikazani crtani likovi i životinje, automobile ili svemirske brodove. Cvjetovi ili leptiri, crtani princezi i životinje obično se izvlače na pelene.

Diaper benefit

Najočitiji i glavni plus modernih higijenskih sredstava za jednokratnu uporabu je tihi san djeteta. Budući da pelena apsorbira svu tekućinu unutar posebnog sloja, površina tkanine koja se nalazi uz kožu ostaje suha. Suha koža neće biti prekrivena pelenskim osipima i iritacijama, neće se pojaviti džepovi upale. Sljedeća prednost slijedi iz tihog sna beba: to je miran san majke sama, koja se ne treba probuditi se svakih 20-30 minuta kako bi se prepisati svježe pelene.

Čičak i elastične trake s kojima su opremljeni svi modeli pelene, omogućuju djetetovim ručkama i nogama slobodno kretanje. Oni ne utječu na kretanje i istodobno ne ulaze u tijelo i ne izlaze iz njega. Jednokratni gaćice se jednostavno odbijaju nakon upotrebe, što značajno štedi vrijeme za pranje i glačanje običnih pelena. Kada dijete već odrasta, posebne peludne pelene bez ljepljenja olakšat će proces podučavanja djeteta u lonac.

Osim toga, pelena je nezaobilazna stvar za svaku šetnju i putovanje s djetetom, jer nije posvuda moguće pronaći javne toaletne prostore za mijenjanje stolova za majke s djecom.

Moguće štete

Uz povećanu popularnost pelene, širili su se mnogi mitovi o njihovoj šteti, koji nisu znanstveno dokazani. Smatra se da su takva higijenska sredstva osobito štetna za dječake, budući da su njihovi genitalije, za razliku od ženskih beba, smješteni ne unutar, već izvan tijela i stalno u dodiru s apsorbenim slojem.

Mit 1 - pelene mogu uzrokovati neplodnost kod muškaraca.

Iznenađujuće, prema nekim pedijatrijskim liječnicima, dječaci ne mogu nositi pelene zbog činjenice da porast temperature u području prepona može dovesti do smanjenja sperme i neplodnosti. Zapravo, dokazano je dosta davno da dječakov reproduktivni sustav počinje razvijati i funkcionirati ne prije 8-9 godina. U muškim dojenčadi, sperma u jajnicima jednostavno se ne proizvodi, pa pravilno nošenje higijenskih proizvoda za jednokratnu upotrebu ne utječe na to.

Mit 2 - Pelene uzrokuju alergije uslijed djelovanja "staklenika"

Stariji modeli pelena mogli bi doista izazvati iritaciju kože bebe jer je stalno bila u kontaktu s mokrom krpom natopljenom urinom. Moderni modeli su tako oblikovani i od takvih materijala da se sve sekrete upijaju duboko u posebni sloj, a tkanina koja se nalazi pored djetetovog tijela ostaje suha. Materijal ostatka pelene, osim abecednog dijela, izrađen je od tankog materijala koji omogućuje dovoljno zraka, tako da se dječakova koža ne znoji i ne iritira.

Mit 3 - pelene zavoja noge djeteta

Neki vjeruju da zakrivljenost nogu ovisi o činjenici da je u djetinjstvu bila dječja pelena, čime je onemogućavao hodanje. Zapravo, proizvođači higijenskih proizvoda razvijaju oblik i veličinu pelene, uzimajući u obzir anatomiju bebe, koja mu omogućuje slobodno kretanje. Osim toga, zakrivljenost nogu - to je ono što se nalazi u osobi na genetskoj razini. Ne ovisi o pelenama ili pelenama. To, usput, objašnjava činjenicu da je čak i uz uskoj djeci, koja su bila prilično popularna prije 20-30 godina, djeca s neravnim nogama odrasli su.

Sve ovo se pokazalo pogrešnim mišljenjem, koje se lako opovrgava najmanjim poznavanjem medicine, biologije i metoda proizvodnje suvremenih pelena. No, u stvarnosti postoji nekoliko mogućih negativnih učinaka koje će donijeti neispravna upotreba pelenskih pelena. Stalno nošenje pelena može dovesti do gubitka kontrole mokraće kod djeteta. Ako dječak već ima više od tri godine, a on i dalje ne želi naučiti ići na zahod na posudi, to može stvoriti određenu psihološku ovisnost o pelenama. Da biste to izbjegli, morate početi učiti dijete u lonac što je prije moguće.

Druga negativna posljedica kontinuiranog nošenja pelene je nemogućnost ispitivanja vašeg tijela za novorođenčad. Budući da dijete ne može vidjeti i dotaknuti skoro 1/3 tijela, čini pogrešnu ideju o njemu. To može dovesti do straha od novih stvari i laganih odgoda u razvoju djeteta, povećane suze i nervoze.

Da biste spriječili ovu nevolju, ponekad biste trebali ostaviti djetetu gol i ni u kom slučaju ga nemojte kazniti za ispitivanje njegovog tijela.

Optimalno doba

Pelene se mogu koristiti od prvih dana bebe. U prodaji takvih proizvoda treba označiti "0 +" na pakiranju. Uz rast dječaka, veličina i modeli pelene mijenjaju se. Prema preporukama vodećih pedijatara u zemlji, optimalna dob odvikavanje djeteta od tih higijenskih proizvoda i priviknuti ga koristiti lonac dijete u dobi od jedne do dvije godine između. Tijekom ove godine javlja se razvoj određenog dijela mozga djeteta, odgovoran za kontrolu mokrenja i defekacije.

Proces je spor i može trajati čak i do 2,5 ili 3 godine, međutim, ne biste trebali odustati od pokušaja i budite strpljivi.

Ocjena vrhunskih modela

Postoje mnoge ocjene različitih proizvođača i modela pelene, na temelju povratnih informacija od mladih roditelja, uzimajući u obzir pouzdanost, cijenu i upotrebljivost proizvoda.

 • 1 mjesto zauzima pelene Huggies. Oni su odobreni od strane Roskontrol i savršeno apsorbirati čak i tekućine dječje stolice.
 • Kupci s 2 mjesta dali su Nappy Club Club pelene, koje imaju jednu od najpristupačnijih cijena. Temelji se na japanskim i njemačkim upojnim sredstvima i imaju izvrsnu upijanje.
 • Treće mjesto zauzima pelene koje proizvodi Lovular, koji se obrađuju pomoću posebne tehnologije koristeći vruću paru i imaju premaz za hipoallergen.

Osim toga, deset najboljih ne uključuje takve poznate ali ne manje uobičajene marke Moony, GOO. N, YokoSun i Merries. Ali poznati Pampers, koji su postali ne samo brend, već samo ime za bilo koju vrstu pelene, nisu mogli ući u prvih deset ocjena. Roditelji beba se žale na neugodan kemijski miris i slabu apsorpciju robe poznatog proizvođača.

Kriteriji za odabir

Da biste odabrali pelene u kojem će mrvice biti najudobnije, trebate obratiti pozornost na nekoliko važnih točaka.

 • Materijal. Najbolje od svega, ako je tanka i prozračna tkanina koja se dobro proteže, ali ne i suzama.
 • Veličina. Pelene se odabiru isključivo za trenutnu veličinu malog dječaka. Na primjer, proizvodi za djecu stariju godinu ne smiju se koristiti za novorođenčad.
 • Pogled. Postoje različite pelene ovisno o odredištu. Na primjer, noćne pelene su veće u veličini, jer noću se dijete ne aktivno kreće, a apsorbirajući sloj može biti veći.
 • Elementi za spajanje. Za najmanji, najprikladnije je koristiti pelene s višekratnom velcro, jer to će vam omogućiti da više puta provjerite suhoću kože i puninu pelene.

Za 2-godišnje dječake su savršeni higijenske gaćice s elastičnom, sličnom običnom donjem rublju. Oni će olakšati proces podučavanja djeteta u lonac i spasiti ih od malih problema ako dječak još uvijek ne radi dobro s ovim procesom.

 • Side guma. Oni bi trebali biti prilično meki, da ne bi stezali unutarnje organe djeteta, ali su istodobno jaki, tako da se pelena dobro uklapa u njih. Što je širi ovaj gum, to je udobnije za dijete da nosi pelenu.
 • Pokazatelj punine. Suvremeni modeli pelena dizajnirani su na takav način da mijenjaju boju posebnih pokazivačkih traka, što znači da je higijenski proizvod ispunjen i podložan promjenama. Vrlo je pogodno za šetnju ili na izlet, jer vam omogućuje da provjerite bebu bez da ga odvezete na hladnoću i skicama.
 • Razni aditivi protiv alergija i pelenskog osipa. Neki proizvođači stavljaju u prodaju pelene, čija je unutarnja površina unaprijed obrađena praškasta dječja talk ili posebne kreme. To vam omogućuje da nose higijenske hlače, čak i dječake s preosjetljivom kožom.

Proces stavljanja i zamjene

Možete zamijeniti pelene u samo nekoliko minuta - ovo je elementarni proces. Međutim, nedostatak iskustva može uzrokovati neke neugodnosti. Da biste uklonili sve vrste pogrešaka, trebali biste unaprijed pripremiti sve potrebne predmete i mjesto na kojem će biti prikladno odjenuti dijete. Stari pampers moraju biti pažljivo uklonjeni, izvrgnuti Velcro ili ottyanuv guma na struku. Operite djetetovu kožu toplom vodom ili obrišite posebnim vlažnim maramicama. Razmažite područje prepona i stražnjice s hranjivom vrhnjem za bebe ili pospite prahom talka i ostavite djetetu golu neko vrijeme, tako da koža bude prozračena.

Ni u kojem slučaju ne može ostaviti dijete bez nadzora za to razdoblje, on može pasti ili ozlijediti sebe. Nakon 20 minuta trebali biste ispisati novu pelenicu, podignuti dijete za noge, a da ne ošteti oštricu ramena s površine. Svježa pelena nalazi se na stražnjoj strani ispod djeteta, nakon čega se noge spuštaju, a prednja strana proizvoda se širi na trbuh. Čičak je pričvršćen, a bočna gumica se izravnala tako da pelena ne teče s bočne strane. Nakon što se proizvod nosi, trebate provjeriti udobnost dječaka, nakon čega možete nositi klizače ili hlače.

Koliko se često mijenja?

Čak i najskuplje i najkvalitetnije pelene mogu naštetiti djetetu, ako ih pravilno nosite i nosite ih cijelo vrijeme. Kako bi se smanjili svi rizici, potrebno je slijediti određena pravila. Mijenjate pelenu barem jednom u 3 sata. To je najbolje učiniti nakon svakog pražnjenja bebinog mjehura. Ako je dječak otišao "velik", tada ne trebate samo odmah zamijeniti pelenu, već i da dijete dišete toplom vodom. Dobro je ako se kod mijenjanja pelene dijete diže 20-30 minuta s golom kožom. Takve zračne kupke oslobađaju kožu bebe od iritacije i pelenskog osipa.

Kada kupujete jednokratne sanitarne gaćice morate znati točnu veličinu koja je prikladna za dijete u ovom trenutku. Čak i ako postoji još nekoliko manjih paketa dostupnih ili postoji veća veličina kupljena za rast, ne biste ih trebali koristiti. Mala pelena može stisnuti kožu i spriječiti pristup krvi udovima djeteta, a trljanje i upala će se dogoditi. Veća veličina će previše labavo prepustiti dječaku, što neće dopustiti da pelena pravilno apsorbira otpadne proizvode bebe i da će ometati kretanje.

Kako se pelene razlikuju od pelene, koja je razlika između njih?

Vrijeme kada su djeca odgajana od pelene su odavno nestala. Sada moderni roditelji mogu uživati ​​u procesu diveći joj dijete, bez razmišljanja o tome da nakon što se beba ide na spavanje, čekajući moju majku brdo prljavih pelena, deke, plahte i drugih stvari. To je zato što je odavno predstavila napredak za sve vidjeti i uživati ​​u prekrasnom alat koji se lako može nositi s još nisu regulirani proces mokrenja i defekacije u dojenčadi i djece koja još nisu naučili kontrolirati taj fiziološki proces. Riječ je o poznatoj svakoj osobi u svijetu pelene, koje su iz nekog razloga u našoj zemlji mnoge nazvale pelene. Danas bismo željeli razjasniti jedno vrlo važno pitanje: kako se pelene razlikuju od pelena? Usput, moramo usporediti najpopularnija dječja oprema različitih proizvođača među potrošačima.

definicija

Pelena je relativno mladi izum. Još je 50 godina od prve upotrebe ovog alata izravno u skrbi djece, pa je prerano donijeti zaključke o njihovim koristima ili štetama. Znanstvenici vjeruju da je tek nakon pola stoljeća, možemo raspravljati o tome da li se primjenjuju dječja oprema, dizajniran da apsorbira izmet, oštećenja zdravlja ili, naprotiv, su dizajnirani kako bi se olakšalo sudjelovanje roditelja i nisu prijetnja za dijete. Danas možemo sigurno reći samo da, prema statistikama, djeca odrasli na pelene i koriste pelene ne razlikuju se od drugih. A oni koji su odgajani prema suvremenoj metodologiji, ne pate od problema s urinogenitalnim sustavom, u svakom slučaju, ne više od onih koji su bili uzdignuti na starinski način.

Kako se pelene razlikuju od pelene?

Da bi se odgovorilo na postavljeno pitanje, potrebno je definirati dva koncepta, a tek onda izvući odgovarajuće zaključke. Pelene - poseban uređaj, co-razvijen s dječjim pedijatara da se osigura apsorpciju rezultata nekontroliranog novorođenče defekacije i uriniranja. Izrađuju se u obliku gaćice nosi se na uobičajeni način ili sličnom izvedbom s bočnim čičak, koji se lako staviti na, lako podsunuv jedan rub pelene pod bebe leđima, a drugi nakon što je prošao između njegovih nogu i navedenih zakopčao učvršćivanje. Svaki proizvođač koristi svoje tajne kako bi povećala njezinu apsorpciju i pružila mu ugodna svojstva, kao što su: mekoću unutarnjeg premaza ili mirisa za dodavanje okusa. Pampers ("Pampers") je brand najvećeg svjetskog proizvođača proizvoda za djecu. Među proizvodima koji su poznati ruskom potrošaču, vrijedi napomenuti:

 1. Pelene.
 2. Pelene u obliku gaćica.
 3. Salvete.

Očigledno, nema razlike između pelena i pelena, ali ako su pelene nazvane, na primjer, Hugges ili Japanac Goon, tada će biti potpuno pogrešno.

Stereotip, koji je fiksiran s dolaskom pelene u Rusiji

Iz gore navedenog zaključak je vrlo jednostavan jer se predlaže. Odgovor na pitanje kako pelene se razlikuju od pelene, bit će trivijalan - ništa. Upravo u trenutku kada su pelene dolazile na rusko tržište, Pampers je bio među prvim proizvodima na policama dječjih trgovina. Dakle kupac ima određeni stereotip da pelene nisu ništa drugo nego zloglasne pelene. Usput, ta je riječ tako ukorijenjena u rječniku kupaca naše velike zemlje, da se mnogi još uvijek povezuju s pelenama drugih proizvođača. Drugo pitanje odnosi se na činjenicu da različite tvrtke nastoje potkupiti kupca s inovativnim implementacijama koje svojim proizvodima čine red veličine više od konkurenata. Stoga bi u članku bilo preporučljivo rješavati razlike pelena u ovoj industriji na primjeru priznatih vođa prodaje.

Glavne značajke

Najpopularnije pelene u našoj zemlji danas su japanski brendovi Goon, Genki, Merries i Moony. Ali to ne znači da su drugi proizvođači izbrisani s popisa traženih. Odlučili smo razmotriti razliku između pelena i Goon pelena:

 1. Pampers brine o novorođenčadi, tako da njihova linija proizvoda počinje s proizvodima za kategoriju težine bebe samo 2,5 kg. Japanske pelene postavile su kriterij jednake nejasnoj vrijednosti "do 5 kg", bez navođenja minimalne granice. Zbog ovog pokazatelja, većina novootvorenih ruskih roditelja daje prednost pelenama novorođenčadi iz Pampersa, što se razlikuje od svojih bližnjih iz Azije.
 2. Japanske pelene dostupne su do maksimalne dopuštene težine od 25 kg za dijete, a Pampers označava vrijednost od 16+. Za stariju djecu, naravno, mnogi roditelji odabiru proizvode od japanskih proizvođača. Osim toga, oni su proizvedeni u obliku gaćica, koji pomaže djetetu da se brzo priviknuti na lonac, stavljajući ih i polijetanje.
 3. Pampers brine ne samo o novorođenčadi, već i njihovim korisnicima, točnije, njihovom obiteljskom proračunu. Tvrtka je razvila nekoliko linija proizvoda usmjerenih na različite prihode od potrošača. Na primjer, većina proračunskih serija je SleepPlay, a skuplje - Premium Care i Activ Baby. Ovdje se može pojaviti potpuno logično pitanje: kako se pelene "Pampers" razlikuju jedna od druge? Odgovor će biti jednostavan: sirovine koje se koriste u oslobađanju, iako hipoalergenske u oba slučaja, ali potpuno različite kvalitete. Kao i apsorbancija jedne kopije različitih serija značajno se razlikuju jedna od druge.

Što je važno za roditelje?

Prema potrošačima, svi peleni azijske proizvodnje, bez iznimke, imaju dobru stopu apsorpcije i zadržavanja vlage. Stoga možemo sigurno reći da se japanske pelene razlikuju od pelene nego vrhunskog natjecatelja. No, s druge strane, mnoge majke često mijenjaju takav pribor svom djetetu, bez čekanja da bude prepunjena. Stoga je takav argument dvosjekli mač, gdje svatko ima pravo izabrati opciju koja je najbliža samome sebi.

Metoda suđenja i pogreške

Za one koji nikada nisu kupili takve proizvode za svoje dijete, bit će teško razumjeti razliku između "pelena" i pelena. Fotografije ovdje vjerojatno neće doći do spašavanja. Jedina ispravna opcija je odabir ugodne izmjene. Postoji širok asortiman takve vrste dječjih dobara na tržištu, a cijeli paket pakiranja ponekad varira od 7 komada do 1000. Prvi put svakako vrijedi kupovati male pakete, a tek onda izvući zaključke o njihovoj kvaliteti. Usput, također će biti korisno pokušati jer ponekad parfemi koji se koriste u proizvodnji mogu nadražiti dječju osjetljivu kožu.

zaključak

Sigurno, pelene su izum koji je olakšao život mladim roditeljima. Ne bi se trebali bojati, ali ni oni ne bi trebali biti zlostavljani. To se posebno odnosi na toplinu, kada površina pelene koja ne dopušta vlagu da prođe može doprinijeti stvaranju takozvanog učinka staklenika unutar njega. To pridonosi pregrijavanju zdjeličnih organa, a ovaj je trenutak, zauzvrat, jedina kontraindikacija liječnika za njihovu upotrebu.

Pelena

Pelene - vrsta funkcionalne donje rublje. Koristi se kao higijenski u skrbi o maloj djeci, pacijentima u krevetu i drugim slučajevima. Opća oznaka za uporabu je urinarna inkontinencija ili nesposobnost ili nemogućnost kontrole mokrenja. Može se upotrijebiti kao poseban način prikupljanja mokraće od strane zdravih ljudi u uvjetima kada je normalno mokrenje teško zbog posebnog tipa aktivnosti, na primjer ronilaca, montera, pauka, pilota.

sadržaj

Vrste pelena

 • Triangular, tkanina.
 • Pravokutni.
 • Jednokratna pelena.
 • Ponovno upotrebljiva pelena.
 • Pelena pelena.
 • Jednokratni gaćice, pelene.

Način primjene

Tradicionalno, pelena je trokutasto obložen dio tkanine ili gaze, presavijen u nekoliko slojeva, tako da se dobije trokut.

Briga za pelene

Briga za novu pelenu je prilično jednostavan zadatak u modernim uvjetima. Prilikom pranja riješit ćemo dvije glavne zadaće: uklanjanje onečišćenja, izmeta i urina, što je određeno funkcijom pelene. Zapravo, ovaj zadatak ne zahtijeva posebne troškove i nema osobitosti u rješavanju. Pranje se može obaviti u uobičajenom perilici ili na vašim rukama, uobičajenim deterdžentom (deterdžentom). Nekoliko autora sugerira za to, posebno u dječjoj praksi, da koriste posebne "organske" praške. Međutim, ova preporuka nije imala dovoljno kliničkih dokaza. Glavnu preporuku treba smatrati temeljitim ispiranjem. Za perilicu možete preporučiti dva puta ponoviti ciklus ispiranja i upotrijebiti način rada s dodatnom količinom vode. Nakon pranja, pelene su osušene pod normalnim uvjetima. Drugi je zadatak osigurati mikrobiološku čistoću. Taj se problem rješava kod kuće glačanjem pelene s obje strane glačalom na visokoj temperaturi. To je ono što definira pamuk kao glavni materijal za pelene.

Pelenski dermatitis

U dječjoj praksi ili u drugim slučajevima korištenja bilo koje vrste pelene, crvenilo i oteklina kože su česti, obično u području prepona. Razlog tome je produljeni kontakt s urinom ili znojem zbog prisutnosti mokraćne kiseline i drugih aktivnih sastojaka. U suštini, ova pojava je dermatitis, tip kontakta. Glavna metoda liječenja je maksimalno smanjenje dodira s kožom s urinom, na primjer, upotreba visokokvalitetnih pelena za jednokratnu upotrebu ili pronalaženje "gola" bez donjeg rublja. Također se poduzimaju mjere za vraćanje trofizma kože (hidratiziranje, podmazivanje s iscjeliteljskim pripravcima).

Što je reusable pelene i kako ga koristiti: prednosti i mane, vrste košuljica i pregled popularnih marki

Moda za očuvanost okoliša i prirodnost, informacije o opasnostima sintetičkih materijala dovele su mnoge mlade mame da se prisjete tradicionalnih uređaja za njegu djeteta. Obnovljive pelene ponovno su zauzele časno mjesto na polici među modernim dječjim stvarima.

Gauze trokuta nisu tako popularni kao udobni velcro gaćice ili gumbi s izmjenjivim linijama. Ponovno upotrebljive pelene izrađene od prirodnih materijala imaju mnoge prednosti. Donje gaćice nisu izrađene od "podmornice", već mekog tkiva. Izvornu "odjeću" za sitne svećenike treba prati, ali prednosti njihova korištenja su puno više od vremena i truda.

Što je to

Izvana, proizvod sliči na standardnu ​​pelenu s čičakom ili gumbima. Visoki, voluminozni gaćice imaju svijetle boje, lako se stavljaju čak i na najmanju djecu.

Postoje razlike:

 • jednokratna pelena podnosi nekoliko uriniranja, aktivno nakuplja vlagu. Unatoč uvjerenjima proizvođača o "disanju" tkiva, apsorbirajući sloj se sastoji od sintetike, često izaziva pelenski osip, dermatitis, iritira osjetljivu kožu djeteta. Nakon punjenja proizvod se šalje u kantu;
 • reusable pelene izdržava više od tisuću pranja. U kratkim hlačama nalazi se odjeljak za posebnu apsorbirajuću košuljicu od hipoalergenskih materijala: bambusna tkanina, bio pamuk, mikrofibre, svila. Srednji sloj čvrsto drži košuljicu, također ima sposobnost apsorpcije.

Prednosti i nedostaci

Poznavanje pozitivnih i negativnih svojstava pomoći će u određivanju koristi određene vrste apsorbirajućih proizvoda. Ne možete u potpunosti žrtvovati svoje interese i mogućnost da se odmorite još jednu minutu, ali važno je zapamtiti o zdravlju mrvica. Mama bi trebala shvatiti da prilikom odabira proizvoda potrebno je uzeti u obzir sigurnost i ekološki prihvatljivost proizvoda.

Saznajte kako odabrati ortopedske cipele za djecu s deformacijama stopala valgusa.

O uporabi i cijeni Efferalgan baby sirupa iz topline pročitane u ovom članku.

prednosti:

 • reusable pelene i apsorbirajuće košuljice izrađene su od prirodnih tkanina: alergije, dermatitis, pelensna osip pojavljuju se rjeđe;
 • niže cijene. Prosječna cijena proizvoda je od 220 do 500 rubalja, a cijena apsorpcije umetaka iznosi oko 100 rubalja po jedinici (veleprodaja je čak i jeftinija). Dovoljno je kupiti 4-5 kratkih hlača i 25 brodova (do godinu dana), 10 brodova (nakon godinu dana). Trošak kit je nekoliko puta manji od troškova svih pelena. Često do jedne i pol tisuće dolara potroši se na jednokratnu pelenu nekoliko godina. Želja za spašavanjem, rijetka promjena pelena izaziva dermatološke bolesti kod beba;
 • prijateljstvo okoliša. Proizvodi koji se mogu koristiti ponovno zadržavaju funkcionalna svojstva, izgled za dvije ili tri godine. Nema planine pelene koje zagađuju svijet oko sebe;
 • jednostavnost korištenja. Zahvaljujući čičak, gumbe lako se prilagođavaju veličini ponovljivih proizvoda. Model kupljen u roku od 2 mjeseca može se koristiti do godinu dana ili više;
 • dijete osjeća uriniranje i defekaciju. Ovim pristupom beba je lakše podučavati posudu. U pelenama beba je uvijek "suha". Karapazu je teško shvatiti što se točno treba učiniti na loncu ako nikada nije osjetio nelagodu mokrog gaćica ili klizača.

nedostaci:

 • bez savršene suhe kože, kao kod upotrebe pelene;
 • nakon svake mokrenje potrebno je svakih 2-3 sata mijenjati apsorbirajuću košuljicu - pelenu za pranje;
 • tijekom pokreta crijeva važno je odmah zamijeniti komplet;
 • Mama često mora provjeriti je li beba suha;
 • ponekad je teško ispirati fekalne mase s apsorpcijske površine.

Što odabrati

Značajke koje se mogu koristiti za ponovnu uporabu daju popularnost proizvoda. Mnoge bake se raduju što mlade majke češće zamjenjuju pelene s novim proizvodima. Pedijatri su također u prilog.

Što učiniti? Trebate li stvarno odbaciti sve raspoložive pelene, ponovno se uključiti u beskrajno pranje umjesto odmora? Nemojte odustati od udobnosti! Pedijatri preporučuju da promatramo "sredinu". Kod kuće koristite reusable proizvode, tijekom posjeta liječniku, posjetu, šetnji (posebno u vjetrovito, hladnom vremenu i zimi), nosite pelene s aktivnom upijanju.

Uz ovaj pristup, morat ćete se češće oprati, ali udobnost za bebu i mamu bit će maksimalna. Vrijeme za pranje će se više, ali zdravstvene prednosti djeteta je nerazmjerno veće.

Kako koristiti

Kako koristiti reusable pelene? Nema poteškoća s nošenjem, mijenjanjem dodatne opreme. Stavljanje proizvoda je jednako lako kao i pelene: zahvaljujući velcro, lako je podesiti glasnoću na struku. Često, gaćice imaju gumbe za sigurnije prianjanje.

Bit procesa:

 • Prije prve uporabe pazite da operete gaćice, unutarnji sloj. Nakon 3-4 ispiranja pojavit će se optimalni kapacitet apsorpcije;
 • Umetnite čistu košuljicu unutar prirodne pelene pelene;
 • stavite proizvod u razvodnjenom obliku na krevetu ili mijenjati stol;
 • Stavite dijete na vrh čarobnih pelena;
 • gumb Velcro, gumbi, podešavanje veličine;
 • sve, beba je spremna za igre, šetnje ili spavanje;
 • svakih 2 sata provjerite je li unutarnji sloj mokar;
 • nakon mokrenja, smjestite mrvicu na ravnu površinu, poništite gaćice, uklonite ih;
 • Uklonite mokro ili prljavo rublje, odmah isperite pražnjenje ispod struje od tuš kabine. Namočite prirodne gaćice koje se mogu ponovno upotrijebiti i unutarnji sloj nije nužan;
 • dok liner čeka pranje, operi dijete, obriši spolne organe, neka se leži goli 5-10 minuta;
 • umetnite čistu krpu unutar džepa, ponovite postupak;
 • ne odgađajte dugotrajno pranje košuljica, koristite baby sapun ili hipoalergijski prah;
 • Važno je osigurati da je unutarnja površina suha, u vrijeme da promijeni apsorbirajući materijal, inače upala, pelenskog osipa se ne može izbjeći.

Kako se prati

Značajke:

 • Jedna od prednosti višekratnih kratkih hlača s apsorbirajućim umetcima je mogućnost pranja pisaćeg stroja;
 • prati vodu s urinom ili izmetom;
 • ne stavljajte pranje "u backbox": što brže uklonite zagađenje, to će produljenje trajanja, bolje ćete izbrisati košuljicu i gaćice;
 • nije teško brisati podlogu i apsorbirajući sloj rukama, ali nije preporučljivo upijati kit;
 • optimalna temperatura tijekom pranja - od 40 do 60 stupnjeva;
 • Temeljito isperite čiste dijelove.

Umetci za višekratne pelene

Veličina, sastav apsorbirajućeg sloja razlikuje se od pelena različitih proizvođača. Popularnost reusabilnih proizvoda stalno raste, postoje nove, udobnije vrste košuljica.

Popularni materijali:

 • flanela, pamuka, bio-gaze. Tkivo se nabacuje nekoliko puta da apsorbira cijeli volumen urina. Pamučne tkanine se brzo suše i lako se prati. Za održavanje velikog volumena ispuštanja potrebno je dvije košuljice ili češća promjena sloja koji apsorbira;
 • bambus. Mnoge mumije pohvaljuju bambusove umetke izrađene od mekog sivog materijala (4-5 slojeva): oni drže tekućinu duže od pamuka, ali je dječje dno praktično suho. Nakon apsorpcije vlage površina bambusa izgleda relativno suha. Za prodaju su bambusovi proizvodi u obliku pelene, koje mama nabire, kao što je prikladno, za određenu bebu. Bambuska tkanina suši duže, apsorbira miris lakše;
 • mikrovlakana. Popularni materijal koji ne iritira osjetljivu kožu, iako nije sasvim prirodan. Vode su ugodne na dodir, meke, savršeno apsorbiraju vlagu. Dobro operite, suho dulje od pamuka;
 • kombinirani materijal. Neki proizvođači nude sloj koji apsorbira kombinirajući prednosti dviju vrsta tkanina. Popularni tipovi: pamuk plus soja, mikrofija plus bambus, konoplja plus pamuk i drugi.

U online trgovinama dječjih dobara, u nekim lancima ljekarne, mladi roditelji će pronaći unutarnje dijelove za reusable pelene izrađene od originalnih materijala: soja i engleska merino vuna. S tendencijom da izbjegavate, kupite meke svilene posude.

Pregledaj popularne robne marke

Svaka mumija, s vremenom, kroz eksperimente, naći će najbolji set za djelomičnu zamjenu pelena. Mnoge tvrtke nude kvalitetne proizvode za djecu različitih dobnih skupina. Kada kupujete, uvijek navedite u kojoj dobi su čarobne gaćice dizajnirane s upijajućim umetcima.

Gloryes

Značajke novorođenih glories pelena:

 • puni pelene za identifikaciju, lako se staviti i poletjeti;
 • tijesno prijanjanje tijelu;
 • univerzalna veličina;
 • udobno pranje;
 • mogućnost prilagodbe širine, visine, dobre zaštite od propuštanja;
 • ima čičak, plus dodatne kopče u obliku gumba;
 • Izvrsna kombinacija materijala osigurava ne iritira. Vanjski sloj je laminirani poliester, unutarnji sloj je mikroflee, srednji sloj je mikrofibra;
 • održavati do dvije tisuće pranja;
 • Možete kupiti reusable pelene po cijeni od 450-500 rubalja po komadu.

Coolababy

Značajke novorođenih pelene za coolababy:

 • klasični model, unutarnji sloj bambus-ugljenog vlakna;
 • postoje zaštitne strane koje smanjuju rizik od curenja;
 • univerzalna veličina: dob - od 3 mjeseca do 2,5 godine, težina - 3-15 kg;
 • podešavanje glasnoće, dubine pomoću gumba;
 • statična struja je odsutna;
 • Bambusov ugljen vlakno - hipoalergijski materijal, ostaje gotovo suha, pogodan za uporabu u hladnom vremenu;
 • prosječna cijena - 490 rubalja po jedinici.

Pampusiki

Značajke:

 • popularna domaća robna marka;
 • prirodni materijal, gaza tkanina, 100% pamuk;
 • nema efekt staklenika;
 • zadebljanje apsorbirajuće površine, ostatak detalja lako je omotati sitnu tele;
 • uredan ubod, bez grubih šavova;
 • pravokutni i trokutasti uzorci;
 • lako se prati;
 • bez ljepljivih materijala i membrana;
 • niska cijena reusable pelena (od 220 do 240 rubalja), dobra ušteda u obiteljskom proračunu.

Nepromokashka

Značajke ponovljivih nebulizatora:

 • još jedan popularni ruski brand;
 • pelena "džep";
 • koža dolazi u dodir s pamukom, unutra je membransko tkivo;
 • apsorbirajući umetak se umetne u posebni džep;
 • postoji mogućnost "pelene" i "višekratne kratke pelene";
 • dvije veličine: za djecu mase do 9 kg, od 9 do 14 kg;
 • Ponekad se gaćice muče, izbor boja je još uvijek mali;
 • Često mame stavljaju upijajuću materiju na džepove. Ako je volumen mokraće mali, morat ćete mijenjati samo mokri sloj, možete odbiti pranje gaćica;
 • trošak je 460 rubalja.

Koji je inhalator bolje kupiti od djeteta od kašlja i hladnoće? Imamo odgovor!

O prednostima krevet - transformatora za novorođenčad čitaju u ovom članku.

Na http://razvitie-malysha.com/zdorovie/bolezni/infektsii/zolotuha.html saznajte više o škropi u djece i kako se liječiti bolestima.

Konopusha

Sadrži reusable kanabis pelene:

 • moderni dizajn ruskih proizvođača pruža udobnost bebi i mami;
 • proizvodi su certificirani, ne sadrže štetne kemikalije;
 • eko-friendly tkanine lagano dodiruju djetetovu kožu;
 • jedan set proizvoda koji se mogu ponovno koristiti od prvih mjeseci do 2-2,5 godina;
 • svijetle boje, različite uzorke. Lako je pokupiti divne pelene za dječake i djevojčice. Popularni modeli: Funny animals, Ladybug, Afrika 1 i 2, Zec na travnjaku, traperice, zrakoplove i druge;
 • 2 upijajuće mikrofibreće umetke su pričvršćene na gaćice;
 • trošak ponovljivih proizvoda - od 450 do 475 rubalja.

Kako šivati ​​svoje ruke

Mnoge mlade mame su zainteresirane, je li moguće izvesti originalni višekratni proizvod? S nekim vještinama za šivanje gotovih stvari zasigurno će izaći praktično i praktično. Postoje jednostavni modeli i složenije rezanje.

Naravno, šivajte novu pelenu s rukama dulje od pelene iz rezana tkanine. Strpljenje, želja, prisutnost pribora za šivanje - i rezultat rada će biti eko-prijateljski, udobni gaćice s džepom za apsorpciju umetaka od prirodnih tkanina.

Pogledajte videozapis na temu: "Kako šivati ​​jednostavnu višekratnu pelenu po sebi?". Slijedite upute i uspjet ćete:

Što su reusable pelene, njihove prednosti i nedostatke

Nije tajna da je pojava jednokratnih pelena postala pravi proboj u skrbi za bebe. Oni su uvelike olakšali život mladih majki, eliminirajući beskrajne pere i dopuštajući im da malo više uživaju u tišini za vrijeme spokojnog spavanja bebe.

Ali kako je vrijeme prolazilo, situacija se nešto promijenila. Danas majke sve više vole reusable pelene, što je zapravo modernizirana verzija onih koje koriste njihove majke i bake. Koja je tajna njihove popularnosti? Koliko je prikladan takav izbor i kako se peludne peludne gume izgubiti ili pobijediti prije nego što se isporučuju pelene?

Što je reparaturna pelena?

Moderna višekratna pelena je posebna gaćica koja se zamjenjuju odstranjivim košuljicama. Ovisno o proizvođaču, modeli mogu varirati u dizajnu i dizajnu. Ali oni su ujedinjeni u jednoj zajedničkoj značajci - svi su izrađeni od prirodnih materijala koji prozračuju. Što se tiče košuljica, onda se najčešće koriste bambus ili mikrofibre.

Načelo rada takvih proizvoda je da se sva vlaga zadržava u košuljici, ne propuštajući se na pelene i dječju odjeću. Ovisno o modelu, nakon djetetove mokrenje zamijenit će se umetak ili cijela pelena. I to i drugo vrlo lako ispire i vrlo brzo se suši. Tako dan nakon pranja ponovno su spremni za upotrebu.

U takvoj "odjeći" beba ostaje suha (podložna pravovremenoj zamjeni) i stoga ne pati od pelenskog osipa i iritacije.

Prednosti novorođenih pelena

Prema istraživanjima, većina majki imala je sljedeće karakteristike u popisu prednosti obnovljivih pelena:

Sposobnost "rasti" s djetetom. Mnogi proizvođači proizvode proizvode dizajnirane za dob od rođenja do 3 godine. Prilagodite veličinu u skladu s promjenljivim parametrima gumba za dopuštanje djeteta na njima, čičak ili privjesak.

Pojednostavljeno poučno treniranje. Činjenica je da, za razliku od jednokratnih pelena, ponovna upotreba dopušta djetetu da se osjeća mokro. I, sukladno tome, povezati ga s procesima koji se događaju s njom. Postupno kikiriki nauči da se kontrolira, pa se stoga navikavanje na lonac olakšava za njega.

Zdrava koža. Prirodni materijali od kojih su napravljene pelene ne mogu uzrokovati iritaciju i pelensko osip i praktički isključuju pojavu alergijskih reakcija. Osim toga, u većini slučajeva, kada se koriste takvi modeli, sasvim je moguće napraviti bez kreme ispod pelene.

Praćenje stanja djeteta. Koristeći takve pelene je mnogo lakše dobiti sliku učestalosti mokrenja, a taj je čimbenik važan pokazatelj pravilnog funkcioniranja djetetovog tijela.

Široko rasprostiranje. Ova metoda je osobito važna kada se brine za djecu s hip-displazija kuka. Također je izvrsna preventivna mjera protiv pojave takvih odstupanja.

Razni dizajni. Širok raspon boja, bogat izbor crteža i uzoraka bilo koje teme za djecu privući će mamu i molim bebu čim može pogledati slike.

Uštede. Trošak višekratne hlače je veći od svojih jednokratnih kolega. Ali oni se mogu koristiti već nekoliko godina, samo podešavanjem veličine, a istodobno se ne isušuju iz pranja i ne gube svoje upijajuće svojstvo. Osim toga, te pelene su izdržljive i prilično pogodne za upotrebu za mlađu djecu. Kao rezultat toga, ovaj izbor postaje više nego racionalna odluka.

Da ne spominjem činjenicu da re-upotrebljivi proizvodi neće štetiti okolišu, jer neće biti drugi doprinos tonovima ne-razgradivih otpadaka koji zagađuju planet.

Nedostaci višekratnih pelena

Nažalost, još nema idealnog modela pelene. I svaki put, dajući prednost jednom ili drugom znači očuvati suhoću, roditelji odabiru prioritet za njihov kvalitetan slučaj.

Imajući puno prednosti, reusable pelene zahtijevaju puno fizičkih i vremenskih troškova od majki. Uostalom, one se češće moraju zamijeniti, a one koji se koriste moraju se prati i dezinficirati dnevno ili svaki drugi dan. Sve ovisi o broju proizvoda koji imate. Što je pranje manje učestalijih, trebate imati pelene.

Osim toga, svestranost ponovljivih modela u smislu veličine ne odnosi se na najmanja potrošača. Za vrlo malene bebe koje nisu dosegle mjesec dana, opcije na gumbima ili ljepljivima možda neće biti prikladne. Ako želite izbjeći curenje, najbolje je koristiti pelene s kravatom na prvom mjestu.

Ponovno iskoristive kratke hlače mogu trajati jako dugo, ali samo ako pažljivo pratite pravila njege i održavanja. Inače, oni mogu djelomično izgubiti svoje izvorne osobine, pogoršati zadržavanje vlage i postati čvršći ili kotrljati.

Još jedna točka je ta da se za duge šetnje ili izlete još uvijek preporučuje korištenje jednokratnih pelena. Omogućuju vam da se osjećate opuštenijima, a u slučaju "nesreće" jednostavno bacite upotrijebljeni proizvod i ne nosite je sa sobom tijekom dana. Također je poželjno nositi celulozne proizvode barem jednu godinu noću.

Značajke odabira

Proizvodi različitih proizvođača mogu se međusobno razlikovati. Stoga, odabir određene varijante reusable pelena za svoje dijete, obratite pozornost na nekoliko važnih aspekata:

Veličina. Već smo već rekli da mnoge pelene omogućuju prilagodbu veličine s kopčama. Ako vam ova opcija izgleda nepotrebno nezgrapna, uzmite modele usmjerene na određene parametre. Glavna stvar je da ih pokupite u skladu sa sastavom bebe, kako biste izbjegli curenje i istodobno zaštitili dijete od trljanja i stiskanja.

Način pričvršćivanja košuljice. To može biti džep i na unutrašnjosti gaćica mogu biti gumbi. Obje opcije dobro štite odjeću i pelene. Međutim, u prvom slučaju, nakon pražnjenja, cijela pelena mora biti promijenjena, budući da je džep dio njegovog dizajna, au drugom samo košuljicu.

Pantićni materijal. Pamučne i pletene tkanine smatraju se najsigurnijim i najudobnije za dijete. Oni su prilično blage i ne uzrokuju alergijske reakcije.

Kvaliteta membranskog sloja. Mnoge pelene imaju membranski sloj koji sprječava propuštanje, osiguravajući isparavanja iznutra prema van. Ova svojstva omogućuju da koža bebe diše i izbjegne pelensko osip.

Absorbentni materijal. Liner treba biti mekan i dobro upijajuće osobine kako bi vrijeme kontakta djetetovog tijela s tekućinom ostalo na minimumu. Knitwear i pamuk uspješno se suočavaju s ovim zadatkom, ali ne štite od curenja. S ove točke gledišta mikrofibre i bambus smatraju se učinkovitijima.

Elementi za spajanje. Većina modela koristi gumbe ili ljepljive trake za pričvršćivanje. Odaberite one proizvode gdje je njihov broj minimalan, jer takvi elementi mogu pritisnuti ili trljati bebu.

Značajke njege. Pletene gaćice lako se brišu pomoću uobičajenog stroja pomoću deterdženta za pranje rublja koje ste odabrali. Membranski pelene boje se pregrijavanja, tako da ih ne biste trebali prati na visokim temperaturama i osušiti ih, koji se nalaze u blizini uređaja za grijanje. Također izbjegavajte kontakt s kemijskim izbjeljivačem.

Proizvođač. Kao u slučaju jednokratnih pelena, jeftini višekratni proizvodi od netestiranih proizvođača mogu izazvati alergije i dermatitis. Stoga je poželjno odabrati proizvode koji su dobili dobre recenzije i preporuke drugih mama.

Dizajn. U ovom broju roditelji dobivaju potpunu slobodu izbora - sve ovisi o vašim osobnim ukusima i sklonostima.

Umetci u višekratnim pelenama

Drugi vrlo važan element koji je odgovoran za suhoću magarca vaše bebe je brod.

Ako ste odlučili odabrati reusable pelene za svoje dijete, morat ćete se nositi s nekoliko novih pojmova i pojmova, čiji smisao sada pokušavamo razjasniti.

Umetnite za novu pelenu. Unutarnji sloj, koji se može umetnuti u posebni džep ili pričvrstiti pričvrsnicama na gaćice. Sastoji se od nekoliko slojeva i dobro upija svojstva. Zahvaljujući njemu, koža bebe ostaje suha i nakon mokrenja.

Izborni linijski brod. Liner koji se koristi kao pomoćni u isto vrijeme koji je već u pelenama. Potrebno je samo za vrijeme sna i dugih šetnji.

Često proizvođači odmah dovršavaju svoje proizvode s dva umetka. Isto tako, roditelji mogu dodatno kupiti najprikladnije opcije za njih. Pri odabiru važno je voditi slijedeće kriterije:

 • veličina - mora biti najmanje 35x14 cm za standardne pelene, za novorođenčad može biti nešto manja;
 • materijal - može biti mikrofibre, bambus ili drugi upijajući materijali; Svaka od ovih mogućnosti ima svoje prednosti i nedostatke, međutim, većina majki pomaže u proizvodnji bambusa;
 • broj slojeva - ovisi o dobi vaše bebe i obilju mokrenja, tri sloja se smatra najboljom opcijom.

Ispravan izbor košuljice za pelene igra ključnu ulogu u kvalitativnoj izvedbi svojih funkcija.

Pravila za brigu o višekratnim pelenama

Obnovljive pelene - profitabilno i racionalno ulaganje brižnih roditelja. Omogućuju vam da izbjegnete nepotrebne troškove i istodobno minimizirate moguću štetu zdravlju djeteta. Ali samo pod uvjetom da će se nakon korištenja nekoliko temeljnih pravila za nošenje i njegu slijediti.

Pravovremena zamjena. Prosječna frekvencija smjene je svaka dva do tri sata. Pored toga, pelena mora biti promijenjena nakon djetinjastog krma. Noću možete dodati još jedan sloj, ili koristiti proizvode u kojima ima veću debljinu i apsorbirajuća svojstva.

Prethodno čišćenje. Ako imate dovoljno pelene za pranje svaki drugi dan, odmah ih operite. Izmet bi trebao biti potresen u WC, ostaci bi trebali biti očišćeni, ako je potrebno, isprati sam proizvod i tek onda ga poslati u praonicu s drugim stvarima.

Pravi izbor sredstava za pranje. Pelene se ne mogu prati sa saponom (na temelju sapunica), jer oni smanjuju sposobnost prolaska tkanine. Kao rezultat toga, vlaga će ostati u unutarnjem sloju bez postizanja košuljice, što će izazvati osip i iritaciju pelene na koži.

Također, nemojte koristiti omekšivače tkanina, jer zbog zaglađivanja teksture košuljica može smanjiti njezinu apsorpciju. Pokušajte je zamijeniti s 0,5 stupnjeva. bijeli ocat, dodajući je u vodu za konačno ispiranje.

Uzmi sredstva za izbjeljivanje na bazi kisika. Još bolje, koristite sok od limuna.

Za kvalitetno pranje uzeti baby deterdžent za pranje rublja. Operite na temperaturama do 40 stupnjeva.

Pravilno sušenje. Da biste izbjegli odvajanje vodonepropusnog sloja od vanjskog sloja, ne isušujte proizvode uz pomoć uređaja za grijanje, uključujući one koji nisu pogonjeni parnim grijanjem. Ali za brodove ova je metoda prikladna. Pelene se najbolje osuše na svježem zraku ili u pisaćem stroju.

Obavezno isperite novu pelenu prije prve uporabe! Proizvodi od prirodnih tkanina kao što su pamuk, konoplja ili bambus, zbog prirode sastava, stječu sposobnost upijanja vlage tek nakon pranja. A maksimalna učinkovitost takvih proizvoda postići će se tek nakon što se taj postupak obavlja najmanje 3 puta.

I konačno, glavni uvjet: pažljivo pročitajte upute proizvođača, bolje znaju svoje proizvode od drugih i što je potrebno za zadržavanje svojih osobina tijekom cijelog razdoblja uporabe.