Što je monitor za bebe i treba li bebu? Trebam li kupiti i kako odabrati?

Hrana

Nakon rođenja djeteta, mnogi roditelji postaju vrlo zabrinuti prema malom članu obitelji. Mama se može bojati napustiti sljedeću sobu dok dijete spava ili igra. Ponekad ne može ni jesti dobro ili obaviti potrebne poslove.

Kako bi izbjegli sve to, izumio je monitor za bebe i njegova je raznolikost toliko velika da možete odabrati onu koju vam se sviđa. Članak će otkriti trebate li ga kupiti. Da biste razumjeli koji uređaj najviše odgovara mladoj obitelji, razmotrite proizvode različitih tvrtki i usporedite njihove funkcije i cjenovnu kategoriju.

Što je ovaj uređaj i kako funkcionira?

Radio medicinska sestra je elektronički uređaj koji se sastoji od dva dijela. Jedna jedinica, koja je odašiljač, ostaje kod djeteta, a druga, takozvani prijemnik, uzima majka s njom. Komunikacija se događa jednostrano, kada samo roditelji slušaju dijete, a možda dvosmjerno, kada majka na udaljenosti pomoću uređaja može razgovarati s njezinom bebom.

Je li to potrebno i za što?

Takav koristan uređaj dobiva popularnost među roditeljima i postaje sve popularniji. Uostalom, možete koristiti beben monitor od samog rođenja djeteta, i što je najvažnije, to će omogućiti roditeljima da napuste bebu u susjednoj sobi da učine i druge stvari. Uređaj je potreban da bi mama ili tata mogli čuti s udaljenosti koju dijete gura i okreće, plače ili buče. Ne moraju svaki put otići u dječju vrtić kako bi provjerili dijete koje može narušiti spavanje djece.

Dokle god dijete bude fascinirano nečim ili se svira, majka će moći obavljati kućanske poslove dok kontrolira ponašanje i raspoloženje mrvica s udaljenosti.

Neki modeli imaju dodatne značajke, poput video nadzora, svjetla umjesto noćnog svjetla, glazbe i još mnogo toga.

Mišljenje poznatog liječnika Evgenija Olegovicha Komarovskog o tome trebate li kupiti monitor za bebe, možete vidjeti u prikazanom videu:

Kako napraviti pravi izbor?

Prije kupnje dječjih monitora, važno je da roditelji točno shvate što je i odlučiti o tome koliko će ih staro koristiti, jer će uređaj biti prikladan za novorođenče s jednosmjernom komunikacijom, a za starije je bolje kupiti funkcionalniji uređaj. Prilikom odabira obratite pažnju na različite kriterije koji su svojstveni za njega.

 • Raspon uređaja mora biti odabran prema veličini vašeg stana ili mjestu gdje će se koristiti. U prosjeku, možete primiti signal od 30 do 300 metara, ali ima i takvih prijenosnih radija koji rade na udaljenosti od oko 800 m.

Prijenos signala s bebenog monitora može biti:

Prvi trošak je mnogo manji, ali ima manje kanala, a kvaliteta komunikacije nije savršena, a također je osjetljiva na smetnje. Takav uređaj mora biti konfiguriran ručno.

Digitalni model je lišen svih tih nedostataka, ima automatsko prijelaz iz jednog kanala u drugi, no cijena takvih uređaja je mnogo veća. Ako imate mali stan i želite kratko kupiti uređaj, onda je bolje uzeti analogni bebin monitor. A ako želite koristiti uređaj dulje vrijeme i imate veliko kućište, digitalni bebonski monitor vrijedit će novac koji ste potrošili.

Uređaji mogu raditi pomoću baterija, punjivih baterija, kao i na baznoj stanici za punjenje s mreže.

Radijatori koji se pokreću na baterijama i punjivim baterijama zahtijevaju njihovu stalnu zamjenu ili čestu naplatu jer se uređaj upotrebljava stalno. Takvi modeli su bežični, vrlo su jednostavni za kretanje i korištenje.

Uređaj koji radi na baznoj stanici za punjenje je prije svega predajnik koji se nalazi na stolu ili kućištu u blizini djeteta. Ne može se prenijeti jer je povezan s utičnicom, ali takav monitor za bebe uvijek će biti spreman za upotrebu.

Postoje uređaji koji imaju senzor ili monitor daha. Stavlja se pod madrac ili na bebinu pelenu. Senzor reagira na pokret i disanje. Ako senzor neko vrijeme (20 sekundi) ne može uhvatiti ni jedno pomicanje djeteta, a također, ako se ritam disanja smanji ili se ne osjeća, roditelji dobivaju signal alarma. Postoje neke vrste beba monitora u kojima prijemnik dolazi u obliku narukvice na ruku. Tako će mama uvijek moći pratiti svoje dijete, primajući različite signale.

Ocjena najboljih uređaja, njihovih fotografija i cijena

Philips AVENT SCD505 / 00


U ovom digitalnom modelu, veza između walkie-zvučnih signala javlja se tek nakon pojave buke u dječjoj sobi. Postoji dvosmjerna komunikacija - majka može smiriti dijete razgovorom s njim. Postoje senzori i pokazatelji zvuka, pokreta, kao i noćna svjetlost s melodijama.

Trošak takvog uređaja je 4500 p. - 5500 r.

Motorola MBP 11


Jasno zvuk i dobra osjetljivost mikrofona, radijus prijema iznosi do 300 metara. Digitalni uređaj je opremljen vizualnim pokazateljem.

Cijena je oko 2 do 3 tisuće.

Chicco hi-kontakt 863 MHz


Analogni bebin monitor može emitirati signal unutar radijusa od 70 m do 250 m, ovisno o mjestu uporabe. Djeluje i iz baterija i od adaptera. Kompaktne jedinice opremljene su gumiranim tijelom, prijemnik se može montirati na pojas.

Trošak je 2000 rubalja.

Switel BCC 50


Dvosmjerni komunikacijski uređaj može uhvatiti signal na udaljenosti do 2 km. 8 komunikacijskih kanala, čiji se volumen može podesiti. Djeluje i iz baterija i iz mreže. Cijena - od 4 tisuće rubalja.

Balio MB-03


Beba monitor je digitalni model koji može primiti signal na udaljenosti od oko 400 metara. Pokreće se akumulatorima koji se puni ugrađenim punjenjem. Tu je noćno svjetlo, roditeljska jedinica može biti pričvršćena na remen.
Uređaj snosi prosječno 3500 p.

Tomy tf500


Model s 120 komunikacijskih kanala hvata signal u radijusu do 350 metara, a također je opremljen noćnim svjetlom i termometrom. Komplet sadrži bateriju za jedinicu koja se nalazi kod roditelja, kao i kopča za remen na njemu. Postoji indikator koji signalizira nisku razinu baterije.

Cijena je od 3.000 do 5.000 rubalja.

Maman FD-D601


Raspon analognog uređaja doseže oko 300 metara. Opremljen je termometrom i zaslonom s indikatorom. Može raditi na baterijama, punjivim baterijama i na mreži.

Trošak - 3800 str.

Ramili beba RA300SP


Digitalni uređaj ima monitor koji kontrolira dijete disanje. Radijus rada je do 650 m. Opremljen je takvim dječjim monitorom s dvosmjernom komunikacijom, noćnim svjetlom, termometrom, timerom, te umirujućim melodijama.

Možete kupiti model za 7 tisuća rubalja.

Miniland Digital Advance


Model hvata signal na udaljenosti do 300 metara, opremljen je indikatorima zvuka, iscrpljenosti akumulatora, u roditeljskoj jedinici postoji vibriranje signala. Može raditi s mrežom i uz pomoć baterija ili punjivih baterija. Tu je i noćna svjetlost i melodije uspavanke.

Cijena je oko 2 tisuće rubalja.

Tommee tippee


Digitalni uređaj radi u radijusu od 50 do 300 metara. Daljinski upravljač napaja mrežni kabel, a prijemnik se napaja iz baterija. Postoji svjetlosni i zvučni znak, koji izvještava o onome što se događa u vrtiću, kao i o ispuštanju baterije.

Trošak od 4000 p.

Beurer JBY 90


Digitalni bežični uređaj radi dvostruko na udaljenosti do 300 metara. Postoji indikator zvuka, mogućnost prilagodbe glasnoće i osjetljivosti senzora. Postoje uspavani melodije, roditeljska jedinica može se nositi na pojasu s posebnim isječkom.

Cijena - od 4 tisuće rubalja.

Tefal beba kući 4200


Raspon je 400 metara, radi na baterijama, postoje dva načina promatranja - kroz video i zvuk. Možete podesiti glasnoću prijema signala, odašiljač se može koristiti kao noćno svjetlo.

Trošak od 2000 rubalja.

AngelSare


Vrlo osjetljiv monitor za bebe napaja se napajanje ili napajanje mrežom. Tu je monitor za gibanje i senzor daha koji ide ispod madraca.

Cijena takvog modela je oko 8000 - 9000 rubalja.

Alcatel baby link 100


Analogni model radi na udaljenosti od 300 metara. Dječja jedinica djeluje na mreži, a roditeljska jedinica - iz baterija ili iz mreže. Postoje zvučni i svjetlosni upozorenja.

Trošak je od 2000 rubalja i više.

Babyono 196


Poljski proizvođač je izdao jednostavan model koji radi u rasponu od 450 m. Sastoji se od odašiljača i dalekovoda koji rade preko adaptera iz mreže ili iz baterija. Možete podesiti glasnoću zvučnih signala.

Cijena 2 - 3 tisuće rubalja.

Obitelj Ikea

Raspon takvog modela je oko 600 metara, sastoji se od dva bloka. Radi s mreže i akumulatora. Radio se može pričvrstiti na remen.

Trošak od 1300 str.

Laica bc 2002


Udaljenost prijema iznosi od 50 do 300 metara ovisno o mjestu korištenja. Komunikacija u jednosmjernom načinu, uz dobar zvuk. Roditeljska jedinica je napajanje mrežnim naponom ili baterija.


Model se može koristiti kao izravno odredište, kao i noćna svjetlost, za to je uključen slatki medvjed. Prijemnik je instaliran u blizini krevetića, a možete nositi voki-toki ili ga objesiti na zid.

Cijena - oko 4.000 rubalja.

Xiaomi XiaoYi


Moderni bebin monitor s video podrškom koja se povezuje s androidom i radi putem Wi-Fi mreže. Fotoaparat ima zvučnik, tako da bebu možete smiriti na daljinu. Trošak je oko 2 tisuće rubalja.

Samsung audio monitor za bebe


Beba monitor može raditi na udaljenosti do 300 metara. Dječja jedinica je upravljana mrežom, može se montirati na zid, ima noćno svjetlo. Prijamnik ima pokazivač upozorenja, koji ukazuje na gubitak komunikacije i nisku razinu baterije, može se montirati na remen.

Trošak takvog uređaja je od 10.000 rubalja.

Savjeti za roditelje

 • Kada kupujete monitor za bebe, obratite pozornost na radijus djelovanja i sastavne dijelove uređaja. Važno je uzeti u obzir činjenicu da je udaljenost označena uzimajući u obzir rad na otvorenim područjima, u zatvorenom prostoru, brojevi su potpuno različiti.
 • Bolje je imati dvosmjernu komunikaciju. I obje jedinice dječjih monitora mogu raditi iz baterija i iz mreže.
 • Morate pažljivo provjeriti sve uključivanjem i konfiguriranjem uređaja. Daljinski odašiljač treba uhvatiti svaku buku, a sustav obavješćivanja roditeljske jedinice treba odmah prijaviti.
 • Bolje je kupiti uređaj u pouzdanim trgovinama koje jamče kvalitetu.

Beba monitor je dizajniran da olakša život mladim roditeljima. Oni ne moraju stalno trčati kako bi provjerili bebu, ali sigurno možete ići u svoje poslovanje, znajući da je dijete mirno i trenutno ne treba ništa.

Najbolji monitor za bebe: kako odabrati?

Novorođenče treba stalnu pažnju, ali jedan ili drugi način, još uvijek je potrebno napustiti dijete. Kada majka obavlja kućanske poslove ili je jednostavno u drugom dijelu kuće, monitor za bebu pomaže kontrolirati što se događa u vrtiću.

Ona prenosi zvuk i može izvesti niz drugih funkcija, ako se osigurava za strukture određenog modela. Asortiman je širok i ocjena najboljih dječjih monitora pomoći će vam da krenete u navigaciju.

Kriteriji za odabir

Što treba tražiti pri odabiru? Glavne karakteristike dječjih monitora:

 • Čisti zvuk. Odsutnost smetnji i izobličenja glasa znak su visokokvalitetnog bebenog monitora.
 • Način prijenosa audio signala. U monitoru bebe može biti digitalni i analogni.
 • Radijus radija Ovaj parametar je obično unutar 100-300 m (u stanu, dopuštena udaljenost će biti 2-3 puta manje), ali postoje i modeli koji uspješno rade na udaljenosti do 3 km.
 • Vrsta napajanja. Baby monitori rade na baterijama, baterijama ili mreži.
 • Sustav zvučnog upozorenja. Uređaj može raditi u audio modu, vibrirati, dati svjetlosni signal.
 • Dodatne značajke. Neki bebonski monitori reproduciraju glazbu, projektiraju slike na strop, zamjenjuju budilicu, noćno svjetlo, mjerač vremena, mjeri temperaturu i vlažnost zraka u blizini bebe.

Razlika između digitalnih i analognih uređaja

Razlika između analognog i digitalnog beba monitor je značajna. Glavna razlika u kvaliteti zvuka i privatnosti.

Analogni monitor za bebe često rade sa smetnjama, ovaj nedostatak je vidljiviji u sobi. Zvuk se prenosi povremeno, a glas roditelja može biti iskrivljen, što plaši dijete.

Broj kanala u analognim dječjim monitorima je ograničen i mora se ručno prebaciti. Ovo nije samo neugodno, već krši i privatnost. Ako susjedni stanovi imaju iste uređaje, sve što se događa u vašoj kući mogu čuti stranci.

Digitalni monitor za bebe sprečavaju takve situacije. Signal u njima je kodiran, a kanal za odašiljanje zvuka automatski se odabire. Kvaliteta komunikacije u digitalnim dječjim monitorima je također mnogo veća. Isključuje se smetnje, kao i izobličenja glasa.

Razne dodatne funkcije i alternativni načini obavještavanja o buku u vrtiću pružaju se samo u digitalnim uređajima. No, naravno, cijena takvih dječjih monitora je znatno veća od onih analognih.

Najbolje ocijenjeno

Ocjena najboljih dječjih monitora za djecu uključuje 10 modernih uređaja. Razmotrite njihove karakteristike i značajke.

Philips SCD505 / 00

Otvara ocjenu modela za monitor beba SCD505 / 00 tvrtke Philips. Ovo je uređaj s digitalnim napajanjem. Punjenje traje 8 sati, vrijeme kontinuiranog rada - 24 sata.

Uređaj odašilje signal na udaljenosti do 300 m u otvorenim područjima i do 50 m - u zatvorenom prostoru. Dječji monitor SCD505 / 00 automatski odabire jedan od 120 kanala. Komunikacija je dvosmjerna.

Dodatne funkcije monitora za bebe:

 • može se koristiti kao noćno svjetlo;
 • reproducira nekoliko uspavanki;
 • signalizira nisku razinu baterije;
 • daje se upozorenje o napuštanju zone prijenosa signala;
 • Na roditeljskoj jedinici nalazi se remen za vješanje dječjeg monitora na vratu.

Značajka - nema prilagodbe zvuka, tako da je volumen monitora za bebu nedovoljan za neke roditelje. Cijena je oko 6,000 rubalja, jamstvo proizvođača je 24 mjeseca.

TOMY Tf500

Sljedeći monitor za bebe TOMY Tf500 napravljen je u Engleskoj. Digitalna komunikacija osigurava jasnoću privatnosti i signala.

Uređaj radi s udaljenost između blokova do 350 m na otvorenom prostoru, u zatvorenom prostoru do 100 m. Možete čuti bebu i razgovarati s njim koristeći ovaj bebin monitor.

Karakteristike i funkcije:

 • noćno svjetlo i igranje uspavanke (može se uključiti s daljine);
 • termometar;
 • kvačica za pričvršćivanje na remen;
 • svjetlo i vibrosignal;
 • rad baterije (samo u roditeljskoj jedinici);
 • signal izlaza iz područja pokrivanja i niske baterije;
 • funkciju traženja roditeljske jedinice, ako je izgubljena;
 • osvjetljenje gumba;
 • dječji blok može se pričvrstiti na zid;
 • Podesite osjetljivost monitora bebe za mikrofon.

Cijena - 5 100 rubalja. Jamstveni rok za TOMY Tf500 je 1 godina.

SWITEL BCC 50

Model trećeg u rejtingu uređaja razvijen je u Švicarskoj. Vrsta komunikacije u monitoru za bebe Switel BCC 50 je digitalna.

Uređaj omogućuje prijenos signala na udaljenosti do 2 km u otvorenim prostorima. Memorija je dizajnirana za 15 kanala, komunikacija je dvosmjerna. Također, monitor za bebu Switel BCC 50 može se koristiti za komunikaciju s drugim roditeljskim jedinicama ugođenim u jedan val.

Ostale značajke bebenog monitora:

 • mogućnost prilagodbe osjetljivosti mikrofona;
 • emitira zvukove iz rasadnika svakih 5 sekundi;
 • kontrola glasnoće;
 • rad baterije (može se zamijeniti baterije);
 • slušalice se mogu povezati s roditeljskom jedinicom bebenog monitora (opcija);
 • pozadinsko svjetlo zaslona;
 • indikator naplate;
 • prikaz vremena i temperature na zaslonu;
 • pričvršćivači za nošenje na pojasu.

Cijena - oko 7.000 rubalja. Jamstvo proizvođača - 24 mjeseca.

Motorola MBP 11

Četvrto mjesto zauzima model proračuna Motorola MBP 11 s digitalnim prijenosom signala. Zemlja podrijetla je SAD.

Značajke monitora za bebe:

 • prijenos zvuka na udaljenosti od 300 m (otvoreni prostor);
 • signal signala svjetla;
 • rad baterije (roditeljska jedinica);
 • indikator iscrtavanja baterije;
 • signal izlaza iz radnog područja uređaja;
 • podešavanje zvuka;
 • montažni isječak.

Cijena - 2 100 rubalja. Jamstveni rok - 12 mjeseci.

Chicco hi-kontakt 863 MHz

Na petom je mjestu talijanski bebin monitor Chicco hi-contact 863 MHz. Uređaj radi pomoću analognog prijenosa signala. Postoje 2 komunikacijska kanala.

Tehničke karakteristike beba monitora:

 • rad na udaljenosti do 250 m na otvorenom prostoru i do 70 m - u zatvorenom prostoru;
 • raditi od adaptera i baterija (oba bloka);
 • kvačica za pričvršćivanje na remen;
 • LCD zaslon;
 • indikator iscrtavanja baterije.

Značajke - tijekom rada uređaja mogu ometati rad. Cijena monitora za bebe iznosi oko 4.000 rubalja, a jamstvo vrijedi 12 mjeseci od datuma kupnje.

Maman FD-D601

Na šestom mjestu stavili smo radijantu Maman FD-D601. Ovo je analogni uređaj napravljen u Koreji.

Značajke monitora za bebe Maman FD-D601:

 • 2 komunikacijska kanala;
 • raspon djelovanja - 300 m na otvorenim površinama;
 • indikatora naplate i raspoloživosti;
 • svjetlosni signal;
 • isječak za pričvršćivanje roditeljske jedinice bebenog monitora na odjeću;
 • način rada za uštedu energije;
 • podatke o unutarnjoj temperaturi prikazanoj na zaslonu dječje jedinice;
 • baterije, mrežnog napajanja i baterije.

Troškovi dječjeg monitora iznose 3.800-4.000 rubalja. Jamstvo je dostupno 1 godinu.

NUK ECO Control

Među sličnim modelima, sljedeći baby monitor odlikuje se jedinstvenom funkcijom - Full Eco načinom, koji smanjuje utjecaj visokofrekventnog zračenja na dijete. Veza između blokova je digitalna, zemlja podrijetla je Njemačka.

Funkcije i karakteristike beba monitora:

 • reproducira 5 naslona;
 • postoji termometar i noćno svjetlo;
 • radijus djelovanja na otvorenim prostorima - do 300 m, u zgradi - do 50 m;
 • baterija i mreža (obje jedinice);
 • signal izlaza iz zone monitora za bebe;
 • indikator naplate;
 • zvuk i svjetlosni signal.

Značajke NUK ECO Control bebenog monitora su visoke cijene (9.800 rubalja) i masivne dimenzije. Jamstveni period - 1 godina.

Philips AVENT SCD580 / 00

Philips AVENT SCD580 / 00 digitalni uređaj proizvodi se u Nizozemskoj. Glavne karakteristike su radni raspon 330 m otvorenog prostora i 50 m unutrašnjosti, izvor napajanja su baterije i mreža, svjetlosna signalizacija, kabel za pričvršćivanje na vrat i signali ispusta i izlaza s područja pokrivenosti.

Dodatne funkcije beba monitora - određivanje vlažnosti i temperature, projektor, noćno svjetlo, igranje uspavanke. Može raditi u načinu rada za uštedu energije.

Cijena je oko 10.000 rubalja. Jamstvo se daje 2 godine.

Ramili Baby RA300SP

Ovaj bebin monitor s digitalnim vrstama komunikacije napravljen je u Kini. Raspon djelovanja je do 650 m, rad baterija, baterija i mrežnog napajanja, kontrola dodir.

Dodatne funkcije - projektor, noćna svjetlost, uspavanke, vibrirajući signal, mjerač vremena, termometar, senzor za disanje, montažni isječak. Monitori za bebe Ramili Baby RA300SP mogu raditi s četiri bebe blokova. Cijena - 8000 rubalja., Jamstvo - 1 godina.

Balio MB-03

Ocjenu popunjava jeftin dječji monitor napravljen na Tajvanu. Vrsta veze je digitalna, raspon je 400 m, u zgradi je do 50 m. Radi na mrežama, baterijama i baterijama. Komunikacija je jednosmjerna.

Ostale značajke bebenog monitora su noćno osvjetljenje, podešavanje glasnoće na roditeljskoj jedinici, način rada za uštedu energije, pokazivanje svjetla, izlazni signal iz područja pokrivanja, kopča za montažu. Cijena - 4 700 rub., Jamstvo - 12 mjeseci.

Koji je bolji kupiti?

Raspon jednostavnih i složenih višenamjenskih uređaja vrlo je velik. Pa ipak, koji bebin monitor je bolje kupiti? Je li vrijedno preplatiti?

Najbolji baby monitor je onaj koji odgovara vašim potrebama. Za kuću ili vikendicu trebate uređaje s maksimalnim rasponom, za stan, manje snažni.

Vrijedi obratiti pozornost na izvor napajanja. Dječja monitora s jedinicom za bebe na baterije ili baterije su mobilnija i bit će prikladna ako dijete spava, na primjer, na ulici gdje nema utičnica.

Dodatne funkcije su neobavezne, a pitanje o tome koje bebe monitor vrijedi kupiti, nisu odlučne. No, ako to finanše dopuštaju, kupnja uređaja s noćnim svjetlom, svjetlosnim pokazivačem, termometrom i drugim stvarima učinit će bebu udobnije.

Najbolji modeli dječjih monitora su sigurni, dobro održavaju signal, jamče povjerljivost i jasnoću zvuka. Možete odabrati pravi uređaj čak i uz ograničeni proračun.

Autor: Yana Semich,
posebno za Mama66.ru

TOP 6 modela najboljih baby monitora: opis, pro, kontra, cijene

Takav koristan gadget, kao bebin monitor, postaje sve popularniji moderni roditelji. Odabir bebenog monitora je neophodan, ovisno o ciljevima i mjestu gdje namjeravate koristiti uređaj. Uređaj s najvažnijim funkcijama može se naći među relativno jeftinim modelima.

Kako odabrati bebin monitor

Pri odabiru takvog korisnog uređaja, roditelji bi trebali obratiti pažnju na brojne uvjete:

 1. Prije svega, dobar baby monitor bi trebao obavljati svoj posao glatko. Uređaj treba proizvesti visokokvalitetni zvuk. Digitalni monitor za bebe mnogo su bolji od analognih. Digitalni modeli imaju do 120 kanala koji se automatski pretražuju. Stoga, daju jasan zvuk i smanjuju rizik od smetnji. Analogni uređaji imaju mali broj kanala i izravno prenose signal, zbog čega je kvaliteta zvuka, jer se smetnje pojavljuju kod drugih bežičnih uređaja u kući.
 2. Još jedan važan kriterij je privatnost komunikacije. Analogni dječji monitori ne mogu jamčiti da se ne čuju glas vašeg djeteta od strane susjeda koji u tom trenutku razgovaraju na bežičnom telefonu. To jest, koristeći analogni model, ne možete jamčiti da samo vi znate što se događa izvan zidova vašeg stana. A kad koristite digitalne monitor za bebe, signal je unaprijed šifriran, tako da ne biste trebali brinuti o privatnosti.
 3. Pri kupnji uređaja, dobro je pitati o radijusu modela i stabilnosti rada u stambenom prostoru, kao i na neravnom terenu. Dodatni "čipovi" olakšavaju i udobniji rad uređaja. To uključuje sve vrste pokazatelja, senzora. Obratite pozornost na autonomni rad dječjih i roditeljskih jedinica.

Koji je proizvođač baby monitora najviše brinuo o udobnosti roditelja?

Naravno, poznata tvrtka Philips najdraži je u proizvodnji ovog proizvoda koji se nedavno pojavio na našem tržištu. Pod brandom AVENT, roditeljima skrbnicima pozornost posvećuje čitav niz modela izvrsne kvalitete. Najnaprednije od njih razlikuje se prisutnost tzv. DECT tehnologije koja pouzdano štiti komunikaciju od prisluškivanja i smetnji. TOMY DIGITAL može se smatrati ekvivalentnim konkurentom tvrtke. Proizvodi tvrtke nisu tako dobro poznati, ali su važni za pouzdanost i isti opseg.

Također, ako tražite modele koji kombiniraju funkcionalnost i kvalitetu, možete sigurno povjeriti Chicco, Brevi Baby Monitor, Tefal i AngelCare. Naravno, ako vam financijska situacija omogućuje trošenje novca, bolje je ne pronaći digitalni model marke. Međutim, u nedostatku mogućnosti kupnje čak i najjednostavnijeg digitalnog modela, obratite pozornost na više proračunskih analognih uređaja. Na primjer, mnogi roditelji su zadovoljni svojim kupnjom - analognim modelom Maman.

Vođe među monitorima za bebe

Philips AVENT SCD505 / 00 beba monitor je odgovoran za kvalitetu i privatnost

Zašto na popisu najboljih:

S ovim digitalnim modelom ne morate se brinuti o čistoći signala. Posebna pozornost treba posvetiti načinu ekonomije ECO-a. U njemu, veza između blokova provodi se samo kad u sobi ima zvukova s ​​djetetom. Prisutnost 120 kanala s automatskim prebacivanjem i šifriranjem, raznih senzora, indikatora (zvuk, uključivanje, izlaz iz recepcije itd.) Omogućuju roditeljima potpunu kontrolu nad situacijom.

prednosti:

 • DECT tehnologija;
 • funkcija povratne veze;
 • postoji noćna svjetlost s melodijama;
 • dva napajanja.

nedostaci:

 • cijena;
 • oznake i izbornici napisani su na engleskom jeziku.

Procjena troškova u Rusiji: 4 500 - 5 500 rubalja.

Digitalni monitor za bebe TOMY Tf500 kombinira razumnu cijenu i kvalitetu

Zašto na popisu najboljih:

Ovo je najjednostavniji model u svom sastavu. Ipak, takva kombinacija funkcija, kao u "dadilja" TOMY, može se naći samo u mnogo skupljim modelima. Polumjer 120 kanala koji doseže 350 m, jasan signal, uštedu energije kada se aktiviraju zvukom - to je ono što ovaj uređaj može pohvaliti. Komplet također sadrži bateriju za roditeljsku jedinicu i kopču za remen.

prednosti:

 • dvosmjerna komunikacija;
 • mogućnost automatskog prebacivanja jedinice za bebu u način rada za prihvat zvuka;
 • DECT tehnologija;
 • zvučni prikaz svjetlosne razine;
 • postoji termometar, noćno svjetlo;
 • indikator niske baterije.

Nedostaci: nema prikaza.

Procjena troškova u Rusiji: 3 500 - 4 500 rubalja.

SWITEL BCC 50 - prvi u ocjeni dječjih monitora s dvosmjernom komunikacijom

Zašto na popisu najboljih:

Raspon uređaja iznosi čak 2 km! Švicarski proizvođač dječje potrošačke elektronike olakšava obavljanje roditeljskih dužnosti ocu i majci, koji moraju pratiti dijete na znatnoj udaljenosti. Radio medicinska sestra posjeduje 8 kanala, razlikuje se od pouzdanosti i omogućuje kontrolu glasnoće signala. Uređaj se može odmah pretvoriti u voki-toki.

prednosti:

 • komunikacijski raspon;
 • dvosmjerna komunikacija;
 • kada djeca plakaju, uređaj se aktivira i automatski prebacuje na način prijema zvuka;
 • osvijetljen zaslon;
 • radi i od baterija prstiju i iz mreže.

Nedostaci: impresivna cijena.

Procjena troškova u Rusiji: 4000 rub.

Motorola MBP 11-proračunska opcija sa svim potrebnim značajkama

Zašto na popisu najboljih:

Raspon beba monitora je 300 m, što omogućuje mama i tata tiho ići van, pa čak i hoda do najbližeg supermarketa. Ako prijeđete liniju raspona uređaja, to će vas "upozoriti" o tome, kao i da je baterija ispražnjena. Vizualni pokazatelj će vam pomoći da budete oprezni, čak i ako televizor ili slavina s vodom izaziva buku. Motorola bebin monitor MBP 11 karakterizira jasna osjetljivost zvuka i mikrofona.

prednosti:

 • digitalna DECT tehnologija;
 • dobra osjetljivost;
 • VOX mod (prebacivanje glasom).

nedostaci:

 • hrana dječjeg bloka moguće je samo iz mreže;
 • Uređaj nema zaslon.

Procjena troškova u Rusiji: 2.000 - 3.000 rubalja.

Chicco analogna beba monitor hi-kontakt 863 MHz - mini pomoćnik roditeljima

Zašto na popisu najboljih:

Bežični audio uređaj ima 2 komunikacijska kanala, polumjer prijenosa do 70 m unutar zidova stana i do 250 m na otvorenom prostoru. Veća učestalost bebenog monitora pruža jasniji prijem. Međutim, vlasnici modela privlače, u pravilu, svoju kompaktnu veličinu i lijep dizajn. No, valja istaknuti da bebin monitor talijanske marke nije svatko tko može priuštiti.

prednosti:

 • minijaturna veličina;
 • LCD zaslon sa svim potrebnim indikatorima;
 • gumirano tijelo oba bloka;
 • kopča za montažu roditeljskog prijemnika na remen;
 • jedinice rade i iz baterije i iz adaptera.

Nedostaci: analogni tip signala, što podrazumijeva pojavu smetnji.

Procjena troškova u Rusiji: 2 000 rubalja.

Maman FD-D601 zadovoljava funkcionalnost

Zašto na popisu najboljih:

Radijus ovog 2-kanalnog analognog dječjeg monitora od proizvođača Koreje doseže 300 metara. Uređaj je postavljen na stand-by za uštedu energije. Uređaj je napravljen od ekološki prihvatljivih materijala. Upotreba "medicinske sestre" Maman FD-D601 je optimalna za uporabu u ne prevelikim prostorima i na dasci.

prednosti:

 • prikaz s indikatorima;
 • termometar u dječjoj jedinici;
 • mogu raditi na AAA baterije, mrežu i baterije;
 • dobra osjetljivost na zvuk.

Nedostaci: analogni tip komunikacije.

Procjena troškova u Rusiji: 3800 rubalja.

Možete kupiti monitor za bebu u trgovini babadu.ru - dječja monitora ili online prodavaonica obstetrics.ru - dječji monitor

Naravno, dobri modeli nisu ograničeni na navedene marke. Glavna stvar je naučiti principe izbora. Dakle, ako očekujete da uređaj upotrebljavate ne samo da čujete, već i da smirite bebu, morate kupiti digitalni uređaj s povratnim informacijama. Ako živite u bloku stanova, kupite dječji monitor s DECT frekvencijskim rasponom. Za rad na ulici iu privatnoj kući odaberite uređaj s dugim rasponom. U potonjem slučaju, ekonomičan visokokvalitetni analogni bebin monitor je također vrlo prikladan.

Čudesni uređaj ili kako odabrati monitor za dijete za dijete

Donošenje odluke o rađanju djeteta, možda, svaka žena shvaća da će većina njezinog vremena biti posvećena brizi za bebu. Međutim, s dolaskom novog člana društva, život mlade majke ne prestaje.

Pored svakodnevnih kućanskih poslova, fer seks zasigurno treba izdvojiti vrijeme za opuštanje i prakticiranje svojih omiljenih ugodnih stvari. No, kako u trenucima svakodnevne buke, tako iu trenucima opuštanja, svaka skrbna mama želi biti svjesna kako su stvari s njezinim djetetom.

Najuspješniji uređaj za takvu neupadljivu kontrolu je bebin monitor.

Što je monitor za bebe i zaista je potrebno?

Radio medicinska sestra je poseban uređaj čija se radnja temelji na prijenosu signala na određenim radio valovima. Ovaj uređaj se sastoji od odašiljača i jednog ili više prijemnika.

Prijemnik se izvodi u obliku walkie-talkija, koje roditelji mogu nositi s njima u kući. Evo upozorenja o povećanoj razini buke u vrtiću.

Unatoč činjenici da je monitor za bebe jedan od najpopularnijih proizvoda za novorođenčad nekoliko desetljeća, neke moderne obitelji i dalje smatraju da je ovaj uređaj samo još jedna tehnička igračka. Je li to tako?

Iskustvo mnogih obitelji koje su koristile uređaj u svakodnevnom životu pokazalo je da je monitor za bebe iznimno koristan stjecaj. Takav odnos s bebom ne samo da oslobađa određenu količinu vremena, već i smanjuje nervozu mlade majke.

Također, nemojte zaboraviti da dijete nije samo sitni pauk koji treba stalnu njegu, nego i osoba koja treba razvoj i uvjete koji ga potiču. Mali udio neovisnosti od prvog dana života samo će mrviti korist.

Vrste uređaja, njihovi pro i kontra

Ako ćete dobiti monitor za bebe, trebali biste razumjeti funkcionalnost i vrste tih uređaja. Postoje dvije glavne kategorije podatkovnih uređaja: analogni i digitalni.

Analogni uređaji razlikuju se po prihvatljivoj cijeni, ali imaju niz neugodnosti. Takav monitor za bebe karakterizira relativno mali raspon i ograničeni broj kanala koji se mogu podesiti.

Postupak prilagodbe u takvim modelima obavlja se ručno, a kvaliteta komunikacije ostavlja mnogo na želji. Štoviše, na ovaj uređaj negativno utječu radni električni aparati.

Digitalni monitor za bebe prikladniji su za upotrebu. Kvaliteta komunikacije u takvim modelima je vrlo pristojna, postavljanje se provodi automatski. Funkcija digitalnih uređaja je također visoka.

Ovi dječji monitori vam omogućuju organiziranje dvosmjernog komuniciranja, veliko područje utjecaja, nijemi i još mnogo toga. Ali cijena takvih uređaja je visoka.

Baby monitor Prema brojnim zahtjevima televizijskih gledatelja! - program "Dobro jutro!"

Nurofen svijeće za vaše dijete: upute za uporabu i učinkovite analize prikazani su u ovom članku.

Ono što biste trebali obratiti pozornost prilikom odabira

Odabir određenog modela beba monitora trebao bi se temeljiti na uvjetima stanovanja, potrebama i dobi djeteta, proračunu kupnje. Za najbolji izbor treba obratiti pažnju na sljedeće pokazatelje.

Raspon uređaja

Čak i digitalni uređaji mogu imati vrlo različite radijus pokrivenosti. U prosjeku, ova brojka kreće se od 30 do 300 metara. No neki vrlo moćni uređaji mogu imati radijus od oko 800 metara.

Ove informacije su označene na pakiranju. No, valja imati na umu da se obično ove brojke odnose na otvoreno područje, bez obzira na zvučnu izolaciju zidova itd.

Ne biste smjeli nastojati dobiti najsnažniji "bežični monitor". Potrebno je odabrati uređaj za određeni slučaj.

Za veliku kućicu za zemlju jednostavno je potrebno sredstvo u velikom radijusu djelovanja. S njegovom pomoći roditelji mogu pružiti potpuni odmor za dijete na svježem zraku, ili mogu mirno napustiti dvorište, osobnu zaplet.

No, za mali gradski stan, bolje je odabrati manje moćan uređaj, jer u kompaktnim zatvorenim prostorima veliki radijus može igrati okrutnu šalu - postoji prilika da se prilagodi signalu susjeda.

Izvor napajanja

Čak iu slučaju kupnje jeftinog modela, opremljenog s baterijama, razumno ćete dobiti par kompleta baterija.

Takva kupnja će se brzo isplatiti zbog vrlo aktivnog rada dječjeg monitora.

I dalje možete pronaći komercijalno dostupne modele koji rade isključivo na električnoj mreži. Ali najbolja bi mogućnost bila kupiti uređaj opremljen posebnim adaptorima za rad iz utičnice, naprave za punjenje.

Sustav upozorenja ili alarmi

Budući da je glavna funkcija bebenog monitora da odašilje signal o buku u dječjoj sobi, ovo pitanje treba dati najveću pažnju. Obično se obavijest provodi pomoću zvuka, svjetla i vibracija.

Korištenje samo jedne vrste signala ne jamči pozornost roditelja. Zvučni signal lako se ne čuje kod kućanskih poslova. No, upozorenje o svjetlosti će raditi samo u slučaju kada je prijemnik u bliskom pogledu.

Najprikladniji je bebin monitor, koji radi na kombinaciji ovih tri tipa signala. Korištenje vibro signala posebno je pogodno za prijamnike koji su izravno priključeni na roditeljsko tijelo - na pojas, u džep itd.

Prilikom odabira uređaja trebate obratiti pažnju na prisutnost posebnih signala, obavještavajući o gubitku komunikacije ili niskoj bateriji uređaja.

Opcija Feedback Child

Skuplji modeli dječjih monitora opremljeni su interkomom ili, jednostavno, povratnim informacijama.

Možda će ovaj termin biti koristan za stariju djecu - na taj način majka može obavijestiti dijete o tome gdje se nalazila ili dati male upute. Ali za bebe, također je važan prijateljski glas voljene osobe.

Kako liječiti gnoj u novorođenčadi soda? Reći ćemo!

Numerička oprema blokova

To će ojačati kontrolu i pomoći starijoj generaciji da distribuira brigu za bebu što je više moguće.

Također je moguće kompletirati različite senzore za dodir, video kamere, uređaje za noćno gledanje itd.

Razumno je objektivno procijeniti potrebe djeteta i karakteristike prostorije. Maksimalna konfiguracija opreme nije uvijek najprikladnija.

Senzor vlage i ugrađeni termometar

Ove su funkcije neobavezne, ali značajno pojednostavljuju život radosnih roditelja.

Prisutnost ovih mogućnosti omogućit će roditeljima da kombiniraju nekoliko potrebnih uređaja u jednom uređaju jer je kontrola temperature i vlažnosti u prostoriji gdje je beba odmara nužna mjera njege.

Dodatne značajke

"Napredni" modeli dječjih monitora nude vrlo širok spektar različitih funkcija. Većina modela potražnje opremljena glazbenom jedinicom. Takvi uređaji mogu igrati 3-10 različitih jezičaka ili drugih melodija.

Funkcija noćnog svjetla također je korisna. Također, monitori za bebe opremljeni su projektorima koji vam omogućuju nevjerojatnu sliku na stropu sobe.

Sofisticirani modeli imaju brojače koji vam omogućuju da se sjetite vremena posljednjeg hranjenja djeteta. Postoje uređaji opremljeni alarmnim satom.

U zasebnoj je klasi osigurati bebe video monitora. Takav uređaj omogućuje ne samo da čuje što se događa u dječjoj sobi, već i da promatra bebu vlastitim očima. Takvi uređaji su osobito popularni u naše vrijeme, ali njihova je cijena vrlo visoka.

Dr. Antsiferova o odabiru bebenog monitora - program "Formula kvalitete"

Popularni proizvođači i cijene

Među nesumnjivim voditeljima u proizvodnji dječjih monitora su tvrtke poput Motorola, Philips, Switel, Tomy.

Izravni odabir modela ovisit će o želji roditelja, obilježjima sobe i proračunu za kupnju.

Cijena monitora za bebe počinje od oko 1000-1500 rubalja. Kada planirate kupiti majmun za bebe, ne biste trebali računati na iznos ispod 2500. Ne postoji gornja granica za ovu kupnju.

Kako pravilno instalirati i koristiti beben monitor

U pravilu, različiti modeli uređaja imaju izvrsne uvjete ugradnje i rada. Ovaj je priručnik priključen na sam monitor za bebe.

Važno je napomenuti da je često beba jedinica trebala biti instalirana na udaljenosti od 1-3 metra od bebe. Mikrofon uređaja mora biti okrenut u smjeru dječjeg krevetića.

Ispitivanje uporabe uređaja mora se provoditi u istoj prostoriji, a blokovi ne smiju biti međusobno blizu jedan metar jer mogu prouzročiti smetnje.

Kabel za napajanje jedinice za dijete treba biti smješteno odvojeno od djeteta, na sigurnom mjestu.

Mnoge obitelji koje su kupile monitor za bebe priznaju da više nemaju pojma kako krenuti bez ovog prekrasnog uređaja. Uređaj neće samo uštedjeti vrijeme, već i spasiti živce roditelja.

Ali nemojte uzeti baby monitor kao lijek. Osobna pažnja starijih osoba također je potrebna za dijete. Čak i uz arsenal ovog dostignuća znanosti i tehnologije i dalje vrijedi s vremena na vrijeme gledati u sobu ljubljenom djetetu. Toplina i ljubav roditelja ne mogu zamijeniti bilo koji uređaj!

Krema za bebiti za novorođenčad: upute za uporabu i učinkovite analize prikazani su u ovom članku.

Kako odabrati bebin monitor

Novorođenče treba stalnu brigu o roditeljima. Ljubavna majka je spremna posvetiti sve svoje vrijeme bebi. Ali ima vremena kada dijete ostaje sam u sobi, jer nitko nije otkazao kućanske poslove. Da biste bili sigurni da je beba u redu u minutama prisilne odsutnosti, možete kupiti moderni uređaj za praćenje - monitor za bebe. Postavlja se pitanje: kako odabrati baby monitor, kako ne biste žalili novac koji ste potrošili?

Kada to ne činiti bez njega

- Monitor za bebe vam omogućuje da odmah odgovorite na plač ili buđenje djeteta. Posebno je potrebno ako je prostor stan velik, sobe imaju dobru zvučnu izolaciju ili obitelj živi u kućici.
- Neizostavni u zemlji - možete sigurno raditi stvari u dvorištu, voditi brigu o biljkama, dok dijete spava.
- Korisno je ako dijete spava na otvorenom u dvorištu ili na balkonu. Funkcija praćenja temperature okoline pomaže uočiti na vrijeme da dijete počinje zamrzavati.
- Dječji monitor omogućuje vam da čujete da su kućni ljubimci ili starija djeca ušla u sobu bebi koja je trenutno zabranjena.
- Monitor za bebe vrlo je koristan za bolesti dijete koje su povezane s lezijama dišnog sustava (apneja, astma, prehlada s teškoćama disanja) - neki modeli kontroliraju disanje djeteta.
- Prisutnost dječjeg monitora pomoći će podučiti djetetu da spava u svom krevetiću u dječjem vrtiću. Opremljena je funkcijom noćnog svjetla koja omogućuje starijoj djeci da se nose s noćnim užasima.
- Kada dijete izlazi iz djetinjstva, bebinski monitor može se koristiti za kontrolu svog boravka na igralištu ili igračkoj - voki-talki.

Što može elektronska dadilja?

Beba monitor je poseban komunikacijski uređaj sličan walkie-talkie. Sastoji se od dva bloka - djeteta i roditelja, koji komuniciraju jedni s drugima putem radio valova. Maksimalna udaljenost blokova je do 300 do 400 metara na otvorenim prostorima i do 50-100 metara - u zatvorenom prostoru. Blok instaliran pored djeteta prikuplja zvukove i prenosi ih roditeljskoj jedinici. Postoje modeli u kojima se roditeljska jedinica može pričvrstiti na remen hlača ili nositi na ruku kao sat.

Dječji monitori su jednostrani i dvostrani. Jednosmjerna komunikacija odrasla osoba samo čuje ono što se događa u vrtiću, ali ne može razgovarati s djetetom. S dvosmjernom komunikacijom majka može razgovarati s djetetom, smiriti ga. Bilateralni monitor za bebe skuplji su. Prije nego što se odlučite za određeni model, trebate odgovoriti na pitanje - koje zadatke dodjeljujete uređaju? Ako se monitor za bebe kupuje isključivo kako bi djetetu došao na vrijeme, onda je bolje odabrati jednostavan jednosmjerni komunikacijski model koji neće biti potreban za nekoliko mjeseci. Modeli s dvosmjernom komunikacijom mogu poslužiti već nekoliko godina. Nakon toga se može koristiti kao sredstvo komunikacije s djetetom, hodanje sama u dvorištu, ili kao voki-toki u autotravelu.

Kako odabrati bebin monitor: korisni savjeti

1. Raspon. Odaberite modele s maksimalnim radijusom. Tehničke karakteristike pokazuju idealni raspon u otvorenom prostoru, isključujući zidove i druge smetnje.
2. Bolje je obratiti pozornost na digitalne modele, jer u njima se prebacivanje kanala događa u automatskom načinu rada. Digitalni monitor za bebe osigurava da će plač koji čujete biti krik vaše bebe, a ne bebinog susjeda.
3. Modeli s dvosmjernom komunikacijom poželjni su ako koristite monitor za bebe i nakon što beba raste iz pelena.
4. Izgled mora biti što manje nezanimljiv za dijete. Inače, on želi igrati sa svijetlim "zviždukom".
5. Uređaj mora biti izrađen od neotrovnih i protu-vandalnih materijala, budući da će ga morati ponavljati i udariti.
6. Važno je da je prijam stabilan na navedenoj udaljenosti. Provjerite monitor bebe u trgovini za smetnje i stabilnost prijema.
7. Odaberite modele s funkcijom radiostanice. Funkcija je da kada izađete iz zone jednog od blokova, čuje se alarmni signal.
8. Snaga. Obično se blokovi napajaju s baterija ili punjivih baterija. Bolje je da odabrani model ima alternativne vrste napajanja, adaptera i punjača.

Popularni modeli baby monitora

Poznata tvrtka Philips AVENT nudi cijelu liniju zanimljivih modela dječjih monitora. Philips AVENT digitalni dječji monitor s DECT tehnologijom sada je popularan. Omogućuje potpunu kontrolu nad djetetom i njegovim stanjem zahvaljujući posebnoj zaštiti od smetnji. U radijskom monitoru, izbor kanala od 120 slobodnih se provodi automatski, postoji stalni test komunikacije, što jamči odličan prijam signala. Roditeljska jedinica je vrlo povoljna - prijemni raspon doseže 330 metara, prisutnost komunikacije signalizira svjetlosni i zvučni signali; jedinica može raditi bez punjenja 34 sata i ima kopču za pričvršćivanje ili remen na vratu.
Dječja jedinica ima osjetljiv mikrofon - zvuk se prenosi na zvučnik roditeljske jedinice bez izobličenja i smetnji; Postoji funkcija povratnih informacija. Prikladno, možete sami samostalno podesiti osjetljivost mikrofona. Dostupna svjetlosna signalizacija glasa omogućava primijetiti iz svjetlosnog signala da se dijete probudilo i počelo urlikati ili plakati. To je prikladno ako želite da zvučni signal ne ometa spavanje starijih djeteta ili prijem gostiju.
Također, neki modeli Philips AVENT bebenih monitora opremljeni su senzorom temperature okoline, ugrađenim noćnim svjetlom i uspavanom melodijom.

Što je monitor za bebe? Kako odabrati bebin monitor?

Moderna industrija dječjih proizvoda učinila je život lakšim za roditelje koji su zabrinuti za sigurnost djeteta u njihovoj odsutnosti. Međutim, teško je pratiti malu djecu, čak i kada ste kod kuće: u kuhinji ili u kupaonici, bebin glas jednostavno se ne čuje. U zemlji se taj problem pogoršava, jer odrasli provode većinu svog vremena u vrtu ili na verandi. Za te je svrhe i dizajniran digitalni monitor za bebe - kompaktan bežični uređaj koji može odašiljati zvukove na velike udaljenosti. Beba monitor sastoji se od jedinice za bebe s vrlo osjetljivim mikrofonom ugrađenim u dječju sobu i roditeljskog prijemnika koji se može nositi oko sebe. Svaki zvuk iz dječje sobe odmah će se prenijeti roditeljskoj jedinici, a ako je dijete budno, znat ćete o tome čak i prije nego što počne plakati.

Što kupiti: baby monitor ili video dijete?

Naša mrežna trgovina prodaje bebe monitore i video bebe, pa što god odabrali, možemo Vam ponuditi najbolje modele ovih digitalnih uređaja. Prodajemo najnovije modele video i radio majmuna marke AngelEye koji proizvodi niske cijene, visoke kvalitete, pouzdane i dokazane modele s naprednom funkcionalnošću. Što se tiče kupnje - baby monitor ili video bebe, odgovor na to pitanje ovisi o svrsi kupnje i specifičnim uvjetima korištenja.

Beba monitor, za razliku od bebenog monitora, omogućuje ne samo da čuje, već i da vidi što se događa u dječjoj sobi na LCD zaslonu. Radio medicinska sestra, sa svoje strane, ima i druge prednosti, od kojih su glavne aktivnosti na daljinu i svestranost. Dječja monitori koje nudimo imaju raspon do 100 metara! Ako imate veliki apartman s složenim rasporedom ili seoskom kućom, onda je bolje kupiti bebin monitor. Ovaj uređaj je manje osjetljiv na zapreke prijelazu zvučnog signala, štoviše, kada radite na dači, monitor za bebe je prikladniji od bebenog monitora.

S gledišta kvalitete zvuka, monitor za bebe definitivno je bolji jer ne samo glasa nego i druge zvukove iz dječje sobe - na primjer, kada dijete počinje bacati i okretati se. Također je važno da je cijena djeteta monitor pristupačnija, što roditeljima s skromnim dohotkom omogućuje stjecanje ovog korisnog uređaja. Naravno, ako imate dvije odrasle djece, beba će postati pouzdaniji pomoćnik za vas. Međutim, monitor za bebe jednostavno je neophodan za kontrolu malog djeteta, pogotovo zato što vam omogućuje da uhvatite glasove i druge ljude u sobi. Zahvaljujući tome možete čuti tko ulazi u sobu i kako komunicira s vašim djetetom. Ako želite slijediti akcije domaćeg osoblja, možete postaviti monitor za bebe gdje je to najmanje primjetljivo. Dječja digitalna dječja monitori mogu pokupiti zvukove u radijusu do 3 metra od mjesta gdje je instaliran.

Kako odabrati bebin monitor?

Prilikom kupnje dječjeg monitora, kao i video monitora, najprije morate proučiti svoje tehničke parametre. Prije svega, to je raspon - osnovna karakteristika za roditelje koji namjeravaju kupiti monitor za bebe ne samo u stanu, nego iu zemlji. Druga važna značajka je moć monitor za bebe, što određuje njegovu mobilnost i praktičnost. Na prodaji postoje modeli koji su spojeni na mrežu 220V i baterija. U našoj trgovini postoje modeli s dvostrukim sustavom napajanja koji mogu djelovati i iz baterije i iz mreže preko adaptera. Nakon što ste kupili AngelEye radio bebu, možete ga jednostavno prilagoditi različitim radnim uvjetima. Komplet također uključuje punjač akumulatora. Zatim trebate obratiti pozornost na dimenzije bebenog monitora. Digitalni modeli AngelEye ne samo da su kompaktni u veličini i laganoj težini već i moderni moderni dizajn. Sada razmotrite funkcije dječjih monitora, omogućujući vam da koristite ovaj uređaj ne samo za snimanje zvukova.

Ugrađeni termometar

Prisutnost ugrađenog termometra u monitorima za bebe vrlo je korisna značajka koja pomaže u praćenju promjena temperature u vrtiću. Održavanje optimalne temperature neophodno je ne samo za novorođenčad, već i za djecu koja igraju u sobi koja može hladno.

Senzor vlage

Senzor vlage je jedinstvena sposobnost bebenog monitora da obavijesti majku da je vrijeme da dijete mijenja pelenu. Ako odlučite kupiti monitor za bebe u našem dućanu, možete kupiti i senzor vlage koji je pričvršćen na jedan kraj do pelene, a drugi je spojen na dječju jedinicu. Senzor ne uzrokuje nikakvu zabrinutost djetetu i odmah signalizira male i velike "konfuzije". Neki modeli digitalnih dječjih monitora opremljeni su senzorom koji otkriva vlažnost u samom vrtiću. Međutim, sudeći prema pregledima AngelEye baby monitora, važno je da mame promijene pelene pravodobno nego stalno pratiti vlagu u sobi, koja rijetko doseže granične vrijednosti.

Funkcija kontrole prisutnosti

Bez obzira na to što odlučite odabrati bebin monitor i gdje ga koristiti, ova značajka će vam omogućiti da uvijek budete unutar dometa uređaja. Ako zaboravite roditeljsku jedinicu u drugoj sobi ili daleko od njega, monitor bebe će dati signal i "vratiti" vas u zonu njezine akcije.

Jednosmjerna ili dvosmjerna komunikacija

Dječja monitori predstavljeni u prodaji dijele se na modele s jednosmjernom ili dvosmjernom komunikacijom. U prvom slučaju, možete čuti samo zvukove iz dječje sobe, au drugom slučaju možete razgovarati s djetetom. Dvosmjerna komunikacija pomoći će smirivanju djeteta dok dođete u vrtić iz vrta ili s drugog kraja kuće. Koliko je prikladno kupnja dvosmjernog dječjeg monitora, individualno odlučite. Postoje djeca koja ne reagiraju na glas iz elektroničkog uređaja i nastavljaju plakati, dok druge bebe, čujući glas svoje majke, odmah se smiruju. Još uvijek morate otići u dječji vrtić, jer možete samo odvratiti dijete svojim glasom nekoliko minuta. Dvosmjerni monitor za bebe prikladniji su za odraslu djecu, s kojima možete već razgovarati i dati im dragocjene upute na daljinu. Usput, kada kupite dvosmjerni monitor za bebe, bolje je provjeriti je li ovaj model previše izobličio vaš glas, inače će se dijete jednostavno uplašiti.

Ugrađene melodije

Radijske medicinske sestre s melodijama, zapravo, imaju istu funkciju kao dvosmjerna komunikacija, umirujuće dijete tijekom odsutnosti roditelja u vrtiću. Melodije se automatski aktiviraju kada se zvuk plače. Također je teško reći koliko je učinkovita ta funkcija, jer čak i ako majčin glas ne smiruje dječaka koji plače, tada melodija teško distracting. Iako možete naučiti djetetu da zaspi specifičnu melodiju, a ako se neočekivano probudi, monitor za bebe će ga moći uspavati da spava.

Vizualni senzori prijema

Digitalni bebin monitori mogu biti opremljeni vizualnim senzorima koji vam omogućuju isključivanje zvuka. U tom slučaju, svjetlosni pokazivači počinju bljeskati, signalizirajući zvukove iz vrtića. Ova će funkcija biti potrebna od strane roditelja koji često pozivaju goste ili rješavaju poslovne probleme kod kuće, a ne žele da prisutni čuju kako plače dijete. Naravno, monitor beba u načinu omogućenih senzora mora biti vidljiv kako bi nadgledao signale. Vizualni senzori će biti korisni kada kuhate u kuhinji, usisavajući stan ili pranje, jer zvuk vode i glasni zvukovi mogu utopiti čak i bebin monitor. Neki modeli također imaju funkciju alarma vibracija, koja će biti korisna onima koji vole nositi roditeljsku jedinicu u džepni ogrtač.

Što treba uzeti u obzir prilikom korištenja dječjih monitora

Poput monitora za bebe, bežični monitori mogu pokupiti izvanjske zvukove s uređaja prilagođenih istoj frekvenciji. Možda čak i zvukovi iz obližnjeg stana, ako vaš bebin monitor nema zaštitu od smetnji. Digitalni modeli srednjeg i visokog raspona cijena nedostaju od tih nedostataka, pa ako je cijena monitora bebe preniska, onda imunitet buke vjerojatno nije dovoljan. Veliki raspon uređaja u normalnim uvjetima možda neće biti koristan, tako da nije potrebno kupiti monitor za bebe s maksimalnim rasponom. Naprotiv, što je manji raspon, to će biti teže "špijunirati" od susjednih stanova, gdje može biti i monitor za bebu.

Dječja jedinica ima žarulje koje se upali tijekom rada. Beba može probuditi malu svjetlost, pa je noću bolje blokirati uređaj. Stalno upaljen monitor bebe sprječava spavanje, ne samo dijete već i roditelje. U ove svrhe, baby monitori imaju funkciju kontrole glasnoće kako ne bi skočili iz svake šuškanje. Neprekidno rukovanje monitorom za bebe osigurava se pravovremeno punjenje baterije i uređaj ne uspije, nemojte ga ispustiti na pod. Kada dijete odraste, nemojte žuriti da sakrijete monitor za bebe među nepotrebne stvari ili dajte prijateljima. Postoji mnogo načina da ga upotrijebite, ako, naravno, mislite da su vaši drugi članovi kućanstva potrebni budan kontrolu!