Dijagnoza UPB-a u 7. tjednu trudnoće

Hrana

Imam 7 tjedana trudnoće, počelo je krvarenje.

Ultrazvučna dijagnoza UPB. Ginekolog je provjerio i rekao da je vrat zatvoren. Propisao sam ditsinon, ali-shpa injekcije 2 puta dnevno i duphaston pilule.

Može li dijete preživjeti? A kada će krvarenje završiti?

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Opasnost od prestanka trudnoće ovisi o uzroku prijetnje pobačaja, kao io prirodi krvarenja koja je jaka i zatvorena. Jedan od razloga za prijetnju prekida je hipertonija maternice http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/tonus-matki.html Od lijekova koji pomažu u održavanju trudnoće s UPB-om također je vrijedno spomenuti o metacinu i vitaminu E. Upitajte svog liječnika o prikladnosti njihove upotrebe i doza.

Potpuni odmor. Pitam se zašto vas nisu spasili! Kod kuće, u svakom slučaju, kuhati ćete, ili sjediti na računalu, onda trebate malo otići čistiti... Znam za sebe da kod kuće nema potpunog odmora. I sada samo lagate! U bolnici će vas hraniti, a medicinska sestra će obaviti čišćenje u odjelu, a nema tvrtke.
Apsolutno se slažem da će biti potrebno dodati hormone - bilo duphaston ili utrogestan http://puziko.online/planirovanie/pl-lekarstva/utrozhestan.html. Krvarenje što prije završi, to bolje, nitko ovdje neće reći vremena. Kada nema prijetnje, tj. Kada se hormoni vrate u normalu, krvarenje će prestati.
Pogledajte preporuke za sprječavanje pobačaja ovdje http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/nevynashivanie.html

Neke trudnice imaju krvarenje u ranoj fazi, ali to ne znači da će trudnoća nužno završiti. Glavna stvar za napraviti je poduzimanje mjera. Trebali biste biti poslani na spremanje, jer ćete u bolnici, pored lijekova i fizičkog odmora, dobiti IV. pod stalnim nadzorom liječnika. I umjesto duphaston, vaginalni supozitoriji su bolje poznati, učinak na njih je veći i manje stresa na želucu i jetri. Inzistirati na tome da ćete biti poslani da spasi, to je vaše pravo.

Naravno, može ustrajati. SAR - vrlo česta i s pravom ponašanja i liječenja nije tako opasna dijagnoza. Je li ton maternice prisutan? Sada je važno da leći i bolje leći na očuvanje i uzeti liječenje u bolnici. Bit će sigurnije liječiti liječnike u blizini, a to je za vas vrlo važno.

Metoda za predviđanje prijetnje prestanka trudnoće u 1. trimestru

Predmetni izum odnosi se na lijek, i to za porodništvu, te opisuje postupak za predviđanje prijetnju prekid trudnoće u 1 tromjesečju ispitivanjem biološke tekućine, gdje trudnica u 1 tromjesečju unaprijed određen indikatora lateralnu ponašanja fenotip i otkrivanje višesmjernu osjetilno i performansi fenotipa motora daljnje istraživanje razine melatonina u jutarnjim i večernjim urinima, a ako je razlika između razine melatonina 30% ili manje, predviđa se visoka riža opasnost od prestanka trudnoće u 1 tromjesečju. Metoda je neinvazivna, ima brzinu izvršenja pomoću standardnih test sustava. 3 pr.

Izum se odnosi na lijekove, tj. Na opstetrike, i mogu se koristiti za predviđanje prijetnje prestanka trudnoće (UPB), počevši od ranijih pojmova.

UPB trenutno ostaje jedan od najhitnijih i najsloženijih problema modernog porodništva unatoč brojnim studijama na ovom području (V.M. Sidelnikov, Z.S. Khodzhaeva, A.A.Agadzhanova i drugi.) Stvarni problemi pobačaja: klinički ciklus Predavanja - M.: Medicina, 2001. - 167 str.).

Trenutno, UPB je polietiološki kompleks u razvoju i provedbi kojih su uključeni najvažniji sustavi ženskog tijela. U genezi reproduktivnog gubitka u bilo kojoj fazi trudnoće, uvjerljivo je dokazana uloga perzistentne virusne infekcije urogenitalnih bakterija (V.M. Sidelnikova, 2001), endokrinog patologije (V.M. Sidelnikova, 1986). Imuni mehanizmi igraju važnu ulogu u početku prijevremenog prestanka trudnoće (E.K. Aylamazyan, O.V. Pavlov, S. A. Selek, 2004). Interakcija između endokrinih i imunoloških sustava u tijelu trudnica provodi se putem neurotransmitera (Z.N. Nikitin, 2004).

Međutim, unatoč brojnim naporima mnogih istraživačkih timova, razvoju skupe opreme, konačno rješenje problema pobačaja još je daleko: njegov se titar nije sklon opadati mnogo desetljeća. Stoga je potraga za novim patogenetskim mehanizmima za razvoj spontanog pobačaja od velikog praktičnog interesa, jer omogućit će razvoj novih dijagnostičkih kriterija i kao rezultat upravljanja pacijentima.

Sve gore navedeno određuje potrebu za razvojem prognostičkih kriterija za TSP, što će smanjiti postotak gubitka voća zbog pravovremenog stvaranja rizičnih skupina i skup tretmana i preventivnih mjera.

Do sada je značajna količina posla posvećena predviđanju i ranoj dijagnozi SST-a. Istodobno postoje dva glavna smjera razvijenih metoda: biokemijska, hormonska i imunološka, ​​s jedne strane i instrumentalna - s druge strane. U ovom slučaju metode ultrazvuka i dopplerometrije uglavnom pripadaju instrumentalnim metodama.

Od prve skupine metoda, postoji poznata metoda za predviđanje UBP-a u ranom stadiju određivanjem koncentracije inhibitorskog faktora migracije leukocita u perifernoj krvi prije i poslije jedne imunizacije s donorima leukocita (RF patent, br. 2014598, 1994).

Nedostaci metode su tehnička složenost provedbe, kao i nemogućnost dinamičkog praćenja stanja trudnoće pomoću ove metode.

Postoji metoda za ranu dijagnozu pobačaja određivanjem periferne krvi relativni sadržaj neutrofila, koji imaju strukture na svojoj površini koji reagiraju s trofoblastičnim X-glikoproteinom (RF patent br. 2077729, 1997). Nedostaci metode su njegova složenost i nespecifičnost.

Postoji metoda pretkliničkog predviđanja pobačaja određivanjem sadržaja fibrin-monomernih kompleksa u krvnoj plazmi. Njihova veličina, prestanak trudnoće predviđa se u I, II ili III trimestrima (RF Patent br. 2123698, 1998). Nedostatak metode je njegova nespecifičnost.

Poznata metoda za predviđanje prijetnje pobačaja za određivanje koncentracije estriola, placentnog laktogena i interleukina (IL) -6 u serumu (RF patent 2285926, 2006).

Poznata metoda za predviđanje prijetnje pobačaja određivanjem sadržaja perifernih T-limfocita prije i poslije inkubacije s AMGF (RF patentni broj 2077727, 1997).

Nedostatak ovih metoda je njihova složenost.

Poznata metoda za predviđanje pobačaja ultrazvukom zdjeličnih organa i određivanje serumskog progesterona, korionskog gonadotropina i razine alfa-2-mikroglobulina u krvnom serumu (RF Patent br. 2004135161, 2006). Nedostatak ove metode je njegova nespecifičnost.

Poznata metoda za predviđanje pobačaj određivanjem sadržaja citokina u perifernoj krvi i cervikalne mukoze u žena s pobačaja infektivnog geneze razine IFN-gama i IL-8 u perifernoj krvi i cerviksa, povećanje koji služi kao marker problema u ranim stadijima trudnoće ( T.N. Sumedi, L.V.Gankovskaja, E.N. Dolgina i drugi Sadržaj citokina u perifernoj krvi i sluzi cervikalnog kanala kod žena s pobačajem zaraznog podrijetla trudnoće / / Russian Journal of Immunology, 2005 - V. 9. - N2 - str. 93-102). Nedostatak ove metode je nemogućnost dijagnoze UPB-a u drugom tromjesečju.

Postoji metoda određivanja u serumu trudnica s spolno prenosivim i oportunističkim infekcijama IL-12 i IL-10 (O.V. Shitova, E.Yu.Hagina, N.A. Osna i drugi. Razina IL-10 i IL -12 u trudnica s spolno prenosivim i uvjetno patogenim infekcijama // Medical Immunology, 1999 - volumen 1. - N2 - p.94). Povećanje razine IL-12 smatraju autori kao faktor rizika za trudnoću.

Međutim, ovaj rad ne ukazuje na specifične vrijednosti za predviđanje pobačaja. Drugi nedostatak ove metode je da poboljšanje točnosti predviđanja istražuju se dva markera: IL-10 i IL-12, što komplicira studiju.

Metoda za predviđanje pobačaja s urogenitalnih infekcija (patent RF №2341799, 20.12.2008) određujući u biološkom razina tekućine za IL-12, naznačena time, da cerviksa određivanje razine IL-12, kao i njegove vrijednosti 102,0 pg / ml i iznad, predvidjeti visoki rizik od pobačaja u I i II tromjesečju.

Metoda za predviđanje prijeteći porod (RF patentu №2344424, 20.01.2009) u žena s ugroženim pobačaja prvim uvidom uvjetima periferne venske krvi, naznačen time, da se na 6-12 tjedna gestacije određivanje omjera relativnog sadržaja CD25 +-II-2 + limfocita i ako je omjer jednak ili veći od 1,0, predviđa se razvoj prijetnji prijevremenog porođaja.

Nedostatak ovih metoda je njihova složenost.

Postupak predviđanja pobačaj u prvom tromjesečju (RF patentu №2341800, 2008/12/20) ispitivanjem seruma krvi, pri čemu se u serumu određena je pomoću ELISA sadržaju tvari P (SP) i faktor tumorske nekroze (FNO), vrijednosti koje su supstituirani u formuli i izračunati prognostički faktor K:

gdje je SP razina tvari P u apsolutnim vrijednostima;

FNO - razina čimbenika nekroze tumora, u apsolutnom smislu. Ako je vrijednost prognostičkog čimbenika K veća od 0,48, tada se u ovoj trudnoj ženi predviđa UPB. Nedostatak ove metode uključuje invazivnu prirodu studije, njegovu složenost i visoku cijenu dijagnostičkih testova.

Ova metoda usvojila nas je kao prototip.

Nedostaci prototipa su eliminirani u zahtjevu.

Iz gore navedenog, očito je da su glavni nedostaci metoda za predviđanje pobačaja danas nespecifičnost i složenost.

Cilj izuma je razvoj specifične metode za predviđanje prijetnje prestanka trudnoće u 1. trimestru za imenovanje pravodobnih terapijskih mjera.

Zadatak je riješen činjenicom da trudnice u prvom tromjesečju ispituju lateralni ponašajni fenotip i, kada otkrivaju različite osjetilne i motorne parametre fenotipa, dodatno istražuju razinu melatonina u jutarnjim i večernjim urinima, a ako je razlika između melatonina manja od 30%, predvidjeti visoki rizik UPB trudnoće u 1 trimestru.

Dokazali smo da ova metoda ima visoku točnost, osjetljivost i specifičnost i omogućuje nam predvidjeti rizik pobačaja za raniju preventivnu i kurativnu mjeru u ranijim razdobljima.

Nismo pronašli u dostupnoj literaturi korištenje razlike u razini melatonina u večernjim i jutarnjim urinima kao marker za screening za pretkliničko predviđanje TSP.

Temeljni svojstvo „majka-placentalna-fetusa” sustav funkcionalan mehanizmi lateralizacije Centralni periferne integracije, smjer koji je određen zamjenom utero-placentnog kompleksa u odnosu na sagitalnoj ravnini, te se pod utjecajem cjelokupnosti okoliša funkcionalnih sustava (A.B.Poroshenko, 1985, In I. Orlov, A. B. Poroshenko, 1988., T. L. Botasheva, 2007). Ove manifestacije ovih asimetrija pokazatelji su ponašanja lateralnog fenotipa (PSL) (A. Poroshenko, 1985). S druge strane, PSL dostupan korelaciji hemisferne asimetrije (N.N.Bragina, T.A.Dobrohotova, 1988), koji je, u velikoj mjeri, moduliraju aktivnost subkortikalnih struktura mozga i utjecati na razinu izlučivanja hormona epifize-hipotalamus-hipofiza razini. Annette modificirani test može otkriti karakter i motornih osjetilno asimetrije, različite značajke koje značajno korelira s raznim fiziološkim i patološkim uvjetima ženskog reproduktivnog sustava (A.B.Poroshenko, 1984, A.V.Chernositov, 1996, V.I.Orlov, T. L.Botasheva, 1999). Literatura podaci ukazuju na postojanje značajne povezanosti između pokazatelja PGS, posteljice najširu i prirodi trudnoće: interakcija odgovor je pronađen (desno, lijevo-sided kontrakcije) sa asimetrija ruka mali prst noktiju kreveta (privatna komunikacija kriterij: X = 7,93137; df = 2; p = 0,01833; uređaj kriterij veza: X = 7,82332 p = 0,02006), što znači da lateralizaciju kontraktilna aktivnost korelira upravo morfoloških značajka nejednakosti rukom (T.L.Botasheva, 1992; R. A. Amayeva, 2010).

Na primjer, inverzija motorna asimetrija donjih ekstremiteta znatno povećava vjerojatnost bočnih oštećenja jajnika (V.V.Logachev, 1991), i ostavi znak fenotipa „širinu nokta mali prsti ruke” u trudnica sa znakovima desničarskog fenotipa je u pratnji povećanje vjerojatnosti prijeti prerani porođaj (T.L. Botasheva, R.A.Gamaeva, 2010).

Pokazatelji PSF-a su markeri desno orijentiranih lijevog orijentiranog i kombiniranog programa funkcionalnog "ponašanja" na različitim razinama središnje regulacije i omogućuju u procesu testiranja odabir trudnica s mješovitim fenotipom. U ovoj skupini, prema literaturi, najčešće se realizira fenomen "središnje konkurencije", uz prijetnju pobačaju (N.A.Agadzhanyan, V.I. Orlov, T.L. Botasheva, 1999).

Prilikom proučavanja karakteristika tijeka trudnoće u rizičnoj skupini, pronašli smo pouzdani odnos između vjerojatnosti prijetećeg stanja trudnoće, pokazatelja PSYP i indikatora metabolizma melatonina. Pojava prijeteće države trudnoće najčešće je zabilježena kod žena s protusmjeravanjem senzorskih-motornih vizualnih i auditivnih znakova. U istoj kategoriji žena zabilježena je promjena amplitude dnevnog biorhythm of melatonin secretion: smanjen razlika između razine melatonina u jutarnjim i večernjim urinima. Prema rezultatima našeg istraživanja, senzomotorne asimetrije, osobito pokazatelji fenotipova "vodećeg oka" i "vodećeg uha", kao i motornih asimetrija donjih ekstremiteta (AB Poroshenko, 1992; T.L.Botasheva, 1989, 2011; R.A.Gamaeva, 2010).

U studiji grupe znakova osjetilno-motoričkih bočno ponašanja fenotip ( „majstor oka” i „vodeći uho”) trudna traži da odgovorite na sljedeća pitanja i pokazati „što uho čujete telefon?”, „Kako što uho stavite ljusku?”, „Kako oko koje ciljate? "i" koje oko vas gleda u ključanicu? ". U nazočnosti jednog od prave znakove „master oka” i lijevom atribut „vodeći uho” test (ili obratno) trudna povučen na rizik i provoditi u sljedeću fazu istraživanja - određivanje razine melatonina u večernjim satima i jutarnjeg urina. Utjecaj motornih asimetrija donjih ekstremiteta ("glavni noga" i "jog noge" testova) također je statistički značajna, pa se takvi testovi također koriste kao provjerivači u formiranju UPB rizika.

Jedan od najčešće proučavanih biogenih amina DNIES / difuzni neuroimuni-endokrini sustav / koji značajno utječe na prirodu trudnoće je melatonin. U placenti vrijeme normalnog razvoja je proizveden i pohranjena u strukturnih elemenata korionskog villous: syncytiotrophoblast, sintsitiokapillyarnyh membrana sincitijalnu čvorova, pojedinačne stanice i strome vaskularnog endotela (RH Li et al, 1991; A. Malassine, L.Cronier, 2002; EA. Lapina, 2004).

Razina melatonina u urinu (posebno ujutro frakcija), u skladu s literaturom, autentično odražava intenzitet epifize aktivnosti i sastavni je pokazatelj antigonadotropnym aktivnost „epifize-hipotalamus-hipofiza” sustav u svim fazama ženskog reproduktivnog života i izvan nje (V.N.Anisimov A.A.Vinogradova, 2008). Određivanje razine melatonina omogućuje procjenjivanje adekvatnosti središnje veze u regulaciji reproduktivnih procesa, posebno uterinske aktivnosti.

Trudnoća i porođaj prate vrlo duboke promjene u endokrinom profilu ženskog tijela, uključujući funkcioniranje pinealne žlijezde. Tijekom fiziološke trudnoće, primijećeno je povećanje izlučivanja melatonina u mokraći, koja se smanjuje prije porođaja. Što se tiče izlučivanja melatonina u SAR-u u literaturi, postoje vrlo kontradiktorni podaci. Utvrđeno je da se melatonin formira u stanicama epifize i potom se izlučuje u krv. Izlučivanje melatonina javlja uglavnom u mraku, noću, iu svjetlu, ujutro i poslijepodnevnim satima, proizvodnja hormona je oštro potisnuta.

Epifiza zdrave odrasle osobe tijekom noći oslobađa oko 30 μg melatonina u krv; u stalnoj mraku, održava se dnevni ritam oslobađanja, koji se podupire periodičnom SCN aktivnošću. Stoga se njezina maksimalna razina u epifizi i krvi ljudi i životinja prati noću, a najmanje - ujutro i poslijepodne.

Kao dio dnevnih ritmova trudnica registrirana dva pika melatonina (večernje i jutarnje): u noći 70% dnevne proizvodnje melatonina (N.A.Agadzhanyan et al, 2007; A.M.Ichmelyan, 2009.). Za svaku osobu, melatoninska krivulja je stabilna i ima razlike među različitim ljudima.

Promjene u nastanku melatonina tijekom života podudaraju se s fazama razvoja organizma, povezane su s njima i imaju izravan utjecaj na fiziološke procese. Embriji i novorođenčad sisavaca ne formiraju sam melatonin, koriste majčinu, ulaze kroz posteljicu, a zatim majčino mlijeko. Izlučivanje hormona počinje u trećem mjesecu razvoja djeteta, a njegova koncentracija doseže maksimum u prvim godinama života (najkasnije 5 godina). Također je poznato da se ekspresija melatonina u posteljici povećava kroničnom placentnom insuficijencijom, a značajno povećanje ekspresijskog područja opaženo je s subkompensiranom placentnom insuficijencijom i prisustvom IUGR u djeteta. U prisutnosti sindrom kroničnog placentni insuficijencije i odgođeno intrauterinog usporavanja rasta, smanjena (Y.Okatani et al, 1998..; K.Watanabe i suradnici, 2004 ;. D.X. Xu i sur, 2007) u krvi trudne melatonina sadržaja. Brojne studije su posvećena opasno stanje koje nastaje iz trudnoću u pozadini kronični placente insuficijencije (N.K.Askarova et al, 1997 ;. V.N.Chernyshev et al, 1998 ;. N.P.Shabalov et al, 1999;. A. B. Palchik, 2000). Utvrđeno je da je u kroničnoj intrauterinog hipoksije i nagluhe formiranje cikličkog organizacije sna koji određuje karakteristike mehanizma formiranja regulaciju rada srca, disanje i druge funkcije u tijelu djeteta tijekom ranog postnatalnog prilagodbe, te u velikoj mjeri utječe na kasniji razvoj djeteta (I.I.Evsyukova, 1985, 2004., OT Ševčenko, 1986., M.N. Kosov, 1999).

Najvećeg interesa su podaci o postojanju bliskih odnosa između rodnica i državne razine melatonina u roku, što je omogućilo autori uspostaviti potenciranje svojstva melatonina u pokretanju rada, uključujući i preranog (A.M.Ichmelyan, 2009). Utvrđeno je da je evoluirao prije iznos isporuka melatonina opada naglo, što potiče oslobađanje proizvoda Neuroendokrini jezgre hipotalamusa, posebno oksitocin, koji je jedan od vodećih faktora za pokretanje i aktivnosti maternice, čime se određuje plodoizgnanie. Izlučivanje melatonina u mokraći žena s prijetnjama pobačaja ili prijeti pretječom snažno se smanjuje tijekom trudnoće u usporedbi sa zdravih trudnica (V.I. Gryshchenko, 1979). U tom smislu, studija melatonina u složenim trudnoćama iznimno je važna za određivanje novih pristupa preventivu i patogenetskoj terapiji u obdukcijskoj praksi.

Naše studije omogućuju nam da uspostave vrlo važne kvantitativne vrijednosti razine melatonina u večernjim i jutarnjim urinama, koje su u kombinaciji s prepoznavanjem različitih smjerova lokalizacije koriona i PSL-a ključne za odabir trudnih žena u opasnosti.

Metoda je sljedeća:

U trudnica u prvom tromjesečju, PSL se utvrđuje testovima: asimetrija senzorirajućih znakova motora, uspoređujući širinu noktiju malog prsta vodeće noge. Za određivanje početne PSL pomoću modificiranog testa Annette, čime bi se utvrdilo senzorimotorni asimetriju, je marker vještina u ponašanju vezanih uz jednostavne emotivno podsjeća na pokrete, konsolidacija koja se javlja već u ranom ontogeneze (M. Kinsbourn, 1978). Sudeći prema literaturi, imaju značajan odnos s funkcionalnim stanjem ženskog reproduktivnog sustava (A. Poroshenko, 1985). Istraživačima se nudi sljedeća pitanja:

- Ispitajte "prstima za međusobno povezivanje";

- Ispitajte "prelazak ruke na prsa";

- Ispitivanje za određivanje vodeće noge;

- Test za određivanje nogu;

- Test stopala na noge;

- Ispitajte telefonom da prepozna uho;

- Ispitajte sudoper za određivanje olovnog uha;

- Ključna provjera za određivanje vodećeg oka;

- Test s ciljem utvrđivanja vodećeg oka.

Otkrivanje nepodudarnosti između strana senzomotora, vizualnih i auditivnih znakova / senzomotornih asimetrija / fiksiranih pri provođenju testova na "vodećem oku" i "vodećem uhu". Da biste to učinili, ženama se traži da odgovorite na sljedeća pitanja i pokažite: "Kojim uho slušate telefonske slušalice?", "Kojim uho primjenjujete školjku?", "Kojim očima ciljate?" I "s kojim okom gledate u ključanicu?". U nazočnosti jednog od pravih znakova za "vodeće oči" i lijevog znaka testa "vodećeg uha" (ili obrnuto) zaključuju da su senzomotorni vizualni i auditivni znakovi kontraindicirani.

Morfološka nejednakost ruku određuje se mjerenjem širine noktiju malih prstiju s ravnalom. Znak testa se smatra desno ili lijevo na strani prevalencije širine noktiju. Jednakost indikatora omogućuje razmotriti simbil ambilateralni.

Metode određivanja asimetrije nogu dizajnirane su da otkriju njihovu nejednakost:

1. Odrediti glavnu nogu: žena mora gurati objekt koji leži na podu / kuglici /. Ta noga, koju manipulira, vodi;

2. Odrediti jogging nogu: žena mora prijeći imaginarnu barijeru / jamu, traku, objekt /. Ta noga, koja žena gura kada prevladava prepreku, vodeća je.

Trudnice koje imaju višesmjerne parametre senzornog motora i motoričkih fenotipa propisane su dodatnom studijom razine melatonina u jutarnjim i večernjim urinama.

Za procjenu izlučivanje melatonina u urina trudne žene, te u 8.00 18.00 u epindorfy uzima se s 3 ml urina i enzimskim imunoispitivanjem (ELISA), čvrsto BUHLMANN (Njemačka), prizemlje odredila metabolit 6-sulphatoxymelatonin. U tu svrhu razrijeđeni su standardi, kontrole i uzorci 1:51. Zatim se 10 ul standarda, kontrola i uzoraka pacijenata pipetira u epruvete, doda se 500 ul pufera i pomiješa se s miješalicom.

Reagensi se dovedu do sobne temperature prije analize. Neiskorišteni reagensi se čuvaju na temperaturi od 2 do 8 ° C (Standardi, kontrole i uzorci preporučuju se testiranje u tri analitičke replikacije).

Izolirajte 50 μl razrijeđenih standarda, kontrola i uzoraka u odgovarajuće jažice i dodajte 50 μl razrijeđenog enzimskog konjugata (Priprava reagensa, # 2) i 50 μl antiseruma. Pokrijte ploču ljepljivim filmom i inkubirajte 120 minuta na sobnoj temperaturi uz mućkanje (500 1 / min). Četiri puta operite jažice s 250 ul pufera za ispiranje (Priprema reagensa, # 1, preporučuje se uporaba uređaja za pranje). Pažljivo uklonite pufer za pranje. Preokrenite ploču i dodirnite preostale kapljice vlage na apsorpcijski papir i iskopajte 200 μL Substrate-Solution (Reagent Preparation, # 3) u svaku jažicu. Inkubirati na sobnoj temperaturi u tresilici 30 minuta. Zaustavite reakciju dodavanjem 100 ul Stop otopine u svaku jažicu, pa lagano protresite ploču da se miješa sadržaj. Pročitajte optičku gustoću na 450 nm tijekom 60 minuta nakon zaustavljanja reakcije. Analiza rezultata provedena je automatski pomoću računalnog programa - Viktor-Wallak Finska.

Ako se otkrije razlika u razini melatonina u večernjim i jutarnjim urinima od 30% i ispod, predviđa se SID, što dopušta odgojno-ginekologu pravodobno propisivanje adekvatne terapije.

Trudna E-va, 29 godina. Povijest 1 normalan rad. Na sljedećoj recepciji u ženskom savjetovanju nema pritužbi. Dijagnoza: trudnoća 6-7 tjedana.

Ultrasonografija: u uterusu nalazi se jedno oplođeno jaje na lijevoj strani, što odgovara 6-7 tjedana trudnoće. Dodaci bez značajki. Znakovi UPB br.

Kod vaginalnog pregleda: vrat cerviksa je odbačen posteriorno, vaginalni dio cerviksa je dugačak 2,5-3 cm, gusta, a vanjska ždrijelo je zatvorena. Maternica se povećava prema trudnoći, izvan tonusa. Dodaci na obje strane bez mogućnosti.

Stoga, klinički simptomi prijetećeg spontanog pobačaja nisu identificirani. Definirana bočni ponašanja fenotip - otkrio senzomotoričku Omni usmjerenu pokazatelji fenotip (utakmice znak test „vodeću uho” i pravi znak „vodećeg oka” test), desni-test, što karakterizira morfološke disparitet ruke (prevlast širine nokta na malom prstu desne ruke). Vodeća noga je pravo.

Kako bi se odabrale daljnje taktike upravljanja trudnicama, provedena je studija razine melatonina: ujutro urina - 29,00 ng / ml, navečer - 23,20 ng / ml. Dakle, razlika u razini melatonina iznosi 20%, što omogućava dodjeljivanje trudnice grupi rizika za SIL. Uzimajući u obzir odsutnost opterećene opstetrije i ginekološke povijesti, dobro zdravlje, trudnica je odbila od očuvanja terapije. Tjedan dana kasnije, pacijent ulazi u ginekološki odjel s pritužbama na bolove u donjem dijelu trbuha, uočavanje. Dijagnoza: Trudnoća 7-8 tjedana. Prijetnja samoabort. Ultrazvuk: gestacijski 7 tjedana. 4 dana gestacijski jaje - 31 mm odgovara 8 tjedana. 1 dan., KTR-13 mm-7 tjedana. 4 dana, ritam srca.

Chorion na lijevom zidu maternice. U donjem polu jajne stanice, vizualizirano je odsječeno odjekno negativno tvorenje od 12 x 3 mm - mjesto za odvajanje. Zaključak: Trudnoća 7-8 tjedana. Ultrazvuk: znakovi ugroženog pobačaja. U zrcalima: cerviks se ne mijenja. Vaginalni pregled maternice nije proveden zbog pojava ugroženog pobačaja. Pacijent je prošao kroz preventivnu terapiju u bolnici, s ciljem produljenja trudnoće. Trudnoća je spremljena.

Pervoprimennaya I-va, 27 godina, imala je još jedan prijem u antenatalnoj klinici. Nema pritužbi. Dijagnoza: Trudnoća 9 tjedana. Ultrazvuk: trudnoća 10 tjedana. Voće voće 46 mm - 10 tjedana, KTR-31 mm - 10 tjedana. 3 dana Ritam srca. Chorion na desnoj strani, debljine 11 mm. Zaključak: Trudnoća 10 tjedana. Kod vaginalnog pregleda: vrat cerviksa je odbačen posteriorno, vaginalni dio cerviksa je dugačak 2,5-3 cm, gusta, a vanjska ždrijelo je zatvorena. Maternica se povećava prema trudnoći, izvan tonusa. Dodaci na obje strane bez mogućnosti.

Definirana bočni ponašanja fenotip - jednosmjerna na vodećim osjetilno-motoričkih značajki (desni znak test „vodeća oko” i pravo znak „vodećih uho”), kao i motorna simptomi ispitivanja, relevantni verzija pravom fenotipa (desno vodeći nogu i lijevu nogu jogging). Pravi znak testa, koji karakterizira morfološku neravnopravnost ruku (prevlast širine noktiju malog prsta desne ruke).

Kako bi se odabrale daljnje taktike upravljanja trudnicama, provedena je studija na razini melatonina: ujutro urina - 65,20 ng / ml, navečer - 44,34 ng / ml. Dakle, razlika u razini melatonina je 32%, što omogućuje da pacijentu pripada skupini zdravih trudnica koje ne zahtijevaju terapiju lijekom. Ova trudnoća imala je fiziološki način.

Trudna G-va, 22 godina. Drugo trudnoće, povijest samopregtanja u razdoblju od 10 tjedana. Registrirano u konzultacijama sa ženama sastoji se od 6 tjedana. Na vanjskom pregledu maternica se povećava do 8 tjedana trudnoće, cerviks se omekšava duž oboda, endocervicitis. Kada je PCR dijagnostika otkrila herpes virus, Chlamidia trachomatis. Trudnica se ispituje ovim postupkom. Lokalizacija koriona je desno. Omni simptomi usmjereni senzomotoričke PSL (desno Test znak „vodeći uho” i ostavi znak „vodećeg oka” test), a inverzija motorna asimetrija donjih ekstremiteta (desni kotačić za noge i ostavili vodeći nogu), i ostavila znak test „širinu nokta malo prstima od ruke.”

Kako bi se odabrale daljnje taktike upravljanja trudnicama, provedena je studija na razini melatonina: ujutro urina - 56.80 ng / ml, navečer - 39.76 ng / ml. Dakle, razlika u razini melatonina je 30%, što omogućuje da se trudnoj ženi dodijeli grupi rizika za SIL. Unatoč kontinuiranoj konzervaciji i antibakterijskoj terapiji, nagrizanje boli u donjem dijelu abdomena se pojačalo, prošlo je u grčenje. U razdoblju od 15 tjedana došlo je do pobačaja, što je potvrdilo predviđanje.

Pouzdanost metode potvrđena je kliničkim i laboratorijskim ispitivanjima. Ovom metodom ispitano je 50 žena u prvom tromjesečju trudnoće.

U 30 od njih (skupina 1) razlika u razini melatonina u jutarnjim i večernjim urinima bila je 30% niža, ukazujući na rizik od pobačaja i potvrđena je u daljnjem kliničkom i laboratorijskom promatranju. U 20 trudnica (skupina 2) taj pokazatelj bio je veći od 30%, što je pokazalo da je povoljan trudnoća. U prvoj skupini, postotak prijetnje prekida bio je 90%, u usporedbi s 15% u drugoj skupini.

Rezultati statističke analize u okruženju aplikacijskog paketa 6 Statistika dopušteno da se razvije prediktivnog pravilo formiranja grupa na rizik kod trudnica kod prijete prekidom logističkom regresijom (Rebrov SL „Statistička analiza medicinskih podataka”, Moskva, Media sfere, 2003). Ovo pravilo daje visoku točnost, osjetljivost i specifičnost metode.

Prednost predložene metode je da u trudnica, na temelju vrlo osjetljivih modernih laboratorijskih markera, predviđa SAR, s ciljem rane propisivanja adekvatne terapije. U kliničkoj praksi to će smanjiti rizik od poremećaja nastalih uslijed pravovremene identifikacije trudnih žena u opasnosti i početka odgovarajućih terapijskih mjera.

Ova metoda je neinvazivna, ima brzinu izvedbe pomoću standardnih testnih sustava, što omogućuje široku primjenu u praktičnoj zdravstvenoj zaštiti.

Metoda za predviđanje prijeti pobačaj 1 tromjesečju ispitivanjem biološke tekućine, naznačena time, da se u trudnica u 1 tromjesečja unaprijed određena parametrima bočno ponašanja fenotip i otkrivanje multi-directional senzomotornom i performansi motora fenotipa dodatno istražiti razinu melatonina u jutarnjim i večernjim satima urina, a ako razlika između razine melatonina od 30% ili manje, predviđa visoki rizik prijetećeg pobačaja u prvom tromjesečju.

Koja je prijetnja pobačaju?

Kako se UPB očituje?

Glavni znakovi: krvavi iscjedak iz usne šupljine i povlačenje bolova u donjem dijelu trbuha, zračenje na donji dio leđa. Ako se simptomi pogoršaju - ovo je vrlo loš znak, odmah se obratite svom liječniku.

Kakvo se ispitivanje postavlja u ovom slučaju?

Na recepciji, opstetričar-ginekolog provodi anketu i ispituje trudnicu. Možda će vam također trebati sljedeće dodatne studije: ultrazvuk zdjeličnih organa kako bi se razumio uzrok prijetnje (povećani ton maternice, hematom), davanje krvi za hormon hCG i progesteron, koji podržavaju normalni tijek trudnoće.

Možete postaviti sva vaša pitanja i dogovoriti sastanak putem telefona
8 800 250 24 24

moje trudnoće

Dobro došli! Recite kako je izrečena prijetnja pobačaju moguće samo tijekom inspekcije. Najčešći uzrok pobačaja do 12 tjedana su genetske abnormalnosti, tj. postoji prirodna selekcija i za očuvanje trudnoće u ovom slučaju je malo vjerojatno. Uz malu VT, produkcija progesterona se smanjuje, duphaston je analóg progesterona, njegov prijem pridonosi očuvanju trudnoće u ovom slučaju. Vjeruje se da ultrazvuk skeniranja ili osjetljiv pregled na stolici ne dovodi do prijetnje prekidima.

Uzmi svoje lijekove kao što je imenovan ako raspodjela ne prođe bili zgrušane, bilo prigovaralo bol u trbuhu - pozvati hitnu pomoć ili self-vožnje do bolnice. Vaš liječnik će vam pomoći u bilo kojem trenutku.

Dobro došli! Korištenje tih lijekova može imati embriotoksični učinak, ali to se ne događa u 100% slučajeva. Promatrajte, izvršite pravovremeni ultrazvuk, prođite biokemijski pregled. Pročitajte članak o našoj web stranici http://www.pregnancycalendar.ru/biblioteka/vse_o_beremennosti/diagnostika_porokov/

Bol može biti znak prijetećeg pobačaja, ali takva se dijagnoza može napraviti tek nakon pregleda.

Otiđite liječniku i recite o tome. Presavijanje maternice može uzrokovati pobačaj ber-ti.

Da, možeš biti u redu. Uzmite sve što ste propisali, umjesto noshpy bolje od svijeća s papaverinom 2 puta dnevno u rektumu. Ako se bol ne zaustavi ili će doći do krvavog pražnjenja, nemojte posjetiti liječnika.

Tijekom trudnoće razine hemoglobina trebaju biti iznad 110 g / l. Sada ne morate uzimati dodatke za željezo. Meso, riba, jaja, svježi sir trebao bi biti na vašem izborniku svaki dan, morate jesti jetru, morsku kelju, razne voće.

Dobro došli! Ureaplazma je uvjetno patogenim mikroorganizmom i nalazi se prema različitim podacima u 40-60% zdravih ljudi. Liječenje potrebno u 2 slučaja: ako je on veći od 10 ureaplasmas ^ 3 (u skladu s kvantitativnim PCR), ili u prisustvu simptoma bolesti (svrbež, iscjedak, znakovi upale).

Suvremeni lijekovi za liječenje ureaplasmoze (ako je potrebno) mogu se koristiti tijekom trudnoće i nemaju negativan učinak na fetus.

Potrebno je utvrditi uzrok gubitka tjelesne težine, što se može dogoditi iz raznih razloga: neishranjenost, toksično djelovanje trudnica, itd. Dijagnoza se može provesti nakon odgovarajućeg pregleda i pregleda.

Dobro došli! Trebali biste pregledati oculista i dati mišljenje o načinu isporuke (mogući je carski rez ili neovisna dostava). Ultrazvuk prije porođaja vrši se uglavnom za određivanje približne mase fetusa. Prema SAD nije uvijek moguće utvrditi kabel uplitanje - može utvrditi prisutnost pupkovine petlje u vratu, a onda su omotati oko vrata ili jednostavno ležati pored - ne. Umetanje se može dogoditi tijekom porođaja. Općenito, ne biste trebali brinuti o tome, gotovo svaka peta osoba rođena je s zapetljanjem. Teškoće tijekom ranijih rađanja bile su upravo zbog toga što je dijete prolazilo kroz trganje prema naprijed.

Drugi rođaci su obično brži i lakši od prvog.

Postavite svoje pitanje

Samo registrirani korisnici mogu postavljati pitanja. Možete se prijaviti ovdje.

Prijetnja pobačaja - bol u trbuhu i kolika u vagini. Postoji li prilika da spasi dijete?

Dashulka74, piše 12. ožujka 2013, 14:14

Spol: Muški
Obavezno: ginekolog

Pozdrav stavim UPB (prijeti pobačaj) kao bol u trbuhu i daje kolike u vaginu, poslan na Uzi, gdje je rekao da je na prednjem dijelu, stražnji zid maternice uch za podtonove, cerviks 28mm, otežano fetalnom položaju, jedan plod je definirano u nestabilna previa, recite mi što je rizik da trudnoću ne mogu spasiti?

Što je upb tijekom trudnoće

kontrola borbene obuke

Rječnik: Rječnik kratice i kratice vojske i posebne usluge. Comp. A. A. Šchelocov. - Moskva: AST Publishing House LLC, Geleos Izdavačka kuća CJSC, 2003. - 318 str.

Rječnik: S. Fadeev. Rječnik kratica modernog ruskog jezika. - S.-Pb.: Veleučilište, 1997. - 527 str.

Rječnik: S. Fadeev. Rječnik kratica modernog ruskog jezika. - S.-Pb.: Veleučilište, 1997. - 527 str.

univerzalni matični brod
univerzalna plutajuća baza

Rječnik: Rječnik kratice i kratice vojske i posebne usluge. Comp. A. A. Šchelocov. - Moskva: AST Publishing House LLC, Geleos Izdavačka kuća CJSC, 2003. - 318 str.

 1. Uralprombank
 2. UPB

Ural Industrial Bank

banka., Chelyabinsk, organizacija

banka, Jekaterinburg, organizacija

banka, organizacija, Ukrajina

prijetio pobačajem

melasa jedan odstranjen nakon što je izgorio bard

Ukrajinska profesionalna banka

Ukr.: UPB, ukrajinska banka Ukrajine

Kijev, organizacija, ukrajinski, Ukrajina, fin.

Rječnik kratica i kratica. Akademik. 2015.

Pogledajte "UPB" u drugim rječnicima:

UPB- - mobilna bušilica u označavanju Primjer korištenja UPB 40... Rječnik kratica i skraćenica

UPB - univerzalni matični brod Battle Training Administration intenziviranje jedinica

razina sigurnosti integriteta; UPB - 3.1.28 razina sigurnosti integriteta; SIL: Opća sigurnosna mjera koja određuje potrebni stupanj pouzdanosti da će objekt izvršavati određene sigurnosne funkcije. Napomene 1 UPB uključuje: vrijednost (raspon vrijednosti)...... Rječnik - referentna knjiga pojmova regulatorne i tehničke dokumentacije

granični zahtjevi za SIL (za podsustav): ПТУББ - 3224 Izvor... Rječnik - referentna knjiga o uvjetima regulatornog i tehničke dokumentacije

MiG-15bis - u Središnjem muzeju zrakoplovstva. Upišite... Wikipedia

Križevi - selo križi zemlju Rusiju Rusiju... Wikipedia

GOST R 54504-2011: Funkcionalna sigurnost. Politika, sigurnosni program. Dokaz o sigurnosti željezničkih prijevoza - Terminologija GOST R 54504 2011: Funkcionalna sigurnost. Politika, sigurnosni program. Dokaz o sigurnosti željezničkih prijevoza Izvorni dokument: 3.1.5 dokaz o sigurnosti; DB:...... Rječnik pojmova regulatorne i tehničke dokumentacije

MiG-15 - MiG 15... Wikipedija

MIG-15 - Odredište: borac Prvi let: 30. prosinca 1947. Usvojen za uporabu... Wikipedia

Mig-15 - Odredište: borac Prvi let: 30. prosinca 1947. Usvojen za uporabu... Wikipedia

Komplikacije trudnoće

Komplikacije trudnoće su patološki uvjeti u porodničkoj praksi koji su se pojavili u vezi s gestacijom i koji krše njezin prirodni tijek. U početnim fazama ne mogu biti popraćeni kliničkim simptomima koji se ogleda u sljedećem bol u donjem dijelu trbuha, vaginalni iscjedak, kršenje fetalnih pokreta, glavobolja, edem. Za dijagnozu pomoću ultrazvuka maternice i fetusa MRI pelviometriyu, laboratorijska ispitivanja, prenatalna invazivne metode, HIC, i drugim tehnikama. Ovisno o stanju žene i nerođenog djeteta, liječenje može biti usmjereno na očuvanje ili pobačaj trudnoće.

Komplikacije trudnoće

Prema stručnjacima iz područja opstetrije i ginekologije, samo oko 30-50% trudnoće nastavlja se fiziološki, a ovaj se postotak stalno smanjuje. Najčešće komplikacije gestacijskog razdoblja, ne računajući ranu toksikozu, su pobačaji koji završavaju do 15-20% trudnoća i prijevremeni porod (6-10%). Istodobno, 30-80% duboko preuranjenih beba pate od onesposobljavanja bolesti. Oko 8% trudnica ima nedostatak vode, 3-8% - preeklampsija i eklampsia, 2-14% - gestacijski dijabetes. Svaka pedesetija trudnoća je ektopična, a svaka dva stotina placenta previa. Druge vrste komplikacija kod trudnica manje su uobičajene.

Uzroci komplikacija trudnoće

Komplikirano gestacijsko razdoblje može potaknuti mnogi čimbenici kod majke ili fetusa. Najčešći uzroci komplikacija trudnoće su:

 • Extragenitalna somatska patologija. Kardiovaskularne bolesti (hipertenzija, bolesti srca, aritmija) i urološke bolesti (glomerulonefritis, pijelonefritisa) povećava rizik od kasnog gestosis. Gestacija također može dovesti do dekompenzacije gotovo bilo koje kronične bolesti.
 • Endocrinopathies. U slučaju kršenja regulacije hipotalamus-hipofize i endokrinološke funkcije jajnika, implantacija oplođene jajne stanice pati, a kontraktilna aktivnost miometrija se mijenja. Dijabetes melitus izaziva poremećaje mikrocirkulacije u ženskom tijelu iu placentnom sustavu.
 • Upalne ginekološke bolesti. Kada se salpingitis, adnexitis, endometrit povećava vjerojatnost ektopične tubalne i cervikalne trudnoće. Kronični cervicitis može izazvati insuficijenciju isthmic-cerviksa. Kada je upala moguća intrauterinska infekcija fetusa.
 • Abnormalni razvoj maternice. Često se dijagnosticiraju žene s intrauterinskim septom, dvogrudnim, sedlastim ili infantilnim uterusom, spontani pobačaj, preranog rada, placentalne insuficijencije, placentalnih abrupcija i fetalne hipoksije.
 • Patološka trudnoća i porođaj u prošlosti. Prijenos pobačaja i prijevremeni porod povećavaju vjerojatnost uobičajenog pobačaja. Kacijatrijska deformacija cerviksa nakon njenog raskida glavni je uzrok cervikalne insuficijencije. Nakon rupture maternice tijekom poroda, njezino puknuće je vjerojatno u kasnijim fazama sljedeće trudnoće, osobito u slučaju višestruke trudnoće.
 • Višestruka trudnoća. Ako se u maternici nalaze dva ili više fetusa, kronična ekstragenitalna patologija često se pogoršava, opaža se kasna toksikoza, javlja se polihidramnij, curenje amnionske tekućine, prijetnja prijevremenom prestanku trudnoće.
 • Zarazne bolesti. Virusne i bakterijske infekcije mogu uzrokovati pobačaj, prijevremenu isporuku, pogoršati tijek preeklampsije, kronične somatske i endokrine bolesti i izazvati komplikaciju u obliku upale fetalnih membrana. Neki patogeni mogu zaraziti fetus intrauterinely.
 • Imunološki čimbenici. Uobičajeno pobačaj više vjerojatno da će se dogoditi kada se u krvi nekompatibilnost između majke i ploda po AB0 sustav i Rh faktor, uz prisutnost pacijenta antifosfolipidnim sindroma.
 • Genetske anomalije ploda. Najčešći razlog za ukidanje trudnoće s ranim spontanom pobačaju jest neuobićajeni nedostatci u razvoju fetusa.
 • Iatrogene komplikacije. Izvođenje amnioskopije, amniocenteze, cordiocenteze i korionske biopsije, šivanje na vratu maternice povećava rizik od visokog rupture amnionskog mjehura, infekcije i prijevremenog prestanka trudnoće.

Dodatni čimbenici koji izazivaju češće uočavanje komplikacija trudnoće su ovisnost (nikotin, alkohol, lijekovi), asocijalni način života. Rizična skupina uključuje i trudnice mlađe od 18 godina i stariju od 35 godina, pacijenti s lošom prehranom i pretilost, žene koje vode nisko aktivan način života, doživljavaju prekomjerno fizičko i psihičko stres.

klasifikacija

Klinička klasifikacija komplikacija trudnoće uzima u obzir tko i na kojoj je razini došlo do patoloških promjena - u majci, fetusu, sustavu maternice ili embrijskim strukturama. Glavne komplikacije kod žena su:

 • Uvjeti i bolesti povezane s trudnoćom. Pacijent može doživjeti ranu toksikozu, kasnu gestozu, anemiju, gestacijski dijabetes i tireotoksiku, varikozne vene. Funkcionalne promjene u sustavu bubrežnog zdjelice doprinose brzom razvoju upalnih uroloških bolesti.
 • Komplikacije postojećih bolesti. Opterećenje tijela trudne žene izaziva dekompenzaciju kronične endokrine i somatske patologije - tireotoksiku, hipotiroidizam, dijabetes, kardiomiopatiju, hipertenziju i gastrointestinalne bolesti. Smanjena funkcija organa i sustava ponekad doseže stupanj neuspjeha (kardiovaskularni, bubrežni, jetreni).
 • Prijetnja prestanka i pobačaj. Gestacija može završiti s prijevremenim ranim ili kasnim spontanim pobačajem (do 22 tjedna uključujući) ili ranog porođaja (23 do 37 cijeli tjedan).
 • Ektopična trudnoća. Prilikom povezivanja jajašca izvan maternice primjećuje se ektopična trudnoća. Trenutno, ovo stanje u 100% slučajeva završava smrću fetusa i pojavom teških komplikacija kod žene (unutarnje krvarenje, hipovolemički šok, sindrom akutne boli).

U nekim slučajevima glavne patološke promjene javljaju se u tijelu fetusa. Ova skupina komplikacija sastoji se od:

 • Genetske anomalije. Malformacije uzrokovane genetskim defektima uzrokuju pobačaja i trudne, teške neurološke, mentalne i somatske poremećaje kod djeteta.
 • Intrauterinska infekcija. Infekcija može biti uzrokovana bakterijama, mikoplazama, klamidijom, gljivicama, virusima. Njegove komplikacije oštećene su zrelosti fetusa, ranog prestanka trudnoće, višestrukih razvojnih defekata, smrti fetusa, patološkog tijeka rada.
 • Hipoksija fetusa. Ovo stanje se opaža kada nema dovoljne količine kisika, može uzrokovati ishemiju i nekrozu u različitim organima. Rezultat produljene hipoksije je kongenitalna patologija novorođenčeta ili pred antenatalne smrti fetusa.
 • Pothranjenost. S izraženim razvojem kašnjenja fetusa iz razdoblja gestacije, moguća je pojava generičke hipoksije, problemi s spontanim disanjem, aspiracija mekonija s naknadnim razvojem upale pluća, smanjena termoregulacija, hiperbilirubinemija i oštećenja mozga.
 • Nepravilan položaj i prezentacija. Uz prsnu i kosu prezentaciju, vjerojatnost komplikacija u porođaju je visoka, s poprečnim neovisnim radom postaje nemoguć.
 • Zamrzavanje trudnoće. Fetalna smrt djeteta sa svojim očuvanjem u maternici dovodi do razvoja teških upalnih komplikacija - purulent endometritis, peritonitis, sepsu, koja ugrožava zdravlje i život žene.

Uz komplikacije embrijskih struktura koje pružaju prehranu i zaštitu fetusa, najčešće pati od nerođenog djeteta, koji mogu razviti upalne bolesti, hipoksiju i hipotrofiju, što dovodi do kongenitalne patologije ili prijepodnevne smrti. Osim toga, takve komplikacije izazivaju prijevremeni i abnormalni rad. S obzirom na razinu lezija razlikuju se:

 • Patologija posteljice. U placentarnom tkivu mogu se pojaviti ciste i tumori, mogu se razviti infekcijski upalni procesi (dekitusitis, Willitis, Intervilleusitis). Moguće abnormalnosti placentnog diska, kršenja vezanja posteljice na uterinsku zidnu vezu, povećanje, zanovijetanje i klijavost. Ozbiljne komplikacije su niska lokacija, prezentacija i prerano odstranjivanje posteljice.
 • Patologija pupkovine. Kada se upalni proces širi na pupak, nastaje funiculitis. Glavne anomalije u razvoju pupčane vrpce jesu skraćivanje, produljenje, vezivanje ljuske, stvaranje lažnih i istinitih čvorova, cista, hematoma, teratoma, hemangioma.
 • Patologija membrana. Najčešće komplikacije sloja fetusne vrećice - niska i visoka voda, prerana ruptura i propuštanje vode, stvaranje amnionskih užeta, koloamnionitis.

Zasebna skupina komplikacija predstavlja poremećaji u sustavu interakcije između majke i fetusa. Glavni su:

 • Rhesusov sukob. Stanje je popraćeno uništenjem eritrocita fetusa i razvojem različitih komplikacija, od hemolitičke žutice do smrti djeteta.
 • Placentna insuficijencija. Kršenje morfološke strukture i funkcionalnosti placente, uzrokovano različitim razlozima, dovodi do hipoksije, pothranjenosti, te u teškim slučajevima - fetalnoj smrti.

Kada klasificirate komplikacije, jednako je važno uzeti u obzir vrijeme njihove pojave. Postoje rane komplikacije, koje često dovode do pobačaja i kasne, koje utječu na razvoj fetusa i tijek rada.

Simptomi komplikacija trudnoće

Unatoč odnosu između određenih patoloških stanja i razdoblja trudnoće, postoji niz zajedničkih znakova koji ukazuju na složeni tijek trudnoće. Prva od njih je bol u trbuhu. Obično se nalaze u donjem dijelu trbušne šupljine, mogu se isporučiti u prepone i donjeg dijela leđa. Rijetko, bol počinje u epigastriji, a zatim odlazi u donji trbuh. Bol se javlja kada se pojavi ektopična trudnoća, prijetnja pobačaja i preranog rođenja, prijeteći puknuće maternice (u trudnica s ožiljakom na maternici). U takvim slučajevima postoji slabost, vrtoglavica, a ponekad i gubitak svijesti. Bol u upalnim bolestima često se kombinira s groznicom.

Vaginalni iscjedak ukazuje na komplikaciju trudnoće. Pobačaj, preuranjeni rad, placentalni poremećaj ili krvarenje posteljice popraćeni krvavim pražnjenjem. U upalnim procesima opaženi su purulentni i mukopurulentni bijelci. Vodena priroda iscjedka je karakteristična za prerano pražnjenje ili propuštanje amnionske tekućine.

Gotovo bilo kakve promjene u općoj dobrobiti žena mogu biti znak mogućih komplikacija. U prvom tromjesečju trudnoće, mučnina, povraćanje i drugi znakovi rane toksikoze. Kasna gestoza uzrokuje vrtoglavicu, bol u okcipitalnom području, pojavu "muha" pred očima, oticanje nogu, mučnina i povraćanje. Nagli porast temperature može se promatrati s razvojem upalnih komplikacija ili zarazne bolesti. Trudnica može primijetiti pojavu ili pojačavanje simptoma karakterističnih za ekstragenitalnu patologiju, kao što su suha usta, česte palpitacije, otežano disanje, žgaravica, varikozne vene itd.

Komplikacije trudnoće kod fetusa često se identificiraju promjenom učestalosti perturbacija. Ako se kretanje ne osjeća više od 4 sata, nema reakcije na uobičajene podražaje (stroking abdomen, glazba, hrana), hitno je da se obratite ginekologu. Za hipoksiju je karakteriziran aktivnim pokretom i osjećajem štucanja fetusa.

dijagnostika

Ako sumnjate da komplikacija trudnoće u procesu prikupljanja povijesti otkriva čimbenike koji izazivaju, propisati anketu kako bi se utvrdilo vrstu i opseg kršenja. Preporučeno za dijagnozu:

 • Vanjska opstetrička studija. Određuje se veličina i oblik maternice, ton mišića, područja boli.
 • Provjera u retrovizoru. Omogućuje vam otkrivanje pražnjenja, procjenu stanja sluznice vagine i cerviksa.
 • Mikroskopija i vaginalni razmaz u povratnom prostoru. Prikazano je kako bi se procijenilo stanje vaginalnih sekreta, identificirajući patogene zaraznih bolesti.
 • Ultrazvuk zdjeličnih organa. Cilj je odrediti veličinu maternice, stanje zida i ožiljka (ako postoji), procjenu veličine i stanja fetusa, placente, pupčanu vrpcu, volumen amnionske tekućine.
 • MRI pelviometrija. Učinkovito otkriva abnormalni razvoj fetusa i fetalnih membrana, sumnjivih ultrazvukom.
 • Invazivna prenatalna dijagnoza. Uz pomoć amnioskopije, amniocentezije, korionske biopsije, kordocenteze, placentocenteze i fetoskopije, isključene su kongresne kromosomske aberacije, procjenjuju se stanje fetalnih membrana, količina i boja amnionske tekućine.
 • Neinvazivna brza ispitivanja. Identifikacija specifičnih markera omogućava u slučaju sumnje da dijagnosticira ektopičnu trudnoću, utvrditi curenje amnionske vode, potvrditi prijevremeni početak rada.
 • Laboratorijsko praćenje trudnoće. Određivanje razine hormona - hCG, slobodni beta-hCG i estriol, PAPP-A, placentni lektogen i alfa-fetoprotein - ukazuju na povrede placente, prisutnost patologija fetusa i komplikacija gestacije.
 • Bakljama kompleksa. Tijekom serološkog istraživanja dijagnosticirane su zarazne bolesti koje utječu na fetus u uteri - toksoplazmoza, rubeola, cytomegalovirus, herpes, hepatitis B i C, klamidija, sifilis, gonoreja, listerioza, HIV, kokošja kozica, enterovirus.
 • Dopplerografija uteroplacentalnog protoka krvi. Pruža objektivnu procjenu transplacentarne hemodinamike.
 • Ultrazvuk. Imenovana za procjenu fetalnog srčanog ritma, pravodobno otkrivanje bradikardije i tahikardije, što ukazuje na hipoksiju i druge komplikacije koje su kritične za dijete.

Za dinamičko praćenje stanja trudnice i fetusa može se koristiti identifikacija dodatnih čimbenika rizika, općih krvnih i urinskih testova, kontrole krvnog tlaka i temperature, EKG-a i drugih instrumentalnih i laboratorijskih metoda istraživanja. Diferencijalna dijagnoza komplikacija trudnoće provodi se s komorbiditetima (hipertenzija, bubrežna klica, glomeruloza i pijelonefritisa), akutna kirurška patologija (upala slijepog crijeva, akutni kolecistitis), upalna i neupalna ginekološka oboljenja. U teškim slučajevima dijagnoza privlači urologa, kirurga, liječnika opće prakse, anesteziologa-resuscitora, stručnjaka za zaraznu bolest, imunologa i drugih uskih stručnjaka.

Liječenje komplikacija trudnoće

Taktika upravljanja trudnice u prisutnosti komplikacija ovisi o njihovoj prirodi, težini, stupnju rizika za fetus i majku. U normalnom stanju djeteta i patološkim poremećajima koji ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju ženi, terapija lijekovima propisuje se kako bi produžila trudnoću. Plan liječenja može uključivati:

 • Hormonski lijekovi. Normaliziraj endokrinu ravnotežu u tijelu.
 • Tocolytics. Smanjiti kontraktilnu aktivnost miometrija.
 • Antibakterijska sredstva. Uništiti patogenu floru ili spriječiti razvoj infekcije.
 • Protuupalni lijekovi. Smanjite težinu upalnog procesa i boli.
 • Glukokortikoidi. Promicati sazrijevanje plućnog tkiva i ubrzati sintezu surfaktanta.
 • Sedativa. Oslobodite emocionalni stres.

Prema svjedočanstvu žene, provodi se simptomatska terapija ekstragenitalne patologije, koriste se kompleksi vitamina i minerala, infuzija otopina. Ako je potrebno, šavovi se stavljaju na vrat ili se umetne u vaginu. Kada se detektiraju određene vrste patologije fetusa, placente i amnionske tekućine, prikazane su fetalne drainbe i fetoskopske operacije, intrauterine transfuzije i infuzije.

Za liječenje placentalne insuficijencije uporabom lijekova koji poboljšavaju mikrocirkulaciju i uteroplacentalni protok krvi - antiplateletni agensi i antikoagulansi. U slučaju sukoba Rhesus, primjena antirhesus imunoglobulina je djelotvorna. Otkriće grubih malformacija, smrt djeteta, početak pobačaja i uvjeti koji ugrožavaju život majke služe kao indikacije za pobačaj i intenzivnu njegu. Uzimajući u obzir pojam, obavljaju medicinski, mini ili medicinski pobačaj ili umjetno rođenje.

Prognoza i prevencija

Prognoza komplicirane trudnoće ovisi o prirodi patologije. Kod genetskih defekata, ektopične trudnoće i pobačaja, fetus se ne može spasiti. U drugim slučajevima, vjerojatnost trudnoće i rađanja zdravog djeteta određuje vrijeme otkrivanja i stupanj patoloških poremećaja, kao i ispravnost taktike opstanka. Za prevenciju komplikacija trudnoće, žene koje planiraju zatrudnjeti dijete preporučuju se liječiti komorbiditete, odreći se loših navika, prijaviti se u antenatalnoj klinici i redovito posjećivati ​​liječnika, posebno ako postoje čimbenici rizika.