Test Clearblue trudnoće: kako se koristi, može li biti pogrešna

Bol

Bez obzira na to je li trudnoća dugo očekivana ili neplanirana, iznimno je važno znati što se događa što je prije moguće. U sadašnje vrijeme postoji mnogo različitih testova za određivanje trudnoće kod kuće, ali, nažalost, ne mogu svi dati točne rezultate. Prema zaslugama, Clearblueov elektronički test trudnoće smatra se najboljim takvom vrstom. Ima pokazatelj začeća i omogućuje ne samo utvrđivanje prisutnosti trudnoće, već i određivanje vremena u ranoj fazi. Razmotrimo detaljnije značajke ovog testa i druge proizvode tvrtke kako bismo utvrdili koliko su učinkoviti i točni.

Opis i značajke testa

Clearblue je podružnica švicarske tvrtke Procter and Gamble. Stekao je popularnost u području lijekova, jer ima visoku razinu kvalitete proizvoda. Središnji ured tvrtke nalazi se u Ženevi. Od 2008, Clearblue je objavljivanje raznih testova, ne samo za trudnoću, ali i za ovulaciju. Načelo rada uređaja koji se razmatraju temelji se na određivanju hormonskog korionskog gonadotropina u ženskoj mokraći. Poznato je da se kao rezultat koncepcije povećava razina hCG. Najviša razina hormona bit će prikazana ujutro, ali Clearblue uređaj može ga otkriti u bilo koje doba dana. Osjetljivost proizvoda za ispitivanje ove tvrtke je neuobičajeno visoka i iznosi 25 mIU / ml.

Tekućina, nakon ulaska u test, prolazi kroz tubule, koje se nalaze u indikatoru papira, i postupno se podižu na vrh. Nakon što dosegne zadanu vrijednost, moguće je odrediti rezultat.

prednosti

Glavne prednosti Clearblue testova su:

 • dopuštenost zahtjeva za nekoliko dana (4-5) prije početka menstruacije. Zbog toga je važnost pravilnosti ciklusa;
 • osjetljivi test trudnoće "Clear Blue" je mnogo veći od ostalih sličnih uređaja;
 • rezultat možete vidjeti doslovno dvije ili tri minute nakon postupka;
 • Svaka osoba može dešifrirati rezultat jer je zapis najjednostavniji: jedan ili dva staza ("kompaktna verzija") ili znakovi "+" i "-".
 • doba dana ne utječe na učinkovitost ispitivanja;
 • Digitalni model ne samo da će odrediti prisutnost ili odsutnost trudnoće, nego će također pomoći u određivanju vremenskog ograničenja u slučaju pozitivnog rezultata.

vrsta

Tvrtka "Clearblue" za sadašnje vrijeme predstavila je tri modela uređaja za određivanje trudnoće. Razmotrimo detaljnije svaku od njih.

 • Clearblue Plus. Opcija je jednostavna i, ujedno, prikladna. Dizajn ima zakrivljenu ručku, kao i široki vrh, koji omogućuje pojednostavljenje procesa uzimanja uzoraka kako bi se dobila analiza. Ova vrsta je najhigijenija od predloženog. Značajka modela također se može smatrati mogućnošću promjene boje vrha, zbog čega postaje jasno da je uređaj počeo raditi. U kontrolnom prozoru, koji se također nalazi na tijelu, formira se traka vertikalnog smjera u slučaju da se ispitni postupak provodi u skladu sa svim pravilima.
 • Clearblue Compact. Model je također jednostavan za korištenje. Ovo je jednostupanjski inkjet test, za čiju upotrebu nema potrebe prikupljanja uzorka u bilo kojem spremniku jer je uređaj opremljen s uzorkom koji apsorbira vlagu. Testiranje pomoću ovog modela moguće je prvog dana kašnjenja. Postoji jedan prozor u kojem možete vidjeti jednu ili dvije crte, čime se otkriva rezultat.
 • Clearblue Easy Digital. Digitalni test trudnoće, koji je manje ergonomski od Clearblue Plus, ali istodobno ima nekoliko jedinstvenih prednosti. Rezultat testa može se razumjeti znakovima "+" ili "-". Osim pokazivača stanja na uređaju nalazi se i pokazatelj koncepcije. Da pomaže znati trajanje trudnoće. Indikator će biti naveden u nekoliko tjedana, a rezultat će ostati oko 1-2 dana.

Kako koristiti: upute za korak po korak

Svaki model je popraćen uputama, gdje postoje informacije o tome kako koristiti test Clearblue trudnoće i kako dešifrirati rezultate. Također identificira glavne pogreške koje se mogu izvršiti u procesu testiranja i koje mogu dovesti do nevažećih rezultata. Umetak je nužno ilustriran detaljnim slikama, pomoću kojih, svatko tko je spreman biti u stanju ispravno testirati.

Različiti modeli uređaja imaju svoje osobine u primjeni. No, postoji popis pravila za pridržavanje kojih će biti potrebno u svakom od slučajeva.

 • Hermetički zatvorena ambalaža treba otvoriti tek prije ispitivanja. Ako je paket ranije oštećen, takav uređaj je nepraktičan za uporabu.
 • Oprati ruke prije izvođenja postupka. Ako se test mora uroniti u urin, spremnik za uzorke mora biti potpuno suh i, naravno, također čist.
 • Test se može izvesti u bilo koje doba dana ili noći, ali poželjno je jutarnje vrijeme.
 • Mlazni test bi trebao biti stavljen pod urin 5 sekundi. Ako uređaj treba uroniti, tada kada koristite Plus model potrebno je pričekati 5 sekundi; pomoću "Compact" modela potrebno je pričekati 15 sekundi i za digitalni test potrebno je 20 sekundi.
 • Samo vrh treba biti u kontaktu s urinom. Nakon što se uzorak sakupi, vrh mora biti zatvoren.
 • Neprihvatljivo je ukloniti probni vrh. Dok se očekuje rezultat, učvršćenje treba postaviti vodoravno ili držati pritisnutim.
 • Rezultat će se prikazati za 3 minute. Modeli Plus i Compact prikazuju trenutne rezultate 10 minuta nakon postupka, a digitalni model prikazuje 24 sata.

Može li biti pogreška?

Naravno, kada se susrećemo s proizvodima tvrtke "Clear Blue", najzanimljivije je pitanje je li test mogao biti pogrešan. Proizvođač tvrdi da je točnost rezultata testova koje ona proizvodi 99%. Ipak, vrijedno je napomenuti da pogreška još uvijek nije isključena ni u slučajevima kada je uputa pratila s najvećom preciznošću. Uvjeti pod kojima se mogu dobiti lažni rezultati su:

 • HCG u vrijeme ispitivanja još nije dosegao željenu koncentraciju u ženskoj mokraći. U tom slučaju trebate ponoviti testiranje kasnije;
 • prisutnost bolesti u području bubrega. U takvim situacijama, razina hCG neće biti u stanju podići potrebnu koncentraciju u bilo kojoj fazi trudnoće;
 • ektopična trudnoća, prijetnja pobačaja, placentalna insuficijencija;
 • Prije ispitivanja, žena je pila veliku količinu vode, ili je uzela lijek koji ima diuretski učinak;
 • Trajnost roka valjanosti uređaja je istekla.

Općenito, što se očituje u pregledima žena koje su već testirane, ovaj uređaj zaslužuje pozornost. Može pomoći u prepoznavanju trudnoće u početnoj fazi, a možete ga koristiti gotovo u bilo kojem trenutku.

Koja je osjetljivost kompaktnog testiranja?

Clearblue testovi trudnoće: vrste i način korištenja

Da biste brzo odredili trenutak začeća i početak trudnoće, mnoge djevojke koriste posebne testove. Ovo je najbrži, najprikladniji i ekonomičniji način, koji ne zahtijeva intervenciju i putovanje ginekologu. Testovi su različitih tipova (inkjet, kazeta i zahtijevanje urina da se sakupi u spremniku) i iz različitih tvrtki (Cliable, Eviteste, Frautest i drugi). Jedan od najčešćih i najkvalitetnijih proizvoda je trgovačka tvrtka Clearblue.

Tvrtka Clearabu

To je podjela švicarske tvrtke Procter and Gamble. Dugo se utemeljio na farmaceutskom i prehrambenom tržištu zahvaljujući kvalitetnim proizvodima. Središnji ured nalazi se u Ženevi, Švicarska. Proizvodi tvrtke Kliablu predstavlja niz testova za trudnoću i ovulaciju. Proizvedeno od 2008.

klasifikacija

Testni materijali za određivanje trudnoće ove švicarske tvrtke su različiti, svaki se razlikuje u skupu funkcionalnih opcija i jednostavnosti korištenja. Glavne vrste koje možete kupiti u obližnjoj ljekarni, bez recepta, u bilo kojem trenutku dostupnima:

 • Clearablue Compact (test za trudnoću Clearblue Compact 1, 2) - inkjet test s jednim ili dvostrukim tipom.
 • Cliablu Plus (Clearblue Plus 1, 2) je jednostruko ili dvostruko mlazno ispitivanje, najprikladnije u uporabi zbog svoje strukture i skupa funkcija.
 • Clearblue Digital - elektronički inkjet aparat za određivanje trajanja trudnoće, single, the most accurate.

Načelo rada uređaja ove marke identično je mehanizmu koji se koristi u drugim testovima. Na temelju određivanja koncentracije hormon-angstropičnog hormona (hCG), čija razina raste u krvi nakon pojave gnojidbe jaja. Pored krvi, njezina se razina određuje u mokraći, a njegova najveća koncentracija zabilježena je u jutarnjem dijelu urina. Svaki je test opremljen indikatorskim papirom koji sadrži kompleks antitijela na ženski hormon-angiotropni hormon.

Kada urinarna tekućina ulazi u ispitivanje, ona se kreće kroz cjevčice u ispitnom papiru, koja je dio testa. Ako urin ima dovoljnu razinu korijogonadotropnog hormona, onda postoji reakcija kombinacije protutijela sa samim hormonom i vidimo pozitivan rezultat. Ako se reakcija ne dogodi, rezultat će biti negativan.

Indikacije za korištenje uređaja Kliablu vrlo jednostavna. Ova definicija moguće trudnoće u nazočnosti usporenog početka menstruacije, poželjno prvog dana zakašnjenja ili tijekom prvog tjedna. Kada koristite elektronički test, moguće je dobiti rezultate u tjednu trudnoće.

kontraindikacije

Uporaba testova kontraindicirana je u nekim slučajevima. Upute pojedinosti su kontraindikacije. Uglavnom uzima bilo koji lijek koji povećava razinu potrebnog hormona u krvi i urinu. Glavne kontraindikacije za uporabu ispitivanja:

 • Uzimanje lijekova koji povećavaju razinu hCG (neki kombinirani oralni kontraceptivni lijekovi, lijekovi koji stimuliraju ovulaciju).
 • Nedavna obustava navedenih lijekova.
 • Nedavna trudnoća, uključujući ektopičku lokalizaciju i / ili pobačaj (abortus).
 • Cistične bolesti jajnika, maternice i cerviksa.
 • Bolesti maternice tumora (miomatički čvorovi).
 • Endometrijski procesi.
 • Razdoblje u menopauzi i postmenopauzi.

Prednosti inkjet testova

Glavna prednost je nedostatak prikupljanja urina. Test se može provoditi bilo gdje iu svakom trenutku prikladnom za ženu. Djeluje prilično brzo, u roku od nekoliko sekundi i pokazuje visoku točnost rezultata.

Opća načela

Postoje opća pravila za korištenje testova Cliable. Svaki ima svoje pouke. Test Clearblue trudnoće pravilno se koristi kako slijedi:

 • Čuvajte na sobnoj temperaturi, dalje od sunčevog svjetla.
 • Koristite samo jednom, ne ponovno!
 • Prije uporabe pažljivo otvorite paket i uklonite sadržaj, a zatim odbacite paket.
 • Da biste izvršili postupak ujutro, po potrebi možete ponoviti sljedeći dan. Druga mogućnost je moguća ako je hitno izvršenje potrebno: u početku se obavlja navečer, a zatim ponovite ujutro. Ne zaboravite da je najviša koncentracija hCG u jutro, što znači da će test biti pouzdaniji.
 • Pokušajte koristiti uoči najmanjih mogućih tekućih proizvoda i vode.
 • Svi testovi su mlazni, djeluju odmah, nema potrebe za prikupljanjem mokraće. Ali ako je važno i prikladno za skupljanje urina u spremniku, to se može učiniti, štoviše, potrebno je uranjati traku u ispitnu tekućinu do tražene oznake. Ali ova metoda je napornog i traje više osobnog vremena.
 • Nakon izvođenja manipulacije, uređaj mora biti zatvoren zaštitnom kapicom i trebao bi ostati u zatvorenom stanju i na vodoravnoj površini (na stolu ili na podu) u željenom vremenskom razdoblju.
 • Uređaj je uvijek potreban kako bi se spriječilo dolje tijekom izvođenja postupka.
 • Nakon završetka postupka, test se odbacuje u mjestu za odlaganje otpada.

Ako je potrebno, možete ponoviti manipulaciju nakon najmanje tri dana.

Clearblue kompaktan

Najjednostavniji i pristupačniji u cjenovnoj kategoriji je test za trudnoću Clearblue Compact. Može biti jednokrevetna ili dvostruka. Dvostruko se mora kupiti u slučaju da trebate ponovno testirati. Vrsta ispitivanja odnosi se na mlaz. Prema proizvođaču ima 98 posto osjetljivosti. Upute za uporabu:

 • U početku slijedite opća načela skladištenja i otvaranja testa.
 • Koristite se prvog dana menstruacije.
 • Uzmite test u ruci, izravni spuštanje. Savjet, opremljen uzorkom, šalje se ispod struje urina. Pričekajte nekoliko sekundi, obično od dva do deset, ali ne i više.
 • Postavite strukturu na ravnu površinu i pričekajte za nekoliko minuta, ali ne više od deset (ako je više, tada rezultat nije pouzdan).
 • Procjenjujemo broj redova (pruga) plave boje koji su se pojavili. Jedan znači odsutnost namjeravane trudnoće, dva predstavljaju pozitivan rezultat.
 • Ako nema ni jednog retka, to znači da su u provedbi izvršene pogreške i morat će se ponoviti.

Clearblue plus

Druga vrsta mlaznog testa ove tvrtke je također jednokrevetna i dvostruka (jedna test traka ili dva po pakiranju). Test Clearblue Plus trudnoće je još osjetljiviji i točniji od prethodnog, a može se koristiti ne samo prvog dana kašnjenja, već i nekoliko (od tri do četiri) dana prije početka ako postoji sumnja. No, moramo se sjetiti da je ranije manipuliranje učinjeno, to je manje pouzdan rezultat. Na primjer, ako se test provede 4 dana prije očekivanog dana početka ciklusa, njegova se pouzdanost može smatrati jednakom samo pedeset posto. Test ima svoje osobine: ima prozor s indikatorom, zahvaljujući kojem možete pratiti ispravnost manipulacije, širi i zakrivljeni kraj uređaja (omogućuje manje pogrešaka u programu, dobiva dovoljno tekućine i praktičniji je). Načela implementacije, upute za test:

 • Stavite uređaj prema dolje uz uzorkivač ispod struje, pričekajte nekoliko sekundi, do maksimalno 10. Cjelokupni uzorkivač bi trebao dobiti tekućinu. Pokazatelj ispravnosti bit će bojenje uzorkivača u ružičastoj boji.
 • Zatvorite posebnu kapicu koja je uključena u komplet.
 • Pričekajte sedam do deset minuta, stavljajući test u vodoravni smjer. Nema smisla čekati duže vrijeme, jer tada test neće biti od posebne važnosti.
 • Provjerite status prozoru pokazivača: ako se u njoj pojavi slika u obliku znaka plus, sve je ispravno izvršeno, pogreška je isključena. Ako je u obliku znaka minus, tada se izvršava pogreška i preporučuje se ponavljanje.
 • Tada ćemo odrediti rezultat prisutnošću jedne ili dvije trake plave ili plave boje.
 • Ako se urin prikuplja u spremniku, potrebno je smanjiti test na oznaci pet sekundi. Nastavite kao i obično.

Clearblue digitalni

Jedan od najnovijih dostignuća tvrtke Cliable. To je elektronički test koji omogućuje utvrđivanje prisutnosti trudnoće, pa čak i trajanja tjedana. Digitalni test ima 99 posto osjetljivosti i jednostavan je za korištenje. Opremljen je uređajem za ozvučenje zvuka koji će pokazati početak i kraj testiranja. Svi se rezultati odražavaju na zaslonu. Moguće je koristiti tjedan dana prije početka menstrualnog ciklusa, ali točnost će biti manja. Značajke upotrebe:

 • Prije upotrebe nije preporučljivo piti puno tekućine.
 • Izvadite poklopac od tijesta prije uporabe, stavite uzorkivač dolje. Ni u kojem slučaju nemate gore! Budući da struktura uređaja uključuje poseban elektronički mehanizam koji može postati neupotrebljiv ako tekućina (urina) uđe u nju.
 • Zamjenjuje se ispod mokraćnog toka pet ili šest sekundi (možete računati na pet). Moguće je skupljati mokraću u spremniku i uroniti test u nju na oznaku. Budite pažljivi da ne dopustite da tekućina uđe u uređaj.
 • Postavite na ravnu površinu i pričekajte. Kada se pojavi rezultat, pojavit će se zvučni signal i rezultat će se pojaviti na elektronskom semaforu. Ne treba primijetiti vrijeme. Rezultat će ostati na testu, neće izaći, u roku od najmanje 24 sata.
 • Tumačiti rezultat je vrlo jednostavan. Signal "+" je uključen, što znači da postoji trudnoća, "minus", što znači da nema. U drugom prozoru prikazan je broj tjedana. Ako je od 1 do 2 tjedna, to znači da je razdoblje već tri do četiri tjedna, ako se pokazuje od 2 do 3 tjedna, razdoblje je već dostiglo pet ili šest tjedana, ako je to 3+ tjedna, a gestacijsko razdoblje je više od šest tjedana. Točnost određivanja trajanja trudnoće za svaku ženu različito se određuje, u prosjeku 92%.

Digitalni test trudnoće je vrlo pogodan za korištenje, ima ogroman broj prednosti. No, postoji značajan nedostatak, prilično je skup.

Kada koristite testove, možete napraviti nekoliko različitih pogrešaka koje mogu utjecati na rezultat. Uobičajene pogreške:

 • Najčešći je pogrešan postupak. Na primjer, uzorkivač nije usmjeren prema dolje, već prema gore ili u stranu.
 • Nedovoljna količina urina, u načelu, nedovoljna količina tekućine.
 • Također je moguće provesti test u večernjim satima, jer u ovom trenutku je minimalna koncentracija hormona i možete propustiti trenutak.
 • Ako je trudnoća ili pobačaj prethodio to vremensko razdoblje, rezultat može biti lažno pozitivan.

Ako se pojave pogreške, trebate ponoviti test nakon tri dana.

Sljedeći korak, nakon provođenja testa kod kuće, trebao bi biti posjet djevojčino antenatalnoj klinici. Taj se proces događa ako je djevojka dobila pozitivan rezultat ili je primila negativni rezultat, ali ne vjeruje u podatke testa. Na recepciji, opstetričar-ginekolog propisuje da doniraju krv na razini korijogonadotropnog hormona - glavni pokazatelj početka trudnoće. Određivanje razine hormona u krvi je najpouzdaniji dijagnostički postupak. Također, liječnik propisuje ultrazvuk. Samo u kompleksu, sve gore navedene dijagnostičke metode omogućuju nam točno određivanje dijagnoze trudnoće i određivanje razdoblja u tjednima.

Stoga je potrebno u slučaju kašnjenja u mjesečnom razdoblju provesti test trudnoće. Vrijeme je da se posavjetujte s liječnikom i ako se pozitivni rezultat registrira u antenatalnu kliniku.

Povezani članci

Kako radi test trudnoće?

Upotreba Clearblue testa trudnoće - jamčeći točnost rezultata

Kako saznati koliko dana nakon začeća može se pokazati test trudnoće

Što znači druga slaba test traka trudnoće?

Samoodređenje trudnoće bez testiranja pomoću kućnih metoda

Odgoda menstruacije s negativnim testom trudnoće i mogućim uzrocima

Upotreba Clearblue testa trudnoće - jamčeći točnost rezultata

U današnjem svijetu, većina žena, prije odlaska liječniku da vidi je li trudna ili ne, kupiti posebne testove u ljekarnama ili trgovini. Oni privlače upotrebljivost, anonimnost i dobivaju brze rezultate. Štoviše, njihov izbor je velik i raznolik, novi se poboljšani modeli konstantno pojavljuju, s ciljem poboljšanja pouzdanosti u određivanju točnog vremena trudnoće. To uključuje test Clearblue trudnoće.

Značajke ispitivanja Clearblue

Vrlo je prikladno koristiti tijesto, budući da je to mlaz, nema dodatnih spremnika za urin. Proizvodi se u Velikoj Britaniji od strane Unipath Ltd, koji je jedan od lidera na području testiranja trudnoće. Žene iz cijelog svijeta često ih se odlučuju, sve više uvjerene u njihovu pouzdanost. 99% točnost je vrlo visoka.

Prednosti navedene od strane ovog proizvođača

Nedvojbene "pluse" su:

 • test se može koristiti čak nekoliko dana prije početka menstruacije (4-5 dana), ovisno o redovitom ciklusu;
 • njihova osjetljivost je vrlo visoka (25-30 mIU / ml) u usporedbi s ostalima;
 • rezultat se pojavljuje nakon 2-3 minute;
 • jednostavnost dekodiranja: jedna ili dvije linije (kompaktna verzija) ili znakovi "+" (ukazuje na to da je došla trudnoća) i "-" (bez trudnoće);
 • vrijeme dana nije neophodno za testiranje;
 • Clearblue digitalni test omogućuje postavljanje broja tjedana navodne trudnoće;
 • može se otkriti ektopična trudnoća (samo to omogućuje Clearblue test).

Korak po korak

Značajke primjene određene vrste tijesta odražavaju se u uputama priloženim svakom pakiranju. Ali svatko ima zajednička pravila za upotrebu.

 1. Otvorite pakiranje odmah prije uporabe.
 2. Potrebno je ukloniti poklopac.
 3. Zatim držite uređaj 5-10 sekundi ispod struje urina.
 4. Nakon primjene testa treba staviti na ravnu površinu 3 minute. Prikazuje se jedan od sljedećih znakova: "+" označava prisutnost trudnoće, "-" označava odsutnost.

Prisutnost vertikalne plave linije u desnom prozoru (nazvanu kontrolnim prozorom) označava ispravnost testa.

Vrste Clearblue testova

 1. Clearblue Compact je inkjet test. Njegova uporaba je moguća u prvim i narednim danima kasnih menstruacija. Nakon postupka, 1 ili 2 okomite linije postaju vidljive u prozoru. Ako nije, test je pogrešno upotrijebljen. Kontrolni prozor se ne nalazi ovdje. Dobiveni rezultat ostaje valjan za 10 minuta.
 2. Clearblue Plus ima široki zakrivljeni vrh koji poboljšava higijenu i jednostavnost korištenja tijesta. Promjena njegove boje znači da je test ispravno korišten. Kontrolni prozor također omogućuje procjenu nedostatka pogrešaka u primjeni testa. Trebao bi se pojaviti vertikalnom linijom plave boje. Pouzdanost pokazatelja održava se 10 minuta. Test se može primijeniti prije početka novog ciklusa (3-4 dana). No, pouzdanost će biti niža nego kada se koristi prvog dana kašnjenja.
 3. Test Clearblue Digital Digital Trudnoća omogućuje vam postavljanje broja tjedana trudnoće. U točnosti, čak se može usporediti s ultrazvukom. Nakon primjene testa, zaslon prikazuje: "Trudnoća" ili "Nije trudna" (točnost 99%). U prvom slučaju brojevi se dodaju: "1-2", "2-3" ili "3+", što pokazuje koliko tjedana trudnoća traje (točnost 92%). Pouzdanost rezultata održava se 24 sata.

Upute za upotrebu Clearblue digitalnog digitalnog testa

 1. Prije uporabe, morate ukloniti test iz ambalaže, ukloniti poklopac. Ako se postupak izvodi nekoliko dana prije početka menstruacije, kako bi se poboljšala točnost rezultata, jutarnji urin je prikladniji.
 2. Uređaj treba držati pod strujom mokraće (od 5 do 10 sekundi), tako da cijela površina nije mokra.
 3. Stavite vrh i stavite na ravnu površinu. Pričekajte tri minute. Isprva na zaslonu će se bljeskati slika pješčanog sata. Tada će biti pozitivan rezultat s određenim razdobljem trudnoće ili negativnim.

Ovo je važno! Pri korištenju, nemojte držati probni vrh prema gore.

Ponovno iskoristivi testovi trudnoće

Ponovno se upotrebljavaju testovi prikladni za upotrebu, prvenstveno zato što ne morate ponovno kontaktirati ljekarnu ili kupiti nekoliko komada. Njihova cijena, naravno, znatno premašuje sve ostalo.

Komplet sadrži 20 spremnika koji se koriste kao uobičajeni testovi. Nakon postupka, uložak se umetne u posebnu priključnicu, na zaslonu se pojavljuje znak "+" ili "-". U slučaju pozitivnog rezultata prikazat će se i razdoblje trudnoće u tjednima. Ako je rezultat negativan, dobivate informacije o danima koji su najpovoljniji za koncepciju. Ovaj uređaj može biti spojen na kućno računalo.

Preporuke pri testiranju

 • Uoči ispitivanja, potrebno je isključiti korištenje velikih količina tekućine i, ako je moguće, unos droga Postoje slučajevi kada njihovo djelovanje može utjecati na točnost testa.
 • Ako je rezultat negativan, a menstruacija se ne pojavljuje, ponovite testiranje nakon 3 dana.
 • Obavezno pregledajte kupnju na rok trajanja i pridržavajte se uvjeta skladištenja jer su to važni čimbenici koji utječu na točnost rezultata.
 • Ako dobijete pozitivan rezultat, odmah se savjetujte s liječnikom kako biste započeli dobivanje visokokvalitetnih promatranja.

Trudnoća je vrlo važan događaj u životu svake žene, a izbor testa mora se pristupiti odgovorno, tako da dobivene informacije ne uzrokuju sumnje, već samo pozitivne emocije. Mnogi čak i održavaju test s pozitivnim rezultatom.

Prednosti Clearblue elektronskog testiranja trudnoće (+ upute za uporabu)

Sadržaj članka

Danas postoji ogroman izbor testova s ​​kojima možete odrediti trudnoću. Nažalost, ne mogu svi pokazati precizne rezultate. Budući da osjetljivost mnogih droga nije tako visoka. No, svaka žena koja koristi ovaj alat želi biti sto posto sigurni u svoje rezultate. Elektronski digitalni test trudnoće digitalni, koji sadrži indikator koncepcije, prepoznat je kao najbolji način za dijagnosticiranje budućeg majčinstva danas. Uz maksimalnu točnost, to vam omogućuje da postavite vrijeme trudnoće čak iu najranijim fazama, kao i ultrazvučni pregled.

Clearblue digitalne mogućnosti digitalnog testiranja

Digitalni digitalni test je digitalno u načelu, koji se može ponovno upotrijebiti u smislu broja aplikacija. Zahvaljujući dvostrukom senzoru, ovaj alat može prijaviti ne samo pozitivan ili negativan rezultat, već i odrediti početak trudnoće za nekoliko tjedana.

Ovaj digitalni test kombinira dvije funkcije. Postavlja razine progesterona do devedeset i devet posto. Ako je rezultat pozitivan, digitalni digitalni digitalni test koji se može upotrijebiti za ponovni korištenje označava razdoblja do tjedana od početka trudnoće (jedan do dva, dva do tri i više od tri tjedna). Učinkovitost određivanja nije manja od devedeset dva posto.

Visoka osjetljivost ovog alata pruža mogućnost njegove uporabe četiri dana prije početka menstruacije. Prikazni rezultati se događaju za tri minute. Ako je rezultat pozitivan, uređaj će prikazati razdoblje od dana začeća, kao što je gore opisano.

Kako koristiti digital clear test?

Prije testiranja, pažljivo pročitajte letak s detaljnim uputama za uporabu ovog proizvoda.

 • Pretjerano digitalno testiranje može se primijeniti u bilo koje doba dana prvog dana menstrualnog ciklusa. Za provođenje ranijih ispitivanja trebat će prvi urin prikupljen ujutro. To će dati pouzdani rezultat. Prije izvođenja testa nije preporučljivo koristiti puno tekućine.
 • Ovo je digitalni inkjet test koji točno određuje trudnoću ili njegovu odsutnost. Vrh testa je usmjeren prema dolje i držao se ispod struje urina pet sekundi. Vrlo je važno ne mokriti drugu polovicu ispitne trake.
 • Ovaj jednokratni test može se koristiti drugačije. Test traka je uronjena u spremnik za urin tijekom dvadeset sekundi. Kako bi bili sigurni u rezultat, poklopac se stavlja na vrh i položite vodoravno nekoliko minuta.
 • Nakon provedenog jasnog digitalnog tintnog testiranja trudnoće, morate pričekati tri minute. Ako se na ekranu pojavi ikona bljeskalice na satu, test radi. Prikazivanje rezultata ispitivanja će se pojaviti nakon što se satura prestane treptati.

Najtočniji i konačni rezultat može se vidjeti za tri minute. Usput, pozitivan rezultat, koji pokazuje trudnoću, može se prikazati puno ranije. Ako nema trudnoće, potrebno je čekati dok simbol čekanja prestane s gorivom, a test će pokazati negativan rezultat. Rezultat nakon testa spremljen je dvadeset i četiri sata.

Kompaktno ispitivanje jasnih boja brzo je i prikladno

Ovo je jednostavniji, ali ne manje učinkovit test za određivanje trudnoće. Ima razlike u odnosu na prethodni proizvod. Vrlo je jednostavno koristiti, inkjet, preciznije rezultate. Glavna stvar je da kada ga koristite, nije potrebno skupljati urin. Provjera rezultata provodi se tri minute nakon njezine upotrebe.

Ispitivanje se provodi od prvog dana menstruacije. Ovaj test ima veliku osjetljivost. To pokazuje točne rezultate - više od devedeset devet posto. Upute za uporabu kompaktnog proizvoda crvenog svjetla su jednake onom za digitalni test jasnih boja. Sadrži detaljne informacije o njegovoj uporabi. Stoga, prije provođenja ovog testa, vrlo je važno pročitati ga pažljivo.

 • Mjerna kompaktna mlažnjačka glava se spušta s vrhom ispod struje urina nekoliko sekundi. Nakon nekoliko minuta, trake će biti vidljive. Jedna traka - bez trudnoće, dvije - postoji trudnoća.
 • Prije ispitivanja, nepoželjno je koristiti puno tekućine. Ispitivanje iz vrećice spuąteno je ispod struje urina na strani gdje se vrh nalazi 7 sekundi. Tip možete uroniti u spremnik s urinom petnaest sekundi.
 • Rezultat se može pregledati za nekoliko minuta. Maksimalno vrijeme čekanja za rezultat je deset minuta.
 • I u prvom iu drugom slučaju, trake moraju biti jasne i jednake širine. Promjene nakon deset minuta ne mogu se u načelu percipirati.

Ako nakon ispitivanja nema crtica, to znači da je ispitivanje pogrešno prošlo uslijed korištenja prekomjernog ili nedovoljnog urina. Samo jedan izlaz - ponoviti test prema gore opisanom zahtjevu.

Ponovno testiranje moguće je tek nakon tri dana. To je slučaj ako očekivani rezultat nije potvrđen.

Clearblue plus testiranje - do 99% točnosti

Najjednostavniji proizvod serije crvenih očiju je jasnoće boje plus test. Visoka osjetljivost i kvaliteta ovog proizvoda pružaju priliku da dobiju najtočnije rezultate koji su jednaki kliničkoj analizi urina. Prije nego što je bio razvijen, provedeno je niz studija u kojima su sudjelovale mnoge žene.

Clearblue plus inkjet test trudnoće pokazuje najtočniji rezultat - više od devedeset devet posto.

 • Ergonomija ovog proizvoda osigurava visoku higijenu postupka. Clearblue plus test ima dulju i zakrivljenu ručku pa je lakše držati.
 • Produženi vrh u procesu ispitivanja mijenja boju od bijele do ružičaste boje, što ukazuje na točnu upotrebu test trake.
 • Povećana osjetljivost clearblue plus testa omogućuje mogućnost korištenja četiri dana prije početka mjeseca. Jednostavnost i praktičnost u čitanju rezultata još je jedna prednost ovog proizvoda. Konačni rezultat će biti vidljiv nakon tri minute.

Prije testiranja, pažljivo pročitajte informacije priložene testu. Clearblue plus inkjet test prikladan je za upotrebu prvog dana menstrualnog ciklusa u bilo kojem prikladnom dobu dana, navodi se u uputama.

Ispitivanje se provodi kako slijedi. vrh boje se uranja u mlaz urina pet sekundi. Nakon uriniranja, vrh postaje ružičasta. Da biste dobili najtočniji rezultat, stavite test traku na vodoravni položaj nekoliko minuta.

Po isteku tog vremena, trebale bi se pojaviti različite trake. Ako se nakon deset minuta nisu pojavili, test je proveden na pogrešan način. Rezultati ovog testa vrijede deset minuta.

Povećana osjetljivost, visoka kvaliteta i jednostavnost korištenja glavne su prednosti testova trudnoće serije clearblue. Većina žena preferira ovaj pravni lijek. Štoviše, njihov je trošak dostupan, a ta razina točnosti nije osigurana bilo kojim drugim neovisnim ispitivanjem trudnoće.

Clearblue test trudnoće - točan odgovor na glavno pitanje

Na pojavu trudnoće je bolje znati što je prije moguće, bez obzira je li dobrodošla ili nepoželjna.

Od prvog dana razvoja fetusa, trudna majka treba promatrati nekoliko pravila, podesiti svoju prehranu i način života, odreći se loših navika i uzimati lijekove s oprezom.

Problem trudnoće je lakše spasiti poduzimanjem koraka do ovog samog početka. A ako žena odluči raskinuti trudnoću iz nekog razloga, u ranoj fazi su raspoložive benigne metode.

Tako je rana dijagnoza trudnoće vrlo važna.

Metode dijagnoze trudnoće

U prvih tjedana maternica se praktički ne povećava, a pregled u ginekološkoj stolici nije informativan.

Kašnjenje ne ukazuje uvijek na pojavu trudnoće, a nepravilnim ciklusom ne smije se obratiti pozornost. Toksikoza i drugi neizravni znakovi trudnoće se uopće ne pojavljuju, a ne odmah.

Tako su najpouzdanije metode za dijagnosticiranje trudnoće u ranoj fazi ispitivanja. Svi su oni dizajnirani za brzu analizu urina i reagiraju na hormon hCG sadržan u urinu trudnica.

Svi postojeći testovi mogu se podijeliti na:

 • Ispitne trake, (testovi traka) koji su kratko vrijeme uronjeni u spremnik s urinom.

 • Tableta (kasete), s dva prozora, u kontroli morate ispustiti mali urin, a u sljedećem je rezultat.

 • Jet testovi koji se mogu upotrijebiti uranjanjem u skupljeni urin ili zamjenom izravno ispod njegovog toka.

 • Inkjet elektronički (digitalni), uključujući i ponovnu upotrebu, s zamjenjivim spremnicima s tintom i USB priključkom.
 • Test trake su najjednostavniji i najpristupačniji, tabletni i inkjet testovi su skuplji, prikladniji i pouzdani, a digitalni su i najsigurniji.

  Pod markom Clearblue, nekoliko vrsta testova trudnoće dostupne su u različitim cjenovnim kategorijama i raznim mogućnostima.

  Mislite li da je kamilica douching tijekom trudnoće prihvatljiva? Savjeti i preporuke stručnjaka - u ovom članku.

  Za drugačiji tip iscjedak tijekom ovulacije, pročitajte ovaj članak.

  Ispitne informacije

  Unipath Ltd je jedan od vodećih svjetskih proizvođača testova za trudnoću i ovulaciju, a proizvodi preporučuju ginekolozi.

  Clearblue testovi pripadaju kategoriji mlaza, što je najprikladnije za upotrebu i karakterizira visoka osjetljivost. Postoji niz razloga zašto se ovaj test može pouzdati:

 • svjetski poznati proizvođači proizvodi, priznati lider u ovom području;

 • visoka osjetljivost od 25-30 mIU / ml, u usporedbi s 10-20 mIU / ml u testovima različitih tipova;

 • sposobnost korištenja testa što je prije moguće od prvog dana zakašnjenja, pa čak i prije očekivanog početka menstruacije (maksimalno 4 dana uz stabilnost ciklusa);

 • brzi rezultati - dovoljno ispitivanja kontakta s urinom tijekom 5 sekundi i tri minute čekanja;

 • najveća točnost - 99% i više (kod ispitivanja nakon kašnjenja), što je usporedivo s rezultatima laboratorijskih ispitivanja;

 • upotrebljivost, nema ovisnosti o dobu dana;

 • postojanje digitalnog modela koji određuje ne samo prisutnost / odsutnost trudnoće, već i njegovo trajanje.
 • Vrste ispitivanja. Prednosti i slabosti

  Tvrtka Clearblue oslobađa nekoliko testnih modela: Clearblue Plus, Clearblue COMPACT, Clearblue Easy Digital.

  Clearblue Plus test je najjednostavniji i najprikladniji za korištenje. Ima ergonomsku zakrivljenu ručku i široki vrh koji olakšava uzimanje uzoraka za analizu, najhigijenija je.

  Učinkovitost ispitivanja i ispravno vođenje ograde može se jasno ocjenjivati ​​promjenom boje vrha, to je jedini model s takvom značajkom.

  Tu je i kontrolni prozor, u kojem, ako se ispitivanje provede ispravno, pojavljuje se vertikalna traka, tako da je u ovom uređaju osigurana dvostruka kontrola.

  Ovo je inkjet test s dva prozora, rezultati su prikazani u obliku + -. Digitalni test Clearblue Easy Digital, on je drugi samo zbog činjenice da ne dozvoljava određivanje trajanja trudnoće.

  Clearblue COMPACT je jednostavan za korištenje, jednostupanjski inkjet test koji ne zahtijeva skupljanje urina u spremniku s apsorbirajućim uzorkivačem.

  Namijenjen je za upotrebu od prvog dana kašnjenja i ima samo jedan prozor u kojem se pojavljuju 1 ili 2 okomite šipke.

  Kontrolni prozor je odsutan, vrh nije obojan, samo odsutnost trake u prozoru može ukazivati ​​na pogrešan test.

  Clearblue Easy Digital test je inferiorni od Plus modela u ergonomiji, ali ima niz jedinstvenih značajki.

  Rezultati se daju u obliku znakova +/-, što isključuje pogrešno tumačenje. Osim pokazatelja trudnoće, u testu je pokazatelj začeća koji omogućuje određivanje trajanja trudnoće u tjednima od trenutka začeća (razdoblje naznačeno u antenatalnoj klinici u prosjeku je 2 tjedna).

  Rezultati se pohranjuju na digitalnom zaslonu tijekom dana. Na točnost određivanja trajanja trudnoće (92%) ovaj test nije niži od ultrazvuka. Glavni nedostatak modela je visoka cijena.

  Što može biti korisno granat tijekom trudnoće? Saznajte upravo sada!

  Hemoroidi nakon poroda: simptomi i liječenje u ovom članku.

  instrukcija

  Svaki test popraćen je uputama koje sadrže informacije o tome kako provesti test, tumačiti rezultate, razmotriti tipične moguće pogreške, dati odgovore na najčešća pitanja vezana uz test, a osobito informacije o čimbenicima koji mogu utjecati na rezultate, savjete o tome kako nastaviti. slučaj određenog rezultata, kao i preporuke za test odlaganja.

  Umetak uputa popraćen je ilustracijama i prikazom postupka korištenja uređaja, izgleda prozora ili zaslona s tumačenjem dobivenih rezultata. Ilustrirana ekspresija također je na kutiji s tijestom.

  Uvjeti korištenja test

  Različiti modeli Clearblue testova imaju neke nijanse upotrebe, ali osnovna načela i pravila korištenja su isti.

  Neophodno je otvoriti hermetički paket neposredno prije upotrebe testa, a test s oštećenom ambalažom ne smije se koristiti.

  Ispitajte čistim rukama, ako se uranja u urin, skupljajte u čistom, suhom spremniku.

  Nakon zakašnjenja, moguće je provesti test u bilo koje doba dana, za ranija razdoblja preporučuje se korištenje prvog jutarnjeg urina.

  Ako je test postavljen pod strujom mokraće, dovoljno je 5 sekundi, pri ronjenju morate čekati 5 sekundi za model Plus, 15 za Compact, 20 za digitalni test.

  Potrebno je osigurati da samo vrh bude u kontaktu s mokraćom, nakon uzorkovanja je zatvorena kapicom.

  Vrijeme čekanja iznosi 3 minute. Rezultati ispitivanja Plus i Compact pouzdani su 10 minuta, test Digital - 24 sata.

  A što onda?

  Clearblue testovi su vrlo precizni rezultati, ali mogu proizvesti pogrešne rezultate, a lažni pozitivni rezultat može biti posljedica uzimanja niza lijekova ili nekih bolesti.

  Ako test poriče trudnoću, a menstruacija ne počinje, morate ponoviti test nakon 3 dana.

  Kao i kod pozitivnog rezultata, s negativnim, ako postoji sumnja na trudnoću, trebate se obratiti specijalističkom ginekologu.

  Bilo koji neočekivani rezultat u prvom ili ponovnom testiranju - razlog za posjet liječniku.

  Clearblue je jedan od najpopularnijih marki testova trudnoće. Pod time su proizvedeni i najjednostavniji tintni testovi s dvije trake i digitalni testovi s informativnim prikazom i definicijom pojma začeća.

  Uz pravilnu uporabu ispitivanja, točnost rezultata je vrlo visoka i doseže 99%. No, valja imati na umu da su testovi osmišljeni za samoispitivanje, a niti jedan od najtočnijih testova ne može zamijeniti savjete liječnika.

  Mogu li uzeti aspirin tijekom trudnoće? Odgovor na pitanje, pogledajte ovaj članak.

  Na liječenje zatvor nakon porođaja će reći naš članak.

  Test trudnoće
  Clearblue EASY s vrhom u boji

  Isto točno, kao i test kod liječnika

  Kada koristite test na trudnoću Clearblue lako s obojenog vrhom upija savjet postaje ružičasta, što znači da je ispravan skup držanje uzoraka i jasne rezultate, što ukazuje na prisutnost (znak „+”) ili odsutnost ( „-” znak) trudnoće pojavljuju se samo dva min.

  Točnost preko 99%

  Od dana očekivanog početka menstruacije.

  Jednostavan za uporabu

  Upijajući savjet mijenja boju od bijele do ružičaste, što pokazuje da se apsorpcija mokraće, a vi ćete biti u mogućnosti da preuzme jasne rezultate koji ukazuju na prisutnost (znak „+”) ili odsutnost ( „-” znak) trudnoća, odmah nakon 2 minute.

  Slike proizvoda

  Načelo testiranja trudnoće Clearblue EASY s oslikanim vrhom

  1. Prije testiranja

  Prije izvođenja testa trudnoće, pažljivo pročitajte upute za uporabu.

  Kada budete spremni za test, izvadite test trudnoće iz folije i uklonite plavu kapu.

  Odmah upotrijebite test trudnoće.

  2. Provesti test

  Držite apsorbirajući mrlja tipa prema dolje ispod struje urina (ili ga spustite u skupljeni uzorak urina) ukupno 5 sekundi.

  Savjet će odmah postati ružičasto, što ukazuje na apsorpciju urina. Nastavite držati zamrljani vršak u mokraći punih 5 sekundi.

  Vratite poklopac i postavite test trudnoće na vodoravnu površinu.

  VAŽNO

  Dok čekate rezultat, usmjerite obojeni vrh prema dolje ili stavite test trudnoće na vodoravnu površinu.

  3. Čekanje na rezultat

  Kada test započne, vidjet ćete da se u prozoru pojavljuju plave linije s rezultatom. Pričekajte dok se plava kontrolna crta ne pojavi prije čitanja rezultata.

  Nemojte čitati rezultat sve dok se u kontrolnom prozoru ne pojavi plava crta. Ova linija pokazuje da je test radio.

  4. Čitanje rezultata

  Nakon 2 minute rezultati će biti prikazani u prozoru rezultata.

  "+" (Plus) znak označava rezultat "Trudnoća".

  Znak "-" (minus) označava rezultat "Nije trudna".

  Nije bitno je li jedan od znakova "+" lakši ili tamniji od drugog. Rezultat je i dalje "trudna".

  Čitajte rezultat 10 minuta i zanemarite sve kasnije izmjene rezultata.

  Ako se plava crta ne pojavi nakon 10 minuta, to znači da test nije funkcionirao i trebali biste provesti još jedan test.

  Često postavljana pitanja

  1. Koliko su točni rezultati Clearblue EASY testova trudnoće sa savjetom u boji?

  Clearblue EASY test trudnoće s obojenim vrhom pokazuje točnost preko 99% kada se testira od dana očekivanog početka menstruacije (prema laboratorijskim testovima).

  2. Koji je princip rada Clearblue EASY testa trudnoće s tipom u boji?

  Tijekom trudnoće, hormon trudnoće hCG (humani korionski gonadotropin) proizvodi se u vašem tijelu. U ranim fazama trudnoće povećava se količina hCG u tijelu. Clearblue test može otkriti čak i najmanju količinu ovog hormona u mokraći. (Osjetljivost testa trudnoće iznosi 25 mIU / ml.)

  3. Može li bilo koji lijek ili zdravstveno stanje utjecati na rezultat?

  • Prije provođenja testa uvijek pročitajte upute proizvođača svih lijekova koje uzimate.
  • Formulacije za povećanje plodnosti koji sadrži hormon hCG, može uzrokovati rezultate zabludu (takve lijekove kako bi se poboljšala plodnost uvode, obično u obliku injekcija, i testiranje za kratko vrijeme nakon injekcije može dovesti do lažnog rezultat „trudna”),
  • Ostali dodatni plodovi (na primjer, klomifen citrat), lijekovi protiv bolova i hormonske kontracepcije (na primjer, pilule za kontrolu rađanja) ne bi trebale utjecati na rezultat.
  • Ako ste nedavno prestali upotrebljavati hormonsku kontracepciju ili uzimate ove lijekove za povećanje plodnosti, poput klomifen citrata, vaš menstrualni ciklus može biti nepravilan, što može dovesti do preranog testiranja.
  • Ako ste nedavno trudni (čak i ako niste nosili dijete prije punog mandata), možete dobiti lažni rezultat "Trudna".
  • Ektopične trudnoće, ciste jajnika, menopauza i neke vrlo rijetke bolesti mogu uzrokovati rezultate koji obmanjuju.

  4. Moj prvi test pokazao je rezultat "trudna", a drugi - "Nije trudna", ili je počelo menstruacija. Što to znači?

  Iako je točnost određivanja testa hormona trudnoće je više od 99% od dana očekivanog početka mjesečnice, to je vjerojatno da će dobiti pozitivan rezultat, a onda ustanovite da ste trudni (na primjer, drugi test će dati negativan rezultat, ili može početi menstruaciju). To se može dogoditi zbog prirodnog gubitka trudnoće u ranoj fazi, što je, nažalost, vrlo čest: 1 od 4 trudnoće završava ranom gubitkom. Ako primite neočekivane rezultate, obratite se svom liječniku.

  5. Koristio sam test trudnoće, ali savjet u boji nije se posve ružičasto. Što da radim?

  Ako savjet u boji nije posve ružičasta, onda vjerojatno niste koristili dovoljno mokraće. Međutim, ako se u kontrolnom prozoru pojavi plava crta unutar 10 minuta nakon testa, test je radio. Ako se plava crta ne pojavi u kontrolnom prozoru unutar 10 minuta nakon testa, pogledajte 7. pitanje.

  6. Koristio sam Clearblue EASY test trudnoće s savjetom u boji, ali plava crta nije se pojavila u kontrolnom prozoru. Što da radim?

  Ako se plava crta nije pojavila u kontrolnom prozoru unutar 10 minuta nakon testa, test nije uspio. Dolje navedeni razlozi mogu dovesti do toga.

  • Naslikani vrh nije bio usmjeren prema dolje, ili test trudnoće nije postavljen vodoravno nakon uriniranja na njega.
  • Koristi se previše ili previše urina. Uzorkovanje bi trebalo trajati 5 sekundi. Ispitivanje je neophodno primjenom novog testa trudnoće i pažljivo slijedom uputa. Prikupite uzorak urina u čistom, suhom spremniku i uronite samo oslikani vrh na samo 5 sekundi.

  7. Što ako nisam siguran u svoj rezultat?

  Rezultat "trudnoće" potvrđuje prisutnost plave linije u kontrolnom prozoru i znak "+" koji se pojavljuje u prozoru s rezultatom unutar 10 minuta nakon testa. "+" Znak u prozoru s rezultatom može izgledati drugačije, no linije koje čine znak "+" i redak u kontrolnom prozoru moraju imati istu širinu (vidi slike A-C).

  U trudnica, ovaj rezultat je moguć kada se testiranje provede nekoliko dana nakon dana očekivanog početka menstruacije, tj. Na višoj razini hCG.

  U trudnica, ovaj rezultat nije neuobičajen kada se testiranje provodi izravno na dan ili oko dana očekivanog početka menstruacije, kada razina hCG ostaje relativno niska.

  Još uvijek pokazuje rezultat "trudna". Ako još uvijek niste sigurni u svoj rezultat, napravite još jedan test prije tri dana pažljivo slijedite upute.

  Rezultat "Nije trudna" potvrđuje prisutnost plave linije u kontrolnom prozoru i znak "-" koji se pojavljuje u prozoru s rezultatom unutar 10 minuta od trenutka testiranja. Ako je vaš rezultat "Nije trudna", ali mislite da ste trudni, pogledajte 11. pitanje

  8. Koliko će trajati testni rezultat?

  Rezultat se može pročitati unutar 10 minuta nakon testa. Ignorirajte promjenu rezultata koji su se dogodili nakon 10 minuta.

  9. Ispitni rezultat pomoću Clearblue EASY testa trudnoće s obojanim vrhom označava da sam trudna. Što da radim?

  Ako vam je rezultat "trudna", obratite se svom liječniku za savjete o tome kako nastaviti.

  10. Ispitni rezultat pomoću Clearblue EASY testa trudnoće s obojanim vrhom označava da nisam trudna. Što da radim?

  Ne smijete biti trudni, ili razine hormona trudnoće nisu dovoljno visoke da bi se otkrile. Također možete netočno izračunati dan očekivanog početka menstruacije.

  • Ako je provedeno rano ispitivanje, drugi test treba provesti nakon dana očekivanog početka menstruacije.
  • U slučaju kašnjenja menstruacije, ponovite test nakon 3 dana. Ako se rezultat ponovnog testiranja dobije "ne trudna", ali još uvijek nema mjesečnice, posavjetujte se s liječnikom.