Dojenje Citramon: Harm i alternative

Liječenje

Niti jedna majka za skrb nije imuna od glavobolja, prehlade ili rinitisa. Mnoge žene navikavaju piti citramon u takvim slučajevima, što oslobađa groznicu i smiruje bol. Međutim, dojenje treba paziti na sve što vodi majci. Uostalom, svaki element zajedno s majčinim mlijekom ulazi u još uvijek krhko tijelo novorođenčadi. Često nova hrana i naročito lijekovi uzrokuju osip, koliku bolest, trovanja, glavobolja i druge bolesti u dojenčadi.

Mogu li uzeti citramon prilikom dojenja? Liječnici će jednoglasno odgovoriti da je nemoguće. Čak je i uputa za lijek oprezna u uzimanju tableta tijekom trudnoće i dojenja.

Štetni učinci na dijete

Citramon je kombinirani lijek koji sadrži paracetamol, aspirin (acetilsalicilnu kiselinu) i kofein. Pomaže kod stomatološke, glavobolje, mišića menstruacije i drugih bolova, s infekcijom i hladnim, groznim stanjima.

Ako paracetamol nije tako štetan za dojilje majke i bebe, kofein i kiselina imaju razoran učinak. Aspirin uzrokuje opasne nuspojave kod novorođenčadi:

 • hemoragična dijaza - krvarenje i modrice kože, niskog zgrušavanja krvi;
 • iritacija probavnih organa - mučnina, povraćanje, poremećaj jetre;
 • bronhijalna astma;
 • razdražljivost i poremećaj spavanja;
 • alergije: osip, svrbež;
 • zamagljen vid i sluh, tinitus;
 • inhibira rad živčanih stanica.

Teške nuspojave kažu da ne biste trebali staviti bebu na takav rizik. Nemojte uzimati tsitramon dojenje. Majke sa strogim bolovima mogu koristiti druge načine i metode.

Alternativni tretman

Uklanjanje glavobolje će vam pomoći hodanje na svježem zraku i trljanje vašeg hramskog vijetnamskog matičnog "Star". Osim toga, izvrstan alat bio bi čaj s limunom ili medom. Naravno, ako dijete nije alergično na ove proizvode.

Da biste smanjili druge vrste boli, možete piti Nurofen ili Ibuprofen. To su relativno bezopasni lijekovi koji imaju minimalan učinak na tijelo djeteta.

Na temperaturama iznad 37 stupnjeva, paracetamol, koji ne sadrži opasnu kiselinu, postat će siguran i brzo će ublažiti temperaturu i upalu. Osim toga, lijek se izlučuje iz majke nakon dva sata.

Dakle, kada se može koristiti laktacija:

Naproksen i ketoprofen također ne uzrokuju teške nuspojave. Međutim, studije utjecaja tih lijekova na djetetovo tijelo počele su nedavno, stoga lijek treba uzimati s oprezom.

Zapamtite da se svaki lijek tijekom dojenja može koristiti tek nakon savjetovanja s liječnikom. Pored toga, kada primite trebate slijediti određena pravila.

Opća pravila za uzimanje lijekova tijekom dojenja

Postoji niz pravila za uzimanje lijekova koji se moraju slijediti tijekom dojenja. Ove će preporuke pomoći u izbjegavanju problema i nuspojava.

 1. Uzmite pilulu ne dulje od dva do tri dana;
 2. Dopuštena doza je tri tablete dnevno, 500 grama;
 3. Pažljivo promatrajte njegovu reakciju. Ako se ne osjećate dobro, odmah prestanite uzimati lijek i posavjetujte se s liječnikom;
 4. Uzmi drogu odmah nakon hranjenja;
 5. Mlijeko možete izraziti prije uzimanja lijekova;
 6. Isperite lijek samo s pitkom vodom (ne možete piti sok, čaj, kavu ili druga pića);
 7. Odmorite se između uzimanja tableta najmanje četiri sata.

Liječnici ne preporučuju tsitramon tijekom dojenja, jer negativno utječe na tijelo novorođenčeta i uzrokuje ozbiljnu bolest.

Kad dojite citramon može biti zamijenjen sigurnim lijekovima. I bolje je raditi bez kemijskih komponenti. Prije uporabe bilo kakvih lijekova obratite se svom liječniku! Zapamtite da samokriženje može dovesti do nepovratnih posljedica za zdravlje djeteta i majke.

"Citramon" tijekom dojenja: stručna mišljenja. Može li "Citramon" majka

Trudnoća i dojenje za žene - veliko opterećenje. Bezbrižne noći, stres, umor, nedostatak vitamina u tijelu mogu utjecati na njezino zdravlje. Stoga, glavobolja u žena tijekom dojenja često se javlja. Kako se nositi s ovim i je li moguće uzeti "Citramon" kada dojite?

Koja je učinkovitost "Citramone"?

Koji je mehanizam akcije "Citramone"? Postoje mnogi lijekovi za glavobolju, ali vrlo često mnogi to vole.

Sastav "Citramona" uključuje sljedeće komponente:

 • Acetilsalicilna kiselina je protuupalno sredstvo koje ima mnoge nuspojave i zabranjeno je djeci mlađoj od 15 godina.
 • Kofein je psihostimulantna komponenta, također kontraindicirana, propisana je samo u hitnim slučajevima.
 • Paracetamol je antipiretičko i analgetsko sredstvo koje djeca mogu uzimati.

Na temelju sastava "Citramona" možemo reći da uključuje neke komponente koje su nepoželjne za ženu tijekom dojenja.

Aspirin: negativan utjecaj na tijelo djeteta

Mogu li piti "Citramon" tijekom dojenja? Pri uzimanju lijeka ulazi u majčino tijelo, a zatim s mlijekom - u tijelo novorođenčeta. Dijete može imati nuspojave koje su prisutne u lijeku. Najopasniji je učinak suzbijanje sinteze trombocita, što može uzrokovati krvarenje kod djeteta. U novorođenčadi, zbog aspirina, može se pojaviti hemarragična dijaza, bolest obilježena krvarenjem ispod kože, a ponekad i unutarnje krvarenje.

Aspirin negativno utječe na gastrointestinalni trakt, što može dovesti do odbijanja novorođenčeta od dojenja i uzrokovati regurgitiranje ili čak povraćanje. Moguća povreda jetre.

Povrede povezane s radom gastrointestinalnog trakta mogu se pojaviti samo uz redovitu uporabu lijeka, ali ovisi o karakteristikama djetetovog tijela.

Uzimanje aspirina može uzrokovati alergijske reakcije kod novorođenčeta i izazvati bronhijalnu astmu uzrokovanu aspirinom.

Koji je mehanizam akcije "Citramone"? Najviše negativan utjecaj na djetetovo tijelo može biti pojava Rayovog sindroma. Karakterizira ga oštećenje živčanog sustava i jetru kod djeteta. Zato aspirinu nije dopušteno uzeti djecu mlađu od 15 godina.

Kofein - izvor povećane podražljivosti grudnichka

Može li "Citramon" majka? Kofein, koji je dio droge, odnosi se na psihostimulante, i iako nije zabranjen za uporabu u djetinjstvu, propisan je za bolesti koje su popraćene depresijom živčanog sustava.

U novorođenčadi, kofein može uzrokovati poremećaj spavanja, regurgitaciju i povećanu ekscitabilnost. Sve to će utjecati na njegov fizički i emocionalni razvoj.

Mogu li koristiti "Citramon" tijekom dojenja? Jedna uporaba lijeka od majke neće utjecati na zdravlje djeteta, takvi su simptomi mogući samo uz redovitu upotrebu.

Paracetamol - odobren lijek za djecu

Može li "Citramon" majka? Od svih tvari koje čine lijek, paracetamol se smatra najopasnijim za djecu. Pedijatri ga propisuju kako bi smanjili temperaturu u raznim bolestima.

Djelovanje paracetamola povezano je sa supresijom proizvodnje prostaglandina u tijelu, koje se stvaraju u žarištu upale i uzrokuju povećanje temperature poticanjem termoregulacijskog centra smještenog u mozgu.

Lijek se smatra sigurnim antipiretikom, a razgradnja u tijelu djeteta događa se bez stvaranja toksičnih metabolita i ne šteti jetri. Stoga se "paracetamol" često koristi za smanjenje temperature, uključujući djecu mlađu od jedne godine.

Pravila za prijem "tsitramona" tijekom dojenja

Se "citramon" povisuje ili snižava krvni tlak? Unatoč ozbiljnim kontraindicijama koje se pojavljuju pri uzimanju lijeka, mnoge žene ponekad to poduzimaju za glavobolje i savjetuju druge. Uostalom, "Citramon" zbog svog konstitutivnog kofeina može povećati pritisak, pogotovo kada ima niske stope.

Kada žena ima glavobolju i ona ima samo ovaj lijek, može koristiti "Citramone". Uostalom, ne možete tolerirati bol, jer je stresno za tijelo. I to negativno utječe na proces dojenja.

Ako je žena odlučila uzeti "Citramon", onda mora slijediti neka pravila:

 • Pazite da vagate pozitivne i negativne strane koje mogu nastati prilikom uzimanja lijeka. Vrijedi li riskirati zdravlje vašeg djeteta?
 • Možete smanjiti dozu lijeka. Umjesto cijele tablete piti pola.
 • Uzmite "Citramon" je bolje nakon što hranite bebu da smanji učinak na njegovo tijelo.
 • Između hrane, žena mora piti puno tekućine kako bi brzo uklonila lijek iz tijela.
 • Obavezno obratite pažnju na ponašanje novorođenčeta, ako postoje neke abnormalnosti, onda je u ovom slučaju bolje konzultirati se s liječnikom.

Mogu li koristiti "Citramon" tijekom dojenja? Uzimanje lijeka, žena koja dijete dijete stavlja svoj život i zdravlje na rizik. Stoga, ona treba odabrati lijekove koji se učinkovito nositi s boli i neće štetiti djetetu.

Što zamijeniti "Citramon" s dojenjem?

Neke žene vjeruju da je "Citramon" u potpunosti siguran i ne utječe na dijete na bilo koji način. Da bi se izbjegle negativne posljedice koje mogu nastati prilikom uzimanja lijeka, bolje je koristiti druge načine.

Ibuprofen i Paracetamol smatraju se najsigurnijim lijekovima za žene u tom razdoblju. Dopušteno je primati "Nurofen" i "Panadol". Koriste se kao ubojice u boli i dopušteni su za bebe od 3 mjeseca.

Uz grčevitu bol žene, možete uzeti "No-Shpu" ili "Drotaverinum". Bolje je poduzeti sve pripreme u manjoj dozi kako bi se izbjeglo nakupljanje štetnih tvari u tijelu majke i djeteta.

Kako se nositi s glavoboljom bez lijekova?

Prije uzimanja lijeka, žena može pokušati nositi se s boli alternativnim sredstvima. Možete koristiti sljedeće metode:

 • Pa pomažu u ublažavanju boli hodanja na svježem zraku, jer je čest uzrok ovog stanja manjak kisika.
 • Možete trljati balski viski "Star", koji će ukloniti nelagodu.
 • Žena bi se trebala više odmarati i spavati dovoljno vremena.
 • Nemojte žuriti da uzimate lijekove, bolje je piti slatki čaj i prozračiti sobu.

Je li moguće piti "Citramon" za glavobolju tijekom dojenja? Odluka mora poduzeti sama žena, nakon što izmjeri sve prednosti i nedostatke koji se mogu pojaviti pri uzimanju ovog lijeka.

Citramon dojenje

Gotovo svaki lijek kabinet može se naći tsitramon, jer je to jeftin i učinkovit način, brzo ublažava glavobolje. Ali, ako sada imate status majke koje skrbe, vrijeme je da pogledate ovaj čudo lijek iz novog kuta. Odgovorimo na pitanje: Je li moguće uzeti svima omiljeni citramon prilikom dojenja?

Sastav tsitramona: što nije u redu?

Zahvaljujući komponentama koje čine lijek, citramon ima analgetski, umjereno antipiretik i slab protuupalni učinak. Prema tome, u skladu s uputama preporučene za prijem zubobolju i glavobolju, neuralgiju, menstrualne boli, bol u zglobovima, a pri višim temperaturama.

Čini mi se izvrstan alat. Ali ne zbog trudnoće i dojenja. Nakon temeljitog ispitivanja sastava, vidjet ćemo što zamke imaju citramon.

Dakle, lijek sadrži 3 komponente:

 • acetilsalicilna kiselina;
 • paracetamol;
 • kofein.

Najveća opasnost leži u acetilsalicilnoj kiselini, koja se također naziva aspirin. Na svojoj osnovi razvila mnoge antipiretici, au malim dozama, aspirin koristi kao protiv nakupljanja krvnih pločica sredstvo za prevenciju stvaranja tromba u krvnim žilama. Posljednja akcija je dobra za starije osobe čija je krv zbog fiziologije deblja.

Ali za bebe, smanjenje krvnih pločica poprima modrice i hemoragičnu dijatozu. Djeca mlađa od 15 godina uzimaju acetilsalicilnu kiselinu. Ostale nuspojave koje se mogu pojaviti tijekom uzimanja acetilsalicilne kiseline u majke i djeteta:

 • iritacija želučane sluznice (svi su salicilati korodirali);
 • loš san, nervozna razdražljivost;
 • alergijske manifestacije u obliku svrbeža, osipa;
 • inhibicija rada živčanih stanica;
 • bronhijalna astma (tzv. aspirin astma);
 • moguće oštećenje sluha i vida, tinitus;
 • loše zgrušavanje krvi.

Kofein - druga komponenta citramona - stimulira živčani sustav, povećava mentalnu i tjelesnu učinkovitost. Često je potrebno za odraslu osobu, ali ne i za malo dijete. Način novorođenčeta sastoji se od ciklusa spavanja i budnosti, a kofein ih krši. Iz istog razloga, laktacija je iznimno nepoželjna da pijete kavu.

Paracetamol je jedini sastojak koji nema pritužbi. Paracetamol je kao jedan element smatra se da je lijek izbora za uklanjanje različitih vrsta bolova tijekom dojenja, jer je siguran te je u potpunosti kompatibilan s dojenja. To je lijek koji mora biti u kući.

Pa je li moguće piti citramon ako majka doji? Na temelju istraživanja sastava i preporukama službenih direktorije, možemo zaključiti da tsitramon dojenje je potencijalna opasnost, ali zato njegova tehnika ne preporučuje tijekom dojenja.

Ne može se reći da pijenje jedne pilule je počiniti zločin protiv vlastitog djeteta. Ako ne postoji ništa pri ruci, a glava se dijeli od boli, bolje je da ga ne podnese. Iz jednokratnog unosa ništa se ne događa (osim mogućih alergijskih manifestacija). Umjesto toga, to je da ne možete piti citramon redovito. Ali ako čitate ovaj članak, to znači da ste odlučni odabrati najbolje za sebe i svoje dijete. Stoga je vrijeme razmišljati o alternativama.

Citramon: što lijekovi zamjenjuju?

Ako se bol povremeno javlja, koristite lijekove koji su testirani na vrijeme. Konzultanti o dojenju, kao i vodeći direktorije na droge i laktacije kompatibilnosti preporučuju kao analgetik i antipiretik sredstvom 2:

To su nesteroidni protuupalni lijekovi koji prodiru u mlijeko u malim količinama i dopušteni su bebama od 2-3 mjeseca života (naravno, u odgovarajućem obliku i doziranju).

Dodatno, možete primijeniti Ketorolac i Naproxen. Oni nisu dobro proučeni, ali se i dalje smatraju relativno sigurni i mogu se koristiti tijekom razdoblja laktacije. Pojedinosti o boli protiv bolova mogu se naći ovdje.

Ako se bol tijekom laktacije javlja često, ne smijete uzimati pilule bez razmišljanja. Prije svega, potrebno je otkriti njegov uzrok, a zatim će tretman biti usmjeren i donijet će rezultate. Dakle, ako zubobolja boli, otiđite zubaru, ozljede zglobova - kontaktirajte vašeg artritisa.

Alternativa lijekovima

Nije potrebno piti pilulu svaki put s glavoboljom. Mama, u čijem je naručju dijete, često se samo treba više odmarati. Ako je moguće, spavati u popodnevnim satima s bebom. Prozračite prostoriju redovito: svjež zrak savršeno iscjeljuje glavobolje napetosti i blagotvorno djeluje na živčani sustav. Evo drugih savjeta:

 • jesti dobro;
 • piti dovoljno vode;
 • Priložite hramovima list od kupusa;
 • obaviti masažu glave;
 • pomirite vijetnamski balzam u hramovima;
 • napuniti aroma svjetiljku s umirujućim ugodnim eteričnim uljem.

Dakle, citramon - dobar lijek, popularan, jeftin. Ali sa svim njegovim prednostima tijekom razdoblja dojenja, bolje je izbjegavati ga uzimati jer postoji više štete od dobrog. Srećom, postoje vrijedne alternative kako u ljekarnama, tako iu narodnim sredstvima.

Je li zaista bezopasna citramon tijekom dojenja? Sve o upotrebi lijekova

Vrlo je važno da se majke koje se bave djetetom osjećaju u dobroj formi jer moraju puno truda i energije potrošiti na brigu o djetetu. Međutim, žena koja je nedavno prošla porod, a ona još uvijek nije dovoljno ojačana, stoga je podložna raznim bolestima.

Kad se pojave, želim pronaći što je prije moguće riješiti neugodna stanja, a moje su ruke privučene sredstvima koja su u gotovo svakom setu kućnih setova. Među njima je takva uobičajena droga tableta, kao što svi znaju Citramon. Je li opasno za ženu tijekom dojenja i sićušno biće koje je dojilo?

Mogu li uzimati lijek tijekom dojenja?

Žena tijekom dojenja se ne preporuča koristiti nikakve lijekove bez posebnih indikacija, pa čak i više da ih zlostavljaju. Isto se može reći io Citramoneu.

Neželjeno je uzimati citramon s čestim dojenjem, što u pravilu može trajati do 6 mjeseci.

Ako se učestalost dojenja s vremenom smanjuje, uključujući uvođenje komplementarne hrane, kao izuzetak, umjetna mliječna formula je dopuštena samo jedna uporaba lijeka.

Opasnost od citramona je da pored paracetamola i kofeina - glavnih aktivnih sastojaka, sadrži aspirin, što je kontraindicirano kod djece.

Ova komponenta ima najveću štetu na novorođenčadima pa ne smije prodrijeti u tijelo djeteta, čak i kod majčinog mlijeka.

Upozorenja za uporabu

Najčešće, Citramon se koristi tijekom dojenja kako bi se oslobodili stanja povezanih s:

 1. glavobolja s primarnom dismenoreju;
 2. migrena;
 3. vegetativne vaskularne patologije.

Međutim, njegov raspon učinaka je širi, a uključuje olakšanje simptoma:

 • zubobolja;
 • neuralgiju;
 • povišene temperature.

Kontraindikacije i nuspojave

Kao i kod svih drugih lijekova, žene mogu imati različite reakcije na citramon:

 1. zagušljiv nos;
 2. kratkoća daha;
 3. svrbež;
 4. osip;
 5. ili oticanje sluznice;
 6. probavne smetnje;
 7. mučnina;
 8. vrtoglavica;
 9. razdražljivost;
 10. slabost;
 11. povećano otkucaj srca;
 12. povećati krvni tlak.

Svi ti simptomi vrlo su nepoželjni za mladu majku. Međutim, takvi se fenomeni ne mogu pojaviti s epizodnim primanjem Citramona.

Svi ovi čimbenici također mogu utjecati na bebu koja prima aktivne sastojke Citramonea s majčinim mlijekom.

Kako laktacija utječe na dijete s HB?

Iako su u uputama propisane kontraindikacije za korištenje Citramone tijekom trudnoće i dojenja, u pravilu nema izravnog utjecaja na količinu proizvodnje majčinog mlijeka u trenutku. Međutim, lijek utječe na kvalitetu mlijeka. To je zbog činjenice da će sve tvari koje ulaze u krv majke biti prisutne u majčinom mlijeku da se beba hrani.

Što se tiče djece, lijekovi koji uključuju acetilsalicilnu kiselinu izravno su kontraindicirani, a jedan od njih je Citramon. Kod upotrebe lijekova s ​​tom supstancom za liječenje određenih vrsta gripe, vagine, postoji opasnost od razvijanja takozvanog Ray-ovog sindroma - strašne bolesti koja je puna nestalih posljedica za dijete.

Reyeov sindrom je akutna ne-upalna encefalopatija i masna degeneracija unutarnjih organa, koja utječe na funkcioniranje bubrega, jetre, mozga s mogućnošću smrti.

Ako su bolesti djece popraćene nekontroliranim povraćanjem, potrebno je što prije zatražiti liječničku pomoć ili nazvati hitnu pomoć kako bi se isključili razvoj opasnog sindroma.

Osim toga, kofein prisutan u citramonu može uzrokovati mrvice:

 • nervoza;
 • tearfulness;
 • povećan ton mišića;
 • utjecati na funkciju hrane, uzrokujući regurgitaciju;
 • učiniti više nemirni san.

Preporuke o tome kako piti mamin tablete tijekom dojenja

Ako je ipak nužno uzeti Citramon, možete pokušati smanjiti utjecaj njegovih komponenti na dijete. Što se može učiniti za ovo:

 1. Prije nego što hranite bebu, dekantirajte dio mlijeka i ulijte je u sterilni spremnik, ostavite ga u hladnjaku do sljedećeg hranjenja.
 2. Onda dojite dijete.
 3. Nakon toga, možete piti tabletu citramona.
 4. U sljedećem hranjenju (nakon tri sata), iskazana opskrba će se koristiti za hranjenje bebe, naravno, malo zagrijati, a ne izravno iz hladnjaka.
 5. Nakon još tri sata, kada dijete ponovno želi jesti, majka ga može ponovno dojiti, jer će tijekom tog razdoblja koncentracija štetnih tvari Citramone u krvi majke znatno smanjiti, a ostali "tragovi" neće štetiti zdravlju djeteta.

Što se može zamijeniti?

Postoji mnogo različitih načina koji mogu donijeti olakšanje od glavobolje:

 • Vijetnamski balsam "Star". Lijek je apsolutno siguran, pomaže majci i neće štetiti djetetu. Mala količina novca trebala bi se utrljati u viski. Lijek ima blago zagrijavanje i omamljivanje. Ima ugodnu specifičnu aromu, pa se učinak aromaterapije spaja izravnim učinkom.
 • Svježe lišće kupusa ili čička. Metoda koja se upotrebljava od vremena naših bake, koje su također naslijedile. Leće su omotane oko glave. Ugodno su cool, "odgađaju" bol. Ne trčkate lišće s lišćem na glavi, tako da je za mamu to prilika da malo leži, što također opušta i oslobađa stanje.
 • Ako glava doista boli previše, Paracetamol ili Ibuprofen, od kojih su Ibuprom i Nurofen također, mogu biti zamjena za Citramon. Rasprostranjeno rasprostranjeno u tkivima i uglavnom u tjelesnim tekućinama, s izuzetkom masnog tkiva i cerebrospinalne tekućine.
 • Za glavobolje koje se javljaju tijekom dojenja zbog nervoze i iritacije, možete (nakon savjetovanja sa svojim liječnikom) uzeti Valerianove tablete ili kapljice.

Ovisno o dozi, lijek je karakteriziran slabim ili umjerenim sedativnim učinkom na ljudsko tijelo zbog učinaka esencijalnih uljnih kapljica, čiji je značajan dio estera izovalerne kiseline i borneola.

Mišljenje Komarovsky

Poznati stručnjak i pedijatar Yevgeny Komarovsky, koji savjetuje mlade majke o korištenju Citramonea, kaže da se ovaj lijek jako dobro ponaša u slučajevima kada se smanjuje vaskularni ton i pada krvni tlak. Pozitivan učinak je povezan s djelovanjem kofeina, ali aspirin, koji je u sastavu - je kontraindiciran.

Liječnik preporučuje zamjenu Citramona s jakim zelenim čajem s paracetamolom. On tvrdi da bi to trebalo pomoći.

Zaključno, želim reći da je najčešći uzrok mamitnih glavobolja stres i prekovremeni rad, tako da će najčešće najbolji lijek za njih biti dobar odmor, hodanje na svježem zraku ili dobar zdravi san.

Nakon što je odlučio uzeti lijekove, na primjer, Citramon, vagati pro i kontra i poduzeti mjere sigurnosti za dijete. Uostalom, zdravlje djeteta za mama je neprocjenjivo. Ali ako žena koja skrbi često ima glavobolju, nije potrebno odgoditi posjet neuropatologu. Rani tretman će vam pomoći riješiti uzrok bolesti, a brigu o bebi donijet će radost.

Možete li piti citramon od migrene tijekom dojenja?

Svatko je uvijek pio citramon i majke, bake, bake i tete... i dali su djecu, a svi zdravi odrasli. Takav odgovor na pitanje o ozljedi tsitramona obično daje žrtvama bolne migrene, koje nose ili dojuju bebu. I to je razumljivo, jer glavobolje mogu biti smrtonosne, a spasenje donosi samo citramon. Jeste li sigurni da ste apsolutno zdravi nakon korištenja majke ili bake tijekom trudnoće i dojenja citramona? Uostalom, migrena koja vas muči, čiji su uzroci nepoznata, sama po sebi je jasan znak lošeg zdravlja.

Sastav citramona i njegovog djelovanja

Za početak, gotovo svi lijekovi u različitim koncentracijama prodiru u majčino mlijeko majke koja njeguje. Citramon, koji se sastoji od kofeina, acetilsalicilne kiseline, drugim riječima aspirin, i paracetamol nije iznimka. U apoteku možete pronaći različite varijacije citramona s različitim nazivima. Skup aktivnih komponenata je isti u svim, samo njihov omjer razlikuje.

Citramon se koristi kao antipiretik, analgetik, protuupalno sredstvo. Također normalizira ton krvnih žila, poboljšava cirkulaciju krvi u malim zahvaćenim posudama, razrjeđuje krv. Istraživanja učinaka citramona na tlak nisu provedena, ali prisutnost kofeina u pripravku, iako pri niskim dozama, može negativno utjecati na osobe koje pate od visokog krvnog tlaka i kardiovaskularnih bolesti. Kofein poboljšava djelovanje aspirina i paracetamola u sastavu lijeka - ubrzava apsorpciju i povećava koncentraciju u plazmi.

Utjecaj tsitramona na bebu

Mogu li dojiti majke koristiti tsitramon prilikom dojenja? Bilješke o drogi na popisu kontraindikacija uključuju trudnoću i laktaciju. To se prvenstveno odnosi na teratogenost acetilsalicilne kiseline koja je dio lijeka i puno nuspojava tijekom produljene uporabe.

U novorođenčad, kada se aspirin uzima iz majčino mlijeko, rizik od krvarenja raste, uključujući i unutarnje, zbog disfunkcije funkcije sinteze trombocita. Često postoji krvarenje u crijevima, a može se otkriti pomoću fekalne okultne krvne pretrage.

Također, aspirin negativno utječe na želudac dugotrajnom upotrebom ili uzimanje velikih doza - više od 5-8 grama dnevno. U tom slučaju želučana sluznica je ulcerirana. Produljena uporaba acetilsalicilne kiseline krši funkciju jetre i bubrega.

Ako pijete li tsitramon u vrijeme kada je dijete zarazilo virusnu infekciju - najčešće viruse influence tipa B i manje kokošja kozica, tada prisutnost aspirina u majčinom mlijeku za njegu može potaknuti razvoj Rejeovog sindroma. Sindrom se također naziva akutna encefalopatija i masna distrofija unutarnjih organa, prvenstveno jetre. Ovo rijetko i opasno stanje prvi put je opisano ne tako davno - 1963. godine australski patolog Douglas Rey.

Nakon 5-6 dana nakon uvođenja acetilsalicilne kiseline u tijelo bolesnog djeteta dolazi do nekontroliranog povraćanja, a velika opruga je napeta zbog povećanja intrakranijskog tlaka. Stanje djeteta brzo se pogoršava, brzo se razvija koma, konvulzije, respiratorno zaustavljanje. Kod razvoja kome, smrtnost se promatra u 80% slučajeva. Kada konvulzije dođu do oštećenja mozga, a kao rezultat toga - grčevi, grčevi mišića, mentalna retardacija. Na temelju svega navedenog zaključujemo da mama sestra ne može piti citramon.

Kako uzeti citramon, ako vam je to jako potrebno

Ako ste posve neizdržljivi i ne plašite moguće posljedice uzimanja tsitramona ili manje opasnih lijekova - paracetamol ili ibuprofen ne pomažete, možete oprezno piti čašicu tsitramona promatranjem nekih uvjeta.

Jedna doza lijeka je moguća, ali ne u "konj" dozi, dijete mora biti potpuno zdravo.

Maksimalna koncentracija sastojaka u krvnoj plazmi postiže se u 10-20 minuta, tako da u ovom trenutku u svakom slučaju ne hranite dijete. Nakon uzimanja majke koje ga njeguje, preporučljivo je ne davati dojku 2-4 sata. Ovo je poluživot i potpuno uklanjanje acetilsalicilne kiseline sadržane u citramoni.

Razdoblje uklanjanja ovisi o dobi i stanju zdravlja te može biti dulje nego što je naznačeno.

Krv i majčino mlijeko međusobno djeluju u skladu s načelom komuniciranja krvnih žila - kada se koncentracija bilo koje supstance u krvotoku povećava ili smanjuje, sastav mlijeka se mijenja sukladno tome. Zbog toga se ne pojavljuje nakupljanje štetnih tvari u mlijeku žena koje dojiljuju.

Ali čak i ako slijedite ove jednostavne smjernice, možete dobiti neočekivane, dalekosežne posljedice za dojena beba. Uzimanje citramona prilikom dojenja, ne zaboravite da cjelokupna odgovornost za te posljedice spada isključivo na vaše rame.

Alternativni načini da se riješite glavobolje

Pomaže u odvraćanju od glavobolje i slabim bolom, maknite ga potpuno, trljajući balzam u whiskeyu. Postoje mnogi balms i zakrpe koje su slične u akciji, a suđenja i pogreške možete odabrati onu koja vam odgovara. Nedostatak takvog lijeka je da može doći do opeklina s osjetljivom kožom.

Postoji zanimljiva studija koja povezuje napade migrene s dugotrajnim upaljenim ljutnjom. I za neke ljude koji su patili od ovog žalosti, bol je odmah prošao nakon što su shvatili prisutnost ovog "tereta" i bacili ga s dobrim prokletstvom. Preporučujemo odabir neživih objekata kao objekt za psovke.

Oslobađa vrući tuš i vrući tuš koji olakšava ili ublažava bol. Također možete probati vruće noge i ruke kupke.

Napad na migrenu povezan s napetosti mišića može ublažiti masažu vratnog područja.

Dobar način - tiha i izmjerena šetnja na svježem zraku, ali da se takvi uvjeti u urbanim okruženjima ponekad nemoguće.

Citramon nije lijek, pogotovo kada je dojenje. Pokušajte slušati sebe, promatrati i zapisati moguće uzroke napadaja. Uostalom, bolje je ukloniti uzrok nego "raditi za lijekove" cijeli život. Sjeti se da bezopasni lijekovi ne postoje i prodiru u majčino mlijeko. U svakom slučaju, sustavne glavobolje zahtijevaju liječnički pregled kako bi isključili teške bolesti koje prate.

Može li majka za njegu citramon za glavobolje

Citramon hranjen grudima

Tijekom dojenja morate biti izuzetno pažljivi uz uzimanje bilo kakvih lijekova, jer kada se koriste, dio lijeka prelazi u majčino mlijeko i prenosi se bebi. No, tijekom tog razdoblja, hitna potreba je liječenje glavobolja, koje se javlja kod majke koje skrbe zbog česte nedostatka sna, povezane s njegovanjem djeteta. Zato su mnoge mlade majke zainteresirane: mogu li tsitramon dojiti, što se najčešće koristi za uklanjanje glavobolja?

Je li moguće piti citramon mame za njegu?

Mnoge žene u kozmetičkoj vrećici imaju ploču citramona u slučaju glavobolje. Mnogi, nažalost, ne razmišljaju o sastavu i nuspojavama. Za većinu, izbor u korist ovog lijeka određuje tri čimbenika:

 • Možete ga slobodno kupiti u bilo kojoj ljekarni;
 • citramon je pristupačan;
 • on brzo uklanja glavobolju.

Da biste razumjeli hoće li majke sestrinskog tsitramona, trebate shvatiti što je uključeno u njezin sastav i kako njegove komponente mogu utjecati na novorođenče. Glavna komponenta citramona je velika doza acetilsalicilne kiseline, tj. Aspirina. Poznato je da aspirin ima protuupalno i analgetsko djelovanje, utječe na sustav koagulacije krvi, smanjujući tu sposobnost i može imati destruktivan učinak na sluznicu želuca i crijeva. Stoga, uzimanje citramona tijekom dojenja može potaknuti razvoj gastritisa i peptičnog ulkusa.

Drugi lijek koji je dio citramona je paracetamol, koji također ima protuupalni, analgetski i antipiretski učinak. Treća komponenta citramona je kofein, koji ima stimulativni učinak na živčani sustav. Česta uporaba citramona tijekom dojenja može uzrokovati nervozu i poremećaje sna u mladoj majci i prema tome u djetetu.

Njega citramona - učinak na dojenčad

Upute za uporabu kažu da je tsitramon dojenje kontraindicirano. Bilo koji lijek, uključujući tsitramon, prelazi u majčino mlijeko i prenosi bebu. U novorođenčadi citramona može izazvati uznemirenost, poremećaj spavanja i povraćanje. Paracetamol je kontraindiciran kod djece mlađe od 12 godina, a još više kod novorođenčadi, budući da bubrezi i jetra nisu u stanju ukloniti proizvode koji su joj uništili iz tijela. Acetilsalicilna kiselina, koja se nalazi u velikim količinama u paracetamolu, slabo metabolizira i izlučuje novorođenče. Dakle, dugotrajnom primjenom tsitramona od majke koje njeguje, može ometati koagulaciju krvi kod djeteta i dovesti do krvarenja.

Kada mama skrb može citramon?

Citramon je kontraindiciran za majku koja dijete, a ako se to može izbjeći, bolje je koristiti alternativne metode liječenja glavobolje Citramon majke za skrb može se uzeti samo kao posljednje sredstvo, kada su sve metode isprobane i jednostavno nema drugih lijekova pri ruci. Ali još jednom naglašavamo da njegov prijem treba biti izuzetan slučaj.

Da ne biste uzeli citramon skrb, možete koristiti sljedeće sigurne tretmane za glavobolje:

 • šetnje na svježem zraku pridonose obogaćivanju mozga kisikom, što pomaže eliminirati ili smanjiti glavobolju;
 • trljanje hramova s ​​vinskim balzamom u Vijetnamu pomaže mnogim ženama da se riješe glavobolje;
 • primjenom svježeg kupusa u glavu;
 • od lijekova, prednost se daje ibuprofenu i nurofenu, nuspojave koje su minimalne.

Učinkovit jeftin citramon često se uzima za glavobolje. Mogu li uzeti citramon prilikom dojenja?

Dojenje: posebna odgovornost

Žene koje dojiti bebu mogu reći da je ovo razdoblje najstroža apstinencija hrane. ¾ dojenčad pate od kolike, što može biti uzrokovano šalicom slatkog čaja ili malom čašom jogurta s bojama. Takva naoko netrpeljiva poslastica može uzrokovati bolnu bol u djeteta i neprestana plač koja često završava pozivom na hitnu pomoć.

Mnoge žene sjećaju se kako su dojile bebe, jedu isključivo juhe, žitarice, sir i jabuke. Mnogi od njih imaju naviku piti nezaslađen čaj za ostatak svog života.

Ako mali dio šećera ili kriška rajčice utječe na slab organizam bebe toliko, lako je zamisliti kako je opasno za njega da uzme bilo koji lijek.

U slučajevima kada majka treba podvrgnuti liječenju, uključujući i pijenje tsitramona prilikom hranjenja djeteta, trebate prenijeti bebu na umjetno hranjenje, kako ne biste uzrokovali nepopravljivu štetu.

Glavobolje u majci skrb: Što učiniti?

Tijekom razdoblja dojenja, žene su bolje u mogućnosti iskoristiti iskustvo narodnog liječenja. Citramon možete zamijeniti kada se hranite s raznim jednostavnim i pristupačnim lijekovima koji će vam pomoći riješiti jednokratnu glavobolju. Baš kao i svaka pilula, narodni recepti neće odmah pomoći, to će potrajati 20-30 minuta da se bol utihne.

Čašu
Šalica svježe pripremljenog zelenog čaja nema kontraindikacija. Možete dodati žlicu prirodnog meda. Ovaj čaj pomaže da se riješite glavobolje.

predah
Kratak ostatak od 15-30 minuta pomoći će vam da se riješite stresa. Pokušajte se potpuno opustiti: leći u zamračenom prostoru i zaboraviti na sva pitanja 15 minuta.

oblog
Možete pričvrstiti na čelo mokrog hladnom kompresiju i leći oko 15 minuta.

Crni ribiz
Bobica obrisana šećerom širi krvne žile, poboljšava metaboličke procese i tonizira tijelo. Dovoljno je jesti žlicu sredstava i piti šalicu zelenog čaja.

cimet
U žličicu kuhane vode dodajte 1/8 čajnu žličicu cimeta (prah) i neki šećer i pijte smjesu. Cimet poboljšavaju cirkulaciju krvi i ublažavaju glavobolje.

Kalina s medom
2 žlice bobica natočile su čašu kipuće vode, dodajte žlicu meda. Pijte malo piće nakon infuzije.

obilazak
Kratka šetnja uz mirnu šetnju u parku ili uz uličicu pomoći će vam da se oslobodite glavobolje.

Pozitivno razmišljanje
Često se glavobolja javlja kao posljedica napetosti, tjeskobe i tjeskobe. Ako je nemoguće promijeniti stresnu situaciju - pokušajte ne misliti na to tako intenzivno. Anksioznost i dalje ne pomaže, a majčinska nervoza je loša za dijete.

Bolesti za dojenje

Može li se citramon dojiti? Bolje je zamijeniti lijekovima koji definitivno ne štete djetetu: paracetamol ili ibuprofen.

Citramon: puni info

Mnogi smatraju citramon bezopasnim lijekom, čiji sastojci ne uzrokuju najmanju štetu tijelu. To nije tako: njegove komponente imaju puno nuspojava na tijelu.

Ljudi često pitaju: može li tsitramon majka skrb? Odgovor je jednostavan: ne, to je nemoguće.

Zašto je citramon kontraindiciran u dojenju?

Razmislite o aktivnim sastojcima lijeka.

Paracetamol 180 mg

Ne-narkotični za ublažavanje boli i smanjenje temperature. Paracetamol u svom čistom obliku može uzimati i žena i dojenčad. Na primjer, djeca panadol sirup propisana su bebama od 3 mjeseca.

Tableta Paracetamol 500 mg pomoći će u ublažavanju boli u majci za njegu. Možete uzeti lijek da ublažite bol ili smanjite temperaturu svakih 4 sata, ne duže od 3 dana.

Kofein tonizira tijelo i budi energiju u njoj, uzrokuje blagi uzbuđenje, proširuje krvne žile i poboljšava cirkulaciju, smiruje bol.
Ovaj alkaloid nema stroge kontraindikacije za djecu.

Acetilsalicilna kiselina 240 mg

Acetilsalicilna kiselina (aspirin) ima protuupalni učinak, poboljšava cirkulaciju krvi u upali, ublažava bol.
Aspirin ometa zgrušavanje krvi i utječe na gastrointestinalni trakt. Ako uzimate citramon tijekom dojenja, acetilsalicilna kiselina dobro prodire u majčino mlijeko i utječe na probavni trakt i bebino cirkulacijsko sredstvo - dakle, lijek je kontraindiciran u majci za njegu.

Citramon: opasnost za dijete

Ako postoji sumnja da li je moguće piti djetet s dojenjem, upoznajte se s nuspojavama lijeka.

Citramon (posebice acetilsalicilna kiselina u svom sastavu) ima više negativnih učinaka na tijelo:

 • uzrokuje ulcerozno erozivno oštećenje probavnog trakta, mučninu, bol i žgaravicu, povraćanje;
 • ometa jetru;
 • negativni učinak na bubrege;
 • alergijske reakcije kože (od urtikarije do ekcema), anafilaktički šok;
 • vrtoglavica i glavobolja;
 • poremećaj krvarenja.

Učinak acetilacilne kiseline na zgrušavanje krvi predstavlja ozbiljan rizik od krvarenja - uključujući maternicu tijekom razdoblja nakon poroda, kao i unutarnje krvarenje.

Lijek je kontraindiciran kod djece mlađe od 15 godina; trudnice, jer može potaknuti krvarenje i kongenitalne abnormalnosti u fetusu.

Tijekom laktacije, citramon prodire u majčino mlijeko i ulazi u dječje tijelo. Čak i jedna doza lijeka može uzrokovati da dijete ima leziju u probavnom traktu, bol, ili da otvori unutarnje krvarenje.

Tijekom dojenja, citramon je kontraindiciran. Bolje je zamijeniti paracetamolom ili ibuprofenom.

Citramon dojenje

Gotovo svaki lijek kabinet može se naći tsitramon, jer je to jeftin i učinkovit način, brzo ublažava glavobolje. Ali, ako sada imate status majke koje skrbe, vrijeme je da pogledate ovaj čudo lijek iz novog kuta. Odgovorimo na pitanje: Je li moguće uzeti svima omiljeni citramon prilikom dojenja?

Sastav tsitramona: što nije u redu?

Zahvaljujući komponentama koje čine lijek, citramon ima analgetski, umjereno antipiretik i slab protuupalni učinak. Prema tome, u skladu s uputama preporučene za prijem zubobolju i glavobolju, neuralgiju, menstrualne boli, bol u zglobovima, a pri višim temperaturama.

Čini mi se izvrstan alat. Ali ne zbog trudnoće i dojenja. Nakon temeljitog ispitivanja sastava, vidjet ćemo što zamke imaju citramon.

Dakle, lijek sadrži 3 komponente:

 • acetilsalicilna kiselina;
 • paracetamol;
 • kofein.

Najveća opasnost leži u acetilsalicilnoj kiselini. koji se također naziva aspirin. Na svojoj osnovi razvila mnoge antipiretici, au malim dozama, aspirin koristi kao protiv nakupljanja krvnih pločica sredstvo za prevenciju stvaranja tromba u krvnim žilama. Posljednja akcija je dobra za starije osobe čija je krv zbog fiziologije deblja.

Ali za bebe, smanjenje krvnih pločica poprima modrice i hemoragičnu dijatozu. Djeca mlađa od 15 godina uzimaju acetilsalicilnu kiselinu. Ostale nuspojave koje se mogu pojaviti tijekom uzimanja acetilsalicilne kiseline u majke i djeteta:

 • iritacija želučane sluznice (svi su salicilati korodirali);
 • loš san, nervozna razdražljivost;
 • alergijske manifestacije u obliku svrbeža, osipa;
 • inhibicija rada živčanih stanica;
 • bronhijalna astma (tzv. aspirin astma);
 • moguće oštećenje sluha i vida, tinitus;
 • loše zgrušavanje krvi.

Kofein - druga komponenta citramona - stimulira živčani sustav, povećava mentalnu i tjelesnu učinkovitost. Često je potrebno za odraslu osobu, ali ne i za malo dijete. Način novorođenčeta sastoji se od ciklusa spavanja i budnosti, a kofein ih krši. Iz istog razloga, laktacija je iznimno nepoželjna da pijete kavu.

Paracetamol je jedini sastojak koji nema pritužbi. Paracetamol je kao jedan element smatra se da je lijek izbora za uklanjanje različitih vrsta bolova tijekom dojenja, jer je siguran te je u potpunosti kompatibilan s dojenja. To je lijek koji mora biti u kući.

Pa je li moguće piti citramon ako majka doji? Na temelju istraživanja sastava i preporukama službenih direktorije, možemo zaključiti da tsitramon dojenje je potencijalna opasnost, ali zato njegova tehnika ne preporučuje tijekom dojenja.

Ne može se reći da pijenje jedne pilule je počiniti zločin protiv vlastitog djeteta. Ako ne postoji ništa pri ruci, a glava se dijeli od boli, bolje je da ga ne podnese. Iz jednokratnog unosa ništa se ne događa (osim mogućih alergijskih manifestacija). Umjesto toga, to je da ne možete piti citramon redovito. Ali ako čitate ovaj članak, to znači da ste odlučni odabrati najbolje za sebe i svoje dijete. Stoga je vrijeme razmišljati o alternativama.

Citramon: što lijekovi zamjenjuju?

Ako se bol povremeno javlja, koristite lijekove koji su testirani na vrijeme. Konzultanti o dojenju, kao i vodeći direktorije na droge i laktacije kompatibilnosti preporučuju kao analgetik i antipiretik sredstvom 2:

To su nesteroidni protuupalni lijekovi koji prodiru u mlijeko u malim količinama i dopušteni su bebama od 2-3 mjeseca života (naravno, u odgovarajućem obliku i doziranju).

Dodatno, možete primijeniti Ketorolac i Naproxen. Oni nisu dobro proučeni, ali se i dalje smatraju relativno sigurni i mogu se koristiti tijekom razdoblja laktacije. Pojedinosti o boli protiv bolova mogu se naći ovdje.

Ako se bol tijekom laktacije javlja često, ne smijete uzimati pilule bez razmišljanja. Prije svega, potrebno je otkriti njegov uzrok, a zatim će tretman biti usmjeren i donijet će rezultate. Dakle, ako zubobolja boli, otiđite zubaru, ozljede zglobova - kontaktirajte vašeg artritisa.

Alternativa lijekovima

Nije potrebno piti pilulu svaki put s glavoboljom. Mama, u čijem je naručju dijete, često se samo treba više odmarati. Ako je moguće, spavati u popodnevnim satima s bebom. Prozračite prostoriju redovito: svjež zrak savršeno iscjeljuje glavobolje napetosti i blagotvorno djeluje na živčani sustav. Evo drugih savjeta:

 • jesti dobro;
 • piti dovoljno vode;
 • Priložite hramovima list od kupusa;
 • obaviti masažu glave;
 • pomirite vijetnamski balzam u hramovima;
 • napuniti aroma svjetiljku s umirujućim ugodnim eteričnim uljem.

Dakle, citramon - dobar lijek, popularan, jeftin. Ali sa svim njegovim prednostima tijekom razdoblja dojenja, bolje je izbjegavati ga uzimati jer postoji više štete od dobrog. Srećom, postoje vrijedne alternative kako u ljekarnama, tako iu narodnim sredstvima.

Mogu li piti Citramon tablete tijekom dojenja?

Hranjenje bebe, konstantan nedostatak sna, nedostatak vitamina i oslabljeni imunitet su problemi većine mladih majki. Nakon poroda, žensko tijelo je ranjivo, zbog čega često guši i pati od infektivnih bolesti, što nije neuobičajeno i glavobolja na pozadini stresa i umora. Citramon se smatra zajedničkim lijekom za glavobolju - je li moguće uzimati ga tijekom dojenja baš kao i prije trudnoće i rođenja djeteta? Je li naštetiti organizama majke i mrvicama, i što nadomješta pilule, ako je potrebno? Danas će sva ova pitanja biti odgovorena.

Sastav lijeka

Citramon je poznati lijek dostupan u kompletu za prvu pomoć svake kuće. Uzima se toplina i glavobolja, a također je jeftin. Međutim, puno prednosti koje Citramon ima, pokriva značajan minus - negativan učinak na tijelo novorođenčeta, ako majka uzima ovaj lijek. Razmotrite komponente koje čine lijek:

 • acetilsalicilna kiselina;
 • fenacetin;
 • kofein;
 • askorbin.

Obratite pažnju! Raznolikost lijeka Citramon II dodatno uključuje paracetamol, pa je pijan s hipertermijom i groznicom. Prije uporabe proizvoda tijekom hranjenja trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom i saznati više o učincima na tijelo majke i bebe.

Učinak i učinkovitost Citramona

Citramon je lijek protiv boli, pilule pomažu kod glavobolje, febrilnog sindroma, koji često prate hladnoću. Lijek pomaže razveseliti zbog sadržaja kofeina, neophodno je, ako je potrebno, napraviti važan posao i olakšati vašu dobrobit s ARVI-om.

Citramon također pomaže u borbi s povećanjem temperature - acetilsalicilna kiselina, koja je dio lijeka, razrjeđuje krv, uzrokuje znojenje i eliminira hipertermiju. Učinkovitost uzimanja Citramona tijekom dojenja bit će ista, ali tijekom hranjenja lijek može imati mnoge nuspojave na majke i dječje organizme.

Utjecaj na tijelo majke koja njeguje

Glavni aktivni sastojak citramona je acetilsalicilna kiselina - ublažava bol i djeluje protiv upale. No, uzimanje citramona za njegu tijekom dojenja izaziva sljedeće probleme:

 • smanjena sposobnost zgrušavanja krvi;
 • destruktivno (destruktivno) djelovanje na sluznuti epitel gastrointestinalnog trakta.

U pozadini gastritisa, upotreba velikih doza lijeka tijekom hranjenja izaziva formiranje čira na želucu kod majke. Druga komponenta - kofein, to je dio droga-psihostimulansi, potičući živčani sustav. Uz predoziranje, žena postaje razdražljiva i nervozna. Treća komponenta Citramone, fenacetin se nalazi u pripravku u maloj količini, ali je zabranjena, uzrokujući puno nuspojava.

Učinak lijeka na tijelo dojenčadi

Citramon sadrži paracetamol, kofein i acetilsalicilnu kiselinu. Zadnji aktivni sastojak smatra se najopasnijim za bebu, koja će primati dozu tvari s majčinskim mlijekom. Iako kiselina sadrži samo 0,2 grama. na tabletu, uporaba citramona tijekom dojenja uzrokuje niz negativnih posljedica novorođenčadi:

 • alergijske reakcije do pruritusa i angioedema (životno ugrožavajuće stanje);
 • problemi s zgrušavanjem krvi;
 • bolesti jetre i bubrega;
 • glavobolje i grčevi;
 • česta iscjedak i povraćanje fontana;
 • kršenje želuca i crijeva - proljev, konstipacija, nadutost, disbakterij;
 • srčane palpitacije.

Budite oprezni! Kofein koji se nalazi u pripravku je opasan zbog porasta tlaka i tahikardije, što je opasno za novorođenče. A majčina uporaba citramona tijekom hranjenja sprječava puni razvoj djeteta koje pati od astme, hemofilije i infektivnih patologija.

Kontraindikacije Citramone

Već je rečeno o nuspojavama koje je uzrokovalo prijam žene tijekom hranjenja Citramonea. Kako drugo može utjecati na tijelo djeteta i koje su glavne kontraindikacije? Ne možete piti pilule majke lako uzbuđenog djeteta, uključujući one s bolestima živčanog sustava - lijek će pogoršati simptome. Dječji san je uznemiren, postaje razdražljiv i plače zbog pogoršanja živčanih stanica.

Redovno uzimanje citramona od strane majke dovodi do smanjenja imunološke obrane djeteta, postaje bespomoćno protiv napada patogene flore koja uzrokuje virusne i bakterijske infekcije.

Je li moguće piti citramon prilikom dojenja

Glavobolja, prehlade, stres, nedostatak sna - ovi čimbenici se suočavaju sa svakom ženom u razdoblju skrbi za novorođenčad. Da bi ublažili stanje, mame traže prikladne lijekove. Mogu li piti citramon za glavobolje tijekom dojenja? Dio acetilsalicilne kiseline izaziva probleme želuca kod bebe, uzrokuje alergijske reakcije i povećava rizik od razvoja astme. Aspirin ne smije primati djecu mlađu od 15 godina zbog velikog broja nuspojava i negativnog utjecaja na tjelesne funkcije. Stoga je odgovor na pitanje da li je moguće piti Citramon tijekom dojenja je vjerojatnije da će biti negativan - bolje je konzultirati liječnika. Što ljudi u bijelim kaputima razmišljaju o tome - reći ćemo vam dalje.

Liječnici mišljenja

Možete li piti Citramon tijekom dojenja, pitajte žene liječnika tijekom dojenja. Većina liječnika se slaže da je lijek kontraindiciran za uporabu kada majka hrani dijete. Prema uputama o korištenju sredstava, uzimanje velike doze dojilje tsitramona uzrokuje probleme u djece s živčanog sustava (razdražljivost, nesanica, glavobolja), kao i negativnog utjecaja na krvotvornog sustava, želuca i jetre.

Mišljenje dr. Komarovskog

Poznati pedijatar Komarovsky podupire mišljenje svojih kolega o upotrebi citramona od strane žena tijekom hranjenja. On tvrdi da svaki lijek negativno utječe na tijelo majke i bebe, a posebno Citramon može izazvati mnogo nuspojava. Ako imate glavobolju, možete preuzeti sigurne i učinkovite zamjene za ovaj lijek koji ne izazivaju alergijske reakcije i ozbiljne zdravstvene probleme u dojenčadi.

Pravila za uzimanje Citramonea s HB

Često se događa kada mlada majka ima glavobolju i groznicu, au kući nema lijekova osim Citramonea. Nemir u tijelu - to je dodatni stres, tako da ponekad možete riskirati i ublažiti stanje uzimanja pilule, ali slijedeći niz uvjeta:

 • minimizira količinu lijeka - uzima samo hitnu potrebu i pola doze;
 • uzeti pilule nakon hranjenja, kako ne bi izazvali opijenost djetetovog tijela;
 • uklanjajte lijekove iz tijela pijavom obilno između hranjenja;
 • promatrati kako dijete vodi i osjeća, u slučaju neočekivane reakcije, odmah se obratite liječniku.

Prije uzimanja lijeka valja procijeniti moguće rizike, a tek tada odlučiti hoće li piti Citramon tijekom dojenja.

Kako zamijeniti citramon tijekom dojenja

Tijelo svake osobe je jedinstveno, posebno za djecu - ne zna se što će se odraziti u pokusima uzimanja lijekova tijekom dojenja. Mnoge majke tvrde da uzimaju Citramon na temperaturi i glavoboljama, a to ne uzrokuje štetu djetetu. Čak i ako je to slučaj, vrijedi zamijeniti agent s prihvatljivijom - Ibufen i Paracetamol. Možete ih čak i odvesti u dojenčad. Ljekarnik će savjetovati zamjene tih lijekova u njihovoj odsutnosti:

Upozorenje! Uz groznicu i tešku bol, ne možete uzeti Analgin, Baralgin, aspirin - za ublažavanje grčenja mišića, samo piti pilulu No-shpy - to ne uzrokuje nuspojave i ublažava stanje.

Kao što možete vidjeti, Citramon se ne smatra bezopasnim i odobrava droga mladim majkama tijekom hranjenja bebe. Mnoge žene uzimaju pilule tijekom dojenja i ne primjećuju nuspojave na njezinu zdravlju i mrvicama, ali svako tijelo reagira na kemijske lijekove na svoj način. Ono što je pomoglo i bezopasno za ženu i njeno dijete moglo bi izazvati probleme za drugu. Stoga, prije uzimanja Citramonea, tijekom hranjenja morate se posavjetovati s liječnikom.