Čišćenje maternice nakon poroda. U kojim je slučajevima to potrebno manipuliranje?

Zdravlje

Naravno, većina žena koje čekaju posljednje tjedne trudnoće od "dobrih" savjetnika ili djevojaka koje su nedavno posjetile rodilište znaju da je u nekim slučajevima potrebno očistiti nakon isporuke.

I to je detaljan opis ovog postupka je pripovjedač neće štedjeti riječi i figure, od kojih trudnica je zastrašujuće.

Stoga mlada mama nakon porođaja svakako pokušava sakriti istinsko stanje od liječnika ako smatra da je nešto "pošlo po zlu" u tajnoj nadi izbjegavanja takvog neugodnog postupka.

Trebam li izbjeći ovaj postupak?

Izbjegavajte čišćenje nakon porođaja i može uspjeti, ali komplikacije koje proizlaze iz nepravovremenog izvođenja ovog postupka moguće je u najboljem slučaju samo jednu ženu od tisuću.

I nije činjenica da dugoročne komplikacije neće nastati, od kojih je najopasnije neplodnost u budućnosti.

Mnogi "dobro čitani" suvremenici ne vole činjenicu da je, nakon ove manipulacije, potrebno propisati antibiotike i privremeno zaustaviti dojenje.

Sada, ako sama počne uzimati antibakterijske lijekove za hladnoću, onda je to sjajno, a imenovanja liječnika i potreba ručnog mlijeka mlijeka za održavanje laktacije mogu se zanemariti.

Samo većina takvih mladih mumija zaboravlja da je površina maternice nakon porođaja kontinuirana otvorena površina rane, a bilo kakav krvni ugrušak ili komad poroda koji ostaje u maternici je strano tijelo.

Ne bi trebalo postojati po definiciji - prvo, to je idealan hranjivi medij za mikroorganizme, koji mogu uzrokovati gnojne komplikacije, koje će i dalje biti tretirane, drugo, sprečava normalnu kontrakciju maternice što povećava rizik od infekcije.

Nema potrebe pokušati sakriti povećanu tjelesnu temperaturu, jer se taj simptom pojavljuje ne samo kod stagnacije u maternici, već i kod upale šavova (ako se preklapaju) i uz povećanje količine proizvedenog majčinog mlijeka, u svakoj situaciji samo kvalificirani liječnik treba procijeniti stanje žene.

A ako tijekom pregleda ili rezultata provedenog ultrazvuka liječnik pronađe znakove za čišćenje, bolje je da se s njim slažete i obavite potrebno liječenje.

Inače je vjerojatno da će se mama mama još uvijek morati vratiti u bolnicu i liječiti endometritis, ali u ovom slučaju dijete će morati ostati kod kuće, jer u ginekološkim odjelima bolnica nema uvjeta da dijete ostane.

Kada se normalni biološki mehanizam poremeti, odvajanje placente i fetalnih membrana je uznemireno kada je maternica velika (preko istezanja tijekom višestrukih trudnoća), kada se posteljica povećava na pozadini rane postojećih upalnih bolesti maternice i unutarnjih genitalija ili protiv prethodno izvedenih pobačaja.

U tom slučaju, provodi se ručno razdvajanje posteljice (ručno čišćenje nakon porođaja), nakon čega liječnik (a ne babica, kao u normalnoj isporuci) određuje integritet fetalnih membrana i potomstvo u cjelini.

Osim toga, ručno razdvajanje posteljice, ali već pod vizualnom kontrolom, kao što je proširenje cerviksa, nužno se provodi tijekom carskog dijela - bez toga, nemoguće je izbjeći gnjusne komplikacije u kasnom postpartum periodu ili u ranom razdoblju oporavka nakon porođaja.

Zato žena ostaje prva dva sata nakon završetka rada u dvorani - ne samo njezino opće stanje, već i stupanj gubitka krvi kroz rodni kanal, kao i dinamika kontrakcije maternice.

Tehnika rada

Sukladnost s ovim pravilima omogućuje određivanje indikacija za manipulaciju u vremenu, čišćenje nakon porođaja pomaže u sprečavanju razvoja komplikacija - nažalost, sepsa nakon poroda danas, u razdoblju opsežne uporabe antibiotika.

Prema tehnici čišćenja nakon poroda, praktički nema razlike od curettage maternice tijekom neželjene trudnoće ili manipulacije za dijagnostičke svrhe.

Tijekom operacije izvedene pod općom anestezijom provodi se mehaničko uklanjanje ostataka funkcionalnog sloja endometrija maternice, što bi normalno trebalo potpuno nestati tijekom poroda, kao i krvne ugruške.

Neposredno prije manipulacije, već na ginekološkoj stolici, provode se ginekološki pregled žene i liječenje vanjskih spola antiseptičkih otopina (alkoholna otopina joda, etilnog alkohola različitih koncentracija).

Nakon toga se izvodi postupna mehanička ekspanzija cerviksa, njezina curettage, tijekom kojeg se uklanjaju svi ugrušci i preostale čestice fetalnih membrana i placente.

Međutim, nakon čišćenja maternice i uspješnog smanjenja, puerperal mora ostati pod medicinskim nadzorom - potrebna je adekvatna procjena odgovora ženskog tijela na lijekove protiv bolova i krvarenje, što nužno pojačava odmah nakon manipulacije.

Odredite širok spektar antibakterijskih lijekova, način, postupak i trajanje uvođenja koje liječnik preporučuje.

Može se odlučiti za lijek koji postoji u obliku za ubrizgavanje (ovaj dio terapije provodit će se u bolnici) i obliku tableta - njegovo će se recepcije nastaviti kod kuće.

Oporavak nakon operacije

Potrebno je privremeno napustiti vruće kupke i posjetiti kupku i saunu, prekomjerno tjelesno naprezanje (dizanje utega, sportsko vježbanje).

Tradicionalni seksualni odnos također se ne preporuča - vaginalni seks može izazvati razvoj periodičnog krvarenja maternice ili uvođenje infekcije u ženske genitalije.

Za sprečavanje stagnacije sadržaja u maternici, bilo koji lijek protiv agresivnog djelovanja može se propisati kratkim putem, ali kada se uzimaju No-shpy, koristeći Papaverine i bilo koji analog od tih lijekova, dojenje neželjenih toksičnih učinaka ove skupine lijekova na djetetovo tijelo je zabranjeno.

Čišćenje maternice: 6 razloga za

Vrlo često, žene nakon porođaja su dodijeljene za čišćenje maternice. Danas, čišćenje maternice često je propisano ženi. Gotovo uvijek, ova vrsta operacije uzrokuje ženu da: strah, napadi panike, nerazumna iskustva. Negativno stanje povezano je s mnogo različitih glasina koje se odnose na ovu vrstu operacije u ginekologiji, koja je imenovana radi uklanjanja maternice iz planirane trudnoće ili medicinskih patologija. Strah je posljedica ne znajući što je određeni ginekološki postupak. To je operacija koja se inače naziva curettage maternice i propisuje se za različite medicinske pokazatelje, a o tome ćemo detaljnije razgovarati.

Što je čišćenje u ginekologiji

Ginekološko čišćenje šupljine maternice je mini operacija koja se obavlja pod općom anestezijom, jer postupak nije baš ugodan i uzrokuje bol. Čišćenje maternice može biti od 2 vrste: terapeutski i dijagnostički. Medicinsko čišćenje propisuje se iz medicinskih razloga.

Obavlja se:

 • pobačaj;
 • Ektopična trudnoća;
 • pobačaj;
 • endometritis;
 • Uterine fibroide;
 • Uklanjanje polipa.

Žene se uvijek čiste samo u dobroj bolnici ili rodilištu. Dijagnostičko čišćenje se koristi kada je potrebno točno identificirati uzroke negativnih simptoma, što ukazuje da reproduktivni sustav pacijenta ne funkcionira pravilno. Prikupljeno nakon dijagnoze, materijal se šalje laboratoriju na pregled.

Postupak se provodi uglavnom prije početka menstruacije.

Međutim, ponekad se postupak može provesti u slučaju nužde, na primjer, s krvarenjem. To je potrebno da ne oštetimo bioritam tijela žene smetnjama. Osim toga, propisan je postupak kao što je histeroskopija, što dozvoljava liječniku da završi ispitivanje rezultata rada nakon dovršetka manipulacije uz pomoć histeroskopa. Ovaj uređaj također poboljšava kontrolu nad radnjama stručnjaka u razdoblju operacije.

Postoji ovakva operacija:

 1. Počinje širenjem cerviksa pri uporabi instrumenata ili lijekova.
 2. Čim cervikalni kanal uspije proći curette, sluznica maternice se čisti.
 3. U završnoj fazi, ekspanderi se uklanjaju, a cjelokupno radno polje se tretira antiseptičkim. Liječnik odabire liječnik.

Kako bi izbjegli bol - napraviti anesteziju. Led je položen na trbuh bez pogreške, što zaustavlja krvarenje. Dok postoji krvava žena, trebala bi lagati. Kada su učinci anestezije završeni, pacijent može započeti normalan život s malim tjelesnim invaliditetom. Može ići kući. No, za kontrolu, postoperativno razdoblje zahtijeva nadzor liječnika jer će cerviks malo otvoriti oko 30 dana. Koliko dugo traje maternica? Operacija ne traje dugo, općenito, postupak traje ne više od pola sata.

Obavezno čišćenje nakon isporuke

Što bi moglo biti preduvjet za čišćenje nakon porođaja? Neposredno nakon što je dijete rođeno, ručno čišćenje maternice može biti dodijeljeno odjelu. Postupak se propisuje ako dok pregledava posteljicu (nakon smrti) liječnik sumnja da je netaknut. Drugim riječima, liječnik sumnja da kasniji porod nije izišao sve ostale dijelove u maternici.

U takvoj situaciji žena dobiva anesteziju, a liječnik bez ikakvih problema obavlja čišćenje organa ostataka posteljice.

Usput, takva se operacija izvodi čak i ako odsustvo nije napustilo. To se događa kada se čvrsto pričvrsti. I opet, liječnik pomaže ženi koja radi da dovrši isporuku. Ručno je izvršio i odvajanje posteljice za vrijeme carskog reza. Što može biti komplikacija nakon čišćenja tijela, jer je operacija traumatska? Zapravo, kada se provodi u dvorani, postoje negativni simptomi, ozbiljne posljedice često se ne pojavljuju. Obično u bolnici, prije ispuštanja žene obavlja ultrazvuk. I ponekad, ako je potrebno, izvodi se normalno ili usisavanje maternice.

Posebno čišćenje omogućuje vam potpuno čišćenje maternice iz ostataka posteljice

To je prilično standardna operacija, ali mora se odvijati u skladu sa svim uvjetima sterilnosti. Smatra se da nije najopasniji, a unutarnji ždrijelo je otvoreno, kako bi se ručno izvodio postupak čišćenja organa. Tako se ispostavlja neaterijalno. I toliko krv ne teče, kao što se događa kada instrumentalno čišćenje maternice nakon isporuke. No, sve žene imaju ostatke, krvne ugruške u maternici nakon porođaja, ali ne sve postnatalno čišćenje obavlja se ručno ili uz pomoć alata. I s pravom. U većini domova za rodilište, oksitocin se intramuskularno injicira intramuskularno na sve žene koje rađaju u roku od 3 dana nakon isporuke.

Ovo je lijek:

 • To izaziva najjače kontrakcije maternice;
 • Pomaže joj, brzo se riješite ostataka;
 • Svaki ugrušak izlazi.

Ponekad se terapija s ovim lijekom produžuje. No, najsnažniji iscjedak nakon isporuke nije uvijek pokazatelj takvog ozbiljnog postupka kao što je pranje orgulja, imenovan je vakuum, kao posljednje sredstvo. Normalno, jaki vaginalni iscjedak javlja se tjedan dana nakon isporuke. A onda se opustite. Međutim, rijetko izlučivanja mogu trajati 8 tjedana. Za žene se ispravno upućuju na ginekologa i promatrajte s njim.

Vakuumsko čišćenje maternice: podsjetnik za žene

Čišćenje, koje se provodi prema planu, a ne hitno, podrazumijeva da žena poštuje niz važnih pravila.

Naime:

 1. Obavezno je ispitati zdjelične organe kako bi se utvrdile bilo kakve kontraindikacije, a također je potrebno proći sve potrebne testove.
 2. Područje prepona mora biti pažljivo obrijana. Obrijte prepone i pubis ne smije biti u bolnici, već unaprijed navečer kod kuće.
 3. Ispod ogrtača morate nositi dugu majicu, au nekim klinikama također žele nositi čarape.
 4. Ne bismo trebali zaboraviti na udoban rublje koje će biti potrebno nakon operacije, kao i sanitarne jastučići. Tamponi nikada ne smiju biti korišteni.
 5. Na dan čišćenja, sutra se ne može jesti.
 6. Nakon operacije potrebno je pridržavati se svih uputa liječnika.

Seksualni odnosi trebaju biti isključeni oko 30 dana nakon operacije. I nemojte se bojati neplodnosti, koja navodno dolazi nakon čišćenja, ovo je zabluda. Ako se operacija obavlja profesionalno, u šupljini maternice neće biti komplikacija. Žena može zatrudnjeti u roku od 30 dana, a trudnoća će proći bez patologija.

Čišćenje cezarejskog dijela

Pravila ponašanja žene nakon čišćenja uključuju ozbiljan stav prema njihovom zdravlju, poštivanje savjeta liječnika.

Odredite čišćenje nakon cezariannog odjeljka samo liječniku, uzimajući u obzir stanje zdravlja žene

Liječnici preporučuju:

 • Sredstva i metode za liječenje vagine;
 • Zabrana korištenja vaginalnih tampona;
 • Zabrana doušenja.

Trebalo bi privremeno napustiti prijam vrlo vrućih kupelji. Nije preporučljivo otići u kupelj i saunu. Također, liječnici savjetuju protiv prekomjernog fizičkog napora (podizanje teških opterećenja, fitness). Također je zabranjeno da spolno-vaginalni seks može uzrokovati razvoj krvarenja ili infekcije re-uterine u ženskim genitalijama.

Kako bi se isključila velika stagnacija sadržaja u glavnom ženskom organu, bilo koji lijek lijeka antispazmatičnog djelovanja može se propisati kratkim putem.

Upozorenje! Ako žena uzima No-shpu, papaverin i bilo koju sličnu medicinu, dojenje je zabranjeno. To je učinjeno jer će, inače, toksični učinci ove skupine lijekova na tijelu djeteta.

Trajanje liječenja uvijek propisuje liječnik - kako bi se procijenilo stanje žene koja je koristila preglede, s obaveznim ultrazvukom zdjeličnih organa. Kada je oporavak u tijeku, liječnik može propisati lagane vježbe za treniranje maternice. Nakon cezariana, maternica se pregledava kako bi se osiguralo da je placenta izašla, a niti jedan komadić prerade ostao je u reproduktivnom orgulju. Sve to će vam pomoći da izbjegnete bilo kakve komplikacije.

Ručno ispitivanje maternice (video)

Općenito, povratne informacije o postupku su pozitivne. Međutim, kako bi se izbjegle negativne posljedice, bilo bi dobro konzultirati se s liječnikom. Specijalist će odrediti zašto je maternica teško smanjena, postoje li ostaci poroda ili ugrušaka, obavljaju visoko kvalitetno čišćenje maternice i potrebni pregled.

Čišćenje nakon isporuke

Prirodno porođaj je prilično teški i dugi fiziološki proces koji zahtijeva puno snage i strpljenja od žene. Može se podijeliti u nekoliko faza: početak kontrakcija, rođenje djeteta i rođenje poroda. Pojava ljuske u kojoj je fetus razvio je završetak generičkih procesa: ovisi o njezinu integritetu hoće li se očistiti nakon porođaja, ili, u medicinskom smislu, postpartum curettage.

Ne biste se trebali bojati i, osim toga, odbiti ovaj postupak: prije svega, stručnjaci će svakako ispitati stanje maternice i saznati valjanost curettagea. Da bi preciznije razumjela značenje takve akcije kao čišćenje nakon porođaja, žena bi trebala imati barem opće razumijevanje razloga koji uzrokuju potrebu za curettageom, kao i posljedice napuštanja.

Čišćenje strugalicama pomaže tijelu

Mora se reći da je poznati izraz: "Čovjek javna životinja" - potvrđuje se u svim manifestacijama ljudskog života, počevši od trenutka začeća i završava smrću. Nije iznimka, a proces porođaja: u divljini, svaka životinja rodova uređena po principima prirodne selekcije, a samo ljudske bebe su rođeni pod nadzorom liječnika specijalista. Zahvaljujući instituciji opće skrbi, mnoge žene održavaju svoje zdravlje, mogućnost preobrazbe, a ponekad i život (a da ne spominjemo zdravlje i život djeteta), pa se stoga treba osloniti na profesionalnost ljudi osmišljenih kako bi zaštitili život i zdravlje svojih pacijenata. Vjerujte mi: bez razloga, čišćenje maternice nakon porođaja nije provedeno - pogotovo na ovoj razini medicinske dijagnostike, kao što je i danas.

Činjenica je da se integritet potomstva može razbiti iz nekih razloga: piling od membrane i placente iz tkiva maternice može biti nepotpun - čestice potomstva mogu ostati na zidovima maternice ili u njegovoj šupljini, uzrokujući mnoge bolesti.

Prije svega, tkiva (ili krvni ugrušci) koji se zadržavaju u maternici, postaju idealno tlo za bakterije i viruse - a to može dovesti do nekroze okolnih tkiva i infekcije krvi, a da ne spominjemo upalne procese različite težine.

Osim toga, čak i mikroskopske čestice potomstva, koje su u šupljini maternice, percipiraju tijelo kao strano - i stoga ih tijelo traži da se oslobode, troše svoje (i bez toga iscrpljene) zaštitne resurse. Kao rezultat toga, odgođeno je razdoblje oporavka nakon poroda, što povećava mogućnost infekcije organa za reprodukciju, a povratak žene u normalni ritam života odgađa se na neodređeno vrijeme.

Kako bi se izbjegle takve komplikacije nakon poroda, izvršeno je vakuum ili ručno (curettage) četkanje nakon isporuke.

Ako se dopustite figurativnoj usporedbi, onda se rad ginekologa, u ovom slučaju, može usporediti s uslugama tvrtke za čišćenje. Red u kući može podržati bilo domaćica, ali ponekad je teško nositi sama sa otklanjanje posljedica posebno divlje stranaka ili pohađaju previše „open-minded” goste. Zatim stručnjaci koji brzo i učinkovito potiču savršen red i sterilna čistoća dolaze do spasenja: ostatci hrane koji su se srušili u pukotinama mrvica, otisci prljavih cipela neće ostaviti trag, što znači da će prijetnja "invazije" žohara i štetnih mikroorganizama nestati,

Proces postpartum čišćenja i njegove posljedice

Treba napomenuti da se u slučaju cezariannog dijela, curettage provodi mnogo češće, au nekim klinikama se smatra obveznim postupkom. Ovaj postupak je zbog činjenice da je aktivnost klanova na carski rezu izglađena (ili potpuno odsutna) - i stoga prirodno odvajanje placente ne događa. Naravno, u maternici, nakon uklanjanja djeteta iz njega, postoji više ostataka fetalnih membrana - i predstavljaju prijetnju zdravlju žene.

Što se tiče prirodnog porođaja, sljedeća je tvrdnja popularna u opstetričnom okruženju: prosječna žena rađa dva puta u jednom posjetu bolnici (a višestruka trudnoća nema veze s njom). U stvari, izlazak nakon poroda je usporediv s rođenjem drugog djeteta - mehanizam procesa je isti.

Međutim, ako je dostava trajala dulje vrijeme, žena možda jednostavno nema dovoljno snage za konačne pokušaje - a to znači da intenzitet kontracepcije maternice možda neće biti dovoljan da potpuno odvoji fetalne membrane poroda od tkiva maternice. Složenost situacije može biti prevelika vezanost tkiva jajne stanice na zidove maternice. U oba slučaja, liječnik pohađaju isporuku, potrebno je odvojiti zadnju ruku: posljedica takvog zahvata mogu biti komadi fetalnog tkiva, kao i krvni ugrušci ostale u maternici.

Kako bi se isključila mogućnost nepotpune čišćenja maternice iz stranih krhotina, žena se pregledava na ginekološkoj stolici pomoću zrcala, a obavlja se ultrazvuk maternice - au slučaju patologije propisana je curettage ili usisavanje unutarnjeg sloja.

Rutinska operacija čišćenja traje oko 20 minuta i izvodi se pomoću lokalne ili opće anestezije, u skladu sa svim kirurškim standardima, uključujući aseptička i antiseptička pravila.

Stručnjaci, koji upotrebljavaju opstetričke uređaje, proizvode širenje cerviksa, a zatim posebnom curetom skriva funkcionalni sloj površine maternice. Posebnost ovog tkiva (endometrija) je njegova sposobnost regeneracije: od nižih slojeva endometrija nastaje nova sluznica maternice koja nema najmanju štetu - i funkcionalnost maternice se vraća.

Jamstvo za brzu rehabilitaciju

U pravilu, čišćenje nakon COP-a i uobičajenog rođenja gotovo se ne razlikuje prema načinu provedbe. Razdoblje rehabilitacije u oba slučaja također je praktički isto - traje oko 2 tjedna (osim ako naravno, porodni kanal pati u slučaju ortodoksnog porođaja). Prvih dana nakon čišćenja žena mora biti pod strogim nadzorom liječnika - liječnik prati simptome procesa oporavka: tjelesnu temperaturu, puls, bol u trbuhu tijekom palpacije - prema tim parametrima stručnjak može donijeti točan zaključak o stanju pacijenata i spremnosti za iscjedak.

Lijekovi propisani tijekom tog razdoblja pridonose brzom oporavku i zaustavljaju razvoj upalnih procesa: u pravilu, to je ne-spa i antibiotici. Naravno, u ovom trenutku treba se suzdržati od dojenja - i to će zahtijevati pumpanje mlijeka.

Važnu ulogu u razdoblju rehabilitacije nakon čišćenja odigrava se pridržavanje određenih ograničenja: u ovom trenutku preporuča se da se suzdržite od vaginalnog spola, kupanja u bilo kojem ležištu (uključujući kupanje), posjeta kupelji i sauni - rizik od prodora patogena u maternicu je previsok. Osim toga, u ovom trenutku trebate izbjegavati podizanje više od 3 kg i ograničiti intenzitet sporta, jer takvi postupci mogu uzrokovati krvarenje.

Prolazeći dvotjednu rehabilitaciju bez ikakvih poremećaja, moći će se rado vratiti normalnim aktivnostima, uživajući u svim radostima i zdravom životu bez ikakvih ograničenja.

Zašto i kako očistiti nakon isporuke

Nakon trudnoće, trudnoće i porođaja, tijelo majke treba vratiti u normalu. Potrebno je određeno vremensko razdoblje za čišćenje reproduktivnih organa, zaustavljanje izlučivanja, otpuštanje krvnih ugrušaka i ostataka tkiva. Ako se to ne dogodi, truljenje će početi u maternici, stvarajući povoljan okoliš za razvoj patogene flore.

U određenim uvjetima, postoji potreba za struganje. Nakon poroda, maternica se čisti, ako postoje preduvjeti: nakuplja se krv, dijelovi bebe ostaju u šupljini maternice ili na zidovima organa, krvni ugrušci ne izlaze. I nakon carskog dijela, ovaj postupak je neophodan jer placenta mora biti mehanički uklonjena. Čak i mikroskopski dijelovi potomstva shvaćaju genitalni organi kao strani, a tijelo ih je uklonilo. Zatvaranje posude s ugruškom nakon nekog vremena može dovesti do teških krvarenja.

Tehnika

Ljuštenje nakon porođaja proizvedeno je vakuumom ili mehaničkim putem. S dovoljno dugim rođenjem snaga majke se smanjuje, a maternica ne dovodi u dovoljnu količinu tako da se fetalna membrana odraslih potpuno odvoji od nje. Ponekad je oplođeno jaješce previše čvrsto pričvršćeno na zidove organa, a potonji moraju biti rastavljeni ručno.

Majka nakon rođenja djeteta na svijet još dva sata ostaje u dvorani gdje procjenjuju njezino stanje, prisutnost ili odsutnost gubitka krvi, dinamika kontrakcija maternice. Nakon pregleda u stolici uz pomoć ginekološkog ogledala i ultrazvuka maternice liječnika, pronalaženje patologije odlučuje ga očistiti.

Ponekad, skidanje se obavlja istog dana, u drugim slučajevima, stanje mlade majke se prati i ultrazvučna scena izvodi 5. dan nakon rođenja. Prema rezultatima, određuje se je li proces kontrakcije i pročišćavanja normalan ili ako je potrebno čišćenje.

Manipulacija traje oko pola sata. Ženama se daje lokalna ili opća anestezija, liječe genitalije, cerviks se proširuje, a funkcionalni sloj endometrija uklanja se s curetom. Može se regenerirati: nakon nekog vremena nova intaktna sluznica formirana je iz nižih slojeva, a maternica je ponovno spremna za "rad".

Tehnika postupka je ista kao curettage tijekom neželjene trudnoće ili curettage za dijagnostičke svrhe.

Tijekom operacije obavlja se mehaničko ručno čišćenje maternice iz funkcionalnog sloja endometrija, čestica fetalnih membrana i krvnih ugrušaka.

Pročišćavanje žene u radu je pod kontrolom liječnika, postoperativno razdoblje je pod bliskim promatranjem. Prate puls, tjelesnu temperaturu, sekrecije i dobrobit, budući da je curettage bolan postupak, nakon čega maternica predstavlja otvorenu ranu. Potrebno mu je antiseptičko liječenje i dnevna njega. Konačno, čišćenje rodnog kanala pomoći će imenovati specijalizirani lijekovi.

Vakuumski čišćenje maternice

Za vakuumsko čišćenje uterusa nakon porođaja koristite poseban uređaj - vakuumsku pumpu opremljenu usisnim vrhovima. Negativni tlak nastaje u šupljini organa, a sadržaj se izvlači.

Metoda vakumiranja uključuje ručnu i strojnu vrstu curettage. Prva je najčešća i uključuje:

 1. Liječenje vanjskih genitalnih organa.
 2. Uvođenje ogledala u vaginu.
 3. Priprema vrata maternice.
 4. Uvođenje cijevi za usisavanje.
 5. Uklanjanje tkiva okretanjem cijevi ili dijagnostičkim uzorkovanjem materijala za istraživanje.

Prikazuje se vakuumsko čišćenje:

 • ako nakon dostave ili carskog dijela, posteljica ili njegov dio ostane u genitalnom organu;
 • kao rezultat spontanog pobačaja s nepotpunim prinosom embrijskih ostataka;
 • nakon pobačaja;
 • za istraživanja biocenoze;
 • s mjehurićima;
 • teški krvarenje maternice.

Ova metoda curettage je nježnija nego mehanička jer se mogu smanjiti ozljede na maternici, cervikalnom kanalu i endometrijima.

Čišćenje cezarejskog dijela

Ako čišćenje maternice nakon poroda je česta pojava, tada liječnik treba propisati curetage nakon cezariannog dijela s oprezom i uzimajući u obzir stanje zdravlja žene. Nakon operacije, tijelo se oporavlja duže, rez čini cjelovitost mišićnog tkiva slomljenog, a reproduktivni organ se smanjuje. Tek do kraja drugog tjedna nakon rođenja djeteta, obnova njegove veličine i oblika, a šavovi još više zacjeljuju.

Žene koje su morale proći cesarean imaju više postpartum komplikacija u maternici.

Trećeg dana nakon postupka obavlja se ultrazvučno ispitivanje, proučava se integritet šavova. Ako postoji intenzivna bol, izvodi se neplanirani ultrazvuk za procjenu stanja postoperativnog ožiljka. Njegov edem može ukazivati ​​na postpartum endometritis - upalu u sluznici maternice.

Prema svjedočenju liječnika, curetage se izvodi tijekom carskog dijela, što pomaže u izbjegavanju komplikacija. No, ponekad i dijelovi placente ostaju iznutra, što je izravni razlog za čišćenje.

Kako bi osigurali da sljedeća trudnoća nakon carskog reza prođe sigurno, stručnjaci preporučuju odupiranje od zanesenja 3 godine. Tijekom tog vremena postoperativni ožiljak ozdravlja, a maternica je ponovno spremna za dijete.

Međutim, ponekad se trudnoća javlja ranije, a morate odabrati: napustiti bebu ili odlučiti prekinuti trudnoću. Žene koje su imale pobačaj nakon carskog zlostavljanja primijetile su da je ovo veliki zdravstveni rizik, jer može doći do oštećenja neformiranog ožiljka.

Treba imati na umu da posljedice pobačaja mogu biti neplodnost, infekcija, krvarenje, hormonalni poremećaji.

Komplikacije nakon čišćenja

Nakon svake operacije postoje moguće komplikacije. Izbjegavanje uterusa nakon porođaja nije iznimka. Jedna od nuspojava je hematometar, kada se krvni ugrušci nakupljaju u reproduktivnom organa. Kada se grč mišića zatvori, ostaju unutra. Kako bi spriječili nakupljanje krvi u maternici, liječnici će propisati No-shpu kako bi opustili mišiće.

Tijekom postupka čišćenja, kirurg može probiti zid maternice sa oštrim instrumentom, što će dovesti do njegove perforacije. U pravilu, problem je fiksiran istog dana.

Late komplikacije koje se razvijaju unutar nekoliko dana nakon curettage mogu dovesti do infekcije i daljnjih neugodnih posljedica. Loše zbrinjavanje ostataka posteljice može izazvati simptome akutnog endometritisa, koji se karakterizira visoka vrućica, bol u donjem dijelu tijela, iscjedak s neugodnim mirisom.

Stanje maternice nakon curetege ne razlikuje se od menstruacije: normalno iscjedak treba biti umjeren, bez neugodnog mirisa, traje otprilike tjedan dana. Tada se njihov intenzitet smanjuje, a krvarenje prestaje.

oporavak

Rehabilitacija nakon struganja trebala bi biti usmjerena na obnovu funkcije porođaja, još se javlja krvarenje maternice, ali to je čest pojava. Mala bol u donjem dijelu leđa pokazuje da je orgulje počelo ugovoriti. Selekcije postaju smeđe, a nakon nekog vremena - bijele, mukoze, to jest, vraćaju se u normalu.

Potrebno se suzdržavati od seksualne aktivnosti sve dok površina, ozlijeđena curetageom, potpuno iscjeljuje. Oba partnera su u opasnosti od infekcije, a žena će doživjeti bol tijekom seksa. Može doći do teških krvarenja zbog iritacije vagine.

Potrebno je pridržavati se zdravog načina života, slijediti liječničke recepte. Ne možete se kupati, tuširati, otići u kupelj i saunu, koristiti tamponi, dizati utege.

Ako slijedite preporuke, unutar mjesec dana nastavlja se menstrualni ciklus, obnavlja se reproduktivno zdravlje.

liječenje

Terapija nakon curetege šupljine maternice uključuje lijekove. Ne povećavaju endometrij, ali sprečavaju infekciju, poboljšavaju dobrobit žena. Antispasmodici su propisani s oprezom, jer doprinose smanjenju maternice, što je popraćeno teškom boli, osobito neposredno nakon čišćenja. U teškim slučajevima, bez shpa je prikazan.

Antibiotici su nužno propisani: pomažu u izbjegavanju dodavanja infekcije. Vaginalna mikroflora je obnovljena uz pomoć antifungalnih sredstava u obliku tableta i supozitorija. Možete koristiti biljne čajeve i infuzije: pastirska torbica, kopriva, šumska maternica, viburnum, matičnjak.

Hormonski lijekovi pomažu vratiti ravnotežu u tijelu i spriječiti ponovnu pojavu bolesti.

Osim tih lijekova, uzmite enzime koji sprječavaju stvaranje adhezija.

Preduvjet - pregled ginekologa i ponovna ispitivanja kako bi se izbjegla recidiv. Planiranje trudnoće u narednih šest mjeseci nije vrijedno liječenja. Nakon curetege treba imati seks s kondomom i tek nakon pregleda od strane ženskog liječnika.

Čišćenje maternice nakon poroda

Čišćenje nakon poroda: kako nastaviti, moguće komplikacije

Kada je potrebno očistiti uterus nakon porođaja, kako se to događa i zašto je to potrebno? To je poznati medicinski postupak za mnoge žene. Apsolutno slično se provodi za uklanjanje jajašca tijekom zamrznute trudnoće, pobačaja, u dijagnostičke svrhe, ako se, na primjer, sumnja na rak endometrija. Čišćenje maternice nakon porođaja najčešće je pokušaj da se izbjegne ozbiljan upalni proces, ako postoje preduvjeti za to.

Što bi mogle biti ove preduvjete? Odmah nakon poroda maternica ručno čišćenje može se provesti, ako je rođeno tijekom pregleda posteljice (posteljica) ima sumnje o njegovoj cjelovitosti. To jest, liječnik sumnja da je dijelom nakon porođaja ostalo u maternici. U ovom slučaju, žene su dati punu anesteziju i liječnik bez problema kroz potpuno prvobitno maternice, čisti ga od placente ostataka. Usput, takvo čišćenje nakon porođaja je neophodno čak i ako posljednja ne ode uopće. To se događa sa svojim čvrstim privitkom. I opet, liječnik pomaže ženi završiti posao. Razdvajanje nakon poroda se također izvodi ručno tijekom carskog dijela.

Koje su moguće komplikacije nakon čišćenja maternice, jer je poznato da je to prilično traumatski postupak? Zapravo, kada se provodi u rodilištu, svi problemi su izuzetno rijetki. Obično u bolnicama za majčinstvo prije izbijanja se obavlja ultrazvuk. I ponekad, ako je potrebno, redovito se ili čišćenje usisavača maternice. Nije opasno ako su ispunjeni svi uvjeti sterilnosti.

Usput, u pogledu korištenja raznih ginekoloških instrumenata u ovom postupku. Postoje slučajevi iz medicinske prakse gdje su posljedice čišćenja maternice bile smrtonosne. Smatra se mnogo sigurnijima, dok je unutrašnji ždrijelo otvoreno, da se ručno izvode medicinske manipulacije čišćenjem maternice. Tako se ispada mnogo pažljivije. I takva teška krvarenja, koja se događa kada se instrumentalna curettage maternice izvodi nakon isporuke, ne promatra.

No, sve žene imaju čvorove u maternici nakon rođenja djeteta, ali ne sve čine maternicu, ručni ili instrumentalni. I s pravom. U većini majčinskih bolnica, apsolutno svi parturients daju intramuskularni oksitocin intramuskularno tri dana nakon isporuke. To je lijek koji dovodi do snažne kontrakcije maternice, pomaže da se brže prazni. Katkada se terapija s ovim lijekom treba produžiti. Ali samo obilni iscjedak nakon porođaja nije uvijek znak za takav traumatski postupak kao čišćenje maternice, to bi trebalo biti izvedeno samo kao posljednje sredstvo. Normalno, teška iscjedak kod žena javlja se u prvih 5-7 dana nakon rođenja djeteta. A onda siđi. Ali može ustrajati za 6, a ponekad čak i 8 tjedana.

Čišćenje maternice sa vakuumom nakon porođaja je manje opasno jer tijekom nje sama utroba šupljine nije izravno pogođena. Sama cijev se lako umetne u maternicu zbog malog promjera. I za to, liječnik ne mora čak ni koristiti vrata maternice, već je otvoren. I čišćenje maternice nakon poroda tako rijetko izvodi u općoj anesteziji, jer bol je minimalna. Žena se osjeća jednako kao i tijekom menstruacije, kada liječnik uklanja usne komadiće iz maternice vakuumom.

Krvni ugrušci u maternici nakon poroda ne uvijek "jamče" čišćenje, osim oksitocina, tu su i folk lijekovi koji pomažu u njihovom reproduktivnom sustavu. Na primjer, možete piti tinkturu vodene paprike. Također dobar učinak ima spavanje na abdomenu i nošenje postpartum braće.

Ali ako iscjedak nakon čišćenja maternice ne završava zbog tamo stvorenog polipentalnog polipa, nema mjesta za kretanje, morate napraviti curettage, pa čak i bolju histeroskopiju jer na taj način liječnik može, bez ozljeđivanja cijelog maternice, ukloniti polip. Je li povrijeđeno čišćenje maternice nekoliko tjedana nakon što se dijete rodilo? Da, to nije učinjeno bez dobre anestezije, jer vrat maternice ima vremena zatvoriti. I nakon svega, njegova instrumentalna ekspanzija je najviše bolna.

Kako čišćenje maternice nakon porođaja, što bi žena trebala učiniti? Prođite kroz ultrazvuk i potražite uputnicu od liječnika za ovaj postupak. Uzmi krvne testove i brisove. I na određeni dan doći u bolnicu. Postupak sama traje ne više od 20-30 minuta, oni čine opću ili lokalnu anesteziju. Nakon što se ženi preporuča leći oko 2 sata i možete otići kući.

Čišćenje nakon rasta

Nakon što sam pročitao priče o mumijama o čišćenju nakon porođaja na forumima "inetov", došao sam do zaključka: što manje znate, bolje spavate. No, nakon što sam to promišljao, shvatio sam da informacije iz foruma nisu dovoljne za zdrav san. Prirodno, čišćenje nakon porođaja je neugodan završetak najvažnijeg trenutka u ženskom životu, a oni koji su iskusili tu državu ponekad nisu u stanju odgonetnuti emocije, tako da njihove priče mogu biti navedene kao "ne za slabije srce". A dodamo: ne za trudnice.

Da se ne bojiš postnatalnog čišćenja (naposljetku, to ne znači da će vam trebati), morate dobiti što više o tome što je moguće, ali s medicinskim informacijama, a ne "iz osobnog iskustva".

Kada se javlja potreba čišćenja nakon porođaja?

Svaka žena rađa dva puta (za jedan dolazak u maternicu): bebu i posteljicu (poslijepodne), s kojim je zadržan svih 9 mjeseci. Mnoge žene čak ni ne primjećuju rođenje posteljice, jer u ovom trenutku već su zauzete gledanjem bebe, koji je zakopao mali nos u majčinu dojku. Ali to nije uvijek slučaj, na žalost. Ponekad se placenta previše čvrsto "spoji" s maternicom i rodi "djelomično" ili se uopće ne izlazi, tada se mora provesti ručno razdvajanje potomstva, što se uvijek provodi nakon carskog dijela.

Prije izbijanja iz bolnice (2-3 dana), žena se podvrgava dijagnostičkom ultrazvuku kako bi se procijenila stanje unutarnje šupljine maternice. Ako liječnik pronađe tragove potomaka ili krvne ugruške u maternici, tada je žena u porodu propisana čišćenje.

Kako provesti čišćenje nakon poroda?

"Čišćenje" u "medicinskom jeziku" znači struganje. Ovaj postupak može biti poznat ženama koje su imale abortus. Kopanje sluznice maternice je operacija koja mehanički uklanja funkcionalni sloj endometrija. Od slojeva pupova endometrija, nedugo nakon curetege, raste nova sluznica.

Obično se čišćenje provodi pod općom anestezijom na ginekološkoj stolici. Prije operacije, vanjske spolne organe se tretiraju sa 5% otopinom alkoholnog joda, vaginom i cerviksom - s 50% etilnog alkohola. Uz pomoć dilatača različitih promjera proširuje se cervikalni kanal, a ostaci placentalnog tkiva uklanjaju se posebnom tupom curetom ili opstetrijskom curetom sa zubima. Operacija traje ne duže od 20 minuta.

Kako se ponašati nakon čišćenja?

Nakon čišćenja, žena treba biti pod nadzorom liječnika koji nadziru tjelesnu temperaturu, puls, izlučevine iz genitalija. 2 puta dnevno, vanjske genitalije treba tretirati antiseptičkim rješenjima.

Nakon operacije od 2 tjedna ne možete koristiti vaginalne tampone, nemojte se dojiti, kupati, idite na kupelj, dizati težine, igrati se sportom. Vaginalni seks je također kontraindiciran zbog činjenice da grlić maternice ostaje otvorena i postoji velika erozija na sluznici maternice, što može biti povoljni uvjeti za razvoj zaraze koju seksualni partner može "donijeti".

Antibiotici se propisuju kako bi spriječili upalu i druge komplikacije nakon čišćenja. Postupak curettege je bolan, pa se bol može vidjeti iu postoperativnom razdoblju. U tom razdoblju, vi svibanj biti propisane ne-shpy kako bi se spriječilo razvoj hematometara (krvne ugrušaka u maternici).

Što može biti komplikacija nakon čišćenja?

Hematometar je samo česta komplikacija struganja. To se može dogoditi zbog snažne kontrakcije (grč) vrata maternice, što će uzrokovati kašnjenja u šupljinu maternice krvi. Brzi prestanak krvarenja glavni je simptom hematometara. Za podršku cerviksa u opuštenom položaju i označavanje No-shpu, kao što je gore spomenuto.

Još jedna komplikacija čišćenja je krvarenje maternice, ali su vrlo rijetke (uglavnom samo kod žena s poremećajima krvarenja). No, u slučaju prodora u šupljinu maternice nakon čišćenja klice može doći do endometritisa - infekcija i upale sluznice maternice.

Sve komplikacije zahtijevaju specifičan tretman koji može propisati samo ginekolozi. "U idealnom slučaju", nakon čišćenja nekoliko sati, opaženo je obilno krvavo pražnjenje s ugrušcima, ali uskoro postaju manje bogati. Nakon curetege najmanje 10 dana, potrebno je opaziti slabo zacrnjenje, smeđe ili žućkasto ispuštanje.

Kao što vidite, čišćenje nakon porođaja nije tako strašno, ako slijedite jednostavna pravila osobne higijene i upute liječnika. Stoga, ne trebate se brinuti! Svi će upravljati!

Čišćenje maternice nakon poroda: vrste i njihove posljedice.

Rođenje je složeno i fazno proces. Ponekad se događa da je rođenje djeteta samo mali dio onoga što trudnica mora podnijeti.

Često, ginekolog propisuje čišćenje maternice nakon poroda. Pacijenti se prepire i pitaju se zašto je to neophodno. Međutim, nije tako jednostavno. Ovaj postupak se provodi ako posteljica bude odvojena u komadićima ili uopće nije ostavila maternicu.

Za neke žene, dovoljno je potaknuti kontrakcije mišića s oksitocinom ili drugim hormonima da bi potonja mogla izaći. Za ostalo, nema ničeg razumnijeg od vakumiranja ili ručnog struganja.

Što bi moglo biti posljedice nakon čišćenja maternice?

Proces struganja mišićnog organa žene je prilično složen. Liječnik ga obavlja skoro slijepo. Istodobno, nije moguće koristiti kamere koje bi prikazale sliku unutarnjih organa na monitoru.

Zato ponekad postoje štetni učinci, i to:

 • infekcije;
 • razvoj upalnog procesa;
 • endometritis;
 • hemometra;
 • pogoršanje kroničnih genitalnih bolesti;
 • teškog krvarenja.

Normalno, nakon takve operacije, krvarenje je zabilježeno u roku od 5-7 dana. Međutim, ako se nastave dulje od određenog razdoblja i istodobno postanu bogatiji, to je uzrok za alarm.

Ako zanemarite te znakove i ne kontaktirate ginekologa, onda ćete izgubiti priliku da imate djecu. U vremenu, netretirani endometritis ili hematomer često postaju razlog potpunog kirurškog uklanjanja maternice. Možete izbjeći negativne posljedice. Da biste to učinili, ako imate prve simptome, ukazuju na prisutnost problema, obratite se svom liječniku.

Je li povrijeđeno čišćenje?

U medicini nema bezbolnih postupaka. Ovo je neupitna činjenica. Međutim, nije bilo ničega što je izmišljena anestezija. Proba curetage odvija se pod lokalnom ili općom anestezijom. Bez toga, žena ne može tolerirati takvu manipulaciju svojim unutarnjim organima.

Ako liječnik vidi iz ultrazvuka da se struganje može izvesti pod lokalnom anestezijom, on to čini. Međutim, žena još uvijek osjeća neku nelagodu. U pravilu, sve ovisi o pragu osjetljivosti. Ako je visok, pacijent će biti malo bolan. Kada je prag boli nizak, osjećaj nelagode gotovo se ne osjeća.

Ako ginekolog otkrije ozbiljnu štetu kad je potrebno izvršiti vakumski instrumentalni curettage, propisuje opću anesteziju. U tom stanju, žena je slobodna od potrebe da izdrži bol i nelagodu. Šok šaka neće. Međutim, nakon buđenja, pacijent će i dalje osjetiti da je intervencija napravljena. Donji trbuh može pogoršati, povući. Nekoliko dana nakon čišćenja održava se subfebrilna tjelesna temperatura.

Kada se postupak izvodi bez anestezije?

Mnoge žene s užasom razmišljaju o nadolazećem čišćenju. Oni boje i detaljno predstavljaju kako će se liječnici ismijavati. Međutim, vrijedno je zapamtiti da je dvorište 21. stoljeća. Nitko neće ismijavati ljude. Izdržavanje maternice bez anestezije izuzetno je teško moralno i fizički.

Ako se iz nekog razloga ne može dati opća anestezija, tada se koriste lokalne anestetike. To može biti:

Ni u kojem slučaju ne može se izvesti operacija bez anestezije. Liječnici jednostavno nemaju pravo to učiniti. Nemojte se bojati ako liječnik nije postavio opću anesteziju. Prije čišćenja maternica mora biti anestezirana uz pomoć drugih lokalnih pripravaka. U tom slučaju, bol se osjeća, međutim, nije toliko jaka da drhti i trza.

S pravom psihološkog stajališta takva se intervencija može tolerirati. Ovo nije abdominalna operacija bez anestezije, ali jednostavna curettage. Zato se ne biste trebali brinuti. Ginekolog zna što treba učiniti i kako.

Kako napraviti struganje?

Scraping se obavlja uz pomoć posebnih alata: ručno ili vakuum.

U oba slučaja, gornji unutarnji sloj maternice uklanja se zajedno s komadićima posteljice ili cijelim potomstvom. To je učinjeno kako bi se spriječio razvoj upalnog procesa u porodnom kanalu.

Ne treba brinuti da se endometrija oporavlja više. Unutar mjesec dana nakon curettage, novi zaštitni sloj raste.

Čišćenje usnica izvodi se pod općom ili lokalnom anestezijom. Žena sjedi na ginekološkoj stolici, ubrizgava se anestezijom, genitalije se liječe jodom i 50% alkohola za dezinfekciju. Kada je anestezija stupila na snagu, liječnik nastavlja s čišćenjem. Uz pomoć posebnih alata, ogrebotine sve što je nepotrebno iz maternice. Nakon postupka, žena je prebačena u bolnicu gdje se podvrgava rehabilitaciji tijekom sljedećih nekoliko dana.

Usisavanje: osobine

Ovakva vrsta struganja je sigurnija, prema nekim zdravstvenim djelatnicima. Međutim, također donosi više boli pacijentu. Zato se čišćenje vakuuma vrši pod općom anestezijom i ništa drugo.

Placentu se usisava iz šupljine maternice pomoću posebnog uređaja koji mehanizmom djelovanja sliči usisavaču. Naravno, ova usporedba je malo pretjerana, međutim, usisavač udari sadržaj maternice zajedno s gornjim slojem endometrija.

Nakon takvog curettage, liječnik nužno tretira unutarnju stranu maternice s antibakterijskim rješenjem kako bi se izbjegla infekcija i infekcija. Osim toga, žena je propisana tečaj antibiotika koji će spriječiti razvoj opsežne upale maternice i dodataka.

Ručno čišćenje nakon poroda

Iz verzije s alatom za vakuum, takav se struganje razlikuje samo u obliku i mehanizmu djelovanja uređaja za operaciju. U pravilu, ova vrsta intervencije se izvodi pomoću alata koji na kraju ima okrugli krug.

Tako su sva strana tijela koja su u maternici zarobljena i izvedena. Nakon ručnog čišćenja, liječnik uvijek propisuje antibiotike, a neko vrijeme žena bi trebala redovito doći na ginekologa na dogovoreni sastanak. To će spasiti pacijenta od negativnih posljedica i pojave komplikacija.

Kopanje nakon carskog dijela

Ako rođenje nije bilo prirodno, posteljica se uklanja tijekom cezareja. Nakon toga, u većini slučajeva nema komplikacija.

Međutim, povremeno postoje situacije kada je liječnik promašio nekoliko komada poroda. Ovo je izravan razlog za svrhu struganja. Koji oblik postupka najbolje odgovara, odlučuje samo liječnik.

Međutim, prema suvremenoj statistici, preferira se vakumska metoda. Pacijent se ubrizgava u kratkotrajnu opću anesteziju i izvodi struganje, što traje ne duže od 20 minuta.

Recenzije trudnica

Statistika kaže da je iznimno rijetko da pacijenti imaju komplikacije ili negativne učinke čišćenja. Međutim, sve su žene pojedinačne. Za svaku ženu koja treba ovaj postupak, proces se odvija sasvim drukčije. Neki se žale da je operacija bila izuzetno bolna. U nekim slučajevima, žene kažu da je čišćenje bolno od rađanja.

Postoje i oni pacijenti za koje čišćenje nije donijelo mnogo nelagode. Oni tvrde da pažljivi postupci ginekologa i njegovo iskustvo u ovom pitanju ključni su za utjehu i bezbolnost kod starijih. Osim toga, prema pregledima, možemo zaključiti da struganje ne traje dugo (oko 20 minuta), tako da bol brzo prolazi.

Je li opasno obaviti čišćenje nakon carezije?

pitanje:

Nemam lochia nakon carskog rezima, rekli su da im treba očistiti. Je li čišćenje nakon carske bolesti opasno?

odgovor:

Kada lochia ne napusti carski rez, to znači da postoje odstupanja u procesu regeneracije maternice. Ako vaš liječnik propisuje čišćenje, bolje ga je izvesti kako bi izbjegli komplikacije i ne zaboravite da nijedan dobar ginekolog neće propisati takav jednostavan postupak ako nema naznaka. Ova manipulacija je najbolja u općoj anesteziji.

Čine li čišćenje nakon cezariana

Mamlife - aplikacija za moderne majke

Tko je čišćenje nakon carskog? I jesi li zatrudnjela nakon čišćenja? Budući da je rečeno da nakon što carski časnik obavlja čišćenje tijekom sljedeće trudnoće, postoji vjerojatnost da više neće zatrudnjeti. Nemojte zanemariti post.

U programu možete pregledati sve fotografije ovog unosa, kao i komentirati i čitati druge postove autora.

komentari

- Nisam čuo ništa o tome, ali Allah će vam dopustiti da zatrudnite u svakom slučaju. Napravite dua

- Nisam mogao truditi 10 godina nakon čišćenja, ali dostava je bila prirodna

- Zatvori, a ti se strugati ili sisao vakuum?

- @mamaazamata scrape, napravljena u Rostovu, mišljenja su bila savršena među liječnicima, ali nisam imala sreće (znam da ovo nije moje poslovanje, ali pitat ću: Muža zna što misliš o pobačaju? Jer ako ne zna, ti si pred Bogom to će biti vrlo teško, jer prije svega trebate razmišljati o tome)

- @zainap, zna. Ne mogu sve napisati ni ovdje, ali imam svoje vlastite razloge. Ovdje sam također čuo da su nakon struganja, postoje ti problemi. Htio sam ili vakum ili tablete piti..

- Zatvori, jer imam kratko vrijeme.

- @mamaazamata Ja razumijem, a zatim nemojte povlačiti, slušajući da nakon tablete ima manje nuspojava. Allahu Bart tsa1bolb izbjegava. @mamaazamata

- Ako 40 dana trudnoće nije, onda možete pobačati. Požuri

- o ovom mišljenju @maryam..

- i ne bojiš se da nakon toga uopće nema djece?

- @ umm-umar, ali ipak, ako doista radite, onda je bolje do 40 dana, jer je mišljenje, to jest

Preuzmite i chatajte s mama u blizini u Mamlifeu - aplikaciji za moderne mame