Krevetić izrađen od drveta vlastitim rukama: metoda montaže. Završetak i ukras

Bol

Dječji kreveti od prirodnog drva za novorođenče danas se mogu naći u bilo kojoj trgovini namještaja. Međutim, vrlo često roditelji vole samostalno izrađivati ​​ovaj komad namještaja: na taj način se troškovi mogu skratiti gotovo redoslijedom veličine, a dizajn se može odabrati onaj koji će u potpunosti zadovoljiti naše potrebe. I samo da stvorite nešto za svoje dijete je vrlo lijepo.

Naravno, proizvodnja takvog kreveta je prilično složen proces, koji se uzima tek nakon temeljitog pripreme. Dakle, ako niste ranije naišli na rad namještaja, preporučujemo da pažljivo proučite metodu opisanu u članku.

Takav krevet za bebu može učiniti sve

Materijali i alati

Blokovi za osnovne dijelove

Cotovi za novorođenčad od drva u trgovinama namještajem koštaju mnogo, ali sami materijali za njihovu proizvodnju mogu se kupiti po vrlo povoljnoj cijeni. Tako se ispostavlja da ćemo, u prisustvu spretnosti, proizvesti vrhunski namještaj, trošiti toliko novca koliko bismo trebali kupiti najjednostavniji krevetić od MDF-a ili iverice.

Za posao preuzimamo drvo s prirodnog stabla

Za izradu dječjeg namještaja trebat će nam:

 • Drvene ploče od crnogorice (smreka ili bor).
 • Trake s presjekom od 30 h50 mm za izradu osnovnih okvira.
 • Reiki s presjekom od 20 h20 mm za proizvodnju punjenja.
 • Šperploča (optimalna debljina oko 5 mm).

Obratite pažnju! Za šipke i letvice, najbolje je da se najdugotrajnije drvo, na primjer, bukve ili hrastovine.

Osim toga, rad će biti nemoguć bez povezanih materijala:

 • Samorezni vijci (najbolje je uzeti fosfatne proizvode namijenjene za obradu drveta).
 • Glinene stolarice.
 • Gips za drvo.
 • Čelični uglovi za spajanje dijelova.
 • Drvena mrlja ili drugi sastavi namijenjeni za impregniranje drva i zaštitu od vlage.
 • Lak za namještaj ili boja za unutarnje radove.

Što se tiče dekoracije, ovdje niste ograničeni u vašoj mašti. U tu svrhu vrijedi upotrijebiti i višebojne vrpce i tekstil (iz njih se može napraviti krović) i složene kompozicije za umjetno starenje drveta.

Za ugodan san potreban vam je odgovarajući dječji madrac.

Osim toga, trebamo madrac za djecu. A ovdje je bolje ne spremiti, već kupiti ortopedski proizvod u specijaliziranoj trgovini. Naravno, cijena takvih madraca je prilično visoka, ali stvarno imaju blagotvoran učinak na stvaranje bebe kralježnice, stoga smo uzeti kao visokokvalitetni model kao što to omogućuje proračun.

Komplet alata za rad

Unatoč činjenici da krevet od drveta nije drugačija složenost dizajna, za njegovu proizvodnju, još uvijek nam je potrebna alatna stolarija. Naravno, svaki majstor ima većinu od njih, ali ako nedostaje jedan od gore navedenog, onda bi ga trebao kupiti ili unajmiti.

Dakle, trebat će nam sljedeće:

 • Jigsaw ili saberna pila za rezanje ploča i rešetki.
 • Brusilica.
 • Ručni mlin sa skupom mlaznica.

Korištenje ručnog usmjerivača olakšava rad.

Obratite pažnju! Ako postoji prilika, onda je bolje koristiti stacionarni mlin, ali za to će biti malo posla.

 • Datoteka na stablu.
 • Bušilica i odvijač.
 • Mjerni instrumenti (rulet, razina).
 • Stripovi za lijepljenje slijepi.
 • Kisli i valjci za slikanje, lakiranje ili ukrašavanje.

Građevinska metoda gradnje

Izrada glavnih elemenata

Izvedba izvedbe sa sklopom mrtve glave

Kreveti od masivnog drva za novorođenčad obično su vrlo kompaktni. Optimalne dimenzije proizvoda bit će sljedeće:

Obratite pažnju! Mogu biti malih odstupanja od tih dimenzija, ali niti preveliki niti premali krevet ne bi trebali biti učinjeni.

Dimenzija crtanje je još jedna mogućnost.

Za okvir ćemo napraviti takve detalje:

 • Skupimo okvir ispod madraca iz debelih drvenih rešetki prethodno izravnati na planeru i tlu s mrljama. Dimenzije okvira trebale bi odgovarati dimenzijama madraca - tada neće biti praznina između strana kreveta i veza.
 • Kao podloge za madrac koristimo šest drvenih letvica od 20x20 mm ili više dasaka debljine 20 mm ili više. Pričvrstite ih u rupe načinjene u okviru sa šiljkom, ako je potrebno, pričvrstite vijke s vanjske strane.

Savjet! Rupicu u okviru čini malo manjim od promjera čeone rezane na kraju tračnice ili ploče - pa će fiksiranje biti pouzdanije. Za pričvršćenje konstrukcije koristimo drvenu ljepilu, a mi sami stezamo dijelove sa stezaljkama.

 • Iz istih šipki napravimo okvir naslona za leđa. Istodobno, prvo smo izrezali dva vertikalna postolja s visinom od 110 mm, a zatim im se pridružili s poprečnim gredama postavljenim na klupku pomoću fiksacije sa žičarskim ljepilom. Gornji poprečni krak stavljen je na krajeve nosača, a donji - na razini od 300 do 500 mm od poda.
 • Natrag se može napuniti ili od šperploče ili od okruglih drvenih štapova. Prva opcija lakše je implementirati, ali krevet s otvorenim leđima izgleda mnogo privlačnijim.
 • Pored svih navedenih dijelova, trebat će nam dalekosežne i bliske strane. Skupljamo ih na isti princip kao i ostali elementi, ali za okvir koristimo tanke letvice i napunimo ih okruglim drvenim daskama, koje smo pričvrstili u rupe okvira kuglice na ljepilu.
 • Za praktičnost skrbi za djetetom u krevetu, daleka strana je izrađena na takav način da gornji rub padne na visinu od 900 mm od poda. Blizu stranu možete spustiti oko 150 mm.

Nakon izrade praznog materijala i popunjavanja lijepljenja, temeljito smo mljeveno sve dijelove. Ostaje nam da sastavimo konstrukciju vlastitim rukama i ukrasimo je.

Shema sa složenijim dijelovima i uklesanim umetcima

Stavljajući krevetić

Ako ste sami izvršili sve operacije opisane u prethodnom odjeljku, nećete trebati upute za montažu jasle - dobro ćete shvatiti gdje je svaki dio instaliran.

Tako ćemo se ograničiti na opće preporuke:

 • Najprije postavite okvir madraca na leđima. Da bismo to učinili, pričvrstit ćemo metalne kutove na okvir bočnih dijelova na kojima postavljamo donji dio potpornja na vrh.

Savjet! Za pouzdanije pričvršćivanje, vrijedi dodatno popraviti okvir pomoću samoreznih vijaka uvijenih kroz poprečne komade u leđima.

Fotografija leđa s okvirom ispod madraca

 • Zatim postavite dalju stranu. Također se može pričvrstiti samopodnim vijcima, ali ako želite da dizajn ima minimalno utore, najprije morate raditi na leđima utora ispod šiljaka na poprečnim nosačima.
 • Najbolje je skinuti stranu. U tu svrhu ugrađujemo dvije šarke namještaja na okvir madraca, na koji pridružujemo okvir ploče.
 • Učvršćivanje zrna u zatvorenom položaju opremljeno je s dva zasuna koji se pričvršćuju izvan jaslica.

Ugradnja prtljažnika omogućuje spajanje jaslica s roditeljima

Završetak i ukras

Kada je naš kreveti od prirodnog drva spreman, trebao bi biti ukrašen.

Izvršavamo radove u sljedećem redoslijedu:

 • Prvo, uz pomoć gline na drvo, uklanjamo sve nedostatke i praznine između dijelova. Čekamo da se masa kasta usije, nakon čega pažljivo mljeveno podšišani dijelovi s abrazivnim materijalom s finim zrnom.
 • Zatim impregniramo sve drvene dijelove s mrljom ili drugim sastavom namijenjenim za zaštitu drva od vlage i propadanja.

Što je ekološki prihvatljiviji sastav upotrijebljen, to bolje.

Važno je! Budući da izrađujemo namještaj za djecu, impregnacija se treba koristiti što prirodnije, bez agresivnih i otrovnih tvari.

 • Nakon sušenja impregnacije, ili otvorite krevet lakom ili obojite ga lateksom ili akrilnom bojom odabrane nijanse.
 • Također, za uređenje možete koristiti tehnologije craquelure (umjetno starenje boje), decoupage (lijepljenje slika tiskanih na tankom papiru pod slojem laka) itd., Koje su danas popularne.

Dakle, krevet za bebu je spreman, a mi možemo samo staviti u njega prethodno kupljen madrac.

zaključak

Izrada krevetića za novorođenčad od masivnog drva prema shemi opisanoj gore bit će moguća i za početnike u stolariji. Međutim, konačni rezultat u velikoj mjeri ovisi o vašoj vještini i točnosti, pa za detaljniju analizu tehnika i tehnika, preporučujemo da gledate videozapis u ovom članku.

Udobna kolijevka za novorođenčad i krevet za djecu s vlastitim rukama s malim proračunom

Dječji krevetić je mjesto gdje dijete provodi 90% svog vremena. Cijena takvog namještaja je u rasponu od 5.000 do 20.000 rubalja. i iznad.

Nisu svi mladi roditelji mogu priuštiti takvu kupnju. Stoga, u ovom članku ćemo razmotriti mogućnost izgradnje dječji krevetić na svoju vlastitu s malim proračunom. Članak će detaljno pogledati kako napraviti krevetić sa svojim rukama i šivati ​​sve što vam je potrebno za to.

Prednosti i nedostaci

Prilikom dječjeg namještaja potrebno je razmotriti nekoliko čimbenika:

 1. Djeca će okusiti namještaj. Sam stablo je mekano, a rezni zubi djeteta će ga gurati kako bi češće uništavali namještaj.

Na temelju gore navedenih stavki možete istaknuti prednosti dječjeg krevetića vlastitim resursima:

 • Krevet se može napraviti za pojedine parametre, uz dodatnu funkcionalnost.
 • Izrada kućnog namještaja zahtijevat će mnogo manji proračun.
 • Svi su procesi kontrolirani od strane roditelja. Izlaz će biti ekološki prihvatljiv i kvalitetan proizvod.

Unatoč očitim prednostima, tu su i nedostaci domaće proizvodnje:

 • Potrebno je dovoljno slobodnog vremena za traženje dobrog materijala, kao i tijekom tijeka rada.
 • Potrebno je pažljivo obraditi svaku drvenu pločicu, tako da nema čipsa i čipsa.
 • Za rad, morate imati minimalne bravarske sposobnosti za rad s drvetom.

Kako to učiniti sami?

Ako osoba ima nekoliko sati slobodnog vremena svaki dan, onda možete napraviti krevete s vlastitim rukama oko tjedan dana, uzimajući u obzir razvoj izgleda ili crteža.

Što je potrebno?

Trebat će vam drvni materijal za izradu praznina. Slikarski alati također su potrebni za nanošenje tla i lakova na radne dijelove i pričvršćivače.

materijali

Naj demokratski i prikladniji materijal za gradnju namještaja je drvo. U okviru ovog članka razmotrit će se jednostavna inačica dječjeg krevetića, s mogućnošću transformacije u kolijevku za bolest pokreta. Sve će stavke biti izrađene od drva ili iverice.

Dječji namještaj zahtijeva pažljiv odabir materijala. Govoreći o drvetu najbolje je odlučiti za bukvu.

Nije zasićen smolama, poput crnogoričnih vrsta drveta i jednostavan za upotrebu. Osim bukve, možete uzeti i alder, birch ili šupljinu. Sve komponente ovog projekta odabrane su uzimajući u obzir vrijednost proračuna objekta.

Za izradu kreveta treba:

 • Drvena šipka 50 mm, u iznosu od oko 12 p. M.
 • Drvena traka, ne manje od 6 mm debljine i 40 mm širine, oko 45 sati
 • Ploča ploče, otprilike 2,5 m2, debljine više od 1,5 cm. Istodobno, njezina veličina mora biti najmanje 1,5 do 1,5 m.
 • Vijci za drvo 15 - 30 mm. Ne manje od 100 komada. Da biste postavili letvicu, poželjno je uzeti sa "žutim" vijcima.
 • Vijci za drvo 72 mm. Ne manje od 30 kom. Za pričvršćivanje drvenog okvira. Bilo koja boja.
 • Kutovi su metalni, 50 do 50 mm. 4 komada bolje uzeti uglove sa ukrućima.
 • Antibakterijski premaz, 2 litre.
 • Lakiranje za doradu, 1,5 litara.
 • Kape su namještaj, ukrasni, 100 komada. Izborna stavka.

Materijali se uzimaju u zalihi. Radna procjena može se dobiti nakon izrade izgleda ili crteža. Navedeni građevni materijali odabrani su na temelju malog proračuna i brze instalacije jasle.

Također je važno odabrati lakirane ekološki prihvatljive lakove. To uključuje proizvode izrađene od akrila. Oni nisu opasni za zdravlje djeteta.

instrumenti

Za izgradnju će biti potrebno nekoliko ručnih alata i električnih alata:

 • metar i vladar;
 • trg;
 • olovka;
 • ručna pila;
 • Planer;
 • dlijeto;
 • čekić;
 • smrdljiva tkanina;
 • odvijač ili bušilica;
 • postaviti ovjeren;
 • četkom za nanošenje laka i premaza.

Ti su alati dovoljni za jednostavni dječji krevet vlastitim rukama.

Korak po korak

Cijeli proces gradnje može se podijeliti u nekoliko faza, od razvoja rasporeda ili sheme do završnog sklopa.

dimenzioniranje

Projekt se izračunava uzimajući u obzir nekoliko parametara:

 1. Razmjerno mali proračun za izgradnju.
 2. Sklapanje i rastavljanje mobilnosti.
 3. Univerzalnost za različite dobi.

crtati

Shema se temelji na tri komponente:

 • okvir od 50 mm bar;
 • pričvršćivanje letvica;
 • iverica kao temelj madraca.

Veličina tanjura jednaka je standardnom madracu za djecu, veličine 600 x 1200 mm. Četiri stalka (noge) ispod kreveta traju duljinu od 1500 mm. Oni su vezani oko gornje točke pravokutnog okvira (ograde). Istodobno, širina ograde je 50 mm šire od širine madraca.

Također, na udaljenosti od 50 cm od poda, noge budućeg kreveta vezane su s drvenim blatom s okomitim stupovima. Duljina letvica za letvicu izračunava se od dna nožice nogu do svoje vrhunske točke zajedno s visinom ograde. Udaljenost između dvije lamele 40 mm. Korak između njih je 40 mm.

Najbolje je računati cijelu strukturu na računalu u trodimenzionalnom modelu. Da biste to učinili, odgovarajuće CAD programe ili besplatne usluge na Internetu.

Izrada dijelova

Šipka se pilotira na policama, donjem snopu, gornjem okviru, a također i na podlozi ispod madraca. Iz ploče iverice ploča veličine lima od 1200 do 600 mm. Može napraviti rupe za ventilaciju promjera 20 do 70 mm. Za list od iverice napraviti okvir bar. U sredini postavite jedan cross-bar, za krutost.

Željeza je odrezana u 100 mm, prema crtežu. Njegova količina ovisi o visini između dva elementa letvice. Prema gore navedenim izračunima potrebno je 45 komada. Svi dijelovi su pažljivo podvrgnuti i lakirani.

zbor

Cijela se skupina može podijeliti u nekoliko koraka:

 1. Montaža okvira ispod madraca. Da biste to učinili, morate pričvrstiti trake s pravokutnikom ispod podloge iverice. Na uglovima šipki, žljebovi su izrezani, zbog krutosti okvira. Završeni pravokutnik pričvršćen je još jednim šipkom u sredini, tako da se žljebovi istiskuju tako da su drvo međusobno isprepletene. Svi uglovi izvlače se vijcima. List čipsa stavlja se na gotovi okvir i pričvršćuje se s dugim vijcima.
 2. Montaža nogu kolijevke i dno trim. Četiri vertikalne šipke spuštaju se na nižoj razini s prečkama, tako da struktura postaje krut. Da biste to učinili, napravite utore na šipkama i vezujte ih zajedno s vijcima za točenje.
 3. Montaža gornjeg okvira (ograda). Trake povezuju pravokutnik i vijke s automatskim navijanjem od 72 mm. Važno je obraditi šipku na vrhu ravninom i brusnim papirom, uklanjanjem smjera. U tom slučaju, vijci obavljaju funkciju pričvršćivanja ograde na postolja kreveta.
 4. Na nogama budućeg kreveta s pijanim uglovima, na visini od 55 cm od poda. Za novorođenčad se pričvršćuje na visini od 105 cm od poda. U budućnosti se spuštaju ispod željene visine.
 5. Ugao položi temelj s pločicama.
 6. Na ogradu i dno tkati pričvrstiti letvice.
 7. Krevetić je spreman.

Kako napraviti kolijevku za bebu koja leži iz dječjeg kreveta

Od rezultirajućeg kreveta možete napraviti kolijevku za novorođenče. To će zahtijevati promjenu nogu ostataka ploče iverice.

Što je potrebno?

Kolijevka je mali krevetić za novorođenčad, a iznimna je značajka da je kolijevka viseća kolijevka, krevetić koji je suspendiran u zraku. U starim danima, to je bio najčešći namještaj za novorođenče i, usput, najopasniji, i prije i sada.

Sve je to zbog činjenice da ako se ne pridržavate tehnologije ili da pogriješite na gori, ili u materijalu koji omogućuje da kolijevka objesi, onda jednostavno može pasti s djetetom zbog onoga što dijete ozlijedi ili će se nešto više slomiti. Prije stavljanja djeteta u kolijevku, provjerite sve pojedinosti o snazi.

Za proizvodnju kolijevke ne zahtijeva dodatne posjete trgovini hardvera. Svi potrebni materijali će ostati uz samu montažu kreveta. Kolijevka će se razlikovati samo kod trkača pričvršćenih na noge kreveta.

instrumenti

Za proizvodnju trkača trebat će:

 • metar i vladar;
 • olovka za označavanje;
 • komad žice ili konopa, ne više od 2 m;
 • papir velikog formata za primjenu izgleda trkača;
 • slagalice;
 • odvijač.

materijali

Kao osnova za trkače stane ostatak ploča iverice, kao i 4 metalna kuta 50 do 50 mm i samorezni vijci za pričvršćivače.

Korak-po-korak upute za dizajn i ugradnju trkača

Prije instaliranja trkača valja razmatrati njihov dizajn. Izrađene su od rezidualne iverice. Za pričvršćivanje trkača na noge kreveta koriste se 4 metalna kuta, kao i samorezni vijci od 2 do 3 cm.

dimenzioniranje

Inače, kolijevka može preokrenuti ili ne zamahnuti. Da biste to učinili, važno je izračunati polumjer kojim će se izrezati trkači kao i njihova niža točka u odnosu na noge kreveta. Za ovaj projekt donja točka kontakta trkača s poda u odnosu na početak nogu iznosi 5 cm.

crtanje

Za praktičnost, crtež treba izvući na papiru širokog formata. Potrebno je uzeti u obzir sljedeće parametre:

 1. Baza trokuta je udaljenost od vanjskog ruba jedne noge do vanjskog ruba suprotne noge.
 2. Njegov vrh je najniža točka trkača, smještena 5 cm ispod razine nogu.

Nakon izrade crte, možete početi crtati trkače:

 1. Da biste to učinili, uzmite olovku i pričvrstite komad užeta. Nabavite neku vrstu kompasa.
 2. Nakon toga izmjerite takav radijus tako da olovka prolazi kroz kut baze i vrha. To će biti željena vrijednost.
 3. Duljina užeta je fiksna i zapisala donji rub trkača.
 4. Nakon toga, povucite 20 cm gore i napravite još jednu gornju granicu.
 5. Izmjerite duljinu lukova. Obično je unutar 25 cm "izvan" nogu.
 6. Prazni papir je ponovno privučen i izrezan.

Primjer sheme može se vidjeti u nastavku:

Izrada dijelova

Trkači se sastoje od dva dijela koji su izrezani na papir komad koristeći električni jigsaw.

Nemojte bušiti previše rupe, to će utjecati na ukupnu krutost strukture.

Pričvršćivanje trkača

Ovi elementi su postavljeni simetrično jedan na drugi, na suprotnim stranama krevetića. Oni su pričvršćeni s metalnim uglovima na noge na unutarnjoj strani krevetića. U tom slučaju donji luk trkača mora se preklapati okomitim stupovima tako da donji kutak svakog od njih stoji u istoj ravnini. Također, za pouzdanost je moguće pričvrstiti trkače i stalak kreveta izvana. Da biste to učinili, morate pažljivo bušiti trkače kroz noge i zgrabite ih s 72 mm samorezni vijci.

Sew madrac

Važan detalj bilo kojeg kreveta je madrac. To ne ovisi samo o udobnom odmoru, već io kvaliteti dječjeg spavanja.

Da bi dijete manje noću zazbiljilo i dobro se osjećalo, vrijedno je temeljito pristupiti pitanju odabira materijala za šivanje madraca vlastitim rukama.

Jedina stvar koju moramo izgubiti je vrijeme, ali će se vratiti sto puta. Iskustvo koje ste stekli omogućit će ne samo kratkom vremenu shvatiti kako napraviti madrac za krevet, ali i povremeno održati majstorsku klasu za nekoga od prijatelja ili prijatelja.

Što je potrebno za šivanje?

Za izradu madraca potrebno je:

 • Pokrivena tkanina.
 • Šivanje niti.
 • Punilo.

To su glavne komponente iz kojih možete napraviti dobar madrac za razumni novac. Također će biti potrebni alati za šivanje.

uređaji

Za šivanje jednostavnog madraca debljine 5 cm trebat će vam:

 • oštre škare;
 • igle;
 • navoja;
 • kreda za izradu uzoraka.

Koje tkanine i koliko?

Za dječji krevet, vrijedi pokupiti meke, prozračne tkanine. To uključuje kalicija ili krpelja. Jedan madrac zahtijevat će komad tkanine duljine 3 metra i širine 1 m. Ove se figure uzimaju s marginom, za madrac veličine 120 cm do 60 cm i visok 6 cm.

Prije procesa rezanja i šivanja potrebno je isprati kupljenu tkaninu. Materijal će sjesti i očistiti nečistoće tvornice. Taj će postupak pomoći u izbjegavanju zatezanja tkanine nakon što vlaga dospije na njegovu površinu.

Vodič u fazama

Cijeli postupak izrade madraca može se podijeliti u nekoliko faza:

 1. Brojanje materijala.
 2. Izrada uzoraka.
 3. Šivanje i nadjev madraca.

Razmislite o tome kako šivati ​​madrac u krevetu korak po korak.

Izračunavanje parametara i tkanine

U ovom članku razmatramo krevet s danim parametrima kreveta. Na temelju toga madrac će dobiti dimenziju od 120 cm do 60 cm. Visina se može odabrati proizvoljnim, ali u ovom projektu će biti 5 cm.

Prema navedenim parametrima, posteljina se dobiva u sljedećim veličinama:

 • Dužina: 120 cm (donja strana) + 120 cm (gornja strana) + visina na obje strane 10 cm + dopuštenje na svakoj strani 2,5 cm. Ispada 260 cm platnu.
 • Širina: 60 cm + 5 cm na obje strane + 10 cm u visini s obje strane. Ukupna širina je 75 cm.

Crtanje i obrasci

Uzorak se izvlači u kredu na unutarnjoj strani tkanine prema izraženim dimenzijama. Prije rezanja tkanine ponovno provjerite sve.

tijek rada

Ispalo je nešto poput ogromne jastučnice. Vraća se natrag na lice i punilo se polaže. Za punjenje, možete uzeti uobičajenu vatu od pamuka, poliuretanske pjene, udarne ili sintetičke zimske zimnice. Nakon gustog popunjavanja, džep je uvučen. Ispada gotov madrac.

Moguće pogreške

Neke tate pokušavaju spasiti na sve i napraviti pogreške prilikom projektiranja ili izgradnje krevetića od koje će njihova djeca patiti u budućnosti. Evo popisa najčešćih pogrešaka koje se ne smiju dopustiti:

 1. Koristite stare građevinske materijale. To vrijedi i za drvo i za pričvršćivače. Staro drvo može sadržavati plijesan, gljiva i druge opasne mikroflore. Maleno dijete će brzo pokupiti infekciju, a roditelji će se pitati što se dogodilo s njim.
 2. Nemojte obrađivati ​​drvene površine. Smatra se da je čisto drvo puno ekološki prihvatljivije i sigurnije. Ovo je samo djelomično istina. Dijete može lako ispucati ploču kada se pojave prvi zubi. Istodobno, može ozlijediti šupljinu usne šupljine ili žetona. Nemojte biti lijeni i uštedjeti na preradi drva, inače ćete dugo morati izliječiti svoje dijete.
 3. Nemojte napraviti izračune i crteže bez ikakvog iskustva u ovom polju. Izgradnja u žurbi dopuštena je samo iskusnim obrtnicima, tesarima s velikim iskustvom. Jedna pogrešna procjena može uništiti cijeli projekt!

Zatim se možete upoznati s fotografijom dječjih krevetića i postolja za bebe:

Korisni videozapis

Nudimo gledati video o tome kako napraviti krevetić vlastitim rukama.

zaključak

Izgradite krevetić za svoje dijete nije tako teško kao što se čini. Glavna stvar je odgovorna za svaku fazu razvoja i izgradnje. Ovaj je projekt već pronašao uporabu u nekoliko dječjih soba. Štoviše, njegov proračun nije premašio 3 tisuće rubalja.

Krevet za bebe učinite to sami. Crteži i fotografije

Admin1 27.05.2017 Do-it-yourself Komentari na zapis Dječji krevet učiniti sami. Crteži i fotografija izvan 52.540 Pregleda

Dječji krevetić je prvi namještaj koji mladi roditelji stječu. U pravilu, krevet se kupuje prije rođenja djeteta. Ali djeca brzo odrastaju i za nekoliko godina zamjenjuju udoban krevetić, potrebno je dobiti prostrani krevet. Kvalitetni namještaj nije lako pronaći, a cijene nisu dostupne za svaki obiteljski proračun. S određenim vještinama, možete ići na drugi način i napraviti krevet vlastitim rukama.

Dječji krevetić Dječji krevetić Dječji krevetić

Što bi trebalo biti savršen krevet

Idealni dječji namještaj trebao bi imati sljedeće osobine:

 • izrađene od prirodnih, sigurnih materijala;
 • imati dizajn "disanja";
 • imaju povećanu snagu;
 • nemaju oštri kutovi, izbočine i drugi opasni elementi;
 • imaju glatku, poliranu površinu kako bi se uklonili rizik od dobivanja krhotina i ogrebotina;
 • odgovara visini i težini djeteta;
 • zaštititi dijete od pada;
 • imaju visoku funkcionalnost (osim kreveta da ima još jedan odjeljak za pohranu stvari).
Dječja krevetić Dječja krevetić

Prednosti stvaranja dječjeg kreveta sami.

 1. Sigurni ste u kvalitetu materijala iz kojih se krema izrađuje, kao što sami odabirete i sami radite s njima. U trgovinama, ovaj parametar nije uvijek očit.
 2. Razvijate dizajn kreveta uzimajući u obzir individualne potrebe i karakteristike djeteta (ako ih ima), dimenzije i stilističku orijentaciju prostorije.
 3. Samostalno možete provjeriti snagu strukture kreveta u procesu izrade i na kraju pazite da skakanje na madrac neće završiti lomljenjem namještaja.
 4. Uštedite znatno ako usporedite cijenu kreveta koju ste sami napravili s cijenama trgovina;
 5. Dobivate pravi užitak stvarajući namještaj za svog sina ili kćer.
Izgradnja krevetića

Odlučili smo se dizajniranjem kreveta

Najlakši način za izradu klasičnog krevetića je okvir, četiri noge, glavu i madrac. Međutim, ovaj model nosi minimalno funkcionalno opterećenje - jednostavno pruža dijete s mjestom za spavanje. Prikladno za prostranu spavaću sobu jednog djeteta, gdje već postoji prostrani ormar i nema potrebe za dodatnim skladišnim prostorom.

Ako dječji vrtić nema dojmljive dimenzije, praktično će upotpuniti strukturu kreveta s ladicama ili čak s ladicama. To će učinkovitije organizirati prostor u sobi.

Dječji krevetić s komodnim naslonjačem Drveni krevet na kat

Još je funkcionalniji krevet na potkrovlju. Omogućuje vam podizanje dječjeg spavaćeg mjesta na drugu razinu i organiziranje ormara, stolova, police za knjige ili sportskog kuta ispod, ovisno o potrebama djeteta. Međutim, ovaj dizajn će zahtijevati ozbiljne vještine u procesu kreiranja kreveta. Ako tek počinjete svoje putovanje u proizvodnji namještaja - bolje je zaustaviti prve dvije mogućnosti.

Naposljetku, kreveti na krevetu su osobito popularni. Ovo je odličan način za udobno smjestiti dvoje djece u malu dječju sobu. Međutim, kao što je slučaj s krevetom na potkrovlju, nije lako napraviti samostojeći krevet na dva kata i prije početka rada bolje je pažljivo vagati svoje snage i mogućnosti.

Daljnje upute uzeti su u obzir primjer kreiranja kreveta s ladicama. Ovo je prilično jednostavna opcija i odgovarat će i osobi s minimalnim vještinama u kreiranju namještaja. No, ovaj krevetić je praktičan i funkcionalan.

Dječji krevet s masivnog stabla Dječji krevet s stabla Dječji krevetić

Potrebni materijali i alati

Bolje je napraviti krevet od masivnog drveta. Ovo je ekološki prihvatljiv i siguran materijal koji vam omogućuje stvaranje izuzetno izdržljivog namještaja. Dobro od MDF-a od svijetlog drveta. Teška masivna drva za dječje krevete nije prikladna, jer se ovaj namještaj često mora pomicati i preurediti.

Dječji krevet

Uz blanke iz MDF-a, trebat će vam i drvena šipka za lamele. Izaberite elastični materijal za ovaj dio kreveta (na primjer, šperploča je pogodna u ovom slučaju, ali ne i ploča od čestica).

Osim drva i šperploče, trebat će vam:

 • posebni kutovi od metala;
 • vijci i drugi pričvrsnici različitih promjera;
 • ladice vodilice;
 • svrdlo;
 • električni jigsaw;
 • brušenje;
 • brusnim papirom;
 • ljepljiva traka od papira
Dječji krevet s masiva stabla

Osim toga, u završnoj fazi izrade kreveta, također ćete trebati madrac. Prilikom izbora nemojte spremati, dajte prednost visokokvalitetnom ortopedskom modelu. Važan upozorenje - iako je madrac ugrađen posljednji, bolje ga je kupiti unaprijed i napraviti crtanje kreveta pod svojim stvarnim dimenzijama.

Krevet za bebe Kreveti za bebe Kreveti za bebe s komodnim naslonima

Početak rada

Prije nego što počnete, odlučite o crtežu modela kreveta koji vam odgovara. Zatim idite na posao.

 1. Stavite na izgled drva sve potrebne detalje budućeg kreveta. To se može učiniti jednostavnom olovkom. Kada namještaj bude spreman, tragovi ploče mogu se jednostavno isprati.
 2. Svi označeni dijelovi su piljeni električnom slagalicom. Izvršite rezove točno, pratite napredak alata. Upotrijebite ljepljivu traku za lijepljenje svih reznih rubova.
 3. Ako naslonjač kreveta ili strana ukazuje na neke složene rezbarene oblike, koristite ručne predmete kao što su ploče, čaše itd. Kako bi ih nacrtali.
 4. Rezati metalni uglovi usredotočujući se na duljinu bočnih stranica. Nakon bušenja rupe u njima za vijke.
 5. Nadalje, kutovi su fiksirani na takav način da kasnije madrac može biti instaliran na njih. Njihova je funkcija povećati snagu okvira. Dječji krevet s stabla Dječji krevet u obliku automobila
 6. Stavi buduće postelje bokovima, tako da je bilo prikladnije popraviti ostatak njezina kreveta.
 7. Svi uglovi, ukrasni elementi, noge i druge površine pažljivo se obrađuju brusilicom, a dijelovi na kojima nema pristup su brusni papiri.
 8. Ako namjeravate lakirati ili bilo koji drugi način - to učiniti bolje, dok je krevet neupravljen.
 9. Kada svi dijelovi budu polirani, gotovi i sušeni nakon lakiranja, sastavlja se krevet s metalnim estrijem - to je pouzdanije.
 10. Zatim skupimo metalne kutije, postavimo vodilice na stjenke zidova i kotačići na kutije. Univerzalni dizajn su dvije velike ladice. Napokon, postavljamo madrac i napravimo mjesto za spavanje. Vaš krevet s vlastitim rukama je potpuno spreman - možete ponuditi djetetu da ga isprobate.
Dječji krevet s drveta

Varijacije dekorova

Jednostavan krevet s ladicama obično ne podrazumijeva posebna rješenja za dizajn. Kao dekor možete odabrati originalne ručke za ladice ili izraditi rezbarenu glavu. Također možete slikati krevet u odabranoj boji, naglašavajući dizajn ostatka vrtića. Dopuštena opcija s slikom na uzglavljem ili nogama, upotrebom posebnih dekorativnih naljepnica i ostalih dekorativnih elemenata.

Moguće je naglasiti klasični dizajn dječje sobe uz pomoć rezbarenih nogu ili stranica.

S određenim vještinama, bočne stjenke takvog kreveta s ladicama mogu biti izrađene u obliku zidova automobila, što je rezultiralo danas popularnim krevetom tipa stroja. Za djevojke možete napraviti prag u obliku kočije. Međutim, mnogi mladi predstavnici sajmova također vole opcije s automobilima, osim što boje trebaju biti više "ženskih" boja.

Dječji krevet s masivnog stabla Dječji krevet s pričvršćenjem na zid

Za ukrašavanje kreveta na kat može se koristiti isklesane rukohvate i letvice. Složenija je mogućnost dogovoriti krevet na kat ili potkrovlje u obliku dvorca ili tvrđave, drvene kuće. Da biste to učinili, dovoljno je izrezati fasadu odgovarajuće vrste i slikati ga prema skici.

Bez obzira na krevet s vlastitim rukama odlučite stvoriti, zapamtite: stvarate namještaj za dijete. Pristupite odgovornom zadatku. U izradi namještaja nema sitnica - sigurnost onih koji će koristiti ovaj namještaj ovisi o brušenju svakog kuta i snazi ​​svakog zgloba. Učinite maksimalni trud, brigu i ljubav u svom proizvodu - i takav krevet će djetetu pružiti dobre snove i vas - radost i zadovoljstvo od obavljenog posla.

S vlastitim rukama napravimo dječji krevet: korak-po-korak majstorsku klasu s fotografijama i videozapisima, gotovim crtežima i dijagramima

Ako osoba ima želju, osnovne vještine, kao i skup jednostavnih alata, onda dječji krevet s vlastitim rukama nije problem za njega. Da, možete kupiti gotove namještaj za vaše dijete. Ali postoji mogućnost da se spasi tako što sami izrađuju krevet za bebu.

U ovom ćemo članku opisati kako napraviti samostalni dječji krevetić za predškolsko doba i pokazati korak po korak čitav proces.

Što bi trebalo biti krevetić

Izrada krevetića s vlastitim rukama treba biti u skladu sa sljedećim pravilima:

 • koriste se samo prirodni i ekološki prihvatljivi materijali;
 • krevet je pouzdan dizajn;
 • Nedostaje potencijalno traumatičnih kutova, izbočina, dijelova;
 • površina je savršeno glatka, bez grubih rubova, čips;
 • odgovara parametrima djeteta;
 • potpuno eliminira mogućnost pada.

Prednosti kreiranja kreveta vlastitim rukama

Prednosti ručno izrađenog dječjeg kreveta su:

 1. Povjerenje u materijale koji se koriste za izradu kreveta. U slučaju pohranjivanja stavki, podaci o parametri nisu uvijek dostupni.
 2. Dizajn je razvijen prema vlastitim parametrima i zahtjevima.
 3. U procesu proizvodnje proizvoda možete sami provjeriti snagu, što je osobito važno u slučaju dječjih skokova na madracu.
 4. Samostalni dječji krevet spašava obiteljski proračun
 5. Dobivate neusporediv užitak od samog namještaja za dijete.

Mogućnosti dizajna kreveta: odaberite pravu

Postoji velik broj modifikacija kreveta, ali ćemo se usredotočiti na najpopularnije:

 • sa strane i bez;
 • potkrovlje;
 • transformator.

Ispod ćemo pogledati proces izrade običnog dječjeg krevetića na nogama s glavom i podnožjem. Opcija bez trikova, ne podrazumijeva posebno složen posao i neće trebati puno vremena.

Također, nakon što ste shvatili načelo rada, možete analogno napraviti krevetić za novorođenče, dijete ili dijete od 3 godine.

Kako napraviti krevet vlastitim rukama

Prije nego počnete kupovati materijale i alate za dječje krevete izrađene od šperploča ili drugih materijala, morate pažljivo razmotriti cijeli proces izrade ovog elementa namještaja, kako biste razumjeli osnovne elemente.

 1. Frame. Parametri ovise o veličini kreveta i, prema tome, korištenju madraca. Glavni materijal u proizvodnji je suha ploča.
 2. Lamela. Proizvod podržava madrac i predstavlja bazu u obliku rešetkastih rešetki ili šperploča s provjetrenim otvorima.
 3. Boku. Raster ili čvrste sigurnosne ograde.
 4. Byltsa. Izrađen od čvrstog, laminiranog iverica ili šperploča. Visina u podnožju stopala je tradicionalno niža od elementa naslona za glavu.
 5. Noge. Može se samostalno ili kupiti u trgovini. Postoje holistički s glavnom strukturom ili zasebno priključeni.

Crteži i dijagrami

Započnite svoj rad pri pripremi crteža, prema kojem će struktura biti izrezana. U nastavku nudimo vam opcije za gotove crteže i dijagrame koje možete koristiti.

Da biste pogledali crtež u punoj veličini, desnom tipkom miša kliknite sliku i odaberite naredbu "otvorena slika u novoj kartici".

Materijali i alati

Vanjski dijelovi kreveta, vidljivi na oku, izrađeni su od MDF-a. Možete odabrati drvo, upravljano financijama na raspolaganju. Ako se krevet često kreće ili se prenosi, poželjno je odabrati vrste svjetlosnih stabala. Također se može napraviti krevetić šperploča, koji je instaliran na okvir. Trebat će vam obrezana i planirana drvena građa u obliku ploča i greda, čvrstih ili rezanih.

Sljedeći alat je također potreban za rad:

 • pile za obradu drveta;
 • usmjerivač;
 • brušenje;
 • bušilica;
 • područje;
 • samorezni vijci;
 • zatvarači;
 • veza;
 • Odvijač.

Prva faza - proizvodnja nogu

Počnemo s nogama, pražnjenje s trake. Također možete kontaktirati radionicu i naručiti tamo da ih izradite prema vašoj veličini. Trebate 4 komada svake duljine.

Sjeti se! Na glavi glave, noge su duže i kraće na strani stopala.

Pripremite spojeve ljepilom i vijcima.

Vijci trebaju biti dobro zakopani u drvu i prekriveni kitom. Nakon što se proizvod osuši, sve nepravilnosti i spojevi su bruseni.

Druga faza - rupe za klinove

Za montažu leđa treba napraviti utor. Širina je 2,5 cm. Upotrijebite usmjerivač ili, ako je odsutan, obratite se stolaru. Lakovi se lakše priprema, pri odabiru bušenja odgovarajućeg promjera.

Prije mjerenja točne udaljenosti i razine na letvama, bušite rupice za klinove na krajevima letvica. Kontrolirajte dubinu bušenja uz pomoć svjetiljke pričvršćene na njega.

Treća faza - glava i stopa kreveta

Iz ploče od 2,5 x 5 cm potrebno je izrezati jednake duljine daske kako bi se s njima pomaknuli nasloni za glavu i podnožje. Zatim ih umetnite u utor ispunjen ljepilom.

U nozi mi bušimo rupu, a zatim označimo sredinu, pričvrsti i poravnamo leđa. Zatim označavamo područja na kojima će se bušene rupe za klinove. Stavili smo malo ljepilo i umetnuli leđa. Platno treba čvrsto sjediti, izbjegavati pukotine.

Isti postupak je dupliciran na drugoj nozi. Ako se formira nerestična spojnica, maskirana je pločom, pričvršćena na vijke.

Četvrta faza je osnova za madrac

Uzduž duljine madraca uzdužemo dvije ploče od 5 x 10 cm, pričvrstimo šipku na vijke i ljepilo, što je kraće za 10 cm. Probijamo rupe bliže rubu. Šeširi bi trebali biti posve skriveni.

Izrežemo letvice i u 10 cm koraka duž širine madraca, pričvrstimo ih na letvice s dva vijka s automatskim navijanjem. Rupa za pričvršćivače pokrivena su kistom, a potom polirane.

U ekstremnim letvama treba napraviti rezove za noge kreveta.

Peta faza - sklop kolijevke

Sada smo konačno uklonili sve nedostatke drvenih dijelova kreveta (čipovi, pukotine itd.) Zakrčavanjem s kitom, a zatim ga polirati na glatkoću.

Sljedeći korak je prikupljanje i slikanje svih pojedinosti.

Sve. Ostaje nam da spojimo leđa i bazu ispod madraca. Naš krevetić, koji smo napravili za bebu, spreman je to učiniti sami!

Za pričvršćivanje koristite pribor za namještaj, koji se prodaju u trgovinama.

Ideje za uređenje dječjeg krevetića

Nakon završetka glavnog rada je vrijeme za dekoriranje kako bi krevet bio gotov izgled.
Granice u smislu implementacije dekor predstavljaju široko polje za djelovanje. Ukras može biti izvorni ornament ili uzorak, ispis s likom vaših omiljenih likova. Uporaba bezopasne akrilne ili silikonske boje u ovom slučaju omogućit će vam neobične dodira.

Možete presvlake s tkaninom za namještaj, nakon što je napravio uzorak par centimetara veći od dimenzija dijelova. Materijal je izravnavan kako bi se izbjegli mjehurići, i pričvrstiti s klamanje za namještaj. Ova opcija će izgledati skladno na krevetu za djevojku sa svojim vlastitim rukama.

Soba možete obojiti posebnom bojom za namještaj koji je siguran za ljude.

Lak za oblaganje može se također pripisati metodama dorade. Da biste to učinili, preporučljivo je koristiti proizvode koji se brzo suše. Sve su predmete brusene i polirane.

Dakle, rastavili smo proces izrade krevetića vlastitim rukama. Ako nešto ostane nejasno i postavlja se pitanje, zapitajte se u komentarima u nastavku. Odgovorit ćemo na njih.

Kako napraviti krevet vlastitim rukama - od izbora materijala do gotovog proizvoda

Dugo nisam uzimala alate u rukama, a moje su ruke željele raditi... Pa, to znači da je vrijeme da nešto napraviš. Pridružite se meni i tebi, dragi čitatelji. Ovaj put ću vam reći kako napraviti krevet vlastitim rukama.

Prije nastavljanja proizvodnje ništa, uvijek tražim ono što želim, ali često se ne može pronaći ništa prikladno. Možda sam previše izbirljiva? Nešto što sam posudila na jednom mjestu, nešto "ukrasti" na drugom, i tako dalje sve dok moj plan nije zrela, što zapravo predstavlja hibrid različitih mrežnih projekata. Svaki veliki dizajner je stvarno veliki lopov!

Prije nego što počnete čitati moje upute o načinu kreiranja kreveta, želim da izmjerite svoj madrac i provjerite je li veličina blizu 200 x 150 cm. Zašto je to važno? Ako sami ne možete pronaći odgovor na ovo pitanje, ja ću vam reći: madrac bi trebao "stati" u okvir kreveta! Ako je veličina vašeg madraca malo drugačija od veličine kraljice, ne zaboravite napraviti potrebne prilagodbe kod rezanja drveta. Osim toga, unaprijed odredite namjenu kreveta - bilo da je to standardni krevet za spavanje ili kauč za jednodnevni odmor. Ovisi o tome kako napraviti dekorativnu završnu obradu.

Materijali i alati za kreiranje kreveta

materijali

Sada idite na najbližu trgovinu građevinskih materijala (s ruletom) i kupite slijedeću drvenu građu:

 • 4 ploče 2,5 × 20 × 240 cm (bor) za proizvodnju okvira;
 • 3 daske 5 × 10m240 cm (bor) za proizvodnju potpornih greda;
 • 3 ploče 2,5 × 5 × 240 (bor) za ukrasnu obradu;
 • 1 bar 10 × 10 × 240 cm (jele ili bor) za proizvodnju nogu;
 • 19 ploča 2,5 × 7,5 × 240 cm (bor) za proizvodnju dna stalka.

Ako prolazite kroz velike trgovine prodajom građevinskih materijala, primijetit ćete da postoji drvo različitih kvaliteta raspoloživih za prodaju. Izaberite ravne ploče s minimalnim brojem čvorova (više čvorova, više vremena i truda ćete morati potrošiti na poliranje). Naravno, kvalitetna drvena građa je skuplja, a u ovom slučaju morate tražiti vrlo "zlatnu sredinu". Na primjer, kupio sam visokokvalitetne materijale za izradu okvira i dekorativne obloge, uzeo drugo drvo za noge, ali kupio sam najjeftinije rešetke koje sam mogao pronaći.

instrumenti

Potrebni alati: (Nemojte se uznemiriti da vidite ovaj popis! Vaša će investicija vrlo brzo isplatiti, a zatim uštedjeti tisuće i tisuće...):

 • traka mjera;
 • kružna pila;
 • Komplet Kreg Jig (uređaj za bušenje rupa pod kutom);
 • svrdlo;
 • ljepilo za drvo;
 • podesivi mjerni kvadrat;
 • brusilica remena;
 • hvataljke;
 • Vijci od 30 mm;
 • 50 mm vijci;
 • Vijci od 60 mm;
 • vodeni akrilni lak;
 • mrlja;
 • četke;
 • brusnim papirom;
 • kit na drvu.

Rezanje drvene građe

okvir:

 • 2 ploče 2,5 x 20 x 205 cm
 • 2 ploče 2,5 x 20 x 148,5 cm

podržava:

noge:

Slatted bottom:

Ukrasna obrada:

 • 2 ploče 2,5 × 5 × 157,5 cm
 • 1 ploča - 2,5 × 5 × 202 cm

Kauč ​​(što ću učiniti).

 • 2 ploče 2,5 × 5 × 150 cm
 • 1 ploča 2,5 × 5 × 209,5 cm

Izrada krevetića

Za početak rada na izradi vlastitih drvenih kreveta trebao bi biti s proizvodnjom okvira.

Pričvrstio sam ploče, pričvršćujući vijke iznutra pod kutom. I za bušenje pod kutom vodilica, Kreg Jig pokazao se neophodnim. Alat je vrlo prikladan i jednostavan za rukovanje. Pokušajte, nećete požaliti!

Da bi rubovi pojedinosti bili uredni, obrađivala sam ih pomoću ručnog oraha. Ako nemate takav mali planer, možete koristiti brušenje za ove namjene.


Uz pomoć brusnog stroja obrađuju se krajevi.

Nakon što su svi dijelovi bili pričvršćeni, a na njihovim krajevima bušili su rupice za rukavice, nanosio sam malo drvenog ljepila na zglobove i.


... pričvrstili ploče pomoću samoreznih vijaka od 30 mm.


Pomoću vlažne krpe obrišite višak ljepila dok ne postane suha.


Kroz kvadrat sam osigurao da su svi uglovi sastavljene strukture ravni.

Moj savjet: u svim fazama rada, pažljivo izmjerite kako biste bili sigurni da sve ispravno radite.

Sada je najbolje vrijeme za slikanje okvira.

I zašto ne napraviti boju na bazi kalcijeva karbonata u prahu? Posudio sam recept na ovoj stranici: hnydt.co/2013/08/06/diy-chalk-paint/. Za pripremu, koristio sam boju boje Valspar boje bijelog hrasta.

Ne izgleda točno onako kako sam očekivao... Pa, dobro, u redu.

Proizvodimo nosače za dno stalka

Umjesto da gledam boju suhom, izbušio sam vodilice u pločama od 5 × 10 cm koje bi služile kao podloga za dno police. Da biste to učinili, ponovno sam koristio Kreg Jig, preuređujući ga na veliku debljinu ploče (jednostavna prilagodba pomoću Allen ključa).

Da biste odredili mjesto rupe za vodilice, izmjerite 5 cm od kraja šipke, a zatim označite svakih 25 cm.


Kao rezultat toga, trebali biste dobiti isti kao i na mojoj fotografiji.


Kada je boja bila suha, postavio sam okvir na svoju stranu da pričvrstim pripremljene šipke.


Pomoću podesivog kvadrata nacrtao je crte 5 cm od dna okvira.


Velikodušno je primio ljepljivu drvodjelu duž cijele dužine šanka i duž njegovih krajeva.

Postavio sam šipku na mjesto koje je namijenjeno i pričvrstiti ga s 50 mm vijcima na krajevima i u sredini. Zatim sam okrenuo okvir i pritisnuo šipku duž čitave duljine sa stezaljkama. Ne bi trebalo biti praznina između trake i okvira! Sada možete uvijati vijke u sve druge prethodno izbušene rupe.


Označeno je sredinom stranica duljine 148,5 cm (tj. 74,25 cm od ruba).

Ovdje vidite šipku od 5 × 10 cm iz koje će se izrađivati ​​središnja zračna potporna greda. Napravim dvije rupe za vodu na jednom kraju i jednu rupu na drugom kraju.

Postavio je potporanj pod šankom tako da je na istoj razini s linijom nacrtanom 5 cm od poda (i s još dva nosača). Nanesite ljepilo i vijaka vijaka.

Zatim sam ispunio sve rupe s kitom na drvo. Nakon što se osuši, trebate polirati ta mjesta s finim zrnatim papirom.

Izrada noge kreveta

Noge trebaju šipku s presjekom od 10 × 10 cm i dužinom od 10,5 cm. Moramo pripremiti šest takvih šipki.


Izmjerio je 2,8 cm, postavio pilu na 45 ° i kombinirao nož s oznakom...


Ovo su moje noge. Po mom mišljenju, izgledaju dobro. S lijeve strane - samo piljeno, desno - već polirana. U osnovi, možete potpuno preskočiti ovu pozornicu. Uostalom, to je vaš izbor!


Evo kako nagnute noge izgledaju ispod okvira.


Ispod 5 × 10 cm podupire se noge 10 × 10 cm sjede savršeno.


Dvije noge, smještene ispod središnjeg nosača, nisam počela kositi.

Za određivanje položaja središnjih nogu, izmjerio sam 50 cm od svakog kraja noseće grede (1/4 njezine pune duljine). Privukao je središnje linije i perimetar nogu. Nakon toga, ne mogu se brinuti da će bušena rupa biti izvan nogu.

Izrada dekorativnih elemenata kreveta

Okrećemo se ukrasu. Budući da će moj krevet obavljati funkciju kauča (ona će stajati dugačku stranu prema zidu), dulji dio ukrasa bit će frontalni. Ako izrađujete standardni krevet, pogledajte dimenzije navedene na početku članka.


Polirali su letvice za trim i noge. izgleda lijepo!


Sada kada su svi dijelovi polirani, možete ih početi slikati! Zbog toga sam koristio tamnu mrlju oraha.


Nakon što se mrlja osušila, pokrio su drvene površine Minwaxovim poliakrilnim lakom na bazi vode.

Nakon što se prvo sloj laka osuši, površina mora biti brusena kako bi se oslobodili svih mjehurića i nepravilnosti. Da biste to učinili koristite brušivu podlogu (ili komad drvenog bloka) s finim zrnatim mrljama. Obratite pažnju na bijeli film na stablu - sasvim je normalno!


Ostaje brisati prašinu s površine zemlje i nanijeti drugi i treći sloj laka.

Izrada letvica za dno kreveta

Sada se dekorativne letvice mogu neko vrijeme odvojiti i nastaviti s rezanjem letvica za dno kreveta. Kako ne bih potrošio puno vremena na mjerenjima, izrežem prvu željeznicu i koristim ga kao referencu. Jednostavno poravnajte krajeve tračnica i nacrtajte liniju.


Gotove tračnice moraju biti brusene i drvena prašina uklonjena vlažnom krpom.

Pričvršćivanje nogu i ukrasnih elemenata

Za pričvršćivanje nogu, koristio sam samohvatne vijke od 60 mm (dva na svakoj nozi). Prije nego sam ih uvukao, izbušio sam vodilice otvora 2,5 mm. Otvori za bušenje smanjuju rizik od cijepanja drva. Osim toga, rupe za vodilice uvelike olakšavaju postupak pričvršćivanja vijaka.


Isto vrijedi i za središnje noge.

Vrijeme je za ukrašavanje. Nanesite ljepilo na gornji dio okvira (najučinkovitija primjena valovita!) I na krajevima dekorativnih traka.

Pritisnemo ukrasne trake na okvir sa stezaljkama. Koristio sam nepotrebne rezne ploče kao jastučići. To omogućuje ne samo povećanje područja kompresije, već i smanjenje rizika da će tragovi stezaljki ostati na ukrasnim letvama.

Ovdje smo blizu pripreme vlastitih kreveta, jasno vidljivi njezini obrisi. Ostaje osigurati donje tračnice. Koristio sam pneumatski čekić i nokte od 30 mm. Imate mogućnosti! Možete koristiti parkete nokte i čekić ih ručno. Možete uvijati vijke tako što ćete prije bušiti rupe. Vjerojatno biste čak stavili letve na nosače.


Odvezao sam dva nokta na svaki kraj tračnice i dva nokta u središnju potporu.
Obratite pozornost na mjesto vijaka, osiguravajući noge. Nemojte pasti u njih!


Kako bi se letvice ravnomjerno raspoređivale, možete upotrijebiti umetak od nepotrebnog obrezivanja ploče. Nisam to učinio, ali ipak su sve letvice bile na istoj udaljenosti jedna od druge.

Učvršćivanje zadnjih fragmenata ukrasnog ukrasa... Po mom mišljenju, ispalo je dobro! Što misliš?


Mattress savršeno uklapa!


A ovdje su deke s jastucima.

Pa, pa, prijatelji. Sada znate i načiniti drvo s rukama. Stoga je otkazan posjet trgovini namještajem!