Kako napraviti kolijevku novorođenčadi s vlastitim rukama? Koji materijal odabrati?

Hrana

Kolijevka je mali krevet za novorođenčad, a njegova izuzetna osobina je da je kolijevka kolijevka, tj. krevet koji je suspendiran u zraku. U starim danima, to je bio najčešći namještaj za novorođenče i, usput, najopasniji, i prije i sada. Sve je to zbog činjenice da ako se ne pridržavate tehnologije ili da pogriješite na gori, ili u materijalu koji omogućuje da kolijevka objesi, onda jednostavno može pasti s djetetom zbog onoga što dijete ozlijedi ili će se nešto više slomiti.

Stoga, u svakom slučaju u proizvodnji kolijevke morate se prisjetiti osnovnih zahtjeva:

 • Pričvrsni element mora biti toliko jaka da se ne gubi tijekom zamaha kolijevke i da se ne utrlja na mjestu kotrljanja.
 • Izaberite materijal koji je tako izdržljiv za vješanje koji može izdržati težinu kolijevke s djetetom najmanje 20 puta.
 • Sam kolijevka bi trebala imati toliko visoke strane da djetinje ne bi mogla pasti iz njega.

Ako vas još nisam uplašio, a postoji želja za postavljanjem kolijevke, onda pogledajte načine proizvodnje:

Ako napravite starinski način, tada ćete morati postaviti nosač za prsten u strop i staviti dovoljno dugo pola masivnog drveta u nju i objesiti dovoljno jaku košaru na jedan od krajeva. Za osiguranje, najbolje je produžiti još jedan konop kroz vješalicu košare i učvrstiti ga dodatnim zatvaračem neposredno iznad košare.

Prema modernom, ne biste trebali koristiti stup, već jednostavno postavite snažne sidra u strop iznad instalacije kolijevke 360 ​​°. Sam koš može biti od trajne šperploče, koristeći ga za dno, pazite da bušite rupe u njemu tako da postoji izmjena topline s madracom. Na dnu će morati staviti madrac. Ne pokušavajte ga tražiti vrlo mekano, najbolje je koristiti polukruti materijal.

Uz konturu dječje krevetiće postavite obloge za ploče i sami izrađuju ploče kroz užad. Na konturu užeta, pričvrstite neku vrstu materijala, najbolje od svega guste i bez drijeme, moguće je s podstavom tako da odraslo dijete ne može puzati kroz užad.

U kutovima dugih stupova s ​​udubljenjima od 10 centimetara, ojačajte uže i učvrstite ga kroz karabere na stropu.

Prije nego što odete tamo, beba provjerava sve detalje za snagu.

Možete napraviti kolijevku bez montaže na strop, ali za to morate napraviti posebni okvir izrađen od metala i objesiti kolijevku na njemu, ali ova opcija ne odgovara svima, jer je amplituda valjanja red veličine manja i morate primijeniti više snage na ljuljanje.

Još jednom želim vas podsjetiti: provjerite jesu li pričvršćivanje postolja osiguranje osigurali, tako da u slučaju prekida glavne pričvršćivače dodatak neće dopustiti kolijevku pada.

Udobna kolijevka za novorođenčad i krevet za djecu s vlastitim rukama s malim proračunom

Dječji krevetić je mjesto gdje dijete provodi 90% svog vremena. Cijena takvog namještaja je u rasponu od 5.000 do 20.000 rubalja. i iznad.

Nisu svi mladi roditelji mogu priuštiti takvu kupnju. Stoga, u ovom članku ćemo razmotriti mogućnost izgradnje dječji krevetić na svoju vlastitu s malim proračunom. Članak će detaljno pogledati kako napraviti krevetić sa svojim rukama i šivati ​​sve što vam je potrebno za to.

Prednosti i nedostaci

Prilikom dječjeg namještaja potrebno je razmotriti nekoliko čimbenika:

 1. Djeca će okusiti namještaj. Sam stablo je mekano, a rezni zubi djeteta će ga gurati kako bi češće uništavali namještaj.

Na temelju gore navedenih stavki možete istaknuti prednosti dječjeg krevetića vlastitim resursima:

 • Krevet se može napraviti za pojedine parametre, uz dodatnu funkcionalnost.
 • Izrada kućnog namještaja zahtijevat će mnogo manji proračun.
 • Svi su procesi kontrolirani od strane roditelja. Izlaz će biti ekološki prihvatljiv i kvalitetan proizvod.

Unatoč očitim prednostima, tu su i nedostaci domaće proizvodnje:

 • Potrebno je dovoljno slobodnog vremena za traženje dobrog materijala, kao i tijekom tijeka rada.
 • Potrebno je pažljivo obraditi svaku drvenu pločicu, tako da nema čipsa i čipsa.
 • Za rad, morate imati minimalne bravarske sposobnosti za rad s drvetom.

Kako to učiniti sami?

Ako osoba ima nekoliko sati slobodnog vremena svaki dan, onda možete napraviti krevete s vlastitim rukama oko tjedan dana, uzimajući u obzir razvoj izgleda ili crteža.

Što je potrebno?

Trebat će vam drvni materijal za izradu praznina. Slikarski alati također su potrebni za nanošenje tla i lakova na radne dijelove i pričvršćivače.

materijali

Naj demokratski i prikladniji materijal za gradnju namještaja je drvo. U okviru ovog članka razmotrit će se jednostavna inačica dječjeg krevetića, s mogućnošću transformacije u kolijevku za bolest pokreta. Sve će stavke biti izrađene od drva ili iverice.

Dječji namještaj zahtijeva pažljiv odabir materijala. Govoreći o drvetu najbolje je odlučiti za bukvu.

Nije zasićen smolama, poput crnogoričnih vrsta drveta i jednostavan za upotrebu. Osim bukve, možete uzeti i alder, birch ili šupljinu. Sve komponente ovog projekta odabrane su uzimajući u obzir vrijednost proračuna objekta.

Za izradu kreveta treba:

 • Drvena šipka 50 mm, u iznosu od oko 12 p. M.
 • Drvena traka, ne manje od 6 mm debljine i 40 mm širine, oko 45 sati
 • Ploča ploče, otprilike 2,5 m2, debljine više od 1,5 cm. Istodobno, njezina veličina mora biti najmanje 1,5 do 1,5 m.
 • Vijci za drvo 15 - 30 mm. Ne manje od 100 komada. Da biste postavili letvicu, poželjno je uzeti sa "žutim" vijcima.
 • Vijci za drvo 72 mm. Ne manje od 30 kom. Za pričvršćivanje drvenog okvira. Bilo koja boja.
 • Kutovi su metalni, 50 do 50 mm. 4 komada bolje uzeti uglove sa ukrućima.
 • Antibakterijski premaz, 2 litre.
 • Lakiranje za doradu, 1,5 litara.
 • Kape su namještaj, ukrasni, 100 komada. Izborna stavka.

Materijali se uzimaju u zalihi. Radna procjena može se dobiti nakon izrade izgleda ili crteža. Navedeni građevni materijali odabrani su na temelju malog proračuna i brze instalacije jasle.

Također je važno odabrati lakirane ekološki prihvatljive lakove. To uključuje proizvode izrađene od akrila. Oni nisu opasni za zdravlje djeteta.

instrumenti

Za izgradnju će biti potrebno nekoliko ručnih alata i električnih alata:

 • metar i vladar;
 • trg;
 • olovka;
 • ručna pila;
 • Planer;
 • dlijeto;
 • čekić;
 • smrdljiva tkanina;
 • odvijač ili bušilica;
 • postaviti ovjeren;
 • četkom za nanošenje laka i premaza.

Ti su alati dovoljni za jednostavni dječji krevet vlastitim rukama.

Korak po korak

Cijeli proces gradnje može se podijeliti u nekoliko faza, od razvoja rasporeda ili sheme do završnog sklopa.

dimenzioniranje

Projekt se izračunava uzimajući u obzir nekoliko parametara:

 1. Razmjerno mali proračun za izgradnju.
 2. Sklapanje i rastavljanje mobilnosti.
 3. Univerzalnost za različite dobi.

crtati

Shema se temelji na tri komponente:

 • okvir od 50 mm bar;
 • pričvršćivanje letvica;
 • iverica kao temelj madraca.

Veličina tanjura jednaka je standardnom madracu za djecu, veličine 600 x 1200 mm. Četiri stalka (noge) ispod kreveta traju duljinu od 1500 mm. Oni su vezani oko gornje točke pravokutnog okvira (ograde). Istodobno, širina ograde je 50 mm šire od širine madraca.

Također, na udaljenosti od 50 cm od poda, noge budućeg kreveta vezane su s drvenim blatom s okomitim stupovima. Duljina letvica za letvicu izračunava se od dna nožice nogu do svoje vrhunske točke zajedno s visinom ograde. Udaljenost između dvije lamele 40 mm. Korak između njih je 40 mm.

Najbolje je računati cijelu strukturu na računalu u trodimenzionalnom modelu. Da biste to učinili, odgovarajuće CAD programe ili besplatne usluge na Internetu.

Izrada dijelova

Šipka se pilotira na policama, donjem snopu, gornjem okviru, a također i na podlozi ispod madraca. Iz ploče iverice ploča veličine lima od 1200 do 600 mm. Može napraviti rupe za ventilaciju promjera 20 do 70 mm. Za list od iverice napraviti okvir bar. U sredini postavite jedan cross-bar, za krutost.

Željeza je odrezana u 100 mm, prema crtežu. Njegova količina ovisi o visini između dva elementa letvice. Prema gore navedenim izračunima potrebno je 45 komada. Svi dijelovi su pažljivo podvrgnuti i lakirani.

zbor

Cijela se skupina može podijeliti u nekoliko koraka:

 1. Montaža okvira ispod madraca. Da biste to učinili, morate pričvrstiti trake s pravokutnikom ispod podloge iverice. Na uglovima šipki, žljebovi su izrezani, zbog krutosti okvira. Završeni pravokutnik pričvršćen je još jednim šipkom u sredini, tako da se žljebovi istiskuju tako da su drvo međusobno isprepletene. Svi uglovi izvlače se vijcima. List čipsa stavlja se na gotovi okvir i pričvršćuje se s dugim vijcima.
 2. Montaža nogu kolijevke i dno trim. Četiri vertikalne šipke spuštaju se na nižoj razini s prečkama, tako da struktura postaje krut. Da biste to učinili, napravite utore na šipkama i vezujte ih zajedno s vijcima za točenje.
 3. Montaža gornjeg okvira (ograda). Trake povezuju pravokutnik i vijke s automatskim navijanjem od 72 mm. Važno je obraditi šipku na vrhu ravninom i brusnim papirom, uklanjanjem smjera. U tom slučaju, vijci obavljaju funkciju pričvršćivanja ograde na postolja kreveta.
 4. Na nogama budućeg kreveta s pijanim uglovima, na visini od 55 cm od poda. Za novorođenčad se pričvršćuje na visini od 105 cm od poda. U budućnosti se spuštaju ispod željene visine.
 5. Ugao položi temelj s pločicama.
 6. Na ogradu i dno tkati pričvrstiti letvice.
 7. Krevetić je spreman.

Kako napraviti kolijevku za bebu koja leži iz dječjeg kreveta

Od rezultirajućeg kreveta možete napraviti kolijevku za novorođenče. To će zahtijevati promjenu nogu ostataka ploče iverice.

Što je potrebno?

Kolijevka je mali krevetić za novorođenčad, a iznimna je značajka da je kolijevka viseća kolijevka, krevetić koji je suspendiran u zraku. U starim danima, to je bio najčešći namještaj za novorođenče i, usput, najopasniji, i prije i sada.

Sve je to zbog činjenice da ako se ne pridržavate tehnologije ili da pogriješite na gori, ili u materijalu koji omogućuje da kolijevka objesi, onda jednostavno može pasti s djetetom zbog onoga što dijete ozlijedi ili će se nešto više slomiti. Prije stavljanja djeteta u kolijevku, provjerite sve pojedinosti o snazi.

Za proizvodnju kolijevke ne zahtijeva dodatne posjete trgovini hardvera. Svi potrebni materijali će ostati uz samu montažu kreveta. Kolijevka će se razlikovati samo kod trkača pričvršćenih na noge kreveta.

instrumenti

Za proizvodnju trkača trebat će:

 • metar i vladar;
 • olovka za označavanje;
 • komad žice ili konopa, ne više od 2 m;
 • papir velikog formata za primjenu izgleda trkača;
 • slagalice;
 • odvijač.

materijali

Kao osnova za trkače stane ostatak ploča iverice, kao i 4 metalna kuta 50 do 50 mm i samorezni vijci za pričvršćivače.

Korak-po-korak upute za dizajn i ugradnju trkača

Prije instaliranja trkača valja razmatrati njihov dizajn. Izrađene su od rezidualne iverice. Za pričvršćivanje trkača na noge kreveta koriste se 4 metalna kuta, kao i samorezni vijci od 2 do 3 cm.

dimenzioniranje

Inače, kolijevka može preokrenuti ili ne zamahnuti. Da biste to učinili, važno je izračunati polumjer kojim će se izrezati trkači kao i njihova niža točka u odnosu na noge kreveta. Za ovaj projekt donja točka kontakta trkača s poda u odnosu na početak nogu iznosi 5 cm.

crtanje

Za praktičnost, crtež treba izvući na papiru širokog formata. Potrebno je uzeti u obzir sljedeće parametre:

 1. Baza trokuta je udaljenost od vanjskog ruba jedne noge do vanjskog ruba suprotne noge.
 2. Njegov vrh je najniža točka trkača, smještena 5 cm ispod razine nogu.

Nakon izrade crte, možete početi crtati trkače:

 1. Da biste to učinili, uzmite olovku i pričvrstite komad užeta. Nabavite neku vrstu kompasa.
 2. Nakon toga izmjerite takav radijus tako da olovka prolazi kroz kut baze i vrha. To će biti željena vrijednost.
 3. Duljina užeta je fiksna i zapisala donji rub trkača.
 4. Nakon toga, povucite 20 cm gore i napravite još jednu gornju granicu.
 5. Izmjerite duljinu lukova. Obično je unutar 25 cm "izvan" nogu.
 6. Prazni papir je ponovno privučen i izrezan.

Primjer sheme može se vidjeti u nastavku:

Izrada dijelova

Trkači se sastoje od dva dijela koji su izrezani na papir komad koristeći električni jigsaw.

Nemojte bušiti previše rupe, to će utjecati na ukupnu krutost strukture.

Pričvršćivanje trkača

Ovi elementi su postavljeni simetrično jedan na drugi, na suprotnim stranama krevetića. Oni su pričvršćeni s metalnim uglovima na noge na unutarnjoj strani krevetića. U tom slučaju donji luk trkača mora se preklapati okomitim stupovima tako da donji kutak svakog od njih stoji u istoj ravnini. Također, za pouzdanost je moguće pričvrstiti trkače i stalak kreveta izvana. Da biste to učinili, morate pažljivo bušiti trkače kroz noge i zgrabite ih s 72 mm samorezni vijci.

Sew madrac

Važan detalj bilo kojeg kreveta je madrac. To ne ovisi samo o udobnom odmoru, već io kvaliteti dječjeg spavanja.

Da bi dijete manje noću zazbiljilo i dobro se osjećalo, vrijedno je temeljito pristupiti pitanju odabira materijala za šivanje madraca vlastitim rukama.

Jedina stvar koju moramo izgubiti je vrijeme, ali će se vratiti sto puta. Iskustvo koje ste stekli omogućit će ne samo kratkom vremenu shvatiti kako napraviti madrac za krevet, ali i povremeno održati majstorsku klasu za nekoga od prijatelja ili prijatelja.

Što je potrebno za šivanje?

Za izradu madraca potrebno je:

 • Pokrivena tkanina.
 • Šivanje niti.
 • Punilo.

To su glavne komponente iz kojih možete napraviti dobar madrac za razumni novac. Također će biti potrebni alati za šivanje.

uređaji

Za šivanje jednostavnog madraca debljine 5 cm trebat će vam:

 • oštre škare;
 • igle;
 • navoja;
 • kreda za izradu uzoraka.

Koje tkanine i koliko?

Za dječji krevet, vrijedi pokupiti meke, prozračne tkanine. To uključuje kalicija ili krpelja. Jedan madrac zahtijevat će komad tkanine duljine 3 metra i širine 1 m. Ove se figure uzimaju s marginom, za madrac veličine 120 cm do 60 cm i visok 6 cm.

Prije procesa rezanja i šivanja potrebno je isprati kupljenu tkaninu. Materijal će sjesti i očistiti nečistoće tvornice. Taj će postupak pomoći u izbjegavanju zatezanja tkanine nakon što vlaga dospije na njegovu površinu.

Vodič u fazama

Cijeli postupak izrade madraca može se podijeliti u nekoliko faza:

 1. Brojanje materijala.
 2. Izrada uzoraka.
 3. Šivanje i nadjev madraca.

Razmislite o tome kako šivati ​​madrac u krevetu korak po korak.

Izračunavanje parametara i tkanine

U ovom članku razmatramo krevet s danim parametrima kreveta. Na temelju toga madrac će dobiti dimenziju od 120 cm do 60 cm. Visina se može odabrati proizvoljnim, ali u ovom projektu će biti 5 cm.

Prema navedenim parametrima, posteljina se dobiva u sljedećim veličinama:

 • Dužina: 120 cm (donja strana) + 120 cm (gornja strana) + visina na obje strane 10 cm + dopuštenje na svakoj strani 2,5 cm. Ispada 260 cm platnu.
 • Širina: 60 cm + 5 cm na obje strane + 10 cm u visini s obje strane. Ukupna širina je 75 cm.

Crtanje i obrasci

Uzorak se izvlači u kredu na unutarnjoj strani tkanine prema izraženim dimenzijama. Prije rezanja tkanine ponovno provjerite sve.

tijek rada

Ispalo je nešto poput ogromne jastučnice. Vraća se natrag na lice i punilo se polaže. Za punjenje, možete uzeti uobičajenu vatu od pamuka, poliuretanske pjene, udarne ili sintetičke zimske zimnice. Nakon gustog popunjavanja, džep je uvučen. Ispada gotov madrac.

Moguće pogreške

Neke tate pokušavaju spasiti na sve i napraviti pogreške prilikom projektiranja ili izgradnje krevetića od koje će njihova djeca patiti u budućnosti. Evo popisa najčešćih pogrešaka koje se ne smiju dopustiti:

 1. Koristite stare građevinske materijale. To vrijedi i za drvo i za pričvršćivače. Staro drvo može sadržavati plijesan, gljiva i druge opasne mikroflore. Maleno dijete će brzo pokupiti infekciju, a roditelji će se pitati što se dogodilo s njim.
 2. Nemojte obrađivati ​​drvene površine. Smatra se da je čisto drvo puno ekološki prihvatljivije i sigurnije. Ovo je samo djelomično istina. Dijete može lako ispucati ploču kada se pojave prvi zubi. Istodobno, može ozlijediti šupljinu usne šupljine ili žetona. Nemojte biti lijeni i uštedjeti na preradi drva, inače ćete dugo morati izliječiti svoje dijete.
 3. Nemojte napraviti izračune i crteže bez ikakvog iskustva u ovom polju. Izgradnja u žurbi dopuštena je samo iskusnim obrtnicima, tesarima s velikim iskustvom. Jedna pogrešna procjena može uništiti cijeli projekt!

Zatim se možete upoznati s fotografijom dječjih krevetića i postolja za bebe:

Korisni videozapis

Nudimo gledati video o tome kako napraviti krevetić vlastitim rukama.

zaključak

Izgradite krevetić za svoje dijete nije tako teško kao što se čini. Glavna stvar je odgovorna za svaku fazu razvoja i izgradnje. Ovaj je projekt već pronašao uporabu u nekoliko dječjih soba. Štoviše, njegov proračun nije premašio 3 tisuće rubalja.

Krevet za bebe učinite to sami. Crteži i fotografije

Admin1 27.05.2017 Do-it-yourself Komentari na zapis Dječji krevet učiniti sami. Crteži i slike izvan 52 504 Pregleda

Dječji krevetić je prvi namještaj koji mladi roditelji stječu. U pravilu, krevet se kupuje prije rođenja djeteta. Ali djeca brzo odrastaju i za nekoliko godina zamjenjuju udoban krevetić, potrebno je dobiti prostrani krevet. Kvalitetni namještaj nije lako pronaći, a cijene nisu dostupne za svaki obiteljski proračun. S određenim vještinama, možete ići na drugi način i napraviti krevet vlastitim rukama.

Dječji krevetić Dječji krevetić Dječji krevetić

Što bi trebalo biti savršen krevet

Idealni dječji namještaj trebao bi imati sljedeće osobine:

 • izrađene od prirodnih, sigurnih materijala;
 • imati dizajn "disanja";
 • imaju povećanu snagu;
 • nemaju oštri kutovi, izbočine i drugi opasni elementi;
 • imaju glatku, poliranu površinu kako bi se uklonili rizik od dobivanja krhotina i ogrebotina;
 • odgovara visini i težini djeteta;
 • zaštititi dijete od pada;
 • imaju visoku funkcionalnost (osim kreveta da ima još jedan odjeljak za pohranu stvari).
Dječja krevetić Dječja krevetić

Prednosti stvaranja dječjeg kreveta sami.

 1. Sigurni ste u kvalitetu materijala iz kojih se krema izrađuje, kao što sami odabirete i sami radite s njima. U trgovinama, ovaj parametar nije uvijek očit.
 2. Razvijate dizajn kreveta uzimajući u obzir individualne potrebe i karakteristike djeteta (ako ih ima), dimenzije i stilističku orijentaciju prostorije.
 3. Samostalno možete provjeriti snagu strukture kreveta u procesu izrade i na kraju pazite da skakanje na madrac neće završiti lomljenjem namještaja.
 4. Uštedite znatno ako usporedite cijenu kreveta koju ste sami napravili s cijenama trgovina;
 5. Dobivate pravi užitak stvarajući namještaj za svog sina ili kćer.
Izgradnja krevetića

Odlučili smo se dizajniranjem kreveta

Najlakši način za izradu klasičnog krevetića je okvir, četiri noge, glavu i madrac. Međutim, ovaj model nosi minimalno funkcionalno opterećenje - jednostavno pruža dijete s mjestom za spavanje. Prikladno za prostranu spavaću sobu jednog djeteta, gdje već postoji prostrani ormar i nema potrebe za dodatnim skladišnim prostorom.

Ako dječji vrtić nema dojmljive dimenzije, praktično će upotpuniti strukturu kreveta s ladicama ili čak s ladicama. To će učinkovitije organizirati prostor u sobi.

Dječji krevetić s komodnim naslonjačem Drveni krevet na kat

Još je funkcionalniji krevet na potkrovlju. Omogućuje vam podizanje dječjeg spavaćeg mjesta na drugu razinu i organiziranje ormara, stolova, police za knjige ili sportskog kuta ispod, ovisno o potrebama djeteta. Međutim, ovaj dizajn će zahtijevati ozbiljne vještine u procesu kreiranja kreveta. Ako tek počinjete svoje putovanje u proizvodnji namještaja - bolje je zaustaviti prve dvije mogućnosti.

Naposljetku, kreveti na krevetu su osobito popularni. Ovo je odličan način za udobno smjestiti dvoje djece u malu dječju sobu. Međutim, kao što je slučaj s krevetom na potkrovlju, nije lako napraviti samostojeći krevet na dva kata i prije početka rada bolje je pažljivo vagati svoje snage i mogućnosti.

Daljnje upute uzeti su u obzir primjer kreiranja kreveta s ladicama. Ovo je prilično jednostavna opcija i odgovarat će i osobi s minimalnim vještinama u kreiranju namještaja. No, ovaj krevetić je praktičan i funkcionalan.

Dječji krevet s masivnog stabla Dječji krevet s stabla Dječji krevetić

Potrebni materijali i alati

Bolje je napraviti krevet od masivnog drveta. Ovo je ekološki prihvatljiv i siguran materijal koji vam omogućuje stvaranje izuzetno izdržljivog namještaja. Dobro od MDF-a od svijetlog drveta. Teška masivna drva za dječje krevete nije prikladna, jer se ovaj namještaj često mora pomicati i preurediti.

Dječji krevet

Uz blanke iz MDF-a, trebat će vam i drvena šipka za lamele. Izaberite elastični materijal za ovaj dio kreveta (na primjer, šperploča je pogodna u ovom slučaju, ali ne i ploča od čestica).

Osim drva i šperploče, trebat će vam:

 • posebni kutovi od metala;
 • vijci i drugi pričvrsnici različitih promjera;
 • ladice vodilice;
 • svrdlo;
 • električni jigsaw;
 • brušenje;
 • brusnim papirom;
 • ljepljiva traka od papira
Dječji krevet s masiva stabla

Osim toga, u završnoj fazi izrade kreveta, također ćete trebati madrac. Prilikom izbora nemojte spremati, dajte prednost visokokvalitetnom ortopedskom modelu. Važan upozorenje - iako je madrac ugrađen posljednji, bolje ga je kupiti unaprijed i napraviti crtanje kreveta pod svojim stvarnim dimenzijama.

Krevet za bebe Kreveti za bebe Kreveti za bebe s komodnim naslonima

Početak rada

Prije nego što počnete, odlučite o crtežu modela kreveta koji vam odgovara. Zatim idite na posao.

 1. Stavite na izgled drva sve potrebne detalje budućeg kreveta. To se može učiniti jednostavnom olovkom. Kada namještaj bude spreman, tragovi ploče mogu se jednostavno isprati.
 2. Svi označeni dijelovi su piljeni električnom slagalicom. Izvršite rezove točno, pratite napredak alata. Upotrijebite ljepljivu traku za lijepljenje svih reznih rubova.
 3. Ako naslonjač kreveta ili strana ukazuje na neke složene rezbarene oblike, koristite ručne predmete kao što su ploče, čaše itd. Kako bi ih nacrtali.
 4. Rezati metalni uglovi usredotočujući se na duljinu bočnih stranica. Nakon bušenja rupe u njima za vijke.
 5. Nadalje, kutovi su fiksirani na takav način da kasnije madrac može biti instaliran na njih. Njihova je funkcija povećati snagu okvira. Dječji krevet s stabla Dječji krevet u obliku automobila
 6. Stavi buduće postelje bokovima, tako da je bilo prikladnije popraviti ostatak njezina kreveta.
 7. Svi uglovi, ukrasni elementi, noge i druge površine pažljivo se obrađuju brusilicom, a dijelovi na kojima nema pristup su brusni papiri.
 8. Ako namjeravate lakirati ili bilo koji drugi način - to učiniti bolje, dok je krevet neupravljen.
 9. Kada svi dijelovi budu polirani, gotovi i sušeni nakon lakiranja, sastavlja se krevet s metalnim estrijem - to je pouzdanije.
 10. Zatim skupimo metalne kutije, postavimo vodilice na stjenke zidova i kotačići na kutije. Univerzalni dizajn su dvije velike ladice. Napokon, postavljamo madrac i napravimo mjesto za spavanje. Vaš krevet s vlastitim rukama je potpuno spreman - možete ponuditi djetetu da ga isprobate.
Dječji krevet s drveta

Varijacije dekorova

Jednostavan krevet s ladicama obično ne podrazumijeva posebna rješenja za dizajn. Kao dekor možete odabrati originalne ručke za ladice ili izraditi rezbarenu glavu. Također možete slikati krevet u odabranoj boji, naglašavajući dizajn ostatka vrtića. Dopuštena opcija s slikom na uzglavljem ili nogama, upotrebom posebnih dekorativnih naljepnica i ostalih dekorativnih elemenata.

Moguće je naglasiti klasični dizajn dječje sobe uz pomoć rezbarenih nogu ili stranica.

S određenim vještinama, bočne stjenke takvog kreveta s ladicama mogu biti izrađene u obliku zidova automobila, što je rezultiralo danas popularnim krevetom tipa stroja. Za djevojke možete napraviti prag u obliku kočije. Međutim, mnogi mladi predstavnici sajmova također vole opcije s automobilima, osim što boje trebaju biti više "ženskih" boja.

Dječji krevet s masivnog stabla Dječji krevet s pričvršćenjem na zid

Za ukrašavanje kreveta na kat može se koristiti isklesane rukohvate i letvice. Složenija je mogućnost dogovoriti krevet na kat ili potkrovlje u obliku dvorca ili tvrđave, drvene kuće. Da biste to učinili, dovoljno je izrezati fasadu odgovarajuće vrste i slikati ga prema skici.

Bez obzira na krevet s vlastitim rukama odlučite stvoriti, zapamtite: stvarate namještaj za dijete. Pristupite odgovornom zadatku. U izradi namještaja nema sitnica - sigurnost onih koji će koristiti ovaj namještaj ovisi o brušenju svakog kuta i snazi ​​svakog zgloba. Učinite maksimalni trud, brigu i ljubav u svom proizvodu - i takav krevet će djetetu pružiti dobre snove i vas - radost i zadovoljstvo od obavljenog posla.

Dječji krevetić: majstorska klasa s crtežima i fotografijama

Za roditelje je važno da njihova djeca odrastaju u ugodnoj atmosferi, a ništa ne prijeti njihovom spavanju. Ako osoba ima najmanje skup alata i osnovnih znanja, tada će vam biti prilično jednostavno napraviti dječji krevet vlastitim rukama, pod uvjetom da imate fotografiju, nacrt proizvoda, crteže na ruci. Dizajn takvog namještaja je jednostavan.

Shema i veličina krevetića za novorođenče

Roditelji znaju da je krevet za bebu posebno od dobi od jedne do četiri godine posebno važan jer dijete puno spava. Odgovarajući namještaj je ključ za udoban san. Za apartmane male veličine, takav krevet u vrtiću može zamijeniti arenu.
Lako je to učiniti u dva ili tri dana i pružiti sve suptilnosti i nijanse za udobnost djeteta.

Odgovarajući namještaj je ključ za udoban san.

Elementi krevetića

Prije svega, potrebno je utvrditi koji će se elementi sastojati od ove konstrukcije.

 • Madrac. Odabire se na temelju težine i dobi bebe, jer je bolje da to ne učinite sami, već ga samo kupite u trgovini. Kupljeni madrac razvijen je zajedno s ortopedistima i uzima u obzir sve potrebe tijela za ugodnim spavanjem i pravilnim oblikovanjem dječje kralježnice. Madraci su podijeljeni u dvije glavne vrste: na proljeće i bez opruga. Raznolikost s oprugama može biti na nezavisnom opružnom bloku (svaka se opruga stavlja u zasebnu vrećicu koja nije namotana i opterećenje na takvom madracu je točkano) i na opružnom opružnom bloku (opruge se kombiniraju s metalnim okvirom i težina spavača se ravnomjerno raspoređuje na čitavom području proizvoda).

Ugodna viseća krevetić

Takvi madraci najbolje se kupuju za djecu od 5 godina. I za bebe s malom težinom preporučuju se proizvodi na jedinici bez prozora, pri čemu se sam okvir, u pravilu, sastoji od poliuretanske pjene ili pjenaste gume i, ovisno o stupnju krutosti, može se nadopuniti kokosovim kavezom ili drugim materijalima.

 • Frame. Ovaj element izrađen je na temelju veličine pretpostavljene da je krevetni madrac. Materijal za to je najčešće planirana ploča.
 • Lamela. Ovi dijelovi proizvoda su dizajnirani tako da podupiru madrace odozdo, a lamele umetnute u okvir namještaja. Oni tvore rešetku s udaljenosti od oko 5 cm između svake druge (za ventilaciju madraca).

  Izrada krevetića učiniti sami majstorsku klasu s crtežima i fotografijama

  Crteži i fotografije krevetića za majstorsku klasu

  Odredite model

  U vrtiću najčešće se koriste nekoliko vrsta kreveta:

  • S ladicama
  • Krevet za spavanje
  • Krevet na kat (ako postoje dvije bebe u sobi)

  Ako soba dječje sobe ne dopušta staviti veliki krevet u sobu, ali je potreban kompaktni model koji može uštedjeti četvornih metara, onda je bolje odabrati dizajn s ladicama. Ladice se koriste za pohranu posteljine, igračaka, dječje odjeće i sve što se ne uklapa u ladicu ili dječje palčeve.

  Dječji krevetić na dvije razine za malu djecu

  Izrada krevetića s ladicama

  Kako bi se dobio kvalitetan namještaj, potrebno je odabrati ekološki prihvatljive materijale za njegovu proizvodnju. Idealni materijal bi bio gusta šperploča ili drvo. Popularno u industriji namještaja, MDF ili iverica za stjecanje za proizvodnju gradnje ne vrijedi zbog ljepljivih tvari koje se koriste u proizvodnji materijala. Kemikalije mogu negativno utjecati na tijelo djeteta, uzrokujući alergije.

  Izvorni krevet za moderan dječji vrtić

  Savjet: Nije preporučljivo napraviti krevet veličine manji od 1,5 * 0,6 metara, ali ne biste trebali povećati više od 1,8 * 0,7 metara. Iz malog dječjeg krevetića, dijete će brzo rasti, a ako vam bude prevelik, beba se neće osjećati ugodno.

  Temelj za takav namještaj je čvrst, može se kupiti gotove, ili jednostavno možete koristiti ploču šperploče umjesto.
  Njegove dimenzije trebaju se temeljiti na veličini stečenog madraca. Kao baza, može se kupiti rešetka, ali kao opcija, može se koristiti šperploča, budući da težina djece nije tako velika.

  Idealni materijal bi bio gusta šperploča ili drvo.

  materijali

  Štit drveta. Bolje je koristiti drvo s niskim udjelom smole, na primjer, breza, lindena. Preporuča se veličina štitova duljine od dva metra, širine 60 centimetara i debljine oko 3 centimetra.

  • Šperploča
  • Aluminijski kutovi za pričvršćivanje
  • Vijci za automatsko navijanje
  • stezaljke
  • Kotači za namještaj i ladice promjera 45 mm.
  • Za montažu obratka potrebna je posebna veza i bušilica.

  Krevet za bebe s pokretnim mehanizmom za novorođenče

  Buduća kontura praznine prema veličini skice izvlači se na ploču namještaja s kredom. Ako je potrebno napraviti rupe na stranama strukture, izvlače se tako da pričvršćuju šampanjsko staklo ili koriste pravilno staklo.

  Štitnik namještaja i šperploča mogu se rezati, kupujući u trgovini. U pravilu, u većini trgovina postoje takve usluge, ali je potrebno osigurati dimenzije u milimetrima i uzorcima. Preporuča se samostalno izraditi električnu jigsaw, ali ako nemate slagalicu pri ruci, možete rezati materijale redovitom pilom.

  Štitnik namještaja i šperploča mogu se rezati, kupujući u trgovini.

  Nakon rezanja, svi elementi drva su bruseni s brusnim papirom tako da materijali iz kojih se krema ne ogrebaju osjetljivu kožu djeteta.

  Savjet: Prilikom rezanja drva preporuča se lijepljenje rezana papirnom trakom kako bi se spriječilo lijepljenje i ispupčenje vlakana.

  Ako niste mogli pronaći kutove od aluminija, izrezani su od aluminijskog profila. Pojedinosti poda moraju biti u skladu s nacrtima crteža. A duljina kuta profila bi se trebala podudarati s duljinom bočne stražnje strane namještaja. Na tim pričvršćivačima su napravljene rupe za vijke za navijanje. Sidreni zidovi pričvršćuju kutove na posteljinu rešetke ili šperploče, a ovaj dizajn je zategnut s osam vijaka.

  Izvorni dječji krevet u obliku automobila za dječaka

  U početku, dijelovi su fiksirani na jednoj strani, a zatim se buduća zakrilca prebaci na stranu. Shema treba s vremena na vrijeme provjeriti redoslijed elemenata za pričvršćivanje i mjesto dijelova. Proizvod je bio stabilan i snažan, paziti na poremećaje i pomicanje dijelova u odnosu na svaki drugi. Zidovi su međusobno pričvršćeni i zategnuti, ako u zidovima nema rupa, izrađuju se pomoću bušilice.

  Okvirni dio proizvoda spreman je, vrijeme je za sakupljanje leđa koja će se nalaziti iznad glave djeteta. Po želji, može se izrađivati ​​od bilo kojeg oblika, sve dok ovaj komad namještaja u potpunosti ispunjava svoju funkciju, odnosno štiti bebu od ozljeda.

  Kolijevka za novorođenče kolijevka - kako to učiniti sami

  Sada mnogi budući roditelji pokušavaju shvatiti potrebu za kupnjom više stvari za dugo očekivanu bebu.

  To se posebice odnosi i na kolijevke za bebe, budući da mnogi vjeruju da bi odmah kupnja krevetića, zaobilazeći "pozornicu" kolijevke, bilo praktičnije rješenje.

  Međutim, postoji percepcija da će novorođenče biti puno ugodnije ako je početni krevet mali i ugodan.

  Povijest

  Kolijevci su poznati već duže vrijeme. U Rusiji su bili izrađeni od pletera i objesili se na poprečnu gredu pod stropom u kolibi.

  Dakle, dijete je bilo zaštićeno od skica na dnu kolibe, a na njoj je kolijevka prekrivena tkaninom od tkanine koja je pomogla zaštiti novorođenče od neugodnih insekata. Od svih vrsta nesreća i drugih problema, dijete je bilo zaštićeno čarima koja su bila smještena unutar kolijevke.

  U sjevernim područjima Rusije, kolijevci su često bili tkani od kore breze, zbog čega su dobiveni mnogo lakši od njihovih koliba vrba grančica i vina. Košare za kožu mogu se uzeti sa sobom na teren. Budući da je takva struktura visjela na stablo, bilo je moguće raditi bez problema.

  U Europi su se temeljito približili slučaju, čineći kolijevke čvrstog drveta na stalak za ljuljanje. Skupljani koljevi odnijeli su nasljedstvo.

  U središnjoj Aziji, kao iu Kavkazu, bilo je uobičajeno napraviti kolijevke od drveta, ali s niskim stranama. Zbog toga su mlade majke često povezivale svoju djecu u krevetićima tako da ne bi izlazile iz njih.

  vrsta

  Razvrstavanje kolijevke za novorođenčad može biti različito. S funkcionalnog stajališta, oni mogu biti:

  • stacionarne;
  • suspendiran;
  • na kotačima;
  • bez mehanizma ljuljačke;
  • na lukovima;
  • s uzdužnim prigušnim mehanizmom;
  • s mehanizmom križnog klatna.

  Kada razmišljate o modelu buduće kolijevke, razmotrite nekoliko važnih točaka:

  1. Proizvodnja materijala je bolje odabrati onaj koji može pružiti prirodnu ventilaciju. Ili pružiti mogućnost stvaranja rešetka i bočnih stranica;
  2. Potpuno isključite bilo kakve oštre kutove, izbočine koje mogu uzrokovati ozljede bebe.
  3. Zaboravite na takve stvari poput zasuna, zatvarača i sl. Općenito, bolje je izbjegavati male dijelove.
  4. Pouzdanost se montira.
  5. Sigurno sredstvo za obradu elemenata (boja, lakova, itd.), Otporno na vanjske utjecaje.

  I što je najvažnije - je izbor madraca. Možete zanemariti ljepotu, oblik i druge sitnice kolijevke, ali madrac mora biti beskompromisno kvalitetna.

  prednosti

  Krajem prošlog stoljeća znanstvenici su proveli jednostavan eksperiment: u jednoj skupini pratili su razvoj djece koja su spavala u njihovim kolijevkama, au drugoj djeci koja su odmah podučavana na statičke standardne krevete.

  Rezultati su bili takvi da su djeca "lullabies" zaspao bolje i brže, plakali manje i razvili brže. U principu, ako mislite o tome, nije baš iznenađujuće jer mali kompaktni prostor kolijevke daje bebu osjećaj sigurnosti i udobnosti, gotovo poput majčinog trbuha prije rođenja.

  Ovo je jedan od razloga za bržu prilagodbu. Sustavi kucanja omogućuju neodržavanje djeteta stalno u vašim rukama i odmor od roditelja.

  Prednost vješanja kolijevka je minimalni prostor, a krevetići zauzimaju puno prostora. Pogotovo ako razmišljate o dodatnoj opciji s uklonjivom stranom: krevet može biti teško postaviti tako da odgovara roditeljskom krevetu na malom prostoru.

  Kako napraviti

  Zapravo, sada na internetu ima mnogo resursa koji će vam reći kako ćete sami napraviti vješalicu ili kolijevka za ljuljanje. Štoviše, "recepti" nude se s detaljnim uputama i fotografijama, ili čak i video upute.

  Međutim, prije nego što napravite kolijevku morate jasno odrediti broj bodova, od kojih treba tražiti crteže i upute:

  1. Prva stvar koju treba uzeti u obzir za domaću kolijevku je materijal. Hoće li to biti drveni okvir, krevet od šperploča s trkačima, košaru od pletera s tvrdim dnom od pletera ili ratana, ili možda pletena košara od makrame? Pitanje nije jednostavno, to ne ovisi samo o fantaziji, već io sposobnosti roditelja da u praksi provede odabranu mogućnost u praksi. Ako se odabere složeni mehanizam, a nema praktičnih vještina za njegovo stvaranje, tada postoji velika vjerojatnost da se neće nositi s radom. Potrebno je trijezno procijeniti mogućnosti i snage kako bi se uistinu ugodno gnijezdo za dojenčad.
  2. Druga je veličina. Dijete u kolijevci je važno ne samo udobnost, nego i udobnost. Kolijevka je zapravo prva prilagodba djeteta s uvjetima vanjskog i neobičnog svijeta.
  3. Potrebno je uzeti u obzir funkcionalnost proizvedene stavke. Roditelji bi trebali držati drugu sitnicu za dijete - iste naprave, bradavice i još mnogo toga. Stoga ne bi bilo suvišno osigurati bilo kakve džepove ili kutije za pohranu takvih gizmosa;
  4. Dodatni uređaji - na primjer, bilo bi lijepo imati konvertibilnu vrh ili zavjesu za zaštitu od sunca i suvišne prašine ili mrežu protiv komaraca od prirodnih tkanina protiv neugodnih insekata.
  5. I još jedna važna točka - dizajn. Najčešće kolijevka je u roditeljskoj spavaćoj sobi i bilo bi lijepo napraviti krevetić ne samo lijepu, već i prilagoditi ga već postojećoj unutrašnjosti. Vrijedno je razmišljati o tome kako ukrasiti, koje elemente koristiti za ukrašavanje.

  Kako napraviti kolijevku novorođenčeta s vlastitim rukama, pogledajte upute u sljedećem videozapisu:

  Izrada krevetića kod kuće

  Namještaj izrađen u poduzeću, premda lijep, ali bez duhovne topline. I želim da moja beba ima udoban krevet, napravljen ljubavlju i brigom. Zato mnogi očevi stvaraju dječje krevete vlastitim rukama. Namještaj koji je napravio tata, dijete će se sjećati čitavog života.

  Opcije materijala

  Materijal je od posebne važnosti za proizvodnju krevetića. Danas su police za trgovinu ispunjena dječjim namještajem iz...

  1. prirodno drvo;
  2. Chipboard i MDF;
  3. metal;
  4. plastike i sintetičkih materijala.

  S ekološkog gledišta, namještaj izrađen od prirodnog drva smatra se najsigurnijom - ta je činjenica već dugo znanstveno dokazana. Drvo nema takav miris koji posjeduju umjetni materijali. Može stvoriti povoljnu, toplu i ugodnu atmosferu za bebu koja ima pozitivan učinak na njegovo zdravlje. Važno je napomenuti da prirodno drvo uvijek izgleda skupo i čvrsto. Proizvodi iz ovog materijala savršeno će stati u bilo koji interijer.

  MDF je ploča od visokotlačnih prešanih finoća drvenih čipova. Što se tiče ekološkog učinka je blizu performansi prirodnog drva. Namještaj izrađen od MDF-a smatra se sigurnim za zdravlje djece.

  U proizvodnji iverice koriste se formaldehidne smole, pa tijekom rada mogu emitirati tvari štetne za zdravlje. No, za mnoge, cijena postaje odlučujući čimbenik. Modeli s pločicama imaju najniži trošak.

  Proizvodi od plastike i sintetike mogu biti svijetli, vrlo lijepi i elegantni. No, jesu li korisni za dijete? Mladi roditelji često ne shvaćaju da se za proizvodnju tih materijala koriste otrovne tvari. Stoga je važno zapamtiti da će tijekom operacije štetne komponente biti oslobođene i oštetiti zdravlje djeteta.

  Elementi građenja

  Glavni elementi kreveta za bebe su:

  Dječji kreveti su također na kotačima. U modelima ovog dizajna prikladno je gurati bebu, a takvi se kreveti lako kretati po sobi, ako je potrebno. Neki imaju stolicu za ljuljanje. Tu su i kombinirane noge: kotači se mogu mijenjati za trkače i možete ih potpuno odvrnuti. Tu su i ležaj za dječji krevetić, u kojem je zakretanje osigurano zglobom.

  Dječji kreveti mogu biti izrađeni u uobičajenom klasičnom stilu. Međutim, drveni modeli koje proizvode bajke i crtići danas postaju sve popularniji. Bez sumnje, taj i drugi model će izgledati dobro u vrtiću.

  Međutim, kreveti u tematskom dekoru često zauzimaju previše prostora.

  Ovo je njihov glavni nedostatak, jer se svi ne mogu pohvaliti velikim životnim prostorom. Često krevet mora biti gurnut u vrlo ograničen prostor. Stoga, ponekad kako biste uštedjeli prostor, napravite domaće krevete potrebnih dimenzija:

  • krevet;
  • transformatori;
  • potkrovlje ili kabina;
  • s ladicama i policama.


  Ovaj dječji namještaj može biti sve. Glavno je poštivati ​​osnovne uvjete: krevet bi trebao biti:

  Skice i crteži

  Ako odlučite napraviti krevet vlastitim rukama, preporučljivo je nacrtati skicu, izraditi crtež ili dijagram gdje će se prikazati budući "gnijezdo" za vaše dijete. U takvom crtežu potrebno je precizno održavati sve dimenzije, do svakog milimetra. Jačina i pouzdanost strukture ovisit će o tome.

  Potrebni materijali

  Prije početka rada trebate zalihe na materijalu. kupiti:

  • Rubne ploče s oštricama.
  • Šankovi, čiji presjek poprečnog presjeka mora biti manji od 50 x 50 mm (nužan za osnovni okvir strukture).
  • Šine s presjekom veličine 20x20 mm (upotrijebit će se za ispunjavanje, na primjer, zaostajanje).
  • Vijci i vijci.

  Vrijedno je šetati velikim trgovinama koje imaju građevinski materijal u svom asortimanu. Odmah postaje jasno da je predloženo drvo različite kvalitete. Potrebno je odabrati ravne ploče s najmanjim brojem čvorova. To će uvelike pojednostaviti i ubrzati proces mljevenja svih elemenata.

  Važno je! Bez obzira na krevet (koji je najčešći, klasičan ili napravljen pod određenom temom), trebate zapamtiti pravilo - šipke i lamele moraju biti vrlo izdržljiva drva. Ovisi o kvaliteti i daljnjem životu proizvoda.

  alat

  Unatoč činjenici da krevetić ima jednostavan dizajn i može ga svatko sastaviti, još uvijek je potrebno pripremiti. Prije početka rada pripremite:

  • rulet kotača;
  • svrdlo;
  • kružna pila;
  • Komplet Kreg Jig (specijalni alat za bušenje rupe pod kutom);
  • podesivi kut za mjerenje;
  • ljepilo za drvo;
  • vijci 30, 50, 60 mm;
  • laka na bazi vode;
  • mrlja;
  • kist;
  • brusnim papirom;
  • šupljina.

  Korak po korak fotografski esej

  Kao uzorak, uzmite sljedeći model:


  Prvo morate odabrati odgovarajući madrac. Pod njezinim su dimenzijama napravljeni svi elementi buduće gradnje. Zatim kupite potrebne građevinske materijale - rezane ploče, šipke, letvice, laka na bazi vode, mrlja, brusnog papira i četke:

  Pripremite potrebne alate: mjerač vrpce, bušilice, bušilice, kružna pila, komplet Kreg Jig, mjernog kuta, vijaka i vijaka različitih duljina. Te bi stvari uvijek trebale biti pri ruci.

  Rad počinje s montažom bočnih stupova:

  Pomoću kvadrata provjerite jesu li svi kutovi sastavljene strukture ravni. Označite mjesta na kojima će ploče biti popravljene:


  Nakon što su dijelovi pričvršćeni i sve rupe su bušene, na drvo se može nanijeti malo drvenog ljepila. Bez čekanja da se ljepilo osuši, višak se mora ukloniti ubrusom.

  Ploče za pričvršćivanje s police:

  Ako je potrebno, pričvrstite ploče iznutra pod kutom. Za bušenje vodilica - upotrijebite neophodni uređaj Kreg Jig. Ovo je praktičan i jednostavan alat.

  Popravite stranice budućeg kreveta na police:

  Okvir za krevetić je gotovo spreman:

  Sada pričvrstite strane druge razine:

  Zatim pripremi mjesta na kojima će stabla biti pričvršćena ispod madraca:

  Nepravilnosti i čvorovi okvira prvi kit, zatim zashkurte. Zatim morate napraviti ljestve na drugom stupu.

  Pokrijte prvi sloj laka na bazi vode. U ovom slučaju, odabrana Lakra "Oak". Jedna od njegovih prednosti je da gotovo ne miris. Ovo je važno, jer u kući postoje male djece. Međutim, također ima vrlo neugodan nedostatak - gotovo je nemoguće ga pijesak, a čak i nakon sušenja ostaje ljepljivi sloj:

  Drugi kat gotovo je spreman. Dalje je moguće riješiti zaostajanje.

  Pogled na stepenice:

  Ljestve u ovom obliku nisu baš prikladne - to "rezove" noge, tako da je potrebno malo modernizirati. Ali više o tome kasnije.

  Najgornji kat je spreman:

  Vidljivo je da morate povećati ploču. Nema ništa dodati na stranu zida. Krevet će stajati blizu zida, tako da nema nigdje pada. S druge strane, to će morati biti učinjeno.

  Zatim postavite zaostajanje donjeg sloja:

  Sada o stepenicama. Otići dolje nije bilo neugodno i bolno, lagano rukovati rubovima prečki s ručnim ravninom ili brusilicom. Ovaj postupak će im dati uredan izgled:

  Kao rezultat toga, dobivate pouzdan i stabilan dizajn. Sada se s povjerenjem može reći da uopće nije teško napraviti takav krevet sa sobom s obiljem materijala i potrebnim alatima koji ispunjavaju police trgovina.

  Više članaka i savjeta o izradi dvoslojne strukture može se naći u ovom članku.

  dekoracija

  zavjesa

  Mnogi vjeruju da krović nije previše praktična stvar jer se nakuplja previše prašine i mora se stalno prati. Međutim, u odsutnosti ovog elementa, sva ta prašina se smiri na krevetu, a dijete ga diše. Osim toga, baldahin je u stanju zaštititi osjetljiv san od djeteta od sunčeve svjetlosti i neugodnih insekata. To sve govori: sličan rt je potreban u vrtiću. Kao što se obično koriste prirodne tkanine:

  • muslin;
  • svileni vijenac;
  • pamučni veo;
  • svilena organza;
  • šifona.

  Kao krevetić, krović se može napraviti i rukom. Da biste to učinili, upotrijebite naše detaljne upute s fotografijama.

  krevetnina

  Za šivanje jastučnice, listova i pokrivača, najbolje je koristiti prirodne, prozračne i istodobno lijepe tkanine. Ovo je savršeno: flanel, kalici, saten, puplin.

  Pokrivač madraca

  Za zaštitu madraca od vlage, obično koristite vodonepropusni madrac podlogu. I to je jednostavno to učiniti sami. Da biste to učinili, izradite dizajn koji se sastoji od podmornice (unutarnji dio) i pletene, flanelne ili kalcijalne tkanine (vanjski dio). Da se poklopac madraca ne klize, elastični pojas se širi po obodu proizvoda.

  pokrivač

  Odabir odgovarajuće veličine, boje tkanine i vrste punila je definitivan plus svakog dječjeg pokrivača ušivenih vlastitim rukama. Zanimljiva je opcija jorgan. Neobični crteži i teksture odušit će bebu i privući njegovu pažnju. Neovisno krojenje ne zahtjeva puno vremena. Za izradu odgovarajućih zaklopca bilo kojeg oblika i boja.

  jastuk

  Ovdje treba imati na umu da jastuk za maleno dijete ne bi trebao biti prevelik. Optimalno rješenje je proizvod u obliku životinje ili insekata. Holofiber, mikrofibre, vate, guska ili bambus vlakna obično se koriste kao punila.

  Inspirirajte nas - dijelite materijal s prijateljima na društvenim mrežama: