Veličina dječjih krevetića za novorođenčad - odaberite svoj

Zdravlje

Fotografije s web mjesta: howmeb.com

Čak i prije nego što se dijete rodilo, roditelji su suočeni s izuzetno ozbiljnim pitanjem odabira dječjeg krevetića. Moderna industrija nudi takav širok izbor različitih vrsta, vrsta i veličina sličnih proizvoda, što nije čudo da nije čudo da se nepripremljena osoba zbunila. Standardna veličina dječji krevetić može biti u rasponu od vrlo malen, kao lutka kolijevke i ljulja stolica, do pune pomodarski transformatora, gdje će biti udoban za dijete što prije nakon poroda i tijekom adolescencije. Važno je razjasniti ova pitanja unaprijed, tako da nakon povratka iz bolnice, pišljivom odmah osjećao ugodno i udobno, a roditelji ne moraju tražiti mjesto pod prostran ležaj u sitnim Hruščov.

Idealna krevetić: veličina i standard

Fotografije sa stranice: Strport.ru

Počevši da razumijemo koju veličinu krevetić treba odabrati na ovaj ili onaj način, ne boli se upoznati s općim informacijama, jer morate uzeti u obzir mnoge čimbenike. Dijete bi trebalo biti što udobnije, a roditelji, jednostavnost njege, imaju veliku ulogu u osiguravanju visoke kvalitete života. Štoviše, proizvođači namještaja, pri razvoju dječjih modela, obratiti pažnju ne samo na pitanja potražnje, već i uzeti u obzir anatomiju bebe. Čak i najmanji koljevi pružaju maksimalnu udobnost za mrvice, međutim, samo u prvim mjesecima života.

Razumijevanje standardne veličine dječjeg krevetića za novorođenčad, ne bi ozlijedilo uzeti u obzir dobne kriterije. Ako odlučite da dijete može spavati nekoliko mjeseci u kolicima i tek onda "preseliti" u svoje mjesto za spavanje, onda je bolje uzeti veći krevet. Ako vam je potreban univerzalni "krevet", tada će biti optimalno odabrati inovativni transformator od 0 do 12 godina.

Čak i odabir velikog kreveta ne treba brinuti da će dijete biti neugodno, prazno i ​​usamljeno. Danas postoji velika raznolikost dodatnih pribora na tržištu, kao što su košuljice i mekani "gnijezda", koji su umetnuti u veliki krevet, gdje možete vrlo udobno organizirati mali maleni.

Fotografije sa stranice: fly-mama.ru

Važno je zapamtiti da će u prvim mjesecima života beba provesti većinu svog vremena u snu, što osigurava njegov pravilan razvoj i brz rast. Stoga je poželjno da je u početku imao svoje spavaće mjesto, a roditelji ne mogu naučiti dijete da spava u krevetu, jer onda bi moglo doći do problema s "preseljavanjem", o čemu se nalazi detaljan članak na našem web mjestu.

U krevetu beba će stvarno potrošiti gotovo cijelo vrijeme, jer tamo ne možete samo spavati, nego i istraživati ​​svijet oko sebe, igrati se s vješalim modulima i zvukovima, slušati majčinske pjesme. Čak i ako vaša baka preporučuje da se spasi, a ne kupiti poseban krevet dok dijete raste, s obzirom na činjenicu da su joj djeca spavala u velikoj pletenoj košari, komoda s ladicama ili suspendirane u viseća list, nije vrijedno slušanja.

Uostalom, dvadeset i prvo stoljeće je iza prozora i vrijedno je osigurati svoje potomke sa svime što vam je potrebno, što nije tako teško. Prije toga, potrebno je proučiti omjere standardnih veličina kreveta i madraca u njima, kao i posteljinu prikazanu u gornjoj tablici. Zato će biti puno lakše shvatiti i konačno napraviti pravi izbor.

Veličina dječjih krevetića za novorođenčad: kolijevke, dodatne modele

Obično, najmanji modeli kreveta odabiru oni roditelji čija veličina živi prostor ostavlja mnogo da se želi. Na primjer, u jednosobnom apartmanu u kojem žive dvije odrasle osobe, teško je kupiti prostran krevet za prelazak, pogotovo u početku. Ali ne biste se trebali uzrujati jer postoji nekoliko vrlo pristupačnih i kompaktnih opcija.

Fotografije sa stranice: Design-homes.ru

 • Najmanji su kolijevci i koljevi, veličine od 80 do 43 (86 by 47) centimetara, prema standardu. Pod takvim krevetom lako je pronaći prostor čak iu najmanjem stanu. U kolijevci beba će biti udobna i udobna, ali u roku od 5 do 6 mjeseci sigurno će izrasti iz njega.
 • Druga mogućnost je priloženi model. Istodobno, veličina krevetića za bebe prema standardu iznosi 90 do 50 centimetara. Ovi kreveti su konstrukcije prekrivene ograde na samo tri strane. Važno je odabrati visinu kreveta kako bi se podudarala s visinom roditeljskog kreveta ili da biste preferirali model s podesivom visinom dna.

Fotografije sa stranice: kiddybest.de

Glavni problem tih sićušnih modela je izuzetna nestabilnost, što može biti kritično kada dijete počinje kotrljati i povući na ručke. Prije kupnje, provjerite ovaj čimbenik kako biste izbjegli moguće ozljede.

Dječji krevetić za novorođenče: standardne veličine

Najpopularniji izbor većine roditelja danas je običan pravokutni drveni krevet s kapom ili odvojivom prednjom tračnicom. Međutim, između domaćih i europskih standarda postoji mala razlika, ima smisla upoznati se s obje opcije za veličinu krevetića za novorođenčad.

Fotografije s web mjesta: GdeRemont.com

Domaći standardi:

 • 120x60 centimetara.
 • 140x70 centimetara.

Inozemni standardi:

 • 125x68 centimetara.
 • 170 x 60 centimetara.

Fotografije sa stranice: babymarket.pro

Domaći krevetići su obično podesivi dno, kao i visina bočnih strana, što uvelike olakšava brigu o djetetu i djetetu. Čak i najmanji modeli pružaju maksimalnu udobnost za dijete do 3-5 godina. Međutim, prilikom odabira stranog standarda veličine, postoji svibanj biti problem s izborom madraca. Ali moderni proizvođači često nude proizvodnju takvih komponenata kako bi naručili vlastitu, apsolutno svaku veličinu.

Nevjerojatno pretvorbena dječja kreveta: standardne veličine

Ako nakon nekoliko godina mijenjate krevete, jednostavno nemate priliku u uvjetima ekonomske krize, trebali biste pokupiti nešto veće, ili preobrazujuće krevete, što znači da je proširenje kreveta kad je to potrebno. Najčešće, ti kreveti imaju standardnu ​​veličinu od 170 do 60 centimetara kada se razvijaju i 140 do 60 kada su presavijeni.

Fotografije sa stranice: lakinaki.ru

Odvojivi moduli takvog kreveta prvi put služe kao stolovi za mijenjanje djeteta, a kasnije se mogu odvojiti i odvojeno upotrebljavati kao nezavisni komad namještaja koji će pohraniti dječje stvari ili igračke. Na dnu transformatora mogu se postaviti dodatne kutije za spremanje odjeće, što dodatno povećava atraktivnost potrošačima.

Fotografije sa stranice: fprspr.ro

Ukratko

Dakle, već ste više ili manje upoznati s osnovnim standardima za dječake raznovrsnih modela, ostaje samo napraviti konačni odabir i pružiti svom djetetu izvrsno mjesto za spavanje ili odmor. Kako će biti, na vama je odlučiti, možda ćete početi s kolijevke, a zatim nabaviti nešto drugo, ili možda odmah odabrati veliki i višenamjenski transformator.

Odabirom veličine krevetića, ne možemo zaboraviti na dodatne pokazatelje, jer je izuzetno važno. Na primjer, visina rukohvata mora biti najmanje 60 centimetara, a udaljenost između šipki nije veća od osam centimetara, inače je dijete ozlijeđeno.

Treba razmišljati o kupnji krevetića unaprijed, čak i prije rođenja djeteta. Nekoliko dana u rodilištu vrlo brzo će letjeti, a oni će biti zauzeti sasvim različitim problemima. Odlučite na najprikladniju veličinu, model i postavite krevetić u prostor koji je predviđen za to. Ako još uvijek vjerujete u predmete, a zatim stavite bebu lutku ili smiješnu zeca, tako da bi očekivao izgled budućeg malog vlasnika.

TOP-5 modela malih dječjih krevetića: prednosti i mane kompaktnih kolica

Spavanje za novorođenče je važno. U snu, djeca rastu i razvijaju se, svi važni procesi odvijaju u organizmu djece. Prvih dana nakon rođenja novorođenčad spava do 20 sati dnevno.

Kako biste osigurali udoban i zdrav san za dijete, važno je odabrati kvalitetan i udoban krevet. Pogledajmo u našem članku najbolje dječje krevetiće za bebe. Također možete pogledati korisni videozapis o toj temi.

Posebne značajke

Prilikom odabira malog kreveta za novorođenče, najprije morate paziti na njegovu ljepotu ili proizvođača, ali na materijal koji se sastoji. Najbolja opcija za krevetić je proizvod izrađen od prirodnog materijala: drva ili metala. Treba izbjegavati modele loše kvalitete plastike, iverice i drugih umjetnih spojeva.

Što tražiti:

 1. Kreveti ne smiju imati oštre kutove i izbočine, tako da dijete nije ozlijeđeno. Tu bi također trebali postojati nepouzdani pokretni elementi koji mogu pribiti dječje prste.
 2. Prilikom odabira drvenog modela važno je provjeriti s prodavateljem što je materijal korišten za pokrivanje drva, bez obzira je li ovaj lak ili boja sigurna. Poželjno je da dijelovi u dodiru s djetetom imaju netoksične prevlake ili posebne obloga.
 3. Bočne površine i dno krevetića ne smiju biti čvrsti - to osigurava odgovarajuću ventilaciju zraka unutar krevetića i ispod madraca.
 4. Udaljenost između šipki na bočnim zidovima treba biti optimalna, tako da dječja ručica ili noga ne začepljuju u tim prazninama, tako da dijete ne može puzati kroz njih. Prihvatljiva širina - 7-8 centimetara.
 5. Prisutnost odvojive bočne stijenke. Ovo nije obvezatan kriterij, ali ova opcija olakšava korištenje krevetića - možete ga priključiti na odraslu osobu za spavanje tako da se vaša majka ne mora ustajati noću.
 6. Bolje je dati prednost tipičnom obliku i veličini kreveta - lakše ćete pronaći madrac i posteljinu.
 7. Dodatni uvjet je sposobnost prilagodbe razine dna kreveta. U ovom slučaju, možete staviti dijete više ili niže - to će biti prikladno za roditelje.

Sigurnost bi trebala biti glavna značajka malog dječjeg krevetića. Dijete od prvog dana života počinje aktivno istraživati ​​svijet. Često, bebe okus, lizati, osjećati oko svojih objekata. Roditelji moraju biti sigurni da takvo "istraživanje" neće naštetiti djetetu. Trebali biste pitati prodavače o dostupnosti potvrda o kvaliteti i zaštiti okoliša.

Veličine dječjeg mini bassineta

Mali kreveti za novorođenčad, pod nazivom kolijevci, imaju kompaktne dimenzije: 90x50 centimetara - najbolje mjesto za spavanje bebe.

prednosti

Kompaktna kolijevka će biti najbolje mjesto za udoban san novorođenčeta jer:

 • Dijete će biti udobno u ograničenom prostoru. Naviknuo se na takvu situaciju u devet mjeseci svog života u maternici. A ako je odmah stavljen u veliki krevet, previše prostora ga može uplašiti.
 • Većina modela ima sposobnost kretanja na putu - ne moraju nositi dijete cijelo vrijeme u rukama.
 • Mnogi proizvodi imaju prikladne ručke za nošenje s bebom za spavanje. Roditelji će cijeniti ovu prednost tijekom noći hranjenja, kada moraju uzeti bebu na svoje ruke nekoliko puta noću, a zatim ih staviti u krevetić opet.
 • Kompaktna veličina krevetića omogućuje vam da ga instalirate na bilo kojem mjestu prikladnom za roditelje, da ih premjestite iz jedne prostorije u drugu, tako da beba bude pod nadzorom.
 • Proizvodi ne zauzimaju puno prostora u sobi, što je posebno važno za male stanove.

mane

Mali dječji kreveti imaju uredan dizajn i malu veličinu, ali imaju jedan značajan nedostatak. Krevetić je namijenjen ograničenoj dobnoj kategoriji: od 0 do 6 mjeseci. Neki proizvođači proizvode modele u kojima bebe mogu spavati do 12 mjeseci. Zatim morate kupiti novi namještaj za bebe.

Pregled kompaktnog modela

Chicco Next2me

Kompaktna kolica "Chicco Next2me" najbolje se uklapaju u unutrašnjost modernog stana i zasigurno će zadovoljiti roditelje koji cijene minimalizam i konciznost. Dječji krevetić je lagan, izrađen od plastike visoke kvalitete. Proizvod nema glomazne elemente i oštre kutove. Svi dijelovi tkanine se uklanjaju i lako se čiste, prikladni za pranje u pisaćem stroju.

Dno krevetića može se podesiti u visini na pet razina. Veličina kreveta je 50x80 centimetara. Dolazi s madracom. Bočni zid tkanine može se odvojiti zatvaračem. Na zidovima se koristi tkanina u obliku rešetke - tako da roditelji mogu vidjeti dijete. Nije potrebno sklopiti krevetić - prodaje se gotovim.

Pros:

 • Moguće je pričvrstiti na roditeljski krevet s pojasevima.
 • Na nogama su kotači koji se mogu učvrstiti u stacionarnom položaju.
 • Uklonjivi presvlake.
 • Podesiva visina i nagib dna.
 • Širok izbor boja - 9 opcija.

kontra:

 • Krevetić nema koš za stvari u nastavku.
 • Nema napa i trkača, ali ih ne koriste svi roditelji.
 • Visoka cijena
 • Nemoguće je priključiti mobitel s igračkama.

Prosječna cijena od 12 do 14 tisuća rubalja.

Preporučujemo da gledate videozapis o značajkama dodatka Chicco Next2me:

"Zibos Ala"

Ovaj kompaktni krevet ima dodanu strukturu. Visina donjeg dijela ležišta podesiva je u pet položaja. Proizvođač nudi sedam boja. Proizvod ima uklonjivi zid s mrežastom tkaninom. Dostupna je mogućnost dodavanja - taj je postupak jednostavan i neće dugo trajati. Krevet je izrađen od visoko kvalitetne plastike, materijal je siguran za novorođenče.

Veličina ležaja kreveta je 90x50 centimetara.

Pros:

 • Postoje fiksni kotači.
 • Dno krevetića je podesivo.
 • Dolazi s madracom, mrežicom za komarce i jastucima.
 • Postoji sustav za pričvršćivanje za odrasle krevete s remenima.
 • Visoka izdržljivost i pouzdanost kreveta je opremljena okvirom s dvostrukim cijevima.
 • Postoje trkači za ljuljanje djeteta.
 • Ispod su džepovi za pohranu malih predmeta.

Nedostaci: mobiteli su neugodno povezani s igračkama.

Cijena je prihvatljiva - oko 10 tisuća rubalja.

Preporučujemo da gledate videozapis o značajkama kreveta Zibos Ala:

"Jednostavnost 3060"

Model je tražen od roditelja zbog praktičnosti, funkcionalnosti i lijepog dizajna. Ovo je univerzalni krevet koji se može koristiti kao bočna ili jedna kolijevka. Proizvod se ljulja zahvaljujući trkačima, možete koristiti kotače. Sastoji se od plastike, prekriveno visokokvalitetnim tkaninom. Boja je uklonjena.

Pros:

 • Postoji vibrirajuća funkcija, glazbena jedinica s umirujućim pjesmama, upravljačka ploča, igračke vješanja.
 • Dolazi s madracom.
 • Ispod je košarka za stvari.
 • Kompaktne dimenzije uštede prostora u sobi.
 • Skup dolazi s dugom suknjom, koja pokriva sadržaj košare.

kontra:

 • Model ima niske strane - do 24 centimetara.
 • Samo dvije boje opcije: bež i plava.
 • Mobilni uređaj nije uklonjen, ali može se okrenuti na stranu prilikom polaganja djeteta.

Trošak od 8-9 tisuća rubalja.

Preporučujemo da gledate videozapis o značajkama kreveta "Jednostavnost 3060":

"Lily Gandylyan"

Model domaće proizvodnje predstavljen je u obliku klasičnog kolijevka. Dječji krevet je izrađen od visokokvalitetnog bukovog drveta, prekrivenog bezopasnom vodom.

Dimenzije kreveta su 90x45 centimetara.

Pros:

 • Proizvodnja kvalitetnih materijala.
 • Visoka pouzdanost i stabilnost.
 • Kompaktnost.
 • Takav kolijevac je moguć za djecu od 0 do 9 mjeseci, ako bebe nisu velike.
 • Postoji poprečni pendulum.
 • Osam vrsta boja.

kontra:

 • Skroman dizajn.
 • Nema dodatnih značajki.
 • Model se ne uklapa u obliku pričvršćene kolijevke - ne uklanja ili spušta bočni rub.
 • Nije uključen madrac.
 • Položaj dna u visini nije reguliran.

Prosječna cijena od 7-8 tisuća rubalja.

Praktični roditelji cijene ovaj pristupačan, mobilni i kompaktni dječji krevet. Dizajn kreveta je vrlo jednostavan - montaža i rad ne uzrokuju probleme.

Vezica ima dimenzije 80x40 centimetara, a visina stranica 50 centimetara. Kolijevka od tkanine s gustom dnom sigurno je fiksirana na održivu osnovu prirodnog drva. Materijal se tretira antifungalnim antiseptikom. Madrac i strane izrađuju se od mekog holofibera.

Pros:

 • Kompaktna veličina.
 • Visoke strane štite dijete od pada i crte.
 • Dolazi s madracom, dekom i jastukom.
 • Dostupno u 7 boja.
 • Tkanine se uklanjaju - mogu se oprati u pisaćem stroju.
 • Jednostavno preklapanje i odvijanje.
 • Moguće je objesiti krevetić na stropni nosač.

kontra:

 • Nedostatak tehnoloških užitaka: nema regulacije visine, niti elektroničkih modula.
 • Umetak na dnu je previše tanak, kada dijete dobiva težinu do 10 kilograma, može se saviti.

Trošak od prosječno 4 tisuće rubalja.

zaključak

Potrebno je odabrati mali krevet za novorođenče, voditi ne samo ljepotu, već i praktičnost, sigurnost i pouzdanost proizvoda. Izbor modernih kreveta je širok. Zdravlje, udobnost djeteta i tjeskoba ovise o njegovoj točnosti.

Dječji krevetići Pali

Cot Pali Grad (grad) bijela (bijela)

Dva položaja sa strane. Dvije položaje madraca. Kotači s blokadom kočnice.

Cot Pali Prestige Marilyn Magnolia (magnolija)

Raspored bukovine. Unutarnja veličina 103 * 51 cm. Vanjska veličina 109 * 65 cm Dva položaja bočnih stijenki. Kotači s blokadom kočnice. BOX IS

Dječji krevetić Pali Prestige Marilyn bijela (bijela)

Raspored bukovine. Unutarnja veličina 103 * 51 cm. Vanjska veličina 109 * 65 cm Dva položaja bočnih stijenki. Kotači s blokadom kočnice. BOX IS.

Krevet Pali Grad (grad) prirodni (prirodni)

Raspored bukovine. Unutarnja veličina iznosi 103 x 51 cm, a vanjska veličina 109 x 57 cm. Dva položaja bočnih zidova. Dvije položaje madraca. Kotači s blokadom kočnice.

Krevet Pali Grad (grad) med (med)

Raspored bukovine. Unutarnja veličina iznosi 103 x 51 cm, a vanjska veličina 109 x 57 cm. Dva položaja bočnih zidova. Dvije položaje madraca. Kotači s blokadom kočnice.

Krevet Pali Urban (Urban) prirodni (prirodni)

Raspored bukovine. Dvije pozicije bočnih stijenki. Dvije položaje madraca. Kotači s blokadom kočnice. Krevet je opremljen antibakterijskim madracem.

Raznolikost dimenzija kreveta, izbor prema visini i dobi

U snu dijete aktivno raste, pomlađuje nakon napornog djelovanja tijekom dana. Ispravan položaj tijela osigurava maksimalno opuštanje svih mišića, što omogućuje bebu da se probudi odmarao. Kada se odabere dječji krevetić, dimenzije su važne jer će pružiti udobnost za dijete, dok komad namještaja neće zauzeti puno dodatnog prostora. Izbor dimenzija se postiže s malom marginom, u ovom slučaju lakše će se beba pretvoriti u san.

Dimenzije s modelom

Dimenzije proizvoda ovise o vrsti krevetića. Najmanji su kolijevci. Dvije priče i modeli transformatora zauzimaju maksimalni prostor. Kod odabira optimalnog kreveta uvijek se uzima u obzir starost i potrebe djeteta, kao i dostupnost slobodnog prostora u dječjoj sobi.

standard

Pojedini proizvodi prikladni su za djecu osnovnih i srednjih škola. U veličini, mogu odgovarati odraslim proizvodima, ali moraju biti izrađeni od apsolutno sigurnih materijala. Za djecu stariju od 5 godina više se ne zahtijevaju ograde. Ležaj će služiti ne samo za noćenje, već i za provođenje slobodnog vremena.

Standardna veličina jednog kreveta za dijete je 90x190 cm. Širina od 90 cm dovoljna je za ugodan san čak i za puno dijete. Duljina 190 cm je optimalna s obzirom na aktivni rast u razdoblju od 7-12 godina. Ako prostor dopušta, onda odaberite krevet duljine 2 m. Na takvom krevetu će biti udobna za tinejdžera i učenika.

Ako kupite krevet za dijete od 5-6 godina i imate priliku promijeniti ga nakon nekoliko godina, onda možete obratiti pažnju na model širine 70 cm, duljine 1,6 m, ili odabrati proizvod s kliznim dizajnom. Takvi su modeli u rasponu od svih glavnih proizvođača namještaja, uključujući Ikea. Njihov okvir može biti izrađen od metala ili drveta. Drveni okvir od bukve, hrastovine, graba će biti ugodan na dodir, ekološki prihvatljiv i estetski. Metalni proizvodi su jeftiniji, ali puno vagati. Klizni proizvodi su široki 80 cm, roditelji se ne brinu ni za nemirnu djecu.

Visinu kreveta treba odabrati tako da je udobno sjediti na proizvodu. Ako je dijete previše aktivno, prednost se daje niskim modelima. Uz visinu od 30-40 cm, dijete neće moći udariti teško, čak i ako padne iz kreveta u snu. Proizvodi s podstavljenim kutijama i teen modelima imaju visinu od 50 do 60 cm. Pod njima je prikladno postaviti kutije za skladištenje posteljine i osobnih predmeta. Visina kreveta može se podesiti s ortopedskim madracem. Dostupno u proizvodima debljine od 15-25 cm. Ako želite napraviti krevet vise, onda dobiti debeli madrac.

ležaj

Kreveti s dva kata popularni su u obiteljima s više djece. Često su odabrani za unutrašnjost male prostorije. Njihov je trošak niži od cijene od dva odvojena kreveta. Prednost takvih proizvoda je sposobnost uštede prostora. Ugrađeni ormari i police sadrže puno stvari, pomažu u organiziranju reda.

Modeli kreveta s dva sloja mogu imati različite nacrte:

 • Prva razina je igralište ili radno područje s stolom, policama, kutijama za spremanje igračaka. Drugi se stup koristi za spavanje i odmor. Može se ukloniti s poda za 1,40 ili 1,60 m. Takvi su modeli namijenjeni djeci starijoj od 7 godina. Opremljene su sigurnosnim ogradama i ljestvama;
 • prva i druga razina su dizajnirana za spavanje. Takvi su proizvodi instalirani u spavaćim sobama za dvoje djece. Ponekad je prvi stup predstavljen dvostrukim ili jednim i polim krevetom od 1,4-1,6 m, a zatim je krevet prikladan za roditelje i dijete za spavanje.

Standardna širina kreveta na krevetu je 90 cm, dužine 190 cm. S obzirom na ograde, dekorativne elemente, širina gotovog proizvoda može biti do 110 cm, duljine do 2,05 m. Visina proizvoda ovisi o njegovim karakteristikama dizajna, nudi se u rasponu 1, 5-1,8 m. Izbor se vrši uzimajući u obzir visinu stropova prostorije. Dijete bi trebalo biti slobodno sjesti na gornji stup. Dimenzije stuba su različite, u rasponu od uskih vertikalnih modela s koracima do horizontalne do široke, s malim kutom uspona.

Dizajn ljestvice bi trebao biti što je moguće izdržljiviji, tako da dijete ne bude ozlijeđeno za vrijeme silaska. Neke stube imaju ugrađene ladice ili police za pohranu.

Za novorođenče

Najteže za mlade roditelje je izbor kreveta za novorođenče, jer on još uvijek ne može procijeniti ovaj ili onaj model, a potpuni komforni odmor od vitalne je važnosti za njega. Mnogi roditelji čine pogrešku odabira proizvoda samo vizualnim željama i davanje prednosti prevelikim ili skučenim proizvodima.

Nedovoljno slobodno mjesto može usporiti aktivni rast novorođenčeta. Naprotiv, prevelik krevet neće pružiti potrebnu udobnost za bebu, može biti hladno u njemu.

Proizvođači proizvoda za bebe nude 4 mogućnosti kreveta za novorođenče:

 • Postolje krevetić;
 • tradicionalni krevet s ili bez njihala;
 • dodani model;
 • bed arena.

Svaki model ima svoje standardne dimenzije, prednosti i nedostatke. Razmotrite ih detaljnije.

Kolijevka kolijevke

Najbolja opcija za novorođenče je mali kolijevka. Dugo se koriste za spavanje i ljuljanje beba. 47x86 cm se smatra standardnim dimenzija takvih proizvoda. Lako je pronaći mjesto za kolijevku čak iu maloj sobi. Najmanje kolijevke imaju duljinu ne više od 80 cm, širinu - oko 43 cm, koje se lako prenose ili prevoze ako je potrebno. Visina proizvoda nudi se u rasponu od 50-90 cm. Mala količina prostora unutar kolijevke nalikuje majčinoj utrobi pa će njegov san biti mirno i zvuk. Kolijevka se može koristiti oko 5 mjeseci.

Prednost kolijevka je prisutnost posebnih sklizaljki, koji vam omogućuju da razbijete bebu prije spavanja. Mama ga ne mora nositi na rukama. Dodatni pribor, lukovi igara povećavaju funkcionalnost proizvoda. Dječak će se moći zauzeti u kolijevci tijekom razdoblja aktivnih igara na dan.

Tradicionalni model jasle

Najčešći model kreveta za novorođenče je klasični model. Može imati obične noge ili polozki poluge. Okvir ležaja izrađen je od prirodnog drva, prekrivenog sigurnim bojama i lakovima.

Oblik kreveta je pravokutan, prednji se zid može spustiti ili ukloniti. To smanjuje opterećenje pri odvođenju djeteta iz kreveta. Proizvodi domaće proizvodnje nude se u dvije verzije:

 • dužina 1,2 m, širina 60 cm;
 • 1,4 m dugačak, širine 70 cm

Dječje krevete s velikim dimenzijama mogu se koristiti do 3-4 godine, ali zahtijevaju više slobodnog prostora. Visina bočnih strana nudi se u rasponu od 80-95 cm. Uvezeni proizvodi su prostrani. Pri odabiru europskog dječjeg kreveta, dimenzija 125x68 cm ili 170x60 cm, madrac je izrađen po narudžbi.

Prednost tradicionalnih modela je mogućnost prilagodbe visine dna. U pravilu, postoje 3-4 mogućnosti za popravljanje donje baze. Mogu se mijenjati dok rast djeteta raste, tako da on ne može izaći iz kreveta.

Priloženi model

Ovi kreveti odabiru mladi roditelji koji više vole spavati zajedno s bebom. Istodobno, odvojeni krevet pruža dijete sigurnost, odrasle osobe neće moći ometati svoj san. Također su važni dodatni kreveti u malim sobama kada je nemoguće instalirati zasebni krevet za bebu. Proizvod ima stranice sa tri strane, donju bazu. Otvorena strana okvira je fiksirana na roditeljsku kutiju.

Priloženi modeli imaju skromnije dimenzije od klasičnog pravokutnika. Njihova širina nije veća od 55-60 cm, duljina oko 0,9 m. Visina stranica nije veća od 80 cm.

Važno je odabrati krevetić, gdje se dno može postaviti na visinu koja u potpunosti odgovara roditeljskom krevetu. Njegova visina je obično od 30 do 50 cm od poda. Ovaj model može se koristiti do 2 godine. Dalje, četvrta strana pričvršćena je na proizvod tako da se dijete navikne spavati zasebno. Ili je proizvod zamijenjen jednim krevetom.

Bed arena

Roditelji koji vole višefunkcionalne proizvode, odaberite krevete za svoju djecu. Prikladni su za djecu tijekom prve tri godine života. Standardne veličine za takve modele su: duljina - 120 cm, širina - 70 cm. Stranice kreveta su izrađene od mreže, okvir proizvoda izrađen je od metala.

Prednost ovog kreveta je sposobnost preklapanja i pomicanja ograde, ako je potrebno. Kada se presavijeni, zauzima malo prostora, može se koristiti na otvorenom, na plaži, u svakoj sobi. Takvi su proizvodi obično uvezeni i skupi. No, oni su udobni za djecu i ne zauzimaju puno prostora.

Prilagođeni modeli

Za nestandardne modele uključuju se kreveti transformatori. Oni su struktura koja se sastoji od dječjeg krevetića, lančanih ladica, ladica za škrinje. Novorođeno dijete spava u krevetiću s visokim stranama. Dok raste, krevet se uklanja iz baze i koristi se kao tablica s naglascima. Jedna baza koristi se za bebu. Širina ovog kreveta je 60 cm, duljina od 160 do 200 cm. Proizvodi od masivnog drveta bit će najsporniji i ekološki prihvatljivi. Modeli Chipboard su jeftiniji, ali manje pouzdani.

Moguće je koristiti krevet transformatora od 10-12 godina. Modul koji se može skinuti s kutijama za pohranu dimenzija 50x60x50 cm prvo se koristi za presvlačenje, nakon što je kao ormar za spavanje. Dobivanje takvog kreveta, često ne treba mijenjati situaciju.

Promjena veličine s dobi djeteta

Veličina kreveta za djecu propisana je u GOST 19301.3-94. Preporučeni parametri kreveta za djecu mogu se podijeliti u 4 skupine prema dobi:

 • za djecu mlađu od 3 godine. Proizvod bi trebao imati širinu od 60 cm, duljinu veću od 120 cm, a bočne pregrade ne bi trebale biti više od 95 cm. Visina dna je podesiva u rasponu od 30-50 cm od razine poda. Ako bočne stijenke proizvoda imaju strukturu rešetke, preporučena udaljenost tračnica je 7,5 cm;
 • Najmlađa predškolska skupina je 3-7 godina. Dužina veza je 120-140 cm, širina - ne manja od 60 cm, visina podnožja iznad razine poda za 30 cm. Proizvodi stranih proizvođača za djecu ove dobne skupine imaju duži vez, oko 5 cm;
 • mlađi učenici 7-10 godina. Kreveti za dijete od 7 godina trebali bi biti 80x160 cm, a visina može varirati u rasponu od 30 do 40 cm. U takvom krevetu prikladno je staviti kutije za posteljinu;
 • učenici srednjih i visokih skupina trebali bi spavati na krevetima s minimalnom širinom od 90 cm i dužinom od 180 cm. Visina proizvoda može biti 50 cm ili više.

Procjenjujući veličinu dječjeg vrtića po dobi, morate uzeti u obzir pojedinačne karakteristike djeteta. Visina i težina djece iste dobi mogu se značajno razlikovati. Prilikom odabira kreveta za svoje dijete morate uzeti u obzir nekoliko čimbenika. Osim dostupnosti slobodnog prostora, proučite preporučene smjernice za veličinu. Slobodni krevet bit će ključ za pravilan odmor i rast djece.

Veličine krevetića

Odrasla osoba odspava 8-9 sati na spavanje, a dijete značajno više - od 15 do 20 sati. Za mlado i rastuće tijelo, važno je ne samo trajanje sna, nego i njegova kvaliteta. Točna veličina krevetića pomoći će djetetu brzo zaspati, pridonijet će njegovom fizičkom razvoju.

standard

Prvi komad namještaja je dječji krevet. Stoga je važno uzeti u obzir karakteristike svih vrsta dječjeg namještaja.

Sljedeći modeli kreveta smatraju se standardnim: kolijevka, priloženi model, arena, pretvarajući krevetić i tavanski krevet.

kolijevka

Kolijevka kolijevke pomogla je od davnih vremena predaka podići djecu. Prednosti ovog kreveta su u svojoj kompaktnosti, jednostavnosti procesa bolesti kretanja, u mogućnosti prijenosa iz jedne prostorije u drugu. Ali možete koristiti ovaj namještaj samo dok beba ne počne prebacivati ​​i sjesti, inače postoji mogućnost da će pasti.

Prije, kolijevci su se koristili dulje vrijeme, ali dijete je bilo čvrsto pričvršćeno. Zapravo, dijete je imobilizirano. To je učinjeno kako bi pomogla mladoj majci da ima vremena za napraviti neke druge stvari oko kuće: šivati ​​nešto, vezati, kuhati.

Veličina je obično od 40 cm širine do 90 cm duljine. Visina - od 50 do 90 cm.

Pomoćni ležaj

Dopunski kreveti, u usporedbi s analogima, imaju svoje prednosti.

Dijete je u snu pored majke, što olakšava proces hranjenja, kontrolu nad poklopcem koji klizi. Istodobno, leži odvojeno. Mama može spavati i ne boj se udariti ga ili ga slomiti. Takav model dječjeg krevetića je najviše psihološki ugodan za dijete: majka je uvijek tu.

Kao i kod prethodnog modela, razdoblje njegove uporabe je kratko zbog veličine (do dvije godine, ako veličina dječjeg krevetića omogućuje razvoj djeteta). Širina dodatnog kreveta je od 55 do 60 cm, a dužine od 90 do 120 cm, model ne prelazi 80 cm visine.

Većina modela krevetića opremljena su zasunima koji vam omogućuju da se pridružite krevetu roditelja. Ovisno o razini kreveta roditelja, krevet može porasti ili pasti od 30 do 50 cm od razine poda.

Postoje modeli u kojima je pričvršćen bočni zid, no tada će beba spavati za 10 centimetara.

S druge strane se koristi za odstranjivanje bebe na spavanje sa svojim roditeljima i navikavanje na potpuno odvojeni krevet.

Bed arena

Najpopularniji model za novorođenčad smatra se igralištem koji zbog veličine i parametara može biti korišten dok beba ne dosegne trogodišnju dob. Parametri ovog modela kreveta regulira GOST.

Dizajniran je ne samo za dijete da udobno spava, nego i za svoje prve korake. Uz rub dječje kolibe nalaze se strane, na koje dijete može prianjati za preokrenuti ili ustati. Dijete može samostalno igrati, a dobro je vidjeti što majka radi. Između vertikalnih prepreka nalazi se udaljenost (do 7,5 cm).

Ovisno o aktivnosti djeteta, dno kreveta može pasti, pa se roditelji ne moraju bojati da beba pada iz krevetića. Većina modela ima mehanizme za bolest kretanja, opremljenih platnenim ladicama.

Ako je potrebno, uklanjanje prethodne strane, krevet se može dodati roditeljskom krevetu. Nakon sazrijevanja, dijete će moći samostalno izroniti iz kreveta.

Njegova veličina najčešće čini 120 cm duljine i 70 cm širine.

Pretvorba kreveta

Pregradni krevet je cijeli set namještaja, uključujući izravno krevetić, komodalice i ladice za posteljinu. Kao što dijete raste, komoda se može koristiti kao nezavisni komad namještaja: noćni ormarić, stol, ormarić.

Ovaj krevet može biti dizajniran za više odraslog djeteta do 10-12 godina. Duljina kreveta može biti od 140 do 180 cm, a širina, u pravilu, je 60 cm.

Za djecu je poželjno kupiti drvene krevete (od masivnog drva) od kreveta od šperploče ili iverice. To se posebno odnosi na djecu u dobi od 5 do 12 godina, što je povezano s njihovom povećanom aktivnošću.

Kreveti za jednu osobu

Školska djeca su najbolje kupiti modele s jednim krevetom. U veličini, oni ne moraju biti niži od odraslih kreveta, ali se razlikuju po zahtjevima kvalitete za upotrijebljene materijale i dizajn.

Standardna jednokrevetna soba je širina 100 cm, dužine 190 cm.

Kreveti na kat i potkrovlje

Za obitelji s dvije ili više djece, kako bi spasili krevet, možete razmotriti mogućnosti kreveta na kat ili potkrovlja. No uporaba tih namještaja moguće je samo djeci starijima od 7 godina.

Djetetu koje spava visoko, dovoljno zraka, drugi stup ne smije biti na stropu. Ljestve za uspinjanje i spuštanje, a preklapanje kreveta drugog stupnja trebalo bi biti sigurno i izdržljivo. Dijete koje spava na visini može skočiti na krevet, ustati, pa je važno da model predviđa sve mogućnosti za njegovu neprikladnu upotrebu.

Potkrovlje je prikladno jer omogućuje spremanje prostora za igru. U takvim modelima, u pravilu, predviđeni su ormar i police za posteljinu. U prizemlju se može nalaziti radni prostor u obliku pisaćeg stola ili kauča.

Ova mogućnost kreveta bit će zanimljiva za tinejdžersku djecu. Ovo je varijanta prostorije u sobi koja uči djetetu da racionalno organizira svoj prostor, orijentira ga na studij. Dijete je u svom vlastitom svijetu.

Veličina kreveta na kat i kreveta na potkrovlju varira, no za modele za odraslu djecu obično je ista kao i kod jednog modela - 100 cm širine i 190 cm duljine.

običaj

Ovisno o dizajnu, dječji krevetići za učenike mogu biti u obliku morskih brodova, kreveta za automobile, spremnika. No, unatoč originalnim rješenjima dizajna, potrebno je da veličina djetetova mjesta za spavanje odgovara parametrima koje je odobrila GOST, a ne suziti, uzimajući u obzir dob i aktivnost djeteta.

Važno je da dijete bude udobno i psihološki ugodno za spavanje u takvom krevetu.

Pri razmatranju kupnje takvih modela trebalo bi uzeti u obzir vremensko razdoblje tijekom koje će namještaj biti korišten. Svijetli dizajn može brzo nositi dijete, a veličina kreveta neće uzeti u obzir rastuće potrebe djeteta, uključujući i fiziološku prirodu.

U zapadnim modelima kreveta za tinejdžere, naglasak nije toliko na odlučnoj odluci o dizajnu, već o udobnosti korištenja kreveta. Širina kreveta za jedno dijete ne smije biti 90 cm, već 100 ili 120 cm.

Ruski krevetići su male veličine, prilagođeni za male dječje sobe. Bolje je ne koristiti takve krevete ako prostor dopušta.

U tim modelima, dijete će se osjećati neugodno, kvaliteta sna će patiti. Neće biti u stanju spavati, nervozno će se probuditi i cviliti.

Veličine po dobi

Prema zahtjevima GOST 19301.3-94, kreveti za djecu predškolske dobi koji žive na teritoriju zemalja ZND-a mogu biti od dvije vrste.

Za djecu mlađu od 3 godine, širina kreveta mora biti najmanje 60 cm, duljina - najmanje 120 cm, visina bočnih šina - ne više od 95 cm. Krevet se može spustiti do 30 cm od razine poda, porasti na visinu od 50 cm od razini poda.

Visina bočnih tračnica može varirati: 81,5 cm od razine poda ili 95 cm, a na zahtjev kupca može biti odsutan kretanje bočnih tračnica.

Iz sigurnosnih razloga, udaljenost između stalaka bočnih tračnica je osigurana tako da dijete ne pada ili je udica zaglađena. Ne bi trebalo biti više od 7,5 cm.

Za djecu od 3 do 6 do 7 godina, širina kreveta ne smije biti manja od 60 cm, duljina manja od 140 cm. Preporuča se postaviti vez 30 cm iznad razine poda. Standardi predviđali su predškolsku uporabu kreveta manjeg duljine - 120 cm.

U zemljama Europske unije uspostavljeni su i drugi parametri dječjeg kreveta za novorođenčad i djecu do 3 godine. U Francuskoj veličine kreveta identične su domaćim zahtjevima, udaljenost između vertikalnih bočnih šina postavljena je: 4,5 do 6,5 cm. Maksimalna visina ograde je 20 cm za kolijevke. Kolijevci se mogu koristiti od rođenja do 6 mjeseci. Dimenzije kolaca kreću se od 60 do 90 cm.

Talijanski, njemački, skandinavski kreveti u pravilu su 5-10 cm dulji od ruskih kreveta.

Ruski standardi pružaju parametre za pravokutne krevete. Ali postoji mnogo zanimljivih dizajnerskih kreveta na tržištu, koji mogu biti okrugli, ovalni. Za sigurnost djeteta preporučuju se modeli u kojima se promatraju gore navedeni parametri. Krevet ne bi trebao biti sužen zbog oblika koji je veći od minimalnih zahtjeva za njegovu širinu.

Za krevete školske djece, domaći su standardi predviđeni za sljedeće parametre:

 • Za djecu osnovne škole (od 6-7 godina do 10-12 godina) širina kreveta je 80 cm, duljina manja od 160 cm, visina kreveta od poda iznosi 40 cm. Promjena parametara vezana je uz stalni rast djeteta koji se treba osjećati ugodno kreveta na svim mjestima.
 • Za srednje i srednje škole, širina kreveta ne smije biti manja od 90 cm, duljina - manje od 180 cm, visina kreveta - 50 cm od razine poda.

Važno je imati na umu da dijete mijenja prosječno 3 kreveta od djetinjstva do adolescencije. Djeca stalno rastu: u prvoj godini života mogu narasti do 40 cm, u kasnijim godinama usporava proces rasta.

Preporučuje se, međutim, odabrati veličinu kreveta uzimajući u obzir njegovu dinamiku rasta i individualne značajke razvoja.

Kako odabrati?

Na modernom tržištu kreveta za djecu postoji veliki broj različitih modela i dizajnerskih rješenja za novorođenčad i adolescente. Trebao bi biti vrlo odgovoran pristup izboru kreveta za dijete, temeljeći njegov izbor na slijedeće kriterije: sigurnost, udobnost, dizajn.

Sigurnost. Ovaj kriterij je osobito važan prilikom odabira krevetića za novorođenče. Tijekom prve godine dijete uči da se prevrće kako bi puzala i hodala.

Krevet postaje ne samo mjesto za spavanje, nego i mali svijet za novorođenče, gdje se sve treba dotaknuti, ugrizati, lizati.

Krevet treba uzeti u obzir rastuće potrebe djeteta: imati poseban odbojnik, da bude stabilan, izrađen od visokokvalitetnih materijala koji se ne mogu lako slomiti. Redovi kreveta bi trebali biti glatki. Ako je to krevet od masivnog drva, furnira, onda premaz ne smije ispuštati miris.

Nemojte koristiti krevetić nakon 6 mjeseci. Njihovi parametri nisu prilagođeni za kasniju uporabu.

Fiziologija. Kreveti za bebe ne bi trebali biti neuravnoteženi, u protivnom dijete će imati "zapaljivu" efekt, što može dovesti do toga da postane krivudav.

Bez obzira na dob djeteta, potrebno je da krevet bude jednak. Za hiperaktivnu i lako uzbudljivu djecu, kupite model s visokim odbojnicima tako da dijete ne može pasti u snu.

Bolje je kad se krevet za spavanje može odstraniti, lakše ju je očistiti od prljavštine, prašine i prašine novčića.

Comfort. Dječji krevetić je posebno mjesto gdje prvi put dijete ostaje sami bez roditelja s vlastitim osjećajima i mislima. Trebao bi biti udoban i spavati. Važno je da ništa u njemu ne odvaja od ovog fiziološkog procesa: ni boja, ni približnost kreveta, niti madraca, ni druge svjetske buke (škripanje, dodirivanje detalja).

Mnogi roditelji kupuju krevete sa strane na sve četiri strane. Kao rezultat toga, dijete nema pregled, ne vidi svijet oko sebe.

Kada kupujete modele s nadstrešnicama koje su popularne kod djevojaka, ne zaboravite da je briga o njima dugotrajan - potrebno ih je povremeno prati i čistiti od prašine.

Dizajn. Djeca su vrlo osjetljiva na svijet oko sebe. Važno je da su okruženi ne samo funkcionalnim komadima namještaja, nego i prekrasnim.

S djetetom starijim od tri godine bolje je odabrati krevet zajedno. Dakle, on će naučiti napraviti svoj izbor, on će moći otkriti svoje sklonosti. U krevetiću, koji je izabrao, osjeća se samouvjereno.

Veličina ima jednu od primarnih vrijednosti pri odabiru krevetića.

Prema riječima stručnjaka, krevet bi trebao uvijek biti kupljen s znatnom marginom, "za rast", kako u širini tako iu duljini. Dijete raste u snu, aktivno se kreće i preokreće. Ne možemo mu dopustiti da nema mjesta za rotaciju i rast.

Za novorođenčad su prikladni krevetići, koji su 60 cm više od dječje visine.Koruke se mogu koristiti samo do 6 mjeseci, jer do godine djetetova visina može već doseći 90 cm.U budućnosti, trebate odabrati krevetić po stopi od 10-15 cm godišnje i termin koju je kupila.

Treba napomenuti da novorođenčadi ne vole velike krevete. U areni djeteta će se osjećati neugodno. Stoga se preporučuje izraditi valjke iz pokrivača kako bi se ograničio do četiri mjeseca njegova kretanja. Zahvaljujući njima, mjesto za spavanje će nalikovati na gnijezdo u kojem će beba biti udobno i sigurno.

Dječji kreveti (od 3 godine)

Ako želite ugoditi dijete s vrlo vrijednim i praktičnim darom, preporučujemo Vam da kupite dječji krevet sa stranom. Takav krevet uvelike će oduševiti vaše dijete i omogućit će vam stvaranje prave nevjerojatne atmosfere u svojoj sobi. Dječji tinejdžeri imaju vrlo originalan i atraktivan dizajn! Leđa kreveta izrađena je u obliku oblikovanih elemenata koji prikazuju noge i lica bizarnih životinja, crtanih likova i drugih likova. Za dječake koji vole igrati nogomet, Ball krevet je savršen, a za ljubitelje automobila od djetinjstva, Racer krevet je idealna opcija. Za djevojčice kreveti "Srce" i "Bajke" bit će vrlo dobar izbor. Za roditelje koji imaju dvoje djece, imamo posebne krevete na kat, s visokom funkcionalnošću. Svi kreveti su izrađeni u ugodnim kombinacijama boja i stalno vole svoju djecu.

Glavni materijal za izradu krevetića je suvremeni MDF, proizveden prema modernim standardima i ima visoke karakteristike čvrstoće. Stoga, možete biti sigurni da sve krevete prikazane u ovom odjeljku mogu izdržati povećana opterećenja i dugo će služiti vašoj djeci!

Stoga, ako želite kupiti dječje krevete jeftin, s ugodnim izgledom i visokom kvalitetom gradnje, onda u ovom odjeljku zasigurno ćete naći opciju koja Vas zanima!

Okrugla kreveta

Okrugli krevet za novorođenčad je krevetić koji omogućava bebu udoban i siguran san, što je osobito važno u prvim danima beba života. U takvom krevetu dijete će osjetiti osjećaj zaštite i udobnosti tijekom spavanja i budnosti, što će mu omogućiti da se pravilno razvije i bude zdrav. Dječji namještaj je bez oštrih kutova, izvora cviljenja i labavljenja.

Okrugli dječji krevet za novorođenče ima mnoge prednosti:

 • Izrađena je od visokokvalitetnih ekološki prihvatljivih materijala i prirodnog drveta (hrasta, pune bukve, breze, bora) potpuno sigurna za zdravlje djeteta.
 • Moderan dizajn koji se savršeno uklapa u unutrašnjost dječje sobe.
 • Pojedinosti jasle i prekrivene netoksičnim bojama, imaju veliku čvrstoću, otpornost na habanje i hipoalergijska svojstva.
 • Veličina kolijevke idealno je dizajnirana za proporcije novorođenčeta. Uz rast djeteta može se povećati njezina duljina.
 • Dobra funkcionalnost, jednostavna montaža i lijepa boja.

Možemo kupiti kolijevke za bebe u klasičnoj ili proširenoj konfiguraciji. Kreveti mogu biti madraci, mekane strane, nadstrešnice, stolovi za zamjenu, kao i produžni sustavi do 120 cm.

Za kupnju kružnog krevetića za novorođenče znači da najbolje odaberete udoban, moderan i originalan krevet.

Okrugli ležaj koji se može kupiti u različitim izvedbama, veličinama i dugim jamstvom proizvođača poslužit će radost roditelja i djeteta dulje vrijeme, a za to vrijeme će djeci pružiti ugodan i zdrav san.

Okrugle krevete za novorođenče mogu se pregledavati i kupiti, uz besplatnu dostavu u Moskvi, na web stranici naše online trgovine. Fotografije, veličine i cijene okruglih kreveta možete pronaći u imeniku stranica, a ako je potrebno, možete se obratiti savjetnicima. Ako je potrebno, isporučit ćemo vašu narudžbu diljem Rusije i zemalja ZND-a.

Kupnja okruglog krevetića od prirodnih i sigurnih materijala bit će najbolje rješenje kako bi bebina mir i roditelji bili udobni.

Okrugli bebinski kreveti za novorođenčad gotovo su pretvoreni u ovalne krevetiće. Oni su dobar izbor za dijete od rođenja do školske dobi. Takav dječji namještaj štedi prostor u sobi, ima pendulum, s kojim možete gurati dijete i zbog sposobnosti promjene je funkcionalan.

Dječji kreveti

Pravilno odabran u boji i veličini, jasle će ukrasiti interijer i osigurati zdrav san za dijete. Stoga je nužno pristupiti traženju ovog predmeta sa svake odgovornosti. U online trgovini Elefan možete kupiti krevete za djecu svih uzrasta koji u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve udobnosti, sigurnosti i estetike.

Naš raspon

Ovisno o veličini sobe, dobi djeteta i dizajnu sobe u našem katalogu možete kupiti dječji krevetić za jednu od sljedećih vrsta:

 • jednog kata. Moderni proizvođači nude veliki izbor modela tradicionalne konfiguracije. Mogu biti izrađene u različitim bojama, dopunjene ladicama za spremanje odjeće i ukrasnih elemenata;
 • potkrovlje. Instalacija takvog namještaja odličan je način korištenja prostora male dječje sobe na najergoničniji i najiskusniji način. Ovi modeli kombiniraju krevet i udobno radno mjesto;
 • kauč na rasklapanje. Svestrani komad namještaja koji dolazi s leđima, naslonima za ruke i ladicama za pohranu stvari i raznih predmeta.

Kako kupiti

Online trgovina Elefan nudi pristupačne dječje krevete, koje možete kupiti izravno na web mjestu jednim klikom ili korištenjem "košarice". Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izbor prikladnog proizvoda, uvjete i troškove isporuke i instalacije, nazovite naše operatore navedenim telefonima.