Odabir bebe za kupanje novorođenčadi pravilno

Rođenja

Kupanje djeteta je vrlo važan dio dnevnog rasporeda bilo koje mlade majke. Vrlo je važno stvoriti sve uvjete da ovaj proces bude što udobniji za novorođenče.

Mnogi roditelji i liječnici savjetuju kupiti posebnu kupelj za to, što bi uvelike olakšalo postupak kupanja. Na suptilnosti i užicima kupanja, beba će reći naš članak.

Trebam li kupiti?

Čini se da svoju bebu možete kupiti u uobičajenoj kupaonici, a ne trošiti novac na dodatne kupnje, sve više vam je potrebna posebna kupka za vrlo kratko vrijeme.

Nakon što se umbilikalna rana zacjeljuje, u vodu se može dodati različita bilja i lakše će zadržati pravi omjer vode i zdravih aditiva u maloj kupki. Osim toga, ako majka kupi bebu bez ikakve pomoći, to će biti vrlo teško i traje mnogo duže da ga zadrži u vodi i istovremeno se opere u velikoj kupki bez dodatnih uređaja.

Jedna od najvažnijih prednosti posebne bebe kupka je da je puno lakše čuvati ga čistim. U zajedničkoj kupaonici za odrasle mogu se akumulirati bakterije i gljivice koje mogu narušiti krhko zdravlje novorođenčadi.

Stvarno je vrijedno kupiti zasebnu kupku za dijete, što će ga roditeljima olakšati plivanje i sigurno i ugodno za dijete.

zahtjevi

 • Sigurnost. Važno je da dijete ne sklizne u kupaonicu. Najbolji proizvođači pobrinuti se da roditelji mogu samopouzdano staviti dijete u kupelj i ne bojati se da će se skliznuti pod vodom ili pogoditi, tako da opremi zidove i dno svoje robe s valovitim umetcima. Oštri rubovi i uglovi također nisu dopušteni.
 • Materijal izrade. Kupke su izrađene od plastike ili debele gume. Potrebno je pažljivo proučiti sastav materijala za sadržaj štetnih tvari ili alergena kako bi se izbjeglo previše jeftino robe. Kupke kvalitetnih materijala mogu koštati više, ali je bolje preplatiti i ne riskira zdravlje djeteta.
 • Veličina. Dijete bi trebalo slobodno stajati unutar spremnika, a strane ne bi trebale ometati kretanje. Previše malih kupki uzrokovat će neugodu za dijete koje će biti neugodno biti iznutra, a za majku, koja će biti teža za kupanje.
 1. Ugrađeni termometar ili termalni senzori u zidovima. Potrebno je strogo nadgledati usklađivanje s temperaturom vode prilikom kupanja, kako ne bi zapalili nježnu kožu djeteta, ali istovremeno i ne dopustite da se smrzne. Ugrađeni mjerači temperature pomoći će pratiti stanje vode.
 2. Ugrađeni odvod. Ako je kupka opremljena ovim priborom, isušivanje vode neće ometati bebu i olakšat će majci brigu o kupki nakon kupanja.
 3. Klizite za kupanje. Ovaj uređaj je anatomski oblikovan i pomaže zadržati bebu u udobnom položaju, što je vrlo pogodno za roditelje, posebno ako se netko bavi samo kupanjem.
 4. Stajati pod kadom. Može biti struktura za postavljanje kupaonice na pod, kao i za pričvršćivanje male kupke na stranu velikog. Ovaj pribor prije svega osigurava sigurnost vaše bebe dok plivaju.

Teška plastika ili čak metal okreće postupak pripreme za kupanje i odlazi nakon kupanja u pravi trening snage, a takva dodatna energija nije potrebna mladim roditeljima.

Savjeti za odabir

 • Prije kupnje trebali biste samostalno proučavati asortiman ladica na temelju vaših individualnih potreba i proračuna. Odabir najprikladnije opcije pomoći će u ocjenama i pregledima drugih roditelja i pedijatara.
 • Proizvod mora imati certifikat koji potvrđuje da je izrađen od materijala koji su prihvatljivi za bebe.
 • Ne smije biti oštećenja na kadi. Kada kupujete, pažljivo pregledajte proizvod i uvjerite se da na dnu i zidovima nema pukotina, gdje se mikrobi mogu akumulirati i da na stranama nema čipova na koje bi se dijete ili roditelji mogli povrijediti.
 • Koja je kupka bolja za kupanje? Uz maksimalnu opremu s dodatnim priborom: inače će se dodatno kupiti termometar, gumeni podmetač na dnu, stalak, itd., Što će pogoditi obiteljski proračun.

U početku, ne svi bebe vole plivati, ali nemojte se uzrujati. S pravom kupaonicom i priborom, čak i za najskuplje dijete, ovaj proces će se pretvoriti u ugodno i uzbudljivo iskustvo.

Korisni videozapis

Nudimo gledanje videa o ispravnom odabiru i korištenju kupelji za kupanje novorođenčadi:

Koju veličinu odabrati kadu za dijete?

Što mislite da je najbolja beba kupka? Prije svega, veličina je od interesa - u trgovinama pišu da je 100 i 84 cm, što će biti prikladnije i zašto? Što još treba tražiti pri odabiru? (Kupujem kupku i uobičajeno klizanje u njemu)

Više, bolje, dovoljno dugo za upotrebu, jer beba raste, mislim da jest.

i koliko dugo ide u redovnu kupelj? nije teško premjestiti veliku kupku?

Ne sjećam se, od mjeseca 10., presadili smo u uobičajene približno... od plastike, a ne tvrdo.

više i bijele, jer ako se okupaš u bilju ili manganu, u početku će biti vidljiva boja vode, a time i koncentracija bilja, mangana.

Nemam muž tako teško =)

Pa, vidi plastiku, nije teška, bez svoga muža, teško će nekoga da se samo diše u velikom kupku, kupi srednje svijetle kupke s posebnim potrebama. stanice za sapun ili alate i zasebni klizač za kupanje ili viseće staze za kupanje, prodaju se 2 u 1, ali ne kupujte dijete brzo raste.

Kakvu kupku možete odabrati za kupanje novorođenčeta: anatomskog, preklopnog modela i pregleda drugih opcija

Dnevna higijena, pranje i kupanje potrebni su za bebu od prvog dana života. Kvalitetna beba kupka je jedna od primarnih kupnji novorođenčeta i njegovih roditelja, ali se koristi dugo vremena. Izaberite između raznih dostupnih opcija, modela i materijala nije lako. Zahvaljujući ovom članku možete lako razumjeti kako odabrati glavni pribor za kupanje vašeg voljenog potomka.

Kvalitetna kupka za kupanje novorođenčeta bit će korištena najmanje godinu dana.

Što tražiti pri odabiru kupke?

Novorođenče je krhko i bespomoćno na zemlji. U vodi se osjeća lagano i pouzdano, jer bilo je u ovom okruženju koje je proveo prethodnih 35-40 tjedana. Liječnici preporučuju ne samo brisanje ili zalivši vodu na dijete samo za higijenske svrhe, već i za potpuno kupanje. To je kupanje koje će omogućiti mladunku da se smiri i opusti prije spavanja, da se potpuno opusti noću.

Postoje brojni parametri koji valja paziti na odabir:

 • veličina i volumen (koliko litara drži kupka);
 • oblik;
 • proizvodni materijal;
 • unutarnja prevlaka.

Je li beba potrebna vlastita kupka?

Dječja kupka je potrebna prvenstveno za roditelje. Pravilno odabran, ponekad je sigurniji od odrasle kupke, što znači da mama i tata mogu uživati ​​u procesu kupanja, a ne biti u stalnoj napetosti, držeći glavu novorođenčeta nad vodom. Mnogi modeli imaju mekanu prevlaku na mjestima najdubljih dodir s dječjim tijelom (dno, leđa, glava), tako da dijete neće biti ozlijeđeno tijekom postupaka s vodom.

Briga za kupku za bebu je mnogo lakša nego za odraslu osobu. Prvih nekoliko tjedana (prije nego što umbilikalna rana ozdravi), prije svake kupke, kupka mora biti dezinficirana. Koliko će raditi majci ako smatrate da se novorođenčad svakodnevno okupa. Također, raznovrsne biljne čajeve, koje se dodaju u vodu za malu djecu, mogu se bojati s emajliranim i akrilnim kupkama.

Kapacitet beba kade je u prosjeku 30-40 litara. U nedostatku vruće vode za kupanje beba neće biti problem - samo čajnik kipuće vode.

Vrste kupki: pro i kontra

Izbor određene vrste kupke ovisi o nekoliko čimbenika:

 • parametri prostorije u kojoj se planira raditi (to će biti kupaonica, kuhinja ili dnevna soba);
 • mogućnosti organiziranja opskrbe i ispuštanja vode;
 • potreba za čišćenjem kupke nakon postupka;
 • proračun za kupnju.
Ako je kupaonica malena, možete kupiti mali pribor koji je ugrađen u umivaonik prije kupanja

Među raznim kupkama za bebe mogu se razlikovati klasični i modelni know-how. Informacije u nastavku pomoći će vam odrediti koje vam je potrebno.

Konzervativni modeli

Klasična (ovalna) kupka. Najjednostavnija i najpristupačnija vrsta spremnika za kupanje. Kapacitet - oko 30 litara. Izrađen je od plastike, sličnog oblika do odrasle kupke. Važno: ovaj model je prikladniji za djecu koja sjedaju samostalno. Za novorođenčad, bolje je kupiti mrežu ležaja.

Anatomska (ortopedska) kupka ima blagu nagib u dječjoj leđnoj strani, mali nasloni za ruke i posebnu izbočinu između djeteta kako bi se spriječilo klizanje. Nije nužno zadržati dijete u njemu - može mirno leći potpuno samostalno. Mama u ovom trenutku imat će vremena napraviti dodirnu fotografiju za obiteljsku arhivu. Važno: anatomski klizač ne dopušta da dijete skrenete na trbuščić ili uronite u vodu glave. Da biste naučili roniti mrvicu, potrebno je na drugom mjestu.

Kupelj s postoljem ne zahtijeva dodatni prostor za postavljanje, već se postavlja izravno na kupku za odrasle pomoću posebnih učvršćenja. To vam omogućuje da kompaktno stavite novi pribor u malu kupaonicu i učinite kupanje prikladnim za roditelje zbog lokacije kupke na velikoj nadmorskoj visini.

Zamjena kupaona je cijeli kompleks kupke, mijenjanje stolova, police i ladica. U pravilu ima 2-3 stupnjeva, na kojima možete organizirati kozmetiku za kupanje, ručnike ili dječju odjeću, kao i pelenatora (može se postaviti na stranu kupke ili staviti na vrh). Mora biti opremljen odvodnim crijevom.

Znanje za napredne roditelje

Sklopiva kupka namijenjena je malim apartmanima, u kojima fizički skladište skupno stvari nigdje. Zahvaljujući svojim fleksibilnim stranama i mehanizmom preklapanja, može se pohraniti na polici, skriven iza ormara, pa čak i objesiti na zid. Upozorenje: provjerite integritet sklopnog mehanizma prije svake uporabe. To će spriječiti oštećenje od spontanog preklapanja.

Kavana, ugrađena u tuš kabinu, izgleda kao visok okrugli bazen ili velika kantu. Ima posebnu odvodnu rupu koja se povezuje s odvodom u samoj kabini, tako da nema potrebe za pranje poslije pražnjenja.

Kupka za napuhavanje novorođenčeta češće se koristi kao "marširanje", jer roditelji su se bojali iskoristiti naizgled nepouzdane građevine svakodnevno. Ovo je izvrsna opcija za one koji planiraju uskoro prenijeti dijete u veliku kupelj i ne žele kupiti prostranu predmet zbog nekoliko tjedana korištenja. Vrlo su kompaktni u ispuhanom obliku, nemaju čvrste površine koje bi omiljeno dijete moglo naštetiti, opremljeno sustavom za ispuštanje po presjeku, koji sprečava izlijevanje vode i okretanje u slučaju bušenja.

Antimikrobna kupka izrađena je od plastike s antibakterijskim aditivima koji neutraliziraju patogene mikroorganizme. Zbog toga ne zahtijeva uporabu kemikalija za kućanstvo tijekom njege i dodatne dezinfekcije prije uporabe. Pogodno za djecu s osjetljivom kožom. Jedina negativna je visoka cijena robe.

Popularni modeli i proizvođači

Kupke za novorođenče proizvode stotine tvrtki specijaliziranih za proizvodnju dječjih dobara. Nudimo malu ocjenu pouzdanih i visokokvalitetnih proizvoda od pouzdanih proizvođača:

 1. Brevi's Bagnotime je kompletan sustav za kupanje zajedno sa stalakom i stolom za mijenjanje. Metalni zatvarači mogu se podesiti po širini, što čini model univerzalnim - lako se postavlja na bilo koju kupku.
 2. Ladica s odvodom od SEVI BABY. Jeftin plastični model opremljen odvodom. Klasični oblik, mirne boje i sigurni materijali omogućili su ovom uzorku da se ponese mjesto na popisu najboljih.
 3. Ovalna kupka HAPPY BABY s odvojivim anatomskim postoljem. Jedan od najboljih dizajna u ovom trenutku. Odvojivi klizač omogućuje sigurno korištenje kupelji od prvog dana života i produljenje uporabe do 7-8 mjeseci, čak i do godinu dana. Koristan dodatak je ugrađena ladena za dezinfekciju djeteta i isušivanje vode.

Mjere opreza pri kupanju djeteta

Bez obzira koliko je kvaliteta odabrana kupka, bez obzira na to koliko je poznata proizvođač, sjetiti da odgovornost za sigurnost kupanja leži kod roditelja. Jednostavan algoritam akcija učinit će kupanje ugodnim i sigurnim:

 • stavite kupelj samo na ravnu površinu;
 • pobrinite se za integritet i pouzdanost montaža i stalaka;
 • provjerite temperaturu vode prije ronjenja bebe;
 • kupajte dijete u čistom stanju (kuhana voda);
 • uklonite višak stavki iz dosega djeteta.

Zapamtite da se kupanje treba dogoditi samo u prisutnosti odrasle osobe. Nikad ne ostavljajte djecu u kadi bez nadzora!

Kupke za kupanje novorođenčadi, pravila izbora

Kupanje je jedna od najvažnijih postupaka za dijete. Proces ne samo da daje čistoću i udobnost, nego i donosi mir i spokoj. Dijete je u vodenom okolišu do rođenja od 9 mjeseci, tako da kontakt s tekućinom neće biti nova stvar za njega. Međutim, trebali biste voditi brigu o najugodnijem kupanju, bez negativnih emocija. Najbolji uređaj za prvo poznanstvo s vodom je beba kupka, kupanje proces u kojem će biti lako i prikladno i za dijete i za majku.

Koga odabrati

Ponekad širok raspon proizvoda samo distracts attention, ne dopuštajući vam da se usredotočite na važne bodove. Da ne biste izgubili u odgovornom izboru dodatne opreme za kupanje djeteta, trebali biste znati važne pojedinosti o kojima biste trebali obratiti pažnju na:

 • kvaliteta proizvoda: beba za kupanje bi trebala biti izrađena od sigurnih, trajnih materijala;
 • sigurnost: prvi kriterij pouzdanosti je stabilan, ne sklizak dno. Velika prednost je prisutnost posebnog protukliznog premaza;
 • kupka treba čestu i temeljitu njegu. Stoga, prilikom odabira, razmislite koliko je prikladno čistiti proizvod koji vam se sviđa;
 • veličina: dječja kupaonica treba držati dijete barem prvih šest mjeseci svog života;
 • kupke, opremljene posebnim atributima, uvelike pojednostavljuju kupanje. Takvi pribor uključuju klizanje, viseću mrežu, ugrađene termometre, termičke senzore ili otvore za pražnjenje, stol za presvlačenje, posteljinu za kupanje. Također, postoje modeli opremljeni s utezima, što vam omogućuje da stalno budete svjesni promjena tjelesne težine.

Prilikom odabira kupke treba uzeti u obzir mnoge čimbenike, ali glavni je da beba i roditelji trebaju uživati ​​u kupanju.

Vrste kupki

Danas je spektar kupki za novorođenčad u svojoj raznolikosti upadljiv, a budući roditelji često pitaju: "Koja je kupka bolje odabrati kako bi se beba osjećala ugodno". Klasična kupka još uvijek ima posljednje mjesto na tržištu i zahtijeva se, međutim, novi, poboljšani proizvodi osvajaju svojom praktičnost. Mali detalji, kao što su, na primjer, klizač, viseća mreža, stol za promjenu ili stalak, koji nadopunjuju standardni dizajn kupaonice, pojednostavljuju proces kupanja, posebno ako dijete još uvijek ne može držati glavu.

plastika

Dječja kupka je smanjeni model odrasle kupelji. Dječje kade se razlikuju u raznim nijansama, dizajnu i širokoj dostupnosti. Najčešće, tradicionalni plastični model nema pomoćne osobine, kao što su vodeni toplomjer, klizač ili viseća mreža, no mogu se kupiti zasebno. Zabavan i pouzdan dizajn omogućuje vam korištenje termometra bez straha.

Klizanje za kadu ima prikladan oblik, tako da se beba lako nalazi na njemu. Posebni uređaji za ruke i noge pružaju udobnost cjelokupnom procesu. Klizač podrazumijeva da je dijete pod kutom, ali površina protiv klizanja sprječava klizanje dolje. Neki poznati proizvođači u kompletu na kadi pružaju poseban madrac, čija je osnova pjenasta guma. Bilo koja dječja trgovina, u pravilu, nudi odabir omiljenog modela među brojnim tradicionalnim kupkama.

Kupanje djeteta tijekom prvih tjedana života može biti vrlo težak proces u klasičnoj kupelji, posebno za roditelje koji nemaju iskustva. S jedne strane, dijete treba podršku, s druge strane, treba ga oprati. S vremenom proces više neće izgledati tako komplicirano, ali za prvo kupanje u tradicionalnoj kupelji, bolje je povezati tata ili baku. Kupanje je bilo zabavno i bez bolova u leđima treba obratiti pažnju na posebnu pozornicu. Stalak se može postaviti u veliku kupku ili na pod. Vrlo je jednostavno odabrati ovaj atribut, vrijedi razmotriti snagu i prisutnost protukliznih dodataka na postolju.

anatomski

Ova kupka je kontejner u kojem je ugrađen posebni klizač kako bi podržao dijete. Dizajn reproducira obrise tijela djeteta. Klizač pretpostavlja da će beba biti smještena u ležećem položaju. U tom slučaju, glava bebe fiksirana je iznad vode, a poseban štand služi kao podloga za leđa. Anatomska kupka će vodne postupke pretvoriti u ugodan i siguran proces. Mama će imati jedan zadatak - dobro oprati dijete, a klizač će pružiti stalnu potporu. Za dijete koje može sjesti, suprotna strana kade je opremljena, dublje, a ne ortopedski. U nekim slučajevima anatomski modeli opremljeni su ugrađenim odvodom, termometrom ili termalnim senzorom.

Plastično pričvršćivanje

Kupaonica, uz prisustvo veze s odraslom kupelji - je anatomski ili tradicionalni model, opremljen posebnim nosačem za ugradnju na veliku kupku. Prilikom odabira, vrijedi obratiti pažnju na kombinaciju veličina kupelji i čvrstoće pričvršćivanja, koji model nadopunjuje termometrom, spremnicima za sapun ili perilicu, drenažu i još mnogo toga.

napuhavanje

Kupka na napuhavanje za dijete prikladna je za davanje ili rekreaciju na otvorenom, ali se također može koristiti svaki dan kao kućanski aparat. Jedan od mogućih dodataka kupelji može biti slajd. Također, dizajn uključuje mekani naslon za glavu, a dno je izdržljiv, odbojnik - prihvatljiva visina.

Prednost kade za napuhavanje je da se lako prevozi i lako se može pohraniti. Za vrijeme kupanja ne brinite zbog činjenice da se zrak može izbjeći iz kupelji, budući da kružna konstrukcija omogućuje puše samo onaj dio proizvoda koji je pretrpio. Ipak, napuhivanje kupke svaki put prije kupanja nije racionalno, a kad se pohrani u gotovom obliku, kupka će zauzeti puno prostora, a postoji i mogućnost da se guma može probiti. Kupka na napuhavanje zahtijeva posebnu pažnju kako bi se izbjegla pojava virusa i klica. Prikazani model nije opremljen termometrom.

Sklopivi

Uz sve potrebne funkcije, proizvod ima sposobnost odustati. Takva sposobnost da bude korisna kako u putovanju, tako iu malom stanu, gdje se cijeni svaki milimetar prostora. U razvijenom obliku kupka je čvrsto fiksirana, ostavljajući mjesta za prisilno presavijanje. Sklopiva kupka također može biti opremljena odvodom s čepom, posebnim protukliznim umetkom i čvrstom ručkom za lakši transport. Temelj za protukliznu prevlaku može poslužiti kao pjena guma ili guma. Jedna od mogućih dodatnih instalacija je viseća mreža.

antimikrobno

Kupka je idealna opcija za bebe koje pate od alergijskih reakcija. Takav proizvod ne zahtijeva dodatnu obradu, jer u početku sadrži posebnu tvar - mikrobanu. Ova komponenta uništava do 99,6% bakterija na površini. Antiseptik ne utječe na zdravlje djeteta i ostaje u kadi cijelo vrijeme njegove uporabe. Baktericidna kupka će zaštititi osjetljivu kožu bebe od negativnih učinaka klice.

Mijenjanje stola s kadom

Napredak ne prestaje, tako da danas možete odabrati kadu koja će biti opremljena stolom za mijenjanje ili čak čitavim komodom ladica. Za odvod vode ima posebnu cijev ili cijev. Mijenjanje stola može imati kotače kako bi ga premjestili u kupaonicu. Prednost je da će sve potrebne stvari biti pri ruci. Međutim, mijenjanje tablice s kadom također ima nekoliko nedostataka. Prvo, to je mala veličina kupke, beba će brzo rasti iz nje. Drugo, stol za presvlačenje i kadu ne smiju stati u kupaonicu, a kupanje u dječjem vrtiću nije uvijek prikladno. Osim toga, stol za promjenu može se brzo pogoršati zbog stalnog kontakta s vlagom. Ako je izbor pao na ugrađenu kadu, treba obratiti pozornost na dizajn, u kojem kupka djeluje samostalno, na primjer, ostavlja ili naslanja.

Dječja kupka "Majčin trbuh"

Kupka ima izvorni oblik, koji izgledom podsjeća na kantu. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, dijete se osjeća udobno i poznato. Podignuta leđa podupire dijete odozdo, a majčinske ruke brinu o položaju glave. Izum zadržava vodu toplom dugo, a prisutnost prikladne ručke osigurava lagani prijenos strukture.

Hammock kupka

Kupka, uključujući i viseću mrežu u svom pakiranju. Vrata za kadu - mrežica koja je pričvršćena na strane kupke s kukama. Dobar izbor za prve mjesece djeteta. Hammock vam omogućuje da koristite dvije ruke za kupanje bebe, bez brige o njegovoj podršci. Jedan od nedostataka ovog uređaja je vrijeme njegove uporabe. Hammock prikladan je za bebe ne starije od 3 mjeseca. Kada dijete uči da se prevrće, viseća mreža gubi sigurnost.

Trošak

Ovisno o proizvođaču i vrsti kupke, cijena može varirati u rasponu od 250 do 10 tisuća rubalja. Najniže cijene su na tradicionalnom izgledu kupke - od 250 rubalja i više. Modeli koji koštaju oko 600 rubalja mogu biti opremljeni sagom i sudoperom. Za izradu sagova izaberite visoko kvalitetne, nepokretne materijale, kao što je pjena od gume ili gume.

Anatomske kupke su malo skuplje - od 660 rubalja i više. Proizvođači koji nude proizvode vrijedne oko 2000 rubalja, dovršite komplet s termometrom, odvodom, dispenzerom za šampon.

Sklopive kupke su slabije popularne od tradicionalnih i anatomskih modela. Njihov trošak počinje od 2000 rubalja.

Mijenjanje tablice s kadom iz stranih proizvođača (Italija) ima minimalnu cijenu od oko 7.000 rubalja. Neke opcije uključuju mogućnost odvojenog korištenja odvojive kupelji. Mijenjanje tablice, u pravilu, opremljeno je odbojnicima i remenima tako da dijete osjeća sigurno.

Trošak kupke na napuhavanje počinje od 1800 rubalja i više. Značajka ovog modela je različita oblika i dizajna. Vesela patka s mekim stranicama neće samo dodati pozitivne emocije, nego i sigurno kupanje. Kupka "Majčin trbuh" - novost u svijetu dječjih proizvoda. Njegov trošak počinje od 1.800 rubalja.

Potpora za kadu pogodna je za velike kade, ili se mogu osnovati samostalno. Nadzemni stalak je jednostavan za korištenje i pogodan je za sve vrste kupki. Prosječna cijena spajala - od 1500. Stand, koji je instaliran na podu, češći. Cijene su vrlo različite, od 1000 i više. Na takvom stalku može se osigurati vješalica za ručnike, stol za zamjenu ili sušilica. Trošak tobogana za plivanje, ovisno o materijalu i kvaliteti, započinje od 150 i više, viseća mreža košta malo skuplje, od 200.

Odabir pravilne kupelji za novorođenče

Jedan od najvažnijih higijenskih postupaka koji se moraju izvesti za novorođenče je kupanje. Dijete u trbuhu moje majke stalno je bilo u tekućini i još nije zaboravilo taj osjećaj, pa bi mu trebao tretman vode. No, kako bi bilo što udobnije za dijete i za svoje rođake, potrebno je odabrati pravu kupku. Kupka za novorođenčad je nužna stavka u svakom domu u kojem dijete sada živi. Zašto je to potrebno, koje su kupke i kako to ispravno odabrati? Zajedno ćemo razumjeti!

Iz ovog članka saznat ćete:

Zašto trebate kupku?

Mnogi mladi roditelji misle ovako: "Zašto ćemo potrošiti novac na bebu za kupanje, ako u našoj kući ima lijepa kupka u kojoj se dijete uklapa?". Jednostavno, nikada nisu pokušali okupati mrvicu u velikoj kupki, a to je prilično teško i nesigurno. Potrebno je stajati cijeli postupak, nagnuti se nad djetetom, i da ga čak zadržati, tako da ne sklizne i da se ne boji (ne proguta vodu).

Osim toga, kupka će biti osobna stavka djeteta, i bit će mu puno lakše zadržati u savršenoj čistoći. Prvo, to je mala i trebat će vam mnogo manje proizvoda za čišćenje, a drugo, cijela se obitelj ne okupa u njemu navečer. Ako kuća nema toplom vodom, mali spremnik može biti pravi spas. Potrebno je zagrijati kantu vode i možete početi kupati bebu. Ali za zagrijavanje takve količine vode da napuni stacionarnu kupku je prilično problematično.

Možete uzeti malu bebu s tobom za odmor, pogotovo ako nema uvjeta za maleno dijete. Na kraju, u ljeto će biti moguće privući vodu, staviti ga na ulicu i dijete će ga koristiti kao bazen. Zato je bolje ne požaliti dodatni novac i kupiti kadu za novorođenče.

Vrste ladica za novorođenčad

Trgovine za djecu nude modernim roditeljima brojne kupke različitih oblika, veličina i funkcionalnosti koje se lako zbunjuju u svim ovim različitostima. Da biste odabrali savršenu kupku za bebu, trebate znati o svakom obliku što je više moguće. Dakle, beba za kupanje može biti:

 • Uobičajeno. Najčešća verzija ovog proizvoda. Različite tvrtke mogu proizvesti proizvode različitih veličina i oblika. Tipično, ove ladice su izrađene od jeftine plastike. Njihove prednosti uključuju:
 • trajnost. Koristi se trajni materijal koji se ne boji udaraca i opterećenja;
 • svestranost. Dijete će odrasti, a kupka se ne može mijenjati;
 • udobnost beba tijekom kupanja. Kape ove vrste su prilično široke i prostrane, tako da u bilo kojem položaju beba će biti udobna.

Ako govorimo o nedostatcima, oni su također tu. Novorođenčad još ne može sama sjediti, držati glavu, stoga se jedna osoba sa svojom kupkom ne može nositi (morat će pozvati rodbinu za pomoć). Ali to je mali problem, pogotovo jer je lako popraviti uz pomoć uklonjivih slajdova i drugih uređaja koji dovode do kupke.

 • Anatomski. Klizač je u početku ugrađen u ovu bebu. Pomaže pri izvođenju postupka pranja što je moguće sigurnijom i praktičnijom, jer posebna podrška štiti djetetu od klizanja u vodu, čak i kad majka to ne podupire. Ova kupka također mogu koristiti djeca različitih dobi, jer slajd ne zauzima cijelu površinu proizvoda, a jedno-godišnje dijete ili starije dijete jednostavno se može okupati u drugom kutu spremnika. Evo plivanja u ovoj kupelji neće uspjeti, ovo je minus.
 • Duboko, u obliku majčine trbuhe. Ova vrsta kupelji još uvijek je slabo zastupljena na našem tržištu za dječje proizvode i neuobičajena je za upotrebu. To je duboka i uska okrugla zdjelica i namijenjena je za kupanje beba od rođenja. U ovoj kupelji, novorođenče može preuzeti uobičajenu poziciju za njega, u kojoj je bio prije rođenja u trbuhu moje majke. Miran i miran ugođaj za kupanje pruža vam se! Nedostatak takve kupelji je nemogućnost kupanja odraslog djeteta u njemu, tako da ga morate "iseliti" u kupku za odrasle ili kupiti drugu - uobičajenu.
 • Napuhavanje. Ova kupka je dobra u zemlji, u posjetu ili na moru, kada niste sretni s drugim spremnikom za vodene postupke. Ova kupka se napuhava pumpom (ili uz pomoć tate), opremljenog visokim naslonima za glavu i čvrstim dnom. Možete ga instalirati na bilo koju površinu (čak i na stolu, čak i na pjeskovitom tlu ili korovu). Ova kupka nema značajne nedostatke, osim ako se ne može slučajno probijati. To će se pokvariti, ali dijete će biti sigurno, jer se obično sastoji od površine iz raznih sektora i stupnjeva zaštite od oslobađanja zraka.
 • Antibakterijski. Ova kupka u formi može biti sve, ali premaz mora imati poseban - antibakterijski. Posebna tvar dodana je plastici koja sprečava umnožavanje bakterija. Nema potrebe stalno prati ovu kupku s dezinficijenskim sredstvima, tako da se kupanje u njemu neće uzrokovati alergije kod bebe, a majci će to lakše voditi brigu o ovoj stavci.
 • Sklopivi. Ovaj model kupke uključuje mogućnost sklapanja gotovo polovine. Za pohranu takve kupke, posebno u malom stanu, vrlo je povoljno. U proširenom obliku, proizvod postaje pun veličine i prikladan je za kupanje djeteta. Stavka je zaštićena od slučajnog preklapanja s posebnim bravama. Takva kupka često je opremljena ručkom za nošenje, tako da je lako uzeti sa sobom na izlet.

Kako odabrati odgovarajuću kupku

Ako ste već odlučili o vrsti kadom za novorođenče, onda je vrijeme da nastavite s kupnjom. Što bi trebalo obratiti pažnju na zadovoljavanje ove akvizicije:

  • Nema nedostataka. Ne bi trebalo postojati ogrebotine, pukotine, bure, udubine, itd.;
  • Sigurnost proizvoda. Obratite pozornost na dno kupke. Ne bi trebao biti vrlo sklizak. Naravno, možete kupiti protukliznu podlogu na usisavačima ili posebni umetak za bebu, ali to će biti dodatni trošak novca;
  • Jednostavnost njege. Površina kupke mora biti bez prekomjernih zavoja, "prištića" i drugih isturenih dijelova i dijelova. Normalna ravna površina je mnogo jednostavnija za čišćenje i postupak kupanja bit će higijenskiji;
  • Veličina proizvoda. Da bi kupka trebala služiti djetetu najmanje godinu dana, trebate odabrati široki i dugi proizvod u kojem će se dijete osjećati ugodno i moći će se plivati, igrati;
  • Mogućnost ugradnje na strani stacionarne kupelji. Rijetko se okupa malu djecu u kadi, koja se nalazi na dnu velike kupke ili na podu. Ovo je vrlo nezgodno. Stoga potražite model s postoljem (usput, prodaju se zasebno) ili izmjerite dimenzije vlastite kupelji i potražite odgovarajuću verziju beba kade koja je povoljno smješten na velikim stranama;
  • Prisutnost odvoda. Ako je kupka opremljena rupom za pražnjenje, onda je to jednostavno divno. Prilično je teško i nezgodno sipati vodu iz spremnika bez ispusta. Bolje je davati prednost modelu s neupadljivim čepom, tako da beba nema želju da ga izvadi;
  • Dostupnost dodatnih funkcija. Suvremeno tržište dječjih proizvoda nudi poboljšane modele beba kade, koje mogu promijeniti boju, reagirati na temperaturu vode, imati ugrađene termometre i različite skupine funkcija. Ako želite osjetiti prednosti takvih proizvoda, trebali biste ih potražiti. Ako vam je dovoljno da kupka bude jaka, sigurna i higijenska, tada nije potrebno preplatiti za "zvona i zvizdaljke". Obični plastični spremnik može se kupiti nekoliko puta jeftiniji od svog suvremenog kolege, tako da je na vama;
 • Mjesto kupnje. Bolje je, naravno, da kupka za novorođenčad bude kupljena u specijaliziranoj dječjoj trgovini i mogu vam pružiti certifikat kvalitete koji potvrđuje sigurnost materijala. Samo pohranjuje prodaju robe za bebe, obično strogo nadgleda kvalitetu svog raspona. Izbor u ovoj trgovini je velik, a osim kupke možete kupiti sve što vam je potrebno za kupanje, a da ne trošite vrijeme posjećivati ​​nekoliko prodajnih mjesta.

Nadamo se da će naši savjeti pomoći da odaberete savršenu kupku za bebu!

Beba za kupanje - 7 mogućnosti kupanja omiljene aktivnosti

Uspješno kupanje - sretno dijete.

Pozdrav, dragi moji čitatelji!

Prednosti kupanja za malu djecu ne smiju se podcijeniti: uranjanje u vodu, beba dobiva u uobičajeni element, a zahvaljujući tome plivanje razvija vestibularni aparat, smiruje, opušta i poboljšava emocionalnu pozadinu. Plastična beba kupka pomoći će vašem djetetu da uživa u tretmanima s vodom.

Prednosti čvora

Sada pedijatri su skloni vjerovati da je bolje kupati bebu u zajedničkoj kupaonici. U njemu beba će se aktivno kretati, plivati, ne ograničavajući se u veliku zdjelu. Osim toga, u odrasloj kupelji voda sporije sporije, što djetetu daje mogućnost da ostane duže.

Ali može biti da u stanu nema kupke, ali samo tuš ili ni jedan ni drugi. Tada stjecanje beba kupka postaje nužna.

Evo prednosti takvog uređaja:

Postupci vode u dječjoj zdjeli pogodni su i za dijete i za majku.

 1. U maloj kupaonici je sigurnije, higijensko i fizički je lakše kupati novorođenče. Barem dokle god ne može sjesti.
 2. Često se koristi da biste dobili osloboditi od osipa, pelenskog osipa i drugih iritacija kože ljekovitih tinktura obojen caklinu zajedničku kupku. Plastična posuda za pranje mnogo je jednostavnija za čišćenje.
 3. Ako je vruća voda u kući isključena, kupka za bebe lako se može napuniti kuhanjem nekoliko kotlova vode.

Novorođenče se osjeća kod kuće u vodi

Kriteriji za odabir

Prilikom odabira kupke za bebu, razmotrite sljedeće čimbenike.

 1. Trebala bi imati udoban oblik i dovoljnu veličinu.
 2. Površina zdjele mora biti apsolutno glatka, bez ikakvih brazda i hrapavosti.
 3. Pogledajte materijal koji proizvodi uređaj.

Obavezno je od prodavatelja zatražiti da vam pokaže higijenski certifikat kupelji, a trebao bi biti izrađen od sigurne (netoksične) i kvalitetne građe.

 1. Najbolje je da površina zdjele bude nepokretna.
 2. Proizvod treba lako očistiti baby sapunom i vodom.
 3. Donja strana uređaja mora biti stabilna, strane su jake, a držač je jak.

Nalazite se u kadi - zgodan izbor za majku i bebu

Koja kupka odabrati

Sada su dostupni mnogi modeli beba kupelji, različiti u dizajnu, obliku i karakteristikama. Za novorođene bebe slične su anatomske zdjele, slajdovi i "majčinska trbuh". Za bebe od 6 mjeseci - pravokutne, ovalne i okrugle klasične kupke.

Opcija 1: tradicionalno učvršćenje

Na fotografiji su tradicionalne kupke.

Općenito, to je obična kupka, ali od plastike i manje. Takav uređaj pogodan je za prve 2-3 godine djetetovog života:

 1. U takvom tradicionalnom uređaju može se staviti anatomsko klizanje za kupanje. Ponekad je uključen u komplet za kupanje, ali je češće potrebno kupiti odvojeno.
 2. Takva zdjela može biti pričvršćena na postolje ili na strane kućne kupelji.
 3. Klasične kupke se razlikuju u obliku (pravokutni, ovalni, okrugli), veličina, dizajn i trošak.

Nedostatak ovakvog uređaja jest da je djetetu teško da se sama okupa, koji još uvijek ne drži glavu i ne može sjediti. Bez vještine i vještina, teško je da jedna majka to učini.

Opcija 2: analogni sklopivi elementi

Sklopiva kupka ima udoban anatomski oblik. No, njegova je glavna značajka da se može presaviti gotovo pola. U tom obliku zauzimaju vrlo malo prostora tijekom skladištenja.

Kada sklopite kupelj, preklopivi nasloni za noge i naslon za glavu čvrsto su fiksirani, sprečavajući da se zdjela slučajno urušava. Takvi modeli imaju korisnu dodatnu opremu: ručku za nošenje, protuklizni umetak i ispust s kapicom.

Opcija 3: font konture

 1. Unutrašnja anatomska (kontura) kupka opremljena je s pomoćnim klizačem. Ona ponavlja strukturu djeteta, a zahvaljujući tome, osjeća se više samopouzdanja u kupanju.

Podupiranje za leđa ne dopušta mu da se sklizne, tako da se glava stalno nalazi iznad vode. Ruke djeteta ostaju slobodne, a kupanje postaje udobno i sigurno.

 1. Kada dijete počinje sjati pouzdano, moći ćete ga sjediti na suprotnoj, labavoj i dubljoj strani zdjele. Njegova sigurnost neće patiti ovdje, jer bit će naglasak između njegovih nogu.

Zbog toga anatomske kupke mogu poslužiti i za novorođenčad i jednu i pol godina.

 1. Takav uređaj može se postaviti na stranu kućne kupelji. To ga čini lakšim i jednostavnijim za roditelje da kupaju dijete.

Glavni minus modela - izbočine ne dopuštaju da beba na trbuščić. Stoga je teško oprati leđa u njemu i ne može se slobodno prati.

Opcija 4: antimikrobne kupke

Nema potrebe dezinficirati takav font:

 1. Prije svega, potrebno je za bebe s osjetljivom kožom, koja reagira na sve s alergijama.
 2. Materijal antimikrobnih zdjelica sadrži poseban antiseptik "microban". Može ubiti do 99,6 posto bakterija na kadi.
 3. Microban se dodaje u plastiku u procesu lijevanja zdjelica, ugrađen je u polimerne molekule.
 4. Zbog jačine veza s intermolekulama, antiseptik se čuva na površini kupelji i ne pušta se u atmosferu. Na temelju toga, on, za razliku od dezinficijensa, ne nosi hipotetski rizik od pojave alergije.
 5. Microban se ne gubi tijekom vremena, on radi sve dok se zdjela radi.

Na našem tržištu, antibakterijska kupke prodaje tvrtka "White Cat".

Opcija 5: font na napuhavanje

Kupka za napuhavanje za dijete je optimalna za putovanje, izlete na kućicu, djed i baka i za plažu - kao kompaktni "bazen za veslanje":

 1. Najčešće ova vrsta služi kao dodatak glavnoj beba kupelji. Međutim, kada postoji nedostatak slobodnog prostora u kući, to će biti rješenje problema. Lako se puhati i saviti do sljedećeg plivanja.
 2. Tijekom postupaka s vodom, dijete je zaštićeno od brzog protoka zraka zbog slučajnog probijanja zdjelice. Dizajn prstena omogućuje da se kupka ispari u dijelovima. Osim toga, opremljen je sigurnim ventilima.
 3. Dno takvih modela je stabilno i omogućuje stavljanje fontova na bilo koju površinu.
 4. Naslon za glavu je visok i štiti dijete što je više moguće, ispravno podupire glavu i udobno ga stavlja.

Opcija 6: kantu za kupanje "Majčin trbuh"

Kupka "Majčin trbuh".

Kupka za novorođenčad "Majčino trbuh" stvorena je zajedničkim radom opstetričara, pedijatara, psihologa i njege. Omogućuje bebama brzu prilagodbu postojanju majčinog tijela.

Jedinstvena konfiguracija zdjelice stvara uvjete za bebu u kojoj je živio 9 mjeseci svog intrauterinalnog života. Okrugli kontejner u obliku zdjelice s visokim stranama podupire bebu koja ne može sjediti i držati glavu.

"Majčin trbuh" djeluje ne samo kad se kupanje. Ova se kupka može koristiti za opuštanje i smirivanje novorođenčadi. Olakšava koliku bol u trbuhu, jer položaj djeteta pomaže ispuštanju plina.

Opcija 7: ugrađeni fontovi

Mijenjanje stola, u kombinaciji s kadom.

 1. Kupaonica, ugrađena u stol za presvlačenje, kombinira se s mijenjanjem prostirke i stalka, koji ima police za kupaonice i higijenske predmete:
 2. koristi se posebna crijeva za odvod korištene vode;
 3. za praktičan prijenos, mnogi modeli opremljeni su kotačima s zabravljima;
 4. kada je posuda nepomična, noge su opremljene protukliznim poklopcima;
 5. cijela je struktura lagana, periva izrađena od netoksičnih materijala.
 1. Zdjela postavljena u dječju sobu s promjenljivom pločom i ladicama. Crijevo ili odvodna cijev koriste se za ispuštanje vode. Prsa se mogu staviti u vrtić. Po potrebi, zahvaljujući kotačima s čepovima, dizajn je lako transportirati u kupaonicu:
 2. police i ladice omogućuju vam da zadržite sve što vam je potrebno na dohvat ruke. Na stabilnoj, sigurnoj odijelu, prikladno je paziti na bebu i obući ga;
 3. kod dressers-baths također postoje minusi. Šalica je obično mala, a dijete iz nje izlazi vrlo brzo. Opći dizajn zauzima puno prostora i pogodan je samo za prostranu kupaonicu;
 4. nije baš prikladno za kupanje djeteta u vrtiću, voda se mora uliti u kantu;
 5. prsa su oštećena zbog vlage.
 6. Drugi ugrađeni model je okrugla kupka, koju možete staviti u tuš kabinu. Takve posude imaju odvodnu rupu, tako da se voda može baciti u tuš kadu. Ove kupke služe za kupanje djece koja već znaju sjediti.

Korisne preporuke

Pa, kada zdjela ima odvod.

U nastavku ću vam dati neke korisne savjete.

 1. Najbolje od svega, ako se kupka isprazni. U tom slučaju možete jednostavno mijenjati vodu kada kupujete i popunite ga - brzo ga uklonite. Kapica na ispustu mora biti neprimjetna, tako da beba ne obraća pažnju na to.
 2. Izaberite dovoljno veliku i široku zdjelu u veličini koja vam može poslužiti dok dijete ne ostane 2-3 godine.
 3. Dno daske ili protuklizni umetak neće dopustiti da dijete sklizne.
 4. Zdjela bi trebala imati dobru stabilnost. Dobro je ako je opremljena gumiranim nogama.
 5. Moći ćete bez termometra za vodu ako kupite zdjelu s plastičnim umetcima koji mijenjaju boju na temelju temperature vode.
 6. Ako font ima petlju ili otvor, možete ga objesiti na zid i uštedjeti prostor.

Dodatne pogodnosti

Dječje kupke mogu biti opremljene raznim korisnim dodatcima.

Stalak za zdjelu

Stajati pod fontom.

Za ugodnije vodene postupke, kupite štand za dječju zdjelu:

 1. Može biti stalak za kućnu kupku. Ili sklopivi metalni držač montiran na pod i držanje posude na željenoj visini.
 2. Prilikom odabira štanda, preferirajte uređaj koji se može podesiti na dimenzije kupke s širokim podlogom za bolju stabilnost i protuklizne mlaznice gume na nogama.

Potporni uređaji

Ako vaša kupka nije anatomska, kupite uklonjivi slajd, on će osigurati bebu kada se kupanje. Nakon pranja djeteta možete ukloniti klizač, a on se ljulja i pliva bez prepreka. Uređaj će također pomoći kod postupaka s vodom, ako je kupka velika.

Potporni brežuljci mogu imati drugačiju konfiguraciju i dizajn.

 1. Uređaj u obliku viseća mreža, izrađen je od finih mreža, rastegnut i zakačen fiksiran iznad dna kupke. Optimalno za novorođenčad.

Hammock kako bi podržao dijete u vodenim postupcima

 1. Klizač u obliku štanda od čeličnog okvira obloženog tkanim materijalom koji se prianja uz rub kupke. Uređaj je namijenjen dojenčadi do 12 mjeseci.

Popularna i jeftina konstrukcija, međutim, nije sasvim sigurna. Dijete nema naglasak između nogu i bočne potpore, zbog čega se može kliznuti u vodu iz klizača.

 1. Plastični klizač ima udobnu konfiguraciju, podupire između djetetova nogu i potpore za pazuhe. U kadi je fiksiran usisnim čašama. Naglasak je reguliran rastom kikirikija.

Po mogućnosti, ako je klizač napravljen u obliku životinje, junak crtanog filma. Trebala bi imati svijetle, vesele boje ili primjene. Dijete će vjerovati ovom dizajnu i kupanju (ako ga ne voli), pretvorit će se u zanimljivu igru.

Spužvasni plijesni i prstenovi za plivanje

Uputa ukazuje na to da spužvasto oblik sprečava da dijete sklizne kada kupanje i nježno ga podupire. Ima udobne utore koji ponavljaju krivulje tijela djeteta.

Ovaj je premaz upotrijebljen za kupanje novorođenčadi i do dobi od 12 mjeseci, a oblik je kompatibilan sa svim modelima standardnih ladica, a može se kupiti u setu sa spužvastim perilicama.

Nosivi prsten za vodene tretmane. Ovaj plastični uređaj s usisnim čašama na nogama nalazi se na dnu kupke. Dijete se nalazi u prstenu i drži ga. Dijete se više neće bojati pada, osjećajući se udobnom punom podrškom.

Prsten može biti opremljen spužvom pjenom, možete ga staviti pod dijete. Takav je, primjerice, francuski komplet "BebeConfort". Uređaj se preporučuje za dojenčad od 6 mjeseci.

Sjedala za kupanje

Sjedalo za kupanje.

 1. Uz pomoć usisavača, oni su čvrsto pričvršćeni na dno zdjele. Inguinalni graničnik i osiguravajući rub zadržavaju bebu od klizanja i pada:

Sjedala su najčešće opremljena pjenastom maticom ili reljefnom površinom. Spriječavaju dijete da klizne na stolicu. Kada oblog nije uključen, možete staviti ručnik ili pelene. Mnogi modeli su ukrašeni svijetlim zrncima, dijete se igra s njima u procesu kupanja.

 1. Rotirajuća stolica za dječje zdjele rotira se za 360 stupnjeva. To olakšava roditeljima da se okupaju - kako bi mogli prati dijete, okrećući ga sa svih strana. Da, i jednostavno im je prilika da ga uvrtate tijekom zabavne igre:
 2. za veću udobnost, ovo sjedalo može biti fiksirano u odabranom položaju;
 3. vodeći proizvođači iz Europe: talijanska tvrtka Okbaby, francuski Thermo-baby, engleski Mothercare, izraelska Lipski (Izrael) proizvode slične visoke stolice na usisavačima;
 4. Ovaj uređaj će postati pravi zabavni centar u kadi. Dijete, sjedeći na njemu u vodi, zabavit će se igračkama koje stoje na širokoj prednjoj ploči sjedala.
 5. Unutarnja visoka stolica za kupaonicu (dvije u jednom), primjerice, tajvanska tvrtka «Candybaby» ima dvostruku svrhu. Obično, zahvaljujući uklonjivim nogama, služi kao pouzdana dječja stolica:
 6. prije nego što kupite dijete, uklanjajući noge, možete staviti stolicu u bilo koju vrstu kupke, zahvaljujući velikim usisnim čašama;
 7. Dalje, potrebno je preklopiti zaštitu ispred naslonjača, sjediti dijete, pričvrstiti na držače koji štite tračnicu. Ispred sjedala su 3 rotirajuće igračke. Uređaj je sklopljiv, pa je prikladno pohraniti.
 1. Suspendirana sjedala od američke tvrtke "Sigurnost 1." Sigurno i čvrsto pričvršćena za bočnu stranu kadice, ima izvornu i udobnu formu, ima udoban leđa i protuprovalnu sjedalicu i zaštićen od preskakanja stolca.

S obzirom na činjenicu da se držač stezaljke prilagođen širini bočnih strana okreće za 180 stupnjeva, sjedala postaju kompaktnija za jednostavno spremanje.

Za hiperaktivnu djecu, a posebno one koji već stoje, ovo sjedalo nije prikladno. Postoji određeni rizik da beba snažno započne s nogama na dnu kupke i da može skočiti sa svoje strane. Nije prikladna ovjesna stolica i za ugrađene zdjele.

Anti-slip mats

Usisne čaše za gumene podmetače.

Takav tepih smanjuje rizik od ispuštanja malog djeteta na sklisko dno kupke.

 1. Izrađen je ogroman broj vrsta sagova: različite boje, veličine, gumirane i pjenaste gume. Njihov oblik može biti redovan geometrijski ili imati konture raznih životinja.
 2. Rugovi koji su fiksirani usisavačima, najsigurniji i udobniji, snažno se pričvršćuju na dnu posude, ne plutaju, nemoj se spustiti i ne kliziti.
 3. Umetci s prorezom za ruke olakšavaju uklanjanje tepiha iz kupke i stavljaju u nju. Perforiranje također omogućava da voda izlazi ispod tepiha, što čini pričvršćenje više izdržljivima.
 4. Neki modeli košuljica opremljeni su termalnim pokazateljem. Promijenit će boju, upozoravajući da je voda previše vruća ili hladna.

Skup protukliznih aplikacija.

Soba se može zamijeniti s antisclosnim programskim priborom. Takva pločica ima oblik raznih figura, pričvršćen je s usisnim čašama na dnu zdjele.

Kada kupanje, vaše dijete neće skliznuti, početi će se osjećati više sigurni. Osim toga, on će se zabaviti mijenjajući dizajn zdjelu.

Molimo vas da privučete pažnju na činjenicu da šampon, pjena za kupanje, sapun, aromatska ulja i sl. Smanjuju snagu pričvršćivanja usisne čaše. Na temelju toga, primjenom tepiha i primjene, postavite ih na dno kupke prije početka obrade vode. Pritisnite uređaje dobro rukama tako da se čvrsto drže u zdjelici.

Protuprovalne figure - i prednosti i zabava!

Pomoćni dodaci

Kupaonice, osim kupaonice, mogu sadržavati i mnogo dodatnih pribora - vrč, ručnik, umivaonik, pranje, itd. Dovršenje je drugačije, ali svi pribor kombiniraju njihov dizajn.

Prednost kompleta je da odmah dobijete sve pribor za kupanje. Ovim dizajnom.

Nedostatak je to što kupnjom kompleta možete dobiti mnogo beskorisnih pribora za vas. Na toj osnovi, zalihe kupuju zasebno, uštedjet ćete novac.

 1. Termometar vode može biti digitalni ili imaju tradicionalnu mjerilu. Ipak, točnost kadice nije potrebna. Dovoljni i diplomirani znakovi "vruće", "normalno" i "hladno" na toplomjeru ili termalnom pokazniku.

Najbolja opcija kada popravlja temperaturu zraka i vode u isto vrijeme, a on je sam napravljen u zabavnoj igri.

 1. Često se djeca boje pranja glave. Voda s šamponom teče u nos, oči, uši, usta. Problem će riješiti kupaći kostim. Njegov umetak tkanine čvrsto se približava djetetovoj glavi:
 1. kojim upravljaju pomoću zatvarača s gumbima, gumenim vrpcama ili čičakom. Takav pribor za glavu može se nositi i za šestomjesečno dijete i trogodišnje dijete, jer možete promijeniti veličinu na temelju volumena djetetove glave;
 2. visić izgleda kao šesterokutno polje. Da biste preusmjerili pažnju nasljednika i pozitivno prilagodili pri pranju glave, napravite prekrasnu "frizuru" pjene na zastoru. Istodobno neće biti opasnosti da šampon s vodom uđe u oči.
 3. Ponekad će vam trebati pranje. Na primjer, kada slavina u kupaonici ne radi - vruća voda je isključena i beba je već vrijeme za kupanje ili pranje. Za novorođeno dijete, posebno za prvih nekoliko kupanja, trebalo bi zadržati kuhanu vodu u zdjelici da se opere.

Spužvasta rublja za najmanja.

 1. Spužvasta rublja za vrlo malu djecu nije hitno potrebna pomoć za kupanje. Dijete treba prati samo dobro operiranim rukama ili krpom od mekog materijala. Treba ga kuhati nakon uporabe.

Kada je riječ o prijelazu rublja, dobiti iznimno omekšanu spužvu od pjenaste gume ili frotirske tkanine-spužve, pa čak i bolje - prirodne spužve. Ako pribor ima svijetlu boju i smiješan oblik, dijete će ga percipirati kao igračku.

Ponekad trebate vrč.

 1. Voda je nužna za tuširanje i pranje djeteta kako bi se isprali šampon i sapun. Objekt može imati uobičajeni oblik ili ima oblik male životinje, zalijevanje, itd. U tom slučaju, beba će se zabaviti i igrati se s njom: puštanje fontane u, pour / pour voda iz nje, slušajući smiješno gurgle.

Nemojte koristiti keramičke i staklene predmete kao vrč, koji mogu pasti iz vaših vlažnih ruku ili neodgovarajućih ruku djeteta i, nakon što je slomljena, ozlijediti bebu.

 1. Spremnik za pribor za kupanje prikladan je za spremanje i uporabu pri kupanju. Lako je prati i otvoriti, ima sekcije i police, imaju sve što vam treba na dohvat ruke.

Ručka vam omogućuje da premjestite spremnik bez ikakvih problema. Za pohranu, možete kupiti posebnu vodonepropusnu vrećicu koja ima mnoge dijelove.

Igračke su potrebne za bebu u kadi.

 1. Igračke za kupanje su potrebne za malu djecu, tako da se ne dosadi i kapricioza u kadi. Gumene ribe, ducklings, kornjače i žabe su najčešće igračke za kupanje:
 2. Sada možete kupiti igračke, sirene, hobotnice, itd., Koje mijenjaju oblik, veličinu i boju u vodi. Guguju, šapkuju, zapljuskuju vodu, potapaju i plutaju. Sve to zabavlja dijete, doslovno ga donosi užitak;
 3. Imate priliku kupiti i brojeve i abecedu - mogu se pričvrstiti na stranu zdjelice ili na zid. U tom će slučaju dijete nadoknaditi još jedan korak u razvoju - kombinira vodene postupke s igrom i učenjem.

Sretno dijete - sretni roditelji!

Nemojte dopustiti unutarnjim i vanjskim površinama igračaka da postanu pljesnive. Operite ih nakon upotrebe, isušite preostalu vodu, obrišite i čuvajte na suhom kutu. Također preporučujem da kupite vrećicu za igračke.

 1. Džep za igračke je fiksiran usisnim čašama ili kuka na strani zdjele ili na obližnjem zidu. Pristup može imati zanimljiv oblik - bajku ili pravu životinju, školjku, itd., Ili može biti jednostavan mrežni džep.

Objesite džep s igračkama gdje ga dijete lako može dohvatiti. Inače će se onesvijestiti.

 1. Za bebu podigni frotirni ručnik. To bi trebala biti meka, dobro upijajuća voda, a ne ogrebotine nježne kože djeteta. Za lice, kupite mali ručnik. Za samog tijela, dobiti veliki analog, možete s kutom-kutak, frotir haljina je korisno za dijete malo stariji:
 2. trenutačno u dječjim odjelima trgovina pojavljuju se mnogi setovi koji se sastoje od haljina ili ponca, frotirnih rukavica-rublja i ručnika;
 3. Sjetite se da ste se okupali bebom, ne biste ga trebali brisati - samo ga uklonite toplim ručnikom, tako da ne ozlijedite njezinu osjetljivu kožu.

Sada postoji ogroman izbor higijenskih proizvoda za djecu.

 1. Što se tiče higijene i kozmetike. Za bebu dovoljno šampona za glavu "bez suza", beba tijelo sapun i krema za vlaženje kože nakon kupanja.

Ipak, kozmetička industrija ne prestaje i može Vam ponuditi razne užitke: kože, losione, aromatske soli i ulja itd.

Ne preporučujem vam previše da se uključe u kozmetičke skladbe. Vaše dijete može razviti alergijsku reakciju na njih. Također, nemojte kupovati higijenske proizvode "u rezerve". Oni se troše vrlo sporo, s istim rokom trajanja.

Vrhunski proizvođači

Plastične posude za djecu tradicionalne vrste ruske proizvodnje imaju dobru kvalitetu:

Od stranih robnih marki mogu spomenuti tursku "Sevibaby". Ova kupka različitih oblika ima odvod. Proizvedeno od ekološki prihvatljivih plastičnih masa. Cijena takvih jednostavnih zdjela kreće se od 300 do 500 rubalja.

Ruska marka "Plantex" jedna je od najpopularnijih pladnjeva s anatomskim kliznikom za kupanje, a može se pričvrstiti na posudu s usisnim čašama. Najbolje za bebe do šest mjeseci.

Od stranih analoga može se zabilježiti engleski brend "Happybaby". Ova beba kupka ima uklonjivu anatomski klizač. Može se koristiti od rođenja do bebe i do 7 mjeseci.

Takvi uređaji koštaju 2-3 tisuće rubalja.

Od ugrađenih ladica, talijanski brendovi OkBaby i BreviBagnotime vrlo su popularni. Oni se sastoje od stola za presvlačenje i ugrađene kupke.

Slične konstrukcije koštalo se oko 15-20 tisuća rubalja.

Uz izražene robne marke, mogu preporučiti ove marke:

zaključak

I ovdje je alternativa kupelji!

Kupanje djeteta je važan i presudan trenutak u svom životu. Pristupite tom procesu pravilno, odaberite najudobniju i najprikladniju kupku za bebu, kao i pribor za kupanje.

Videozapis u ovom članku pomoći će vam pri izboru. Postavite pitanja u komentarima.

Zato se oprostite, i uspjeh u svom nastojanju!