Dječja hrana "HiPP Combiotic 1": kako se uzgajati za novorođenče

Bol

Nedovoljna količina majčinog mlijeka ili nemogućnost dojenja ne ostavlja roditelju alternativu osim umjetnog hranjenja.

Mlijeko za mljevenje trebalo bi biti mjerilo za koje treba težiti pri odabiru. To je - najbolja hrana za novorođenče.

Nemoguće je točno ponoviti njegov sastav, ali suvremene tehnologije dopuštaju da umjetna ishrana bude prirodni ideal što je bliže moguće. U ovom ćemo članku pogledati Hipp Kombiotik 1 dojenčad, koja je dobila mnogo dobrih pregleda.

Opis, sastav i proizvođač

Zbog činjenice da su svi sustavi dojenčadi u formativnoj fazi, djeca često pate od različitih gastrointestinalnih poremećaja.

Smjesa "Hipp kombiotik 1" za novorođenčad je organski proizvod za bebe s posebno osjetljivim probavnim sustavom, koji sadrži probiotike i prebiotike, koji čine normalnu crijevnu mikroflora i osigurava zdravu probavu novorođenčadi.

Također u smjesi su potrebni vitamini, kalcij i željezo. Obroci su prikladni za bebe od rođenja do jedne godine.

Primijenjeno na:

 • od prvih dana života kao alternativa majčinom mlijeku ili dodatku;
 • kao mliječna baza za kuhanje žitarica;
Dostupno u limencima od 350 g, 750 g.

Sastav smjese "Hipp Kombiotik 1":

 • organski kravlji mlijeko;
 • masnih kiselina koje pridonose pravilnom razvoju mozga i vida djeteta;
 • Lactobacilli L. fermentum je probiotik majčinog mlijeka, zbog čega nastaje zdrava crijevna mikroflora novorođenčeta;
 • koncentracija koja regulira probiotike prebiotike; oni pomažu u očuvanju prirodne crijevne mikroflore i izbjegavaju probavni poremećaji;
 • nukleotide sadržane u majčinom mlijeku i regulacijskim metaboličkim procesima.

Kada ne raditi bez mješavine i kako to ići

Majčino mlijeko je idealna hrana za novorođenče, ali u nekim situacijama vrijedi odustati.

Kada, primjerice, sam proizvod ili način proizvodnje može biti opasno za bebu:

 • zaraznih bolesti, operacija ili raznih patologija koje zahtijevaju izolaciju;
 • AIDS;
 • zloupotreba alkohola ili droga;
 • porođaj s komplikacijama (nesvjesno stanje majke, veliki gubitak krvi).
 • duboko prerano vrijeme i nedostatak osnovnih refleksa;
 • asfiksija;
 • ozljede intrakranijalnih poroda;
 • fiziološko stanje ispod 7 na Apgarovoj ljestvici.

Kako prevesti Prije prenošenja djeteta na umjetno hranjenje, trebali biste se posavjetovati s pedijatrom koji će nakon analize dinamike rasta djeteta, problema s probavnim sustavom i sklonosti alergijama odabrati ispravnu dječju hranu.

Prvo poznanstvo s mješavinom treba započeti s 5-10 ml. Ako dva sata kasnije dijete nema osip, bol u trbuhu i crvenilo, smjesa se može ponovno dati.

Poželjno je potpuno prebaciti na umjetno hranjenje ili od jedne hrane u drugu u roku od 2-3 dana. Miješano hranjenje Uz nedovoljnu količinu mlijeka ne smijete u potpunosti napustiti dojenje. Pri odabiru mješovitog hranjenja važno je najprije davati djetetu dojku, a tek tada - bocu mješavine, ako je potrebno (ako plačete, nemirne, usne olovke).

Nemojte preopteretiti Djeca za prirodno hranjenje mogu jesti u bilo kojem trenutku iu neograničenim količinama, ali prijelaz na umjetno hranjenje treba slijediti raspored.

Dijete bi trebalo hraniti svakih 3-3,5 sati uz odmor za spavanje od oko 6 sati. Kada dijete dosegne šest mjeseci, raspored se može promijeniti, ali smjesa ostaje glavna snaga do godinu dana.

Kako kuhati i dati bebu hranu za dijete

Budući da se ovaj proizvod prodaje u suhom obliku, mora biti spreman za uporabu, slijedeći određena pravila.

Kako razrijediti smjesu "Hipp Combiotic 1" Hrana se priprema u skladu sa sljedećim omjerima: jedna žlica za mjerenje suhe tvari mora se otopiti u 30 ml vode ohlađene na 40 ° C Temperatura smjese spremna za potrošnju ne smije prelaziti 37 ° C. Za pripremu jednog posluživanja trebate 3 lopatice bez klizača (13 g smjese) razrijeđene u 90 grama vode. Jedna mjerna žlica sadrži 4,3 grama suhe tvari.

Kako dati dijete Infant formula "Hipp Combiotic 1" se koristi od rođenja. Svako dijete je individualnost, pa stoga količina mješavine po hranjenju može biti drugačija. Intervali između hranjenja i doziranja ovise o težini, stanju djeteta i preporukama pedijatara.

Od prvog tjedna života, broj hranjenja se kreće od 2 do 7. Mješavina se priprema na temelju izračuna: volumen prokuhanu vodu u mililitrima podijeljen s 30 - dobivamo broj mjernih žlica. Naime, u 60 ml kuhane vode otopiti 2 lopatice (60/2).

Od dva do četiri tjedna i dok dijete ne dosegne dva mjeseca, broj hranjenja je 5-7 puta. Prosječna prehrambena doza dnevno za bebu u dobi od 1 mjeseca iznosi 100 ml (90/3), za dva mjeseca 130 ml (120/4).

Maksimalna dnevna doza iznosi 200 ml. (180/6). Namijenjen je za 3-5 hranjenja za djecu od 5 do 7 mjeseci. Kada dijete dosegne šest mjeseci, svakako se savjetujte s liječnikom o uvođenju komplementarne hrane.

Bilo da su moguće negativne posljedice

Nedvojbena prednost pripada dojenju, pa je prije početka uporabe mliječne formule potrebno konzultirati pedijatra. Pojedinačna osjetljivost na bilo koju komponentu proizvoda nije isključena.

Kao iu majčinom mlijeku postoje ugljikohidrati u dječjoj hrani - važni sastojci dječje prehrane. Ali konstantni ili česti dodir s hranom koja sadrži ugljikohidrate može uzrokovati oštećenje zuba.

Kako bi zubi zdravi bili zdravi, smanjite kontakt s bočicom i naučite piti čašu što je ranije moguće.

Uvjeti trajanja i skladištenja

Formulacija suhog mlijeka za djecu "Hipp Kombiotik 1" proizvodi se i pakira pod strogim higijenskim zahtjevima.

Prije prve uporabe smjese potrebno je provjeriti nepropusnost posude. Proizvod nije zapečaćen, zabranjeno je koristiti. Otvorene posude treba skladištiti na suhom mjestu, izbjegavajući izravnu sunčevu svjetlost i vlagu zraka iznad 75%, na temperaturi od 3 ° C do 25 ° C, čvrsto zatvorenu plastičnom kapicom.

Hrana nije namijenjena skladištenju u hladnjaku. Potrebno je koristiti otvoreni lonac za tri tjedna. Rok trajanja - 18 mjeseci.

Pro i kontra ove mješavine

prednosti:

 • odsutnost glutena i emulgatora;
 • nedostatak boja, konzervansa i okusa;
 • Temelj mlijeka za mlijeko je certificirano organsko mlijeko, dobiveno u skladu sa zahtjevima EU za ekološku proizvodnju.

Nedostaci: Jedini mogući nedostatak (prema korisnicima online foruma) je prilično visoka cijena ove dječje hrane.

Kada, zbog različitih razloga, dojenje postaje nemoguće, pravilno odabrana dječja hrana će moći pružiti djetetu gotovo potpuni skup tvari potrebnih za rast i razvoj. Ova mješavina je "Hipp Kombiotik 1", približna u sastavu majčinog mlijeka.

Nakon savjetovanja s pedijatrom i praćenjem svih uputa za dojenje, ne možete se brinuti o zdravlju i razvoju bebe - s ugodnom probavom "Hipp Combiotic 1" i zajamčenom optimalnom količinom potrebnih hranjivih tvari.

Dječja kombinacija Hipp (Hipp)

Baby hipp formula zamjena je za majčino mlijeko ako iz nekog razloga žena ne može hraniti dijete sama. Ova hrana je dizajnirana da zadovolji sve potrebe organizma u razvoju. Mješavina hippa dobro se apsorbira u tijelu djeteta i rijetko uzrokuje negativne reakcije. Mliječna formula je dostupna za djecu različitih dobnih skupina, a tu je i posebna linija proizvoda koji su potpuno hipoalergijski.

Ova dječja hrana je što je moguće bliža majčinom mlijeku u svom sastavu i potpuno je ekološki prihvatljiva. Sastav smjese je dizajniran da zadovolji sve moderne zahtjeve pedijatrije. Prema pediatricima, hipp-infant formula je jedan od najboljih proizvoda za umjetno hranjenje.

Vrste miješanja

Mješavina hippa je dostupna u nekoliko tipova. Podijeljen je s dobi djece, a roditelji trebaju znati više o tome. Potrebno je odabrati proizvod uzimajući u obzir značajke djeteta. U idealnom slučaju, nije lako prikupljati povratne informacije od drugih roditelja, ali se savjetovati s iskusnim pedijatrom koji razumije umjetno hranjenje.

Hipp Combiotik 1 (za novorođenčad)

Dječja formula hipp combiotic 1 namijenjena je hranjenju bebe od prvog dana nakon rođenja. Koristi se u slučaju da žena ima malo mlijeka ili uopće nema mlijeka. Komponente u sastavu proizvoda omogućuju da se mikroflora pravilno oblikuje u crijevima djeteta, što je važno za sprečavanje pojave mnogih problema.

Prednosti mješavine hipp kombiotika 1:

 • probiotici u pripravku što je bliže onima koji su prisutni u majčinom mlijeku;
 • kombinacija vitamina i minerala je takva da svi unutarnji organi djeteta, kao i endokrine žlijezde, razvijaju ispravno i skladno;
 • prisutnost polinezasićenih masnih kiselina poboljšava razvoj mozga i osigurava održavanje dobrog stanja vizualnog sustava.

Smjesa hipp combiotic 1 se potpuno otapa, a dijete ne mora nastojati dodatno truditi kada sisa. Također, dojenačka formula Hipp 1 završena je mjernom žlicom koja pojednostavljuje proces pripremanja hrane za bebu što je više moguće. Ugodan za bebe okus mješavine hipp 1 čini lako hranjenje, kao dijete željno pije iz boce.

Recenzije mješavine hipp combiotic 1 pozitivne su i od roditelja i od pedijatara.

Hipp Combiotik 2 (za bebe od 6 mjeseci)

Sastav je osmišljen kako bi ispunio sve potrebe djetetova tijela u vrijeme vrlo aktivnog tjelesnog i intelektualnog razvoja. Hipp combiotic 2 hipp formula koristi se kao dodatak majčinom mlijeku ili kao sljedeća faza umjetne hrane nakon proizvoda s oznakom 1. Masne kiseline u dojenačkoj formuli osiguravaju pravilan razvoj mišića i ubrzavaju proces formiranja motoričkih sposobnosti.

U smjesi hipp kombiotika 2 postoje tvari koje aktivno jačaju imunološki sustav djeteta. Sastav također ima blagotvoran učinak na živčani sustav djeteta, a njegovo stvaranje se ispravno događa. Dodatno, sastav povećava otpor djetetovog tijela na stresne situacije, što je važno u trenutku kada beba počinje reagirati na ono što se događa oko sebe.

Hipp Combiotik 3 (djeca od 10 mjeseci)

Ova formula za prehranu djece je složena i koristi se umjesto majčino mlijeko ili zajedno s njom. Mješavina hipp kombiotika 3 vam omogućuje da u potpunosti utvrdite potrebnu mikroflora u crijevu, podržavate imunitet i pravilnu digestiju, a potiče i intelektualni razvoj. Aktivni sastojci u sastavu proizvoda pomažu ojačati živčani sustav bebe i spriječiti pojavu bolesti koje utječu na formiranje krvi. Odaberite ovu hranu treba biti za zdravu djecu koja nemaju alergije i ozbiljne probleme s probavom.

Hipp HA Combiotik 1

Takva djeteta formula hipp kombiotik namijenjena je za hranjenje beba od rođenja koja je sklona alergijskim reakcijama. Ova mješavina hippa od 0 do 6 mjeseci zamjenjuje se različitim pripravkom namijenjenim djeci od šest mjeseci. Proteini duboko cijepanje ne uzrokuju alergije kod djeteta i stoga se mogu dati djeci s negativnom reakcijom na standardnu ​​smjesu. Dodatni prebiotici jačaju probavni sustav djeteta i dalje smanjuju rizik od drugih vrsta alergija.

Recenzije ove mješavine hipp 1 samo su pozitivni.

Hipp HA Combiotik 2

Takva mješavina za djecu od 6 mjeseci preporučuje se proizvođaču za sve bebe jer pomaže u sprječavanju pojave alergija na komplementarnu hranu i probavne probleme. Ova hipp combiotic infant formula olakšava vašem djetetu navikavanje na nove proizvode. S jakom tendencijom bebe na alergije, takvo se hranjenje može koristiti kao glavni, pri čemu se dodaci primjenjuju u minimalnim dozama.

Hipp udobnost

Mješavina hipp udobnosti dizajnirana za djecu od rođenja. Tvari u sastavu proizvoda apsorbiraju djetetovo tijelo vrlo dobro, a aktivni sastojci imaju pozitivan učinak na probavni proces i pomažu ublažavanju stolica, što je neophodno za sprječavanje zatvora. Ova mješavina hipp za novorođenčadi je potrebna za normalizaciju bebe probavu, ako se pojave problemi s njom. Što se tiče izbora takve kompozicije preporučuje se savjetovanje s pedijatarom koji promatra dijete.

Ova mješavina hippsa za novorođenče pripada kategoriji liječenja, a ne preporučuje se trajno korištenje, odmah uzimajući kao glavnu hranu.

Hipp A.R. Antireflyuks

Sastav je namijenjen bebama od rođenja. Pokazuje se u slučaju da dijete na kraju hrane često i obilno pljune. U takvoj situaciji treba posebnu prehranu. Prema recenzijama, takva mješavina hipps, dopuštena od rođenja, omogućuje vam u potpunosti riješiti problem i osigurati da dijete ulazi u tijelo s dovoljnom količinom hranjivih tvari.

Sastav ovog proizvoda odabran je tako da dijete dobiva sve što mu treba, a istodobno njegov trbuh ne doživljava pretjeranu iritaciju. Obično, po dobi od 3 mjeseca, potreba za hranjenjem s posebnim spojem nestaje, jer dijete probavnog sustava počinje raditi u potpunosti.

Hipp Combiotic Hypoallergenic

Izvanredno razvijena i mješavina hipo-alergijskog hippa. Također dolazi u 3 kategorije za različite dobi. To znači da hranjenje djeteta sadrži sve potrebne tvari za razvoj bebe i ne preopterećuje gastrointestinalni trakt. Posebni protein brzo se apsorbira i ne uzrokuje razvoj alergijske reakcije, dok osigurava punu tvorbu mišićnog tkiva.

Hranjenje djeteta s hipoalergenskim spojevima olakšava davanje dodatne hrane i smanjenje pojave negativnih reakcija na novi proizvod. Što se tiče je li ova posebna mješavina nužna ili ne, trebate se posavjetovati s pedijatrom. Nisu sve bebe potrebne ove lagane prehrane. Ako nema obvezne potrebe za njim, ne biste ga trebali unijeti.

Hippova hipoalergenska smjesa od 1, 2 ili 3 u pripremi i skladištenju ne razlikuje se od standarda. Prodaje se u većini dječjih trgovina, a ako je potrebno, pronaći taj sastav nije teško.

Izmiješajte Hipp Pre

Mix hipp pre namijenjen djeci u dobi od 2-3 mjeseca. Karakterizira ga povećano zadržavanje u trbuhu djeteta, što je pogodno za hranjenje beba s učestalom regurgitiranjem. Osim toga, ovaj proizvod je najviše zadovoljavajući, pa su razlike između hranjenja dulje. Zbog ove osobine smjesa je posebno pogodna za večernje hranjenje.

Kako kuhati

Za pravilnu prehranu, morate znati kako miješati mješavinu hippsa. Ovaj proces nije kompliciran i lako se može nositi s njom i po prvi put. Smjesa hipp kombiotika ili drugih otopi se u toploj vodi (40 ° C) pri brzini od: 1 žlicu smjese na 30 ml vode. Žlica koristi posebnu mjeru koja se primjenjuje na sastav. Potrebno je hraniti bebu kada se ohladi na 37 ° C.

Zabranjeno je upotrijebiti smjesu nakon zagrijavanja ili skladištiti ostatke do sljedećeg hranjenja.

Mješavina hipp kombiotika 1 i drugih sorti ove hrane imaju pozitivnu povratnu informaciju od liječnika i roditelja te učinkovito mogu zamijeniti majčino mlijeko.

Zdrava hrana za bebe: opis Hipp mješavina za novorođenčad

Majčino mlijeko je najbolja hrana za novorođenčad, jer sadrži ogromnu količinu hranjivih tvari. Nažalost, nisu sve mame dobili dojiti bebu, tako da roditelji imaju izbor: što hraniti bebu?

Jedna od najpoželjnijih formula za dojenčad je Hippov proizvod. Istraživanje koje je provelo HiPP pokazalo je da kod hranjenja s HiPP smjesama u djece od 6 mjeseci do godine dana 26% manje respiratornih infekcija i 46% manje crijevnih infekcija nego kada ih se hrani konvencionalnim smjesama koje sadrže samo probiotike.

U našem ćemo članku detaljno razmotriti prednosti i vrste ove mješavine. Također možete pogledati korisni videozapis o toj temi.

Informacije proizvođača

Početak Hippove marke odvija se u Njemačkoj 1898. godine kada je kćer rođena u obitelji Josepha Hippa, a godinu dana kasnije i blizanke. Zbog činjenice da njegova supruga nije imala dovoljno majčino mlijeko, i bilo je gotovo nemoguće negdje kupiti mješavine iz tvrtke Nestle, čovjek je mislio o proizvodnji vlastite hrane za životinje.

Godine 1899. Josip Hipp je proizveo prve proizvode namijenjene djeci - to su bile krekeri, koje su, usput, odmah voljeli i djeca i roditelji. Moms se odlučuje za Hipp mješavine zbog njihovog prirodnog sastava i zbog raznolikosti njihovih proizvoda.

Prilagodljivi Combiotic

Sve vrste pakiranja uključuju mjernu žlicu za prikladnu raspodjelu smjese. Jar sama posjeduje ponovno upotrijebljeni poklopac koji se dobro približava rubovima. Paketi označavaju dozu za dojenčad različitih dobnih skupina.

Ukupni sastav serije je prilično velik:

 • važna dijetalna vlakna (GOS - laktoza galakto-oligosaharidi);
 • probiotičke kulture bakterija mliječne kiseline;
 • Omega-3 i Omega-6 masne kiseline.

Prva prilagođena mješavina prikladna za hranjenje beba od prvog dana svog života.

Smjesa je obogaćena mnogim korisnim sastojcima:

 • prebiotička dijetalna vlakna (GOS galakto-oligosaharidi), slična onima pronađenim u majčinom mlijeku, pojačavaju zaštitne funkcije crijeva;
 • probiotici dojke - živi laktobacili;
 • ARA / DHA - dugolančane polinezasićene masne kiseline (LCPUFA) za optimalni razvoj vida, motora i kognitivnih funkcija;
 • nukleotide za jačanje imunološkog sustava, zaštitu od infekcija i drugih bolesti;
 • organsko mlijeko;
 • djelomično demineralizirana sirutka;
 • laktozu;
 • adenozin monofosfat.

Pros:

 1. pakiranje je dovoljno dugo;
 2. nije alergičan;
 3. nenametljiv miris;
 4. ugodan okus;
 5. vrlo hranjiv i gust;
 6. dobro se otapa.

kontra:

 1. skupi trošak proizvoda (od 450r za 350 grama, od 950r za 800 grama);
 2. ne prodaje se u svim trgovinama, možete pronaći i naručiti u online trgovinama.

Upute za uporabu:

 • od rođenja kao glavna hrana ili kao dodatak majčinom mlijeku;
 • kao zamjena za bilo koju drugu početnu smjesu za zdravu djecu;
 • za kuhanje mlijeka kašu kao mliječnu bazu.

Nakon šestog mjeseca života, preporučuje se prebaciti se na mješavinu Combiotic 2. Kontraindikacije određuje pedijatar na stanje djeteta.

Druga faza hranjenja za bebe od šest mjeseci.

Sastav smjese:

 • obrano mlijeko;
 • sirutka u prahu;
 • biljna ulja;
 • laktozu;
 • prebiotici;
 • probiotici;
 • kalcijev karbonat;
 • natrijev citrat;
 • Biljna ulja koja sadrže LCPUFA (soje lecitin);
 • kalcij fosfata.

Pros:

 1. lako se otopi;
 2. sadrži laktobacili;
 3. ne pjeni;
 4. štiti imunološki sustav.

Cons: skupi troškovi (od 500 rubalja za 350 grama, od 1000 rubalja za 800 grama).

Upozorenja za uporabu ostaju ista kao u smjesi Hipp Combiotic 1, osim što je dobna skupina od 6 do 12 mjeseci.

Naknadna djelomično prilagođena mliječna formula.

Sastav smjese:

 • obrano mlijeko;
 • biljna ulja;
 • laktozu;
 • sirutka u prahu;
 • maltodekstrin;
 • minerala.

Proizvod se preporuča za djecu od 10 mjeseci.

Pros:

 1. ima ugodan miris;
 2. visoka kvaliteta;
 3. dobro topljiv;
 4. nema grudica.

kontra:

 1. visoke cijene (od 500 rubalja za 350 grama, od 950 rubalja za 800 grama);
 2. pjene kada se razrijede;
 3. ne prodaju se u svim supermarketima, ali možete pronaći i naručiti u online trgovinama.

Upute za uporabu - smjesa je namijenjena djeci od 10 mjeseci, sadrži veliku količinu minerala (možete pročitati cijeli popis na pakiranju proizvoda).

Hypoallergenic Combiotic ON 1

Proizvod pogodan za bebe alergične na krave i neke druge sastojke sadržane u običnim smjesama.

Sastav smjese:

 • prebiotska dijetalna vlakna;
 • probiotici dojke;
 • laktozu;
 • smjesa esencijalnih masnih kiselina LCPUFA, Omega-3 i Omega-6;
 • niskog alergijskog cijepanog proteina, koji dobro hrani dijete i istovremeno smanjuje rizik od alergija;
 • mješavina biljnih ulja;
 • minerala.

Pros:

 1. jeftina smjesa za razliku od ostalih hipoalergenskih proizvoda za bebe (od 700 rubalja na 500 grama);
 2. dobar okus;
 3. prikladno pakiranje s mjernom žlicom;
 4. ugodan miris;
 5. hypoallergenic.

kontra:

 1. ne prodaje se u svim supermarketima, ali možete pronaći i naručiti u online trgovinama;
 2. sadrži škrob.

Smjesa je namijenjena dojenčadi iz prvih dana života.

Sastav smjese:

 • biljna ulja (palmino ulje, ulje uljane repice, suncokretovo ulje);
 • laktozu;
 • škrob krumpira;
 • prebiotici;
 • probiotici;
 • kukuruzni škrob;
 • hidrolizirani protein sirutke;
 • kalcij ortofosfati;
 • minerala.

Pros:

 1. jeftina smjesa za razliku od drugih hipoalergenskih proizvoda za bebe (od 900 rubalja na 500 grama);
 2. prikladno pakiranje s mjernom žlicom;
 3. ne uzrokuje alergije;
 4. ne pjeni;
 5. potiče pojavu imuniteta.

Cons: ne prodaje se u svim supermarketima, ali možete pronaći i naručiti u online trgovinama.

Prikladno za djecu od 6 mjeseci.

udobnost

Proizvod namijenjen prehrani namijenjen bebama s osjetljivim trbuščićem. Zbog jedinstvenog sastava, HiPP Comfort regulira probavni proces i omekšava stolice.

Sastav smjese:

 • prebiotska dijetalna vlakna;
 • probiotici dojke;
 • mješavina masnih kiselina LCPUFA, Omega-3 i Omega-6;
 • nizak sadržaj laktoze (smanjuje oticanje i nemir u trbuhu);
 • djelomično hidrolizirani protein (lakše probaviti i probaviti);
 • lako probavljena mast;
 • minerala.

Pros:

 1. ublažava nelagodu;
 2. poboljšava probavu probavnog trakta;
 3. ne uzrokuje koliku;
 4. jeftina smjesa za razliku od drugih prehrambenih proizvoda za bebe (od 550 rubalja na 300 grama).

kontra:

 1. neugodan okus (ne sve bebe počinju jesti ovu smjesu odjednom, mnogi moraju razrijediti drugi);
 2. grumen kad se otopi;
 3. ne prodaju se u svim supermarketima, ali možete pronaći i naručiti u online trgovinama.

Serija Comfort je namijenjena dojenčadi koja pati od nadutosti, kolike i zatvora.

Već nakon nekoliko dana korištenja mješavine HiPP Comfort, dijete bi se trebalo bolje osjećati. Ako nema poboljšanja, trebali biste se posavjetovati s pedijatrom.

Anti refluks

Dijetornu hranu za dojenčad koja pati od obilne i česte regurgitacije.

Sastav smjese:

 • probiotici dojke;
 • smjesa esencijalnih masnih kiselina LCPUFA, Omega-3 i Omega-6;
 • obrano mlijeko;
 • sirutka u prahu;
 • zgušnjivač rogača graha;
 • minerala.

Pros:

 1. debela tekstura;
 2. ne uzrokuje alergije;
 3. sprječava regurgitiranje;
 4. jeftina smjesa za razliku od drugih prehrambenih proizvoda za bebe (od 550 rubalja na 300 grama).

kontra:

 1. ne prodaje se u svim supermarketima, ali možete pronaći i naručiti u online trgovinama;
 2. nije prikladna za sve bebe.

Mješavina namijenjena je djeci s obilnom i čestom regurgitiranjem. HiPP je dodao jedinstveni sastojak mješavini mliječnih proizvoda protiv anti-refluksa - guska od guske. To sredstvo za bubrenje čini smjesu debljom i pomaže da se bolje zadrži u želucu. Tako se smanjuje povratni protok sadržaja želuca u jednjak (anti-refluks).

Kako se prebaciti na drugu dijetu?

Kao što znate, jednokratni prijelaz na proizvod druge marke ili druge vrste u jednom trenutku može biti vrlo štetan za bebino tijelo.

Zato koriste posebne načine rada. U početku, u proizvodu kojem se dijete koristi, morate dodati 30 grama nove mješavine. Uvod se odvija u sedam dana.

Postupno se smanjuje količina stare smjese i ostaje novo uvedeni proizvod.

priprema

Važno je napomenuti da je priprema detaljno opisana na svim Hippovim paketima. Treba imati na umu da se proporcije moraju promatrati. Temperatura proizvoda u boci ne smije biti veća od 37 stupnjeva, niti se preporuča snižavanje temperature. Neka beba sranje boce do pune zasićenosti.

 1. Pripremite paket, uzeti mjernu žlicu, kuhati vodu. Obavezno držite ubrusi na ruci.
 2. Jedan kutić suhe tvari mora se otopiti u 30 ml vode ohladene na 40 stupnjeva. Za pripremu jednog posluživanja po bocu, potrebno je uzeti 3 puna žlica smjese i, prema tome, 90 ml vode.
 3. Stavite suhu tvar u bočicu i napunite toplom vodom (40 stupnjeva).
 4. Namotavajte smjesu do potpunog otapanja. Boca se ne može potresati, inače proizvod u njemu će pjeniti uvelike!

Od prvog dana broj hranjenja trebao bi doseći 2 do 7 puta. Volumen tople vode u mililitrima podijeljen s 30 - dobivamo broj mjernih žlica. Naime, u 60 ml kuhane vode otopiti 2 lopatice (60/2).

Od dva tjedna pa do dva mjeseca, broj hranjenja je 5-7 puta. Prosječna prehrambena doza dnevno za bebu u dobi od 1 mjeseca iznosi 100 ml (90/3), za dva mjeseca 130 ml (120/4). Maksimalna dnevna doza iznosi 200 ml. (180/6). Namijenjen je za 3-5 hranjenja za djecu od 5 do 7 mjeseci.

Intervali između hranjenja ne smiju biti duži od 3 sata, moguća je iznimka.

Tablica za izračunavanje količine potrebne smjese i vode po težini, dob:

HiPP Combiotic 1: Pregled

HIPP Combiotic 1 (Hipp Combiotic 1) je ukusna mliječna formula koja sadrži sve sastojke modernih mješavina. Postoje DHA i ARA, prebiotici, nukleotidi i, dobro, nema maltodekstrina. Naše su studije pokazale da se stvarni sastav razlikuje od deklarirane samo malo. Među prednostima, valja istaknuti prikladnu i točnu žlicu za doziranje.

Mješavina HiPP Combiotic je također dostupna u sljedećim oblicima:

Komponente - 4.1

Naša je studija pokazala da dječja formula HIPP Combiotic 1 ima male varijacije u količini minerala i vitamina. Ako kalij, kalcij i željezo u prosjeku premašuju razinu koju je proizvođač odredio za 3-9%, tada je vitamin C neznatno manji od deklarirane (-6%) i 65 mg na 100 g proizvoda. Dnevni unos vitamina C kod djeteta mlađeg od 6 mjeseci trebao bi prelaziti 30 mg / dan, proizvođač udovoljava tom zahtjevu.

Omjer kalcija i fosfora u mješavini je 1,79: 1, što je norma. Kao što priznaju i naši stručnjaci, optimalni omjer je 2: 1. Međutim, proizvođač nije pokazao ukupni postotak pepela u sastavu. Utvrdili smo da pepela - 1,9%, to nije visoka vrijednost, pa stoga nema puno minerala u sastavu.

Smjesa sadrži palmino ulje, koje, prema istraživanju, može smanjiti apsorpciju kalcija. No, njegova prisutnost nije utjecala na konačnu procjenu, jer nema nedvosmislenog dokaza da je palmino ulje štetno za zdravlje.

Sastav također ima:

Proteini sirutke su proteini koji se, za razliku od kazeina (teških proteina) kravljeg mlijeka, lako apsorbiraju u dojenčadi. Oni čine 55,6% ukupne količine proteina u smjesi.

DHA i ARA su polinezasićene masne kiseline, korisne za formiranje mozga i djetetovu viziju.

Nukleotidi su sudionici mnogih biokemijskih i energetskih procesa u ljudskom tijelu.

Prebiotici - oligosaharidi, koji nisu skloni razdvajanju u gastrointestinalnom traktu, služeći kao hrana za korisne mikroorganizme. Pomozite normaliziranju pokretljivosti crijeva, pomažite normalizaciji probave.

Probiotici - živi blagotvorni mikroorganizmi koji se aktiviraju ulazeći u crijeva i pridonose normalizaciji probave.

Sastav ima L-triptofan. U pravilu je propisano za poremećaje spavanja, živčane poremećaje i prekomjerne živčane napetosti. Triptofan se nalazi u većini proteinske hrane, ali nema preporuka za dodavanje u dječju hranu, jer njegov učinak na tijelo nije potpuno razumljiv.

Vrijedno je napomenuti da je 95% šećera u mješavini laktoza - mliječni šećer.

Sigurnost - 5.0

Naši stručnjaci zaključili su da je dojenčad sigurna za bebu. Toksini i patogeni mikroorganizmi nisu otkriveni. Sahroza u mješavini također nije.

Okus i praktičnost uzgoja - 4.0

Dječja hrana HiPP Combiotic 1, prema mišljenju naših okusa, ima prirodni ukus i okus. Ocjenjivali su njezin ukus dobro.

Smjesa HiPP se brzo otapa u vodi. Prilikom otapanja, proizvođač sugerira pridržavanje omjera 1: 7. Na svakom gramu smjese trebao bi biti 7 ml kuhana i ohlađen na 35-40 stupnjeva vode. Zapamtite, ako razrijedite suhu smjesu na višoj temperaturi, onda su izgubljeni vitamini u njoj.

Ambalaža i praktičnost - 4.0

HIPP Combiotic 1 dječja hrana prodaje se u metalnoj ambalaži od 350 g. Taj iznos bi trebao biti dovoljan za dijete 3.5 dana.

Ambalaža je visoka kvaliteta i praktična. Metalna membrana je mekana, ali se otvara bez značajnih problema. Plastični poklopac se dobro uklapa, ali ne čvrsto. Međutim, banka nema dovoljno strugala za doziranje, tako da je količina mješavine u žlicama pri svakom doziranju jednaka.

Proizvođač tvrdi da mjernu žlicu HIPP Combiotic 1 mjeri oko 4.3 grama smjese. Prema našim ispitivanjima, žlica lupati 4,3-4,5 grama bez slajd. Ova je vrijednost blizu uvjerenjima proizvođača.

Hipp Hipp formula mlijeko

Hipp Hipp formula mlijeko

Za proizvodnju mliječnih mješavina HiPP (Hipp Anti-Reflux, Hipp Comfort i Hipp Combiotic) koristi se samo organsko mlijeko. Krave pase na prirodnim pašnjacima koje ne obrađuju mineralna gnojiva i sredstva za zaštitu. Životinje hodaju na otvorenom u svom prirodnom okolišu više od 200 dana godišnje. Rezultat je zdravo mlijeko, bogato hranjivim tvarima.

U našoj mrežnoj trgovini možete dobiti detaljnije informacije o sastavu formula za mlijeko, kupiti zamjenu Hippa i dostavu narudžbi na mjesto koje vam odgovara.

Za hranjenje novorođenčadi i djece s manifestacijama alergije, preporuča se korištenje Hipp Comfort Substitute.

 • Pogodno za bebe iz prvih dana života, osobito prerano i rođeno "carskim rezom" u razdoblju stvaranja laktacije.
 • Uz alergijske osipe na koži, disbakterija, poremećaji gastrointestinalnog trakta.
 • Za sprečavanje alergija, osobito ako postoje osobe u obitelji koje su sklone ovoj bolesti.

Formula hipp mlijeka ne sadrži arome, bojila, šećere ili gluten.

Hipp Hipp Combiotic Substitute - mješavina koja je što bliža majčinom mlijeku, prilagođena potrebama rastućeg tijela.

 • Dječja formula je namijenjena bebama od 10 mjeseci.
 • Organska formula smjese sadrži prebiotike, slične onima pronađenim u majčinom mlijeku. Oni su odgovorni za zdrava crijevna mikroflora.
 • Omega-3 i Omega-6 polinezasićene kiseline pridonose razvoju vida, kognitivnih funkcija i motornih aparata.
 • Nukleotidi pomažu u jačanju imuniteta mladog istraživača, akumuliraju i oslobađaju energiju potrebnu rastućem organizmu.
 • Korištenje bio-mlijeka smanjuje rizik od alergijske reakcije.

HiPP AR HiPP AR Supstituirajući anti-refluks propisuje pedijatri za hranjenje bebe koje su sklone alergijskim reakcijama od trenutka pojavljivanja i dok se alergijske simptome ne uklone.

S korisničkim ocjenama možete pronaći na web stranici naše internetske trgovine. Možda će vam to pomoći da odaberete točno zamjensku koja će odgovarati vašem djetetu.

Ocjena dječje formule

Beba nakon rođenja traži mlijeko mlijeko. Sastav joj je idealan za novorođenče i uključuje vitamine, minerale i hranjive tvari koje je mali čovjek trebao. Bit će potpuno hranjen tom hranom pola godine, a tek tada će zahtijevati promjenu u svojoj prehrani.

Ali, nažalost, mnoge majke nemaju priliku da hrane svoje bebe majčinskim mlijekom tijekom svih 6 mjeseci. Razlozi mogu biti različiti: nedostatak mlijeka, ozbiljna bolest ili izlaz majke na posao. U takvim slučajevima, roditelji su prisiljeni primijeniti mliječne formule. Naravno, oni nisu u mogućnosti zamijeniti majčino mlijeko, ali proizvođači pokušavaju dovesti sklad što je moguće bliže majčinom mlijeku.

Ljubavni roditelji žele samo najbolje za bebu, pa pokušavaju pronaći sigurnu i kvalitetnu dječju hranu. Prema riječima stručnjaka, izrađena je ocjena infant formula. Možda će pomoći roditeljima da pravi izbor.

Nutrilon

Među mliječnim mješavinama, Nutrilon ima vodeću poziciju na ljestvici. Proizvodi ga nizozemska tvrtka Nutricia i ima veliki raspon za zdravu djecu i za djecu s različitim poteškoćama. Sastav svake serije je drugačiji, odabran je posebno za novorođenče, vodeći računa o njegovoj dobi i postojećim kršenjima u tijelu.

Sve vrste Nutrilona usmjerene su na jačanje imuniteta, blagotvorno djelovanje na crijevnu mikroflora, sprečavanje nastanka kolike i plina, pravilan razvoj i rast novorođenčadi. Trošak po banci je prilično visok i varira od 270 do 850 rubalja, ovisno o vrsti odabrane mješavine i oblika oslobađanja.

Sljedeće mjesto na ljestvici preuzima dječja hrana Nan, čiji je proizvođač Švicarska. Dostupan je za zdrave djece različitih dobnih skupina. Laktoza i hipoalergijske smjese također su dostupne za djecu koja su sklona alergijama na hranu.

Nan možete koristiti kao komplementarnu hranu, kao i punu obrok. Kompleks vitamina sadržanih u smjesi povećava imunitet djeteta. Komponente proteina omogućuju razvoj novorođenčeta i normalno rastu. Hranjive tvari imaju karitativni utjecaj na probavni sustav djeteta, uklanjajući pojavu problema s probavom. Cijene staklenke smjese variraju ovisno o odabranom tipu i iznose 340 - 650 rubalja.

Nije izbrisan

Častno treće mjesto na ljestvici je dječja hrana Nestozhen. Proizvođač ove mješavine je i Švicarska. Namijenjen je djeci iz rođenja, bez zdravstvenih problema. Dostupno u 5 tipova, svaka od njih namijenjena je određenoj dobi novorođenčeta.

Nestozhen je hranjiva mješavina koja sadrži prebiotike, esencijalne vitamine i minerale za rast i razvoj novorođenčadi. Proizvođači jamče novorođenčad udobnu probavu jedući svoju dječju hranu. Prosječna cijena Nestozhen, čija je težina 700 grama, iznosi 250 rubalja.

Nutrilak

Sljedeće mjesto preuzima domaći proizvođač - Nutritek. Mliječna hrana Nutrilak dostupna je za novorođenče različitih dobnih skupina. Glavni sastojci u sastavu su kravlje mlijeko, biljna ulja, demineralizirana sirutka od mlijeka. Također u mješavini uključuje 30 vitamina i 20 elemenata u tragovima koji su neophodni za puni razvoj bebe.

Sve serije Nutrilak su uglavnom bez saharoze. Proizvođači proizvode i hipoalergensku dječju hranu za liječenje i sprječavanje blagih alergija na hranu kod novorođenčadi. Prosječna cijena po 350 grama mješavine iznosi 165 rubalja.

Humana

5. mjesto na ljestvici, možete dati mješavinu Humane. Njegov proizvođač je Njemačka. Cijeli raspon sastoji se od pet serija za djecu različitih dobnih skupina. Također, proizvođači proizvode dječju hranu za prerane bebe i djecu sklona alergijama.

Humana se sastoji od svježeg mlijeka bez krave bez GMO-a, okusa i konzervansa. Mješavina je obogaćena vitaminom i prebiotikom, koja osigurava zaštitu djetetovog imuniteta. Može ih koristiti djeca koja ne podnose fruktoza, gluten i saharozu. Human Nutrition Humana ne sadrži nukleotide. Prosječna cijena po 500 gr. smjesa je 400 rubalja.

Sljedeća dolazi Hipp mix, produced by Germany. Pogodan je za djecu od 2 tjedna do 6 mjeseci. Postoje i serije za djecu stariju od 6 i 10 mjeseci.

Sastav Hippies uključuje masti bez suhog kravljeg mlijeka, biljna ulja, prebiotike, probiotike i nukleotide. Ova dječja formula štiti probavne organe novorođenčadi, potiče razvoj imunološkog sustava i osigurava prevenciju alergija. Cijena za 350 gr. Hipp u prosjeku iznosi 350 rubalja.

Agusha

7. mjesto na ljestvici je Agusha i njegov proizvođač je Rusija. Tvrtka proizvodi suhe mješavine za djecu od 6 mjeseci i tekućine za bebe od rođenja. Sva dječja hrana Agusha je podijeljena u dvije vrste: fermentirano mlijeko i svježe. Bolje je uvesti hranjenje novorođenčadi sa svježim mješavinama, a zatim se postupno premjestiti na kiselo mlijeko.

Tekuće mliječne mješavine dostupne su u 200 ml i vrlo su jednostavne za uporabu: samo ih treba zagrijati prije upotrebe. Kompozicija uključuje laktozu, cjelovito mlijeko, biljne masti, vitamine, nukleotide, minerale. A suhe mješavine uključuju obrano mlijeko, biljna ulja, laktozu, prebiotike, minerale, vitamine, probiotike, nukleotide. Ali postoje posebne serije Agushi bez nukleotida, prebiotika i probiotika, Omega-3 kiselina i joda. Raspon cijena za 400 gr. ova dječja hrana kreće se od 280 do 420 rubalja.

Semilak

Sljedeće na ljestvici je španjolski mix Semilak. Sadrži jezgre i prebiotike koji poboljšavaju imunitet novorođenčeta i sprečavaju pojavu kolike i nadutosti.

Masne Omega-3 i 6 kiseline pridonose razvoju stanica mozga djeteta i njegove retine. Semilak ne sadrži palmino ulje, koje ima najbolji učinak na probavu i apsorpciju kalcija od strane djetetova tijela. Trošak za 400 gr. Ova mješavina u prosjeku iznosi 350 rubalja.

beba

Beba zauzima pristojno 9. mjesto na ljestvici. Njegov proizvođač je Rusija. Ova dječja hrana je popularna među majkama zbog visoke kvalitete i vrlo povoljnih cijena.

Sastav se razlikuje ovisno o seriji. Glavne tvari su vitamini, minerali, željezo, prebiotici, nukleotidi. Mix Baby ne sadrži šećer, konzervanse, boje, GMO-e. Trošak je 350 grama. je oko 250 rubalja.

Friso

I deseto mjesto na ljestvici zauzimaju proizvođači iz Nizozemske s mješavinom Frisota. Ova dječja hrana je dizajnirana posebno za prerane bebe i bebe rođene s niskom težinom. Proizvođači su dali sve za sazrijevanje crijeva, razvoj živčanog sustava, jačanje imunološkog sustava i mikroflora novorođenčadi. Idealno za hranjenje sonde. Sastoji se od aminokiselina, prebiotika, nukleotida, uravnoteženih masti. Za 400 gr. Cijena Friso mix je 400 rubalja.

Hipp - hipoalergenska smjesa za djecu od 6 mjeseci. Preporuke za izbor mješavine dr. Komarovskog

Hipoalergijska hipp - mješavina namijenjena hranjenju bebe tijekom alergijskih reakcija tijela na različite čimbenike. Od ostalih, Hipp je jedan od najkorisnijih i optimalnijih.

Razlozi odabira hipoalergenskih smjesa

U nekim situacijama, potrebno je prebaciti na hypoallergenic feed mješavine. Čimbenici su: nedostatak mlijeka ili negativna reakcija djetetovog tijela na njega.

Ako se pojave simptomi: osip, svrbež, crvenilo na koži, bilo koje druge nestandardne promjene - razlog da odmah posjetite liječnika.

Ako je uzrok bio alergija, na preporuku liječnika morat ćete odabrati smjesu i prenijeti dijete na hipoalergensku prehranu. Alergija na mliječne bjelančevine pojavljuje se kod djece, među kojima je slična bolest.

Urtikarija na licu djeteta na sadržaj ↑

Prednosti smjesa

Korištenje hipoalergenskih smjesa omogućuje brzo uklanjanje negativnih alergijskih simptoma. Dijete se vraća u normalni životni ciklus, što mu je omogućeno unosom profilaktičke hrane, na primjer, mješavine Hippa, što omogućuje brže prebacivanje na redovnu hranu.

Dodjeljivanje mješavina bebama na sadržaj ↑

Negativna strana miješanja

 • Potrebno je uložiti napor, jer je teško uvesti hipoalergenske smjese u dječju hranu, jer potonje ima neugodan okus. Aroma zbog prisutnosti aminokiselina i kazeina više je neugodna.
 • Uzrok regurgitacije, u rijetkim slučajevima dolazi do konstipacije.
 • Većina tvari kvalitete su skupe.
 • Djeca koja su hranjena dojenčadi mogu imati stolicu s dodirom zelenog, što se smatra normalnim.

Posjet stručnjaka

Roditelji bi trebali razmisliti o prenošenju djeteta u mješavinu hrane u različitim situacijama. Simptomi su: osip, promjena stolice i ostalo, ali ne možete samostalno kupiti smjesu.

Da biste imenovali i odabrali proizvod, trebate posjetiti liječnika jer pravi uzrok promjena u tijelu može biti još jedan čimbenik.

Posljedica promjene u stolici ili osip, prema dr Komarovsky je loša probava uzrokovana brzom potrošnjom velikih količina hrane. Liječnik će također pomoći ako ste alergični na smjesu.

Hipp linija proizvoda na sadržaj ↑

Sorti mješavina

Proizvodi su podijeljeni u dvije vrste - medicinske i preventivne. U većini slučajeva, broj 1 na pakiranju označava proizvod za djecu do šest mjeseci; Slika 2 - hipoalergijske smjese za djecu od 6 mjeseci; broj 3 - hipoalergijske smjese za djecu stariju od 1 godine.

Preventivne hipoalergijske smjese

Među takvim proizvodima pripadaju razdvojili peptida proteina, proces probave koji traje manje vremena i rijetko uzrokuju alergije.

Inicijator alergijske reakcije je masa peptidnih molekula u hrani. Visoka težina zabranjuje prijelaz na profilaktičke smjese u remisiji za manje od šest mjeseci.

Ako smo napraviti kratak pregled hypoallergenic mješavine, vidjet ćete: svi preventivno GA imaju prefiks u naslovu koji kaže hypoallergenic.

Hipp Hypoallergenic hranjenje

U nekim smjesama kao što je Hipp riječ je potpuno napisana. Prefiks ON ukazuje na nisku alergiju proizvoda, ali ne jamči potpunu sigurnost. Istaknuli su se sljedeći proizvođači:

 • Nutrilon, Nutrilak, Similak, Frisolak, Celia, Hipp.
 • Nan, humana.

Svaki paket označava je li proizvod nizak alergijski ili hipoalergenski. Hipoalergenska smjesa Hipp se razlikuje od uobičajene: veća količina hidroliziranog proteina, manji broj masti.

Ugljikohidrati se nalaze u obliku laktoze ili laktoze i maltodekstrina. Mješavina ugljikohidrata preporučuje se djeci s nedostatkom mliječnih bjelančevina. Manji broj ugljikohidrata opažen je u smjesama tvrtki Nutrilak, Celia, Frisolak, Hipp.

Značajke profilaktičkih proizvoda:

 • Dodijeljena djeci koja su izložena alergijskoj reakciji na laktozu.
 • Dodjeljuje se djeci s dugotrajnim oporavkom, što pomaže da se vrate u uporabu obične hrane.
 • Dodijeljen pacijentima nakon prve manifestacije alergije na mlijeko.
 • Nije prikazano u slučajevima težim od svjetlosti.
 • Većina profilaktičkih smjesa ima dvije formule namijenjene prehrani djece različitih dobnih skupina.
 • Proizvodi Celia, Hipp i Nan sadrže probiotike. Većina drugih, kao i mješavina Hippa, sadrže prebiotike, stabilizirajući stanje tijela.
 • Najbolje smjese sadrže nukleotide za jačanje imunološkog sustava. Neki se sastoje od luteina, koji razvija organa vida.
Mješavina suhog mlijeka Kombinirajte HiPP HA 2 Combiotic (od 6 mjeseci) do sadržaja ↑

Hypo-alergijske terapijske smjese

Među terapijskim, čija se upotreba preporučuje za trovanja hranom, visoko su hidrolizirani sljedećim imenima:

 • Nutrilon i Nutrilak STTS, Nutramigen.
 • Hipp.
 • Friso pep.
 • Alfare.
 • Pregestimil lipil.

Značajke terapijskih smjesa za dječju hranu s alergijama:

 • Proizvodi imaju visoku razinu hidrolize.
 • Smjesa za oporavak od trovanja hranom sadrži mliječne bjelančevine koje enzimi probavljaju u jednostavne peptide.
 • Peptidi sirutke veći su od kazeina, stoga se koriste u laganim ili umjereno laganim slučajevima.
 • Većina terapeutskih smjesa može se koristiti u bilo kojoj dobi.

serum

Hipoalergenske smjese seruma su bez laktoze, na primjer Alfare. Drugi sadrže mliječne bjelančevine, ali manje, u usporedbi s drugim vrstama, količinama.

Terapijski smjesu nositelj Friso PEP smatra bolji okus i najviše slatko, Hipp ima ugodan okus. Masti koje su u mješavinama sadrži trigliceride promicanje probavu i apsorpciju odcjepljuju proteina. Nutrilon, Hipp i PES Friso odlikuju ima prebiotički i nukleotida.

kazein

U odnosu na serumu, kazein ne izazivaju alergije i male količine peptida rezultira poboljšanim učinkom oporavka u teškim slučajevima.

Proizvodi od kazeina imaju manje hranjivih tvari, a aminokiseline negativno utječu na okus. Hipoallergenih smjesa kazeina ne sadrže prebiotike, ali imaju škrob ili glukozu.

Neke hipoalergijske smjese sadrže trigliceride i nukleotide.

soje

Pored standardnih opcija, postoje mješavine soje.

Slični proizvodi se konzumiraju nakon šest mjeseci.

Rijetko se može prebaciti s normalne na prehranu soje, jer je oko trećina djece alergična na soje. Prijelaz je postupno, zamjenom mliječne hrane na soje.

Odvojeno se ističe mješavina dadilja i Cabrite. U slučaju netolerancije na kravlje mlijeko i soje, preporučljivo je jesti proizvode tih tvrtki, jer je kozje mlijeko temelj mješavina.

Vrste smjesa u sastavu prema sadržaju

Terapijske i profilaktičke hipoalergijske smjese

Takve smjese nisu jako popularne. Treba istaknuti HiPP Combiotic, proizvedenu u Njemačkoj. Dostupan u dva oblika.

Prva vrsta hipoalergenske smjese Hipp je liječenje-profilaktična, preporučena za djecu mlađu od šest mjeseci, drugi bliži liječenju i preporučuje se djeci od šest mjeseci.

Hipp se propisuje djeci s visokom šansom za alergijsku reakciju i s blagim ili umjerenim alergijama.

Hipp je hypoallergenic i rijetko pronađen, ali ima ugodan okus i niz korisnih tvari.

U tablici se nalaze osnovne informacije o Hipp Allergy-Free Combiotic 1/2.