Ocjena dojenačke formule u 2018. godini

Bol

Ocjena mlijeka formule u 2018. godini kako bi se majke upoznale s tržištem za dojenčad. Proizvođači pokušavaju donijeti što je moguće bliže sastavu dojene mliječne mlijeka. Postoje linije proizvoda namijenjene zdravoj djeci i ljekovitim učinkom za djecu osjetljivu na alergije na komponente organskih mlijeka. Potonji se razlikuju precijenjen, jer u proizvodnom procesu, kravlje ili kozje mlijeko se uzima kao osnova za budući proizvod koji prolazi kroz nekoliko stupnjeva filtracije kako bi se smanjio sadržaj laktoze i kazeina u konačnom proizvodu.

Sva formula za dojenčad je podijeljena na "korake": 1 - novorođenčad, 2 - od 6-12 mjeseci, 3 od 1 godine, 4 od 18 mjeseci. Također obratite pozornost na sadržaj proteina sirutke. Prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije, zakonodavstvo Ruske federacije i CU, prilagođene mješavine uvezene ili proizvedene na području Ruske Federacije su proizvodi čiji sadržaj proteina sirutke iznosi najmanje 50% za djecu od 0 do 6 mjeseci i najmanje 35% za djecu mlađu od 6 mjeseci. Ova ocjena temelji se na mišljenjima stručnjaka i mišljenja potrošača o najboljoj mliječnoj formuli. Dakle, najbolja 10 dojenčadi:

Beba 4 (Nutricia)

Otvara ocjenu dječje marke dojenčadi, od Nutricia. Ova mješavina prikladna je za uporabu djece od 18 mjeseci. Sastav eliminira prisutnost šećera, škroba, glutena, štetnih aditiva, okusa, ostavljajući dijete samo osnovno: obrano mlijeko, prebiotici, kompleks biljnih ulja, puno vitamina i minerala i taurin. Omjeri kazeina u proteinima sirutke 4: 1 - to u potpunosti zadovoljava norme, pa čak i više. Kompleks vitamina i minerala uključuje po 13 komada. Cijena paketa od 600 grama iznosi 300 rubalja.

Kabrita 3 GOLD

Kabrita GOLD zauzima 9. mjesto na ljestvici dječje mliječnosti od 12 mjeseci. Balansirana dojenčeta sadrži 37% protein sirutke i 63% kazein. Proizvođač je stvorio optimalnu stolicu za omekšavanje koja poboljšava probavu i apsorpciju kalcija, kao i pomaže u optimizaciji metabolizma, nazivajući ovaj kompleks DigestX. Kubrita zlato je 100% sastavljeno od koncentrata proteina sirutke iz kozjeg mlijeka pomiješano s obranim mlijekom, isključujući dodavanje maltodekstrina, šećera, okusa i drugih štetnih aditiva. Formula je također bogata preciznim FOS-om, ekstrahiranim iz ekstrakta cikorije, GOS, uključenom u kozji mlijeko, kao i korisnih BB-12 bifidobakterija - sve to omogućava održavanje crijeva u "zdravom obliku". Trošak od 800 grama banaka je 1600 rubalja. Preporučuje se uporaba zdrave djece.

MD mil koza 2

8. mjesto na ljestvici formula za dojenčad od 6 mjeseci zauzima MD mil Kozochka 2. Španjolski brand MD može pohvaliti svoje proizvode na kozjem mlijeku proizvedenom u skladu s preporukama ove zajednice DA-CH društava: Njemačko prehrambeno društvo (DGE), Austrijski (ÖGE) i Švicarske prehrambene udruge (SSG / SSN). Međutim, sastav, nažalost, sadrži palmino ulje i laktozu, pa je proizvod pogodan samo za zdravu djecu. Palmino ulje se ne preporučuje stalno, jer U crijevima, palmitinska kiselina je vezana za kalcij, blokirajući ulazak strukturnih materijala za kosti potrebne za dijete kroz crijevne zidove, as druge strane, kada se NIJE sustavno konzumira, palmino ulje blagotvorno djeluje na djecu mlađu od 2 godine, potiče povećanje kolesterola potrebnog za to razdoblje. Prema standardima proizvođača, omjer proteina sirutke i proteina kazeina je 1: 1. Sastav dominira pristojnom količinom prebiotika CRP, a PUFA omega 6, omega 3 u omjeru 7: 1 je optimalni pokazatelj. Cijena banke od 400 grama je oko 900 rubalja.

Nestogen (Nestle) 1

Nalazi se na 7. mjestu za bebe za nestale Nestlé - Nestogen 1. Proizvod je pogodan za uporabu djece od prvog dana rođenja. Ne sadrži ništa suvišno, uključujući palmino ulje, samo obrano i demineralizirano mlijeko, suncokretovo i repičino ulje, maltodekstrin, kao i probiotici i prebiotici. U ulozi probiotičkog čina lactobacilli Reuteri - koji podupire oralnu higijenu i smanjuje vrijeme proljeva. Sastojci hrane za lakto i bifidobakterije u crijevu su prebiotici FOS i GOS, zahvaljujući njima, živi mikroorganizmi "jedu više", pasmine i borbu protiv patogenih bakterija. Maltodekstrin - izvor energije koji se dijeli u tijelu u glukozu. Kuktadel maltodekstrin se koristi u Nestogenu i, kao što je poznato, kukuruz ne sadrži gluten, čest uzročnik alergijskih reakcija. Ova mješavina nije hipoalergensna zbog metode obrade mlijeka, u kojem ostaje velika količina laktoze. Cijena pakiranja od 700 grama je 475 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) Pepti Gastro

Nutricia je prepoznata kao najbolje ocijenjeno za kontrolu kupnje dojenčadi. Pepti gastro je dizajniran posebno za djecu s gastrointestinalnim problemima i netolerancijom na neke sastojke hrane. Mliječni Pepto gastro - koncentrira proteina seruma koji je podvrgnut dalje hidrolizira pomoću kojih je moguće proširiti seruma u odvojene frakcije - peptidima, nakon čega slijedi ultrafiltracija zadržati samo najpotrebnije od njih, gotovo potpuno uklanjanje laktoze, masti i kazein kao zadovoljavajući način majčino mlijeko. Takva pažljiva metoda pripreme s pristranosti na hipoalergentnost čini Pepti Gastro kompleks liderom u ljestvici dojenačke formule u kvaliteti. Proizvođač također dodaje nukleotide svom proizvodu kako bi smjesa što je moguće bliža majčinom mlijeku. Nukleotidi igraju važnu ulogu u sintezi antitijela - imunosti na oružje, poslužiti kao temelj za izgradnju DNA i RNA, odgovorni su za sintezu proteina, itd cijeni od 450 grama konzerve gipoallegennogo proizvod je 950 rubalja..

NAN (Nestle) 1 Optipro

Nestle zauzima 5. mjesto u najboljoj mliječnoj formi od rođenja za zdravu djecu, tj. One koje nemaju netolerancije za neke komponente, uključujući laktoza. Nestle NAS uklanja dodavanje palminog ulja, okusa, GMO-a, boja i drugih štetnih aditiva na vaš proizvod. Priprema dječjeg sastava demineralizirane sirutke s visokim udjelom albumina i globulina, a suprotan sadržaj kazeina - složeni protein koji često izaziva alergije. Osim važnih aminokiselina, NAS je zasićen s 13 vitamina i 14 minerala, kao i kultura bifidobakterija. Posebna značajka NAS je dodavanje ulja jednostaničnih gljiva Mortirella Alpina - proizvođača arahidonske kiseline, upravo onakav kakav se nalazi u majčinom mlijeku. Arahidonska kiselina je uljna tekućina koja sadrži omega-6 masne kiseline potrebne za sazrijevanje mozga. Cijena pakiranja od 800 grama varira od 700 do 750 rubalja.

Similac (Abbott) Premium 1

4. mjesto je najbolja formula za dojenčad bez palminog ulja. Prema nekim studijama, palmino ulje proizvodi negativan učinak na apsorpciju masti i kalcija u crijevima, jer Palmitinska kiselina, derivat palminog ulja, veže se na kalcij i tvori netopive spojeve koji inhibiraju apsorpciju nekih drugih komponenti. Sastav Similac Premium 1 sadrži luteinski pigment, koji se ne sintetizira samim ljudskim tijelom, što doprinosi povećanju vidne oštrine i filtriranju "štetnog" spektra zračenja ljudskom oku. Similak također sadrži "živ" bifidobakterije, koje se isporučuju s hranom za njih - prebiotik. Ovaj proizvod pogodan je za hranjenje djece iz prvog dana života koji nisu alergični na laktozu (budući da je dostupan Similacu). Trošak od 900 gr. banke - oko 1000 rubalja.

BIBICOL Dadilja Classic

Otvara TOP 3 formula za dojenčad od 0 do 6 mjeseci, proizvođač Bibikol. U pripremi svojih proizvoda, tvrtka koristi prirodno kozje mlijeko proizvedeno na farmama na Novom Zelandu. Dakle, ova mješavina je napravljena od kozjeg mlijeka, a to je veliki plus iz nekoliko razloga: prvo, ona ne sadrži alfa-S1 frakciju proteina kazeina, što uzrokuje "odbacivanje" kod nekih ljudi; Drugo, kozji mlijeko je manje slatko u okusu, što znači da u njemu nema laktoze - mliječni šećer, koji uzrokuje alergije; treće, kozji mlijeko sadrži oligosaharide - prebiotike, omega 3 i omega 6 polinezasićene masne kiseline, pridonoseći "ispravnom" razvoju mozga kod novorođenčadi i dojenčadi. Svojstva kozjeg mlijeka, možete napisati beskonačno, rezimirajući, možemo reći da je kozje mlijeko je bolje tolerirati djecu od kravljeg mlijeka, a ne zaostaje za potonji na prednosti za tijelo. Za 800 grama kanta Bibicol Nanny classic morate platiti oko 1.800 rubalja.

Friso frisopep

Friso postaje najbolja formula za mlijeko od 0 do 6 mjeseci u našem poretku. Prvo, ta kompozicija je potpuno hipoalergijska, i drugo, ima izražen terapeutski učinak. Iako su glavni sastojci mliječne formule izvedeni iz kravljeg mlijeka, Frisco je osigurao da smjesa sadrži laktozu u minimalnom iznosu. To je omogućeno zahvaljujući tehnologiji odvajanja proteina od laktoze i masti kroz hidrolizu proteina sirutke, čiji je izlaz proteinski koncentrat od 50% mase svih ostalih tvari. Frisco također se sastoji od oko 5 nukleinskih estera pomoć sintetizirati imunoglobulina M i A - galaktooligosaharida antitijela prebiotik - hrana za korisne bifidobakterija borave u crijevima, a također ogromna količina neophodna i ne-esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale. Cijena od 400 grama može biti oko 900 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) 1 Premium

Nutrilon Nutrition smatra se najboljom mliječnom formulom za novorođenčad. Ova mješavina nije pogodna za djecu koja su alergična na laktozu, jer Kompozicija sadrži demineralizirani sušeni sir sa suhim sirutkama, od kojih se soli uklanjaju, ali ostaje velika količina proteina i laktoze. Osim sirutke, složeni sastav uključuje ulja (repi, suncokret, kokos, palmin itd.), Kao i riblje ulje, vitamine, taurin, nukleotide, prebiotike itd. Proizvođač koristi patentirani kompleks prebiotika nazvan IMMUNOFORTIS. Ovaj dvokomponentni „hranjiv izbornik” za korisne bakterije u crijevima koja se sastoji od frukto-oligosaharidi, ne razgrađuju i ne apsorbira u ljudskom probavnom traktu, a oligosaharidi sadržani u majčino mlijeko, koji su također mamac bifidobakterija u crijevima, koja „jede” i oni uče samo. Na posudu sa sadržajem Nutrilon zaokruženi u okviru „pojačava imunitet i inteligencije”, a prvi smo shvatili da promoviraju probiotike i vitamin kompleks s nukleotida, ali za razvoj mozga odgovornog polinezasićenih masnih kiselina ARA i DHA, spomenuti jednostavnu terminologiju - je Omega Grupa 3 i Omega 6. Cijena za 800 grama je 650 rubalja. To je jasna prednost u odnosu na cijenu Nutrilona Premium koja omogućuje proizvodu da postane najbolja formula za dojenčad na ljestvici.

Mix za novorođenče "Baby": sastav, vrste dječje hrane i upute za uporabu

Danas sve više i više djece postaju umjetni. Koja kombinacija odabrati? Suvremeno tržište dječjih jela puna je raznovrsnih proizvoda. Roditelji žele da umjetno mlijeko bude korisno, sigurno, bez kolike, i da promovira rast i razvoj djeteta. Često se majke odluče za rusku "Baby" mix. Dugo se utvrdilo kao proračun, vrhunska verzija umjetne mješavine za djecu. Razumjet ćemo sastav mješavine, vrste ove dječje hrane i upute za uporabu, posebno, može li se pohraniti u kuhanom obliku.

Mix Baby - jedna od najpopularnijih dječjih jela rane dobi

O proizvođaču

Mješavinu "Baby" proizvodi tvrtka Nutricia. Ova nizozemska komercijalna organizacija specijalizirana za istraživanja u području zdrave prehrane i razvoja prehrambenih proizvoda s posebnim potrebama, član je grupe prehrambenih proizvoda Danone. Jedno od glavnih područja aktivnosti je dječja hrana. Nutricia djeluje više od trideset godina u 130 zemalja. U Ruskoj Federaciji, povijest tvrtke počela je 1994. godine. Trgovačka organizacija "Nutricia" proizvodi ne samo proizvode opisane u ovom članku, već i umjetno mlijeko Nutrilon i prasine "Baby" koje su namijenjene djeci u prvim mjesecima života.

Ova mliječna hrana za bebe izgleda poput suhog, ne sitnog zrna boje od bijele do svijetlo žute boje, bez nečistoća, uključaka, gruda, s vrlo neupadljivim mliječnim mirisom. Smjesa je dostupna u omotima od 350 grama i 700 grama. Sastojci su izrađeni u europskim tvornicama. Oni su certificirani i sigurni za novorođenče. Kravlji mlijeko, iz kojeg se proizvedena prilagođena mješavina provjerava prije ulaska u postrojenje. Čak se provjeravaju uvjeti krava i kvaliteta hrane. Također se prati ambalaža i kvaliteta boje koja se primjenjuje na kutiji.

Sastav smjese "beba"

Mješavina "beba" je mješavina suhog mlijeka, maksimalna u prehrambenim parametrima i utječe na dječje tijelo prilagođeno majčinom mlijeku. Proizvođač mješavine "Baby" izjavljuje da ne sadrži sintetičke aditive, šećer, genetski modificirane organizme, boje ili konzervanse.

Sastav mješavine je uravnotežen i pruža dobru prehranu za dojenčad.

Baby formula za mlijeko sastoji se od sljedećih korisnih sastojaka, kako je navedeno u uputi:

 • obrano mlijeko;
 • sirutka, demineralizirana kako bi se prilagodila potrebama i obilježjima tijela novorođenčeta;
 • biljna ulja koja približavaju Baby 1 smjesu hranjive vrijednosti majčinom mlijeku;
 • GOS / FOS prebiotici (galakto-oligosaharidi / fruktooligosaharidi) koji poboljšavaju funkcioniranje želuca i crijeva i pomažu smanjiti učinke disbakterijusa;
 • laktozu;
 • riblje ulje;
 • raznih minerala i 16 vitamina;
 • važni elementi u tragovima i aminokiseline poput kolina, soje lecitina, taurina, inozitola;
 • aditiv za hranu, poboljšava probavljivost, nazvan "maltodekstrin".

Blagajka za bebe također sadrži esencijalnu aminokiselinu "L-triptofan", koju koristi mozak da proizvodi "dobar hormon raspoloženja" serotonina, slobodna sulfonska kiselina taurina, koja je potrebna za tvorbu tkiva mozga i ima antikonvulzivno djelovanje, kao i vitaminski kompleks koji potiče različite, fiziološkom, psihološkom i mentalnom razvoju male osobe. U prirodnoj ženskoj mliječi, prirodni prebiotici sadržani su u obliku oligosaharida, ali u običnom kravljem mlijeku oni su praktički odsutni.

Nedostaci sastava smjese uključuju sadržaj sljedećih tvari:

 1. Palmino ulje Sporovi o prijetnji zdravlja palminog ulja, posebice djece, ne smanjuju se. Nije dokazana mogućnost nanošenja ozbiljne štete tijelu ovom biljnom masnoćom, ali je poznato da je teško uzimati asimilaciju.
 2. Soja lecitin. U okolini potrošača postoji sumnja da se u svojoj proizvodnji mogu koristiti genetski modificirane soje.

Vrste smjesa "beba"

Proizvodi se, prije svega, razlikuju po prisustvu bakterija fermentiranih mlijeka:

 • Normalno mliječni proizvodi. Namijenjen je za zdrave bebe i obične obroke.
 • Premija za kiselo mlijeko. Pedijatri propisuju kao raznolikost osnovnoj prehrani djece koja pate od probavnih problema ili ne nose proteinu krava. Za mrvice od 6 do 12 mjeseci, može sadržavati rižinu, zobene pahuljice ili brašno od heljde.

Prema dobi, proizvodi su podijeljeni u sljedeće kategorije:

 • Beba 1. Pogodno za bebe od 0 do 6 mjeseci.
 • Dječja formula 2. Za mrvice od šest mjeseci do 12 mjeseci.
 • № 3. Za potrošače od jedne do jedne i pol godine.
 • № 4. Od jedne i pol godine do kraja razdoblja hranjenja djeteta s umjetnim mlijekom.
Za svako doba djeteta postoji vlastita beba, prilagođena potrebama djeteta.

Promjena jedne vrste prilagođene mješavine, usmjerena prema dobi djeteta, drugoj, više odrasloj osobi, glatko se javlja. Dakle, beba za bebe od rođenja uključuje:

 • dimoneralizirani serum;
 • ulja odobrena različitim standardima;
 • Omega-6-nezasićena masna ili arahidonska kiselina;
 • dugo je poznata po svojoj korisnosti za dječje riblje ulje;
 • laktozu;
 • dodatak prehrani maltodekstrina;
 • kontroverzni soja lecitin;
 • Omega-3-polisasićena masna kiselina;
 • Omega-6-polisasićena masna kiselina;
 • esencijalna aminokiselina L-triptofana;
 • prebiotike u obliku prirodnih dijetalnih vlakana.
Pored glavnih komponenti, proizvođač dodaje vitamini i druge tvari potrebne za zdravlje djeteta mješavini.

U smjesi Baby 2 proizvođači već su dodali željezo i vitamin C s cinkom. To omogućuje da žlijezda bude potpuno apsorbirana tijelom novorođenčeta, sprječava razvoj anemije, jača imunološki sustav. Cink pomaže tijelu da brzo rješava rane, liječi rezove. Željezo pomaže stanici da "diše".

Kako se preseliti iz jedne mješavine u drugu?

Mnoge majke pitaju se pitanje - kako i kada je pravo da se presele iz umjetnog mlijeka namijenjenog djetetu iste dobi na mlijeko namijenjeno starijem djetetu? Prilagođeno umjetno mlijeko, ne manje od mamca, zahtijeva postupno i zamišljeno djelovanje. Evo nekoliko važnih pravila:

 1. Idite na novu postupno. Napisali smo prije nego beba za različite dobi ima drugačiji sastav. Nova mješavina - stres za tijelo djeteta. Predstavite novi obrok, prvi puta dnevno, a zatim 2, a zatim zamijenite polovicu dnevnog obroka starijom smjesom. Često, majke odmah idu na malo odraslog malo, što uzrokuje tešku bol u kolikom i probavni poremećaj u djeteta.
 2. Po prvi put, dajmo starije bebe ujutro i promatrajte stanje djeteta. Ne pojavljuje se osip ili negativna reakcija probavnog trakta - nastavite s postupnim prebacivanjem mrvica na novu hranu.
 3. Razblažite stare i nove mješavine u različitim bočicama.
Postupno prijelaz iz jedne smjese na drugu osigurava dobru probavu djeteta.

Kako razrijediti smjesu?

Vrlo je teško majci novorođenčeta brzo izaći iz sna, ali to je iznimno važno pri pripremama mješavine za bebu. Inače, riskiraš da nešto ne pomažeš i dobiješ trbuh u djetetu. Posuđe treba biti sterilno, ili staviti boce s kipućom vodom ili kupiti poseban sterilizator. Čvrsto zatvorite čep, voda ne smije biti iz cjevovoda i kuhana. Ova su pravila pogodna za pripremu svih umjetnih smjesa.

Obratimo se konkretnim preporukama za "bebu":

 • voda za smjesu treba biti 40 stupnjeva;
 • kao što je napisano u tablici na kutiji, možete vidjeti fotografiju na web stranici, jednu mjernu žlicu prelazi na 30 ml vode (kao što je navedeno od strane proizvođača);
 • mjere koliko vam je potrebna čista voda, ovisno o dobi djeteta;
 • dodati potrebni broj žlica praha;
 • čvrsto zatvorite bocu kapom i dobro protresite sve dok se prašak potpuno ne otopi bez grudica;
 • provjerite temperaturu smjese, kapajući na zglob.

Kako razumjeti je li beba prikladna za "bebu"?

Sve je individualno, pa čak i popularno rusko prilagođeno umjetno mlijeko ne može biti pogodno za bebu. Kako bi se osiguralo da smjesa s kojom hranite bebu odgovara, odgovorite sebi i pedijatru sljedećim pitanjima:

 1. Ima li dijete često probleme s trbuščićem? Jaka formiranje plina, kolik, proljev, zatvor? Ako je odgovor "da", razmislite je li vrijedno pokušati mješavinu prebiotika Baby Premium ili, ako već sjedite na njemu, prebacite se na drugu tvrtku.
 2. Povećava li se težina djeteta normama? Je li dijete prestalo uzimati težinu ili je, naprotiv, previše? Razmislite hoćete li pokušati s drugom smjesom.
 3. Ima li vaša beba alergije? Na primjer, diatozu. Ako je odgovor "da", analizirajte može li dijete biti alergično na kravlji protein ili neki od sastojaka "Baby" mješavine.

Dječja hrana "Baby" je proračunska kvaliteta prilagođenog umjetnog mlijeka za mrvice. Elementarno je pronaći u supermarketima i lancima ljekarne, ima ugodan, gotovo neutralan okus i miris, za razliku od nekih skupe europske mješavine. Pod uvjetom da vaše dijete nema alergije na sastojke, a ta mješavina je prikladna za svoje tijelo, opisani proizvodi će dugi niz mjeseci biti vaš pomoćnik u pripremi dječje prehrane.

Formulacija suhog mlijeka u dobi od 0 do 6 mjeseci: koja je bolja? Značajke odabira i pregled popularnih proizvoda

Nije uvijek majka ima dovoljno mlijeka za dojenje ili vrijedni proizvod nestaje iz raznih razloga. Ponekad žena mora uzimati jake lijekove, dojenje nije pitanje.

Kakvu mliječnu formulu za novorođenče odabrati? Koji brandovi dječje hrane su bolji? Dajte mišljenje pedijatara.

Prednosti i nedostaci hranjenja smjese

Zamjenske dojke mlijeka prodaju se suhe. Priprema traje malo vremena. Ali zašto su pedijatri čvrsto savjetovali dojiti bebu? Jesu li korisna svojstva dječje hrane ograničena? Shvatimo.

Pozitivni aspekti:

 • hranjenje bebe može obaviti bilo koji član obitelji, majka dobiva dodatnu priliku za odmor;
 • poznata je točna količina hrane koja se pojede jednom hranom;
 • s alergijskim reakcijama ne treba slagati, što je izazvalo negativne manifestacije.

nedostaci:

 • tijekom kuhanja, važno je strogo promatrati razmjere, sterilnost boce i druge posude. Kršenje pravila ugrožava prodor infekcije, probavne smetnje, pogoršanje zdravlja;
 • kod djece s umjetnom djecom, češće se javljaju konstipacija / labav stolici, pojavljuje se kolik. Mnoge bebe često regurgitirati;
 • treba odmah dati razrijedeni prašak, ne smijete uzeti bocu na cesti ili šetnju;
 • suhe mješavine za novorođenčad i bebe do godinu dana (čak i najskuplje i najkvalitetnije) ne ojačavaju imunološki sustav. Samo majčino mlijeko sadrži posebne enzime koji povećavaju tjelesnu obranu;
 • prisilni prijelaz na umjetno hranjenje uzrokuje da žena stalno eksprimira, pogoršavajući stanje grudi. Često dolazi do stagnacije mlijeka, razvijajući mastitis.

Saznajte više o simptomima i liječenju pijelonefritisa kod djece.

O liječenju rinitisa kod kuće uz pomoć narodnih lijekova napisanih u ovom članku.

Trošak

Kvalitetna dječja hrana je vrlo skupo, roditelji ne mogu uvijek priuštiti savršeni proizvod. Visoka cijena je karakteristična za specijalizirano dojenčad bez glutena, protiv regurgitacije, s alergijom kravljeg mlijeka.

Roditelji moraju zamijeniti korisne praške s jeftinijim kolegama s maltodekstrinom, glukozom, palminim uljem, tako da dijete bude zasićeno. Smanjena kvaliteta dovodi do probavne smetnje, alergija, još jednom morate trošiti velike iznose na droge, krug je zatvoren.

Nijanse izbora

Obratite pozornost na sljedeće točke:

 • odgovarajuće doba. Na paketu uvijek postoji oznaka, jer koliko je mjeseci dopuštena ova vrsta dječje hrane. Zabranjeno je davanje mjesec dana bebe za djecu od godinu dana: mala ventrikula nije u stanju probaviti grube čestice;
 • rok trajanja. Odustati od neplaćenih proizvoda, nemojte biti u iskušenju popusta, ako istekne jedan mjesec;
 • Razmotrite zdravlje mrvica. Pacijenti koji pate od alergija su prisutni na tržištu, za jačanje imunološkog sustava, proizvode s visokim postotkom željeza za djecu s anemijom;
 • najelitnija formula plus visok postotak hranjivih tvari. Odsutnost / minimalni broj sastojaka koji daju sitost, ali ne nose posebne pogodnosti (popis dolje);
 • biti prvi koji nudi bebu hranu na temelju umjetno probavljenih proteina, rijetko izazivajući alergije.

Komponente dječje hrane: korisne i ne jako

Kada kupujete, svakako pročitajte sastav. Povoljniji sastojci, hranjivija hranjivi proizvod, ali i bolji. Niska cijena često ukazuje na prisutnost komponenti koje produljuju osjećaj sitosti, ali izazivaju razvoj karijesa, alergijske reakcije, zatvor i probavne smetnje.

Hranjiva:

 • prebiotici;
 • kazein;
 • željezo;
 • selena;
 • nukleotida;
 • beta karoten;
 • vitamin C;
 • lutein;
 • folna kiselina;
 • taurin;
 • inozitol;
 • demineralizirana sirutka;
 • jod;
 • riblje ulje;
 • polinezasićene masne kiseline.

Zasićeni, ali ponekad uzrokuju nuspojave:

 • maltodekstrin;
 • palmino ulje;
 • lecitin;
 • kokosovo ulje;
 • sukroza;
 • glukoza.

Koja je mješavina prikladna od rođenja do šest mjeseci

Pedijatri i neonatolozi preporučuju mama da kupuju visoko prilagođene formulacije renomiranih proizvođača. Proizvodi su hypoallergenic, zadovoljit će potrebu za hranjivim tvarima što je više moguće.

Glavne vrste:

 • za jake, zdrave bebe: Humana, Nutrilon, Frisolak, Nan, Mamex, Bon, Hipp;
 • za nedostatak laktoze, sastavi s minimalnom razinom laktoze ili s potpunim izostankom ove komponente prikladni su: Humana LP s prebioticima, mješavine niske laktoze Nutrilaka i Nutrilona, ​​Mamex bez laktoze;
 • s čestim, obilnim regurgitiranjem preporučuju se mješavine protiv refluksa: Lemolac, Nutrilon anti-refluks;
 • lijekovi za praškaste proizvode za male alergije: Adfare, Frisopep, Nutrilon peptid TSSC;
 • s tendencijom alergijskih reakcija trebaju sorte s najblažom sastavu: Humana i Nan hypoallergenic, Hipp;
 • s tendencijom za zatvora. Hranite mrvice Nutrilon comfort formulacije, Nutrilon fermentirane mliječne formule, Nan, Nutrilak;
 • niskokvalitetne marke dobre kvalitete: Similak, Agusha, beba, beba, košarka baka, Nutrilak.

Vrste nadomjestaka za majčino mlijeko za novorođenčad

Klasifikacija nadomjestaka majčinog mlijeka:

 • standard (pogodan za zdravu djecu) i specijaliziran (za alergičare, slabe, prerane bebe);
 • prilagođeno (sastav skoro sliči majčinom mlijeku), djelomično prilagođen (s kazeinom), prijelazno (za bebe od šest mjeseci);
 • fermentirano mlijeko i svježe.

Kako se hraniti

Količina umjetnog mlijeka:

 • Za novorođenče do 10 dana, izračunajte dnevni volumen kako slijedi: pomnožite 70-80 ml brojem dana življenja. Na primjer, četvrti dan, mrvica mora dobiti 80 x 4 = 320 ml dječje hrane dnevno;
 • od 10 dana do 2 mjeseca volumen dnevne mješavine jednak je jednoj petini tjelesne mase;
 • Starosti od 2-4 mjeseca - 1/6 dijela težine bebe;
 • od 4 mjeseca do šest mjeseci - 1/7 dio tjelesne težine je dovoljno;
 • od 6 do 12 mjeseci, optimalna količina umjetnog mlijeka dolazi do 1/9 djetetove težine.

Savjet:

 • odaberite pravu bradavicu. Rupa ne smije biti prevelika za bebu da se postupno popuni;
 • temeljito sterilizirajte bocu, uvijek operite ruke, čvrsto zatvorite posudu ili kutiju s početkom dječje hrane;
 • s mješovitim načinom hranjenja, prvo pričvrstite mrvicu na dojku, a zatim ga hranite žlicom (ne obratno, inače će beba baciti dojku iz koje je teže dobiti mlijeko);
 • kontrolirajte djetetovu reakciju na novu smjesu, ako ste alergični, odmah idite na pedijatra, uzmite testove. Možda ćete morati kupiti specijaliziranu vrstu bez laktoze;
 • prikorm kamion kiddies uveden je u 4 ili 4,5 mjeseci, uzimajući u obzir stanje djeteta. Prva vrsta je povrće. Najprije dodajte ½ tsp. pire od povrća, a zatim završiti smjesu. Postupno zamijenite jedno hranjenje povrća, žitarica, mliječnih proizvoda. Kasnije unesite sokove, voće, ribani jela od mesa.

Kako uzgajati

preporuke:

 • pažljivo pročitajte upute na pakiranju;
 • strogo promatrati volumen praha;
 • koristiti samo kuhanu vodu. Temperatura - 36 stupnjeva.

postupak:

 • sterilizirajte bocu, ulijte potrebnu količinu vode, grijte do određene temperature. Velika pomoć za mamu - grijač za dječja jela;
 • ako je u nedoumici, provjerite temperaturu tako da tekućina bude umjereno topla;
 • izmjeriti određenu količinu praha, sipati u bočicu;
 • čvrsto pokrijte poklopac, nekoliko puta tresti dok masa ne bude glatka, bez grudica;
 • otvorite bocu, stavite bradavicu i odmah ponudite bebu nadomjestku za majčino mlijeko.

Pregled i značajka popularnih proizvoda

Pri odabiru, razmotrite preporuke pedijatara, pročitajte karakteristike popularnih mješavina za bebe.

Kako i kako liječiti povraćanje kod djeteta bez vrućice? Saznajte učinkovite metode.

Na ovoj stranici možete vidjeti izbor narodnih lijekova za zatvor kod djece.

Slijedite vezu http://razvitie-malysha.com/novorozhdennye/zdorovje/koliki-i-gaziki.html i pročitajte pravila o uzimanju lijekova za kolike u novorođenčadi.

Značajke novorođenčeta Nan:

 • dobra kvaliteta, proizvodnja - Nizozemska;
 • nekoliko tipova za sve dobne kategorije;
 • korisni sastojci: taurin, riblje ulje, jod;
 • plus: nedostaje maltodekstrin;
 • minus: jesti malo palmino ulje;
 • prašak je dobro topljiv u vodi;
 • cijena - od 500 do 900 rubalja, težina - od 0,4 do 3,4 kg.

Nije izbrisan

Značajke dojenačke formule Nestozhen:

 • kvalitetni proizvod iz Švicarske;
 • Prednosti: prisutnost prebiotika, taurina, laktoze, demineralizirane sirutke, bez saharoze;
 • lako razvod, ugodan, slatki okus;
 • s konstantnom uporabom, rad trbuha i crijeva normalizira, stolica postaje redovita;
 • kontra: malu količinu melase za održavanje osjećaja sitosti;
 • cijena - od 290 do 580 rubalja, težina - od 350 do 700 g.

Nutrilon

Značajke novorođenčeta Nutrilon:

 • visoko kvalitetni prilagođeni proizvod;
 • proizvodnja - Nizozemska;
 • Prednosti: prisutnost polinezasićenih kiselina, nukleotida, prebiotika, 29 minerala i vitamina;
 • kontra: tu je palmino ulje i lecitin;
 • cijena varira znatno ovisno o vrsti - od 500 do 2700 rubalja, težine - od 350 do 900 g.

beba

Značajke dojenčadi Kid:

 • visokokvalitetni flauti proizvod po razumnoj cijeni;
 • proizvođači - Rusija, Ukrajina;
 • za bebe od 3 mjeseca;
 • aditivi: heljde ili zobene pahuljice - do 12%;
 • korisne komponente: više od 10 vitamina, mineralnih sastojaka, kalijevog jodida, željeznog sulfata i cinka, natrijevog selenita, normaliziranog kravljeg mlijeka;
 • kontra: prisutnost šećera u prahu - 22% (rizik od karijesa), kukuruzno ulje - 6,8% (visok udio masti u proizvodu);
 • pogodan za djecu s gastrointestinalnim bolestima, anemija;
 • cijena - oko 200 rubalja, težina - 350 g

beba

Značajke dojene mlijeka Baby:

 • popularna vrsta dječje hrane proizvedene u Ukrajini i Rusiji;
 • razumna cijena, dobra kvaliteta;
 • pozitivne strane: više od deset minerala, vitamini PP, E, D, K, A, C, skupina B, nukleotidi, prebiotici. Nema boja, konzervansa;
 • kontra: palmino ulje, lecitin, prekomjerna slatkoća gotovog proizvoda, masa se snažno pjeni;
 • cijena - 350 rubalja, težina - 350 g

Frisolac

Značajke:

 • mješavina kozjeg mlijeka proizvedenog u Nizozemskoj;
 • pogodan za netoleranciju željeza;
 • pros. Mnogi korisni sastojci: linolna kiselina, korisna za mozak, nukleotide, prebiotike, beta-karoten, vitamin C, neki željezo, dijetalna vlakna, vrijedne masne kiseline;
 • maltodekstrin se nalazi u minimalnoj količini;
 • smjesa bez palminog ulja;
 • dobro razrijeđen s nekom vodom, hranjivim, hipoalergenskim proizvodom;
 • cijena - od 290 do 900 rubalja, težina - 400 i 900 g.

Roditeljske recenzije

Mamice i pedijatri preporučuju mješavine s maksimalnom količinom korisnih sastojaka, po mogućnosti uvezenih, Hipp, Nestozhen, Similak, Nan, Nutrilon, Frisolak. Od jeftinih formulacija, Baby, Kid i Agusha dobile su pozitivne povratne informacije.

Većina recenzija na internetskim forumima potvrđuju mišljenje pedijatara da najbolje vrste dječje hrane ne sadrže palmino ulje, saharozu, maltodekstrin. Što manje komponenti koje pružaju sitost bez puno koristi za tijelo, to bolje želuca i crijeva rade u mrvicama.

Korištenje istekle, jeftine hrane za bebe, proizvoda iz nejasnih tvrtki neprihvatljivo je: uštede se često pretvaraju u probleme s probavom, povećava se rizik od alergija. Skuplje, kvalitetne smjese za djecu bez palminog ulja bolje se apsorbiraju, ne iritiraju nježnu ventriculu i crijeva.

Video - savjeti o tome kako odabrati pravu formulu djeteta:

Najbolja mješavina za novorođenče

Koja je najbolja mješavina za novorođenče?

Kako odabrati smjesu za novorođenče

Kako razumjeti da je smjesa došla

Ocjena dojenačke formule za dostupnost

Ocjena najjeftinijih smjesa

Ocjena dojenačke formule po sastavu

Usporedna tablica sastava popularne mliječne mliječne formule s majčinim mlijekom

Smjesa s najboljim sastavom bjelančevina

Taurin u sastavu mješavina mlijeka

Najbolja smjesa u odnosu na masnoću

Mješavine bez palminog ulja

Miješajte s omega 3 i omega 6

Najbolja mješavina ugljikohidrata

Prebiotičke mješavine

Smjesa s najboljim omjerom minerala

Smjesa s najboljim omjerom vitamina

Najbolja smjesa s nukleotidima

Najbolja mješavina u osmolarnosti

Najukusnija dojenačka formula

zaključak

Odjeljak nedavnih materijala:

Bez kruha, većina ljudi u našoj zemlji ne jede nikakvu hranu. Kruh je najpopularniji i kupljen prehrambeni proizvod. Mnogi roditelji zainteresirani su za pitanja: od kojega je doba moguće.

Navikli smo dodati maslac u hranu za ukus, to je neophodan proizvod na našem stolu. U ovom članku ćemo razmotriti u kojoj dobi, kako i kakvu ulje može biti dano djetetu, koja je upotreba.

Češnjak je korisno povrće, bogato vitaminima, posjeduje antivirusno i antimikrobno djelovanje. Je li moguće da češnjak dijete, u kojem dobu, kako je tako korisno za djecu? Odgovorit ćemo.

komentari na članak

Hvala na takvim informacijama vrlo koristan članak.

hvala za info, vrlo lijep članak

Hvala vam puno, vrlo korisne informacije.

Korisni, informativni članak. Bez vode, sve je jasno obojano, postoje usporedbe (što uvelike olakšava odabir točno potrebnih parametara). Mnogo hvala autoru za nevjerojatno napisani članak.

Vrlo korisne informacije. Hvala vam, pomogli ste shvatiti tako veliku količinu dječje hrane.

Izvrstan članak! Puno vam zahvaljujemo na iskrenom i nepristranom pristupu bez ikakvih plaćenih trikova od proizvođača!

Dječja hrana od 0 do 3 godine

Naravno, novorođenče, prije svega, zahtijeva majčino mlijeko. Međutim, zbog činjenice da je rast djeteta brz, a unutarnji organi intenzivno se razvijaju, neće biti dovoljno mlijeka. Da, i za različite proizvode treba prilagoditi mala tijela.

Da bi pravilno implementirali prehranu bebe, morate znati koji od proizvoda, kada ulazi u prehranu. Štoviše, svaki novi proizvod zahtijeva davanje u određenom iznosu. Čak i ako dijete jede s užitkom. Sada ćemo pogledati približan raspored komplementarne hrane koju su razvili pedijatri i zadovoljavaju zahtjeve dječjeg probavnog sustava.

Dakle, do 4 mjeseca beba je bolje da ne uvodi proizvode, a intenzivno jača želudac i crijeva, potrebno je ograničiti majčino mlijeko i malo vode.

Raznolikost dječje hrane

Kad beba dosegne 4 mjeseca života, već možete početi diverzificirati prehranu. Što se može uključiti u njegov sastav:

1. Voćni sokovi i pire od krumpira. Morate postupno početi s pola čajne žličice, za pire krumpir i postupno povećavati dozu jedne doze na 50 grama. Od 6 mjeseci starosti, postupno prenesite dio na 150 grama. Što se tiče sokova, trebate započeti s 1-2 kapi, postupno dodavati i staviti do 100 ml, također s obzirom na čaj, kako na dućanima (ne smije sadržavati više od 5 biljaka) i domaće.

Dajemo sokove kako bismo pokušali u sljedećem redu: jabuka ili kruška, šljiva ili marelica, bundeva ili mrkva, a tek tada možemo ponuditi piće s krumpirom, na primjer. Ne biste trebali mijenjati sok svaki dan, neka dijete probati jedan, pratiti reakciju, postupno dovesti dio na 50 grama, a zatim dati još jedan sok.

2. Možete početi davati pire od povrća iz: tikvice, krumpir, cvjetača, brokule, a zatim mrkve. Ne možete se miješati. Trebalo bi početi učiti bebu i žitarice bez glutena od heljde i riže.

Djetetu hranimo gore navedenim proizvodima do 5.5-6 mjeseci, a zatim počnite povezivati ​​sljedeće proizvode.

1. Rezanci, posebna djeca iz dućana ili nedirnuta domaća. Potrebno je započeti s četvrtim dijelom čajne žličice, postupno prilagođavajući se 120 grama.

2. Možete napraviti višekomponentni pire od povrća i voća, vrijedi dodati i ovdje voće, mlijeko i jogurt puree, voće i zrno kvasac. Kashi je također raznolik: dajemo smjesu riže i heljde, kukuruza, zob, pšenice. Mliječni se može iskusiti s malo voćnog kaše. Sve ovo dajemo prvu 1 žličicu. Postupno nosi do 150 grama po prijemu. I svakih pet dana u odsutnosti alergije. Dijeta može biti raznovrsna.

Komplikacija prehrane djeteta

Od 6,5-7 mjeseci komplicirajemo hranu za dijete dalje.

1. žumanjak jajeta. Kuhano je tvrdo, svježe meso kuhano. Možete unijeti kolače i krekere od bijelog kruha (najviše 1 pc po prijemu), zelje, agrumi, bobice: ribizle, trešnje, trešnje, jagode, banane i drugo. Počnimo s 1 žličicom, postupno povećavajući se do 50 grama. Usput, korisno je jesti trešnje tijekom trudnoće.

2. Tri-komponentne kikosti mogu se već uvesti, a njima možete dodati malo meda, doslovno pola žlice. Dio je 150 grama.

Od 7.5-8. Mjeseca dijete se već može ponuditi:

1. kruh, bilo koje voće i povrće, i zeleni grašak. Ali sve u obliku pire krumpira.

2. Jogurti, fermentirani mliječni proizvodi, kefir. Mlijeko ne može biti, samo kuhati kašu od njega.

Od 8,5 do 9 mjeseci uvodimo:

1. Mesni proizvodi možete unijeti dodatkom nusproizvoda: srca, jezika, jetre. Također možete dati ribu pire, špinat, grah, malo češnjaka.

2. Ne zaboravite da svi gore navedeni proizvodi, dijete također treba jesti. Dakle, dijeta je već višestruka, ona bi trebala biti.

Od 9 do 12 mjeseci, razmjer je postupno u redoslijedu prijenosa koji nadopunjavamo:
sok od grožđa, slatke paprike, žitarice s dodatkom muesli i čokolade.

Kada beba ima jednu godinu, možete unijeti sljedeće ostale proizvode koji se, kako dijete rade, daju prema popisu dok dijete ne navrši 3 godine života:

1. Makaroni bez oštrog sira, vrhnja, jogurta, marmelade. Marshmallow, marshmallow, jaja u potpunosti, salate od voća i povrća (ako je dijete u stanju dobro žvakati).

2. Bliže dvije godine možete dati: ryazhenka, kobasice.

3. Do 3. godine: kobasice, plodovi mora, kakao, bijela i mliječna čokolada, slatkiši, vafli. Gingerbread, buns, curd deserti, buns, sladoled.

Preporučujemo da pročitate: Kako naučiti dijete da jede žlicom brzo i učinkovito.

Dječja hrana

Za svako doba potreban vam je izbornik koji nadoknađuje troškove rastućeg organizma i prilagođen je nezrelom sustavu probave. Dijete hranu možete kupiti od prve faze (prvih šest mjeseci života), druge faze (od 6 do 12 mjeseci) i za starije (od 1 godine).

Online prodavaonica dječje hrane "Ship" predstavlja oko 150 komada mliječnih formula iz Nutrilona, ​​Similaca, Nestlea NAN-a i drugih proizvođača; preko 100 različitih mliječnih proizvoda (mlijeko, sir, kefir, jogurt) marki "Agusha", "Tyoma", "Frutonyanya"; žitarice; pića.

Glavni proizvod za hranjenje je kvas. Na policama i stranicama našeg dućana naći ćete 400 predmeta voća, povrća, kombiniranih, mesnih i pire krumpira pomiješanih s kravljim sirom.

A za majke koje su bile u skrbi stvorile su zasebni odjeljak s hranom, koji će pomoći očuvanju i povećanju laktacije.

Osim toga, imamo veliki izbor proizvoda za hranjenje, što nam omogućava da hrana bude ne samo puna i korisna, već i zgodna i zabavna.

Formula mlijeka za bebe

Odabir zamjene za majčino mlijeko je vrlo važan korak. Formule mlijeka za bebe danas su toliko raznolike da mnogi roditelji gube, tražeći savjet od pedijatara i prijatelja. Nutricionizam novorođenčadi je toliko individualno da se ponekad proces odabira smjese dugo odgađa. Što trebate znati o smjesama na prvom mjestu?

Glavne vrste mliječnih formula:

 • Mješavine kravljeg mlijeka
 • Mješavine mlijeka za koze
 • Mješavine na bazi soje

Većina formula suhe mlijeka namijenjena je za hranjenje zdrave djece. Koriste se za umjetno i miješano hranjenje, kada majka nema dovoljno mlijeka ili dijete ima malu težinu.

U našoj online trgovini Mladenets.RU možete kupiti formulaciju suhog mlijeka od vodećih proizvođača Nestle (NAN i Nestogen), Friso, Hipp, Humana, Kabrita, MDmil, Mamako, Enfamil, NANNI, Nuppi, Nutricia, Semper, Similac, Babushkino Lushok, Baby (Nutricia), Nutrilak (Nutrilak), Nutrilon.

Smjesa treba odabrati ovisno o dobi vašeg djeteta. To će pomoći u održavanju uravnotežene prehrane u ranoj dobi. U pravilu, vrlo je jednostavno izračunati količinu smjese po hranjenju, dovoljno je mjeriti pomoću mjerne žlice na navedenu oznaku. U širokom asortimanu u Baby.RU postoji mliječna formula:

 • 1 stupanj (od rođenja do 6 mjeseci)
 • Faza 2 (od 6 mjeseci do godine)
 • Stadij 3 - Mlijeko za bebe (od godine do 2 godine)
 • Stadij 4 - bebe mlijeko (za djecu od dvije godine)

Najpopularnije su prilagođene mliječne formule za djecu. Kakva je njihova prednost?

Što se tiče sastava, prilagođene mješavine su najbliže majčinom mlijeku, pa ih se lako apsorbira dječjim tijelom. Takve smjese preporučuju pedijatri za hranjenje novorođenčadi ako dojenje nije moguće iz nekog razloga.

Među posebnom namjenom mliječne formule nalaze se:

 • Mlijeko miješa Antireflux: NAN (NAN), Nutrilon (Nutrilon), Similac (Similac), Nutrilac (Nutrilak), Humana (Humana), Hipp (Hipp) i košarka bake. Mlijeko mješavine Antireflux za djecu od rođenja namijenjene su bebama s problemima s regurgitacijom i zatvorom. Takve smjese imaju laksativni učinak i pomažu u rješavanju problema regurgitacije nakon hranjenja.
 • Mješavine suhog mlijeka bez laktoze: Nutrilon, Nutrilak, košarka bake. Mješavine bez laktoze mogu se uvesti kao dodatak ili prehrana za dijete prve godine života. Oni su propisani djeci s netolerancijom na laktozu (nedostatak laktaze) i brzo eliminiraju simptome kao što su kolika, disfunkcija gastrointestinalnog trakta, bol u trbuhu.
 • Hipoalergenska dojenčeta za novorođenčad: NAN, Nestogen (Nestozhen), Friso, Humana, Similac, Hipp, Nutrilak, namijenjeni su djeci s povećanim rizikom od razvoja alergija na hranu, uključujući proteine ​​kravljeg mlijeka. To se postiže ekstrakcijom proteina mlijeka iz baze smjese, tj. U srcu takvih smjesa ostaje sigurna sirutka. Ove smjese su terapeutski i profilaktički.
 • Mliječne formule za male bebe: Hipp, Friso (Friso), Nutrilon. Dodjeljuje se maloj porođajnoj težini i preranoj bebi, kao i djeci s malom težinom. Posebno dizajnirana za zadovoljavanje prehrambenih potreba s niskom težinom.
 • Mješavina fermentiranog mlijeka: od Nutricia - Nutrilon i Nestle - NAN. Oni sadrže prebiotike koji potiču razvoj zdravih crijevnih mikroflora, poboljšavaju rad probavnog sustava i štite od infekcija. Ojačati imunološki sustav.
 • Mješavine mlijeka za koze: NANNI, Kabrita, MD Mil, Mamako. Mnogi roditelji vole mješavina kozjeg mlijeka, jer kravlje mlijeko je bliže u sastavu ženke nego krava. Bjelanjak kozjeg mlijeka je hipoalergenski, i često takve smjese su pogodne za djecu koja nisu prikladna za uobičajene zamjene za majčino mlijeko. Osim toga, kozji mlijeko ima vrlo vrijedan sastav vitamina i elemenata u tragovima, što ima značajan pozitivan učinak na djecu.
 • Mješavine soje mlijeka: Friso, Nutrilon. Sojine mješavine ne sadrže proteine ​​kravljeg mlijeka, mliječne masti, laktozu, saharozu, gluten. Stoga ih se može propisati djeci s mnogim bolestima i netrpeljivosti tim komponentama.

Infant.RU nudi širok izbor formula za dječju hranu. Slijedite naše popuste, promocije i posebne ponude!

Naručite dječju hranu za dječju hranu u bilo kojem trenutku prikladnom za vas i nećemo vas dugo čekati! U slučaju naručivanja do 12 sati isporuka je moguća istog dana. Ako ste još uvijek u nedoumici, nazovite nas besplatni broj 8 (800) 555-699-4 i rado ćemo odgovoriti na vaša pitanja.

Dječja hrana od 0 do 7 godina

Napomena u knjigu "Dječja hrana od 0 do 7 godina"

Svaka majka želi da njezino dijete bude sretno i da se dobro osjeća. Hranjiva i zdrava domaća hrana jedan je od najboljih načina da vaše dijete dobije mnogo godina.
Ova će knjiga poslužiti kao vaš vjerni pomoćnik u pripremi raznih ukusnih i zdravih jela za bebu. Iz nje možete naučiti ne samo o redoslijedu u kojem trebate uvesti raznovrsnu hranu u prehranu svojeg djeteta, ali i kako pravilno pripremiti zdrave obroke za bebu u skladu s njegovom dobi.
Preporuke navedene u knjizi pomoći će da vaše bebe budu zdrave i snažne, a izbornik koji se nalazi u njemu učinit će njegovu prehranu raznoliku, bogatu hranjivim tvarima i potrebnim za rast, što hranjenje čini zadovoljstvom ne samo za bebu nego i za vas!
Učite svoje dijete da jede od rođenja!

Poslat ćemo pismo o primljenom bonusu čim netko iskoristi svoju preporuku. Uvijek možete provjeriti stanje u "Osobnom prostoru"

Poslat ćemo vam pismo o primljenom bonusu čim netko koristi vašu vezu. Uvijek možete provjeriti stanje u "Osobnom prostoru"

Koja je mješavina bolja za novorođenče: pregled TOP-10 mliječnih proizvoda

Klasifikacija: Prvo, odaberite vrstu mješavine

Mliječna formula nije samo prašak u svijetlom staklenku s puno vitamina u sastavu. Smjese se međusobno razlikuju u znakovima, što će biti objašnjeno u nastavku.

dosljednost

Podijeljeni su u tekućinu i suhu. Prvi su spremni jesti, samo trebate grijati hranu. Suho potrebno je samo-razrijediti vodom.

Rusko tržište je 90% suho, tekuće se može naći samo u velikim gradovima. Tekućina pohranjena na duge, doslovno 2-3 dana, tako da prodavači vole suhu hranu jer je lakše transportirati i pohranjivati.

Zakharova D.I., pedijatar, Morozovskaya Dječja gradska klinička bolnica, Moskva

Hranjenje mješavine novorođenčadi nužna je mjera.

Ako se to dogodilo, onda je u prvih šest mjeseci vrlo važno odabrati najkvalitetniji proizvod, a ne popravljati cijenu.

Ovo razdoblje u razvoju bebe je najznačajnije.

Po sastavu

Dojilje za novorođenče izrađuju se na osnovi kravljeg mlijeka. No, ona mora ući u tijelo u modificiranom obliku, jer se ne može lako apsorbirati kao majčino mlijeko.

Prema ovoj značajki, smjesa je podijeljena na:

 1. Prilagoditi. Dodaju se modificirana sirutka, koja prilagođava protein krava. To pridonosi jednostavnoj probavi, približavanju majčinom mlijeku. Može se tvrditi da je ovo najbolja mješavina za novorođenčad.
 2. Manje prilagođen. U jezgri je kazein. Oni su probavljeni duže, ali više zadovoljavajuće. Dijete ostaje hranjeno 3-3,5 sati nakon ingestije. Takva prehrana je propisana djeci koja često regurgitirati.
 3. Djelomično prilagođen. Prihvatljivo za djecu nakon šest mjeseci. Podsjećaju majčino mlijeko malo jer sirutka ne sadrži. Sastav takve hrane često uključuje škrob i saharozu.

Po dobi

Za novorođenče i jednu godinu staru bebu, mješavina će se razlikovati po sastavu. Glavna je razlika u količini prilagođenog proteina. Što je stariji dijete, to je više nedodirljiv protein u prehrani.

Diplomiranje po dobi je kako slijedi:

 • 0 - taj broj na kutiji znači da će proizvod odgovarati novorođenčadi ili preranoj bebi;
 • 1 - za bebe od 0 do 6 mjeseci;
 • 2 - od 6 mjeseci do godine;
 • 3 - stariji od 1 godine.

Prema namjeni

Dojenčad formule za dojenčad ne samo da igraju ulogu izvora hrane, već imaju ljekovita svojstva.

Što se tiče ove značajke, oni su:

Da biste odabrali najprikladniju mješavinu, pažljivo proučite ambalažu. Postoje informacije o sastavu, korisnim sastojcima, pripremi i dobi djece za koje je mješavina namijenjena

 1. Fermentirano mlijeko. Oni su propisani za probleme s probavom - česte regurgitacije, teške kolike ili zatvora. Često se preporučuju u liječenju disbioze. Sastav sadrži mliječnu kiselinu i bifidobakterije.
 2. Hypoallergenic. Koriste se za bebe s jakim alergijskim reakcijama. Protein krave je snažan alergen, tako da će biti teško podići smjesu. Kao dio ovog proizvoda, protein se već djelomično probavlja uz pomoć posebnih enzima.
 3. Bez laktoze. Oni su prikladni za one koji imaju ekstremnu netoleranciju na kravlje mlijeko, u kojem čak i hipoalergijske smjese za novorođenče neće pomoći. U ovom proizvodu, protein zamjenjuje soje.

N. Belova, pedijatar, liječnik medicinskih znanosti, Institut za pedijatriju i pedijatrijsku kirurgiju, Ministarstvo zdravstva Ruske Federacije, Moskva

Majke često pitaju pitanje - koliko treba novorođenče jesti?

Kad je mješovito hranjenje teško odrediti ovaj dio, jer nije poznato koliko je majčino mlijeko primilo djetetu. Ovdje možete pronaći više odgovora.

Fermentirana mliječna formula za novorođenčad i druge navedene vrste medicinske prehrane nešto je skuplja od standardno prilagođenih.

U prehranu treba uvesti specijalizirane medicinske smjese samo nakon savjetovanja s pedijatrom s indikacijama.

Nakon odabira potrebnog tipa, potrebno je svakog predstavnika na tržištu dječje hrane zasebno upoznati. Svi proizvođači koriste različite formule za sastav. Sastojci koji se nalaze u jednoj marki ne smiju se nalaziti u drugom.

Uz puno umjetno hranjenje je jednostavnije - na svim konzervama s hranom predviđeno je stola za hranjenje novorođenčadi s mješavinom.

Odabir mliječnih formula za novorođenčad, recenzije mogu biti vrlo različite u odnosu na svaku marku. Morate biti vođeni liječničkim preporukama i reakcijom bebe.

Razmotrite rejting dojenačkih formula koje je sastavio Klinika Instituta za prehranu Ruske akademije medicinskih znanosti o popularnim mješavinama na domaćem tržištu.

Ocjena dojenačke formule: 10 najpopularnijih robnih marki

beba

Mješavina za novorođenčad, koja je već godinama na vrhu popisa, rasla je na više generacija.

Majke ga vole, jer sastav sadrži taurin, jod, omega 3 i 6 masne kiseline, kao i sirutku, koja donosi prehranu majčinom mlijeku.

Dodatna prednost je pristupačna cijena.

Među nedostacima je prisutnost palminog ulja i soje lecitina u broju komponenti.

Nutrilon

Mješavina za novorođenčad, čiji je glavni plus u jedinstvenom sastavu. Prilagođena je za crijevnu mikroflora koja pomaže u smanjenju kolikije i nadutosti.

Također, kapljica vode pomaže u izbjegavanju problema s kolikom. Popis sastojaka sadrži kompleks minerala i vitamina potrebnih za normalan razvoj djeteta. Među nedostacima prisutnosti palminog ulja i visoke cijene proizvoda.

Mješavina za novorođenčad, koju proizvodi švicarska tvrtka Nestle. Dostupan je i za zdravu djecu i za one koji su skloni alergijama, u obliku laktoze i hipoalergenskog proizvoda.

Sadrži bifidobakterije, nukleotide, taurin, jod, željezo, vitamin C, fosfor i druge korisne vitamine i minerale. Nedostatak je sličan prethodnoj vrsti - prisutnosti palminog ulja.

Nije izbrisan

Švicarski proizvođač je također dostupan na tržištu dječjih jela s ovom markom. Dostupno za zdravu djecu u 5 različitih tipova, različite u dobi.

Prebiotici vraćaju probavu, a samo laktoza daje slatkoću proizvodu. Razlikuje se po pristupačnoj cijeni. Od nedostataka - obranog mlijeka u prahu i sojinog lecitina u sastavu. Yoda u proizvodu je nešto manje nego u prethodnim brandovima.

Koja je razlika između probiotika i prebiotika, kao i popis najboljih probiotika za crijevima svih članova obitelji, vidi posebnu recenziju.

Nutrilak

Još jedan domaći proizvod. Sastav sadrži 50 hranjivih tvari, što doprinosi normalnom razvoju djece. Dostupno za različite dobne skupine zdravih beba, kao i za one sklone alergijama. Potrošači označavaju pristupačnu cijenu za robu.

Humana

Mješavina za novorođenčad od njemačkog proizvođača. Sastav sadrži masne Omega 3 i 6 kiseline, što pridonosi mentalnom razvoju djeteta. Na popisu sastojaka nema nukleotida. Odsutni su saharoza, boje i okusi, iako se ovaj proizvod razlikuje po svom ukusu.

Najistaknutiji nedostatak je visoka cijena, a ne svi roditelji će moći kupiti Ljudi. To je što je moguće bliže majčinom mlijeku, obogaćen vitaminima i prebioticima.


Još jedan predstavnik njemačkog proizvođača. Sastav sadrži sve potrebne sastojke, uključujući taurin, biljna ulja, željezo i laktobacili. Među nedostacima je prisutnost krumpirovog škroba, niski sadržaj joda.

Similac

Ovo je mješavina bez palminog ulja za novorođenče. Ovo je važno za one roditelje koji su protivnici ove komponente.

Zamjenjuje se kokosovim uljem. Nukleotidi i prebiotici smanjuju koliku i masne kiseline - razvoj mozga.

Agusha

Popularni ruski proizvod. Uz nukleotide i taurin, bogat je vitaminima i mineralima. Nedostaci su niski sadržaj joda, kao i pretjerana slatkoća, koju djeca, naprotiv, vole.

Friso

Ovo je još jedan odgovor na pitanje: kakva je mješavina za novorođenče s miješanim hranjenjem. Sadrži nešto manje željeza, kalcija i kalija nego u prethodnim markama, ali kad se hrani majčinskim mlijekom, to je sasvim dovoljno.

Zanimljive Činjenice O Trudnoći