Dijete prehrana u roku od 2 mjeseca

Zdravlje

Do dva mjeseca većina djece već je formirala prehranu. Budući da je to vrijeme dojenje mlijeko duže, interval između jela postaje dulji - oko 3-3,5 sati, a neke bebe čak odbijaju hraniti noću. Najčešće, majke koje se brinu o dojenju su zabrinute zbog zasićenosti mrvica, nesvjesno je uspoređuju li se s cuddlesom - puno drugih žena. Reći ćemo vam o najvažnijim točkama koje vam mogu pomoći da se nosite sa svim poteškoćama.

Koliko treba beba imati za 2 mjeseca

Stručnjaci vjeruju da je u ovoj dobi dovoljno za bebu oko 800 ml majčinog mlijeka ili prilagođenu mješavinu. Međutim, nemojte se žuriti brinuti ako vaša kćer ili sin piče mnogo manje mlijeka. Jedna od formula za izračunavanje norme prehrane: dnevni volumen bi trebao biti 1/5 mase djeteta. Smatrajte da je ovaj rezultat indikativan: mnogo ovisi o temperamentu djeteta, sadržaju masnoća majčinog mlijeka i apetitu.

One mame koji već imaju kćer i sin će primijetiti da dječaci imaju tendenciju da se jesti aktivnije. Ako je dijete tromo i ne pokazuje zanimanje za hranu, vrijedno je posjetiti pedijatar. Što još treba obratiti pozornost? Ovdje su glavne točke:

 • moćna regurgitacija, što je rezultiralo značajnim dijelom hrane koju je hranio - možda je to kongenitalna patologija probavnog sustava ili drugih poremećaja, ne pokušavajte se sami nositi s tim simptomom, savjetovanje liječnika je obavezno;
 • iznenadni gubitak apetita: jedan od mogućih uzroka je dramatična promjena u ukusu majčinog mlijeka uzrokovanu proizvodom s jakim okusom, pažljivo analizirati majčinu prehranu i iz nje izuzeti, na primjer, češnjak ili drugu hranu;
 • u ekstremnoj vrućini, bebe jedu manje - nemojte pokušavati hraniti dijete snagom ili drugim trikovima, samo mu dajte više normalne vode (ne iz slavine, sjetite se da novorođenčad treba dati čisti proizvod s uravnoteženim mineralnim sastavom).

Ako je beba umjetnik, tijekom prvih tjedana života upotrijebio je jednu mješavinu i zbog nekog razloga mora biti zamijenjen drugom, postupno, nudeći mrvicama mali dio novog proizvoda.

Kako odrediti koliko je majčino mlijeko dijete pilo?

Gotovo sve majke postavljaju ovo pitanje. U stvari, sve je vrlo jednostavno: vagati bebu prije hranjenja, a potom. Izračunajte razliku i saznat ćete koliko je vaše dijete jeli. Ali postoji jedna stvar koju mnogi zaboravljaju: apetite bebe mogu varirati ovisno o raspoloženju ili vanjskim čimbenicima. Stoga, pouzdani rezultat može se postići samo s nekoliko kontrolnih hranjenja.

Budući da većina roditelja nema posebne ljuske za vaganje novorođenčadi, a često nema prilike obići kliniku, predlažemo usredotočiti se na ponašanje djeteta. Vrijedno je zvučati alarm ako se nakon hranjenja ne proširi 3 sata, a dijete vikne s karakterističnim "gladnim" plačem - najvjerojatnije nije jeli dovoljno vremena, a majčino mlijeko ima nisko sadržaj masnoća. Nemojte žuriti da unesete komplementarnu hranu, provjerite hoće li beba biti zasićena u narednim vremenima, voditi brigu o mirnoj atmosferi u kući - neka djeca su osjetljiva na skandale i svađe.

Nedostatak majčinog mlijeka

U životu svake žene sestre ima vremena kad se želite odreći i nastaviti na umjetno hranjenje. Nemojte žuriti! Dajte bebu priliku da dobije svoj imunitet. Pokušajte nekoliko dana da ga hranite češće, istovremeno poduzimajući skup mjera za povećanje laktacije, o čemu smo već pisali u prethodnom članku ovog ciklusa. Ostali savjeti:

 • privremeno smanjiti interval između hranjenja, ako prije svake 3,5 sata dojite dojku, skratite taj interval na 2,5-3 sata;
 • Pokušajte otići na dijetu koja ne sadrži proizvode s oštrim okusom - možda dijete ne usisava majčino mlijeko zbog lošeg okusa;
 • ako je dijete oslabljeno toliko da nije u stanju sisati svoje dojke, izričito mu mlijeko, ali ga ne nudi od boce, nego iz žlice ili šprice.

Ako se situacija ne može normalizirati u roku od 3-5 dana, morat ćemo napustiti prirodno hranjenje. Nemojte se tako ozbiljno odlučiti, budite sigurni da se posavjetujte s pedijatrom.

Oprez, mamac!

Ne biste trebali razmišljati o uvođenju komplementarne hrane za dva mjeseca. Većina poremećaja hrane u toj dobi uzrokovana je željom roditelja, najčešće majki, da prisili stvari. Vrlo često, rano uvođenje komplementarne hrane uzrokovano je "korisnim" savjetom susjeda ili poznanika. Usredotočite se samo na informacije dobivene iz pouzdanih izvora - u vašem slučaju to je liječnik ili specijalizirana literatura. Jedini proizvod koji treba dati bebu osim mlijeka je voda. I mora biti apsolutno čista i bez nečistoća. Ne biste trebali pretpostaviti da je mineralna voda pogodna za bebu - tvari sadržane u njemu mogu negativno utjecati na njegovo zdravlje. Najbolji izbor - pročišćena stolna voda ili posebna, namijenjena djeci.

Budite oprezni

Čest problem je pojava alergija u maloj djeci. Njegovi znakovi mogu se pojaviti i kod umjetnih životinja i djece koja jedu isključivo majčino mlijeko. Glavni znakovi su karakteristična mjesta na obrazima. Kada se pojave, trebali biste odmah analizirati dijetu majke ili prestati uzimati smjesu, što bi moglo uzrokovati sličnu reakciju. Ostali uznemirujući trenuci:

 • izgled sluzi u stolici - ovo može biti manifestacija crijevne infekcije;
 • česte stolice ili zelene boje - jedan od znakova trovanja hranom, nemojte sami liječiti dijete, hitno idite do liječnika;
 • simptomi probavne smetnje - heterogenost stolice, grudice, čudna boja: savjetovanje pedijatru će biti potrebno.

Obratite pozornost na promjene u ponašanju djeteta, koje mogu biti uzrokovane ne samo njegovim emocionalnim stanjem, već i zdravstvenim problemima. U svim sumnjivim slučajevima, suzdržite se od samostalnih odluka - posjetite liječnika, a zatim ćete moći izbjeći probleme uzrokovane samo-liječenjem.

Dijete prehrana u 2 mjeseca: prema režimu ili na zahtjev?

U drugom mjesecu života, dijete počinje istraživati ​​svijet. Raznolikost okolnih predmeta, glasovi mame i tata, osmijeh ljudi počinju privlačiti dječju bebu. Dobit će oko 800 g tjelesne težine, povećati za 3 cm, naučiti držati glavu uspravno i aktivnije pomicati ruke i noge. Sve to zahtijeva puno energije. Da biste ga primili i poslali dječju hranu za 2 mjeseca.

Fotografija: depositphotos.com. Objavio: evgenyataman.

Ali koliko može vaše dijete jesti sada za hranjenje? Ovdje je potrebno uzeti u obzir je li on dojen, miješan ili umjetno hranjen.

Dojenje dojenčadi

Dojenje je najjednostavnija opcija. Uostalom, sama priroda brine se da se količina mlijeka od majke povećava s povećanjem potreba djeteta.

Pediatri govore o potrebi prehrane djeteta "na zahtjev". U tom slučaju, ne trebate se brinuti o količini mlijeka koji se jede. Volumen se tijekom dana može mijenjati, ali dijete će uzeti "svoje" i neće više jesti nego što mu treba, jer je u 2 mjeseca prirodni instinkt prehrane još uvijek prisutan.

To vrijedi ako dijete između hranjenja ne plače, zaspati i budno se približno jednakim vremenskim razmacima, a dobit će dobro. Kada majčino tijelo ne uspije, a mlijeko nije dovoljno proizvedeno, trebali biste potražiti savjet od stručnjaka za dojenje.

Pokušajte isprazniti prsima pravodobno. Dijete nije pilo, - napunite sve do posljednje kapi. Refleks će raditi, a sljedeće hranjenje mlijeko će biti malo više. Samo nemoj paničariti. Uzbuđenje, anksioznost i stres su loši saveznici za mamu.

Dojenje 2-mjesečno kaotično, jer režim nije imao vremena za stjecanje uporišta. Poboljšanje psihološkog stanja djeteta primjenjuje se na prsa što je češće moguće: biti blizu majke, beba će osjetiti potrebnu toplinu i njegu.

Režim za dvuhmesyachnika, u pravilu, uključuje 5 do 7 hranjenja dnevno s različitim intervalima. Ali odstupanja su moguća, i nema se čega brinuti.

Mješovita hranjenja

Može se dogoditi da se majčino izraženo mlijeko mora hraniti. Ovo je najsigurnija opcija za dijete, iako dodaje naporima roditelja. Liječnici preporučuju stvaranje vlastite kućne banke, zamrzavanje izraženog mlijeka.

Dopuna s donorskim mlijekom

Vrijedna alternativa prethodnoj metodi nadopunjuje bebu s mamom medicinskom sestrom. Iz mnogih je razloga ova opcija bolja od korištenja dojenačke formule. U Rusiji postoje banke donatorskog mlijeka, ali mreža nije dobro razvijena.

Takvo se mlijeko pohranjuje:

 • 8 sati na sobnoj temperaturi;
 • 5 dana u hladnjaku;
 • 3 mjeseca u zamrzivaču.

Ponekad mame i tate, objavljivanje informacija o društvenim mrežama, tražeći prijatelje, slažu se bez posrednika. Ali ovdje je neophodno zapamtiti da se ne samo korisno, već i štetno prenosi mlijeko. Stoga je neovisno traženje mokre medicinske sestre vrlo opasno.

Dodatak mliječnoj formuli

Za dodatak bebe od 2 mjeseca koriste se visoko prilagođene smjese - hidrolizati. Namjerno su manje ukusne od majčinog mlijeka, tako da dijete uopće ne odustane od dojke. Da bi vam pomogao u odabiru takve mješavine trebao bi biti stručnjak.

Kod mješovitog hranjenja održava se nutritivni režim "na zahtjev". Oba grudi daju na početku hranjenja, a tek tada - hidrolizat. Nutricionistička smjesa proizvedena strogo prema režimu: po satu, tijekom dana, uz obaveznu kontrolu uriniranja. Dopuna se daje od šprice, žlice ili posebnog sustava, ali ne iz boce.

Mama i dalje ima priliku vratiti ili povećati proizvodnju mlijeka. Savjetnik za laktaciju ili pedijatar koji je zagovornik dojenja pomoći će vam da popravite dodatak i uklonite je kada nastane prilika.

Prednosti mješovitog hranjenja:

 • zaštita djeteta od alergija;
 • zajedno s majčinim mlijekom dobiva antitijela;
 • Mama ima priliku vratiti laktaciju.

Složena znanost o umjetnoj hrani

Umjetno hranjenje se uvodi kada majka ne može hraniti dijete iz objektivnih razloga (neodgodivost da "pokvari" oblik dojke ili "zabrljati" s bebom se ne odnosi na one). Puno prijelaz na hranjenje smjese treba biti razumno, a argumenti - težak.

Čak i novorođenče mogu piti iz boce. U hitnim slučajevima dijete dobiva cijelo kravlje mlijeko, ali je potrebno odabrati prilagođenu smjesu prema savjetu stručnjaka što je prije moguće. Izračunajte broj porcija i odredite način hranjenja pomoći će pedijatru. No, sami roditelji moraju prikupiti informacije o ovom pitanju.

U početku je bolje hraniti dijete kada traži hranu. Postupno će se stvoriti jasan i razumljiv raspored hranjenja. Čak i najskuplja i najkvalitetnija mješavina apsorbira se više od majčinog mlijeka i traži više vremena za probavu. Stoga, pri prebacivanju na umjetnu prehranu, interval između hranjenja može se povećati na 3-4 sata.

Približan način za bebu u roku od 2 mjeseca je sljedeći:

 • 6 do 7 izvora po danu;
 • brzina jednog dijela - 120-150 ml.

Nemojte žuriti da se brinete ako beba ne jede sve tijekom hranjenja. Najvjerojatnije će za 1-2 dana primiti svoju normu. I ne prisilite jesti sili. To može dovesti do pretjeranog rasplodavanja i bolova u trbuhu. Ali ne oklijevajte se posavjetovati s liječnikom ako vam se čini da mrvica jede malo.

Pristaše načela slobodne umjetne hranidbe ne preporučuju da se smanje interval između hranjenja i količinu mješavine koja se nudi na zahtjev djeteta. U pravilu, ovaj način omogućuje dobivanje težine i dobru probavu. Svakom hranom u bocu ulijeva se oko 20 ml više od norme, omogućujući bebin da neovisno odredi svoje potrebe.

Kako odrediti količinu smjese?

Postoje mnoge formule za određivanje količine smjese tijekom umjetnog hranjenja.

Pojednostavljeni izračun za dijete do 2 mjeseca. Podijeli trenutačnu težinu djeteta za pet. To će biti približno 600-800 ml na 7-8 hranjenja dnevno uz noćnu pauzu od 5-6 sati. Koliko mililitara dati na vrijeme? Podijelite dnevnu količinu smjese s brojem planiranih hranjenja.

Sjeti se! Sve preporuke su približne. Vaše dijete je poseban, jedinstven. S ljubavlju i razumijevanjem, naći ćete potrebne i korisne samo za vas i za njega.

Pomoću našeg kalkulatora odredite optimalnu temperaturu smjese. To je potpuno besplatno i vrlo povoljno!

Znakovi da je dijete gladno

Kao dva mjeseca, on signalizira svoju želju da jede:

 • pomiče glavu s jedne na drugu stranu;
 • otvara usta;
 • utiskuje jezik koji stvara usne sisati;
 • stisne olovke u kamere i povlači ih u usta;
 • traže majčinu dojku.

Nemojte čekati bebu da plakala. Saznajte kako prepoznati prve znakove gladi prije nego što beba bude uzrujana.

Jednako je važno razumjeti da plakati ne ukazuju uvijek na želju da jedu. Ponekad dijete je hladno ili vruće, dosadno ili želi biti bliže majci. Ako je beba cviljela sat vremena nakon dobrog hranjenja, razmislite o tome što bi moglo izazvati takvu reakciju.

Trebate li vodu?

Ženski mlijeko je 90% vode. Ako beba bude dojena, višak tekućine popunit će dio želuca namijenjen hranjenju majčinog mlijeka. Stoga, kada dojenje ne daju vodu djetetu, nije potrebno. Može se ponuditi ako ste iz nekog razloga zabrinuti za ovaj problem, ali nemojte ga prisiljavati i nemojte ga pustiti iz boce.

Ali kada se hrane mješavine vode trebaju biti prisutne u prehrani djeteta. Ona nudi između hranjenja, i koliko piti - dijete odlučuje za sebe.

Ako je temperatura u prostoriji iznad 24 ° C, dijete mora davati vodu brzinom od 30 ml po kilogramu težine (približne brojke). Način pušenja, možete stvoriti sebe.

Uz štucanje

Postoji mišljenje da bi djetetu trebalo dati vodu dok se štucalo. Hiccup je normalan fenomen, čudan za bebu do godinu dana. Nije povezana s disanjem, ali se pojavljuje s kontrakcijom mišića dijafragme (bebe štucanje u maternici).

Zabrinutost je opravdana u slučaju da se mrvica često i istodobno hvata i kapriciozno mnogo.

Neke majke daju žlicu vode kad štucanje - nekoliko gutljaja. Drugi su stavili ruku ili toplu pelenu na trbuščić. Odaberite akciju koja neće uplašiti dijete i smiriti vas.

Mamac u djetetovoj prehrani

Vaše dijete ima 2 mjeseca. I vrlo brzo, netko iz unutarnjeg kruga će početi savjetovati: "Vrijeme je da dajete sok za bebe, žumance. Kako će rasti bez vitamina? Ne možete dobiti daleko na jedno mlijeko! "Obično se to može čuti od starijih ljudi. U starom pedijatrijskom sustavu odlučeno je početi hraniti sokovima od oko dva mjeseca.

Moderna znanost o dojenčadi ima drugačije mišljenje: nema potrebe davati dodatke prije nego što dijete stari 6-7 mjeseci (u toj dobi djeca imaju zube). Pripremite se da vaša beba raste u majčinom mlijeku ili u formuli za narednih 4 mjeseca.

Izbjegavajte iskušenje da daju krutu hranu i sokove iz sljedećih razloga:

 • gastrointestinalni trakt djeteta još uvijek nije u potpunosti formiran, pa stoga rano uvođenje komplementarne hrane može pridonijeti razvoju alergija;
 • mišići još ne mogu koordinirati usisavanje i žvakanje pokreta potrebnih za gutanje krute hrane, koju grinja ne može progutati;
 • rano uvođenje komplementarne hrane sprečava proizvodnju esencijalnih hranjivih tvari iz mlijeka ili prilagođene mješavine.

"Ako majka za njegu može priuštiti dobru prehranu, ili ako roditelji mogu kupiti kvalitetnu prilagođenu mliječnu formulu, nije potrebno hraniti bebu prije nego što navrši 5-6 mjeseci života".

Pročitajte knjige o razvoju djeteta, potražite odgovore na svoja pitanja na internetu, raspravite svoje probleme s prijateljima i obitelji. Cigla od opeke stvara temelje na kojima će se temeljiti puni razvoj i zdravlje vašeg djeteta. Ali ćete naučiti najkorisnije stvari od komunikacije s bebom. I neka ljubav i briga biti glavni kriterij za točnost vaših postupaka.

Osnove prehrane dojenčadi za 2 mjeseca

To je prošlo drugi mjesec života beba. Razvijao se znatno, puno je naučio, vrlo brzo će moći ugoditi mami s prvim osmijehom i slatkim mramorom. Do sada, za sretan život, treba malo - roditeljsku pozornost, osjećaj suhoće, sigurnosti i sitosti.

Zadnja stavka omogućuje vam da u potpunosti pružite majčino mlijeko, što je jedini važan prehrambeni proizvod 2 mjeseca starog djeteta.

Iz ovog članka saznat ćete:

Jedan izbornik - ne više, ni manje

Sretne su one majke koje mogu hraniti svoje mrvice majčinskim mlijekom. Ne moraju trošiti novac na kupnju mješavine, nered s pripremanjem, izračunati optimalnu veličinu dijela i također doživjeti druge neugodnosti koje se roditelji umjetne djece moraju redovito suočavati.

2 mjeseca nakon poroda, neke dojilje uočavaju određeno smanjenje laktacije. Stručnjaci objašnjavaju ovu situaciju s dvije pozicije:

 • Hormonska pozadina se mijenja. U ovom trenutku tijelo se priprema za vraćanje menstrualnog ciklusa pa je vrlo moguće da se vaše razdoblje može uskoro vratiti vašem životu, a s njima će se povećati i rizik od neplanirane trudnoće;
 • Dolazi prva kriza dojenja. Taj je problem cikličan i zbog činjenice da beba počinje jesti malo više nego prije.

U pravilu se promatramo laktaciju "lakta" svakih 1,5-2 mjeseca, ali, zapravo, dijete ih ne primjećuje, pa Mama nema razloga za zabrinutost.

800-900 ml je dovoljno za pružanje punopravnog prehrambenog režima za 2 mjeseca staru bebu. mlijeka. Tijekom vremena, gospodari oko 140 ml. dragocjena tekućina. Primjenjuje se na prsima u ovom dobu, često - svaka 2 sata, iako postoje bebe koje slobodno čekaju 3-4 sata.

Broj noćnih hranjenja za 2 mjeseca je dva do tri, ako 8-9 sati dnevno zaspati.

Takva shema moći može pružiti određenu količinu nelagode majci, jer praktično ne uspijeva pronaći vrijeme za sebe. Ali, bez obzira koliko to bilo teško, ovo teško razdoblje povezano s nedostatkom sna, raspoloženjima, nedostatkom banalne prilike za jesti ukusnu hranu, mora se doživjeti manifestacija postpartumne depresije.

Uskoro će sve žetve života postati dostupne, a mrvica će moći neko vrijeme otpustiti majku i ostati pod nadzorom drugih bliskih srodnika.

Ako hrana 2 mjeseca stara beba "umjetno"

Nažalost, prirodno hranjenje nije dostupno svakom djetetu. Iz određenih razloga maleni stvor je prisiljen jesti mješavinu gotovo od prvih dana života, što naravno nije dobro, ali ne tako loše.

Moderne smjese su što je moguće bliže u sastavu majčinog mlijeka. Imaju sve što vam treba:

Svaka komponenta dječje hrane je uravnotežena, optimizirana i izračunata s točnošću "nakita", tj. U cijelosti se apsorbira gotov proizvod.

Dnevna stopa upotrebe mješavine tijekom drugog mjeseca života djeteta iznosi 700 grama. U jednom trenutku, to će jesti oko 120-150 ml., Dok intervala između feedings će biti 3-4 sata. Jednostavna aritmetika omogućuje vam oduzimanje broja obroka dnevno. To je jednako 5.

Pediatri preporučuju davanje bebe / bocama vode za bebe. U tom slučaju potrebno je osigurati ravnotežu tekućine u tijelu.

Govoreći o smjesi, ne možemo se posvetiti tehnologiji njegove pripreme. Unatoč činjenici da je instrukcija na banci izuzetno informativna, djeca od tada i od tada "izlaze" svoje prekrasne nosove. Možda je to zbog pretjerano visoke temperature vode. Evo nekoliko savjeta o tome:

 • Kuhana voda od 40-50 stupnjeva prikladna je za kuhanje;
 • Rastvaranje praha u vodi, čija je temperatura iznad 50 i ispod 40 stupnjeva, skupljat ćeš masu, gotovo je nemoguće miješati u ravnomjernu konzistenciju;
 • Da biste izračunali "optimalnu" temperaturu vode, bez kuhinjskog termometra, možete je dodirnuti - boca u vašoj ruci ne bi trebala izgorjeti, iz nje bi trebala biti ugodna toplina.

Treba slijediti tehniku ​​hranjenja 2 mjeseca starih beba posljednjih godina

Ne tako davno, oko 20-30 godina, počevši od jednog mjeseca, djeca su počela davati sokove. Jesu li roditelji toga doba u pravu?

Odgovor na to pitanje leži na površini. Probavni organi bebe do 4-6 mjeseci u načelu nisu spremni za složene proizvode. U prirodi, do pojave zuba, mladi predstavnici faune čak ne pristupaju hrani za odrasle, ali strpljivo čekaju njihovu medicinsku sestru.

Pa zašto mi, predstavnici čovječanstva, svaki put zanemarimo zakone prirode, nastojeći poremetiti prirodni tijek događaja.

Zaključak je očigledan, sve dok dijete ne navrši 6 mjeseci, ne može biti ništa u izborniku, osim:

Uvođenje komplementarne hrane u 2 mjeseca - rano ili ne

Prije desetljeća, smatra se da je hranjenje u djetinjstvu od dva mjeseca dojenja ili umjetno hranjenje. Sada, čuvši od pedijatara da je vrijeme za dijete u toj dobi da uvede žličicu ili daju sok u nekoliko kapi, moja majka treba razmišljati o kvaliteti ovog liječnika. Ako susjedne žene govore o tome što su njihova djeca sjajna, i kako žele jesti jabuku i žumance, to ne znači da odmah trebate slijediti njihov primjer. Reći ćemo vam zašto ne možete nadoknaditi bebu s sokom i hraniti ga s napuhanim kolačima tako nježnom dobi.

Drugi mjesec djetetovog života nije vrijeme da se kćer ili sin upoznaju s hranom u obliku debelog obroka. Zašto je moderna medicina tako kategoricna, kakvi mitovi postoje među roditeljima i zašto je važno da majke koje se skrbe dobro jedu? Na ovom i drugim pitanjima naći ćete odgovore u članku.

Mitovi koje su stvorili roditelji

Često na forumima brižne mame možete odgovoriti na pitanje: "Kako možete hraniti dijete u 2-3 mjeseca?". Žene dragovoljno podijeliti svoje preporuke. U slučaju spora, oni štite svoje stajalište činjenicom da ako počnete davati debelu hranu prije roka koje preporučuju liječnici, želudac neće toliko reagirati na inovacije hrane nego u 5-6 mjeseci.

Na tom računu pedijatri i gastroenterolozi imaju potpuno drugačije mišljenje.

Kada HBG u tijelu mrvica apsorbiraju imunoglobuline i albumin majčinog mlijeka. Ako ga počnete mamiti tako rano, strani proteini djelomično će pasti u crijeva, što može uzrokovati alergijsku reakciju. U nekim slučajevima (na primjer, kada dijete upozna kravlje mlijeko) dijete može imati netoleranciju na mliječne bjelančevine, a ponekad i laktozu. Ako "cram" neformirani gastrointestinalni trakt s gluten porridges, onda je njezina netolerancija svibanj pojaviti.

Još jedan mit koji mame štititi je "mi smo bili mamci od 1-2 mjeseca, i svi su odrasli zdravi, nitko nije umro". Prije svega, mora se reći da su bolesti gastrointestinalnog trakta rasprostranjene. A liječnici i znanstvenici vjeruju da je to upravo zbog nedopuštenog uvođenja rane hrane.

Osim toga, potreba za rješavanjem pitanja smrtnosti djece. To se osobito odnosi na djecu sela "ne-mliječnih" majki. Od dobi od 2-3 mjeseca žumanjka je uvedena mrvica svježe pečenog kruha s juhom. Službena statistika tih vremena govori da je do 40% beba umrlo na takvoj prehrani. Preživjeli su najjači, koji nisu umrli od brojnih bolesti, teških mrazova, opijenosti i, uključujući, ranog hranjenja.

Zašto se rano uvelo do guste hrane

Sigurno ste čuli da čak i prije 20-30 godina djeca su počela mamiti sokovima, žumanjkom i jabukom u prvim mjesecima života. Postoji nekoliko objašnjenja:

 • Budući da dojenje nije organizirano ispravno, razdoblje dojenja je brzo završilo. Da bi se nadoknadili nedostatak hranjivih tvari u prehrani mrvica, majke su davale hranu za odrasle bebe. Postoji rizik od smanjenja hemoglobina za 3-4 mjeseca, pa su liječnici preporučili uvođenje komplementarne hrane u dijeti 2 mjeseca starog djeteta.
 • Tada nije postojala takva kvalitetna mliječna formula pa nije bilo drugog načina izlaska. Sada se kvalitetni proizvodi za djecu mogu kupiti u bilo kojem trgovini ili ljekarni. Sastoji se od svih potrebnih mikro i makronutrijenata, vitamina i prebiotika.

Kada je bolje predstaviti prvi mamac: video

Mišljenje liječnika: zašto ne biste trebali davati odraslu hranu za 2 mjeseca

Moderni pedijatri su protiv hranjenja beba do 6 mjeseci starosti. U tom pitanju u potpunosti podupiru stajalište svojih zapadnih kolega, koji su otkrili:

 • Do 5-6 mjeseci starosti djetetovo tijelo ne može apsorbirati bjelančevine koje nisu dio majčinog mlijeka. To je zbog smanjene aktivnosti klorovodične kiseline i nekih enzima. Pogotovo slabo djeca apsorbiraju kazein - protein koji se nalazi u kravljem mlijeku. U nekim slučajevima, potrošnja hrane po dobi može dovesti do ozbiljnih metaboličkih promjena.
 • Tijelo mrvice do 5-6 mjeseci slabo apsorbira ugljikohidrate. Aktivnost amilaze koja je odgovorna za njihovu razgradnju je samo 10% od razine odraslih osoba. Stoga, apsolutno nema nikakve koristi za bebu u ranom uvođenju komplementarne hrane u obliku žitarica ili mliječnih žitarica i bebi kolačića.
 • Do 6 mjeseci djece, refleks istjerivanja blijedi. Tijekom vremena, oni naučiti gurati jezik kroz usta i naučiti ga progutati. Isto vrijedi i za tekućine. Stručnjaci vjeruju da refleks štiti dijete od gušenja. Ako se objekt treće strane pada u usta djeteta, jezik odmah izlazi i izbacuje potencijalnu prijetnju. Da biste provjerili je li bebin refleks nestao - dajte mu malo vode iz žlice. Ako ju je gurnuo, hranite hranu rano.
 • Vanjski liječnici vjeruju da rano uvođenje komplementarne hrane dovodi do pretjerane cjelovitosti. Nakon jela s dojkom ili bocom, beba je u stanju regulirati količinu hrane koju treba. Roditelji koji njeguju, dajući bebu iz žlice, zaboravite da je volumen trbuha jednak broju bregova. Stoga često nadilaze svoje mrvice zbog kojih imaju trbušne bolove i probleme s radom unutarnjih organa. Osim toga, dijabetes i celijakija mogu se razviti u starijoj dobi.
 • U bebama koje su dobile rano hranjenje, rizik od razvoja alergija na hranu i ekcema se povećava.
 • Liječnici vjeruju da je hrana deblja od majčinog mlijeka ili visoko kvalitetna mješavina u dječjoj prehrani dovodi previše naprezanja na jetru i gušteraču. I možete biti zbunjeni raspravljati, što je s majčinim mlijekom, čiji sadržaj masnoće iznosi 4%? Prirodni proizvod koji proizvodi mliječne žlijezde sadrži određene enzime koji pomažu vašoj bebi da apsorbira mlijeko. Jeste li znali da je odsutnost stolice za 5-7 dana tijekom dojenja norma? To se objašnjava činjenicom da majčino mlijeko u potpunosti apsorbira dječje tijelo.
 • Mnogi pedijatri su skloni ne uvoditi hranu u mrvice dok se prvi zubi ne izbace (tj. Do 6-7 mjeseci). Imajte na umu da spremnost djeteta da mamac ne odnosi samo na činjenicu da je vaše dijete postalo zubalo. Ako je imao prvo zub u 3-4 mjeseca, onda to nije razlog da kuhamo mu žitarice i povrće, voćne puree.
 • Rano mamac sprječava dojenje. Dijete počinje sisati manje dojke, a zbog toga se proizvodnja mlijeka od majke brzo smanjuje.

Razvoj bebe u dva mjeseca: video

Konačno, želimo razgovarati o vrlo važnom aspektu. Ako razmišljate o tome je li moguće dati jabuku sok od jabuka ili mrkve tako nježnom dobu, jer u njemu ima toliko mnogo vitamina i hranjivih tvari, trebali biste je sami jesti. U pravilu, pokušavajući pružiti dijete najkvalitetnijoj prehrani i komplementarnoj hrani, mame zaboravljaju da sami trebaju jesti što je više moguće. Uključite u svoje prehrane svježe pripremljene prirodne sokove, salate od povrća sa zelenim, mršavim mlijekom i ribom, žitaricama i sušenim voćem, a beba će sigurno dobiti pravu količinu makro i mikroelemenata iz vašeg mlijeka.

Do šest mjeseci dijete ne mora davati ništa drugo osim majčinog mlijeka ili mliječne formule, ako je beba na umjetnoj hrani. Nemojte slušati ni bake, ili "stručnjake" koji savjetuju da hrane dijete pire krumpir i žitarice u tako ranoj dobi. Vjerujte svoju intuiciju i bezuvjetno se pouzdajte u druge.

Savjeti za organizaciju umjetne hranidbe u roku od 2 mjeseca - način prehrane djeteta i drugih nijansi

Većina majki zna da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebu. Stvorena samom prirodom, sadrži cijeli niz hranjivih tvari, vitamina i minerala - sve što je nužno za razvoj svih tjelesnih sustava novorođenčeta.

Međutim, postoje okolnosti kada je 2-mjesečno dijete prebačeno na umjetno hranjenje (IV). U ovom slučaju, postoji mnogo pitanja: kako hraniti svoje mrvice, što smjesu odabrati, što bi trebao biti način hranjenja. Sve ovo i reći ovaj članak.

Indikacije za uvođenje IV

Razlozi zbog kojih je 2-mjesečno dijete prebačeno na IV, mogu biti povezani s majkom i djetetom.

Majčinoj strani

 • Nestanak mlijeka djelomično ili potpuno.
 • Majčino zdravlje koje ne dopušta dojenje: onkologiju, HIV, akutnu tuberkulozu, hepatitis C, zatajenje bubrega.
 • Uzimanje antibiotika.
 • Prisutnost u majčinom mlijeku stafilokoka.
 • Mentalna bolest.
 • Prisilno i dugo, više od tjedan dana, odvajanje od djeteta.
 • Potreba za radom.

Indikacije povezane s dojenčadi

 • Metabolički poremećaji - galaktozemija ili fenilketonurija.
 • Dijete se ne hrani majčinskim mlijekom i mora se hraniti smjesom.
 • Maleni često pljuva puno ili mučuje kolika.
 • Loši san i stalna potražnja dojke.
 • Dijete je lijeno sisati ili ne želi, a izraz majčinog mlijeka uzrokuje poteškoće.

Prednosti i nedostaci

Očite prednosti IV su:

 1. Povećajte slobodno vrijeme u mami, povećavajte njezinu mobilnost. Uostalom, netko iz rođaka može hraniti 2 mjeseca staru bebu iz boce umjesto majke.
 2. Smanjenje broja hranjenja zbog činjenice da je smjesa digestirana duže od majčinog mlijeka.
 3. Točnija kontrola količine hrane koju dijete konzumira.
 4. Pojava alergija u dojenčadi uvijek je povezana s mješavinom, a ne nekim komponentama majčine prehrane.

Nedostaci IV uključuju:

 1. Stres za 2-mjesečnu bebu pri kretanju u IV. Uostalom, prvi put je pio majčino mlijeko i već se uspio naviknuti na to.
 2. Pojava crijevne kolike i periodička regurgitacija. Glavni razlozi za to su prilagodba mješavini ili loše kvalitete bradavice, zbog čega dijete proguta zrak.
 3. Češće prehlade i alergije, jer umjetni enzim ne prima posebne enzime i protutijela koja se nalaze samo u majčinom mlijeku.
 4. Trajna sterilizacija boce. U slučaju kršenja ovog stanja moguće su dispeptički poremećaji.
 5. Pronalaženje i korištenje prave mješavine za IV je vrijeme i novac koji troši. Dobra umjetna hrana ne može biti jeftina.

Kako organizirati IV?

2-mjesečna prehrana bebe

Odmah ćemo pojasniti da se načelo besplatnog hranjenja "na zahtjev", koja se prakticira pri hranjenju majčinim mlijekom, ne preporučuje da se primjenjuje na bebu u IV. Najprikladniji tretman bit će djelomično slobodno hranjenje. Njegova se bit u činjenici da volumen mješavine ovisi o želji bebe, ali ne prelazi strogo definiranu normu.

Da biste isključili prejedanje, pedijatri se ne preporučuju unositi u bočicu smjesu više od 30 ml više od jednokratne stope. Umjetna djeca brže piju mlijeko i nemaju uvijek vremena da zadovolje svoje usmene instinkte. A neki roditelji plaču dijete kad uzmu bočicu od njega, odvedu ga zbog gladi i daju smjesu više nego što bi trebalo biti.

Djeteta bi trebala biti hranjena u skladu s ovim režimom:

 • broj hranjenja: 6-7 puta na dan;
 • interval hranjenja - najmanje 3,5-4 sata;
 • noćni odmor - 5-6 sati.

Praktične preporuke

Jednostavna pravila za hranjenje tijekom IV su:

 1. Prije hranjenja, provjerite temperaturu smjese kapanjem na zglob ili lakat. Mlijeko bi trebalo imati tjelesnu temperaturu.
 2. Dijete bi se trebalo držati gotovo okomito, dok se ne guši i boli bolje.
 3. Da bi se smanjila količina regurgitacije, trebate paziti da smjesa potpuno napuni bradavicu, a zrak ostaje samo na dnu boce. To će omogućiti manje vremena da bi se "mrvica" mrvica nakon hranjenja.
 4. Brzo zamijenite mlaznicu na bocu. Tijekom vremena, postaje tanji i može biti oštećen dezinfekcijom djeteta, što će dovesti do činjenice da beba počinje gušiti.
 5. Za 2-mjesečnu bebu, spremnik za hranjenje i mlaznica treba prati i ispirati kipućom vodom. Sterilizacija, kao u prvom mjesecu, nije potrebna.
 6. Smjesa izlivena u bočicu trebala bi se koristiti unutar 45 minuta.

Preporučljivo je kupiti takav pribor:

 • 4-6 bočica;
 • 4-6 bradavica s malim rupama;
 • četka za bocu;
 • 4-6 proglašhny kuhinjski ručnici;
 • boca topla;
 • nekoliko plastičnih pelene za prekrivanje vaše odjeće.

Optimalna konzistencija hrane

Ako se strogo pridržavate uputa pri pripremi mješavine, pokazat će vam željenu konzistenciju: ne previše tekućine za dojenčad da ga zamaraju, a ne previše debele da prođu kroz mali otvor bradavice. Također je važno temeljito promiješati smjesu tijekom kuhanja. Trebao bi biti uniforman i bez grudica.

Koliko treba beba jesti?

Dnevni unos za dijete od dva mjeseca trebao bi biti 1/6 stvarne tjelesne težine. Na primjer, s masi bebe od oko 5 kg, dnevna prehrambena stopa je 800-850 ml. S 6-7 obroka dnevno, jedan dio će biti 120-150 ml.

Ako dijete ne jede preporučenu količinu hrane za jedno hranjenje, nemojte ga prisiljavati. Bolje je pokušati ponuditi smjesu kasnije. Možda su pojedinačne osobine vašeg djeteta takve da treba češće hranjenje, ali u manjim količinama. Ali ukupna dnevna količina konzumirane hrane ne smije premašiti preporučenu stopu.

Sastav prehrane

Što možete hraniti?

Dijete sa starošću od 2 mjeseca, koja je u IV, trebalo bi hraniti prilagođenu mliječnu formulu za djecu svoje dobi.

Na prodaju je mješavina prve formule - od rođenja do 6 mjeseci. U velikom broju predstavljenih robnih marki ne iznenađuje i zbunjuje.

Savjet vašeg pedijatra pomoći će vam da odaberete pravu mješavinu za bebu. Važna točka u prehrani djeteta na IW-u se hrani vodom.

Bebe koje piju mlijeko ne trebaju dodatnu tekućinu, to je svima poznato. No, umjetnici se potiču da ponudi kuhanu vodu, jer s IV, potreba za dodatnom tekućinom je visoka.

Dodatna voda pridonosi boljem asimiliranju smjese i rješava neke probleme gastrointestinalnog trakta. Djeca često pate od konstipacije, osobito pri prijelazu s dojke u umjetno hranjenje. Dodatno uklanjanje tog problema uklanja se. Dnevni unos - 120-150 ml.

Je li dopušteno mamac?

Dvomjesečno beba, koja je na IV-u, ne treba dodatne proizvode. Ako dijete ima dobar apetit i redovito dobiva tjelesnu težinu, ne pati od koštica i ima normalnu razinu hemoglobina u krvi, tada nema potrebe za ranim hranjenjem do 4,5-5 mjeseci.

Savjeti za roditelje

 1. Umjetna smjesa mora biti visoka kakvoća i kao dijete.
 2. Smjese suhim mlijekom razrijeđene su toplom vodom prije hranjenja. Ne možete kuhati hranu za budućnost i hraniti bebu sastav, kuhani prije više od sat vremena.
 3. Kada hranite 2 mjeseca staru bebu s mješavinama, potrebno je pažljivo pratiti reakciju njegovog tijela. U najmanjim znakovima alergije, odmah se prestanite hraniti ovim sastavom i pokazati dijete pedijatru.
 4. Pokušajte primijeniti bebu na sebe što je češće moguće, osiguravajući kontakt s kožom. Zato ćete ukloniti njegovu povećanu anksioznost.
 5. Ne ostavljajte dijete samo bocom. Zato može zagušiti mlijeko.

Dvomjesečno dijete u IW-u treba vašu ljubav i njegu. Zbog toga trebate strpljenje, izdržljivost i vjeru u uspjeh. Nadamo se da će vam naše preporuke pomoći.

Kako hraniti dijete za 2 mjeseca

Kao i za mjesec dana staru bebu, jedina prehrana djeteta drugog mjeseca života trebala bi biti majčino mlijeko.

2 mjeseca beba: što hraniti

Majčino mlijeko u potpunosti zadovoljava zahtjeve hranjivih tvari dvomjesečne osobe. Ovom dobi majka je već potpuno navikla na svoju novu ulogu i dobiva vještine dojenja. Oni koji to žele mogu promatrati dobni način prehrane, a oni koji vole slijediti najnovije trendove mogu odabrati način hranjenja na zahtjev, tj. Trebaju postojati onoliko zahtjeva koliko dijete traži, ali ne manje od šest puta dnevno.

Utvrđivanje dnevne količine mlijeka koje beba treba primiti, njegovu tjelesnu težinu treba pomnožiti sa 0,2. Suvremena istraživanja sugeriraju da majčino mlijeko također zadovoljava potrebe bebe za vodom. Općenito, ako je dijete aktivno i veselo, izgleda veselo i dobiva na težini normalno, to znači da je količina mlijeka koje primaju dovoljna.

Ako nešto uznemiruje bebu tijekom hranjenja, ima smisla promijeniti situaciju ili eliminirati distrakciju. Ako je dijete očito gladno, ali se odvraća od hrane, a poduzete mjere ne pomažu, treba razgovarati s dječjim pedijatrom o mogućoj hiperizibilnosti i odgovarajućim mjerama odgovora.

Ponekad, kako bi se osiguralo da dijete dobiva dovoljno prehrane, mokra pelena se testira. Njegova suština - računajući svakodnevno mokrenje. Potrebno je zamijeniti uobičajene i prikladne pelene s tekstilom za jedan dan i brojiti koliko puta dnevno piće za bebe. Istodobno, potrebno je precizno odabrati vrijeme ispitivanja - recimo sutra od 9.00 do 9.00 sati. Ako se razdoblje testiranja poklapa s hladnom sezonom, jednodnevna šetnja na svježem zraku morat će biti otkazana kako ne bi došla do hladnoće.

Ako se prilikom određivanja broja dnevnih uriniranja računajući odjeću koja dijete mokri, ima 12 ili više puta, dijeta je normalna. Ako je njihov broj od 8 do 10, onda još uvijek postoje mali problemi, ali oni ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju zdravlju. Ako se broje 6 ili manje vlažnih "pelena", dijete ne završava konzumaciju sustavno, a situacija treba korekciju - kako i kako hraniti dijete u roku od 2 mjeseca.

Mamina prehrana tijekom razdoblja dojenja treba biti uravnotežena i bez drastičnih inovacija, budući da dijete probavni sustav još nije spreman za njih. Stručnjaci preporučuju da žene koje se brane ne da prejedaju, nego da jedu u malim količinama, ali ne manje od 2,5-3 sata kasnije.

Idealna opcija smatra se takvim načinom prehrane, kada majka jede odmah nakon kraja hranjenja djeteta. Do kraja drugog mjeseca života djetetova težina bi trebala biti 800 g, a njegova visina trebala bi se povećati za 2,5 cm.

Što hraniti bebu za 2 mjeseca ako nema mlijeka

Kada dijete nema mlijeko, često čita kapricioznost. Zapravo, čak i žena koja nikada nije imala svoju djecu, može dojiti strano dijete. Pravi nedostatak mlijeka nalazi se samo u 3% žena. Svi ostali mogu pomoći u formiranju ili nastavku stručnjaka za laktaciju.

Ako je dojenje iz objektivnih razloga zaista nemoguće, odlazi na pomoć prilagođenih mliječnih formula. Koliko god je to moguće, oni su bliski u sastavu s ljudskim mlijekom.

Relativno približne karakteristike majčinog mlijeka mogu se smatrati kravljim mlijekom, što je temelj mliječnih formula za zdravu djecu. Međutim, značajno se razlikuje od izvornika u različitim pokazateljima. Konkretno, u smislu vrijednih masnih kiselina, ugljikohidrata i vitamina, njezin je sastav slabiji od ljudskog mlijeka, a u smislu elemenata u tragovima i proteina, ona premašuje.

Kako bi glavni protein kravljeg mlijeka - kazein - također imao štedljiv učinak na probavni sustav djeteta, kao i proteine ​​sirutke u majčinom mlijeku, podvrgava se ozbiljnom liječenju. Kao rezultat toga, na temelju toga, oni čine najprilagodljivije mliječne formule koje pomažu u rješavanju problema na optimalan način nego da hrane bebu u roku od 2 mjeseca.

Mliječna mast u smjesi za umjetno hranjenje potpuno ili djelomično zamjenjuje biljnim mastima, a laktoza djeluje kao glavna ugljikohidratna komponenta. Također, u proizvodnji prilagođenih mliječnih smjesa, njihov mineralni i vitaminski sastav se prilagođava, ponekad obogaćen vrijednim aminokiselinama.

Izdaju se mješavine za umjetno hranjenje u izgledu, spremne za upotrebu i u obliku suhog koncentrata. Također, mliječne formule mogu se napraviti na osnovi svježeg ili kiselog mlijeka.

Za dječaku od dva mjeseca, poželjno je odabrati mješavine što je moguće prilagođeno, uglavnom na bazi svježeg mlijeka. Također je vrijedno razgovarati s pedijatrom o mogućnosti korištenja mješavine "dadilja" od kozjeg mlijeka i najbliže majčinom mlijeku u sastavu. Posebne mješavine za djecu s različitim zdravstvenim značajkama također su na tržištu. Konačna odluka o tome kako hraniti dijete u trajanju od 2 mjeseca treba provesti pod nadzorom pedijatara.

Što hraniti bebu za 2 mjeseca, osim mješavine

U dobi od dva mjeseca, tijelo djeteta nije spremno za bilo koju drugu hranu od majčinog mlijeka. Da bi se očuvala laktacija trebala bi se učiniti sve moguće i nemoguće napore. Ako su svi pokušaji uzaludni, uz pomoć pedijatra, odlučuje što hraniti dijete u roku od 2 mjeseca. Riječ je o odabranoj adaptivnoj mliječnoj formuli i vodi koja će sljedećih nekoliko mjeseci postati glavni i jedini omjer djeteta.

Što hraniti bebu, izbornik bebe (2 mjeseca)

Dječji izbornik se širi za 2 mjeseca: sada možete unijeti neke nove proizvode koji imaju pozitivan učinak na proces probave djeteta. Zato je odgovor na pitanje kako hraniti dijete (2 mjeseca) uključuje puno proizvoda.

Tijekom drugog mjeseca života, glavna hrana u prehrani djeteta je majčino mlijeko ili umjetna prehrana. Ali to nije dovoljno: tijelo djeteta zahtijeva razne voće, povrće, sok od bobičastog voća.

Najkorisniji među njima su sok od jabuka, mrkve i crnog ribiza. Moraju se dati iz kapi - za test, postupno povećavajući dozu do 6 žličica u isto vrijeme. Također, nemojte miješati sokove, jer njihov ukus postaje mnogo gori. Što se tiče soka od jabuka, često je bolje dati kaplju jabuku - ona se digla u tijelu djeteta jednostavno i jednostavno. No, važno je da nije bila rešeta, naime, strugala. Jabuka je korisna u tome što može apsorbirati sve crijevne otrove, poboljšati metabolizam. Dijete bi trebalo dobiti sokove koji ste sami pripremili, odmah prije uporabe.

Pitanje kako hraniti dijete (2 mjeseca), i da li dijete ima dovoljno uobičajene prehrane, postaje vrlo relevantno za mnoge mumije. Također, djetetu se mogu dobiti sokovi od konzerve, koji su napravljeni posebno za dojenčad. Oni su s pulpom i bez, ali u drugom mjesecu života bit će bolje da se približe točno razjašnjenim sokovima.

Također u drugom mjesecu života, možete pokušati dati bebu plod kire. Na prodaju su voćni kaše, na čašama kojih je naznačeno da ih djeca prve godine života mogu dopustiti. Voće u pire krumpira vrlo su slomljene, tako da ih dijete lako može probaviti. Što se tiče sastava, prehrambene vrijednosti, uvjeta skladištenja - uz sve to lako se može naći na naljepnici proizvoda. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji pripreme hrane za bebe, svi vitamini, korisni sastojci koji trebaju biti uključeni u 2 mjeseca starog djeteta, sačuvani su u pire krumpira. Dječji meni u 2 mjeseca mora sadržavati voće - osobito zimi.

Između hranjenja bebu treba piti kuhanu vodu, čija ukupna količina dnevno iznosi 50-70 g. U vrućoj sezoni količina vode treba udvostručiti.

Također, dijete mora dobiti smjese fermentiranih mlijeka. U prvim mjesecima života, mliječni proizvodi koji su sami pripremljeni trebaju biti uvedeni u dijete. Zahvaljujući tim proizvodima, probavna dojenja se poboljšava.

Dijete prehrana u roku od 2 mjeseca

Za bebe od dva mjeseca, najbolje je majčino majčino mlijeko. Unatoč korisnosti krava i koza, majčino mlijeko nije moguće zamijeniti. Jedući dijete u dva mjeseca gotovo je isto kao i hranjenje djeteta u jednom mjesecu. Majčino mlijeko ima idealni sastav, koji uključuje proteine, ugljikohidrate, masti i vitamine. Ako je vaš sin ili kćer dojen, ima dovoljno mlijeka, onda nije potrebno davati vodu. Voda treba dati samo u vrućoj sezoni. One bebe koje se hrane u bocama, moraju se dati voda između hranjenja. Zajedno s majčinim mlijekom, osim hranjivih tvari potrebnih za rast, također dobiva protutijela, hormone, imunoglobuline i enzime. Zato je prehrana djeteta na 2 mjeseca trebala biti prirodna jer imunološki sustav u ovoj dobi još uvijek nije praktički razvijen.

Ako dajete umjetnu mješavinu, vrlo je važno provesti korekciju vitamina, osobito u jesensko-zimskom razdoblju. Možete dati nekoliko kapi sok po danu i biti sigurni da vitamin D za sprečavanje rakom. Doza vitamina D će vam reći pedijatra. To se posebno odnosi na jesensko-zimsko razdoblje, kada nema dovoljno sunčeve svjetlosti. U ljeto su dovoljni vitamini i dovoljno je za majku koja je skrb da jede povrće i voće.

Dijete dijete u roku od 2 mjeseca

Dijete dijete na 2 mjeseca uključuje majčino mlijeko, ako je to moguće, ili umjetne mliječne formule. Tijekom tog perioda, majke često imaju upalne procese mliječnih žlijezda. Razlozi za to ne mogu biti higijena, nepravilno pričvršćivanje na prsa, nepravilno crpljenje ili ne do kraja. Mliječne su formulacije uvedene u prehranu kada nedostaje majčino mlijeko, a ona ne dobiva na težini. Ako je razvoj korespondira s dobi, dovoljno se dodaje težina, nije potrebno uvesti smjesu. Čak i ako želite spavati noću, ne želite hraniti majčino mlijeko iz drugih razloga, pokušajte se prilagoditi činjenici da je to vrlo važno i bez nje jednostavno ne možete.

Majka koja skrbi treba održavati lakta s dobrom hranom, dnevno šetnje na svježem zraku i dovoljno odmora. U roku od 2 mjeseca treba nastaviti princip - dojke na zahtjev i hranjenje nisu ograničene na trajanje i broj hranjenja dnevno. U toj dobi, djeca su također bespomoćna, vrlo su važni stalni bliski kontakt s majkom.

Obavezno vodite dnevnik u kojem ćete zabilježiti vrijeme, datum i broj sokova, voda, smjesu, kao i prirodu stolice, mokrenje. Izračun prehrane u drugom mjesecu života temelji se na tjelesnoj težini, u 1 i 2 mjeseca stopa je 1/5 mase. I od sljedećih mjeseci, dnevna stopa je smanjena, od 2 do 4 mjeseca 1/6 tjelesne težine. U svakom slučaju, način i količina hrane ovisit će o zdravlju i apetitu.

Izbornik beba u roku od 2 mjeseca

U toj dobi ne može biti velika raznolikost, ali u ovom dobu djeca su aktivnija pa se svakodnevna potreba za mlijekom povećava. Izbornik djeteta na 2 mjeseca nije osobito drukčiji od izbornika novorođenčeta. Ako vaše dijete ne dobiva na težini kako se očekuje, svakako se posavjetujte sa svojim pedijatarom. Možda iz nekog razloga prestanete hraniti majčinim mlijekom, tada morate znati točnu količinu prilagođene mliječne formule.

Ne možete koristiti kašu, čak 5%, cijelo kravlje mlijeko, pa su ti proizvodi vrlo agresivni i mogu dovesti do ozbiljnih problema. Ti problemi uključuju atopijski dermatitis, disfunkciju crijeva, poremećaje krvi. Danas tržište dječjih hrane predstavlja širok raspon mliječnih formula. Razlikuju se po sastavu i cijeni, najbolje je kupiti mješavinu inozemne proizvodnje unatoč njihovoj maloj vrijednosti. Možete uzeti "Similak", "Nestozh", "Nutrilon" i "Bon". Djeca ih dobro podnose i rijetko uzrokuju alergijske reakcije. Mogu se dati, počevši od prvog dana života, čak i djeci sklona alergijskim reakcijama na droge, prašinu i hranu.