Duphalac za novorođenčad: učinkovit i siguran od prvog dana života

Rođenja

Meekonija ili izvorna izmet tijekom prvih dana beba života postupno pretvara u pravi izmet.

Učestalost dječje stolice prije dobi od 1-1,5 mjeseci je 5-7 puta dnevno, a nakon 3 mjeseca 2-3 puta dnevno.

No, mnoge se majke suočavaju s problemom zatvora u svom djetetu. Da bi beba lako olakšala njegovo crijeva, trebate kontaktirati pedijatra koji će propisati odgovarajuće lijekove. Među njima se Duphalac najčešće koristi.

Informacije o drogama

Ovaj laksativni lijek dostupan je u obliku sirupa. Potiče crijeva i pomažu uklanjanju amonijevih iona, poboljšavajući apsorpciju soli kalcija i fosfata.

Lactulose, koja je prisutna u Duphalac, razgrađuje crijevnu floru debelog crijeva.

Nastajanje organskih kiselina male molekulske mase izaziva smanjenje pH i povećava količinu intestinalnih sadržaja. Kao rezultat toga, stimulira se crijevna peristaleza i poboljšava konzistencija stolice.

Indikacije za upis Duphalac:

  • konstipacija;
  • omekšavanje stolice u medicinske svrhe (u slučaju postoperativnog stanja ili hemoroida);
  • hepatična encefalopatija: prevencija i liječenje koma jetre, prekoma.

kontraindikacije:

  • intestinalna opstrukcija;
  • galaktozemija;
  • prekomjerna osjetljivost na komponente lijeka.

Specifičnu dozu određuje liječnik. Djeca od rođenja do 1 godine pokazuju dnevnu dozu Duphalac u količini od 5 ml. Liječenje obično traje 15-20 dana.

Kako bi se uklonili simptomi jetre komike i prekoma, propisana je početna doza lijeka - 30-45 ml 3-4 puta dnevno.

Zatim uzmite individualno odabranu dozu za održavanje - za 2-3 pojedinačne stolice tijekom dana.

Predoziranje može izazvati bol u trbuhu ili proljev. U tom slučaju morate smanjiti dozu lijeka ili čak odbiti uzimati ovaj lijek.

Nuspojave kod uzimanja Duphalac ponekad se opaža na dijelu probavnog sustava: to je nadutost u prvim danima korištenja lijeka, kao i mučnina, povraćanje, bolovi u trbuhu, proljev (s predoziranjem).

Što uzrokuje zatvor nakon porođaja: što učiniti i kako postupati?

O onome što je opasno krvarenje nakon poroda? - informacije u ovom članku.

Kako dati Dufalac novorođenčad?

Lijek se može koristiti bez razrjeđivanja ili razrjeđivanja - prikladan za razrjeđivanje vode ili majčinog mlijeka. Duphalac se najbolje daje odmah nakon noći ili nakon prve jutarnje hrane.

Metabolički procesi u tijelu male djece prolaze vrlo brzo i lijek će raditi za nekoliko sati.

Liječenje opstipacije treba biti sveobuhvatno. I zajedno s recepcijom Duphalac, beba treba napraviti posebnu masažu trbuha, gimnastiku.

Recenzije proizvoda, cijena

Mnoge mlade majke bile su uvjerene u Dufalacovu učinkovitost, a njihove bebe konačno su pronašle dugo očekivani olakšanje. To se očituje velikim brojem pozitivnih recenzija.

Ekaterina, 25 godina: "Za mene glavna stvar je sigurnost lijeka. Budući da je Duphalac proizveden iz sirutke kravljeg mlijeka, koji ostaje nakon pripreme sira, to je posve prirodno. Za mene je ovo važan čimbenik, jer ne želim "stvarati" dijete s kemijom od rođenja. A ovaj lijek škodljivo tretira tijelo, ali vrlo brzo pomaže u rješavanju problema zatvora. "

Olga, 21: "Moje je dijete imalo vrlo tvrdu stolicu i stolicu isporučivalo mu i za nas vrlo velike mučenja. Liječnik je propisao Duphalac. Nakon početka uzimanja mrvica pojavila se mala nadutost, no pedijatar je inzistirao na nastavku korištenja ovog lijeka. Plamost je otišao nakon 2 dana i konstipacija postupno počela smanjivati. Nakon završetka tečaja Dufalac, više se nismo koristili, jer je problem riješen jednom zauvijek. "

Što je opasno mršavljenje tijekom trudnoće: uzroci i posljedice

I ovdje su odabrane najbolje vježbe za gubitak težine nakon porođaja.

dufalak beba

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

ni u kojem slučaju bifiform ne uzrokuje proljev.

Recite mi, molim te, u kojoj dozi ste dali duphalac? i kako se mrvica nikada nije otpuštala iz rodilišta zbog velikog iznosa, liječnik je rekao da radi masažu, ne pomaže

5 ml, svaki dan, ako mikrolax patnje jako puno.

Hvala, jako sam zabrinuta (((

je li vam pomogao dufalak?

do sada ne postoji kakao sa stimulacijom do sada (((možda vrijeme mora proći da bi stupilo na snagu

na 3 mjeseca smo počeli davati sok od jabuka (oni sami to učinili) i stolica je općenito super kao narmolized

čekat ćemo... liječnik kaže da bi sve trebalo normalizirati s vremenom

također su nam rekli, ali mama se sjeća da smo kao dijete pomogli soku

i koliko je već uzimanje duphalaca i koliko ih nema?

trebali smo 3 tjedna i 3 mjeseca, ali kako su počeli davati sok više nego što se dufalak nije koristio

Uzimamo 1 tjedan, stimuliramo svaka dva dana s trbušnom masažom i fleksijom nogu, ili stavimo mali dio glicerinske svijeće, ali ona ne želi jesti nakon jela (kao

dali smo 5 ml svako jutro, u 15 sati otišao sam u WC

Nadam se, a mi i dalje pomažemo

Zdravo, moj sin ima problem... zatvor, ne može hodati 4-5 dana, liječnik je propisao sok od jabuka, ali nisam je zapitao kada da: nakon jela ili prije jela. Irina, kako ste ga dali?

Da li djevojke daju bebu 2 mjeseca, duphallac i paralelno espumizan? Ne može ići k smi, samo uz pomoć ispušne cijevi, i već mjesec dana trpimo, mlijeko mi je nestalo, morao sam hraniti smjesu, 1-2 hranjenja, a sad se sve vratilo u normalu kao tjedan i pol, ali njegova stolica ostavlja mnogo želje on ne hoda sama po sebi, tek nakon što je izašao prije 4 dana, a zatim je uvedena cijev za isparavanje plina i toliko je ostalo tamo... već suzama. Reci mi tko je to, i ako cijev plina neće uzrokovati naviku? dobro, i bez nje, on trijezan, trbuščić se zateže i ne može.

dyuffalak. puštanje Gazikov mjeseci na 4, ali još uvijek treba čekati. toliko mnogo živaca. Hvala Bogu da se sve vratilo u normalu

Djevojke mi kažu i možete dodati dufalak u smjesu tijekom jutarnjih hranjenja? i onda moj sin ih guši.

Duphalac za novorođenčad - upute za upotrebu, opis, recenzije

Vidi također:

Microlax za novorođenčad - upute, kako koristiti, recenzije

Svijeće glicerina za novorođenčad - upute, način uporabe, recenzije

Elkar za novorođenčad - upute, način korištenja, recenzije

Pozdrav, dragi očevi i majke, bake i djedovi - svi oni koji stalno brinu o malim mrvicama, počevši od trenutka rođenja djeteta. Ako imate dijete, onda zajedno s radošću dolaze i pazite, nevolje: kako se nositi s mrvicama, što učiniti ako se razbolio? Danas ćete saznati zašto trebate dufalak za novorođenče.

U prvom mjesecu života dječja stolica je vrlo česta - od 6 do 8 ili više puta dnevno. Postupno, postaje rjeđe, a za 3 mjeseca ovaj broj je smanjen na 1 ili 3 puta dnevno. U slučaju zatvor, Duphalac, laksativ za bebe, bit će savršeni pomoćnik:

1. Što je duphalac?

Trebalo bi započeti sa sastavom lijeka. Laksativ se proizvodi od kravlje sirutke koja ostaje nakon proizvodnje sira. To je koristan prirodni lijek s aktivnom tvari disaharidne skupine.

Govorimo o ugljikohidratima, koje tijelo ne apsorbira. Kao rezultat toga, tvar se ne mijenja, prolazeći kroz organe probave. Mogu li uzeti lijek za bebe? Da, naravno, novorođenčad je dopušteno dati ovaj lijek.

2. Kako uzeti duphalac?

Ako vaša beba ima zatvor, onda nemojte žuriti dati duphalac. Najprije se obratite svom liječniku. Prije toga, bolje je koristiti tradicionalniju metodu - pomoću parne cijevi ili rektalnog čepića s glicerinom.

Od rođenja do 3 godine, doza za bebe iznosi 5 ml. Najbolje je dati lijek ujutro, nakon buđenja bebe ili nakon što ste prvi put hranili dijete nakon noćnog sna.

Trajanje liječenja je od 2 do 3 tjedna. Dajte svoj bebin sirup Duphalac ili pomiješajte lijek s majčinskim mlijekom, možete s malo vode.

Zanimljivo je da roditelji znaju koliko lijek radi? U novorođenčadi, metabolički procesi nastaju mnogo brže od odraslih. Stoga, doslovce nekoliko sati nakon uzimanja lijeka, postići će se željeni učinak.

U slučaju stvaranja plinova, ponekad je dnevna doza podijeljena na par - tri prijem.

Kao što vidite, metoda primjene je vrlo jednostavna, ne zahtijeva nikakva posebna znanja i vještine. Stoga će se svi roditelji nositi sa zadatkom kako davati dufalac dijete u pravilnom doziranju.

Upute za uporabu, a postoje kontraindikacije za upotrebu Duphalca. Stoga, dragi roditelji, budite oprezni i pažljivi kada dajte bebu ovo ili onaj lijek. Pažljivo pročitajte upute.

3. Glavne kontraindikacije korištenja sredstava

Ne dajte ovaj proizvod djeci:

  • U slučaju konstipacije zbog crijevne opstrukcije u pozadini razvojnih abnormalnosti;
  • Ako postoji genetska metabolička bolest, galaktosemija;
  • Uz povećanu osjetljivost na komponente lijeka.

Sami roditelji neće moći prepoznati taj uvjet - simptomi crijevne opstrukcije mogu biti različiti. Što se tiče dijagnoze galaktozemije, potrebno je proći poseban krvni test za potvrdu ili isključenje ove bolesti.

4. Koji sirup ima okus?

Dufalac je slatko, ali još uvijek nije uvijek poput djece. Ako ne znate kako djetetu dajete ovaj lijek, pokušajte s mrvicama s duphalac vodom sipati žlicom ili špricom.

5. Moguće nuspojave

Unatoč činjenici da se nuspojava razvija vrlo rijetko, još uvijek postoje negativni događaji tijekom uzimanja ovog lijeka. Od glavnih, treba naglasiti sljedeće:

  • Mučnina je moguća;
  • povraćanje;
  • S dugogodišnjim primanjem postoje kršenja u sastavu krvnih elektrolita;
  • Teška nadutost.

6. Glavne naznake za uporabu lijeka duphalac

Kada je ovaj lijek propisan za djecu? Evo glavnih indikacija za uporabu:

  • konstipacija;
  • Omekšati stolicu u slučaju hemoroida;
  • Ako postoje pukotine analnog kanala;
  • S hepatičnom encefalopatijom;
  • U slučaju akutnog trovanja hranom u novorođenčadi;
  • U pripremi za dijagnostički pregled.

7. Analozi Duphalac

U takvim pripravcima lactulóza je uključena u sastav - glavni aktivni sastojak. Od najboljih analoga treba razlikovati Lactulose i Normase. Goodluck i Lisalak trebaju biti dodani na popis.

Više informacija o laktozi možete pronaći u ovom videu od Dr. Komarovsky:

Zbog prilično razumne i ugodne cijene, svatko može priuštiti lijek Duphalac. Dakle, nakon savjetovanja s pedijatrom, vrijeme je za početak liječenja. Ovaj lijek će brzo pomoći u rješavanju problema, a ne šteti zdravlju vaših mrvica.

To je sve za danas. Ne kažem vam se zbogom. Uskoro ćemo se susresti kako bismo raspravljali o novoj temi. Pretplatite se na blog, podijelite dojmove o čitanju članka s prijateljima i poznanicima s društvenih mreža. Pustite ih da nas pogledaju, pretplatite se na ažuriranja bloga. Vidimo se uskoro.

Sad su pročitali:

Plantex za novorođenčad - upute za uporabu

Pozdrav, draga mama (i tata!). Danas vam želim reći o Plantexovom čaju za novorođenčad,...

40 tjedana

od trudnoće do rođenja

  • glavni
  • zdravlje
  • Duphalac za recenzije novorođenčadi

Duphalac za recenzije novorođenčadi

Duphalac novorođenče.

Duphalac | Medicina Recenzije

Laktuloza se može sigurno koristiti u trudnica i dojenčadi.

U prvim danima može se pojaviti nadutost (prolazi nakon 2 dana), može se primijetiti predoziranje, bolovi u trbuhu i proljev, što zahtijeva prilagodbu doze. U slučaju većih doza dugo vremena u liječenju encefalopatije jetre, elektrolitska neravnoteža može doći zbog proljeva.

Gastrointestinalni poremećaji: nadutost, mučnina, povraćanje. Pri korištenju visokih doza - proljev.

Simptomi: kada koristite velike doze - bol u trbuhu, proljev.

Liječenje: uzimanje lijeka trebalo bi zaustaviti ili smanjiti dozu.

Doziranje i administracija:

Unutar, tijekom obroka (ujutro), doza je postavljena pojedinačno.

Kod liječenja konstipacije ili omekšavanja stolica poduzete su sljedeće doze (vidi tablicu).

Doziranje Duphalac® u liječenju zatvor ili omekšavanje stolice

AgePerfect doza, ml Podrška doza, ml Odrasli 15-4510-25 Djeca 7-14 godina1510 Djeca 3-6 godina 5-105-10 Djeca do 3 godine55

U pravilu, doza se može smanjiti nakon 2 dana davanja, ovisno o potrebama pacijenta. Klinički učinak javlja se nakon 2 dana. To je karakteristično za djelovanje laktuloze. Doza ili učestalost unosa je povećana ako nema poboljšanja u bolesnikovu stanju u roku od 2 dana od uzimanja lijeka.

U liječenju koma jetre i prekomasa: početna doza je 30-45 ml 3 puta dnevno. Zatim se prebacuju na pojedinačno odabranu dozu održavanja, tako da meke stolice maksimalno 2-3 puta dnevno, a pH stolice je u rasponu od 5,0-5,5.

U akutnim slučajevima, Duphalac® se može davati kao klistir u omjeru od 300 ml lijeka i 700 ml vode.

U liječenju crijevne disbioze: djeca ispod 1 godine starosti - 1,5-3 ml, 1-3 godine - 3 ml, 4-7 godina - 5 ml, stariji od 7 godina i odrasli - 10 ml.

U liječenju salmoneloze, shigeloza: prvih 10-12 dana - 15 ml 3 puta dnevno, nakon tjedan dana pauze - u istoj dozi 5 puta dnevno.

Mnoge bebe rađaju s oslabljenom ili oslabljenom intestinalnom pokretljivošću. U tom slučaju, preventivne mjere su jednostavno potrebne. Ako dozvolite kašnjenje izmeta u crijevima, to može dovesti do povećanja debelog crijeva i nepovratnih procesa koji mogu zahtijevati kirurške zahvate. Liječenje opstipacije treba biti cjelovito i biti usmjereno na glavni uzrok bolesti.

Duphalac za novorođenčad ima probiotički učinak i mogućnost dugotrajne uporabe. To je propisano od prvog dana života, uključujući i za prerane bebe, kao učinkovit i apsolutno siguran način.

Upute za uporabu

Lijek dufalak dodijeljen djeci s takvim manifestacijama kao što su:

  1. Nedostatak feces 1-2 dana.
  2. Nakon operacije i hemoroida, omekšati stolicu.
  3. Za prevenciju i liječenje encefalopatije jetre (koma jetre, prije koma).

kontraindikacije:

  1. Galaktozemija.
  2. Pojedinačna netolerancija na lijek.

Lijek se daje oralno. Novorođenčad i djeca mlađa od jedne godine imenovati ne više od 5 ml jednom dnevno (možete podijeliti dozu u dvije doze).

Prosječni tijek liječenja traje 2-3 tjedna. Prvi učinak treba se očitovati sljedećeg dana nakon primjene, ako se to ne dogodi, potrebno je hitno konzultirati liječnika.

U liječenju koma jetre i prekoma, početna doza lijeka je oko 35-45 ml, 3-4 puta dnevno (pojedinačno za svaki slučaj). Nadalje, kao prevencija i održavanje mekih stolica, učestalost prijema je 2-3 puta dnevno.

predozirati

Simptomi predoziranja mogu biti bolovi u trbuhu, povećana nadutost, mučnina, povraćanje ili proljev. U tom slučaju liječnik može smanjiti dozu ili čak otkazati lijek.

Kako dati dufalak maloj djeci

Najbolje je davati lijek odmah nakon jutarnjeg sna ili tijekom jutarnje hrane. Prije upotrebe dufalak se može razrijediti s kuhanom vodom ili majčinskim mlijekom. Budući da se metabolički procesi u djetetovom tijelu vrlo brzo pojavljuju, učinak lijeka dolazi u roku od nekoliko sati nakon primjene.

Za najbolji učinak, zajedno s recepcijom duphalac, potrebno je pomoći djetetu, masirati trbuščić i posebnu gimnastiku.

Kao i kod bilo kojeg lijeka, stav roditelja može biti drugačiji. Mnogi ne vjeruju u apsolutnu sigurnost lijeka i boje se nuspojava. No, većina majki već je vidjela učinkovitost duphalaka, promatrajući kako je dijete dobilo dugo očekivani olakšanje.

Uzroci zatvora mogu biti različiti, nije potrebno da je shvati kao privremeni problem. Ako se ne savjetujete s liječnikom na vrijeme kako biste otkrili uzrok bolesti, poteškoće s stolicom mogu se prebaciti u život odraslog djeteta, što će dovesti do razvoja drugih bolesti.

Nemojte se bojati liječnika i lijekova. Ali ako unaprijed brinete o prevenciji bolesti, ne morate stalno stavljati dijete tabletama.

Duphalac za novorođenčad: recenzije

Pa, mi smo čak i sigurnost koju ću raspravljati. Nije takav lijek i sigurno. Mnogo je praktičniji i učinkovitiji koristiti svijeće za zatvora. Nema poremećenog mikroflora, želučane sluznice. Nema nadutosti. A uz svijeću je dobro. Zaglavio ju je za minutu i nije postojao problem opstipacije. Koristio sam samo Glitselake, mali su, doza je za djecu i nema nuspojava.

Namuvilis s zatvorom, sa šest mjeseci, dobro, ništa. Spasio Duphalac. Zapravo dobro i nježno djeluje. Dijete je otišlo u WC 3 puta dnevno, a nakon tečaja nije bilo problema s zatvorom.

Ja i trudnica uzeli smo duphalac, a beba je počela davati, a onda mu je stezanje počelo kad smo počeli ulaziti u hranu. Izvrsna i blago slaba. Postao nam je sve toaletno poslovanje, i što je najvažnije bezopasno. Može biti vrlo mala i odrasli.

Ako je dnevna doza manje od 15 ml, kao i za točno doziranje u djece mlađoj od 7 godina, preporučuje se korištenje lijeka u bočicama.

Doziranje za liječenje encefalopatije jetre (odraslih osoba):

Početna doza: 3-4 puta dnevno za 30-45 ml. Zatim se prenose na pojedinačno odabranu dozu za održavanje tako da meke stolice maksimalno 2-3 puta dnevno.

Zbog nedostatka podataka nije utvrđena sigurnost i učinkovitost lijeka u djece i adolescenata mlađih od 18 godina s hepatičnom encefalopatijom.

Starije osobe i pacijenti s bubrežnom ili hepatičkom insuficijencijom nemaju posebne preporuke za doziranje, budući da sustavna izloženost laktulozi je zanemariva.

Pitanje o Kaki i Duphalac - novorođenče zdravlje - Babyblog.ru - kako dati duphalac novorođenčadi

Duphalakt i konstipacija, i od disbioze. Ovo je u bilješkama.

U početku smo imali i zelenu kaki više od mjesec dana, a zatim, kao i zatvor tri dana, što je poremetilo dijete. propisani duphalac 10 dana, prvih 5 ml dva dana, zatim doza održavanja od 3 ml. stolica je potpuno normalizirana i kolik se sada gotovo ne gnjavi.

masha Bio sam na vezi prije 19 sati Russia, Krasnodar

Elena, och, važno je za nas, bebe, po propisanom pedijatru (ako su svi u krivu!), Bakterije su se prestale sranje svaki dan, ali nakon klice (2-3 dana) stolica izlazi iz konzistencije s tankom kremom žuto-smeđe boje konstipacija ?! Dakle, već čekamo četvrti dan, prdežemo, ali ne pijemo, kako dati duphalac i uzrokuje ovisnost? Sutra imamo 40 dana.

¤Elena Bio sam online prije 3 sata Rusija, Khanty-Mansiysk

"stolica dolazi iz konzistencije štede kiselog vrhnja" je li to odmah nakon klistir? Ali dobivate ga razrijedenom vodom, onda je deblji unutra (((

Dodao sam Dufalac "10 dana, prvih 5 ml dva dana, zatim doza održavanja od 3 ml" ujutro, neposredno prije obroka.

Stavio ga je u mjerni poklopac i odatle malo žlicom. Gusta je i ljepljiva. Potrebno je biti oprezan ako se uđe u pogrešan grlo, teško je očekivati ​​bebu (udarimo jednom kad počne plakati i pođe krivo).

Nakon deset dana počela sam sranje jednom dnevno (rijetko dva), ujutro, s žutim grlom. A prije toga, to je pjena i zelje, a zatim zatvor.

Počeo je dati negdje u 35 dana

Marina Ja sam bio online 1 Studeni 2015, 18:19 Ukrajina, Kijev

Nast, imamo istu stolicu. Uskoro ćemo imati 2 mjeseca (2.). Također sam bio zabrinut, želio sam proći testove za dysbakterijus, ali smo odlučili najprije otići do dobrog pedijatra, pa nas je smirila. Rekla je da kada dojenje takve stolice nije patološko, ako ne uzrokuje nelagodu u bebi (temperatura, itd.) Tako da ne trebate sami sebi, a posebno dijete s bilo kakvim smećem.))) Već smo savjetovali da pijemo na ispustu Sembiter, pa se još uvijek samaras. zašto. Tijelo se mrvice kako bi se prilagodilo novoj prehrani za njega. Da. novo, jer on je primio hranu kroz pupčanu vrpcu i trenutna hrana za njega je nova.

Alexandra Bio sam online prije 5 sati

1. stolica djeteta može biti različite boje, mirisa i teksture. To ne znači da morate hraniti djecu s raznim lijekovima koji su temeljito oglašeni, ali nemaju dokazanu učinkovitost.

Što se tiče leđa i prednjeg mlijeka, a koje dijete jede. Samo ga hranite, mislim ostaviti ga da sisati sve mlijeko iz jedne dojke, a tek onda od druge.

Pokušaj kako će ovaj ili onaj lijek djelovati na djetetu je, blago rečeno, loša ideja. Širom svijeta, ispitivanje djece je zabranjeno, a vi ste riskantna žena.

Nema potrebe dati Dufalac dijete. Imat će točan suprotan učinak.

3. Da. Procainite se, ali dijete će dobiti manje "na suđenju".

Zatvor i duphalac - Novorođenče zdravlje - Babyblog.ru - zatvor u novorođenče duphalac

Nemojte biti lijeni da biste mi pomaknuli moj dnevnik, tamo i oko duphalca i oko zatvora. Nisam pristaša lijekova od ranog djetinjstva. Uopće nismo ubili, došlo je vrijeme i sve je obnovljeno. Nisam zabrinuta.))

Galina Bio sam online 13. siječnja 2014, 06:45 Rusija, Naberezhnye Chelny

Sada ću kopati dnevnik, ali ne bih se znojio, ako mu se raspoloženje nije promijenilo pred očima. Mi smo kolike doživjeli takvo zujanje je počeo - dijete cijeli dan ili dovlno komunicira s nama, ili spavati ili jesti - i onda drugi dan bez Duphalac počeo hirove, plakanje opet ove napore crvenilo sve iznad glave - ispričavam se za njega jer je, Natasha !

natalya Bio sam online 26. rujna 2015., 10:39 Rusija, Naberezhnye Chelny

Galja, jeste li sigurni da je kolika već prošla? Nije činjenica. Do 3 mjeseca sve je normalno. Ne isključujte kolik kao opciju. Gdje je jamstvo da ovaj Duphalac nije bio pod zemljom? I prvo što trebaš zgrabiti, to ne bi trebalo biti lijekova, ali barem malo vode, čaja. Gledajte, još uvijek znate bolje. Mislim na kolik.

Galina Bio sam online 13. siječnja 2014, 06:45 Rusija, Naberezhnye Chelny

on mirno pranje. ali još uvijek pjevam kopar s vodom, a pod zemljom - slažem se! imamo tako biljke ne valjane

Duphalac! - Novorođenče zdravlje - Babyblog.ru

Yasnenko, ali pitam se kako sam priznati da ima trbuščić boli, imam ga skoro plače jer pokapriznichat vikati par puta, može se suočava pokorchit rumenilo i vikati nekoliko puta, to se događa kad sisyu jede počinje savijati i noge kreten u to sranje sisyu i vuče bradavicu u različitim smjerovima, je li njezina trbuha boli ili mlijeko ne ide tako da je nervozna?

Olga sam bio online prije 39 minuta Rusija, Nizhni Tagiloy, ovo nije slučaj :-) to joj ne smeta. kada trbuha boli i ne može prokkulitsya, orr divlje, noge cijelo vrijeme podiže, to je napet stalno. bolje je ne znati. Marusya Bio sam na vezi prije 1 sata prije Ruska, Sankt Peterburg

Duphalac ne uzrokuje ovisnost, ali ako ste potpuno na GV-u, onda odsutnost stolice za pet dana, pod uvjetom da se ne zamaraju dijete, nije zločin. Dogodilo se da moj sin nije išao 4 dana.

Katerin-ka Bio sam online 17. rujna 2013, 13:02 Rusija, Nizhnevartovsk

Nismo ovdje napali 6 dana, ništa nije otišlo, stolica je bila kao i prije, to znači da to nije zatvor, glavna stvar je imati djetetu da pukne, ako dobro slamate, to ne znači zatvor

Nastenka Bio sam online 25. prosinca 2015, 11:13 Moskva, Rusija

Wow! Sigurno ste čekali nebo manu))) A moje prdežice izgledaju dobro, i dalje se mogu izdati kao strojnica, nismo najdulji 2,5 dana

Nastenka Bio sam online 25. prosinca 2015, 11:13 Moskva, Rusija

Pa, ne razumijem kako ona ne plače puno, pa, ona je tako nestašna, ona često jede sest često, možda se ne gnjavim uzaludno?

Valentina sam bio online 26. studenog 2014, 14:36 ​​Rusija, Tula

Uzalud zabrinut. Brojite i broj pipova, ako ima više od 10-12 dnevno, nemojte se brinuti. Ako je manje, samo hranite češće. U vašoj dobi, rijetke stolice mogu govoriti o pothranjenosti.

Ali od 6 tjedana (samo u dobi) broj utroba može se značajno smanjiti - a to je norma.

PS: u Dufalakeu ne vide potrebu.

Nastenka Bio sam online 25. prosinca 2015, 11:13 Moskva, Rusija

Čini se da dobro piše, pelene jednostavno napuniti, možda je moje mlijeko loše? samo kada pritisnete bradavicu ide kao nešto vode.

Valentina sam bio online 26. studenog 2014, 14:36 ​​Rusija, Tula

Nema lošeg mlijeka :) Imate ga je divno, upravo ono što vaše dijete treba. "Vodichka" - je prednje vodeno mlijeko, to je sve, to bi trebalo biti. Što dulje dijete sranje, to bliže dobiva masnoću.

Hranite na zahtjev i sve će biti u redu :) I pričekajte neko vrijeme s Dufalacom ako ništa ne smeta dijete i stolica je mekana. Usput, čak i ako to učini, nije činjenica da su to problemi s trbuščićem.

Dajte Dufalak djeci do godinu dana

Je li Dufalac toliko učinkovit za novorođenče o kojima često čujemo od prijatelja ili čitamo na internetskim forumima? Mnoge mlade majke, suočene s zatvorom u novorođenčadi, često paničnu. Problemi s trbuščićem malog djeteta daju mnogo nelagode. U ovom slučaju, novootkrivena mama počinje tražiti odgovor na glavno pitanje - kako pomoći novorođenčadi. Liječnici često preporučuju da piju Dufalac sirup jer je jedan od rijetkih koji djeca mogu uzeti od rođenja.

Informacije o drogama

Duphalac za dojenčad, čija je ocjena uglavnom pozitivna - blagi prirodni laksativ. U svom sastavu glavna komponenta je laktoza, koja se proizvodi od sirutke. Djelovanje lijeka je usmjereno na poticanje intestinalne pokretljivosti i promicanja fekalne mase.

Duphalac odjednom radi u dva smjera. Izrada zdrave mikroflore kolonizirati u debelom crijevu i omekšavanje izmet povećanjem količine vode, bori se protiv korijena uzroka zatvora. I poticanjem oslobađanja žuči u tankom crijevu, pomaže u tome da proces bowel movements bude mekši.

Prednost Duphalca nad drugim laksativima je u obliku otpuštanja. Ne samo da je dijete lakše, već sigurnije dati sirup. Kada prvi put uzmete dovoljno kapi za primjenu bocu ili čašicu na bradavicu, tako da će beba osjetiti novi okus i postupno se naviknuti na to. Mnoge majke odabiru drugu metodu - potrebna količina sirupa je uvučena u špricu i dano djetetovom obrazu.

Aktivni učinak lijeka počinje u debelom crijevu. To je olakšano Duphalacovom sposobnošću da se ne apsorbira u gastrointestinalni trakt. Povećana brzina reakcija razmjene, koja je tipična za sve novorođenče, pomaže alatu da počne svoj učinak na tijelo što je brže moguće.

Uporaba Duphalac za novorođenčad prema uputama za uporabu i pregleda mladih majki nužna je u sljedećim slučajevima:

  • nedostatak stolice u djetetu nekoliko dana;
  • bolovi u trbuhu uzrokovani opstipacijom;
  • bolno odmrzavanje, izgled krutih "ovaca" izmeta.

Nemojte zaboraviti da prije početka liječenja morate se posavjetovati s pedijatrom! Davanje bebe Dufalac, unatoč pregledima, morate biti oprezni.

On, kao i svaki drugi lijek, ima niz kontraindikacija:

  • netolerancija na laktozu, fruktozu, saharozu;
  • dijabetes melitus;
  • intestinalna opstrukcija;
  • malapsorpcije glukoza-galaktoze.

Prije početka liječenja preporučuje se provesti mali test kako bi se utvrdilo prisutnost alergija. Dajte bebu jednu kapljicu proizvoda i promatrajte reakciju. Ako u roku od nekoliko sati nema očitih znakova alergije, možete početi tijekom liječenja.

Također, ne smijemo zaboraviti da su crijeva beba do 3 mjeseca života u procesu rješavanja blagotvornih mliječnih i bifidobakterija. Zato je dječja kolika fenomen koji je gotovo svatko izložen, au nedostatku drugih sumnjivih simptoma nisu patološki. Tijekom unosa Duphalac osobito je važno ne propustiti uporabu karnizama (na primjer, Espumizan Baby, Sab Simplex ili Bobotik).

Ako se doza ne slijedi, mogu se pojaviti sljedeći simptomi:

  • grčeve u trbuhu, nadutosti;
  • intestinalna kolika;
  • povraćanje, proljev;
  • mialgija;
  • aritmija;
  • kršenje ravnoteže vode u tijelu;
  • letargija i pospanost djeteta;
  • konvulzije.

Način korištenja novorođenčeta

Mnogi online resursi o Duphalacu za novorođenčad napisali su mnogo pregleda i kako davati lijek djetetu. Glavno pravilo je slijediti preporuke liječnika. Samo liječnik će propisati točnu dozu kako ne bi oštetio bebinu trbuhu.

Lijek Duphalac ima priručnik, gdje je doza indicirana za novorođenče, povratne informacije o ovoj metodi liječenja zatvorom uglavnom su pozitivni.

Treba slijediti sljedeća pravila:

  1. Prva doza za dojenčad u klasičnom liječenju iznosi 5 ml. Vrlo je jednostavno mjeriti potrebnu količinu - malu čašu sa stupnjevima dolazi s bocom sirupa, a ako želite, možete upotrijebiti špricu.
  2. Daljnje liječenje ovisi o dobi djeteta. Djeca do 1 mjesec života dnevno bit će dovoljna i 2 ml lijeka. Maksimalna dnevna doza sirupa za jednogodišnje dijete iznosi 2,5 ml.
  3. Važan uvjet je dati Duphalac ujutro u isto vrijeme. Nije bitno - to će biti prije doručka ili poslije. Sirup ima vrlo slatki slatki okus, stoga, kako bi ga lakše progutali, možete ga razrijediti vodom ili majčinim mlijekom. Uvjerite se da proizvod ne drži u ustima. Produljena interakcija sa sline znatno smanjuje učinkovitost lijeka.
  4. Ako je bebu teško podnijeti cijelu dnevnu dozu lijeka, možete ga podijeliti za dva puta - ujutro prije ili poslije doručka i prije spavanja. Uz pravilnu uporabu Duphalca, pozitivan rezultat neće dugo čekati - učinkovitost će se manifestirati za oko 12 sati, u rijetkim slučajevima ćete morati pričekati do 2 dana.

Analoge lijeka

Unatoč visokoj učinkovitosti Duphalca, cijena lijeka zastrašuje mnoge. Za bocu od 250 ml u apoteku možete ostaviti oko 250-300 rubalja. Postavlja se razumno pitanje - postoji li jeftinija opcija?

Ljekarne prodaju mnogo lijekova na bazi laktuloze koji se mogu učinkovito nositi s takvim delikatnim problemom poput zatvora:

Lijek s istim imenom Lactulose (aktivna tvar takvih laksativa) košta 2-3 puta manje, a njegova učinkovitost nije niža, kao što mnogi mladi roditelji napominju. Ovaj lijek prodaje se u dva oblika: oralna suspenzija i prašak za pripremu otopine.

Lijekovi Goodluck je malo skuplji od laktuloze - 200-250 rubalja, ali se također učinkovito bori protiv zatvora kod djece i odraslih. Proizvodi se u obliku suspenzije, ima svijetlu karamelu aromu. Način primjene i doziranje prema uputama je isti kao i kod Dufalak. Međutim, prije uzimanja potrebno je konzultirati liječnika.

Laksativ talijanske proizvodnje Normaze je točna kopija Dufalca, osim prisutnosti arome u njemu. Cijena ovog lijeka je ista, ali ako prva opcija liječenja ne funkcionira, liječnik će vam savjetovati da promijenite proizvođača.

Hrvatski lijek Portalak ne razlikuje se po cijeni, učinkovitosti ili obliku otpuštanja. Boca suspenzije 250 ml koštat će 280-300 rubalja. Mnogi roditelji su primijetili da ovaj lijek zaista pomaže djetetu da se nosi sa zatvorom, ali prvi pozitivan učinak se opaža 4-5 dana nakon početka liječenja.

Recenzije lijeka Duphalac

Primjenom Dufalak, recenzije za djecu do jedne godine od većine roditelja su pozitivne.

Međutim, postoje neke iznimke:

  1. Valeria, 25 godina. Sin i mjesec nisu bili kako su problemi počeli s stolicom. Liječnik je propisao Duphalac. Želio bih vidjeti učinak što je prije moguće, ali moram pričekati 2 dana da beba bude barem malo jednostavnija. Čak je i nadutost bila jaka. Nijedna karantativna nije se nosila, bez obzira koliko su dali.
  2. Elena, 30 godina. Pedijatar je savjetovao Dufalca kao jedino dijete za opstipaciju. Moj je sin bio nešto više od mjesec dana kad su pokušaji "velikih" počeli izazivati ​​nelagodu. Sutradan se usisavanje izmeta omekšalo, a dijete je prestalo mučiti trbuščić! Popili smo cijeli tečaj, ne znamo više problema s stolicom.
  3. Catherine, 23 godina. Moja će kći uskoro biti godina, zatvor dolazi od bilo kakve promjene okoliša, stresa, od svega. Stoga Dufalac piju s vremena na vrijeme. Brzo se nosite, nuspojave još niste primijetili. Malo je zastrašujuća cijena, ali se bojala kupiti jeftiniji ekvivalent.

Često roditelji odlučuju dati Dufalak djeci, čije recenzije su pune detalja o čudesnom oslobođenju od svih problema. Ovaj lijek zaista ima visoku učinkovitost, ne uzrokuje ovisnost o tijelu, ugodno je za ukus, prikladan je za čak i najmanji zahvaljujući oslobađanju u suspenziji.

Kako dati Dufalac dojenčadi

Problemi probave su tipični za novorođenčad. Posebno u razdoblju prilagodbe organizma novim uvjetima. Nedostatak probavnog sustava dijete može uzrokovati zatvor. Da biste se nosili s problemima, Dufalak će pomoći novorođenčadi. Do 1929. stvaranje droge bilo je nemoguće. Zašto?

Sastav i imenovanje Duphalca

Duphalac ima laksativni učinak, delikatno eliminira zatvor. Alat je dopušten za upotrebu od prvih dana života. Sam lijek postoji od 1960. godine. Izdanje izvodi nizozemska "kći" američke farmaceutske tvrtke Abbot. Poticaj razvoju lijeka bio je otvaranje Friedricha Petuela. Pedijatar iz Australije je utvrdio da je disbakterija novorođenčadi često povezana s nedostatkom laktoze u majčinom mlijeku. Tada je znanstvena zajednica podsjetila na laktulozu sintetiziranu 1929. Amerikanci su ga primili kao nadomjestak za šećer.

Dakle, Duphalacov aktivni sastojak je laktuloza. Ovo je saharid sličan laktozi. Sastav tvari je isti. Samo se gradnja atoma u molekulama razlikuje.

Za djecu Duphalac je dostupan u obliku sirupa. Osim laktoze, sadrži destiliranu vodu. Sirup je bistra tekućina s žućkastom ili smeđom nijansom slatkog okusa.

Proizvod je pakiran u plastične boce od 200, 500 i 1 tisuća mililitara. Radi lakšeg korištenja laksativa, pričvršćena je mjernica.

Duphalac potiče prirodni izlučivanje fekalne mase, obnavljanje normalne crijevne mikroflore.

Aktivni sastojak lactulose nije apsorbiran u crijevu. Kada se proguta, razgrađuje se u organske kiseline, koje se provode kroz crijeva, privlačeći vodu.

  1. Postoji povećanje volumena fekalne mase.
  2. Omekšavanje izmeta.
  3. Povećan pritisak na crijevni zid.
  4. Intestinalna pokretljivost raste.
  5. Odvija se pražnjenje.

Laktuloza stvara optimalno okruženje za povećanje količine korisnih lakto i bifidobakterija.

Duphalac, čak i uz dugotrajnu uporabu, nije zarazna i osim laksativnog učinka ima sljedeća svojstva:

  • potiče bolju apsorpciju kalcija i fosfata;
  • poboljšava procese amonijevih soli;
  • potiče uklanjanje toksičnih tvari;
  • sprečava dehidraciju.

Jedini nedostatak Duphalac je dugotrajan terapeutski učinak. Lijek počinje djelovati prvog dana nakon primjene. S druge strane, Duphalacov učinak je duži od onih lijekova velike brzine.

Prijava za novorođenčad

Lijek je siguran za djecu od rođenja. Prije uporabe Duphalac morate pročitati upute. Za dojenčad ne bi trebalo koristiti samo lijek. Trebam liječnički recept. Liječnik će vam reći kako dati Dufalac bebu. Na pojedinačnoj osnovi, shema se može razlikovati od one naznačene u uputama. Potrebna doza također mora uspostaviti liječnika.

Duphalac za dojenčad koristi se nerazrijeđenom. Ako dijete ne voli okus lijeka, sirup se može razrijediti malom količinom tekućine. To može biti majčino mlijeko, smjesa ili kuhana voda.

Štrcaljka se treba dati žlicom ili pomoću štrcaljke bez igle, a zatim se preporuča pričvrstiti bebu na prsa ili dati prilagođenu mliječnu formulu.

Pri uporabi lijeka preporuča se pridržavanje sljedećih pravila:

  1. U liječenju opstipacije u novorođenčadi propisana je uporaba lijeka jednom dnevno. Dnevna stopa za djecu do godinu dana iznosi 5 mililitara. Doza se može podijeliti u dvije doze.
  2. Dajte sirup djetetu svaki dan u isto vrijeme. Savršena jutarnja prijem nakon buđenja ili nakon hranjenja. Tada se tijekom dana pojavljuje pokret crijeva. Noću, nema nikakvog zahtjeva, dijete mirno spava.
  3. Kako bi se spriječilo povećano stvaranje plina, količina Duphalca za novorođenčad treba postupno povećavati. Preporuča se započeti s 1 mililitrom i vratiti ga u normalu unutar 3-4 dana.
  4. U liječenju disbakterijusa, dnevna doza je od 1,5 do 3 mililitara dnevno. Tijek liječenja kreće se od 2 do 3 tjedna. Ponekad propisani mjesečni tečaj.

Duphalac za liječenje disbioze propisuje samo tečaj. Nakon jedne aplikacije, nije moguće postići željeni rezultat.

Jednokratna upotreba lijeka je dopuštena za zatvor, što povremeno smeta djetetu. Potrebna koordinacija s pedijatrom.

Koji simptomi djeteta trebaju lijek?

Duphalac je propisano novorođenčadi u odsutnosti izmeta više od 4 dana. Prije toga, laksativ se daje ako je dijete uznemireno, plače i neuspješno njeguju.

Prije nego što prođu 4 dana dijete se može isprazniti. Peti dan, tijelo nema dovoljno snage da potakne nakupljene čvrste fekalne mase. Počinje intoksikacija. Enema nije najbolji način izlaska jer dovodi do poremećaja prirodne crijevne mikroflore. Zbog smanjenja broja dobrih bakterija slabi se intestinalna pokretljivost. Zato je klistir zarazna, što se ne može reći o Dufalcu. Naprotiv, on podržava mikroflore.

Kada postavljate Duphalac, bebe također trebaju pregledati maminu jelovnik, a ako se hrani mješavinom, treba ga zamijeniti prikladnijim. Problemi s dječjim stolicama često se odnose na njegovu prehranu.

Uz konstipaciju, lijek je propisan:

  • suprotno prirodnoj crijevnoj mikroflori;
  • s infekcijama hranom;
  • ako se dijagnosticira kolitis, enteritis;
  • u jetri, na primjer, hepatitis.

Unatoč pozitivnim kvalitetama, postoje kontraindikacije za uzimanje lijeka:

  1. Intestinalna opstrukcija zbog postojećih anomalija probavnog trakta.
  2. Galaktosemija (kongenitalni metabolički poremećaj).
  3. Pojedinačna netolerancija komponenata Dufalaka.
  4. Netolerancija laktoze.

Kada prvi puta uzimate Duphalac u djeteta, vjerojatno povećano stvaranje plina. To dovodi do bolnih osjeta, nadutosti. Stoga, pedijatri preporučuju zajedničko korištenje kolikih lijekova za novorođenčad. Ako se simptomi nastave, posavjetujte se s liječnikom kako biste prilagodili dozu lijeka.

Nakon uzimanja Duphalac može doći i do proljeva, što može dovesti do neravnoteže elektrolita. Drugim riječima, postoji vjerojatnost dehidracije. S malom tjelesnom težinom, čak i mali gubitak vode je kritično za bebe. Ako se opaža mučnina, povraćanje, konvulzije i proljev, potrebno je hitno pozvati liječnika.

Nuspojave se javljaju uglavnom zbog nepravilno odabranih doziranja, stoga se preporučuje korištenje lijeka tek nakon konzultacija sa specijalistom.

Koliko brzo i koliko Duphalac?

Većina roditelja, kada priprema Duphalac za novorođenče, pitaj koliko djeluje lijek.

Postoje 3 scenarija:

  • u 85% djece, pokret utrobe se javlja tijekom prvih dana nakon uzimanja lijeka;
  • u rijetkim slučajevima, reljef se javlja drugi dan;
  • ako se izlaz masnih naslaga ne promatra nakon 2 dana, trebate kontaktirati svog pedijatara.

U zamjenu za primjenu Duphalacova normalizacija crijeva.

Rezultat traje dulje u usporedbi s ostalim pripravcima za smanjivanje laksativnih i mikroflora.

Recenzije o upotrebi Duphalca za bebe

Pregledi lijekova su kontroverzni. Neki tvrde da je Duphalac pomogao da se učinkovito nositi s zatvorom. Drugi tvrde da ne bi davali lijek djetetu, ako su znali za reakcije koje bi lijek mogao uzrokovati. Međutim, postoji i treća strana - liječnici.

Oni tvrde da su negativna iskustva povezana sa sljedećim:

  • nedostatak razumijevanja mehanizama djelovanja lijeka;
  • nepoštivanje doziranja;
  • Zanemarivanje pravila i trajanje liječenja.

Nasumični uzorak povratne informacije bolesnika omogućuje vam da pogledate lijek i njegovu sveobuhvatnu upotrebu:

Maria, Stavropol

"S grubim djetetom suočenim s vlastitom generacijom. Mislim da je to zbog nedostatka dojenja. Kada se hranite s mješavinom, morate dodatno piti vodu kako biste nadoknadili ravnotežu. Uz to, nismo imali ništa. Liječnik je preporučio Duphalac, rekao je da je bio prikladan čak i za mjesec dana starog djeteta. Razrijedeni sirup s vodom. Sin je pio smacking. Nakon 4 sata bilo je stolica. Prošao je 10-dnevni tečaj. Osim toga, uzeo je i Linex. Zatvor je postao rjeđi, ali do pola godine morala sam Dufalac nekoliko puta. Sada imamo godinu dana, redovnu stolicu. Hvala, kako kažu, našim liječnicima i Dufalcima. "

"Imamo gotovo 3 mjeseca i 2 od njih su već na umjetnoj hrani. Zatvor je počeo, vrlo umoran od raznih svijeća i cijevi, liječnik je preporučio Dufalac. Lijek je dan na ručku prije obroka, a sljedećeg jutra moja je kći poked, a zatim na ručku još 2 puta. Tako radi. Istina, bilo je puno plina. Liječnik kaže drugačije. "

Ponekad postoje recenzije roditelja čije su djece propisane Dufalac kao lijek za ozbiljne bolesti, na primjer, hepatitis i hepatičku encefalopatiju. Učinkovitost laktuloze u borbi protiv njih dokazao je 1965. američki Franjo Josip.

Duphalac za novorođenčad: recenzije

Ponekad novorođenčad pate od zatvora i disfunkcije crijeva. Duphalac je laksativni lijek koji pomaže bebama s konstipacijom i poboljšava funkciju crijeva. Obično dolazi u obliku vrećica za jednokratnu upotrebu i boca različitih veličina.

Preporučuje se novo dijete Duphalac da uzme ne više od 5 ml. Lijek u ljekarnama je dostupan bez recepta, ali ga ne biste trebali uzimati bez pedijatra. Općenito, bolje je koristiti laksativ samo pod nadzorom liječnika iu izuzetnim slučajevima jer može uzrokovati poremećaj u funkciji pražnjenja. Zato biste trebali pročitati recenzije o drugim majkama Drug Duphalac, kako biste odlučili hoćete li ga koristiti ili koristiti druge načine za borbu protiv zatvora kod novorođenčadi.

Negativne recenzije Drug Duphalac za novorođenčad

  • Vlas: "Duphalac je posve razočaran. Da, prvi dan je pomogao, ali sljedeći dan, učinak je otišao. Sad ne znam što da radim. "
  • Galina: "Dufalac je dijete davao 10 dana, nema rezultata, samo je uzalud potrošio toliko novaca."
  • Oksana: "Duphalac je dao sinu 3 dana, nikada nije pomogao da se nosi sa zatvorom, a ima mnogo pozitivnih kritika o njemu".
  • Marika: "Dala je Duphalac svom malom sinu, kada je postao konstipiran u 3 tjedna. Ništa nam nije pomoglo, bez masaže, bez prehrane, pokušala je Dufalac, cijelu ju je noć mučila. Nema utjecaja, samo je postalo još gore, pa nema zasluga, ali iz nedostataka mogu primijetiti da je sastav izazvao sumnju u njegovu sigurnost, pa čak i mala doza može uzrokovati nuspojavu. "
  • Anuta: "Dufalac je prilično prikladan za upotrebu, ali još uvijek morate stalno prati mjernu posudu. Osim toga, novorođena kćer nije pomogla, iako je davala nekoliko dana na preporuku liječnika. "
  • Svetlana: "Dao sam svoju kćer kad nije mogla ići na zahod i bila mu je žao. Dijete je počelo plakati i djelovati još više, više nisam koristila Dufalca. U njemu nisam vidio nikakve zasluge.

Pozitivna povratna informacija o Dufalcu za novorođenčad

  • Lyudmila: "Moja je kći trpjela od zatvora, koju jednostavno nismo pokušali - rezultat je nula. Tada je pedijatar savjetovao kupiti lijek Dufalac. Samo je pomogao, čak i šteta koju nikada prije nisam čula za njega. "
  • Marina, Barnaul: "Moje dijete je imalo trbuščić, nije mogao otići do toaleta. Na savjet pedijatra, koristila je Dufalac. Učinak je pozitivan, vrlo je prikladno davati bebe u obliku sirupa. Jedini nedostatak - postoje kontraindikacije, kao i ostali lijekovi, i malo skuplji. "
  • Lia, Krasnodar: "Dopuštala je Dufalcu svojoj kćeri. Boljelo je od zatvora od djetinjstva, a Duphalac je propisan u klinici. Lijek je dan u obliku sirupa. Duphalac je pomogao vrlo brzo, a stolica je prilagodena, nisam primijetio nedostatke. "
  • Klava, Minsk: "Duphalac pomaže, ali u velikim dozama. U dobi od 6 mjeseci, sin je počeo s problemima s stolicom. Dufalac je preporučio pedijatru da isprobava. Lijek nije loš, ali to ne pomaže svima. "
  • Ksenia, Arkhangelsk: "Vrlo sam zadovoljan Dufalakom i pomogao mi u brzom rješavanju problema sina. Nisam našao nikakve nedostatke, ali, naravno, bolje je da je uzmemo nakon savjetovanja s liječnikom. "
  • Sveta, Moskva: "Kad je moja kćer okrenula 2 mjeseca, osim kolika, pojavila se zatvor. Liječnik je samo savjetovao da razmotri dijetu, ali to također nije pomoglo. Okrenula se drugom liječniku, savjetovala je ujutro pokušati dati nekoliko kapi Duphalac sirupa. Ima okus slatko, a moja je kći voljela, osim što je pomogla brzo boriti se sa zatvorom. Istina, postoje nuspojave, stoga treba dati samo na preporuku liječnika i, kao posljednje sredstvo, ako ništa drugo ne pomaže. "
  • Clara, Ulyanovsk: "Odlučio sam pokušati dati Dufalcu nekoliko kapi svom malom sinu kad je počeo trpjeti od zatvora. Dao sam samo nekoliko kapi, a problem je riješen, a onda sam se konzultirala s liječnikom, rekla je da je u hitnim slučajevima moguće, no ipak je bolje razmotriti prehranu tijekom dojenja. "
  • Olga, Sankt Peterburg: "Duphalac je volio činjenicu da nije zarazna, iako ima previše slatki okus i visoku cijenu. No, kako bi se borila s zatvorom pomogao. Sada moja kći spava mirno. "
  • Lyudmila, Kirov: "Želim reći da je Dufalac siguran, slatko na okus, pomaže normalizaciji mikroflore i nosi se začepljenosti. Malo lipkovat i može uzrokovati nadutost. Dala je kćer u prvim mjesecima života, kad je počela trpjeti od zatvora. Pomogla sam vrlo brzo, zadovoljna sam rezultatom. "
  • Olga, Izhevsk: "Dufalcu je dala sinu kad su imali problema s crijevima. Osim što pomaže u borbi s konstipacijom, ona također povećava broj laktobacila. Dakle, on ne samo da rješava probleme s crijevima, već i normalizira svoj rad. "
  • Olga: "Moja je kći pretrpjela do 4 mjeseca zatvora. Imenovan Duphalac, kao pomogao. Pediatric imenovan za piti 1 tsp. prije doručka. Dao sam ga samo 5 dana, nakon svega, lijek je još uvijek bio uplašen. "
  • Nadia: "Jednom sam dijete Dufalcu davao. Nakon 4 dana, stolica se vratila na normalu, a nakon 3 tjedna sve se razradilo, prestali su piti. "

Obično se Duphalac propisuje ako novorođenče ima problema s stolicom i ne može se nositi s njima na druge načine. Ovaj lijek može se uzeti i malu djecu, ali samo nakon savjetovanja s liječnikom i njegovim receptom. Uostalom, bez obzira na probleme s kojim dijete ima, prvo trebate potražiti pomoć liječnika pedijatara i tek onda odlučiti o tome da uzimate ovaj ili onaj lijek.

Da bi se lakše nosili s problemima u novorođenčadi, to može biti samo kvalificirani stručnjak. U svakom slučaju, on će precizno dijagnosticirati i propisati određene lijekove, uključujući Dufalac, ako je potrebno. Duphalac s velikim brojem pozitivnih recenzija i ima određenu količinu negativnih, stoga budite oprezni pri korištenju lijekova za bebu.