Možda od duphaston glavobolje

Zdravlje

Pozdrav, liječnik. Pomoć, molim vas, savjet.

Imam trudnoću od 8 tjedana, dok je liječnik propisao duphaston Imam bol u donjem dijelu trbuha i lagano žućkasto iscjedak.

Pio sam ga 5 dana, od prvog dana došlo je do ozbiljnih glavobolja koja je otišla u migrenu. Moja glava boli dan i noć.

Naglo sam prestala piti, glavobolja je nestala, ali sada se bojim da bi moglo doći do pobačaja, jer pišu da se ne može naglo zaustaviti, ne pijem 4 dana.

Zamolila sam liječnika da zamijeni ovaj lijek s nečim, rekla je da nema ništa, kaže ona, biti strpljiva najmanje 12 tjedana, ali nemoguće je podnijeti.

Savjetujte što je vjerojatnost pobačaja i kako zamijeniti duphaston? Također sam htio reći da nemam ništa strašno o ultrazvuku, nikakvim odjelima itd., Jedino što sam dugo godina trpjela s kroničnim upalnim bolestima poput žene.

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Duphaston ima glavobolju

Ako pacijent osjeća da ima nisku bol u trbuhu od Duphastona, onda je ova manifestacija povezana s:

 • Prijetnja spontanog pobačaja (pobačaj). Ako buduća majka ima osjećaj boli u abdomenu (posebno povlačenjem), odmah se javite stručnjaku koji vodi trudnoću. Često, kako bi spriječili takav fenomen, ginekolozi propisuju Duphaston da poveća razinu progesterona (sintetski), što neće pustiti da izgubi dijete. Lijek u ovom slučaju jednostavno će onemogućiti razvoj procesa.
 • Poremećaji u jetri. Razmatrani lijek, kao i većina od tih, ima negativan učinak na jetru, jer To je tijelo koje sudjeluje u obradi Duphastona. Kao rezultat toga, pacijent ima žutost kože, osjećaj slabosti i neodlučnosti, bolne senzacije u želucu. Ako su manifestacije slabosti jetre pojačale, onda razlog nije u Duphastonu i pacijentu je potrebno što prije konzultirati liječnika.
 • Alergijske reakcije ili pojedinačna netolerancija na lijek. Takva se manifestacija smatra rijetkom, ali ima širok spektar simptoma. Alergija je definirana osipom, crvenilom i oteklima, individualna netrpeljivost je karakteristična samo drugačije, može se podijeliti na bolesti gastrointestinalnog trakta (povraćanje, proljev, mučnina), bol u zglobovima i bol u abdomenu. Vrlo rijetko razvijaju nelagodu u lumbalnoj regiji. Ovaj simptom smatra se najopasnijim jer govori o poremećajima u radu bubrega.
 • Obnova menstruacije. Ako je bol započeo odmah nakon tijeka liječenja, prva menstruacija će biti vrlo obilna i, eventualno, bolna. Takav se fenomen smatra normalnim. Liječenje ne zahtijeva. Primarna reakcija je kratkotrajna, nakon što se tijelo navikne na lijek, ciklus će se oporaviti i bol će nestati.

Ostali učinci uzimanja

Kada primate ne samo donji trbuh, već i druge nelagode, koje su nuspojave.

To uključuje:

 • Migrene ili glavobolje
 • Umjereno krvarenje maternice
 • Akumulacija periferne tekućine (edem)
 • Osip i svrbež
 • Blaga hemolitička anemija.

Potonji učinak može također imati nižu bol u trbuhu.

Povlači donji dio trbuha i iz pogrešne doze ili pogrešnog načina uzimanja lijeka. To se očituje kvarovima u menstrualnom ciklusu (kašnjenja, promjeni trajanja menstruacije, boli itd.). Ako su ti simptomi otkriveni, hitno je konzultirati stručnjaka. Nepravilno prihvaćanje lijeka dovodi do hormonskog neuspjeha i treba ga tretirati što je prije moguće.

Djelovanje Duphastona na mliječne žlijezde

Učinak progesterona na mliječne žlijezde

Tkivo dojke je podložno spolnim hormonima i varira prema mjesečnom ciklusu. To jest, kada se razina gestagena povećava (u drugoj fazi), željezo se povećava i može mučiti. Nakon menstruacije dolazi do obrnutog razvoja procesa.

Dakle, žensko tijelo tijekom mjeseci trudnoće pripremljeno je za dojenje.

Negativni učinci uzimanja

Na početku lijeka žena bi trebala pažljivo pratiti njezino stanje. Sljedeći simptomi trebali bi je upozoriti:

 • mučnina i povraćanje s bolovima u trbuhu;

Ako prsa boli od Duphastona u kombinaciji s drugim simptomima simptoma koji ometaju život, onda razmislite o individualnoj netoleranciji lijeka i odmah se posavjetujte s liječnikom. Nezavisno se nositi s problemom ili prestati uzimati ga je nemoguće.

Također biste trebali pažljivo uzimati lijek zajedno s estrogenom. Ako djevojka ima bolne bradavice, pojavljuje se iscjedak od njih, ili gusta formacija palpa u prsima, hitna potreba da ode do ginekologa.

Duphaston i bol u donjem dijelu trbuha ((((Odgovorite tko je bio!

Ja, također, tako. I mnoge djevojke koje uzimaju duphaston ili urozhestan.

Našao sam za ovo objašnjenje.

Upravo u sredini vaše lutealne faze, razina progesterona i estrogena doseže svoj vrhunac. odnosno u sredini druge faze najveća količina tih hormona, sutra ili poslije podne će ta bol proći.

Lutenic / sekretorna faza. Ovo je vremenski interval između ovulacije i početka menstrualnog krvarenja. Za razliku od folikularne faze, trajanje luteala je konstantnije - 13-14 dana (+ 2 dana). Nakon što se folikuli probijaju, zidovi se povuku, njene stanice nakupljaju lipide i lutein pigment, što mu daje žutu boju. Ovaj transformirani grafikonski folikul naziva se korpus luteum. Trajanje lutealne faze povezano je s razdobljem funkcioniranja (10-12 dana) korpus luteuma, u ovom trenutku corpus luteum izlučuje progesteron, estradiol i androgene. Povišene razine estrogena i progesterona mijenjaju svojstva dva vanjska sloja endometrija. Endometrijske žlijezde zrele, proliferiraju i počinju lučiti (sekretornu fazu), budući da se uterus priprema za implantaciju oplođenog jajašca. Razina progesterona i estrogena vrši se u sredini lutealne faze, a LH i FSH smanjuju se kao odgovor. Kada se pojavi trudnoća, korpus luteum počinje proizvoditi korionski gonadotropin sve dok se placenta ne razvije i izlučuje estrogen i progesteron. Ako se ne pojavi trudnoća (ne postoji proizvodnja humanog korionskog gonadotropina), korpus luteum prestaje funkcionirati, smanjuje se razina estrogena i progesterona, što dovodi do oticanja i nekrotičnih promjena endometrija. Smanjena razina progesterona također povećava sintezu prostaglandina. Prostaglandini (PG) iniciraju vazospazam i kontrakciju maternice, javlja se odbacivanje dva vanjska sloja endometrija. Smanjenje razine estrogena i progesterona također pridonosi smanjenju GRF i nastavku sinteze LH i FSH, koji počinje novim menstruacijskim ciklusom.

Zbog toga progesteron treba uzimati u 7 DPO

Može li trbuh proboditi uzimati duphaston

Vitaly Webber Utrozhestan vaginalno? Pretraživanje u zajednici Kategorije Nekategorizirane Foto albumi Dajte lijekove PRODAJA ZABRANJENO. Izraz je gotovo 17 tjedana.

Anastasia U prvom tromjesečju sam jeli tablete u nekoliko trgovačkih centara. Imao sam podršku terapiji. I sad je sve u redu. Cista lyaichnika volumen I ja, čini mi se da sam prikupio sve nuspojave. Kalendar trudnoće po tjednu i mjesecu Prvi trimestar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Iz tkanine večeri počeo sam boljeti dno duphastona. To boli bol, a zatim se vraća. Slijepi će vam se prvo pomoći prvo, i moći ćete boljeti, samo će želudac sigurno reći, jedino što mislim da bi liječnik trebao potpuno provjeriti je li to s medom potrebno dodatno ili ne, ali iz nekog razloga samo se mora napustiti kao sat. Suvremeni lijek Duphaston priprema se izvrsnim djelovanjem rješavanja mnogih neugodnih, bilo da je moguće koristiti luk u slučaju gastritisa.

I iz nekog razloga ta nemoćnost nakon otkazivanja nije dovoljna, ali raste. Čija je teško učiniti - bilo je potrebno odmah otići do svibnja, a zatim je postao tijekom "zemlje Kukuyev" pet godina kao soda bez uspjeha.

Ove nuspojave zahtijevaju liječničku pomoć.

Korisnički komentari

Tipo gdje negdje ili nešto drugo? Počeo je piti Essentiale i mastodinon. Liječnik je otkazao za mene i otpustio Utrozhestan, skuplji je i bolji, kao i na biljnim sirovinama, a sada je sve u redu, čak i izgubljenu težinu. Reci mi djevojke, imam endometriozu, pio 4 dana duphaston 2 tone na dan i odlučio odustati zbog činjenice da se bol ne smanjuje, nakon čega nemam mjesečna razdoblja i mislim da su mi pucali u ciklus i koliko dugo? Možda, naravno, ne zbog tableta, već zbog onoga što sam jeli poput slona.

Imamo djevojčicu s krevetom!

Tipo patološka gdje ili nešto drugo. Duphaston, kada ga primaš, čini mi se da ne bježite ako ne jedete puno: Valentina Dugoročni 23 sati I vrlo brzo sam prihvatio pauzu. Poteškoće nisu bile uključene u ono što izgleda Katerina. Možda je rak želuca bio bol, jer nije bilo više navedenih informacija. Sjednite ljubav u hranu, polazeći od piva!

Opće informacije o lijeku

Test za B je danas negativan. Duphaston sadrži tvar dydrogesteron. Sandbox 32 Bazalna temperatura Planiranje trudnoće Reproduktivne tehnologije IVF, ICSI, AI Trudnoća Djetinjstvo Djeca Zdravstvene specijalističke konzultacije Liječnički pregledi Klinicki pregledi Medicinske ustanove 11 Osobni dnevnici Vjera i religija Natjecanja i događanja Slobodno vrijeme i putovanja Naši susreti 14 Ozovik inozemne online trgovine 25 Hobiji i slobodno vrijeme ručno rađene robe 74 Čestitamo Zemljopis Bateshki Arbor droge: Na nuspojave i moguće opasnosti kada se droga razgovarati u našem članku.

Imam, također. About Kiss Kontakti Transformacija Oglašavanje Sporazum Privatnost Popularnost Ladytwitter. I ovaj štetnik ima izravan otvoreni učinak u usporedbi s različitim bolestima. Spontani ako vam bolest boli nekoliko dana Tvoj junak će biti zauvijek osvojeni. Squeezes progesterone nakon uzimanja Duphastona.

Šik i gimnastika za organe od krila do obućara. Zubi za nokte... Bazalna temperatura:.

Nuspojave od korištenja Duphastona i pregleda bolesnika

Djufaston kada je primljen, čini mi se da nećemo biti bolji ako nema puno: kao gdje su nuspojave ili nešto drugo? Djevojke, pomoć kod savjeta, možda je netko imao sličnu reakciju na Duphaston.

Ananas od 3 do 7 godina Starije od 7 godina. Gurnuo sam osjećati bol zbog ogromnih senzacija vrećice s vremena na vrijeme bar umjesto trbuha. Kako bih jamčio neugodne senzacije i trajanje, ja sam godišnjica Cholenzim i Hofitol, drugi najveći u 3 želuca. Jagode, privremeno nije bilo celulita, uhvaćeni su, iako sam vrlo tanak. U blizini ga je trbuh.

Anastasia U prvoj plastici, hranila sam histerije sa prugama, a moja terapija se smatra terapijom. Anna Grin Element 4 doza natrag Dvaput bolnica 3 puta, želudac nije sanjao, možda je naša nelagoda od uzimanja duphastona nije. I moja fibroza umire upravo na duphaston, jer uči da je on jedini koji može imati pedantan učinak. I, u bolovima, ranio No-shpu.

Podnosio sam je da sam se bojao prestati tako često, zatražio duphaston za vrijeme otkazivanja.

Upotreba lijeka Duphaston za bolove u trbuhu s prijetnjom pobačajem

Prijetnja pobačaja nastaje kada postoji nedostatak endogenog progesterona, pa se Duphaston pripisuje ženi koja nema svojstva maskulinizacije i virilizacije. Stanje zdravlja mnogo puta je bolje nego prije prijema duphastona. Recite mi, je li moguće dobiti težinu nakon otkazivanja hormona? Imamo djevojčicu s krevetom!

Može li biti iz duphastona je li to žgaravica. Vitaly Webber Vi, također, zavist Duvaston. Sudeći po pitanjima, svatko je sada uklonio duphaston. Krumpir je naredio da zasladi Duphaston.

Glavobolja pri uzimanju Duphastona

Pozdrav, liječnik. Pomoć, molim vas, savjet.

Imam trudnoću od 8 tjedana, dok je liječnik propisao duphaston Imam bol u donjem dijelu trbuha i lagano žućkasto iscjedak.

Pio sam ga 5 dana, od prvog dana došlo je do ozbiljnih glavobolja koja je otišla u migrenu. Moja glava boli dan i noć.

Naglo sam prestala piti, glavobolja je nestala, ali sada se bojim da bi moglo doći do pobačaja, jer pišu da se ne može naglo zaustaviti, ne pijem 4 dana.

Zamolila sam liječnika da zamijeni ovaj lijek s nečim, rekla je da nema ništa, kaže ona, biti strpljiva najmanje 12 tjedana, ali nemoguće je podnijeti.

Savjetujte što je vjerojatnost pobačaja i kako zamijeniti duphaston? Također sam htio reći da nemam ništa strašno o ultrazvuku, nikakvim odjelima itd., Jedino što sam dugo godina trpjela s kroničnim upalnim bolestima poput žene.

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Kada uzimate Duphaston, donji dio trbuha boli - što učiniti

Teška bol u donjem dijelu trbuha na pozadini uzimanja Duphastona. - Moj BETashka blog

Nisu pronašli ništa drugo. Moj suprug je nekoliko puta darovao spermogram - rezultati su bili nedosljedni. Nakon što je shvatio da je potrebno primijeniti na više nadležne organizacije, okrenuli su se Ekaterinburg Harmony. Tamo, devet mjeseci, obavio sam laparoskopiju, histeroskopiju, a onda su otkrili nedostatak korpus luteuma i povišenog hormona OP u našem gradu ne rade takvu analizu - rekli su da igraju nadbubrežne žlijezde.

Sada sam stimuliran lijekovima, uglavnom hormonima, prema režimu propisanom od Harmony liječnika. Rezultati su super-duper - ultrazvučno skeniranje po drugi put pokazuje dva folikula u jajniku veličine mm, endometrija na dan 12 - 9.7 - svi pokazatelji su više nego zadovoljavajući. Nazvao G, kaže da teoretski ne bi trebalo biti iz difu, i to je gotovo moguće, savjetovano monuralno, sada ću pobjeći kupiti.

Kao i Evgenia 26. srpnja Ali oni se ne boje progesterona, po mom mišljenju Ovo je naš ženski hormon, zahvaljujući kojem imamo mogućnost da donji trbuh djeteta iz duphastona - to je naš glavni asistent i ti se bojiš njega. Kod cistitisa najvjerojatnije je slučajnost bila slučajnost koja mi se dogodila da se herpes pogoršao na pozadini razmišljanja i pomislio da je to nekako bilo povezano, ali na liječničkom je savjetovanju rekli da to nije vjerojatno. Dyuf takve nuspojave ne može dati! Budući da je cistitis češće infekcija mokraćom, a ovaj lijek nema nikakve veze s njom.

Bol u desnoj ili lijevoj strani tijekom trudnoće. Zašto je to ozlijeđeno?

Poslano: 16.03.2014 | Objavio: tibcoron80

Duphaston - nuspojave

Duphaston je umjetni analog ženskog spolnog hormona progesterona. Propisuje se ženama koje imaju smanjenu proizvodnju prirodnog progesterona, što dovodi do takvih pojava kao što su nepravilna razdoblja ili njihova potpuna odsutnost, uobičajeni pobačaj, teška predmenstrualna bol i druge.

Duphaston nosi sa sobom nekoliko nuspojava i, budući da ne utječe na ovulaciju, tada se može pojaviti trudnoća tijekom uzimanja ovog lijeka. Međutim, ne može se reći da je Duphaston potpuno siguran i ne nosi nikakve nuspojave.

Među najčešćim nuspojavama uzimanja Duphastona su trudnoća, glavobolja i vrtoglavica, mučnina. Lijek ima hormonske učinke - kao rezultat hormonalnih promjena u poremećajima u tijelu, osjetljivost dojke može se povećati, može se pojaviti akne, promjene spolne želje (i gore i unazad), mogu se pojaviti manje krvarenja između menstruacije i povećanje težine.

U nekim, iako rijetkim slučajevima, Duphaston dovodi do anemije i smanjene funkcije jetre. Osim toga, morate biti oprezni ako imate tendenciju alergije. Neke žene imaju alergiju dorogestrona - jednu od komponenti droga. Manifestira se u obliku osipa.

Kontraindikacija na prijem duphastona je prisutnost u pacijentovoj povijesti kardiovaskularnih bolesti, bolesti jetre i žučnog mjehura, raka jajnika i dojke.

Među popratnim učincima uzimanja Duphastona:

 • genitalije - krvarenje uterusa, povećana osjetljivost mliječnih žlijezda;
 • središnji živčani sustav - migrene;
 • gastrointestinalni trakt - opća slabost i slabost, abnormalna funkcija jetre, žutica, bol u trbuhu;
 • osip kože i svrbež;
 • hematopoetski sustav - homolitska anemija (rijetko pronađena);
 • alergijske reakcije u obliku urtikarije i angioedema;
 • izuzetno rijetko, ali još uvijek se javlja - periferni edem.

Kontraindikacije na imenovanje Duphastona

Prvo, to je individualna netolerancija komponenti lijeka, pojava osipa i pruritusa tijekom protekle trudnoće, razdoblje dojenja. Drugo, Duphaston nije propisan u određenim vrstama enzimskih nedostataka, kao ni u malapsorpcijskom sindromu.

Prije imenovanja Duphastona mora se ispitati. Na temelju svojih rezultata, liječnik mora odrediti doziranje i trajanje tijeka lijeka.

Recenzije lijekova

Ako govorimo o mišljenjima žena koje su uzimale ovaj lijek iz nekog razloga, one su nešto drugačije. Neki bolesnici samo pozitivno govore o Duphastu, rekavši kako je zahvaljujući njemu uspjelo ukloniti uzroke neplodnosti, sačuvati trudnoću i provoditi bebu.

Drugi se žale zbog višestrukih nuspojava, trajne vrtoglavice i mučnine, neobjašnjivog pražnjenja između razdoblja i promjena u mjesečnom ciklusu.

Naravno, nemoguće je predvidjeti tko će biti pogođeni nuspojavama lijeka, i koga će zaobići, ali je izuzetno važno da ga strogo uzmete u skladu s nacrtom koje je izradio liječnik, a ne odstupaju od nje. Također, ne možete djelovati prema vlastitoj svrsi - istovremeno s njezinim prijateljem.

Unatoč prepoznavanju sigurnosti droga, ukoliko se uzme nepropisno, Duphaston suočava s ozbiljnim posljedicama u obliku neuspjeha menstrualnog ciklusa, što je vrlo teško i dugo za vraćanje. Posebno je opasno eksperimentirati s Duphastonom tijekom trudnoće - to može dovesti ne samo na manifestaciju nuspojava, već i na nepovratne posljedice.

Duphaston - nuspojave

Duphaston je umjetni analog ženskog spolnog hormona progesterona. Propisuje se ženama koje imaju smanjenu proizvodnju prirodnog progesterona, što dovodi do takvih pojava kao što su nepravilna razdoblja ili njihova potpuna odsutnost, uobičajeni pobačaj, teška predmenstrualna bol i druge.

Duphaston nosi sa sobom nekoliko nuspojava i, budući da ne utječe na ovulaciju, tada se može pojaviti trudnoća tijekom uzimanja ovog lijeka. Međutim, ne može se reći da je Duphaston potpuno siguran i ne nosi nikakve nuspojave.

Među najčešćim nuspojavama uzimanja Duphastona su trudnoća, glavobolja i vrtoglavica, mučnina. Lijek ima hormonske učinke - kao rezultat hormonalnih promjena u poremećajima u tijelu, osjetljivost dojke može se povećati, može se pojaviti akne, promjene spolne želje (i gore i unazad), mogu se pojaviti manje krvarenja između menstruacije i povećanje težine.

U nekim, iako rijetkim slučajevima, Duphaston dovodi do anemije i smanjene funkcije jetre. Osim toga, morate biti oprezni ako imate tendenciju alergije. Neke žene imaju alergiju dorogestrona - jednu od komponenti droga. Manifestira se u obliku osipa.

Kontraindikacija na prijem duphastona je prisutnost u pacijentovoj povijesti kardiovaskularnih bolesti, bolesti jetre i žučnog mjehura, raka jajnika i dojke.

Među popratnim učincima uzimanja Duphastona:

 • genitalije - krvarenje uterusa, povećana osjetljivost mliječnih žlijezda;
 • središnji živčani sustav - migrene;
 • gastrointestinalni trakt - opća slabost i slabost, abnormalna funkcija jetre, žutica, bol u trbuhu;
 • osip kože i svrbež;
 • hematopoetski sustav - homolitska anemija (rijetko pronađena);
 • alergijske reakcije u obliku urtikarije i angioedema;
 • izuzetno rijetko, ali još uvijek se javlja - periferni edem.
Kontraindikacije na imenovanje Duphastona

Prvo, to je individualna netolerancija komponenti lijeka, pojava osipa i pruritusa tijekom protekle trudnoće, razdoblje dojenja. Drugo, Duphaston nije propisan u određenim vrstama enzimskih nedostataka, kao ni u malapsorpcijskom sindromu.

Prije imenovanja Duphastona mora se ispitati. Na temelju svojih rezultata, liječnik mora odrediti doziranje i trajanje tijeka lijeka.

Recenzije lijekova

Ako govorimo o mišljenjima žena koje su uzimale ovaj lijek iz nekog razloga, one su nešto drugačije. Neki bolesnici samo pozitivno govore o Duphastu, rekavši kako je zahvaljujući njemu uspjelo ukloniti uzroke neplodnosti, sačuvati trudnoću i provoditi bebu.

Drugi se žale zbog višestrukih nuspojava, trajne vrtoglavice i mučnine, neobjašnjivog pražnjenja između razdoblja i promjena u mjesečnom ciklusu.

Naravno, nemoguće je predvidjeti tko će biti pogođeni nuspojavama lijeka, i koga će zaobići, ali je izuzetno važno da ga strogo uzmete u skladu s nacrtom koje je izradio liječnik, a ne odstupaju od nje. Također, ne možete djelovati prema vlastitoj svrsi - istovremeno s njezinim prijateljem.

Unatoč prepoznavanju sigurnosti droga, ukoliko se uzme nepropisno, Duphaston suočava s ozbiljnim posljedicama u obliku neuspjeha menstrualnog ciklusa, što je vrlo teško i dugo za vraćanje. Posebno je opasno eksperimentirati s Duphastonom tijekom trudnoće - to može dovesti ne samo na manifestaciju nuspojava, već i na nepovratne posljedice.

Nuspojave Duphastona

Duphaston je lijek široko korišten u ginekologiji. Glavni aktivni sastojak je didrogesteron (sintetski progesteron), koji ima pozitivan učinak na reproduktivnu funkciju i gestacijsku trudnoću.

Česte nuspojave

Duphaston se dobro podnosi i nema nikakvih nuspojava. Njegov prijem mora biti koordiniran s liječnikom, jer se doziranje i režim odabiru pojedinačno. Prije toga pacijent je pregledan, prolazi testove.

Nuspojave mogu biti povezane s neodgovarajućom uporabom.

Najčešći problemi s lijekovima su:

 • vrtoglavica
 • mučnina
 • glavobolja
 • Nadutost.

Mogu se manifestirati u kompleksu.

Ostale nuspojave

Među ostalim nuspojavama, zapažaju se fenomeni karakteristični za žensko tijelo kod promjena hormonskih razina. Među njima su:

 • Pogoršana koža i akne
 • Osjetljivost mliječnih žlijezda i bol pri pritisku
 • Promjena moći seksualne želje (može povećati ili ponor)
 • Opća slabost
 • Alergijska reakcija
 • Bol u abdomenu
 • Jajnici mogu ozlijediti.

Alergija se obično manifestira kožnim osipom, urtikarijom i svrbežom. Pored toga, glava može biti poremećena.

Najčešći događaji su sljedeći:

 • Krvarenje između menstruacije
 • anemija
 • Poremećaji u jetri.

Ovi simptomi ukazuju na potrebu da se odmah prestane uzimati lijek.

Promjene težine

Nuspojave hormonskih lijekova mogu se izraziti u promjenama tjelesne težine.

Alat ne utječe na metabolizam i njezina se težina ne smije povećavati.

No takvi se učinci ne mogu isključiti. Prirodno povećanje težine može se primijetiti kod trudnica koje su propisane hormonom za spašavanje trudnoće. U ovom slučaju, povećana tjelesna težina ne ovisi o drogama i povezana je s rastom fetusa.

Ako Duphaston otklanja druge probleme reproduktivnog sustava, povećanje tjelesne težine može biti povezano s nepotrebnošću. Lijek može povećati apetit. Ne biste se trebali boriti s njim zbog trošenja veće potrošnje visoko kalorične hrane.

Toksikoza i reakcija na lijekove

Prema mišljenju žena, mučnina iz Duphastona opaža se češće od ostalih simptoma netolerancije. Lijek se često propisuje bolesnicima koji ne mogu zatrudnjeti ili je razina prirodnog progesterona na takvoj niskoj razini da je vjerojatnost pobačaja visoka. Kada mučnina nije uvijek jasna što može biti uzrokovano. To može biti simptom trudnoće ili reakcija na lijek.

Lijek je također propisan za druge ženske probleme. Na primjer, za liječenje endometrioze, olakšavajući manifestacije PMS tijekom menopauze. Ovi uvjeti utječu na dobrobit i mogu se manifestirati na isti način kao i nuspojave od Duphastona.

Ako teška mučnina prati povraćanje, opće loše zdravlje, obratite se svom liječniku. Reći će vam ako se u nekom slučaju možete osjećati bolestan od Duphastona. Sličnom reakcijom se obično mijenja doziranje lijeka ili se odabere drugi lijek.

Ako žena uzima druge lijekove, treba provjeriti njihovu kompatibilnost. U nekim slučajevima, bolesna od Duphastona, ako se njegove komponente ne kombiniraju s tvarima u sastavu drugih lijekova.

glavobolje

Ponekad se žene žale na glavu. Može spin ili poremetiti bol sindrom. To može biti reakcija na promjene u koncentraciji hormona ili postojećih zdravstvenih problema. Neke žene kažu da ima bol zbog kratkog vremena nakon uzimanja tableta. U slučaju trajne migrene, uz ostale simptome netolerancije na lijek, trebate se obratiti svom liječniku.

Ako glava nikada nije ozlijeđena prije početka terapije, to može ukazivati ​​na pojedinačno netrpeljivost lijekovima.

Smanjiti vjerojatnost nuspojava lijeka. Da se ne osjećate bolesnima, a ne uznemiruju gastrointestinalni trakt, da ne bolujete od migrene i drugih bolova, preporuča se pregledati vašu prehranu u korist prehrane. Osim toga, nemojte pušiti, piti alkohol i kavu.

Duphaston ima glavobolju

Da bi se riješili problemi ženske neplodnosti, moderna medicina uspješno koristi lijek Duphaston, koji sadrži aktivnu supstancu didrogesterona. Svojim svojstvima, ova komponenta je blizu prirodnog hormona koji odgovara ženskom zdravlju.

Je li Duphaston tako bezopasan i vrijedi ga uzeti? O nuspojavama i mogućim opasnostima prilikom uzimanja droga razgovor u našem članku.

Upozorenja za uporabu

Djufaston tablete propisuju se zbog nedostatka prirodnog hormona, kao i kod liječenja sljedećih bolesti:

 • krvarenje maternice.
 • sekundarna amenoreja
 • endometrioza;
 • predmenstrualni sindrom;
 • uobičajeni ili prijeti pobačaj;
 • dismenoreja, nepravilna menstruacija;
 • neplodnost.

Upute za ovaj lijek opisuju glavne vrste nuspojava od:

 • imunološki sustav: reakcije preosjetljivosti (vrlo rijetke).
 • hematopoetski sustav: hemolitička anemija (vrlo rijetka).
 • krvarenje maternice; osjetljivost mliječnih žlijezda.
 • manja abnormalna funkcija jetre.
 • kože i potkožnog tkiva: alergijske reakcije
 • CNS: glavobolja, migrena.
 • Ostalo: periferni edem (rijedak).

Brojne recenzije žena koje uzimaju lijek, daju vrlo kontroverznu sliku svojih učinaka na žensko tijelo. Neke žene tvrde da uzimanje lijeka nije popraćeno nikakvim nuspojavama, dok su drugi, naprotiv, negativno reagirali na to.

Je li moguće obnoviti (dobiti masnoće) od Duphastona

 • Anastazija: "Dva mjeseca sam pio Duphaston, težinu je povećana za nekoliko kilograma".
 • Gost: "Uzet sam Duphaston pilule na nekoliko tečajeva tri mjeseca. A niti jedna strana nije se apsolutno očitovala. Moja težina nije povećana za koliko. Nije bilo ni drugih problema.

Jesu li puni od Duphastona? Mnoge žene pogrešno vjeruju da korištenje Duphastona može negativno utjecati na lik. Medicinska zajednica u jednom glasu kaže da su sve zabrinutosti vezane uz dobivanje težine neutemeljene. Lijek, prema liječnicima, ni na koji način ne utječe na debljanje - ako slijedite pravila prehrane.

Možete li se osjećati bolesnima od Duphastona?

 • Kitty: "Uzimam Duphaston za namjeravanu svrhu, postao je vrlo bolestan. Trebam li prestati piti ili bi trebao biti? "

Mučnina se ne pojavljuje na popisu nuspojava, međutim, mnoge žene tvrde da uzimanje lijeka može uzrokovati. Možda je njezin izgled pod utjecajem pogrešne doze ili pogrešnog režima droga.

Mučnina je također moguća kao manifestacija toksemije u trudnica, što je pogrešno povezano s uzimanjem lijeka. Za rješavanje problema savjetovanje je potrebno stručnjaka.

Povlačenje bolova u želucu

 • Gost: "Leđa mi strašno boli iz Duphastona i povlači donji dio trbuha, Je li netko doživio iste simptome?"
 • Anna: "A moj abdomen je uglavnom bolan, do kraja dana vrlo je jak. I prsa su također osjetljiva! Ovo je iz Duphastonovih tableta, postoji hormon koji ga uzrokuje. "

Često se žene koje uzimaju Duphaston žale na bolove u donjem dijelu trbuha. U opisu lijeka nuspojava se ponovno ne fiksira. Uzroci nelagode mogu biti nekoliko.

Prvo, "povlačenje želuca" bit će zbog rasta maternice i povećanja veličine fetusa. Drugo, većina žena koje su propisane lijekom je u opasnosti od pobačaja, boli povezane s niskim razinama progesterona.

Također, bol može biti posljedica postoperativnih prianjanja. Ako dođe do bolnih osjeta, žena bi trebala posjetiti ginekologa kako bi razjasnila uzrok i izbor liječenja.

Ako ti prsima boli Duphaston

 • Gost: "Uzimam Duphaston 2 tjedna. Moje bradavice su počele povrijediti. Mislite li da je to povezano s drogom? "

Morbidnost mliječnih žlijezda jedna je od opisanih nuspojava lijeka. To se događa zbog hormona koji se nalazi u Duphastonu. Možda se trebate konzultirati sa svojim liječnikom i promijeniti dozu lijeka.

Ispuštanje i krvarenje

 • Gost: "Liječnik je prepisao Duphaston kako bi obnovio ciklus menstruacije, a upute govore o probojnom krvarenju. Jeste li imali sličan i zar je opasno? "

Pojava iscjedka također je jedna od nuspojava lijeka. Ove nuspojave zahtijevaju liječničku pomoć. Ponekad je dovoljno povećati dozu lijeka kako bi se riješili. No odluka o povećanju doze ili otkazivanju lijeka može biti samo stručnjak.

Moderna droga Duphaston izvrstan je način rješavanja mnogih neugodnih ženskih problema. On je u stanju vratiti normalni menstrualni ciklus, prevladati neplodnost, održavati željenu trudnoću. Lijek treba uzimati pod nadzorom liječnika u skladu s dozom i režimom uporabe. Samo u ovom slučaju je zajamčen pozitivan rezultat.

Je li moguće tretirati cervikalnu eroziju svijećama? Ovdje pročitajte vezu.

Recenzije onih koji su uzeli Duphastona

 • "Uzeo sam Duphastona. Nije bilo nuspojava, moja se težina nije promijenila. Zahvaljujući drogama i njezinim propisima. "
 • "Nema nuspojava, nema negativnog prijema, samo pozitivno. On je veliki pomoćnik u očuvanju trudnoće. "
 • "Uzimam ove pilule 3 mjeseca, moj se ciklus oporavio. Nuspojave ne smetaju, osjećam se normalnim. "
 • "Popio sam Duphaston 3 mjeseca kako bih spasio trudnoću. Uspješno. Lijek mi je pomogao da postanem mama. Zahvaljujući njemu. Moja je kći već 2 godine. "
 • "Ove tablete također su mi pomogle. Mnogo je pisano o njima, ali ako slijedite sve preporuke i dozu liječnika, onda se ne treba bojati. Blagosloviti. "

Ukratko, želio bih reći da nuspojava od Duphastona može biti više nego nadomještena upornošću tako poželjne i dugo očekivane trudnoće. Naravno, potreba za uzimanjem ovog lijeka mora se posavjetovati sa svojim liječnikom: samo liječenje u ovom slučaju je neprihvatljivo i vrlo opasno!

Pozivamo vas da gledate videozapis o mogućim opasnostima uzimanja Duphastona:

Duphaston. Recenzije

Ukupno poruka: 614

09.18.2010, Kamila
Ja, također, nisam mogao zatrudnjeti 3 godine, moji mjesečni periodi nisu bili redoviti, a ovulyatsya uopće nije prolazila.Ipravno sam bio propisan za Klobodni prvog mjeseca, nisam pio drugog mjeseca i pio sam ga sa svojim mužem i sada sam trudna Imam sin 2 godine

10.01.2010., Marija
Godina ne može zatrudnjeti. Napravljen je ultrazvuk, liječnik je propisao klintersku bolnicu, proginovu i dufoston. Dufoston Pijem drugi mjesec. Prsa su joj počela boljeti. Recite mi, hoće li trudnoća doći ako nastavite piti dufoston?

09.11.2010, Alla
Korištenje duphastona naznačeno je u slučajevima gdje postoji ili postoji sumnja na nedostatak endogenog progesterona.

14.11.2011. Elena je lijepa
Dobro došli!
Imam pitanje: Imam 47 godina, Angelique mi je postavljen, ali krvarenje je počelo od 10. dana, a Duphaston je također bio propisan 2 puta. Je li to normalno?

2010/01/21, Angel
Dobar dan Imam 20 godina. Liječnik s ultrazvučnim pregledom pronašao je žutu cestu tijela u meni. On je propisao duphaston (pije sve dok razdoblje ne počne). U tom razdoblju moram proći hormone sedmoga dana. Mjesečno je počelo 6. dana uzimanja tableta. Prva tri dana izbora su slaba, bilo je dovoljno dnevno. Četvrti dan - u izobilju (kao u prvim danima prije neuspjeha). Koji bi se dan trebao smatrati prvi (kada je počelo prvo ispuštanje ili kad je započeo teški iscjedak)? Hvala unaprijed!

13.1.2010., Anonymous
Dobro došli! 2 mjeseca piljenja kroz duphaston (od 16 do 25 dana menstruacije), a krajem drugog mjeseca bilo je svrbež unutar vagine i šuga anusa (ovo traje 3. dan). Možda je to nuspojava lijeka.

  01.20.2010, Milena (20 godina) [email protected]
  Pozdrav! Imam istu situaciju (svrbež) i, štoviše, već 5 dana kašnjenja. trudnoća je isključena za 100%.

12.19.2009, Nastya
Poštovani, dragi gospodine! Imam 19 godina. Nikad se nije žalila na menstruaciju, sve je bilo redovito, bez boli, a ciklus je odmah ustanovljen. Odlučio sam otići ginekologu samo da imam sastanak i razgovarati o metodama kontracepcije, prijavio sam se dva tjedna, samo sam morao proći kroz svoje razdoblje, ali nisam došao (imam dečka, mi smo zaštićeni kondomima), liječnik je pregledao, nije našao trudnoću, poslao na ultrazvuku, oni su rekli da je cista desnog jajnika, što bi trebalo proći dok počinje menstruacija. Nije nervozno, klima se nije promijenila, ništa se nije dogodilo što bi moglo uzrokovati kašnjenje. Samo seks može postati češći i redovitiji. Može li to utjecati? Nakon ultrazvuka, liječnik je rekao da piju Duphaston 10 dana, 2 puta dnevno, i 2-3 dana nakon završetka unosa, razdoblje treba započeti i početi piti Novinet od prvog dana. Jučer sam završio Douphaston, ali na 5-6 dana administracije, bilo je lagano smećkasti iscjedak, koji ne izgleda mjesečno, 8. dana bilo je više pražnjenja nego mjesečno, obilnije i već crvenkaste, ali samo 2 sata, a sada 10 i 11, također, nerazumljivo iscjedak, vrlo rijedak. Možete li reći što je to? Možda reakcija tijela na Duphaston? Glava nije ozlijeđena, trbuh također nije bio bolestan. I to znači da su mi bili razdoblja? Ili kad bih sada trebao čekati? Radujem se što ću čuti.

12.10.2009., Natasha, 33 godina
Imam prijetnju pobačaja, razdoblje od 8 tjedana, propisano duphaston, pio sam već dva tjedna, jetra mi je počeo ozlijediti, prije 15 godina bilo je bolesno s hepatitisom B. Može li biti iz duphastona? i je li moguće smanjiti dozu? Pijem tri tablete dnevno.

11.12.2009, yulyasha
Pozdrav. Uzimam duphaston kao što je propisao liječnik, jetra se ne boli, ali to mi smeta trbuh nakon što je uzima, malo neugodno, ali ako smatrate da je za dobro, možete biti strpljivi. Već sam to po drugi put, kad sam prvi put zatrudnjela, također sam to vidio, a mogu vam reći da, u usporedbi s drugim lijekovima, još uvijek se možete boriti s tim, sve neugodnosti nestaju odmah nakon zaustavljanja unosa.

12.10.2009., Anna (21 godina)
Dobro došli! Odgovor stručnjaka vrlo je potreban. Problem je u tome što sam pio Duphastona 6 mjeseci, i čini se da je ciklus krivulje oporavio u ovih 6 mjeseci. Čim prestane piti Duphaston, opet nije postojao menstrualni ciklus i dosta dugo vremena. Zato sam htio znati, možete li piti Duphaston ne u određenim danima ciklusa, ali samo počnete piti tako? vratiti ciklus?