Brexton-Hicks trening napada - trbušni zagrijavanje

Liječenje

Kontrakcije vježbanja (kontrakcije Braxton-Hicks) su kontrakcije glatkih mišića maternice, koje ne dovode do otvaranja vrata maternice i, posljedično, porođaja. Ime je dobio po engleskom liječniku John Braxtonu Hicksu, koji je prvi put opisao ovu pojavu (već krajem 19. stoljeća).

Neke trudnice su upoznate s tim kontrakcijama, a neke čak i nisu čule za njih. Brexton-Hicks treniraju se nakon oko 20. tjedna trudnoće. Međutim, prisutnost ili odsutnost treninga u sebi i sama po sebi nije znak abnormalnog trenda trudnoće.

Nije teško naučiti borbene vježbe Braxton-Hicks, osjećaji s njima su obično sljedeći: s vremena na vrijeme dolazi do napetosti mišića maternice, a ta napetost ima karakter napada i traje oko 30-60 sekundi. Njihova učestalost varira od nekoliko puta dnevno do nekoliko puta na sat.

U ovom trenutku, maternica tenses toliko da žena ne može samo osjetiti, ali i osjetiti za nju. Takve kontrakcije ne donose nikakvu tjelesnu nelagodu, ne povećavaju ni intenzitet ni učestalost.

Kontrakcije Braxton-Hicks: simptomi

Slijedi obilježja koja će vam pomoći pri prepoznavanju borbi za treniranje:

 • osjećaj nepropusnosti u gornjem dijelu maternice, donjeg trbuha ili prepona;
 • nepravilnosti (tj. manje od 6 kontrakcija na sat);
 • nepredvidljivost i nepravilnosti;
 • koncentracija u bilo kojem području, a ne kroz trbuh u donji dio leđa, kao što je to slučaj s stvarnim kontrakcijama;
 • ne donose bol, samo neugodnosti;
 • postupno nestaju, a potom nestaju.

Što uzrokuje Brexton Hicks vježbe:

 • aktivnost majke (na primjer, tjelesna aktivnost), aktivno kretanje djeteta u maternici;
 • uzbuđenje, iskustva trudnice;
 • dehidracija;
 • punina mjehura;
 • seks, točnije, orgazam.

Borba može izazvati čak i ruku postavljenu na trbuh, bez obzira na tvoje ili tuđe. Neke se situacije ne mogu izbjeći, no neke su bolje ne dopustiti (piti potrebnu količinu čiste vode bez plina, pravovremeno isprazniti mjehur) kako ne bi izazvali kontrakcije Braxton-Hicks.

Dah tijekom treninga bori se za Brexton Hicks

Zanimljivo je da liječnici u cijelom svijetu još uvijek nisu došli do zajedničkog mišljenja o tome što su Brexton-Hicksove kontrakcije i zašto su priroda uključena u ženski organizam.

Neki ih nazivaju mehanizmom pripreme tijela za porođaj (tj. Pristaše ove teorije nazvane Braxton-Hicksov kontrakcijski trening), tijekom kojih se dogodila tzv. Zrenja maternice, mijenja se u pripremi za nadolazeću isporuku.

Drugi vjeruju da su kontrakcije mišića maternice tijekom trudnoće jednostavno odgovor tijela na hormonalne promjene i ne igraju nikakvu ulogu u pripremi za porođaj. Druga korisna i neophodna funkcija tih kontrakcija je osigurati protok kisika u posteljicu.

Pa, bilo bi to, trening vježbe pružiti nam veliku priliku da vježbamo vježbe disanja koje smo podučavali na prenatalnim tečajevima. Kao što kažu, teško je naučiti - lako je u borbi!

Ovdje su vježbe disanja koje ublažavaju stanje žena tijekom kontrakcija:

 1. "Učinkovito disanje" je sporo, čišćenje izdisaja u mjehuriću, a zatim duboko udahnuti. Nakon završetka borbe, ponovite sve;
 2. "Pas poput" je plitko disanje (ovo je način na koji psi udišu ekstremnu vrućinu - odakle dolazi ime). Takvo disanje je poželjno tijekom samog kontrakcije, međutim, moguće je disati na taj način ne duže od 220 do 30 sekundi - može početi vrtoglavica, jer dovoljna količina kisika ne ulazi u tijelo.
 3. "Svijeća" - ovaj tip disanja može zamijeniti prethodni: trebate uzeti duboko usporiti dah kroz nos, a zatim disati kroz usta, oštro i kratko.

Što učiniti kada vježbate borbe

Kako trudnica može pomoći u osposobljavanju? Kao što je gore spomenuto, bolje je proučiti situacije koje izazivaju borbe i pokušati ih izbjeći. Ako su kontrakcije počele, preporučujemo da isprobate sljedeće metode kako biste ublažili svoje stanje:

 • neugodna šetnja - hodanje pomaže opuštanju glatkih mišića maternice;
 • topli tuš ili kadu - topla voda također ublažava mišićni grč;
 • mijenja položaj tijela - možda se uterus napinje jer niste ugodno sjediti ili ležati, pokušajte se udobno smjestiti;
 • piće - voda, sok, sok;
 • vježbe disanja - uz ublažavanje stanja majke, također pomaže povećati pristup kisiku u fetus;
 • opuštanje - pokušajte pobjeći i opustiti, uključite ugodnu glazbu, leći, zatvoriti oči.

Ove mjere pomoći će vam da olakšate nelagodu i pričekajte trening vježbe.

Kontrakcije treninga prije porođaja

Treniranje vježbanja nakon 38. tjedna trudnoće može biti prilično teško razlikovati od generičkih, što čini ženu uzalud brinući se. Liječnici se uvjeravaju: nećete uopće zbuniti stvarne borbe sa svime, a kada počnu, svakako ćete to shvatiti. Glavna razlika između kontrakcija rada i treninga je njihova bol, povećana intenziteta, širenje kroz abdomen na donji dio leđa, grčevi, bol u donjoj kralježnici.

Trebam li vidjeti liječnika?

Sam po sebi lažni rad je potpuno normalan fenomen, ali postoji niz znakova koji upućuju na to da je bolje potražiti liječnički savjet:

 1. Krvavi ili vodeni vaginalni iscjedak;
 2. Bol u donjoj kralježnici, donji dio leđa;
 3. Svako krvarenje;
 4. Pošaljite vodu;
 5. Smanjenje brzine kretanja fetusa.

Ako već imate dugo vremena i osjećate da kontrakcije postaju redovitije, intenzivnije, česte i dugo - možda je to početak rada.

Zato neka vam lažne kontrakcije ne zastrasuju - samo se tijelo priprema za rođenje djeteta i imate priliku "vježbati" prije rođenja!

Odgajanje treninga

Trudnoća za ženu postaje težak, važan period kada tijelo prolazi ozbiljni test. Borbene borbe su lažni osjećaji koji mogu započeti ili u drugoj polovici trudnoće ili bliže 40. tjednu. Ovo nije odstupanje u razvoju fetusa i nije razlog da se odmah oglasi alarm. Većina senzacija koje su iskusile žene usmjerene su na pripremu tijela za rad.

Što je trening borbe

Ovaj fenomen karakterizira paroksizmalna napetost maternice, ne donosi neugodne senzacije i ne uzrokuje nelagodu. Ta kontrakcija mišića također se naziva kontrakcija Braxton-Hicks. Odjednom mogu početi s nepravilnim periodicitetom. Neke žene kažu da imaju pripremne kontrakcije jednom dnevno, a neke čak i gotovo svaki sat. Tijekom lažnih kontrakcija, očekivana majka doživljava kako se mišići maternice pojačavaju, napadi abdominalnog naprezanja imaju različite interese.

razlozi

Nije svatko ima kontrakcije Braxton-Hicks, postoji niz razloga za pojavu kontrakcija lažnih mišića. Postoje sljedeći čimbenici koji mogu utjecati na ovo:

 • prekomjerna aktivnost majke ili fetusa;
 • dodirivanje trbuha;
 • dehidracija;
 • teški fizički napor;
 • nasilni intimni život;
 • psiho-emocionalni preokret;
 • pretrpan mjehur.

Tijekom ovog rođenja, žena će morati uložiti mnogo truda, pa taj proces priprema maternicu. Ako tijekom cijelog razdoblja trudnoće mišići nikada nisu zategnuti, ostat će u opuštenom stanju i za vrijeme stvarne radne aktivnosti, jednostavno nemate dovoljno snage. Neposredno prije rođenja, ova pojava pomaže omekšavanju cerviksa, zbog kontrakcije postaje kraća, što dovodi do otvaranja vrata maternice. Ovo je vrsta treniranja tijela kako bi se olakšao proces.

Svatko ima

Postoji velik broj žena koje nisu imale nikakvih smanjenja obuke. Ne kaže da mišići maternice nisu radili do rođenja. Buduće majke ih jednostavno ne mogu primijetiti zbog pragova, načina života i drugih čimbenika. Mnogo ovisi o individualnoj toleranciji, ali maternica će nužno s određenim sojevima periodičnosti i pripremiti se za rad. Često, primiparriums ne osjećaju senzacije, ali tijekom druge trudnoće primjećuje se kontrakcije maternice.

Kako razlikovati borbe treninga od stvarne

Mama bi trebala pažljivo slušati što se događa u njihovom tijelu. Iz tog razloga važno je znati razlikovati stvarne kontrakcije od onih koji ih obučavaju. Glavna razlika je da tijekom prenatalnih kontrakcija dođe do proširenja vrata maternice, a to se ne događa tijekom treninga, što ukazuje na pogrešno smanjenje. Postoje dva glavna čimbenika koji pomažu ženama razlikovati prave generičke aktivnosti od lažnih:

 • ritmičke kontrakcije;
 • bolna senzacija.

simptomi

Djevojka bi trebala znati razlikovati prave borbe od lažnih. U pravilu se tijekom treninga smanjuje lagana napetost u donjem dijelu trbuha. Često je senzacija locirana na jednoj strani (lijevo ili desno), traje nekoliko sekundi ili nekoliko minuta i prolazi. Vizualno, to može biti slično izbočini magare ili glave djeteta, a želudac ima "šiljastu" oblik. Buduća mama može dobiti dodatnu korist lažnih kontrakcija počevši od obavljanja vježbi disanja.

U pravilu, prolazak bez ikakvih bolova smanjuje trening. Njihov intenzitet može rasti s razdobljem trudnoće, ponekad postoji mala bol. Možete ih prepoznati po četiri glavne značajke:

 • jaz između njih nije jednak, nema predvidljivosti, sljedeća redukcija može trajati dulje ili će se pojaviti ranije nego prethodna;
 • nepravilnosti, manje od 6 napona na 1 sat;
 • koncentracija kontrakcije u jednom području može biti lokalizirana u donjem abdomenu, gornjem dijelu maternice ili u prepone;
 • postoji tjelesna nelagoda, ali ne i bol, postupno se smanjuje i potpuno nestaje.

senzacija

Žene opisuju ovo stanje kao iznenadna napetost u abdomenu. Osjećaji tijekom treninga ne donose bolne senzacije, oni se pojavljuju spontano, ponekad povećavaju, ali češće dramatično. Trajanje treninga smanjenje ne više od 2 minute, proći potpuno ili nakon nekog vremena ponoviti. U rijetkim slučajevima, česte rezove prati bol. Ako je dugačak i akutan, uz pražnjenje, trebate odmah nazvati liječnika i otići u bolnicu.

Kakav tjedan započinje trening

Djevojke žele znati kada počinju lažni grčevi, ali ni ginekolog neće moći reći točan tjedan. U nekim ženama pojavljuju se u drugom tromjesečju trudnoće, ako postoje poremećaji u radu endokrinih organa. U većini slučajeva, oni počinju za dva tjedna i postanu prividni porođaj. Hormonalni sustav počinje prilagoditi biokemijske reakcije koje su potrebne za ovu generičku aktivnost. Učestalost pojavljivanja je veća ako je fetus narastao prevelik.

Koliko dugo traju lažne kontrakcije

Trajanje napada jedan je od čimbenika koji ukazuju na to da su to smanjenja obuke. Lažne kontrakcije traju ne više od 2 minute, često čak i za nekoliko sekundi. Što je bliži porodu, češće će se dogoditi smanjenja, ali trajanje se neće promijeniti. Ako osjetite nelagodu, može se smanjiti određenim metodama. Često pomaže u tehnici disanja disanja ili prebacivanja pozornosti na nešto zanimljivo.

Što učiniti kada vježbate borbe

U pravilu, ne treba ništa učiniti, neke mame čak ne primjećuju napetost. Ako postoji krvavi iscjedak, teška bol, onda to ukazuje na moguće prerano rođenje - odmah se posavjetujte s liječnikom u bolnici. Da biste smanjili nelagodu tijekom rezanja treninga, možete koristiti sljedeće metode:

 1. Promijenite položaj tijela. Mame koje imaju iskustva, savjetujemo da idu lijevo i piju čašu vode bez plina. Odmor dobro pomaže u ublažavanju boli. Kada nije moguće sjesti, preporučuje se sjesti.
 2. Topli tuš. Voda pomaže u ublažavanju napetosti, opušta mišiće tijela.
 3. Uzmi no-shpa ili papaverine. To su lijekovi iz skupine antispasmodika, pomažu u ublažavanju boli, ali ih ne biste trebali piti. Prije uzimanja pazite da se posavjetujete sa svojim liječnikom.

Svako ljudsko tijelo je jedinstveno, pa recept koji bi odgovaralo svim djevojkama ne postoji. Samo će sama djevojka moći prepoznati grčeve u treningu, osjetiti ih i razumjeti što se može učiniti kako bi se olakšalo. Ako je to prvo dijete, tada morate jasno razumjeti da li se ne počinje porođaj, a prije toga treba povećati neredovite i kratkotrajne kontrakcije. Inače, poremetiti ćete prirodni proces rada. Obratite se svom liječniku ako imate sljedećih simptoma:

 • otpadne vode;
 • uočavanje;
 • bol donjeg dijela leđa, donji dio leđa;
 • plod se počeo malo manje pomicati;
 • proljev, mučnina;
 • krvarenja;
 • bol grčeva, konvulzije.

Osjećaji tijekom treninga

Trudnoća je najjači stres za žensko tijelo. Ali svaka je žena spremna proći kroz ovo za rođenje najdraže male grudi ljubavi.

Čak i ako trudnoća nastavi bez komplikacija, žena još uvijek neće moći izbjeći borbe za treninge, tako da treba znati koje su lažne borbe i na koje vrijeme se javljaju.

Borbe treninga ili kontrakcije Braxton-Hicks pojavljuju se usred trudnoće. Namijenjeni su za pripremu rodnog kanala za rođenje djeteta.

Lažne kontrakcije su kontrakcije mišića maternice na nenamjeran način. Za žene je potrebno pripremiti mišiće za porođaj.

Ne brinite, ova pojava ne šteti djetetu. Ali često su zbunjeni pri prijetnji pobačaja.

Kako razlikovati lažan rad od prave (generičke) tijekom trudnoće

Žena u procesu čekanja za djetetom živi novi život. Sve se mijenja: okus, način života. U različitim vremenima, s njom postoje promjene: u početku brutalna žudnja za jednim proizvodom se probudi, zatim toksičnost, teški tum počinje miješati u pokret, a kasnije se pojavljuju lažni kontrakcije. To je potonji koji trebaju posvetiti posebnu pozornost kako ne bi propustili početak rada (žene često zbunjuju lažne i prave kontrakcije).

Znakovi kontrakcija

lažan

Trening, lažne kontrakcije (naziv "Braxton-Hicks kontrakcije", nakon imena znanstvenika koji ih je prvi opisao) osjećaju se kao ritmičke kontrakcije trbuha. Često ne uzrokuju značajnu nelagodu, ali je individualna i ovisi o pragu osjetljivosti na bol. Počinju nasumično i završavaju naglo kao što se pojavljuju, bez ikakve sekvence koja se prati.

Ovo stanje može se pratiti od otprilike dvadesetog tjedna i može pratiti ženu sve do rođenja, malo povećavajući posljednjih mjeseci čekanja bebe. Češće, kontrakcije se osjećaju navečer ili noću, kada su svi drugi mišići opušteni i senzacije se usredotočuju na promjenu tonus maternice. Često se tijekom vježbanja javljaju kontrakcije. U nekim ženama, oni su asimptomatski.

Simptomi lažnog rada:

 • Nepravilne kontrakcije maternice (mogu se pojaviti nekoliko puta dnevno, a zatim nemojte smetati neko vrijeme i ponovno se pojaviti).
 • Češće, senzacije u lažnim borbama su bezbolne, ili uzrokuju manje nelagode.
 • Napadi dolaze prilikom mijenjanja položaja, prestanka aktivnosti ili povećanja aktivnosti.
 • Opaža se maternica dilatacija (samo liječnik može utvrditi).

Kako olakšati stanje

Kada počnu lažne kontrakcije, uz neugodnost, moguće je olakšati stanje na nekoliko jednostavnih načina. Prije svega, trebali biste se smiriti i pokušati se opustiti. Obavezno promijenite vrstu aktivnosti i položaj tijela. Neke žene mogu uživati ​​u toploj kupki, ugodnoj masaži ili snacku. Možete vježbati u respiratorne generičke gimnastike, a zatim tijekom tih kontrakcija i porođaja, trudnica će se osjećati sigurnijim.

opći

Prave kontrakcije se održavaju pojedinačno za svaku trudnicu. Neke žene u radu osjećaju ozbiljnu bol na početku, drugi samo blagi nelagodi, koji se povećava s povećanjem kontrakcija. Bol se može dati leđima, donjem dijelu leđa, donjem trbuhu, bočnom području, bedrima, nogama, mokraćnom mjehuru ili rektumu. Osjećaji se mogu usporediti s boli u prvim danima menstruacije s bolnim menstruacijom (dismenorejom) ili djelovanjem boli u proljevu.

Obilježja stvarnih kontrakcija su njihova periodičnost. Postoji jasno smanjenje intervala između napada boli, same napada postaje dulji, s promjenom položaja, promjenom vrste aktivnosti, ne slabe. Proljev, mučnina, pa čak i povraćanje često se javljaju. Istodobno se može otvoriti amnionska tekućina s ispuštanjem amnionske tekućine. Liječnik-ginekolog upozorava na postupno otvaranje cerviksa.

Pitanja čiji će odgovori pomoći u određivanju prirode kontrakcija

Razlika između lažnih kontrakcija i stvarnih za liječnike je sasvim razumljiva i jasna, no panika trudnica koja stalno brine o zdravlju djeteta često se ne može ispravno orijentirati u različitim znakovima i simptomima. Pitanja će vam pomoći da dobijete točan odgovor. Ako je prvi odgovor vaš slučaj, tada su kontrakcije lažne, ako je druga suprotnost istinita i trebate zatražiti pomoć.

Koliko često se javljaju?

 1. Izgledajte s vremena na vrijeme, nemojte imati određeni interval.
 2. Postoji regularnost napada kontrakcija, interval između njih je od pola minute do minute, njihovo povećanje i trajanje se povećavaju postupno.

Da li kontrakcije maternice slabe kad mijenjaju položaj tijela i vrstu aktivnosti?

 1. Postoji slabljenje stanja prilikom promjene aktivnosti nakon odmora ili hoda.
 2. Kontrakcije se nastavljaju istim intenzitetom i nakon promjene položaja i vrste aktivnosti.

Koji je intenzitet?

 1. Postoji slabljenje kontrakcija, intenzitet boli se ne povećava.
 2. Svaka borba osjeća se jači od prethodne.

Gdje se nalaze bolovi?

 1. Postoji bol samo u prednjem dijelu trbuha, ili u području zdjelice.
 2. Bol i kontrakcija se prvo osjete u donjem području leđa, a zatim se šire do trbušne regije anteriorly.

Ako je većina odgovora druga opcija, a još je prerano rađati, trebate kontaktirati liječnika koji vodi trudnoću i razjasniti situaciju s njim ili otići izravno u bolnicu.

Kada trebate vidjeti liječnika zbog lažnih napada

To se događa da se sve ne ide glatko i postoje situacije u kojima trening također zahtijeva medicinsku intervenciju. I nije važno koliko dugo traju pogrešne kontrakcije, a koliko je njihov intenzitet, pomoć je odmah potrebna. Ti signali uključuju:

 • Pojava iscjedka iz vagine (mogu imati mješavinu krvi, ili biti vodene).
 • Ispuštanje amnionske tekućine ili njihovo propuštanje (u prvom slučaju, velika količina tekućine izlazi iz vagine, u drugoj - neprekidno osjeti vlagu u vaginalnom području, gaćice se brzo mokre).
 • Bol u kontrakciji maternice je teška, ali njegova pravilnost ne može se pratiti.
 • U lumbalnoj se regiji osjećaju teške boli.
 • Dijete se počeo kretati manje (manje od 10 pokreta za dva sata) ili se potpuno zaustavilo.
 • Snažne kontrakcije u bilo kojem trenutku do 37 tjedana trudnoće.
 • Kontrakcije nisu jake, ali često se ponavljaju (više od 4 napada u minuti).
 • Kontrakcije nisu redovne, ali intenzitet se povećava.
 • Pritisak na perineum se povećava i uzrokuje znatnu nelagodu i bol.

Zašto nam je potrebna treningka

Lažne kontrakcije sastavni su dio pripreme mišića maternice i vratova za porođaj. Kontrakcije potiču trening mišića (kao i vježbe za mišiće leđa, nogu, ruke i druge dijelove tijela). Bez njih, maternica neće biti u stanju pravovremeno ugovoriti i gurati dijete kroz rođendanski kanal (i to zahtijeva vrlo veliku trud). Postoji povećanje izdržljivosti mišića, jer u radu oni neće samo snažno naprezati jednom. Inače, maternica će "visjeti kao vrećica" i nije tonirana u pravom trenutku.

Kontrakcije treninga također stimuliraju cirkulaciju krvi u genitalnim organima i time povećavaju protok kisika i hranjivih tvari (uključujući bebu).

Ne brinite ako uopće ne osjetite smanjenje. Oni su tamo, imate samo visoku pragu boli ili ne dajete im značenje (stalno su zauzeti radom, u pokretu, zbunjuju ih s povećanim nakupljanjem plina, napadima abdominalne boli ili drugim fenomenom). Tijelo trudnice djeluje kao autonomni sustav i sam će izvršiti potrebne radnje.

Lažne ili "trening" kontrakcije

Što je Braxton Hicks?
Ovaj bezbolni fenomen slučajnih borbi dobio je ime po John Braxton Hicks, engleskom liječniku koji ga je prvi put opisao 1872. godine. Kontrakcije su kratke od pola minute do 2 minute, kontrakcija mišića maternice, koju trudnica osjeća kao povećanje tonus maternice. Pojavljuju se nakon 20 tjedana trudnoće, odnosno žena ih jednostavno ne osjeća. Povećanje tonus maternice je prilično često tijekom dana, ali žena tijekom dana je zauzeta kućanskim poslovima ili drugim aktivnostima i ne primjećuje ove kratkoročne smanjenja. Broj treninga povećava se s povećanjem gestacijske dobi, ali njihovo trajanje nije još dulje od 2 minute.

Što su to lažne borbe (Braxton Hicks)?
Vaša maternica treba obuku, jer ako se visi sve četrdeset tjedana poput vrećice, neće se nositi s opterećenjem porođaja. Cilj takvog treninga je priprema maternice i cerviksa za porođaj. U posljednjem mjesecu trudnoće, grlo maternice može se čak otvoriti do jednog centimetra, au višestrukoj ženi, do četiri centimetra.
I kratko prije rođenja, prethodne kontrakcije omekšavaju i skraćuju cerviks. Tijekom odsutnosti ultrazvučne dijagnoze, pojava preliminarnih kontrakcija u posljednjim tjednima trudnoće smatra se znakom rane dostave.

Braxton Hicks kontrakcije bolne
U pravilu, lažne bolove u radu su bezbolne, ali s povećanjem izraza postaju sve jače i donose više nelagode. Iako sve ovisi o vašem pragu osjetljivosti na bol. Apsolutno se ne treba stidjeti ako vam to boli što drugi ne primjećuju. Vi samo trebate biti bolje pripremljeni za porođaj, budite uvjereni u ideju da će ozlijediti, naravno, ali onda ćete vidjeti svoju bebu.

Nedostatak obučenih uzoraka (kontrakcije Braxton Hicks)
Braxton Hicksove kontrakcije ne osjećaju sve žene i to je apsolutno normalno. Izraz "kontrakcije treninga" ne priliči, jer trudna maternica i bez vježbe znaju što treba učiniti tijekom rada.

Kontrakcije Braxton-Hicks ili bolove u trudnoći?
Prije početka stvarnog porođaja, žena može imati tzv. Lažne kontrakcije ili kontrakcije Braxton-Hicks. Ove povremene kontrakcije maternice ne ukazuju na nepravilnosti i mogu se pojaviti u drugom tromjesečju, međutim to se događa češće u trećem tromjesečju. Ovo je jedinstveni način da pripremite svoje tijelo za pravi porod.
Kontrakcije Braxton Hicks
Kontrakcije Braxton-Hicks mogu se opisati kao povremene kontrakcije u abdomenu. Ovi rezovi su nepravilni i obično nisu popraćeni boli. Interval između njih se ne smanjuje, njihova učestalost se ne povećava pri hodu, trajanje ostaje isto kao i intenzitet koji se povećava s kontrakcijama rada.
Opis rada bolova
Kontrakcije rada su različite za svaku ženu. Bolovi u radu popraćeni su nelagodom, dosadnom boli u leđima i / ili donjem abdomenu, tlak u području zdjelice. Neki imaju bol u stranama i kukovima. Neke žene opisuju osjećaje tijekom bolova u radu kao teške menstrualne boli, drugi kažu da se osjećaju kao proljev kada bol utihne u valovima.
Kako prepoznati stvarne bolove u trudnoći?
Da biste utvrdili da li ćete roditi, zapitajte se nekoliko pitanja:

pokazatelj

Braxton-Hicks borbe

Borbe protiv rađanja

Koja je učestalost između kontrakcija?

Obično su kontrakcije nepravilne, njihova učestalost se ne povećava

Borbe se javljaju redovito, s intervalom od oko 30-70 sekundi. S vremenom se interveniraju između njih

Ima li frekvencija i priroda kontrakcija kada se kreće?

Kontrakcije se mogu zaustaviti nakon hodanja ili odmora ili čak nakon mijenjanja položaja.

Kontrakcije se nastavljaju nakon promjene položaja i kretanja

Koliko su jaki kontrakcije?

Kontrakcije su obično slabe, njihov intenzitet se ne povećava. Može biti i snažan početak, ali kasnije postaje slabiji.

Kontrakcije se stalno intenziviraju

Gdje se osjećate bol?

Kratice se osjećaju samo u prednjem dijelu trbuha ili zdjelice.

Rezovi počinju u donjem dijelu leđa, šireći se ispred abdomena.

Ako bolujete od posla - odmah se obratite svom ginekološkom odjelu za opstetriciju. Kontaktirajte liječnika, čak i ako niste sigurni u prirodu kontrakcija.

Dolje navedeni simptomi ukazuju na pojavu rada:

 • Kontrakcije (kontrakcije mišića maternice koje uzrokuju nelagodu ili dosadnu bol u donjem dijelu trbuha) javljaju se svakih 10 minuta ili više od 5 kontrakcija na sat.
 • Redovite kontrakcije u leđima ili donjem dijelu trbuha.
 • Pritisak u zdjelici ili vagini.
 • Colic sličan menstrualnoj kolici.
 • Krvarenje.
 • Tijek tekućine.
 • Simptomi kao što su mučnina, povraćanje, proljev.

S Braxton-Hicksovim kontrakcijama, ništa se ne smije učiniti, osim kada izaziva nelagodu. Ako uzrokuju bol, pokušajte:

 • Prošećite. Kontrakcije Braxton-Hicks često prolaze nakon šetnje ili promjene položaja.
 • Ostalo, pokušaj spavati.
 • Opustite se.
 • Pijte vodu, sok ili biljni čaj.
 • Snack malo.
 • Pitajte nekoga da vam pruži masažu.

Ponekad me smeta bol u stranama trbuha. Može li to ukazati na početak rada?
Vjerojatno ne. Akutni, bolovi u lijevom dijelu trbuha (bol okruglih ligamenata), pretvarajući se u prepone, mogu ukazivati ​​na to da se ligamenti protežu, podržavajući rastuću uterus.


Osloboditi nelagodu na stranama pomoći će:

 • promjena položaja, kretanja
 • tekućina koja se mora napiti u dovoljnoj količini (najmanje 6-8 čaša vode, sok ili mlijeko dnevno)
 • odmor.

Neugodno mi je da poremetim svog opstetričara i ginekologa zbog "lažnog alarma". Kada se netko okrene k njemu?
Vaš opstetričar-ginekolog može u bilo kojem trenutku odgovoriti na vaša pitanja, kao i pomoći razlikovati lažne od radnih bitaka. Nemojte se bojati poremetiti ginekologa ako imate bilo kakvih sumnji. Možda će vam postaviti nekoliko pitanja kako bi mu pomogli odrediti vrstu kontrakcija. Ako imate bilo kakvih sumnji u vezi s vašim stanjem, bolje je konzultirati liječnika i povjeriti njegovo profesionalno iskustvo.

 • vaginalno krvarenje
 • produljeni odljev tekućine ili osjećaj prisutnosti vlage, otpad vode (fluid se drastično izlijeva)
 • jake kontrakcije s intervalom od 5 minuta tijekom najmanje sat vremena
 • borbe su toliko jake da ste vrlo teško izdržati
 • zamjetna promjena u kretanju djeteta ili manje od 10 kretanja svakih 2 sata
 • bilo kakve znakove kontrakcije ako niste trudni za 37 tjedana.

Kako razlikovati lažan posao od stvarnog

Sve buduće majke znaju da su kontrakcije prvi znak rada. No, mnoge buduće majke, osobito oni koji su prvi put trudni, nisu spremni za činjenicu da bi nekoliko tjedana prije rođenja moglo početi kontrakcije lažnih (treninga). U ovom ćemo članku razmotriti uzroke treninga i reći neiskusnim ženama kako razumjeti da su počeli.

Koje su lažne kontrakcije

Lažne kontrakcije su kratkotrajna, bezbolna kontrakcija mišića maternice.

Lažne kontrakcije također se nazivaju trening, ili Braxton Hicks, ime njihovog otkrivača. Lažna kratkoročna smanjenja, njihovo trajanje je od 1,5 do 2 minute. Trudnica, osjećaju se kao povećani ton maternice. Trudnica ih počinje osjećati nakon 20 tjedana. Do tog se vremena ne osjećaju. Učestalost lažnih kontrakcija raste s povećanjem trajanja, ali istodobno njihovo trajanje se ne povećava i ostaje do 2 minute.

Zašto nam je potrebna borba treninga

Glavni zadatak kontrakcija treninga je priprema maternice i cerviksa za rad, budući da maternica mora nositi s nadolazećim opterećenjem tijekom rada.

Tijekom posljednjeg mjeseca trudnoće tijekom borbi treninga, čireve maternice mogu se otvoriti do 1 centimetra. U višestrukoj trudnoj ženi može doći do otkrivanja do 4 centimetra.

Prije rada, kontrakcije rada pomažu ublažavanju i skraćivanju cerviksa. U one dane, kada nije postojao ultrazvuk, smatraju se znakom da će radna aktivnost uskoro početi.

Uzroci

Lažne kontrakcije su normalne i ne ukazuju na patologije tijekom trudnoće, ali unatoč tome, oni su prilično rijetki. Njihov izgled može potaknuti vanjskim ili unutarnjim čimbenicima.

Postoje takvi razlozi:

 • intenzivna tjelesna napora, ako je trudnica aktivno uključena u sport, posao je povezan s fizičkim radom itd.;
 • previše vrući tuš ili kadu;
 • hiperaktivnost djeteta unutar maternice;
 • konzumiranje kofeina u velikim količinama;
 • test jakih stresnih ili živčanih iskustava;
 • orgazma;
 • ozbiljna umor;
 • pušenje, pijenje alkohola;
 • puni mjehur;
 • nedostatak sna;
 • dijeta;
 • niski unos vode, dehidracija.
Nemojte se bojati ovog fenomena, ona ne snosi nikakvu štetu ni majci niti djetetu. Istina i senzacije donosi vrlo neugodno.

Svatko ima

Neke trudnice ne doživljavaju vježbu treninga, ali se većina i dalje suočava s njima. Važno je znati da ni odsutnost niti prisutnost treninga nije znak patologije tijekom trudnoće. Također, njihova odsutnost ne utječe na trajanje i proces rada.

Kako

Pogledajmo kako prepoznati trening borbe:

 • trudna žena se osjeća kao donji abdomen, prepone ili gornji dio uterusa;
 • neugodne senzacije pojavljuju se samo u određenom dijelu trbuha, ne osjećaju se u leđima ili zdjelici;
 • oni su nepravilni tijekom tog razdoblja, obično se pojavljuju iz nekoliko puta dnevno na tri ili četiri sata, ali manje od šest puta na sat;
 • mogu biti bolne kontrakcije, trudnica osjeća nelagodu;
 • nemaju jasan ritam;
 • intenzitet kontrakcija prilično brzo se smanjuje.

Razlika od boli u radu

Pogledajmo što trening borbe izgledaju na senzacije i kako ih razlikovati od stvarnih.

Oni imaju niz mogućnosti:

 • vrlo bolno;
 • osjetio trbuh;
 • bol se širi na donji dio leđa;
 • ponovite s intervalom od 15, 10, 5 minuta. Što dalje, interval postaje manji;
 • njihovo trajanje se povećava;
 • pojava znakova nastupa rada - sluzni čep je otišao, voda je nestala, proljev, povlačeći bol u donjoj kralježnici.

Kako ublažiti bol

Oslobodite bolne senzacije s lažnim kontrakcijama:

 • piti vodu;
 • prihvatiti udobniji položaj;
 • uzeti topli tuš;
 • vježbe disanja;
 • hoda na svježem zraku.

Tijekom razdoblja treninga grčeva, buduće majke preporučuje se pravilno disanje tijekom porođaja. Ovaj proces također smanjuje bol.

Postoji nekoliko vrsta disanja tijekom rada:

 1. Polagano udahnite kroz nos i izdišite oštro kroz usta.
 2. Sporo izdisanje na početku kontrakcije, a zatim dubok dah. Nakon što završite, polako ponovite izdisanje i udahnite.
 3. Dišite često i površno u trenutku kontrakcije. Tako možete disati do 3 minute, inače se vrtoglavica može početi zbog nedostatka kisika.

Kada posjetiti liječnika

Najvjerojatnije, lažni spasmi će postati sve više i više izraženi u oko 40 tjedana trudnoće, ako postanu redovitije i intenzivniji, češće se pojavljuju i traju dulje, moguće je da započne stvarno rođenje.

Lažne kontrakcije u rijetkim slučajevima mogu biti opasne za nošenje fetusa ako su popraćene takvim fenomenima:

 • krvavi iscjedak (placentni abrupcija je moguće);
 • vodeni iscjedak (moguće ispuštanje vode);
 • pražnjenje se sastoji od guste sluzi (izlaz sluznice);
 • trudnica je imala jake bolove u kocciksu, u donjem dijelu trbuha, u donjem dijelu leđa;
 • beba počinje kreće mnogo manje;
 • pritisak na perineum jako se osjeća;
 • pojavljuju se češće 4 puta u minuti.

Ovi simptomi trebaju biti znak trudnicama kako bi odmah nazvali liječnika ili hitnu pomoć. Kada vidite svog liječnika, obavezno mu recite kako se osjećaju kontrakcije Braxton Hicks, čak i ako su, po vašem mišljenju, prečesto i ako su počeli u ranoj trudnoći.

Treba shvatiti da je nemoguće odrediti obučavanjem bitaka točno koliko dugo prije rođenja nastaju. S vremenom, bliže dragocjenom datumu, postat će intenzivniji i jači, ali nisu glavni znak porođaja.

Lažne kontrakcije tijekom trudnoće

Lažne kontrakcije tijekom trudnoće: što je to i zašto su im potrebne?

Lažne (trening ili pripremne) kontrakcije su periodične spontane kontrakcije mišića maternice, zbog čega se ne pojavljuje isporuka. Pojava lažnih kontrakcija označava početak dvadesetog tjedna trudnoće.

Ponekad se može dogoditi prije trenutka isporuke - češće u večernjim satima ili nakon tjelesne aktivnosti. Pokušajmo utvrditi razliku između pripremnih borbi i lažnih borbi, i kada je stvarno vrijeme da se pripremi za rodilište.

Sadržaj članka:

Zašto nam je potrebna edukacija?

Lažne kontrakcije smatraju se obveznom pojavom trudnoće. Oni doprinose stimulaciji miometrija, kao i treniranju cerviksa. Bez prethodnih lažnih kontrakcija tijekom razdoblja isporuke maternica ne može dovoljno surađivati.

Mišići treniraju, njihova izdržljivost se povećava. Istovremeno se poboljšava cirkulacija krvi u zdjeličnim organima, što pozitivno utječe na fetus.

Što izaziva lažni posao?

Postoji mnogo razloga za plač. Što je duže razdoblje trudnoće, to je veći broj čimbenika koji izazivaju učestalost lažnih kontrakcija. Postoji nekoliko stanja koja pridonose smanjenju maternice:

 • - Pušenje, pijenje alkohola.
 • - Iracionalna hrana, uključujući prejedanje ili post.
 • - Povećana tjelesna aktivnost, sport.
 • - Emocionalna labilnost.
 • - Pretjerana aktivnost djeteta (previše uzburkana).
 • - Seks, uključujući i orgazam.

Mehanizam razvoja lažnog rada

Načelo pojave treninga nije potpuno razumljivo. Poznato je da stanice endometrija sadrže posebne receptore, a kada se mišići maternice ugovore, akumuliraju se.

Aktivacija receptora ne dovodi do radne aktivnosti, ali može dovesti do pojave treninga. Do vremena punog trudnoće, potrebni broj receptora akumulira. Ta činjenica, kao i oštar skok u proizvodnji oksitocina, polazište je razvoja rada.

Kako prepoznati pripremne borbe?

Opipljive kontrakcije javljaju se dvadesetom tjednom trudnoće. Možda njihov raniji razvoj, ali žena ne razumije uvijek što se događa s njom. Moguće je da će prvi put mišići uterusa početi ugovoriti samo 28-32 tjedna ili kasnije. U rijetkim slučajevima, tijekom trudnoće žene ne doživljavaju nikakve preparativne kontrakcije.

Lažne kontrakcije imaju značajke koje pomažu trudnicama da ih razlikuju od generičkih:

 • - Nepravilnost.
 • - Kratko trajanje (10-20 sekundi).
 • - Blagi intenzitet.
 • - Samostalno nestati nakon promjene položaja tijela.

Važno je! Lažne kontrakcije ne dovode do otvaranja vrata maternice i ne pridonose početku pune radne aktivnosti.

Kako ukloniti bol tijekom lažnog rada?

U slučaju lažnih kontrakcija preporučuje se:

 • - Prošećite na svježem zraku. To će vam pomoći obogatiti krv kisikom i smanjiti bol.
 • - Promijenite položaj tijela. Preporuča se položaj koljena, što smanjuje ton maternice.
 • - Uzmi topli tuš ili kadu. U nedostatku alergija, moguće je koristiti aromatska ulja za poboljšanje učinka opuštanja. Prednost se daje ulju lavande, metvice i bergamota.
 • - Opustite se. Ovdje će pomoći bilo koja metoda. Na primjer, slušanje glazbe, čitanje knjige i gledanje filma.
 • - provoditi vježbe disanja. Duboki dah kroz nos, usporen usporen kroz usta.
 • - Pijte vodu. Kava i čaj su kontraindicirani
 • - Uzmi udobnu poziciju i zaspati.
 • - Izradite opuštajuću masažu na vratu i zoni ovratnika.

Unatoč činjenici da je bol u labirintu trening ženskog tijela za porođaj, pojava nekih povezanih stanja zahtijeva neposrednu medicinsku pomoć. To uključuje:

 • - Vaginalno krvarenje (rizik od razvoja abrupcija placente).
 • - Vodeno iscjedak (nastaje kada ispuštanje amnionske tekućine).
 • - oštar bol u donjem dijelu leđa ili abdomenu.
 • - Pritisak na bol u perineumu.
 • - Često ponavljanje kontrakcija.
 • - sluznica gusta pražnjenja (znak cijevi za pražnjenje).

Ako se pojave ti simptomi, trebali biste nazvati hitnu pomoć i pripremiti se za hospitalizaciju u maternici.

Borbe za treniranje ili Braxton Hicks

Od priča majki, majki i starijih prijatelja, kao i masama ženskih filmova na temu okoloroddomovskuyu, sve djevojke, pa čak i djevojke znaju što je borba, a nakon njih rođenje počinje odmah.

No, uzimajući trudnoće, mnogi su iznenađeni kada saznaju da postoji druga vrsta kontrakcija. U početku se mogu uplašiti, ali ginekolog, Internet i mama objasniti: sve je normalno, to je samo trening borbe, s ljubavlju zove "znoj".

Što je to?

Liječnici ih nazivaju Braxton-Hicksove kontrakcije. Glatka mišića maternice se smanjuje, ali njezin vrat nije otkriven kako bi oslobodio dijete. Tijekom tih kontrakcija, maternica djeluje poput gimnastičara koji se priprema za natjecanje (u našem slučaju je porod) - za spektakularnu izvedbu potrebno je stotinu treninga.

Taj fenomen je dosta dugo zapažao i opisao ga engleski dr. John Braxton Hicks - krajem 19. stoljeća. Trening se pojavljuje u svim trudnicama negdje u 20. tjednu ili malo kasnije. Usput, ako niste primijetili vježbanje u sebi, to također nije problem, već norma, jer trudnoća može nastaviti i tako.

Kako se osjećaju? Primjetite napad u abdomen - sve mišiće već znatno povećane maternice zategnite, "držite" od 30 do 60 sekundi. To može nalikovati tvrdom nogometnom balonu koji se iznenada "materijalizirao" u trbuhu - ali nema boli. Mogu se pojaviti 2-4 puta na sat, a nekoliko puta dnevno. Vrijeme prolazi, a njihov broj se ne povećava... Do trenutka rođenja.

Simptomi koji će vam pomoći u prepoznavanju treninga

 • Pretpostaviti da je izgled naredne borbe nemoguće, oni su ne-ritmični. Za sat vremena možete brojati do 6 kandži, a ne više.
 • Trbuh cijepa dno, u području prepona, ili na vrhu maternice (to je negdje viši od pupka).
 • Kada mišići "znoja" ne zagrijavaju sve, ali samo u jednoj zoni. Pa, prenatalni kontrakcije zahvaćaju cijeli trbuh i predaju se na donji dio leđa.
 • Oni nisu bolni - iako, naravno, u njima postoji i malo ugodna.
 • Nakon treninga mišići se postepeno oslobađaju i poslije se potpuno opuštaju.

Što može uzrokovati pojavu "kratkih hlača"?

 • Nestašno dijete.
 • Scurry, težak posao, sport i samo naporan dan "čekanja".
 • Emocionalno teški razgovor, loše vijesti i ostali "živci" buduće majke.
 • Nedostatak vode u tijelu, osobito ljeti.
 • I obrnuto - njezin višak... u urinu.
 • Uspješni seks, završavajući snažan orgazam.

Štoviše, borbe za treniranje mogu čak pogoditi suprug vaše djevojke, čak i vašeg muža.

Naravno, oni su posve prirodni, ali ih ne biste trebali zvati bez razloga. Stoga, pijte više (ljeti nosite malu bocu vode bez plina u torbici), često oslobodite mokraćni teret i zapamtite - savjet liječnika i djevojaka ne lažu, ne biste se trebali brinuti.

Kako pravilno disati kada se borite s Brextonom Hicksom

Ginekolozi više od stotinu godina proučavaju fenomen treninga - i danas se neumorno raspravljaju o njima. Koje su "vježbe" i zašto ih je priroda došla?

Za neke stručnjake, to je aktivna priprema majčinskog tijela za porođaj (zbog čega se kompresije maternice nazivaju treninga, jer se kod svake kontrakcije maternica mijenja i sazrijeva). Za druge, prirodna reakcija tijela na hormonske skokove, bez kojih trudnoća nije trudnoća. Ovi liječnici su sigurni da nema pripreme za rođenje djeteta, kontrakcije jednostavno povećavaju protok kisika u posteljicu.

Ali bez obzira na prirodu koja se stavlja u "vježbu", za svaku ženu to je odličan način da provjerite sjećate li se svih vježbi disanja iz prenatalnih treninga. Drugim riječima, pričekajte sljedeće borbe, zamislite da su općenito - i pokušajte disati, kao što je naučeno.

Nema takvih tečajeva u svojoj klinici i znate samo o pravilnom disanju američkih filmova? Pa, spremni smo vam upoznati najpopularnije tehnike koje vam mogu biti korisne na putu do rodilišta i bolnice.

 1. „Pas”. Ako imate ili imate psa, zapamtite kako ova životinja diše nakon šetnje ljeti: često i površno. Dakle, trebate disati kada je borba već počela, ali ne duže od 20 ili 30 sekundi. Ako se odmaknete, vaše tijelo neće dobiti dovoljno kisika (jer s plitkim disanjem nećete udisati previše zraka).
 2. „Svijeća”. Udahnite duboko kroz nos, a zatim brzo i oštro udahnite kroz usta. Zato moraš disati kad se boriš.
 3. "Učinkovito disanje". Borba je započela - polagano i potpuno izdahnuta. Zatim udišite kao polako. Kad borba završi, ponovite.

Dakle, počele su "vježbe"! Što učiniti

Kako ublažiti vaše stanje, pogotovo ako borba donosi neugodnosti (vi ste na poslu, vožnja)? Prvo, ako pogodite što je uzrokovalo borbu (svađanje, netko drugi dodiruje želudac, podizanje teške torbe), zaustavite ga.

Također može olakšati vaše stanje:

 • Sporo hodanje (opušta glatke mišiće maternice).
 • Topla voda (kada, tuš).
 • Promijenite neugodan stav. Možda nisi tako sjeo ili ležao. Ostanite udobni.
 • Voda (ili sok, sok).
 • Odvajanje od živčanog svijeta, tj. Opuštanje. Čak i na poslu možete sjediti 5 minuta s zatvorenim očima, slušajući zvuk mora kroz slušalice. Kod kuće možete leći, gledati lijep film, udariti mačku...
 • Gornja vježba disanja. Usput, ona također zasićuje maternicu s kisikom.

"Trening" prije rođenja

Ako su vaše linije dosegle 38 tjedana, teško je utvrditi imate li trening treninga, ili naposljetku prenatalni. Čim tumor komprimira trbuščić u to doba, ona ne zna što da radi - sjedi na kauču i opusti se, ili se trči za vraćanje vrećice u majčinsku bolnicu.

Liječnici su sigurni: ako idete "borbene" borbe, nećete ih zbuniti s obukom. Oni se razlikuju od Braxton-Hicksovih kontrakcija zbog bolova, bolova u leđima, zbog činjenice da se cijeli trbuh počinje stisnuti, dajući leđa, a također i pojavu konvulzija.

Moram li otići do ginekologa?

"Trening" - ovo je normalno. Ali postoje trenuci, primjećujući što, i dalje biste trebali ići na LCD.

 1. Pojava krvi, ili previše iscjedak iz vagine.
 2. Teška bol u leđima.
 3. Dijete je prestalo kretati (ili jedva se kreće).
 4. Otpadne vode.

Svi ti znakovi (plus trajanje, učestalost, redovitost kontrakcija) nisu dugotrajno strašni. Možda kažu da budući otac treba kupiti kolica - počinjete rađati.

Odgajanje treninga

U prirodi, sve je promišljeno na najmanji detalj. Koncepcija, razvoj bebe, izgled mrvica u svijet.

Samu prirodu brige da beba, dok raste unutar mame, nije nedostajalo hranjivim tvarima, bila je zaštićena od utjecaja na okoliš. Priroda se pobrinula za trudnu majku. Prije nego što žena ode u rodilište kako bi vidjela dugo očekivanu bebu, ima priliku osjetiti trening.

Mora se reći da su ti kontrakcije "obučeni", prije svega, a ne od žene, već zbog maternice i cerviksa. Rođenje je vrlo veliko opterećenje za ove organe žene. Zahvaljujući radu maternice prije poroda, tj. Borbi treninga, maternica postaje mekša i skraćuje, čime se olakšava put djeteta u ovaj svijet i čini ga bržom. Jedina prednost koju budućna mama može dobiti od treninga je sposobnost da "preživi" borbu ispravno, kako bi kontrolirala disanje, što može biti neprocjenjivo tijekom poroda.

Treninzi se također nazivaju lažnim ili pripremnim. Druga definicija je točnija. Uostalom, u stvari, kontrakcije nisu lažne, oni su najrealniji, samo su njihovi intenziteti i trajanje vrlo različiti od općih kontrakcija. Osjećaji su isti kao u plemenskom radu, samo oni koji treniraju manje, nisu toliko bolesni i ne dovode do porođaja. U pravilu, kontrakcije treninga počinju nakon 20 tjedana trudnoće. Međutim, mogu se pojaviti 2-2,5 mjeseca prije rođenja, mjesec ili tjedan, ili možda žena uopće neće testirati. To se događa i ovo... A za neke žene, počinju prilično rano - do 20 tjedana. Međutim, kontrakcije maternice su toliko male da trudna majka čak ne zna da ima kontrakcije.

Kontrakcije su kratkotrajne (od 30 sekundi do 2 minute) kontrakcija mišića maternice. Prema tome, žena osjeća bol u donjem trbuhu, ukočenost na ovom području. Bol je vrlo slična menstruaciji. Osim toga, bol može dati u donjem dijelu leđa, a do dodira želudac postaje čvršći - sve zato što je maternica u dobroj formi, mišići su napeti. Ovisno o pragu boli žene, trening borbe može biti primjetan ili jedva primjetan za budućnost mama.

Ali glavno pitanje nije kako ispravno navesti kontrakcije i kako opisati ove senzacije. Oni su pripremni ili trening, bol u trbuhu ili leđa. Većina budućih mama, posebno onih koji će postati majka po prvi put, zabrinuti su za pitanje - kako razlikovati borbe treninga od generičkih? Kada zvučati alarm i pripremiti se za maternicu? Uostalom, uoči PDR, samo trening bitaka može poremetiti ženu, a stvarni rođeni, s vremena na vrijeme, može početi ispred vremena. Pa kako prepoznati?

Trening borbe, ponavljamo, ovisno o pragu boli, može biti nevidljiva ili vidljiva za ženu. Međutim, vježbe treninga ne mogu se usporediti s generičkim onima u njihovu intenzitetu i snazi. U pravilu, borbe treninga su nepravilne. Bol se povlači ako malo hodate, promijenite položaj i ležite. U slučaju bolova u radu, takvi trikovi neće pomoći. Bolovi u radu su redoviti i mogu trajati duže od 2 minute. Ponavljaju se nakon određenog vremenskog razdoblja. Možete uočiti vrijeme na satu. Ako su intervali između kontrakcija jednaki ili s vremena na vrijeme smanjuju se - najvjerojatnije govorimo o stvarnim kontrakcijama rada. U pravilu, bolovi u radu počinju s učestalošću od 4 bolova na sat. U nekim slučajevima bol u donjem dijelu trbuha i donjeg dijela leđa može biti praćen iscrpljenjem, čak i krvavim, iz vagine.

U nastavku dajemo posebnu tablicu koja će pomoći željama budućih mama da shvate je li potrebno zvučati alarm ili je prerano.