27 tjedana trudnoće

Zdravlje

27 tjedan trudnoće: KTR (kopchiko-parietal size) fetusa 23 cm, težine oko 1 kg. Tijelo fetusa približava se standardnom položaju fetusa. Neki neugodni osjećaji buduće majke mogu zahtijevati hitan poziv liječniku.

Koji je mjesec sada?

27. tjedan opstetriranja je 25. od začeća ili sedmog lunarnog mjeseca trudnoće. Pročitajte više o rokovima i izračunima ovdje.

Počinje treći trimestar. Smatra se najtežim za cijelo razdoblje roņenja.

Što se događa s fetusom

Vaša beba raste i počinje osjećati neku čvrstoću utorne šupljine. Odrastao noge i ručke doslovno nema kamo otići. Dakle, u mirovanju, mrvica sve više zauzima optimalni položaj za fetus: zatege križane noge i ruke na trbuh i prsa. Kada dođe vrijeme rođenja, to je položaj tijela (glave dolje) koji omogućava djetetu da prođe normalno, bez komplikacija.

Sada fetus ne mora nužno biti 100% korektan. Može se postaviti preko maternice, i nekako dijagonalno. Na pregledu liječnik vam može reći da je glava fetusa točno ispod rebra. Nemoj se bojati. Do rođenja, dijete još uvijek ima vremena za okretanje kako bi trebalo biti.

To je ono što fetus izgleda u dvadeset sedmi tjedan:

Pokreti fetusa osjećaju se svaki tjedan sve više i intenzivnije. Ponekad se može osjećati kao da cijeli trbuh trese iznutra. U takvim trenucima je uobičajeno govoriti o fetusnim štucanjima. Vjeruje se da djeca često zagnjari u maternicu, koja često sisaju prste.

Mozak fetusa i njegov živčani sustav se poboljšavaju, stvarajući sve nove neuronske veze. Zahvaljujući tome počinje urednija izmjena razdoblja spavanja i budnosti bebe. Prema signalima iz mozga, fetus čini mnogo pokreta, kao da je trening. Dijete pokreće prste i udove, oponaša pokreta disanja.

Približno tijekom razdoblja od 27 tjedana trudnoće, fetus dovršava razvoj suznih žlijezda i kanala.

Puni rast fetusa je oko 34 cm (od krune do pete) i teži oko 1 kg.

Osjećaj žene

Recenzije mama u dvadeset sedmom tjednu trudnoće mogu biti potpuno suprotne. Neki već osjećaju da su umorni od trudnoće, žele brzo obavijestiti i roditi dijete. Naročito se to događa tijekom trudnoće s blizancima. Doista, u ovom slučaju, žensko tijelo nosi ogromno opterećenje.

Druge majke nemaju nikakvih problema i komplikacija i nastavljaju uživati ​​u njihovom položaju. Najčešće se to javlja u zdravih žena s normalnom težinom, potpuno uspostavljenom prehranom i bez stresa.

Evo nekoliko recenzija mame iz različitih foruma:

Natalie: Imam drugu trudnoću. U principu, sve nije ništa, ali gorušica muči! Ne mogu više.

Gost_Olenka: Pozdrav svima! Općenito imamo zanimljivu situaciju: 27 tjedana, a stekao sam samo oko 2,5 kg (s početnom težinom od 56). Liječnici malo mrmljaju, ali dijete se razvija na uobičajen način. cool jesti sve što želite. Uglavnom, to je meso, povrće, voće. Jer slatko nije osobito povlačenje. Tumija raste, a posebno u posljednje vrijeme. Malo težine na sve. Kažu da ne biste trebali brinuti. Samo je sve dobro apsorbira i odlazi na posao.

Irina Rakhimyanova: I ja sam već dugo osjećala kako se štucava! To su takvi prigušeni i ritmički, jedva primjetni udarci.

Zaya-II: Već razlikujem štucanje od trzaja. Koliko je cool. Danas je bio liječnik, ona me je stidjela. Prije trudnoće težio sam 57 kg, a sada sam težila 67,8 kg u tjednu 27, a još 3 mjeseca da hodam. Morat ću zatvoriti usta na bravu i želim tako jesti.

Esprit: I mi smo 27 tjedana! Moj Bože, tamo je već mnogo, i sve je brzo letjelo. moj trbuščić treperi previše. U početku sam bio zabrinut, mislio sam da nešto nije u redu, jer nisam čitala o njemu, ali ovdje Sedna je pročitao da netko drugi ima trbuščić trbuha. zašto je to zanimljivo ali razlikovati kada dijete štucanje i kada još ne mogu, dobro, ništa! još uvijek naprijed !!

I ovdje su tummies na tjedan 27:

Trbuh je već toliko narastao da je u stojećem položaju nemoguće vidjeti svoje noge. Penjanje stepenicama, čučnjeva i dugog hoda ponekad se čini gotovo neodoljivima. Ali ako zadržite motoričku aktivnost, možete se nositi s ovim problemom.

Sada je vrlo važno saznati kako analizirati vaše stanje. To je nužno radi razlikovanja neugodnosti trudnoće od mogućih komplikacija. Razmislite o različitim senzacijama i njihovom značenju.

Nemir i komplikacije

Sljedeće su najkarakterističnije simptome koje možete doživjeti. Usporedite s vašim osjećajima i uvijek se sjetite signala alarma.

 1. Cramps gastrocnemius mišića. Oni se događaju u bilo koje vrijeme, bez obzira na tjelesnu aktivnost. Nemojte se miješati s gusjenicama. S grčevima, mišić se smanjuje i čini se da se smrzava, to može biti vrlo bolno. S takvim senzacijama, morate povući čarapu ozlijeđene noge nad sebi, utrljati sjenicu. Ako se takvi fenomeni pojave rijetko i brzo, nema razloga za alarm. Recite o upornim konvulzijama liječniku konzultacija sa ženama. On će prilagoditi vašu prehranu, propisati dodatne testove ili lijekove. Općenito, to neugodno stanje ne ugrožava vašu bebu.
 2. Ako trbuh boli kao da nešto pritišće, to je već signal opasnog stanja. Dva druga teška simptoma su povlačenje leđa bol i nelagodu, kao i tijekom menstruacije. Jedan ili više ovih simptoma ukazuju na prijetnju prijevremenog poroda. Ili odmah idite liječniku ili nazovite hitnu pomoć.
 3. Vaginalni iscjedak ne bi trebao biti obilna i / ili krvava. Izvijestite svog liječnika o bilo kakvim promjenama u prirodi vašeg iscjetka. Patološki iscjedak s boli, kao u paragrafu 2, razlog je nazvati hitnu pomoć.
 4. Intenzitet fetalnih pokreta znatno se smanjuje, perturbacije u potpunosti nestaju - posavjetujte se s liječnikom, on će vas uputiti na CTG (kardiotokografija, fetalni test funkcije srca).
 5. Visoki tlak, edem koji ne odlazi, "leti" pred očima - možda imate kasnu toksikozu. Pročitajte ovdje. Posjetite ženski savjetovanje što je prije moguće.
 6. Samo jedna noga proguta, osjeća bol i česte glavobolje. Nemojte otpisati ove simptome zbog umora ili stresa, pokazati se liječniku.
 7. Ako ste prethodno imali bilo kakve hormonske poremećaje, može doći do komplikacije - prerano proširenje vrata maternice. Vaš ginekolog mora paziti na vaše stanje.
 8. Ostale neugodnosti koje se mogu pojaviti: mučnina i povraćanje, kao kod trovanja, bol tijekom mokrenja, groznica, bez stolice na dan ili dulje. Nemojte sami lijekirati, posavjetujte se s liječnikom.

Neugodni pratioci trudnoće. Žgaravica, drozd i bol. Kako se nositi s tim u trećem tromjesečju?

Emocionalno stanje

Mnoge trudnice primjećuju da postaju mirnije. To olakšava specifična hormona. Ipak, promjene raspoloženja nisu isključene. Prevelike emocije uzrokuju prave hormonske oluje u krvi fetusa, tako da su osjećaji bolje zadržati.

Vaši snovi mogu biti vrlo živopisni i realni. Zašto se ovo događa u trudnica, nitko ne zna.

Unatoč tjelesnim problemima, mnoge majke doživljavaju pravi podizanje duše. Želim započeti renoviranje u stanu, brzo opremiti vrtić, u zemlji za uređenje okoliša. Nažalost, sva takva djela mogu se upravljati samo. Bilo koji teški teret sada je opasno za dijete.

Majke često pitaju: ako za cijelu trudnoću stekne 9-13 kg, a dijete obično teže 3-3,5 kg, odakle dolazi ostatak tjelesne težine? I hoće li biti prekomjerne težine nakon porođaja? Ovdje je važno napomenuti da je amnionska tekućina približno jedna litra, tj. 1 kg, maternica i placenta također imaju udio u ukupnoj tjelesnoj masi žene. Svaka dojka je teška, povećava se količina krvi. Plus male rezerve, jer se tijekom rada ogromna količina energije troši.

Ako nakon rođenja uspostavite zdravu prehranu, nosite zavoj i ako je moguće aktivno kretati, težina će se vjerojatno brzo vratiti na normalu.

preporuke

 1. Strogo slijedite prehranu, sada je nepoželjno dopustiti sebi odstupanja. Prilagodite prehranu prema preporuci liječnika.
 2. Prije spavanja, budite što udobniji. Stavite ih na dodatne jastuke i stavite ih ispod trbuha, između koljena, pod leđima.
 3. Nemojte se sramiti zbog šetnje patke, nemojte se pokušavati izravnati. Tvoja leđa se naslanja na ravnotežu tvojeg trbuha.
 4. Pazite na debljanje.
 5. Ponekad kada kihanje nekoliko kapi mokraće može se istaknuti. To je neugodno, ali mora proći poslije porođaja. Koristite dnevne hlače.
 6. Borbe za trening trebaju biti rijetke i nepravilne. Ako je moguće, zabilježite vrijeme kada se kontrakcije pojavljuju. To će vam pomoći prepoznati stopu i umanjenje.
 7. Ako još niste dobili ime za bebu, razmislite o mogućim mogućnostima.
 8. Putovanje zrakoplovom opasno je za trudnice. Diferencijalni tlak i visina mogu dovesti do prijevremene dostave. Ako još trebate letjeti, morat ćete se posavjetovati s liječnikom. Putnička agencija može zatražiti liječničku potvrdu u kojoj je navedeno da vam je dopušteno letjeti.
 9. Prijavite se za tečajeve o pripremi za porođaj i brigu za bebu, zajedno s djetetovim ocem.
 10. Obavezno razgovarajte s bebom, čak možete čuti priče.
 11. Kada prsni koš, abdomen i bedro ne dopuštaju da se češlja koža. Koristite posebne antistresne oznake ili kvalitetno maslinovo ulje.
 12. Uživajte u seksualnoj strani života s ocem djeteta, ako nemate nikakvih kontraindikacija. To uključuje: višestruko ili plitko trudnoće, prijetnja pobačaja.
 13. Ako radite ili proučite, raspravite važna pitanja s obitelji i upravom. Na primjer, na koji dan morate otići na porodni dopust, hoće li biti potrebno prenijeti slučajeve zamjeniku zaposlenika koji će od rodbine pomoći u njegovanju djeteta i tako dalje.
 14. Ako vam je dodijeljen neizvedeni ultrazvuk, možete uzeti supruga ili stariju djecu s vama. Vidi na zaslonu skenera zasigurno će biti za njih nezaboravan.

Foto ultrazvuk:

Dijeta, osobna njega i dobro raspoloženje pomoći će vam i vašoj bebi da sigurno čekaju kraj trudnoće.

27 tjedan trudnoće, razvoj fetusa

Dvadeset i sedmi porodni tjedan trudnoće. Kako se fetus nalazi i što se događa u svom razvoju u posljednjem tjednu šeste godine?

Fetalni razvoj u 27. tjednu trudnoće

Početkom trećeg tromjesečja aktivni rast mozga počinje ponovno u fetusu - značajno će povećati veličinu do rođenja. Intenzivno se razvijaju 27. tjedna trudnoće i endokrinih žlijezda. Dakle, u jednoj od žlijezda mozga - hipofiza, somatotropina, hormon, čija je uloga stimulacija rasta tijela, počinje se proizvoditi. Zato je, počevši od 27. tjedna trudnoće, dijete vidljivo izvučeno u dužinu. Također povećava intenzitet formiranja hormona štitnjače. Među njima postoje i oni koji kontroliraju metabolizam cijelog organizma, postoje oni koji su odgovorni za sadržaj kalcija u tkivima, pa čak i utječu na mentalni razvoj mrvica. Takav porast hormonalne aktivnosti fetusa je od velike važnosti jer sada postaje neovisniji o hormonskom statusu majke. Štoviše, ako žena ima problema s proizvodnjom određenih hormona tijekom trudnoće, endokrini organi fetusa mogu uzeti dodatno opterećenje, a trudnica će se početi osjećati bolje od 27. tjedna trudnoće.

Masa fetusa u dvadeset sedmom tjednu trudnoće već je 950-1100 g.

Biparietal veličina (BPR): 71 mm;

frontalni-okcipitalni promjer (LZD): 88mm;

opseg glave (OG): 263 mm;

duljina femura (dB): 51mm;

duljina tibije: 45mm;

duljina malog tibija: 43 mm;

duljina ramena: 47 mm;

duljina radijusa: 39mm;

ulna dužina: 43mm;

duljina stopala: 52mm;

duljina fetusa (visina): 36 cm.

Što se događa 27. tjednu trudnoće?

25 - 27 tjedana trudnoće karakterizira oštar porast mase maternice, postaje teško za trudnicu da usvoji udoban položaj, a ponekad je teško zaspati. Ponderirana maternica na određenim položajima tijela može iscijediti venske žile koje nose krv iz donje polovice tijela. To se očituje oštrim vrtoglavicama, pa čak i naglim gubitkom svijesti, a najčešće se pojavljuje kada leži na leđima i naziva se "kompresijskim sindromom donje vena cave". Stoga se ženama preporučuje da se odmaraju samo s lijeve strane.

Kako je fetus u 27. tjednu trudnoće?

Motorička aktivnost fetusa je još uvijek visoka, maternica i dalje ne ograničava pokreta tako da mu je teško pretvoriti. Neravna se često trlja u amnionskoj tekućini, nikada ne prestaje gurati protiv zidova maternice, čime obučava mišiće udova. Snaga nogu i ruku bebe postupno se povećava, istodobno s porastom mišićne mase. To će biti od velike važnosti za vrijeme porođaja, kada se plod refleksno gura nogama od dna maternice i rodi mu se glava.

27 tjedan trudnoće - koliko mjeseci je to?

Dvadeset sedmi tjedan je posljednji tjedan šestog mjeseca trudnoće. Oko 3 mjeseca i pol do datuma rođenja.

Za ženu, 27. tjedan trudnoće je vrijeme kada treba posvetiti veću pažnju vašem zdravlju. Prvo, sada trebate redovito mjeriti krvni tlak i proći test urina. Polazeći od tog perioda može se pojaviti preeklampsiju - opasan za majku i fetus komplikacija u drugoj polovici trudnoće. Ova se patologija očituje kršenjem urinarnog izlučivanja proteina, povećanim tlakom i edemom. Vrlo je važno znati da se edemi mogu primjetiti tek kad su već jako izražene. Vrlo često žena nije svjesna zadržavanja tekućine koju samo liječnik može otkriti. Zato sada ne bismo trebali zanemariti posjete antenatalnoj klinici.

27 tjedana trudnoće

sadržaj:

27. tjedan opstetrnog trudnoće, koji se sada približava, govori o uspješnoj prolasci trećine trudnoće! Sada je počeo treći semestar, tijekom kojeg će vaša beba nastaviti aktivno rasti i povećati svoju težinu.

I nije važno koliko mjeseci ostaje do sastanka s djetetom, jer sada cijelo vrijeme komunicira s njim, a on odgovara svojim pokretima.

Fetalni razvoj u 27. tjednu trudnoće

 • Vaša beba u 27 tjedana trudnoće ima razvijen osjećaj mirisa, okusa, sluha i koordinacije pokreta. Tijekom cijele sljedeće trudnoće, beba će aktivno rasti i postati obrasli masnoćom.
 • U tom razdoblju formiraju se svi organi i sustavi djeteta, a dječja fotografija snimljena u 27 tjedana trudnoće pokazat će da su njegovi vanjski podaci gotovo savršeni.
 • Endokrine žlijezde bebe aktivno se razvijaju. Gušterače izlučuju inzulin, hipofiza proizvodi hormon rasta, a štitnjača je odgovorna za iznimno važne hormone: kalcitonin, tiroksin, triiodotironin.
 • Dišni sustav djeteta je gotovo potpuno spreman za samostalan rad. Međutim, ako je dijete sada rođeno, još uvijek ne može preživjeti, samo mu pluća, slaba toplinska regulacija i imunološki sustav još nisu potpuno sazreli. Zato se preuranjene bebe njeguju u specijaliziranim kutijama.
 • Do sada, fetus u 27. tjednu trudnoće prima sve potrebne kisik i hranjive tvari kroz posteljicu.
 • Kada započne dvadeset sedmi tjedan trudnoće, cijeli skup folikula već je formiran u jajnicima mladih djevojaka.

Kako bi dijete trebalo kretati

U 27-tjednom razdoblju trudnoće, žena još više i jasnije osjeća kretanje fetusa i njegovo podrhtavanje. A ako osjećate ritmičku uniformu u sebi, to znači da je vaša beba hiccupping!

Tijekom tog razdoblja trudnoće najintenzivnije su kretnje djeteta. Do sada je imao dovoljno prostora u majčinom trbuhu da se aktivno kreće.

Buduća majka po satu osjeća njezine mrvice. Zapamtite da njegova prekomjerna aktivnost, kao i nedostatak pokreta nekoliko sati, zahtijevaju hitnu konzultaciju s liječnikom.

Kada imate 27 tjedan trudnoće, položaj fetusa se stalno mijenja. Dječak se cijelo vrijeme nastoji prevrnuti, mijenjajući položaj i gurati držač ili nogu u zid abdomena.

Fetalna težina i trudno ponašanje

U gestacijskoj dobi od 27 tjedana, težina djeteta doseže 950 grama, a visina je oko 37 cm.

 • Sada je nužno stvoriti najudobnije uvjete za ženu i bebu. Izbjegavajte stresne situacije, oštre zvukove, dimljene sobe.
 • Zapamtite da je apsolutno sve važno za vašu bebu: vašu prehranu u 27. tjednu trudnoće, blagostanja i okoliša.
 • Češće, odmorite noge. Hladne večernje kupke i masaže stopala pomoći će vam da olakšaju umor.
 • Nemojte ležati na leđima, to izaziva stezanje velike vena cave, što je loše za vas i dijete. Tijekom trudnoće, najbolji položaj za spavanje će ostati na lijevoj strani.
 • Apsolutno ne možete dizati utege, držati ruke iznad glave, bacati nogu preko nogu.
 • Obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom ako vam se dopušta seks na 27. tjednu trudnoće.
 • U trećem tromjesečju težina raste vrlo brzo. Nemojte zaboraviti kontrolirati, jer je prekomjerna tjelesna težina zapreka normalnoj trudnoći i oh, koliko je teško izgubiti kasnije.
 • Razgovarajte s tatom o bebu. Sada se beba navikla, osjeća i priznaje roditelje.

Fotografija trbuha na 27 tjedana trudnoće može vam donijeti mnogo pozitivnih emocija. Zajedno s fotografijom koja za 27 tjedana snima fotografiju fetusa u trudnoći, ova kartica sa slikom vašeg trbuha zauzima vrijedno mjesto u kućnom foto albumu.

Osjećaji buduće majke 27. tjedna

U ovom razdoblju trudnoće žena može doživjeti različite bolne senzacije. Reći ćemo vam o nekima od njih:

 • Bolovi u leđima i leđima obično se javljaju zbog povećanog opterećenja na leđima. Nosite prenatalnu braću, potpuni odbijanje cipela s pete pomoći će im malo smanjiti. Pokušajte ne biti dugo na nogama, često iskrcajte leđa i odmorite se.
 • Bolne grčevi tjelesnih mišića ukazuju na nedostatak kalcija i prekomjeran rad u nogama. Napunite svoju prehranu hranom koja sadrži kalcij, pustite da se noge odmaraju, podižući ih do visine. Ne zaboravite na večernju masažu stopala i opuštajuće hladne kupke za njih.
 • Postoji bol u kukovima i zdjelici. To je zbog pripreme vašeg tijela za nadolazeću isporuku i divergencije kostiju zdjelice.

Bol u anusu, izgled krvarenja tamo, zatvor - to su sve simptomi hemoroida. Trebali biste uzeti problem ozbiljno, jer čak i jednostavna korekcija vaše prehrane pomoći će izbjeći daljnje pogoršanje hemoroida.

Svakako uključite u izbornik više voća i povrća, kefira, jogurta, biljnih ulja.

Želuca - kako reagirati na bol

Povlačenje bolova na stranu trbuha, kod koje se ton maternice ne mijenja, uzrokovane su uganima koji drže rastuću uterus. Takvi se bolni osjećaji smatraju normalnim i ne zahtijevaju konzultacije sa stručnjacima.

Abnormalnosti u probavnom sustavu žene također mogu uzrokovati bolove u trbuhu. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako najbolje prilagoditi prehranu kako biste izbjegli nadutost.

Kada je gestacijska dob 27 tjedana, pojava dugih bolnih bolova u donjem dijelu trbuha može ukazivati ​​na odjeljivanje posteljice. Odmah pregledajte liječnika.

Lažne kontrakcije treninga koje žena može imati razlikuju se zbog njihove nepravilnosti, slabo izražene i bezbolne. Ako se povećava i povećava redovita kontrakcija maternice, uz simultano ili djelomično raskidanje amnionske tekućine, odmah pozovite hitnu pomoć. Najvjerojatnije počinje prijevremeno rođenje 27. tjedna trudnoće.

Koji su odabiri dopušteni

Normalno, kao i prije, umjerena vaginalna iscjedak homogena konzistencija, svjetlost i bez izraženih mirisa.

Promjena boje iscjedka na zemljanoj boji, sivo-zelena, žuta, izgled neugodnog, pjegavog mirisa, u kombinaciji s nelagodom svrabe i spaljivanja u genitalnom području i boli urinacije, ukazuje na razvoj zarazne bolesti. Posjetite liječnika koji će propisati obavezno liječenje zarazne bolesti.

Žućkasto vodeni iscjedak označava istjecanje amnionske tekućine. Ova slika također zahtijeva neposrednu konzultaciju s liječnikom.

Izgled krvavog i smeđeg pražnjenja u ovom trenutku ukazuje na odvajanje ili placentu previa. Budite sigurni da požuriš liječniku, jer ti simptomi predstavljaju ozbiljnu prijetnju normalnom tijeku trudnoće.

Što će se pokazati na 27. tjednu ultrazvuka

Ako nema posebnih indikacija, tada u 27. tjednu nije dodijeljeno ultrazvučno skeniranje. Ponekad je potrebno dodatno istraživanje. To su slučajevi u kojima je trudnica pretrpjela zaraznu bolest ili je potrebna za potvrdu normalnog tijeka trudnoće. Ultrazvuk je također propisan u slučaju kada postoji višestruka trudnoća.

Tijekom ultrazvučnog pregleda, procjenjuje se stanje i razvoj fetusa, ispituje stanje maternice i posteljice, procjenjuje se priroda i količina amnionske tekućine. Obavezno zatražite od liječnika da to učinite 27. tjedna trudnoće foto ultrazvuk baby.

Tijekom ultrazvučnog pregleda, liječnik određuje sukladnost razvoja djeteta s trajanjem trudnoće, isključujući eventualne oštećenja u porođaju i razvojne abnormalnosti.

Dvadeset sedmi tjedan trudnoće: "Mama, jesti dobro!"

U dobi od dvadeset sedam tjedana rast fetusa je oko 37 cm, a težina dosegla 850 grama.

Plod je pravi omjer tijela. Buduće dijete otvara i zatvara oči, proguta amnionsku tekućinu, ponekad štucanje.

Motorička aktivnost budućeg djeteta ovisi o emocionalnom stanju majke i količini kisika dobivenog kroz protok placente.

Ako je dijete u "pogrešnom" položaju, sve su šanse da se "spusti" glavu prema dolje prema ramenom kanalu.

Promjene u tijelu djeteta

Opći metabolizam je formula u obliku jednadžbe u kojoj je primljena količina jednaka broju kalorija korištenih u stanju relativnog odmora.

Preostala količina energije koja se ne uklapa u glavnu jednadžbu razmjene smatra se suvišnima.

U fetusu se razina metabolizma određuje genetski, ali u velikoj mjeri ovisi o unosu hranjivih tvari majke.

Tipovi metabolizma:

 • niska - karakterizirana povećanjem tjelesne težine, bez obzira na količinu uzete hrane;

 • visoka - definirana je kao kongenitalna mršavost: bez obzira na to koliko osoba ne dopušta da jede ukusnu hranu, ali sve što ostane je tanko - "ne hrane za konja";

 • prosječna razina je normalna.
 • Ako hranjive tvari nisu dovoljno opskrbljene hranom, fetus će ih "uzeti" iz rezervata majčinog tijela - zaštitni mehanizam će raditi.

  Nažalost, zaštita od viška hranjivih tvari u tijelu fetusa nije osigurana.

  Uz povećanu prehranu trudne žene, višak kalorija do određenog praga će biti odbačen i pohranjen u masno tkivo fetusa.

  U dvadeset sedmom tjednu trudnoće, hipofiza počinje funkcionirati - "dirigent hormonskog orkestra".

  Fetalna funkcija hipofize

  Hipofiza je podijeljena na tri dijela: stražnji, srednji (septum) i prednji dio. Svaki od njih dodjeljuje posebne tropske hormone (usmjeren) na druge žlijezde i tjelesne sustave.

  Hipofiza je u bliskom odnosu s hipotalamusom - segmentom srednjeg sna, u kojem se nalaze velike krvne žile. U hipotalamusu dolazi do procjene tvari u ljudskoj krvi.

  Svaka hipofiza ima svoje mehanizme djelovanja:

  • natrag - rezervni rezervoar hormona koji se proizvode u hipotalamusu (vazopresin, oksitocin) i reguliraju krvni tlak i kontrakcije maternice;

 • Anterior - proizvodi hormone koji stimuliraju rast kostiju i mišićnog tkiva (somatotropin), mliječne žlijezde i proizvodnju mlijeka (prolaktin).

 • srednja (podjela između prednjih i stražnjih režnja hipofize) odgovorna je za proizvodnju melanotropina i razgradnju masti (lipotropin).
 • Čim se promijeni sastava krvi koja teče u hipotalamus, odmah počinje razvoj zaustavljanja (statina) ili otpuštanja (slobodnih) tvari za svaki tip hormona hipofize.

  Vlastita prilagodba proizvodnje fetalnih hormona ublažava endokrine žlijezde trudnice, uklanjajući im dodatan teret.

  Promjene u majčinom tijelu

  Zbog rada fetusa hipofize u majčinom tijelu, opaženo je smanjenje funkcionalne aktivnosti endokrinih žlijezda.

  Štoviše, fetalni hormoni ulaze u krv majke, olakšavajući rad endokrinog sustava trudnice.

  Početak funkcioniranja metabolizma u tijelu fetusa smanjuje apetit trudne žene, jer nestaje potreba za dodatnim kalorijama.

  Daljnja dobitak težine nije toliko nužnost kao i navika.

  Ciljani podaci

  Visina dna maternice je 27 cm. Razlika u jednom ili čak dva centimetra je razlog za zabrinutost samo u slučajevima kada postoji promjena u rastu maternice u dinamici.

  Mjerenje težine može dati neočekivane rezultate. Za jedan tjedan, "plus" 400-600 grama, a za drugi "minus" 200-400 grama.

  1 ml vode ima masu od 1 grama. Do 2 litre vode se talože u tkiva trudne žene, a samo kada se prekorači ova barijera pojavljuju se edemi.

  U tu svrhu imenuje se "dan posta", nakon čega slijedi vaganje. Ako "iskrcaj" ne daje očekivani učinak, stoga je dobitak težine zbog akumulacije tekućine - skrivenog edema.

  Ultrazvučni pregled

  Posebna pažnja u ultrazvučnoj studiji dana je posteljici.

  Stupanj zrelosti treba se smatrati "nulom" u tabličnim podacima, a debljina treba odgovarati gestacijskoj dobi i biti jednaka istom broju milimetara.

  Dvadeset sedmi tjedan trudnoće - 27 mm.

  Fetalni otkucaji srca više od 180-190 otkucaja u minuti znak su gladovanja kisika fetusa.

  Ako je potrebno, provodi se Dopplerova studija o stanju krvnog protoka u arterijama pupkovine, što omogućuje sumnju na početak insuficijencije placentalnog krvnog protoka.

  Pozornost se posvećuje usklađenosti težine fetusa s trajanjem trudnoće.

  Utvrđuje se nedostatak ili prekomjerna težina fetusa, te se stoga provodi korekcija prehrane trudnice.

  Ispitivanje unutarnjih organa fetusa omogućuje procjenu usklađenosti njihovog stupnja razvoja s prenatalnom dobi djeteta, a ne više.

  Na primjer, veličina bubrežnog zdjelice fetusa, gledano iz različitih kutova, može "pokazati" sasvim različite brojeve.

  Vjerojatnost preciznog određivanja spola fetusa povećava se na 90-100%.

  Čimbenici koji utječu na fetus

  Zabranjene su sljedeće tvari:

  • alkohol u bilo kojem obliku, količini i čvrstoći, jer etanol je otrov za uništavanje stanica za embrij);

 • pušenje - vaskularni spazam (uključujući uterus) dovodi do gubljenja kisika fetusa;

 • kemikalije, uključujući zračni ovjes (proizvodi za bojenje);

 • učinak ionizirajućeg zračenja u bilo kojoj od njegovih manifestacija.
 • Skupina sigurnih i relativno sigurnih, kada učinak njihove uporabe premašuje rizik od fetusa, uključuje sljedeće lijekove:

  • vitamini, uključujući injekcije;

 • antimikrobni lijekovi: nitroksolin, penicilin antibiotici (amoksicilin, amozin, ampioksi, sam penicilin) ​​eritromicin (sumamed), cefalosporinski antibakterijski lijekovi, metronidazol, nystatin;

 • topičke pripravke koji nemaju sustavni učinak: masti, kreme, sprejevi, oči, kapi za uši i kapi za nos, jer se ne apsorbiraju dalje od potkožnog masnog tkiva i sluznice;

 • lijekovi koji poboljšavaju protok krvi na razini kapilara: zvonjenja, actovegina, aminofilina;

 • sredstva za snižavanje krvnog tlaka: Dibazol, papaverin, Papazol, dopegit;

 • lijekovi koji poboljšavaju kretanje (reološka svojstva) krvi: aspirin, heparin i njegove frakcije;

 • antihistaminici II i III generacije;

 • gastrointestinalni agensi: ranitidin, almagel, pankreatin;

 • biljni laksativi;

 • protuupalni i antipiretski lijekovi: paracetamol, indometacin, ibuprofen (nurofen);

 • sredstva koja povećavaju imunitet protiv virusnih infekcija: interferon, oksolin (mast);

  Naravno, odobreni lijekovi utječu na fetus, ali pozitivno i koriste se samo prema uputama i pod nadzorom liječnika.

  Intenzitet tjelesne aktivnosti tijekom tog razdoblja trudnoće trebao bi biti smanjen na razumne granice - ne smije se napustiti uobičajenu domaću zadaću i provoditi slobodno vrijeme u krevetu.

  Moguće komplikacije tijekom trudnoće

  Nedostatak vitamina D može pridonijeti razvoju infekcija dijete.

  Elucija kalcija iz zidova venske posude dovodi do razvoja hemoroida i varikoznih vena.

  Razvoj preeklampsije dovodi do nedostatnosti placentalnog krvnog toka, što je komplicirano preranim sazrijevanjem placente i razvojnim kašnjenjem (hipotrofije) fetusa.

  Važni pokazatelji rezultata istraživanja i analiza

  Možda smanjenje gustoće urina, što ukazuje na kršenje funkcije koncentracije bubrega.

  Promjene u načinu dana i prehrane

  U vezi s formiranjem vlastitog metabolizma u fetusu trudne majke tijekom tog perioda potrebno je ograničiti masnu hranu na razumne granice.

  Trenutno, u dvadeset sedam tjedana, postavljena je početna razina osnovnog metabolizma osobe koja će ovisiti o količini hranjivih tvari u tijelu trudne žene.

  Dijagram D i kalcijev glukonat nastaju: jedna kapi dnevno (2 puta tjedno) i dvije tablete po noći.

  Kada se savjetuje začepljenje recepta kefir. Važno je obratiti pažnju na datum proizvodnje fermentiranog mlijeka.

  Svježi kefir, napravljen prije 1-2 dana, ima laksativni učinak. Ako razdoblje pripreme kefira prelazi 2 dana - učinak njegove primjene, naprotiv, je fiksiranje.

  Da bi se spriječio razvoj hemoroida, trudnice se preporučuju da izvrše posebnu vježbu: povući se u rektum i pokušati zadržati mišičje sfinktera u napetosti nekoliko sekundi, postepeno povećavajući vrijeme mišićnog tonusa.

  Vježba se obavlja u bilo kojem položaju: stoji, sjedi, leži, - dobrovoljno disanje.

  O autoru:

  Ovdje saznajte više o našim stručnjacima.

  Dvadeset sedmi tjedan trudnoće

  27. tjedan trudnoće prilično je mirno razdoblje u razvoju fetusa. Nema rasta i novih otkrića - dijete samo nastavlja rasti u skladu s utvrđenim genetskim programom. Stanje žene s sigurnim tijekom trudnoće također ostaje stabilno.

  Razvoj fetusa

  U 27. tjednu trudnoće, prosječna težina fetusa je 800-900 g, duljina tijela 33-34 cm. Moguće je odrediti veličinu fetusa tijekom ultrazvuka. Korespondencija težine i visine djeteta s postojećim standardima ukazuje na sigurno postojanje u majčinoj utrobi. Zakašnjenje veličine fetusa iz norme ukazuje na kašnjenje u njegovu razvoju.

  Na početku trećeg tromjesečja svi dijelovi tijela fetusa razvijaju se razmjerno. Lice su potpuno oblikovane. Dječak počinje otvarati oči, pokušava pogledati okolni prostor, sluša vanjske zvukove. S vremena na vrijeme dijete proguta amnionsku tekućinu. Ovaj proces često prati štucanje. Čuje se žudnja kao česta ritmička potiskivanja u donjem dijelu trbuha ili blizu pupka.

  Razvoj živčanog sustava fetusa nastavlja se ubrzanim tempom. Dijete ima vlastiti ritam sna i budnosti. Neka djeca dobro spavaju ujutro i poslijepodne, razvijaju nasilne aktivnosti prema noći, drugi se ponašaju upravo suprotno. Motornom aktivnošću, žena može procijeniti prirodu njezine bebe i razumjeti koji će dan dijete držati nakon rođenja.

  U 27. tjednu opstetriranja nastaje metabolički proces fetusa. Proizvodnja hormona i funkcija endokrinih žlijezda sada podliježe individualnom ritmu. Značajke metabolizma određuju brzinu asimilacije i obrade hranjivih tvari, odgovor na različite faktore stresa i druge važne procese koji se javljaju u tijelu.

  Stanje žene

  Ukupni prirast težine na početku trećeg tromjesečja je vrlo varijabilan i može biti od 5 do 7 kg. Na stopu dobitka na težini utječe metabolička stopa, način života i prehrana. U prosjeku se očekuje povećanje od 300 do 500 g tjedno. U takvim se situacijama uočava brza dobitak težine:

  • loša prehrana;
  • nedostatak vježbe;
  • metabolički poremećaji;
  • endokrine bolesti;
  • bubri;
  • hidramnion.

  Malo povećanje težine može ukazivati ​​na nedostatak vode ili kašnjenje razvoja fetusa. Liječnik će nakon razmatranja pacijenta moći razumjeti razloge ovog stanja.

  Maternica je 3 cm iznad pupka. Trbuščić zamjetno izlazi, pupak postupno izglađuje. Težište tijela se pomiče, što dovodi do pojave tipičnog hoda malo u položaju waddling. Prekomjerno opterećenje na kralježnici uzrokuje bol u donjem dijelu leđa i perineumu.

  Fetalni pokreti postaju sve opipljiviji. Dijete se aktivno kreće, okreće, dodiruje zidove maternice sa svojim nogama. Fetalni pokreti najbolje se vide kada leže. U prosjeku, beba se može probiti do 4 puta na sat ili do 12 puta u 12 sati budnosti. Nedostatak kretanja fetusa 4 sata zaredom smatra se normom.

  Mogući problemi

  Naravno, bolje je za dijete ako ostane u majčinoj utrobi tijekom čitavog propisanog razdoblja, ali ponekad se trudnoća završava 27. tjedan s pretjeranom radnom snagom. Postoji mnogo razloga za rođenje djeteta prije vremena, ali liječnici nisu uvijek u stanju otkriti pokretački mehanizam ove patologije. Infekcija, malformacije fetusa, placentalna insuficijencija, oslabljena hemostaza - bilo koji od ovih čimbenika može dovesti do prijevremenog poroda bebe.

  Na početku radne aktivnosti govori pojavu povlačenja, a potom bol u grčevima u donjem dijelu trbuha. Možda izlijevanje ili propuštanje amnionske tekućine, ispuštanje sluznice. Ponekad liječnici uspijevaju usporiti proces i produljiti trudnoću još najmanje nekoliko tjedana. U tom slučaju propisuju se lijekovi koji smanjuju ton maternice i normaliziraju protok krvi u placentama i plućima pupkovine.

  Ako je rođenje počelo, beba se može rađati prirodno ili tijekom carskog reza. Izbor metode isporuke ovisi o stanju žene i fetusa. Novorođenče težak ne više od 1 kg i još nije u stanju disati samostalno. Dijete je smješteno u posebnu kapulju gdje su stvoreni povoljni uvjeti za njegovo postojanje. Daljnja briga za dijete održat će se u specijaliziranom odjelu.

  pregled

  Na početku trećeg tromjesečja trudnoće preporuča se posjetiti liječnika svakih 14 dana. Prije sljedećeg posjeta ginekologu potrebno je proći opću urinarnu analizu. Prema svjedočenju liječnika može propisati dodatne preglede.

  Na svakom sastanku liječnik će nužno procijeniti opće stanje žene, izmjeriti opseg trbuha i visinu maternice, slušati otkucaje srca fetusa i odrediti njegov položaj u maternici. Početkom trećeg tromjesečja beba je u prsnom ili cefalomskom prikazu, ili čak u cijelosti smještena preko. Sada nije važno. Dijete se aktivno vrti u amnionskoj tekućini i može podnijeti bilo kakvu udobnu poziciju. Konačno, prezentacija fetusa treba govoriti ne prije 32 tjedna trudnoće.

  27 tjedana trudnoće

  Opće informacije

  Dugo očekivani sastanak će se dogoditi vrlo brzo jer je započeo 27. tjedan opstetrnog trudnoće. Dijete u ovom razdoblju s rođenjem i pravovremenom pomoćnicom može već preživjeti izvan majčinog organizma.

  Što se događa 27. tjedna

  Treći trimestar trudnoće je aktivna priprema ženskog tijela za isporuku i nadolazeće majčinstvo. Zbog toga se trudna majka treba u tom razdoblju dugo odmarati i spavati. Važno je ne preopteretiti svoje tijelo, jer bilo koji stres i napetost mogu negativno utjecati na zdravlje i uzrokovati prerano rođenje.

  U 27 tjedana trudnoće, dijete izgleda kao novorođenče. Svi njegovi dijelovi tijela su proporcionalni na glavi već imaju vlasi, a na licu možete vidjeti obrve, pa čak i trepavice. Početkom trećeg trimestra mnoge bebe već zauzimaju položaj glave, što je anatomski ispravno. Zdjelica je patologija koja može komplicirati proces isporuke. Stoga, tijekom trudnoće u dijagnosticiranju takvog rasporeda fetusa, liječnik propisuje posebne vježbe za trudnu majku.

  Fetalni rast od vrha do pete iznosi oko 34 cm. U veličini, dijete izgleda poput glave cvjetača. U ovoj fazi trudnoće poboljšavaju se svi unutarnji organi i sustavi, priprema dječje tijelo za nadolazeće neovisno postojanje.

  Postoji aktivno povećanje mase bebe. Težina bebe na 27 tjedana trudnoće iznosi oko 1 kg.

  Promjene u tijelu žene

  Žene u 27. tjednu trudnoće imaju skok u razini kolesterola u krvi. Ali ovo je normalna fiziološka pojava i ne smije izazvati zabrinutost. To je zbog činjenice da blagotvorni kolesterol pomaže posteljici da proizvodi hormone koji su dizajnirani za pripremu ženskog tijela za nadolazeće poslove i dojenje.

  U tom razdoblju maternica se podiže na razinu rebara, a visina dna je oko 27 cm. Svaki sljedeći tjedan taj pokazatelj će se povećati za jedan centimetar, a za ginekolog je glavni pokazatelj pravilnog razvoja fetusa.

  Želuca je već znatno narasla i ova promjena ne samo da privlači pažnju drugih, već također uzrokuje nelagodu budućoj majci. Žene obično traže duže vrijeme za ugodan položaj za spavanje pa često pate od nesanice.

  Mliječne žlijezde i dalje rastu i pripremaju se za hranjenje. Sve vene su jasno vidljive na njima. Tijekom tog razdoblja, kolostrum se može početi izdvajati iz bradavica, koji mrlje vaše donje rublje. U tom se slučaju preporučuje korištenje posebnih jastučića za prsa. Isušivanje kolostruma iz dojke strogo je zabranjeno.

  U 27. tjednu trudnoće dolazi do oštrog porasta utega koji je povezan s rastom djeteta. To može dovesti do simptoma kao što su vrtoglavica, umor i osjećaj slabosti.

  Glavne promjene ovog tjedna trudnoće u ženskom tijelu uključuju:

  • Pojava napadaja potaknuta pritiskom maternice na okolne organe i završetke živaca. Da biste ublažili ove simptome, trebali biste se odmoriti svake noći s nogama gore;
  • Pufanje gornjih udova (ruke, zglobovi i prsti). U većini slučajeva, edem ne daje odmor noću. Kako bi se spriječile komplikacije, važno je ograničiti unos tekućine, uključiti u prehranu koja sadrži vitamin B6;
  • Grčeve u mišićima nogu, koje mogu biti povezane s nedostatkom važnog elementa u tragovima kalcija u ženskom tijelu. Posebna prehrana, masaža i nošenje kompresijskih čarapa pomoći će vam da se riješite neugodnih senzacija;
  • Osjećaj topline i pretjerano znojenje.

  Kao i 27. tjedan opstetrnog trudnoće može se očitovati u poteškoćama disanja. To je uzrokovano pritiskom maternice na membrani i mišićima smještenim ispod pluća. To nije opasno za život buduće majke, ali kako bi se poboljšalo stanje, važno je izbjeći podizanje težine.

  Dobitak težine

  Dobitak težine u tjednu 27 je oko 9-10 kg. Od ove mase, težina fetusa u dvadeset sedmom tjednu trudnoće je samo 1 kg. Zbog tog povećanja, leđa i noge mogu početi povrijediti. Stoga biste trebali odabrati udobne cipele.

  No, promjena težine izravno ovisi o indeksu tjelesne mase prije rođenja. Ako je bila vrlo niska, žena se može oporaviti mnogo više od referentne vrijednosti. No, u ovom slučaju, porast će biti glatka, počevši od prvog mjeseca i završava s posljednjim, a nakon poroda, sve one dodatne funti će nestati.

  Za djevojčice s veličanstvenom figurom i prekomjernom težinom povećanje tjelesne težine do početka trećeg tromjesečja bit će samo 5-5,5 kg. Da biste kontrolirali dobitak na težini, važno je pravilno jesti i paziti na tjedni porast, koji ne smije prelaziti 400 g, jer one prekomjerne težine otežavaju isporuku.

  Osjećaji u 27. tjednu

  Dijete na 27. tjednu trudnoće već zauzima cijelu šupljinu maternice. Stoga gotovo svi njegovi pokreti očekuju majku dobro. Posebno izražen je štucanje fetusa, koji je sličan vibracijama u trbuhu. Pojavljuje se kada dijete proguta amnionsku tekućinu i uzrokuje kontrakcije dijafragme.

  Kretanje djeteta već je prilično snažno i intenzivno, osobito s laktovima i pete. Može udariti i trgnuti trbuh i unutarnje organe, što ženu čini neugodno. Da bi ublažio dijete, ponekad je dovoljno samo da trbuščić trpi.

  Previše aktivne ili rijetke perturbacije mogu ukazivati ​​na nelagodu djeteta u maternici. Stoga, ako primijetite dramatične promjene u aktivnosti perturbacija, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

  Maternica je prilično jak pritisak na mjehur, pa je potrebno urinirati česte. Također, ovaj organ cijepa inferiornu venu cavu i ilakusnu venu. To dovodi do stagnacije krvi u donjem dijelu tijela. Kao rezultat toga, krv ne doseže u odgovarajućem volumenu do mozga, a žena postaje vrtoglavica. Stoga, u ovom trenutku se ne preporučuje da ležite na leđima, kao i sjediti u pozi "nogu na nogu".

  Zbog brzog povećanja trbuha i rastezanja kože može doći do svrbeža. U slučaju da svrbež postaje nepodnošljiv, to može ukazivati ​​na neispravnost jetre zbog dvostrukog naprezanja. Stoga se preporuča trudnica testirati testove jetre.

  Mnoge žene, posebno primiparas u ovoj fazi, već mogu osjetiti strah od nadolazećeg rođenja.

  Maternica se priprema za porođaj, tako da može postojati trening borbe. Oni ne prijete trudnoći, ako ne uzrokuju teške nelagode i brzo prođu. U slučaju kada su kontrakcije maternice praćene intenzivnim grčevima i produljenom boli, hitno treba hitno liječenje.

  Trudnica može biti uznemirena bolovima u bočnim područjima, koja su povezana s napetostom ligamenata koji drže maternicu. Posebno bolna senzacija s oštrim pokretima.

  Uzi na 27. tjednu

  Rutinski ultrazvuk vjerojatno će biti gotov. U ovom slučaju, liječnik može propisati i ponovno ispitati u 27. tjednu opstruktivnog tjedna trudnoće. Indikacije za provođenje obično prenose infektivne bolesti trudnice, sumnju na patologiju trudnoće i odgođeni razvoj fetusa.

  Ultrazvučni stručnjak može procijeniti:

  • Mjesto fetusa;
  • Stupanj zrelosti placente, koji bi trebao biti jednak 0 i također istražiti njegov položaj;
  • Heartbeat beba, što je otprilike 140-150 otkucaja u minuti;
  • Kako je razvoj i rast budućeg djeteta. To se radi za otkrivanje intrauterine retardacije rasta;
  • Stanje, debljina i veličina maternice.

  Kao i liječnik može procijeniti količinu i kvalitetu amnionske tekućine. Normalni volumen je oko 1-1,5 litara. Ako je volumen veći od 3 litre, tada se ova patologija zove polihidramnios. Otkriveni volumen manji od 500 ml smatra se niskom vodom. U slučaju otkrivanja takvih abnormalnosti, liječnik propisuje neophodni tretman.

  Ako beba nije pokazala svoj spol u prošlim studijama ultrazvuka, tada će 27 tjedana trudnoće liječnik moći odrediti spol buduće bebe.

  Fetus u 27. tjednu

  Glavni razvoj bebe gotovo je završio, sada svi organi i sustavi počinju se poboljšavati i pripremati za život izvan trbuha.

  Što se događa s djetetom u tom razdoblju?

  • U razvoju cerebralnog korteksa u ovoj fazi započinje odlučujući stupanj, povezan s aktivacijom neuronskih veza. Također se poboljšava imunološki sustav fetusa, budući da već može reagirati na alergene koji ulaze kroz posteljicu. Zato bi trudnica trebala pažljivo odabrati hranu tijekom tog razdoblja;
  • Koža bebe svaki dan sve više i više glatka. To je zbog stalnog porasta potkožnog masnog tkiva. Dijete već počinje raditi u tijelu vaš metabolizam. Zato je apetita mnogih žena postupno pada;
  • Dječji endokrini sustav počinje funkcionirati. Štitnjača i gušterača proizvode hormone, a svaki dan beba je manje ovisna o hormonskoj podlozi majke. Žena to može osjetiti u poboljšanju njihove dobrobiti.

  Razvoj fetusa u 27. tjednu nastavlja se pojavljivati ​​u respiratornom sustavu. U plućima je amnionska tekućina koja im omogućuje da se stalno rastu i rastu u veličini. U mjehurićima smještenom na krajevima bronhiola, i dalje se proizvodi površinski aktivna tvar. Ne samo da ih sprječava da se lijepe zajedno, već i štite od ulaska patogenih bakterija.

  Dijete se diše tijekom prenatalnog razvoja kroz posteljicu, ali već može disati kroz reflekse. Voće već refleksivno stvara oko 40 pokreta u minuti. Kisik je od vitalnog značaja za dijete za razvoj i ispravno funkcioniranje unutarnjih organa (prije svega, srce), a njegov nedostatak može dovesti do hipoksije. Jedan od glavnih simptoma ovog stanja je ubrzano kretanje fetusa.

  Iznenađujuće, dijete već osjeća okuse amnionske tekućine i može ih razlikovati ovisno o prehrani majke. Ponekad dijete s aktivnim pokretima obavještava trudnicu o tome koji proizvod nije volio. To se često događa kada jedete previše začinjenu hranu.

  Po aktivnosti budućeg djeteta, možete odrediti njegov približni način rada, koji se često ne podudara s životnim stilom buduće majke. Dječak se već otvara i zatvara oči i može reagirati na svjetlost. Fetus na 27. tjednu trudnoće već dobro sluša, pogotovo njegov majčin glas ga čini sretnim. Stoga, ovaj tjedan preporuča se češće razgovarati s djetetom, pjevati uspavanke i pričati bajke.

  Ispuštanje iz genitalnog trakta

  Zbog činjenice da trudnoća nakon dvadeset sedmog tjedna može završiti u prijevremenom radu, pažljivo pratite svoje iscjedak.

  Ispuštanje na početku trećeg tromjesečja treba biti normalno mliječno, prozirno ili malo žućkasto. Istovremeno ne smiju biti mješavina sluzi, gnojova i ugrušaka. Ovi negativni simptomi mogu ukazivati ​​na prisutnost infekcije, bolesti i drugih opasnih stanja.

  Također, ne bi trebalo biti obilje vodene iscjedak, što obično označava curenje amnionske tekućine. Ispuštanje vode može biti istovremeno i postupno. Mali dijelovi amnionske tekućine mogu teći u vodoravnom položaju trudnice. Takva patologija je iznimno opasna, stoga zahtijeva konzultacije sa specijalistom.

  Ni manje opasni su krvavi iscjedak, osobito uz povlačenje bolova u grčevima i vrtoglavice. Za bilo kakvu promjenu boje, teksture i količine vaginalnog pražnjenja, važno je konzultirati ginekologa.

  Mogući problemi

  Glavni problemi u ovoj fazi trudnoće su:

  • Prijetnja prijevremenog poroda. Bilo koji vanjski i unutarnji čimbenik, kao i nervna napetost, stres, pada, hipertonija, mogu izazvati porođaj u 27. tjednu trudnoće.
  • Cervikalna insuficijencija je patologija cerviksa u kojoj ne može obavljati svoje funkcije. Kako bi se spriječilo propuštanje vode i rano otkrivanje, na njega se stavljaju šavovi.
  • Placentna insuficijencija - oštećena funkcija placente, što dovodi do oštećenja rasta i razvoja fetusa.
  • Gestoza je patologija koju manifestira edem, povišeni krvni tlak i proteini u urinu, koji je povezan s pogoršanjem bubrega.
  • Malovodie, kojeg karakterizira mali opseg trbuha, nisko mjesto dna maternice, neaktivnost djeteta.
  • Polyhydramnios - karakterizira preveliki abdomen, aktivni pokreti fetusa. Razlog za tu patologiju je prisutnost intrauterine infekcije.
  • Intrauterni razvoj fetusa - zbog infekcija, abnormalnog rada placente, genetskih poremećaja i abnormalnosti.

  Ako je žena trudna s blizancima, problem se može pojaviti u 27 tjedana trudnoće, kao što je fetusna fatalna transfuzija. Ova je patologija karakteristična samo za blizance, ujedinjena zajedničkim korijenom, i opasna je za smrt jedne i dvije bebe odjednom.

  Trudnica se može smetati opstipacijom, što često rezultira hemoroidima. Zato je važno pravilno jesti, osim proizvoda koji fiksiraju stolac. Svježi pekarski proizvodi, slatkiši, riža, krupica, masno meso, kupus, koji mogu uzrokovati povećano stvaranje plina, treba ukloniti iz prehrane. Preporučljivo je također ograničiti potrošnju orašastih plodova, mahunarki itd. U slučaju da prehrana nije dala pozitivne rezultate, liječnik propisuje laksative. U svakom slučaju, nemoguće se baviti samoobradom u ovom važnom razdoblju.

  Pored opstipacije, neke trudnice imaju anemiju i zamagljen vid.

  Kako bi se spriječile eventualne komplikacije, očekivana majka treba biti pažljiva prema njenom zdravlju, podvrgnuti rutinskim pregledima i testovima.

  Obroci u 27. tjednu

  Trudnica tijekom cijelog razdoblja trudnoće mora biti pravilno i uravnoteženo hranjena. Nemojte jesti prekomjerne količine masne, pržene i slane hrane. Slatki je zub preporučio napustiti čokolade i čokolade koje su napunjene štetnim tvarima i doprinose povećanju težine. Bolje je davati prednost povrću i voću, a za pravilan razvoj mišićnog i koštanog sustava u fetusu u prehrani treba uključiti hranu koja sadrži kalij i proteine.

  Što tražiti

  • Da biste kontrolirali stanje žene i budućeg djeteta, važno je otići lijepo na liječnički ordinaciju i poduzeti sve testove. Ginekolog, koji vodi trudnoću, na svakom recepciji mjeri opseg trbuha, visinu na kojoj se nalazi dno maternice. Osim toga, on mjeri krvni tlak i težinu trudnice. Opći test urina i krvi;
  • Odbaci previše tijesnu odjeću;
  • U trećem tromjesečju trudnoće, žena bi trebala biti što opreznija za stanje zdravlja i kretanja. Povećanje trbuha i pomaknuto središte gravitacije mogu dovesti do gubitka ravnoteže (osobito na skliskim cestama). Važno je isključiti bilo kakve pada, jer mogu dovesti do različitih posljedica;
  • Dvadeset sedmi tjedan je savršeno vrijeme za pohađanje nastave i tečajeva za pripremu za porođaj. Obično se sastoji od 4-5 treninga u kojima instruktori uče žene odgovarajuće tehnike disanja tijekom rada. Kao i yoga uči druge važne stvari koje mogu znatno olakšati proces isporuke;
  • Uterusni tonus, višestruke trudnoće, visoka hidratacija i prisutnost ugroženog pobačaja glavni su kontraindikacije intimnosti. U njihovoj odsutnosti, seks je dopušten, ali samo s partnerom koji je žena imala prije začeća.

  Beba savršeno osjeća stanje raspoloženja i stanja njegove majke, tako da trebate izbjegavati stresne situacije. Preporuča se česta uporaba svježeg zraka. A također je potrebno, kad god je to moguće, izbjegavati velika mjesta na kojima se smanjuje opasnost od zaraznih bolesti.

  Koliko mjeseci u 27. tjednu trudnoće

  Mnoge žene su zainteresirane za taj mjesec u 27. tjednu? Da biste odgovorili na ovo pitanje, trebate razumjeti kako razmotriti trajanje trudnoće. Postoji fetalna i opstetarska brojanja.

  Fetal počinje od trenutka začeća, ali točan dan je teško pratiti. Stoga je uobičajeno provesti izračune za opstetričke uvjete koji počinju od prvog dana posljednjeg menstruacije. Smatra se da je u 1 punom mjesecu opstetrije 4 tjedna ili 28 dana.

  Zato je 27. tjedan trudnoće 6 mjeseci opstetrije i 3 tjedna. Uskoro će biti puna 7 mjeseci opstetriranja. Ako uzmemo u obzir uobičajeni kalendarski mjesec, onda je 27 tjedana oko 6 mjeseci i 1 tjedan. Starost fetusa u ovoj fazi je oko 25 tjedana.

  Pronašli ste pogrešku? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter