Pušenje tijekom trudnoće

Hrana

Razdoblje trudnoće kod pušača u pravilu je teže nego kod nepušača ili među onima koji prestanu pušiti prije začeća. Pušenje budućih majki pate od rane toksikoze, preeklampsije, kao i varikoznih vena, konstipacije i česte vrtoglavice.

Kada pušenje ubrzava uništavanje vitamina C, kao rezultat toga, tijelo doživljava njegov nedostatak, a njegove posljedice mogu biti vrlo ozbiljne. Nedostatak vitamina C može dovesti do poremećaja metabolizma, pogoršanja imuniteta, problema s probavom proteina i čestih depresija.

Već je dokazano da zbog trovanja nikotinom u žena tijekom začeća djeteta, rizik od pobačaja raste 8-10 puta.

Učinci pušenja tijekom trudnoće

Najopasniji je učinak nikotina na bebu u maternici. Potrebno je zamisliti da vaše dijete počinje svoj život u okruženju trovanja nikotinom (opijenost). Dijete, koje je u maternici majke koja puši, djeluje kao pasivni pušač. Kao što znate, u odrasloj pušači nakon nekoliko sati (to ovisi o intenzitetu kojim puši) prisilno odbijanje cigareta izgleda samo neobuzdana želja za pušenjem ili barem jedan pušenje. Stručnjaci na ovom području nazivaju ovaj fenomen "gladi od nikotina". Teško je zamisliti, ali u novorođenčadi također postoji "gladi od nikotina". Ova "glad" se može manifestirati na različite načine (to sve ovisi o tome koliko dugo i koliko je majka pušila tijekom trudnoće).

Često se događa da djeca stalno plakati i teško je da zaspe, a razlog za to je pušenje majke. A ponekad se čak i dogodi da je dijete rođeno, uzeo prvi dah u životu, viknuo i nakon par sekundi počeo se gušiti i okrenuti plavom. Ovo je očitovanje jake gladi iz nikotina kod djeteta. U rijetkim slučajevima i hitnim slučajevima, liječnici čak mogu zatražiti od majke da upali cigaretu i izdahnu dim u smjeru djeteta.

Djeca pušenih majki zaostaju u razvoju, ne samo intrauterini, već i nakon rođenja. Za majke s ovom štetnom navikom, djeca uterusa pate od gladi od kisika, a zbog toga često su rođene prije vremena, imaju malu težinu i pate od poremećenog funkcioniranja dišnih organa. Dugo vremena nakon rođenja, djeca pate od trovanja, primljenih tijekom razdoblja bivanja u maternici. Nikotin doprinosi oštećenju stanica mozga djeteta, što može dovesti do poremećaja djetetova sna i bezumnih ćudova.

Srodni članak: Činjenice i posljedice pušenja tijekom trudnoće

Morate prestati pušiti prije trudnoće!

Bolje je ne početi pušiti uopće, ali ako vam ta navika već robuje, trebali biste pronaći snagu da prestanete pušiti oko godinu dana prije namjeravane trudnoće. Ta je godina potrebna kako bi nikotin potpuno nestalo iz ženskog tijela. Neke žene pušači kažu da puše dulje vrijeme i ne mogu se riješiti ove navike, ali istodobno pokušavaju jesti pravilno, piti vitamine i hodati na svježem zraku, tako da pušenje ne utječe na njihovo nerođeno dijete. Naravno, pravilna ishrana, uzimanje vitamina i hodanje na svježem zraku vrlo su korisni, ali ipak, dijete će sigurno dobiti svoju dozu trovanja nikotinom. Zato biste trebali napustiti ovu lošu naviku prije trudnoće!

Stani prestati pušiti

Zatvorite pušenje stvarno! Kažu da su cigarete droga, iako to nije točno! I svaka pametna žena ima moć da prestane pušiti. Najteže razdoblje odustajanja je prvih 24 sata, ako izdržite, nemojte odustati od smrti, a sljedećeg dana nećete se ni sjetiti da ste privučeni najdražem paketu nikotina. Poticaj za dim ponovno može biti razni razlozi, na primjer, za društvo s prijateljima, iz navike od dosade, želja za učinkovito držanje ili u slučaju živčanih poremećaja. U ovom trenutku, kada vam ruka dospije do najdražeg paketa da se izvadi i upali cigaretu, zapitajte se: "Zašto mi je to potrebno?", Nakon što se sami odgovorite, pokušajte sjetiti drugog načina ublažavanja živčanih napetosti ili samo uzeti slobodno vrijeme. Prestanak pušenja je moguć, to se mora sjetiti.

Nemojte prestati pušiti oštro!

Žene koje dugo puše i više od 10 cigareta dnevno trebaju biti vrlo pažljive i sporo prestati pušiti tijekom trudnoće. Trudnoća je već vrlo veliki stres za tijelo, tako da sve promjene uobičajenog ritma života u tom razdoblju (taj broj uključuje isključivanje pušenja) samo će povećati već bolno stanje žene. Kada žena prestane pušiti, njeno srce se smanjuje, a kontraktilnost mišića raste, a to može dovesti do pobačaja. Teško, bolno stanje može trajati dosta dugo, od nekoliko tjedana do mjesec dana. Ovdje glavna stvar je ne pretjerivati! Morate to shvatiti prije nego što se možete osloniti samo na vlastitu snagu, ali sada morate zapamtiti da postoji još jedna osoba u vama.

Koji je najbolji način za prestanak pušenja tijekom trudnoće? Stručnjaci kažu da nikad ne biste trebali uzimati i prestati pušiti na oštro trudnicu. To bi trebalo biti postignuto postupno, ne u jednom danu, nego se proteže za 3 tjedna.

U prvoj fazi smanjite broj cigareta pušenih u pola dana i prebacite na lakše cigarete.

Nakon tjedan dana dodatno smanjiti broj cigareta dnevno. I napravite pravilo: nemojte završiti cigaretu do kraja, napravite nekoliko udaha kako biste smanjili glad nikotina i to je dovoljno.

U trećem tjednu, dopustite sebi da se puše samo u najstrašnijim slučajevima, ako srce počne previše pobijediti, počinje vrtoglavica i tako dalje. I na kraju trećeg tjedna više nećete žele uzeti cigaretu u ruci.

Srodni članak: Čišćenje pluća nakon pušenja, uključujući ubrzano uklanjanje nikotina iz tijela

Iznenadna trudnoća

U većini slučajeva dolazi do iznenadne trudnoće, a budući roditelji nisu sasvim spremni za to. U vrijeme kada se upoznaju s trudnoćom, embrij je već star oko 2-4 tjedna, a već je već uspio "podići" dovoljno nikotina. U 4. tjednu, jetra, bubrezi, probavni trakt, kralježnica i mozak počinju se formirati u zametku, a to su jetra, bubrezi, probavni trakt, kralježnica i mozak koji jako pate od nikotinskog učinka.

Žene koje prestanu pušiti na početku trudnoće su zabrinute zbog toga što su već u prvim tjednima uspjele otrovati njihovo buduće bebe nikotinom. Nemojte paničariti, možete minimizirati štetne učinke pušenja tijekom preostale trudnoće. Obavezno upozorite svog liječnika da ste nedavno prestali pušiti. Vaš liječnik će propisati vitamine s visokim sadržajem vitamina C i željeza. Potrebno je odbiti hranu koja sadrži kofein, poput čokolade, kave, crnog čaja, kola, itd. Trebao bi jesti što više svježeg povrća i voća i piti svježe sokove. Pokušajte piti što je moguće više tekućine, na primjer mlijeko, kefir, zeleni čaj, mineralizirana mineralna voda, koja će doprinijeti uklanjanju nikotinskog kvarenja. Pazite da na svježem zraku šetete najmanje 3-4 sata, pokušajte izbjeći dimljene prostorije i, u svakom slučaju, nemojte pušiti u vašem prisustvu. Ako slijedite ova jednostavna pravila, moći ćete ispraviti štetu nanesenu od nikotina u svoje tijelo i roditi punopravno, zdravo dijete.

A tate ne stanu na stranu

Prestanak pušenja je bolje, naravno, zajedno s drugom polovicom. Prvo, to će vas spasiti od zavisti, kada će vaš muž izaći na odmor. Unatoč činjenici da mnogi ljudi vjeruju da ne trebaju prestati pušiti, jer oni ne nose dijete u sebi. Ali to nije tako! Vjeruje se da ako jedan od roditelja puši, to u svakom slučaju utječe na buduće potomke. Nikotin troši tijelo ne samo žena nego i muškaraca, a to utječe na kvalitetu i količinu sperme. Da bi dijete bilo zdravo, oba roditelja trebaju prestati pušiti.

Treba napomenuti da, za razliku od ženskog tijela, od muškog nikotina dolazi brže, u samo 3 mjeseca. To sugerira da ako je samo otac pušač, onda možete planirati trudnoću nakon 3 mjeseca od trenutka prestanka pušenja. Ako tata ne želi odustati od ove ovisnosti, pokušajte mu dati sljedeće medicinsko istraživanje:

Znanstvenici su utvrdili da ako su pušači obitelji jedan ili oba roditelja, djeca dvaput vjerojatnije pate od bolesti poput upale pluća, bronhitisa i astme, duhan doprinosi sužavanju krvnih žila, a također uvelike krši zasićenost kisika u krvi.

Djeca iz roditelja koji puše imaju 6 puta veću vjerojatnost da pate od bolesti gastrointestinalnog trakta. Kod djevojaka koje su već rođene pasivne pušače, neplodnost se može promatrati u kasnijem životu.

Pušim trudno. Što učiniti

* Razumijem da će sada biti puno prijekora i cenzure o meni!

I ne kažem da sam dobar! Stvarno me stidim pred bebom, ali već sam zakačen za cigarete i bojim se samo zdravlje djeteta! Ne trebam internetske veze i članke o posljedicama pušenja tijekom trudnoće samo da se apeliram na hrabre majke koje se ne boje priznati tu ovisnost i dajte mi nekoliko savjeta ili uvjeriti u nešto!

Odmah sam rekla tijekom dviju trudnoća koje sam odbio, nisam uzimala cigaretu i dim cigarete čim sam saznala o trudnoći! Također tijekom hranjenja, također, nije pušio i nije povukao!

I ove trudnoće uopće, luđakinja prvi put nije pušila sve do 18-20 tjedana, a potom su počeli problemi i počeli su se nervozni i "staviti" ovo s cigaretom ili dva

(naći ćete moje probleme u odgovorima na moju temu) općenito je postojala jaka depresija!

Uvjeravam se da su cigarete vrlo lagane 1 i 0,1 za one koji razumiju, ali pušim 7 komada dnevno! Sada ih ne kupujem već tjedan dana, ali ja povlačim jedan po mom mužu! jer ima želja i ništa što ne mogu ubiti!

Dvije moje kolege nisu prestale pušiti, a djeca su lijepa sve je u redu! Kažu da čak i liječnici ne preporučuju bacanje! Zašto? ali i dalje sam se bojao za svoje, jer dodam malo ili izgubim težinu od mojih živaca! Općenito, hvala vam što niste prolazili.

Nisam bacala, i ništa strašno, NIŠTA od onoga što pišu..

koliko djevojaka koje puše djevojke znale su sve pušene tijekom trudnoće, djeca su zdrava i pametna... nema primjera posljedica.

ugh, excuses, zdrava djeca koja su rođena. i možda nećete biti tako sretni. Oh, ja - pušač s više od 10 godina iskustva i prestati. Nema snage moći - kažemo tako. Ja sam budala, slaba, glupa stvar koja otima svoje dijete.

Pušio sam sve B i ništa strašno.

Sada pušim - dim se rijetko - tako da nitko ne vidi. u prvom kao.

Ovdje se isprva pokazalo da ne pušite? Što se sada predala? Pokušajte ne pušiti, a glavni poticaj trebao bi biti zdravo dijete, a činjenica da ste nervozni je normalna jer se emocionalna pozadina mijenja s pozadinom trudnoće i hormona. Cigarete uglavnom prijete najmanje alergijama i astmu, a kasnije na nevine dječice, naša okolina već pati, pa zašto kazniti malo sunca i za što. sada sam to shvatio, ponekad sam dopustio cigaretu tijekom trudnoće, ali onda sam se dobro osjećala i napala nakon porođaja - ali onda sam shvatila da moje tijelo treba snage da se oporavi i svjesno oduzme zdravlje cigaretom... kosa mi ispada, trbuh mi se visi, moje dijete je nervozno... Ne Pušim.

Djevojke koje su pušile više kad su saznale da su već trudne?

Uštedite novac s LetyShops cashback!

Registrirajte se sada i ostvarite Premium račun.

 • ne prikazuj moje ime (anonimni odgovor)
 • slijedite odgovore na ovo pitanje)

Popularna pitanja!

 • danas
 • jučer
 • 7 dana
 • 30 dana
 • Sada pročitajte!

  Humanitarni!

  © KidStaff - jednostavno kupiti, pogodno za prodaju!

  Dajte savjete, podijeli, recite

  Korištenje ove web stranice predstavlja prihvaćanje svojih Uvjeta korištenja.

  Trudnoća.. i alkohol s pušenjem!

  komentari

  G mi je rekao da otkad živim u velikom gradu, mogu pušiti, a ne prestati :), ali sam napustio

  Sve će biti u redu

  Vidi također

  Odnosi se na komentare na post http://www.babyblog.ru/community/post/family/1570297 „Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je nikotin uzrokuje rak, pa se ne usuđuju da pokušate prestati pušiti pomoću zamjene cigareta koje sadrže nikotin (krpa, pilule, itd.) Štetu pušenja je stvarno jaka.

  Loše navike djevojaka su prije svega pušile... Zašto. Zašto vam je potrebna? Oni su buduće majke... Velik broj mladih djevojaka naivno misle da ako puše, oni mogu izgubiti težinu, iako da bi izgubili težinu, oni trebaju.

  Bok, dragi moj BBShechki. Ovdje me pitanje muči. ako djevojka je pušenje (umjereno) poduzeti godina, za vrijeme trudnoće smanjuje broj popušenih cigareta (baciti SOVSEM- ne dobiva (() 17 tjedan razdoblje, što misliš, ne šteti bebi ako je? (tj.

  Samo za razgovor. Upoznala sam ovdje postove o pušenju tijekom trudnoće. I čitam mišljenja o tome gdje djevojke opravdavaju pušenje. Ne razumijem naše žene. Drugi dan, prolazeći podzemnom željeznicom, gledao je sliku poput trudne djevojke.

  Djevojke, shvaćam da sada bacate papuče, shvaćam da je to sve loše, itd. Ali tražim podršku i podijelim savjete, kako vam se to dogodilo? Shvaćam da sve dok to ne odlučite, ništa vam neće pomoći! Nikada nisam pušio, dok sam imao 21 godinu (sad sam 23), onda sam ga samo uzeo.

  Priznajem odjednom, svjesno sam pušio, znajući za bebu, pušio u bolnici i nakon njega. bacio samo 25. svibnja, ali od tada - nini.ya ovdje nešto vuče samo strašno. Osigurane su sve iskusne majke koje su prestale pušiti.

  Pušenje i trudnoća nisu kompatibilni koncepti. Međutim, sve žene ne razumiju rizik za nerođeno dijete kao svoje pušenje i pasivno. I šteta ove loše navike može utjecati ne samo na dijete nego i na njega.

  Može li trudnice pušiti? Trebam li baciti?

  Posljednjih godina žene su počele pušiti češće od muškaraca. A prema statistikama, postotak pušača za žene mnogo je puta veći od postotka muškaraca koji puše.

  Možda se to dogodilo zato što su žene preuzele većinu muških problema i odgovornosti. Samo žene mogu podnijeti sve odjednom.

  Na ramenima je dom, obitelj, djeca, posao, rješavanje problema. Tko još može podnijeti sve odjednom?

  Sve bi bilo ništa, ali takvu važnu ulogu kao rođenje djece dodijeljena je ženi. Nema mjesta za ovisnost, iako mnoge žene puše kad saznaju da očekuju bebu.

  Potom se postavljaju pitanja: je li moguće pušiti tijekom trudnoće? Kako odbiti, i je li moguće odustati od ovisnosti u razdoblju nošenja djeteta?

  Na ovom računu postoji nekoliko mišljenja liječnika. Svatko razumije da pušenje uopće nije korisno za zdravlje svake osobe, a da ne spominjemo trenutak trudnoće.

  Koliko ne bi bilo rečeno i napisano, ali žene i dalje puše, usprkos trudnoći i dojenju.

  Stoga prestanak pušenja nije moguće. Posebno od djetinjstva od roditelja, učitelja i prijatelja, čujemo jednu stvar da prestanak pušenja je vrlo teško. Stoga, nemojte ni raspravljati s tim.

  Što kažu liječnici?

  U vrijeme trudnoće, žena mora misliti, i što je najvažnije, ono što ona misli o tome kako prestati pušiti. Mišljenje liječnika o ovom broju se razlikovalo.

  Neki liječnici vjeruju da morate postupno napustiti, jer je trudnoća sama stresna situacija za tijelo, a zatim postoji ozljeda, morate prestati pušiti.

  Dođe gladovanje nikotinom, trudnica je nervozna, postaje razdražljiva i to može dovesti do pobačaja.

  Druga polovica liječnika smatra da je potrebno prestati pušiti tijekom trudnoće čim žena saznati za njezinu osjetljivu situaciju.

  U jednoj cigareti postoji više od 4500 štetnih i kemijskih tvari koje ugrožavaju život.

  Budući da je naše tijelo naviklo prilagoditi se različitim nepovoljnim uvjetima, nekako se bori s našom lošom navikom, ali za sada.

  Prvo, tijelo daje znakove kašlja, jer ga ne slušamo i ne obraćamo pozornost na to, nastavljamo pušiti.

  A činjenica da se često bolesimo i suočimo se s neizlječivim i strašnim bolestima, ne razmišljamo o ništa dok se nešto ne dogodi.

  Ne naučimo od pogrešaka drugih ljudi dok ga ne doživimo za sebe, nećemo to razumjeti. Ali ako se u to doba prestane pušiti važnije, naći ćemo nešto za guranje bolesti, bolesti, raspoloženja.

  I nikada ne priznajemo i mislimo da je vrijeme prestati pušiti. Ovaj trenutak dolazi samo u trenutku trudnoće.

  Sada ne biste trebali razgovarati o opasnostima pušenja, o tome kako nikotin djeluje na bebu u utrobi. Svatko razumije da ako trudnica puši, dijete se možda neće roditi, može doći do pobačaja, a beba s teškoćama može biti rođena.

  Svaka trudnica zna o tome i zato traži načine kako brzo prestati pušiti jer želite pronaći najlakši način. I kao izgovor liječnika da je nemoguće prestati pušiti točno u pravo vrijeme, moguće je odgoditi ovaj trenutak nekoliko tjedana.

  Ovo je samo mit koji će nestati do kraja članka. Ovo je samo još jedan izgovor za one koji su skuplji od budućeg dječaka cigareta.

  Naravno, možete uživati ​​u užitku ili prestati pušiti, a potom trpjeti cijeli život s bolesnim djetetom, nerazvijenim, objašnjavajući mu zašto nije poput svake druge djece.

  Ukratko, samo trudnice moraju odabrati, jer nose dijete pod srcem, odgovorne su za to, a zatim odraste i s njima dijete.

  Što zapravo pušimo?

  Trudnice čak i ne razumiju kako je jednostavno prestati pušiti, ili bolje da ne biste trebali prestati, jednostavno nema nikotinske ovisnosti. Sve je izmišljeno zbog PR-a i odavno je uloženo u naše glave.

  Zapravo, cigarete koje pušimo uopće se ne sastoje od duhana, kao i svi koji to puše. Odavno je otkrivena tajna proizvodnje naših brandiranih cigareta.

  Polovina je od papira, boja je slična kartonskoj, a druga polovica ostataka dobrog duhana iz kojeg se cigare proizvode u inozemstvu. Preciznije, čak ni ostatke. Sve pruge i komadiće se bacaju.

  Proizvođači su pronašli izlaz, jer je tako sažaljeno izbaciti toliko otpada, to je lakše prodati ih u našu zemlju. Ova zdrobljena mrvica obrađuje se i pritisne u krugove, a uvozi nas.

  U ovom obliku, punjenje cigarete u cigaretu je nemoguće. Stoga ga prolazi kroz daljnju obradu. Ostatak naših cigareta - kemikalija, ogromna količina, ali nije napisana na cigaretama, ali se naziva jedna riječ RESIN.

  Te kemikalije se pohranjuju u bačvama i izgledaju kao prave smole. Sve usitnjeno papir i praznina su natopljeni s njom, a onda izlazimo iz omiljenih cigareta.

  Kao rezultat toga, ispostavilo se da jednostavno nema duhana s nikotinom, ali ima nekih kemikalija, od kojih ima više od 4.500. To je ono što zapravo pušimo i može li biti ovisnost o tome?

  Čak i zabrana pušenja na javnim mjestima je i PR. Uostalom, sve što je zabranjeno je tako slatko i ugodno.

  Oni zarade milijarde novaca na ovo, a svaki novi pušač donosi profit, pa pokušavaju zaraditi na našoj punomoći, odnosno na naš "ritual".

  Postoji li ovisnost?

  Svaki pušač ne ovisi o cigaretama, on ovisi o ritualu koji se izvodi. To je ista stvar kao ručak, šalicu kave ujutro, poslijepodne, večernju seriju itd. A tko će to odbiti?

  Pokušajte oduzeti običaj bilo koje osobe, a da ne spominjem pušenje trudnice. To je uzrok pušenja. Dakle, ne želite ništa promijeniti, ali sve se promijenilo kad ste saznali da ste očekivali dijete.

  Kada shvatite da nemate ovisnost, više nećete morati prestati pušiti, shvatit ćete da ste slobodni. Da ne biste mislili i mučili se s nepotrebnim pitanjima, možete prevladati psihološku ovisnost, takozvani ritual.

  Nekoliko savjeta za bacanje

  Vrlo je važno za trudnicu da prestane pušiti. U ovom trenutku, kad shvati da ne postoji ovisnost, vrlo je važno ne podleći oglašavanju, konsenzusu i iskušenju.

  Stoga je vrlo važno slijediti nekoliko pravila:

  • ne sjećam se da si prisiljen. Sjeti se, ovo nije prisila, to nije odbijanje, to nije žrtva, ti si samo trudna žena bez pušenja koja se veseli izgledu njezine bebe. Čekaš zdravo jaka čizma, i ti uopće ne pušite ili dim;
  • prije svega, to radite sami. U mnogim slučajevima, pokušavajući prestati pušiti pod napadom. Na primjer, zbog muža koji ne puši i čini. Ili zbog majke koja je već nekoliko puta pronašla miris ili cigaretu u njezinim rukama, sukobe, psovke, morate žrtvovati, a to nije najbolji način da prestanete pušiti;
  • bez datuma, krenut ću od ponedjeljka ili od prvog, s tim se samo dogovorite za sebe, tražeći isprike. Znači još niste razumjeli glavnu stvar;
  • zaboravite ritualima. Obično, prije nego što prestanete pušiti, slomite cigarete. Rastavljaju i bace paket, to su samo kazališni učinci koji ništa ne daju;

 • Zapamtite da ste već krivi za nerođeno dijete. Sjednite s cigaretom, a beba je puna dima i gasipa, a vi uživate ili obavljate uobičajeni ritual;
 • zaštitite se. Hoćeš li malo promijeniti mišljenje? Da biste to spriječili, izradite za sebe uvjete pod kojima se kvar neće dogoditi. Posjetite svekrvu, tamo sigurno nećete pasti, ali će se brinuti o vama. Ili leći u bolnici da spasi.
 • Koristite položaj, zamijenite naviku drugog rituala. Trudni ste i možete pitati bilo što, pronaći drugu igru. Potjerati svog supruga da kupuje, igra na svojim živcima, ali ne otrova bebu. Uostalom, vi ste već slobodni.

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Pušio sam 10 godina. Odlučio sam se zatvoriti na 26, tj. Prije 1,5 godine. I kako sam odlučio, prije toga sam pokušao 4 puta (kao što je kako izazvati averziju nikotinu) i lizalice i elektronske cigarete. Ništa nije pomoglo. Ili nisam željela. Ali, da budem iskren, bio sam razbješnjen onim "mirisom" koji me stalno proganjala, a pojavila se hrpa čireva kao rezultat pušenja. Odlučio sam se kratko zatvoriti, a onda na poslu djevojka je također odlučila napustiti. Pa, tvrdili smo za sve da će netko prekinuti tu loshara. Pa, ovdje kao što shvatite da je pitanje časti. Ukratko, nitko od nas nije počeo pušiti. Jednog dana sam ga bacio, izašao sam iz posla i upalio cigaretu i zadnji put samom sebi rekao i bacio bik i upaljač.
Za 1,5 sam pušio 2 puta pod alkoholom tijekom praznika, a još uvijek nisam znao za trudnoću. A kad sam saznala, sanjala sam da sam pušila i probudila se te noći i htjela osjetiti okus cigarete, toliko sam htjela da sam gotovo plakala. Ali sam se išao u krevet.

Ja sam na 8. tjednu, puštam četiri godine prije toga. Čim je saznala da je trudna, pušila je posljednju cigaretu i to je sve. Ponekad želite jako puno, ali bolje je trpjeti. Da, nemam mozga, ali dijete nije krivo i ne bi trebalo trpjeti!
Moja mama iz redateljice pušila je dvije trudnoće, a ni kolega ni njezin brat ne sjaju s posebnim umom. Moja mama prijateljica puši kćer sve do sedam godina je tiho i sisao joj pacifier. Moja tetka ima bolesnu kćer, stalne bolnice, puno liječnika i lijekova. Možda nije povezano, ali odjednom, ako su napustili ovu naviku, sve bi bilo drugačije?
Mislite sto puta veću važnost za vas: zdravlje djeteta i njegov sretan život, ili vašu ovisnost koja ubija vas i dijete.

Dobar dan! Wow, djevojke, naučio sam prije tjedan dana da sam trudna, to je bio prihvaćen šok, jer moj muž i ja smo pokušali pola godine i stvarno žele lalechka. Pušio sam 6 godina, zatrudnio, shvatio što bacati, samo zato što nisam imao pojma! Kao što nisam pušio za jedan dan, jer je to bila sramota ispred mog supruga, na stazi. Pušio sam 2 komada dnevno (premda sam dan prije mogao pušiti čašu), a onda me je zaplesalo da mogu i stvarno nema ovisnosti! Najvažniji mentalni stav koji je sve. I sada mislim, možda nije tako bolno i zastrašujuće da rodim kao što sam zamisliti.
P: Ja sam strašna kukavica i bojim se samo metak, ali čak me čak plašim razmišljati o porodu.

Trudna sam s trećom, mogu reći o porođaju da nije tako bolno kao što kažu, a u vrijeme samog rođenja nema straha))) pa ne brinite, još uvijek neće ostaviti rođenje))))

Lyudmila, dušo, pozdrav. Sva strah koju zaboravite u dvorani. Nemojte čitati niti slušati nikakve strasti oko porođaja! Sve u svemu pojedinačno. Rođenja se drže na različite načine za sve, a prag za bol je također različit za svakoga. Ovo je ono što sreća stalno drži Lyalku. I prestati pušiti! Biti odgovoran!

Lyudmila, dobro poslijepodne!
Dobro, više ne pušite! Istina je - lako je prestati, glavna stvar je da želiš! Rođenje je nažalost bolno, ali svaka žena to može podnijeti hrabro, jer tada će ona biti najsretnija u cijelom svijetu!

Prestao sam pušiti kada sam razmišljao o činjenici da sam potpuno dobrovoljno uzimala otrov, još uvijek sam plaćala mnogo novaca za to. Imam i rizik od pušenja do raka i umiranja u boli, a imam i malu djecu, a ljudi koji proizvode cigarete ne prokleti vas i vašu djecu., pušači i nepušači, ali ne biste trebali dati bolestima više šansi. Sretno svima. I zdravlje vama i djeci. Vjerujte u sebe i uspjet ćete! Pušenje je samo loša navika i ništa više, nema fizičke ovisnosti.

Hi djevojke... Imam 20 godina kad imam 11 godina... Pokušavam prestati pušiti jer je već u 9. tjednu trudnoće. Vrlo neugodno prije djeteta. Stvarno želim prestati pušiti. Recite mi kako. ?

Mene 28 I pušim previše Od 11 godina. Druga trudnoća, nakon testa, nemojte uzimati cigarete u svoje ruke i to je sve. To je jednostavno. Ne trebate dodatnu dramu, mislite o djetetu.

Prije trudnoće, pušili 10 godina. Ponekad ne jedan paket dnevno. Čim je saznala da je trudna, odmah je odlučila odmah prestati! Prvi put bilo je teško, pogotovo na poslu, kad su svi koji su se tamo smjestili. (Radio je kao barmenica u kafiću). Ali onda imam taksičicu. Ovdje, čudno, pomogao mi je. Postoji strašna averzija prema duhanu i alkoholu! Već 3 godine nisam pušio. Nikada nisam uzeo cigaretu. I što je najvažnije, ne želim! Dakle, ne znam što drugi imaju, ali kao što je meni, ova moć volje je slaba! Svatko može odustati ako žele. Nisam to učinio zbog sebe, već zbog bebe! I rođen je zdravo i lijepo)) Drago mi je što sam odustao) svima zdravu djecu! Ispusti tu stvar!

Pušim 19y.kuryu od djetinjstva. Niti jedan dan nisam mogao bez cigareta. Prva trudnoća bila je prije 10 godina. Tijekom trudnoće puštamo 5 slabih cigareta. Svakog sam dana mislio da sam nanio štetu djetetu i još uvijek ne sumnjam toliko. Rodila sam zdrave djevojke, 3600kg / 56cm. U rodilištu, rekli su da je dijete izuzetno zdravo i da je u to vrijeme bila jedina u bolnici od prve faze zdravlja. Čak sam u bolnici, želio sam se zatvoriti jer sam znao da, ako nisam imao štetu tijekom trudnoće, ja ću ga nanijeti tijekom dojenja. Ali zatvorite i propustite. Na dan pražnjenja nisam htio pušiti, bio sam siguran da neću, ali bez sreće, bio sam ispražnjen u 11 dana, a dijete nije dobilo do 17 sati. Cijelo to vrijeme bio sam pod bolnicom i bio je nervozan, dijete nije otpušteno zbog raznih loših razloga., onda nema liječnika, ona je zauzeta, a zatim nešto drugo. Ali nije bilo povezano s zdravljem. Ukratko, trajao sam do 3x gledanja i jako sam htio pušiti. Zato nisam odustao. Dojenčad sam hranio mojim grudima 4c i pol mjeseca. Zatim se zaustavi kako ne bi nastavila trovati dijete. Danas sam trudna 24 tjedna. Prestani pušiti, nikada ne prestajem željeti osobito posljednje 3 godine. A sada, u vezi s trudnoćom, želim još više, ali u ovom trenutku to se pokazalo samo za smanjenje pušenja nekoliko cigareta, najviše pola cigareta, na dan, negdje 2 / 3sig se ugasi. A od prvog tjedna ne mogu podići iznos. Ali ne mogu u potpunosti odbiti. Ono što vam želim reći: oni koji mogu preživjeti bez cigareta više od tri dana, mislim da je lako napustiti. Oni koji su bacili i ponovno pokrenuli, općenito ne mogu razumjeti. Oni koji su uspjeli prestati i pokušavaju osuditi i ne razumjeti, odgovoriti svima s vlastitom psihološkom borbom, svatko ima različite situacije u životu. A za neke, prestanak pušenja je kao odustajanje od hrane. Ne znam kako to učiniti upravo sada, ali ranije ako nisam imao cigarete, stigao sam do takvog čaja koji sam pušio čaj, bilo mi je bilo apsolutno isto da bih pušio, volio bih pušiti, što zamijeniti slatkišima ili hranom. Ovdje je moj odgovor. Želim pušiti nakon bilo kakve upotrebe hrane, sjemena, slatkiša, kave, obične vode, kada razgovaram na telefonu, na internetu dugo i nakon duge šetnje. U društvu iu osami, od radosti i živaca. To je sve što povećava želju. Dakle, traženje zamjene nije moja metoda. Što je s bilo kojim karticama, žvakama, elektricitetima itd. Također mi ne pomažu. Knjige Alain Kara i drugi kojima mogu reći da se s njima slažem u svemu, ali uopće me nisu utjecale. To su vaše prijetnje i ispiranje mozga kao što je štetno, to je istina, ali vjeruju 99% pušača znalo prije nego što počnu pušiti. I znaju do sada. Od vas se traži da zatvorite, a ne zašto je to štetno, a ne tvrde da pušenje šteti zdravlju bebe. Ali vjerujte mi, ako se osoba ne može odreći, nije samo u Strasseu bez cigareta, već u histerici kao da je ubijen na životu. Ne pijem alkohol prije nego što se zatrudni ili koristim drogama (osim redovitog duhana) i stvarno želim prestati pušiti. Vjerujem da ću uspjeti. Ali iz vašeg pranja želim još više pušiti. I nemojte pisati strast o tome kakvo dijete mora biti rođeno! Nemate pravo to reći. Moramo uvijek poželjeti svima zdravlje. Uostalom, nitko nije imun na nesreće ili od trovanja od bilo čega. Sretno svima. Zdravlje vama i vašoj djeci. ?

Pristao sam prestati pušiti nije tako lako, cijelo sam vrijeme pušio prvom trudnoćom i dojenjem, rođen je zdravi dječak, drugu trudnoću bila je djevojka koja uopće nije htjela pušiti, ali je samo ponovno rodila pušenje i kad je otišla na posao, nije bilo ni dan bez cigareta, Zatim sam nekoliko puta napustio, ali još uvijek sam htio pušiti svaki dan. Ni jedan dan, koji ne bi razmišljao o cigaretama. Sada čekam treću i želim pušiti užasno. Svakodnevno se borim s tom misao. Mislim da još jednom razmišljam o tome svaki dan i što da radim? Ne znam kako glumiti, iako još ne pušim. No, čudno je kako je saznala da je trudna pušiti u dvostruko. Svatko ima svoju psihološku barijeru. I svi čine svoje vlastite izbore. Ako to sami ne shvatite, ništa vam neće pomoći da prestanete pušiti pilule ni psiholozi....

Počeo sam pušiti prije trudnoće, ali već 3 tjedna počeo je otrovna toksičnost, pušenje je otišlo, tri mjeseca nisam razmišljao o cigaretama, ali u zadnje vrijeme počnem tresti, želim osjetiti okus, to se obično događa noću, probudim se i želim dima do suza, je li moguće dopustiti rukovanje cigaretom - to se događa 1,2 puta mjesečno

S prvim i drugim djetetom otišlo je čim je saznala o trudnoći. Nekoliko puta tijekom trudnoće htjela sam se pokoriti, ali sam uzeo puf i beeeee. S trećom sada u 21 tjednu i ne može se zatvoriti. Naravno, smanjio sam se od 15-17 cigareta na 2-3 dnevno, ali je potpuno nemoguće ukloniti. Ponovno čitam hrpu članaka, ali ništa, ((((suprug ne zna) vjerojatno se zadavio (naravno, figurativno), očajno sam, uostalom, u prva dva trudnoća napustila sam se tako mirno i lako, ali sada je to pravi napad, osjećam se kao strašna majka. (((

Ja sam, istodobno, uspjela odstupiti samo sredstvima koja ležem da spasim...... ne pušim pet tjedana. Iako oh kako želite, ali........ gubljenje ovog rezultata bit će sramota. Ono što je najvažnije, nemojte se dati u bolnici da se slomi, a onda lakše.

Mogu li prestati pušiti tijekom trudnoće?

Mogu pušiti tijekom trudnoće

Broj pušenja žena svakodnevno raste, pa čak i oni koji imaju dijete imaju tu ovisnost. Oko 25% žena nastavlja pušiti nakon što saznaju da su trudne. Ono što objašnjava ovo ponašanje - slaba volja za volju, nespremnost da zna koliko je štetno za dijete ili možda neodgodivo prema zdravlju i zdravlju djeteta? Bez obzira na razlog za nastavak pušenja tijekom trudnoće, mora se shvatiti da odbijanje prestanka pušenja može dovesti do ozbiljnih komplikacija povezanih s rastom i razvojem nerođenog djeteta.

Što je opasno pušenje tijekom trudnoće?

Sastav dimnih cigareta otkriva više od 4.000 kemikalija, među kojima su olovo i cijanid, te oko 60 drugih kancerogenih spojeva. Sve to u procesu pušenja trudnice ulazi u krvotok i to je jedini izvor kisika i važnih hranjivih tvari za fetus. Stoga, prije nego što počnete pušiti, razmislite je li moguće pušiti tijekom trudnoće ili je to još uvijek nemoguće?

Sve kemikalije više ili manje štetne za djetetovo tijelo. Uostalom, nitko ne dodaje vodstvo dječjoj hrani, zar ne? No nikotin i ugljični monoksid smatraju se posebno opasnima - uzrokuju većinu komplikacija trudnoće.

Najozbiljnije komplikacije koje proizlaze iz pušenja su:

 • - niska težina rođenja
 • - prijevremeni rad
 • - mrtvorođenče

Svi se razvijaju zbog smanjenja količine kisika koja se javlja pod utjecajem nikotina i ugljičnog monoksida. Prva tvar može suziti krvne žile, čak i one koje se nalaze u pupčanu vrpcu. Zamislite da beba diše kroz vrlo tanku cijev. No, budući da krvni zrnci istodobno nose molekule kisika i ugljičnog dioksida u krvotoku, u toj se epruveti čak i manje kisika nego što bi trebalo biti. Jedna trudnica koja puši prisiljava dijete da guši.

Učinak pušenja na dijete

U većini slučajeva, nedostatak kisika ozbiljno utječe na rast i razvoj novorođenčadi. Pušenje tijekom trudnoće također povećava rizik od prijevremenog porođaja i rođenja djeteta težine manje od 2,5 kg. Vjerojatnost mrtvorođenja raste za 2 puta.

Čak i jedna pušena cigareta može naštetiti normalnom tijeku trudnoće. Naravno, bolje je pušiti nekoliko cigareta dnevno nego cijeli paket, ali razlika neće biti velika koliko bih želio misliti. Tijelo žene koja puši vrlo je osjetljivo na prve doze nikotina koje se dnevno primaju pa čak i nekoliko cigareta može uzrokovati značajno sužavanje krvnih žila.

Težina i visina djeteta

Jedan paket cigareta koji žene puši dnevno smanjuje težinu djeteta za oko 250 grama. Ako pušite još više, to će dovesti do značajnog smanjenja težine fetusa. Da, mnoge žene se trude za lako porođaj i žele imati djecu srednje veličine, ali ova metoda uopće ne opravdava. Negativni učinci pušenja će utjecati na razvoj djeteta tijekom svog života.

Tijelo i pluća bebe

Uz premalo tjelesne težine i rast fetusa, neki organi se možda neće potpuno razviti. Često se događa da je vrijeme rođenja pluća jednostavno nemaju vremena za oblikovanje, pa su nakon rođenja djeteta povezani s respiratornim aparatom. Prvih tjedana pomaže dijete da normalno diše.

Čak i ako dijete odsvira sam nakon rođenja, može imati razne probleme s disanjem. To je zbog kašnjenja u razvoju pluća i negativnog učinka nikotina. Dakle, djeca koja su bila izložena štetnim tvarima u maternici imaju visoku osjetljivost na astmu. U ovom slučaju rizik od razvoja iznenadnog sindroma smrti dojenčadi raste za faktor 2-3.

Dječja srca

Ako je žena pušila samo u prvom tromjesečju trudnoće, mogla bi još uvijek negativno utjecati na zdravlje njezina djeteta. Takva djeca imaju veću vjerojatnost da budu rođena s bolestima srca. Istraživanja pokazuju da dijete čija majka puši na početku trudnoće ima visok rizik (20-70%) kongenitalne bolesti srca. Ove bolesti uključuju oštećenje krvi u pluća i atrijski septalni defekt (otvori između gornjih dijelova srca).

Dječji mozak

Trudnoća i pušenje su nespojive stvari koje mogu dovesti do disfunkcije mozga djeteta. Djeca čije su majke pušile tijekom razdoblja dojenja imaju probleme u ponašanju, poteškoće u učenju i relativno niskim intelektualnim sposobnostima.

Kada prestati pušiti?

Idealna opcija je odreći lošu naviku u fazi planiranja trudnoće. Uz ovu akciju povećat ćete svoje šanse za dobivanje trudnoće, jer ih je pušenje smanjilo za oko 40%. Međutim, danas svatko ne planira trudnoću, neke žene saznaju za nju već u pristojnom vremenu.

U prvom tromjesečju, još uvijek nije kasno odustati od cigareta. Studije pokazuju da žene koje prestanu pušiti u prvih 12 tjedana nakon začeća imaju gotovo jednake šanse da izdrže i rađaju zdravo dijete sa ženama koje uopće nisu pušile tijekom trudnoće.

Dijete u maternici počinje dobivati ​​težinu od oko 14-16 tjedana. Ako uspijete prestati pušiti prije tog datuma, djetetu ćete dati priliku primiti dovoljno kisika i dobiti potrebnu težinu prije rođenja. Oni koji i dalje puše trebaju znati da se od tog trenutka na rast njihove djece počinje usporavati. Ali čak možete prestati pušiti na 30. tjednu trudnoće. Dijete će imati malo više vremena da odraste i da se bolje. Pomoću ultrazvuka liječnik će moći vidjeti promjene u veličini fetusa.

Ne pokušavajte sami odreći cigarete ako imate slabu snagu volje. Posavjetujte se s liječnikom i zatražite od rodbine pomoć. Pomoću podrške možete dati svom djetetu dobro zdravlje i dug život.

komentari

Čuo sam isto. Ako je ta činjenica već prihvaćena iz dva potpuno drugačija izvora, onda to ne može biti pogrešno.

nikada ne smije pušiti tijekom trudnoće.

Također sam čuo da je nemoguće istodobno baciti taj stres na tijelo, a posebno za fetus. Samo da biste smanjili broj cigareta pušenih, a zatim, ako je moguće, prestanite, jer kada hranite dijete, pušenje se također ne preporučuje.

treba baciti! Mislim da je glupost koju ne možete baciti. A onda, kad se dijete rodi, pušite i pušite dim na njemu. Već je naviknut nikotin.

ako nisu prestali prije trudnoće, tada je tijekom trudnoće potrebno prestati. fetus još nije rođen, već dolazi do ovisnosti o nikotinu. Vidio sam snimku kad su pokazali djecu rođenu ovisnicima o drogama. dijete, ubrzo nakon rydeniya, počelo je doživjeti lomljenje. to je zastrašujuće!

ako postoji volja snaga i mislite na zdravlje budućeg djeteta - prestati, ali ne i oštro (nisam mogao odustati od ozbiljnosti kada mi je rečeno u konzultacijama kada sam bio registriran za trudnoću, ali ne pušim, pa nisam precizirao dalje).

samo je potrebno! i mora se reći mnogo lakše ako razmišljate o tome kako i ono što "hranite" svoje dijete u utrobi. Da, šalite ga!

Nije moguće, ali je potrebno. Ali ne oštro. Ja pušim. Kad je zatrudnjela oštro bacila, odmah je preskočila pritisak. Liječnik je objasnio da se ne može naglo baciti i dopustila mi je jednu cigaretu dnevno. A onda odlučite za sebe sve odjednom pušiti, ili protežu cijeli dan puff. Onda sam se prebacio na 1 cigaretu 2 dana, Onda sam upalio cigaretu i negdje sam pušio, a okrenuo sam olovku u ruke, a onda sam ga bacio. Čim prestane ponovno hraniti svog sina, zapalila je cigaretu - sada mi je žao što sam podlegao iskušenju.

Gledajte, još uvijek niste prestali pušiti, i dalje ste trudni, i dalje pitajte: odmah zatvorite ako možete, ako ne možete, nemojte, onda ste slabi.

dimljenje i dim tijekom trudnoće nije pušio i još je dojeno iako je bilo jako teško, ali zbog djece, sin 12 je bio spreman za sve, izvrstan učenik od 12 godina i naša kćerka princeza

Ako ne prestanete pušiti, počnite i pijete malo po malo, tako da nema stresa, a zatim postupno sjesti na droge.

Općenito, čini mi se glupo pitanje. Što brže, bolje. A činjenica da tip ne može odmah baciti, to je izgovor za šaljivdžija. To je izgovor!

Nisam pušio tijekom trudnoće. kad sam saznao da sam trudna, odmah sam prestala, a ne uzimajući u obzir! Imamo problema s reproduktivnim sustavom, a ekološka situacija također ostavlja mnogo želja. i onda postoji mama pušenje. Nedostatak fetalnog kisika tijekom razvoja fetusa donosi previše problema. trebate! Zdravlje bebe sada je glavni problem za vas. ispusti!

Mogu li prestati pušiti tijekom trudnoće?

Prestanak pušenja je vrlo dobar korak, ali s takvim vremenom je bolje odustati, ne oštro. To ne boli djetetu jednako kao i oštro bacanje.

Nije ni moguće, ali potrebno! Kako može povrijediti odbijanje otrova za vas i vaše bebe. Najbolji način da prestanete pušiti u vašem položaju je razmisliti koliko je štetno za bebu. Uostalom, toliko vam se voli: čak i ako se ne rodi! I poželite mu dobro! Započnite tako da ga zaustavite nikotinom! Zdravlje vama i vašem djetetu!

Nije da je to moguće, bilo je potrebno to učiniti mnogo ranije! Ili mislite li da je razumnije otrovati dijete nikotinom nego da se odrekne te navike. Ja sam pušio 5 godina prije trudnoće. Kad sam doznao da sam trudna, pušio sam još mjesec dana, a onda kako sam ga odrezao. Savjest ne dopušta otrovanje bebe. Za 39 tjedana ne pušim i ne želim. Pusti!

Što prije prestanete pušiti, to bolje za dijete. Vjerojatnije je da je bolestan zbog onoga što pušite, nego zbog činjenice da ćete biti zdrava majka.

Ja sam protiv pušenja, zašto gubiti moje zdravlje, a još više trudna. Uskoro bacite, štete ne samo za sebe, već i za bebu, što u potpunosti ovisi o vama. Također treba kisik.

Ja sam protiv pušenja, zašto gubiti moje zdravlje, a još više trudna. Uskoro bacite, štete ne samo za sebe, već i za bebu, što u potpunosti ovisi o vama. Također treba kisik.

što misliš nije moguće, ali je potrebno! i odmah morate baciti, čim znate da ste trudni. Ja, na primjer, pušio 12 godina, čim sam zatrudnjela, odmah sam se zatvorio!

Kada žena puši i uči da je trudna, možete postupno odustati, objašnjavajući zašto: dijete majke koja puši ima nikotin iz krvi od prvog dana, a ako odjednom odustanete, onda dijete može imati sindrom povlačenja, što bi značilo neugodne posljedice,

glas eto sovershenno verno. eto daje doktora govoryat.. a bolshe navredit rbenku togda kogda ti deistvitelno rezko brosish kurit.

Moguće je da sam prestala pušiti samo u šestom mjesecu, a liječnik je rekao da će šteta za bebu od "bacanja" biti niža od pušenja. Hvala Bogu, moja kći je u redu, a sada, četiri godine kasnije, drago mi je što sam se nosila s nikotinskom ovisnošću i žalim što nisam to odmah učinila, na početku trudnoće.

Pazite da prestanete pušiti. to je strašno, niste se žalili zbog svoje mrvice, sve ovo vrijeme da otrovim s ovim otrovom? Ja sam pušio mnogo godina prije trudnoće, ali čim je test pokazao 2 trake, odmah sam se zatvorio. bili smo tada 2 tjedna, sada 20 tjedana, a ja apsolutno ne želim pušiti. postoji malo čuda.

Pozdrav djevojke, naravno, ali ne i svi će odmah prestati pušiti, pogotovo kao djevojka u 6 u mjesecu je bolje postupno jer je dijete naviknuto da puši cigaretu. tako da djevojke čim znate da ste trudni, odmah prestanite pušiti, idite kupiti bombon i jesti čim poželite pušiti. Znam da je teško za tebe Sada sam trudna 4 tjedna Saznala sam da trudnica odmah prestane pitati svog muža za pomoć onoga što mi ne bi dao cigaretu i muči: bigsmile :: bigsmile: me: p Ja jednostavno ne želim ponoviti moj život kao i prošli put Prestalo sam pušiti u 6. mjesecu, ali nisam radio u ranijem roku. Dao sam rođendan mrtve djevojke u 8. mjesecu tako da djevojke koje je moj savjet vam je da prestanete pušiti odmah ne umrem. : |

Mogu li prestati pušiti tijekom trudnoće?

U ovom članku nećemo opisati negativne učinke nikotina na tijelo majke i fetusa. To je već puno rečeno. Danas ćemo komunicirati s onima koji su trudni odlučili sudjelovati s tom lošom navikom, ali ne znaju kako.

Postoji mnogo načina da se riješite navike i potrebe za pušenjem. Ali nisu svi prikladni za trudnice. Neke metode i lijekovi mogu samo štetiti budućem djetetu. Na primjer, neki liječnici propisuju trudnice, gume za žvakanje ili sprejeve protiv pušenja. No, postoji još jedna kategorija koja tvrdi da je nesigurna, jer oni, iako u manjim dozama, sadrže nikotin. S druge strane, mnogo je manje nego u cigaretama. Dakle, ako odaberete između cigarete i žbuke, bolje je ostati na drugom. Osim toga, flaster ne sadrži druge otrovne tvari koje su prisutne u cigaretama.

Među lijekovima koji postoje na tržištu, postoje takve tablete kao "Zyban". Neki liječnici dopuštaju korištenje ovog lijeka tijekom trudnoće. No, majke za njegu ne mogu ih konzumirati, jer prodiru u mlijeko.

Apsolutno sigurni su metode za uklanjanje pušenja pomoću hipnoze i akupunkture. Uopće ne utječu nepovoljno na fetus. Međutim, uspjeh tih metoda ovisi o razini osobne motivacije, volje snage i broju cigareta pušenih.

Vidi također:

 • Ako prestanete pušiti

Bez obzira kako tvrde da su cigarete posebne droge, možemo sa sigurnošću reći: trudna žena može odustati od ove ovisnosti. Imajte na umu da je najteže razdoblje bez cigareta prvih nekoliko dana. Možda, ako nemate snagu volje, primijenite metode vizualizacije. Zamislite da je vaša beba, u utrobi, uzeo cigaretu u usta i udahnuo. Je li jasno predstavljeno? Vidiš li kako se dim iz dima izbacuje iz malih usta? Pa, kako? Impresivno? Ali kada pušite, s bebom se događa otprilike isto. Baš kao što ne biste dopustili djetetu da uzme cigaretu, nemojte dopustiti sebi. Sretni ste jer možete prevladati ovisnost o nikotinu, jer sada niste samo žena, vi ste majka. Ti si mama. Ti si mamulechka. S tim lijepim riječima, koje će vaša beba uskoro reći, cigarete se nekako "ne uklapaju". Ako ste preživjeli nekoliko dana bez cigareta, ali još uvijek "break", imajte na umu, to radi sve, sve, ali ne i nikotinske ovisnosti. Pokušajte shvatiti zašto je tvoja ruka tako teško doći do cigareta. Čim razumijete, problem će se riješiti.

Britanski liječnici proveli su niz studija i napravili vrijedna promatranja koja će pomoći prestati pušiti za trudnice. Ispada da vježba pomaže da se riješi loše navike. Kao rezultat istraživanja pokazalo se da nakon vježbanja žene imaju manje žudnje za cigaretama. Slažem se, ova metoda je dvostruko korisna za zdravlje.

Na pitanje kada prestati pušiti tijekom trudnoće, odgovor će biti: odmah, sada. Poželjno je da trudnica prestane pušiti što je prije moguće. Glavna stvar je pronaći snagu volje i motivacije. I nemoj slušati mit da tijekom trudnoće ne možete oštro prestati pušiti. Danas nema potvrđenih dokaza da će stres zbog naglog prekida pušenja naštetiti fetusu. Ako ste još uvijek zabrinuti, možete bacati postupno, svaki dan, smanjujući broj cigareta, a zatim puhati.

Zapravo, još uvijek je nemoguće sa sigurnošću reći kako točno nikotin utječe na fetus. Ne, ono što je negativno je sigurno. Ali u kojoj mjeri? Neke majke koje nisu sudjelovale s cigaretom dok su nosile bebu kažu da u svojoj djeci ne vide nikakve abnormalnosti ili bolesti. Istovremeno, za mnoge pušače, djeca su rođena s patologijama i anomalijama. Prije nego što uzmete još jedan puf, razmislite vrijedi li riskirati zdravlje najdraže osobe na svijetu? Prestani pušiti!

Posebna za skazhynet.ru - Tatiana Argamakova

Kako prestati pušiti tijekom trudnoće

Danas više nije potrebno govoriti o opasnostima pušenja: svaka svjesna osoba, uključujući i pušače, svjesna je da navika duhana uzrokuje ogromnu, tešku štetu tijelu. Ali jedno je biti svjesno, još jedna stvar koja će se riješiti ovisnosti. Za većinu onih koji su ovisni o pušenju, odbijanje svakodnevnog pušenja određenog broja cigareta postaje nemoguć zadatak. I, ipak, oni za koje je zdravlje, a često i život, shvaćaju: potrebno je riješiti pušenje i što je prije moguće. Možda je ovaj problem najrelevantniji za žene u situaciji: shvaćanje nepopravljive štete dječjeg dima za bebu, očekivana majka će definitivno razmišljati o prestanku pušenja tijekom trudnoće. I to je potrebno učiniti, jer sve toksične tvari koje pada iz cigarete u tijelo trudne žene automatski idu na bebu.

kako prestati pušiti tijekom trudnoće

Prestanak pušenja tijekom trudnoće potreban je iz nekoliko razloga, kažu liječnici. Dakle, pušenje povećava rizik od pobačaja, nastanak komplikacija trudnoće i proces rađanja. Ako se trudnica ne riješi ovisnosti na vrijeme, može se suočiti s preuranjenim porođajem i težinom u novorođenčadi. Pušenje tijekom trudnoće izaziva i razvoj bolesti dišnog sustava kod bebe, poremećaja u porođaju. I najgore je navika duhan, koja se ne zaustavlja pri nošenju bebe, može završiti s rođenjem mrtve bebe. Zato je prestanak pušenja tijekom trudnoće jedan od glavnih zadataka za budućnu majku, koja ne želi oštetiti dijete vlastitim rukama.

Pročitajte također Mogu li ukloniti zube tijekom trudnoće?

Pitanje oštrog odbijanja cigareta tijekom trudnoće dvosmisleno tumače stručnjaci. Na primjer, netko tvrdi da takav potez može dodatno pogoršati stanje stresa u kojem žena živi za vrijeme trudnoće; Netko tvrdi da će samo neposredno prestanak pušenja duhana spasiti buduće dijete od opasnosti. Kao što pokazuje praksa, ako oštro odbijanje pušenja doista utječe na stanje žene u negativnoj situaciji, možete postupno prestati pušiti tijekom trudnoće - po mogućnosti u prvih 14 tjedana. To se može učiniti prelaskom na lakše marke cigareta, paralelno smanjujući količinu cigareta pušenih. Svaki put, pušenje cigarete na pola, četvrtina, manje pušenja, možete postupno poništiti žudnju za nikotinom.

Neki ljudi su sigurni da je gotovo sigurno prestati pušiti tijekom trudnoće pomoću nikotina zakrpe, sprejevi, žvakaće gume. Ovi proizvodi sadrže samo nikotin, ne sadrže sve druge otrovne tvari koje su karakteristične za cigaretu. Ali učinak nikotina na fetus još nije proučen, pa je stoga nemoguće uzeti u obzir metodu zamjene nikotina sigurno tijekom trudnoće. Dakle, najbolje je od svega prestati pušiti trudnu ženu, prikupivši svu snagu volje u šaku, stalno razmišljajući o novom životu koji raste u njoj.

Prestanak pušenja tijekom trudnoće trebao bi se najprije realizirati: Ja sam trudna majka, ja sam odgovorna za bebu, u velikoj mjeri ovisi o meni, on će se roditi zdravo i snažno, ili je već unaprijed otrovano nikotinom. Usput, uz moju pomoć. Kako bi odbijanje cigareta bilo najmanje bolno, mijenjamo uobičajene atribute života i ritam: oslobodimo se pepeljara i upaljača, izbjegavamo tvrtke za pušenje, isključujemo kavu iz prehrane. Umjesto dimnih soba - duge šetnje na svježem zraku, umjesto cigarete - čašu voćnog soka ili bombona. Dokazano je da smanjuje žudnju za nikotinom i takvom zdravom razonodi kao sportu. Možete napraviti jogu za trudnice, pohađati posebne satove u fitnessu ili gimnastici za trudnice, redovito posjećujte bazen. Takvi koraci neće biti samo zdravi nadomjestak za nikotin, već i diverzificirati život, donijeti nove boje, što je važno u razdoblju prestanka pušenja.

Prestati pušiti tijekom trudnoće? Ništa komplicirano - odgovorite na stotine mama koji su prošli ovaj put. Sve ovdje ovisi samo o ženi: ako ona ne želi naškoditi njenom djetetu, ako je zainteresirana za roditi zdravu i punu, žena će se definitivno oprostiti od iznimno štetne navike.