Kako uzeti folacin pri planiranju trudnoće

Liječenje

Folacin (folna kiselina, vitamin B9) je lijek koji je koncentrat vitamina topljivog u vodi nužan za rast i razvoj imunološkog i krvožilnog sustava. Obično, pri planiranju trudnoće, Folacin je propisan svim ženama oko 3-4 mjeseca prije očekivanog datuma začeća.

Pripravak sadrži folnu kiselinu koja je teško dobiti u dovoljnim količinama od obične hrane. Za žensko tijelo je dosta ovog vitamina prije tako zahtjevnog vježbanja, kao i nošenje bebe, liječnici propisuju Folacin u fazi planiranja trudnoće s imperativ nastaviti njegovo daljnje primanje tijekom I., a ponekad čak i II tromjesečju.

svjedočenje

Tipično, ovaj lijek propisuje liječnik, tako da shema i pravila za njegovu primjenu trebaju biti dogovoreni s liječnikom koji promatra ženu. Ako dođe do bilo kakvih nedoumica i pitanja, upute za korištenje Folacina u planiranju trudnoće, koja uvijek prati pakiranje tableta, pomoći će u njihovom rješavanju. I prva stvar koja je propisana u njoj je dokaz za koji je lijek propisan nekoliko mjeseci prije očekivanog datuma začeća:

i liječenje i prevenciju nedostatka vitamina B9 u lice neispravne, neuravnotežene prehrane; liječenje i prevencija anemije koja se razvija na pozadini nedostatkom vitamina B9, koji mogu biti predstavljeni u različitim oblicima: makrocitnom hyperchromic anemiju, anemiju i leukopeniju inducirani ionizirajućeg zračenja i lijekove (dugotrajno uzimanje određenih lijekova), megaloblastična, post-resekciju i na sideroblastičnu anemiju, ako je dob trudna majka - više od 35 godina, anemija povezana s bolestima tankog crijeva i malapsorpcijskog sindroma; sprečavanje oštećenja fetalne neuralne cijevi; dugotrajno liječenje s antagonistima folne kiseline (metotreksat, kombinacija sulfametoksazola i trimetoprima) ili antikonvulzivnih lijekova (fenitoin, primidon, fenobarbital).

Ako žena koja planira zatrudnjeti zdravo, snažno dijete u sljedećih 3-6 mjeseci ima ove bolesti, ona mora početi koristiti ovaj lijek što je prije moguće. Prije toga potrebno je pregledati i konzultirajte liječnika o tome kako uzeti Folacin pri planiranju trudnoće - vrlo je važno poštivanje doziranja u ovom slučaju.

Primjena sheme

Ovisno o velikom nedostatku folne kiseline u ženskom tijelu, doza folasije određena je iu planiranju trudnoće - na temelju ponašanja, ispitivanja i preporuka liječnika. Navedeno je u uputama lijeka. Tablete od 5 mg se uzimaju oralno prema slijedećoj shemi:

Ako koriste folacin propisuje tretman megaloblastična anemija koja je uzrokovana nedostatkom vitamina B9, potrebno je koristiti 5 mg (cijela tableta) dnevno tijekom 4 mjeseca na vrijeme začeća, prevencija - 2,5 mg (na poltabletki) po danu; Ako Folacin indiciran za prevenciju i za liječenje anemije kod dijagnosticiranja makrocitnu malapsorpcijom, infekcije, i upalna bolest crijeva, neispravan i nepravilna prehrana, piće 15 mg dnevno (3 tablete) 3 sata; Folacin je potreban ako je rizik identificiran u budućnosti fetalnih defekata neuralne cijevi: preventivna mjera imenuje se za 2,5 mg dnevno (poltabletki) za cijeli mjesec dana prije očekivanog trudnoće, a zatim tijekom tromjesečja ću morati nastaviti uzimati lijek,

Svi ti aspekti, u vezi doziranja i režima, koliko piti Folacin pri planiranju trudnoće, liječnik objašnjava ženi. Također se mogu dodijeliti veće doze za liječenje i profilaksu, ako je pacijent neko vrijeme pretrpio alkoholizam, kao i one s dijagnozom kroničnih infekcija ili uzimanje antikonvulzivnih lijekova. Treba imati na umu da Folacin ima brojne kontraindikacije koje se moraju uzeti u obzir prilikom uzimanja lijeka tijekom planiranja trudnoće.

kontraindikacije

Folacin pri planiranju trudnoće morat će se odreći u sljedećim slučajevima:

s preosjetljivosti na lijek; s pernicioznom anemijom; s malignim novotvorinama; s nedostatkom kobalamina.

Ove kontraindikacije trebaju se identificirati na vrijeme u fazi liječničkog pregleda. Od folacin kada planirate trudnoću također odbiti ako njegovo imenovanje će biti popraćeno raznim nuspojavama: alergijske reakcije (moguće osip na koži, svrbež, eritem, bronhospazam) ili neugodne simptome probavnog trakta (to može biti anoreksija, bolovi rastezanje, mučnina, gorak okus u usta) - iako se takvi simptomi rijetko dijagnosticiraju.

Nedostatak folne kiseline u ženskom tijelu može uzrokovati nedostatak koncepcije. Uz ovo stanje, postoji rizik od razvoja anemije. U kratkom vremenu da se riješite ove bolesti je nemoguće.

Osim toga, nedostatak folne kiseline može izazvati patologije u budućem fetusu. Da bi nadopunili zalihe ove komponente, liječnici propisuju različite lijekove, među kojima je i Folacin.

Glavni aktivni sastojak folacina je folna kiselina (vitamin B9). Ova komponenta igra važnu ulogu u imunološkom sustavu i krvožilnom sustavu. Uzimanje lijeka ne samo da može ukloniti učinke nekih nepovoljnih čimbenika koji sprečavaju koncepciju, nego i stvaraju najpovoljnije uvjete za budući fetus u ženskom tijelu.

Folacin imenovan u prisutnosti sljedećih čimbenika:

dob žena ili oba roditelja iznad 35 godina; već je dugo vremena koristila oralnu kontracepciju;

loša sperma kod muškaraca; trudnica je imala neuspješne trudnoće ili su djeca rođena s porocima;

nedostatak važnih hranjivih tvari u tijelu budućih roditelja.

UPOZORENJE! Zbog nedostatka folne kiseline u tijelu, gotovo je nemoguće nadoknaditi svoju opskrbu samo mijenjanjem prehrane. Obavljanje droga s ovom supstancom pri planiranju začeća u većini slučajeva je obavezno.

do sadržaja ↑ Kako to pomaže pri planiranju trudnoće?

Folacin pri planiranju trudnoće imenuje stručnjak za terapijske svrhe. Činjenica je da je preporučeni dnevni unos folne kiseline 400 mcg (ako u tijelu nema nedostatka vitamina), a jedna tableta Folacin sadrži 5 mg (5000 mcg).

Prema tome, potrebno je uzimati vitamin B9 u takvoj dozi za opterećenje samo onako kako to propisuje liječnik.

Imenovanje Folacin može uzeti ne samo žene nego i muškarce. Potencijalno začeće i zdravlje nerođenog djeteta utječe zdravstveno stanje oba roditelja.

Nedostatak vitamina je najčešći uzrok nedostatka trudnoće za dugo vremena. Ovaj lijek može učinkovito ukloniti mnoge probleme.

Folacin eliminira sljedeće čimbenike:

posljedice neishranjenosti; rezultati zlouporabe loših navika;

negativan utjecaj dugotrajne uporabe moćnih lijekova; neka odstupanja u reproduktivnim funkcijama budućih roditelja;

nedostatak vitamina B9; poremećaji živčanog sustava;

beriberi; hormonska neravnoteža.

na sadržaj ↑ Kako da se?

Pri planiranju trudnoće, folacin propisuje stručnjaci četiri mjeseca prije moguće koncepcije. Za to vrijeme neće se samo nadopunjavati opskrba folnom kiselinom, već će se i jačanje imunološkog sustava i poboljšati učinkovitost krvnih žila.

Zamjena vitamina B9 s prirodnim proizvodima gotovo je nemoguća, stoga, ako prepoznate nestašicu hranjivih tvari, ne trebate sami lijekirati.

Doza folacina ovisi o razlozima potrebne za uzimanje:

s nedostatkom folne kiseline prilikom planiranja trudnoće, stručnjaci propisuju da se 1/2 i 1 tableta jednom dnevno četiri mjeseca za muškarce i žene; kada se otkrije anemija ili sumnja na nju, doza se povećava na tri tablete (jedna tableta tri puta dnevno).

VAŽNO! Ako je potrebno, liječnik može propisati veću dozu za liječenje. Sve ovisi o rezultatima ispitivanja i općem zdravlju žene ili muškarca.

do sadržaja ↑ Kontraindikacije i nuspojave

Nuspojave folacina javljaju se u izoliranim slučajevima. Pacijenti mogu osjetiti gorčinu usta, mučninu, povraćanje, alergijsku reakciju ili nadutost. Takva se stanja pojavljuju samo kada se koristi lijek u prisutnosti kontraindikacija, koji su navedeni u uputama za uporabu Folacina. U medicinskoj praksi slučajevi predoziranja nisu fiksni.

Kontraindikacije za folacin mogu biti:

individualna netolerancija na komponente tableta; nedostatak kobalamina u tijelu;

kronična bolest bubrega; perniciozan tip anemije;

razvoj malignih tumora.

Ako se nakon uzimanja nuspojava nuspojava, neophodno je ne samo prestati uzimati, nego i podvrgnuti specijalističkom pregledu. Neke bolesti koje su kontraindikacije za folnu kiselinu mogu se dugo razvijati asimptomatski.

POMOĆ! Preporuča se dugotrajno korištenje folakina pri planiranju trudnoće kombinirati s vitaminom B12. Folna kiselina može uzrokovati smanjenje količine ove tvari u tijelu, pa se mora unaprijed napuniti. Ako liječnik propisuje uzimanje Folacina pri planiranju trudnoće, potrebno je pojasniti mogućnost kombinacije s drugim lijekovima.

do sadržaja sadržaja preporuke za lijekove

Prilikom planiranja trudnoće, ginekolog je prvi propisao vitamine u kapsulama, a nakon nekog vremena zamijenio ih je Folacin. Pile pilule jednom dnevno tri mjeseca. Istraživanje je pokazalo dobre rezultate. Trudnoća se dogodila vrlo brzo. Trudnoća je prošla bez komplikacija.

Uzeti sam folacin ne samo prije trudnoće, već i tijekom trudnoće. U početku je bio propisan zbog sumnje na anemiju, onda je morao biti pijan da bi eliminirao rizik od komplikacija tijekom hormonske promjene organizma. Nije bilo nuspojava iz pilula.

Dugo sam se mogla zatrudnjeti. Moj suprug i ja prošli smo puni pregled, ali nisu pronađene značajne odstupanja. Liječnik mi je savjetovao da uzimam Folacin ne samo meni, nego i mojem mužu, i ponoviti pokušaj koncepcije za nekoliko mjeseci. Popili smo ovaj lijek, a šest mjeseci nakon početka liječenja došlo je do dugo očekivane trudnoće.

Planiranje trudnoće

Folacin pri planiranju trudnoće

Često, kada žena obavijesti svog liječnika o čvrstoj odluci da postane majka, on, pak, propisuje niz vitamina. Jedno od vodećih mjesta među njima je folna kiselina, također poznata kao vitamin B9. Njegov prijem je vrlo važan iu fazi planiranja i tijekom trudnoće (posebno u ranoj fazi).

Folna kiselina je nužna za osobu koja ima normalnu formiranu krv, dioba stanica, asimilaciju šećera i aminokiselina, stvaranje nukleinskih kiselina (RNA i DNA) uključenih u prijenos naslijeđenih osobina i tako dalje.

Da biste dobili ovaj vitamin iz prirode, morate jesti zelje i povrće s tamno zelenom vrhovima. Ali vrlo je važno jesti ih sirovo, jer tijekom toplinske obrade 90% vitamina je uništeno. Osim toga, bogata je i hrana bogata folonskom kiselinom, kao što su kvasac, jetra, žumanjak, sir, cantaloupe, marelice, bundeva, avokado, grah, cijela pšenica i tamno brašno. Osoba treba 400 mikrograma folije dnevno, a tijekom trudnoće ova potreba udvostručuje. Prilikom uzimanja folne kiseline prilikom planiranja trudnoće, trebate strogo slijediti preporuke liječnika ili slijediti upute.

Na farmaceutskom tržištu postoji niz proizvoda folne kiseline, od kojih ćemo o tome govoriti.

Jedna tableta Folacina sadrži 5 mg (5000 μg) folne kiseline. Takva doza lijeka premašuje potrebu tijela (400 μg) mnogo puta (pod uvjetom da tijelo ne doživljava nedostatak ovog vitamina). Budući da ovaj lijek ne sadrži preventivnu, već terapeutsku dozu folne kiseline, njezina se svrha treba temeljiti na izraženoj manjkavosti vitamina B9. U razdoblju planiranja trudnoće. kada je potrebno napuniti vitamine i pripremiti zdrav teren za razvoj novog života, žena je propisana 1 tableta dnevno. To je sasvim prikladno, budući da manji broj doza (ne 3-4, kako se obično propisuje pri korištenju lijekova s ​​nižim sadržajem folne kiseline), eliminira mogućnost da žena zaboravi na sljedeću dozu.

Zašto je važno uzeti Folacin u fazi planiranja? Da, jer, u slučaju trudnoće, nedostatak folne kiseline može utjecati na stvaranje neuronske cijevi u embrij i uzrokovati njegove nedostatke. To se događa na šesnaestom ili dvadeset i osmom danu nakon začeća. To se neće dogoditi ako se prije početka trudnoće žena brinula o nadopunjavanju folne kiseline. Osim toga, ako žena uzme oralne kontraceptive, liječnik će također propisati folacin ili njegove analoge.

Postoje li nuspojave od lijeka? Upute kažu da su moguće alergijske reakcije (kožni osip, svrbež, eritema, bronhospazam), a mogući su i reakcije gastrointestinalnog trakta u obliku anoreksije, mučnine, nadutosti i gorčine usta.

Maksimalna koncentracija lijeka u krvi promatrana je 30-60 minuta nakon primjene. U slučaju predoziranja, suvišna tvar se izlučuje iz tijela. Ali to ne znači da ga možete piti u tonama, jer nema smisla u njemu.

Pogotovo za beremennost.net - Ksenia Dakhno

Primjetili ste pogrešku? Odaberite tekst s pogreškom i pritisnite Ctrl + Enter. da to prijavite izdavaču.

Rana trudnoća

Bol tijekom trudnoće

Liječenje trudnoće

Prvi znakovi trudnoće

Test trudnoće

Što može biti tijekom trudnoće

© 2010-2015 Sva prava pridržana.
Kopiranje podataka bez pisane dozvole
i hiperveze na izvor zabranjeno je.

Samozadovoljavanje može naštetiti vama i vašoj bebi! Obratite se liječniku!

Folacin pri planiranju trudnoće

Upute za uporabu

Obično, kada žena kaže svom liječniku o svojoj odluci da bude majka, on, zauzvrat, propisuje joj mnogo vitamina. Jedan od najboljih alata među njima je i folna kiselina, koja se također zove vitamin B9. Primanje ovog vitamina je vrlo važno, kako tijekom trudnoće, tako i tijekom planiranja začeća. Folna kiselina je nužna za osobu koja ima dobru formu krvi, asimilaciju aminokiselina i šećera, podjelu stanica, stvaranje nukleinskih kiselina (DNA i RNA) prisutnih u prijenosu nasljednih osobina itd.

Da biste nadoknaditi ovaj vitamin u tijelu, morate jesti povrće s vrhovima i zelenila. I što je najvažnije, morate ih koristiti sirovo, jer tijekom toplinske obrade 90% ovog vitamina je uništeno. Hrana bogata foletskom kiselinom:

Dnevna doza za osobu je 400 mcg, a za trudnu ženu ta je doza gotovo udvostručena. Prilikom uzimanja dodataka folna kiselina kad planirate trudnoću, morate strogo slijediti ono što vam liječnik koji vam je pohađao, ili slijedite napomene o korištenju lijeka. Na farmaceutskom tržištu postoje mnoge vrste tvari folne kiseline, a sada ćemo razgovarati o jednom od njih.

doza

Jedna doza Folacina sadrži 5 mg folne kiseline. Doza ovog lijeka mnogo puta prelazi potrebu tijela (400 mg) (i pod uvjetom da tijelo ne treba ovaj vitamin). Budući da se ovaj lijek ne koristi za profilaksu, ali sadrži terapeutsku dozu folne kiseline, recept ovog lijeka treba se temeljiti na nedostatku vitamina B9 u tijelu. Tijekom planiranja trudnoće, kada je potrebno pripremiti tijelo za razvoj novog života, vrlo je važno nadopuniti opskrbu vitaminima i za tu namjenu, žena je propisana jedna tableta ovog lijeka dnevno. To je prikladno jer ne morate piti 3-4 puta (kao što je obično slučaj kod upotrebe lijekova s ​​nižom koncentracijom folne kiseline), tako da praktički isključujemo slučaj kada žena zaboravi na uzimanje lijeka.

Zašto je potrebno uzeti Folacin

Često se događa da nedostatak folne kiseline može dovesti do abnormalne formiranja neuronske cijevi u zametku i može uzrokovati njezinu deformaciju. To se može dogoditi šesnaestom - dvadeset i osmoga dana nakon začeća. To se može izbjeći ako žena, prije početka trudnoće, nadopuni opskrbu folnom kiselinom. Osim toga, ako su žene uzimale kombinirane kontracepcijske pilule (COC), liječnik će također propisati folacin ili njegove analoge.

Nuspojave

Postoji mogućnost manifestacije alergijskih reakcija (svrbež, osip na koži, bronhospazam, eritema), mogu također biti reakcije gastrointestinalnog trakta, gorak okus u ustima, nadutost, mučnina. Maksimalna točka koncentracije lijeka u krvi promatrana je 30-60 minuta nakon primjene. Tijekom predoziranja, suvišne tvari napuštaju tijelo. Međutim, nemojte misliti da je možete uzeti u neograničenim količinama.

Folacin pri planiranju trudnoće: upute za uporabu, doziranje

Folacin (folna kiselina, vitamin B9) je lijek koji je koncentrat vitamina topljivog u vodi nužan za rast i razvoj imunološkog i krvožilnog sustava. Obično, pri planiranju trudnoće, Folacin je propisan svim ženama oko 3-4 mjeseca prije očekivanog datuma začeća.

Pripravak sadrži folnu kiselinu koja je teško dobiti u dovoljnim količinama od obične hrane. Za žensko tijelo je dosta ovog vitamina prije tako zahtjevnog vježbanja, kao i nošenje bebe, liječnici propisuju Folacin u fazi planiranja trudnoće s imperativ nastaviti njegovo daljnje primanje tijekom I., a ponekad čak i II tromjesečju.

svjedočenje

Tipično, ovaj lijek propisuje liječnik, tako da shema i pravila za njegovu primjenu trebaju biti dogovoreni s liječnikom koji promatra ženu. Ako dođe do bilo kakvih nedoumica i pitanja, upute za korištenje Folacina u planiranju trudnoće, koja uvijek prati pakiranje tableta, pomoći će u njihovom rješavanju. I prva stvar koja je propisana u njoj je dokaz za koji je lijek propisan nekoliko mjeseci prije očekivanog datuma začeća:

i liječenje i prevenciju nedostatka vitamina B9 u lice neispravne, neuravnotežene prehrane; liječenje i prevencija anemije koja se razvija na pozadini nedostatkom vitamina B9, koji mogu biti predstavljeni u različitim oblicima: makrocitnom hyperchromic anemiju, anemiju i leukopeniju inducirani ionizirajućeg zračenja i lijekove (dugotrajno uzimanje određenih lijekova), megaloblastična, post-resekciju i na sideroblastičnu anemiju, ako je dob trudna majka - više od 35 godina, anemija povezana s bolestima tankog crijeva i malapsorpcijskog sindroma; sprečavanje oštećenja fetalne neuralne cijevi; dugotrajno liječenje s antagonistima folne kiseline (metotreksat, kombinacija sulfametoksazola i trimetoprima) ili antikonvulzivnih lijekova (fenitoin, primidon, fenobarbital).

Ako žena koja planira zatrudnjeti zdravo, snažno dijete u sljedećih 3-6 mjeseci ima ove bolesti, ona mora početi koristiti ovaj lijek što je prije moguće. Prije toga potrebno je pregledati i konzultirajte liječnika o tome kako uzeti Folacin pri planiranju trudnoće - vrlo je važno poštivanje doziranja u ovom slučaju.

Primjena sheme

Ovisno o velikom nedostatku folne kiseline u ženskom tijelu, doza folasije određena je iu planiranju trudnoće - na temelju ponašanja, ispitivanja i preporuka liječnika. Navedeno je u uputama lijeka. Tablete od 5 mg se uzimaju oralno prema slijedećoj shemi:

Ako koriste folacin propisuje tretman megaloblastična anemija koja je uzrokovana nedostatkom vitamina B9, potrebno je koristiti 5 mg (cijela tableta) dnevno tijekom 4 mjeseca na vrijeme začeća, prevencija - 2,5 mg (na poltabletki) po danu; Ako Folacin indiciran za prevenciju i za liječenje anemije kod dijagnosticiranja makrocitnu malapsorpcijom, infekcije, i upalna bolest crijeva, neispravan i nepravilna prehrana, piće 15 mg dnevno (3 tablete) 3 sata; Folacin je potreban ako je rizik identificiran u budućnosti fetalnih defekata neuralne cijevi: preventivna mjera imenuje se za 2,5 mg dnevno (poltabletki) za cijeli mjesec dana prije očekivanog trudnoće, a zatim tijekom tromjesečja ću morati nastaviti uzimati lijek,

Svi ti aspekti, u vezi doziranja i režima, koliko piti Folacin pri planiranju trudnoće, liječnik objašnjava ženi. Također se mogu dodijeliti veće doze za liječenje i profilaksu, ako je pacijent neko vrijeme pretrpio alkoholizam, kao i one s dijagnozom kroničnih infekcija ili uzimanje antikonvulzivnih lijekova. Treba imati na umu da Folacin ima brojne kontraindikacije koje se moraju uzeti u obzir prilikom uzimanja lijeka tijekom planiranja trudnoće.

kontraindikacije

Folacin pri planiranju trudnoće morat će se odreći u sljedećim slučajevima:

s preosjetljivosti na lijek; s pernicioznom anemijom; s malignim novotvorinama; s nedostatkom kobalamina.

Ove kontraindikacije trebaju se identificirati na vrijeme u fazi liječničkog pregleda. Od folacin kada planirate trudnoću također odbiti ako njegovo imenovanje će biti popraćeno raznim nuspojavama: alergijske reakcije (moguće osip na koži, svrbež, eritem, bronhospazam) ili neugodne simptome probavnog trakta (to može biti anoreksija, bolovi rastezanje, mučnina, gorak okus u usta) - iako se takvi simptomi rijetko dijagnosticiraju.

Izvori: http://beremennost.net/folatsin-pri-planirovanii-beremennosti, http://nedeli-beremennosti.com/folacin-pri-planirovanii-beremennosti/, http://www.vse-pro-detey.ru / folacin-pri-planirovanii-beremennosti /

Još nema komentara!

Dobar dan, dragi čitatelji našeg bloga! Kao što znamo, tijekom planiranja trudnoće i tijekom nje je vrlo važno jačanje tijela i uzimanje vitamina. Bitan vitamin za trudnice je folna kiselina. Danas promatramo prednosti folakina u medicini pri planiranju trudnoće, preispitivanja o tome i preporukama za prijem.

1. Planiranje za trudnoću

Čak i prije začeća, idealno se trebate pripremiti za trudnoću, povećati imunitet. Za svih 9 mjeseci trudnoće, žensko tijelo je iscrpljeno, stalno opskrbljujući fetus sa svim potrebnim tvarima. Nedostatak nekog vitamina ili mikroelemenata značajno utječe na cijeli proces, može doći do problema s gestacijom ili patologijom.

Zato, drage mame, trebate redovito posjećivati ​​svog ginekologa prije i poslije pojave trudnoće. Ispiti i potrebne analize prilagoditi će plan korištenja potrebnih vitamina.

Faza planiranja trudnoće vrlo je važna, jer se možete riješiti nekih problema, liječite se prije začeća jer nakon pojave trudnoće, liječenje će biti problematično. Također morate piti niz vitamina kako biste uklonili anemiju tijekom trudnoće.

Vrlo često žena spontano prima spontano znanje o trudnoći, a prije toga može mirno piti lijekove (protiv bolova ili antibiotika), alkohola, podvrgnuto muškarcima. U međuvremenu joj je bilo nemoguće učiniti sve to, jer posljedice za fetus bi bile nepovratne. Planira se ukloniti takve pogreške:

2. Folna kiselina i njezine prednosti

Folna kiselina (vitamin B9) je vrlo važan vitamin za trudnice, au prvom tromjesečju. U ovom trenutku postavljeni su najvažniji organi i sustavi djeteta. Da biste shvatili zašto trudnice piju folnu kiselinu, trebate razumjeti njegove prednosti.

Vitamin B9 je uključen u:

Stvaranje krvi; Sinteza esencijalnih aminokiselina; Razvoj placente; Formiranje fetalne neuronske cijevi.

Da bi se isključila anemija nedostatka folne kiseline, folna kiselina je propisana prije trudnoće. Nakon što prođe test krvi prije planirane trudnoće, možete utvrditi postoji li manjak ovog elementa u tijelu i da li je vrijedno postaviti.

Nedostatak folne kiseline potječe iz:

Nepravilna prehrana; Mala količina u prehrani proizvoda koji sadrže vitamin B9; Bolest crijeva i srodna anemija.

Lijek Folacin je veća koncentracija folne kiseline.

3. Kako primijeniti folacin

Kako uzeti folacin prije i tijekom trudnoće? Ginekolog će vam isprobati najtočnije podatke. Događa se da je folna kiselina u tijelu dovoljna, a možda i ozbiljno nedostaje. Svejedno je potrebno uzeti, samo u različitim dozama.

Upute za uporabu folacina, kao i uobičajena folna kiselina, govore o kontraindicijama, i to:

Maligni tumori; Pernicious anemija (nedostatak vitamina B12); Preosjetljivost na lijek.

Kako popiti folnu kiselinu kako bi imali učinak? Ovdje glavna stvar - doza. Tablete folne kiseline sadrže 1 μg tvari u 1 kom, dok je u tabletu folacina 5 ug, to jest 5 puta više. Stoga, trebate izračunati dozu. Ako vam je propisana podna pilula folacina dnevno, možete piti jednostavnu folnu kiselinu - 2,5-3 pilule dnevno.

Kako piti folacin prije trudnoće? Tijek lijeka mora biti prošao prije začeća, u roku od 1-3 mjeseca. Zatim nastavite piti do trećeg mjeseca. Doza je obično iste - 0,5-1 tableta folacina dnevno. Možete piti 0,5 tableta prije i 1 tijekom trudnoće:

Tijekom planiranja trudnoće, također je važno za muškarce da piju folnu kiselinu prije začeća, najmanje 2,5 μg dnevno.

4. Recenzije folacina

Evo nekoliko recenzija o drogama:

Julia:

Uzeti sam folnu kiselinu obično za 3 tab. dan prije mjeseca začeća i još 3 mjeseca trudnoće. Tada sam doznao da postoji folacin i bilo je moguće da ga pijete samo jednom dnevno. To je prikladnije.

Alexander:

Imao sam mučninu od folina, ginekolog je propisao foliju, reakcija na to bila je normalna.

sretan:

Moj muž i ja pijemo folacin 0,5 tab. u dan, planiramo bebika. Također sam ga povezao tako da je učinak bio veći, jer je ovaj vitamin toliko važan za nerođeno dijete.

Folacin ima niz nuspojava, stoga trebate pratiti reakciju na nju i posavjetovati se sa svojim liječnikom. Općenito, recenzije folne kiseline i folina su sve dobre, jer je predoziranje s ovim vitaminom nemoguće, a koristi od toga su značajne. Cijena folina je oko 100-150 rubalja. za 30 tableta.

Detaljni videozapis o upotrebi folina tijekom planiranja trudnoće:

Dragi budući roditelji, pratite svoje zdravlje, planirate trudnoću, a vaša će se djeca roditi zdrava. Vidimo se uskoro na našem blogu!

Folacin pri planiranju trudnoće - opis, uporaba, recenzije

Vidi također:

Ovarium compositum - shema liječenja za začeće

Utrozhestan pri planiranju trudnoće - u kojim slučajevima treba poduzeti

Dobar dan, dragi čitatelji našeg bloga! Kao što znamo, tijekom planiranja trudnoće i tijekom nje je vrlo važno jačanje tijela i uzimanje vitamina. Bitan vitamin za trudnice je folna kiselina. Danas promatramo prednosti folakina u medicini pri planiranju trudnoće, preispitivanja o tome i preporukama za prijem.

1. Planiranje za trudnoću

Čak i prije začeća, idealno se trebate pripremiti za trudnoću, povećati imunitet. Za svih 9 mjeseci trudnoće, žensko tijelo je iscrpljeno, stalno opskrbljujući fetus sa svim potrebnim tvarima. Nedostatak nekog vitamina ili mikroelemenata značajno utječe na cijeli proces, može doći do problema s gestacijom ili patologijom.

Zato, drage mame, trebate redovito posjećivati ​​svog ginekologa prije i poslije pojave trudnoće. Ispiti i potrebne analize prilagoditi će plan korištenja potrebnih vitamina.

Faza planiranja trudnoće vrlo je važna, jer se možete riješiti nekih problema, liječite se prije začeća jer nakon pojave trudnoće, liječenje će biti problematično. Također morate piti niz vitamina kako biste uklonili anemiju tijekom trudnoće.

Vrlo često žena spontano prima spontano znanje o trudnoći, a prije toga može mirno piti lijekove (protiv bolova ili antibiotika), alkohola, podvrgnuto muškarcima. U međuvremenu joj je bilo nemoguće učiniti sve to, jer posljedice za fetus bi bile nepovratne. Planira se ukloniti takve pogreške:

2. Folna kiselina i njezine prednosti

Folna kiselina (vitamin B9) je vrlo važan vitamin za trudnice, au prvom tromjesečju. U ovom trenutku postavljeni su najvažniji organi i sustavi djeteta. Da biste shvatili zašto trudnice piju folnu kiselinu, trebate razumjeti njegove prednosti.

Vitamin B9 je uključen u:

 1. Stvaranje krvi;
 2. Sinteza esencijalnih aminokiselina;
 3. Razvoj placente;
 4. Formiranje fetalne neuronske cijevi.

Da bi se isključila anemija nedostatka folne kiseline, folna kiselina je propisana prije trudnoće. Nakon što prođe test krvi prije planirane trudnoće, možete utvrditi postoji li manjak ovog elementa u tijelu i da li je vrijedno postaviti.

Nedostatak folne kiseline potječe iz:

 • Nepravilna prehrana;
 • Mala količina u prehrani proizvoda koji sadrže vitamin B9;
 • Bolest crijeva i srodna anemija.

Lijek Folacin je veća koncentracija folne kiseline.

3. Kako primijeniti folacin

Kako uzeti folacin prije i tijekom trudnoće? Ginekolog će vam isprobati najtočnije podatke. Događa se da je folna kiselina u tijelu dovoljna, a možda i ozbiljno nedostaje. Svejedno je potrebno uzeti, samo u različitim dozama.

Upute za uporabu folacina, kao i uobičajena folna kiselina, govore o kontraindicijama, i to:

 • Maligni tumori;
 • Pernicious anemija (nedostatak vitamina B12);
 • Preosjetljivost na lijek.

Kako popiti folnu kiselinu kako bi imali učinak? Ovdje glavna stvar - doza. Tablete folne kiseline sadrže 1 μg tvari u 1 kom, dok je u tabletu folacina 5 ug, to jest 5 puta više. Stoga, trebate izračunati dozu. Ako vam je propisana podna pilula folacina dnevno, možete piti jednostavnu folnu kiselinu - 2,5-3 pilule dnevno.

Kako piti folacin prije trudnoće? Tijek lijeka mora biti prošao prije začeća, u roku od 1-3 mjeseca. Zatim nastavite piti do trećeg mjeseca. Doza je obično iste - 0,5-1 tableta folacina dnevno. Možete piti 0,5 tableta prije i 1 tijekom trudnoće:

Tijekom planiranja trudnoće, također je važno za muškarce da piju folnu kiselinu prije začeća, najmanje 2,5 μg dnevno.

4. Recenzije folacina

Evo nekoliko recenzija o drogama:

Julia:

Uzeti sam folnu kiselinu obično za 3 tab. dan prije mjeseca začeća i još 3 mjeseca trudnoće. Tada sam doznao da postoji folacin i bilo je moguće da ga pijete samo jednom dnevno. To je prikladnije.

Alexander:

Imao sam mučninu od folina, ginekolog je propisao foliju, reakcija na to bila je normalna.

sretan:

Moj muž i ja pijemo folacin 0,5 tab. u dan, planiramo bebika. Također sam ga povezao tako da je učinak bio veći, jer je ovaj vitamin toliko važan za nerođeno dijete.

Folacin ima niz nuspojava, stoga trebate pratiti reakciju na nju i posavjetovati se sa svojim liječnikom. Općenito, recenzije folne kiseline i folina su sve dobre, jer je predoziranje s ovim vitaminom nemoguće, a koristi od toga su značajne. Cijena folina je oko 100-150 rubalja. za 30 tableta.

Detaljni videozapis o upotrebi folina tijekom planiranja trudnoće:

Dragi budući roditelji, pratite svoje zdravlje, planirate trudnoću, a vaša će se djeca roditi zdrava. Vidimo se uskoro na našem blogu!

Folacin pri planiranju trudnoće

Često, kada žena obavijesti svog liječnika o čvrstoj odluci da postane majka, on, pak, propisuje niz vitamina. Jedno od vodećih mjesta među njima je folna kiselina, također poznata kao vitamin B9. Njegov prijem je vrlo važan iu fazi planiranja i tijekom trudnoće (posebno u ranoj fazi).

Folna kiselina je nužna za osobu koja ima normalnu formiranu krv, dioba stanica, asimilaciju šećera i aminokiselina, stvaranje nukleinskih kiselina (RNA i DNA) uključenih u prijenos naslijeđenih osobina i tako dalje.

Da biste dobili ovaj vitamin iz prirode, morate jesti zelje i povrće s tamno zelenom vrhovima. Ali vrlo je važno jesti ih sirovo, jer tijekom toplinske obrade 90% vitamina je uništeno. Osim toga, bogata je i hrana bogata folonskom kiselinom, kao što su kvasac, jetra, žumanjak, sir, cantaloupe, marelice, bundeva, avokado, grah, cijela pšenica i tamno brašno. Osoba treba 400 mikrograma "folije" dnevno, a tijekom trudnoće ta potreba udvostručuje. Prilikom uzimanja folne kiseline prilikom planiranja trudnoće, trebate strogo slijediti preporuke liječnika ili slijediti upute.

Na farmaceutskom tržištu postoji niz proizvoda folne kiseline, od kojih ćemo o tome govoriti.

Jedna tableta Folacina sadrži 5 mg (5000 μg) folne kiseline. Takva doza lijeka premašuje potrebu tijela (400 μg) mnogo puta (pod uvjetom da tijelo ne doživljava nedostatak ovog vitamina). Budući da ovaj lijek ne sadrži preventivnu, već terapeutsku dozu folne kiseline, njezina se svrha treba temeljiti na izraženoj manjkavosti vitamina B9. U razdoblju planiranja trudnoće, kada je potrebno napuniti vitamine i pripremiti zdravo "tlo" za razvoj novog života, žena je propisana 1 tableta dnevno. To je sasvim prikladno, budući da manji broj doza (ne 3-4, kako se obično propisuje pri korištenju lijekova s ​​nižim sadržajem folne kiseline), eliminira mogućnost da žena zaboravi na sljedeću dozu.

Zašto je važno uzeti Folacin u fazi planiranja? Da, jer, u slučaju trudnoće, nedostatak folne kiseline može utjecati na stvaranje neuronske cijevi u embrij i uzrokovati njegove nedostatke. To se događa na šesnaestom ili dvadeset i osmom danu nakon začeća. To se neće dogoditi ako se prije početka trudnoće žena brinula o nadopunjavanju folne kiseline. Osim toga, ako žena uzme oralne kontraceptive, liječnik će također propisati folacin ili njegove analoge.

Postoje li nuspojave od lijeka? Upute kažu da su moguće alergijske reakcije (kožni osip, svrbež, eritema, bronhospazam), a mogući su i reakcije gastrointestinalnog trakta u obliku anoreksije, mučnine, nadutosti i gorčine usta.

Maksimalna koncentracija lijeka u krvi promatrana je 30-60 minuta nakon primjene. U slučaju predoziranja, suvišna tvar se izlučuje iz tijela. Ali to ne znači da ga možete piti u tonama, jer nema smisla u njemu.

Kako uzeti Folacin pri planiranju trudnoće? Upute i recenzije

Objavio Rebenok.online · Objavljeno 03/05/2017 · Ažurirano 15. lipnja 2017

Nedostatak folne kiseline u ženskom tijelu može uzrokovati nedostatak koncepcije. Uz ovo stanje, postoji rizik od razvoja anemije. U kratkom vremenu da se riješite ove bolesti je nemoguće.

Osim toga, nedostatak folne kiseline može izazvati patologije u budućem fetusu. Da bi nadopunili zalihe ove komponente, liječnici propisuju različite lijekove, među kojima je i Folacin.

Opće informacije

Glavni aktivni sastojak folacina je folna kiselina (vitamin B9). Ova komponenta igra važnu ulogu u imunološkom sustavu i krvožilnom sustavu. Uzimanje lijeka ne samo da može ukloniti učinke nekih nepovoljnih čimbenika koji sprečavaju koncepciju, nego i stvaraju najpovoljnije uvjete za budući fetus u ženskom tijelu.

Folacin imenovan u prisutnosti sljedećih čimbenika:

 • dob žena ili oba roditelja iznad 35 godina;

Kako to pomaže pri planiranju trudnoće?

Folacin pri planiranju trudnoće imenuje stručnjak za terapijske svrhe. Činjenica je da je preporučeni dnevni unos folne kiseline 400 mcg (ako u tijelu nema nedostatka vitamina), a jedna tableta Folacin sadrži 5 mg (5000 mcg).

Prema tome, potrebno je uzimati vitamin B9 u takvoj dozi za opterećenje samo onako kako to propisuje liječnik.

Imenovanje Folacin može uzeti ne samo žene nego i muškarce. Potencijalno začeće i zdravlje nerođenog djeteta utječe zdravstveno stanje oba roditelja.

Nedostatak vitamina je najčešći uzrok nedostatka trudnoće za dugo vremena. Ovaj lijek može učinkovito ukloniti mnoge probleme.

Folacin eliminira sljedeće čimbenike:

 • posljedice neishranjenosti;

Kako uzeti?

Pri planiranju trudnoće, folacin propisuje stručnjaci četiri mjeseca prije moguće koncepcije. Za to vrijeme neće se samo nadopunjavati opskrba folnom kiselinom, već će se i jačanje imunološkog sustava i poboljšati učinkovitost krvnih žila.

Zamjena vitamina B9 s prirodnim proizvodima gotovo je nemoguća, stoga, ako prepoznate nestašicu hranjivih tvari, ne trebate sami lijekirati.

Doza folacina ovisi o razlozima potrebne za uzimanje:

 • s nedostatkom folne kiseline prilikom planiranja trudnoće, stručnjaci propisuju da se 1/2 i 1 tableta jednom dnevno četiri mjeseca za muškarce i žene;

Kontraindikacije i nuspojave

Nuspojave folacina javljaju se u izoliranim slučajevima. Pacijenti mogu osjetiti gorčinu usta, mučninu, povraćanje, alergijsku reakciju ili nadutost. Takva se stanja pojavljuju samo kada se koristi lijek u prisutnosti kontraindikacija, koji su navedeni u uputama za uporabu Folacina. U medicinskoj praksi slučajevi predoziranja nisu fiksni.

Kontraindikacije za folacin mogu biti:

 • individualna netolerancija na komponente tableta;

Ako se nakon uzimanja nuspojava nuspojava, neophodno je ne samo prestati uzimati, nego i podvrgnuti specijalističkom pregledu. Neke bolesti koje su kontraindikacije za folnu kiselinu mogu se dugo razvijati asimptomatski.

Recenzije lijekova

Prilikom planiranja trudnoće, ginekolog je prvi propisao vitamine u kapsulama, a nakon nekog vremena zamijenio ih je Folacin. Pile pilule jednom dnevno tri mjeseca. Istraživanje je pokazalo dobre rezultate. Trudnoća se dogodila vrlo brzo. Trudnoća je prošla bez komplikacija.

Uzeti sam folacin ne samo prije trudnoće, već i tijekom trudnoće. U početku je bio propisan zbog sumnje na anemiju, onda je morao biti pijan da bi eliminirao rizik od komplikacija tijekom hormonske promjene organizma. Nije bilo nuspojava iz pilula.

Dugo sam se mogla zatrudnjeti. Moj suprug i ja prošli smo puni pregled, ali nisu pronađene značajne odstupanja. Liječnik mi je savjetovao da uzimam Folacin ne samo meni, nego i mojem mužu, i ponoviti pokušaj koncepcije za nekoliko mjeseci. Popili smo ovaj lijek, a šest mjeseci nakon početka liječenja došlo je do dugo očekivane trudnoće.

Folacin pri planiranju trudnoće: upute za uporabu, doziranje

Folacin (folna kiselina, vitamin B9) je lijek koji je koncentrat vitamina topljivog u vodi nužan za rast i razvoj imunološkog i krvožilnog sustava. Obično, pri planiranju trudnoće, Folacin je propisan svim ženama oko 3-4 mjeseca prije očekivanog datuma začeća.

Pripravak sadrži folnu kiselinu koja je teško dobiti u dovoljnim količinama od obične hrane. Za žensko tijelo je dosta ovog vitamina prije tako zahtjevnog vježbanja, kao i nošenje bebe, liječnici propisuju Folacin u fazi planiranja trudnoće s imperativ nastaviti njegovo daljnje primanje tijekom I., a ponekad čak i II tromjesečju.

svjedočenje

Tipično, ovaj lijek propisuje liječnik, tako da shema i pravila za njegovu primjenu trebaju biti dogovoreni s liječnikom koji promatra ženu. Ako dođe do bilo kakvih nedoumica i pitanja, upute za korištenje Folacina u planiranju trudnoće, koja uvijek prati pakiranje tableta, pomoći će u njihovom rješavanju. I prva stvar koja je propisana u njoj je dokaz za koji je lijek propisan nekoliko mjeseci prije očekivanog datuma začeća:

 • i liječenje i prevenciju nedostatka vitamina B9 u lice neispravne, neuravnotežene prehrane;
 • liječenje i prevencija anemije koja se razvija na pozadini nedostatkom vitamina B9, koji mogu biti predstavljeni u različitim oblicima: makrocitnom hyperchromic anemiju, anemiju i leukopeniju inducirani ionizirajućeg zračenja i lijekove (dugotrajno uzimanje određenih lijekova), megaloblastična, post-resekciju i na sideroblastičnu anemiju, ako je dob trudna majka - više od 35 godina, anemija povezana s bolestima tankog crijeva i malapsorpcijskog sindroma;
 • sprečavanje oštećenja fetalne neuralne cijevi;
 • dugotrajno liječenje s antagonistima folne kiseline (metotreksat, kombinacija sulfametoksazola i trimetoprima) ili antikonvulzivnih lijekova (fenitoin, primidon, fenobarbital).

Ako žena koja planira zatrudnjeti zdravo, snažno dijete u sljedećih 3-6 mjeseci ima ove bolesti, ona mora početi koristiti ovaj lijek što je prije moguće. Prije toga potrebno je pregledati i konzultirajte liječnika o tome kako uzeti Folacin pri planiranju trudnoće - vrlo je važno poštivanje doziranja u ovom slučaju.

Primjena sheme

Ovisno o velikom nedostatku folne kiseline u ženskom tijelu, doza folasije određena je iu planiranju trudnoće - na temelju ponašanja, ispitivanja i preporuka liječnika. Navedeno je u uputama lijeka. Tablete od 5 mg se uzimaju oralno prema slijedećoj shemi:

 • Ako koriste folacin propisuje tretman megaloblastična anemija koja je uzrokovana nedostatkom vitamina B9, potrebno je koristiti 5 mg (cijela tableta) dnevno tijekom 4 mjeseca na vrijeme začeća, prevencija - 2,5 mg (na poltabletki) po danu;
 • Ako Folacin indiciran za prevenciju i za liječenje anemije kod dijagnosticiranja makrocitnu malapsorpcijom, infekcije, i upalna bolest crijeva, neispravan i nepravilna prehrana, piće 15 mg dnevno (3 tablete) 3 sata;
 • Folacin je potreban ako je rizik identificiran u budućnosti fetalnih defekata neuralne cijevi: preventivna mjera imenuje se za 2,5 mg dnevno (poltabletki) za cijeli mjesec dana prije očekivanog trudnoće, a zatim tijekom tromjesečja ću morati nastaviti uzimati lijek,

Svi ti aspekti, u vezi doziranja i režima, koliko piti Folacin pri planiranju trudnoće, liječnik objašnjava ženi. Također se mogu dodijeliti veće doze za liječenje i profilaksu, ako je pacijent neko vrijeme pretrpio alkoholizam, kao i one s dijagnozom kroničnih infekcija ili uzimanje antikonvulzivnih lijekova. Treba imati na umu da Folacin ima brojne kontraindikacije koje se moraju uzeti u obzir prilikom uzimanja lijeka tijekom planiranja trudnoće.

kontraindikacije

Folacin pri planiranju trudnoće morat će se odreći u sljedećim slučajevima:

 • s preosjetljivosti na lijek;
 • s pernicioznom anemijom;
 • s malignim novotvorinama;
 • s nedostatkom kobalamina.

Postoji niz zaključaka o opasnostima kozmetičke deterdžente. Nažalost, nisu svi novootvoreni mame slušali. U 97% dječjih šampona upotrebljava se opasna supstancija natrij-lauril-sulfat (SLS) ili njegovi analozi. Napisano je mnogo članaka o učincima ove kemije na zdravlje djece i odraslih. Na zahtjev naših čitatelja testirali smo najpopularnije robne marke. Rezultati su bili razočaravajući - najčešće objavljene tvrtke pokazale su prisutnost najopasnijih komponenti. Da ne kršimo zakonska prava proizvođača, ne možemo imenovati određene marke.

Tvrtka Mulsan Cosmetic, jedina koja je provela sve testove, uspješno je primila 10 bodova od 10 (vidi). Svaki proizvod je napravljen od prirodnih sastojaka, potpuno siguran i hipoalergenski.

Ako sumnjate u prirodnost vaše kozmetike, provjerite datum isteka, ne smije prelaziti 10 mjeseci. Oprezno dođite na izbor kozmetike, važno je za vas i vaše dijete.

Ove kontraindikacije trebaju se identificirati na vrijeme u fazi liječničkog pregleda. Od folacin kada planirate trudnoću također odbiti ako njegovo imenovanje će biti popraćeno raznim nuspojavama: alergijske reakcije (moguće osip na koži, svrbež, eritem, bronhospazam) ili neugodne simptome probavnog trakta (to može biti anoreksija, bolovi rastezanje, mučnina, gorak okus u usta) - iako se takvi simptomi rijetko dijagnosticiraju.

Folacin pri planiranju trudnoće

Planiranje trudnoće je najudobniji pristup ženama koje odluče postati majke.

To vam omogućuje da predvidite i minimizirate mnoge nepovoljne situacije koje mogu raskinuti trudnoću ili poremetiti pravilan razvoj unućenog djeteta.

Moderna ginekologija ima cijeli arsenal lijekova kako bi pripremio ženu za trudnoću i porod. Razgovarat ćemo o drogama Folacin pri planiranju trudnoće.

Što je opasno zbog nedostatka folne kiseline u tijelu?

Dakle, kakvi simptomi mogu imati žena s nedostatkom folne kiseline?

Prije svega, to je anemija, jer bez dovoljne količine folne kiseline, crvene krvne stanice ostaju nezrele koštane srži. Anemija u fazi planiranja trudnoće vrlo je opasna.

Ovo stanje se obično ne izliječi u jednom danu i može dovesti do fetalne hipoksije od prvih tjedana trudnoće.

Neuronska cijev počinje ležati na fetus dva tjedna nakon začeća. Ako je u to vrijeme u tijelu žene je nedostatak folne kiseline, a zatim nerođeno dijete može formirati takve užasne malformacije su hidrocefalus, bez mozga, mentalna retardacija, rascjepom kralježnice.

Kako biste tijesto zasitili tom supstancom, morate jesti zelje i svježe povrće u velikim količinama tijekom cijele godine. Nije teško pogoditi da se s trenutnim stereotipom hrane to ne događa.

Dnevna potreba trudnice za folnom kiselinom je približno utrostručena. Stoga, pri planiranju trudnoće, žena treba unaprijed rezervirati folnu kiselinu, tako da nerođeno dijete od prvog dana neće doživjeti nedostatak ove važne tvari.

U ove svrhe, žene koje planiraju postati majke propisane su lijekom Folacin.

Informacije o drogama

U svom sastavu folacin je folna kiselina, ili vitamin B9.

U ljudi, folna kiselina igra veliku ulogu. Bez nje, normalno stvaranje krvi i funkcioniranje imunološkog sustava je nemoguće.

Folna kiselina je uključena u sintezu velikog broja aminokiselina, bez kojih je vitalna aktivnost stanica svih organa i sustava nemoguća.

Vitamin B9 je u stanju zaštititi fetus od učinaka mnogih nepovoljnih čimbenika i ima izravan dio u formiranju neuronske cijevi nije prva tjedna trudnoće.

Folna kiselina osigurava placentu pravilan razvoj i sazrijevanje, što znači da ako nije dovoljno u tijelu, razvojni poremećaj nerođenog djeteta moguć je, pa čak i prekid trudnoće.

Doza i trajanje primjene folacina

Lijek treba uzeti 1 tabletu (2,5 mg) dnevno.

Dodjela Folacin kada planirate trudnoću (njegova cijena je niska, u rasponu od 110-160 rubalja) je obično mjesec dana prije očekivanog početka trudnoće i cijele prvog tromjesečja, kada je najintenzivnija formiranje organa i sustava fetusa.

Nuspojave i predoziranja

Mnoge se žene obično boji koristiti lijekove, osobito kada je u pitanju trudnoća.

Nuspojave su vrlo rijetke. Obično, to su alergijske reakcije koje brzo nestaju kada je lijek otkazan i ne ostavlja negativne učinke u tijelu.

Dakle, ako želite postati majka, nemojte odustati od preporuka liječnika i uzeti folnu kiselinu, na primjer, u obliku lijeka Folacin.