Pregled Friso miksa (Frisolak i Friso Gold): dojenačka formula i tablice s uputama za uporabu

Liječenje

Friso - prehrana za umjetno hranjenje dojenčadi, njegov raspon je prilično širok. Proizvođač nudi mješavinu za zdravu djecu i za one koji trebaju posebne proizvode. Razumjet ćemo sorte mliječne formule od Frisa, kao i njegovih sastojaka. Vi samo trebate odabrati najbolje.

O proizvođaču

Za početak ćemo dati neke informacije o proizvođaču. Friezeland Foods Corporation danas je jedna od vodećih tvrtki u proizvodnji dječje hrane, a njezin početak potječe još krajem 19. stoljeća. Nekoliko je mliječnih farmi, ujedinjeno u jednom interesu, počelo proizvoditi suhi mlijeko i kondenzirano mlijeko, a sredinom prošlog stoljeća stručnjaci tvrtke počeli su razvijati formulu za dječju hranu (vidi također: je li moguće jesti kondenzirano mlijeko tijekom dojenja?). Neko vrijeme kasnije, prodaja Frisolaka, suhi prašak za pripremu hrane za bebe prve godine života.

Friso vrste hrane

Dječja hrana Friso je podijeljena u nekoliko sorti. Navodimo osnovne proizvode:

 • Frisolak, Friso Gold i Junior - mješavine namijenjene zdravoj djeci od 0 do tri godine. Za svaki dobni jaz proizveden je zaseban proizvod - od rođenja br. 1, od 6 mjeseci br. 2, od godine 3, od 3 godine br. 4. Temelj proizvoda je proteina sirutke, obrano mlijeko i cijeli niz vitamina i minerala.
 • Frisovom - proizvod s prebiotikom, namijenjen djeci koja imaju problema s probavnim traktom. Također, u svom sastavu nalazi se guska od rogačeve gline, koja služi za sprječavanje regurgitacije.
 • Frisopep - mješavina za djecu sklona alergijama. Sadrži hidrolizirani protein koji maksimalno apsorbira tijelo bez izazivanja alergijske reakcije.
 • Frisosa je proizvod namijenjen bebama s intolerancijom na kravlje bjelančevine ili manjkom laktoze. Temelj koncentrata je protein soje.

Pregled mješavina baze Frisot

Friso osnovne mješavine namijenjene su bebama bez posebnih potreba. Ovaj je proizvod podijeljen u mješavinu "Frisolak", "Junior" - oboje u kartonskim kutijama od 400 g i "Friso Gold" - u metalnim posudama od 400 i 800 g. Kutije sadrže proizvode od tri vrste:

 • suhi prah za kuhanje hrane za bebe od rođenja - Frisolak 1;
 • koncentrat namijenjen djeci starije od pola godine - Frisolak 2;
 • Mlijeko, koja se koristi za hranjenje djece u rasponu od 1-3 godine - Junior 3.

U limenke možete kupiti proizvod označen zlatom, koji pripada premium klasi. Postoje takve vrste ovog koncentrata:

 • mix za novorođenčad i djecu do 6 mjeseci - Friso Frisolak 1 Gold;
 • za bebe od šest mjeseci do 12 mjeseci - Friso Gold 2;
 • Mlijeko za djecu 1-3 godine - zlato 3;
 • Mlijeko za prehranu djece od 3 godine - zlato 4.
Suha smjesa Friso Gold 3

Roditelji koji su već koristili mješavinu Frisolac Gold 1 i 2, primijetili su da se u novije vrijeme promijenio dizajn kapaciteta kositra. Razmotrite razlike između starih i novih paketa:

 • U novoj ambalaži poklopac se preklopi i čvrsto sjedne.
 • Od 2016. godine u staklenke se pojavio graničnik, uz pomoć kojih je prikladno ukloniti višak praha iz mjerne žlice.
 • Unutar banke je opremljen držačem na kojem je montirana mjerna žlica. Ova inovacija vam omogućuje izbjegavanje prstiju u prašak, što ima pozitivan učinak na sterilnost gotovog mlijeka.
 • Oblikovanje ambalaže postao je svjetliji i vidljiviji, može se jasno vidjeti na fotografiji.

Osim toga, spremnik s mješavinom za svaki dobni interval ima svoju boju. Koncentrirajte pod br. 1 plave boje, br. 2 - zelena, br. 3 - narančasta, a najstarijima - ljubičasto.

Koja je mješavina frisota?

Zatim ćemo razumjeti što je osnovni sastav mješavine Frisolak. Proizvodi za zdrave bebe temelje se na posebno pripremljenim proteinima mlijeka. U pravilu, to je demineralizirana sirutka, koncentrat proteina sirutke. Osim toga, u smjesi su prisutni laktoza i biljna ulja. U koncentrat također su uključeni mikroelementi i vitamini koji su potrebni za dijete u određenom dobnom intervalu.

Sastav proteina

Starter proizvodi namijenjeni novorođenčadi i djeci mlađoj od jedne godine, zastupljeni Frisolac 1 i Friso Gold 1 linije imaju omjer proteina sirutke i kazein u omjeru od 60:40. Ovaj omjer je optimalan za hranjenje djeteta u prvoj godini života. U smjesama druge faze, taj omjer je 50:50.

U proizvodima treće faze, koji su dizajnirani za djecu iz godine (Frisolak 3 smjesa), omjer proteina sirutke i kazein je različit - 20:80. Sličan sastav opažen je kod kravljeg mlijeka. U smjesama pod rednim brojem 4, za djecu od 36 mjeseci ovaj omjer uopće nije indiciran. Također je dodan prah amino kiselina - taurin.

Sastav ugljikohidrata

Ugljikohidrati u smjesama za novorođenčad i djecu mlađu od godinu dana uglavnom su laktoza i maltodekstrin. Laktoza je mliječni šećer, a maltodekstrin je kukuruzni škrob. Pomaže u proizvodnji slatko i zadovoljavajuće. U majčinom mlijeku ova tvar nije, međutim, smatra se sigurnim aditivom i često se koristi u mliječnim napicima.

Proizvodi za bebe od šest mjeseci u kvaliteti ugljikohidrata sadrže laktozu, saharozu i glukozu. Nije potpuno sigurno saharoza. Ova tvar sama po sebi nije alergen, ali može izazvati reakciju tijela na učinke drugih alergena. U tom pogledu, bebe sklone alergijama obično se preporučuju za hranjenje hipoalergenske smjese.

Sastav masnoća

Svi Friso proizvodi imaju kompleks biljnih ulja, tragovi mliječne masti. Mješavine u posudama mogu se pohvaliti dodatnim komponentama - ribljeg ulja i ulja jednostaničnih gljiva Mortierella alpina. Prva će pomoći ispuniti nedostatak polinezasićenih masnih kiselina, drugi je izvor arahidonske kiseline.

Friso Frisopep AU Mix

Kompleks biljnih masti u dječjoj hrani Friso je dlana, uljane repice, suncokretovo ulje (više detalja u članku: mliječne formule zasnovane na protein hidrolizatu). Ulje palminog kernela također je prisutno u zlatnim proizvodima. Prema istraživanjima, palmino ulje je izvor palmitinske kiseline, što može pomoći u smanjenju apsorpcije kalcija (preporučujemo čitanje: popis dobrih smjesa bez palminog ulja). Istovremeno, palmino zrno, poput kokosovih ulja, sadrži laurinsku kiselinu. U tom smislu tvrtka zadržava pravo izmjene kokosovog palminog ulja u koncentratu.

Repice ulje je zabrinutost za neke potrošače. Poznato je da jedna od njegovih komponenti, erukična kiselina, ima toksični učinak na srce. Međutim, Friso proizvodi sadrže samo ulje s malim uljem, s minimalnim sadržajem opasne tvari. Prema riječima stručnjaka, njegova prisutnost kao rezultat može se zanemariti.

Dodatne komponente

Proizvođač tvrdi da svi Friso proizvodi sadrže količinu vitamina i minerala koje dijete treba u određenoj dobi. To jest, ako hranite bebu frisolakom, dobit će točno jednaku količinu potrebnih hranjivih tvari kao dijete koje konzumira mlijeko iz limenke.

Mliječna formula Friso Frisolak "Noćna formula"

Navedemo što drugo može sadržavati tvrtke:

 • U svim smjesama, osim Juniora 3, postoji skup od pet nukleotida - tvari potrebne za rast i izgradnju stanica. Ti spojevi su uključeni u različite metaboličke procese organizma i imaju pozitivan učinak na imunološki sustav. Nukleotidi gotovo nisu proizvedeni od strane tijela, a potreba za rastućom bebom u njima je vrlo visoka.
 • Mješavine za bebe do godinu dana ne sadrže okuse, ona je prisutna samo u proizvodima namijenjenim djeci starijoj od godinu dana. Osim toga, u mlijeku za jednu godinu staru djecu i starije je soje lecitin, a smjese u kartonima sadrže limunsku kiselinu kao regulator kiselosti.
 • Prebiotici, tvari koje stvaraju povoljne uvjete za rast korisne mikroflore u crijevima, prisutne su u proizvodima Premium klase i pomažu poboljšati svoj rad. Prebiotici su oligosaharidi i frukto-oligosaharidi.
 • Probiotici su dodani smjesi zlata trećeg i četvrtog koraka. To su živi mikroorganizmi - bifidobakteri i laktobacili koji naseljavaju naše crijeva. Njihova prisutnost u tijelu omogućuje vam izbjegavanje problema s abdomena - disbiosis, zatvor, povećano stvaranje plina. Probiotici dobro funkcioniraju u tvrtki s prebiotikom.
 • Svi Frisot proizvodi imaju visoku osmolalnost - 310 mOsm / kg, a mješavina na broju 4 ima još veće parametre - 440 mOsm / kg. Ovo je pokazatelj kako je izražen utjecaj tekućih komponenti koncentrata na osmotski tlak djeteta. Što je veća osmolalnost, to je vjerojatnije da će natrij, koji je teško transportirati bubrega, zadržati u tijelu. Ta se situacija opaža kod beba prve godine života.

Razlike "Friso Gold" iz drugih vrsta mješavina

Naveli smo glavne komponente koje čine smjese u kartonima i limenke. Njihove su glavne razlike u tome što su u proizvodima premium klase dodatno prisutni:

 • probiotike i prebiotike;
 • riblje ulje;
 • palminog kernela i jednostaničnog gljiva ulja.

U ostalim vrstama proizvoda tvrtke ovi su dijelovi odsutni. Istovremeno, cijeli raspon vitamina i minerala je identičan.

Kako kuhati smjesu?

Upute za kuhanje dječje hrane Frisolak standard. Prvo morate operirati ruke, kao i sterilizirati posuđe u kojoj će se razrijediti prašak. Nakon toga trebate:

 • kuhati mlijeko za 5-7 minuta;
 • hladiti tekućinu sve dok temperatura ne bude veća od 40 ° C;
 • izmjerite potrebni volumen, ulijte u bočicu;
 • pomoću mjerne žlice, sipati u vodu pravu količinu praha, po stopi od 1 žlicu po 30 ml vode;
 • Dobro protresite bocu dok tekućina ne postane ujednačena.
 • hraniti bebu tek nakon što se mlijeko ohladi, približavajući se temperaturi tijela;
 • nemojte hraniti mrvice s mješavinom nakon 1 sata;
 • unaprijed ne možete razrijediti mlijeko, to je bolje prije hranjenja.
Hipoalergenska smjesa Friso (Frisolak)

Razmotrite dozu praha i vode za izradu mliječnog mlijeka. Opis navodi da za pripremu 100 ml proizvoda, potrebno je uzeti 90 ml vode i dodati tri mjerne žlice praha. Sve su informacije tablične.

Tablica za bebe od rođenja do šest mjeseci:

Baby Friso mješavine

Dojenčad često ne uspijeva podići prvi put: djeca odbijaju bocu, neki imaju alergijsku reakciju, zatvor i obilnu regurgitaciju. Takva reakcija djetetova tijela na umjetno hranjenje uzrokuje roditelje da odaberu druge mogućnosti, uzimajući u obzir moguće alergijske reakcije i probleme s probavom. Mnogi preporučuju da se odluče za mješavinu Frisolak, koja, prema proizvođačima, razlikuje se od svojih analoga dobrom podnošljivosti.

O proizvođaču

Friso mješavine proizvode nizozemska korporacija FrieslandCampina. U jednom je trenutku progutao niz tvrtki s vlastitim proizvodnim pogonima u Poljskoj, Njemačkoj i Belgiji, au Rusiji je tvrtka stekla pogon za proizvodnju jogurta u Stupinu. Međutim, robna marka za hranu u Rusiji nije napravljena - uvezena je iz Nizozemske.

Tvrtka se oslanja na korištenje ekološki prihvatljivih komponenti općenito i na maksimalno očuvanje prirodnih svojstava bjelančevina. Međutim, u liniji FrieslandCampina postoji hrana za bebe s intolerancijom na laktozu, kao i za alergije i djecu koja imaju problema s probavom i probavljivost.

FrieslandCampina posvećuje posebnu pozornost na preradbeni proces prerade kravljeg mlijeka: zdravlje životinja pažljivo se prati, živi isključivo na farmama tvrtke, a dobivene sirovine podvrgavaju se blagoj termičkoj obradi. Dakle, mliječna komponenta zadržava elemente u tragovima potrebnih za razvoj djeteta.

Kvaliteta proteina u mješavini Friso

Tvrtka naglašava da tijekom proizvodnje prehrane posebnu pozornost posvećuje kvaliteti proteina. Potrebno je za normalan razvoj organizma kao cjeline i pravilno funkcioniranje gotovo svih organa.

Međutim, to je zbog proteina u dojenačkoj formuli da mnogi roditelji suočavaju s poteškoćama u odabiru pravog proizvođača. Prema pedijatri, nepravilno rukovanje ili doza ove komponente može dovesti do mnogih različitih problema: od konstipacije i regurgitacije do ozbiljnih kvarova probave koji sprječavaju crijeva da upijaju mikroelemente potrebne za rast.

U međuvremenu, višak proteina nije ništa manje štetan od nedostatka proteina. To je zbog podjele dječje hrane u kategorije za različite dobne skupine: prema FrieslandCampini, tvrtka se strogo pridržava znanstveno dokazanih standarda sadržaja proteina u proizvodima. Istodobno, tehnologija prerade sirovina osigurava punu vrijednost bjelančevina, tj. Sadržaj aminokiselina u njemu u količini i proporcijama potrebnim za svaku dobnu skupinu, kao i točan omjer proteinske frakcije (sirutka i kazein). Prema proizvođaču, zahvaljujući ovoj smjesi što je bliže moguće u kompoziciji za majčino mlijeko, što u načelu nikada ne uzrokuje probleme s probavom ili alergijskom reakcijom.

Sastav Frisolak

Sve Friso baby formula sadrži kompleks vitamina, minerala i nukleotida. Vitamini (skupine A, B, C, D, E) su potrebni za razvoj i funkcioniranje različitih organa, jačanje kostiju i zuba, imunitet, viziju i još mnogo toga. Minerali (kalij, kalcij, magnezij, natrij, željezo, cink, bakar i drugi) služe istoj svrsi. Nukleotidi su zauzvrat ključni izvor energije, a također potiču sintezu proteina, sudjeluju u metabolizmu ugljikohidrata i služe kao osnova za stvaranje DNA i RNA.

Među sastojcima frisovih nukleotida su citidin-5-monofosforna kiselina, adenozin-5-monofosforna kiselina, dinodijev gvanozin-5-monofosfat, dinatrij inozin-5-monofosfat, dinatrijev uridin 5-monofosfat.

Mješavine Friso za novorođenče

Najširi izbor hrane Frisolak napravljen je za djecu od 0 do 6 mjeseci. Standardna verzija je mliječna formula Frisolak 1, koja sadrži obrano mlijeko i demineraliziranu sirutku. Kao vrhunska opcija, tvrtka nudi mješavinu Frisolac Gold 1, što je malo drugačije u sastavu.

Za razliku od uobičajene, dječje formulacije Frisolak Gold 1 sadrži uljane repice s niskim aleropa i palmino ulje, galakto-oligosaharide, koncentrat proteina sirutke, riblje ulje, kolin-bitartat, ulje s jednim stanicama i taurin. Kompleks prebiotika pomaže u rješavanju problema s probavom, tvrtka uvjerava da je ova dijeta bolje apsorbirana od njegovih analoga.

U slučaju da prebiotici nisu uspjeli riješiti probleme probave, roditeljima se nudi Friso VOM 1 smjesa - sadrži gusku od rogačeg gnoja, odnosno aditiva za hranu E410, koja djeluje kao zgušnjivač i pojednostavljuje proces asimilacije dječje hrane.

Smjesa Frisolak 1 HA (HA) je pogodna za one bebe koje su alergične na protein kravljeg mlijeka. U sastavu hypoallergenic mješavine Friso, ona je zamijenjena hidrolizom proteina sirutke, što je tijelo lakše apsorbira i ne uzrokuje alergije na hranu. Hrana na temelju ove komponente spada u kategoriju liječenja i profilaktičke, na primjer, propisana je za intoleranciju glutena.

Posebna kategorija hrane - mješavine za novorođenčad i do 12 mjeseci - uključuju mješavine

 • Frisosoy,
 • Frisolak Gold Pep,
 • Frisolak Gold Pep AU.

Frisosa je dizajnirana posebno za bebe s nedostatkom laktaze, protein soje je uključen u svoj sastav. Obje mogućnosti hrane Friso Gold Pep je formula bez laktoze namijenjena djeci koja su alergična na protein kravljeg mlijeka. U standardnoj je verziji zamijenjen hidrolizom proteina sirutke, au smjesi Frisolac Gold Pep AS - hidrolizat dubokog kazeina.

Prehrana od 6 mjeseci

Za djecu dulje od šest mjeseci, tvrtka nudi četiri vrste hrane. Mješavina Frisolak 2 se razlikuje od prve faze samo u svojoj višoj kalorijskoj vrijednosti i različitom omjeru komponenata. Friso Gold 2 smjesa sadrži isti kompleks prebiotika kao i prethodni korak.

Frisovom 2 (Friso Vom) se razlikuje po sadržaju gume od rogača. Zbog toga se ova Friso smjesa smatra antirefluidom i stimulira pokretljivost crijeva, što štedi dijete od bolne kolike. Mješavina Frisolak 2 HA (Friso HA 2) sadrži djelomično probavljeni protein koji, prema mišljenju stručnjaka, ne samo da smanjuje rizik od razvoja alergija nego i pridonosi ovisnosti o proteinima kravljeg mlijeka. Istodobno, proizvođač naglašava da ova verzija dječje hrane sadrži masne kiseline docosaheksaenoične kiseline (DHA) i arahidonske kiseline (ARA), čija je svrha razvoj kognitivnih i psihomotornih funkcija tijela, a isto tako imunomodulirajuće djelovanje.

Za djecu iz godine

Djeca starija od godinu dana, tvrtka nudi dvije opcije za mliječne napitke.

 • Mješavina Friso Gold 3 ne sadrži samo kompleks vitamina, minerala i nukleotida, nego i probiotike - laktobacili i bifidobakterije. Općenito, glavna razlika od prethodnog koraka je visok kalorijski sadržaj i različiti sadržaj proteina. Proizvod se temelji na obranom mlijeku.
 • S druge strane, mlijeko Friso 3 Junior sadrži karotenoide, tj. Prirodne antioksidante koji štite stanice od djelovanja slobodnih radikala. Također se proizvodi na bazi obranog mlijeka.

Hipoalergenska i prehrana bez laktoze u liniji tvrtke za ovu dobnu skupinu nije.

Mlijeko za bebe od 3 godine

Friso Gold 4 je najnoviji proizvod tvrtke, pogodan je za djecu stariju od tri godine. U tom se razdoblju djetetovo tijelo nastavlja aktivno razvijati, uključujući formiranje mentalnih procesa. Sastav mješavine oblikovan je tako da beba dobiva cijeli niz hranjivih tvari i ne doživi nedostatak energije potrebne za poznavanje okolnog svijeta. Ova dijeta sadrži kompleks prebiotika i probiotika, vitamina i minerala, kao i polisaturirane masne kiseline. Također u sastavu - obrano mlijeko.

Način pripreme i rok trajanja

FrieslandCampina poziva roditelje na ispravan postupak za izradu dječje hrane, na kojoj ovise korisna svojstva proteina u njemu. U ogromnoj većini slučajeva potrebno je dodati prašak u vodu prije nego što se ohladi na temperaturu od 37 do 40 stupnjeva. To je zbog činjenice da topla voda mijenja strukturu proteina i lišava ih brojnih korisnih svojstava potrebnih za bebu.

Međutim, pravila za pripremu nekih mješavina tvrtke razlikuju se. Tako, na primjer, Frisovy treba razrijediti u vodi s temperaturom od oko 70 stupnjeva, a zatim pričekati dok se ne proguta. Svaki paket za hranu za bebe sadrži detaljna pravila za pripremu jedne ili druge vrste. Općenito, postupak kuhanja je sljedeći:

 • Prije početka kuhanja temeljito operite ruke uporabom antibakterijskih, ali hipoalergenskih proizvoda;
 • Potrebno je dezinficirati bocu, dude i kapu;
 • Kuhajte vodu, ulijte potrebnu količinu u bočicu i ohladite na bilo koji prikladan način. Ponovljena uporaba prokušane vode nije dopuštena;
 • U hladnu vodu dodajte potrebnu količinu praha pomoću mjerne žlice, koja je uključena u paket dječje hrane;
 • Temeljito promiješajte smjesu tako da u njemu ne ostane grumen. Ako je potrebno, možete koristiti žlicu, ali prije toga također mora biti dezinficirano;
 • Smjesa se ohladi na sobnu temperaturu. Možete dati bocu djetetu samo nakon što pazite da hrana nije vruća.

Na paketima dječje hrane, kao i na službenim stranicama tvrtke, postoje tablice koje se mogu koristiti za izračunavanje broja mjernih žličica praha za djecu različitih dobnih skupina. Međutim, ti podaci su samo općenito prihvaćeni preporuke, a točna količina mješavine za svako dijete određuje pojedinačno pedijatar.

Rok trajanja smjesa u zapečaćenoj ambalaži je 24 mjeseca, ali nakon otvaranja treba ih koristiti unutar 4 tjedna. Držite je na suhom i hladnom mjestu, ali ne u hladnjaku.

Friso Blend Recenzije

Često se preporučuje pedijatri probati mješavinu frisolakskih roditelja bebe koji imaju prve znakove alergije na hranu. U nekim slučajevima, alergijske reakcije ne moraju biti povezane s samim proteinom, već s načinom obrade i omjerom komponenata u određenoj smjesi.

Prema riječima roditelja, Frisolak, osobito Frisolac Gold Pep, smanjuje alergijske simptome. Osim toga, mješavina Frisa u mnogim slučajevima pomaže da se riješi opstipacije i kolike. Recenzije Friso Junior 3 mješavine pokazuju dobru zasićenost aktivne djece.

Prednosti uključuju i nisku cijenu i dostupnost u prodavaonicama lanaca - FrieslandCampina partneri su takve trgovine kao Detsky Mir, Korablik i Kćeri i sinovi.

Nedostatak roditelja koji žele hraniti dijete s mješavinama istog proizvođača je odsutnost fermentiranih mliječnih proizvoda na liniji Frisot.

Dječja hrana "Frisolak 1": kako se uzgajati za novorođenčad

Moderne majke često moraju napustiti dojenje. To se događa iz raznih razloga, ali jedini izlaz je prebacivanje na mliječne formule. Poteškoće pri odabiru najbolje prehrane od najboljih su u različitim proizvođačima i kompozicijama, ali možete odabrati pravu smjesu samo detaljnim ispitivanjem karakteristika više od desetak. Danas ćemo se upoznati s mješavinom mlijeka "Frisolak 1" s nukleotidima za bebe od 0 do 6 mjeseci.

Sastav i proizvođač

Sastav ove mješavine je optimalno blizak sastavu majčinog mlijeka i sadrži tvari koje doprinose pravilnom razvoju mozga djeteta i izgradnji snažnog imunološkog sustava - nukleotida. Uz komplekse i minerale vitamina, proizvođač nudi sljedeći popis sastojaka koji čine Frisolac 1 smjesu:

 • obrano mlijeko;
 • demineralizirana sirutka;
 • biljna ulja (dlana, repice, suncokret);
 • laktoza, maltodekstrin;
 • kalij citrat;
 • kalcijev karbonat;
 • magnezijev klorid;
 • natrijev citrat;
 • natrij askorbat;
 • kalcijev fosfat;
 • kolin bitartarat;
 • natrijev klorid;
 • kalijev klorid;
 • taurin;
 • željezni sulfat;
 • kalcijev hidroksid;
 • cink sulfat;
 • citidin-5-monofosforna kiselina;
 • DL-a-tokoferol acetat;
 • L-askorbil palmitat;
 • dinatrijev uridin 5-monofosfat;
 • nikotinamid;
 • kalijev hidroksid;
 • adenozin-5-monofosforna kiselina;
 • dinatrium guanozin-5-monofosfat;
 • kalcij D-pantotenat;
 • dinatrij inozin 5-monofosfat;
 • bakreni sulfat;
 • limunska kiselina;
 • retinol acetat;
 • tiamin hidroklorid;
 • piridoksin hidroklorid;
 • mangan sulfat;
 • folna kiselina;
 • kalijev jodid;
 • natrijev selenit;
 • fitomenadion;
 • D-biotin;
 • kolekalciferol.

Proizvođač proizvoda "Friso" - "FrieslandCampina" - nizozemski vodeći svjetski proizvođač mliječnih proizvoda s više od stotinu godina povijesti. Tvrtka je specijalizirana za proizvodnju širokog asortimana dječje hrane.

Dobna kategorija

Ova hrana pogodna je za punu prehranu beba od rođenja do šest mjeseci. Komponente u svom sastavu pomažu rastućem tijelu da se razvije skladno, a zbog omjera proteina sirutke i kazeina 60:40, slično majčinom mlijeku, prehrana se lako apsorbira u tijelu.

Prednosti i nedostaci

Majke koje hrane s djecom s Frisolak 1 smjesom uključuju sljedeće među prehrambene koristi:

 • ne uzrokuje alergijsku reakciju;
 • potiče probavu;
 • ne čini koliku i nadutost;
 • smjesa je lako topiva;
 • dobro dijete doživljava okus;
 • niske cijene
Nedostaci smjese:

 • individualna netolerancija na sastojke hrane;
 • prisutnost palminog ulja.

Kako napraviti dječju formulu

"Frisolak 1", kao i sve formulacije za dojenčad, moraju se razrijediti bez stvaranja grudica. Za jedan obrok, morate razrijediti tri kuglice praha u 90 ml vruće vode, ohladiti na 40-50 stupnjeva. Koristite samo bocu ili posebnu vodu za pripremu dječje hrane. Žvele moraju birati bez vrha. Ulijte razrijeđeno mlijeko u bočicu.

Kako dati dijete

Rezultirajuća hrana mora biti ohlađena na tjelesnu temperaturu. Temperaturu možete provjeriti ispustivši bocu na zglob. Hrana mora biti topla, ali ne i vruća. U slučaju da dijete proguta zrak tijekom hranjenja, pričekajte nekoliko minuta i pustite ga da ga zapljusne, dok je držite vertikalno.

Bilo da su moguće negativne posljedice

Neugodne situacije, kao što su netolerancija na lijek ili teška probavljivost, mogu se pojaviti tijekom prve hranidbe i naknadnih. Stoga, prije donošenja odluke o kupnji jedne ili druge dječje hrane, potrebno je konzultirati pedijatra: moći će odabrati pravu mješavinu za bebu.

Kako pohraniti smjesu

Upute za uporabu mješavine "Frisolak 1" savjetuje da zatvoreni paket držite na suhom, tamnom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 25 stupnjeva. Ako je banka već počela, pokušajte zadržati pohranu ne više od tri tjedna.

Mix "Frisolak": pregled liječnika. "Frisolak hypoallergenic": recenzije

Najmlađi članovi obitelji, u pravilu, zahtijevaju najveću pažnju i brigu. U vrijeme rođenja djeteta s njim dolazi u svijet i probleme: s pažnjom, spavanjem, prehranom. Apsolutno svi liječnici smatraju da je dojenje idealna opcija za novorođenče. Međutim, nažalost, sva djeca ne odrastaju na tako prirodnoj prehrani. Stoga, problem s hranjenjem malog čovjeka dolazi do izražaja. Suvremeni raspon mliječnih proizvoda je vrlo širok. Možete odabrati za svaki ukus i novčanik. Većina proizvoda kompletna je zamjena za majčino mlijeko. Jedna od njih je i mliječna formula "Frisolak". Recenzije mladih roditelja koji ovu hranu preferiraju za svoju djecu, dopušteno je da se ova smjesa mlijeka kategorizira od najsigurnijih. Razmotrite postojeće vrste i značajke formule proizvoda.

Mliječna formula od rođenja

Za mnoge proizvođače dječjih hrane majčino mlijeko je mjerilo. Posebno je važno uzeti u obzir blizinu sastava smjese prirodnom proizvodu prilikom organiziranja hranjenja novorođenčadi. Kompletan skup elemenata koji su potrebni za razvoj mozgovnih procesa i formiranje djetetovog imuniteta, sadrži mješavinu "Frisolak".

Mišljenje roditelja, uspješno koriste ovaj beba prehrana, dovela je do zaključka da je proizvod prikladan za bebe koje su boca-hranio, i za bebe, odrastao na pomiješana svoju verziju. Omjer komponenata u sastavu ove smjese identičan je istom indikatoru, što odražava broj takvih sastojaka u majčinom mlijeku. Za djecu koja su sklona alergijskim reakcijama, posebnom mješavinom „Frisolac” hypoallergenic. „Mišljenja medicinskih stručnjaka dozvoljeno koristiti ovu formulu za bebe koje pate od preosjetljivosti na sastojke hrane. Prema zapažanjima liječnika, upotreba tog spoja je dopušteno kako bi se smanjili alergijske bolesti poput novorođenčeta, i djeca djetinjstva.

Jedinstveni sastav mliječnih proizvoda za bebe

Često roditelji beba koje se uzgajaju na umjetnoj hrani suočavaju se s problemom alergijske reakcije kod bebe na mliječne bjelančevine. Ova komponenta je uključena u većinu dojenčadi. Prehrana, u kojoj je protein kravljeg mlijeka zamijenjen hipoalergenskim proizvodom sirutke, je mješavina Frisolak.

Recenzije liječnika koji promatraju mlade pacijente doveli su do zaključka da je alergijska spremnost ove prehrane bila prilično niska. Osim sigurnih bjelančevina, Frisolak sadrži poli-zasićene masne kiseline koje utječu na stvaranje moždanih stanica i vizualnih analizatora djeteta. Važna komponenta ove mliječne formule su nukleotidi uključeni u metaboličke procese, kao i prebiotike, koji se mogu razbiti samo u donjim crijevima bebe. Jedinstven sastav smjese doprinosi dugotrajnom osjećaju sitosti u djeteta, jer se djeca dosta osjećaju dosta vremena nakon hranjenja. Takva značajka ove mliječne hrane smatra se najvažnijom u trenucima prijenosa djeteta na nove vrste hranjenja ili uvođenja dodatnog hranjenja, budući da je rizik od pretjerivanja u normi i time izazivanje osjećaja težine u želucu minimiziran.

Siguran dječji proizvod

Vrlo je važno da svaki roditelj shvati da hrana koju koristi za svoje dijete nije samo zdrava, već i apsolutno sigurna. Nažalost, sve formule za dojenčad ne mogu pohvaliti visoku razinu pouzdanosti uz dovoljnu učinkovitost. Smola, čija je sigurnost dokazana medicinskim i neovisnim ispitivanjem, Frisolac. Recenzije liječnika o ovoj prehrani potvrđuju odsutnost patogenih mikroorganizama i toksina u smjesi, kao i kristalinične saharoze. Roditelji koji odaberu Frisolak da hrane svoje bebe ne smiju brinuti o sigurnosti njihovih malih nasljednika.

Prednosti donošenja mliječne formule

Okus mlijeka mješavine "Frisolak" što je bliže prirodnom. Sadrži mali sadržaj u sastavu zaslađivača u obliku melase - maltodekstrina. Mekat i ugodan okus čini mješavinu lagano asimilirati. Proizvođači predlažu korištenje omjera 1: 7 u pripremi hrane "Frisolak". Recenzije roditelja koji su odabrali ovu formulu dopuštaju zaključak o racionalnosti pravednog takvog omjera, jer u ovom slučaju bebino mlijeko proizvodi optimalnu gustoću i lako se probavljaju bebe. Ova mješavina je također pogodna u pripremi: jednostavno ga razrijedite s kuhanim i ohladenim na 40 stupnjeva vode. Istodobno, svi su vitamini sačuvani, budući da nisu podvrgnuti toplinskoj obradi, što je vrlo važno za cijeli proces biokemijskih i energetskih procesa u dječjem tijelu. U tom smislu neophodno je mješavina "Frisolaka" s nukleotidima. Recenzije o njegovoj upotrebi potvrđuju učinkovitost ove prehrane za sve metaboličke procese u tijelu djeteta.

Problemi s spavanjem noću i Frisolak

Jedinstvenost dječje hrane "Frisolak" također leži u činjenici da su proizvođači uzeli u obzir gotovo sve probleme djetinjstva, uključujući i noćni odmor. Istraživanja na području sna i razvoj mozga djece od rođenja do jedne godine, koji već dugi niz godina bili na Institutu za pedijatriju se ogleda u jedinstvenom formulom, mješavina noći „Frisolac”. „Odgovori roditelja, isprobati formulu, obratite pažnju na ono što njihova djeca su puno mirniji spavanje nakon hranjenja. Mješavina "Frisolak" noć je zasićena posebnom aminokiselinom koja pridonosi formiranju ispravnih bioritma djeteta. U toj formuli dječje hrane sadrži dovoljnu količinu lako probavljivog škroba koja osigurava sporu i dugotrajnu opskrbu glukozom u tijelu djeteta. To doprinosi duži osjećaj sitosti nakon hranjenja dijete s mješavinom „Frisolac” noćna formula. „Odgovori roditelja potvrđuju da dijete spava puno bolje i sigurnije, jer oni ne osjećaju glad i nemir.

Visoko prilagodljiva dječja formula za novorođenčad

Dječja hrana za najmanja ne smije biti samo apsolutno sigurna, već i maksimalno prilagođena za nesavršenu probavu. S pet glavnih nukleotidi takve smjese se smatra „Frisolac” zlato „Mišljenje mame i tate novorođenčadi obratiti pozornost na činjenicu da je ova formula također pridonosi pozitivnom dinamikom rasta i razvoja nedonoščadi nukleotida u smjesi..” Frisolac „imaju sljedeći skup kolegija:

 • inhibiraju rast štetnih bakterija u crijevima;
 • potaknuti dijete da dobije dijete;
 • ojačati imunološki sustav;
 • stabilizirati odgovor cjepiva;
 • minimizira rizik od crijevnih infekcija.

Bebe koje odraste na umjetno hranjenje, osjećaju se mnogo udobnije kada se hrane mješavinom "Frisolaka". Recenzije pedijatara doveli su do zaključka normalizacije stolice i probave u novorođenčadi kada se koriste u svojoj prehrani ovog proizvoda.

Dječja hrana od 6 do 12 mjeseci

Pedijatri obraćaju pažnju roditelja na činjenicu da majčino mlijeko treba biti glavna hrana djeteta do godinu dana. U tom slučaju, rizik od razvoja i razvoja gastrointestinalnih infekcija i patoloških stanja minimiziran je. Ako postoji nedostatak ili nedostatak majčinog mlijeka, treba odabrati formulu za hranjenje ovisno o dobi djeteta.

Proizvođači mliječne hrane "Frisolak" razvili su hranu za djecu od rođenja do šest mjeseci i od šest mjeseci do godine dana. Obje ove formule su što bliže sastavu s majčinim mlijekom, uzimajući u obzir preporuke dječjih liječnika. Mješavina „Frisolac-2” zlato „se smatra visoko prilagođena mliječni proizvod, najviše obogaćena vitamina i mineralnih sastojaka, kako bi se spriječilo stanjadeficijencije i patologija. Ključni nutrijenti za normalno funkcioniranje mozga i imunološkog sustava također su uključeni u ovoj formuli je mješavina” Frisolac. „Odgovori roditelja, koristeći mliječne proizvode, obratite pažnju na dinamičan razvoj djece.

Specijalizirana dječja formula

U pozadini moderne ekologije, sve više i više beba rađaju se s rizikom od razvoja alergija na hranu. Neke bebe su netolerantne čak i za majčino mlijeko. Isto vrijedi i za najprikladnije mješavine. Pogotovo za ove djece razviti formulu „Frisolac” hypoallergenic. „Mišljenje neonatologa dopušteno široko koristiti ovu formulu za dojenčad sklonim netolerancije na određene komponente hrane. U tom slučaju, smjesa je obogaćen sa svim bitnim mineralima i vitaminima za pravilan rast i razvoj djeteta. Obično, alergijski proteini kravljeg mlijeka uzrokuju reakcije.U ovoj formuli mješavina se podvrgavaju posebnom dvostrukom liječenju, što značajno smanjuje alergijsku aktivnost proteina. stabilnost je također formirana od strane prebiotika u sastavu smjese "Frisolak GA", čija je revizija omogućila zaključak ne samo o sigurnosti ovog proizvoda, već io visokoj zaštitnoj funkciji malih potrošača.

Problemi probavnog trakta i Frisolak

Mnogi roditelji bebe do jedne godine skreću pozornost liječnika na činjenicu da njihovo dijete često ima problema s stolicom. Uglavnom se to događa u slučajevima kada djeca odraste na umjetnoj hrani. Najčešće mali pacijenti pate od konstipacije, jer pokretljivost crijeva tijekom apsorpcije prilagođenih mliječnih formula postaje neaktivna, što dovodi do povrede pravovremenog pražnjenja. Liječnici u takvim slučajevima preporučuju mijenjanje smjese hrane. Često oni nude alternativnu formulu "Frisolak". Recenzije onih roditelja koji su slijedili savjet liječnika, kažu da ovaj proizvod nježno potiče crijevnu peristaltiku, pridonosi omekšavanju stolice. Takav proces nastaje zbog prisutnosti mješavine željeza, poznatog po laksativnom učinku, kao i prebiotika koji pomažu u održavanju normalne pokretljivosti. Isti lik ima akcije i miješati „Frisolac” noćna formula. „Mišljenje pedijatri pokazalo da hranjenje po proizvodu ne dovodi do slabljenja niti pretjerano vezivanje stolica ispravan i uravnoteženom kombinacijom sastojaka.

Mješavine "Frisolak" s nukleotidima

Raznolikost formula koje postoje na tržištu suvremene dječje hrane omogućuje roditeljima da odaberu najoptimalnije i najisplative mješavine za bebu. Proizvođači "Frisolak" također su raznovali svoje proizvode. U ovom slučaju, proizvod možete kupiti ne samo u staklenku. Posebna pažnja zaslužuje mješavinu "Frisolaka" u kutiji. Recenzije onih koji koriste takav proizvod za hranjenje bebe, dopuštaju nam zaključiti da je to dobro apsorbira dječje tijelo. Međutim, neki potrošači plaćaju pozornost na činjenicu da je „Frisolac”, obogaćena nukleotida, u nekim slučajevima, za djecu koja su sklona alergijskim reakcijama, a ne mješavinu s oznakom „HA”.

Izbor hrane, u pravilu, ovisi o individualnim karakteristikama tijela djeteta. Cijena dostupnosti često govori u korist mješavine Frisolak u kartonskoj ambalaži. Ovaj mliječni proizvod gotovo je dva puta jeftiniji. Proizvođači ističu da su razlike u sastavu proizvoda pod oznakom „Frisolac” i „Frisolac” zlato „manji. Dakle, djeca mogu sigurno pretvoriti iz jednog formula u drugu. Aktivni antioksidans kompleks pomaže u zaštiti tjelesne stanice od štetnih utjecaja, što također govori u korist od visoko kvalitetne dječje hrane, koja je mješavina "Frisolak".

Recenzije liječnika o proizvodu u kartonu upućuju na to da se ova formula lako apsorbira u tijelu djeteta, bez nanošenja neželjenih učinaka i manifestacija. U pravilu, svaki proizvod iz serije Frisolak apsolutno je siguran za malu djecu. Istodobno, proizvođači su uzeli u obzir potrebe beba starijih od jedne godine. Mješavina "Frisolak-3" razvijena je posebno za kategoriju djece od 12 mjeseci. Komponente se biraju uzimajući u obzir hitne potrebe rastućeg tijela djeteta, koje im pruža dobru prehranu.

Saznajte više o Frisolac dojenčadi: kakve vrste hrane postoji i kako odabrati pravi proizvod?

Temelj zdravlja i uspješnog razvoja položen je od djetinjstva. Jedan od važnih uvjeta za to je pravilna i uravnotežena prehrana. Zato je tako važno odabrati pravu mješavinu koja će djetetu pružiti sve potrebne tvari i elemente u tragovima.

Jedan od najpopularnijih marki prilagođenih mješavina je Friso, čiji se raspon predstavlja kao smjesa za zdrave bebe i za djecu s posebnim nutricionističkim potrebama.

Informacije proizvođača

Friso infant formula proizvodi FrieslandCampina u Nizozemskoj. Prednost ove tvrtke je prisutnost vlastitih farmi, od kojih se kravlje mlijeko isporučuje za proizvodnju mješavina. Proizvođač postavlja visoke zahtjeve za zdravlje krava, uvjete njihovog smještaja i vrlo kvalitetu mlijeka.

Također treba napomenuti da ova tvrtka ima HACCP i ISO certifikate za svoj proizvod.

Suha hrana Friso se dobro podnosi zbog visoke kvalitete proteinske komponente. FrieslandCampina je započela svoje putovanje do idealnog vjeverica s potpunom kontrolom cijelog procesnog lanca, počevši od kravljeg mlijeka i završavajući s gotovim proizvodom koji roditelji kupuju za svoje dijete.

Popularne vrste

Proizvođač nudi raznolik izbor mješavina ovisno o specifičnim potrebama i dobi djeteta.

Zlato 1, 2, 3, 4

Mješavina prvog stupnja namijenjena je djeci od rođenja do 6 mjeseci, druga faza - od 6 do 12 mjeseci, treća faza - od 1 do 3 godine i četvrta faza - za djecu od 3 i više godina.

Prednosti ove dječje hrane uključuju ugodan mliječni okus, brzu topljivost i odsutnost grudica u gotovoj mješavini. Sastav smjese Friso Gold uključuje vrhunske sastojke kao što su DHA i ARA - polinezasićene masne kiseline za razvoj mozga, prebiotike za stvaranje crijevne mikroflore, 5 bazičnih nukleotida za poboljšanje imuniteta.

Prehrana Friso Gold vrhunska klasa lako se probavlja i probavlja, dobro se podnosi posebno obrađenim bjelančevinama. Ova mješavina se prodaje u limenci od 400 i 800 grama, koštati između 370 i 690 rubalja, respektivno.

Poklopac posude je opremljen hermetičkim brtvilom kako bi se zaštitila smjesa i posebnu razinu za izravnavanje mješavine u žlici koja je uključena u komplet.

Frisolac 1, 2

Mješavina prve faze je namijenjena za bebe od 0 do 6 mjeseci, druga faza - od 6 do 12 mjeseci. Hrana Frisolac 2 pogodna je za uzgoj hrane komplementarne hrane. Dječja hrana Frisolak dobro se apsorbira i tolerira djeci pomoću blagih tehnoloških režima.

Temelj je demineralizirana sirutka. Osim toga, sastoji se od Omega-3 i Omega-6 masnih kiselina za razvoj mozga, uravnoteženog kompleksa antioksidansa, 5 osnovnih nukleotida, minerala vitamina i minerala.

Ova mješavina se proizvodi u kartonskim kutijama težine 350 i 700 grama, a troškovi počinju od 278 i 436 rubalja.

Hrana Frisolac apsolutno nije prikladna za djecu s intolerancijom na protein kravljeg mlijeka.

Junior mlijeko za bebe

Pijenje suhog mlijeka namijenjeno je djeci do 1 godine. Sastav Friso 3 Junior uključuje prirodne karotenoide - antioksidante, kako bi se povećala otpornost tijela na učinke slobodnih radikala.

Piće daje djetetu kompleks vitamina i minerala, elemente u tragovima, polinezasićene masne kiseline za puni rast i razvoj.

Izdavanje obrazaca: kartonske kutije od 350 i 700 grama.

Cijena malog kutija kreće se od 279 rubalja, za veliku - od 479 rubalja.

Friso VOM 1, 2

Ova mješavina pripada liječenju i pripisuje se djeci s tendencijom regurgitacije, konstipacije i kolike. Prva faza prehrane namijenjena je djeci od 0 do 6 mjeseci, drugom stupnju - od 6 mjeseci do 1 godine.

Sastav uključuje prirodni zgušnjivač (guska od rogača) kako bi se uklonili probavni problemi kod djece od rođenja. Osim toga, smjesa sadrži nukleotide za održavanje imuniteta, prebiotike za stvaranje crijevne mikroflore, polinezasićenih masnih kiselina DHA / ARA za razvoj mozga, kompleks vitamina i minerala.

Smjesa Friso VOM u limenke od 400 grama. Poklopac posude je opremljen hermetičkim brtvilom kako bi se zaštitila smjesa i posebnu razinu za izravnavanje mješavine u žlici koja je uključena u komplet.

Frisolac HA 1.2

Hranjiva oznaka HA je ljekovito i propisana je djeci s tendencijom razvijanja alergija na hranu. Friso HA 1 je pogodan za djecu od rođenja do 6 mjeseci, Friso HA 2 - naknadnu smjesu od 6 mjeseci do 1 godine.

Smjesa se dobiva na temelju djelomično probavljenog proteina koji smanjuje rizik od alergija i pridonosi ovisnosti o proteinima kravljeg mlijeka. Sastav također uključuje nukleotide, polinezasićene masne kiseline, prebiotike, komplekse vitamina i minerala.

Proizvedena je mješavina u limenke od 400 grama, a trošak banaka od 635 rubalja. Komplet sadrži mjernu žlicu za lako ispuštanje. Poklopac posude je opremljen hermetičkim brtvilom kako bi se zaštitila smjesa i posebnu razinu za izravnavanje mješavine u žlici.

Frisosoy

Ova mješavina odnosi se na kliničku prehranu i namijenjena je djeci s simptomima nedostatka laktaze. Napravljena je smjesa na bazi soje proteinskog izolata. Osim toga, sastoji se od nukleotida, Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, kompleksa vitamina i minerala.

Razlika ove mješavine od drugih serija hrane je nedostatak podjele po koracima prema dobi - ovaj proizvod namijenjen je prehrani djece od rođenja do jedne godine. U trgovinama dječja hrana Frisosa dolazi u limenke od 400 grama.

Trošak počinje od 311 rubalja po banci.

Frisolac zlato pep

Smjese su klasificirane kao terapeutske i propisuje pedijatar za bebe s alergijama na proteine ​​kravljeg mlijeka. Pogodno za hranjenje od rođenja do jedne godine. Frisolac Gold Pep temelji se na hidrolizatu proteina sirutke, a Frisolac Gold Pep AC temelji se na dubokom kazeinskom hidrolizatu.

Sastav sadrži nukleotide, polinezasićene masne kiseline, kompleks vitamina i minerala. Za razliku od ostalih Friso miješa s prirodnim mliječnim okusom, Frisolac Gold Pep i Frisolac Gold Pep AC su gorki. Proizvedena je mješavina u limenke od 400 grama, a trošak banaka s 835 rubalja.

Komplet sadrži mjernu žlicu za lako ispuštanje. Poklopac posude je opremljen hermetičkim brtvilom kako bi se zaštitila smjesa i posebnu razinu za izravnavanje mješavine u žlici.

Kako kuhati?

Prilikom pripreme smjese važno je točno slijediti upute, a dobrobit i zdravlje djeteta ovisi o tome. Ako prelazi potrebnu količinu praška, moći će biti previše gusta i teška za probavu i asimilaciju, tu može biti problema s radom probavnog trakta - zatvor. U slučaju nedovoljne količine suhog praha, dijete neće jesti dovoljno, neće moći izdržati preporučene vremenske intervale.

Za pripremu mješavine potrebna vam je bočica s odgovarajućom rupom u bradavici, kupljenoj vodi u bocama ili predfiltriranom slavinom, mjernom žlicom za ispravnu dozu i samim suhim mlijekom u prahu.

Nije potrebno kuhati vodu iz boce, ali iz slavine, vodu treba kuhati. Za pravilnu pripremu, temperatura vode bi trebala biti 50 stupnjeva, pri višim temperaturama, korisne bakterije će umrijeti.

 1. U bocu ulijte potrebnu količinu vode i ulijte odgovarajuću količinu doba suhog praha.
 2. Zatim je boca čvrsto zatvorena i sadržaj mu je potresen sve dok se grudice potpuno rastopi.
 3. Prije nego date djetetu bocu smjese, potrebno je provjeriti temperaturu gotovog napitka. Trebao bi biti blizu tjelesne temperature - 37 stupnjeva. Da biste provjerili temperaturu mlijeka, dovoljno je ispustiti nekoliko kapi na ručni zglob - smjesa se neće osjetiti. Ako je temperatura previsoka, boca se može staviti u hladnu vodu.

Za jednostavnu pripremu mješavine možete koristiti sljedeću tablicu omjera vode i mješavine prema dobi djeteta.

Recenzije Frisolak Mixa

zbog nekih okolnosti, hranit ću bebu od rođenja s mješavinom, htjela sam saznati koliko je dovoljno i što je bolje kako i kako? Pročitao sam recenzije, sad nisam zadovoljan i nisam zadovoljan, Frisolac je bio zainteresiran

Djevojke, dragi, pomozi mi, molim te - sasvim sam zbunjen (čitam kompoziciju mješavine, recenzije, s palminim uljem, bez nje... ne razumijem ništa ((moramo promijeniti Nan triple udobnost (tamno zelena stolica od nje)) na nešto onda smo gotovo 2 mjeseca stare, u potpunosti smo u IV, kako se razlikuju, što treba uzeti od rođenja s prebioticima i laktobatrijama - cijena je čudno niska, zašto? Frisolac zlato, Nutrilon, nutrilak, Similak, ali što je bolje? I što je najvažnije, bez opstipacije, naš pedijatar.

Zato smo prvi put bili kod liječnika. Napisat ću bodove: 1) Dobitak težine je +700 grama, visine +4 cm, sada smo 55 cm, općenito smo otišli na visinu) 2) propisani vitamin D3, kupili Aquadetrim (recenzije o tome nisu najpovoljnije) 3) Napisali su standardni set liječnika: kirurga, ortopeda, neurologa i oftalmologa. Bez ultrazvuka nije ispušten, za tri mjeseca morat će uzeti krv i cjepivo protiv hepatitisa. 4) Rekli su da miješaju naše dvije mješavine Frisolak i Frisov.

Dijete 1.5 mjeseci. Postavi nam frisopep. Znači, to je bio na Frisolak Gold od rođenja (u početku bio je CB i samo malo više hrane, ali prošli tjedan već je bio isključivo na IW-u), a malo je dodao zastrašujuću stolicu. Istodobno, kaže da nema alergije na laktozu / protein kravljeg mlijeka, ali nismo dali analizu, rekla je "možete donirati za samozadovoljstvo, ali ne vidim znakove LN-a". Sumnja se na vitamin D, ili najvjerojatnije mješavinu frisola. Osim toga, ja sam alergijski, ali ja.

Mama, hvala. Nešto na što sam bankrotiralo Frisolak + Frisovoy, naravno, sve najbolje za djecu, ali kad sam počela skidati svoje posljednje hlače (šala) za kupnju mješavine za svoje dvije gladne piliće zauvijek, odlučio sam da postoji i slična mješavina iste kvalitete (za tjedan dana moj spoj porasla je za 60 rubalja po banci i shvatila sam da to nije strop, na drugim mjestima 120 rubalja skuplje) Kad nisam bio zainteresiran, često su bile dobre ocjene o plaćanju i maloj.

Prvo Frisolac Gold, alergičan sam na obraze, a zatim sam pokušao Friso GA, gotovo sve otišao prvi i ponovno posuti iz druge banke, počeo jesti Friso pep, jeli mjesec dana, počeo proći opet i opet osip... spotovi su se na prsima upravo sada, jedemo drugu posudu Friso peps, onda sve postaje čišće, a zatim su obrazi opet crveni! i pokušali smo laktofiltrum 7 dana.. očistili ga, ali čim smo prestali jesti ove tablete, ponovno je posuta... onda smo mislili Alergični smo na ovaj brand smjesa, dali smo 1 žlicu hi hi (ad Viv u smjesi koje jedemo.

Dijete 3 mjeseca, rijetko je bio kaket. Liječnik je savjetovao Frisova protiv zatvora, mi smo na CB. Onda je rekla, možete frisolakom mamiti nakon što se stolica podešava. Frisov nam se jako približio: nije se oporavio, počeo je sranje, njegovi su problemi nestali trbuščićem, iako je mnogo toga pretrpio. Sve mi odgovara. Ali postoji jedan ali. Pročitala sam u osvrtu na "test kupnju" za dojenačku formulu, tamo Friso je ispao u prvim pokusima s tekstom da sadrži Bacillus cereus bakterije i željezo sadržaj je manji od onoga što je navedeno na pakiranju.

Djevojke, situacija je ovo. Dijete od 3 tjedna na miješanu hranu. Danas sam se hranio mješavinom Nutrilona Comfort 1. ALI. Ova mješavina nedostaje iz police trgovine.

Djevojke koje su spojile Frisolak i Frisov zajedno? kako je dano? pola jela od jedne i pol sekunde? kako su rezultati? Imamo zastrašujuću fontanu iz NAS udobnosti, kakao vrlo malo i kolik. Htio bih se prebaciti na drugu mješavinu. Čitali su dobre recenzije o kombiniranju frisolac i frisov mješavina. Savjetuj plizu!

Djevojke koje koriste ovu smjesu? Danas sam je kupio, ali nakon toga čitam recenzije o njoj i užasnuto, gotovo svi pišu da ima zatvor i koliku i ne dobivaju osip. Naša prva mješavina bila je Nutrilon - mješavina, Similak-constipation, Frisolak-osip, pa smo odlučili pokušati NAS GA. Mi smo na NE, mi smo 2 mjeseca stari, vrlo zabrinuti da često mijenjamo smjesu, ali što da radimo? Danas je ta mješavina već dana, a ja sam tako zabrinuta. Ovdje sam čuo mnogo dobrih pregleda o Nennyju.

Kushali NAN udobnost nije nam pomogla, bilo je konstipacija i kolika, sada je standard prilično standard za MD, ali to je dobro, ali je kolik nakon 20 dana da ode u Ukrajinu već duže vrijeme, ali takva smjesa ne postoji. Čuo sam puno dobrih recenzija za Frisolak i Frisov, što kažete, i kako ih kombinirati ?! zahvaliti

Djevojke koje jedu bebu mix? Sretna s ovom miksom? Postupno se okrećemo prema njemu, čitamo mnoge recenzije, netko je sretan, netko kaže da sadrži šećer i jako je slatko.. ali u sastavu nema šećera i nije to slatko okus... činilo mi se da je ukusnije od našeg Frisolaka, pa čak i sam prah ne miriše tako gadno kao Frisolac. Općenito, dugo sam razmišljao i odlučio, drugi dan smo pojeli 30 ml prvog dana, a danas je 60. do sada se čini da nema promjena.

Prvi put nakon rođenja došao sam napisati post) Vrlo me zanima tema prehrane moje bebe. Do 3 mjeseca s ovim nema problema sa bilo kakvih pitanja nastala, jeli moje majčino mlijeko, te su zadovoljni i sretni), ali nakon 3, u ne baš ugodnim okolnostima, to je najkorisniji restoran na svijetu prikriti, a mi smo suočeni s ogromnim svijet mliječne mješavine, pire, sokovi i druge sorte, nepoznata hrana i proizvođači) Naš poznanik s mješavinama, započeli smo s netkanom 1, a zatim odlučili.

Nakon što se sin okrenuo od okusa Nutrilona, ​​koji je preporučio naš pedijatar, bio sam zbunjen izborom još jedne mješavine. Prema kritikama ona se zaustavila u Frisolaku. I ta je mješavina sjajna! Uveliko je uvedeno, njezin sin je dobro jela, počeo je sranje svaki dan savršen kakahami), ali! U jednom je trenutku odbio miješati se. Istodobno: Jutrila sam jučer, danas nema. To jest, nemojte jesti. U bilo! Čak i ako malo razrijeđene smjese ulije u mlijeko. Netko je to tako. A onda nikad nisam imao mlijeko.

Ja i dalje kažem. Moje priče bit će kratke, jer Pišem noću, ali još uvijek želim spavati. Što se tiče prehrane male djece. Za svu djecu postoji jedna velika trgovina - BABY (BAZBY) koji se nalazi na ulici. Frunze d.20. Postoje mješavine, Nutrilon, Agusha, Baby, Frisolak (što nam je potrebno), Frisolak HA i nešto drugo. onda ću uzeti fotografiju. Puredetskie - fruto dadilja, baka koš (povrće, voće, meso) Izbor je normalan. Tu je voda za djecu. To košta oko 25-30 p za malu bocu, izvan naselja zona, prirodno je skuplji.

Što je sljedeći put zbunjen količinom hrane. Pročitao sam postove i čudim se koliko je sasvim drukčije. Želim usporediti i izvući zaključke, tako da kažem.

Za početak, moja majka je imala san u kojemu je rekla da trebam rođendan 2. siječnja. Prošlo je 2. siječnja, a nije bilo rođenja. Uoči bio je tužitelj, koji je stajao 10. siječnja. Ali 10. siječnja ponovno sam došao posjetiti svog liječnika. (Bit će puno teksta, fotografija i pozitivnih). Dio 1. Pozadina. Na recepciji 10. siječnja liječnik je rekao da ako neću roditi ponedjeljak, onda u ponedjeljak moram je nazvati i ona će me usmjeriti.

Sve mame! Pitam se za tvoj savjet. Značenje toga bilo je od rođenja koju smo hranili mješavinom Frisolak, bliže 2 mjeseca, bila je umorna kad je vidjela svog sina, a on je počeo jesti loše i pljuvati puno. Odlučio sam se bez liječnika, jer. Nisam znao što da se konzultiram, pa sam odlučio pokušati Frisov (od kolike, konstipacije i regurgitacije), u to vrijeme praktički nismo bili uznemireni kolikom, puno zabrinuti zbog regurgitacije. S zatvora ttt, također nema problema. I sada, od 5,5 mjeseci, dijete je u potpunosti prevedeno u IV s dodatnom hranom. Jede smjesu, zadovoljna sam. Također je pokušao Frisolak HA-isto.

Kushali NAN udobnost nije nam pomogla, bilo je konstipacija i kolika, sada je standard prilično standard za MD, ali to je dobro, ali je kolik nakon 20 dana da ode u Ukrajinu već duže vrijeme, ali takva smjesa ne postoji. Čuo sam puno dobrih recenzija za Frisolak i Frisov, što kažete, i kako ih kombinirati ?! zahvaliti

Djevojčice koje nit umiru takve džepove? Nisam ih vidio u trgovinama, ali mogu li ih pronaći na internetu? Želim da su recenzije ukusni? Čitao sam da su s mješavinom mlijeka. Budući da jedemo mješavinu Frisolak, onda bih volio probati lonce na ovoj mješavini))) i možete spasiti smjesu)))

Pozdrav cure počeli smo alergični, liječnik je rekao da promijeni smjesu s konvencionalnim Frisolac na Nutrilon peptidil TSC, cijena je dah-uzimanje u najmanju ruku.. 850r banke, banke koje imamo dovoljno za 3 dana)), ali ono što je kupio, drugi dan ne jesti.. iako dajem za interes Frisolak, također, ne jede.. možemo zbog zuba dok se ne brinem.. Želim čuti povratne informacije o ovoj smjesi! i koliko vaša djeca jedu smjesu u dobi od 6 mjeseci! uvijek smo jeli 200-220.. sada 150-180.

Imam malo mlijeka i odlučila sam hraniti smjesu do noći. Od dobivanja malo i liječnik je rekao, previše, za hranu. Kupio je frisolak, ali pije najviše 20 mg. Onda se okrene i sve. Čitao sam da kupuju druge mješavine i pokušaju dok ih ne pronađu. Koliko to treba dati kako bi točno razumjela što joj se ne sviđa? Ali ne može li ikako piti? I jučer sam pročitao o fermentiranim smjesama mlijeka. Bojim se da ću dati, što je dano na žele, jer.

Ne kako biti. Želim mijenjati smjesu. Od samog početka bilo je humana alergija, zaustavljena na Frisovu (bilo je problema s regurgitiranjem i toaletom). Čini se da je sada sve normalno. Mješavina skupih. Pokušali smo dati Frisolak. Tjedan dana sva pravila, a zatim opet alergije. Živimo u Ukrajini. U principu, izbor mješavina je ogroman, ali kako izabrati.. Naš grad je vrlo blizu Bjelorusije. I u našem gradu, mnogi kupuju Bellaktove mješavine, a posebno hvale Bellakt Immunis, ali iz nekog razloga bojim se kupiti.. Djevojke, molim vas, savjetujte me o mješavini. I možda netko.

mlijeko je iznimno nedostajalo, dijete je gladno, pa sam se morao prebaciti u smjesu i dati kapljicu mlijeka kap po kap. Sada hrčak nan. ali osjećam da to nije baš nama. Želim kupiti frisov, beba spits i frisolak. Da li netko daje ove miješa kako se percipiraju? Da, još uvijek imamo problema s pokingom, au recenzijama pišu da je stolica normalizirana i kolik

Cure, moj sin 2mes.vosnovnom na GW, ponekad jednom dnevno (noću) da se dobije smjesa Frisolac ili kada odbije od prsiju, a dijete s babushkoy.No synulya podrigivati ​​često (možda ja kriva što sam stavio je u redu, ali drugi ne bi!) zatvor, dao Duphalac, ići s njim na redovnoj osnovi, ako dam.No odluče mišljenja i dati savjet Frisovom.Dayu uklopiti (mix) Boma 30ml + 30ml Nail Danas jedemo FrisoVom 2. dan (s prebiotika!) i činilo se da se na kakali.Pravda Ne znam što da mislim što je radio, sam ili iz mješavine. Molim te, recite mi tko je u kojim razmjerima.