Klizeri za kupanje za pomoć mladim roditeljima

Rođenja

Vodeni tretmani su od velike važnosti u razvoju djece. To i poštivanje higijenskih normi i vrsta tjelesne aktivnosti. Čak i nemirne bebe nakon kupanja jedu bolje i zaspaju brže.

Ali roditelji moraju lako: trebate zadržati dijete pola sata i uspjeti ga oprati, obratite pozornost na svaku nogu. Opterećenje na leđima i rukama dovoljno je dovoljno veliko, da bi se olakšalo, izumljeni su slajdovi za kupanje djece, koji se mogu koristiti od prvog dana beba života.

Ovaj je proizvod toliko prikladan da dopušta jednom da se izjednači za bebu sam i bez stresa, što se ne može odlučiti za svaki novi roditelj. Slojevi raznih vrsta izrađeni su od materijala koji su sigurni za zdravlje u skladu s anatomskim obilježjima djetetovog tijela. Možete kupiti plastičnu kupelj s ugrađenim kliznikom, uklonjivim klizačem s nosačima za ugradnju ili bez njih, klizač u obliku mreže.

model

Koja je temeljna razlika, a koji model je prikladniji? Prije svega, trebali biste se osloniti na vlastite sklonosti i karakter djeteta. Vjerojatno će se dijete pobuniti za dan ili dva, a kasnije će se naviknuti i voljeti ovaj "pribor za kupanje", tako da ne biste trebali odmah brinuti o izgubljenom novcu. Izbor klizača za kupanje je vrlo širok. Dakle, razmotrite njihove glavne vrste.

Anatomski plastični klizač

Lagana je, iznimno je jednostavna za održavanje i upotrebu. Klizač je opremljen s posebnim naslonima za ruke i pričvršćivanjem između nogu, što ne dopušta da tijelo beba klizi prema dolje ili na stranu. Neki se modeli prilagođavaju rastu djeteta, obično s pažnjom i dodatnim učvršćivanjem klizača na kadu u obliku sisanja. U ovom slučaju, svaki detalj je promišljen, proizvod je siguran i prikladan za bebe i njegove roditelje. Možete koristiti klizač u bilo kojoj kupki od trenutka rođenja dok dijete ne nauči samostalno.

Anatomske slajdove izrađene su od plastike u svijetlim bojama, često ukrašene raznim ukrasima ili crtežima.

Slike tkiva na okviru

Pouzdani metalni okvir prekriven je gustom tkaninom na kojoj se dijete uklapa. Pri uporabi je potrebno osigurati da se dijete ne sklizne iz klizača, jer bočne zaustavljači nisu navedeni u ovom modelu. Ne postoji i dodatna fiksacija na dno kupke, klizač se drži na jednom mjestu pod težinom novorođenčeta. Glavna prednost proizvoda je u niskom trošku i ugodnom susjedstvu dječjeg tkiva i kože.

Samostojni klizač

Najbolja opcija za odabir slajdova za kupanje novorođenčadi bit će viseća mreža. Model izgleda poput fine mrežaste retikulume, koji je pričvršćen na strane dječje kupelji uz pomoć kukica. To osigurava praktičnost i potpuna podrška za krhku kralježnicu djeteta. Jaka se brzo i jednostavno osuši, zauzima vrlo malo prostora, ali s vremenom može početi previše sagati, na što treba obratiti pažnju.

Klizni madrac

Ovaj model ima ograničenje težine djeteta, obično od 3 do 8 kg. Izrađen je od spužvastog ili poroznog materijala, ima anatomski oblik i sigurno i sigurno drži dijete u ispravnom položaju. Made matrasiki od suvremenih materijala, imaju visoku razinu otpornosti na vlagu, pogodni su za korištenje u kadi bilo koje vrste, jednostavan za korištenje. Nakon upotrebe, dovoljno je isprati čistom vodom i objesiti se za sušenje pomoću posebno oblikovane petlje.

Preporuke za odabir slajdova za kupanje novorođenčeta

Morate imati na umu rast i temperament djeteta, kao i veličinu kupke. Njegova širina bi trebala biti dovoljna za slobodno postavljanje klizača, inače će noge i ručke udariti sa strane.

Prije kupnje bilo kojeg modela morate ga pažljivo pregledati sa svih strana: jesu li materijal iz kojeg je proizvod napravljen dovoljno jak, da li se neće pretjerano saviti, jesu li oštrih kutova ili brazda, neravnih i grubih rubova da bi se beba mogla povrijediti.

Treba paziti na miris. Ako plastična ili tkanina zrači neugodnim kemijskim mirisom, trebali biste odustati od kupnje, bez obzira na to koliko je profitabilno.

Savjeti za upotrebu

Za sigurno kupanje aktivne djece starijih od 6 mjeseci, preporuča se dodatno kupiti i koristiti kupaonska prostirka. Čvrsto je pričvršćen na dno ili strane kupke, sprečava klizanje, a ako beba može izaći iz slapa, omekšavat će pad.

Isprva je bolje da novorođenče stavlja pelenu, jer termoregulacija tijekom tog razdoblja ne djeluje vrlo učinkovito, bit će toplija i mekša, osim toga, beba će skliznuti manje.

Tkanine za djecu za kupanje trebaju se rastegnuti i osušiti nakon svake upotrebe, mnogo je lakše nego liječiti osip na koži ili dermatitis.

Još je temeljita njega potrebna za madrace od pjenaste gume ili spužve, materijali takve strukture pokreću bakterije mnogo brže, a povremeno se traži pranje i temeljito sušenje.

Proizvođači tipa ovjesa preporučuju proizvođači oko 8 mjeseci, ali takve se stvari rješavaju pojedinačno, ovisno o težini i aktivnosti djeteta, budući da se rizik od pada na rubu povećava.

Kada prvi put koristite klizanje za kupanje, ne biste ulili veliku količinu vode u kadu, dijete će se skliznuti, a vaša majka će biti zabrinuta. Kasnije, kada je djetetova leđa snažna i nauči uživati ​​u kupanju, moći će se napuniti kadu do visine njegova vrata.

Kupanje novorođenčeta na klopci pretvorit će naporan rad u užitak: majka neće morati nadjačati leđa i neprestano držati dijete u vodi. Glavna stvar je biti u mogućnosti odabrati prikladnu opciju koja će odgovarati mrvicama i njegovim roditeljima. Pravodobno navikavanje djeteta na vodene postupke omogućit će da se prvi korak prema zdravom životnom stilu. Topla voda, svijetle igračke, nježne ruke roditelja i udoban položaj - beba će biti vesela i mirna.

Uređaji i pribor za kupanje novorođenčeta: klizač, viseća mreža i madrac za pomoć mami

Kao i mnogi trenuci u novorođenom životu, prvo kupanje je predmet brige, brige i tjeskobe roditelja. Danas nije nužno izumiti kreativne domaće uređaje za sigurno kupanje djeteta. Kako bi roditelji stvorili puno posebno dizajniranih predmeta kako bi prvo kupanje bilo udobno i ugodno za vas i vaše bebe.

Vrijeme primjene

Rekli smo o prvom kupanju iz razloga - većina spomenutih proizvoda može se koristiti od rođenja, ali po prvi put je nužno kupati bebu tek nakon nestanka kostiju pupčane vrpce (ako se ne ukloni u bolnici) i umbilikalna rana liječi. Kada se konačno dogodi, klizač će omogućiti roditeljima da oslobađaju svoje ruke dok se kupaju i da bi upoznavanje novorođenčeta s vodom ugodnije.

Moguće je obaviti potpuno kupanje novorođenčeta tek nakon što umbilikalna moždina pada i rana zalije, prije toga je bolje obrisati dijete vlažnom spužvom

vrsta

Postoji nekoliko važnih događaja za kupanje bebe, a svi imaju svoje prednosti i nedostatke. Pri izboru odgovarajućeg uređaja morate uzeti u obzir prirodu bebe i svoje želje i misli. Model koji odaberete ne može odmah ugoditi dijete, ali to nije razlog za žaljenje što ga kupujete - možda je samo neugodno da je ta pozicija neuobičajena i nedostatak vaših ruku. U tom slučaju, pokušajte ga dodirnuti i ukazati na njegovu prisutnost, a zatim će se brzo umiriti i naviknuti na brdo ili viseću mrežu. Dakle, pogledajte glavne vrste slajdova za kupanje.

Plastični klizač

Obično je izuzetno jednostavna konstrukcija, jednostavna i doslovno u upotrebi.

 • Klizač ima anatomski oblik, koji ponavlja oblik tijela djeteta i drži ga u laganom položaju.
 • Sva posebna izbočina i udubljenja prilagođeni su za jednostavno, ali pouzdano pričvršćivanje ruku i nogu te osiguravaju statički položaj tijela u vodi, čime se sprječava klizanje.
 • Često se osigurava pričvršćivanje točaka u kupaonici s usisnim čašama.
 • Postoje podesivi modeli koji se mogu koristiti duže, budući da se njihovi parametri mogu mijenjati dok vaša beba raste.

Moguće je koristiti takav klizač u kombinaciji s bilo kojom kadom ili kadom, počevši od prvog tjedna života i završavajući sa momentom jačanja kralježnice, omogućujući djeci da samostalno sjednu. Nedostatak može biti iritacija iz susjedstva kože i plastike.

Iako plastika nije najbolji materijal za dječju kožu, ove vrste slajdova imaju anatomsku strukturu i ponavljaju krivulje djetetovog tijela, što smanjuje trenje

Klizanje tkiva

To je izdržljivi metalni okvir s rastegnutom tkaninom. Dijete se stavlja na tkaninu i lagano spušta u vodu pod vlastitom težinom.

U ovom modelu nema posebnih ograničenja pa morate pažljivo pratiti položaj djeteta - ta je opcija prikladna za miran bebe. Tkanina mreža je jeftina i dovoljno udobna za dijete, jer dodirivanje tkanine obično je ugodnije za bebe od plastike.

Klizalište je pribor za kupanje koji je udoban i ugodan za djecu, što ne iritira kožu bebe i dopušta roditeljima da oslobode svoje ruke

Hammock za kupanje

Hammock za novorođenče za kupanje - jedna od najprikladnijih opcija. Izgleda poput mrežice s malim ćelijama, pričvršćene su s malim kukama do rubova kupelji. Takav proizvod je jednostavan za pohranu, rukovanje i sušenje. Glavna poteškoća leži u pravilnom odabiru veličine - da je tijelo djeteta dovoljno uronjeno u vodu ili nije smješteno u viseći viseći ležaj. Potrebno je uzeti u obzir veličinu kupelji.

Ako ste pravilno odabrali dimenzije pomoćnih proizvoda, trebate samo osigurati da dijete raste, viseće viseće se neće saviti. Dobro odabrana viseća mreža pruža izvrsnu potporu za još slabu bebu kralježnice.

Priveza je pojednostavljena verzija platna, ali u nekim slučajevima može biti još prikladnija. Najvažnije je odabrati pravi dodatak na temelju težine djeteta.

Klizni madrac

Takav klizač ima anatomski oblik, poput plastike, ali izrađen je od mekih poroznih materijala. Zbog svoje mekoće, ima ograničenje tjelesne težine mrvica, što obično iznosi 8 kilograma. U svojoj proizvodnji koristi suvremene materijale otporne na vlagu. Prije nego što počnete kupati dijete, trebate staviti madrac u vodu i pustiti da se mokri - to će potonuti na dno kupaonice, a zatim ćete moći popraviti svoj položaj i položaj tele na njemu. Nakon kupanja, isperite proizvod i objesite da se osuši.

Madraci se mogu koristiti u svakoj kupaonici, jednostavni su za korištenje, sigurni i udobni za dijete, ali tijelo djeteta nije potpuno uronjeno u vodu, a ova metoda podrške ima nekoliko nedostataka:

 • kada dijete leži na madracu, voda ne uzima svu svoju težinu pa pluća rade manje nego ako su bili u "suspendiranom" stanju, što nije tako dobro za razvoj dišnog sustava;
 • madrac donekle ograničava amplitudu slobodnog kretanja udova djeteta, stoga prilagodba mišićnog tkiva na nova osjećanja i uvjete nije tako aktivna;
 • Na madracu je nemoguće izvesti neke od vježbi važnih za razvoj mišićno-koštanog sustava djeteta - u sklonoj poziciji s potporom pod bradom.

Možete pronaći i proučavati fotografije i videozapise o korištenju svih tih modela. Lakše je izvući prave zaključke o tome što je najbolje za vas i vaše dijete, kakve su prilagodbe nedostaje.

Savjeti za odabir

Prije svega, podmetače treba odabrati uzimajući u obzir visinu i težinu djeteta. Druga stvar koju treba uzeti u obzir je karakter djeteta. Ako je mirno, tada će napraviti klizanje s minimalnim nosačima, a za aktivniju djecu potrebno je pouzdano ograničenje. Treći faktor je veličina kupelji ili kupke. To bi trebalo biti dovoljno široko da se klizač može slobodno smjestiti, a kada se kreće, ruke i noge ne dodiruju strane.

Model koji odaberete treba podvrgnuti temeljitom i pristranom pregledu, jer se radi o zdravlju i sigurnosti vašeg djeteta! Ocijenite čvrstoću materijala, snagu progiba, pregledajte klizanje zbog prisutnosti oštrih neugodnih rubova i kutova koji mogu oštetiti nježnu kožu djeteta. Također je vrijedno mirisati proizvod - ako izlučuje jak kemijski miris, ne biste ga trebali kupiti.

Preporuke za upotrebu

Za novorođenče možete postaviti na slajd, osobito plastiku, pelenu - to će osigurati mekoću i bolje zadržavanje topline, spriječiti moguće neugodan kontakt djeteta s plastičnim tijelom, kao i klizanje s postolja.

 • Preporuča se korištenje igara do osam mjeseci, budući da dijete postupno prerasta i može početi padati. Odluku o prestanku korištenja viseća mreža čine roditelji, uzimajući u obzir posebnosti djeteta.
 • Možete kupiti pored klizne ili madracske kupaonske prostirke. Ona se pričvršćuje na dno i zidove kupelji, smanjuje klizanje i pruža "mekano slijetanje" za previše pokretno dijete koje uspije izaći iz slajdova. To je pogodno za već odraslu djecu koja počinju aktivno shvatiti svijet oko sebe.
 • Prilikom prvog korištenja štanda ne biste trebali sipati previše vode kako biste izbjegli nepotrebno klizanje novorođenčadi i iskustva majke. Ima smisla dodati volumen vode postupno, kao što je bebin mišićno-koštani sustav ojačao i navikao se na kupanje.

Ako je ranije kupanje bilo naporan i uzbudljiv posao, sada mame i tate imaju priliku kupati svoje dijete s užitkom, usredotočujući se na proces komunikacije. Ne morate se previše vježbati, neprestano držati tijelo u vodi - to će učiniti slajd i možete obratiti pažnju na druge važne stvari - dotakne, osmjehuje i druge znakove pažnje koje djeca trebaju toliko. Sofisticirani tretmani vode će osigurati zdravlje i radost bebe.

Klizanje za novorođenčad za kupanje: vrste, pravila izbora i rada

Kupanje novorođenčadi je vrlo ugodan i vrlo odgovoran proces u isto vrijeme. Obično djeca vole ovaj postupak izvanredno, opuštaju se u toploj vodi, viseći s rukama i nogama, smiješeći se. I gledajući ih, odrasli su jednako sretni.

S druge strane, postoji mnogo suptilnosti koje treba promatrati. U prvim tjednima i mjesecima života, voda za kupanje djeteta treba biti savršeno čista, stoga je najbolje koristiti vodu iz slavine, ali u bocama, pakirane u 19-litarskim cilindrima.

Poseban termometar pomoći će odrediti najudobniju temperaturu vodenog okoliša: trebalo bi biti negdje oko + 37ºê. To je temperatura amnionske tekućine, u okruženju koje dijete provodi cijelo razdoblje majčine trudnoće.

Zbog svih tih poteškoća, često je potrebno istovremeno sudjelovati ne samo oba roditelja, već i baka i djedova: one čuvaju, ostale sapune, treću vodu itd.

Kako bi izbjegli sve te probleme pomoći će takav jednostavan i praktičan uređaj kao klizač za plivanje. Otkrijmo je li vam zaista potreban klizač za kupanje novorođenčadi, zar to je opasno?

Što je to?

To je nešto poput naslonjača u kojem je dijete u položaju za spuštanje, s gornjim dijelom tijela u podignutom položaju. Namijenjen je prvenstveno za usvajanje higijenskih postupaka za novorođenčad koja još uvijek ne može držati svoje glave sami, a manje sjede.

Roditelji se često pitaju: vrijedi li kupiti uređaj, i kako to može pomoći? Odgovor je definitivno pozitivan, i evo zašto. Nakon što je dijete stavljeno na takvu stolicu, odrasla osoba više neće morati podupirati mrvicu ispod leđa i ispod glave, dok se sapunom, zatim zalijevanje, istovremeno osiguravajući da se dijete slučajno ne sklizne.

S ležaljkama za kupanje, mama ili tata mogu sami nositi se s takvim teškim zadatkom - jer će im obje ruke biti slobodne. Stoga je uređaj, izmislio, dovoljno čudno, relativno nedavno, uspio postići široku popularnost među onima koji su postali roditelji - i po prvi puta i još jednom.

A oni koji su bez njega mogli okupati svoje najstariji potomstvo moći će u potpunosti cijeniti sve prednosti.

U dječjim supermarketima, kupcima se nudi vrlo širok izbor ovih dodataka. Mogu biti:

Pomoću takvih stolica možete lako i brzo kupati dijete, ne samo u maloj, ali i velikoj odrasloj kupelji. Oni su opremljeni posebnim usisnim čašama, omogućujući pouzdano pričvršćivanje na dno i strane spremnika.

U tom slučaju, dijete nije u kadu, a na poseban okvir, koji pruža jamstva sigurnosti ne samo u smislu pokreta, ali i što se tiče higijene.

U nekim modelima, tu je i „sigurnosni pojas” za vlasnika mala, praktički eliminira mogućnost slučajnog dislodgement, čak i kad je odrastao dijete iznenada odluči pokazati svoju neovisnost, dok je moja majka okrenula uzeti pehar, sapun ili ručnik.

Možete saznati spol djeteta uz stol kada čitate našu publikaciju na web mjestu.

Shvatite da je borba započela, to će biti moguće preciznije nakon čitanja ovog članka.

Odavde ćete naučiti kako pravilno podići dijete.

Kako odabrati

Kupi ovaj pribor za kupanje je potrebno prije ispuštanja iz bolnice, tako da kada novi naseljenik će biti u stanu, sve je bilo spremno za crveni tepih.

Od kojega doba možete kupiti dijete na brdu? Obično, upotreba počinje odmah nakon potpunog ozdravljenja pupčane rane. Koji model odabrati prvenstveno ovisi o materijalnim mogućnostima te o tome koliko ćete starih godina koristiti ovaj uređaj.

Obično su "kupaći kostimi" namijenjeni djeci od rođenja do 8 mjeseci - starije uređaje više ništa ne upotrebljavaju, jer mnogi od njih u ovoj dobi ne samo da sjedaju s pouzdanošću, već i pokušavaju ustati na noge. Cijene za dječje kupaonice vrlo su raznovrsne, tako da možete odabrati model koji će biti prilično pristupačan čak i najbogatijim mladim roditeljima koji su nedavno krenuli na ovaj trnovit put.

Najvjerojatnije, kako se dijete odrasta, morat će se promijeniti, budući da su proizvodi dizajnirani za različite težine i visine. Nudimo vam mali pregled takvih uređaja.

Na taj se način nude sljedeće mogućnosti za dijete za kupanje:

 1. Pjena je pogodna za kupanje malih mrvica (do 6 kg i visine ne vise od 60 cm) u beznoj kupelji. Izrađena je od izdržljive porozne pjeneće gume svijetle boje. To je vrsta visokog madraca (20-25 cm na glavi, do nogu - niže), s posebnim udubljenjima na prednjoj strani, namijenjenoj dječjem tijelu. Može se staviti izravno na dno kupke. Nakon zagrijavanja s toplom vodom, meka pjena će se "staviti" na plastiku i biti će savršeni krevet u kojem će dijete biti vrlo udobno. Nakon uporabe, vrlo je lako rastezati i sušiti. To su najjeftiniji krevet - od 150 do 250 rubalja.
 2. Ležaljka s protukliznim sustavom namijenjena je starijoj djeci - do 14 kg u težini i visine 70 cm. Okvir je izrađen od izdržljive i lagane plastike, unutarnja površina je izrađena od mrežastog silikona. Oblik kreveta je ergonomski i potpuno je u skladu s anatomskim podacima djeteta. Dizajn je lagan, udoban i jednostavan za korištenje, zauzima mali prostor na zidu u kupaonici. Cijena je vrlo visoka - oko 2000 rubalja.
 3. Druga mogućnost je tkanina, u obliku plastičnog okvira, na kojem se proteže flanel ili frotirni kovčeg. Izgleda kao stolica za ljuljanje. Takva stolica smatrana je nesigurna jer nema udubljenja ili zatvarača koji štite od klizanja. Istodobno ih mnogi roditelji vole - zbog relativne jeftinosti (300-400 rubalja) i jednostavnosti skrbi: poklopac se uklanja, briše, pegla i ponovno nosi.
 4. Najprikladniji su plastični klizali za kupanje, izrađeni prema anatomskim parametrima, u kojima se dijete može smjestiti na pola sjedenja. Opremljeni su usisnim priključcima koji omogućuju sigurno postavljanje na dno kupke. Neki imaju posebne nositelje kako bi osigurali pouzdano pričvršćivanje bebe u njima. Raspon cijena za ove vrste proizvoda je vrlo širok - od 250 do 2000 rubalja, ovisno o kvaliteti plastike, dostupnosti sigurnosnih uređaja itd. Briga za plastične slajdove je minimalna: one se trebaju prati samo sapunom i vodom neposredno prije i nakon uporabe.

Reći što je bolje klizanje za kupanje novorođenčadi, to je teško, jer ovisi o zahtjevima za to.

Kako kupati djecu

Prije stavljanja djeteta u kupelj za kupanje u kadi, stavite je na pod ili na krevet i stavite bebu u njega. Ako je udoban za ležanje, a svi urezi točno odgovaraju njegovim parametrima, to znači da je slajd odabran pravilno i možete ga početi koristiti.

Usput, to se može koristiti kao dječja ležaljka, na primjer, u zemlji, - naravno, pod budnim nadzorom starješina.

Prilikom ugradnje proizvoda u kupelj, provjerite je li za klizanje i stabilnost. Sve je u redu - polagamo. Voda je izlivena na takav način da prekriva tijelo djeteta, ostavljajući ramena i glavu na površinu. Neki modeli slajdova imaju indikator razine vode koji govori odraslima koliko uliti.

Što je stariji kikiriki, to više zahtjeva se na osiguranje. Za bebe nakon 6 mjeseci, već je potrebna konstrukcija, više poput stolice s ogradom. Neke od tih struktura opremljene su sustavom koji im omogućuje da rotiraju, a sama djeca mogu kontrolirati rotaciju, što ih prirodno oduševljava.

Pregled roditelja o klizanju za novorođenčad

O tome kako je prikladno koristiti klizač za plivanje, kažu recenzije mama:

Baka nam je dala flanel slajd. Unatoč činjenici da sam čuo, iako je teško za njegu, u stvarnosti to je ugriz: samo proširiti sapunom te dobro isprati. Zimi sam se osušio u kupaonici blizu bateriju, a do ljeta smo se razvukli i pretvorili u stolicu za kupanje.

Olga, 21, Cheboksary

Jednom sam počeo žaliti da sam imala upalu leđa i ja teško da se okupa svoju kćer, nagnut nad kadom, moj muž kupio plastični tobogan - čudo! Zaboravio sam na bol u leđima, a moja kći samo voli ovaj kupaći kostim. Savjetujem svima!

Anna, 27 godina, St. Petersburg

S prvim djetetom smo imali tobogan, viseća, ali to nije bilo suviše lako, pa kad je drugi rodio, odlučili smo kupiti plastične sa „sigurnosnim pojasom”. Vrlo zadovoljan - i ja, i beba.

Larisa, 32 godina, Makhachkala

Primjer drugog klizača za kupanje nalazi se u sljedećem videozapisu.

Klizanje za kupanje novorođenčadi: od koje dobi, što je bolje, recenzije i savjeti iz iskusnih mama

Svakodnevno kupanje djeteta, počevši od prvog dana iscrpljivanja iz rodilišta, danas je norma. To je zbog higijene bebe i njegovog ukupnog razvoja. Ali nemojte zaboraviti na sigurnost mrvica dok plivate.

Što je slajd za djecu za kupanje. Zašto je to potrebno

U prošlosti su samo pouzdane majčinske ruke pružale sigurnost. Ali, nažalost, dvorište je dvadeset i prvo stoljeće, a još ih ima samo dva. Ako ste sami već okupirali bebu, znate da je dovođenje sapuna ili ručnika, sapuniciranje kape opasni cirkus broj, koji se obavlja bez osiguranja. Ili uz osiguranje - ako je pored tata ili bake. U dobrim starim danima, cijela se obitelj mogla uključiti u kupanje djeteta.

Danas je sve puno lakše. Prodavaonice dječjih proizvoda nude nam sve što vam je potrebno za sigurno kupanje naše karapuz. I prvo mjesto među tim raznovrsnim uzorcima pravilno je zaokupljeno toboganima za plivanje.

Dječji klizač za kupanje omogućit će vam da se okupite svom djetetu bez dodatnog uključivanja rodbine i bez ikakvog dodatnog truda i brige. To je štand koji je ugrađen u kadu, au nekim je slučajevima već ugrađen u njega. Ovaj stalak pomaže pri zaštiti bebe u sigurnom položaju. Njegova će glava biti iznad vode, neće se okrenuti i neće pasti u vodu, ne bi li se našao bez vaše podrške. I kao bonus: vaše ruke će biti slobodne igrati sa bebom.

Većina slajdova su univerzalni: mogu se postaviti i u kadi iu velikoj kupki. Neki vam čak dopuštaju da kupite bebu u sudoperu.

Slide za novorođenče za kupanje: fotografije, usporedna tablica

Pogledajmo što tipovi slajdova trenutačno postoje, njihove značajke, pro i kontra.

Slide za kupanje novorođenčadi: recenzije

Olga, 38 godina, majka dvoje djece. Znao sam da sada svatko koristi slajdove za kupanje djece, ali kad je stariji odrastao, to još nije bilo. Naravno, odlučio sam pokušati. Kupio je najjednostavniji, plastični. Doista, to je vrlo povoljno: ne morate tražiti nekoga za pomoć, ne morate se zaustaviti nad kupaonici cijelo vrijeme. A Kostya je vrlo zadovoljan, a to je važno.

Marina, 21, majka Varenke (3 mjeseca). U bolnici smo cijelo vrijeme raspravljali o mirazu za djecu. Svi su rekli da je prikladnije okupati se s klizačem: netko je kupio anatomsku kupelj, netko je napravio madrac od pjene drugačije, ali svi su već imali sve spremno za plivanje, a ja imam samo jednostavnu kupku. Nazvao sam muža, ali nisam mogao objasniti što želim. Zahvaljujući djevojkama u trgovini: sve je objašnjeno i prikazano. Kupio je PVC klizač jer je ružičasta i sjajna. Uistinu je vrlo lijepa i udobna. Samo u početku nije voljela Varenku, ali onda nam je rečeno da je potrebno staviti pelenu kako ne bi bilo teške i stvari bi se poboljšale. Sada mislim da bi bilo ispravnije odabrati tkaninu ili pjenu, ali koja je točka mijenjanja, ako uskoro već sjedimo?

Julia, majka dvoje djece. Vidio sam bazen u Odnoklassniki i postao vrlo zainteresiran. Zamislila je kako će beba na njemu plutati u velikoj kupaonici, gledati video i odlučiti - da bismo ga uzeli. Tijekom prvog kupanja, Kostik je pronađen gotovo u potpunosti iznad površine vode. Bio sam uzrujan i pisao prodavaču, i objasnio je kako podesiti dubinu ronjenja. Zapravo, sve je napisano u uputama, ali nisam odmah primijetio. Od tada plivamo s užitkom, ali mogu se igrati sa svojim sinom umjesto da ga držim objema rukama.

Kako koristiti slajd za kupanje novorođenčadi, iz koje dobi

Od koliko mjeseci možete početi koristiti klizanje za plivanje?

Odgovor: od rođenja. Gotovo su sve slajdove namijenjene djeci od nula do šest mjeseci. Tada bi ih trebalo zamijeniti nečim drugim: stolom za kupanje, na primjer.

Kako koristiti

1. Prvo, pažljivo pročitajte upute koje dolaze s dijapozitivom.
2. Temeljito isprati novu klizač s bebom sapunom ili soda.
3. Tijekom prvog plivanja, provjerite da dijete leži ispravno u slajdu:

 • Je li to prikladno za njega: ne svi su bebe slične skupe olovke, ali to se može popraviti uz pomoć nekoliko puta preklopljenih pelena;
 • Je li voda u cijelosti prekrivena njegovim tijelom?
 • Bez obzira je li glava ispravno locirana - samo su uši uronjene;
 • Liže li dolje;
 • Gura li klizač preko dna kade?

4. Ako nešto ometa, pokušajte podesiti slajd i provjeriti je li sve učinjeno u skladu s uputama. Ako problem kao rezultat toga nije riješen, to znači da slajd ne zadovoljava sigurnosne zahtjeve ili jednostavno ne odgovara vašem djetetu.

Neke majke se uistinu boje uplašiti dijete iz svojih ruku. Ako su ispunjeni svi gore navedeni zahtjevi, nemojte se strahovati. Uživajte u igri, razgovarajte i tiho obavljate higijenske postupke - vaše mrvice su u potpunoj sigurnosti.

Korisni videozapis

U ovom videu upoznat ćete se s gumenim pjenastim gumenim staklima za plivanje i saznati sve pojedinosti o ovoj vrsti slajdova.

Video dječjih kupanja na splavu s detaljnim uputama.

Priča o anatomskom slajdu za novorođenčad.

Trebate li slajd za kupanje novorođenčeta, vrijedi li potrošiti stavku koja će trajati ne više od šest mjeseci, ako to možete učiniti bez njega - odlučite, ali slažete se, slajd uvelike olakšava postojanje moderne majke.

Fotografija i video: besplatni internetski izvori

Vrste klizača u kadi za novorođenčad i njihove osobine

Kupanje bebe odgovorno je za roditelje, jer novorođenče to ne može samostalno.

Za olakšavanje higijenskih postupaka u vodi za izradu najmanjih posebnih slajdova. Ovaj uređaj vam omogućuje da popravite dijete kako biste zaštitili vodu od ulaska u dišne ​​puteve. Čak i jaka i okretna djeca će se moći osjećati samouvjereno u toploj, ugodnoj maloj vodi, a ne zastrašujući svoje roditelje uz opuštanje i razne antics.

Što je to i zašto?

Slobodna ruka mora obavljati takve manipulacije kao:

 • stalno sipati toplu vodu na bebu;
 • isprati sve nabore na tijelu, brisati ih između prstiju i drugih mjesta skrivenih od vode;
 • dodajte vruću vodu za dugo kupanje do 10-15 minuta;
 • upotrijebite deterdžente: šampone, baby sapun itd., s jednom rukom otvorite boce, ulijte proizvod lagano u ruku i pjenite se na tijelo djeteta;
 • igrati s mrvicama i služiti igračkama;
 • na kraju postupka, izađite iz kupelji, zamotajte bebu u pelenicu, obrišite ručnikom;
 • učiniti sve kako bi proces kupanja bio siguran, ugodan i koristan.

Čak je i virtuozna osoba koja sve može učiniti s jednom rukom bez okretanja bočica, prskanje vode i drugih problema gotovo je nemoguće učiniti. Klizanje za kupanje oslobađa obje ruke, što će olakšati postupak nekoliko puta.

Preostale prednosti u odnosu na ovo su samo lijepi bonus:

 1. Ruke roditelja uvijek će biti čiste i slobodne, što će olakšati manipulaciju i zaštititi novorođenče od klizanja.
 2. Nema potrebe dugo vremena da budu u neugodnom položaju, bez mogućnosti da se nekako promijeni ili ublaži bolne senzacije u nogama, donjem dijelu leđa, leđima ili ruku, čiji se glavni sloj drži.
 3. Djetetu je prikladnije ležati na čvrstu površinu ugodnog materijala nego biti u suspendiranom stanju na 2 točke podrške - dlan roditeljske ruke i stražnjice na dnu kupke.
 4. Zahvaljujući dizajnu uređaja, glava bebe uvijek je iznad vode i razine tijela, što omogućava da pogleda sve oko sebe, štiti vodu od pada u dišne ​​puteve i omogućuje roditeljima da gledaju mrvice.

Koliko vam godina može biti?

Novorođene bebe se okupaju čim se umbilikalni umiva. Ovo razdoblje može biti drugačije, najčešće staro od 5-7 dana. Možete koristiti slajd sve dok dijete ne nauči kako se sjesti i zadržati u tom položaju.

Prikazi i njihove fotografije

Izbor slajdova za kupanje je jednostavno ogroman. Na tržištu ovaj uređaj zastupa razna proizvođača. Izbor prikladne opcije ograničen je samo financijskim sposobnostima roditelja i karakteristikama kupke.

Anatomski plastični

Ovo je najjednostavniji i najjednostavniji pribor.

Plastične letvice izrađene su sa značajkama dizajna:

 • Usisne čaše na nekoliko točaka omogućuju čvrsto pričvršćivanje proizvoda u kadu.
 • Dodatni remeni pomažu pri lakšem pričvršćivanju bebe tijekom kupanja, tako da se roditelji mogu kratko razmaziti i ne brinuti o bebi.
 • Plastični zatvarači koji služe za učvršćenje klizača na strane kupelji.
 • Dodatne prevlake od raznih protukliznih materijala.

Neki proizvodi izrađeni su za posebne modele kupki, stoga ih morate razmotriti prilikom odabira pribora. Ovaj proizvod se proizvodi u velikim količinama, proizvedenim žigom, čime se smanjuje njegova cijena. Dakle, krajnji korisnik dobiva kvalitetan pouzdani proizvod po relativno niskoj cijeni.

Nudimo gledati video o anatomskom slajdu za kupanje bebe:

Silikonska perforirana površina (uklonjiva)

Klizač ove vrste razlikuje se od plastičnog proizvoda zbog prisutnosti posebnog silikonskog premaza na površini.

Struktura mreže ima antibakterijska svojstva, izvrsnu propusnost u vodi. To vam omogućuje da sipate dijete čak i potoci iz tuširanja. Trošak tobogana s silikonskom mrežom je malo viši od plastične kolone.

zgazi

Značajka proizvoda u sposobnosti podizanja glave djeteta 8 cm iznad površine vode. To omogućuje roditeljima da gledaju mrvice, a dijete se osjeća ugodno, gleda se, vodi sigurne vode.

tkivo

Klizač za kupanje od tkanine ili viseća mreža je napravu od mrežastog materijala s posebnim kukama za pričvršćivanje na strane kupke.

Među prednostima:

 • Njega materijala nakon postupka vrlo je jednostavna - tkanina se može prati, brzo se suši i dugo se koristi bez gubitka kvalitete.
 • Skladištenje zahtijeva minimalan prostor.
 • Trošak je relativno nizak.

Na proizvodu postoje neke nedostatke:

 • Prikazani modeli brda iz tkanine izračunani su na djeci od pola godine.
 • Niska kvaliteta pribora ovog tipa je lako rastrgana i kratkotrajna.
 • Kada kupanje, roditelji trebaju stalno pratiti bebu tako da se ne prevrne u vodu.

Nudimo gledati videozapis o klizanju za kupanje:

integriran

Proizvod je kompleks tobogana i kupki, koji nisu odvojeni. To značajno smanjuje vrijeme korištenja jer je prikladno samo za djecu do 6 mjeseci.

Prednosti pribora:

 • Sve zavoje ponavljaju anatomske značajke tijela mrvice, što jamči ugodno mjesto u procesu kupanja.
 • Higijenske postupke može izvesti jedna osoba bez vanjske pomoći.
 • Čak i uz snažno prodiranje djeteta, vjerojatnost gušenja ili uzimanja u usta vode je minimalna.

Nedostaci proizvoda:

 • Korištenje je vremenski ograničeno, troškovi brda opravdavali su samo šest mjeseci.
 • Problematično je promijeniti bebu ili promijeniti njezin položaj u tom procesu.
 • Sloboda djeteta je ograničena, nema mogućnosti plivanja.
 • Trošak je veći od plastičnih, tkanina, pjenastih gumenih proizvoda.

Pjenasta guma

Najprofitabilnija dodatna oprema za kupanje bebe.

Među prednostima:

 • Niska cijena
 • Anatomski oblik, materijal ponavlja prirodne krivulje tijela djeteta.
 • Kretanje djeteta nije ograničeno mekim materijalom.
 • Težina se raspoređuje po cijeloj površini klizača.

Među nedostatcima:

 • Materijal jako apsorbira vodu, što ga čini ranjivim mehaničkim udarcem pri odvajanju, često lomljenju.
 • Kratak vijek trajanja.
 • Loša cirkulacija u pjenastoj gumi čini ga malo hladnijom od okoline s vremenom postupka.
 • Potrebno je da se roditelji stalno brinu o djetetu, jer je brda niska.

Zbog niske cijene proizvoda, moguće je nekoliko puta mijenjati razmaženi ili istrošeni slajd.

Uz madrac

Uređaj je pogodan za djecu mase ne više od 8 kg. Temelji se na poroznim ili spužvastim materijalima koji osiguravaju sigurnost djeteta kad su slajdovi pravilno postavljeni.

Prednosti madraca:

 • Jednostavno postavljanje i sigurno pričvršćivanje.
 • Jednostavan za uporabu.
 • Sigurno za bebu.
 • Jednostavno čišćenje: samo isprati površinu čistom vodom, prljavština se isprati od premaza od prljavštine.

Glavni nedostaci uključuju ograničenu upotrebu, jer mlađe dijete ne odgovara cijeloj duljini proizvoda.

Podstavljena, čvrsta baza

Dizajn u ovom dizajnu je optimalna kombinacija čvrste, snažne podloge i meke podstave za dječje tijelo.

Prednosti plastičnog klizača s premazom tkanine:

 • Rt se može lako ukloniti i oprati, osiguravajući uvijek čistoću i higijenu djeteta.
 • Brdo se pouzdano pričvršćuje u velikom ili dječjoj kupki.
 • Krevet u obliku stolca može se presavijati za kretanje i skladištenje, pretvara se u stolicu, koja mu omogućuje da se koristi do godinu dana.

Među nedostatcima brijega u obliku sofe, na kojem dijete može klizati.

Kako prati prvi put?

Prvo kupanje djeteta s novim priborom odgovorno je za roditelje i dijete. Kako se okupati po prvi put? Potrebno je voditi računa o takvim trenucima:

 1. Klizač i kupka trebaju biti čisti prije uporabe.
 2. Prije stavljanja djeteta u vodu morate paziti da je pribor topao i da neće uzrokovati neugodu djetetu.
 3. Razina vode treba biti približno u središtu klizača.
 4. Na plastičnoj površini se nalazi pokrivač ili pelena.
 5. Kupaonica i konstrukcija u obliku klizača koji je fiksiran u njemu nisu labavi i stabilni.

Po završetku postupka treba temeljito isprati i sterilizirati. Spremite brdo i ladicu suhom.

Pripremni stupanj

Priprema za kupanje uključuje zagrijavanje vode (prvi se postupak provodi uz kuhanu vodu umjesto tekuće vode), pripremu i dezinfekciju pribora, uređenje svih potrebnih deterdženata i, ako je potrebno, lijekova u duljini ruke, stavljanje svih dječjih pribora nakon postupka na prikladnom mjestu.

Za rukovanje kupkama:

 • Otopina sode vode koncentrirana.
 • Deterdžent za djecu (možete koristiti tekući sapun).
 • Vodena otopina kalijevog permanganata.

Najvažnije je organizirati sve, tako da je potrebno poduzeti nužnu stvar ako je potrebno, kako se ne bi dugo zadržavala od bebe, a ne ostaviti ga bez nadzora.

Dijete treba održati ravnotežu topline, osobito u prvim mjesecima života. Čak i ljeti, odmah nakon kupanja, dobro se omotajte, tako da se neparna beba dramatično ne ohladi. To smanjuje vjerojatnost prehlade, koja je toliko osjetljiva neformiranih mrvica imuniteta.

Što je potrebno?

Da bi proces kupanja bio kontinuiran i da je majka manje omamljiva od njezinih mrvica, trebali biste voditi brigu o sljedećim sredstvima:

 • Dječji sapun, čvrsti ili tekući.
 • Soba za kupanje, ljekoviti koncentrat, dekocija bilja, otopina kalijevog permanganata u vodi itd. kada se koristi.
 • Šampon za djecu.
 • Bast ili drugi uređaji za pranje bebe.
 • Spremnik s vrućom vodom i šalicu ili lonac za ulijevanje u kupelj.

Kada kupanje, nemoguće je dodati nekakav lijek za kupanje bez čvrstog uvjerenja da, primjerice, beba nema alergije na sastav ili ga neće naškoditi.

Temperatura i razina vode

Najbolje za postupak, dijete je prikladna temperatura vode od 34 ° C do 37 ° C. Moguće je da će od 1 mjeseca života biti moguće koristiti vodu s temperaturom od 38 ° C, ali to bi trebalo biti kratkotrajno djelovanje, po mogućnosti noću. Kada beba izlazi, lakše je zaspati i ponaša se mirnije.

Takve aktivnosti treba provesti nakon savjetovanja s pedijatrom, jer visoke temperature vode uzrokuju disanje i otkucaje srca u novorođenčadi. Umjesto sedativnog učinka, djeca se mogu ponašati nemirno, osjećati poremećaj u temperaturnom režimu njihovog tijela.

Korak po korak

Kupanje s kliznikom je naporan proces, ali uvelike olakšava sve potrebne operacije s bebom.

Za uspješan plivanje morate učiniti sljedeće:

 1. Dezinficirajte i isperite kupelj i njezin pribor.
 2. Ugradite kupelj, stavite klizač u njega i slijedite pouzdanost montažne konstrukcije.
 3. Izlijte vodu do oznake na brdu, ako ne, a zatim približno do sredine.
 4. Pripremite spremnik s vrućom vodom i kantom u blizini mjesta za kupanje.
 5. Postavite tanku pelenu ili krpu na klizač, ako potonje nije opremljeno vlastitim jastučićem.
 6. Skinuti bebu i staviti ga na slajd.
 7. Nakon 2-3 minute, kada se dijete navikne na vodu i igra malo, operi ga sapunom i mekanim perilicom, isprati sve nabore, teško dostupna mjesta, ukloniti sve maziva i sekrecije.
 8. Glava se opere, bez upotrebe šampona ili s malom količinom, temeljito se opere vodom iz kupelji.
 9. Preostalih 10-15 minuta beba igra i samo prskanja u vodi.

Glava bi uvijek trebala biti u vodi. Da biste to učinili, zamotajte glavu pelenijem i neprestano navlažite toplom vodom iz kadom.

Nudimo vam gledanje videozapisa o pravilnom kupanju bebe pomoću roller coastera:

Postupak postupka

Potrebno je unaprijed pripremiti takav pribor za bebu nakon kupanja:

 • Zamrzivač za dječju omota odmah nakon kupanja.
 • Topli ručnik i pelena za dijete na njemu tijekom higijenskih postupaka.
 • Ušice za čišćenje ušiju i nos (ako je potrebno).
 • Maslac ili krema za tijelo.
 • Škare ili škare za nokte.
 • Proizvodi za njegu užeta (ako ga dijete ima s tragovima suhe krvi ili sluzi), obično je peroksid, briljantan zeleni, pamučni štapići ili diskovi.
 • Odjeća za mijenjanje odjeće ili pelene (ako je dijete presvučeno).
 • Topli ručnik ili svjetlo deka.

Nakon postupaka s vodom, higijenska njega se smanjuje na sljedeće radnje:

 1. Da bi dijete trebalo biti nježno i brzo, tako da se ne ohladi. Nikad ne brišite novorođenče. Vrlo nježna koža zahtijeva nježan rukovanje: omatanje u laganu pelenu napravljenu od prirodnih materijala koji dobro apsorbiraju vlagu.
 2. Dijete se stavlja na toplom toplom ručniku ili pokrivaču, obloženom redovitom pelenijom, bez vlažne tkanine od 60 x 60 cm i uobičajenu pelenu za higijenske postupke.
 3. Prije svega, očistite uši s pamučnim pupoljcima. Bolje je koristiti posebnu djecu koja se prodaju u ljekarni. Njihov dizajn za novorođenče je najsigurniji, jer ne dopušta duboku penetraciju u uho kanal.
 4. Nosio je kapu za zaštitu glave djeteta od hlađenja.
 5. Svi nokti su uklonjeni po potrebi.
 6. Tijelo se obrađuje kremom za bebe ili posebnim uljem, a dijete ga može učiniti jednostavnom vježbom, jer nakon kupanja tijelo mu je opušteno i gipko. Čak i neiskusne majke neće ozlijediti bebu vježbama istezanja.
 7. Pazite se, ako je potrebno, kožu stražnjice tretira se s prahom ili posebnom krema protiv pelenskog osipa.
 8. Nosi pripremljena odjeća ili omota za bebe.
 9. Omotan s laganim pokrivačem ili toplim ručnikom. Sada je beba spremna za hranjenje i zvučni san.

Nudimo gledati videozapis o postupcima koji se trebaju provesti s djetetom nakon kupanja:

Savjeti za odabir

Izbor dodatne opreme za kupanje za dijete trebao bi biti napravljen na temelju sljedećih zahtjeva:

 1. Dimenzije, dopuštena opterećenja i drugi parametri dizajna trebaju odgovarati svojstvima bebe i njegove dobi.

zaključak

Kupanje za novorođenče je pravi uzbudljiv svijet vodenih avantura. Da bi proces kupanja donio samo užitak, roditelji se trebaju pažljivo pripremiti i odabrati odgovarajući pribor. Klizanje za kupanje izvrstan je uređaj koji pomaže djeci uživati ​​u vodenom postupku, a roditelji preživjele oluju u kadi.

Slide za kupanje novorođenčadi iz koje dobi

Slide za kupanje novorođenčadi: zašto vam je potrebna, u kojoj dobi vam je potrebna, kako ga koristiti? Koji je najbolji slajd za kupanje bebe: plastika ili tkanina, krpe?

Klizite za kupanje i kako ga koristiti.

Jedan od glavnih čimbenika zdravlja djeteta je redovita higijena i čistoća. Čim nestanu mrvice pupka, roditelji ga počnu svakodnevno okupati. Ovaj postupak, pored očuvanja higijenskih normi, ima i druge pozitivne aspekte: novorođenčad je umjereno, vrelo se gimnastika tijekom kupanja.

Usvajanje vodenih postupaka ima pozitivan učinak na zdravlje mrvica: ima apetit i zdrav san. Za svakodnevne vodene postupke koje se održavaju s radošću i užitkom za roditelje i dijete, samo trebate slijediti jednostavna pravila za kupanje novorođenčadi.

Sada se stvara mnogo robe koja olakšava brigu o novorođenčadi. Među tim proizvodima i dječjim kliznikom za plivanje. Zašto je bolje kupati novorođenčad na klizanju, na kojemu je vrijedno obratiti pažnju na novorođene roditelje i kako jednostavna oprema olakšava proces kupanja novorođenčeta? Članak će reći sve ovo.

Trebam li slajd za kupanje novorođenčadi i zašto?

 • Crumb nije lako kupiti u uobičajenoj beba kupelji. Morate ga držati u udobnom položaju cijelo vrijeme s rukama. U ovom slučaju, onaj koji će zadržati bebu, sigurno se neće osjećati ugodno najmanje trideset minuta. Vrlo je praktičnija provesti postupak, stavljajući dijete na posebnu kliznu za plivanje.
 • Što je posebno o ovom kupaonskom uređaju? Nakon postavljanja klizanja za kupanje u bebenskoj kupelji, roditelji se neće osjećati umorno i bolno u leđima, kao kad se kupaju bebe bez posebnog pribora.
 • Može se slomiti na brdu dvadeset minuta ili više, a ruke roditelja i dalje ostaju slobodne, a sve druge manipulacije mogu se provesti bez brige da beba nije ugodno. No, za to vrijeme potrebno je ne samo držati mrvice u toploj vodi, već i razviti ih i kupiti, obraćajući pažnju na nabore.
Krvarenje može ležati na brdu dvadesetak minuta ili više, a ruke roditelja ostaju slobodne

Ako ne koristite slajd, roditelji će vas sutra ujutro podsjetiti na postupak zbog teških opterećenja. Da, i mrvica se osjeća ugodno na stalnom brežuljku.

Uz klizanje za kupanje nije teško, čak ni jedan od roditelja bez ikakve pomoći da kupi dijete. Kupanje je mirno i bez stresa. Ali takve manipulacije s djetetom često ne rješavaju neiskusni roditelji.

Za proizvodnju pribora koji olakšava proces kupanja djeteta koriste se materijali koji sprječavaju klizanje mrvica u vodi. Također bi trebali biti eko-friendly, antibakterijski, lako očistiti i ugodni na dodir. Pri izradi brijega razmatraju se anatomska obilježja novorođenčeta.

Vrste kliznika za plivanje:

 • plastične kade s ugrađenim klizačem
 • odvojivi klizač koji ima usisne čaše
 • odvojivi klizač bez usisnih čašica
 • mrežasti sloj

Tu su i poboljšani modeli slajdova, ali pogodni su za djecu koja već mogu sama sjediti:

 • pomaknite sjedalo
 • stacionarni slajd-mali automobil
 • slide-stolica
Za izradu pribora koji olakšavaju proces kupanja djeteta, koriste se materijali koji sprečavaju klizanje mrvica

Slide za kupanje novorođenčadi: od koje dobi?

Označiti "od 0", koji stoji na dodatnoj opremi, znači da je klizač namijenjen za provođenje postupaka vodene pare od prvog dana života malog djeteta. Glavni uvjet je da ne kupate dijete sve dok neni ne nestanu.

Bebe se ne okupaju sve dok se pupčani nestaju.

Koji je najbolji slajd za kupanje bebe: plastika ili tkanina, krpe?

Novoizgrađeni roditelji, koji su došli u trgovinu za klizanje za kupanje, mogu pobjeći od raznolikosti robe koja se tamo nalazi. Među priborima morat ćete odabrati najbolju opciju. Svaki model ima svoje osobine. Prije kupnje, upoznajte se s karakteristikama svakog tipa plutajućeg klizača.

Savjeti za odabir slajdova za novorođenče:

 • kupnja klizača je potrebna s obzirom na rast bebe
 • temperament bebe je također važan: aktivniji, na primjer, može pasti iz nestabilne strukture (na primjer, ako je viseća mreža)
 • Pri kupnji klizača potrebno je uzeti u obzir dimenzije kupke (širina kadice treba biti takva da se klizač može slobodno postaviti unutar) tako da dijete ne udari noge i ruke na svoje strane
 • kupujući slajd, pažljivo je razmotriti i provjeriti osnovni materijal za snagu
 • klizač se ne smije savijati previše pod težinom bebe
 • morate uzeti brdo bez oštrih kutova ili bura, inače se mrvica može ozlijediti
 • miris klizača za kupanje je također važan: ako postoji neugodan miris plastične, tkanine ili drugog materijala, bolje je pogledati drugi model
Plastični klizač

Kupujete slajd za bebu, vodite vlastitim željama. Često, novorođenčad, tijekom prve plivanja s upotrebom klizača, počinje snažno skočiti ili se oduprijeti takvom postupku. Međutim, kasnije, "pribor za kupanje" može se svidjeti mrvica, što znači da će se osjećaji o novcu koji se odnijeti na vjetar biti uzaludni.

Vrste tobogana za plivanje:

Plastična - napravljena s anatomskim obilježjima bebe. Dodatna oprema je lagana, lagana za upotrebu.

 • Plastični klizač ima posebne naslone za ruke. Nosači između nogu također su osigurani tako da mrvica ne klizi prema dolje ili na stranu. Neki modeli imaju priliku prilagoditi rast djeteta.
 • Također možete dodatno popraviti kliznu stranu kade s usisnim čašama. Takav uređaj je sigurno za novorođenče. Novi roditelji mogu lako kupiti mrvicu u njemu, jer se razrađuju sve detalje slajdova.
 • Plastični pribor ugrađen je u kadu bilo koje veličine. Od prvog će se dana života odvesti plastično klizanje sve do trenutka kad beba može sama sjediti. Plastične slajdove obično su svijetle, s smiješnim slikama.
Kupujete slajd za bebu, vodite vlastitim željama.

Brdo od tkanine. Temelj klizača je snažan okvir izrađen od metala. Okvir je prekriven prilično gustom tkaninom.

 • Crta se položi na tkaninu, a roditelji moraju osigurati da slajd ostane u ispravnom položaju, jer u protivnom mrvica može nestati.
 • Uređaj je napravljen bez bočnih zaustavljanja. Brdo nije dodatno pričvršćeno na dno kupke.
 • Klizaljka je jeftina, a dijete ne osjeća nelagodu kada je tkanina pored kože.
 • Brzina od tkanine nakon kupanja mora biti sušena.
Klizanje tkiva

Jato je najbolja opcija za bebu. Model je izrađen od fine mreže. Klizni mrežni privjesak pričvršćen s kuka na strane kupke.

 • Kupanje se održava u udobnom položaju za dijete, a njegova krhka kralježnica dobiva punu potporu. Priveza je udobna za čišćenje.
 • Nakon kupanja, vrlo brzo se suši i može se sklopiti kompaktno - takav brdo ne zauzima puno prostora.
 • Nedostatak uređaja je da će početi padati prije ili kasnije, stoga, posebnu pažnju treba posvetiti snazi ​​mreže pri kupnji.
Hill-viseća

Klizite u obliku madraca. Taj će pribor odgovarati djetetu čija težina iznosi 3-8 kg.

 • Za proizvodnju suvremenih spužvastih ili poroznih materijala. S pravim položajem, ovaj klizač je apsolutno siguran.
 • Otporna je na vlagu. Klizni madrac je fiksiran u dječjem vrtiću iu uobičajenoj kupaonici.
 • Briga za klizni madrac je jednostavna: trebate ga samo isprati čistom vodom. Za sušenje, to je suspendiran s posebnim očnjak.
Klizni madrac

Je li klizač udoban za kupanje u velikoj kupki za novorođenčad?

 • Karapuza do 5 mjeseci bolje je kupati u kupelji za bebe. Neka mame beba na forumima i žale se da kupka nakon što dijete odraste, leži na balkonu ili kućici bez posla. Međutim, ne koristimo vlastitu kupku u druge svrhe.
 • Dječje kupke namijenjene su djeci iz prvih dana života, jer mrvica, dok kupanje leži sklonište. Može samo pomicati ruke i noge.
 • Zahvaljujući uređaju za kupanje, roditeljima je lakše držati dijete u udobnom položaju.
Je li klizač udoban za kupanje u velikoj kupki za novorođenčad?

Bez beba kupke, naravno, možete učiniti. Međutim, valja istaknuti pro i kontra.

 • teško je i nezgodno držati novorođenče u velikom kupku
 • budući da dijete mora biti okupano u biljnim infuzijama ili dodati kalijev permanganat u vodu, bijeli caklini odrasle kupelji mogu se bojati
 • za pripremu infuzija ljekovitog bilja od kamilice, sukcesije, kadulja će trebati manje bilja ako se okupite novorođenčad u kupku za bebe
 • mala kupka lakše čuvati
 • manje vode je potrebno za popunjavanje beba kupke

Ne biste trebali kupiti skupe bebe za kupanje jer će beba imati potrebu u prvih 6-7 mjeseci.

Kada beba ima 5-7 mjeseci i on već može sjediti, može se staviti u bebensku kupku nasuprot klizaču ili pokušati kupati u redovitoj kupelji.

Kako koristiti slajd za kupanje novorođenčadi?

 • Za aktivno bacanje beba ili za dijete starije od 6 mjeseci, bolje je kupiti kupaonsku prostirku. Takav uređaj čvrsto je montiran na dnu kupke i sprječava klizanje. Ako dijete sklizne sa slajdova, tepih će ublažiti pad.
 • Isprva, vodene procedure treba provesti pomoću pelene. Samo pokrij slajd. Beba čija termoregulacija nije savršena ipak će biti toplija i mekša. Dijete neće kliziti niz brdo.
Kako koristiti slajd za kupanje novorođenčadi
 • Briga o klizanju tkanine nakon svakog plivanja je pranje i sušenje. Takvi jednostavni postupci pomoći će u izbjegavanju osipa i dermatitisa u bebi.
 • Pjenom ili spužvom madrac treba isprati i osušiti dobro nakon kupanja.
 • Hammock prikladan je za djecu do 8 mjeseci. Previše zastrašujuće dijete može pasti preko kupaonice.

Video: Klizite za kupanje novorođenčadi

Klizanje za kupanje - od koje dobi treba i koje je bolje odabrati?

Redovita higijena i čistoća ključni su za zdravlje i dobrobit bebe. Nakon što nokti nestaju, morat ćete kupiti mrvice dnevno, slijedeći sva osnovna pravila ovog postupka za novorođenčad.

Proizvođači stalno stvaraju nove i nove proizvode koji mogu učiniti taj proces lakšim i ugodnijim. To uključuje dječji klizač za plivanje. Što je ta konstrukcija, kako ga pravilno odabrati i koristiti, raspravljat ćemo dalje.

• Od koje dobi možete kupiti bebu na slajdu? • Koje su vrste • Foamy • Tkanina (ili flanel) • Plastična (ili plastična) • Hammock za kadu • Kako koristiti? (Video) • Recenzije roditelja

Od koje dobi bebe trebaju klizanje za plivanje?

Novorođenčad treba posebno kupalište. Većina tih proizvoda ima granicu od 0. To znači da ih treba koristiti gotovo od rođenja. Bit će potrebno samo čekati da pupak pada.

Zahvaljujući ovom klizanju, roditelji ne moraju držati dijete u rukama, pa čak i dijete će biti puno ugodnije.

Koji je dijete slabiji?

Danas u trgovinama možete pronaći razne tobogane za kupanje - za svaki ukus i proračun. Da biste razumjeli svu tu raznolikost, vrijedno je proučiti značajke svih osnovnih modela i, općenito, razumjeti ono što jesu.

Pjena od gume

Modeli od pjenaste gume vrlo su popularni. Oni su jeftini i prodaju se u većini dječjih trgovina. Sa strane takvog proizvoda je komad pjene, čija visina može doseći do 20-25 cm. Iznad postoji usjek u kojem je beba smještena u kadu. Jednostavan dizajn, koji istodobno omogućuje znatno pojednostavljenje vodnih postupaka. Roditelji ne moraju posebno nastojati da se dijete ne sklizne ili pada.

Istovremeno, materijal apsorbira toplu vodu i ugodno zagrijava leđa djeteta tijekom kupanja. Neće se zamrznuti, čak i ako je visina klizača iznad razine vode. Ali briga za takvim dizajnom je teža. Bakterije se brzo nakupljaju u pjenastoj gumi, a to je teže prati nego, na primjer, plastike. Materijal se često mora prati i zatim osušiti.

Tkanina (ili flanel)

Tkanina ili stijena brda su mnogo manje popularni, ali neki roditelji i dalje smatraju da je to najprikladnije. Ovo je plastični okvir koji izgleda kao stolica za ljuljanje. Odozgo je prekriven mekom krpom. No, nema nikakvih udubljenja, pričvrsnih elemenata i pojaseva na ovom dizajnu. Zato stručnjaci vjeruju da nije sigurna za novorođenčad. No istodobno značajno olakšava proces kupanja za majku. Samo tijekom postupaka morate pažljivo paziti na dijete i malo ga držati.

plastika

Najčešće, kupci u trgovinama pitaju točno plastične modele. U kupaonici se lako i jednostavno pričvršćuju na usisne čaše. Potonji su u velikoj veličini pa čvrsto drže strukturu i roditelji se ne brinu zbog sigurnosti njihovih mrvica. Neki plastični slajdovi dodatno su opremljeni posebnim remenima, koji omogućuju zaključavanje djeteta u određenom položaju, tako da se mama ili tata čak može ometati sapunom ili ručnikom.

Raspravljeni proizvodi su vrlo lako za pranje. Jednostavno obrišite sapunicom i zatim isperite toplom vodom.

Hill-viseća

Ova struktura tkanine, koja je montirana na rubu beba kade. I njezina se beba uklapa. Budući da je viseća mreža od tkanine, neće dugo trajati. Tijekom vremena, dijete dobiva težinu, pa je model sve teže držati mrvice. Kao i sve tkanine, viseća mreža mora biti oprana i osušena s vremena na vrijeme.

Bez obzira na raznolikost takvih slajdova, vrlo je važno da odgovara novorođenčadi u veličini. Stoga je za početak vrijedno pokušavati. Dijete se uklapa u njega bez kupke i vode. Ako su glava i tijelo bili u priljubljenim udubljenjima, tada je veličina prikladna.

Kako koristiti?

Vrlo je jednostavno koristiti slajd pod raspravom. Na samom početku proizvod se ispire čistom tekućom vodom. Zatim je pričvršćen na dno ili na stranu kupaonice, ovisno o modelu. Važno je provjeriti je li kupka čvrsto fiksirana i stabilna.

Zatim, voda se napuni do polovice strukture. Nakon toga opet pokazuje čvrstoću vezanosti. Ako je potrebno, komad prirodne tkanine ili meka pelena može se postaviti na dno spremnika. Zatim se mrvica postupno spušta u vodu. Razina tekućine u kadi je regulirana tako da ne doseže dijete iznad vrata. Nakon kupanja, proizvod će morati biti ispran i ponovno osušen.

Nakon postupaka s vodom, dječji marigoldi postaju mekani i trebaju odgovarajuću njegu. Zbog toga je vrlo važno odabrati škare za novorođenče, o čemu ćemo razgovarati u sljedećem članku.

Video: Kako se okupa novorođenčad

Dnevni higijenski postupci vrlo su važni za novorođenče. U ovom videozapisu iskusni roditelji pokazuju kako pravilno kupati bebu i korisnicima pružaju korisne savjete o temperaturi vode, trajanju postupka i drugim važnim točkama.

Recenzije kupaca

Olga: Baka je kupila flanelsku kupku za našeg mlađeg sina. Pročitajte recenzije da je vrlo teško brinuti za nju. U stvari, pokazalo se da je sve jednostavno. Nakon svake kupke, ispran je s sapunom za pranje i temeljito ispran s toplom vodom. I onda - osušio je bateriju. Kao rezultat toga dizajn je uvijek uredan i udoban za dijete.

Anna: Povrijedila mi je leđa, tako da više ne mogu nositi kćeri u rukama. Muž daje plastičnu kupelj. Vrlo zgodan stvar! Jednostavno je pričvrstiti, a dijete u njoj je jednostavno i ugodno. Zahvaljujući njoj, bebe vole vodene postupke. Sada plivajte s osmijehom.

Natalya: Sve slajdove za kupanje djeteta, osim modela ležaja, pokazalo se da je udobno. Nekako nije nadahnula pouzdanje u mene, bojim se da neće podnijeti dijete i stalno je nervozna. Savjetujem majkama da dobiju slajdove izrađene od plastike s trajnim širokim trakama. To će omogućiti bebu da sjedne udobno u dizajnu, a roditelji - ne brinuti se za njegovu sigurnost. U ovom slučaju moje ruke su slobodne i možete sigurno provesti vodene postupke.

Odaberite slajd u kadi za novorođenčad: proučavamo vrste slajdova njihovih prednosti i nedostataka. Savjeti za pravilnu djecu za kupanje u kadi s kliznikom

Nakon ozdravljenja pupčane rane, možete u potpunosti popiti dijete. Postoje razni uređaji koji olakšavaju život roditeljima, uključujući klizanje u kadi za pranje novorođenčeta.

Što je prikladno?

Tijekom kupanja, morate istodobno držati dijete, pustiti, isprati pjenom vodom i paziti da se ne sklizne iz vaših ruku. Da biste to učinili jednoj osobi, to je neugodno. Klizanje u kadi vam omogućuje da ne brinite o sigurnosti djeteta i štedi snagu odrasle osobe. Pomaže u produženju tretmana vodom ako beba voli prskati i potopiti se u toploj vodi.

Neki su modeli prikladni za kupelj za odrasle ili se koriste za kupanje djeteta u sudoperu. Mogu se koristiti od vrlo rane dobi, važno je odabrati klizač pogodan za dijete i praktičan u skrbi.

Tkanina viseća mreža

Pričvršćen je na strane kupke s kukama, uglavnom se sastoji od mrežastog materijala. Hammock se prilagođava anatomskim osobinama tijela bolje od normalnog tkiva, smanjuje stupanj sklizanja i učvršćuje bebu. Prednosti ovog modela:

Liječnici su zapanjeni! Prekomjerna težina nakon poroda ide zauvijek! Učinkovito i jeftino sredstvo za sigurno mršavljenje. Pročitajte više >>

 • Izrađen je od mekanog materijala koji se lako peru i brzo suši, dugo zadržava svojstva;
 • Zauzima malo prostora, prikladno je pohraniti u ormar;
 • Razlikuje se po niskoj cijeni.

Među nedostatcima viseća tkanina su sljedeći:

 • Većina modela dizajnirana je za djecu stariju od 6 mjeseci;
 • Kako beba raste, počinje se snažnije rastezati i nakon nekoliko mjeseci to vidljivo opada;
 • Ako odaberete jeftiniju opciju niske kvalitete, materijal se može brzo suziti;
 • Potrebno je biti pažljivije u procesu kupanja: ako je vlažno tkivo jako rastegnuto, dijete može uroniti u vodu, piti vodu, prigušiti. Potrebno ju je držati tako da se ne pretvara i ne pada;
 • Da biste koristili model, trebate kupku za bebe, odrasla osoba nije prikladna. Kako dijete raste, morat će kupiti veću plastičnu kupelj ili odustati od upotrebe viseće mreže.

Kada kupujete, morate odabrati model koji se temelji na težini djeteta. Materijal mora biti jak, spojne točke s kukama ojačane gustim umetcima tkanine, jer je mreža manje izdržljiva. Potrebno je odabrati viseću mrežu u veličini kupke tako da ne stvara praznine po rubovima, daje napetost, a dijete ne dodiruje dno posude. Kako beba raste, niži dio ne može biti fiksiran, dopuštajući nogama slobodno kretanje u vodi.

Plastični model

To je puno skuplje, ali roditelji ga često vole zbog svoje jednostavnosti korištenja. Pogodan je za kupanje bilo koje vrste, mnoge inačice imaju posebne usisavače koji fiksiraju proizvod.

Lako je prati, može se koristiti za igre ne samo tijekom kupanja. Za djecu koja mogu sjediti, tu su i posebni slajdovi. Do tog se vremena ne preporučuje uporaba, tako da beba nema zakrivljenost kralježnice. Pri odabiru morate razmotriti:

 • Kvaliteta. Plastični moraju biti jaki i nemaju jak toksični miris;
 • Dizajn je odabrati bolju stabilnu;
 • Postojanje podizača ili gumiranih ploča, osim klizanja;
 • Površina mora biti udobna, s utorima i potporama za podršku bebe;
 • Postojanje antiskidnog sagova koji drži dijete. Pruža dodatnu sigurnost.

Nedostatak je tvrdoća u usporedbi s drugim modelima, što je potrebno pričvrstiti pelenu za udobnost djeteta.

Neki proizvođači nude proizvod s pečatom topline. Pokazuje stupanj zagrijavanja vode, omogućuje vam da primijetite da je hlađen i zaustavite postupak. Ako se dijete ne vole okupati dulje vrijeme, ne biste trebali platiti previše za takvu funkciju.

Plastična podloga s površinom tkanine

Ovaj dizajn je dovoljno jak, ali mekši, materijal se prilagođava tijelu djeteta, ne morate postavljati pelenu za njegovu udobnost. Za razliku od pjene od gume, lakše je očistiti, tkanina se može ukloniti, lakše se isprati i osušiti. Postoje dvije mogućnosti:

 • Ravno klizanje nije baš ugodno jer se dijete klizi;
 • Sjenilo, kao stolac, popravlja dijete na račun donjeg podignutog dijela. Većina modela se preklapa za jednostavno spremanje i transport.

Prednost treba dati posebnim anatomskim slajdovima, u tkanini od kojih postoje utori, ponavljajući siluetu bebe. Drže ga čvrsto, sprečavajući klizanje.

Plastična podloga silikonskom mrežom

Omogućuje udobniji položaj bebe, ispravno raspoređujući teret na kralježnici. Klizač je prikladan za djecu od rođenja, ima antibakterijski premaz i utor na dnu za pričvršćivanje bebe. To je prikladno kupati dijete u tušu s njom, jer voda odmah teče niz mrežu. Ali ovaj je proizvod skuplji i koristi se najviše šest mjeseci.

Ugrađeni slajd

Kupka s ugrađenim klizačem naziva se anatomski, sadrži nekoliko projekcija za podršku bebi. Neki modeli omogućuju dijete koje može sjediti. Također postoje proizvodi s odvodom, ugrađenim termometrom. Oni su izračunati do šest mjeseci starosti, onda morate kupiti veću kupku ili prenijeti dijete odraslu osobu. Iz tog razloga mnogi smatraju takvu kupnju neprofitabilnom.

Anatomska kupka za kupanje čuva dijete sigurnije, nije neophodno stalno održavati, dovoljno je kontrolirati proces vizualno. Nedostatak je što ima manje slobode i nema mogućnosti plivanja. Uključite trbuščić ili bočnu stranu kako biste oprali leđa, problematični, neugodno za dijete. Opcija je idealna po prvi put, prikladna je ako majka sama kupi dijete.

Klizni madrac

Najpopularniji su pjenasti gumeni madraci u obliku klizača, visoki dio koji doseže 25 cm, pogodan je za svaku kupku, površina je prilično gusta i sadrži usjek za držanje djeteta. prednosti:

 • Porozni materijal apsorbira toplu vodu, ne dopuštajući dijete da se smrzne;
 • Ne ometa pokret, poput plastičnog modela;
 • Za upotrebu i prikladnu bebu i odraslu osobu;

Nedostatci uključuju krhkost pjenaste gume, akumulira sebi bakterije i prljavštinu, zahtijeva pranje nakon upotrebe, dugo se osuši.

Pravila plivanja s toboganom

Kako kupiti novorođenče u kadi s kliznikom? Slijedite preporuke:

 1. Prije prve uporabe, proizvod se treba sterilizirati s natrijom, ako je plastični klizač, a tkanina se mora prati;
 2. Sve što je potrebno za kupanje - ručnik, sapun - mora biti u ruci, tako da ne ostavlja dijete bez nadzora;
 3. Ispravite proizvod u kupaonici, provjerite pouzdanost i stabilnost, uzmite toplom vodom do polovine strukture. Plastična klizač mora biti zagrijana kako bi dijete bilo ugodno. Ako je potrebno, možete postaviti pelenu na njega;
 4. Smanjite dijete postupno, prisjećajući se vašeg dobrog raspoloženja, posebno kada se prvi put koristite. Sve nove i nepoznate uzroke brinu o djetetu. Ako se bojite gledati bebu dok se upoznate s proizvodom, čekajući reakciju, onda će biti prilično negativna;
 5. Razina tekućine ne smije biti iznad vrata, tako da dijete ne proguta vodu, a ona ne teče u uši. Ali ako je premalo, dijete može brzo zamrznuti;
 6. Ne možete ostaviti bebu bez nadzora, čak i na najsigurnijem i najsuvremenijem klizanju;
 7. Nakon postupka potrebno je prati klizanje i pohraniti na čisto i suho mjesto;
 8. Uz dugotrajnu uporabu potrebno je razmotriti ograničenja proizvoda na težini i visini djeteta;
 9. Kada koristite model tkanine, često je potrebno provjeriti njegove šavove tako da se ne prekida tijekom kupanja.

Nije preporučljivo napraviti klizanje za kupanje na vlastitu, jer je teško uzeti u obzir anatomske značajke djeteta. To može stvoriti dodatno opterećenje na kralježnici i zglobovima djeteta. Bolje je kupiti certificirani proizvod na temelju individualnih karakteristika djeteta (visina, težina, dob).

Postupno, potreba za prilagodbama nestaje, posebno u vrlo aktivnim bebama. Klizanje u kadi za novorođenčad pomaže roditeljima da se osjećaju više sigurni kad prvi put plivaju. Štedi snagu, smanjuje opterećenje na leđima odrasle osobe, omogućuje vam ne privlačenje doma.

Kako izgubiti težinu nakon rođenja?

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Kako izgubiti težinu nakon rođenja?

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Povezani članci

Klizanje tkiva za novorođenčad

Zdravlje djeteta izravno ovisi o higijeni. Majke pokušavaju odgovoriti na ovo pitanje odgovorno i osigurati sigurnost i praktičnost djeteta tijekom postupaka s vodom. Glavna stvar je odabrati pravi slajd za kupanje novorođenčadi, jer djeca su sve različite. Od prvih dana života, vodene procedure su neophodne ne samo za pranje znoj, već i za ugodnu prilagodbu malih čistača na vodu. S pravim izborom, klizanje za kupanje bit će izvrstan pomagač za mamu.

Potreba za kupnjom dijapozitiva

Malo dijete zahtijeva vrlo pažljivi tretman. Često roditelji se boje uplašiti dijete u kadi ili učiniti nešto loše. Za sigurnost i posluživanje raznih uređaja u obliku slajdova i nosača koji olakšavaju kupanje novorođenčeta.

Klizanje za plivanje osmišljeno je kako bi se dijete smjestilo na položaj koji vam omogućuje da budete u vodi i izbjegavajte ronjenje glave, okreće se i pada. Ako se majka ne može nositi sama, tada će klizanje za plivanje biti neophodno. Ako roditelji svakodnevno kupaju bebu i nose se, nema potrebe za klizanjem.

Odabir

Postoje različite vrste tobogana za kupanje. Trebate se usredotočiti na parametre djeteta. Obično se daje prednost anatomskim umetcima koji djeci daju željeni položaj i fiksaciju. Ladica ispod umetka mora biti klasična i ne smije sadržavati dodatne odjeljke.

Za malu i laganu dijete može se nalaziti platno ili viseća mreža za kupanje novorođenčadi. Oni se izvlače na kadu ili prodaju s usisnim čašama na okviru. Tkanina treba biti od prirodnih materijala. Ovaj klizač možete koristiti od rođenja do 9 mjeseci. Ako je dijete veliko, ova opcija neće raditi, jer će se dijete sagati.

Kao potpora za kupanje novorođenčad može djelovati plastično klizanje. Pričvršćen je pomoću usisnih čašica na dno kupke i čvrsto pričvršćen. Anatomske slajdove imaju ureze za ruke i noge bebe, ne dopuštajući klizanje, a strane štite od pada. Ako klizač ne sadrži anatomske uređaje, možete staviti pelenu na vrh, što će spriječiti klizanje djeteta. Plastični stalak najpopularniji je zbog svoje praktičnosti. Prodavani podesivi slajdovi za sve veličine djece.

Porolonovaya klizač za kupanje novorođenčad ima poseban udubljenje. Pjena od gume upija vodu i osigurava njegov kontakt s djetetom. Pogodan je jer ne klizi, ali zahtijeva veću pažnju. Nakon završetka postupaka vodova, mora se isprati i osušiti.

Za djecu stariju od 5 mjeseci koji sjede sami, možete koristiti visoku stolicu za kupanje. Dijete ne može pasti iz njega. Razne igračke na stolici nose djecu i kupanje postaje praznik.

Značajke korištenja tobogana za plivanje

Anatomske tobogane za kupanje ne zahtijevaju posebne vještine. Najvažnije je staviti bebu ispravno i pratiti veličinu. Mora postojati obvezna kontrola temperature vode.

Ako je klizač mali ili veliki, morate zamijeniti drugu i prikladniju. Glava djeteta treba biti smještena prirodno.

Nakon uporabe, svakako očistite i osušite umetak. Ako je sve ispravno, tretmani vode će biti omiljena aktivnost za dijete.

Korisni videozapis o kupanju beba

Klizanje za kupanje - koliko je godina potrebno i koje je bolje odabrati?

Redovita higijena i čistoća ključni su za zdravlje i dobrobit bebe. Nakon što nokti nestaju, morat ćete kupiti mrvice dnevno, slijedeći sva osnovna pravila ovog postupka za novorođenčad.

Proizvođači stalno stvaraju nove i nove proizvode koji mogu učiniti taj proces lakšim i ugodnijim. To uključuje dječji klizač za plivanje. Što je ta konstrukcija, kako ga pravilno odabrati i koristiti, raspravljat ćemo dalje.

Od koje dobi bebe trebaju klizanje za plivanje?

Novorođenčad treba posebno kupalište. Većina tih proizvoda ima granicu od 0. To znači da ih treba koristiti gotovo od rođenja. Bit će potrebno samo čekati da pupak pada.

Zahvaljujući ovom klizanju, roditelji ne moraju držati dijete u rukama, pa čak i dijete će biti puno ugodnije.

Koji je dijete slabiji?

Danas u trgovinama možete pronaći razne tobogane za kupanje - za svaki ukus i proračun. Da biste razumjeli svu tu raznolikost, vrijedno je proučiti značajke svih osnovnih modela i, općenito, razumjeti ono što jesu.

Pjena od gume

Modeli od pjenaste gume vrlo su popularni. Oni su jeftini i prodaju se u većini dječjih trgovina. Sa strane takvog proizvoda je komad pjene, čija visina može doseći do 20-25 cm. Iznad postoji usjek u kojem je beba smještena u kadu. Jednostavan dizajn, koji istodobno omogućuje znatno pojednostavljenje vodnih postupaka. Roditelji ne moraju posebno nastojati da se dijete ne sklizne ili pada.

Istovremeno, materijal apsorbira toplu vodu i ugodno zagrijava leđa djeteta tijekom kupanja. Neće se zamrznuti, čak i ako je visina klizača iznad razine vode. Ali briga za takvim dizajnom je teža. Bakterije se brzo nakupljaju u pjenastoj gumi, a to je teže prati nego, na primjer, plastike. Materijal se često mora prati i zatim osušiti.

Tkanina (ili flanel)

Tkanina ili stijena brda su mnogo manje popularni, ali neki roditelji i dalje smatraju da je to najprikladnije. Ovo je plastični okvir koji izgleda kao stolica za ljuljanje. Odozgo je prekriven mekom krpom. No, nema nikakvih udubljenja, pričvrsnih elemenata i pojaseva na ovom dizajnu. Zato stručnjaci vjeruju da nije sigurna za novorođenčad. No istodobno značajno olakšava proces kupanja za majku. Samo tijekom postupaka morate pažljivo paziti na dijete i malo ga držati.

plastika

Najčešće, kupci u trgovinama pitaju točno plastične modele. U kupaonici se lako i jednostavno pričvršćuju na usisne čaše. Potonji su u velikoj veličini pa čvrsto drže strukturu i roditelji se ne brinu zbog sigurnosti njihovih mrvica. Neki plastični slajdovi dodatno su opremljeni posebnim remenima, koji omogućuju zaključavanje djeteta u određenom položaju, tako da se mama ili tata čak može ometati sapunom ili ručnikom.

Raspravljeni proizvodi su vrlo lako za pranje. Jednostavno obrišite sapunicom i zatim isperite toplom vodom.

Hill-viseća

Ova struktura tkanine, koja je montirana na rubu beba kade. I njezina se beba uklapa. Budući da je viseća mreža od tkanine, neće dugo trajati. Tijekom vremena, dijete dobiva težinu, pa je model sve teže držati mrvice. Kao i sve tkanine, viseća mreža mora biti oprana i osušena s vremena na vrijeme.

Bez obzira na raznolikost takvih slajdova, vrlo je važno da odgovara novorođenčadi u veličini. Stoga je za početak vrijedno pokušavati. Dijete se uklapa u njega bez kupke i vode. Ako su glava i tijelo bili u priljubljenim udubljenjima, tada je veličina prikladna.

Kako koristiti?

Vrlo je jednostavno koristiti slajd pod raspravom. Na samom početku proizvod se ispire čistom tekućom vodom. Zatim je pričvršćen na dno ili na stranu kupaonice, ovisno o modelu. Važno je provjeriti je li kupka čvrsto fiksirana i stabilna.

Zatim, voda se napuni do polovice strukture. Nakon toga opet pokazuje čvrstoću vezanosti. Ako je potrebno, komad prirodne tkanine ili meka pelena može se postaviti na dno spremnika. Zatim se mrvica postupno spušta u vodu. Razina tekućine u kadi je regulirana tako da ne doseže dijete iznad vrata. Nakon kupanja, proizvod će morati biti ispran i ponovno osušen.

Nakon postupaka s vodom, dječji marigoldi postaju mekani i trebaju odgovarajuću njegu. Zbog toga je vrlo važno odabrati škare za novorođenče. što ćemo raspravljati u sljedećem članku.

Video: Kako se okupa novorođenčad

Dnevni higijenski postupci vrlo su važni za novorođenče. U ovom videozapisu iskusni roditelji pokazuju kako pravilno kupati bebu i korisnicima pružaju korisne savjete o temperaturi vode, trajanju postupka i drugim važnim točkama.

Recenzije kupaca

Olga: Baka je kupila flanelsku kupku za našeg mlađeg sina. Pročitajte recenzije da je vrlo teško brinuti za nju. U stvari, pokazalo se da je sve jednostavno. Nakon svake kupke, ispran je s sapunom za pranje i temeljito ispran s toplom vodom. I onda - osušio je bateriju. Kao rezultat toga dizajn je uvijek uredan i udoban za dijete.

Anna: Povrijedila mi je leđa, tako da više ne mogu nositi kćeri u rukama. Muž daje plastičnu kupelj. Vrlo zgodan stvar! Jednostavno je pričvrstiti, a dijete u njoj je jednostavno i ugodno. Zahvaljujući njoj, bebe vole vodene postupke. Sada plivajte s osmijehom.

Natalya: Sve slajdove za kupanje djeteta, osim modela ležaja, pokazalo se da je udobno. Nekako nije nadahnula pouzdanje u mene, bojim se da neće podnijeti dijete i stalno je nervozna. Savjetujem majkama da dobiju slajdove izrađene od plastike s trajnim širokim trakama. To će omogućiti bebu da sjedne udobno u dizajnu, a roditelji - ne brinuti se za njegovu sigurnost. U ovom slučaju moje ruke su slobodne i možete sigurno provesti vodene postupke.

Odabir klizača u beba kade za kupanje bebe

U prvom mjesecu života tijelo novorođenčadi treba dodatnu zaštitu od prljavštine, klica i mehaničkih oštećenja. U tu svrhu, roditelji trebaju kupati bebu svaki dan, udobno ga uređuju u kadi. Predstavljen u velikom broju modernih uređaja za kupanje novorođenčadi pomažu roditeljima u ovom teškom zadatku i podučavaju mrvicama da vole postupke kupanja s kolijevke.

Vrste slajdova

U specijaliziranim trgovinama možete pronaći nekoliko vrsta slajdova, ali roditelji odabiru najbolju opciju ovisno o dobi, karakteru i kupaonskoj opremi djeteta. Glavni uvjet za ove uređaje - oni moraju biti što sigurniji.

Kvalitetni klizač za plivanje može se izrađivati ​​od tkanine, plastike ili pjene. Njegov oblik također može varirati od anatomskih do specijalno zakrivljenih (za igre za kupanje).

Značajke modela

Na verziji tkanine postoje posebne projekcije između nogu i strana, koje sprečavaju da se novorođenče okrene. Zakrivljena ili izravna verzija izvodi funkcije klasičnog klizača - mrvica se može kliziti i sjediti na njemu.

Plastični modeli obično su pričvršćeni na dno kupke s usisnim čašama. Prilikom odabira ovih modela treba obratiti pažnju na dno slajdova - to bi trebalo biti besprijekoran. Svaka klizačica za plivanje, namijenjena novorođenčadi, mora se kupiti u posebnoj trgovini, a sam proizvod mora imati certifikat.

Gumeni pjena od pjene prilagodit će se obliku tijela djeteta koje leži na njemu, a privjesak za klizanje pričvršćen na rubove kupke trajat će mnogo mjeseci jer će biti u stanju izdržati prilično veliku težinu djeteta.

Kako koristiti slajd

Za kupanje s klizačem, trebate popraviti uređaj na dnu kupaonice, ako želite postaviti pelenu na dno, napunite ga do polovine vode. Zatim morate lagano spustiti dijete u vodu, popraviti ga na slajdu i započeti vodene postupke.

Kada gledate točke za kupanje na fotografiji, često možete vidjeti kako majke ili tate otvaraju samo novorođenčad. Takav uređaj stvarno dopušta bebi da se sami obriše, bez pomoći, bez brige da će slučajno progutati vodu ili preokrenuti.

Možete pokupiti dobre slajdove za kupanje male djece i novorođenčadi u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini. Ako ne želite potrošiti veliki novac, uvijek možete pronaći jednostavnije i jeftine.