Klizeri za kupanje za pomoć mladim roditeljima

Zdravlje

Vodeni tretmani su od velike važnosti u razvoju djece. To i poštivanje higijenskih normi i vrsta tjelesne aktivnosti. Čak i nemirne bebe nakon kupanja jedu bolje i zaspaju brže.

Ali roditelji moraju lako: trebate zadržati dijete pola sata i uspjeti ga oprati, obratite pozornost na svaku nogu. Opterećenje na leđima i rukama dovoljno je dovoljno veliko, da bi se olakšalo, izumljeni su slajdovi za kupanje djece, koji se mogu koristiti od prvog dana beba života.

Ovaj je proizvod toliko prikladan da dopušta jednom da se izjednači za bebu sam i bez stresa, što se ne može odlučiti za svaki novi roditelj. Slojevi raznih vrsta izrađeni su od materijala koji su sigurni za zdravlje u skladu s anatomskim obilježjima djetetovog tijela. Možete kupiti plastičnu kupelj s ugrađenim kliznikom, uklonjivim klizačem s nosačima za ugradnju ili bez njih, klizač u obliku mreže.

model

Koja je temeljna razlika, a koji model je prikladniji? Prije svega, trebali biste se osloniti na vlastite sklonosti i karakter djeteta. Vjerojatno će se dijete pobuniti za dan ili dva, a kasnije će se naviknuti i voljeti ovaj "pribor za kupanje", tako da ne biste trebali odmah brinuti o izgubljenom novcu. Izbor klizača za kupanje je vrlo širok. Dakle, razmotrite njihove glavne vrste.

Anatomski plastični klizač

Lagana je, iznimno je jednostavna za održavanje i upotrebu. Klizač je opremljen s posebnim naslonima za ruke i pričvršćivanjem između nogu, što ne dopušta da tijelo beba klizi prema dolje ili na stranu. Neki se modeli prilagođavaju rastu djeteta, obično s pažnjom i dodatnim učvršćivanjem klizača na kadu u obliku sisanja. U ovom slučaju, svaki detalj je promišljen, proizvod je siguran i prikladan za bebe i njegove roditelje. Možete koristiti klizač u bilo kojoj kupki od trenutka rođenja dok dijete ne nauči samostalno.

Anatomske slajdove izrađene su od plastike u svijetlim bojama, često ukrašene raznim ukrasima ili crtežima.

Slike tkiva na okviru

Pouzdani metalni okvir prekriven je gustom tkaninom na kojoj se dijete uklapa. Pri uporabi je potrebno osigurati da se dijete ne sklizne iz klizača, jer bočne zaustavljači nisu navedeni u ovom modelu. Ne postoji i dodatna fiksacija na dno kupke, klizač se drži na jednom mjestu pod težinom novorođenčeta. Glavna prednost proizvoda je u niskom trošku i ugodnom susjedstvu dječjeg tkiva i kože.

Samostojni klizač

Najbolja opcija za odabir slajdova za kupanje novorođenčadi bit će viseća mreža. Model izgleda poput fine mrežaste retikulume, koji je pričvršćen na strane dječje kupelji uz pomoć kukica. To osigurava praktičnost i potpuna podrška za krhku kralježnicu djeteta. Jaka se brzo i jednostavno osuši, zauzima vrlo malo prostora, ali s vremenom može početi previše sagati, na što treba obratiti pažnju.

Klizni madrac

Ovaj model ima ograničenje težine djeteta, obično od 3 do 8 kg. Izrađen je od spužvastog ili poroznog materijala, ima anatomski oblik i sigurno i sigurno drži dijete u ispravnom položaju. Made matrasiki od suvremenih materijala, imaju visoku razinu otpornosti na vlagu, pogodni su za korištenje u kadi bilo koje vrste, jednostavan za korištenje. Nakon upotrebe, dovoljno je isprati čistom vodom i objesiti se za sušenje pomoću posebno oblikovane petlje.

Preporuke za odabir slajdova za kupanje novorođenčeta

Morate imati na umu rast i temperament djeteta, kao i veličinu kupke. Njegova širina bi trebala biti dovoljna za slobodno postavljanje klizača, inače će noge i ručke udariti sa strane.

Prije kupnje bilo kojeg modela morate ga pažljivo pregledati sa svih strana: jesu li materijal iz kojeg je proizvod napravljen dovoljno jak, da li se neće pretjerano saviti, jesu li oštrih kutova ili brazda, neravnih i grubih rubova da bi se beba mogla povrijediti.

Treba paziti na miris. Ako plastična ili tkanina zrači neugodnim kemijskim mirisom, trebali biste odustati od kupnje, bez obzira na to koliko je profitabilno.

Savjeti za upotrebu

Za sigurno kupanje aktivne djece starijih od 6 mjeseci, preporuča se dodatno kupiti i koristiti kupaonska prostirka. Čvrsto je pričvršćen na dno ili strane kupke, sprečava klizanje, a ako beba može izaći iz slapa, omekšavat će pad.

Isprva je bolje da novorođenče stavlja pelenu, jer termoregulacija tijekom tog razdoblja ne djeluje vrlo učinkovito, bit će toplija i mekša, osim toga, beba će skliznuti manje.

Tkanine za djecu za kupanje trebaju se rastegnuti i osušiti nakon svake upotrebe, mnogo je lakše nego liječiti osip na koži ili dermatitis.

Još je temeljita njega potrebna za madrace od pjenaste gume ili spužve, materijali takve strukture pokreću bakterije mnogo brže, a povremeno se traži pranje i temeljito sušenje.

Proizvođači tipa ovjesa preporučuju proizvođači oko 8 mjeseci, ali takve se stvari rješavaju pojedinačno, ovisno o težini i aktivnosti djeteta, budući da se rizik od pada na rubu povećava.

Kada prvi put koristite klizanje za kupanje, ne biste ulili veliku količinu vode u kadu, dijete će se skliznuti, a vaša majka će biti zabrinuta. Kasnije, kada je djetetova leđa snažna i nauči uživati ​​u kupanju, moći će se napuniti kadu do visine njegova vrata.

Kupanje novorođenčeta na klopci pretvorit će naporan rad u užitak: majka neće morati nadjačati leđa i neprestano držati dijete u vodi. Glavna stvar je biti u mogućnosti odabrati prikladnu opciju koja će odgovarati mrvicama i njegovim roditeljima. Pravodobno navikavanje djeteta na vodene postupke omogućit će da se prvi korak prema zdravom životnom stilu. Topla voda, svijetle igračke, nježne ruke roditelja i udoban položaj - beba će biti vesela i mirna.

Klizanje za kupanje novorođenčadi: od koje dobi, što je bolje, recenzije i savjeti iz iskusnih mama

Svakodnevno kupanje djeteta, počevši od prvog dana iscrpljivanja iz rodilišta, danas je norma. To je zbog higijene bebe i njegovog ukupnog razvoja. Ali nemojte zaboraviti na sigurnost mrvica dok plivate.

Što je slajd za djecu za kupanje. Zašto je to potrebno

U prošlosti su samo pouzdane majčinske ruke pružale sigurnost. Ali, nažalost, dvorište je dvadeset i prvo stoljeće, a još ih ima samo dva. Ako ste sami već okupirali bebu, znate da je dovođenje sapuna ili ručnika, sapuniciranje kape opasni cirkus broj, koji se obavlja bez osiguranja. Ili uz osiguranje - ako je pored tata ili bake. U dobrim starim danima, cijela se obitelj mogla uključiti u kupanje djeteta.

Danas je sve puno lakše. Prodavaonice dječjih proizvoda nude nam sve što vam je potrebno za sigurno kupanje naše karapuz. I prvo mjesto među tim raznovrsnim uzorcima pravilno je zaokupljeno toboganima za plivanje.

Dječji klizač za kupanje omogućit će vam da se okupite svom djetetu bez dodatnog uključivanja rodbine i bez ikakvog dodatnog truda i brige. To je štand koji je ugrađen u kadu, au nekim je slučajevima već ugrađen u njega. Ovaj stalak pomaže pri zaštiti bebe u sigurnom položaju. Njegova će glava biti iznad vode, neće se okrenuti i neće pasti u vodu, ne bi li se našao bez vaše podrške. I kao bonus: vaše ruke će biti slobodne igrati sa bebom.

Većina slajdova su univerzalni: mogu se postaviti i u kadi iu velikoj kupki. Neki vam čak dopuštaju da kupite bebu u sudoperu.

Slide za novorođenče za kupanje: fotografije, usporedna tablica

Pogledajmo što tipovi slajdova trenutačno postoje, njihove značajke, pro i kontra.

Slide za kupanje novorođenčadi: recenzije

Olga, 38 godina, majka dvoje djece. Znao sam da sada svatko koristi slajdove za kupanje djece, ali kad je stariji odrastao, to još nije bilo. Naravno, odlučio sam pokušati. Kupio je najjednostavniji, plastični. Doista, to je vrlo povoljno: ne morate tražiti nekoga za pomoć, ne morate se zaustaviti nad kupaonici cijelo vrijeme. A Kostya je vrlo zadovoljan, a to je važno.

Marina, 21, majka Varenke (3 mjeseca). U bolnici smo cijelo vrijeme raspravljali o mirazu za djecu. Svi su rekli da je prikladnije okupati se s klizačem: netko je kupio anatomsku kupelj, netko je napravio madrac od pjene drugačije, ali svi su već imali sve spremno za plivanje, a ja imam samo jednostavnu kupku. Nazvao sam muža, ali nisam mogao objasniti što želim. Zahvaljujući djevojkama u trgovini: sve je objašnjeno i prikazano. Kupio je PVC klizač jer je ružičasta i sjajna. Uistinu je vrlo lijepa i udobna. Samo u početku nije voljela Varenku, ali onda nam je rečeno da je potrebno staviti pelenu kako ne bi bilo teške i stvari bi se poboljšale. Sada mislim da bi bilo ispravnije odabrati tkaninu ili pjenu, ali koja je točka mijenjanja, ako uskoro već sjedimo?

Julia, majka dvoje djece. Vidio sam bazen u Odnoklassniki i postao vrlo zainteresiran. Zamislila je kako će beba na njemu plutati u velikoj kupaonici, gledati video i odlučiti - da bismo ga uzeli. Tijekom prvog kupanja, Kostik je pronađen gotovo u potpunosti iznad površine vode. Bio sam uzrujan i pisao prodavaču, i objasnio je kako podesiti dubinu ronjenja. Zapravo, sve je napisano u uputama, ali nisam odmah primijetio. Od tada plivamo s užitkom, ali mogu se igrati sa svojim sinom umjesto da ga držim objema rukama.

Kako koristiti slajd za kupanje novorođenčadi, iz koje dobi

Od koliko mjeseci možete početi koristiti klizanje za plivanje?

Odgovor: od rođenja. Gotovo su sve slajdove namijenjene djeci od nula do šest mjeseci. Tada bi ih trebalo zamijeniti nečim drugim: stolom za kupanje, na primjer.

Kako koristiti

1. Prvo, pažljivo pročitajte upute koje dolaze s dijapozitivom.
2. Temeljito isprati novu klizač s bebom sapunom ili soda.
3. Tijekom prvog plivanja, provjerite da dijete leži ispravno u slajdu:

 • Je li to prikladno za njega: ne svi su bebe slične skupe olovke, ali to se može popraviti uz pomoć nekoliko puta preklopljenih pelena;
 • Je li voda u cijelosti prekrivena njegovim tijelom?
 • Bez obzira je li glava ispravno locirana - samo su uši uronjene;
 • Liže li dolje;
 • Gura li klizač preko dna kade?

4. Ako nešto ometa, pokušajte podesiti slajd i provjeriti je li sve učinjeno u skladu s uputama. Ako problem kao rezultat toga nije riješen, to znači da slajd ne zadovoljava sigurnosne zahtjeve ili jednostavno ne odgovara vašem djetetu.

Neke majke se uistinu boje uplašiti dijete iz svojih ruku. Ako su ispunjeni svi gore navedeni zahtjevi, nemojte se strahovati. Uživajte u igri, razgovarajte i tiho obavljate higijenske postupke - vaše mrvice su u potpunoj sigurnosti.

Korisni videozapis

U ovom videu upoznat ćete se s gumenim pjenastim gumenim staklima za plivanje i saznati sve pojedinosti o ovoj vrsti slajdova.

Video dječjih kupanja na splavu s detaljnim uputama.

Priča o anatomskom slajdu za novorođenčad.

Trebate li slajd za kupanje novorođenčeta, vrijedi li potrošiti stavku koja će trajati ne više od šest mjeseci, ako to možete učiniti bez njega - odlučite, ali slažete se, slajd uvelike olakšava postojanje moderne majke.

Fotografija i video: besplatni internetski izvori

Vrste klizača u kadi za novorođenčad i njihove osobine

Kupanje bebe odgovorno je za roditelje, jer novorođenče to ne može samostalno.

Za olakšavanje higijenskih postupaka u vodi za izradu najmanjih posebnih slajdova. Ovaj uređaj vam omogućuje da popravite dijete kako biste zaštitili vodu od ulaska u dišne ​​puteve. Čak i jaka i okretna djeca će se moći osjećati samouvjereno u toploj, ugodnoj maloj vodi, a ne zastrašujući svoje roditelje uz opuštanje i razne antics.

Što je to i zašto?

Slobodna ruka mora obavljati takve manipulacije kao:

 • stalno sipati toplu vodu na bebu;
 • isprati sve nabore na tijelu, brisati ih između prstiju i drugih mjesta skrivenih od vode;
 • dodajte vruću vodu za dugo kupanje do 10-15 minuta;
 • upotrijebite deterdžente: šampone, baby sapun itd., s jednom rukom otvorite boce, ulijte proizvod lagano u ruku i pjenite se na tijelo djeteta;
 • igrati s mrvicama i služiti igračkama;
 • na kraju postupka, izađite iz kupelji, zamotajte bebu u pelenicu, obrišite ručnikom;
 • učiniti sve kako bi proces kupanja bio siguran, ugodan i koristan.

Čak je i virtuozna osoba koja sve može učiniti s jednom rukom bez okretanja bočica, prskanje vode i drugih problema gotovo je nemoguće učiniti. Klizanje za kupanje oslobađa obje ruke, što će olakšati postupak nekoliko puta.

Preostale prednosti u odnosu na ovo su samo lijepi bonus:

 1. Ruke roditelja uvijek će biti čiste i slobodne, što će olakšati manipulaciju i zaštititi novorođenče od klizanja.
 2. Nema potrebe dugo vremena da budu u neugodnom položaju, bez mogućnosti da se nekako promijeni ili ublaži bolne senzacije u nogama, donjem dijelu leđa, leđima ili ruku, čiji se glavni sloj drži.
 3. Djetetu je prikladnije ležati na čvrstu površinu ugodnog materijala nego biti u suspendiranom stanju na 2 točke podrške - dlan roditeljske ruke i stražnjice na dnu kupke.
 4. Zahvaljujući dizajnu uređaja, glava bebe uvijek je iznad vode i razine tijela, što omogućava da pogleda sve oko sebe, štiti vodu od pada u dišne ​​puteve i omogućuje roditeljima da gledaju mrvice.

Koliko vam godina može biti?

Novorođene bebe se okupaju čim se umbilikalni umiva. Ovo razdoblje može biti drugačije, najčešće staro od 5-7 dana. Možete koristiti slajd sve dok dijete ne nauči kako se sjesti i zadržati u tom položaju.

Prikazi i njihove fotografije

Izbor slajdova za kupanje je jednostavno ogroman. Na tržištu ovaj uređaj zastupa razna proizvođača. Izbor prikladne opcije ograničen je samo financijskim sposobnostima roditelja i karakteristikama kupke.

Anatomski plastični

Ovo je najjednostavniji i najjednostavniji pribor.

Plastične letvice izrađene su sa značajkama dizajna:

 • Usisne čaše na nekoliko točaka omogućuju čvrsto pričvršćivanje proizvoda u kadu.
 • Dodatni remeni pomažu pri lakšem pričvršćivanju bebe tijekom kupanja, tako da se roditelji mogu kratko razmaziti i ne brinuti o bebi.
 • Plastični zatvarači koji služe za učvršćenje klizača na strane kupelji.
 • Dodatne prevlake od raznih protukliznih materijala.

Neki proizvodi izrađeni su za posebne modele kupki, stoga ih morate razmotriti prilikom odabira pribora. Ovaj proizvod se proizvodi u velikim količinama, proizvedenim žigom, čime se smanjuje njegova cijena. Dakle, krajnji korisnik dobiva kvalitetan pouzdani proizvod po relativno niskoj cijeni.

Nudimo gledati video o anatomskom slajdu za kupanje bebe:

Silikonska perforirana površina (uklonjiva)

Klizač ove vrste razlikuje se od plastičnog proizvoda zbog prisutnosti posebnog silikonskog premaza na površini.

Struktura mreže ima antibakterijska svojstva, izvrsnu propusnost u vodi. To vam omogućuje da sipate dijete čak i potoci iz tuširanja. Trošak tobogana s silikonskom mrežom je malo viši od plastične kolone.

zgazi

Značajka proizvoda u sposobnosti podizanja glave djeteta 8 cm iznad površine vode. To omogućuje roditeljima da gledaju mrvice, a dijete se osjeća ugodno, gleda se, vodi sigurne vode.

tkivo

Klizač za kupanje od tkanine ili viseća mreža je napravu od mrežastog materijala s posebnim kukama za pričvršćivanje na strane kupke.

Među prednostima:

 • Njega materijala nakon postupka vrlo je jednostavna - tkanina se može prati, brzo se suši i dugo se koristi bez gubitka kvalitete.
 • Skladištenje zahtijeva minimalan prostor.
 • Trošak je relativno nizak.

Na proizvodu postoje neke nedostatke:

 • Prikazani modeli brda iz tkanine izračunani su na djeci od pola godine.
 • Niska kvaliteta pribora ovog tipa je lako rastrgana i kratkotrajna.
 • Kada kupanje, roditelji trebaju stalno pratiti bebu tako da se ne prevrne u vodu.

Nudimo gledati videozapis o klizanju za kupanje:

integriran

Proizvod je kompleks tobogana i kupki, koji nisu odvojeni. To značajno smanjuje vrijeme korištenja jer je prikladno samo za djecu do 6 mjeseci.

Prednosti pribora:

 • Sve zavoje ponavljaju anatomske značajke tijela mrvice, što jamči ugodno mjesto u procesu kupanja.
 • Higijenske postupke može izvesti jedna osoba bez vanjske pomoći.
 • Čak i uz snažno prodiranje djeteta, vjerojatnost gušenja ili uzimanja u usta vode je minimalna.

Nedostaci proizvoda:

 • Korištenje je vremenski ograničeno, troškovi brda opravdavali su samo šest mjeseci.
 • Problematično je promijeniti bebu ili promijeniti njezin položaj u tom procesu.
 • Sloboda djeteta je ograničena, nema mogućnosti plivanja.
 • Trošak je veći od plastičnih, tkanina, pjenastih gumenih proizvoda.

Pjenasta guma

Najprofitabilnija dodatna oprema za kupanje bebe.

Među prednostima:

 • Niska cijena
 • Anatomski oblik, materijal ponavlja prirodne krivulje tijela djeteta.
 • Kretanje djeteta nije ograničeno mekim materijalom.
 • Težina se raspoređuje po cijeloj površini klizača.

Među nedostatcima:

 • Materijal jako apsorbira vodu, što ga čini ranjivim mehaničkim udarcem pri odvajanju, često lomljenju.
 • Kratak vijek trajanja.
 • Loša cirkulacija u pjenastoj gumi čini ga malo hladnijom od okoline s vremenom postupka.
 • Potrebno je da se roditelji stalno brinu o djetetu, jer je brda niska.

Zbog niske cijene proizvoda, moguće je nekoliko puta mijenjati razmaženi ili istrošeni slajd.

Uz madrac

Uređaj je pogodan za djecu mase ne više od 8 kg. Temelji se na poroznim ili spužvastim materijalima koji osiguravaju sigurnost djeteta kad su slajdovi pravilno postavljeni.

Prednosti madraca:

 • Jednostavno postavljanje i sigurno pričvršćivanje.
 • Jednostavan za uporabu.
 • Sigurno za bebu.
 • Jednostavno čišćenje: samo isprati površinu čistom vodom, prljavština se isprati od premaza od prljavštine.

Glavni nedostaci uključuju ograničenu upotrebu, jer mlađe dijete ne odgovara cijeloj duljini proizvoda.

Podstavljena, čvrsta baza

Dizajn u ovom dizajnu je optimalna kombinacija čvrste, snažne podloge i meke podstave za dječje tijelo.

Prednosti plastičnog klizača s premazom tkanine:

 • Rt se može lako ukloniti i oprati, osiguravajući uvijek čistoću i higijenu djeteta.
 • Brdo se pouzdano pričvršćuje u velikom ili dječjoj kupki.
 • Krevet u obliku stolca može se presavijati za kretanje i skladištenje, pretvara se u stolicu, koja mu omogućuje da se koristi do godinu dana.

Među nedostatcima brijega u obliku sofe, na kojem dijete može klizati.

Kako prati prvi put?

Prvo kupanje djeteta s novim priborom odgovorno je za roditelje i dijete. Kako se okupati po prvi put? Potrebno je voditi računa o takvim trenucima:

 1. Klizač i kupka trebaju biti čisti prije uporabe.
 2. Prije stavljanja djeteta u vodu morate paziti da je pribor topao i da neće uzrokovati neugodu djetetu.
 3. Razina vode treba biti približno u središtu klizača.
 4. Na plastičnoj površini se nalazi pokrivač ili pelena.
 5. Kupaonica i konstrukcija u obliku klizača koji je fiksiran u njemu nisu labavi i stabilni.

Po završetku postupka treba temeljito isprati i sterilizirati. Spremite brdo i ladicu suhom.

Pripremni stupanj

Priprema za kupanje uključuje zagrijavanje vode (prvi se postupak provodi uz kuhanu vodu umjesto tekuće vode), pripremu i dezinfekciju pribora, uređenje svih potrebnih deterdženata i, ako je potrebno, lijekova u duljini ruke, stavljanje svih dječjih pribora nakon postupka na prikladnom mjestu.

Za rukovanje kupkama:

 • Otopina sode vode koncentrirana.
 • Deterdžent za djecu (možete koristiti tekući sapun).
 • Vodena otopina kalijevog permanganata.

Najvažnije je organizirati sve, tako da je potrebno poduzeti nužnu stvar ako je potrebno, kako se ne bi dugo zadržavala od bebe, a ne ostaviti ga bez nadzora.

Dijete treba održati ravnotežu topline, osobito u prvim mjesecima života. Čak i ljeti, odmah nakon kupanja, dobro se omotajte, tako da se neparna beba dramatično ne ohladi. To smanjuje vjerojatnost prehlade, koja je toliko osjetljiva neformiranih mrvica imuniteta.

Što je potrebno?

Da bi proces kupanja bio kontinuiran i da je majka manje omamljiva od njezinih mrvica, trebali biste voditi brigu o sljedećim sredstvima:

 • Dječji sapun, čvrsti ili tekući.
 • Soba za kupanje, ljekoviti koncentrat, dekocija bilja, otopina kalijevog permanganata u vodi itd. kada se koristi.
 • Šampon za djecu.
 • Bast ili drugi uređaji za pranje bebe.
 • Spremnik s vrućom vodom i šalicu ili lonac za ulijevanje u kupelj.

Kada kupanje, nemoguće je dodati nekakav lijek za kupanje bez čvrstog uvjerenja da, primjerice, beba nema alergije na sastav ili ga neće naškoditi.

Temperatura i razina vode

Najbolje za postupak, dijete je prikladna temperatura vode od 34 ° C do 37 ° C. Moguće je da će od 1 mjeseca života biti moguće koristiti vodu s temperaturom od 38 ° C, ali to bi trebalo biti kratkotrajno djelovanje, po mogućnosti noću. Kada beba izlazi, lakše je zaspati i ponaša se mirnije.

Takve aktivnosti treba provesti nakon savjetovanja s pedijatrom, jer visoke temperature vode uzrokuju disanje i otkucaje srca u novorođenčadi. Umjesto sedativnog učinka, djeca se mogu ponašati nemirno, osjećati poremećaj u temperaturnom režimu njihovog tijela.

Korak po korak

Kupanje s kliznikom je naporan proces, ali uvelike olakšava sve potrebne operacije s bebom.

Za uspješan plivanje morate učiniti sljedeće:

 1. Dezinficirajte i isperite kupelj i njezin pribor.
 2. Ugradite kupelj, stavite klizač u njega i slijedite pouzdanost montažne konstrukcije.
 3. Izlijte vodu do oznake na brdu, ako ne, a zatim približno do sredine.
 4. Pripremite spremnik s vrućom vodom i kantom u blizini mjesta za kupanje.
 5. Postavite tanku pelenu ili krpu na klizač, ako potonje nije opremljeno vlastitim jastučićem.
 6. Skinuti bebu i staviti ga na slajd.
 7. Nakon 2-3 minute, kada se dijete navikne na vodu i igra malo, operi ga sapunom i mekanim perilicom, isprati sve nabore, teško dostupna mjesta, ukloniti sve maziva i sekrecije.
 8. Glava se opere, bez upotrebe šampona ili s malom količinom, temeljito se opere vodom iz kupelji.
 9. Preostalih 10-15 minuta beba igra i samo prskanja u vodi.

Glava bi uvijek trebala biti u vodi. Da biste to učinili, zamotajte glavu pelenijem i neprestano navlažite toplom vodom iz kadom.

Nudimo vam gledanje videozapisa o pravilnom kupanju bebe pomoću roller coastera:

Postupak postupka

Potrebno je unaprijed pripremiti takav pribor za bebu nakon kupanja:

 • Zamrzivač za dječju omota odmah nakon kupanja.
 • Topli ručnik i pelena za dijete na njemu tijekom higijenskih postupaka.
 • Ušice za čišćenje ušiju i nos (ako je potrebno).
 • Maslac ili krema za tijelo.
 • Škare ili škare za nokte.
 • Proizvodi za njegu užeta (ako ga dijete ima s tragovima suhe krvi ili sluzi), obično je peroksid, briljantan zeleni, pamučni štapići ili diskovi.
 • Odjeća za mijenjanje odjeće ili pelene (ako je dijete presvučeno).
 • Topli ručnik ili svjetlo deka.

Nakon postupaka s vodom, higijenska njega se smanjuje na sljedeće radnje:

 1. Da bi dijete trebalo biti nježno i brzo, tako da se ne ohladi. Nikad ne brišite novorođenče. Vrlo nježna koža zahtijeva nježan rukovanje: omatanje u laganu pelenu napravljenu od prirodnih materijala koji dobro apsorbiraju vlagu.
 2. Dijete se stavlja na toplom toplom ručniku ili pokrivaču, obloženom redovitom pelenijom, bez vlažne tkanine od 60 x 60 cm i uobičajenu pelenu za higijenske postupke.
 3. Prije svega, očistite uši s pamučnim pupoljcima. Bolje je koristiti posebnu djecu koja se prodaju u ljekarni. Njihov dizajn za novorođenče je najsigurniji, jer ne dopušta duboku penetraciju u uho kanal.
 4. Nosio je kapu za zaštitu glave djeteta od hlađenja.
 5. Svi nokti su uklonjeni po potrebi.
 6. Tijelo se obrađuje kremom za bebe ili posebnim uljem, a dijete ga može učiniti jednostavnom vježbom, jer nakon kupanja tijelo mu je opušteno i gipko. Čak i neiskusne majke neće ozlijediti bebu vježbama istezanja.
 7. Pazite se, ako je potrebno, kožu stražnjice tretira se s prahom ili posebnom krema protiv pelenskog osipa.
 8. Nosi pripremljena odjeća ili omota za bebe.
 9. Omotan s laganim pokrivačem ili toplim ručnikom. Sada je beba spremna za hranjenje i zvučni san.

Nudimo gledati videozapis o postupcima koji se trebaju provesti s djetetom nakon kupanja:

Savjeti za odabir

Izbor dodatne opreme za kupanje za dijete trebao bi biti napravljen na temelju sljedećih zahtjeva:

 1. Dimenzije, dopuštena opterećenja i drugi parametri dizajna trebaju odgovarati svojstvima bebe i njegove dobi.

zaključak

Kupanje za novorođenče je pravi uzbudljiv svijet vodenih avantura. Da bi proces kupanja donio samo užitak, roditelji se trebaju pažljivo pripremiti i odabrati odgovarajući pribor. Klizanje za kupanje izvrstan je uređaj koji pomaže djeci uživati ​​u vodenom postupku, a roditelji preživjele oluju u kadi.

Klizanje za novorođenčad za kupanje: vrste, pravila izbora i rada

Kupanje novorođenčadi je vrlo ugodan i vrlo odgovoran proces u isto vrijeme. Obično djeca vole ovaj postupak izvanredno, opuštaju se u toploj vodi, viseći s rukama i nogama, smiješeći se. I gledajući ih, odrasli su jednako sretni.

S druge strane, postoji mnogo suptilnosti koje treba promatrati. U prvim tjednima i mjesecima života, voda za kupanje djeteta treba biti savršeno čista, stoga je najbolje koristiti vodu iz slavine, ali u bocama, pakirane u 19-litarskim cilindrima.

Poseban termometar pomoći će odrediti najudobniju temperaturu vodenog okoliša: trebalo bi biti negdje oko + 37ºê. To je temperatura amnionske tekućine, u okruženju koje dijete provodi cijelo razdoblje majčine trudnoće.

Zbog svih tih poteškoća, često je potrebno istovremeno sudjelovati ne samo oba roditelja, već i baka i djedova: one čuvaju, ostale sapune, treću vodu itd.

Kako bi izbjegli sve te probleme pomoći će takav jednostavan i praktičan uređaj kao klizač za plivanje. Otkrijmo je li vam zaista potreban klizač za kupanje novorođenčadi, zar to je opasno?

Što je to?

To je nešto poput naslonjača u kojem je dijete u položaju za spuštanje, s gornjim dijelom tijela u podignutom položaju. Namijenjen je prvenstveno za usvajanje higijenskih postupaka za novorođenčad koja još uvijek ne može držati svoje glave sami, a manje sjede.

Roditelji se često pitaju: vrijedi li kupiti uređaj, i kako to može pomoći? Odgovor je definitivno pozitivan, i evo zašto. Nakon što je dijete stavljeno na takvu stolicu, odrasla osoba više neće morati podupirati mrvicu ispod leđa i ispod glave, dok se sapunom, zatim zalijevanje, istovremeno osiguravajući da se dijete slučajno ne sklizne.

S ležaljkama za kupanje, mama ili tata mogu sami nositi se s takvim teškim zadatkom - jer će im obje ruke biti slobodne. Stoga je uređaj, izmislio, dovoljno čudno, relativno nedavno, uspio postići široku popularnost među onima koji su postali roditelji - i po prvi puta i još jednom.

A oni koji su bez njega mogli okupati svoje najstariji potomstvo moći će u potpunosti cijeniti sve prednosti.

U dječjim supermarketima, kupcima se nudi vrlo širok izbor ovih dodataka. Mogu biti:

Pomoću takvih stolica možete lako i brzo kupati dijete, ne samo u maloj, ali i velikoj odrasloj kupelji. Oni su opremljeni posebnim usisnim čašama, omogućujući pouzdano pričvršćivanje na dno i strane spremnika.

U tom slučaju, dijete nije u kadu, a na poseban okvir, koji pruža jamstva sigurnosti ne samo u smislu pokreta, ali i što se tiče higijene.

U nekim modelima, tu je i „sigurnosni pojas” za vlasnika mala, praktički eliminira mogućnost slučajnog dislodgement, čak i kad je odrastao dijete iznenada odluči pokazati svoju neovisnost, dok je moja majka okrenula uzeti pehar, sapun ili ručnik.

Možete saznati spol djeteta uz stol kada čitate našu publikaciju na web mjestu.

Shvatite da je borba započela, to će biti moguće preciznije nakon čitanja ovog članka.

Odavde ćete naučiti kako pravilno podići dijete.

Kako odabrati

Kupi ovaj pribor za kupanje je potrebno prije ispuštanja iz bolnice, tako da kada novi naseljenik će biti u stanu, sve je bilo spremno za crveni tepih.

Od kojega doba možete kupiti dijete na brdu? Obično, upotreba počinje odmah nakon potpunog ozdravljenja pupčane rane. Koji model odabrati prvenstveno ovisi o materijalnim mogućnostima te o tome koliko ćete starih godina koristiti ovaj uređaj.

Obično su "kupaći kostimi" namijenjeni djeci od rođenja do 8 mjeseci - starije uređaje više ništa ne upotrebljavaju, jer mnogi od njih u ovoj dobi ne samo da sjedaju s pouzdanošću, već i pokušavaju ustati na noge. Cijene za dječje kupaonice vrlo su raznovrsne, tako da možete odabrati model koji će biti prilično pristupačan čak i najbogatijim mladim roditeljima koji su nedavno krenuli na ovaj trnovit put.

Najvjerojatnije, kako se dijete odrasta, morat će se promijeniti, budući da su proizvodi dizajnirani za različite težine i visine. Nudimo vam mali pregled takvih uređaja.

Na taj se način nude sljedeće mogućnosti za dijete za kupanje:

 1. Pjena je pogodna za kupanje malih mrvica (do 6 kg i visine ne vise od 60 cm) u beznoj kupelji. Izrađena je od izdržljive porozne pjeneće gume svijetle boje. To je vrsta visokog madraca (20-25 cm na glavi, do nogu - niže), s posebnim udubljenjima na prednjoj strani, namijenjenoj dječjem tijelu. Može se staviti izravno na dno kupke. Nakon zagrijavanja s toplom vodom, meka pjena će se "staviti" na plastiku i biti će savršeni krevet u kojem će dijete biti vrlo udobno. Nakon uporabe, vrlo je lako rastezati i sušiti. To su najjeftiniji krevet - od 150 do 250 rubalja.
 2. Ležaljka s protukliznim sustavom namijenjena je starijoj djeci - do 14 kg u težini i visine 70 cm. Okvir je izrađen od izdržljive i lagane plastike, unutarnja površina je izrađena od mrežastog silikona. Oblik kreveta je ergonomski i potpuno je u skladu s anatomskim podacima djeteta. Dizajn je lagan, udoban i jednostavan za korištenje, zauzima mali prostor na zidu u kupaonici. Cijena je vrlo visoka - oko 2000 rubalja.
 3. Druga mogućnost je tkanina, u obliku plastičnog okvira, na kojem se proteže flanel ili frotirni kovčeg. Izgleda kao stolica za ljuljanje. Takva stolica smatrana je nesigurna jer nema udubljenja ili zatvarača koji štite od klizanja. Istodobno ih mnogi roditelji vole - zbog relativne jeftinosti (300-400 rubalja) i jednostavnosti skrbi: poklopac se uklanja, briše, pegla i ponovno nosi.
 4. Najprikladniji su plastični klizali za kupanje, izrađeni prema anatomskim parametrima, u kojima se dijete može smjestiti na pola sjedenja. Opremljeni su usisnim priključcima koji omogućuju sigurno postavljanje na dno kupke. Neki imaju posebne nositelje kako bi osigurali pouzdano pričvršćivanje bebe u njima. Raspon cijena za ove vrste proizvoda je vrlo širok - od 250 do 2000 rubalja, ovisno o kvaliteti plastike, dostupnosti sigurnosnih uređaja itd. Briga za plastične slajdove je minimalna: one se trebaju prati samo sapunom i vodom neposredno prije i nakon uporabe.

Reći što je bolje klizanje za kupanje novorođenčadi, to je teško, jer ovisi o zahtjevima za to.

Kako kupati djecu

Prije stavljanja djeteta u kupelj za kupanje u kadi, stavite je na pod ili na krevet i stavite bebu u njega. Ako je udoban za ležanje, a svi urezi točno odgovaraju njegovim parametrima, to znači da je slajd odabran pravilno i možete ga početi koristiti.

Usput, to se može koristiti kao dječja ležaljka, na primjer, u zemlji, - naravno, pod budnim nadzorom starješina.

Prilikom ugradnje proizvoda u kupelj, provjerite je li za klizanje i stabilnost. Sve je u redu - polagamo. Voda je izlivena na takav način da prekriva tijelo djeteta, ostavljajući ramena i glavu na površinu. Neki modeli slajdova imaju indikator razine vode koji govori odraslima koliko uliti.

Što je stariji kikiriki, to više zahtjeva se na osiguranje. Za bebe nakon 6 mjeseci, već je potrebna konstrukcija, više poput stolice s ogradom. Neke od tih struktura opremljene su sustavom koji im omogućuje da rotiraju, a sama djeca mogu kontrolirati rotaciju, što ih prirodno oduševljava.

Pregled roditelja o klizanju za novorođenčad

O tome kako je prikladno koristiti klizač za plivanje, kažu recenzije mama:

Baka nam je dala flanel slajd. Unatoč činjenici da sam čuo, iako je teško za njegu, u stvarnosti to je ugriz: samo proširiti sapunom te dobro isprati. Zimi sam se osušio u kupaonici blizu bateriju, a do ljeta smo se razvukli i pretvorili u stolicu za kupanje.

Olga, 21, Cheboksary

Jednom sam počeo žaliti da sam imala upalu leđa i ja teško da se okupa svoju kćer, nagnut nad kadom, moj muž kupio plastični tobogan - čudo! Zaboravio sam na bol u leđima, a moja kći samo voli ovaj kupaći kostim. Savjetujem svima!

Anna, 27 godina, St. Petersburg

S prvim djetetom smo imali tobogan, viseća, ali to nije bilo suviše lako, pa kad je drugi rodio, odlučili smo kupiti plastične sa „sigurnosnim pojasom”. Vrlo zadovoljan - i ja, i beba.

Larisa, 32 godina, Makhachkala

Primjer drugog klizača za kupanje nalazi se u sljedećem videozapisu.

Odaberite slajd u kadi za novorođenčad: proučavamo vrste slajdova njihovih prednosti i nedostataka. Savjeti za pravilnu djecu za kupanje u kadi s kliznikom

Nakon ozdravljenja pupčane rane, možete u potpunosti popiti dijete. Postoje razni uređaji koji olakšavaju život roditeljima, uključujući klizanje u kadi za pranje novorođenčeta.

Što je prikladno?

Tijekom kupanja, morate istodobno držati dijete, pustiti, isprati pjenom vodom i paziti da se ne sklizne iz vaših ruku. Da biste to učinili jednoj osobi, to je neugodno. Klizanje u kadi vam omogućuje da ne brinite o sigurnosti djeteta i štedi snagu odrasle osobe. Pomaže u produženju tretmana vodom ako beba voli prskati i potopiti se u toploj vodi.

Neki su modeli prikladni za kupelj za odrasle ili se koriste za kupanje djeteta u sudoperu. Mogu se koristiti od vrlo rane dobi, važno je odabrati klizač pogodan za dijete i praktičan u skrbi.

Tkanina viseća mreža

Pričvršćen je na strane kupke s kukama, uglavnom se sastoji od mrežastog materijala. Hammock se prilagođava anatomskim osobinama tijela bolje od normalnog tkiva, smanjuje stupanj sklizanja i učvršćuje bebu. Prednosti ovog modela:

 • Izrađen je od mekanog materijala koji se lako peru i brzo suši, dugo zadržava svojstva;
 • Zauzima malo prostora, prikladno je pohraniti u ormar;
 • Razlikuje se po niskoj cijeni.

Među nedostatcima viseća tkanina su sljedeći:

 • Većina modela dizajnirana je za djecu stariju od 6 mjeseci;
 • Kako beba raste, počinje se snažnije rastezati i nakon nekoliko mjeseci to vidljivo opada;
 • Ako odaberete jeftiniju opciju niske kvalitete, materijal se može brzo suziti;
 • Potrebno je biti pažljivije u procesu kupanja: ako je vlažno tkivo jako rastegnuto, dijete može uroniti u vodu, piti vodu, prigušiti. Potrebno ju je držati tako da se ne pretvara i ne pada;
 • Da biste koristili model, trebate kupku za bebe, odrasla osoba nije prikladna. Kako dijete raste, morat će kupiti veću plastičnu kupelj ili odustati od upotrebe viseće mreže.

Kada kupujete, morate odabrati model koji se temelji na težini djeteta. Materijal mora biti jak, spojne točke s kukama ojačane gustim umetcima tkanine, jer je mreža manje izdržljiva. Potrebno je odabrati viseću mrežu u veličini kupke tako da ne stvara praznine po rubovima, daje napetost, a dijete ne dodiruje dno posude. Kako beba raste, niži dio ne može biti fiksiran, dopuštajući nogama slobodno kretanje u vodi.

Plastični model

To je puno skuplje, ali roditelji ga često vole zbog svoje jednostavnosti korištenja. Pogodan je za kupanje bilo koje vrste, mnoge inačice imaju posebne usisavače koji fiksiraju proizvod.

Lako je prati, može se koristiti za igre ne samo tijekom kupanja. Za djecu koja mogu sjediti, tu su i posebni slajdovi. Do tog se vremena ne preporučuje uporaba, tako da beba nema zakrivljenost kralježnice. Pri odabiru morate razmotriti:

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

 • Kvaliteta. Plastični moraju biti jaki i nemaju jak toksični miris;
 • Dizajn je odabrati bolju stabilnu;
 • Postojanje podizača ili gumiranih ploča, osim klizanja;
 • Površina mora biti udobna, s utorima i potporama za podršku bebe;
 • Postojanje antiskidnog sagova koji drži dijete. Pruža dodatnu sigurnost.

Nedostatak je tvrdoća u usporedbi s drugim modelima, što je potrebno pričvrstiti pelenu za udobnost djeteta.

Neki proizvođači nude proizvod s pečatom topline. Pokazuje stupanj zagrijavanja vode, omogućuje vam da primijetite da je hlađen i zaustavite postupak. Ako se dijete ne vole okupati dulje vrijeme, ne biste trebali platiti previše za takvu funkciju.

Plastična podloga s površinom tkanine

Ovaj dizajn je dovoljno jak, ali mekši, materijal se prilagođava tijelu djeteta, ne morate postavljati pelenu za njegovu udobnost. Za razliku od pjene od gume, lakše je očistiti, tkanina se može ukloniti, lakše se isprati i osušiti. Postoje dvije mogućnosti:

 • Ravno klizanje nije baš ugodno jer se dijete klizi;
 • Sjenilo, kao stolac, popravlja dijete na račun donjeg podignutog dijela. Većina modela se preklapa za jednostavno spremanje i transport.

Prednost treba dati posebnim anatomskim slajdovima, u tkanini od kojih postoje utori, ponavljajući siluetu bebe. Drže ga čvrsto, sprečavajući klizanje.

Plastična podloga silikonskom mrežom

Omogućuje udobniji položaj bebe, ispravno raspoređujući teret na kralježnici. Klizač je prikladan za djecu od rođenja, ima antibakterijski premaz i utor na dnu za pričvršćivanje bebe. To je prikladno kupati dijete u tušu s njom, jer voda odmah teče niz mrežu. Ali ovaj je proizvod skuplji i koristi se najviše šest mjeseci.

Ugrađeni slajd

Kupka s ugrađenim klizačem naziva se anatomski, sadrži nekoliko projekcija za podršku bebi. Neki modeli omogućuju dijete koje može sjediti. Također postoje proizvodi s odvodom, ugrađenim termometrom. Oni su izračunati do šest mjeseci starosti, onda morate kupiti veću kupku ili prenijeti dijete odraslu osobu. Iz tog razloga mnogi smatraju takvu kupnju neprofitabilnom.

Anatomska kupka za kupanje čuva dijete sigurnije, nije neophodno stalno održavati, dovoljno je kontrolirati proces vizualno. Nedostatak je što ima manje slobode i nema mogućnosti plivanja. Uključite trbuščić ili bočnu stranu kako biste oprali leđa, problematični, neugodno za dijete. Opcija je idealna po prvi put, prikladna je ako majka sama kupi dijete.

Klizni madrac

Najpopularniji su pjenasti gumeni madraci u obliku klizača, visoki dio koji doseže 25 cm, pogodan je za svaku kupku, površina je prilično gusta i sadrži usjek za držanje djeteta. prednosti:

 • Porozni materijal apsorbira toplu vodu, ne dopuštajući dijete da se smrzne;
 • Ne ometa pokret, poput plastičnog modela;
 • Za upotrebu i prikladnu bebu i odraslu osobu;

Nedostatci uključuju krhkost pjenaste gume, akumulira sebi bakterije i prljavštinu, zahtijeva pranje nakon upotrebe, dugo se osuši.

Pravila plivanja s toboganom

Kako kupiti novorođenče u kadi s kliznikom? Slijedite preporuke:

 1. Prije prve uporabe, proizvod se treba sterilizirati s natrijom, ako je plastični klizač, a tkanina se mora prati;
 2. Sve što je potrebno za kupanje - ručnik, sapun - mora biti u ruci, tako da ne ostavlja dijete bez nadzora;
 3. Ispravite proizvod u kupaonici, provjerite pouzdanost i stabilnost, uzmite toplom vodom do polovine strukture. Plastična klizač mora biti zagrijana kako bi dijete bilo ugodno. Ako je potrebno, možete postaviti pelenu na njega;
 4. Smanjite dijete postupno, prisjećajući se vašeg dobrog raspoloženja, posebno kada se prvi put koristite. Sve nove i nepoznate uzroke brinu o djetetu. Ako se bojite gledati bebu dok se upoznate s proizvodom, čekajući reakciju, onda će biti prilično negativna;
 5. Razina tekućine ne smije biti iznad vrata, tako da dijete ne proguta vodu, a ona ne teče u uši. Ali ako je premalo, dijete može brzo zamrznuti;
 6. Ne možete ostaviti bebu bez nadzora, čak i na najsigurnijem i najsuvremenijem klizanju;
 7. Nakon postupka potrebno je prati klizanje i pohraniti na čisto i suho mjesto;
 8. Uz dugotrajnu uporabu potrebno je razmotriti ograničenja proizvoda na težini i visini djeteta;
 9. Kada koristite model tkanine, često je potrebno provjeriti njegove šavove tako da se ne prekida tijekom kupanja.

Nije preporučljivo napraviti klizanje za kupanje na vlastitu, jer je teško uzeti u obzir anatomske značajke djeteta. To može stvoriti dodatno opterećenje na kralježnici i zglobovima djeteta. Bolje je kupiti certificirani proizvod na temelju individualnih karakteristika djeteta (visina, težina, dob).

Postupno, potreba za prilagodbama nestaje, posebno u vrlo aktivnim bebama. Klizanje u kadi za novorođenčad pomaže roditeljima da se osjećaju više sigurni kad prvi put plivaju. Štedi snagu, smanjuje opterećenje na leđima odrasle osobe, omogućuje vam ne privlačenje doma.

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Klizanje za kupanje - od koje dobi treba i koje je bolje odabrati?

Redovita higijena i čistoća ključni su za zdravlje i dobrobit bebe. Nakon što nokti nestaju, morat ćete kupiti mrvice dnevno, slijedeći sva osnovna pravila ovog postupka za novorođenčad.

Proizvođači stalno stvaraju nove i nove proizvode koji mogu učiniti taj proces lakšim i ugodnijim. To uključuje dječji klizač za plivanje. Što je ta konstrukcija, kako ga pravilno odabrati i koristiti, raspravljat ćemo dalje.

Sadržaj članka:

Od koje dobi bebe trebaju klizanje za plivanje?

Novorođenčad treba posebno kupalište. Većina tih proizvoda ima granicu od 0. To znači da ih treba koristiti gotovo od rođenja. Bit će potrebno samo čekati da pupak pada.

Zahvaljujući ovom klizanju, roditelji ne moraju držati dijete u rukama, pa čak i dijete će biti puno ugodnije.

Koji je dijete slabiji?

Danas u trgovinama možete pronaći razne tobogane za kupanje - za svaki ukus i proračun. Da biste razumjeli svu tu raznolikost, vrijedno je proučiti značajke svih osnovnih modela i, općenito, razumjeti ono što jesu.

Pjena od gume

Modeli od pjenaste gume vrlo su popularni. Oni su jeftini i prodaju se u većini dječjih trgovina. Sa strane takvog proizvoda je komad pjene, čija visina može doseći do 20-25 cm. Iznad postoji usjek u kojem je beba smještena u kadu. Jednostavan dizajn, koji istodobno omogućuje znatno pojednostavljenje vodnih postupaka. Roditelji ne moraju posebno nastojati da se dijete ne sklizne ili pada.

Istovremeno, materijal apsorbira toplu vodu i ugodno zagrijava leđa djeteta tijekom kupanja. Neće se zamrznuti, čak i ako je visina klizača iznad razine vode. Ali briga za takvim dizajnom je teža. Bakterije se brzo nakupljaju u pjenastoj gumi, a to je teže prati nego, na primjer, plastike. Materijal se često mora prati i zatim osušiti.

Tkanina (ili flanel)

Tkanina ili stijena brda su mnogo manje popularni, ali neki roditelji i dalje smatraju da je to najprikladnije. Ovo je plastični okvir koji izgleda kao stolica za ljuljanje. Odozgo je prekriven mekom krpom. No, nema nikakvih udubljenja, pričvrsnih elemenata i pojaseva na ovom dizajnu. Zato stručnjaci vjeruju da nije sigurna za novorođenčad. No istodobno značajno olakšava proces kupanja za majku. Samo tijekom postupaka morate pažljivo paziti na dijete i malo ga držati.

plastika

Najčešće, kupci u trgovinama pitaju točno plastične modele. U kupaonici se lako i jednostavno pričvršćuju na usisne čaše. Potonji su u velikoj veličini pa čvrsto drže strukturu i roditelji se ne brinu zbog sigurnosti njihovih mrvica. Neki plastični slajdovi dodatno su opremljeni posebnim remenima, koji omogućuju zaključavanje djeteta u određenom položaju, tako da se mama ili tata čak može ometati sapunom ili ručnikom.

Raspravljeni proizvodi su vrlo lako za pranje. Jednostavno obrišite sapunicom i zatim isperite toplom vodom.

Hill-viseća

Ova struktura tkanine, koja je montirana na rubu beba kade. I njezina se beba uklapa. Budući da je viseća mreža od tkanine, neće dugo trajati. Tijekom vremena, dijete dobiva težinu, pa je model sve teže držati mrvice. Kao i sve tkanine, viseća mreža mora biti oprana i osušena s vremena na vrijeme.

Bez obzira na raznolikost takvih slajdova, vrlo je važno da odgovara novorođenčadi u veličini. Stoga je za početak vrijedno pokušavati. Dijete se uklapa u njega bez kupke i vode. Ako su glava i tijelo bili u priljubljenim udubljenjima, tada je veličina prikladna.

Kako koristiti?

Vrlo je jednostavno koristiti slajd pod raspravom. Na samom početku proizvod se ispire čistom tekućom vodom. Zatim je pričvršćen na dno ili na stranu kupaonice, ovisno o modelu. Važno je provjeriti je li kupka čvrsto fiksirana i stabilna.

Zatim, voda se napuni do polovice strukture. Nakon toga opet pokazuje čvrstoću vezanosti. Ako je potrebno, komad prirodne tkanine ili meka pelena može se postaviti na dno spremnika. Zatim se mrvica postupno spušta u vodu. Razina tekućine u kadi je regulirana tako da ne doseže dijete iznad vrata. Nakon kupanja, proizvod će morati biti ispran i ponovno osušen.

Nakon postupaka s vodom, dječji marigoldi postaju mekani i trebaju odgovarajuću njegu. Zbog toga je vrlo važno odabrati škare za novorođenče, o čemu ćemo razgovarati u sljedećem članku.

Video: Kako se okupa novorođenčad

Dnevni higijenski postupci vrlo su važni za novorođenče. U ovom videozapisu iskusni roditelji pokazuju kako pravilno kupati bebu i korisnicima pružaju korisne savjete o temperaturi vode, trajanju postupka i drugim važnim točkama.

Recenzije kupaca

Olga: Baka je kupila flanelsku kupku za našeg mlađeg sina. Pročitajte recenzije da je vrlo teško brinuti za nju. U stvari, pokazalo se da je sve jednostavno. Nakon svake kupke, ispran je s sapunom za pranje i temeljito ispran s toplom vodom. I onda - osušio je bateriju. Kao rezultat toga dizajn je uvijek uredan i udoban za dijete.

Anna: Povrijedila mi je leđa, tako da više ne mogu nositi kćeri u rukama. Muž daje plastičnu kupelj. Vrlo zgodan stvar! Jednostavno je pričvrstiti, a dijete u njoj je jednostavno i ugodno. Zahvaljujući njoj, bebe vole vodene postupke. Sada plivajte s osmijehom.

Natalya: Sve slajdove za kupanje djeteta, osim modela ležaja, pokazalo se da je udobno. Nekako nije nadahnula pouzdanje u mene, bojim se da neće podnijeti dijete i stalno je nervozna. Savjetujem majkama da dobiju slajdove izrađene od plastike s trajnim širokim trakama. To će omogućiti bebu da sjedne udobno u dizajnu, a roditelji - ne brinuti se za njegovu sigurnost. U ovom slučaju moje ruke su slobodne i možete sigurno provesti vodene postupke.