Od koliko mjeseci možete koristiti klizač za plivanje?

Zdravlje

Klizanje za kupanje može se koristiti od rođenja. Izrađen je za bebe od rođenja do 5-6 mjeseci. Općenito, dok dijete ne sjedi udobno, koristite klizač. Nemoj to držati u rukama. Vrlo zgodan stvar.

Svaka majka odlučuje za sebe, od koliko mjeseci koristiti klizanje za plivanje.

Čim se beba rodila, dali su nam prijatelje klizanje za plivanje.

Naravno, nisam znao hoće li biti prikladno kupati dijete s ovim slajdom, ali ipak sam odlučio upotrijebiti ga i probati.

Iskreno u prvom mjesecu se bojao koristiti ovaj slajd, ali se ispalo uzalud. Odlučio sam raspakirati brdo za kupanje samo za treći mjesec i pokušati kupiti bebu na ovom brdu.

Kao što sam bio zadovoljan, slajd je stvarno bio divan.

Vrlo je prikladno za kupanje bebe, pogotovo ako i dalje slabo drži glavu. Prikladno je kupati dijete, ako nema podrške, ako nitko ne pomaže.

Pogledao sam se na klizalište za kupanje, zaista je bila dobra i udobna, i za leđa i za glavu, ali kad sam kupala bebu, definitivno bih stavio više filmova kako bi beba bila puno ugodnija.

Ali ovdje, kupio sam poznati klizač za kupanje, mogu reći da dijete nije htjelo da leži u njoj zbog toga što je klizanje za kupanje ispostavilo se da je neugodno, tako da prije nego što kupite klizanje za kupanje obratite pozornost na nju, izgledajte tako da nema nepotrebnih i neugodnih kvrga, primjetite kako leđa će leđa i glava djeteta, a od čega se materijal izrađuje.

I možete kupiti dijete s toboganom za kupanje od prvog dana života, ali ne zaboravite da tijekom kupanja možete držati dijete dobro, držite glavu tako da voda ne ulazi i kupati za kratko vrijeme, tako da neće biti problema za dijete sa leđima.

No, ako dijete ne želi leći na brdu za kupanje, nemojte silom, to znači da dijete nije ugodno.

Želim Vam sreću, pozitivno i dobro raspoloženje. Uspjeh i sve najbolje.

Klizanje za kupanje - od koje dobi treba i koje je bolje odabrati?

Redovita higijena i čistoća ključni su za zdravlje i dobrobit bebe. Nakon što nokti nestaju, morat ćete kupiti mrvice dnevno, slijedeći sva osnovna pravila ovog postupka za novorođenčad.

Proizvođači stalno stvaraju nove i nove proizvode koji mogu učiniti taj proces lakšim i ugodnijim. To uključuje dječji klizač za plivanje. Što je ta konstrukcija, kako ga pravilno odabrati i koristiti, raspravljat ćemo dalje.

Sadržaj članka:

Od koje dobi bebe trebaju klizanje za plivanje?

Novorođenčad treba posebno kupalište. Većina tih proizvoda ima granicu od 0. To znači da ih treba koristiti gotovo od rođenja. Bit će potrebno samo čekati da pupak pada.

Zahvaljujući ovom klizanju, roditelji ne moraju držati dijete u rukama, pa čak i dijete će biti puno ugodnije.

Koji je dijete slabiji?

Danas u trgovinama možete pronaći razne tobogane za kupanje - za svaki ukus i proračun. Da biste razumjeli svu tu raznolikost, vrijedno je proučiti značajke svih osnovnih modela i, općenito, razumjeti ono što jesu.

Pjena od gume

Modeli od pjenaste gume vrlo su popularni. Oni su jeftini i prodaju se u većini dječjih trgovina. Sa strane takvog proizvoda je komad pjene, čija visina može doseći do 20-25 cm. Iznad postoji usjek u kojem je beba smještena u kadu. Jednostavan dizajn, koji istodobno omogućuje znatno pojednostavljenje vodnih postupaka. Roditelji ne moraju posebno nastojati da se dijete ne sklizne ili pada.

Istovremeno, materijal apsorbira toplu vodu i ugodno zagrijava leđa djeteta tijekom kupanja. Neće se zamrznuti, čak i ako je visina klizača iznad razine vode. Ali briga za takvim dizajnom je teža. Bakterije se brzo nakupljaju u pjenastoj gumi, a to je teže prati nego, na primjer, plastike. Materijal se često mora prati i zatim osušiti.

Tkanina (ili flanel)

Tkanina ili stijena brda su mnogo manje popularni, ali neki roditelji i dalje smatraju da je to najprikladnije. Ovo je plastični okvir koji izgleda kao stolica za ljuljanje. Odozgo je prekriven mekom krpom. No, nema nikakvih udubljenja, pričvrsnih elemenata i pojaseva na ovom dizajnu. Zato stručnjaci vjeruju da nije sigurna za novorođenčad. No istodobno značajno olakšava proces kupanja za majku. Samo tijekom postupaka morate pažljivo paziti na dijete i malo ga držati.

plastika

Najčešće, kupci u trgovinama pitaju točno plastične modele. U kupaonici se lako i jednostavno pričvršćuju na usisne čaše. Potonji su u velikoj veličini pa čvrsto drže strukturu i roditelji se ne brinu zbog sigurnosti njihovih mrvica. Neki plastični slajdovi dodatno su opremljeni posebnim remenima, koji omogućuju zaključavanje djeteta u određenom položaju, tako da se mama ili tata čak može ometati sapunom ili ručnikom.

Raspravljeni proizvodi su vrlo lako za pranje. Jednostavno obrišite sapunicom i zatim isperite toplom vodom.

Hill-viseća

Ova struktura tkanine, koja je montirana na rubu beba kade. I njezina se beba uklapa. Budući da je viseća mreža od tkanine, neće dugo trajati. Tijekom vremena, dijete dobiva težinu, pa je model sve teže držati mrvice. Kao i sve tkanine, viseća mreža mora biti oprana i osušena s vremena na vrijeme.

Bez obzira na raznolikost takvih slajdova, vrlo je važno da odgovara novorođenčadi u veličini. Stoga je za početak vrijedno pokušavati. Dijete se uklapa u njega bez kupke i vode. Ako su glava i tijelo bili u priljubljenim udubljenjima, tada je veličina prikladna.

Kako koristiti?

Vrlo je jednostavno koristiti slajd pod raspravom. Na samom početku proizvod se ispire čistom tekućom vodom. Zatim je pričvršćen na dno ili na stranu kupaonice, ovisno o modelu. Važno je provjeriti je li kupka čvrsto fiksirana i stabilna.

Zatim, voda se napuni do polovice strukture. Nakon toga opet pokazuje čvrstoću vezanosti. Ako je potrebno, komad prirodne tkanine ili meka pelena može se postaviti na dno spremnika. Zatim se mrvica postupno spušta u vodu. Razina tekućine u kadi je regulirana tako da ne doseže dijete iznad vrata. Nakon kupanja, proizvod će morati biti ispran i ponovno osušen.

Nakon postupaka s vodom, dječji marigoldi postaju mekani i trebaju odgovarajuću njegu. Zbog toga je vrlo važno odabrati škare za novorođenče, o čemu ćemo razgovarati u sljedećem članku.

Video: Kako se okupa novorođenčad

Dnevni higijenski postupci vrlo su važni za novorođenče. U ovom videozapisu iskusni roditelji pokazuju kako pravilno kupati bebu i korisnicima pružaju korisne savjete o temperaturi vode, trajanju postupka i drugim važnim točkama.

Recenzije kupaca

Olga: Baka je kupila flanelsku kupku za našeg mlađeg sina. Pročitajte recenzije da je vrlo teško brinuti za nju. U stvari, pokazalo se da je sve jednostavno. Nakon svake kupke, ispran je s sapunom za pranje i temeljito ispran s toplom vodom. I onda - osušio je bateriju. Kao rezultat toga dizajn je uvijek uredan i udoban za dijete.

Anna: Povrijedila mi je leđa, tako da više ne mogu nositi kćeri u rukama. Muž daje plastičnu kupelj. Vrlo zgodan stvar! Jednostavno je pričvrstiti, a dijete u njoj je jednostavno i ugodno. Zahvaljujući njoj, bebe vole vodene postupke. Sada plivajte s osmijehom.

Natalya: Sve slajdove za kupanje djeteta, osim modela ležaja, pokazalo se da je udobno. Nekako nije nadahnula pouzdanje u mene, bojim se da neće podnijeti dijete i stalno je nervozna. Savjetujem majkama da dobiju slajdove izrađene od plastike s trajnim širokim trakama. To će omogućiti bebu da sjedne udobno u dizajnu, a roditelji - ne brinuti se za njegovu sigurnost. U ovom slučaju moje ruke su slobodne i možete sigurno provesti vodene postupke.

Slide za kupanje novorođenčadi iz koje dobi

Slide za kupanje novorođenčadi: zašto vam je potrebna, u kojoj dobi vam je potrebna, kako ga koristiti? Koji je najbolji slajd za kupanje bebe: plastika ili tkanina, krpe?

Klizite za kupanje i kako ga koristiti.

Jedan od glavnih čimbenika zdravlja djeteta je redovita higijena i čistoća. Čim nestanu mrvice pupka, roditelji ga počnu svakodnevno okupati. Ovaj postupak, pored očuvanja higijenskih normi, ima i druge pozitivne aspekte: novorođenčad je umjereno, vrelo se gimnastika tijekom kupanja.

Usvajanje vodenih postupaka ima pozitivan učinak na zdravlje mrvica: ima apetit i zdrav san. Za svakodnevne vodene postupke koje se održavaju s radošću i užitkom za roditelje i dijete, samo trebate slijediti jednostavna pravila za kupanje novorođenčadi.

Sada se stvara mnogo robe koja olakšava brigu o novorođenčadi. Među tim proizvodima i dječjim kliznikom za plivanje. Zašto je bolje kupati novorođenčad na klizanju, na kojemu je vrijedno obratiti pažnju na novorođene roditelje i kako jednostavna oprema olakšava proces kupanja novorođenčeta? Članak će reći sve ovo.

Trebam li slajd za kupanje novorođenčadi i zašto?

 • Crumb nije lako kupiti u uobičajenoj beba kupelji. Morate ga držati u udobnom položaju cijelo vrijeme s rukama. U ovom slučaju, onaj koji će zadržati bebu, sigurno se neće osjećati ugodno najmanje trideset minuta. Vrlo je praktičnija provesti postupak, stavljajući dijete na posebnu kliznu za plivanje.
 • Što je posebno o ovom kupaonskom uređaju? Nakon postavljanja klizanja za kupanje u bebenskoj kupelji, roditelji se neće osjećati umorno i bolno u leđima, kao kad se kupaju bebe bez posebnog pribora.
 • Može se slomiti na brdu dvadeset minuta ili više, a ruke roditelja i dalje ostaju slobodne, a sve druge manipulacije mogu se provesti bez brige da beba nije ugodno. No, za to vrijeme potrebno je ne samo držati mrvice u toploj vodi, već i razviti ih i kupiti, obraćajući pažnju na nabore.
Krvarenje može ležati na brdu dvadesetak minuta ili više, a ruke roditelja ostaju slobodne

Ako ne koristite slajd, roditelji će vas sutra ujutro podsjetiti na postupak zbog teških opterećenja. Da, i mrvica se osjeća ugodno na stalnom brežuljku.

Uz klizanje za kupanje nije teško, čak ni jedan od roditelja bez ikakve pomoći da kupi dijete. Kupanje je mirno i bez stresa. Ali takve manipulacije s djetetom često ne rješavaju neiskusni roditelji.

Za proizvodnju pribora koji olakšava proces kupanja djeteta koriste se materijali koji sprječavaju klizanje mrvica u vodi. Također bi trebali biti eko-friendly, antibakterijski, lako očistiti i ugodni na dodir. Pri izradi brijega razmatraju se anatomska obilježja novorođenčeta.

Vrste kliznika za plivanje:

 • plastične kade s ugrađenim klizačem
 • odvojivi klizač koji ima usisne čaše
 • odvojivi klizač bez usisnih čašica
 • mrežasti sloj

Tu su i poboljšani modeli slajdova, ali pogodni su za djecu koja već mogu sama sjediti:

 • pomaknite sjedalo
 • stacionarni slajd-mali automobil
 • slide-stolica
Za izradu pribora koji olakšavaju proces kupanja djeteta, koriste se materijali koji sprečavaju klizanje mrvica

Slide za kupanje novorođenčadi: od koje dobi?

Označiti "od 0", koji stoji na dodatnoj opremi, znači da je klizač namijenjen za provođenje postupaka vodene pare od prvog dana života malog djeteta. Glavni uvjet je da ne kupate dijete sve dok neni ne nestanu.

Bebe se ne okupaju sve dok se pupčani nestaju.

Koji je najbolji slajd za kupanje bebe: plastika ili tkanina, krpe?

Novoizgrađeni roditelji, koji su došli u trgovinu za klizanje za kupanje, mogu pobjeći od raznolikosti robe koja se tamo nalazi. Među priborima morat ćete odabrati najbolju opciju. Svaki model ima svoje osobine. Prije kupnje, upoznajte se s karakteristikama svakog tipa plutajućeg klizača.

Savjeti za odabir slajdova za novorođenče:

 • kupnja klizača je potrebna s obzirom na rast bebe
 • temperament bebe je također važan: aktivniji, na primjer, može pasti iz nestabilne strukture (na primjer, ako je viseća mreža)
 • Pri kupnji klizača potrebno je uzeti u obzir dimenzije kupke (širina kadice treba biti takva da se klizač može slobodno postaviti unutar) tako da dijete ne udari noge i ruke na svoje strane
 • kupujući slajd, pažljivo je razmotriti i provjeriti osnovni materijal za snagu
 • klizač se ne smije savijati previše pod težinom bebe
 • morate uzeti brdo bez oštrih kutova ili bura, inače se mrvica može ozlijediti
 • miris klizača za kupanje je također važan: ako postoji neugodan miris plastične, tkanine ili drugog materijala, bolje je pogledati drugi model
Plastični klizač

Kupujete slajd za bebu, vodite vlastitim željama. Često, novorođenčad, tijekom prve plivanja s upotrebom klizača, počinje snažno skočiti ili se oduprijeti takvom postupku. Međutim, kasnije, "pribor za kupanje" može se svidjeti mrvica, što znači da će se osjećaji o novcu koji se odnijeti na vjetar biti uzaludni.

Vrste tobogana za plivanje:

Plastična - napravljena s anatomskim obilježjima bebe. Dodatna oprema je lagana, lagana za upotrebu.

 • Plastični klizač ima posebne naslone za ruke. Nosači između nogu također su osigurani tako da mrvica ne klizi prema dolje ili na stranu. Neki modeli imaju priliku prilagoditi rast djeteta.
 • Također možete dodatno popraviti kliznu stranu kade s usisnim čašama. Takav uređaj je sigurno za novorođenče. Novi roditelji mogu lako kupiti mrvicu u njemu, jer se razrađuju sve detalje slajdova.
 • Plastični pribor ugrađen je u kadu bilo koje veličine. Od prvog će se dana života odvesti plastično klizanje sve do trenutka kad beba može sama sjediti. Plastične slajdove obično su svijetle, s smiješnim slikama.
Kupujete slajd za bebu, vodite vlastitim željama.

Brdo od tkanine. Temelj klizača je snažan okvir izrađen od metala. Okvir je prekriven prilično gustom tkaninom.

 • Crta se položi na tkaninu, a roditelji moraju osigurati da slajd ostane u ispravnom položaju, jer u protivnom mrvica može nestati.
 • Uređaj je napravljen bez bočnih zaustavljanja. Brdo nije dodatno pričvršćeno na dno kupke.
 • Klizaljka je jeftina, a dijete ne osjeća nelagodu kada je tkanina pored kože.
 • Brzina od tkanine nakon kupanja mora biti sušena.
Klizanje tkiva

Jato je najbolja opcija za bebu. Model je izrađen od fine mreže. Klizni mrežni privjesak pričvršćen s kuka na strane kupke.

 • Kupanje se održava u udobnom položaju za dijete, a njegova krhka kralježnica dobiva punu potporu. Priveza je udobna za čišćenje.
 • Nakon kupanja, vrlo brzo se suši i može se sklopiti kompaktno - takav brdo ne zauzima puno prostora.
 • Nedostatak uređaja je da će početi padati prije ili kasnije, stoga, posebnu pažnju treba posvetiti snazi ​​mreže pri kupnji.
Hill-viseća

Klizite u obliku madraca. Taj će pribor odgovarati djetetu čija težina iznosi 3-8 kg.

 • Za proizvodnju suvremenih spužvastih ili poroznih materijala. S pravim položajem, ovaj klizač je apsolutno siguran.
 • Otporna je na vlagu. Klizni madrac je fiksiran u dječjem vrtiću iu uobičajenoj kupaonici.
 • Briga za klizni madrac je jednostavna: trebate ga samo isprati čistom vodom. Za sušenje, to je suspendiran s posebnim očnjak.
Klizni madrac

Je li klizač udoban za kupanje u velikoj kupki za novorođenčad?

 • Karapuza do 5 mjeseci bolje je kupati u kupelji za bebe. Neka mame beba na forumima i žale se da kupka nakon što dijete odraste, leži na balkonu ili kućici bez posla. Međutim, ne koristimo vlastitu kupku u druge svrhe.
 • Dječje kupke namijenjene su djeci iz prvih dana života, jer mrvica, dok kupanje leži sklonište. Može samo pomicati ruke i noge.
 • Zahvaljujući uređaju za kupanje, roditeljima je lakše držati dijete u udobnom položaju.
Je li klizač udoban za kupanje u velikoj kupki za novorođenčad?

Bez beba kupke, naravno, možete učiniti. Međutim, valja istaknuti pro i kontra.

 • teško je i nezgodno držati novorođenče u velikom kupku
 • budući da dijete mora biti okupano u biljnim infuzijama ili dodati kalijev permanganat u vodu, bijeli caklini odrasle kupelji mogu se bojati
 • za pripremu infuzija ljekovitog bilja od kamilice, sukcesije, kadulja će trebati manje bilja ako se okupite novorođenčad u kupku za bebe
 • mala kupka lakše čuvati
 • manje vode je potrebno za popunjavanje beba kupke

Ne biste trebali kupiti skupe bebe za kupanje jer će beba imati potrebu u prvih 6-7 mjeseci.

Kada beba ima 5-7 mjeseci i on već može sjediti, može se staviti u bebensku kupku nasuprot klizaču ili pokušati kupati u redovitoj kupelji.

Kako koristiti slajd za kupanje novorođenčadi?

 • Za aktivno bacanje beba ili za dijete starije od 6 mjeseci, bolje je kupiti kupaonsku prostirku. Takav uređaj čvrsto je montiran na dnu kupke i sprječava klizanje. Ako dijete sklizne sa slajdova, tepih će ublažiti pad.
 • Isprva, vodene procedure treba provesti pomoću pelene. Samo pokrij slajd. Beba čija termoregulacija nije savršena ipak će biti toplija i mekša. Dijete neće kliziti niz brdo.
Kako koristiti slajd za kupanje novorođenčadi
 • Briga o klizanju tkanine nakon svakog plivanja je pranje i sušenje. Takvi jednostavni postupci pomoći će u izbjegavanju osipa i dermatitisa u bebi.
 • Pjenom ili spužvom madrac treba isprati i osušiti dobro nakon kupanja.
 • Hammock prikladan je za djecu do 8 mjeseci. Previše zastrašujuće dijete može pasti preko kupaonice.

Video: Klizite za kupanje novorođenčadi

Klizanje za kupanje - od koje dobi treba i koje je bolje odabrati?

Redovita higijena i čistoća ključni su za zdravlje i dobrobit bebe. Nakon što nokti nestaju, morat ćete kupiti mrvice dnevno, slijedeći sva osnovna pravila ovog postupka za novorođenčad.

Proizvođači stalno stvaraju nove i nove proizvode koji mogu učiniti taj proces lakšim i ugodnijim. To uključuje dječji klizač za plivanje. Što je ta konstrukcija, kako ga pravilno odabrati i koristiti, raspravljat ćemo dalje.

• Od koje dobi možete kupiti bebu na slajdu? • Koje su vrste • Foamy • Tkanina (ili flanel) • Plastična (ili plastična) • Hammock za kadu • Kako koristiti? (Video) • Recenzije roditelja

Od koje dobi bebe trebaju klizanje za plivanje?

Novorođenčad treba posebno kupalište. Većina tih proizvoda ima granicu od 0. To znači da ih treba koristiti gotovo od rođenja. Bit će potrebno samo čekati da pupak pada.

Zahvaljujući ovom klizanju, roditelji ne moraju držati dijete u rukama, pa čak i dijete će biti puno ugodnije.

Koji je dijete slabiji?

Danas u trgovinama možete pronaći razne tobogane za kupanje - za svaki ukus i proračun. Da biste razumjeli svu tu raznolikost, vrijedno je proučiti značajke svih osnovnih modela i, općenito, razumjeti ono što jesu.

Pjena od gume

Modeli od pjenaste gume vrlo su popularni. Oni su jeftini i prodaju se u većini dječjih trgovina. Sa strane takvog proizvoda je komad pjene, čija visina može doseći do 20-25 cm. Iznad postoji usjek u kojem je beba smještena u kadu. Jednostavan dizajn, koji istodobno omogućuje znatno pojednostavljenje vodnih postupaka. Roditelji ne moraju posebno nastojati da se dijete ne sklizne ili pada.

Istovremeno, materijal apsorbira toplu vodu i ugodno zagrijava leđa djeteta tijekom kupanja. Neće se zamrznuti, čak i ako je visina klizača iznad razine vode. Ali briga za takvim dizajnom je teža. Bakterije se brzo nakupljaju u pjenastoj gumi, a to je teže prati nego, na primjer, plastike. Materijal se često mora prati i zatim osušiti.

Tkanina (ili flanel)

Tkanina ili stijena brda su mnogo manje popularni, ali neki roditelji i dalje smatraju da je to najprikladnije. Ovo je plastični okvir koji izgleda kao stolica za ljuljanje. Odozgo je prekriven mekom krpom. No, nema nikakvih udubljenja, pričvrsnih elemenata i pojaseva na ovom dizajnu. Zato stručnjaci vjeruju da nije sigurna za novorođenčad. No istodobno značajno olakšava proces kupanja za majku. Samo tijekom postupaka morate pažljivo paziti na dijete i malo ga držati.

plastika

Najčešće, kupci u trgovinama pitaju točno plastične modele. U kupaonici se lako i jednostavno pričvršćuju na usisne čaše. Potonji su u velikoj veličini pa čvrsto drže strukturu i roditelji se ne brinu zbog sigurnosti njihovih mrvica. Neki plastični slajdovi dodatno su opremljeni posebnim remenima, koji omogućuju zaključavanje djeteta u određenom položaju, tako da se mama ili tata čak može ometati sapunom ili ručnikom.

Raspravljeni proizvodi su vrlo lako za pranje. Jednostavno obrišite sapunicom i zatim isperite toplom vodom.

Hill-viseća

Ova struktura tkanine, koja je montirana na rubu beba kade. I njezina se beba uklapa. Budući da je viseća mreža od tkanine, neće dugo trajati. Tijekom vremena, dijete dobiva težinu, pa je model sve teže držati mrvice. Kao i sve tkanine, viseća mreža mora biti oprana i osušena s vremena na vrijeme.

Bez obzira na raznolikost takvih slajdova, vrlo je važno da odgovara novorođenčadi u veličini. Stoga je za početak vrijedno pokušavati. Dijete se uklapa u njega bez kupke i vode. Ako su glava i tijelo bili u priljubljenim udubljenjima, tada je veličina prikladna.

Kako koristiti?

Vrlo je jednostavno koristiti slajd pod raspravom. Na samom početku proizvod se ispire čistom tekućom vodom. Zatim je pričvršćen na dno ili na stranu kupaonice, ovisno o modelu. Važno je provjeriti je li kupka čvrsto fiksirana i stabilna.

Zatim, voda se napuni do polovice strukture. Nakon toga opet pokazuje čvrstoću vezanosti. Ako je potrebno, komad prirodne tkanine ili meka pelena može se postaviti na dno spremnika. Zatim se mrvica postupno spušta u vodu. Razina tekućine u kadi je regulirana tako da ne doseže dijete iznad vrata. Nakon kupanja, proizvod će morati biti ispran i ponovno osušen.

Nakon postupaka s vodom, dječji marigoldi postaju mekani i trebaju odgovarajuću njegu. Zbog toga je vrlo važno odabrati škare za novorođenče, o čemu ćemo razgovarati u sljedećem članku.

Video: Kako se okupa novorođenčad

Dnevni higijenski postupci vrlo su važni za novorođenče. U ovom videozapisu iskusni roditelji pokazuju kako pravilno kupati bebu i korisnicima pružaju korisne savjete o temperaturi vode, trajanju postupka i drugim važnim točkama.

Recenzije kupaca

Olga: Baka je kupila flanelsku kupku za našeg mlađeg sina. Pročitajte recenzije da je vrlo teško brinuti za nju. U stvari, pokazalo se da je sve jednostavno. Nakon svake kupke, ispran je s sapunom za pranje i temeljito ispran s toplom vodom. I onda - osušio je bateriju. Kao rezultat toga dizajn je uvijek uredan i udoban za dijete.

Anna: Povrijedila mi je leđa, tako da više ne mogu nositi kćeri u rukama. Muž daje plastičnu kupelj. Vrlo zgodan stvar! Jednostavno je pričvrstiti, a dijete u njoj je jednostavno i ugodno. Zahvaljujući njoj, bebe vole vodene postupke. Sada plivajte s osmijehom.

Natalya: Sve slajdove za kupanje djeteta, osim modela ležaja, pokazalo se da je udobno. Nekako nije nadahnula pouzdanje u mene, bojim se da neće podnijeti dijete i stalno je nervozna. Savjetujem majkama da dobiju slajdove izrađene od plastike s trajnim širokim trakama. To će omogućiti bebu da sjedne udobno u dizajnu, a roditelji - ne brinuti se za njegovu sigurnost. U ovom slučaju moje ruke su slobodne i možete sigurno provesti vodene postupke.

Odaberite slajd u kadi za novorođenčad: proučavamo vrste slajdova njihovih prednosti i nedostataka. Savjeti za pravilnu djecu za kupanje u kadi s kliznikom

Nakon ozdravljenja pupčane rane, možete u potpunosti popiti dijete. Postoje razni uređaji koji olakšavaju život roditeljima, uključujući klizanje u kadi za pranje novorođenčeta.

Što je prikladno?

Tijekom kupanja, morate istodobno držati dijete, pustiti, isprati pjenom vodom i paziti da se ne sklizne iz vaših ruku. Da biste to učinili jednoj osobi, to je neugodno. Klizanje u kadi vam omogućuje da ne brinite o sigurnosti djeteta i štedi snagu odrasle osobe. Pomaže u produženju tretmana vodom ako beba voli prskati i potopiti se u toploj vodi.

Neki su modeli prikladni za kupelj za odrasle ili se koriste za kupanje djeteta u sudoperu. Mogu se koristiti od vrlo rane dobi, važno je odabrati klizač pogodan za dijete i praktičan u skrbi.

Tkanina viseća mreža

Pričvršćen je na strane kupke s kukama, uglavnom se sastoji od mrežastog materijala. Hammock se prilagođava anatomskim osobinama tijela bolje od normalnog tkiva, smanjuje stupanj sklizanja i učvršćuje bebu. Prednosti ovog modela:

Liječnici su zapanjeni! Prekomjerna težina nakon poroda ide zauvijek! Učinkovito i jeftino sredstvo za sigurno mršavljenje. Pročitajte više >>

 • Izrađen je od mekanog materijala koji se lako peru i brzo suši, dugo zadržava svojstva;
 • Zauzima malo prostora, prikladno je pohraniti u ormar;
 • Razlikuje se po niskoj cijeni.

Među nedostatcima viseća tkanina su sljedeći:

 • Većina modela dizajnirana je za djecu stariju od 6 mjeseci;
 • Kako beba raste, počinje se snažnije rastezati i nakon nekoliko mjeseci to vidljivo opada;
 • Ako odaberete jeftiniju opciju niske kvalitete, materijal se može brzo suziti;
 • Potrebno je biti pažljivije u procesu kupanja: ako je vlažno tkivo jako rastegnuto, dijete može uroniti u vodu, piti vodu, prigušiti. Potrebno ju je držati tako da se ne pretvara i ne pada;
 • Da biste koristili model, trebate kupku za bebe, odrasla osoba nije prikladna. Kako dijete raste, morat će kupiti veću plastičnu kupelj ili odustati od upotrebe viseće mreže.

Kada kupujete, morate odabrati model koji se temelji na težini djeteta. Materijal mora biti jak, spojne točke s kukama ojačane gustim umetcima tkanine, jer je mreža manje izdržljiva. Potrebno je odabrati viseću mrežu u veličini kupke tako da ne stvara praznine po rubovima, daje napetost, a dijete ne dodiruje dno posude. Kako beba raste, niži dio ne može biti fiksiran, dopuštajući nogama slobodno kretanje u vodi.

Plastični model

To je puno skuplje, ali roditelji ga često vole zbog svoje jednostavnosti korištenja. Pogodan je za kupanje bilo koje vrste, mnoge inačice imaju posebne usisavače koji fiksiraju proizvod.

Lako je prati, može se koristiti za igre ne samo tijekom kupanja. Za djecu koja mogu sjediti, tu su i posebni slajdovi. Do tog se vremena ne preporučuje uporaba, tako da beba nema zakrivljenost kralježnice. Pri odabiru morate razmotriti:

 • Kvaliteta. Plastični moraju biti jaki i nemaju jak toksični miris;
 • Dizajn je odabrati bolju stabilnu;
 • Postojanje podizača ili gumiranih ploča, osim klizanja;
 • Površina mora biti udobna, s utorima i potporama za podršku bebe;
 • Postojanje antiskidnog sagova koji drži dijete. Pruža dodatnu sigurnost.

Nedostatak je tvrdoća u usporedbi s drugim modelima, što je potrebno pričvrstiti pelenu za udobnost djeteta.

Neki proizvođači nude proizvod s pečatom topline. Pokazuje stupanj zagrijavanja vode, omogućuje vam da primijetite da je hlađen i zaustavite postupak. Ako se dijete ne vole okupati dulje vrijeme, ne biste trebali platiti previše za takvu funkciju.

Plastična podloga s površinom tkanine

Ovaj dizajn je dovoljno jak, ali mekši, materijal se prilagođava tijelu djeteta, ne morate postavljati pelenu za njegovu udobnost. Za razliku od pjene od gume, lakše je očistiti, tkanina se može ukloniti, lakše se isprati i osušiti. Postoje dvije mogućnosti:

 • Ravno klizanje nije baš ugodno jer se dijete klizi;
 • Sjenilo, kao stolac, popravlja dijete na račun donjeg podignutog dijela. Većina modela se preklapa za jednostavno spremanje i transport.

Prednost treba dati posebnim anatomskim slajdovima, u tkanini od kojih postoje utori, ponavljajući siluetu bebe. Drže ga čvrsto, sprečavajući klizanje.

Plastična podloga silikonskom mrežom

Omogućuje udobniji položaj bebe, ispravno raspoređujući teret na kralježnici. Klizač je prikladan za djecu od rođenja, ima antibakterijski premaz i utor na dnu za pričvršćivanje bebe. To je prikladno kupati dijete u tušu s njom, jer voda odmah teče niz mrežu. Ali ovaj je proizvod skuplji i koristi se najviše šest mjeseci.

Ugrađeni slajd

Kupka s ugrađenim klizačem naziva se anatomski, sadrži nekoliko projekcija za podršku bebi. Neki modeli omogućuju dijete koje može sjediti. Također postoje proizvodi s odvodom, ugrađenim termometrom. Oni su izračunati do šest mjeseci starosti, onda morate kupiti veću kupku ili prenijeti dijete odraslu osobu. Iz tog razloga mnogi smatraju takvu kupnju neprofitabilnom.

Anatomska kupka za kupanje čuva dijete sigurnije, nije neophodno stalno održavati, dovoljno je kontrolirati proces vizualno. Nedostatak je što ima manje slobode i nema mogućnosti plivanja. Uključite trbuščić ili bočnu stranu kako biste oprali leđa, problematični, neugodno za dijete. Opcija je idealna po prvi put, prikladna je ako majka sama kupi dijete.

Klizni madrac

Najpopularniji su pjenasti gumeni madraci u obliku klizača, visoki dio koji doseže 25 cm, pogodan je za svaku kupku, površina je prilično gusta i sadrži usjek za držanje djeteta. prednosti:

 • Porozni materijal apsorbira toplu vodu, ne dopuštajući dijete da se smrzne;
 • Ne ometa pokret, poput plastičnog modela;
 • Za upotrebu i prikladnu bebu i odraslu osobu;

Nedostatci uključuju krhkost pjenaste gume, akumulira sebi bakterije i prljavštinu, zahtijeva pranje nakon upotrebe, dugo se osuši.

Pravila plivanja s toboganom

Kako kupiti novorođenče u kadi s kliznikom? Slijedite preporuke:

 1. Prije prve uporabe, proizvod se treba sterilizirati s natrijom, ako je plastični klizač, a tkanina se mora prati;
 2. Sve što je potrebno za kupanje - ručnik, sapun - mora biti u ruci, tako da ne ostavlja dijete bez nadzora;
 3. Ispravite proizvod u kupaonici, provjerite pouzdanost i stabilnost, uzmite toplom vodom do polovine strukture. Plastična klizač mora biti zagrijana kako bi dijete bilo ugodno. Ako je potrebno, možete postaviti pelenu na njega;
 4. Smanjite dijete postupno, prisjećajući se vašeg dobrog raspoloženja, posebno kada se prvi put koristite. Sve nove i nepoznate uzroke brinu o djetetu. Ako se bojite gledati bebu dok se upoznate s proizvodom, čekajući reakciju, onda će biti prilično negativna;
 5. Razina tekućine ne smije biti iznad vrata, tako da dijete ne proguta vodu, a ona ne teče u uši. Ali ako je premalo, dijete može brzo zamrznuti;
 6. Ne možete ostaviti bebu bez nadzora, čak i na najsigurnijem i najsuvremenijem klizanju;
 7. Nakon postupka potrebno je prati klizanje i pohraniti na čisto i suho mjesto;
 8. Uz dugotrajnu uporabu potrebno je razmotriti ograničenja proizvoda na težini i visini djeteta;
 9. Kada koristite model tkanine, često je potrebno provjeriti njegove šavove tako da se ne prekida tijekom kupanja.

Nije preporučljivo napraviti klizanje za kupanje na vlastitu, jer je teško uzeti u obzir anatomske značajke djeteta. To može stvoriti dodatno opterećenje na kralježnici i zglobovima djeteta. Bolje je kupiti certificirani proizvod na temelju individualnih karakteristika djeteta (visina, težina, dob).

Postupno, potreba za prilagodbama nestaje, posebno u vrlo aktivnim bebama. Klizanje u kadi za novorođenčad pomaže roditeljima da se osjećaju više sigurni kad prvi put plivaju. Štedi snagu, smanjuje opterećenje na leđima odrasle osobe, omogućuje vam ne privlačenje doma.

Kako izgubiti težinu nakon rođenja?

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Kako izgubiti težinu nakon rođenja?

Mnoge žene nakon porođaja suočene su s problemom pojave prekomjerne težine. Netko se pojavljuje čak i za vrijeme trudnoće, netko - nakon poroda.

 • I sada se ne možete priuštiti da nose otvorene kupaće kostime i kratke hlačice...
 • Počinjete zaboraviti one trenutke kada su muškarci pohvalili vašu besprijekornu osobu.
 • Svaki put kad dođete u ogledalo, čini se da se stari dani nikada neće vratiti.

Ali učinkovit lijek za prekomjernu tjelesnu težinu je! Slijedite vezu i saznajte kako je Anna izgubila 24 kg u roku od 2 mjeseca.

Povezani članci

Klizanje tkiva za novorođenčad

Zdravlje djeteta izravno ovisi o higijeni. Majke pokušavaju odgovoriti na ovo pitanje odgovorno i osigurati sigurnost i praktičnost djeteta tijekom postupaka s vodom. Glavna stvar je odabrati pravi slajd za kupanje novorođenčadi, jer djeca su sve različite. Od prvih dana života, vodene procedure su neophodne ne samo za pranje znoj, već i za ugodnu prilagodbu malih čistača na vodu. S pravim izborom, klizanje za kupanje bit će izvrstan pomagač za mamu.

Potreba za kupnjom dijapozitiva

Malo dijete zahtijeva vrlo pažljivi tretman. Često roditelji se boje uplašiti dijete u kadi ili učiniti nešto loše. Za sigurnost i posluživanje raznih uređaja u obliku slajdova i nosača koji olakšavaju kupanje novorođenčeta.

Klizanje za plivanje osmišljeno je kako bi se dijete smjestilo na položaj koji vam omogućuje da budete u vodi i izbjegavajte ronjenje glave, okreće se i pada. Ako se majka ne može nositi sama, tada će klizanje za plivanje biti neophodno. Ako roditelji svakodnevno kupaju bebu i nose se, nema potrebe za klizanjem.

Odabir

Postoje različite vrste tobogana za kupanje. Trebate se usredotočiti na parametre djeteta. Obično se daje prednost anatomskim umetcima koji djeci daju željeni položaj i fiksaciju. Ladica ispod umetka mora biti klasična i ne smije sadržavati dodatne odjeljke.

Za malu i laganu dijete može se nalaziti platno ili viseća mreža za kupanje novorođenčadi. Oni se izvlače na kadu ili prodaju s usisnim čašama na okviru. Tkanina treba biti od prirodnih materijala. Ovaj klizač možete koristiti od rođenja do 9 mjeseci. Ako je dijete veliko, ova opcija neće raditi, jer će se dijete sagati.

Kao potpora za kupanje novorođenčad može djelovati plastično klizanje. Pričvršćen je pomoću usisnih čašica na dno kupke i čvrsto pričvršćen. Anatomske slajdove imaju ureze za ruke i noge bebe, ne dopuštajući klizanje, a strane štite od pada. Ako klizač ne sadrži anatomske uređaje, možete staviti pelenu na vrh, što će spriječiti klizanje djeteta. Plastični stalak najpopularniji je zbog svoje praktičnosti. Prodavani podesivi slajdovi za sve veličine djece.

Porolonovaya klizač za kupanje novorođenčad ima poseban udubljenje. Pjena od gume upija vodu i osigurava njegov kontakt s djetetom. Pogodan je jer ne klizi, ali zahtijeva veću pažnju. Nakon završetka postupaka vodova, mora se isprati i osušiti.

Za djecu stariju od 5 mjeseci koji sjede sami, možete koristiti visoku stolicu za kupanje. Dijete ne može pasti iz njega. Razne igračke na stolici nose djecu i kupanje postaje praznik.

Značajke korištenja tobogana za plivanje

Anatomske tobogane za kupanje ne zahtijevaju posebne vještine. Najvažnije je staviti bebu ispravno i pratiti veličinu. Mora postojati obvezna kontrola temperature vode.

Ako je klizač mali ili veliki, morate zamijeniti drugu i prikladniju. Glava djeteta treba biti smještena prirodno.

Nakon uporabe, svakako očistite i osušite umetak. Ako je sve ispravno, tretmani vode će biti omiljena aktivnost za dijete.

Korisni videozapis o kupanju beba

Klizanje za kupanje - koliko je godina potrebno i koje je bolje odabrati?

Redovita higijena i čistoća ključni su za zdravlje i dobrobit bebe. Nakon što nokti nestaju, morat ćete kupiti mrvice dnevno, slijedeći sva osnovna pravila ovog postupka za novorođenčad.

Proizvođači stalno stvaraju nove i nove proizvode koji mogu učiniti taj proces lakšim i ugodnijim. To uključuje dječji klizač za plivanje. Što je ta konstrukcija, kako ga pravilno odabrati i koristiti, raspravljat ćemo dalje.

Od koje dobi bebe trebaju klizanje za plivanje?

Novorođenčad treba posebno kupalište. Većina tih proizvoda ima granicu od 0. To znači da ih treba koristiti gotovo od rođenja. Bit će potrebno samo čekati da pupak pada.

Zahvaljujući ovom klizanju, roditelji ne moraju držati dijete u rukama, pa čak i dijete će biti puno ugodnije.

Koji je dijete slabiji?

Danas u trgovinama možete pronaći razne tobogane za kupanje - za svaki ukus i proračun. Da biste razumjeli svu tu raznolikost, vrijedno je proučiti značajke svih osnovnih modela i, općenito, razumjeti ono što jesu.

Pjena od gume

Modeli od pjenaste gume vrlo su popularni. Oni su jeftini i prodaju se u većini dječjih trgovina. Sa strane takvog proizvoda je komad pjene, čija visina može doseći do 20-25 cm. Iznad postoji usjek u kojem je beba smještena u kadu. Jednostavan dizajn, koji istodobno omogućuje znatno pojednostavljenje vodnih postupaka. Roditelji ne moraju posebno nastojati da se dijete ne sklizne ili pada.

Istovremeno, materijal apsorbira toplu vodu i ugodno zagrijava leđa djeteta tijekom kupanja. Neće se zamrznuti, čak i ako je visina klizača iznad razine vode. Ali briga za takvim dizajnom je teža. Bakterije se brzo nakupljaju u pjenastoj gumi, a to je teže prati nego, na primjer, plastike. Materijal se često mora prati i zatim osušiti.

Tkanina (ili flanel)

Tkanina ili stijena brda su mnogo manje popularni, ali neki roditelji i dalje smatraju da je to najprikladnije. Ovo je plastični okvir koji izgleda kao stolica za ljuljanje. Odozgo je prekriven mekom krpom. No, nema nikakvih udubljenja, pričvrsnih elemenata i pojaseva na ovom dizajnu. Zato stručnjaci vjeruju da nije sigurna za novorođenčad. No istodobno značajno olakšava proces kupanja za majku. Samo tijekom postupaka morate pažljivo paziti na dijete i malo ga držati.

plastika

Najčešće, kupci u trgovinama pitaju točno plastične modele. U kupaonici se lako i jednostavno pričvršćuju na usisne čaše. Potonji su u velikoj veličini pa čvrsto drže strukturu i roditelji se ne brinu zbog sigurnosti njihovih mrvica. Neki plastični slajdovi dodatno su opremljeni posebnim remenima, koji omogućuju zaključavanje djeteta u određenom položaju, tako da se mama ili tata čak može ometati sapunom ili ručnikom.

Raspravljeni proizvodi su vrlo lako za pranje. Jednostavno obrišite sapunicom i zatim isperite toplom vodom.

Hill-viseća

Ova struktura tkanine, koja je montirana na rubu beba kade. I njezina se beba uklapa. Budući da je viseća mreža od tkanine, neće dugo trajati. Tijekom vremena, dijete dobiva težinu, pa je model sve teže držati mrvice. Kao i sve tkanine, viseća mreža mora biti oprana i osušena s vremena na vrijeme.

Bez obzira na raznolikost takvih slajdova, vrlo je važno da odgovara novorođenčadi u veličini. Stoga je za početak vrijedno pokušavati. Dijete se uklapa u njega bez kupke i vode. Ako su glava i tijelo bili u priljubljenim udubljenjima, tada je veličina prikladna.

Kako koristiti?

Vrlo je jednostavno koristiti slajd pod raspravom. Na samom početku proizvod se ispire čistom tekućom vodom. Zatim je pričvršćen na dno ili na stranu kupaonice, ovisno o modelu. Važno je provjeriti je li kupka čvrsto fiksirana i stabilna.

Zatim, voda se napuni do polovice strukture. Nakon toga opet pokazuje čvrstoću vezanosti. Ako je potrebno, komad prirodne tkanine ili meka pelena može se postaviti na dno spremnika. Zatim se mrvica postupno spušta u vodu. Razina tekućine u kadi je regulirana tako da ne doseže dijete iznad vrata. Nakon kupanja, proizvod će morati biti ispran i ponovno osušen.

Nakon postupaka s vodom, dječji marigoldi postaju mekani i trebaju odgovarajuću njegu. Zbog toga je vrlo važno odabrati škare za novorođenče. što ćemo raspravljati u sljedećem članku.

Video: Kako se okupa novorođenčad

Dnevni higijenski postupci vrlo su važni za novorođenče. U ovom videozapisu iskusni roditelji pokazuju kako pravilno kupati bebu i korisnicima pružaju korisne savjete o temperaturi vode, trajanju postupka i drugim važnim točkama.

Recenzije kupaca

Olga: Baka je kupila flanelsku kupku za našeg mlađeg sina. Pročitajte recenzije da je vrlo teško brinuti za nju. U stvari, pokazalo se da je sve jednostavno. Nakon svake kupke, ispran je s sapunom za pranje i temeljito ispran s toplom vodom. I onda - osušio je bateriju. Kao rezultat toga dizajn je uvijek uredan i udoban za dijete.

Anna: Povrijedila mi je leđa, tako da više ne mogu nositi kćeri u rukama. Muž daje plastičnu kupelj. Vrlo zgodan stvar! Jednostavno je pričvrstiti, a dijete u njoj je jednostavno i ugodno. Zahvaljujući njoj, bebe vole vodene postupke. Sada plivajte s osmijehom.

Natalya: Sve slajdove za kupanje djeteta, osim modela ležaja, pokazalo se da je udobno. Nekako nije nadahnula pouzdanje u mene, bojim se da neće podnijeti dijete i stalno je nervozna. Savjetujem majkama da dobiju slajdove izrađene od plastike s trajnim širokim trakama. To će omogućiti bebu da sjedne udobno u dizajnu, a roditelji - ne brinuti se za njegovu sigurnost. U ovom slučaju moje ruke su slobodne i možete sigurno provesti vodene postupke.

Odabir klizača u beba kade za kupanje bebe

U prvom mjesecu života tijelo novorođenčadi treba dodatnu zaštitu od prljavštine, klica i mehaničkih oštećenja. U tu svrhu, roditelji trebaju kupati bebu svaki dan, udobno ga uređuju u kadi. Predstavljen u velikom broju modernih uređaja za kupanje novorođenčadi pomažu roditeljima u ovom teškom zadatku i podučavaju mrvicama da vole postupke kupanja s kolijevke.

Vrste slajdova

U specijaliziranim trgovinama možete pronaći nekoliko vrsta slajdova, ali roditelji odabiru najbolju opciju ovisno o dobi, karakteru i kupaonskoj opremi djeteta. Glavni uvjet za ove uređaje - oni moraju biti što sigurniji.

Kvalitetni klizač za plivanje može se izrađivati ​​od tkanine, plastike ili pjene. Njegov oblik također može varirati od anatomskih do specijalno zakrivljenih (za igre za kupanje).

Značajke modela

Na verziji tkanine postoje posebne projekcije između nogu i strana, koje sprečavaju da se novorođenče okrene. Zakrivljena ili izravna verzija izvodi funkcije klasičnog klizača - mrvica se može kliziti i sjediti na njemu.

Plastični modeli obično su pričvršćeni na dno kupke s usisnim čašama. Prilikom odabira ovih modela treba obratiti pažnju na dno slajdova - to bi trebalo biti besprijekoran. Svaka klizačica za plivanje, namijenjena novorođenčadi, mora se kupiti u posebnoj trgovini, a sam proizvod mora imati certifikat.

Gumeni pjena od pjene prilagodit će se obliku tijela djeteta koje leži na njemu, a privjesak za klizanje pričvršćen na rubove kupke trajat će mnogo mjeseci jer će biti u stanju izdržati prilično veliku težinu djeteta.

Kako koristiti slajd

Za kupanje s klizačem, trebate popraviti uređaj na dnu kupaonice, ako želite postaviti pelenu na dno, napunite ga do polovine vode. Zatim morate lagano spustiti dijete u vodu, popraviti ga na slajdu i započeti vodene postupke.

Kada gledate točke za kupanje na fotografiji, često možete vidjeti kako majke ili tate otvaraju samo novorođenčad. Takav uređaj stvarno dopušta bebi da se sami obriše, bez pomoći, bez brige da će slučajno progutati vodu ili preokrenuti.

Možete pokupiti dobre slajdove za kupanje male djece i novorođenčadi u bilo kojoj specijaliziranoj trgovini. Ako ne želite potrošiti veliki novac, uvijek možete pronaći jednostavnije i jeftine.

Klizanje za novorođenčad za kupanje: vrste, pravila izbora i rada

Kupanje novorođenčadi je vrlo ugodan i vrlo odgovoran proces u isto vrijeme. Obično djeca vole ovaj postupak izvanredno, opuštaju se u toploj vodi, viseći s rukama i nogama, smiješeći se. I gledajući ih, odrasli su jednako sretni.

S druge strane, postoji mnogo suptilnosti koje treba promatrati. U prvim tjednima i mjesecima života, voda za kupanje djeteta treba biti savršeno čista, stoga je najbolje koristiti vodu iz slavine, ali u bocama, pakirane u 19-litarskim cilindrima.

Poseban termometar pomoći će odrediti najudobniju temperaturu vodenog okoliša: trebalo bi biti negdje oko + 37ºê. To je temperatura amnionske tekućine, u okruženju koje dijete provodi cijelo razdoblje majčine trudnoće.

Zbog svih tih poteškoća, često je potrebno istovremeno sudjelovati ne samo oba roditelja, već i baka i djedova: one čuvaju, ostale sapune, treću vodu itd.

Kako bi izbjegli sve te probleme pomoći će takav jednostavan i praktičan uređaj kao klizač za plivanje. Otkrijmo je li vam zaista potreban klizač za kupanje novorođenčadi, zar to je opasno?

Što je to?

To je nešto poput naslonjača u kojem je dijete u položaju za spuštanje, s gornjim dijelom tijela u podignutom položaju. Namijenjen je prvenstveno za usvajanje higijenskih postupaka za novorođenčad koja još uvijek ne može držati svoje glave sami, a manje sjede.

Roditelji se često pitaju: vrijedi li kupiti uređaj, i kako to može pomoći? Odgovor je definitivno pozitivan, i evo zašto. Nakon što je dijete stavljeno na takvu stolicu, odrasla osoba više neće morati podupirati mrvicu ispod leđa i ispod glave, dok se sapunom, zatim zalijevanje, istovremeno osiguravajući da se dijete slučajno ne sklizne.

S ležaljkama za kupanje, mama ili tata mogu sami nositi se s takvim teškim zadatkom - jer će im obje ruke biti slobodne. Stoga je uređaj, izmislio, dovoljno čudno, relativno nedavno, uspio postići široku popularnost među onima koji su postali roditelji - i po prvi puta i još jednom.

A oni koji su bez njega mogli okupati svoje najstariji potomstvo moći će u potpunosti cijeniti sve prednosti.

U dječjim supermarketima, kupcima se nudi vrlo širok izbor ovih dodataka. Mogu biti:

Pomoću takvih stolica možete lako i brzo kupati dijete, ne samo u maloj, ali i velikoj odrasloj kupelji. Oni su opremljeni posebnim usisnim čašama, omogućujući pouzdano pričvršćivanje na dno i strane spremnika.

U tom slučaju, dijete nije u kadu, a na poseban okvir, koji pruža jamstva sigurnosti ne samo u smislu pokreta, ali i što se tiče higijene.

U nekim modelima, tu je i „sigurnosni pojas” za vlasnika mala, praktički eliminira mogućnost slučajnog dislodgement, čak i kad je odrastao dijete iznenada odluči pokazati svoju neovisnost, dok je moja majka okrenula uzeti pehar, sapun ili ručnik.

Možete saznati spol djeteta uz stol kada čitate našu publikaciju na web mjestu.

Shvatite da je borba započela, to će biti moguće preciznije nakon čitanja ovog članka.

Odavde ćete naučiti kako pravilno podići dijete.

Kako odabrati

Kupi ovaj pribor za kupanje je potrebno prije ispuštanja iz bolnice, tako da kada novi naseljenik će biti u stanu, sve je bilo spremno za crveni tepih.

Od kojega doba možete kupiti dijete na brdu? Obično, upotreba počinje odmah nakon potpunog ozdravljenja pupčane rane. Koji model odabrati prvenstveno ovisi o materijalnim mogućnostima te o tome koliko ćete starih godina koristiti ovaj uređaj.

Obično su "kupaći kostimi" namijenjeni djeci od rođenja do 8 mjeseci - starije uređaje više ništa ne upotrebljavaju, jer mnogi od njih u ovoj dobi ne samo da sjedaju s pouzdanošću, već i pokušavaju ustati na noge. Cijene za dječje kupaonice vrlo su raznovrsne, tako da možete odabrati model koji će biti prilično pristupačan čak i najbogatijim mladim roditeljima koji su nedavno krenuli na ovaj trnovit put.

Najvjerojatnije, kako se dijete odrasta, morat će se promijeniti, budući da su proizvodi dizajnirani za različite težine i visine. Nudimo vam mali pregled takvih uređaja.

Na taj se način nude sljedeće mogućnosti za dijete za kupanje:

 1. Pjena je pogodna za kupanje malih mrvica (do 6 kg i visine ne vise od 60 cm) u beznoj kupelji. Izrađena je od izdržljive porozne pjeneće gume svijetle boje. To je vrsta visokog madraca (20-25 cm na glavi, do nogu - niže), s posebnim udubljenjima na prednjoj strani, namijenjenoj dječjem tijelu. Može se staviti izravno na dno kupke. Nakon zagrijavanja s toplom vodom, meka pjena će se "staviti" na plastiku i biti će savršeni krevet u kojem će dijete biti vrlo udobno. Nakon uporabe, vrlo je lako rastezati i sušiti. To su najjeftiniji krevet - od 150 do 250 rubalja.
 2. Ležaljka s protukliznim sustavom namijenjena je starijoj djeci - do 14 kg u težini i visine 70 cm. Okvir je izrađen od izdržljive i lagane plastike, unutarnja površina je izrađena od mrežastog silikona. Oblik kreveta je ergonomski i potpuno je u skladu s anatomskim podacima djeteta. Dizajn je lagan, udoban i jednostavan za korištenje, zauzima mali prostor na zidu u kupaonici. Cijena je vrlo visoka - oko 2000 rubalja.
 3. Druga mogućnost je tkanina, u obliku plastičnog okvira, na kojem se proteže flanel ili frotirni kovčeg. Izgleda kao stolica za ljuljanje. Takva stolica smatrana je nesigurna jer nema udubljenja ili zatvarača koji štite od klizanja. Istodobno ih mnogi roditelji vole - zbog relativne jeftinosti (300-400 rubalja) i jednostavnosti skrbi: poklopac se uklanja, briše, pegla i ponovno nosi.
 4. Najprikladniji su plastični klizali za kupanje, izrađeni prema anatomskim parametrima, u kojima se dijete može smjestiti na pola sjedenja. Opremljeni su usisnim priključcima koji omogućuju sigurno postavljanje na dno kupke. Neki imaju posebne nositelje kako bi osigurali pouzdano pričvršćivanje bebe u njima. Raspon cijena za ove vrste proizvoda je vrlo širok - od 250 do 2000 rubalja, ovisno o kvaliteti plastike, dostupnosti sigurnosnih uređaja itd. Briga za plastične slajdove je minimalna: one se trebaju prati samo sapunom i vodom neposredno prije i nakon uporabe.

Reći što je bolje klizanje za kupanje novorođenčadi, to je teško, jer ovisi o zahtjevima za to.

Kako kupati djecu

Prije stavljanja djeteta u kupelj za kupanje u kadi, stavite je na pod ili na krevet i stavite bebu u njega. Ako je udoban za ležanje, a svi urezi točno odgovaraju njegovim parametrima, to znači da je slajd odabran pravilno i možete ga početi koristiti.

Usput, to se može koristiti kao dječja ležaljka, na primjer, u zemlji, - naravno, pod budnim nadzorom starješina.

Prilikom ugradnje proizvoda u kupelj, provjerite je li za klizanje i stabilnost. Sve je u redu - polagamo. Voda je izlivena na takav način da prekriva tijelo djeteta, ostavljajući ramena i glavu na površinu. Neki modeli slajdova imaju indikator razine vode koji govori odraslima koliko uliti.

Što je stariji kikiriki, to više zahtjeva se na osiguranje. Za bebe nakon 6 mjeseci, već je potrebna konstrukcija, više poput stolice s ogradom. Neke od tih struktura opremljene su sustavom koji im omogućuje da rotiraju, a sama djeca mogu kontrolirati rotaciju, što ih prirodno oduševljava.

Pregled roditelja o klizanju za novorođenčad

O tome kako je prikladno koristiti klizač za plivanje, kažu recenzije mama:

Baka nam je dala flanel slajd. Unatoč činjenici da sam čuo, iako je teško za njegu, u stvarnosti to je ugriz: samo proširiti sapunom te dobro isprati. Zimi sam se osušio u kupaonici blizu bateriju, a do ljeta smo se razvukli i pretvorili u stolicu za kupanje.

Olga, 21, Cheboksary

Jednom sam počeo žaliti da sam imala upalu leđa i ja teško da se okupa svoju kćer, nagnut nad kadom, moj muž kupio plastični tobogan - čudo! Zaboravio sam na bol u leđima, a moja kći samo voli ovaj kupaći kostim. Savjetujem svima!

Anna, 27 godina, St. Petersburg

S prvim djetetom smo imali tobogan, viseća, ali to nije bilo suviše lako, pa kad je drugi rodio, odlučili smo kupiti plastične sa „sigurnosnim pojasom”. Vrlo zadovoljan - i ja, i beba.

Larisa, 32 godina, Makhachkala

Primjer drugog klizača za kupanje nalazi se u sljedećem videozapisu.