Top 10 najboljih krevetića za bebe u IKEA-u: pregled modela

Bol

Tvrtka IKEA proizvodi namještaj za cijelu obitelj. Proizvodi marke razlikuju se po optimalnom omjeru kvalitete i cijene. Prekrasna i funkcionalna kolijevka ključ je za potpuno spavanje i razvoj bebe.

Stoga se izbor djeteta za novorođenče mora približiti punom odgovornošću i preporuča se izvršiti kupnju prije nadopunjavanja u obitelji. Razmotrite detaljno prednosti i nedostatke 10 popularnih modela.

Značajke kolijevke za bebe

Možete pronaći jednostavnu kolijevku bez ladica i drugih funkcionalnih dizajna, kao i potpuni kut za dijete.

Glavni kriteriji za dječje krevete za jednogodišnju djecu iz IKEA su:

 • Modeli odgovaraju dobnim osobinama djeteta.
 • Svi materijali koji se koriste za izradu namještaja i ovu kategoriju djece su ispitali dermatolozi i pedijatri.
 • Dizajn je siguran i udoban za dijete.
 • Roditeljima je prikladno koristiti kolijevku u bilo kojem razdoblju nakon rođenja.

Izvorni IKEA proizvodi ne sadrže žbuke, ogrebotine, pukotine ili druge štete na površini. Dječji kreveti su prekriveni bojama ili lakovima apsolutno sigurno za dijete. Skupština majstora izrađena je s pouzdanim pričvršćivanjem svih dijelova. Ako bar nešto ne odgovara, takav namještaj može ugroziti sigurnost djeteta.

Osim udobnosti za dijete, IKEA kreveti za bebe predstavljaju radost roditeljima. S namještajem IKEA, dječja soba izgleda cozier, neater. Roditelji mogu lako prilagoditi visinu rukohvata ili madraca (ovisno o modelu, izgledu dizajna), modeli kolijevke su u različitom stilu, unutrašnjost svake dječje sobe lako će stati.

Funkcionalni elementi, kao što su prostrane kutije za pranje rublja, izvrsni su posao pri pohranjivanju najvažnijih stvari za dijete i deke ili jastuke.

Najboljih deset najboljih modela za djecu s fotografijama

IKEA tvrtka proizvodi dječja kolica takvih modela:

Prednost druge opcije je sposobnost da dobro vidite što se događa oko bebe, a roditelji - njihovo dijete u bilo kojem trenutku. Nema potrebe da se pojavi i zaviruje.

Sundvik

Krevet ovog modela je različita funkcionalnost i svestranost. Može se koristiti čak i prije teen dobi djeteta. Maksimalna duljina je 2,07 m, a kad je presavijena 1,37 m. Krevetić je širok - 80 cm i visina 0,8 m od podnice madraca.

Za letvice upotrebljavaju se višeslojne ljepljene šipke, završene bukovom i brezažom, prekrivene akrilnim lakom. Traka od 100% polipropilena i poliestera. Trošak modela uključuje dno tračnica Lura, ali se prodaje u zasebnom paketu.

Vrlo je lako sastaviti bez posebnih vještina. Uz krevet je detaljna uputa.

Glavna prednost je:

 1. niske cijene;
 2. izvorni dizajn;
 3. sposobnost promjene veličine kreveta kao što dijete raste.

Nedostatak: nedostatak visokih strana, za djecu od 4-5 mjeseci starosti je opasno ostati bez nadzora.

Prosječna cijena modela je 8.900 rubalja.

HENSVIK

Model je drveni okvir od krutog bukovog drveta, prekriven akrilnom bojom. Bočna ploča izrađena je od vlaknaste ploče i nadopunjena je tiskanim pokrovom s uzorkom. Na gornjoj strani izrađena je uredno oblikovana rezana koja čini krevetić dojmljivim i nježnim, što nadopunjuju figuralne noge. Okvir donjeg dijela bukve bez premazivanja dna i primjenom akrilne boje na gornjoj strani. Dolazi u jednom paketu sa svim dijelovima.

Jednostavno sastavljanje i prodaja zajedno s uputama za montažu. Duljina i širina kreveta je 1,2 m, odnosno 0,6 m, a visina kreveta 0,85 m.

Prednost je:

 1. podesivo dno;
 2. izvorni stil;
 3. jednostavnost njege: samo obrišite vlažnom krpom s ili bez deterdženta;
 4. prisutnost drvene podloge kroz koju možete vidjeti dijete.

Nedostatak: nema dodatne konfiguracije.

Prosječna cijena modela je 5.500 rubalja.

Nudimo gledati video o krevetu Henswick:

Gulliver

Za okvir kolijevke je niz breza s akrilnim lakom. Dno na vrhu vlaknaste ploče. Svi strukturni elementi izrađeni su od betonskog masivnog drveta: dno okvira, šipke, bočna stijenka je običan i sa šipkama, okvirom i nogama. Svi se prodaju u jednom pakiranju s uputama za montažu. Mali broj dijelova i njihovo lako pričvršćivanje s mogućnošću mijenjanja olakšavaju sastavljanje kreveta.

Glavne su prednosti:

 1. mogućnost podešavanja visine dna;
 2. mogućnost mijenjanja strane bočne strane ili potpuno uklanjanja;
 3. niske cijene

Nedostaci se mogu smatrati malom funkcionalnošću za dodatnu opremu ili pribor za dijete.

Cijena kreveta u prosjeku iznosi 5 000 rubalja.

Leskvik

Okvir dna, nogu, šipki i ostalih strukturnih dijelova krevetića sastoji se od balkonskog polja. Koristi se drvo prvo obrađuje bojom za izvornu teksturu i boju, a zatim je prekrivena čistim akrilnim lakom. Bočna ploča izrađena je od vlaknastih ploča, presvučena mrljama i gornjim slojem akrilnog laka.

Poteškoće u montaži, u pravilu, ne proizlaze, jer kit dolazi s uputama i nekoliko pojedinosti po krevetu.

Glavne prednosti:

 1. mobilnost;
 2. jednostavnost brige za vanjske dijelove kreveta;
 3. mogućnost prilagodbe položaja dna;
 4. dostupnost uklonjivih bočnih stijenki.

Nedostaci: relativno visoki troškovi, u prosjeku 9.000 rubalja.

Somnath

Okvir dna i glavni dijelovi krevetića izrađeni su od pune bukovine i prekriveni su akrilnim lakom za djecu. Materijal gornjeg dijela dna je vlaknasta ploča. Ukupne dimenzije kreveta su duljine 1.2 m i 0.6 m, odnosno širine.

Svi dijelovi kreveta se prodaju u jednom pakiranju i popraćeni su detaljnim i razumljivim uputama za montažu. Nema puno detalja i ne predviđa rastavljanje tijekom rada, stoga je ovaj model najlakše instalirati.

Obrišite ih suhom prije stavljanja djeteta u krevetić, budući da je premaz od lakiranja s vlagom posve određen broj.

Glavne prednosti modela:

 1. jednostavna montaža;
 2. ugodne boje za djecu;
 3. mogućnost prilagodbe visine dna.

Među nedostatcima je nemogućnost uklanjanja strane i nedostatak funkcionalnih ladica za pranje rublja.

Prosječna cijena je 4 500 rubalja.

Sundvik moderan

Izvrsna i višenamjenska kolijevka za novorođenče Sandwick. Ima sofisticirani dizajn i savršeno je kombiniran s drugim namještajem za dječje sobe iz IKEA. Svi glavni dijelovi izrađeni su od pune bukovine. Zahvaljujući profinjenom dizajnu, izgleda sjajno u dječjim sobama u suvremenim stilovima, na primjer, high-tech.

Glavne prednosti modela su:

 1. mogućnost rastavljanja bočne stijenke;
 2. zamjena strane;
 3. podesivo dno.

Među nedostatke relativno visoke cijene od 6.000 rubalja.

Stuva s ladicama

Izvorni krevet za novorođenčad, koji je opremljen s ladicama za odjeću i baby essentials. Podnožje i naslona namještaja izrađuju se od vlaknaste ploče, recikliranog papira u savijač, iverica i ABS plastiku. Sve površine su obložene akrilnom bojom. Glavni strukturni elementi okvira čvrste bukve.

Glavna prednost:

 1. visoka funkcionalnost;
 2. mogućnost podešavanja visine dna;
 3. prisutnost kutije za lan;
 4. jednostavnost njege.

Među nedostatcima neznatno kompliciranog sklopa zbog prisutnosti mnogih komponenti dizajna, relativno visoke cijene.

Prosječna cijena modela iznosi 11.000 rubalja.

Stuva obična

Glavni dijelovi okvira izrađeni su od pune bukve. Ploče i gornja ploča od vlaknaste ploče, savijač, iverica i ABS plastika.

Glavne prednosti:

 1. mogućnost uklanjanja bočne stijenke;
 2. podesivo dno u dva položaja;
 3. sigurnost svih komponenata.

Nedostatak: relativno visoka cijena i zasebna nabava dodatnih funkcionalnih dijelova.

Prosječna cijena iznosi 5 500 rubalja.

Mammoet

Izvorni dizajn ovog modela omogućuje vam da ga ugradite u dječje sobe sa svim vrstama dizajna. Vrlo dobro i neuobičajeno u kombinaciji s klasičnim stilom i visokotehnološkim rješenjima. Glavni strukturni dijelovi okvira izrađeni su od pune bukovine, bočne stijenke i podnožja od iverice prekrivene filmom i akrilnim lakom. Noge su izrađene od polipropilena, šperploča od bukovine koristi se u višeslojnim zalijepljenim letvama.

prednosti:

 1. stilski dizajn;
 2. svijetle boje;
 3. mogućnost prilagodbe visine dna;
 4. odvojive bočne ploče.

Nedostatak: nekoliko funkcionalnih detalja.

Prosječna cijena je 4.500 rubalja.

Singlar

Vrlo jednostavna oprema za krevet čini ga nesporni vođa. Funkcionalni krevet za novorođenče Singlar izrađen je od pune bukve. Vlakna su napravila gornju stranu dna, koja se može podesiti visinom.

Glavna prednost:

 1. niske cijene;
 2. jednostavna gradnja;
 3. mogućnost promjene visine dna.

Nedostaci: niska funkcionalnost i nedostatak dodatnih elemenata.

Prosječna cijena je 2 500 rubalja.

Savjeti za odabir

Odabir namještaja za dijete nije jednostavan zadatak. Potrebno je uzeti u obzir mnoge čimbenike koji će u budućnosti pružiti udobnost u korištenju kreveta za roditelje i udobnosti za bebu.

Potrebno je obratiti pozornost na takve aspekte:

 1. Nije potrebno razmotriti mogućnosti sa svim vrstama odjeljaka, police, ladica itd. Uvijek u tvrtki IKEA postoji namještaj iz linije, čiji je predstavnik kolijevka. Može se postaviti pokraj kreveta i koristiti kao stol ili kabinet.
 2. Gotovo je namještaj proizvođača istog tipa, pa se izbor može napraviti uzimajući u obzir mogućnost uređenja kolijevke s drugim elementima interijera.
 3. Dječji madrac mora biti točno iste veličine kao i krevet u krevetiću tako da leži ravno i ne klizi prema dnu.
 4. Za manje prostorije, kompaktni modeli trebaju biti odabrani bez ladica ili drugih kliznih elemenata koji zahtijevaju dodatni prostor za uporabu.
 5. Prilikom odabira kliznog kreveta treba voditi sigurnost djeteta.

zaključak

IKEA kreveti za bebe - kombinacija visokokvalitetnih, sigurnih materijala i niskih troškova. Namještaj tvrtke predstavljen je isključivo funkcionalnim i prikladnim modelima čak i za najmanja prostorija.

Prilikom odabira krevetića treba voditi ne samo izgledom i estetskim kvalitetama namještaja. Potrebno je uzeti u obzir njegovu funkcionalnost, dostupnost prostora u potpunosti iskoristiti sve komponente, dodatne značajke kao što su prijenosni bočni zid ili na dnu podesivi i udoban za dijete.

Cots Ikea za novorođenčad: pregled popularnih modela i savjeta o odabiru

Švedski brand IKEA je jedan od najpopularnijih proizvođača namještaja za cijelu obitelj na svijetu. Proizvodi tvrtke imaju optimalni omjer cijene i kvalitete. Šveđani nisu uštedjeli ni novorođenčadi kojima je potreban dobar krevet za dobar spavanje. Uostalom, on, zauzvrat, pruža miranu noć za mamu. Izbor dječjeg namještaja treba se približiti s najvećom odgovornošću. U ovom ćemo članku govoriti o značajkama i prednostima IKEA cotova i razmotriti najpopularnije modele marke.

Značajke i prednosti

Švedska tvrtka nudi širok izbor kreveta za novorođenčad. U trgovinama robnih marki možete pronaći kolijevku za svaki ukus i funkcionalnost. Jedna od glavnih prednosti IKEA namještaja je temeljita inspekcija i ispitivanje svih materijala od kojih su kreveti napravljeni. I kao stručnjaci privlače dermatolozi i pedijatri. Svi standardni modeli dizajnirani za bebe imaju potrebne funkcije, naime: podesivi prednji zid i podno ispod madraca. Neki imaju dodatne bonuse u obliku prostranih ladica za spremanje odjeće i odbojnika.

Cots za novorođenčad Ikea

U svakoj obitelji bebe su spremne za izgled dugo prije rođenja. Budući roditelji pažljivo odabiru dječju opremu, namještaj, odjeću i posteljinu. Svaki detalj u vrtiću trebao bi biti udoban i siguran. Većinu vremena će beba provesti u uspavanku, pa bi izbor kreveta za novorođenče trebao biti svjesno.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira

Za novorođenče ne možete kupiti krevetić samo na temelju svojih želja ili izgleda. Za dijete, krevetić je mjesto u kojem će provesti veći dio svog nesvjesnog života. Stoga, namještaj za djecu mora zadovoljavati određeni popis zahtjeva:

 • Visoka kvaliteta. Nemojte spremati i kupiti uspavanku od recikliranih materijala. Slabiji krevet može početi trgati ili prekinuti prije razdoblja jamstva.
 • Trajnost. Dječji krevet od visokokvalitetnih i izdržljivih materijala dugo će trajati. Moguće je da će na njemu spavati više od jedne generacije vaše djece.
 • Sigurnost. Ovaj faktor je jedan od najvažnijih u popisu zahtjeva. To uključuje i kvalitetu gradnje i materijal baze i komponenti. Krevet za novorođenče trebao bi biti napravljen samo od ekološki prihvatljivih materijala koji tijekom rada neće uzrokovati alergije ili druge bolesti.
 • Comfort. Izuzetno, ako je krevet opremljen je visak kinetoza, te mehanizama za reguliranje visine dna (svaka mama treba napora za instalaciju i uklanjanje bebu iz krevetića).

Naravno, izgled krevetića treba biti izrađen u umirujućim bojama, kako ne bi smetalo djetetu.

Prednosti Ikea

Cots za novorođenče ikea izrađeni su prema GOST i TU, koji su dizajnirani posebno za bebe kolijevke. Glavna stvar pri kreiranju namještaja za djecu je sigurnost. Dakle, svaka pojedinost kreveta je hipoalergijska i netoksična. Niti jedan dio krevetića neće moći rezati ili ogrebati dijete, jer osim specijalnog brušenja, stručnjaci tvrtke opskrbljuju dječje strukture posebnom mekom plastičnom oblogom.

Programeri švedske tvrtke proizvode različite modele kreveta na temelju tri glavna parametra:

 1. Ekološka sigurnost. Tvrtka Ikea koristi samo prirodne i ekološki prihvatljive materijale.
 2. sigurnost od požara. Svi materijali prije sastavljanja namještaja šalju se za posebnu obradu, nakon čega se ispituju u nekoliko faza.
 3. Mala težina. Sve vrste dječjeg namještaja imaju relativno malu težinu, ali snaga i kvaliteta toga se ne smanjuju.

Ikea nije trgovina pojedinih komada namještaja, već tvrtka koja proizvodi modularne strukture. Odaberite odgovarajući krevet za bebu i dodajte nešto drugo bez ikakvih problema, jer Ikea nudi širok raspon boja i dizajna.

Cots za djecu. Što su oni?

Cots u Ikea su izrađene od dvije vrste: zatvorene i polu-otvorene. Što to znači? U zatvorenim krevetima, sve ploče imaju posebnu oblogu i nisu opremljene roštiljem. Polu otvoreni modeli imaju jednu ili dvije strane s rešetkama. Svaki model ima svoje prednosti i nedostatke.

Ikea ima nekoliko modela dizajna za novorođenčad, ovdje su glavni:

Hensvik

Ovaj model je izrađen od pune bukve. Vrh proizvoda prekriven je akrilnom bojom. Apsolutno su sve komponente dizajna sigurne za bebu. Bočna ploča izrađena je od vlaknaste ploče, na kojoj se primjenjuje tiskana slika.

Lijep i dječji model čini izvorni rez na vrhu bočne ploče. Dopunite nježnu sliku izvornih nogu. Krevetić ima ugodnu mliječnu boju, koja je idealna za uređenje novorođenčeta. Osim toga, bijeli namještaj skladno se uklapa u apsolutno bilo koji interijer.

Gulliver

Ovaj model je napravljen od breze i prekriven netoksičnim akrilnim lakom. Vrlo je pogodno da dno krevetića može biti podignuta i spuštena na željenu razinu. Također možete ukloniti jednu ploču s roštiljem, a umjesto toga postaviti poseban odbojnik. Izbor takvih pribora u Ikea je raznolik.

leksvik

Okvir i temelj ovog kreveta izrađeni su od prirodnog drva. U ovom slučaju, to je niz od bukovine, koji se obrađuje posebnim sredstvima za najveću sigurnost i izdržljivost. Razlika između ovog modela je prisutnost uklonjive bočne ploče, što je vrlo pogodno ako se isti namještaj koristi za spavanje od strane odraslog djeteta.

Somnath

Vrlo ugodan i veseli model. Izrađena je u različitim bojama: zelena, plava - za dječake i ružičaste - za djevojčice. Baza, kao u većini modela, sastoji se od bukovine obojene akrilne boje. Svijetle boje ovog modela idealno će se uklopiti u tematski interijer dječje sobe.

SNIGLAR

Model, sličan prethodnom projektu, prema osnovnim parametrima razlikuje se od više mutiranih boja. Kolijevci ovog modela imaju boju prirodnog drveta, jer su obojeni isključivo bezbojnim lakom.

Stuva

Vrlo moderan model kreveta za novorođenčad. Idealno se uklapa u unutrašnjost stana uređenog u visokotehnološkom stilu. Prednje i stražnje ploče sastoje se od ekološki prihvatljivog iverice, vlaknaste ploče i prirodnog drvenog punila. Okviri i pruttovidnye ploče izrađeni su od prirodne bukve. Model Stuva je najfunkcionalniji krevet za bebe iz švedske tvrtke, kao što je to u dizajnu ladica za pohranu, koje su obojene u raznim bojama.

Sundvik

Ovaj model izgleda vrlo elegantno i atraktivno. Krevet je izrađen u tri boja raznih umirujućih nijansi: mliječno bijela, taupe i čokoladni crni. Temelj izgradnje spavanja je prirodna bukva koja se razlikuje po svojoj posebnoj snazi.

Pretvaranje kreveta

Dolaskom djeteta u apartman potreban je mali dječji krevetić i dodatni prostor za pohranu hrpe odjeće i dječje odjeće. Izvanredno s dvije zadatke istodobno kabrioletni krevet, koji se može koristiti za spavanje bebe i čuvanje svoje miraz. Takvi su modeli vrlo prikladni, budući da kombiniraju obični krevet, komodalice s stolom za zamjenu i ormarićem. Značajno je da u ovoj vrsti kreveta može ugostiti bebu i više odraslog djeteta do 12 godina.

Prednosti i nedostaci:

 1. Prisutnost stol za mijenjanje i razne kutije za pohranu, ugrađeni pendulum za lulling, mogućnost povećanja kreveta.
 2. Velika veličina, visoka cijena.

Ikea tvrtka jako "voli" pretvarajući krevete, tako da proizvodi različite modele ove vrste. Za djecu, postoje i standardne opcije i rafinirani ovalni kreveti u kojima djeca mogu spavati do tri godine života. Vrlo zanimljive su Cura modeli, koji se mogu preokrenuti, uz pomoć kojih se dobivaju kreveti za različite dobi.

Dječji krevetići za bebe iz IKEA

Svi roditelji, bez iznimke, veseli se rođenju svoje bebe. Pokušavaju se pripremiti za ovaj događaj kako bi novi član obitelji bio ugodan i udoban. IKEA je već skrbila vašu bebu razvijajući dječje krevete za novorođenče.

Najzanimljivija stvar u nizu krevetića švedskog proizvođača je da su dizajneri i stručnjaci IKEA nastojali izmisliti ne samo krevete za bebe, nego istovremeno proizvoditi namještaj koji će oduševiti svoje roditelje svojim elegancijom i funkcionalnošću. Bio je to koncept koji je omogućio izradu modela za krevete, koji bi odgovarali stilu i boji bilo kojeg interijera i koji bi zadovoljili okus najzahtjevnijih roditelja.

IKEA predstavlja modele kreveta za najmanju pod sljedećim imenima: HENSVIK, GULLIVER, LEKSVIK, SNIGLAR, SOMNAT, STUVA i SUNDVIK. Svi ti kreveti mogu se podijeliti u dvije vrste: polu-otvoreni i potpuno otvoreni. To znači da se u drvene skele HENSVIK, Leksvik, STUVA SUNDVIK i bokovi izborano i modeli nemaju rešetka regiju. U ostalim modelima pruža se rešetka drvenih štapova.

To ima svoje prednosti i nedostatke. Na primjer, ako jedan rub kolijevke stoji blizu zida, najbolja bi opcija bila krevetić bez šipki. Crib štapića oko perimetra ima cjelovit pregled, što je dobro za roditelje i bebu.

Štoviše, pri izradi dječjih krevetića, IKEA je osigurala srodne i komplementarne proizvode. To može biti stol za presvlačenje, madrac za krevetić, madrac, ormar i ogroman broj različitih kutije, džepovi za vješanje i organizatori za dječju odjeću, kozmetičke proizvode za njegu bebe i druge dodatke. Vrlo je važno da su najpotrebnija uvijek bila pri ruci s brižnim roditeljima.

Dakle, razmislimo o modelu krevetića iz IKEA-e detaljnije.

Krevet HENSVIK se sastoji od niza bukve, prekrivenih akrilnom bojom. To su vrlo ekološki prihvatljivi sastojci. Bočna ploča izrađena je od vlaknastih ploča, na svojoj površini je tiskani uzorak. U gornjem dijelu bočne ploče nalazi se lijepo oblikovan rez koji daje namještaju posebnu nježnost i dodir. Oblikovane noge nadopunjuju sliku modela. Dječji krevetić bojen je u boji, koji izgleda vrlo uredno i odgovara svim unutrašnjosti.

Krevetić GULLIVER izrađen je od čvrste breze, prekrivene akrilnim lakom, a gornji dio dna sastoji se od vlaknastog drveta. Velika prednost je opcija koja vam omogućuje da uklonite stranu kreveta i, po želji, nadopunite ga bočnim VIKARE-om iz IKEA-a. Dno krevetića je podesivo. Međutim, ova je značajka karakteristična za sve krevete IKEA, što je iznimno pogodno za djecu do godinu dana.

Glavni dijelovi, šipke i kostur dna kreveta LEKSVIK sastoje se od masivnog bukovog drva, obrađenog s mrljama i prozirnim akrilnim lakom. „Highlight” je prijenosni bočnica leksvik krevetić, tako da kada dijete odraste, on će se moći popeti u krevet. U razvijanju modela ovog krevetića, dizajnerica Carina Bengs uvjerila se da je jasle vrlo ugodna i istovremeno izvorna u svom izgledu.

Kreveti SOMNAT - modeli u veselim zelenim i ružičastim bojama. Takvi kreveti su pogodni za svijetle dječje sobe, stvaraju veliko raspoloženje za djecu i njihove roditelje. Već ljubljeni dizajneri niz bukve, prekriven akrilnom bojom, temelj je modela. Ako vam se takva odluka dizajna čini previše podebljana, obratite pozornost na model SNIGLAR, također izrađen od pune bukve, ali u opuštenijoj boji prirodnog drva.

Zanimljivi modeli su STUVA i SUNDVIK. Oni su prikladni za uporabu u interijeru u stilu hi-tech, jer su moderno rješenje.

Materijali od kojih je model STUVA krevetića nadopunjuju svoj neobičan izgled. Sjedalica i podnožja ovog modela krevetića sastoje se od iverice, savijač od recikliranog papira, ploča od fiberre obložena akrilnom bojom i ABS plastike. Strana kreveta s grančicama i okvirom dna kreveta izrađena su od pune bukovine. STUVA ima najveću funkcionalnost među svim IKEA krevetićima: možete staviti kutije različitih boja ispod nje i koristiti ih za pohranu dječje odjeće ili igračaka.

Model koji se zove SUNDVIK je uredan i čvrst kolijevka za najmoderniju djecu i najmodernije roditelje. Ovaj je model prikazan u tri boje: tradicionalni bijeli, neuobičajeni sivo-smeđi i veličanstveni crno-smeđi. Unatoč tamnim bojama, dizajn ovih kreveta čini njihov izgled vrlo topla i ugodna. Glavni dio konstrukcije izrađen je od pune bukovine, što je osobito izdržljivo, što je važno za dječje namještaj.

Dječji krevetići za bebe s kutijama za pohranu

Prethodni kreveti u našem pregledu nisu pružali nikakav prostor za pohranu dječje odjeće ili drugih sitnica, koje se pojavljuju na čudan način :) u novorođenčadi u velikim količinama. Međutim, ovaj "propust" ispravljen je u modelima STUVA serije, u kojoj postoji mjesto za ugradnju kutije za skladištenje ispod krevetića. U tim kutijama mladi roditelji mogu pohraniti dječju odjeću i druge korisne stvari.

IKEA dizajneri uložili su mnogo napora da se krevetić, koji je prilično jednostavan namještaj i interijer, pretvara u pravi remek-djelo za malu djecu.

Ikea kreveti za bebe

SVI DEPARTMENTI:

Cots za snažni san

U našem krevetiću dijete će biti udobno i sigurno, a vi s njom - mirno. Izbor boja i dizajna omogućit će vam da pronađete onu koja se uklapa u vaš interijer. Naši kreveti su izdržljivi, a dok beba spava, možete se odmoriti. Djeca odrastaju, a dno naših krevetića kasnije se spušta ispod. Čak i kasnije, moguće je ukloniti prednji zid krevetića, pretvarajući ga u pravi mali krevet. Dijete će dugo spavati u njemu i iskoristit će vam predivan odnos cijene i kvalitete.

Ugodni kreveti i sve što vam je potrebno za bebu

Cots IKEA. Dječji krevetići za bebe IKEA: recenzije, cijene

Jednom u obitelji dolazi dugo očekivani trenutak kada se glas novorođenčeta po prvi put čuje iz malog kolijevka. Roditelji se posebno pripremaju za izgled mrvica: pokupiti interijer, klizače i igračke. Posebna se pozornost posvećuje izboru kolijevke. Njezina beba će provesti većinu svog vremena. Kako beba raste, krevet bi trebao rasti s njom. Zato su modeli transformacije vrlo popularni. Širok izbor proizvoda za dječje namještaj ponos je švedske tvrtke IKEA. Dječji krevetići za novorođenčad, ekološka posteljina, tekstil svijetlih boja - sve se može odabrati u jednoj trgovini.

Što bi trebalo biti vrtić?

Odabir odgovarajućeg interijera treba uzeti u obzir osobitosti djetetove psihe. Živčani sustav bebe razlikuje se od odrasle osobe, pa će stoga drugačije odgovarati na situaciju.

Dijete se osjeća dobro okruženo svijetlim bojama, dok roditelji mogu osjetiti da je paleta zasićena. Karapuz usredotočuje svoju pozornost na šarene nijanse, koncentrira se na različite zvukove i kretnje, dodiruje i provjerava snagu bilo kojeg predmeta koji se mogu dobiti s olovkama. No, na mirnim bojama ili monotonim zvukovima, nije mu lako koncentrirati. Stoga, ne zaboravite okružiti svoj plijen sa starim namazom ili napraviti sterilnu radnu sobu, gdje su sve boje, osim bijele, zabranjene.

Znanstvenici su proveli istraživanje utjecaja boja na razvoj dojenčadi. Pokazalo se da majke koje vole svijetle, sjajne tkanine za kućnu odjeću, mnogo su brže kontaktirale s njihovim potomcima, za razliku od onih koji su odabrali mirno područje.

Ono što je svijetlo, zanimljivo, vrijedno je proučavati, pa ne samo dijete misli, već i svaka osoba. No, s godinama, saznali smo više sitnica koje još nisu dostupne za djecu. Stoga, za djecu, princip privlačnosti - atraktivnost - vrlo je važan. Koristi ga IKEA.

Dječji namještaj marke izrađen je u bogatoj paleti. Zavjese, poput plavih jedra, zelene stolove, na kojima se kreću ogromni ladybugs-jastuci, ormari s šarenim vratima, prikladni za igranje skrivača. Sve to dovodi do razvoja mašte, želje za istraživanjem i izmislivanjem novoga. U takvom okruženju, djeca će se osjećati sjajno.

Krevet za najmlađe

Dječji kreveti su vrlo različiti. Kolijevci, kreveti za ljuljanje i dalje su popularni za bebe. Sada su mnoge marke opremljene mehanizmom bolesti kretanja. Neki stolci za ljuljanje imaju uklonjive tračnice, a kada je dijete starije, stolica za ljuljanje može se pretvoriti u redovni namještaj s nogama.

Moderni kreveti dizajnirani od strane proizvođača do najmanjih detalja. Važno je da je razina dna fiksirana na različitim visinama. Žena je nakon porođaja teško nagnuta, ali to se mora učiniti stalno, stoga je krevet prilično visok. Kada dijete odrasta - dno se spušta. IKEA kreveti imaju dvije razine pričvršćivanja. Takav dizajn je uspostavljen, na primjer, u nizu Sundvig i Sniglar. Sundvig, prema kriterijima kupaca, izvrsna je mogućnost za mali stan. Brzo se sakuplja, jednostavan za transport. Jedini nedostatak je boja, koja se može lako grickati ili otkovyryat. Sniglar je ugodno zadovoljan cijenom, a cijena je samo 1.500 rubalja. Sandvig skuplji - 5000 rubalja.

Briga za bebu

Za sigurnost djeteta postoje posebni zidovi u svakoj kućici. Reiki instaliran u blizini malog djeteta ne pada. Za varijantu Gulliver dostupni su posebni meki nosači na zidove Compisara. U dobi kada je dijete već na nogama, Vikara je instaliran, to je prigušnica na zidu, s niskom zaštitnom tračnicom od IKEA. Strane u krevetiću potpuno mijenjaju izgled i produžuju razdoblje uporabe. Da bi se odraslo dijete moglo samostalno penjati u krevet, uklanja se jedna od zidova. Gulliver košta 4000 rubalja, što je prema roditeljima vrlo jeftino u usporedbi s drugim markama prirodnog drva.

Što je vrijedno spasiti?

Ušteda na kvalitetnom snu djeteta ne vrijedi, ali obiteljski proračun nije guma. Što učiniti kad sav novac jednostavno nije dovoljno? Švedska tvrtka za namještaj čini ovaj model, ispunjava sve važne zahtjeve i ima najjednostavniji dizajn. Sniglar, Gulliver i Stuva su vrlo popularni IKEA krevetići. Recenzije o njima govore kao najpopularnije opcije na tržištu za sekundarne proizvode. Mogu se lako prodavati nakon nekoliko godina korištenja.

Prebacimo krevet u krevet

Jastuci i madrac za dječju posteljinu treba odabrati odvojeno. Kako bi beba bila udobna, veličina madraca mora se nalaziti na dnu i čvrsto se pričvrstiti za rubove. IKEA nudi jeftine i udobne madrace. Model Wissa savršen je za sve krevete, dostupan u dva oblika: tanki i gusti.

Dječji san

Dođe vrijeme kada se mrvica pretvori u kolijevku i vrijeme mu je da se spusti u krevet. Najpopularniji su izbor Cura, Mammut i Minnen.

Sada, kada beba počne brzo rasti, mnogi roditelji više vole ulagati i kupiti veliki krevet za odrasle. Takav krevet nije jako koristan za dijete: dugo će se naviknuti i doživljava nelagodu zbog neizmjernosti kreveta. Kako biti? Najbolji prilagođeni modeli ili transformatori. Ovo su recenzije za IKEA cots dobiti najbolje.

Kreveti za odrasle

Model Kura jako voli djecu zbog svog kreativnog dizajna. To može biti preokrenut s dvije strane. Cura je napravljena od ekološke borove šume, prekrivena plavom bojom na vrhu. Jedna strana pogodna je za dječake do šest godina, a druga za stariju djecu.

Okvir je okrenut - au unutrašnjosti je zapravo novi namještaj. Kućna kura može biti ukrašena s baldahinom, pretvarajući se u zonu za igru. Šator pod kupolom ili dvoetažna kuća s ljestvama, koji su izrađeni od modela Cura, nije samo zanimljiva odluka već i dobra investicija od 9.000 rubalja u namještaju.

Pravi ukras vrtića bit će dizajnersko rješenje za spavanje Mammut. To su svijetle krevetiće koje imaju zaobljene rubove i noge propilena kako bi se smanjila trauma. Roditelji vrlo aktivnih dječaka i energičnih djevojčica uzdahnu od olakšanja jer se sada nemirni ljudi ne moraju bojati oštrih rubova.

IKEA krevetići su također zanimljivi Minnenov model. To je jedini načinjen od izdržljivog i lijepog materijala: čelika. Ovo je najozbiljniji krevet za djecu. Minnen mijenja veličinu kao beba raste, za koje sve majke vole marku. Raspon boja je klasičan: Minnen je bijeli ili crno-smeđi, ali na našem području druga je opcija vrlo teško pronaći. Radi udobnosti u spavaćoj sobi dijete kuha 5400 rubalja.

Zajedno zabavno

Ako postoji više djece koja žive u sobi, onda bi najbolje rješenje bio IKEA krevetić. Ne samo da pomaže u štednji prostora nego i stvara jedinstvenu atmosferu.

U obliku kreveta, dečki nalaze cijeli kat prostora za igre. Roditelji bi se trebali sjetiti da bi najstarije dijete trebalo spavati na vrhu, a njegovo dob ne može biti manje od tri ili četiri godine.

Modeli Midal i Nordahl - to su dvije priče IKEA krevetići. Recenzije o njima su dobre u oba slučaja, iako su modeli predstavljeni u različitim rasponima cijena. Razlika ovdje nije u materijalu (oba su kreveta izrađena od čvrstog bora) i u dizajnu. Nordahl se lako može pretvoriti u dva odvojena kreveta, što može biti potrebno kada djeca odrastu. Istina, cijena ove opcije je gotovo tri puta veća od Midal: 17.000 rubalja umjesto 6000.

Obje izvedbe omogućuju vam postavljanje ljestvice na desnu i lijevu stranu, a isto tako podrazumijevaju i samonastavljanje.

Posebni namještaj pomoći će u dječjoj sobi stvoriti jedinstveni interijer u kojem će biti zanimljivo za djecu da rastu i komuniciraju. Neka stručnjaci brinu o planiranju prostora, oslobađajući vašu pozornost za svoje najmilije i aktivnosti. Uostalom, možda uskoro ponovno čujete glas vašeg djeteta, koji zna pjevati i nasmijati glasno.

Transformiranje krevetića: kako odabrati pravi model

Kada se prvođođe pojavi u obitelji, morate pronaći mjesto za njegovu jaslicu i pored gomile stvari: pelene s klizačima, pelene, proizvodima za njegu. Tako će dječja kočnica biti vrlo korisna. Nije loše kupiti i mijenjati stol, omogućujući vam udobno odijevanje bebe. Ali toliko se ne stavlja u svaki stan, posebno male veličine. U takvim slučajevima pomaže se pretvarajući krevetić, kombinirajući mjesto za spavanje, prostor za igru ​​i prostor za pohranu. Ne samo to - takav krevet raste s djetetom i često ga služi do 12 godina. Nadalje, o njegovim pro i kontraima.

Prednosti i nedostaci

Dakle, pozitivne osobine:

 • Prisutnost kutije i police u ormaru, kao i velika kutija (ili nekoliko) ispod kreveta, omogućuje proširenje sve "miraz" djeteta i igračaka. Prikladno, sve je u ruci.
 • Mijenjanje tablice - vrlo nužna stvar. Ako je blizu krevetića, onda je udobnije za dijete - nećete ga morati nositi negdje za odijevanje.
 • Dječji kreveti za novorođenče u pravilu su opremljeni uređajima za bolest pokreta. što je velika pomoć mladim roditeljima.
 • Mnogi modeli imaju mogućnost povećanja veličine kako dijete raste, što je vrlo praktično.

Fotografije dječjeg krevetnog transformatora

Napomene i nedostatke takvog namještaja:

 • Veličina transformirajućih kreveta je veća od normalne. A što više funkcija imaju, to je teže ih staviti u ograničeni prostor. Važno je zapamtiti ovo.
 • Ladice u priloženoj ladici uglavnom su mala. i malo se uklapaju.
 • Transformator koji raste s djetetom samo povećava dužinu. a njegova širina ostaje standardna: 0,6 ili 0,65 m. Za novočetu mrvicu ovog obiluje, ali za učenika - nije dovoljno.
 • Toliko mnogo godina, krevet se može dosaditi.
 • Nakon što ste kupili zasebni krevet i ladicu, dobit ćete mnogo više varijacija njihove lokacije i moći ćete promijeniti situaciju.
 • Preobrazba kreveta, u pravilu, košta malo više od standardnih opcija i među njima je teže pronaći modele s niskim troškovima.

Mogućnosti dizajna

Škrinja ili ormar

Pregradni krevet s komodom ili ormarom komad namještaja ima modularni tip, s kombinacijom dva ili više elemenata. Položaj prsa s ladicama može se mijenjati postavljanjem na lijevu ili desnu stranu kreveta. U donjem dijelu koji ih sjedi, ladica se često nalazi na svojoj punoj dužini. Kada dijete odrasta, rešetke se uklanjaju iz kreveta i uklanja se ladica, povećavajući duljinu kreveta.

Dizajn je dobar jer ne morate misliti gdje će odrasli sin (ili kći) spavati. Štedi tamo. Osim toga, to vam omogućuje da promijenite situaciju. Ali činjenica da se visina veza obično ne može mijenjati nije baš prikladna.

Kreveti za krevete za djecu s komodom (slika)

Pretvaranje kreveta s njihalom

Sustav tipa klatna je izuzetan izum koji vam omogućuje da smirite bebu bez ikakvog dodatnog napora. Dovoljno je da premjestite krevetić i počinje njihanje. I to čak može raditi kad se beba neumoljivo uvijanja i pokušava probuditi. Postoje modeli koji dolaze iz zvuka plače.

Dječji kreveti - transformatori s njihalom ne smiju imati dodatke i služiti do tri godine. Prilikom spuštanja dna, oni se pretvore u prtljažnik. Ako su ispod sustava za njihanje ladice, tada se mogu ukloniti i mijenjati razinu kreveta. Takvi se modeli mogu koristiti do pet godina. Pa, kreveti s prenosivim prsima i pendulum će trajati i do dvanaest godina.

Kreveti za krevete za djecu s komodom i njihalo (fotografija)

Sustav prigušenja može se graditi na tihim ležajevima ili na drvenim letvicama. Prva opcija je poželjna, budući da stablo, dok nosi, može potresti. Mehanizam je opremljen stezaljkama koje, ako je potrebno, čine krevet stabilnim. Imajte na umu da su modeli s pendulama stabilniji nego kod trkača. I ne razbiju pod.

Postoje dvije vrste sličnih sustava: uzdužno i poprečno.

Neki stručnjaci tvrde da je uzdužni zamah za bebe korisniji jer je prirodnije. No, ovo je kontroverzno pitanje - napokon, stotinama godina naši preci ljuljaju djecu u naslonjaču. U svakom slučaju, imajte na umu da za pendulum morate ostaviti sobu - tako da krevet ne kuca na zid.

Komoda za presvlačenje i stol za presvlačenje

Najjednostavniji modeli imaju stol za presvlačenje - presavijeni, pričvršćeni na bilo koji od leđa. U nekim slučajevima može se pretvoriti u nastavak mjesta za spavanje. Važno je da je montiranje dovoljno pouzdan - provjerite prije kupnje.

Pa, ako ima ladicu, zašto onda ne opremiti svoj gornji dio s uređajem za swaddling? To je ono što mnogi proizvođači rade, opremajući komodal s prikladnim ogradama (ovo je vrlo važno za sigurnost djeteta).

Dječji transformator s promjenom stola

Prsa i radno mjesto

Neki kreveti, pretvarajući se, sposobni su za još veća čuda. Postoje modeli preobrazbe dječjih kreveta, koji omogućuju odrasloj djeci da izgradi udoban stol koji leži na vrhu komode koji se uklanja iz kreveta. Drugi stup je rešetkasti zid, u kojem više nema potrebe. I pored staviti ploču za crtanje (bivši stražnji zid kreveta).

Pretvaranje kreveta na radnom mjestu

Praktičnost ovog dizajna je bez sumnje. Jedini nedostatak je ponekad da je stol premalen.

Ovalni pretvarajući krevetić

Ovi modeli su izuzetno elegantni - glatki, zaobljeni oblici izgledaju vrlo elegantno. Osim toga, apsolutni odsutnost oštrih kutova povećava sigurnost proizvoda, a beba je vrlo udobna. Da, i takav krevet traje manje od pravokutnog.

Ali to nisu sve prednosti takvih struktura. Oni su i dalje vrlo pametno preobraženi. Okrugla pregradna krevetića mogu postati krevetić, kružna igrivica, mali ili veliki (ako guraš zidove) ovalni krevet, kauč, fotelje sa stolom. Zbog raznolikosti nikada neće dosaditi.

Ovalna pregradna kreveta (fotografija)

Ikea pretvarajući krevet

Švedski proizvođač voli transformatore - ima mnogo zbirki temeljenih na modularnom tipu, gdje se proizvodi lako kombiniraju i kombiniraju jedni s drugima. Što se tiče dječjih krevetića za dojenčad, proizvođač je projektiran do tri godine i ima dno prilagodbe u tri položaja. Modeli Stuva opremljeni s ladicama ispod.

No, za neznatno odraslu djecu (od godinu dana starosti), Ikea predlaže kupiti pregradne krevete koji se rastu duž duljine, zajedno s djetetom (primjerice, modeli Sundvik, Minnen i Trugen). Mnogi od njih su opremljeni niskom zaštitnom ogradom (može se kupiti odvojeno). I Curaov krevet s ljestvama ima dvije strane: za maleno, spavao mjesto je raspoređeno dolje, a kasnije, nakon što je okrenuo krevet, dijete se prenosi na drugi kat.

Kreveti za krevete za djecu od Ikea (fotografija)

Bed arena

U dizajnu ovog kreveta koriste se aluminijski sklopivi nosači, kao i tkanina i rešetka. Dno se obično može ugraditi u dva položaja, ako su potrebni kotači koji blokiraju. Jednostavno igralište brzo se formira, otprilike kao kišobran, pretvarajući se u vrećicu i prilično kompaktan.

Vrlo je prikladno uzeti takav proizvod s vama u zemlju ili na putovanje, ali nije baš korisno za dijete da u njemu neprestano spava. Uostalom, ovdje korišteni materijali uglavnom su sintetički, a dno sklapanja nije previše jednako. Da, i zagušljivo malo iznutra. Stoga je bolje za kupnju dječjeg krevetića u obliku ognjišta uz redovitu dječju krevetić. Ako, naravno, postoji mogućnost i nužnost.

Primjer funkcionalnog dječjeg krevetnog transformatora (video):

Veličina crib-transformatora

Ako standardni klasični kreveti za novorođenče imaju duljinu od 1,2 ili 1,25 m, a širina 0,6 ili 0,65 m, onda su mnogi od transformatora različiti:

 • Za modele s komodom s standardnim krevetom (1,2 m do 0,6 m) duljina ovisi o veličini komode. Često je 1,7-1,8 m - to je dovoljno za studenta, pa čak i za tinejdžera. Širina varira od 0,6 do 0,8 m.
 • Dječji kreveti s uvlačivim stranama imaju širinu od 0,7 m i duljinu od 1,4 m.
 • Ovalni kreveti su u pravilu oko 1,3 m dugi i širini 0,75 m.
 • Igračke obično čine standardne dimenzije (1,2 m za 0,6 m).

Cots iz Ikea - kako napraviti pravi izbor? (40 slika)

Radi olakšavanja pronalaženja kreveta za dijete, ovaj članak predstavlja pregled namještaja IKEA i još 10 savjeta za pravilnu kupnju.

Opcije za jednu

Krevet s krevetom Critter je namijenjen djeci koja nisu starija od osam godina. Evo nekih primjera jasle za novorođenče Ikea ovog modela.

Bijeli je s različitim ukrasom:

 • s uzorkom "ovce" na glavi
 • s likovima mačaka i pasa na glavi.

Kao i svaki namještaj ima svoje prednosti i nedostatke. Prednosti uključuju:

 • Izrada prirodnog drva
 • Lijep dizajn za djecu

Minus - postoje ograničenja u dobi, što znači da kada dijete dosegne određenu visinu, krevet će postati malen.

Ako vam je potrebno dulje vrijeme, tada je model s kliznim umetkom, koji može biti 207 cm u ukupnoj duljini, savršen.

Takva dizala s mogućnošću uvlačenja su kreveti:

 • Minnen je popularni Ikea model. Izrađen je od metala u bijeloj boji. Prednosti prekrasnog izgleda estetike i prilagodbe duljine. Nedostatak je taj da metal ima tendenciju da se ohladi.

Nedavno je dizajn ovog modela ažuriran (2015.), a zrake sunca, a ne monogram, sada su umetnute u bočne zidove. Na donjoj slici možete vidjeti sve značajke.

 • Sandvik, izrađen od borova, leđa - Vlakna, film na vrhu. Shema boja je ili bijela ili siva-smeđa. Nije teška, ima dobru pojavu i promjene duljine. Među nedostatcima, leđa, koja ne izgleda tako estetski ugodna i može biti podvrgnuta mehaničkim oštećenjem.
 • Leksvik. Izvršen u klasičnoj inačici drva. Izdržljiva je, prirodna, mogućnosti dizajna, jedina dovoljno velika masa namještaja.

Kauče iz Ikea

1) Hemnes. Najčešći među kupcima Ikea, komplet sadrži tri ladice, izrađene u bijeloj boji. Njegov dizajn je univerzalan, model je kompaktan, privlači pozornost posjetitelja. Postoji dodatno valjanje iz sloja, može se pretvoriti s jednog na dvostruko. I izračunava se do 8 godina. Ima i nedostataka - nema zaštite od pada i prilično visoka cijena.

2) lan. Ima 2 ladice ili posteljinu. Njegova niska cijena, dizajn i funkcionalnost su prednosti. I poremećajima - ovo je materijal proizvodnje (ploča od čestica i fiberboard) i odsutnost barijere.

3) Brimnes. Na svim stranama ima niske stranice i dvije ladice koje se mogu izvaditi. Idealno za djecu stariju od 8 godina, ona ima iste funkcije kao i Hemnes, ali je niža u cijenu, jer je izrađena od ploča od čestica. Čak i zbog niskih strana nije prikladan za djecu.

Ispod su fotografije Ikea krevetića (kauči i jednokrevetni kreveti).

Kreveti za spavanje

1) Cure - krevet je namijenjen za dvije osobe, može biti i krevet na kat i potkrovlje. U proizvodnji koristi samo prirodno drvo, to je više prikladan za punjenje gorivom, jer visina od 116 cm, ima sposobnost da nadopunjuje krović u plavom ili ružičastom. Nedostatak u bočnim pločama vlaknaste ploče i jednostavan dizajn.

2) Trup - metal u srebrnoj ili bijeloj boji. Izdržljiv, funkcionalan i jednostavan za čišćenje. Ima mogućnost dodavanja kauča ili igrališta.

3) Stuva - odnosi se na potkrovlje, ima ugrađeni ormar ili stalak na boku, pa čak i noćni stol. Prednosti uključuju niz dizajn i opremu. Cons - ovo je materijal za proizvodnju pločica i fiberboarda i mogućnost postavljanja stepenica samo desno.

4) Sturo - bijela kamiona. Otpušten iz drveta. Dodatno možete napraviti igralište zahvaljujući širini kreveta (153 cm). Samo ovdje je prikladno ne za svaki apartman, opet, zbog širine.

Kreveti na kat

1) kolaps. Bijeli ili srebrni kreveti, vrlo izdržljivi i mogu imati dodatni vanjski ležaj.

2) Midal. Pokriva se samo lakom, tako da ima prirodnu boju drveta iz koje je izrađena. Niska cijena i omogućuje kreativnost, kao što odaberete boju sebe. Slijedi popis krova IKEA već u obojenom obliku ovog modela.

3) Tuffing - ima spuštenu visinu i središnje stubište, samo u srebrnoj boji. Iz ovog kreveta gotovo je nemoguće pasti, a spuštanje i uspon na drugi stup je vrlo povoljno. I zbog niske visine, pogodan za niske stropove. Minusi su tkanine koje se lako oštećuju.

4) Nordahl - samo tamno smeđe tonove. U budućnosti možete napraviti dva odvojena pokućstva iz jednog zajedničkog namještaja. Izrađen od drva, osim bočnih zidnih ploča, koji je zalijepljen na vrhu filma.

10 preporuka pri odabiru spavaćih soba namještaja za djecu Ikea

 1. Obratite pažnju na bijelu boju, odgovara bilo kojem interijeru i ne ukazuje na spol djeteta.
 2. Metalne konstrukcije lakše se čiste.
 3. Ako želite namještaj za rast, onda uzmite trajni materijal, bilo drvo ili metal.
 4. Također, klizni kreveti su prikladni kada postoje dvije djece u sobi, ali različite dobi.
 5. Ako je dječja soba male veličine, tada je kompaktan krevet s izvlačenjem ili šankom.
 6. Za jedno dijete u maloj sobi, potkrovlje je savršeno, jer na jednom mjestu možete opremiti i mjesto za spavanje i prostor za igru.
 7. Na drugom stupu kreveta, samo dijete starije od 6 godina može spavati, a djeci se ne smije igrati tamo zbog sigurnosnih razloga. Također biste trebali instalirati svjetiljku tako da možete spuštati noću.
 8. Uzimajući madrac za krevet s drugom razinom, pogledajte njegovu visinu i razinu bočnih strana.
 9. Ikea modeli imaju minus - njegovu ujednačenost, stoga nemojte se bojati eksperimentirati s kupljenim krevetom kako biste ga učinili individualnim.
 10. Odjeljci za stvari mogu se staviti pokraj kreveta i zamijeniti stol za kavu u vrtiću.

To su osnovni savjeti za odabir pravog namještaja za vrtić, nakon čega slijede fotografije IKEA krevetića.

Dječji krevet Ikea

Izbor mjesta za spavanje za dijete veliki je događaj u životu za gotovo svaku obitelj. Postoji mnogo različitih vrsta Ikea kreveta i popularnih modela. U suvremenom svijetu, proizvođači su izumili takve modele koji mogu "rasti" s djetetom. Također nije neuobičajeno krevete, što može biti dnevna soba i stol. Da biste lakše razumjeli svu tu raznolikost, trebali biste znati o najčešće kupljenim modelima.

Popularni modeli

Kreter - krevet za jednu osobu, idealan za dijete mlađe od 8 godina. Dolaze s ukrasima u obliku štenci, mačića ili ovce u glavi. Takav namještaj je potpuno izrađen od pravog drveta. Neće raditi ako trebate kupiti dječji krevet za rast.

Minnen je jedan od najpopularnijih kreveta u trgovini Ikea. Izrađen je od metala, može biti u crnoj ili bijeloj boji, lagan za upotrebu i izdržljiv, duljina se može mijenjati. Nedostatak je u tome što je izrađen od metala i može biti hladno.

Sandvik - ovaj model je izrađen od drva s bazom od borova, a straga je od vlaknaste ploče, prekrivena folijom. Namještaj je bijel i sivo-smeđa. Krevet ima univerzalni dizajn - može se uklopiti u gotovo sve interijere. Ako je potrebno, može se promijeniti njezina duljina. Mali nedostatak je prisutnost filma na stražnjoj strani - može se na kraju ukloniti i izgledati ružno.

Lexvik je klasični model namještaja u Ikea. Izrađen od drva, dužina se može mijenjati. Naravno, to je trajni namještaj, ali je vrlo masivan, što često obeshrabruje roditelje. Takav model veza savršeno je pogodan kako za dječake tako i za djevojčice.

Gulliver je krevet koji je pogodan za dijete do 165 cm visok, od krutog breze. Postoji posebna zaštitna strana koja se može ukloniti u slučaju nepotrebnosti. Takav namještaj bez problema može biti pogodan za djevojčice i dječake.

Sniglar - jednostavan namještaj za djecu predškolske dobi ili malo stariji. Izrađen od pune bukovine, leđa je izrađena od vlaknastog drveta. Duga strana je 90 cm, koja se može postaviti na obje strane kreveta.

Stuva je krevet koji ima tavan i stubište. Polica ili ormar. I ispod toga je prikladan stol s noćnim stolom u kojem možete složiti knjige ili bilježnice.

Ovaj model može biti izrađen u bijeloj, bež, plavoj, ružičastoj, zelenoj i crnoj boji, čak su i modeli s vukovima. Ormar i noćni ormarići mogu se dodati ladicama ili vratima. Značajan nedostatak ovog modela je da je izrađen od iverice i fiberboard-a.

Hemnes je vrlo poznati namještaj iz Ikea kreveta asortiman, koji ima tri ladice. Dostupno je samo u bijelim bojama. Prednosti ovog kreveta su: slatka konstrukcija koja se uklapa u svaku sobu, uporaba ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji, dugotrajne uporabe. Uz to, osim prostora za pohranu, tu je i dodatni stupac za odlaganje.

Ovaj krevet može lako postati dvostruki. Osim toga, ako je potrebno, moguće je koristiti ovaj namještaj kao kauč na kojem možete sjediti s prijateljima. Najveći nedostatak je relativno visoka cijena takvog kreveta.

Krevet za spavanje

Ovaj krevet je idealan za dječake i djevojčice do 3 godine. Njegova prednost je da na "prvom katu" možete napraviti mini-dnevni boravak ili kreativno područje za dijete. Ovaj krevet je super u onim apartmanima gdje je prostor ograničen.

Krevet na krovu

Pogodan je ne samo za dijete nego i za odraslu osobu. Nedvojbena prednost je da kada se skupi, zauzima malo mjesta i služi kao dodatni prostor za sjedenje. Širok raspon stilova i boja.

Ulazni krevet za dvoje djece

Ovaj model je prikladan za obitelj u kojoj se nalaze dvije male djece. Ima dva veza, niska, što omogućuje djeci da se popnu na nju bez ikakvih problema. Donji vez se može potpuno izvaditi i koristiti kao odvojeni krevet.

Rastući kreveti

Takvi modeli su napravljeni tako da su u stanju "rasti" u duljini s djetetom. Zbog te sposobnosti mogu se zvati trajna. Dok krevet ima vremena za promjenu za dijete, nema potrebe za kupnjom novog.

Dječji kreveti s ladicama

Ladica se može staviti bilo gdje: u pravilu, u drvenim krevetima ispod madraca uvijek postoji mjesto za spremanje stvari, proizvođači često čine ladice. U krevetima, tavani ponekad sadrže ormar ili noćni ormarić, koji vam također omogućava pohranjivanje puno stvari.

Teenage kreveti

Duljina takvog kreveta je veća od 160 cm. Modeli mogu biti drveni ili metalni, dvostruki ili jednobojni, obojeni ili monofonični, s određenim oblikom - kako to želi tinejdžer.

Kreveti za djecu od tri godine

Obično za ovo doba koristite namještaj s bočnim stranicama ili dijelom kako bi spriječili pad bebe. Ovi kreveti mogu biti niski, tako da se djeca mogu sami popeti na njih.

I, naravno, možete odabrati krevete za djevojčice i krevete za dječake. Razlike će biti u bojama, ukrasima i dizajnu. U pravilu, za djevojčice, ružičasta se koristi s raznim princezama i lutkama, a za dječake plava je s automobilima i superherojima.

veličina

Veličina kreveta za dijete od 5-10 godina obično je 70 cm (širina) i 130-160 cm (dužina). Za dijete od 11 godina ili više, standardna veličina je 90 cm (širina) i 180 cm (duljina). Međutim, mnogi roditelji kupuju krevet od 90 cm (širina) i 200 (duljina).

materijal

Materijal iz kojeg Ikea sada izrađuje dječji namještaj je drugačiji. Ovo i polja raznih stabala, i željeza, često čine krevete od iverice i MDF-a, čak i kovanih modela.

Namještaj od MDF-a i iverice uvijek služe prilično kratkom vremenu: nakon nekog vremena, takav krevet više neće biti lijep ili se uopće neće slomiti. Smatra se da je namještaj izrađen od tih materijala izdržljiv i sposoban izdržati prilično veliku težinu. Nažalost, to nije uvijek slučaj. Korištenje nisko kvalitetnih materijala za proizvodnju MDF-a i iverice dovodi do nepouzdanosti kreveta.

Takvi kreveti i bilo koji drugi namještaj imaju prekrasan pogled. Namještaj od MDF-a može biti prekriven različitim bojama, slično drvetu, metalu ili bilo kojem drugom materijalu.

Postoji pogrešna pretpostavka da strukture od pločica i MDF-a mogu negativno utjecati na ljudske unutarnje organe. Ovo nije apsolutno slučaj, svi proizvodi se pažljivo provjeravaju radi očuvanja okoliša.

Drveni namještaj je pravi klasik. Ona izgleda svečano. Ovaj krevet izgleda sjajno u bilo kojem interijeru, postaje osnovom, a sve ostalo namještaja odabrano je ispod kreveta. Ovi kreveti su pogodni za djevojčice i dječake, kao mala dijete i odrasle.

Boja kreveta iz polja može biti samo drvena.

Drveni kreveti su najudobniji i izdržljivi za upotrebu. Oni jednostavno nemaju ravnopravno u ovome. Jedina neugodnost može biti drvena greška, koja je sposobna "jesti" namještaj za dvije godine. Da biste to izbjegli, neophodno je stalno pratiti stanje kreveta.

Željezo i kovanog kreveta su rijetkost. Oni izgledaju hladno, vrlo su pouzdani u radu i mogu dugo služiti.

Sada u Ikea postoji veliki broj različitih boja u kojima se mogu spustiti mjesta za spavanje. Naravno, nemojte zaboraviti da drveni namještaj može biti drven. Jedna od najpopularnijih boja među namještajem od iverice je bijela. Naravno, dijete ili njegovi roditelji bit će uključeni u izbor boja.

Recenzije

Naravno, izbor dječjeg kreveta vrlo je ozbiljan problem i treba ga tretirati s dužnom pažnjom. Prilikom odabira kreveta za dijete, roditelji su u pravilu vođeni željama svoga djeteta. Međutim, ako je dijete još uvijek mala, odrasli odabiru namještaj prema sljedećim kriterijima: jednostavnost korištenja, materijala i cijene.

Jednostavno odabrati krevet također nije posljednje mjesto. Vrlo je važno da je namještaj udoban za dijete i ne ometa njegovo kretanje. I za ovo morate odabrati pravo. Dječji kreveti Ikea mogu se prilagoditi rastu djeteta, a to je vrlo popularno kod roditelja i djece.

Prema korisničkim pregledima, najčešće roditelji kupuju drvene krevete za svoju djecu. To je razumljivo - drveni namještaj je najpouzdaniji i svestrani. Obično je cijela unutrašnjost prostorije izgrađena oko kreveta. Naravno, drveni krevet postavlja svoj ton.

Roditelji nazivaju njihovu cijenu, materijal "disanja", jednostavnost korištenja pozitivne točke takvih dječjih kreveta.

Roditelji također dragovoljno kupuju metalni namještaj za svoju djecu. Sudeći prema pregledima, glavna prednost takvih kreveta je lakoća montaže, nošenja, pristupačne cijene i sposobnosti izdržavanja težine ne samo djeteta, već i majki.

Ako kupite namještaj za malo dijete, onda roditelji uzimaju takve modele u kojima su strane nužno prisutne. Oni su u stanju zaštititi dijete od pada. A u slučaju beskorisnosti, strane se lako uklanjaju.

Odabir dječjeg kreveta nije jednostavan zadatak. Ali glavna stvar ovdje je, naravno, praktičnost i sigurnost djeteta. Stoga bi roditelji trebali ozbiljno pristupiti izboru namještaja za svoju djecu.

Opcije u unutrašnjosti

Izvrsno nadopunjavanje unutrašnjosti, ili čak njegov glavni dio, može biti Sandvik dječji krevetić iz Ikea. Takav krevet od bora i pletera i izrađen od bijele boje učinit će sobu laganim i prozračnim. Ne zauzima puno prostora, može se postaviti blizu zida, prozora ili u sredini prostorije, dok je izoliran s zračnim tulipanom tako da dijete bude udobnije.

Dječji krevet Minnen je najpopularnija Ikea posteljina. Privlači se svojim izgledom. U sobi bijele i svijetle boje, takav namještaj bi bio vrlo prikladan. Naravno, u slučaju da se spavaćica kupi za dječaka, bolje je odabrati crnu boju.

Critter je savršen krevet za djecu mlađu od osam godina. Bila je od borovine, savršeno se uklapa u unutrašnjost dječje sobe. Bijela boja namještaja je univerzalna i pogodna za bilo koji dizajn dječjeg vrtića.