Top 10 najboljih krevetića za bebe u IKEA-u: pregled modela

Zasnivanje

Tvrtka IKEA proizvodi namještaj za cijelu obitelj. Proizvodi marke razlikuju se po optimalnom omjeru kvalitete i cijene. Prekrasna i funkcionalna kolijevka ključ je za potpuno spavanje i razvoj bebe.

Stoga se izbor djeteta za novorođenče mora približiti punom odgovornošću i preporuča se izvršiti kupnju prije nadopunjavanja u obitelji. Razmotrite detaljno prednosti i nedostatke 10 popularnih modela.

Značajke kolijevke za bebe

Možete pronaći jednostavnu kolijevku bez ladica i drugih funkcionalnih dizajna, kao i potpuni kut za dijete.

Glavni kriteriji za dječje krevete za jednogodišnju djecu iz IKEA su:

 • Modeli odgovaraju dobnim osobinama djeteta.
 • Svi materijali koji se koriste za izradu namještaja i ovu kategoriju djece su ispitali dermatolozi i pedijatri.
 • Dizajn je siguran i udoban za dijete.
 • Roditeljima je prikladno koristiti kolijevku u bilo kojem razdoblju nakon rođenja.

Izvorni IKEA proizvodi ne sadrže žbuke, ogrebotine, pukotine ili druge štete na površini. Dječji kreveti su prekriveni bojama ili lakovima apsolutno sigurno za dijete. Skupština majstora izrađena je s pouzdanim pričvršćivanjem svih dijelova. Ako bar nešto ne odgovara, takav namještaj može ugroziti sigurnost djeteta.

Osim udobnosti za dijete, IKEA kreveti za bebe predstavljaju radost roditeljima. S namještajem IKEA, dječja soba izgleda cozier, neater. Roditelji mogu lako prilagoditi visinu rukohvata ili madraca (ovisno o modelu, izgledu dizajna), modeli kolijevke su u različitom stilu, unutrašnjost svake dječje sobe lako će stati.

Funkcionalni elementi, kao što su prostrane kutije za pranje rublja, izvrsni su posao pri pohranjivanju najvažnijih stvari za dijete i deke ili jastuke.

Najboljih deset najboljih modela za djecu s fotografijama

IKEA tvrtka proizvodi dječja kolica takvih modela:

Prednost druge opcije je sposobnost da dobro vidite što se događa oko bebe, a roditelji - njihovo dijete u bilo kojem trenutku. Nema potrebe da se pojavi i zaviruje.

Sundvik

Krevet ovog modela je različita funkcionalnost i svestranost. Može se koristiti čak i prije teen dobi djeteta. Maksimalna duljina je 2,07 m, a kad je presavijena 1,37 m. Krevetić je širok - 80 cm i visina 0,8 m od podnice madraca.

Za letvice upotrebljavaju se višeslojne ljepljene šipke, završene bukovom i brezažom, prekrivene akrilnim lakom. Traka od 100% polipropilena i poliestera. Trošak modela uključuje dno tračnica Lura, ali se prodaje u zasebnom paketu.

Vrlo je lako sastaviti bez posebnih vještina. Uz krevet je detaljna uputa.

Glavna prednost je:

 1. niske cijene;
 2. izvorni dizajn;
 3. sposobnost promjene veličine kreveta kao što dijete raste.

Nedostatak: nedostatak visokih strana, za djecu od 4-5 mjeseci starosti je opasno ostati bez nadzora.

Prosječna cijena modela je 8.900 rubalja.

HENSVIK

Model je drveni okvir od krutog bukovog drveta, prekriven akrilnom bojom. Bočna ploča izrađena je od vlaknaste ploče i nadopunjena je tiskanim pokrovom s uzorkom. Na gornjoj strani izrađena je uredno oblikovana rezana koja čini krevetić dojmljivim i nježnim, što nadopunjuju figuralne noge. Okvir donjeg dijela bukve bez premazivanja dna i primjenom akrilne boje na gornjoj strani. Dolazi u jednom paketu sa svim dijelovima.

Jednostavno sastavljanje i prodaja zajedno s uputama za montažu. Duljina i širina kreveta je 1,2 m, odnosno 0,6 m, a visina kreveta 0,85 m.

Prednost je:

 1. podesivo dno;
 2. izvorni stil;
 3. jednostavnost njege: samo obrišite vlažnom krpom s ili bez deterdženta;
 4. prisutnost drvene podloge kroz koju možete vidjeti dijete.

Nedostatak: nema dodatne konfiguracije.

Prosječna cijena modela je 5.500 rubalja.

Nudimo gledati video o krevetu Henswick:

Gulliver

Za okvir kolijevke je niz breza s akrilnim lakom. Dno na vrhu vlaknaste ploče. Svi strukturni elementi izrađeni su od betonskog masivnog drveta: dno okvira, šipke, bočna stijenka je običan i sa šipkama, okvirom i nogama. Svi se prodaju u jednom pakiranju s uputama za montažu. Mali broj dijelova i njihovo lako pričvršćivanje s mogućnošću mijenjanja olakšavaju sastavljanje kreveta.

Glavne su prednosti:

 1. mogućnost podešavanja visine dna;
 2. mogućnost mijenjanja strane bočne strane ili potpuno uklanjanja;
 3. niske cijene

Nedostaci se mogu smatrati malom funkcionalnošću za dodatnu opremu ili pribor za dijete.

Cijena kreveta u prosjeku iznosi 5 000 rubalja.

Leskvik

Okvir dna, nogu, šipki i ostalih strukturnih dijelova krevetića sastoji se od balkonskog polja. Koristi se drvo prvo obrađuje bojom za izvornu teksturu i boju, a zatim je prekrivena čistim akrilnim lakom. Bočna ploča izrađena je od vlaknastih ploča, presvučena mrljama i gornjim slojem akrilnog laka.

Poteškoće u montaži, u pravilu, ne proizlaze, jer kit dolazi s uputama i nekoliko pojedinosti po krevetu.

Glavne prednosti:

 1. mobilnost;
 2. jednostavnost brige za vanjske dijelove kreveta;
 3. mogućnost prilagodbe položaja dna;
 4. dostupnost uklonjivih bočnih stijenki.

Nedostaci: relativno visoki troškovi, u prosjeku 9.000 rubalja.

Somnath

Okvir dna i glavni dijelovi krevetića izrađeni su od pune bukovine i prekriveni su akrilnim lakom za djecu. Materijal gornjeg dijela dna je vlaknasta ploča. Ukupne dimenzije kreveta su duljine 1.2 m i 0.6 m, odnosno širine.

Svi dijelovi kreveta se prodaju u jednom pakiranju i popraćeni su detaljnim i razumljivim uputama za montažu. Nema puno detalja i ne predviđa rastavljanje tijekom rada, stoga je ovaj model najlakše instalirati.

Obrišite ih suhom prije stavljanja djeteta u krevetić, budući da je premaz od lakiranja s vlagom posve određen broj.

Glavne prednosti modela:

 1. jednostavna montaža;
 2. ugodne boje za djecu;
 3. mogućnost prilagodbe visine dna.

Među nedostatcima je nemogućnost uklanjanja strane i nedostatak funkcionalnih ladica za pranje rublja.

Prosječna cijena je 4 500 rubalja.

Sundvik moderan

Izvrsna i višenamjenska kolijevka za novorođenče Sandwick. Ima sofisticirani dizajn i savršeno je kombiniran s drugim namještajem za dječje sobe iz IKEA. Svi glavni dijelovi izrađeni su od pune bukovine. Zahvaljujući profinjenom dizajnu, izgleda sjajno u dječjim sobama u suvremenim stilovima, na primjer, high-tech.

Glavne prednosti modela su:

 1. mogućnost rastavljanja bočne stijenke;
 2. zamjena strane;
 3. podesivo dno.

Među nedostatke relativno visoke cijene od 6.000 rubalja.

Stuva s ladicama

Izvorni krevet za novorođenčad, koji je opremljen s ladicama za odjeću i baby essentials. Podnožje i naslona namještaja izrađuju se od vlaknaste ploče, recikliranog papira u savijač, iverica i ABS plastiku. Sve površine su obložene akrilnom bojom. Glavni strukturni elementi okvira čvrste bukve.

Glavna prednost:

 1. visoka funkcionalnost;
 2. mogućnost podešavanja visine dna;
 3. prisutnost kutije za lan;
 4. jednostavnost njege.

Među nedostatcima neznatno kompliciranog sklopa zbog prisutnosti mnogih komponenti dizajna, relativno visoke cijene.

Prosječna cijena modela iznosi 11.000 rubalja.

Stuva obična

Glavni dijelovi okvira izrađeni su od pune bukve. Ploče i gornja ploča od vlaknaste ploče, savijač, iverica i ABS plastika.

Glavne prednosti:

 1. mogućnost uklanjanja bočne stijenke;
 2. podesivo dno u dva položaja;
 3. sigurnost svih komponenata.

Nedostatak: relativno visoka cijena i zasebna nabava dodatnih funkcionalnih dijelova.

Prosječna cijena iznosi 5 500 rubalja.

Mammoet

Izvorni dizajn ovog modela omogućuje vam da ga ugradite u dječje sobe sa svim vrstama dizajna. Vrlo dobro i neuobičajeno u kombinaciji s klasičnim stilom i visokotehnološkim rješenjima. Glavni strukturni dijelovi okvira izrađeni su od pune bukovine, bočne stijenke i podnožja od iverice prekrivene filmom i akrilnim lakom. Noge su izrađene od polipropilena, šperploča od bukovine koristi se u višeslojnim zalijepljenim letvama.

prednosti:

 1. stilski dizajn;
 2. svijetle boje;
 3. mogućnost prilagodbe visine dna;
 4. odvojive bočne ploče.

Nedostatak: nekoliko funkcionalnih detalja.

Prosječna cijena je 4.500 rubalja.

Singlar

Vrlo jednostavna oprema za krevet čini ga nesporni vođa. Funkcionalni krevet za novorođenče Singlar izrađen je od pune bukve. Vlakna su napravila gornju stranu dna, koja se može podesiti visinom.

Glavna prednost:

 1. niske cijene;
 2. jednostavna gradnja;
 3. mogućnost promjene visine dna.

Nedostaci: niska funkcionalnost i nedostatak dodatnih elemenata.

Prosječna cijena je 2 500 rubalja.

Savjeti za odabir

Odabir namještaja za dijete nije jednostavan zadatak. Potrebno je uzeti u obzir mnoge čimbenike koji će u budućnosti pružiti udobnost u korištenju kreveta za roditelje i udobnosti za bebu.

Potrebno je obratiti pozornost na takve aspekte:

 1. Nije potrebno razmotriti mogućnosti sa svim vrstama odjeljaka, police, ladica itd. Uvijek u tvrtki IKEA postoji namještaj iz linije, čiji je predstavnik kolijevka. Može se postaviti pokraj kreveta i koristiti kao stol ili kabinet.
 2. Gotovo je namještaj proizvođača istog tipa, pa se izbor može napraviti uzimajući u obzir mogućnost uređenja kolijevke s drugim elementima interijera.
 3. Dječji madrac mora biti točno iste veličine kao i krevet u krevetiću tako da leži ravno i ne klizi prema dnu.
 4. Za manje prostorije, kompaktni modeli trebaju biti odabrani bez ladica ili drugih kliznih elemenata koji zahtijevaju dodatni prostor za uporabu.
 5. Prilikom odabira kliznog kreveta treba voditi sigurnost djeteta.

zaključak

IKEA kreveti za bebe - kombinacija visokokvalitetnih, sigurnih materijala i niskih troškova. Namještaj tvrtke predstavljen je isključivo funkcionalnim i prikladnim modelima čak i za najmanja prostorija.

Prilikom odabira krevetića treba voditi ne samo izgledom i estetskim kvalitetama namještaja. Potrebno je uzeti u obzir njegovu funkcionalnost, dostupnost prostora u potpunosti iskoristiti sve komponente, dodatne značajke kao što su prijenosni bočni zid ili na dnu podesivi i udoban za dijete.

Odabir krevetića u IKEA: za novorođenčad i od 3 godine

Spavaonica za bebu je mjesto gdje provodi puno vremena. Zdrav san spušta kompetentni razvoj: fizički i psihički. Stoga, izbor dječjeg krevetića, čak i iz vrlo popularne tvrtke IKEA, trebao bi se pristupiti što ozbiljnije.

IKEA je od davnina vodeći proizvođač namještaja za sve apartmane, ali su oni prikladni za naše interijere i koji model odabrati?

Glavni kriteriji za dječje igračke ove tvrtke:

 • Udobnost i sigurnost.
 • Ekološki prihvatljivi materijali, testiranje pedijatara i dermatologa.
 • Prikladno za model dobi.

Prije kupnje, provjerite model. U krevetiću ne smije biti nikakvih čipova, pukotina ili ogrebotina, jer bi se dijete moglo ozlijediti. Također imajte na umu jesu li svi dijelovi čvrsto pričvršćeni za okvir.

Svi IKEA materijali su sigurni, tako da roditelji ne mogu brinuti o premazima lakovima - nema štetnih tvari.

5 savjeta za odabir

1. Bijela boja je najslabiji i svestrani, takav se krevet može kupiti unaprijed, bez da čak i znaju spol djeteta. Ovaj ton je također pogodan za tinejdžere.

2. Najlakši materijal za njegu je metal. Naravno, drvo je više ekološki prijateljske, ali sav materijal u proizvodima tvrtke su sigurne za djecu.

3. Ako želite krevet dugo služiti, odaberite model transformatora.

4. Funkcionalnost modela je važna, pogotovo ako postoji malo prostora u vrtiću. Izaberite kreveti s ormarićima i policama.

5. Kreveti za spavanje su popularni kod tinejdžera. Ovi modeli su dobri jer su proširiti prostor i istovremeno pomaže kako bi jedinstveni osobni zonu. Bolje je odabrati takav krevet za djecu mlađu od 6 godina.

Cots po dobi

1. Novorođenče

Jednostavan i koncizan model, savršeno prilagođen novorođenčadi. Da biste spriječili slučajno zaglavljivanje djetetovih ručica ili nogu između prečki, posebne mekane strane mogu se postaviti na krevetić.

Graciozan krevet u bijeloj boji savršeno će odgovarati novorođenčadi.

Kreveti bez bočne strane su bolje odabrati za stariju djecu. Neki drvene krevetiće za najmlađe također se mogu nadomjestiti za starije dijete uklanjanjem odbojnika.

Naravno, odabir krevetića za novorođenčad, morate shvatiti da će u početku većinu vremena provesti u njemu. Postoji nekoliko posebnih modela za djecu koja su prikladna samo za malu djecu.

Jednostavan drveni krevet ispod stabla.

Nadstrešnice i viseće igračke izgledaju šarmantno. Vrlo je važno da krevet bude što snažniji.

Ako želite raditi na rukavicama, ne propustite naše korak po korak upute o tome kako šivati ​​krović s vlastitim rukama.

2. Od 3 godine

Za djecu stariju od 3 godine već je moguće odabrati više modela odraslih s kliznim strukturama, ormarima i policama. Imajte na umu da djeca rastu vrlo brzo i, kako ne bi stalno promijenili namještaj, pokušajte odabrati krevet za rast. Također vodite računa o odabiru odgovarajućeg i prikladnog madraca.

Ugrađene ladice su stvarno prikladan pribor za krevetić. Mogu se čistiti krevet, pelene i igračke. Međutim, bolje je odmah odlučiti trebate li takav model: prašina se može nakupiti u kutijama, neće biti prikladno staviti ih na sve površine. Plus IKEA pohranjuje u tome što prikazuju već sastavljene modele s različitim brojem ladica i police.

Kauč ​​za stariju djecu s ladicama pomoći će uštedjeti prostor u malom stanu i naučiti djecu da ih stavljaju na mjesto.

Ovaj model je primjer štednje prostora. Pogodan je za dvoje djece odjednom, a najdublje stvari i posteljinu možete staviti u praktične ladice u donjem dijelu namještaja.

Bijela - vrlo elegantna i praktična boja, ali u vrtiću možete dodati boju.

Graciozne strane s zakrivljenim leđima pretvaraju krevet u mali čamac. Djeca će biti oduševljena!

Modeli odjeće omogućuju uštedu prostora dijeljenjem u zone za svako dijete.

Dva takva dizajna su idealna za blizance ili malu djecu s malom razlikom u dobi. Ovo nije samo krevet, ali i izvrsno mjesto za igru.

Pretvaranje kreveta

Modeli transformatora razlikuju se od klasičnog kreveta u prisutnosti ormara i police. Ponekad se u takvom krevetu nalazi stol za mijenjanje, a za starije osobe postoji stol za učenje za učenje. To je prikladna i praktična opcija za one obitelji koje ne žele ili ne mogu potrošiti mnogo novca za kupnju novog namještaja. Drugi plus je kompaktnost i multifunkcionalnost: dijete raste, a samo su transformatori sposobni prilagoditi veličinu starijih djeteta. Mogu se produžiti i podesiti u razinama.

U gotovo svim dječjim krevetićima možete promijeniti visinu dna. Situacija se razlikuje od dva do pet: to je osobito važno za one koji stavljaju krevet roditelju. Zatim ga treba prilagoditi na jednu razinu.

Što je mlañe dijete, to je lakše imati više. Tako se dijete lakše spustiti i podići. Ali strane ne bi smjele biti vrlo niske: potrebna visina - do pazuha djeteta.

Najpopularniji modeli

1. Critter je brijačnica od dvije sorte: s ovcama i mačkama.

2. Minnen - praktičan i popularan metalni model. Postoji crno-bijela inačica.

3. Sundvik od bora i vlaknaste ploče (natrag). Krevet može biti bijeli i sivo-smeđi.


4. Leksvik - klasični drveni krevet, "raste", vrlo pouzdan i izdržljiv, ali vrlo jednostavan u dizajnu.

5. Hemnes - bijeli kauč s tri ladice.

6. Cure je dvostrani krevet, koji može biti na kat ili potkrovlje.

7. Stuva - potkrovlje s ugrađenim garderobom ili stalakom sa strane, kao i sa stolom i krevetom na prvom redu.

8. Sturo - jedno i pol garsonjera, dostupan samo u bijeloj boji.

9. Tuffing - krevet s spuštenom visinom i središnjim stubištem dostupan je samo u srebrnoj boji.

Inspirirajte nas - dijelite materijal s prijateljima na društvenim mrežama:

Dječji krevet "Ikea" za djecu od 3 godine

Za tri godine djeca su dovoljno velika. U starom krevetiću više nisu udobni. Bazu više ne odgovara nogu, postaje neudoban za spavanje. Najbolja akvizicija za dijete od 3 godine je klizni krevet nizozemske tvrtke "Ikea"

Glavni element dječjeg namještaja za odmor i oporavak je krevet.

Za one koji traže dječji krevet i promatraju Ikea namještaj, pripremili smo kratki pregled popularnih modela.

Namještaj za spavanje "IKEA"

Tvrtka proizvodi različite modele kliznih kreveta za djecu od 3 do 15 godina. U širokoj prodaji u Rusiji postoji namještaj:

 • Isklesan drveni s malim leđima (Leksvik, Sundvik, Trugen);

Sandvik - krevet od čvrstog borova, obrađen mrljom i bistrom akrilnim lakom.

Leksvik - potpuno drveni krevet u klasičnom stilu.

Trugen je udoban krevet za jednu osobu s bazom od drvenih letvica.

Duljina se može podesiti dok dijete raste, a dno krupnog drveta pruža optimalnu podršku.

Čelični krevet Minnen s zaobljenim rubovima i sigurnim nogama propilena.

Uglavnom svi proizvodi za djecu Ikea niski. Prosječna duljina kliznih ležajeva Leksvik, Sundvik, Trugen je od 137 do 207 cm, visina od baze do poda - 10 cm; visina leđa je 80 cm, širina kreveta je oko 90 cm.

Kada dovršite unutrašnjost sobe za djecu, morate uzeti u obzir pojedinačne karakteristike, sklonosti, karakter djeteta.

Metalni proizvodi su težak: duljina - 135 - 206 cm; visina od baze do poda - 23 cm; visina leđa - 72 - 92 cm; širina - 85 cm.

Neki modeli kreveta su željezo, metal, izdržljivi i pouzdani, s ekološki prihvatljivim premazom na bazi epoksidnih smola.

Detalji Ikea dječjeg presavijeni krevet su od tvrde drva, ponekad ih zamjenjuje bor. Na svojoj bazi su rešetke strukture fleksibilnog drvenog štaketa. Metalni Minnen također ima rešetkastu podlogu metalnih letvica.

Unutrašnjost dječjeg vrtića uvijek je drugačija mobilnost i funkcionalnost. IKEA programeri stvaraju namještaj s obzirom na dob i razvoj djece.

Svaka serija kreveta opremljena je posebnim kliznim mehanizmom, što ih čini svestranima, prikladnim za različite doba djece. Neke izvedbe dodatno su opremljene ladicom za odjeću ili igračke.

Prikladna opcija je krevet s ugrađenim ladicama ispod niže.

Kreveti za djecu od 3 godine dostupni su jednokrevetni i dvokrevetni. Osim visokih leđa, mogu imati niske bočne zidove. Ikea dječji kreveti od drva obojani su u različitim bojama. Bijeli kompaktni modeli su posebno popularni u posljednje vrijeme.

Izgledaju svježe i originalno u unutrašnjosti vrtića.

Prednosti i nedostaci "Ikea"

Klizni krevet "Ikea" za djecu od 3 godine popularan je namještaj za djecu mnogih Rusa. Ima nekoliko prednosti koje privlače kupce:

 • Kompaktan sam;
 • Dugo vremena;
 • Čvrsti, izdržljivi teški tereti;
 • Rasivo izgleda u unutrašnjosti vrtića.

Potrebno je nametnuti povećane zahtjeve za izbor dječjih kreveta, budući da se djeca ponašaju aktivno, skakati se, igrati i tako ih testirati za trajnost.

Krevet "Ikea", zbog raznolikosti dizajna, postavljen je u male dječje sobe. Ako postoje dvoje djece, to će učiniti varijanta na dvije priče.

Dizajn će biti zanimljiviji ako dodate izvorno rješenje boja.

Ako veličina vrtića dopušta, za djecu od 3 godine i stariji možete instalirati široki bračni krevet.

Drveni kreveti su od breze, bora, hrastovine, tikovine i ostalih drvenih vrsta koje se uzgajaju na ekološki čistim područjima.

Za jedno dijete u maloj sobi prikladno je kupiti metalni ležaj. Njegova širina je nešto uža od drvenog namještaja za spavanje. Duljina je podesiva i postavljena na željenu razinu.

Mogućnosti transformacije omogućuju promjenu objekata u sobi prema potrebama koje rastu s djetetom.

Ako je dječji vrtić prostran, a duljina i širina nisu bitni, roditelji i dijete biraju krevet u visini. Bebe bolje spavaju na niskom krevetu; starija će djeca pristupiti dizajnu, gdje je udaljenost od baze do razine poda maksimalna vrijednost.

Važna točka je odsustvo toksičnih tvari u kupljenom proizvodu.

Bilo koji krevet Ikea može se sklopiti. Namijenjen je činjenici da dijete, počevši od 3 godine starosti, stalno spava na njemu sljedećih deset godina i pol. Krevet, iako ima složeni klizni mehanizam, razlikuje se po jednostavnosti širenja strukture.

S velikim opterećenjima na samom sustavu, na osnovu pojedinih dijelova ne slomiti, izdržati cijeli život.

Nedostaci, koji je napravio kvalificirana tvrtka za spavanje, nemaju.

Kako odabrati krevet "Ikea"

Budući da se klizni krevet Ikea sada nalazi na vrhuncu popularnosti, sve se više tvrtki koje se bave lažnim.

Češće, proizvođači stvaraju samo vidljivu sličnost s izvornikom, bez brige o funkcionalnosti strukture.

Stoga, odabir "Ikea" za dječju sobu treba obratiti pozornost na sljedeće aspekte.

 1. Preuzmite poželjni dizajn s bazom stalka. Ni u kojem slučaju ne biste trebali kupiti takav komad namještaja gdje je postavljena šperploča umjesto tračnica.

U potonjem slučaju madrac neće biti dovoljno prozračen.

Brzo se počinje raspadati, raspadajući se s povećanim mehaničkim opterećenjima.

Nakon kratkog vremena, klizni dio počinje zaglaviti, mehanizam se prekida.

Kako odabrati madrac "Ikea"

Iako madrac nije osiguran pri kupnji Ikea kliznog kreveta, bolje je kupiti i jedan. Najprikladnija je mogućnost proizvod iste tvrtke. Prodavači znaju koje su veličine potrebne za određeni model namještaja za dijete starije od 3 godine.

Obično se ispod svakog kreveta nalaze madraci određenih parametara.

Imajući centimetar na raspolaganju, lako je pokupiti madrac i sebe. Samo treba imati na umu da duljina i širina ortopedskog proizvoda trebaju biti 2 do 3 cm manje nego na bazi. Ikea madraci se izrađuju na takav način i od materijala koji nisu štetni za držanje i zdravlje djeteta.

Ako je cijena previsoka, a odluka je o kupnji proizvoda jeftinija, obratite pozornost na pojedinosti.

Pri kupnji madraca za krevet u vrtiću, morate ga odabrati prema sljedećim parametrima.

 1. Ukočenost proizvoda. Do dobi od 12 godina bolje je zaustaviti izbor na krutim i polukrutim madracima, budući da je do tog vremena kralježnica samo formirana i da je potrebno učvrstiti.
 2. Unutarnji punilo. Preporučljivo je odabrati laneno, vuneno, kokosovo vlakno. Vata se brzo spušta i madrac postaje okretan; to je neugodno spavati na njemu. Pjena za punjenje brzo se napuni prašinom. Da, i ne služi dugo; počinje se raspasti i raspasti.
 3. Kvalitetno pokrivanje madraca. Bolje je odabrati proizvode od lana ili lana. Slučajevi od sintetičkih tkanina se uopće ne približavaju.

Visokokvalitetni madrac prilagođen veličini stvara ugodan san i odmor za dijete bilo koje dobi.

Ikea kreveti za bebe

SVI DEPARTMENTI:

Cots za snažni san

U našem krevetiću dijete će biti udobno i sigurno, a vi s njom - mirno. Izbor boja i dizajna omogućit će vam da pronađete onu koja se uklapa u vaš interijer. Naši kreveti su izdržljivi, a dok beba spava, možete se odmoriti. Djeca odrastaju, a dno naših krevetića kasnije se spušta ispod. Čak i kasnije, moguće je ukloniti prednji zid krevetića, pretvarajući ga u pravi mali krevet. Dijete će dugo spavati u njemu i iskoristit će vam predivan odnos cijene i kvalitete.

Ugodni kreveti i sve što vam je potrebno za bebu

Cots IKEA. Dječji krevetići za bebe IKEA: recenzije, cijene

Jednom u obitelji dolazi dugo očekivani trenutak kada se glas novorođenčeta po prvi put čuje iz malog kolijevka. Roditelji se posebno pripremaju za izgled mrvica: pokupiti interijer, klizače i igračke. Posebna se pozornost posvećuje izboru kolijevke. Njezina beba će provesti većinu svog vremena. Kako beba raste, krevet bi trebao rasti s njom. Zato su modeli transformacije vrlo popularni. Širok izbor proizvoda za dječje namještaj ponos je švedske tvrtke IKEA. Dječji krevetići za novorođenčad, ekološka posteljina, tekstil svijetlih boja - sve se može odabrati u jednoj trgovini.

Što bi trebalo biti vrtić?

Odabir odgovarajućeg interijera treba uzeti u obzir osobitosti djetetove psihe. Živčani sustav bebe razlikuje se od odrasle osobe, pa će stoga drugačije odgovarati na situaciju.

Dijete se osjeća dobro okruženo svijetlim bojama, dok roditelji mogu osjetiti da je paleta zasićena. Karapuz usredotočuje svoju pozornost na šarene nijanse, koncentrira se na različite zvukove i kretnje, dodiruje i provjerava snagu bilo kojeg predmeta koji se mogu dobiti s olovkama. No, na mirnim bojama ili monotonim zvukovima, nije mu lako koncentrirati. Stoga, ne zaboravite okružiti svoj plijen sa starim namazom ili napraviti sterilnu radnu sobu, gdje su sve boje, osim bijele, zabranjene.

Znanstvenici su proveli istraživanje utjecaja boja na razvoj dojenčadi. Pokazalo se da majke koje vole svijetle, sjajne tkanine za kućnu odjeću, mnogo su brže kontaktirale s njihovim potomcima, za razliku od onih koji su odabrali mirno područje.

Ono što je svijetlo, zanimljivo, vrijedno je proučavati, pa ne samo dijete misli, već i svaka osoba. No, s godinama, saznali smo više sitnica koje još nisu dostupne za djecu. Stoga, za djecu, princip privlačnosti - atraktivnost - vrlo je važan. Koristi ga IKEA.

Dječji namještaj marke izrađen je u bogatoj paleti. Zavjese, poput plavih jedra, zelene stolove, na kojima se kreću ogromni ladybugs-jastuci, ormari s šarenim vratima, prikladni za igranje skrivača. Sve to dovodi do razvoja mašte, želje za istraživanjem i izmislivanjem novoga. U takvom okruženju, djeca će se osjećati sjajno.

Krevet za najmlađe

Dječji kreveti su vrlo različiti. Kolijevci, kreveti za ljuljanje i dalje su popularni za bebe. Sada su mnoge marke opremljene mehanizmom bolesti kretanja. Neki stolci za ljuljanje imaju uklonjive tračnice, a kada je dijete starije, stolica za ljuljanje može se pretvoriti u redovni namještaj s nogama.

Moderni kreveti dizajnirani od strane proizvođača do najmanjih detalja. Važno je da je razina dna fiksirana na različitim visinama. Žena je nakon porođaja teško nagnuta, ali to se mora učiniti stalno, stoga je krevet prilično visok. Kada dijete odrasta - dno se spušta. IKEA kreveti imaju dvije razine pričvršćivanja. Takav dizajn je uspostavljen, na primjer, u nizu Sundvig i Sniglar. Sundvig, prema kriterijima kupaca, izvrsna je mogućnost za mali stan. Brzo se sakuplja, jednostavan za transport. Jedini nedostatak je boja, koja se može lako grickati ili otkovyryat. Sniglar je ugodno zadovoljan cijenom, a cijena je samo 1.500 rubalja. Sandvig skuplji - 5000 rubalja.

Briga za bebu

Za sigurnost djeteta postoje posebni zidovi u svakoj kućici. Reiki instaliran u blizini malog djeteta ne pada. Za varijantu Gulliver dostupni su posebni meki nosači na zidove Compisara. U dobi kada je dijete već na nogama, Vikara je instaliran, to je prigušnica na zidu, s niskom zaštitnom tračnicom od IKEA. Strane u krevetiću potpuno mijenjaju izgled i produžuju razdoblje uporabe. Da bi se odraslo dijete moglo samostalno penjati u krevet, uklanja se jedna od zidova. Gulliver košta 4000 rubalja, što je prema roditeljima vrlo jeftino u usporedbi s drugim markama prirodnog drva.

Što je vrijedno spasiti?

Ušteda na kvalitetnom snu djeteta ne vrijedi, ali obiteljski proračun nije guma. Što učiniti kad sav novac jednostavno nije dovoljno? Švedska tvrtka za namještaj čini ovaj model, ispunjava sve važne zahtjeve i ima najjednostavniji dizajn. Sniglar, Gulliver i Stuva su vrlo popularni IKEA krevetići. Recenzije o njima govore kao najpopularnije opcije na tržištu za sekundarne proizvode. Mogu se lako prodavati nakon nekoliko godina korištenja.

Prebacimo krevet u krevet

Jastuci i madrac za dječju posteljinu treba odabrati odvojeno. Kako bi beba bila udobna, veličina madraca mora se nalaziti na dnu i čvrsto se pričvrstiti za rubove. IKEA nudi jeftine i udobne madrace. Model Wissa savršen je za sve krevete, dostupan u dva oblika: tanki i gusti.

Dječji san

Dođe vrijeme kada se mrvica pretvori u kolijevku i vrijeme mu je da se spusti u krevet. Najpopularniji su izbor Cura, Mammut i Minnen.

Sada, kada beba počne brzo rasti, mnogi roditelji više vole ulagati i kupiti veliki krevet za odrasle. Takav krevet nije jako koristan za dijete: dugo će se naviknuti i doživljava nelagodu zbog neizmjernosti kreveta. Kako biti? Najbolji prilagođeni modeli ili transformatori. Ovo su recenzije za IKEA cots dobiti najbolje.

Kreveti za odrasle

Model Kura jako voli djecu zbog svog kreativnog dizajna. To može biti preokrenut s dvije strane. Cura je napravljena od ekološke borove šume, prekrivena plavom bojom na vrhu. Jedna strana pogodna je za dječake do šest godina, a druga za stariju djecu.

Okvir je okrenut - au unutrašnjosti je zapravo novi namještaj. Kućna kura može biti ukrašena s baldahinom, pretvarajući se u zonu za igru. Šator pod kupolom ili dvoetažna kuća s ljestvama, koji su izrađeni od modela Cura, nije samo zanimljiva odluka već i dobra investicija od 9.000 rubalja u namještaju.

Pravi ukras vrtića bit će dizajnersko rješenje za spavanje Mammut. To su svijetle krevetiće koje imaju zaobljene rubove i noge propilena kako bi se smanjila trauma. Roditelji vrlo aktivnih dječaka i energičnih djevojčica uzdahnu od olakšanja jer se sada nemirni ljudi ne moraju bojati oštrih rubova.

IKEA krevetići su također zanimljivi Minnenov model. To je jedini načinjen od izdržljivog i lijepog materijala: čelika. Ovo je najozbiljniji krevet za djecu. Minnen mijenja veličinu kao beba raste, za koje sve majke vole marku. Raspon boja je klasičan: Minnen je bijeli ili crno-smeđi, ali na našem području druga je opcija vrlo teško pronaći. Radi udobnosti u spavaćoj sobi dijete kuha 5400 rubalja.

Zajedno zabavno

Ako postoji više djece koja žive u sobi, onda bi najbolje rješenje bio IKEA krevetić. Ne samo da pomaže u štednji prostora nego i stvara jedinstvenu atmosferu.

U obliku kreveta, dečki nalaze cijeli kat prostora za igre. Roditelji bi se trebali sjetiti da bi najstarije dijete trebalo spavati na vrhu, a njegovo dob ne može biti manje od tri ili četiri godine.

Modeli Midal i Nordahl - to su dvije priče IKEA krevetići. Recenzije o njima su dobre u oba slučaja, iako su modeli predstavljeni u različitim rasponima cijena. Razlika ovdje nije u materijalu (oba su kreveta izrađena od čvrstog bora) i u dizajnu. Nordahl se lako može pretvoriti u dva odvojena kreveta, što može biti potrebno kada djeca odrastu. Istina, cijena ove opcije je gotovo tri puta veća od Midal: 17.000 rubalja umjesto 6000.

Obje izvedbe omogućuju vam postavljanje ljestvice na desnu i lijevu stranu, a isto tako podrazumijevaju i samonastavljanje.

Posebni namještaj pomoći će u dječjoj sobi stvoriti jedinstveni interijer u kojem će biti zanimljivo za djecu da rastu i komuniciraju. Neka stručnjaci brinu o planiranju prostora, oslobađajući vašu pozornost za svoje najmilije i aktivnosti. Uostalom, možda uskoro ponovno čujete glas vašeg djeteta, koji zna pjevati i nasmijati glasno.

Transformiranje krevetića: kako odabrati pravi model

Kada se prvođođe pojavi u obitelji, morate pronaći mjesto za njegovu jaslicu i pored gomile stvari: pelene s klizačima, pelene, proizvodima za njegu. Tako će dječja kočnica biti vrlo korisna. Nije loše kupiti i mijenjati stol, omogućujući vam udobno odijevanje bebe. Ali toliko se ne stavlja u svaki stan, posebno male veličine. U takvim slučajevima pomaže se pretvarajući krevetić, kombinirajući mjesto za spavanje, prostor za igru ​​i prostor za pohranu. Ne samo to - takav krevet raste s djetetom i često ga služi do 12 godina. Nadalje, o njegovim pro i kontraima.

Prednosti i nedostaci

Dakle, pozitivne osobine:

 • Prisutnost kutije i police u ormaru, kao i velika kutija (ili nekoliko) ispod kreveta, omogućuje proširenje sve "miraz" djeteta i igračaka. Prikladno, sve je u ruci.
 • Mijenjanje tablice - vrlo nužna stvar. Ako je blizu krevetića, onda je udobnije za dijete - nećete ga morati nositi negdje za odijevanje.
 • Dječji kreveti za novorođenče u pravilu su opremljeni uređajima za bolest pokreta. što je velika pomoć mladim roditeljima.
 • Mnogi modeli imaju mogućnost povećanja veličine kako dijete raste, što je vrlo praktično.

Fotografije dječjeg krevetnog transformatora

Napomene i nedostatke takvog namještaja:

 • Veličina transformirajućih kreveta je veća od normalne. A što više funkcija imaju, to je teže ih staviti u ograničeni prostor. Važno je zapamtiti ovo.
 • Ladice u priloženoj ladici uglavnom su mala. i malo se uklapaju.
 • Transformator koji raste s djetetom samo povećava dužinu. a njegova širina ostaje standardna: 0,6 ili 0,65 m. Za novočetu mrvicu ovog obiluje, ali za učenika - nije dovoljno.
 • Toliko mnogo godina, krevet se može dosaditi.
 • Nakon što ste kupili zasebni krevet i ladicu, dobit ćete mnogo više varijacija njihove lokacije i moći ćete promijeniti situaciju.
 • Preobrazba kreveta, u pravilu, košta malo više od standardnih opcija i među njima je teže pronaći modele s niskim troškovima.

Mogućnosti dizajna

Škrinja ili ormar

Pregradni krevet s komodom ili ormarom komad namještaja ima modularni tip, s kombinacijom dva ili više elemenata. Položaj prsa s ladicama može se mijenjati postavljanjem na lijevu ili desnu stranu kreveta. U donjem dijelu koji ih sjedi, ladica se često nalazi na svojoj punoj dužini. Kada dijete odrasta, rešetke se uklanjaju iz kreveta i uklanja se ladica, povećavajući duljinu kreveta.

Dizajn je dobar jer ne morate misliti gdje će odrasli sin (ili kći) spavati. Štedi tamo. Osim toga, to vam omogućuje da promijenite situaciju. Ali činjenica da se visina veza obično ne može mijenjati nije baš prikladna.

Kreveti za krevete za djecu s komodom (slika)

Pretvaranje kreveta s njihalom

Sustav tipa klatna je izuzetan izum koji vam omogućuje da smirite bebu bez ikakvog dodatnog napora. Dovoljno je da premjestite krevetić i počinje njihanje. I to čak može raditi kad se beba neumoljivo uvijanja i pokušava probuditi. Postoje modeli koji dolaze iz zvuka plače.

Dječji kreveti - transformatori s njihalom ne smiju imati dodatke i služiti do tri godine. Prilikom spuštanja dna, oni se pretvore u prtljažnik. Ako su ispod sustava za njihanje ladice, tada se mogu ukloniti i mijenjati razinu kreveta. Takvi se modeli mogu koristiti do pet godina. Pa, kreveti s prenosivim prsima i pendulum će trajati i do dvanaest godina.

Kreveti za krevete za djecu s komodom i njihalo (fotografija)

Sustav prigušenja može se graditi na tihim ležajevima ili na drvenim letvicama. Prva opcija je poželjna, budući da stablo, dok nosi, može potresti. Mehanizam je opremljen stezaljkama koje, ako je potrebno, čine krevet stabilnim. Imajte na umu da su modeli s pendulama stabilniji nego kod trkača. I ne razbiju pod.

Postoje dvije vrste sličnih sustava: uzdužno i poprečno.

Neki stručnjaci tvrde da je uzdužni zamah za bebe korisniji jer je prirodnije. No, ovo je kontroverzno pitanje - napokon, stotinama godina naši preci ljuljaju djecu u naslonjaču. U svakom slučaju, imajte na umu da za pendulum morate ostaviti sobu - tako da krevet ne kuca na zid.

Komoda za presvlačenje i stol za presvlačenje

Najjednostavniji modeli imaju stol za presvlačenje - presavijeni, pričvršćeni na bilo koji od leđa. U nekim slučajevima može se pretvoriti u nastavak mjesta za spavanje. Važno je da je montiranje dovoljno pouzdan - provjerite prije kupnje.

Pa, ako ima ladicu, zašto onda ne opremiti svoj gornji dio s uređajem za swaddling? To je ono što mnogi proizvođači rade, opremajući komodal s prikladnim ogradama (ovo je vrlo važno za sigurnost djeteta).

Dječji transformator s promjenom stola

Prsa i radno mjesto

Neki kreveti, pretvarajući se, sposobni su za još veća čuda. Postoje modeli preobrazbe dječjih kreveta, koji omogućuju odrasloj djeci da izgradi udoban stol koji leži na vrhu komode koji se uklanja iz kreveta. Drugi stup je rešetkasti zid, u kojem više nema potrebe. I pored staviti ploču za crtanje (bivši stražnji zid kreveta).

Pretvaranje kreveta na radnom mjestu

Praktičnost ovog dizajna je bez sumnje. Jedini nedostatak je ponekad da je stol premalen.

Ovalni pretvarajući krevetić

Ovi modeli su izuzetno elegantni - glatki, zaobljeni oblici izgledaju vrlo elegantno. Osim toga, apsolutni odsutnost oštrih kutova povećava sigurnost proizvoda, a beba je vrlo udobna. Da, i takav krevet traje manje od pravokutnog.

Ali to nisu sve prednosti takvih struktura. Oni su i dalje vrlo pametno preobraženi. Okrugla pregradna krevetića mogu postati krevetić, kružna igrivica, mali ili veliki (ako guraš zidove) ovalni krevet, kauč, fotelje sa stolom. Zbog raznolikosti nikada neće dosaditi.

Ovalna pregradna kreveta (fotografija)

Ikea pretvarajući krevet

Švedski proizvođač voli transformatore - ima mnogo zbirki temeljenih na modularnom tipu, gdje se proizvodi lako kombiniraju i kombiniraju jedni s drugima. Što se tiče dječjih krevetića za dojenčad, proizvođač je projektiran do tri godine i ima dno prilagodbe u tri položaja. Modeli Stuva opremljeni s ladicama ispod.

No, za neznatno odraslu djecu (od godinu dana starosti), Ikea predlaže kupiti pregradne krevete koji se rastu duž duljine, zajedno s djetetom (primjerice, modeli Sundvik, Minnen i Trugen). Mnogi od njih su opremljeni niskom zaštitnom ogradom (može se kupiti odvojeno). I Curaov krevet s ljestvama ima dvije strane: za maleno, spavao mjesto je raspoređeno dolje, a kasnije, nakon što je okrenuo krevet, dijete se prenosi na drugi kat.

Kreveti za krevete za djecu od Ikea (fotografija)

Bed arena

U dizajnu ovog kreveta koriste se aluminijski sklopivi nosači, kao i tkanina i rešetka. Dno se obično može ugraditi u dva položaja, ako su potrebni kotači koji blokiraju. Jednostavno igralište brzo se formira, otprilike kao kišobran, pretvarajući se u vrećicu i prilično kompaktan.

Vrlo je prikladno uzeti takav proizvod s vama u zemlju ili na putovanje, ali nije baš korisno za dijete da u njemu neprestano spava. Uostalom, ovdje korišteni materijali uglavnom su sintetički, a dno sklapanja nije previše jednako. Da, i zagušljivo malo iznutra. Stoga je bolje za kupnju dječjeg krevetića u obliku ognjišta uz redovitu dječju krevetić. Ako, naravno, postoji mogućnost i nužnost.

Primjer funkcionalnog dječjeg krevetnog transformatora (video):

Veličina crib-transformatora

Ako standardni klasični kreveti za novorođenče imaju duljinu od 1,2 ili 1,25 m, a širina 0,6 ili 0,65 m, onda su mnogi od transformatora različiti:

 • Za modele s komodom s standardnim krevetom (1,2 m do 0,6 m) duljina ovisi o veličini komode. Često je 1,7-1,8 m - to je dovoljno za studenta, pa čak i za tinejdžera. Širina varira od 0,6 do 0,8 m.
 • Dječji kreveti s uvlačivim stranama imaju širinu od 0,7 m i duljinu od 1,4 m.
 • Ovalni kreveti su u pravilu oko 1,3 m dugi i širini 0,75 m.
 • Igračke obično čine standardne dimenzije (1,2 m za 0,6 m).

Ikea - najbolji proizvodi za vaš dom

Ikea je proizvodna i trgovačka grupa tvrtki iz Nizozemske sa svijetskim korijenima, koja nam je poznata zahvaljujući izvrsnim kućnim i namještaju za sve prigode, koji je dizajniran za promjenu življenja ljudi i što je više moguće pojednostavljenje cjelokupne dnevne rutine. IKEA je usredotočio na implementaciju raznih namještaja, dizajn interijera, prodaja kućnih dobara, dekor i dizajn, a sve su usmjerene na ljude koji ih sami sastavljaju, što je glavni koncept proizvoda tvrtke.

Mnogi ljudi posjećuju trgovine tvrtke ne samo da kupuju nešto već i da traže zanimljiva i neobična dizajnerska rješenja za sebe, jer u svakoj od trgovina možete vidjeti gotove izložbe koje se sastoje od profesionalnih dizajnera isključivo od proizvoda koji vam mogu kupiti u imeniku tvrtke

Katalog i cijene

U katalogu proizvoda svakako ćete pronaći proizvode za svaku sobu vašeg stana i moći ćete realizirati sve planove za redizajn svog interijera. Ovdje možete odabrati modernu kuhinju i izvrstan namještaj za dnevni boravak, spavaću sobu, dječju sobu, radno mjesto ili ured. Cijeli popis proizvoda možete vidjeti na službenoj internetskoj stranici IKEA, gdje možete saznati i najnovije vijesti i posebne cijene za određene kategorije robe.

U online trgovini IKEA postoje mnoge zanimljive stavke za stvaranje prekrasan ugođaj za Vaš ljetni vikend ili ladanjska kuća, među mnogim vrtnog namještaja, vi ćete naći široku paletu ulične rasvjete, suncobrani i ležaljke, jastuci za vrtne stolice i stolice i još mnogo toga raznih ugodnih stvari koje će vam pomoći opremiti unutrašnjost vrta u bilo kojem stilu.

Zanimljiva značajka: Većina imena proizvoda tvrtke sastoji se od jedne riječi švedskog podrijetla - mnoge od njih su finski i norveški geografski objekti. Kape su nazvane po zanimanjima (npr. Bergsbu), a stolice i stolovi imenovani su u katalogu muških imena, na primjer, Eules. No, tekstili i zavjese nazivaju se ženska imena, sasvim zanimljiv sustav imenovanja, slažete li se?

Trgovine tvrtkama u gradovima

Danas možete lako odabrati bilo koji namještaj i stilski švedski proizvod u trgovinama tvrtke, koji se nalaze ne samo u Moskvi, Moskvi regiji i St. Petersburgu, već iu ostalim gradovima Ruske Federacije.

Popis IKEA trgovina:

Prodaja i posebne ponude

Naravno, kao i svaka tvrtka koja poštuje sebe, IKEA ima za vas posebne ponude i prodaja robe iz raznih kategorija robe. Članovi IKEA-FAMILY kluba bit će prvi koji će saznati o takvim promocijama, a također imaju priliku sudjelovati u promocijama koje još nisu službeno započele, pa su stoga i proizvodi tvrtke s sniženom cijenom dostupni za kupnju po posebnim uvjetima.

Povijest IKEA-e

Tijekom dugih godina svog postojanja, od svih mojih ljubljenih Ikea, evoluirala se od male privatne tvrtke do najvećeg maloprodajnog namještaja namještaja i interijera za vaše domove, pa što je to tajna tvrtke? Predstavništva ove tvrtke nalaze se u 40 zemalja svijeta. No, povijest razvoja poznate tvrtke počela je 1926. godine, u mjestu Småland, koja se nalazi u južnoj Švedskoj. Ovdje je rođen osnivač tvrtke Ingvar Kamprad, koji je, iako još uvijek mlad, jasno shvatio da želi imati svoje poslovanje. Dakle, u dobi od pet godina, počeo je prodavati utakmice, prodajući ih svojim susjedima, ali to nije završilo tamo, već je počeo kupovati šibice u Stockholmu, a zatim je, vozeći bicikl, prodao ih po sniženoj cijeni na opsežnijem teritoriju. Već u svojoj mladosti počele su se postavljati osnovna načela IKEA trgovina, koja zahtijevaju niske cijene i koriste se samo ogromnim količinama proizvodnje i prodaje.

Ali kupci u proizvodima tvrtke privlače ne samo povoljne cijene, već imaju i svoju jedinstvenu "europsku atmosferu", koja se ne može usporediti s ničim drugim. Ingvar Kamprad se razlikuje od činjenice da je njegova škola bila pravi hrk aktivnosti koje je pokušao u svojoj mladosti, jer nije imao visoku školu i nije studirao posao. Odmah je osnovao Ikea tvrtka u dobi od 17 godina 1943. No u tim se godinama tvrtka još bavila uvozom fontana iz Francuske, a prije proizvodnje i prodaje namještaja bilo je još pet godina.

Namještaj je bio zainteresiran za Ingvar, u trenutku kada je obratio pažnju na užasno visoke cijene za to u Švedskoj. Odmah je odlučio ispraviti situaciju i sada je tvrtka postala trgovina namještajem. Odmah je počeo nabaviti najjeftiniji namještaj i dati nazive stolica, stol i općenito sve što je bilo novo u to vrijeme i omogućilo nam da razlikujemo naše proizvode i privlače kupce koji su već nosili vijesti o nevjerojatno jeftinom namještaju. Nakon toga, Kamprad je imao vlastitu tvornicu, a zbog nesporazuma s Švedskom udrugom prodavača namještaja bio je prisiljen kupiti sve glavne dijelove za proizvodnju u Poljskoj, što je dodatno smanjilo troškove i IKEA je postao najveći svjetski proizvođač namještaja sa svojim jedinstvenim stilom, pouzdanost i praktičan pristup. Tako je već 1947. godine tvrtka aktivno sudjelovala u prodaji namještaja, a istodobno je popularan katalog kataloga robe tvrtke, koji je raspršen u poštanskim sandučićima. Važno pravilo koje je Ingvar postavio u tim godinama i još uvijek na snazi ​​danas: "Cijene navedene u katalogu ne smiju se mijenjati tijekom godine sve dok novi katalog ne bude pušten". Naravno, oni se mogu smanjiti, ali ne mogu biti veći nego što je naznačeno, inače će jednostavno zavarati kupce.

Cots iz Ikea - kako napraviti pravi izbor? (40 slika)

Radi olakšavanja pronalaženja kreveta za dijete, ovaj članak predstavlja pregled namještaja IKEA i još 10 savjeta za pravilnu kupnju.

Opcije za jednu

Krevet s krevetom Critter je namijenjen djeci koja nisu starija od osam godina. Evo nekih primjera jasle za novorođenče Ikea ovog modela.

Bijeli je s različitim ukrasom:

 • s uzorkom "ovce" na glavi
 • s likovima mačaka i pasa na glavi.

Kao i svaki namještaj ima svoje prednosti i nedostatke. Prednosti uključuju:

 • Izrada prirodnog drva
 • Lijep dizajn za djecu

Minus - postoje ograničenja u dobi, što znači da kada dijete dosegne određenu visinu, krevet će postati malen.

Ako vam je potrebno dulje vrijeme, tada je model s kliznim umetkom, koji može biti 207 cm u ukupnoj duljini, savršen.

Takva dizala s mogućnošću uvlačenja su kreveti:

 • Minnen je popularni Ikea model. Izrađen je od metala u bijeloj boji. Prednosti prekrasnog izgleda estetike i prilagodbe duljine. Nedostatak je taj da metal ima tendenciju da se ohladi.

Nedavno je dizajn ovog modela ažuriran (2015.), a zrake sunca, a ne monogram, sada su umetnute u bočne zidove. Na donjoj slici možete vidjeti sve značajke.

 • Sandvik, izrađen od borova, leđa - Vlakna, film na vrhu. Shema boja je ili bijela ili siva-smeđa. Nije teška, ima dobru pojavu i promjene duljine. Među nedostatcima, leđa, koja ne izgleda tako estetski ugodna i može biti podvrgnuta mehaničkim oštećenjem.
 • Leksvik. Izvršen u klasičnoj inačici drva. Izdržljiva je, prirodna, mogućnosti dizajna, jedina dovoljno velika masa namještaja.

Kauče iz Ikea

1) Hemnes. Najčešći među kupcima Ikea, komplet sadrži tri ladice, izrađene u bijeloj boji. Njegov dizajn je univerzalan, model je kompaktan, privlači pozornost posjetitelja. Postoji dodatno valjanje iz sloja, može se pretvoriti s jednog na dvostruko. I izračunava se do 8 godina. Ima i nedostataka - nema zaštite od pada i prilično visoka cijena.

2) lan. Ima 2 ladice ili posteljinu. Njegova niska cijena, dizajn i funkcionalnost su prednosti. I poremećajima - ovo je materijal proizvodnje (ploča od čestica i fiberboard) i odsutnost barijere.

3) Brimnes. Na svim stranama ima niske stranice i dvije ladice koje se mogu izvaditi. Idealno za djecu stariju od 8 godina, ona ima iste funkcije kao i Hemnes, ali je niža u cijenu, jer je izrađena od ploča od čestica. Čak i zbog niskih strana nije prikladan za djecu.

Ispod su fotografije Ikea krevetića (kauči i jednokrevetni kreveti).

Kreveti za spavanje

1) Cure - krevet je namijenjen za dvije osobe, može biti i krevet na kat i potkrovlje. U proizvodnji koristi samo prirodno drvo, to je više prikladan za punjenje gorivom, jer visina od 116 cm, ima sposobnost da nadopunjuje krović u plavom ili ružičastom. Nedostatak u bočnim pločama vlaknaste ploče i jednostavan dizajn.

2) Trup - metal u srebrnoj ili bijeloj boji. Izdržljiv, funkcionalan i jednostavan za čišćenje. Ima mogućnost dodavanja kauča ili igrališta.

3) Stuva - odnosi se na potkrovlje, ima ugrađeni ormar ili stalak na boku, pa čak i noćni stol. Prednosti uključuju niz dizajn i opremu. Cons - ovo je materijal za proizvodnju pločica i fiberboarda i mogućnost postavljanja stepenica samo desno.

4) Sturo - bijela kamiona. Otpušten iz drveta. Dodatno možete napraviti igralište zahvaljujući širini kreveta (153 cm). Samo ovdje je prikladno ne za svaki apartman, opet, zbog širine.

Kreveti na kat

1) kolaps. Bijeli ili srebrni kreveti, vrlo izdržljivi i mogu imati dodatni vanjski ležaj.

2) Midal. Pokriva se samo lakom, tako da ima prirodnu boju drveta iz koje je izrađena. Niska cijena i omogućuje kreativnost, kao što odaberete boju sebe. Slijedi popis krova IKEA već u obojenom obliku ovog modela.

3) Tuffing - ima spuštenu visinu i središnje stubište, samo u srebrnoj boji. Iz ovog kreveta gotovo je nemoguće pasti, a spuštanje i uspon na drugi stup je vrlo povoljno. I zbog niske visine, pogodan za niske stropove. Minusi su tkanine koje se lako oštećuju.

4) Nordahl - samo tamno smeđe tonove. U budućnosti možete napraviti dva odvojena pokućstva iz jednog zajedničkog namještaja. Izrađen od drva, osim bočnih zidnih ploča, koji je zalijepljen na vrhu filma.

10 preporuka pri odabiru spavaćih soba namještaja za djecu Ikea

 1. Obratite pažnju na bijelu boju, odgovara bilo kojem interijeru i ne ukazuje na spol djeteta.
 2. Metalne konstrukcije lakše se čiste.
 3. Ako želite namještaj za rast, onda uzmite trajni materijal, bilo drvo ili metal.
 4. Također, klizni kreveti su prikladni kada postoje dvije djece u sobi, ali različite dobi.
 5. Ako je dječja soba male veličine, tada je kompaktan krevet s izvlačenjem ili šankom.
 6. Za jedno dijete u maloj sobi, potkrovlje je savršeno, jer na jednom mjestu možete opremiti i mjesto za spavanje i prostor za igru.
 7. Na drugom stupu kreveta, samo dijete starije od 6 godina može spavati, a djeci se ne smije igrati tamo zbog sigurnosnih razloga. Također biste trebali instalirati svjetiljku tako da možete spuštati noću.
 8. Uzimajući madrac za krevet s drugom razinom, pogledajte njegovu visinu i razinu bočnih strana.
 9. Ikea modeli imaju minus - njegovu ujednačenost, stoga nemojte se bojati eksperimentirati s kupljenim krevetom kako biste ga učinili individualnim.
 10. Odjeljci za stvari mogu se staviti pokraj kreveta i zamijeniti stol za kavu u vrtiću.

To su osnovni savjeti za odabir pravog namještaja za vrtić, nakon čega slijede fotografije IKEA krevetića.