Trudna sam i dim... što mogu očekivati?

Hrana

"Trudna sam i pušim"... Veliki broj djevojaka suočava se s ovim problemom. Neki od teških pušača zaboravljaju na njihovu ovisnost odmah nakon vijesti o budućem djetetu, a netko se ne može boriti sa sobom i krši medicinsku zabranu - zabranu pušenja tijekom trudnoće! Zato što jednostavno ne znaju prestati pušiti.

Problem je toliko ozbiljan da smo pitali za naše iskustvo trudnoće djevojaka, koje nikada nisu prestale pušiti...

"Pušio sam se tijekom trudnoće!"

"Pušio sam tijekom trudnoće", kaže Alina, koja ima 10-godišnju kćer Ksyusha.

Sada Ksyusha ide u školu, ali umjesto četvrtog razreda, koji je postavljen prema njezinu dobu, ona je tek u prvom.

Prije trudnoće puno sam pušio. Paket dnevno, ponekad i pol, podsjeća Alina. - Razumijem, morate baciti, ali ne mogu zamisliti kako. Da, a sam liječnik je rekao da ne možete bacati oštro, može ojačati toksikozu.

Da, čak i ako je to moguće, trudnica, Alina, teško bi uspjela. Prebacivanje na 10-12 cigareta dnevno iz prethodne ogromne doze joj je već dano s velikim poteškoćama!

"Kad je želudac postao vidljiv, bio sam neugodno pušiti u javnosti, svaki put kad sam se skrio negdje oko ugla, iza garaža..."

Iako Alina nije uspjela nadvladati svoju ovisnost čak i za Ksyusha, pokušala je ublažiti posljedice.

"Pio sam vitamine, bio sam u bolnici... Kakve strahove nisam trpio, jer su liječnici čak rekli da će dijete imati" rascjep usne "!
Kao rezultat toga, dijete je zdravo. Ali ovo zdravlje bilo je samo vanjski, a dojam njegove nazočnosti ostala je tek dok djevojka, malo odrasla, nije počela komunicirati sa svojim vršnjacima. Bilo je toliko daleko u svom razvoju da je čak i prvi korak u svom životu bio moguć samo za 6 godina!

"Pušim tijekom trudnoće - Mnogo"

- Pušim također tijekom trudnoće. Puno pušim... - Vjera prizna da je osuđena na rođenje u roku od 2 mjeseca.
Vjera je odgovorna osoba, koja se priprema za trudnoću, planira. Prestanak pušenja godinu dana prije testa pokazao je dvije trake. I sve je bilo glatko s njom...

"... do petog mjeseca pereklinilo..." Vera spušta oči, jer ona sama ne može objasniti razloge. - U nekom trenutku divlje sam htio pušiti! Usred noći izvadio sam cigaretu od muža i, kao u školi, pušio ga je u jednom gutljaju - u kuhinji, u prozoru! A onda je počelo - ne dan bez cigarete.

Sad ima dovoljno pakiranja za oko 4 dana.

Ali važno je da je Vera svjesna njezinog problema. Možda je kasno, ali još uvijek može priznati, prije svega za sebe: "Pušim, a ja sam trudna..."

Kako prestati pušiti tijekom trudnoće:
- koristiti trudnoću kao poticaj - samo zaboravite da postoje cigarete na svijetu;
- kombinirati napore volje s biljnim čajom s učinkom koji potiskuje želju za dimom (uvijek se savjetujte s liječnikom prije nego što ga uzmete!).

Pušenje tijekom trudnoće

Razdoblje trudnoće kod pušača u pravilu je teže nego kod nepušača ili među onima koji prestanu pušiti prije začeća. Pušenje budućih majki pate od rane toksikoze, preeklampsije, kao i varikoznih vena, konstipacije i česte vrtoglavice.

Kada pušenje ubrzava uništavanje vitamina C, kao rezultat toga, tijelo doživljava njegov nedostatak, a njegove posljedice mogu biti vrlo ozbiljne. Nedostatak vitamina C može dovesti do poremećaja metabolizma, pogoršanja imuniteta, problema s probavom proteina i čestih depresija.

Već je dokazano da zbog trovanja nikotinom u žena tijekom začeća djeteta, rizik od pobačaja raste 8-10 puta.

Učinci pušenja tijekom trudnoće

Najopasniji je učinak nikotina na bebu u maternici. Potrebno je zamisliti da vaše dijete počinje svoj život u okruženju trovanja nikotinom (opijenost). Dijete, koje je u maternici majke koja puši, djeluje kao pasivni pušač. Kao što znate, u odrasloj pušači nakon nekoliko sati (to ovisi o intenzitetu kojim puši) prisilno odbijanje cigareta izgleda samo neobuzdana želja za pušenjem ili barem jedan pušenje. Stručnjaci na ovom području nazivaju ovaj fenomen "gladi od nikotina". Teško je zamisliti, ali u novorođenčadi također postoji "gladi od nikotina". Ova "glad" se može manifestirati na različite načine (to sve ovisi o tome koliko dugo i koliko je majka pušila tijekom trudnoće).

Često se događa da djeca stalno plakati i teško je da zaspe, a razlog za to je pušenje majke. A ponekad se čak i dogodi da je dijete rođeno, uzeo prvi dah u životu, viknuo i nakon par sekundi počeo se gušiti i okrenuti plavom. Ovo je očitovanje jake gladi iz nikotina kod djeteta. U rijetkim slučajevima i hitnim slučajevima, liječnici čak mogu zatražiti od majke da upali cigaretu i izdahnu dim u smjeru djeteta.

Djeca pušenih majki zaostaju u razvoju, ne samo intrauterini, već i nakon rođenja. Za majke s ovom štetnom navikom, djeca uterusa pate od gladi od kisika, a zbog toga često su rođene prije vremena, imaju malu težinu i pate od poremećenog funkcioniranja dišnih organa. Dugo vremena nakon rođenja, djeca pate od trovanja, primljenih tijekom razdoblja bivanja u maternici. Nikotin doprinosi oštećenju stanica mozga djeteta, što može dovesti do poremećaja djetetova sna i bezumnih ćudova.

Srodni članak: Činjenice i posljedice pušenja tijekom trudnoće

Morate prestati pušiti prije trudnoće!

Bolje je ne početi pušiti uopće, ali ako vam ta navika već robuje, trebali biste pronaći snagu da prestanete pušiti oko godinu dana prije namjeravane trudnoće. Ta je godina potrebna kako bi nikotin potpuno nestalo iz ženskog tijela. Neke žene pušači kažu da puše dulje vrijeme i ne mogu se riješiti ove navike, ali istodobno pokušavaju jesti pravilno, piti vitamine i hodati na svježem zraku, tako da pušenje ne utječe na njihovo nerođeno dijete. Naravno, pravilna ishrana, uzimanje vitamina i hodanje na svježem zraku vrlo su korisni, ali ipak, dijete će sigurno dobiti svoju dozu trovanja nikotinom. Zato biste trebali napustiti ovu lošu naviku prije trudnoće!

Stani prestati pušiti

Zatvorite pušenje stvarno! Kažu da su cigarete droga, iako to nije točno! I svaka pametna žena ima moć da prestane pušiti. Najteže razdoblje odustajanja je prvih 24 sata, ako izdržite, nemojte odustati od smrti, a sljedećeg dana nećete se ni sjetiti da ste privučeni najdražem paketu nikotina. Poticaj za dim ponovno može biti razni razlozi, na primjer, za društvo s prijateljima, iz navike od dosade, želja za učinkovito držanje ili u slučaju živčanih poremećaja. U ovom trenutku, kada vam ruka dospije do najdražeg paketa da se izvadi i upali cigaretu, zapitajte se: "Zašto mi je to potrebno?", Nakon što se sami odgovorite, pokušajte sjetiti drugog načina ublažavanja živčanih napetosti ili samo uzeti slobodno vrijeme. Prestanak pušenja je moguć, to se mora sjetiti.

Nemojte prestati pušiti oštro!

Žene koje dugo puše i više od 10 cigareta dnevno trebaju biti vrlo pažljive i sporo prestati pušiti tijekom trudnoće. Trudnoća je već vrlo veliki stres za tijelo, tako da sve promjene uobičajenog ritma života u tom razdoblju (taj broj uključuje isključivanje pušenja) samo će povećati već bolno stanje žene. Kada žena prestane pušiti, njeno srce se smanjuje, a kontraktilnost mišića raste, a to može dovesti do pobačaja. Teško, bolno stanje može trajati dosta dugo, od nekoliko tjedana do mjesec dana. Ovdje glavna stvar je ne pretjerivati! Morate to shvatiti prije nego što se možete osloniti samo na vlastitu snagu, ali sada morate zapamtiti da postoji još jedna osoba u vama.

Koji je najbolji način za prestanak pušenja tijekom trudnoće? Stručnjaci kažu da nikad ne biste trebali uzimati i prestati pušiti na oštro trudnicu. To bi trebalo biti postignuto postupno, ne u jednom danu, nego se proteže za 3 tjedna.

U prvoj fazi smanjite broj cigareta pušenih u pola dana i prebacite na lakše cigarete.

Nakon tjedan dana dodatno smanjiti broj cigareta dnevno. I napravite pravilo: nemojte završiti cigaretu do kraja, napravite nekoliko udaha kako biste smanjili glad nikotina i to je dovoljno.

U trećem tjednu, dopustite sebi da se puše samo u najstrašnijim slučajevima, ako srce počne previše pobijediti, počinje vrtoglavica i tako dalje. I na kraju trećeg tjedna više nećete žele uzeti cigaretu u ruci.

Srodni članak: Čišćenje pluća nakon pušenja, uključujući ubrzano uklanjanje nikotina iz tijela

Iznenadna trudnoća

U većini slučajeva dolazi do iznenadne trudnoće, a budući roditelji nisu sasvim spremni za to. U vrijeme kada se upoznaju s trudnoćom, embrij je već star oko 2-4 tjedna, a već je već uspio "podići" dovoljno nikotina. U 4. tjednu, jetra, bubrezi, probavni trakt, kralježnica i mozak počinju se formirati u zametku, a to su jetra, bubrezi, probavni trakt, kralježnica i mozak koji jako pate od nikotinskog učinka.

Žene koje prestanu pušiti na početku trudnoće su zabrinute zbog toga što su već u prvim tjednima uspjele otrovati njihovo buduće bebe nikotinom. Nemojte paničariti, možete minimizirati štetne učinke pušenja tijekom preostale trudnoće. Obavezno upozorite svog liječnika da ste nedavno prestali pušiti. Vaš liječnik će propisati vitamine s visokim sadržajem vitamina C i željeza. Potrebno je odbiti hranu koja sadrži kofein, poput čokolade, kave, crnog čaja, kola, itd. Trebao bi jesti što više svježeg povrća i voća i piti svježe sokove. Pokušajte piti što je moguće više tekućine, na primjer mlijeko, kefir, zeleni čaj, mineralizirana mineralna voda, koja će doprinijeti uklanjanju nikotinskog kvarenja. Pazite da na svježem zraku šetete najmanje 3-4 sata, pokušajte izbjeći dimljene prostorije i, u svakom slučaju, nemojte pušiti u vašem prisustvu. Ako slijedite ova jednostavna pravila, moći ćete ispraviti štetu nanesenu od nikotina u svoje tijelo i roditi punopravno, zdravo dijete.

A tate ne stanu na stranu

Prestanak pušenja je bolje, naravno, zajedno s drugom polovicom. Prvo, to će vas spasiti od zavisti, kada će vaš muž izaći na odmor. Unatoč činjenici da mnogi ljudi vjeruju da ne trebaju prestati pušiti, jer oni ne nose dijete u sebi. Ali to nije tako! Vjeruje se da ako jedan od roditelja puši, to u svakom slučaju utječe na buduće potomke. Nikotin troši tijelo ne samo žena nego i muškaraca, a to utječe na kvalitetu i količinu sperme. Da bi dijete bilo zdravo, oba roditelja trebaju prestati pušiti.

Treba napomenuti da, za razliku od ženskog tijela, od muškog nikotina dolazi brže, u samo 3 mjeseca. To sugerira da ako je samo otac pušač, onda možete planirati trudnoću nakon 3 mjeseca od trenutka prestanka pušenja. Ako tata ne želi odustati od ove ovisnosti, pokušajte mu dati sljedeće medicinsko istraživanje:

Znanstvenici su utvrdili da ako su pušači obitelji jedan ili oba roditelja, djeca dvaput vjerojatnije pate od bolesti poput upale pluća, bronhitisa i astme, duhan doprinosi sužavanju krvnih žila, a također uvelike krši zasićenost kisika u krvi.

Djeca iz roditelja koji puše imaju 6 puta veću vjerojatnost da pate od bolesti gastrointestinalnog trakta. Kod djevojaka koje su već rođene pasivne pušače, neplodnost se može promatrati u kasnijem životu.

Pušim trudno. Što učiniti

* Razumijem da će sada biti puno prijekora i cenzure o meni!

I ne kažem da sam dobar! Stvarno me stidim pred bebom, ali već sam zakačen za cigarete i bojim se samo zdravlje djeteta! Ne trebam internetske veze i članke o posljedicama pušenja tijekom trudnoće samo da se apeliram na hrabre majke koje se ne boje priznati tu ovisnost i dajte mi nekoliko savjeta ili uvjeriti u nešto!

Odmah sam rekla tijekom dviju trudnoća koje sam odbio, nisam uzimala cigaretu i dim cigarete čim sam saznala o trudnoći! Također tijekom hranjenja, također, nije pušio i nije povukao!

I ove trudnoće uopće, luđakinja prvi put nije pušila sve do 18-20 tjedana, a potom su počeli problemi i počeli su se nervozni i "staviti" ovo s cigaretom ili dva

(naći ćete moje probleme u odgovorima na moju temu) općenito je postojala jaka depresija!

Uvjeravam se da su cigarete vrlo lagane 1 i 0,1 za one koji razumiju, ali pušim 7 komada dnevno! Sada ih ne kupujem već tjedan dana, ali ja povlačim jedan po mom mužu! jer ima želja i ništa što ne mogu ubiti!

Dvije moje kolege nisu prestale pušiti, a djeca su lijepa sve je u redu! Kažu da čak i liječnici ne preporučuju bacanje! Zašto? ali i dalje sam se bojao za svoje, jer dodam malo ili izgubim težinu od mojih živaca! Općenito, hvala vam što niste prolazili.

Nisam bacala, i ništa strašno, NIŠTA od onoga što pišu..

koliko djevojaka koje puše djevojke znale su sve pušene tijekom trudnoće, djeca su zdrava i pametna... nema primjera posljedica.

ugh, excuses, zdrava djeca koja su rođena. i možda nećete biti tako sretni. Oh, ja - pušač s više od 10 godina iskustva i prestati. Nema snage moći - kažemo tako. Ja sam budala, slaba, glupa stvar koja otima svoje dijete.

Pušio sam sve B i ništa strašno.

Sada pušim - dim se rijetko - tako da nitko ne vidi. u prvom kao.

Ovdje se isprva pokazalo da ne pušite? Što se sada predala? Pokušajte ne pušiti, a glavni poticaj trebao bi biti zdravo dijete, a činjenica da ste nervozni je normalna jer se emocionalna pozadina mijenja s pozadinom trudnoće i hormona. Cigarete uglavnom prijete najmanje alergijama i astmu, a kasnije na nevine dječice, naša okolina već pati, pa zašto kazniti malo sunca i za što. sada sam to shvatio, ponekad sam dopustio cigaretu tijekom trudnoće, ali onda sam se dobro osjećala i napala nakon porođaja - ali onda sam shvatila da moje tijelo treba snage da se oporavi i svjesno oduzme zdravlje cigaretom... kosa mi ispada, trbuh mi se visi, moje dijete je nervozno... Ne Pušim.

Može li trudnice pušiti? Trebam li baciti?

Posljednjih godina žene su počele pušiti češće od muškaraca. A prema statistikama, postotak pušača za žene mnogo je puta veći od postotka muškaraca koji puše.

Možda se to dogodilo zato što su žene preuzele većinu muških problema i odgovornosti. Samo žene mogu podnijeti sve odjednom.

Na ramenima je dom, obitelj, djeca, posao, rješavanje problema. Tko još može podnijeti sve odjednom?

Sve bi bilo ništa, ali takvu važnu ulogu kao rođenje djece dodijeljena je ženi. Nema mjesta za ovisnost, iako mnoge žene puše kad saznaju da očekuju bebu.

Potom se postavljaju pitanja: je li moguće pušiti tijekom trudnoće? Kako odbiti, i je li moguće odustati od ovisnosti u razdoblju nošenja djeteta?

Na ovom računu postoji nekoliko mišljenja liječnika. Svatko razumije da pušenje uopće nije korisno za zdravlje svake osobe, a da ne spominjemo trenutak trudnoće.

Koliko ne bi bilo rečeno i napisano, ali žene i dalje puše, usprkos trudnoći i dojenju.

Stoga prestanak pušenja nije moguće. Posebno od djetinjstva od roditelja, učitelja i prijatelja, čujemo jednu stvar da prestanak pušenja je vrlo teško. Stoga, nemojte ni raspravljati s tim.

Što kažu liječnici?

U vrijeme trudnoće, žena mora misliti, i što je najvažnije, ono što ona misli o tome kako prestati pušiti. Mišljenje liječnika o ovom broju se razlikovalo.

Neki liječnici vjeruju da morate postupno napustiti, jer je trudnoća sama stresna situacija za tijelo, a zatim postoji ozljeda, morate prestati pušiti.

Dođe gladovanje nikotinom, trudnica je nervozna, postaje razdražljiva i to može dovesti do pobačaja.

Druga polovica liječnika smatra da je potrebno prestati pušiti tijekom trudnoće čim žena saznati za njezinu osjetljivu situaciju.

U jednoj cigareti postoji više od 4500 štetnih i kemijskih tvari koje ugrožavaju život.

Budući da je naše tijelo naviklo prilagoditi se različitim nepovoljnim uvjetima, nekako se bori s našom lošom navikom, ali za sada.

Prvo, tijelo daje znakove kašlja, jer ga ne slušamo i ne obraćamo pozornost na to, nastavljamo pušiti.

A činjenica da se često bolesimo i suočimo se s neizlječivim i strašnim bolestima, ne razmišljamo o ništa dok se nešto ne dogodi.

Ne naučimo od pogrešaka drugih ljudi dok ga ne doživimo za sebe, nećemo to razumjeti. Ali ako se u to doba prestane pušiti važnije, naći ćemo nešto za guranje bolesti, bolesti, raspoloženja.

I nikada ne priznajemo i mislimo da je vrijeme prestati pušiti. Ovaj trenutak dolazi samo u trenutku trudnoće.

Sada ne biste trebali razgovarati o opasnostima pušenja, o tome kako nikotin djeluje na bebu u utrobi. Svatko razumije da ako trudnica puši, dijete se možda neće roditi, može doći do pobačaja, a beba s teškoćama može biti rođena.

Svaka trudnica zna o tome i zato traži načine kako brzo prestati pušiti jer želite pronaći najlakši način. I kao izgovor liječnika da je nemoguće prestati pušiti točno u pravo vrijeme, moguće je odgoditi ovaj trenutak nekoliko tjedana.

Ovo je samo mit koji će nestati do kraja članka. Ovo je samo još jedan izgovor za one koji su skuplji od budućeg dječaka cigareta.

Naravno, možete uživati ​​u užitku ili prestati pušiti, a potom trpjeti cijeli život s bolesnim djetetom, nerazvijenim, objašnjavajući mu zašto nije poput svake druge djece.

Ukratko, samo trudnice moraju odabrati, jer nose dijete pod srcem, odgovorne su za to, a zatim odraste i s njima dijete.

Što zapravo pušimo?

Trudnice čak i ne razumiju kako je jednostavno prestati pušiti, ili bolje da ne biste trebali prestati, jednostavno nema nikotinske ovisnosti. Sve je izmišljeno zbog PR-a i odavno je uloženo u naše glave.

Zapravo, cigarete koje pušimo uopće se ne sastoje od duhana, kao i svi koji to puše. Odavno je otkrivena tajna proizvodnje naših brandiranih cigareta.

Polovina je od papira, boja je slična kartonskoj, a druga polovica ostataka dobrog duhana iz kojeg se cigare proizvode u inozemstvu. Preciznije, čak ni ostatke. Sve pruge i komadiće se bacaju.

Proizvođači su pronašli izlaz, jer je tako sažaljeno izbaciti toliko otpada, to je lakše prodati ih u našu zemlju. Ova zdrobljena mrvica obrađuje se i pritisne u krugove, a uvozi nas.

U ovom obliku, punjenje cigarete u cigaretu je nemoguće. Stoga ga prolazi kroz daljnju obradu. Ostatak naših cigareta - kemikalija, ogromna količina, ali nije napisana na cigaretama, ali se naziva jedna riječ RESIN.

Te kemikalije se pohranjuju u bačvama i izgledaju kao prave smole. Sve usitnjeno papir i praznina su natopljeni s njom, a onda izlazimo iz omiljenih cigareta.

Kao rezultat toga, ispostavilo se da jednostavno nema duhana s nikotinom, ali ima nekih kemikalija, od kojih ima više od 4.500. To je ono što zapravo pušimo i može li biti ovisnost o tome?

Čak i zabrana pušenja na javnim mjestima je i PR. Uostalom, sve što je zabranjeno je tako slatko i ugodno.

Oni zarade milijarde novaca na ovo, a svaki novi pušač donosi profit, pa pokušavaju zaraditi na našoj punomoći, odnosno na naš "ritual".

Postoji li ovisnost?

Svaki pušač ne ovisi o cigaretama, on ovisi o ritualu koji se izvodi. To je ista stvar kao ručak, šalicu kave ujutro, poslijepodne, večernju seriju itd. A tko će to odbiti?

Pokušajte oduzeti običaj bilo koje osobe, a da ne spominjem pušenje trudnice. To je uzrok pušenja. Dakle, ne želite ništa promijeniti, ali sve se promijenilo kad ste saznali da ste očekivali dijete.

Kada shvatite da nemate ovisnost, više nećete morati prestati pušiti, shvatit ćete da ste slobodni. Da ne biste mislili i mučili se s nepotrebnim pitanjima, možete prevladati psihološku ovisnost, takozvani ritual.

Nekoliko savjeta za bacanje

Vrlo je važno za trudnicu da prestane pušiti. U ovom trenutku, kad shvati da ne postoji ovisnost, vrlo je važno ne podleći oglašavanju, konsenzusu i iskušenju.

Stoga je vrlo važno slijediti nekoliko pravila:

 • ne sjećam se da si prisiljen. Sjeti se, ovo nije prisila, to nije odbijanje, to nije žrtva, ti si samo trudna žena bez pušenja koja se veseli izgledu njezine bebe. Čekaš zdravo jaka čizma, i ti uopće ne pušite ili dim;
 • prije svega, to radite sami. U mnogim slučajevima, pokušavajući prestati pušiti pod napadom. Na primjer, zbog muža koji ne puši i čini. Ili zbog majke koja je već nekoliko puta pronašla miris ili cigaretu u njezinim rukama, sukobe, psovke, morate žrtvovati, a to nije najbolji način da prestanete pušiti;
 • bez datuma, krenut ću od ponedjeljka ili od prvog, s tim se samo dogovorite za sebe, tražeći isprike. Znači još niste razumjeli glavnu stvar;
 • zaboravite ritualima. Obično, prije nego što prestanete pušiti, slomite cigarete. Rastavljaju i bace paket, to su samo kazališni učinci koji ništa ne daju;

 • Zapamtite da ste već krivi za nerođeno dijete. Sjednite s cigaretom, a beba je puna dima i gasipa, a vi uživate ili obavljate uobičajeni ritual;
 • zaštitite se. Hoćeš li malo promijeniti mišljenje? Da biste to spriječili, izradite za sebe uvjete pod kojima se kvar neće dogoditi. Posjetite svekrvu, tamo sigurno nećete pasti, ali će se brinuti o vama. Ili leći u bolnici da spasi.
 • Koristite položaj, zamijenite naviku drugog rituala. Trudni ste i možete pitati bilo što, pronaći drugu igru. Potjerati svog supruga da kupuje, igra na svojim živcima, ali ne otrova bebu. Uostalom, vi ste već slobodni.
 • Tražimo autore!

  Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

  Pušio sam 10 godina. Odlučio sam se zatvoriti na 26, tj. Prije 1,5 godine. I kako sam odlučio, prije toga sam pokušao 4 puta (kao što je kako izazvati averziju nikotinu) i lizalice i elektronske cigarete. Ništa nije pomoglo. Ili nisam željela. Ali, da budem iskren, bio sam razbješnjen onim "mirisom" koji me stalno proganjala, a pojavila se hrpa čireva kao rezultat pušenja. Odlučio sam se kratko zatvoriti, a onda na poslu djevojka je također odlučila napustiti. Pa, tvrdili smo za sve da će netko prekinuti tu loshara. Pa, ovdje kao što shvatite da je pitanje časti. Ukratko, nitko od nas nije počeo pušiti. Jednog dana sam ga bacio, izašao sam iz posla i upalio cigaretu i zadnji put samom sebi rekao i bacio bik i upaljač.
  Za 1,5 sam pušio 2 puta pod alkoholom tijekom praznika, a još uvijek nisam znao za trudnoću. A kad sam saznala, sanjala sam da sam pušila i probudila se te noći i htjela osjetiti okus cigarete, toliko sam htjela da sam gotovo plakala. Ali sam se išao u krevet.

  Ja sam na 8. tjednu, puštam četiri godine prije toga. Čim je saznala da je trudna, pušila je posljednju cigaretu i to je sve. Ponekad želite jako puno, ali bolje je trpjeti. Da, nemam mozga, ali dijete nije krivo i ne bi trebalo trpjeti!
  Moja mama iz redateljice pušila je dvije trudnoće, a ni kolega ni njezin brat ne sjaju s posebnim umom. Moja mama prijateljica puši kćer sve do sedam godina je tiho i sisao joj pacifier. Moja tetka ima bolesnu kćer, stalne bolnice, puno liječnika i lijekova. Možda nije povezano, ali odjednom, ako su napustili ovu naviku, sve bi bilo drugačije?
  Mislite sto puta veću važnost za vas: zdravlje djeteta i njegov sretan život, ili vašu ovisnost koja ubija vas i dijete.

  Dobar dan! Wow, djevojke, naučio sam prije tjedan dana da sam trudna, to je bio prihvaćen šok, jer moj muž i ja smo pokušali pola godine i stvarno žele lalechka. Pušio sam 6 godina, zatrudnio, shvatio što bacati, samo zato što nisam imao pojma! Kao što nisam pušio za jedan dan, jer je to bila sramota ispred mog supruga, na stazi. Pušio sam 2 komada dnevno (premda sam dan prije mogao pušiti čašu), a onda me je zaplesalo da mogu i stvarno nema ovisnosti! Najvažniji mentalni stav koji je sve. I sada mislim, možda nije tako bolno i zastrašujuće da rodim kao što sam zamisliti.
  P: Ja sam strašna kukavica i bojim se samo metak, ali čak me čak plašim razmišljati o porodu.

  Trudna sam s trećom, mogu reći o porođaju da nije tako bolno kao što kažu, a u vrijeme samog rođenja nema straha))) pa ne brinite, još uvijek neće ostaviti rođenje))))

  Lyudmila, dušo, pozdrav. Sva strah koju zaboravite u dvorani. Nemojte čitati niti slušati nikakve strasti oko porođaja! Sve u svemu pojedinačno. Rođenja se drže na različite načine za sve, a prag za bol je također različit za svakoga. Ovo je ono što sreća stalno drži Lyalku. I prestati pušiti! Biti odgovoran!

  Lyudmila, dobro poslijepodne!
  Dobro, više ne pušite! Istina je - lako je prestati, glavna stvar je da želiš! Rođenje je nažalost bolno, ali svaka žena to može podnijeti hrabro, jer tada će ona biti najsretnija u cijelom svijetu!

  Prestao sam pušiti kada sam razmišljao o činjenici da sam potpuno dobrovoljno uzimala otrov, još uvijek sam plaćala mnogo novaca za to. Imam i rizik od pušenja do raka i umiranja u boli, a imam i malu djecu, a ljudi koji proizvode cigarete ne prokleti vas i vašu djecu., pušači i nepušači, ali ne biste trebali dati bolestima više šansi. Sretno svima. I zdravlje vama i djeci. Vjerujte u sebe i uspjet ćete! Pušenje je samo loša navika i ništa više, nema fizičke ovisnosti.

  Hi djevojke... Imam 20 godina kad imam 11 godina... Pokušavam prestati pušiti jer je već u 9. tjednu trudnoće. Vrlo neugodno prije djeteta. Stvarno želim prestati pušiti. Recite mi kako. ?

  Mene 28 I pušim previše Od 11 godina. Druga trudnoća, nakon testa, nemojte uzimati cigarete u svoje ruke i to je sve. To je jednostavno. Ne trebate dodatnu dramu, mislite o djetetu.

  Prije trudnoće, pušili 10 godina. Ponekad ne jedan paket dnevno. Čim je saznala da je trudna, odmah je odlučila odmah prestati! Prvi put bilo je teško, pogotovo na poslu, kad su svi koji su se tamo smjestili. (Radio je kao barmenica u kafiću). Ali onda imam taksičicu. Ovdje, čudno, pomogao mi je. Postoji strašna averzija prema duhanu i alkoholu! Već 3 godine nisam pušio. Nikada nisam uzeo cigaretu. I što je najvažnije, ne želim! Dakle, ne znam što drugi imaju, ali kao što je meni, ova moć volje je slaba! Svatko može odustati ako žele. Nisam to učinio zbog sebe, već zbog bebe! I rođen je zdravo i lijepo)) Drago mi je što sam odustao) svima zdravu djecu! Ispusti tu stvar!

  Pušim 19y.kuryu od djetinjstva. Niti jedan dan nisam mogao bez cigareta. Prva trudnoća bila je prije 10 godina. Tijekom trudnoće puštamo 5 slabih cigareta. Svakog sam dana mislio da sam nanio štetu djetetu i još uvijek ne sumnjam toliko. Rodila sam zdrave djevojke, 3600kg / 56cm. U rodilištu, rekli su da je dijete izuzetno zdravo i da je u to vrijeme bila jedina u bolnici od prve faze zdravlja. Čak sam u bolnici, želio sam se zatvoriti jer sam znao da, ako nisam imao štetu tijekom trudnoće, ja ću ga nanijeti tijekom dojenja. Ali zatvorite i propustite. Na dan pražnjenja nisam htio pušiti, bio sam siguran da neću, ali bez sreće, bio sam ispražnjen u 11 dana, a dijete nije dobilo do 17 sati. Cijelo to vrijeme bio sam pod bolnicom i bio je nervozan, dijete nije otpušteno zbog raznih loših razloga., onda nema liječnika, ona je zauzeta, a zatim nešto drugo. Ali nije bilo povezano s zdravljem. Ukratko, trajao sam do 3x gledanja i jako sam htio pušiti. Zato nisam odustao. Dojenčad sam hranio mojim grudima 4c i pol mjeseca. Zatim se zaustavi kako ne bi nastavila trovati dijete. Danas sam trudna 24 tjedna. Prestani pušiti, nikada ne prestajem željeti osobito posljednje 3 godine. A sada, u vezi s trudnoćom, želim još više, ali u ovom trenutku to se pokazalo samo za smanjenje pušenja nekoliko cigareta, najviše pola cigareta, na dan, negdje 2 / 3sig se ugasi. A od prvog tjedna ne mogu podići iznos. Ali ne mogu u potpunosti odbiti. Ono što vam želim reći: oni koji mogu preživjeti bez cigareta više od tri dana, mislim da je lako napustiti. Oni koji su bacili i ponovno pokrenuli, općenito ne mogu razumjeti. Oni koji su uspjeli prestati i pokušavaju osuditi i ne razumjeti, odgovoriti svima s vlastitom psihološkom borbom, svatko ima različite situacije u životu. A za neke, prestanak pušenja je kao odustajanje od hrane. Ne znam kako to učiniti upravo sada, ali ranije ako nisam imao cigarete, stigao sam do takvog čaja koji sam pušio čaj, bilo mi je bilo apsolutno isto da bih pušio, volio bih pušiti, što zamijeniti slatkišima ili hranom. Ovdje je moj odgovor. Želim pušiti nakon bilo kakve upotrebe hrane, sjemena, slatkiša, kave, obične vode, kada razgovaram na telefonu, na internetu dugo i nakon duge šetnje. U društvu iu osami, od radosti i živaca. To je sve što povećava želju. Dakle, traženje zamjene nije moja metoda. Što je s bilo kojim karticama, žvakama, elektricitetima itd. Također mi ne pomažu. Knjige Alain Kara i drugi kojima mogu reći da se s njima slažem u svemu, ali uopće me nisu utjecale. To su vaše prijetnje i ispiranje mozga kao što je štetno, to je istina, ali vjeruju 99% pušača znalo prije nego što počnu pušiti. I znaju do sada. Od vas se traži da zatvorite, a ne zašto je to štetno, a ne tvrde da pušenje šteti zdravlju bebe. Ali vjerujte mi, ako se osoba ne može odreći, nije samo u Strasseu bez cigareta, već u histerici kao da je ubijen na životu. Ne pijem alkohol prije nego što se zatrudni ili koristim drogama (osim redovitog duhana) i stvarno želim prestati pušiti. Vjerujem da ću uspjeti. Ali iz vašeg pranja želim još više pušiti. I nemojte pisati strast o tome kakvo dijete mora biti rođeno! Nemate pravo to reći. Moramo uvijek poželjeti svima zdravlje. Uostalom, nitko nije imun na nesreće ili od trovanja od bilo čega. Sretno svima. Zdravlje vama i vašoj djeci. ?

  Pristao sam prestati pušiti nije tako lako, cijelo sam vrijeme pušio prvom trudnoćom i dojenjem, rođen je zdravi dječak, drugu trudnoću bila je djevojka koja uopće nije htjela pušiti, ali je samo ponovno rodila pušenje i kad je otišla na posao, nije bilo ni dan bez cigareta, Zatim sam nekoliko puta napustio, ali još uvijek sam htio pušiti svaki dan. Ni jedan dan, koji ne bi razmišljao o cigaretama. Sada čekam treću i želim pušiti užasno. Svakodnevno se borim s tom misao. Mislim da još jednom razmišljam o tome svaki dan i što da radim? Ne znam kako glumiti, iako još ne pušim. No, čudno je kako je saznala da je trudna pušiti u dvostruko. Svatko ima svoju psihološku barijeru. I svi čine svoje vlastite izbore. Ako to sami ne shvatite, ništa vam neće pomoći da prestanete pušiti pilule ni psiholozi....

  Počeo sam pušiti prije trudnoće, ali već 3 tjedna počeo je otrovna toksičnost, pušenje je otišlo, tri mjeseca nisam razmišljao o cigaretama, ali u zadnje vrijeme počnem tresti, želim osjetiti okus, to se obično događa noću, probudim se i želim dima do suza, je li moguće dopustiti rukovanje cigaretom - to se događa 1,2 puta mjesečno

  S prvim i drugim djetetom otišlo je čim je saznala o trudnoći. Nekoliko puta tijekom trudnoće htjela sam se pokoriti, ali sam uzeo puf i beeeee. S trećom sada u 21 tjednu i ne može se zatvoriti. Naravno, smanjio sam se od 15-17 cigareta na 2-3 dnevno, ali je potpuno nemoguće ukloniti. Ponovno čitam hrpu članaka, ali ništa, ((((suprug ne zna) vjerojatno se zadavio (naravno, figurativno), očajno sam, uostalom, u prva dva trudnoća napustila sam se tako mirno i lako, ali sada je to pravi napad, osjećam se kao strašna majka. (((

  Ja sam, istodobno, uspjela odstupiti samo sredstvima koja ležem da spasim...... ne pušim pet tjedana. Iako oh kako želite, ali........ gubljenje ovog rezultata bit će sramota. Ono što je najvažnije, nemojte se dati u bolnici da se slomi, a onda lakše.

  Što se događa ako pušite tijekom trudnoće

  Cigarete koje sadrže najmanje 40 toksičnih tvari uzrokuju ogromnu štetu ljudskom zdravlju. Posebno opasno za trudnice u očekivanju djeteta koje nije napustilo loše navike.

  Mogu li zatrudnjeti ako pušite?

  Svaka žena je potencijalna buduća majka, trebala bi shvatiti koliko je pušenje štetno za njeno zdravlje. Svaki liječnik će potvrditi negativan utjecaj na rad reproduktivnog sustava:

  • žena sposobnost začeća smanjuje (to ne znači da je pušenje izvrsno kontracepcijsko sredstvo);
  • količina hormona proizvedenih od ženskog tijela se smanjuje, ovulacija se javlja nepravilno i pravilno stvaranje jaja je uznemirena;
  • menstrualni ciklus gubi pravilnost;
  • ako se djevojka, koja se priprema za začeće, izračunava povoljne dane, ali puši, treba biti spremna za činjenicu da se cilj neće postići, zbog smanjene mobilnosti folikula;
  • ginekolozi potvrđuju - stalna izloženost nikotinu utječe na održivost jaja: postoje slučajevi kada su umrli prije susreta s spermatozoidom;
  • žensko tijelo prestaje u pravoj količini da proizvodi estrogen - glavni hormon reproduktivnog sustava, što dovodi do pojave neuspjeha u svom radu;
  • toksične tvari sadržane u cigaretama uzrokuju zadebljanje sluzi u grliću maternice što ga čini teškim za prodiranje spermija u stanicu jaja i povećanje.

  Koliko dugo prije koncepcije treba prestati pušiti?

  Trudnoća nije apsolutno kompatibilna s navikom. Žena, automatski, kroz posteljicu, podijelila je otrov s fetusom, bez obzira na trajanje trudnoće.

  Kako bi spriječili buduće dijete da troše ugljični monoksid i proizvode izgaranja, potrebno je prestati pušiti pravodobno. Postoji mišljenje: djevojke, koje su uspjele prevladati žudnju za cigaretom prije začeća, rodile su djecu s indikatorima jednakima onima koje su zabilježene kod djece nepušačkih žena.

  Što se prije prestane pušiti, to će više koristi donijeti zdravlje žena, a ne utječu na razvoj djeteta. Pravilno planiranje koncepta počinje s potpuno uklanjanjem svih loših navika inherentnih u oba roditelja.

  Neki vjeruju - smanjenje broja cigareta pušili, smanjuje njihov negativan utjecaj. To je mit: kad žena počinje pušiti manje, ona teži privući više dima u sebe i uzrokuje dublje udisanje. Kao rezultat toga, mnogo više štetnih tvari ulaze u tijelo.

  Žene smatraju: prestanak pušenja na početku trudnoće izaziva živčane kvarove, koje bi se trebale izbjegavati u situaciji, a preferiraju odgodu odustajanja od cigareta za razdoblje nakon isporuke. To je pogrešno mišljenje, čak i minimalna količina nikotina uzrokuje nepopravljivu štetu djetetu u ranim i kasnim razdobljima.

  Važno je odreći se cigareta 2-3 mjeseca prije planirane koncepcije, tako da tijelo ima vremena za brisanje spaljivanih proizvoda.

  Je li pušenje dopušteno tijekom trudnoće?

  Stručnjaci smatraju da je pušenje neprihvatljivo ne samo tijekom perioda koncepcije, već iu prvom i posljednjem tromjesečju trudnoće. U svakom je slučaju učinjeno nepopravljivu štetu zdravlju bebe.

  Žena u zanimljivom položaju potpuno je na milosrđu hormona, a vrlo je teško odustati od uobičajene cigarete u ruci. Ponekad liječnici dozvoljavaju svojim pacijentima, povremeno, u slučaju snažne želje, napraviti 1-2 šanse (podložan dugom razdoblju pušenja). Vijeće je prikladno za djevojke s voljom snage i ne dobivaju paket na prvoj želji.

  Vjeruje se da se nakon poroda u žena instinkt majke budi i, kako bi se spasilo zdravlje djeteta (naposljetku, nikotin prodire u majčino mlijeko) odustaje od pušenja. Pričekajte da dostava ne bi smjela biti. Kako ne bi uzrokovali dodatnu štetu fetusu, odmah je prestati pušiti. Ako je moguće, dugo prije začeća.

  Je li hookah ili elektronska cigareta dopuštena za trudnice?

  Elektroničke cigarete štete trudnici:

  • svaki punilo sadrži nikotin (čak i u najmanjoj dozi, unatoč jamstvima proizvođača natrag) i stoga donosi nedvojbenu štetu;
  • štetne tvari u parama su izložene jakom zagrijavanju, a parna pića lako prodiru iz pluća u krvotok, a odatle kroz posteljicu do djeteta i dovode do rizika od anomalija tijela, odgode razvoja, pobačaja i preranog rođenja.

  Voda koja pušač treba razumjeti da je hookah pušila jednom godišnje ili jedan dan (kada je trudna) uzrokuje štetu:

  • Svaki liječnik će potvrditi: smole prisutne u duhanu za nargile, može uzrokovati fetalne malformacije.
  • Odvojena šteta donosi mentol i voćni dim, koji se koristi kao sredstvo za poboljšanje okusa.
  • Ako pušite vodu tijekom trudnoće, ne biste trebali očekivati ​​da će se sve štetne tvari podmiriti u vodi. Većina njih još uvijek je prisutna u dimu i ulazi u pluća.
  • Čak i zdrava nepušačka žena koja je posjetila hifahnu sobu odmah prima značajnu količinu štetnih tvari u zraku.

  Sigurne metode pušenja koje ne oštećuju majku ili fetus ne postoje.

  Što učiniti ako žena ne zna da je trudna i pušila?

  Nije neuobičajeno da žene odluče prestati pušiti čim postanu trudne. Iako liječnici i želja napustiti naviku u fazi planiranja koncepcije, ne samo fer spol, nego i muškaraca. Ali ne uvijek početak trudnoće može se predvidjeti i odrediti očitim znakovima.

  Vrlo često, pušači imaju menstrualne nepravilnosti s čestim slučajevima odgođenih kritičnih dana. Djevojka može pušiti i ne pretpostaviti da je već trudna. Što učiniti? Prestani pušiti odmah.

  Liječnici preporučuju da se suzdrže od odbijanja do 13. tjedna trudnoće kako bi izbjegli pojavu komplikacija.

  U svakom slučaju, čak i minimalni pušenje utječe na bebu, utječe na zdravlje i razvoj. Ne treba se držati apsurdnih isprika i odmah poduzeti korake za napuštanje cigarete.

  Štetu pušenja tijekom trudnoće

  Teško je pretjerivati ​​destruktivni učinci pušenja, kao i alkohol, na žensko tijelo tijekom trudnoće i zdravlje nerođenog djeteta:

  • Povećani rizik od nedostataka i malformacija djeteta.
  • Kronična hipoksija u maternici dovodi do poremećenog opskrbe krvlju fetalnog mozga, što povećava rizik od hidrocefalusa i cerebralne paralize.
  • Pušenje pušenja ima štetan učinak na rad djetetovog bronhopulmonalnog sustava, zbog čega mu pluća nakon rođenja ne mogu ispravno raditi (pogotovo u slučaju preranog rođenja).
  • Formaldehid u sastavu cigareta ima štetan učinak na gastrointestinalne organe nerođenog djeteta.
  • Nikal - povećava rizik od bronhijalne astme u novorođenčadi, što je iznimno teško.
  • Ugljen monoksid koji se emitira tijekom pečenja svake cigarete ulazi u krvotok pušača, otrova bebe i izaziva napade uslijed gušenja. On je glavni provokator brzog razvoja leukemije kod djece u prvoj godini života.
  • Olovo ima značajan negativan utjecaj na reproduktivne organe majke i djeteta (djevojka je u opasnosti da će imati problema s koncepcijom u budućnosti).
  • Pušač dobiva veću vjerojatnost razvoja komplikacija u trećem tromjesečju trudnoće, izražen u prisutnosti edema, povećanog proteina u urinu i povećanog pritiska. Sve to može izazvati preuranjeno rođenje, opasno za majku i još slabo dijete.

  Pušenje u prvim danima trudnoće

  Ohrabrujuća činjenica: prvih dana nakon začeća, pušenje ne uzrokuje značajan rizik. Međutim, potrebno je napustiti loše navike odmah nakon što je žena saznala za trudnoću (ako to nije bilo moguće prije početka začeća).

  Učinak nikotina na bebu:

  • djetetovo tijelo je izgrađeno od očito bolesnih stanica;
  • koštana srž koja se formira dobiva maksimalnu štetu.

  Pušenje u prvih tjedana trudnoće

  Prvi trimestar trudnoće važan je rok, pušenje je sada velika prijetnja da dijete kao cjelinu. Osim toga, pušač donosi štetu vašem djetetu:

  • povrijeđena je ispravna pločica unutarnjih organa, koja uzrokuje pojavu grešaka;
  • Ugljični sloj dijete kiseli kisikom i dovodi do hipoksije koja ima tužne posljedice;
  • nikotin smanjuje placentalni protok krvi, zbog čega malo dijete dobiva minimalnu prehranu i povećava rizik od zaustavljanja razvoja;
  • U ranim fazama, djevojčica za pušenje ima pravi rizik od vaginalnog krvarenja, s spontanim pobačajem, koji se ne može spriječiti.

  Pušenje na 5. tjednu trudnoće

  Aktivna faza razvoja fetusa započinje:

  • formira se stanična osnova svih organa;
  • razvija se neuralna cijev;
  • formiraju se mozak i srce, kao i krvožilni sustav.

  Pušač, bez obzira na to kako se trudnoća dogodila (prirodno ili putem IVF-a), mora se razumjeti - rizici pobačaja i nepravilni razvoj embrija su sada iznimno visoki. Ako ne napustite cigaretu brzo, dijete može napraviti strukturne promjene u DNA i stjecati različite deformacije.

  U 5. tjednu, placenta je aktivno proizvedena, nikotin krši njegovo stvaranje, zbog čega prijetnja njezinog preranog starenja i odvajanja postaje stvarna.

  Pušenje 6. tjedna trudnoće

  Uz pomoć ultrazvuka, već možete slušati srčani ritam bebe.

  • Nikotin stisne krvne žile, zbog čega krv ne može u potpunosti opskrbljivati ​​sve organe i poremetiti njihov normalan razvoj.
  • Nedostatak kisika koji se javlja tijekom opskrbe ugljičnim dioksidom uzrokuje napada astme u zametku.

  Pušenje na 8 tjedana trudnoće

  Sada postoji nevjerojatno velika vjerojatnost razvijanja malformacije usana i usne šupljine, koja se može ukloniti samo nakon rođenja, pribjegavajući ozbiljnim kirurškim zahvatima.

  Nikotinska ovisnost u takvom vremenu inhibira dišnu funkciju djeteta, uzrokujući ozbiljan manjak kisika, što povećava vjerojatnost budućih mentalnih problema.

  Pušenje na 10. tjednu trudnoće

  Pušenje ovog tjedna sličan je zločinu:

  • postoji aktivan razvoj organa, a zbog dima, tijelo nema potrebne resurse;
  • povećava rizik od iznenadne smrti bebe odmah nakon rođenja i tijekom prve godine života;
  • aktivno se formiraju jetra, mozak i bubrezi, a nikotin usporava i narušava proces;
  • djeca imaju veću vjerojatnost da imaju praznine u svom intelektualnom razvoju.

  Pušenje u 12. tjednu trudnoće

  Kraj prvog tromjesečja i prijelaz na drugi. Trenutno se formira timusna žlijezda i kostiju aktivno raste. Karcinogeni, negativno utječu na te procese.

  • Postoji negativan utjecaj na oznaku tijela sustava.
  • Povećanje vjerojatnosti odbacivanja placente i spontanog pobačaja.
  • Oslabljena je normalna cirkulacija i ispravna ishrana embrija.

  Pušenje na 16. tjednu trudnoće

  Sada dolazi razdoblje formiranja živčanih stanica i aktivni rad hipofize, započinje proizvodnju hemoglobina organima koji stvaraju krv i razvojem probavnog funkcioniranja.

  Šteta od cigareta za dijete:

  • Dijete diše kroz placentu, sav dim odlazi izravno do njega.
  • povećava rizik od neispravnosti probavnog trakta i budućih problema s cirkulacijom.

  Pušenje na 18. tjednu trudnoće

  Dijete počinje povećavati masno tkivo, a mozak i dalje aktivno raste. Čuje se zvučne vibracije, a imunitet djeteta započinje s radom.

  Žena koja nije odustala od pušenja, s vlastitim rukama, dnevno opterećuje dojenčad. Rezultat je kršenje ispravnog stvaranja vitalnih sustava. Konstantan manjak kisika utječe na stopu rasta i razvoja.

  Pušenje na 23. tjednu trudnoće

  Dječak počinje trenirati kako bi napravio pokrete disanja, naviknut na život izvan maternice. Dnevna vježba ozbiljno krši ozbiljnu asfiksiju koja se javlja kod djeteta zbog nikotina koji dolazi od majke.

  Postoji mišljenje - svaka cigareta čini da dijete drži dah 30 minuta, što ne može biti štetno. Žena koja nije odustala od pušenja može se zaprijetiti preuranjenom radnom snagom. Nakon toga postoji vrlo malo šanse da spasi dijete.

  Pušenje u trudnoći od 30 tjedana

  Stručnjaci napominju: odbijanje loše navike za ovaj termin omogućuje bebin da zaustavi s izgubljenim stopama rasta i dobije potrebnu težinu za nadolazeće rođenje.

  Dijete je sposobno ostati budno i opustiti, aktivno gradi potkožnu masnoću i nakuplja korisne minerale za budući život (pod uvjetom da ulaze u majčino tijelo i nikako ne uništavaju nikotin).

  Pušač na 8 mjeseci može prerano izazvati placentalnu abrupciju. Situacija je puna ozbiljne kirurške intervencije, a dijete može umrijeti. Sada je vidljivo da beba zaostaje u stopama rasta u usporedbi s djecom nepušenih majki.

  Pušenje u trudnoći od 33 tjedna

  Postoji konačna priprema u tijelu djeteta za samostalan život:

  • alveoli se formiraju u plućima;
  • izolirani su hematski režnja;
  • inzulin se proizvodi u gušterači.

  Pušenje je sada aktivna šteta za bebu. Redovito prima opijenost od dolaznog nikotina, ima manju količinu kisika i hranjivih tvari te ima visok rizik od nerazvijenosti unutarnjih organa. I dalje postoji visok rizik od prijevremene isporuke.

  Osobitosti prestanka pušenja tijekom trudnoće

  Suvremeni istraživači potvrđuju da pravovremeno prestanak pušenja (ne kasnije od 15 tjedana) od trudnice omogućava bebi da raste i da se ne razvije gori od drugih.

  Žena koja je odlučila odustati cigarete u prvom tromjesečju, svakako treba pomoć stručnjaka koji će odabrati odgovarajuću metodu, reći suptilnosti procesa i objasniti rizike.

  Pušač, bez obzira na trajanje trudnoće, mora se pridržavati sljedećih pravila:

  • svaki dan pušiti manje cigareta;
  • da ne dopustite da svaka cigareta bude pušena prije filtra, preporučljivo je koristiti samo četvrtinu ili pola od njega;
  • nakon savjetovanja s ginekologom, možete nanijeti nikotinske mrlje i žvakaće gume, olakšavajući odbijanje loše navike;
  • napustiti uobičajene obrede koji uzrokuju žudnju za cigaretama;
  • šetati više na otvorenom;
  • konzumirati više svježeg povrća i voća;
  • početi pohađati tečajeve mladih roditelja, procijeniti stupanj njihove odgovornosti za zdravlje budućeg djeteta.

  Mogu li prestati pušiti oštro tijekom trudnoće?

  Postoje dijametralno suprotni pogledi. Neki se stručnjaci pridržavaju stajališta da će oštro odbacivanje cigareta biti stresno za majčino tijelo i neće imati koristi od bebe.

  Drugi vjeruju da nikotin, čak iu malim količinama, nosi sa sobom ogromnu štetu fetusu, potrebno je odmah i zauvijek napustiti cigarete.

  Opće mišljenje je ovo: djevojka pušenja koja je saznala o svom posebnom stanju odmah treba odustati od cigareta. No, bolje je to učiniti u roku od 1-2 tjedna (tijekom kojih se dnevno ne puši više od 3 cigarete) kako ne bi tijelo dovelo do ozbiljnog stresa.

  Što učiniti ako želite pušiti tijekom trudnoće?

  Želja za dimom nužno se pojavljuje u svakom pušaču, čak i nakon potpunog odbijanja cigareta. I trudnice, s nestabilnom hormonskom pozadinom i mentalnom nestabilnošću, još su češće podložne takvoj situaciji.

  U slučaju vuče do dima, vrlo je važno odvratiti:

  • dobiti svjež zrak;
  • jesti slatko
  • učiniti svjetlo gimnastika;
  • promijenite mjesto (na primjer, idite u drugu sobu) i okupaciju (ako je djevojka pušila na poslu, trebali biste izaći van ili u prostoriju gdje je zabranjeno);
  • ići u kupovinu s dječjim dobrima i kupiti dojilicu;
  • idite na igralište i pogledajte kako zdrava djeca uživaju u životu.

  Samo potpuna spoznaja da je zdravlje budućeg djeteta u potpunosti u rukama majke dopušta ženi da odustane od ovisnosti bez ikakvog dodatnog napora.