Kako početi rađanje?

Zasnivanje

Kako se vrijeme isporuke pristupa, promjene se počinju pojavljivati ​​u ženskom tijelu, pripremajući ga za početak rada. Jedan ili dva tjedna prije roka, trbuh pada malo, jer dijete prolazi ispod.

Težina buduće majke može se smanjiti, jer tijelo više neće čvrsto zadržati tekućinu. Ponekad bolovi u donjem dijelu leđa počinju zbog činjenice da se kosti zdjelice šire, a maternica ugovara sve češće, kao da vježba prije porođaja. Takvi neozbiljni kontrakcije mogu započeti već 30. tjedan trudnoće, ponekad i prilično snažnim. Bliže do trenutka početka rađanja, i hormonalne promjene također malo. Tijelo postaje više estrogena, što utječe na raspoloženje žene.

Samo kaži da je u ovom trenutku vrlo teško. Svako rođenje počinje na potpuno individualnom scenariju. No, sama žena sigurno će osjetiti da se nešto događa u njenom tijelu. I, čim se pojavi prvi poremećaj porođaja, bit će potrebno vrlo pažljivo pratiti razvoj događaja i, po mogućnosti, obavijestiti liječnika o početku rođenja.

Sam početak radne aktivnosti naziva se latentna faza. Njegov je početak priprema organizma za odgovornije razdoblje. Ovdje su neke od njegovih manifestacija.
Postoji prilično jaka i stalna bol u donjem dijelu trbuha ili na donjem dijelu leđa. To je malo kao bol tijekom menstruacije.

Kontrakcije maternice, sada dovoljno bolne, postaju redovne, vrijeme između njih se smanjuje i njihovo trajanje se povećava.
Izlijevanje sluznice može postati smeđe ili crvenkasto.
Kada se ti simptomi pojavljuju, morate početi pomno pratiti vaše stanje. Ako kretanje fetusa postane slabiji, ili se otvori krvarenje maternice ili zimice, promjene u vidu i teške glavobolje - odmah se obratite svom liječniku.

U ovom trenutku dolazi vrijeme da se pripremi za buduću bol. Tijekom poroda dovoljno je dovoljno ovisi o tome kako dobro očekuje majka. Bolje je ako može učiniti bez bolova.

Kako razumjeti da je rođenje počelo?

Čim odrasle majke vide znakove početka rada, vrijeme je da se pripremi za odlazak u bolnicu. Najvažniji trenutak može doći neočekivano. Valja napomenuti da se način po kojem počinje porođaj po prvi puta malo razlikuje od ponavljanja isporuke. U prvorazrednim ženama, kontrakcije prekursora mogu početi davno prije njih. Ali u slučaju sumnje možete potražiti liječnika.

znamenje

Ispuštanje sluznice

Tijekom trudnoće, štiti fetus od infekcije zatvaranjem cerviksa. Nakon trenutka njezinog iscjetka, očekivana majka mora biti vrlo oprezna da ne uvodi neželjene mikrobe u rodni kanal. Normalno, sluzni čep nestaje ne više od dana prije početka porođaja. Zato je sasvim moguće trpjeti malo i ne imati seks u ovom trenutku. Kupka neko vrijeme zamjenjuje tuš. U nekim slučajevima, pluta može ići tjedan dana prije rođenja. Nije opasno. Ali ako se to dogodilo ranije prije očekivanog datuma rođenja, savjetujte se s liječnikom. U trenutku kada se plinoviti pražnjenje prilično primjećuje - nekoliko sati iscjedak postaje gušći i dobiva crvenkasto-smeđkastu boju.

Scrum-prekursora

Njihova razlika od boli u radu je da oni ne vode izravno na otvaranje maternice. Njihova funkcija je prilično različita - da se opustite, protežu mišiće. Tijekom ponovljenih rađanja više neće biti jer mišići tijekom prvog rođenja postaju elastičniji. Oni su prilično redoviti, njihovo trajanje se povećava, ali trenutak u kojem će početi stvarni bolovi u trudnoći, očekujuća majka zasigurno će se osjećati. Oni su mnogo intenzivniji i bolniji. Kako se ponašati tijekom rada - harbingers, da se osjećaju dovoljno udobno, liječnik može reći. Isto tako, prilikom ispitivanja možete vidjeti postoji li promjene u maternici i točnije saznati kako razumjeti da je rođenje počelo.

Ispuštanje amnionske tekućine

Njihov volumen obično varira od 1 do 1,5 litara. Ovo je glavni način da se zna da je porođaj počeo. Uz ispuštanje vode, čak i ako još nema kontrakcija, žena mora kontaktirati liječnika ili otići u bolnicu. Ponekad se to može dogoditi tijekom normalnog sna, a ponekad voda ne odlazi sve do otvaranja maternice, tijekom kontrakcija rada. Činjenica da će se dogoditi ranije ne znači da neće biti tekućina za sigurno rođenje djeteta. Amnionska tekućina se proizvodi svakih 3 sata, tako da porođaj neće biti suh.

Potrebno je obratiti pozornost na njihovu boju - moraju biti transparentni bjelkasti. Ako je sjena smeđkasto-zelenkasta, prva izmetna beba, meconium, je ušla u amnionsku tekućinu. To znači da je imao gladovanje kisikom, a sama tekućina mogla bi biti opasna. Ako otpadna voda nije bjelkasta, morate odmah otići u bolnicu. Čak i ako još nema kontrakcija, kašnjenje je prepuna komplikacija zdravlja djeteta. U ovom slučaju, moguće je stimulirati rad.

Neki liječnici savjetuju da ubrzavaju čak i normalnu boju odvojenih voda, najviše - u danu. No, da bi takva odluka bila neophodna, na temelju položaja djeteta. Ponekad je sasvim prihvatljivo trpjeti prije prirodnog početka rada, ako se odgodi ne više od 2-3 dana.
Pojava prekursora vrlo je primjetljiva, a lako je razumjeti je li počinjalo porođaj.

Uvjeti isporuke

Na samom početku trudnoće izrađuje se poseban kalendar. Označava predviđeni datum isporuke. Tako će trudna majka znati koji tjedan počinje njezino rođenje. Naravno, takvi pojmovi često se mijenjaju. U kojem tjednu počinje rođenje, ovisi o mnogim čimbenicima trudnoće. Ali ipak, bolje je ako se rođenje odvija u 37-41 tjednu trudnoće. Do tog trenutka beba će biti rođena slaba, a kasnije postoji opasnost od gladovanja kisikom.

Ako porođaj nije započeo na vrijeme

Ako rad započne prije 37., ali kasnije od 34. tjedna trudnoće, liječnici preferiraju pažljivo izvršiti isporuku. U ovom slučaju dijete će jednostavno ostati neko vrijeme pod promatranjem. Ali ako se znakovi da će žena uskoro početi raditi, pojavila se prije ovog vremena, posebni lijekovi propisuju kako bi spasili trudnoću u prihvatljivo razdoblje, a žena će morati neko vrijeme ostati u krevetu.

Ako porođaj nije započeo na vrijeme, nužno je savjetovanje s liječnikom. Do 42-43 tjedna, ako nema promjena u zdravlju bebe i trudnice, obično čekaju prirodni porod. Ali sasvim je moguće imenovanje stimulacije, jer kašnjenje u takvim slučajevima je rizično. Ubrzanje ne povrijedi bebu, već je ovaj put spreman da se rodi. Tek nakon takvog postupka radna aktivnost je intenzivnija, što može biti teško za ženu.

Potrebno je znati na vrijeme kako započinje rad, pogotovo ako su prvi. O tome kako prekursori prolaze, rođenje bebe ovisi u mnogim aspektima. I, pažljivo promatrajući njezino stanje tijekom početka rada, trudnica će se brinuti ne samo o sebi nego io budućnosti njezina djeteta.

Kako razumjeti da je rođenje počelo? Kako početi rađanje?

Kada žena očekuje dijete, najuzbudljiviji trenutak za nju je porođaj. Očekivana majka željno broji dane do dugo očekivanog sastanka s djetetom. Mnoge žene su poznati osjećaji kontrakcija i pokušaja. Ali što učiniti ako žena postaje njezina majka po prvi put? Kako razumjeti da je rođenje počelo? To je ono što ćemo dalje raspravljati. Otkrit ćete koji su znakovi početka rada. Također saznajte kako se taj proces odvija.

Rođenje i njihove vrste

Prije nego što razgovarate o tome kako žene počinju raditi, morate nešto reći o samom procesu. Rođenje djeteta može se dogoditi prirodno ili carski rez. Druga je mogućnost odabrana u slučaju da postoje patološke i odstupanja u zdravlju djeteta ili trudnice. Većina žena pokazuje prirodno porođaj.

Razdoblja rođenja

Ovaj proces je podijeljen u tri glavne faze. U prvom razdoblju, žena osjeća početnu radnu aktivnost. Ovo razdoblje može trajati od dva sata do jednog dana. Prvo razdoblje završava kada je cerviks potpuno spreman izbaciti fetus, a kontrakcije daju mogućnost pokušaja.

Drugi dio rođenja karakterizira rođenje djeteta. Valja napomenuti da je ova faza najodgovornija. Drugo razdoblje završava činjenicom da beba u potpunosti gubi fizičku vezu s majkom zbog zatvora pupčane vrpce.

Treći dio isporuke je najbrži i najjednostavniji. Nekoliko minuta nakon protjerivanja fetusa, maternica počinje djelovati aktivno i gura placentu. Liječnici to nazivaju obrazovnim potomstvom.

Kako početi rađanje?

Postoji nekoliko mogućnosti za početak rada. Valja napomenuti da mnoge žene zbunjuju prave kontrakcije s treninzima. Također, neiskusne buduće majke mogu podnijeti teške pražnjenje i ispuštanje čepa za rupturu amnionske tekućine. Kako razumjeti da je rođenje počelo? Ako imate bilo kakvih nedoumica, tada se trebate obratiti bolnici za majku na vašem mjestu registracije. Liječnik će vas ispitati i točno vam reći jesu li znakovi istiniti ili lažni. Razmislite o nekoliko mogućnosti za početak porođaja.

trudovi

Najčešće, prvo razdoblje počinje s redovitim kontrakcijama maternice. Da biste ih razlikovali od treninga, vrlo je jednostavna. Prava generička aktivnost praćena je ritmičkim kontrakcijama u redovitim razmacima. Kako razumjeti da je porođaj započeo u ovom slučaju?

Pokušajte se opustiti i leći. U nekim situacijama, liječnici preporučuju da se topla kupka i piju dvije tablete droga "No-Spa". Treninzi se obično vrše samostalno s tim manipulacijama. Međutim, ako se rezovi ne zaustave, onda ih treba računati. Podignite sat s drugom rukom ili štopericom. Uočite vrijeme kada vaš želudac dolazi na ton i vrijeme. Nakon toga, brojite koliko sekundi traje između kontrakcija. Ako se kontrakcije javljaju redovito i povećavaju se s vremenom, vjerojatno ćete roditi. Ako su kontrakcije spontane, a vrijeme između njih raste, smanjuje se, nije početak prvog razdoblja. Međutim, za sedaciju, vrijedi kontaktirati bilo koju medicinsku ustanovu radi pregleda.

Ruptura amnionskog fluida

Sada znate kako započinju trudovi. Može li prvo razdoblje imati alternativni početak? Naravno, da.

Rodjenje može početi s ispuštanjem amnionske tekućine. U tom slučaju, nakon snažnog smanjenja volumena maternice, javljaju se intenzivni kontrakcije. Međutim, postoje slučajevi kada se dogodio izlijevanje, a kontrakcije ne počinju. Tada su neki lijekovi došli do spašavanja. Majka koja je očekivala ubrizgava tvar koja stimulira kontrakciju maternice. Najčešće takva korekcija vodi do pozitivnog ishoda. Kako razumjeti da je rođenje počelo u ovoj situaciji?

Zbunjuje ispuštanje amnionske tekućine s nečim drugim, vrlo je teško. Vode protječu velikim volumenom i imaju poseban miris. Najčešće, taj proces počinje nakon nekog tjelesnog napora. Ako ste izgubili vodu, vrijedi što je prije moguće ići u rodilište. U tom slučaju ne možete se okupati jer se može pojaviti infekcija fetusa. Volite običnu dušu.

Ispuštanje sluznice

Prvi znakovi početka porođaja mogu se pojaviti davno prije početka aktivnosti. Dakle, jedan od glavnih dokaza pristupa prvog razdoblja jest odvajanje sluznice. Tijekom trudnoće, viskozna tekućina koja se odvaja cerviksom nakuplja se u cervikalnom kanalu. Pouzdano štiti dijete od infekcija i bakterija. Prije rođenja, ovaj grumen je odijeljen i izlazi. Ponekad ga žene mogu zbuniti s normalnim sekretima.

Čep mucusa ima određenu boju i miris. Njegova sjena može biti od prozirnog do smeđe boje. Volumen ovog obrazovanja je oko dvije žlice. Izađite iz pluta sve odjednom ili u dijelovima. Najčešće, odvajanje gruda počinje nakon drugog pregleda na ginekološkoj stolici.

Izlaz pluta ne znači da rodiš. Međutim, ovo je jasan znak da se uskoro susretnete s bebom. Rodjenje može početi dva sata ili tjedan dana nakon incidenta.

Bol u leđima i donjem dijelu trbuha

Povremeno se generička aktivnost ne prepoznaje kao kontrakcije. Mnoge žene bilježe samo herpesovu bol u abdomenu. Slični osjećaji slabijeg spolnog iskustva tijekom menstruacije. Kako razumjeti da je to upravo početak rada?

Ako je razdoblje već dosta dugo i čekate dijete iz dana u dan, takvi osjećaji mogu dobro naznačiti početak prvog razdoblja. U ovom slučaju, bolje je ne čitati listove čaja, već ići na liječnički pregled. U nekim slučajevima bolovi u trbuhu mogu ukazivati ​​na patologiju. Međutim, ne brinite prije vremena.

Carski rez

Kako započinje rad u ovom slučaju? Najčešće se planira takva operacija. Žena se trenira nekoliko dana i provodi se razna istraživanja. Na dan operacije, budućoj majci dobiva anestetik. To može biti opća anestezija (kada žena koja je u trudnoći spava) ili epiduralna anestezija. Ovo je mjesto gdje počinje rođenje. Zatim, liječnik obavlja potrebne manipulacije i uklanja bebu s ženskog abdomena.

Kako započinje prijevremeni rad?

Poznato je prijevremeno rođenje, koje je počelo u razdoblju od 28 do 37 tjedna trudnoće. Je li moguće nekako prepoznati znakove tog procesa? Naravno, da.

Najčešće, prijevremeni rad se ne razlikuje od normalnog. Majka koja boluje od rada ima abdominalnu bol, kontrakcije maternice i težinu u donjem dijelu leđa. Zapamtite da je u ovom slučaju veća vjerojatnost da odete u medicinsku ustanovu. U najranijim fazama, kada proširenje vrata maternice još nije počelo, liječnici mogu zaustaviti taj proces. Jedine iznimke su oni slučajevi kada je započeo rad s ispuštanjem amnionske tekućine.

sažimanje

Sada znate prepoznati početak rada. Zapamtite da svaki put proces se može odvijati na različite načine. Čak i za istu ženu, prvo razdoblje može početi drugačije nego prošli put. Treba napomenuti da je u multiparousnim predstavnicima slabijeg spola poroda jednostavnija i brža. To se događa zato što cerviks i sami genitalni organi već poznaju svoje glavne zadatke. Važnu ulogu igraju djelovanje majke u radu. Sve se događa mnogo lakše kada trudna majka zna što ju čeka.

Ako sumnjate da je početak rada reinsuriran i potražite liječničku pomoć. Samo liječnik može sigurno reći je li aktivnost počela ili nije. Želim vam zdravlje i lako porođaj!

Kako odrediti da počnete raditi? Glavni znakovi i simptomi

Koji je termin (koji tjedan) počinje rođenje? Trajanje trudnoće smatra se 37 tjedana. Od sada pa do 40 tjedana, rad može započeti u bilo kojem trenutku.

Kako odrediti početak rada? Nema predviđanja kada će se to dogoditi. No, postoji niz prvih znakova kojima se može suditi o neizbježnom početku rada.

Postoje mnoge teorije koje objašnjavaju početak generičkog procesa. U antici se vjeruje da je polazna točka porođaja ograničenje fetusa u malom prostoru i njegovoj gladi.

Suvremene teorije upućuju na to da počinje porođaj zbog formiranja generičkog dominantnog mozga, povećava koncentraciju tvari u krvi trudnice, potiče ekscitabilnost mišića maternice, povećava razinu spolnih hormona estrogena i akumulira dodatnu energiju u stanicama.

Glavni znakovi i simptomi

Dva do tri tjedna prije poroda, trudnice mogu primijetiti niz znakova i simptoma početka rada:

 1. Oslobađanje trbuha. To je zbog činjenice da glava fetusa skoči dublje u malu zdjelicu, dno maternice se smanjuje i počinje stavljati manje pritiska na membranu i želudac. Ženama je puno lakše disati, smanjene su manifestacije žgaravice. Međutim, pritisak u području mokraćnog mjehura povećava se, trudna žena počinje češće ići na zahod.

 • Pomicanje središta gravitacije ispred njega. Zbog toga, hod trudne žene mijenja, ramena su povučena natrag - žene ponosni hod.
 • Izbojni pupak. Prije poroda, zbog povećanog utjecaja estrogena, mišićni ton prednjeg abdominalnog zida se smanjuje, pupak postaje savitljiviji.
 • Promjene ponašanja trudnice: povećana nervozna razdražljivost ili, obrnuto, stanje slabe apatije. To je zbog promjena u fiziološkim procesima u cerebralnom korteksu u vezi s formiranjem generičkog dominantnog.
 • Smanjenje tjelesne težine trudnice na nekoliko kilograma. Prije porođaja, količina amnionske tekućine se smanjuje, metabolizam se mijenja, a višak tekućine u ženskom tijelu se smanjuje.
 • Smanjena motivacija fetusa. Taj je fenomen zbog smanjenja količine vode, fiksacije glave do ulaza u zdjelicu.
 • Nelagoda ili nagging bol u donjem dijelu trbuha i donjeg dijela leđa. Estrogeni povećavaju elastičnost ligamenta, postoji lagano širenje zdjeličnih kostiju.
 • Ispuštanje sluznice. Tijekom razdoblja sazrijevanja maternice, njezin je kanal skraćen i povećava se aktivnost žlijezda sluznice. U roku od nekoliko dana iscjedak iz genitalnog trakta postaje sve obilniji, nalik na debelu sluz koja je bistra ili blago smećkasta, ponekad s ružičastim venama.
 • Kada počinju prekursori rada? Počevši od 37. tjedna, trajanje prekursora početka rada različito je za žene i može biti od nekoliko sati do nekoliko tjedana.

  Šest do osam sati prije rođenja, neke žene imaju preliminarno razdoblje. Ovaj put karakterizira pojava nepravilnog u učestalosti, jakosti i trajanja kontrakcija maternice.

  U ovom slučaju, žena ne bi trebala doživjeti bilo kakvu neugodnost, poremećaj spavanja ili nedostatak apetita. Može se pojaviti blagi smeđi mrlje iz genitalnog trakta.

  Postupno, kontrakcije maternice povećavaju se, postaju redovite - počinje porođaj.

  Kako razumjeti da je rođenje počelo?

  Prisutnost redovitog rada, karakterizirana ponavljajućim bolnim kontrakcijama maternice - kontrakcije.

  Na početku rada, trajanje kontrakcija je 7-10 sekundi, a interval između njih je oko 15-20 minuta.

  Tijekom vremena, trajanje borbe se povećava na 40-50 sekundi, a vrijeme između njih skraćuje se na nekoliko minuta.

  Stanje žene se mijenja, nema mogućnosti zaspati. Zbog cervikalne dilatacije može doći do mučnine ili povraćanja.

  Ponekad generički proces počinje ispuštanjem amnionske tekućine - tekućeg, prilično velikog iscjedka iz genitalnog trakta.

  Početak rada - kako razumjeti da su kontrakcije počele

  Nema potrebe dugo misliti na jedan od najvećih strahova trudnica. Naravno, ovo je proces porođaja, ili bolje, kontrakcije i razdoblje pokušaja. U isto vrijeme, svaka trudnica čeka ovaj trenutak s velikom nestrpljivošću. Kako shvatiti da počinje porođaj i oni osjećaji koji trude trudnicu su kontrakcije. Treba li se bojati ili postoje li posebne tehnike opuštanja? U našoj publikaciji saznat ćete sve odgovore.

  Kako mogu znati da je započeo proces rođenja?

  Postoji nekoliko prvih znakova koji upućuju na početak rada:

  Redovite kontrakcije maternice. Osjećat ćete ih kao povlačenjem ili oštrim bolovima u trbuhu i (ili) donjem dijelu leđa. Obično, bol počinje s cviljenom osobom, a želudac gutlja malo, a nakon nekoliko sati postaje sve intenzivniji. Između kontrakcija, ništa ne boli. Svaka žena ima svoje individualne opise tog procesa, ali postoji jasna naznaka da su to kontrakcije rada: pravilnost i smanjenje intervala između "napada".

  Anya: Tijekom prvog rođenja, moj trbuh nije uopće bio ozlijeđen tijekom rada, ali umjesto trbuha, bolno mi je dolje.

  Katia: Čak sam shvatio da rodim kad sam imao problema na stolici. Došla je na posjet ginekologu i vidjela je otvaranje 6 prsta. Odmah sam otišla u bolnicu, ali u međuvremenu su se stvari donosile, rodila sam.

  Sveta: Bio sam jako uvijen: bol je bio oštar sa svakom borbom i nekako mi je brzo počeo zadirkivati ​​dah. Nije bilo razdoblja povlačenja i pripremnih osjećaja.

  Olya: U prvoj trudnoći doživio sam bol, kao i tijekom menstruacije. Sve je počelo noću i odmah sam shvatio da je to. Samo lagate i primjetite: malo bolestan, trbuh postao kamen, pusti se potpuno, 20 minuta prolazi i opet na novom. Kontrakcije u drugom djetetu započele su 36 tjedana, bile su trening i vrlo intenzivne. Dakle, kad su se, napokon, prebacili na općenito, nisam primijetio. Rođena je u 4 sata - probijanje mokraćnog mjehura, izgledalo je kao da muči i gurne naprijed poput stolca.

  Ispuštanje amnionske tekućine

  Ponekad tekućina počinje lagano uranjati, čak i kap po kap (kako odrediti curenje amnionske tekućine), u drugim slučajevima - kontinuirani tok. Unaprijed, ne možete saznati što će se točno dogoditi u vašem slučaju. Ali, trebali biste znati da, ako je otpadna voda, hitno morate ići u bolnicu. Idealno, amnionska tekućina se ispušta kad je grlić maternice potpuno otvoren. Ako se otvaranje već dogodilo, a vode se nisu odmaknuli - stvaraju bušenje mokraćnog mjehura - postupak je apsolutno bezbolan.

  Ispuštanje sluznice

  Ovaj znak ne znači uvijek da rodite u roku od 24 sata. U većini slučajeva, sluznica, koja pokriva cerviks, ostavlja 2-3 dana ili čak nekoliko tjedana prije isporuke. Cork izgleda kao ugrušak krvnih žila.

  Mučnina i proljev.

  To su obično povezani znakovi nastupa rada. Zahvaljujući hormonima koji izazivaju bolove u radu i proširenje vrata maternice, žena razvija mučninu, povraćanje, a ponekad i loose stolice. Međutim, mnoge žene u radu kažu da je mučnina bila vrlo blaga ili ih uopće nisu imali. Stoga se ovaj simptom treba uzeti u obzir samo u vezi s drugima i istodobno isključiti trovanje hranom buduće majke.

  Ove prve znakove obično se promatraju u prvoj fazi rada, koja traje prosječno oko 12 sati.

  Prvo i drugo rođenje iste žene mogu se razlikovati. Iskusne majke kažu da su tijekom druge trudnoće osjećale intenzivnije kontrakcije, a proces rođenja postao je brži. Uz pripremljeni rodni kanal, to je također olakšano raspoloženjem žene koja ponovno diže. Ona zna što očekivati ​​i pokušava se opustiti što je više moguće, a to dovodi do brzog otvaranja vrata maternice.

  Nakon prvog razdoblja počinje drugi, kada se protjerivanje djeteta već događa uz pomoć pokušaja. U našem klubu možete naučiti kako ispravno gurati tijekom poroda.

  Koji tjedan počinje rad i koje doba dana

  Čim saznate o vašoj situaciji, trebali biste započeti kalendar trudnoće, gdje redovito pratite koji tjedan imate i koliko vremena ostaje do značajnog PDR-a (očekivani datum rođenja). No, da biste saznali točno koji datum i mjesec vidjet ćete da je beba unaprijed nemoguća. Može se preuzeti samo određeno razdoblje - od 38 do 42 tjedna, kada dijete smatra punopravnim i obično se javlja porođaj.

  Postoji mnoštvo predrasuda koja najčešće počinje noću kod poroaja. Ovo nije ništa drugo nego fikcija. Vjerojatnost da će radna aktivnost započeti noću iznosi 50%, kao i vjerojatnost dnevnog početka rada.

  Ako vam se čini da će zapošljavanje uskoro početi, što treba učiniti?

  Prvo se trebate smiriti i pokušati brojati kontrakcije. Zapišite početak svake kontrakcije, njezino trajanje i interval između njih. Ova lekcija će vam omogućiti da se malo smirite i uhvatite u ruke, a njegovi će rezultati biti potrebni po dolasku u rodilište. Ako se interval između kontrakcija smanjuje i dosljednost je jasno vidljiva, nazovite hitnu brigadu ili taksijem u bolnicu za majčinstvo.

  Ako ste izgubili vodu, odmah nazovite hitnu pomoć ili svog ginekologa.

  Kako se prvi put događa dijete i kakvo je vrijedno strah?

  Ne znajući kako roditi prvi put, panika mlade žene, doživljavajući se s pristupom iz roka isporuke. Razmotrimo detaljnije ovaj proces u primiparusu, reći ćemo o znakovima približavanja rada, simptomima, saznati: koliko traje prvo rođenje.

  Prvi znakovi rada

  Govoreći o tome kako započinje prvo rođenje, liječnici primjećuju individualnost ovog procesa. Svaka žena osjeća približavanje dolaska bebe u svijet na različite načine. Međutim, postoje tzv. Prekursori - znakovi, čiji izgled ukazuje na neizbježni početak rada. Među onima:

  1. Oslobađanje trbuha. Prije rađanja po prvi put trbuh trudnice mijenja položaj. Zbog pojave glave fetusa u šupljini zdjelice, dolazi do pomicanja njegovog tijela. Kao rezultat toga, trudni trbuh je pomaknut dolje. Istodobno, očekivačka majka bilježi olakšanje dobrobiti: postaje lakše disati zbog smanjenja pritiska na dijafragmu. To se događa 2-3 tjedna prije pojave djeteta.
  2. Ispuštanje sluznice. Za 10-14 dana u figurijama iz genitalnog trakta odlazi grumen sluzi. Opstetričari ga nazivaju čepom. Izravno ovaj ugrušak pokriva ulaz u šupljinu maternice, smještenu u vratu. To štiti fetus od negativnih čimbenika okoline, učinaka patogenih mikroorganizama.
  3. Gubitak težine. Pojavljuje se nekoliko dana prije bebe. Žena postaje 1-2 kg upaljača zbog oslobađanja tekućine iz tijela.
  4. Nepravilne bolove u donjem dijelu abdomena. Oni su uzrokovani povećanom kontraktilnom aktivnošću maternice. Kao rezultat takvih rezova, genitalni organ se priprema za teški radni proces.

  Konvulzije u primiparusu

  Govoreći o tome kako prvo rođenje ide, potrebno je napomenuti dugo prvo razdoblje rada. Ovaj pojam u opstetriji koristi se za označavanje kratica uterine myometrium, koji prate takvu pozornicu kao što je proširenje vrata maternice. Ovi rezovi su uvijek ritmični. S vremenom se povećavaju intenzitet i trajanje. U tom slučaju, interval između dviju kontrakcija se smanjuje.

  Prvo rođenje često prati dugu fazu otvaranja vrata. Zbog toga žene mogu početi osjećati prve kontrakcije 12-24 prije pojave bebe. U većini slučajeva, porod u pervorodok posljednjih 12 sati. S obzirom na tu činjenicu, nema potrebe otići u bolnicu nakon pojave prvih kontrakcija. Važno je napomenuti da kontrakcije ne mogu biti općenito, ali lažne (trening).

  Treninzi se bore u primiparousu

  Prva trudnoća i porod za žene su uzbudljivi. Čekajući pojavu prvog djeteta, često se trudna majka pada u paniku kad osjeća bol, daleko sličnu radu. Prije fiziološkog rođenja po prvi put se mogu pojaviti već u 20. tjednu. Oni su izazvani ne-ritmičkim, kratkotrajnim kontrakcijama mitometrija maternice. Opstetričari ih nazivaju vježbama treninga ili kontrakcijama Braxton-Hicks.

  Značajka lažnih kontrakcija je nedostatak učestalosti i postojanosti. Mogu se iznenada pojaviti i nestati. Intervali između njih nemaju postojanost: može potrajati 5 ili 20 minuta. Borbe za treninge, za razliku od imovine, trudne se mogu samostalno zaustaviti. Često za to potrebno je promijeniti položaj, popiti se na kadu.

  Kako započeti rad u primipariranom?

  Bojte se propustiti početak rada, čak iu drugom tromjesečju, žene pitaju ginekologa kako razumjeti da su kontrakcije počele, simptomi ovog fenomena. Trudnice osjećaju redovne kontrakcije miometrijskog maternice kao povlačenje, ponekad i akutne bolove u trbuhu i donjem dijelu leđa. Bol ima zlovoljan karakter, žena kaže da ima donji trbuh.

  Govoreći o temi kako rođenje po prvi put ide, liječnici ukazuju na dugo razdoblje između kontrakcija na početku rođenja. Na kraju jedne borbe, trudnica se osjeća kao i prije - ništa ne boli. Kako otvara vrata maternice, kontrakcije postaju aktivnije. Kada se to dogodi, dolazi do povećanja duljine jedne kontrakcije, a interval se postupno smanjuje.

  Koliko dugo traju napadi?

  Ako žena ima prvo rođenje, kontrakcije traju dulje od rađanja druge i kasnije djece. S početkom rada, kontrakcije se pojavljuju u intervalima od 20 minuta, a jaz je smanjen na 15. Istodobno, njihova snaga raste i bol se povećava. Liječnici preporučuju da se u ovom trenutku borave kod kuće. U rodilištima možete ići kada se interval smanji na 10 minuta.

  Ako govorimo o tome kako prvo poraziti porođaj, opstetričari primjećuju da razdoblje otkrivanja u nulliparousu traje 6-8 sati. Potrebno je uzeti u obzir individualnost. Sve trudnice pate bolne senzacije na različite načine, tako da ne mogu primijetiti pojavu prvih, blagih kontrakcija. Da bi se ovo razdoblje olakšalo, liječnici preporučuju lagano šetnje i rade kućanske poslove.

  Pokušaji pri rođenju

  U opstetriciji se "trese" nazivaju proizvoljnim kontrakcijama mišića prednjeg abdominalnog zida, koji pomažu fetusu da se kreta duž rođendana. Pojavom pokušaja počinje druga faza isporuke koja se naziva izgnanstvo. Počinje s punim otkrivanjem cerviksa i traje do rođenja djeteta. Ovaj proces ima refleksnu prirodu - nekontroliran je.

  Za ublažavanje bolnog rada po prvi put, trudnica može povećati produktivnost. Izravno u pokušaju razdoblja potrebno je gurati. Takvi napori povećavaju brzinu procesa rođenja - dijete se rodi brže, majka ima manje boli. To smanjuje rizik od komplikacija u obliku vaginalnih suza, perinealnog tkiva. Međutim, prvo rođenje žene rijetko je bez njih.

  Koji su pokušaji porođaja?

  U razgovoru s budućom majkom, liječnici govore o pokušajima tijekom poroda - nisu svi razumjeli što je to. Kako bi trudnici objasnili što osjećaju, ginekolozi ih uspoređuju sa željom da ispraznimo crijeva. Takvi osjećaji proizlaze zbog pretjeranog pritiska fetusa na rektumu, što je popraćeno kontrakcijama abdominalnih mišića. Odmah tijekom razdoblja nastanka takvih senzacija liječnici govore o potrebi istiskivanja.

  Koliko dugo pokušava tijekom poroda?

  Odgovarajući na pitanje trudnice o tome koliko dugo traje prvo rođenje, liječnici upućuju na individualnost ovog parametra. U prosjeku, dijete se rodi 8-12 sati nakon prvih kontrakcija. Što se tiče razdoblja egzila, u kojem su aktivni pokušaji zabilježeni, u nulliparians je 2 sata. Osim toga, neki čimbenici mogu utjecati na trajanje ovog razdoblja:

  • bol reljef;
  • veliki voće;
  • slaba radna aktivnost;
  • potiskivanje mišića prednjeg trbušnog zida;
  • stisnutu zdjelicu.

  Pokušaji pri rođenju - kako se ponašati?

  Ginekolozi provode više od jednog razgovora s primiparama, govoreći im o mehanizmu porođaja, o znojenju pri rođenju, što učiniti kad se pojave i kako se ponašati. Učinkovito naprezanje prilikom protjerivanja fetusa znatno smanjuje trajanje ovog perioda, uklanja razvoj komplikacija.

  Da bi ublažili bol, smanjiti duljinu trajanja protjerivanja liječnici daju sljedeće preporuke:

  1. Osjećate potrebu za pokušajem - duboko udahnite.
  2. Lagano nagnuto prema naprijed, zadržite dah.
  3. U vrijeme redukcije potrebno je glatko zategnuti.
  4. Između pokušaja čini niz dubokih umirujućih udisaja. Nakon toga polako se opustite.

  Bol tijekom porođaja

  Većina djevojaka ima predrasude - boli se prvi put roditi. Zapravo, postoji ovisnost o veličini praga boli. Zbog toga proces davanja rađanja primiparama može izdržati na različite načine. Tijekom poroda žena je preplavljena raznim osjećajima: strah, anksioznost, radost. Izravno, mogu odvratiti buduću majku od teške boli, prebacujući je na pozornost.

  Govoreći sa trudnicama o tome kako prvi put rađaju, liječnici obraćaju pažnju na promjene intenziteta i prirode boli. Dakle, u razdoblju otkrivanja cerviksa, trudnice doživljavaju vučnu, dosadnu bol. Nema točne lokalizacije, često može odustati od sakralnog ili nogu ili lumbalne regije. S početkom pokušaja, bol postaje akutan. Istodobno je njegova lokalizacija vagina, perineum, rektum. Postoji želja za guranjem.

  Rođenje - komplikacije

  Raskine tijekom poroda - česta posljedica procesa rođenja djeteta u svijet. Njihovo obrazovanje povezano je s nepoštivanjem naredbi opstetričara. Pojavljuju se u onim ženama koje rade bez hodanja. Rezultat je kršenje integriteta tkiva vagine i perineuma. Među ostalim komplikacijama procesa rađanja treba napomenuti:

  • povreda preliminarnog razdoblja - nekoordinirani kontrakcije mišića maternice, koji sprečavaju pojavu kontrakcija;
  • rano raskidanje amnionske tekućine - voda izlazi prije punog otvaranja vrata;
  • prerano odstranjivanje posteljice - javlja se s jakim kontrakcijama maternice ili kod žena s umanjenim zgrušavanjem krvi;
  • slabost radne aktivnosti - razvija se kada trudnica nema dovoljno snage da dovrši proces porođaja;
  • klinički uska zdjelica - razlika između veličine fetusa i veličine zdjelice;
  • fetalna hipoksija - kršenje procesa kisika u fetusu.

  Kako započeti oporavak nakon porođaja?

  Oporavak nakon trudnoće i porođaja je dug proces. Tijelo se brzo vratilo u bivšu državu, liječnici preporučuju da se pridržavaju sljedećih pravila:

  1. Uklonite snažan fizički napor.
  2. Promatrati intimnu higijenu.
  3. Potpuna poštivanje donesenih preporuka.

  Obnova bivših oblika, bez štete procesu laktacije, mora početi s prilagodbom načina života:

  • aktivno hodanje, ne manje od sat vremena na dan;
  • pravilna priprema dijetalne prehrane treba najmanje 2500 Kcal dnevno. Ne možete zloupotrijebiti slatkiše, brašno, dimljeni meso.

  Prvih dana nakon rođenja

  Prvi dan nakon porođaja, žena je pod bliskim medicinskim nadzorom. Snažne kontrakcije maternice u ovom trenutku mogu uzrokovati krvarenje. Prvoga dana dolazi do velikog krvotvornog pražnjenja, s malim česticama. Nakon tri dana, njihov se karakter mijenja u sero-krv. Prekid se javlja 6 tjedana nakon poroda.

  Bol u perineumu prvog dana moguće je čak iu nedostatku suza. To je zbog jakog prenapona aparata ligamenta zdjelice. U normalnoj boli potpuno nestaje za 2-3 dana. Rezidualni efekti mogući su kada je izvedena epiziotomija - rez perinealnog tkiva uslijed prijeteće rupture, nakon čega slijedi sutiranje rane.

  Obitelj i mama

  Obrazovanje, zdravlje, razvoj djece. Upravljanje vremenom za mame

  • Otvorite izbornik bloga
  • glavni
  • Svi blog članci
  • O autoru i blogu
  • besplatno
  • povratna veza

  Kako se ponašati tijekom poroda i trudova da rađaju lako i bez pauze

  Rođenje djeteta je sretan događaj za svaku obitelj. Međutim, mnoge žene moraju dugo vremena oporaviti zbog iscjeljivanja šavova, a radost je zasjenjena lošim zdravljem, nelagodom i boli. Oni koji su već rodili jednu ili više djece imaju ideju o radnoj aktivnosti, no posebno su zainteresirani primamjenske mumije kako se ponašati tijekom rada i rada kako bi lako i bez stanke rađale.

  Glavne faze rada

  Žena strah od nadolazećeg rođenja je sasvim razumljiva, ali nikada ne smije zaboraviti da je to prije svega radost nastanka dugo očekivanog djeteta. Stoga, prvo, žena u radu mora gurnuti negativne misli i pokušati pozitivno razmišljati. Naravno, naporni rad leži naprijed, ali nagrada će biti sastanak s vašom malom.

  Zapravo, raspoloženje majke prenosi se u bebu u njezinu utrobu, a kad strah skrene, dijete se također počinje nervozirati. Nema potrebe razmišljati o boli - to je prolazna pojava, bolje je zapamtiti one koji su zabrinuti zbog mame i veseli se povratku iz bolnice.

  Trebali biste znati kako se ponašati tijekom porođaja i rada, a zatim, zahvaljujući prisutnosti duha, porođaj će biti lakši i brži. Obično se generička aktivnost dijeli na tri glavne faze:

  1. Priprema maternice i bebe za rođenje tijekom rada;
  2. Rođenje djeteta, pomoću pokušaja;
  3. Konačna faza s odstranjivanjem posteljice.

  U tom smislu, tijekom pripreme za porođaj, žena bi trebala:

  • Učite tehniku ​​ispravnog disanja;
  • Pronađite najuspješniju poziciju koja pomaže rađanju i istovremeno sigurna za stanje fetusa;
  • Da biste naučili kako pravilno gurati, kako ne biste ozlijedili dijete i izbjegli suzu.

  Primparativne majke možda ne znaju, ali vrištanje tijekom porođaja nije poželjno, jer dijete može osjetiti gladovanje kisikom, ali mu je teško ići kroz rodni kanal. Osim toga, strah, iako je to psihološko stanje, može pogoršati stvarne boli.

  Pravilno disanje, pokušaje i držanje tijela

  O tome kako disati, žena je bolje unaprijed znati, štoviše, morate naučiti ovo, tako da morate vježbati tijekom trudnoće.

  To se može učiniti prijavom za posebne tečajeve s kojima može prisustvovati sa suprugom. Važno je da određeni dah mora odgovarati svakoj fazi rada.

  Naravno, od liječnika će mu reći kako se ponašati, ali žena bi unaprijed trebala unaprijediti tri osnovne tehnike:

  • Tijekom početnih kontrakcija slijedi disanje s računom - inhalacija se mora izvesti tijekom grčenja i izlijati vrlo sporo u samo nekoliko sekundi. Obično kada udišete brojite na četiri, a kad izdahnete - do šest.
  • Kada su prisutne jake i bolne kontrakcije, trebate disati poput pasa - udisanje i izdisanje treba biti brz i ritmičan.
  • Tijekom rođenja djeteta, disanje se odlikuje dubokim disanjem i snažnim izdisajem u smjeru pritiska na donji abdomen - maternicu i vaginu.

  Pravilno disanje osigurava fetus s normalnim pristupom kisikom, smanjuje bol, doprinosi brzom završetku generičkog procesa.

  Preporučujemo i čitanje:

  Kada se raspravlja o tome kako se ponašati tijekom porođaja i rada, to se odnosi ne samo na disanje, već i na optimalno držanje parturienta. Nema idealnog stava za sve za najprikladnije protjerivanje fetusa, jer tijelo svake žene ima svoje osobine, fiziološke i anatomske.

  No, zabilježeno je da su neke žene udobnije rađati u položaju na sva četiri, iako još uvijek na istoj horizontalnoj poziciji - za ovu ženu koja je trudna pokušati uzeti ovo držanje na leđima, povlačenjem koljena što je više moguće i savijanjem lica prema prsima. Ponekad žena može intuitivno osjetiti kako treba okrenuti ili leći. Ako to ne ugrožava dijete, liječnik tijekom kontrakcija će vam reći kako je to najbolje.

  Vrlo je važno pravilno izvršiti pokušaje. Ovisi o intenzitetu boli, izgledu ili odsutnosti suza. Osim toga, ako je gura pogrešna, to može dovesti do traume za dijete.

  Što ne raditi kada pokušavate:

  • Tijekom pokušaja, nemoguće je napinjati mišiće, jer to sprečava prolazak djeteta kroz rodni kanal - ako se mišićno tkivo opušta, uterus se otvara mnogo brže, a bol nije tako jak.
  • Ne možete pritisnuti glavu ili rektum - samo u donjem dijelu trbuha.
  • Zabranjeno je napinjanje do pune sile prije otvaranja maternice, jer to dovodi do puknuća perineuma i oštećenja djeteta.

  U prosjeku, jedna borba mora imati dva ili tri pokušaja. Žena u radu ne bi trebala žuriti - u svakom slučaju, dijete će se roditi u pravom trenutku, ali majka bi bez odgađanja trebala poslušati upute liječnika.

  Kako se ponašati tijekom rada i rada kako bi lako i bez stanke rodila

  Dakle, prva faza je kontrakcija čija je svrha otvoriti cerviks kako bi propustili dojenčad.

  Kako se ponašati tijekom rada

  Ovo razdoblje može trajati od 3-4 do 12 sati ili više. Za žene koje prvi put rode, proces se može odgoditi 24 sata. Obično, na početku kontrakcija javljaju se svakih 15-20 minuta, postepeno povećavajući vrijeme. Istodobno, međusobni interesi se smanjuju. Žena mora kontrolirati svoju ofenzivu, jer liječnik može zaključiti iz tih izračuna određeni algoritam isporuke i pomoći ženi na vrijeme. Ako se kontrakcije ponavljaju svakih 15 minuta, vrijeme je otići u bolnicu.

  Kada se kontrakcije maternice ponavljaju svakih 5 minuta, to može značiti brzo protjerivanje fetusa, odnosno rođenje djeteta. U grčevima obično dolazi do teških grčeva, kao iu lumbalnoj kralježnici. Očekujuće majke u ovom trenutku ne mogu jesti - možete piti samo vodu.

  Treća faza kontrakcija može potrajati i do četiri ili više sati. Žena bi se trebala odmoriti u kratkim intervalima između njih. Kada je bol posebno jaka, možete ga utopiti češćim disanjem.

  Kako se izravnati tijekom porođaja tako da nema prekida

  Pokušaji su najvažniji i ključniji trenutak kada se dijete rodi. Kontrakcije se ubrzavaju, ponavljaju svake minute, a žena počinje osjećati snažan pritisak na anus. U ovom trenutku, žena se mora okupiti i poduzeti sve napore kako bi pomogla djetetu. Da bi se održao, žena u radnom odnosu može zauzeti posebne stolne ograde. Tada će morati duboko udahnuti, zadržati dah i pritisnuti glavu u podignutom položaju na prsima.

  Događa se da su pokušaji slabi, u tom slučaju liječnik obično dopušta izostavljanje jedne ili dvije kontrakcije. Žena se treba opustiti i često disati što je više moguće. Kasnije će moći učiniti najplodnije protjerivanje fetusa.

  Liječnici kažu da se tijekom porođaja, trudna majka ne smije samovoljno urinirati ili čak prazna crijeva, budući da suzdržanost i stres mogu naštetiti djetetu i samoj sebi. Ne zaboravite da je porođaj težak prirodni proces i veliko opterećenje na unutarnjim organima, uključujući mjehur i crijeva. Štoviše, tijekom rada, žena ima važniji posao nego trošenje dodatne energije na nepotrebne misli i neugodnosti.

  Nakon rođenja djeteta, majka je još uvijek prerano za opuštanje, iako je, naravno, ispuštanje djetetovog sjedala najnapučenija faza tijekom porođaja. Nakon nekog vremena, kontrakcije ponovno počinju, ali su vrlo slabe. Tijekom redovnih pokušaja, idealno, fetalne membrane i posteljica trebaju biti odvojene. Može potrajati različito vrijeme - od nekoliko do 30-40 minuta. Dogodilo se da placenta ne izlazi potpuno, a liječnik će morati izdvojiti ostatke. Ako je dječje mjesto u potpunosti u mirovini, ginekolog će ispitati rodni kanal. U pravilu, ovaj proces ide bez komplikacija.

  Žena ne treba samo znati kako se ponašati tijekom poroda i rada - pored toga, trebali biste slijediti sve preporuke opstetričara, podvrgnuti vaginalnim pregledima, ako su neophodni za utvrđivanje važnih točaka rađanja. Često žene u radnom odnosu odbijaju poticati slabu radnu aktivnost uz pomoć terapije lijekovima, ali ponekad takva odluka liječnika nije napravljena bez razloga. Postoje slučajevi kada su odgovarajući lijekovi pomogli djetetu da izbjegne ozljede i zdravstvene komplikacije u budućnosti.

  Žene koje se ne mogu riješiti negativnih misli o nadolazećim kušnjama, bolovima i pauzama mogu se savjetovati da se podučavaju pomoću posebne gimnastike, masaže i vježbi disanja, tako da se osjeća sigurnijom. Dobar psiholog koji može pozitivno postaviti buduću majku također će pomoći. Na kraju, bol će proći, ali najdragocjenija stvar u majčinom životu će ostati - njezino omiljeno dijete.

  Kako disati tijekom porođaja i rada: video


  Ispalo je da je korisno opisati članak "Kako se ponašati tijekom rada i rada kako bi se lako rodila i bez prekida: savjet za majke"? Dijelite s prijateljima pomoću gumba društvenih mreža. Označite članak da ne izgubite.

  Yak poinayatsya pology?

  Ocjena koristuvucha: 5/5

  Scene akcije filmova, u onima koji žive sa životom nemjerljivih, bolestan sam na licu nezadovoljnih i ruku živih, a sve groteskno na krevetu i podu. Apsolutno je apsolutno da normalna zakrivljenost ne radi tako dobro. Zhіnocha fіzіologіya dopušta da ne samo da steknete duhovno i praktično znanje o Maybutni, ulozi majki uz pomoć dobre sreće, u svoj život ili da biste dobili pravi termin, da biste morali i fizički pripremili svoj život za svoj život kako biste došli u svoj život i svoj život, da biste dobili moralnu

  Svi maybutnih matus mogu se psihički dodati trajnom ponavljajućem. Ako pogledate grupu prijatelja, malo je vjerojatno da ćete se bojati strah od nedostatka svijesti pred zavjesama za krevete i razmišljati o Maybut bil. Melodija ujutro, zakradi yakogo mayzhe kozhna mati bula b je spreman proći kroz nagagato bіlshі fіzichnі građana.

  Drago mi je što je to, opisano u mojem statutu, biti u sredini, u uho snijega, možemo reći tko će biti narod ljudi. Vvehnena, scho i bogati zagalnyh ínnstruktsíy vi vzhe rymali u konzultacijama, iznad općeg, znanja, na tečajevima ili člancima. Pa, pokušat ću osvetiti krunu my_rkuvan iz vrlo posebnog spavaonica.

  Termini nastaniya polog_v

  Ditina će se početi upijati od početka, od početka 38. dana (vik specificno rozrahovu lykar). Do ovog do trenutka Varto p_dgotuvati nije samo neophodan nekhohіdnі dityachі namještaj, svlačionicu, za godinu i gіgіni. Takozh prydibno vzhe p_dgotuvati torbu s govorima prve osobe, Jak da se skupi u blago spuštajuću kabinu, i znam, hto vam je sretan.

  Donji prag zakrivljenosti pojma je 40-42 godina. Želio bih napraviti bagato líkarüv udaranje ispod obrva (kroz muddiness vode i hipoteze ploda), i oni propisati priyomi i analiza, oni ne trebaju puno vina iz vaših usana. Kozhne nevlya, yak i potinemina, većina ih je sve u vodi, u jednom, i jedan po jedan porusuvat tsey proces - znači pereskodzhati prirodni zakon. Yakscho da Tsikh pіr vagіtnіst protіkala uskladnen ne, ja ne lіkarі priznachili ti zavchasnu gospіtalіzatsіyu, onda samo dolazi do gotovі Maluk vzhe s 37-38 tizhnіv i dnі znan zalishilisya, prisvyatіt sobі, rodinі tu - čađ - zberіgayte pozitivnog nastrіy.

  Yakí signali pídkazhut shvidke nalichzhennya polog_v

  • Prednji trbušni

  Tse možete objaviti vse za m_syats do polog_v. Međutim, to je često trgovina i sve za kílka dnіv, a na zhіnok, scho bahato narodzhuvali, - bez prednjeg kipa rođenja djeteta. І vіdomі vipadki, ako ste znali da vagitani hodaju s donjim trbuhom šala. Sve іndivіdualno, ja tvoj líkuchyuyj konzultant pídkazhe vas, kao da sam za vodstvo.

  Spuštati trbuh kroz one koji formiraju "stajati" u obiteljskom klanu, bilo sa glavom ili glavom, s grlom ili obrazom. Odjednom se cijela maternica spušta do rođenja. Traplyatsya і bіchnn predlezhannya, navodno je potrebno probati vіdkoruguvati ručno ili abo za posebnu gimnastiki. Ne mogu ući u viranitet, a Likar će vam definitivno dodijeliti Cezar Rosina.

  Yak je rezultat spuštanja, s jedne strane, stražnje strane vrata i repa u prsima, pogotovo kada sjedi, pa kako se ne može utisnuti na dijafragmu. S jedne strane na drugu, želi se stisnuti na planinski križ i crijeva. Da biste to učinili, počnite ponovno za tjedan ili tjedan, možete vidjeti dijelove u toaletu.

  • Smanjenje intestinalne peristalzije. Tse vidbuvaє kroz hormon hormon rіvnya, tako da yak organizm gotoєitsya prije poliv_v. Promijenite svoje tijelo u progesteronu, kao rezultat toga, možete se opustiti stolac.

  Porada: manje vjerojatno ćemo ići na prednjem katu, tobto započeti 38. dan, i lakše nego ostatak zemlje. Yak pravilo apetite zizhuєutsya u tsey sat vremena na svoju vlastitu. Tse i chastichnyy vihíd zavyvoС- vod z organizmu kroz hormonske oči dovesti do vyatre vazi - do dva kilograma - u razdoblju neposredno ispred nadstrešnica.

  Posebno za sve vrijeme, moram znati ime igrača; Vpevnena, tse zigralo pozitivna uloga yak pid hour pologov, tako da sam u stanii my shkíri, kao i zdravlje i sigurnost.

  • Sleepiness i bazhanny vidpochiti. Tsean stan nije znak sjenovitog pologvvja, koji je isključivo fіzіologіchniy, duzhe mudar od reda majke prirode, s istim zhnym zhіntsі dema vіdpochiti prije vazhmoy robotoyu. Nemojte popravljati opir bazhannyam Spati. Spati i yakomoga bílshe spati píslya 38 tizhnív - tse legalno. Vaša majka ima više onoviti više od klítina za intenzivnu obuku. Vaš greben vrijedi puno opuštanja za opuštanje traumatskog rozkrittív tazovih kistok. Takozh i nervov_y sistemí potrebno je do 10 godina shchedennogo spavanja, schut maybutnі zmіni ne wiklikali zadto strong stres.
  • Izravno ispred drugoga, u ostatku dana možete spavati na proljeće pravoj osobi. Želite pereoblastovuvati budinok, kímmatu, schio schie kupiti, završiti, pripremiti. Tseyov refleks koji je nazvao "gnizduvannya". Podíbno do ptah jedan pored drugog, IС "t, zhínka takozh pragne zyvite mirno nízdechko, i ovaj proces diktata po prirodi.
  • S uobičajenim, ili prednji sat zavjese, u zhenka Mayzhe zavzhdi traplyayutsya tzv "provisniki". Tse najķí i bezbolіsnі skvatochki, yakí nepravilno v_dchuvayutsya u različitim područjima male zdjelice - u donjem trbuhu, na leđima. U mene, smrad je počeo uvjeravati i još jedan prijatelj, chitko deseti na datum narodnog vjenčanja obynh siniv. Schos na kshtalt "promatsuvannya" tyla do spremnosti. Scho vidbuvaєtsya? Glatke mišiće maternice, kao i organiziranje zdjelice i živaca u poprečnoj zoni grebena, prolaze vlastiti trening prije početka.

  Za muškarce, dan sljedeći dan bio je potpuno jasan, a ne sve o sljedećem tjednu.

  Chea boule provisniki o djeci potomstva - nemojte pamyaty, ale can, ja jednostavno nisam im pomogla. Aja ako se organizmi daju pred pjevačkim robotima, živčani signali ne odlaze na dobar način, nešto se može učiniti. Prije toga, djeca počinju gledati naše majke za sebe.

  Vidi se prometne gužve

  Nisam puno razmišljao o sebi. Ako se prometne gužve mogu uklopiti bez vode, što je često djelomično. Deyaki zhinki, za vīdgukami, pomichayut delyyy sliziy zgudok, yaky viyshov z p_khvi. Možeš se zapaliti, ili ćemo jesti. Čini se da ste imali vidhid prometne gužve, ne možete ići dalje, ne možete se unajmiti, ali samo dovesti liječnika i svog liječnika na svoje mjesto da biste vidjeli.

  Chastkovy abo povnyi v_dkhíd vodama

  Navigacijske vode voditi "atmosferu" vašeg djeteta, to je dio vidhida (u viglyadі pīdtіkannya prozoroi rydini ili poznavatelj viddinkom), kriv je za viđenje termički prema vašem likaryu. Kretanje do središta upaljača srca - liječnik je odgovoran za vas pretvaranje na temu rozkrittya uterusa. Іnodі vona rozkrivaєtsya već 3 cm, a moja majka i dalje hoda i nosi važnu odjeću. U ovom slučaju, majka majke ima "zavjese u krevetu". Upoznajte ga po prvi put, ala mati uvazí tremba.

  Na primjer, moja djevojka, koja se sama stekla zajedno s drugim samozaposlenim osobama u opstetričaru, nije je uhvatila. Za її rozpovіdyami, neće snažno izvaditi joj gaćice, Jak golovka Сїї donka z'yavlitsya na svit, i cholovіk tіlki uvíyshov na vratima (slanje baku starijoj kćeri). Sve je bilo bolje, dobro. Obstetrijska brigada, priohala za wiklik, zazhvil je odbacila novu braću i majku, a ona je bila u blagim sjenicama.

  Іnshiy stražnjica: tıtka cholovíka narodil u strojevima i bregu plijeniti pologovogo Budinka. Tse bula vzhe četvrti ditina, smrdi sve smі сu smі'єyu znakhodilis na dachi. Nadstrešnice su mirisale malo nezadovoljne, a cijela faza napada bila je u automobilima, a sleng je nastavio. Djevojka je rođena zdrava, a ona je već bila na zapovjednoj sestri.

  Došla sam u istorazu kako bi mladi ljudi znali da je moguće da se probudite sebi, a ne da se rodite. U ostatku trgovine ponovno unesite područje pristupačnosti polinomne budine i budite spremni. Aja ne zavzhdi samostíіnі polog mozhut može stati sigurno.

  Zato stoosu, sve moje pokajnički način, bilo je predivno okrenuto, Idi doodatkovo poticaj ići. Dva puta sam bio u stanju ići divlji, au mlađim sam sebi pomogao plivati ​​(posjetiti zemlju), hodajući i - do ostalog, jer postavljam veliki bazen za djecu i djecu.

  Okrenite se prema vodi, samo pdkreslyu, baš kao da vodi vidyshli veliki kіlkostі, neobhіdna termіnova gospііíіzatsіya, navítta kao sa svojim pіdrahunkami linije ne pіdіshovі i gomama Buđenje ditini zagrozhu ї gіpoksієyu i ozbiljna ubrzanja. Isto, kao što je to, vozi vidíšli, a klan dinalizam ne vidbavatsya, često provoditi ne-planove kašarskog rostina da bi dobili pryatunku ditini.

  Pomognite

  Pomognite prolaziti isprepletenim, ne možete to učiniti. Hiba tіlki їх sebe kob - ako možete shcheta tse kolikami, abo poyaguvannyam. Od lukova pluća razbije se kroz utrobu maternice, nekoliko sekundi, ne daju vam veliku nelagodu. Traži ih, oni mogu biti do 40 - 60 khvilin, ala yakshcho vidduvatsya ponavljanja, i vono іske, prije istog vlak vuzhni vuz bulyuyu na to - shvydshe za sve razlog i kob. Ispuni do líkar vídoma, prijatelja, koji vam daju informacije o svojoj djeci. Sami možete zakínchiti pomoć oko kuće, provesti vrijeme na pripremi (pogolítsya, navodno nije to iz toga rano, raste klima, tako jak u lkarní, s jakim prijelazima, klízma budey blyucha i maloefektivna). Bazhano spavati, ala Trimite torba i odag napogotov. Mayte na uvazí, scho na cesti do grada, možete doći tamo i dobiti puno vode, automobila i pločnika. I ikoristovuvala velike brtve za odrasle - duzom pomogao.

  Periodice idemo preko rasta - tse і є normalnog rođenja proces. U svemu tome, na drugačiji način, šalica ale, kao što je periodično vzhe čak 15 khvilin - isti sat idete do automobila. Pa kako možete probiti u 5 khvilina? Teško da nećete moći stati i stajati bolesno.

  Visnovok

  Ja pererahuvala osnovne oznake kob polog_v. Spooky, trapaluyutsya v_dhilennya, ale, počinje proći sve isto kroz opise vidchuttya. Volim te da pročitate više o materijalima, sve dok se možete brinuti o njima i sve dok želite da budu prirodne zavjese. Blagoslivljam vas u slijedu!