Najizravniji test trudnoće i pravila za njegovu uporabu

Zdravlje

Brzi testovi trudnoće danas su popularni diljem svijeta. Test za trudnoću Evitest vodi vodeće mjesto u točnosti rezultata.

Ovo je poseban uređaj za imunokromatografske studije rane trudnoće. Pokusni indikator reagira na hormon trudnoće - hCG, ako su indikatori u urinu od najmanje 25 mIU / ml. Suvremeni brzi testovi određuju prisutnost trudnoće, čak i za razdoblje od 10-14 dana.

Kako provjera testova je najopasnija

Bilo koji test za određivanje trudnoće, uključujući i Evitest, djeluje u skladu s jednim principom - određuje prisutnost hCG-a (hormona trudnoće) u ženinoj mokraći, čija se proizvodnja počinje odmah nakon primitka embrija. Svakodnevno se povećava njegova količina u krvi i urinu, što omogućuje odgovarajuću dijagnozu.

Ako žena ima redoviti ciklus, sazrijevanje jaja i izlaz iz folikula jajnika javlja se u sredini. S 28-dnevnim ciklusom, jajnici ovuliraju 14. dana. Nakon toga, začeće se može dogoditi u roku od nekoliko dana. Nakon gnojidbe, jaje se kreću 3-5 dana do budućeg mjesta implantacije - do maternice.

U tom slučaju, pozitivno testiranje trudnoće Evitest se može očekivati ​​već 24. dana ciklusa ako je trajanje 28 dana. No kvaliteta i osjetljivost testa trebaju biti na visokoj razini, jer većina uređaja pokazuje trudnoću tek od prvog dana menstruacije.

Kod nepravilnog ciklusa, žena ne zna uvijek kada je jaja iz folikula, tako da pri planiranju trudnoće preporučuje se test ovulacije ili mjerenje bazalne temperature. Nakon određivanja datuma moguće ovulacije na ovaj broj treba dodati 15 dana - na ovaj dan možete napraviti test trudnoće i očekivati ​​pouzdani rezultat.

Pro i kontra testa

Najizravniji test trudnoće ima sljedeće prednosti:

 • preosjetljivost (20 mIU / ml);
 • točnost više od 99%;
 • dijagnoza trudnoće od prvog dana menstruacije;
 • moguće je provoditi istraživanja u bilo kojem stanju, u bilo koje doba dana;
 • dijagnostički rezultat unutar 5 minuta;
 • Ispitivanje je napravljeno od materijala visoke kvalitete, pod sterilnim uvjetima, uz obvezno ispitivanje u svim fazama proizvodnje.


Ali ovaj brzi test ima nedostatke:

 • Trudnoća, što je potvrđeno testom, nije uvijek "ispravno", tj. Može se razviti izvan maternice, što je vrlo opasno za zdravlje i život žene. Stoga, ako je test Evitest pokazao pozitivan rezultat, trebate se posavjetovati s liječnikom radi konzultacija. Samo stručnjak zna što izgledaju znakovi normalno razvijene trudnoće.
 • Moguće je dobiti pogrešan rezultat.
 • Rizik loše kvalitete proizvoda (istekao test, kršenje čvrstoće pakovanja).
 • Visoke cijene nekih modela.

Opći uvjeti korištenja

Točnost najočitijih testova trudnoće ovisi o usklađenosti s preporukama za njegovu provedbu:

 • ne možete koristiti isti test nekoliko puta;
 • čitanje rezultata studije je važno tijekom prvih 10 minuta nakon postupka;
 • pohraniti brzo ispitivanje mora biti u izvornoj neotvorenoj ambalaži u tamnom i suhom mjestu;
 • ne možete koristiti testove koji su istekli (ovo vrijedi ne samo za Evitestov, već i za sve ostale);
 • poželjno je provesti postupak ujutro, budući da je u ovo doba dana sadržaj hCG u muškom urinu maksimalan;
 • prije dijagnosticiranja ne biste trebali piti puno tekućine, inače će rezultat biti netočan.

Kako koristiti Evitest test trudnoće, neke žene možda ne znaju.

Ovdje su opća načela:

 • urin se mora sakupiti u čistu posudu od plastike ili stakla;
 • test traka se umetne u tekućinu u vertikalnom položaju sa željenim pokazivačem za određeno vrijeme;
 • da bi se pročitao rezultat ispitivanja, ispitivanje se stavlja na ravnu, suhu površinu;
 • rezultat je pouzdan samo za 10 minuta, sve promjene koje se pojavljuju na test nakon ovog vremena trebale bi se smatrati nevažećim.

Ako je Evitest test trudnoće korišten prema uputama, ali žena sumnja u točnost rezultata, preporučljivo je provesti krvni test kako bi se utvrdilo hCG kako bi se uklonio osjećaj neizvjesnosti.

instrukcija

Postoji nekoliko vrsta testova trudnoće ove marke. Stanimo na svaku.

Najgore

Ovo je najlakša verzija brzih testova, koja izgleda kao tanka traka s odgovarajućim oznakama. Na jednom je kraju u boji svijetle boje - traku treba držati iza njega tijekom pregleda. Drugi kraj mora biti postavljen na željenu razinu u skupljenom urinu (zaustavljanja će biti izvučene strelice). Nakon toga, test se stavlja na 5-10 minuta vodoravno na suhu površinu. To su sve jednostavne upute o tome kako napraviti test trudnoće Evitest One.

Evitest Plus

Ovo brzo ispitivanje razlikuje se od gore navedenog samo u činjenici da paket ne sadrži jednu, već dvije identične test trake. Stoga će upute za uporabu testova za trudnoću Evitest One i Plus biti jednake.

Primijenite drugu test traku, poželjno 48 sati nakon prvog testa, pod uvjetom da je menstruacija još uvijek odgođena. Razina hCG udvostručuje se svaka 2 dana, a ako se prvi dijagnostički rezultat može ispitati, drugi će biti pouzdaniji.

Najočitiji dokaz

Osjetljivost ispitivanja trudnoće Evidence Test je veća u usporedbi s test trakama (10 mIU / ml).

Evitest Proof je test kazete za trudnoću. Proizvođač stavlja u pakiranje sam test, zatvoren u plastičnu kutiju i pipetu. U kaseti je prozor u kojem morate staviti 4 kapi prethodno sakupljenog urina. Rezultat treba pročitati u drugom prozoru nakon 5 minuta, analogno gore navedenim test trakama.

Budući da testna kaseta i reagensi urina ulaze u optimalnu, praktički laboratorijsku interakciju, dijagnostički rezultat će biti što precizniji. Valja napomenuti da je Evitest Proof skuplji od test traka, a manipulacija studijom izgleda malo složenija. No, ovaj uređaj može dijagnosticirati trudnoću prije jednostavnijih testnih modela.

Najuzbudljiviji

Test trudnoće Evitest Perfect je sustav treće generacije koji je dizajniran malo drugačije i može se stvarno koristiti u svim uvjetima. Taj se testni sustav naziva jet test. Njegova praktičnost leži u činjenici da žena ne mora prethodno sakupljati urin. Osim toga, ti uređaji jamče visoku točnost istraživanja.

Razmotrite kako ispravno provesti EVITEST Perfect inkjet test trudnoće.

Za to vam je potrebna:

 1. Uklonite ispitni sustav iz ambalaže.
 2. Skinite zaštitnu kapicu s uređaja.
 3. Stavite odgovarajući probni vrh ispod struje mokraće u trajanju od najviše 5-7 sekundi.
 4. Vratite zaštitnu kapicu na sustav.
 5. Nakon 5 minuta, procijenite rezultat dijagnoze.

Evitest Supreme

Još jedna verzija inkjet test sustava. Načelo primjene i djelovanja Evitest Supremeovog testa je točno onakav kakav je bio Evitest Perfect u prethodnom slučaju, razlike među njima bit će samo izvanjske. Evitest Supreme izgleda više elegantan i atraktivan, a sam je uređaj postavljen u plavu kutiju koja se može spremiti za budućnost ako postoji pozitivan test trudnoće.

Što utječe na rezultat ispitivanja

Čak i ako žena zna kako ispravno iskoristiti ispitivanje Trudnoće u Europi, a isključuju se čimbenici kao što su kršenje pravila za dijagnozu i neodgovarajuće pohranjivanje testa, sljedeće bolesti i stanja mogu utjecati na rezultat:

 • poremećaji jajnika;
 • prijetnja prestanka trudnoće;
 • tumori u tijelu koji sintetiziraju hCG (korionski karcinom, cistični skid);
 • nedavni pobačaj ili prošlo porođaj (hCG se uklanja iz tijela nakon ovih uvjeta, ne odmah, već najmanje mjesec dana).

Koliko je učinkovita Evitest

Recenzije o proizvodima tvrtke Izravni su, u većini slučajeva, pozitivni. Žene potvrđuju da se rezultati kućanskog istraživanja gotovo uvijek podudaraju sa stvarnim događajima, a prikladan je i lako ih izvesti. Nažalost, postoje negativne recenzije.

U pravilu to je zbog činjenice da je sam Evitest postavio visoku razinu osjetljivosti svojih proizvoda - 10-20 mIU / ml. No, na službenoj internetskoj stranici proizvođača naznačeno je da takva izjava nije ništa drugo nego marketinška ideja, pa su svi testovi ove tvrtke jednako osjetljivi - od 25 mIU / ml. Važno je uzeti u obzir prilikom odabira bilo kojeg testa Evitest.

Stoga se preporuča izvršiti dijagnostiku od 1 dana menstruacije i poželjno ujutro. Pod tim će uvjetima učinkovitost testova biti maksimalna.

Da biste izbjegli pogrešnu dijagnozu, morate pročitati upute za testiranje i ispravno provesti postupak. Pa, za 100% sigurnost, možete uzeti testove od nekoliko proizvođača odjednom i ocijeniti dobivene podatke. U tom slučaju, vjerojatnost dobivanja točnog rezultata bit će mnogo veća.

Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
posebno za Mama66.ru

Brzo ispitivanje trudnoće

Brzi test trudnoće je rani dijagnostički sustav trudnoće koji vam omogućuje da obavite postupak kod kuće. Express test je generičko ime za sve testove trudnoće koji postoje u danom trenutku. Zahvaljujući tim uređajima, žena može naučiti o nastanku koncepcije bez posjeta ordinaciji. Ako je ranije bilo moguće odrediti trudnoću tek od prvog dana kašnjenja menstruacije, onda brzo testiranje nove generacije dopušta to mnogo ranije.

Do danas postoji toliko mnogo vrsta brzih testova. Svi se razlikuju po načinu na koji rade, u cijeni i skupu funkcija. Stoga, da biste napravili pravi izbor, potrebno je kretati glavnim karakteristikama proizvoda.

Sadržaj članka:

Načelo brzog testa

Svi brzi testovi trudnoće temelje se na jednom mehanizmu djelovanja, određuju specifični hormon u mokraći. Taj se hormon naziva korionski gonadotropin ili hCG. Počinje se proizvoditi u ženskom tijelu ubrzanom brzinom od trena kada su živice rastuće placente ugrađene u maternicu, tj. Nakon što se embrij učvrsti. Od ove točke, razina hCG stalno raste, ali u ranoj fazi trudnoće može se odrediti samo u venskoj krvi.

Moderni brzi testovi mogu otkriti hCG u mokraći, počevši od 10-12 dana od trenutka začeća.

To u velikoj mjeri ovisi o razini osjetljivosti uređaja koji je odabran za dijagnozu:

Ispitivanja, čija je osjetljivost 25 mIU / ml, omogućuju otkrivanje trudnoće, počevši od prvog dana menstruacije.

Testovi, čija je osjetljivost 15 mIU / ml, omogućuju otkrivanje trudnoće 1-2 dana prije datuma očekivanog mjesečnog.

Ultrasenzibilni testovi s osjetljivosti na hCG u 10 mIU / ml mogu otkriti trudnoću 4 dana prije datuma početka planirane mjesečnice.

Načelo brzih testova temelji se na interakciji posebnog reagensa s hormonom hCG. U svakom od ovih uređaja posebno se primjenjuje posebna tvar - antitijela na hCG. Kod interakcije s urinom, koji sadrži humani korionski gonadotropin, test daje reakciju. Ovisno o vrsti uređaja, na njemu se mogu pojaviti pruge, ili se rezultat može istaknuti znakovima, slovima itd. Ako HCG nedostaje u urini ili preniska, test će biti negativan.

Upute za korištenje brzih ispitivanja trudnoće

Test se najbolje može kupiti u ljekarnama. To je jedini način da budete sigurni da su njegovi uvjeti pohrane u potpunosti zadovoljeni.

U trenutku kupnje važno je pregledati datum isteka testa. Daskidni test jednostavno ne može raditi ili izazvati nepouzdani rezultat.

Integritet pakiranja s tijestom ne smije biti prekinut.

Neprihvatljivo je da se istim testom koristi dva puta (pod uvjetom da se stekne jednokratno brzo ispitivanje).

Bolje je ako se ujutro urin koristi za dijagnozu.

Morate otvoriti test prije nego što ga primijenite.

Prije sakupljanja urina ili uriniranja izravno na test, preporuča se dobro operirati i sušiti ručnikom.

Ako postupak uključuje preliminarnu zbirku urina, tada morate odabrati čisti i suhi spremnik. To može biti staklo ili plastika.

Prije uporabe testa, pažljivo pročitajte upute. Odstupanje od toga ne bi smjelo biti.

Kada je najbolje vrijeme za brzo testiranje trudnoće?

Ako se uputite na upute za korištenje brzih testova, oni proizvođači ne naznačuju kada je najbolje provesti postupak. Međutim, ginekolozi u tom smislu daju nedvosmislenu preporuku - za istraživanje potrebno je uzeti prvi dio jutarnje urine. To je osobito istinito u slučaju kada se studija provodi u ranoj fazi trudnoće.

Činjenica je da se vjerojatnost pogreške povećava kada se urin prikuplja u popodnevnim ili večernjim satima. Tijekom dana urin postaje manje koncentriran zbog potrošnje vode i drugih pića. Prema tome, smanjuje se razina hCG, što može nepovoljno utjecati na pouzdanost rezultata.

Pro i kontra raznih brzih ispitivanja trudnoće

Na tržištu možete pronaći nekoliko opcija za brze testove za određivanje trudnoće. Svi oni imaju neke razlike u smislu njihove metodologije:

Ispitivanja traka ili test traka. Strip testovi su najjeftiniji uređaj među čitavim nizom brzih testova za određivanje trudnoće zbog kojih imaju najveću popularnost među ženskim stanovništvom. Takvi uređaji predstavljaju papirna traka, koja se nalazi na plastičnoj podlozi. Ovaj rad ima impregnacijske zone koje postaju vidljive. Ako postoji trudnoća, pojavit će se dvije okomite pruge, a ako nema trudnoće pojavit će se jedna vertikalna traka.

Za ispitivanje potrebni su čisti spremnici gdje se skuplja mokraća. Zatim se u nju spusti traka (do određene razine), i držite u tekućini oko 10 sekundi. Nakon tog vremena, test se širi na suhu i ravnu površinu. Za 3-5 minuta bit će moguće procijeniti rezultat.

Test trake, u pravilu, daju pouzdani rezultat ako ih držite prvog dana kašnjenja menstruacije.

Ako uzmemo u obzir nedostatke takvih testova, onda među njima možemo razlikovati previše udobno korištenje testova traka i relativno visoki rizik pogrešaka.

Testovi tableta ili kaseta. Ovi testovi su ravne plastične kutije u kojima su mali prozori. Jedan prozor je pisoar, gdje se pipetira nekoliko kapi urina. Rezultat se pojavljuje u drugom prozoru. Takvi uređaji nisu vrlo skupe cijene, ali daju točniji rezultat u usporedbi s test trakama.

Ako uzmemo u obzir nedostatke testova tableta, među njima možemo istaknuti složenost postupka i nesposobnost otkrivanja rezultata nekoliko dana prije početka menstruacije.

Inkjet testovi. Brzi testovi s tintom su uređaji izduženog oblika. Korištenje takvih uređaja vrlo je jednostavno. Za postupak, dovoljno je dovesti test u struju urina na nekoliko sekundi. Nakon 3-5 minuta, uređaj će dati rezultat.

Inkjet testovi omogućuju vam da proveli studiju nekoliko dana prije početka predloženog menstruacije. Osim toga, vrlo su udobni za upotrebu.

Što se tiče troškova takvih uređaja, određuje se složenost njihove unutarnje strukture. Ako su inkjet testovi opremljeni digitalnim zaslonom i USB priključkom, njihova će cijena biti veća.

Elektronički ili digitalni testovi. Ovi uređaji su najmoderniji. Vrlo je jednostavno ih koristiti: njihov se vrh mora staviti u urin. Da biste to učinili, možete ga samo zamijeniti pod strujom tijekom uriniranja ili upisati tekućinu u spremnik i tamo spustiti uređaj. Vrijeme izlaganja urina u testu je 3-5 sekundi. Zatim se širi na suhu i ravnu površinu, a nakon 3-5 minuta procijeni rezultat. Pojavljuje se u prozoru.

Jedna od prednosti ovog uređaja je ta da može pokazati trudnoću nekoliko dana prije pojave očekivanih menstruacija. Osim toga, možete kupiti digitalna ponovna iskoristivost, kao i testove s USB priključkom. Međutim, cijena će biti puno skuplja od klasičnih test traka.

Mogu li brzi testovi biti u krivu?

Iako su brzi testovi prilično pouzdani način za određivanje trudnoće, oni mogu biti pogrešni.

Prvo, razina ljudskog korionskog gonadotropina u tijelu svake žene raste na različite načine.

Drugo, test može dati negativan rezultat zbog endokrinske disfunkcije kod žena, kao i pri prijetnji pobačaja.

Treće, moguće je dobiti lažno negativan rezultat ako je studija provedena prerano. Posebno često se primjećuje kod žena s nestabilnim rasporedom menstruacije.

Četvrti razlog zbog kojeg ispitivanje daje netočan rezultat ili uopće ne funkcionira krši pravila za obavljanje postupka ispitivanja ili oštećenja uređaja.

Žena bi trebala uzeti u obzir da brzo testiranje može dati ne samo lažno negativne, nego i lažno pozitivne rezultate.

Mogući razlozi takvih pogrešaka:

Nedavno je rođena žena (ne prije više od 2 mjeseca);

Žena ima poremećaj jajnika;

Žena je pretrpjela pobačaj ili pobačaj (prije otprilike 30 dana);

Žena razvija tumor koji proizvodi hormone;

Žena uzima lijekove za liječenje neplodnosti, koja sadrži hgch ili ih je uzela manje od 2 tjedna;

Upotrijebljeno je isteklo ispitivanje.

Postoje slučajevi kada čak i nakon početka trudnoće, menstruacija nastavlja. Stoga, ako žena ima sumnje o tome, brzo se test može obaviti čak i za vrijeme menstruacije. Menstruacijska krv ne može utjecati na određivanje hCG. Stoga, ako postoji trudnoća, test će dati pozitivan rezultat.

Mnoga pitanja postavljaju žene o ectopičnoj trudnoći i dijagnostičkim rezultatima. Kao što znate, u ovom slučaju, embrij koji se nalazi u fetusnom jajetu nije pričvršćen na zid uterusa, već na jajovodu. Korionski gonadotropin nastaje tijekom ektopične trudnoće, ali njena razina raste iznimno polagano ili ne stoji uopće. Najvjerojatnije, brzi test i dalje će dati pozitivan rezultat. Međutim, pruge mogu biti zamagljene ili vrlo blijede. U ranim fazama ektopične trudnoće, test će biti negativan.

Ponekad se takve patologije trudnoće pojavljuju kao zamrznuti embrij. U tom slučaju, brzo testiranje prvo daje pozitivan rezultat, onda postaje upitan, a potom potpuno negativan. U ovom slučaju, nemoguće je odgoditi žalbu specijalistu.

Dakle, upotreba brzih testova omogućava određivanje trudnoće u ranoj fazi razvoja, čak i bez napuštanja doma. Zahvaljujući širokom rasponu brzih testova, svaka će žena moći odabrati za sebe najbolju mogućnost.

Test trudnoće Evitest - upute i stvarne recenzije

Točne, brze i kompaktne - brze testove za određivanje trudnoće koriste žene širom svijeta. Test trudnoće Evitest - lider u popularnosti i točnosti rezultata. Ti su pokazatelji stekli univerzalno povjerenje zbog njemačke točnosti i dostupnosti.

Najizravniji brzi testovi su certificirani i dostupni u svakoj ljekarni. Pušteni su bez recepta.

HELM Pharmaceuticals Gmbh je razvio nekoliko vrsta testova za dijagnozu trudnoće. Koga odabrati? Kako ih koristiti? Koliko koštaju? Koja je razlika? Odgovori - u članku.

opis

Test trudnoće Evitest je poseban alat za imunokromatografsku dijagnozu rane trudnoće. Ima oblik jednokratne trake s slojem kemijskog pokazivača ili u obliku plastične kapsule s ulošcima.

Pokazivač reagira na prisutnost ljudskog korionskog gonadotropina (hCG) u urinu. Osjetljivost testa je 20 mIU / ml. Zato su brzi testovi omogućili da odredimo trudnoću čak i za tako kratko razdoblje od 5-10 dana.

Norme hCG

Chorionic gonadotropin je hormon koji izlučuje posteljicu od prvog dana trudnoće, to jest, budući da se zametka pričvršćuje na zid uterusa (u pravilu, to se događa 5. dan nakon začeća).

HCG počinje izdvajati od prvih sati trudnoće i nastavlja se sintetizirati tijekom cijelog razdoblja trudnoće.

Maksimalna vrijednost hCG-a je fiksirana od 7. do 11. tjedna trudnoće. Tijekom tog razdoblja indeks hormona povećava se nekoliko tisuća puta. Zatim se razina hormona postupno smanjuje.

Prisutnost hCG urina u muškaraca i ne-trudnica ukazuje na prisutnost hormona koji proizvodi tumor.

Niske razine hCG u trudnica ukazuju:

 • pogrešno dijagnosticirana gestacijska dob;
 • ektopična trudnoća;
 • smrznuti razvoj fetusa.

Tablica "Norme hCG za trudnice"

instrukcija

Pravilno odabrani brzi test - ključ za objektivan rezultat. Preuzmite samo Evitest, osjetljivost koja se podudara s razinom hCG. Inače, rezultat će biti neinformativan.

Ispitne trake za određivanje trudnoće na princip lakmus papira: kada dođe u dodir s reagensom (u ovom slučaju s urinom), indikator mijenja boju. Za najtočniji rezultat, morate strogo slijediti upute koje su uključene u paket.

Opće upute za test trake tvrtke Evitest:

 • skupljati jutarnji dio urina (u to doba dana razina hCG je najviša) u staklenoj ili plastičnoj posudi;
 • Pažljivo otvorite paket i uklonite test traku.
 • stavite brzo testiranje u urinu na određenu razinu 5-10 sekundi;
 • dobiti test i staviti ga na suhu, čistu i vodootpornu površinu (na primjer, na rubu staklenke ili šalice);
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitnu kasetu tvrtke Evitest:

 • sakuplja jutarnji urin u staklenim ili plastičnim posudama (ponekad je spremnik uključen u kit za brzo ispitivanje);
 • Pažljivo otvorite paket i podignite test na kasetu;
 • pomoću pipete prikupiti nekoliko kapi mokraće i ispustiti je u prozor s kasetama;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitivanje srednjeg tiska (inkjet quick tests) Tvrtka Evitest:

 • Pažljivo otvorite paket i nabavite jet test;
 • uklonite zaštitni poklopac i, držeći ručku, zamijenite mlaz urina (također možete skupljati urin u spremniku i ispustiti test na njega 5-10 sekundi);
 • poklopac ispitivanja i stavite ga na ravnu horizontalnu površinu;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Kako brzo test: nakon što je kontakt s urinom na indikatoru polako nastaje kretanje tekućine, što ispunjava prostor s reagensom. Nakon određenog vremena pojavit će se ode ili dvije tamno crvene ili tamnocrvene pruge na pokazivaču.

Što će reći trake na testu

Vrlo često na forumima pitaju kako "dekodirati" trake na brzom testu. Priložimo sve varijacije rezultata:

 1. Jedna tamna traka. Ovo je negativan test trudnoće.
 2. Dvije tamne pruge. Ovo je pozitivan test trudnoće.
 3. Jedna traka je tamna, a druga je blijeda. Ovo je pokazatelj rane trudnoće, ektopične trudnoće ili hormona koji proizvodi tumor. U takvim slučajevima, preporuča se ponoviti test nakon 2 dana i posavjetovati se s liječnikom.
 4. Nema trake. To znači da test nije prikladan za upotrebu ili je pogrešno primijenjen. Mogući uzroci pogrešne reakcije: datum isteka, hermetički paket je bio oštećen, urin nije dobio indikator.

Lažni negativni rezultat - test pokazuje odsutnost trudnoće, iako je žena trudna.

Lažno pozitivan rezultat - test pokazuje prisutnost trudnoće, ali žena nije trudna.

Posebne napomene

Pažljivo pročitajte popis mjera opreza:

 • hermetička pakiranja trebala bi se otvoriti tek neposredno prije ispitivanja;
 • ako je ugrožena cjelovitost zapečaćenog paketa, ne preporučuje se testiranje kako bi se izbjegao netočan rezultat;
 • test trake i kasete mogu se koristiti samo jednom;
 • ne koristite test nakon datuma isteka;
 • zabilježite točno vrijeme navedeno u uputama;
 • nemojte pregrijavati test tijekom rezultata;
 • test je namijenjen samo za vanjsku uporabu;
 • ne konzumirajte mnogo tekućine (i diuretik) tijekom noći prije testa, kako ne bi iskrivili rezultat.

U prvim danima odgode menstruacije u prisustvu trudnoće, drugi pojas, u pravilu, postaje slabiji i sporiji.

Koji su testovi trudnoće?

Prilikom odabira najopasnijeg testa trudnoće potrebno je uzeti u obzir da njihova osjetljivost varira od 10 do 25 ili više mIU / ml. To znači da je kraće razdoblje trudnoće, to je manje osjetljivo test bi trebao biti. Isto tako, što je duže razdoblje, to je veća osjetljivost testa.

Razmotrite sve vrste proizvoda brzih ispitivanja Evitest.

Najgore

Najjednostavniji i najpristupačniji test prve generacije u obliku aplikatora. Spada u podvodne brzo testiranje. Odabrano je za dijagnozu rane trudnoće u prvim danima ciklusa kašnjenja.

Evitest Plus

Ekspresni test prve generacije. U izgledu i svrsi slično Evitest Oneu. Komplet sadrži dvije test trake. Prva traka treba koristiti prvi dan odgode, a nakon nekoliko dana popraviti rezultat s drugom.

Najočitiji dokaz

Brzo ispitivanje tablete ili kasete druge generacije. Komplet sadrži posebnu pipetu. Točniji tip ispitivanja.

Evitest Perfect

Jet (srednji) tip ispitivanja treće generacije. Najskuplji od cijele serije Evitest. Prikladno za upotrebu u bilo koje doba dana. Ne zahtijeva skupljanje urina u zasebnom spremniku.

Evitest Supreme

Inkjet test treće generacije. Razlikuje se u elegantnom dizajnu i visokoj osjetljivosti.

Godine 1998. provedena je analiza rezultata brzih ispitivanja trudnoće. Pokazalo se da domaći testovi koje su proveli iskusni ljudi nisu se razlikovali u rezultatima laboratorijskih pregleda (prosječna vrijednost točnosti bila je 97,4%). Rezultati običnih potrošača bili su znatno niži (u prosjeku 75% točnosti). To sugerira da mnoge žene jednostavno ne slijede upute u priručniku.

Ovisno o vrsti brzog testa, njihova je cijena također promjenjiva (podaci za 24. listopada 2015. prikazani su u nastavku):

Evitest One - 76-93 rubalja;

Evitest Plus - 157-191 rubalja;

Najopasniji dokaz - 212-281 rubalja;

Evitest Perfect - 280-309 rubalja;

Evitest Supreme - 345-427 rubalja.

Cijene za najočitiji proizvodi na vašem području mogu se razlikovati od navedene cijene u ovom članku.

Recenzije

U protekle dvije godine, Evitest proizvodi su sve više propali. Mnoge se djevojke žalile na lažno pozitivne i lažno negativne rezultate. No većina potrošača preferira tu konkretnu tvrtku.

Nekoliko recenzija o Evitestu.

Natalia, Noginsk (Rusija).

Već nekoliko godina bio sam prijatelj s Evitest testovima. U našim ljekarnama cijena za Evitest One kreće se od 50 rubalja. Smatram ga vrlo jeftinim.

Uvijek sam kupio točno jedan, jer je jednostavan za korištenje i bez nepotrebnih "zvona i zvizdaba". Sakupio je urin, umaknuo test, držao ga 5 sekundi, a zatim čekao još 5 minuta i rezultat je bio spreman! Sve je uvijek jasno!

Moja je priča...

U 2011. godini test mi je pokazao prvu trudnoću. Bila je to dobra vijest za mene i moj suprug.

Godinu dana kasnije odlučili smo imati drugo dijete. Ali nisam mogao dugo ostati trudna. Svako zakašnjenje smatralo se trudnoćom, ali test je tvrdoglavo pokazao prugu. Tako je prošlo gotovo godinu i pol.

I sad, uoči nove godine, počeo sam odgoditi. Kupio sam Evitest i nije se nadao ništa. No, 31. prosinca ujutro test je pokazao dragocjene dvije trake. Naša radost nije znala granice.

Nikad test nije razočarao! Preporučujem!

Natalia, Vladivostok (Rusija).

Izvinit ću me! Jednom sam započeo kašnjenje koje smo čekali moj muž i ja. Potrčao sam u apoteku na test. Kupio je Evitest i ispitao drugu tvrtku.

Najočitiji je pokazao jednu svijetlu traku, a drugu - blijedo ružičasta. To je poznato kao pokazatelj trudnoće. Drugi test pokazao je negativan rezultat. Prije toga nisam imala sumnje o kvaliteti Evitesta i rekla mi mužu dobre vijesti. Bio je na poslu. Na povratku kući kupio je još nekoliko testova.

Ujutro sam provjerio rezultat. I opet Evitest pokazao je blijedo ružičastu traku, a ostatak testova pokazao je negativan rezultat. I uvečer istog dana sam išao mjesečno. Kako onda vjerovati proizvođaču?

Alice, Moskva (Rusija).

To razdoblje u mom životu došlo je kad sam odlučila dobiti dijete. U procesu planiranja, pokušao sam mnogo različitih testova trudnoće. Reći ću vam svoje dojmove o Evitestu.

Budući da je to najpopularniji proizvođač, kupio sam ga. Međutim, u uputama, po mom mišljenju, došlo je do nedostatka. On kaže da će rezultat biti vidljiv za 5-10 minuta. Čekao sam 15-20 minuta da vidim drugu traku. Malo me zbunilo, ali nisam prestao koristiti ove testove.

Uglavnom sam obeshrabren duhovnom trakom, koja se pojavila i nestala u različitim vremenima (na jednom testu se pojavila nakon 5 minuta, a drugu nakon 10). Isprva sam mislio da je ovo druga traka, koja pokazuje trudnoću. I mnoge neiskusne djevojke također misle.

Nakon što sam pretražio internet, pronašao sam podatke da je brak proizvođača. To ne ukazuje na trudnoću. Stoga budite oprezni. Provjerite rezultate različitih proizvođača brzih testova.

Kako napraviti test trudnoće. Kaže ginekologu.

Video pregled testa Evitest Plus. Povratne informacije potrošača

Kako koristiti brzi test trudnoće - detaljan vodič

S pojavom brzih testova trudnoće za djevojčice, nije bilo potrebe konzultirati ginekologa kako bi se utvrdilo početak začeća u ranoj fazi.

Sada će buduća majka samostalno saznati o "zanimljivom položaju". Istina, to ne znači da se ona ne treba registrirati. Svi koraci se moraju provesti prema medicinskim preporukama.

Značajke brzih testova za trudnoću

Bez obzira na vrstu uređaja za dijagnozu koncepcije, morate koristiti svoj urin. To se smatra pokazateljem trudnoće.

Tijekom imunokromatske analize (ICA), ljudski korionski gonadotropin reagira s reagensom koji određuje rezultat studije. Glavna značajka testiranja je da odmah dobijete rezultat - nakon 5-10 minuta.

Kada mogu učiniti

U uputama za upotrebu brzih ispitivanja proizvođač ne primjećuje kada je poželjno provesti studij. Međutim, stručnjaci nedvosmisleno tvrde da je postupak najbolje učiniti ujutro, uzimajući dio urina nakon buđenja. Stanje je posebno važno promatrati kada dijagnosticira "zanimljivu poziciju" u ranoj fazi.

Pri skupljanju biološke tekućine tijekom dana ili večeri povećava se rizik od pogrešne reakcije. Tijekom dana urin se manje koncentrira zbog potrošnje vode i posebno drugih pića. To dovodi do smanjenja sadržaja ljudskog korionskog gonadotropina (hCG) uz smanjenje pouzdanosti rezultata.

Kako oni rade - načelo djelovanja

Apsolutno se svi brzi testovi provode na isti mehanizam djelovanja: u urinu određena je određena hormonska tvar - hCG. Brzo se proizvodi u ženskom tijelu kada se embrij ugrađuje.

Suvremene metode za određivanje trudnoće omogućuju detektiranje korionskog gonadotropina u mokraći od 10-12 dana nakon oplodnje.

Kada točno možete saznati o nadolazećem nadopunju ovisi o izboru metode provođenja brzog testa:

 • ako osjetljivost uređaja dosegne 25 mIU / ml, moguće je dijagnosticirati trudnoću od prvog dana kašnjenja;
 • kada je osjetljivost testa veća, 15 mIU / ml, oplodnja koja se dogodila određena je 1-2 dana prije menstruacije;
 • Ultrazvučni uređaj ima visoku točnost s 10 mIU / mg osjetljivosti na hCG. Trudnoća je otkrivena 4 dana prije očekivanog mjesečnog.

Antihormonska protutijela primjenjuju se na svaki uređaj. Oni su pomiješani s trudnim urinom koji sadrži dovoljnu koncentraciju hCG i otkriva se pozitivna reakcija. Ovisno o vrsti tijesta, na njemu se pojavljuju pruge, znakovi ili slova. Ako choriinic gonadotropin nije dovoljan ili ga nedostaje, pojavit će se negativni rezultati.

Koje su vrste brzih testova

Moderne žene imaju priliku kupiti razne uređaje i testove za identifikaciju trudnoće.

Ljekarne im pružaju veliki izbor. Brzi testovi razlikuju se u načinu primjene, vremenu začeća i cijene.

Ispitivanje traka s markerskom trakom

Uređaj se smatra najpopularnijim, jeftinijim i pristupačnijim alatom za dijagnozu koncepcije. Lako je koristiti i prilično točna.

Na plastičnoj podlozi postavlja se traka papira, koja sadrži zonu impregnacije. Tijekom istraživanja ova područja postaju vidljiva: u odsustvu trudnoće pojavljuje se jedna vertikalna traka, a nakon pojave gnojidbe dva.

Da biste izvršili analizu, pripremite čistu posudu, gdje stavite jutarnji urin.

Spustite brzi test na određenu razinu, a zatim ostavite u biološkoj tekućini oko 10 sekundi. Nakon nekog vremena uklonite uređaj i postavite je na čistu, ravnu, suhu površinu. 3-5 minuta kasnije, procijenite rezultat. Takva studija daje pouzdani odgovor ako se provodi prvog dana zakašnjelog menstruacije.

Nedostatak metode smatra se vrlo neprikladnom upotrebom testiranja trake i prilično velike vjerojatnosti pojave pogrešnog rezultata. Najčešće se to događa zbog činjenice da žena ne pridržava pravila korištenja trake.

Test tabletne trake

Ova metoda se naziva nova i osjetljiva vrsta brzih testova.

Izgleda kao plosnata plastična kutija s malim prozorima. Jedan od njih je područje na kojem se pipetizira mali urin, a drugi odražava rezultat studije. Kada biološki materijal uđe u tabletu, nalazi se na traci s reagensom. Urina ulazi u kemijsku reakciju, bojanje bezbojne tkanine.

Uređaj je prikladan za korištenje, radi bez potrebe uranjanja u tekućinu, a usporedba s prethodnom vrstom brzog testa točno određuje početak trudnoće.

U pregledima žene se žale da je cijena uređaja relativno visoka, postupak je teži, nemoguće je znati rezultat nekoliko dana prije početka mjeseca.

Inkjet test

Metoda karakterizira složenije sredstvo s velikom osjetljivošću, omogućuju vam da naučite o početku začeća u ranom razdoblju. Ispitivanje ima izduženi oblik, a njegov prijemni kraj izgleda kao štap, gdje se postavljaju višestruke mikroskopske cjevčice, na kojima urin teče u brzu testnu kasetu. Sadrži reagens s kojim će reagirati.

Analiza se dopušta provoditi u svim uvjetima; Preliminarna zbirka urina u spremnik nije potrebna. Održava se nekoliko dana prije očekivanog mjesečnog. Držite prijemni kraj uređaja ispod struje biološke tekućine nekoliko sekundi. Nakon 3-5 minuta, procijeni reakciju.

Nedostatak metode naziva se visokim troškovima zbog složenosti unutarnje strukture i visoke osjetljivosti.

Elektronički test

Metoda se smatra najmodernijom i praktičnijom. Ima mali zaslon, gdje se pojavljuje rezultat studije: "trudna" - na početku trudnoće, "nije trudna" - u odsutnosti. Ova vrsta brzog testa savršena je za žene koje ne žele pogledati i pregledavati trake.

Da biste koristili metodu, stavite vrh u urin. Možete zamijeniti elektronički uređaj prilikom mokrenja pod strujom biološke tekućine ili ga prije montaže u čistu posudu i tamo ostaviti. Ostavite test 3-5 sekundi, a zatim procijenite reakciju koja će se pojaviti u prozoru.

Analiza može odrediti trudnoću nekoliko dana prije očekivanog mjesečnog. Ljekarne prodaju reusable digitalne uređaje. Koliko košta takav test? Cijena uređaja je drugačija, kao i sami uređaji. Ako je test opremljen USB priključkom, trošak će biti puno veći od klasičnih test traka.

Kako koristiti testove trudnoće - detaljne upute

Ako želite da studija bude točna, morat ćete slijediti neka jednostavna pravila.

To uključuje:

 1. Nabavite brzo testiranje u ljekarnama. Zato ćete imati povjerenja u poštivanje uvjeta pohrane.
 2. Kupujte proizvod, pažljivo pregledajte datum isteka. Ako je istekao, uređaj ne samo da može dati pogrešan rezultat, već i jednostavno ne radi.
 3. Budite pažljivi s integritetom pakiranja: ne smije se slomiti.
 4. Ako ste kupili jednokratni test, ponovno korištenje nije dopušteno.
 5. Za analizu, skupljajte urin odmah nakon buđenja. Nemojte zaboraviti isprati vanjski genitalije prije testiranja i temeljito ih obrišite ručnikom.
 6. Otvorite uređaj odmah prije uporabe.
 7. Ako brzi test zahtijeva preliminarnu skupinu urina, pripremite čistu i suhu posudu, čiji materijal treba biti staklo ili plastika.
 8. Prije uporabe uređaja pažljivo pročitajte upute na njega kako ga pravilno koristiti.

Mogu li brzi testovi biti u krivu

Stručnjaci kažu da dijagnosticiranje "zanimljive situacije" brzi testovi su prilično pouzdani i često pokazuju točan rezultat. Postoji li pogrešna reakcija? Da, testovi mogu biti pogrešni.

Postoji nekoliko razloga za to:

 • u tijelu svake trudnice, hCG se proizvodi drugačije;
 • ako buduća majka ima endokrine poremećaje, ili postoji opasnost od spontanog prekida trudnoće, test može dati negativan rezultat;
 • kada žena obavlja analizu vrlo rano, test ponekad pokazuje lažno negativnu reakciju;
 • ako su pravila postupanja povrijeđena ili je uređaj neispravan, studija će biti pogrešna.

Ponekad se mogu dobiti lažni pozitivni rezultati:

 • manje od 2 mjeseca nakon nedavne dostave;
 • smanjena je funkcija jajnika;
 • prošlo je manje od 30 dana od nedavnog pobačaja ili pobačaja;
 • tumor se razvio u ženskom tijelu koji proizvodi hormon trudnoće;
 • dama je primila terapiju lijekovima za neplodnost, koja je uključivala lijekove s hCG;
 • upotrebljava uređaj koji je istekao.

Kako dešifrirati sumnjivi rezultat

Postoje slučajevi kada se pojavi drugi bend, ali je mnogo blijediji od prvog. Što to znači? Često se taj fenomen javlja kada dođe do oplodnje, kada je razdoblje trudnoće još uvijek premalo i proizvodnja hormona je mala. Ponekad sumnjičavi rezultat brzog testa ukazuje na ektopični ili propušteni pobačaj.

U svakom slučaju, po primitku slične reakcije, proizvođači savjetuju da brzo ispitivanje bude pozitivno ako se pojavi blijeda indikatorska crta. Nakon nekoliko dana, ponovite postupak i posavjetujte se s ginekologom. Liječnik može odrediti krvni test i ultrazvučno skeniranje kako bi točno utvrdili trudnoću maternice.

Kako funkcionira test trudnoće:

zaključak

Za dijagnozu trudnoće, ljekarne nude različite vrste brzih testova.

Oni se razlikuju u unutarnjoj strukturi, načinu korištenja i cijeni, ali načelo djelovanja je identično za sve. Da biste se zaštitili od pogrešnog rezultata, pažljivo pročitajte upute za upotrebu, strogo pridržavajte se pravila.

Najgori test trudnoće - uvijek točan rezultat!

Test trudnoće "Evitest" jedan je od tri najpopularnija testiranja trudnoće zajedno s Frautestom i Clearblueom.

Najizravniji test trudnoće je brz test za dijagnozu trudnoće u ranoj fazi.

Proizvodi najizgledniju njemačku tvrtku HELM Pharmaceuticals Gmbh.

Razgovarajmo o zaslugama

Prednosti ovog testa su:

 • test visoke osjetljivosti, što je 20mME / ml;
 • točnost testa više od 99%;
 • mogućnost dijagnoze od prvog dana menstruacije;
 • mogućnost korištenja na bilo kojem mjestu, u bilo koje doba dana;
 • dobivanje rezultata za 3-5 minuta;
 • prisutnost 4 vrste testova za određivanje trudnoće kod kuće;
 • koristiti u proizvodnji visokokvalitetnih materijala, sterilnosti, ispitivanja u svakoj fazi proizvodnje.

Učinak najočitijih testova trudnoće, kao i bilo koji drugi test, temelji se na otkrivanju prisutnosti ljudskog korionskog gonadotropina (hCG) u ženskom urinu. Reagensi se nanose na traku tijesta koja se boji interakcijom s hormonom koji se nalazi u urinu.

Međutim, razina tog hormona u urinu, koja je neophodna za uspostavljanje trudnoće, postignuta je nekoliko dana kasnije. Sinteza hCG nastavi tijekom trudnoće.

Počevši od drugog tjedna njegov sadržaj u krvi i urinu brzo se povećava, udvostručuje se svakih 1,5 dana i doseže maksimalno 11-12 tjedana, a zatim počinje smanjivati.

Da bi rezultat ispitivanja bio što točniji, treba dodati 10 dana očekivanom datumu ovulacije, a zatim provesti test.

Vrste ispitivanja

Evitest zaštitni znak oslobađa čitav niz testova za određivanje najopasnije trudnoće kod kuće.

Evitest One - najlakši test koji se sastoji od jedne trake. Traka se izvadi iz pakiranja i uranja u urin za određeno vrijeme.

Trudnoća Test Evitest Plus - uključuje dvije test trake za poboljšanje točnosti analize. Koristi se na isti način kao i prethodni. Kako bismo razjasnili rezultat testa nakon nekog vremena trebalo bi ponovno testirati.

Evitest Proof - najopasniji test kazete za trudnoću, koji uključuje posebnu kasetu i pipetu. To je precizniji i jednostavan za korištenje u usporedbi s gore navedenim tipovima i prototip je profesionalne laboratorijske dijagnostike, jer njegov dizajn omogućuje učinkovitije interakcije tekućine s reagensom.

Test trudnoće Evitest Perfect - jet test s držačem i kapom. Njegova prednost, higijena i udobnost korištenja je da za testiranje nije neophodno skupljati urin i voditi brigu o sterilnosti spremnika. Traka tijesta samo treba zamijeniti tok urina.

Imenovanje Viferona za trudnice - pročitajte ovdje.

instrukcija

Uređaj svih vrsta Evitest tijesta je vrlo jednostavan, ali u svakom slučaju, pažljivo proučite upute koje su u paketu.

Iako različite vrste tijesta djeluju u skladu s općim načelom, može se značajno razlikovati u pojedinostima, točnost rezultata ovisi o točnom poštivanju.

Najgori

Isprobajte test iz pakiranja, a da se ne omekša. Test traka se spusti u prethodno sakupljeni urin na označenu oznaku 3-5 sekundi, a zatim stavite na vodoravnu površinu. Nakon 3-5 minuta možete procijeniti rezultat, ali nemojte čekati više od 10 minuta.

Ako na testu postoji jedna crvena traka - test je negativan (bez trudnoće), ako postoje dvije crvene pruge - pozitivan probitni test trudnoće (postoji trudnoća). Ispitivanje se provodi na sobnoj temperaturi.

Metoda korištenja Evitest Plus

Drugi test je učinjeno kako bi se potvrdio rezultat prvog. Preporučljivo je držati ga nakon 2 dana, jer svaka 1,5-2 dana razina hCG u urinu udvostručuje se.

Također se preporučuje ponoviti test ako je prva analiza provedena prije početka kašnjenja ili nakon primanja nejasnog odgovora (previše blijedih pruga).

Drugi test je najbolje napraviti ujutro, odmah nakon spavanja, budući da se u kratkom roku trudnoće najveća koncentracija hCG nalazi u prvom jutarnjem urinu.

Kako koristiti Evitest Proof

Uklonite test kasete i pipetu iz vrećice, stavite kasetu na vodoravnu površinu.

Pipete malu količinu urina i ispustite 4 kapi u okrugli prozorčić na površini tablete.

Nakon 3-5 minuta možete procijeniti rezultat, ali nemojte čekati više od 10 minuta. Ispitivanje se provodi na sobnoj temperaturi.

Evitest Perfect

Izvadite zaštitni poklopac iz ispitne kazete. Zamijenite vrh kazete označen strelicom 5 sekundi ispod struje mokraće, a zatim ga zatvorite zaštitnom kapicom. Nakon 5 minuta možete procijeniti rezultat, ali nemojte čekati više od 10 minuta.

Ispitivanje se provodi na sobnoj temperaturi.

Slijedimo pravila

Da biste dobili najpouzdaniji rezultat, morate:

 • ne upotrebljavajte isti test dvaput;
 • ocijeniti rezultate ispitivanja najkasnije 10 minuta nakon postupka;
 • Čuvajte Evitest u pakiranju na sobnoj temperaturi (5-30 ° C) na mjestu zaštićenom od izravne sunčeve svjetlosti i vlage;
 • ne koristite isteklo ispitivanje;
 • Najbolje je provesti test ujutro kada je koncentracija hormona HCG u urinu maksimalna.

Slijed djelovanja je jednostavan:

 • urin se treba skupljati u čistu staklenu ili plastičnu posudu;
 • traka se stavlja okomito u tekućinu;
 • dok čekaju rezultat, ispitivanje treba staviti na suhu vodoravnu površinu;
 • ne biste trebali imati povjerenja u rezultat ako je test traka podeksponirana ili preeksponirana u mokraći, a također ako se druga traka očituje kasnije nakon 10-15 minuta;
 • u slučaju neizvjesnog rezultata, preporuča se test krvi za hCG jer je njena razina u krvi viša nego u urinu.

Moguće je dobiti lažno pozitivan ili lažno negativan rezultat.

Lažno pozitivno ispitivanje pokazuje dvije trake u odsutnosti trudnoće.

Lažno negativni test može pokazati samo jednu traku kada se pojavi trudnoća.

Ti rezultati ovise o sljedećim čimbenicima:

 • jesu li ispunjeni svi uvjeti ispitivanja navedeni u uputama;
 • je li žena bolesna?
 • koncentracija hormona je još uvijek preniska, stoga je vrijedno ponovnog testiranja nakon nekoliko dana.

Zbog čega se pobačaj može pojaviti u ranoj trudnoći: simptomi i glavni uzroci.

Kako je ektopična trudnoća - saznajte ovdje.

Recenzije potrošača

"Više puta moram koristiti Evitest test u slučaju kasnjenja menstruacije. I uvijek je ovaj test pokazao točan rezultat.

Ako nema trudnoće, onda ne i ako postoji, čak i ako je mali, test će ga ionako pokazati. U ranoj fazi moje prve i druge trudnoće, test je pokazao jedva zamjetljiv drugu traku.

Sumnjam u ponovni test, ali rezultat je bio isti. Sada kupim samo Evitest i nitko drugi. Evitest ima mnogo različitih testova, ali mi nisu jasni i kupujem redovite trake. Traka je jeftinija od inkjet testova i jednostavna je za korištenje. Rezultat se neće promijeniti ako kupite test skuplji. "Julia, Korolev

"Čekao sam svoju trudnoću i probala gomilu testova, uključujući i Evitest. Moram reći da su rani znakovi trudnoće, tako da postoji velika nada za Evitest. Ali čak i nakon mjesečnog kašnjenja, tvrdoglavo nije želio pokazati ništa. I učinio sam sve prema pravilima, kao što bi trebalo biti ujutro.

Vrlo uznemiren, kupio sam Frautest s prozorom, samo da imam neki drugi. Došao sam kući s posla oko tri dana, mislim da i ovo uništavam. Ujutro sam provjerio za Evitest, nije bilo ničega. Pa, kapam se u kapi prozora - i što mislite, za tri dana prikazuje se slaba druga traka, koja je u 15 minuta postala jasna. Sljedećeg jutra ponovno je učinio Evitest i opet ništa.

Iako su svi znakovi tamo. Ne želim procijeniti ovaj test, ali osobno nisam baš sretan zbog toga i mislim da je ispravno kupiti testove različitih tvrtki. "
Inna, Kharkiv

"Jednom sam imao priču, što mi još uvijek iznenađuje. Jednom, u subotu sam radio kućanske poslove, a ja sam imao ideju ići na test. S jedne strane bilo je još 6 dana prije kašnjenja, ali s druge strane, nećete ga potrošiti! Kuće su bile samo uobičajene testove Evitest u obliku papirnatih pruga.

Vjerovali ili ne, ali pojavila se slaba druga traka! Pitao sam svog supruga na putu kući da kupi još testova, ponovo je donio Evitest. Sigurno sam upotrijebio još nekoliko komada. Također su pokazali blijedu drugu traku. Dva dana kasnije donirala sam krv za hCG, a analiza je pokazala da druge trake na testovima nisu duhovi, zapravo sam trudna!

To su najočitiji osjetljivi testovi, ispada! Ako je druga traka slabo vidljiva, onda je hormon vrlo malo, razdoblje je vrlo mala. Definitivno preporučljivo! "
Vera, Rostov-na-Donu.

"Uvijek kad sam sumnjao u odsutnost ili prisutnost trudnoće, kupio sam ovaj test. Nikada još nisam trudna, ali pokazao je apsolutno da nema trudnoće. Da, a moji prijatelji, također, nisu dopustili. Vjerujem da je Evitest prikladan, jednostavan za uporabu i ima razumnu cijenu.

Ne overpay za skuplje testove. Osim toga, to je u gotovo bilo kojoj ljekarni. Vjerujem da test može pokazati pogrešan rezultat u tom slučaju, ako žena ima neke hormonske poremećaje ili test nije kupio u ljekarni, ali negdje drugdje, gdje su povrijeđene uvjeta skladištenja. "
Marija

"Bio je to Evitest koji mi je dao lažno pozitivan rezultat. Nisam uzela hormone, nije bilo drugih problema u tijelu. Ne mogu dugo ostati trudna, ali ovdje sam vidio dvije pruge. Bio sam oduševljen i otišao kod liječnika - ali ni ultrazvuk niti hCG nisu pokazivali ništa. Od tada, ja ne kupujem Evitest, ne vjerujem mu. "
Svetlana

„Planirana trudnoća... i to kašnjenje))) zamolila muža da kupi dva testa, barem u uputama i pisati, što učiniti u jutro, ali je čekao da znam rezultat, napravio........ da, 2 trake))) Otišao sam u krevet sretna. Ujutro sam napravio opet i opet 2 trake. Na isti dan otišao u ginekologa sa suprugom, ona je proveo inspekciju i rekao: „trudnoća nije dobro, ili može biti izvanmaternične, iako izgleda da nije, imate cistu, ide u SAD, doći će u tjedan dana.”

Izašao sam u suzama, moj muž je uzeo ruku i odvukao me do ultrazvuka. Učinjeno je vaginalno ultrazvuk, rezultat: inkluziju tekućine u lijevu jajniku, tj. Cistu i sve. Nakon tjedan i pol je odlučio otići na drugi ultrazvuk, samo normalno, na drugom mjestu... stavi sve rekao o rezultatima prethodne ultrazvuka, liječnik se nasmijao i rekao: „četkicu za šest tjedana. "

Oči su mi se na čelu popele. Toliko za liječnike u klinici. Evitest je bio u pravu, bio sam trudna. Registrirao sam se u nekoj drugoj poliklinici, u bivšoj, ili s nogom. "
Helena

"Nikada nisam imao priliku koristiti takva testiranja često, ali ipak iskustvo je bilo nekoliko puta.

Što mogu reći o Evitestu? Vrlo skupo. Kupio sam je samo kad nije bilo drugog izbora (oni se prodaju u bilo kojem supermarketu, ali naše ljekarne uskoro zatvaraju).

Korištenje je jednostavno i jednostavno. Jednom kada je uhvatio neispravan, pokazao je trudnoću kada to nije bilo. U liječničkom uredu bio sam uvjeren da je upravo suprotno, s kojim mi se drago. "
Katherine

Sve o vitaminima pri planiranju trudnoće govorit će naš odjeljak.