Vitamini Elevit Pronatal: sastav, upute za uporabu, analozi i recenzije

Bol

Trudnoća i porođaj možda su najvažnija faza u životu svake žene. A kako bi se taj proces odvijao bez ikakvih neugodnih iznenađenja i završava s rođenjem zdrave bebe, buduća mama treba brinuti o njezinu zdravlju. I potrebno je početi rješavati ovo pitanje u fazi planiranja trudnoće kako biste pripremili svoje tijelo za intenzivan "rad" u pružanju sebe i razvoju nove osobe sa svim potrebnim hranjivim tvarima, mikroelementima i vitaminima. Pored zdrave prehrane i pravilno raspoređenog vremena za rad i odmor, vrlo je dobro uzeti bilo koji vitamin (ako to liječnik smatra potrebnim). Jedan od tih lijekova je Elevit Pronatal, koji je idealan za buduće mame i žene za njegu.

komponente

Sastav ovog kompleksa vitamina i minerala je vrlo opsežan. Uključuje 12 vitamina, 3 mikro i 4 makronutrijenata. Volumen svakog od elemenata uključenih u vitamine za trudnice "Elevit Pronatal" (sastav je najčešće označen na pakiranju) strogo je izračunat i idealno je pogodan za optimalno učinkovitu terapiju i preventivne mjere za beriberi.

- Retinol (vitamin A): njegova je prisutnost potrebna za uspješnu sintezu proteina, lipida i mukopolisaharida. Puno funkcioniranje organa vida, normalno stanje kože i sluznice mlade majke također je nemoguće bez sudjelovanja tog elementa.

- Tiamin (vitamin B1): normalno funkcioniranje srca i središnjeg živčanog sustava.

- Riboflavin (vitamin B2): stanična regeneracija (popravak oštećenih stanica) kože i tkiva.

- Kalcij pantotenat (vitamin B5): promicanje metaboličkih procesa proteina, masti i ugljikohidrata.

- Piridoksin (vitamin B6): podržava strukturu zuba, kostiju, desni, pomaže u funkcioniranju središnjeg živčanog sustava.

- Cyanocobalamin (vitamin B12): stimulira funkcioniranje središnjeg živčanog sustava.

- Folna kiselina je uključena u formiranje crvenih krvnih stanica i vrlo je važna za puni razvoj živčanog sustava djeteta.

- Askorbinska kiselina (vitamin C): suzbija upalne procese, sudjeluje u koagulaciji krvi, stimulira otpornost na vanjske infekcije, poboljšava kapilarnu propusnost, normalizira proces regeneracije tkiva.

- Kolecalciferol (vitamin D3): ravnoteža fosfor-kalcija u tijelu. Nedostatak ovog elementa kod djece dovodi do krvnih zrnaca, kod odraslih - do osteoporoze.

- Tokoferol (vitamin E): uključen je u sintezu proteina i stvaranje hemoglobina. Smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, smanjuje povišenu zgrušavanja krvi. Potiče stvaranje stanica i njihov rast, razvoj gonada i žila, osigurava normalno funkcioniranje srčanih skeletnih mišića. Nedostatak ove supstancije, koji je dio vitamina Elevit Pronatal, u prvom tromjesečju nošenja djeteta može uzrokovati spontani pobačaj (pobačaj).

- Biotin (vitamin H) uključen je u asimilaciju proteina, uključen je u različite metaboličke procese u tijelu.

- Nikotinamid (vitamin PP) podržava procese redukcije i oksidacije, potiče kretanje vodika i fosfata.

Obvezna prisutnost kalcija je neophodna za stvaranje visoko kvalitetnog koštanog tkiva, normalno funkcioniranje srca, zgrušavanje krvi, smanjenje glatkih i skeletnih mišića. Također u procesu stvaranja tkiva kostiju i mišića nužna je prisutnost magnezija, koja se dodatno bavi sintezom proteina.

Elevit Pronatal (sastav kompleksa to potvrđuje) uključuje fosfor (stvaranje koštanog tkiva i zuba, sudjelovanje u metabolizmu energije), željezo (pokret kisika), mangan (poboljšanje mineralnog sastava kostiju), bakar (sudjelovanje u metabolizmu željeza i funkcioniranje). eritrociti), cink (formiranje djetetovog kostura, minimiziranje rizika pojavljivanja brojnih fetalnih nedostataka).

Što je s jodom?

Kao što znate, trudnica bi trebala primiti barem 200 mikrograma joda dnevno. Doza je, u načelu, mala, ali ipak, s hranom (čak i kod najrazličitijih), ona se ne dobiva. Situacija je još gore u onim područjima gdje se prirodni sadržaj ovog elementa smanjuje (voda, biljke, životinje). I u "Elevit Pronatal" sastav ne sadrži jod. Koji je izlaz? Budući da je nedostatak joda opasan ne samo za ženu nego i za dijete u razvoju (mentalna retardacija, kongenitalne malformacije, tumori u štitnjači), problem se može riješiti uzimanjem lijekova koji sadrže jod (na primjer, "Iodomarin").

Sfera utjecaja vitaminsko-mineralnog kompleksa

Lijek "Elevit Pronatal" sadrži pripravak lijeka na takav način da se može uzeti i u fazi planiranja trudnoće, tijekom prenošenja djeteta i tijekom dojenja. Specifični problemi rješavaju se u svakom određenom razdoblju. U fazi planiranja koncepcije, nadoknađuje se deficit brojnih važnih i neophodnih tvari, vitamina i elemenata. Tijekom prvog tromjesečja rizik od intrauterinih abnormalnosti i nedostataka u razvoju bebe se smanjuje. U budućnosti majka tijekom tog perioda, lijek će pomoći da se nosi s toksikozom i anemijom (ako postoji). Tijekom drugog i trećeg trimestra, Elevit Pronatal učinkovito zadovoljava povećane potrebe za vitaminima i elementima u tragovima u mami i bebi. Nakon rođenja djeteta kompleks pomaže majčinom tijelu da nadopuni svoje zalihe vitamina, mikro i makronutrijenata.

Otpustite obrazac i značajke prijema

Vitamin-mineralni kompleks proizveden je u obliku duguljastih dvostrukih tableta s ljuskom (boja - sivkasto-žuta). Na jednoj strani pilule primjenjuje se rizik. Miris je ili odsutan ili jedva vidljiv. U jednom blisteru mogu biti 10 ili 20 tableta. U jednom pakiranju može se pakirati 30 ili 100 tableta. Elevit Pronatal uvijek prati upute za uporabu (sastav, indikacije, kontraindikacije - sve važne informacije treba uzeti u obzir).

Doziranje režima lijeka - 1 tableta na dan. Morate uzeti nakon jela (15 minuta kasnije) i piti malo vode. Trajanje tijeka uzimanja vitamina je na odluci liječnika.

Pri planiranju trudnoće, preporučeno trajanje uzimanja vitamina je 3 mjeseca prije začeća.

kontraindikacije

Vitamin-mineralni preparat "Elevit Pronatal" ima prilično opsežnu kompoziciju, stoga, odvija se određeni popis kontraindikacija za korištenje ovog lijeka.

Ne može se uzimati u bolesnika s preosjetljivosti na bilo koju od komponenti Elevit Pronatal. Nemojte je propisati ženama s hipovitaminozom (ultra-višom dozom opijanja jednog ili više elemenata) vitamina A i D. Korištenje vitaminskog kompleksa također je neprihvatljivo za one koji imaju povišenu razinu kalcija u krvi ili s više urina u mokraći. Urolitijaza je također razlog za ne uzimanje ovog lijeka.

Nemojte propisivati ​​"Elevit Pronatal" i one koji imaju odstupanja u procesu apsorpcije željeza i kalcija. Poremećaj bubrega i jetre također će uzrokovati neuspjeh da se ovaj kompleks.

Mogući neželjeni učinci

Razvijena kompleks "Elevit Pronatal" za trudnice. Sastav uzima u obzir sve potrebe tijela žene koja nosi ili već podiže bebu. U većini slučajeva, ovaj lijek je dobro podnošljiv. Međutim, u izoliranim situacijama možete čuti o malim gastrointestinalnim abnormalnostima (osobito o zatvora). Rijetko se spominju alergijske pojave kao što su svrbež i osip na koži.

Prisutnost riboflavina u kompleksu može uzrokovati mrlju mrlja urina.

Posljedice predoziranja

Ranije je već rečeno koliko je opsežan sastav "Elevita Pronatal". Uputa jasno upućuje na dopuštenu dnevnu dozu lijeka. Ako se prate sve preporuke liječnika i upute, tada je pojava slučajeva predoziranja jako malo vjerojatno. Ako je iz nekog razloga došlo do činjenice da je prekoračena dopuštena doza, najčešće se manifestiraju simptomi vitamina A i D hipervitaminoze: glavobolje, dispeptične manifestacije u obliku mučnine, povraćanja i zatvora. U takvim slučajevima treba uzimati lijek "Elevit Pronatal" i obratite se liječniku.

Interakcija s drugim tvarima

Elevit Pronatal (sastav kompleksa je detaljno opisan gore) željezo i kalcij mogu značajno smanjiti apsorpciju tetraciklinskih antibiotika i fluokinolonskih derivata. Askorbinska kiselina povećava učinak sulfanilamidnih lijekova i može uzrokovati razvoj negativnih manifestacija sa svoje strane. Lijekovi koji sadrže magnezij, kalcij i aluminij mogu ometati normalnu apsorpciju željeza, koja je dio lijeka Elevit Pronatal.

Paralelno korištenje ovog lijeka i diuretika iz tiazidne skupine može uzrokovati povećanje kalcija u krvi. Kombinacija "Elevit Pronatal" i drugih kompleksa vitamina i minerala je neprihvatljiva. Ako su neki drugi lijekovi propisani vitaminima, optimalno je izdržati vremenski razmak od 2 sata između uzimanja lijeka.

Slični lijekovi

Sličan sastav s "Elevit Pronatal" dostupan je za niz lijekova. Najpoznatiji i najčešće korišteni su "ElevitaVitrum Prenatal", "Perfectil", "Multitabs Perinatal", "Supramin", "Revalid", "Complivit" Mama, Pregnavit, Gendevit i Multiproduct za trudnice. Međutim, valja napomenuti da nije vrijedno donositi odluku o zamjeni Elevita Pronatal proizvoda s bilo kojim od najčešće promicanih kolegama. Zdravlje nerođenog djeteta previše je ozbiljno pitanje da preuzme punu odgovornost bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Raspon cijena

Između cijele mase lijekova za trudnice, praktički ako ne i najbolje, onda vrlo, vrlo učinkovito - Elevit Pronatal. Sastav / cijena - kategorije koje imaju optimalni omjer za ovu vrstu lijeka. To ne znači da je ovaj kompleks posebno jeftin. Paket od 30 tableta košta 380-425 rubalja. 100 tableta košta 960-1050 rubalja. Međutim, širok raspon "Elevita" će osloboditi trudnice od uzimanja nekoliko vitamina kompleksa odjednom, kako bi sebi i djetetu pružiti sve potrebne tvari i elemente.

Mišljenje pacijenata o lijeku

Puno žena je preuzelo nalog liječnika u procesu trudnoće i dojenja vitamin-mineralni kompleks "Elevit Pronatal". Sastav (pregled medicinskih radnika koji se najčešće usredotočio na ovo pitanje) vrlo je širok i vrlo sposoban pružiti tijelo trudne žene sa svim potrebnim elementima. Pacijenti primjećuju da je lijek dobro podnošljiv, gotovo da ne uzrokuje nuspojave, održava dobro stanje na odgovarajućoj razini. Čak i činjenica da kompleks procjenjuje skupo pacijenata nije postala razlog za napuštanje "Elevita Pronatal" proizvoda i zamjenu jeftinijim.

Mišljenje ginekologa, lijek Elevit Pronatal

Postoje mnoge dodatke prehrani i komplekse vitamina koji su propisani tijekom pripreme za trudnoću, tijekom trudnoće i nakon porođaja. Jedan od tih lijekova bio je Elevit Pronatal - multivitamski kompleks. Elevit Pronatal ima ambivalentne recenzije ginekologa, koji otkrivaju mehanizme učinaka lijeka, kao i njihove pozitivne i negativne strane.

Što je složeno Elevit Pronatal

Elevit Pronatal je multivitamski kompleks koji sadrži 12 esencijalnih vitamina, 4 minerala i 3 mikroelemenata. Kvantitativni sadržaj komponenata lijeka odgovara dozi preporučenoj za upotrebu tijekom trudnoće i dojenja. Ponekad liječnici propisuju Elevit Pronatal pri planiranju trudnoće.

Svaki od vitamina na svoj način važan je za pravilno funkcioniranje tijela, ali unatoč širokom rasponu elemenata, nema takvih važnih komponenti kao i jod. Odsutnost joda u kompleksu objašnjava činjenicom da ovaj kemijski element utječe na funkcioniranje štitne žlijezde. Višak joda može "blokirati" rad štitnjače, a time i hormoni trudnice će biti poremećeni.

Prema vodećim stručnjacima iz područja ginekologije, Elevit Pronatal, prije planiranja trudnoće, aktivno hrani budućno tijelo majke sa svim potrebnim elementima. Liječnici također primijetiti da svrha droge može biti provedena tek nakon istraživanja razine vitamina u svakoj skupini, jer je supersaturacija opasna kao i nedostatak elementa.

Ne preporučuje se piti Elevit tijekom trudnoće prema preporukama nesposobnih osoba, budući da vitamini mogu sudjelovati u humoralnoj regulaciji kao egzogeni prohormoni i hormoni, a razina hormona može se promijeniti s hipervitaminozom određenih skupina vitamina. Koliko je potrebno podvrgnuti liječniku prije trudnoće.

Prijamni režim pri planiranju trudnoće

Ovisno o individualnim pokazateljima razine vitamina u tijelu, liječnik određuje doziranje i vrijeme multivitaminskog kompleksa. Proizvođač tvrdi da tijekom planiranja trudnoće Elevit vitamini trebaju uzeti 1 kapsulu dnevno 1 mjesec prije početka trudnoće.

U slučaju nedostatka vitamina ili hipovitaminoze, liječnici preporučuju da piju ne-trudnice 1 tablete Elevit, paralelno, propisuju pomoćni vitamini. O tome kako pravilno uzeti Elevit napisane u uputama, ali iskusni liječnici moraju obavijestiti buduće majke da uzimanje kapsule na prazan želudac mogu uzrokovati nuspojave.

Elevit Pronatal tijekom planiranja trudnoće vrlo je djelotvoran, ali upute upućuju na prisutnost vitamina A, koju tijelo sintetizira. Prekomjerno zasićenje žene s ovim vitaminom tijekom prvog tromjesečja trudnoće može nepovoljno utjecati na zdravlje fetusa. Proizvođač skreće pozornost na moguću glutost vitamina D, koju proizvode stanice kože.

Mnogi stručnjaci u planiranju trudnoće preporučuju uzimanje Elevit 1 mjeseca i otkazivanje prvog dana prošlog mjeseca. Režim primjene prije začeća je isti kao u drugom tromjesečju - 1 tableta dnevno.

Ima li Elevit Pronatal pomoć za trudnoću? Za začeće, trebate puno vitamina, minerala i makronutrijenata, jer je trudna majka odgovorna za hranjenje 2 organizma odjednom. Lijek sadrži brzinu svih elemenata navedenih u sastavu.

Mogu li Elevit poduzeti trudnice?

Kao što je gore spomenuto, Elevit, pri planiranju trudnoće, prema stručnjacima, svakako ima pozitivan učinak na tijelo. Preporuča se uzimanje Elevit Pronatal 1 mjeseca prije trudnoće.

U vezi s uzimanjem lijeka u trudnica, mišljenje liječnika bilo je podijeljeno. Neki vjeruju da doza vitamina A i D nije tako značajna da ima negativan učinak na formiranje fetusa. Drugi smatraju da se lijek za trudnice može uzimati samo od drugog tromjesečja trudnoće i do prestanka dojenja.

Ponekad velika količina vitamina A i D može dovesti do pojave soli čija je prisutnost pogrešna zbog pojave urolitijaze ili infekcije bubrega.

Iz toga dolazi pitanje: Je li moguće da žene uzmu Elevit ako moraju ograničiti čitav niz korisnih proizvoda? U takvoj situaciji preporučuje se odabir drugog alata. O pitanju piti li vitamine tijekom trudnoće općenito, liječnici proizlaze iz pojedinih pokazatelja žena.

Negativne posljedice imenovanja Elevit Pronatal, koji to uopće ne može podnijeti

Elevit pri planiranju trudnoće odnosi se na skupinu lijekova s ​​niskim stopama alergijskih reakcija. Međutim, bez liječničkog recepta ili ako pojedinačna netolerancija pojedinih komponenti može razviti alergije. Među simptomima alergijske reakcije kod uzimanja lijeka emitiraju:

 • hives;
 • oticanje lica;
 • ispiranje kože;
 • osip;
 • bol u trbuhu;
 • konstipacija;
 • proljev;
 • mučnina;
 • povraćanje;
 • glavobolja;
 • vrtoglavica;
 • nesanica;
 • razdražljivost;
 • anafilaktički šok;
 • hiperkalciurija.

S nekontroliranim unosom lijeka može doći do hipervitaminoze vitamina A i D, hiperkalcemije, poremećaja željeza i bakra. Kada se uzimaju tijekom prvih 14 tjedana trudnoće, hipervitaminoza sintetskih vitamina A može uzrokovati kongenitalne abnormalnosti fetusa. To daje odgovor na pitanje zašto u Europi zabranjuju uzimanje lijeka u prvom tromjesečju.

Lijek je također zabranjen za ostale indikacije, uključujući hipervitaminozu vitamina A i D, hiperkalcemiju i hiperkalciuriju, neravnotežu željeza i bakra, netoleranciju na laktozu. U slučaju blagog otkazivanja bubrega, bolesti jetre i bubrega, urolitijaza i osjetljivost na komponente lijeka, Elevit Pronatal treba poduzeti pod nadzorom liječnika. U teškom zatajenju bubrega, Elevit je kontraindiciran.

U slučaju predoziranja, oni koji su konzumirali mogu doživjeti tešku glavobolju, zbunjenost i poremećaj gastrointestinalnog trakta, uključujući mučninu i povraćanje. Kako bi se uklonili neugodni simptomi, preporuča se otkazivanje lijeka, simptomatska terapija, ispiranje želuca, nakon oporavka, posavjetovati se s liječnikom.

Recenzije ginekoloških pregleda

Naši su urednici kratko pregledali od ginekologa iz jedne klinike reproduktivne medicine u Moskvi. Evo nekoliko recenzija o ovom lijeku:

"Mineralni i vitaminski kompleksi tijekom planiranja i trudnoće obvezni su, ali uvijek trebate uzeti u obzir pojedinačne karakteristike tijela i uzimati lijekove samo po receptu liječnika. Idealna opcija za propisivanje Elevit Pronatal je kada se obavljaju krvni testovi za vitamine, kao i hormone štitnjače, a tek nakon toga odlučuje se o receptu.

Elevit Pronatal, u pravilu, dobro percipira tijelo trudnica, ali u rijetkim slučajevima to može biti štetno za zdravlje budućih majki i njezine bebe. "

Od svih lijekova, Elevit se odlikuje nepostojanjem joda i prisutnošću potencijalno opasnih količina vitamina A i D kada se uzimaju u prvom tromjesečju trudnoće. Iskusni ginekolozi vjeruju da nekontrolirano uzimanje lijeka može uzrokovati patološke promjene u razdoblju formiranja fetusa.

Vitamin kompleks ima tonik učinak na tijelo, pridonosi normalizaciji metaboličkih procesa u tijelu, normalizira rad organa. Prije nego počnete piti lijek, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

Elevit

Upute za uporabu:

Cijene u mrežnim ljekarnama:

Elevit je multivitaminska skupina koja sadrži makro i mikronutrijente.

Farmakološko djelovanje

Elevit je kompleks bitnih mikro i makro elemenata. Elevit sadrži 4 minerala, 12 vitamina i 3 elementa u tragovima, čiji je kompleks optimalna doza najvažnijih elemenata za dojenje i trudnice. Svi minerali, osim željeza, prikazani su u Elevite u dozama nižim od preporučene.

Elevit pruža žensko tijelo s onim tvarima koje doprinose tijeku normalne trudnoće, popunjavajući nedostatak vitamina, elemenata u tragovima i minerala.

Vitamin A ili retinol, koji je dio Elevite, sudjeluje u sintezi lipida, proteina, mukopolisaharida, osiguravajući normalno funkcioniranje sluznice, kože i organa vida.

Vitamin B ili tiamin pomažu normalizirati aktivnost srca i odgovoran je za normalno funkcioniranje živčanog sustava.

Vitamin B2 ili riboflavin sudjeluje u regeneraciji tkiva, uključujući i stanice kože.

Vitamin B5 ili kalcij pantotenat sadržan u Elevite regulira metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina u tijelu.

Vitamin B9 ili folna kiselina ima stimulirajući učinak na eritropoezu.

Vitamin B6 ili piridoksin su uključeni u održavanje funkcije i strukture zuba, kostiju i desni, koji utječu na eritropoezu i potiču normalno funkcioniranje živčanog sustava.

Vitamin B12 ili cijanokobalamin također je uključen u eritropoezu i osigurava normalno funkcioniranje NS.

B vitamini općenito djeluju na stvaranje raznih enzima koji reguliraju metaboličke procese, a također pomažu eliminirati napadi povraćanja i mučnine tijekom toksikoze kod trudnica.

Vitamin C ili askorbinska kiselina uključeni su u oksidaciju aktivnih tvari, regulira metabolizam ugljikohidrata, zgrušavanje krvi i stvaranje steroidnih hormona, poboljšavajući imunitet.

Vitamin D3 ili kolekalciferol sadržan u Eleviteu podupire ravnotežu fosfora i kalcija. Njegov nedostatak dovodi do formiranja rahitika.

Vitamin E ili tokoferol je prirodni antioksidans koji blagotvorno djeluje na cirkulaciju krvi, povećavajući zgrušavanje krvi. Sudjeluje u sintezi hemoglobina i proteina. Nedostatak vitamina može dovesti do pobačaja u ranim fazama.

Vitamin H ili biotin potiču apsorpciju proteina.

Vitamin PP ili nikotinamid uključeni su u prijenos vodika i fosfata.

Kalcij je glavni element koštanog tkiva, uključen u zgrušavanje krvi, normalizira srce i apsorpciju željeza.

Magnezij je uključen u sintezu proteina, tvori koštano i mišićno tkivo.

Željezo nosi kisik, sprečava razvoj anemije u trudnica.

Fosfor je uključen u formiranje zuba i kostiju.

Mangan je uključen u mineralizaciju kostiju.

Bakar regulira metabolizam željeza i funkciju crvenih krvnih stanica.

Cink je uključen u normalnu formaciju kostura fetusa, regeneraciju tkiva, koja je dio brojnih hormona, uključujući i inzulin. Smanjuje rizik od fetalnih anomalija.

Sastav Elevit

Prema ocjenama Elevite, lijek u potpunosti nadoknađuje nedostatak vitamina i drugih korisnih elemenata. U jednoj tablici Elevita sadrži:

Vitamin A - 3600 IU;

Vitamin D3 - 500 IU;

Vitamin E - 15 mg;

Vitamin C - 100 mg;

Folna kiselina - 0,8 mg;

Vitamin B1 - 1,6 mg;

Vitamin B2 - 1,8 mg;

Vitamin B6 - 2,6 mg;

Vitamin B12 - 4 mcg;

Nikotinamid - 19 mg;

Kalcij pantotenat - 10 mg;

Kalcij - 125 mg;

Fosfor - 125 mg;

Otpustite obrazac

Prema uputama za Elevitu, lijek se proizvodi u obliku duguljastih tableta čija je boja blizu sivkasto-žuta. S jedne strane postoji rizik od prekida. Miris je gotovo odsutan.

Elevit tablete se pakiraju u blister od 10 ili 20 komada svaka. Ambalaža sadrži 3, 10 (za 10 tableta) ili 5 blistera (za 20 komada).

Indikacije za uporabu Elevita

Brojne recenzije Elevita ukazuju na učinkovitost lijeka u prevenciji i liječenju beriberija, hipovitaminoze i nedostatka elemenata u tragovima i brojnih minerala za vrijeme i nakon trudnoće tijekom dojenja.

kontraindikacije

Lijek se, prema uputama za Elevitu, ne preporuča za uporabu u sljedećim slučajevima:

 • s preosjetljivosti na bilo koju od komponenata pripravka;
 • u slučaju hipervitaminoze vitamina A i / ili vitamina D, ne treba dugo uzimati lijek;
 • s povišenim razinama kalcija u krvi ili njegovom izlučivanju u urinu;
 • krši apsorpciju željeza.

Upute za uporabu Elevita

Trajanje uporabe Elevite, kao i potreba za primanjem, određuje samo liječnik. Žene u razdobljima prije i poslije trudnoće, nakon porođaja i tijekom dojenja trebaju uzimati jedan tablet Elevite jednom dnevno, pranje s malom količinom vode.

Nuspojave Elevite

Općenito se dobro toleriraju i analitičari lijeka koji imaju sličan sadržaj i koncentraciju vitamina i elemenata u tragovima. U rijetkim slučajevima može doći do opstipacije i drugih poremećaja gastrointestinalnog trakta, ali čak i ako su prisutni, ne preporuča se zaustavljanje lijeka.

Moguće alergije.

predozirati

U slučaju sukladnosti s preporučenim dozama za primanje doze, vjerojatnost predoziranja, kako je navedeno u medicinskim pregledima o Eleviti, je odsutna.

Analoge lijeka

Za lijekove slične Elevit u sastavu i koncentraciji aktivnih tvari uključuju:

 • Aditivi Multivitamini;
 • Berokka Plus;
 • Bio Max;
 • Vitrum Prenatal Forte;
 • Duovit;
 • Complivit;
 • Kompleksni trimester (1,2 ili 3);
 • Lavita i drugi

Uvjeti skladištenja

Preporuča se pohranjivanje Elevita na suhom mjestu gdje temperatura ne prelazi 25 ° C. U svim uvjetima skladištenja lijek se može pohraniti do 2 godine.

Vitamini Elevit pronatalni sastav

Elevit Pronatal - upute za uporabu, analogni podaci, recenzije, cijena

Vitamini Elevit Pronatal

Elevit Pronatal - složeni lijek, koji uključuje ne samo 12 vrsta vitamina. a i 4 važni za tijelo minerala, 3 elementa u tragovima. Jedinstven sastav i doza komponenata odabiru se prema potrebama ženskog tijela tijekom trudnoće i dojenju djeteta.

Ženama se preporučuje uzimanje ovog lijeka pri planiranju i pripremi za trudnoću. Tvari uključene u Elevit Pronatal imaju sljedeće učinke na tijelo:

 • Vitamin A - sudjeluje u formiranju proteina, masti i mukopolisaharida; poboljšava stanje sluznice i kože; doprinosi normalnoj funkciji organa vida.
 • Vitamin B1 - nužno za osiguranje normalne funkcije srca; normalizira funkcije perifernog i središnjeg živčanog sustava; sudjeluje u metabolizmu (proteini, ugljikohidrati, soli vode i metabolizma masti), u procesu stvaranja krvi.
 • Vitamin B2 - sudjeluje u krvi (stvaranje crvenih krvnih stanica), stvaranje protutijela; pridonosi procesu obnove sluznice probavnog trakta i regeneracije kože; neutralizira djelovanje toksina na respiratorne sluznice; nužne za normalni razvoj i rast fetusa.
 • Vitamin B6 - sudjeluje u metaboličkim procesima; smanjuje razinu masnoće i kolesterola u krvi; potiče stvaranje krvi; poboljšava kontraktilnost srčanog mišića; ima blagotvoran učinak na strukturu zuba i kosti; nužna za normalno funkcioniranje živčanog sustava.
 • Vitamin B12 - sudjeluje u formiranju krvi; osigurava normalno funkcioniranje živčanog sustava; povećava razmjenu kisika u stanicama tijekom hipoksije (gladovanje kisikom).
  Vitamini skupine B pomažu smanjiti manifestacije toksikoze trudnica.
 • Vitamin C - sudjeluje u metabolizmu i stvaranju zuba i kostiju; jača vaskularni zid kapilara i smanjuje propusnost; sudjeluje u zgrušavanju krvi; pomaže povećati otpornost na infekcije i smanjiti upalu; sudjeluje u apsorpciji željeza, kalcija; povećava proizvodnju steroidnih hormona.
 • Vitamin D3 - regulira metabolizam fosfor-kalcija, potiče njihovo taloženje u kostima i dentalnom tkivu (dentin) - sprječava razvoj osteoporoze. propadanje zuba i omekšavanje kosti trudnice; i kod beba sprečava razvoj raka.
 • Vitamin E - sprečava povećanje zgrušavanja krvi i poboljšava perifernu cirkulaciju; sudjeluje u formiranju hemoglobina. stvaranje crvenih krvnih stanica (sprečava razvoj anemije); nužna za regeneraciju tkiva, stvaranje gonadotropina (hormon trudnoće) i normalan razvoj placente; sudjeluje u stvaranju elastičnih i kolagenskih vlakana kože; neutralizira oksidirane metabolite u tijelu (to je prirodni antioksidans). Nedostatak vitamina E u ranoj fazi trudnoće može uzrokovati pobačaj.
 • Folna kiselina - sudjeluje u formiranju crvenih krvnih stanica (sprečava razvoj anemije); je od velike važnosti za koncepciju i sprječava pojavu grešaka u razvoju živčanog sustava u fetusu; sprečava razvoj prijevremenog rada; oslobađa postpartumnu depresiju.
 • Biotin je uključen u metabolizam tijela i poboljšava stanje noktiju, kože i kose.
 • Nikotinamid - poboljšava apsorpciju drugih vitamina; sudjeluje u sintezi nadbubrežnih hormona i stvaranju protutijela; sudjeluje u metabolizmu (redoks procesi).
 • Kalcij pantotenat - uključen je u metabolizam bjelančevina, ugljikohidrata i masnoća, stvaranje hemoglobina, aminokiselina, kolesterola i biološki aktivnih tvari - acetilkolina i histamina.
  Kalcij - doprinosi normalnoj formiranju koštanog i zubnog tkiva u fetusu i sprečava propadanje zuba i omekšavanje kostiju trudnice; sudjeluje u sustavu zgrušavanja krvi; utječe na rad srca; potiče apsorpciju željeza; koji su uključeni u prijenos impulsa od živca do glatkih i skeletnih mišića.
 • Fosfor - zajedno s kalcijem sudjeluje u stvaranju koštanog i zubnog tkiva te u metabolizmu energije.
 • Magnezij je uključen u sintezu proteina, u procesu stvaranja kostiju i mišića.
 • Željezo je dio molekule hemoglobina i sudjeluje u procesu isporuke kisika u tkivo; sprječava pojavu anemije kod žena, osobito u drugoj polovici trudnoće.
 • Mangan - smanjuje razdražljivost. poboljšava memoriju.
 • Bakar - neophodan za stvaranje hemoglobina i prevenciju anemije; potiče rast i razvoj fetusa.
 • Cink - uključen je u sintezu hormona (glukokortikoida); dostupni u inzulinu i nekim drugim hormonima; smanjuje rizik od fetalnih abnormalnosti.

Oblici otpuštanja

Elevit Pronatal je dostupan u obliku tableta u ljusci, u blister pakiranju od 10 i 20 komada; u pakiranju od 30 do 100 kom.

Upute za uporabu Elevita

Upozorenja za uporabu

 • Prevencija i liječenje hipo- i avitaminoze. nedostatak minerala i elemenata u tragovima u pripremi za trudnoću, tijekom trudnoće i dojenja;
 • prevencija fetalnih malformacija;
 • liječenje toksikoze u ranoj trudnoći;
 • liječenje i prevenciju anemije u trudnica.

kontraindikacije

 • Preosjetljivost i netolerancija na bilo koju komponentu lijeka;
 • hipervitaminoza vitamina A;
 • hipervitaminoza vitamina D;
 • povišene razine kalcija u krvi;
 • oštećena apsorpcija željeza ili kalcija;
 • zatajenje jetre i bubrega.

Nuspojave

Lijek se dobro podnosi. U rijetkim slučajevima mogu postojati nuspojave kao što su alergijske reakcije na bilo koju komponentu lijeka, kao i kršenje stolice (opstipacija).

Elevit tretman

Kako uzeti Elevit?
Lijek se uzima na preporuku liječnika unutar 15-20 minuta. nakon jela, s malo vode. Kada se koristi, bojanje urina može se pojaviti žuto.

Doziranje Elevite
Uobičajena dnevna doza Elevita Pronatal - 1 tableta dnevno.

Ako prekoračite dozu lijeka može doći do hipervitaminoze, čije manifestacije su glavobolja. mučnina. povraćanje. zatvor. Kada se pojave, prestanite uzimati vitamine i posavjetovati se s liječnikom.

Interakcija lijekova

 • Kalcij i željezo u sastavu lijeka Elevit Pronatal smanjuju apsorpciju fluorokinolonskih derivata i antibiotika iz tetraciklin grupe.
 • Askorbinska kiselina sadržana u pripravku povećava i učinak i razvoj sporednih reakcija sulfanilamidnih pripravaka.
 • Pripravci koji sadrže magnezij, kalcij i aluminij, kolestiramin smanjuju apsorpciju željeza, koja je dio Elevit.
 • Simultano imenovanje Elevita i diuretskih preparata tiazidne skupine pomaže povećanju razine kalcija u krvi.
 • Uzimajući Elevitu, ne možete uzeti druge minerale ili vitaminske pripravke.
 • Potrebno je promatrati interval u 2 sata između recepcija Elevit i drugih lijekova ako se istodobno imenuje nekoliko lijekova.

Analozi Elevita

Recenzije lijekova

Postoji mnogo pozitivnih recenzija o Eleviteu (od žena koje su Elevit u pripremi za trudnoću - 100%, a od onih koji su koristili lijek tijekom trudnoće - 98%). Negativne recenzije o ovom multivitaminskom lijeku nisu pronađene na Internetu, unatoč relativno visokoj cijeni tog lijeka - recenzenti smatraju "skupe".

Mnoge žene koje su koristile Elevit tijekom prethodne trudnoće, nakon što su procijenile učinkovitost lijeka, počele su uzimati tijekom kasnije trudnoće. Svatko primjećuje dobru toleranciju vitamina Elevit Pronatal.

Cijena lijekova

Elevit Pronatal 30 tableta po pakiranju - cijena 380-420 rubalja; u paketu od 100 tableta - cijena od 950-1050 rubalja.

Prije uporabe, trebali biste se posavjetovati sa specijalistom.

Podijelite s prijateljima

Sastav vitaminsko-mineralnog kompleksa Elevit Pronatal

Pa, konačno, budući da ste zainteresirani za sastav vitamina Elevit Pronatal, onda vjerojatno očekujete dijete. Ili samo sanjati o tome? Ili ga možda već nježno zagrlite, dojite?

Nije važno, glavna stvar je da sada trebate ozbiljno voditi brigu o svom zdravlju, a ne samo o sebi. A što, ako ne i vitaminima, pruža ružičaste obraze, jaku kosu, marigolds, zdrave i snježne bijele zube, dobro raspoloženje, a zapravo, vitamini imaju veliku ulogu u našem životu.

Treba shvatiti da čak i ako jedete isključivo svježu hranu, hodate u zraku 12 sati dnevno, jedete samo one povrće i voće koje rastu, sve vitamine i elemente u tragovima koje čak ni ne morate staviti zajedno. To znači da vaše dijete, čak i u razvojnoj fazi, ne može primiti dovoljno količine vitamina i minerala koji su za njega potrebni u ovom trenutku.

Pokušajmo utvrditi koji vitamini i minerali pomažu nama i našoj djeci da ostanu zdravi i veseli?

Vitamini Elevit Pronatal: sastav koji zahtijeva pažljivo razmatranje

Sastav lijeka Elevit Pronatal vrlo je bogat, što potvrđuje prisutnost 12 esencijalnih vitamina, 3 makronutrijenata i 4 mikroelemenata:

 • Vitamin A (retinol palmitat) - 3600 IU
 • Vitamin B1 (tiamin mononitrat) - 1,6 mg;
 • Vitamin B2 (riboflavin) - 1,8 mg;
 • Vitamin B6 (piridoksin hidroklorid) - 2,6 mg;
 • Vitamin B12 (cijanokobalamin) - 4 mikrograma;
 • Vitamin C (askorbinska kiselina) - 100 mg;
 • Vitamin D3 (kolekalciferol) - 500 IU;
 • Vitamin E (tokoferol acetat) - 15 mg;
 • Vitamin B5 (kalcij pantotenat) - 10 mg;
 • Vitamin B9 (folna kiselina) - 0,8 mg;
 • Vitamin H (biotin) - 0,2 mg;
 • Vitamin PP (nikotinamid) - 19 mg;
 • Kalcij - 125 mg;
 • Fosfor - 125 mg;
 • Magnezij - 100 mg;
 • Željezo - 60 mg;
 • Cink - 7,5 mg;
 • Mangan - 1 mg;
 • Bakar - 1 mg.

Zbog činjenice da se droga Elevit Pronatal za trudnice i majke za skrb strogo doziraju u određenoj mjeri, isključuje se hipervitaminoza s pravilnom uporabom lijeka.

Pa zašto su ta čudna imena? Što nam daju i "s čime ih jedu"?

Vitamin A - (drugim riječima, "retinol") osigurava podjelu naših mukopolisaharida, proteina i lipida.

Tijekom trudnoće, žena može doživjeti suhoću u vagini, tijelo je pod stresom, očituje bronhopulmonalne bolesti. Akne, usporavaju rast kose, smanjuju imunitet - sve to sugerira da mama treba vitamin A

Vitamin B1 nije samo ispravni rad srca, održava apetit, dobar san, ovaj vitamin pomaže u pružanju energije mišićnim i živčanim tkivima naše bebe. Ako ga tijelo izgubi, trudnica (ili samo planira postati) žene mogu doživjeti edem, povećanu nervoznu razdražljivost.

Vitamin B2 je komponenta koja pogodno utječe na procese regeneracije tkiva. To jest, pomaže razvoju fetusa normalno zbog svoje sposobnosti da oslobađa mamu iz anemije.

Vitamin B6 - izvor podrške za lijepe i zdrave zube, kosti, desni, živčani sustav. Uz nedostatak ovog vitamina, žena može doživjeti toksikozu. Pa... poznato je gotovo svaka žena koja je pod njezinim srcem izdala najmanje jedno dijete.

Vitamin B12 - pomoć u živčanom i krvožilnom sustavu. Usput, vrlo problem s vrtoglavicom često je povezan s nedostatkom ovog posebnog vitamina.

Askorbinska kiselina (vitamin C) - komponenta koja je aktivno uključena u metabolizam ugljikohidrata, pomaže u oporavku tkiva brže. Sastav Elevit Pronatal vitamina C uključen je kako bi se povećala otpornost tijela budućnosti ili represivne majke na različite viruse i infekcije. Nedostatak vitamina može se pokazati stalnim osjećajem umora.

Vitamin D3 - je održavanje ravnoteže fosfora i kalcija u tijelu žene skrbnika ili priprema za postati majka. Da, formiranje kostiju, zubi također ovisi o ovoj komponenti. I konvulzije u trudnica sugeriraju da u svom tijelu nema dovoljno vitamina D3.

Vitamin E je antioksidans koji može spriječiti povećanu zgrušavanje krvi i kao rezultat toga, vi i vaša beba ne prijete trombozom. U prehrani žene u ranoj trudnoći, vitamin E mora biti, inače njegov nedostatak može izazvati pobačaj.

Biotin - izvor normalizacije metabolizma masti i ugljikohidrata. Njegov nedostatak dovodi do pospanosti, gubitka apetita.

Folna kiselina je možda najvažnija komponenta koja je nužna za normalno stvaranje dječje neuronske cijevi od drugog tjedna njegova početka, kao i za normalizaciju živčanog sustava u mami.

Kalcij je element potreban za stvaranje koštanog tkiva, kontrakciju mišića, pomaže u zgrušavanju krvi. Pa, oni jednostavno ne znaju čitati o kalciumu, drugi se sjećaju savršeno što nedostaje njezin nedostatak.

Magnezij je element uključen u regulaciju živčanog djelovanja i sinteze proteina. Prijem magnezija u odvojenim pripravcima obično se propisuje kako bi se uklonio mišićni ton maternice buduće mame.

Željezo je mineral koji pomaže pri prijenosu kisika u tkiva, sprečavajući razvoj anemije. Višak željeza može dovesti do stvaranja konstipacije, što je nepoželjno za trudnicu.

Mangan je mineral koji utječe na mineralizaciju kostiju.

Kao što vidite, Elevit Pronatal, sastav koji smo razgovarali gore, sadrži važne komponente koje mogu spasiti trudnicu, skrb ili pripremu da postanu majka, žena iz mnogih zdravstvenih problema.

Može li se Elevit Pronatal preporučiti prijateljicama?

Ako pročitate recenzije o Eleviteu, možete shvatiti da žene vjeruju švicarskom proizvođaču Rocheu.

Uzimanje vitamina za vrijeme ili prije trudnoće, žena se bavi zdravim načinom života, osigurava sebi i njezinu djetetu optimalnu prehranu, a također smanjuje rizik od nuspojava u prvoj polovici trudnoće. Laktativna žena nikad neće izgubiti svoju ljepotu, dajući hranjivim mlijekom mlijeko.

I, naravno, unatoč činjenici da su vitamini zdravlje i ljepota, prije nego ih upotrijebite samo trebate podvrgnuti specijalističkim konzultacijama. Budući da se, primjerice, Elevit Pronatal ne preporučuje uzimanje povećane pojedinačne osjetljivosti na bilo koju od njegovih komponenti, kao i kod urolitijaze i poremećaja probavljivosti željeza.

Elevit Pronatal: je li moguće piti muškarcima

Jesu li vitamini prikladni za "zanimljivu poziciju" Elevit Pronatal za muškarce? Pitanje se čini čudnim samo na prvi pogled. Zbog činjenice da su proizvodi za djecu i trudnice, u pravilu, kvalitetnije, mnogi ljudi su u iskušenju da ga koriste. Je li vrijedno raditi, a ako da, što bi moglo dovesti do toga?

Što je Elevit Pronatal?

Priređivanje vitamina i minerala proizvodi Bayer Consumer Care, švicarska farmakološka tvrtka. Namijenjen je eliminiranju hipovitaminoze kod žena koje se pripremaju za majčinstvo i osiguravaju normalni razvoj trudnoće. Preporuča se uzeti:

 • Da bi se spriječio razvoj anemije uzrokovan nedostatkom željeza i folne kiseline u tijelu
 • Za sprečavanje toksikoze, smanjite učestalost i intenzitet napada povraćanja u ranoj trudnoći
 • Za održavanje ženskog tijela tijekom dojenja.

Žene koje planiraju trudnoću, vitamini se obično propisuju mjesec dana prije namjeravanog začeća. Ovaj put je dovoljno da vratimo normalnu ravnotežu tvari u tijelu i pripremimo je za začeće i trudnoću. Tijekom trudnoće potrebno je uzimati Elevit Pronatal kako bi se održala redovita opskrba vitaminima i mineralima, te tako osigurati pravilan razvoj ploda.

Vitaminski kompleks također je potreban za žene u skrbi, jer tijelo koje se nije oporavilo ostaje pod jakim stresom.

Prehrambeno piće preporučuju jedan tabletni dan, po mogućnosti tijekom obroka.

Jesu li muškarci dobri za trudnice?

Je li moguće piti muške vitamine za muškarce - mišljenja se razlikuju po ovom pitanju. Najčešće su zbunjeni tim problemom u obiteljima gdje je žena iz nekog razloga prestala uzimati lijek. I tako da se vitamini ne gube, daju ih svojim suputnikom.

U principu, to se može učiniti, budući da kategorička zabrana takvog korištenja ne postoji. Štoviše, postoje slučajevi kada je lokalni liječnik propisao čovjeka Elevit. No, treba li to učiniti je još jedna stvar.

U Elevita Pranatal skupljaju se najpopularnije tvari za ženu: 12 vitamina, 7 makro i mikroelemenata. Doza je izračunata uzimajući u obzir povećanu potrošnju tijekom trudnoće i dojenja, kako bi se uklonio hipovitaminoza (ako ih ima) i spriječiti novi.

Dakle, velika količina vitamina dano je u količini znatno višoj od dnevne stope: vitamini B5, B6, B9 - 2 puta, željezo - 4 puta, a količina biotina je 667%, tj. Njegov sadržaj premašuje dnevni zahtjev gotovo 7 puta! Koncentracija vitamina A, B1, B2, B12, C kreće se od 120 do 150%, a samo D3 i PP dani su u manjoj količini - 83% i 95%.

Osim toga, u Elevite Pronatal nema joda: nije uključen zbog svoje sposobnosti izazivanja alergija. Ako je potrebno, uzima se odvojeno.

Stoga, ako muškarac želi piti vitamine tako da ne nestanu ili da napune svoje zalihe nakon teških opterećenja - molimo, to nije zabranjeno. Međutim, treba biti svjestan da je Elevit Pronatal ozbiljan lijek i treba ga tretirati u skladu s tim. Ima kontraindikacije, nuspojave i kompatibilnost s drugim lijekovima.

Stoga je bolje konzultirati liječnika ako muškarac treba piti vitamine za trudnice, jer uzimanje doze šoka dovodi do razvoja hipervitaminoze što može izazvati ozbiljne komplikacije.

Drugo je pitanje je li smjer napravljen od strane liječnika. U ovom slučaju, nema sumnje o adekvatnosti imenovanja. Najvjerojatnije, liječnik je odlučio da je to količina vitamina Elevit Pronatal koja može pomoći čovjeku da se oporavi.

Kontraindikacije Elevit Pronatal

Osnove zabrane pristupa su:

 • Povećani odgovor na sastavnice
 • Dostupni hipervitaminozi A, D, E ili njihovi mješoviti oblici
 • Retinol terapija ili pripravci koji sadrže retinoide
 • Teško oštećenje bubrega
 • Pogrešna zamjena željeza, bakra
 • Teška hiperkalcemija ili hiperkalciurija
 • Požara plućne tuberkuloze
 • Ako postoji povijest sarkoidoze
 • Ulcers gastrointestinalnog trakta u akutnoj fazi
 • Kongenitalni nedostatak laktaze u tijelu, sindrom malapsorpcije glukoza-galaktoza, hipolaktaksija.

Ako postoje bolesti bubrega i jetre ili urolitijaza, onda se Elevit Pronatal može riješiti, ali samo iz pojedinačnih razloga i pod odgovornošću liječnika. Ne preporučuje se pilule za samotavanje.

Nuspojave Elevit Pronatal

U pravilu, tijelo dobro podnosi lijek. Mali broj ljudi može razviti nepoželjna stanja, ali je nemoguće utvrditi koja je komponenta uzrokovala nuspojavu, budući da je Elevit Pronatal višekorisnički lijek.

 • Gastrointestinalni trakt: nelagoda ili bol u probavnom traktu, povraćanje, abnormalna stolica (konstipacija / proljev), nadutost
 • Imunološki sustav: reakcije kože, oticanje lica, poteškoće s disanjem, dispneja, anafilaksija
 • Poremećaj metabolizma kalcija
 • Živčani sustav: glavobolja, vrtoglavica, povećana nervoza, mentalna pokretljivost, poremećaj spavanja (nesanica / pospanost), povećana tjelesna temperatura.

Ostale nuspojave uključuju: bojanje urina u svijetle boje zbog riboflavina sadržanih u pripravku, pocrnjelo izmet pod djelovanjem željeza. Ti učinci ne predstavljaju prijetnju zdravlju, oni prolaze sami nakon ukidanja kompleksa.

Značajke interakcija s lijekovima

Ako osim Elevita Pronatal nema drugih lijekova, onda se ne treba brinuti. Još jedna stvar, ako je tijekom tečaja potrebno kombinirati vitamine i lijekove. U ovom slučaju, potrebno je uzeti u obzir moguće neželjene učinke:

 • Apsorpcija željeza se suzbija kada se kombiniraju s antacidima, lijekovima koji snižavaju kiselost želučanog soka, levodope, penicilina, tetraciklina i nekih drugih lijekova. Kako bi se spriječilo da se to dogodi, potrebno je razlikovati između uzimanja lijekova - promatrajte između dva sata od 2-3 sata.
 • Tiazidni diuretični lijekovi sprječavaju uklanjanje kalcija iz tijela, što pridonosi razvoju hiperkalcemije.
 • Vitamin B9 (folna kiselina) povećava pretvorbu fenitoina.
 • Askorbinska kiselina pogoršava nuspojave sulfanilamidnih antibiotika.
 • Apsorpcija tokoferola pogoršana je djelovanjem preparata koji sadrže željezo.

Osim toga, treba paziti kada se kombinira Elevit Pronatal s određenom hranom. Na primjer, kiseline inhibiraju apsorpciju kalcija. Stoga, između jesti s njihovim sadržajem i kompleksom treba biti najmanje 2 sata.

Ako postoji potreba za dodavanjem dodatnih kompleksa s vitaminima A, D i hranom sa svojim sadržajem, bolje je najprije se obratiti svom liječniku o mogućnosti kombiniranja s njima Elevit Pronatal. Inače, hipervitaminoza tih tvari može se razviti, sa svim posljedicama koje slijede.

Piti ili ne piti za muškarce Elevit Pronatal ovisi o želji i razumijevanju obilježja lijeka. Ako nije moguće naći odgovarajuću zamjenu za vitamine za trudnoću, potrebno je konzultirati liječnika. Samo kompetentni stručnjak će moći procijeniti koristi i rizike njihova prijema.

Elevit Pronatal

Opis od 14. kolovoza 2014

 • Latinski naziv: Elevit Pronatal
 • ATH kod: A11AA
 • Aktivni sastojak: Multivitamini + Minerali (Multivitamini + Multimernali)
 • Proizvođač: Bayer Consumer Cair AG (Švicarska); Rottendorf Pharma GmbH, Njemačka

Sastav Elevit Pronatal

Glavna aktivna komponenta ovog farmaceutskog pripravka je vitaminski kompleks, uključujući takve biološke supstance kao:

Pripravak vitamina u svakoj tableti je dodan lijek u velikom broju različitih mineralnih tvari, elementi u tragovima i njihovih soli:

 • pantotenat i kalcij fosfat - 125 mg;
 • fosfor - 125 mg;
 • magnezijev stearat i fosfat - 100 mg;
 • željezni fumarat - 60 mg;
 • cink sulfat - 7,5 mg;
 • bakreni sulfat - 1 mg;
 • mangan sulfat - 1 mg.

Sastav filmske ljuske:

 • polietilen glikol 6000 i 400;
 • Precirol Ato 5;
 • želatina;
 • mikrokristalna celuloza (MCC);
 • natrijev karboksimetil škrob;
 • Povidon K 30 i K 90;
 • laktoza monohidrat;
 • manitol;
 • magnezijev stearat;
 • etil celulozu.

Otpustite obrazac

Vitaminski kompleks Elevit Pronatal u apoteku kioska prikazan je u obliku duguljastih tableta, presvučenih filmom, koji su fiksirani u blisterima aluminijske folije ili PVC-a, 10 ili 20 komada.

Sivo-žute tablete imaju oblik biconvexa s karakterističnom trakom za lom na jednoj od površina. Može biti miris koji ne ukazuje na neprikladnost farmaceutskog proizvoda. Pakiranje kartona sadrži 3 ili 10 blistera za 10 tableta ili 5 blistera za 20 komada.

Farmakološko djelovanje

Ljekoviti učinci farmaceutskog pripravka Elevit Pronatal ne bi se trebali smatrati cjelovitom, već u skladu s sastavnicama, budući da su svi vitamini, elementi u tragovima i njihove izvedene soli biološki aktivne tvari.

Glavna fiziološka uloga vitamina A je da koordinira normalno stvaranje lipida, proteina i mukopolisaharida u omjerima koje zahtijeva proliferativno tkivo. Zbog ove imovine, održava se sposobnost tijela da popravlja i regenerira oštećena područja. Također, vitamin pruža normalno stanje kože i sluznice, jer se nalazi u velikim količinama u vezivnom tkivu i gornjim slojevima epitela. Komponentna komponenta Elevita poboljšava funkcioniranje vizualnog aparata, naročito rad očiju u nedovoljnoj svjetlosti ("sumraka vida"), jer stimulira metaboličke procese u štapićima, receptorskim stanicama retine.

Drugo ime vitamina B1 je antineuritično, budući da ova aktivna komponenta normalizira rad živčanog sustava, pridonosi fiziološkoj obnovi mijelinske ovojnice živčanih debla i prirodnom tijeku električnih impulsa. Također sudjeluje u regulaciji srčanog rada - normalizira brzinu otkucaja srca i pomaže u jačanju mišićnih stanica organa. Vitamin je stimulirajući faktor stvaranja krvi, koji osigurava pravovremenu obnovu sastava krvi i poboljšava njegovo mikrokriženje. Kao koenzim ili specifični nosač, sudjeluje u metabolizmu ugljikohidrata, bjelančevina, masti i soli vode.

Vitamin B2 je neophodan dio normalnog ciklusa stvaranja crvenih krvnih stanica (eritrociti) i protutijela. Ima blagotvoran učinak na sluznicu probavne cijevi i dišnog sustava, jer doprinosi jačanju i pravovremenoj obnovi epitelnog pokrova. Uklanja učinke toksina koji ulaze u tijelo kroz dišne ​​puteve. Sudjeluje u fiziološkom razvoju tkiva i organa fetusa.

Piridoksin hidroklorid ili vitamin B6 nalaze se u mnogim metaboličkim procesima. Prije svega, snižava koncentraciju kolesterola i lipida niske i vrlo male gustoće u krvi, pokazujući anti-aterogeni učinak. Pomaže u poboljšanju kontraktilnosti srčanog mišića, jer povećava opskrbu korisnim hranjivim tvarima. Normalizira središnji i periferni živčani sustav, aktivirajući intenzivniji transport aksona i trofičke neurone. Jača staničnu strukturu koštanog tkiva, zubi, desni i dodir kože (kosa i nokti). Potiče hemopoezu.

Cijanokobalamin je neophodan element za stvaranje normalnih krvnih stanica. U kombinaciji s Hageman faktorom koji je lokaliziran na površini želuca, sudjeluje u apsorpciji željeza kroz aktivnu difuziju i njegovog transporta do mjesta sinteze glavnih krvnih stanica - eritrocita. To povećava intenzitet razmjene kisika i poboljšava isporuku plina na periferna tkiva i organe. U nedostatku vitamina B12 nastaje makrocitna megaloblastična anemija, budući da je fiziološka struktura crvenih krvnih stanica poremećena. Također, biološki aktivna komponenta normalizira cirkadijalne ritmove, poboljšava san i prilagođava vrijeme buđenja.

Vitamin C je snažan antioksidativni čimbenik prirodne prirode. Povezujući strukture slobodnih radikala, štedi stanični zid od njihovih štetnih učinaka. Zbog poticajnog učinka na imuni sustav povećava se vlastiti otpor infektivnim bolestima pa se preporučuje da ga obilno uzimate u zimskim razdobljima kada ARVI ugrožava sve. Askorbinska kiselina također je uključena u sazrijevanje vezivnog tkiva, pridonoseći prolinskom metaboličkom ciklusu. Dakle, vitamin igra ulogu u stvaranju kostiju, desni, zubi, jačanje vaskularne stijenke mikrovaskulature. Sudjelovanje u probavnom lancu doprinosi normalnoj apsorpciji kalcija i željeza.

Ključna uloga vitamina D3 je reguliranje metabolizma kalcija i fosfora u tijelu. Zbog njegovih farmakoloških učinaka, elementi u tragovima se bolje apsorbiraju iz hrane u gastrointestinalnom traktu, pravovremeno deponirani u koštano tkivo i dentin, njihovo izlučivanje bubrega kasni. Složeni učinak vitamina omogućuje vam da se oduprijeti osteomalazi i omekšavanju koštanog tkiva, propadanju zuba zbog učinaka endogenog i egzogene prirode. Obilno se koristi u sprječavanju raka.

Alfa-tokoferol ili vitamin E topljiv u mastima, kao i askorbinska kiselina, ima snažna antioksidacijska svojstva i sudjeluje u formiranju kolagena i elastičnih vlakana vezivnog tkiva i kože, posebno (podržava regenerativne sposobnosti tijela da nadoknade nedostatke). Aktivni sastojak jača zidove kapilara i poboljšava cirkulaciju krvi u krvotoku od malog promjera, čime se sprječava razvoj anemije i nedostatka lokalne krvi. Osigurava normalno funkcioniranje sustava za koagulaciju plazme i trombocita. On je izravno uključen u formiranje crvenih krvnih stanica. U trudnoći, alfa-tokoferol potiče stvaranje gonadotropina i regulira razvoj placentnog tkiva kako bi zadovoljio sve potrebe fetusa.

Folna kiselina je jedan od najvažnijih vitamina za trudnicu i pri planiranju nerođenog djeteta. Pridonosi fiziološkoj formiranju neuroblasta i embrionalnih neurocita, što je važno za normalan razvoj centralnog i perifernog živčanog sustava. Tijek folne kiseline tijekom trudnoće može spriječiti nastanak velikog broja nasljednih patologija, na primjer, cijepanje neuralnih cijevi, anencefalija, abnormalan razvoj kralježnice i tako dalje. Također, ovaj vitamin jača amnionsku membranu, čime se sprječava moguće prerano rođenje. Za tijelo majke, folna kiselina nije beskorisna - sudjeluje u stvaranju krvi, kao stimulirajućem čimbeniku, čime se postiže antiemijski učinak.

Nikotinamid je aktivni koenzim širokog raspona raznih metaboličkih reakcija. Na primjer, zbog svog djelovanja, metabolizam masti je aktiviran i redoks procesi su normalizirani. Vitamin potiče sintezu nadbubrežne žlijezde koji reguliraju ugljikohidrata i vode sol razmjene. Sudjeluje u imunološkim reakcijama, osiguravajući normalnu sintezu protutijela kao odgovor na antigene.

Fiziološka uloga kalcija leži u formiranju normalne strukture koštanog tkiva u fetusu. Zahvaljujući egzogenoj ulasku mikroelementa, položeni su koštani germi i početci budućeg dentina. U kombinaciji s vitaminom D, ona pruža aktivnu prevenciju osteomalazije, ispiranje kalcija iz majčinog tijela i razvoj raka u djeteta. Također, element u tragovima osigurava normalno funkcioniranje kardiovaskularnog sustava, budući da je izravno uključen u mehanizam depolarizacije kardiomiokita i kontrakcije mišića. Doprinosi pravilnom radu sustava zgrušavanja krvi.

Poput kalcija, fosfor je uključen u polaganje kostiju i zubi. Značajna osobina je sudjelovanje u energetskom metabolizmu - pomoću kemijskih veza s nukleotidima, nastaju makroergijski spojevi, tzv. Molekularna energija skladište. Ako je potrebno, te strukture uništavaju faktor unutarnjeg okruženja, a stanice ili subcelularne organele primaju potrebnu količinu energije.

Željezo je neophodno za sintezu hema u hemoglobinu. Ovo je struktura proteina koja osigurava transport kisika i ugljičnog dioksida u eritrocit. Bez ovog elementa u tragovima, tijelo ne bi moglo primiti i isporučiti takav vitalni plin kao kisik i ukloniti proizvedeni otpad u obliku ugljičnog dioksida svim tkivima i organima.

Cink je aktivna komponenta raznih enzima, proteinskih katalizatora kemijskih reakcija, koji su uglavnom uključeni u sintezu glukokortikosteroida, adrenalnih hormona. Također, njegov se utjecaj proteže na stanje derivata kože - noktiju i kose.

Mangan igra važnu ulogu u planiranju trudnoće, jer potiče aktivaciju reproduktivne funkcije ženskog tijela. Također, mikroelement poboljšava pamćenje i smanjuje razdražljivost, što pozitivno utječe na uzimanje mikroelemenata tijekom razdoblja poroda depresije.

Magnezij, kao biološka aktivna komponenta, uključen je u apsolutno sva tkiva i organe ljudskog tijela. Ima najveću vrijednost u formiranju mišićnog i koštanog tkiva.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Elevit Pronatal je kompleksan farmaceutski pripravak koji sadrži veliki broj različitih aktivnih sastojaka, čije farmakokinetičke sposobnosti treba razmotriti odvojeno. Međutim, nažalost, nisu svi pouzdano proučeni svi metabolički lanci aktivnih komponenti.

Vitamin A se brzo i potpuno apsorbira iz gastrointestinalnog trakta. Maksimalna koncentracija retinola u plazmi postiže se već 4 sata nakon uzimanja lijeka. Odvojen je u Kupfferovim stanicama, odakle se postupno oslobađa u glavni krvotok nakon postizanja fiziološke razine. Prijevoz vitamina A u krvotoku osigurava specifični globulin, koji sprečava da se biološki aktivna komponenta filtrira u glomerularnom aparatu bubrega. Retinol se metabolizira u tkivima s krajnjim proizvodima metabolizma u obliku ugljičnog dioksida, vitamina topljivih u vodi i masnih kiselina. U urinu aktivna komponenta nije otkrivena.

Askorbinska kiselina se apsorbira njihovim gastrointestinalnim traktom kroz sekundarni aktivni transport uz gradijent koncentracije korištenjem natrijevog askorbatnog cotransportera, koji pokazuje stereospecifična svojstva. Nadalje, vitamin C ulazi u glavni krotki i prenosi se na stanice, koje se metaboliziraju bez ostatka. U urinu se otkriva askorbinska kiselina samo pri višim dozama aktivne komponente.

Nakon oralne primjene farmaceutskog pripravka, vitamin D se apsorbira iz krajnjih dijelova tankog crijeva uz sudjelovanje žučnih kiselina. U krvi, aktivna komponenta je povezana s albuminom i g-globulinima. Kolecalciferol se uglavnom taloži u masnom tkivu, budući da je to vitamin topiv u mastima. Metaboličke transformacije se javljaju u:

 • koža - pod djelovanjem ultraljubičastih zraka;
 • bubrezi, uz sudjelovanje paratiroidnog hormona, koji su proizvedeni od paratireoidnih žlijezda, pretvaraju se u aktivni metabolit (snažan bubrežni hormon sa steroidnom strukturom);
 • jetra - nakon što reakcija hidroksilacije postane 25-oksikolekalciferol.

Većina vitamina D izlučuje se kroz žuči. Poluvrijeme je 19 dana.

Tiamin se apsorbira u crijevu aktivnim transportom u epitelne stanice uz pomoć specifičnog nosača. Uz velike količine, vitamin B1 se također može apsorbirati aktivnom difuzijom. Nakon 15 minuta, već je otkrivena u krvnoj plazmi (maksimalna koncentracija je postignuta za 1,5 sata), a tek nakon pola sata u različitim tkivima tijela. Vitamin B1 se uglavnom taloži u mozgu, bubrezi, nadbubrežne žlijezde, jetre i srca, budući da ti organi troše tiamin u najvećim količinama. Aktivna komponenta farmaceutskog pripravka metabolizira jetra pri prosječnoj brzini od oko 1 mg po danu. Poluživot varira od 4 do 6 sati, ovisno o individualnim pokazateljima intenziteta metabolizma.

Vitamin B2 se apsorbira u gastrointestinalni trakt aktivnim transportom, nakon čega se podvrgava enterohepatičkoj cirkulaciji, tj. Ulazi u krvotok, prolazi kroz jetru. Najveća količina riboflavina nakon peroralne primjene opažena je u srčanom mišiću, jetri, bubrezima i mozgu. Oko 10 posto vitamina izlučuje se u mokraći, preostala količina aktivnog sastojka prolazi ciklus reapsorpcije u bubrežnom tubulu, a zatim se vraća na glavni i periferni protok krvi.

Piridoksin se apsorbira jednostavnom difuzijom u crijevu. U krvi pretvara se u piridoksamin, nakon čega se dobiva konačni produkt razmjene 4-piridoksilne kiseline bez sudjelovanja bilo kojeg biološkog katalizatora. U tkivima, vitamin B6 je fosforiliran na organske soli gore spomenute kiseline, koje se izlučuju u urinu. Maksimalna koncentracija vitamina nalazi se u jetri i miokardu, fiziološkom skladištu aktivne komponente lijeka Elevit Pronatal.

Nešto više od polovice uzoraka vitamina E apsorbira se iz crijeva. Za normalnu apsorpciju potrebna je prisutnost masnih kiselina. Tokoferol ulazi u krv kroz limfe, prvo je povezan s kljomikronima, a već u plazmi s beta-lipoproteinima. Akumulira se tokoferol u hipofiza, testis i nadbubrežne žlijezde. Aktivna komponenta je izvedena više žuči (otprilike ¾ cijele doze lijeka), a ostatak se izlučuje u urinu u obliku konjugiranih glukuronida.

Cianokobalamin je jedini vodotopljivi vitamin kompleksa Elevit Pronatal, koji ima svojstvo kumulacije. To stvara dodatni rizik od predoziranja s aktivnim sastojkom. Ciklus apsorpcije vitamina B12 posebno je složen zbog velike opsezne strukture molekule. Njezina potpuna apsorpcija zahtijeva prisutnost fiziološke mikroflore probavnog trakta, dva specifična receptora i određene transmembranske transportere.

Upozorenja za uporabu

 • nedostatak vitamina;
 • beriberi;
 • mineralnih nedostataka i elemenata u tragovima;
 • profilaktičko liječenje anemije zbog folne kiseline, cijanokobalamina ili nedostatka željeza;
 • korekcija metabolizma minerala i metabolizam vitamina tijekom planiranja trudnoće;
 • razdoblje trudnoće, nakon porođaja i dojenja.

kontraindikacije

 • povećana individualna osjetljivost, nasljedna ili stečena netolerancija na sastavne dijelove farmaceutskog pripravka;
 • hipervitaminoza bilo koji od vitamina;
 • povećanje kalcija u krvi;
 • oštećena funkcija bubrega ili jetre;
 • urolitijaze;
 • nefrolitijaza i urolitijaza;
 • gipermagniemiya;
 • HIPERFOSFATEMIJA;
 • povećano izlučivanje kalcija u urinu;
 • kršenja probavljivosti i procesa iskorištavanja željeza.

Nuspojave

U pravilu se farmaceutski pripravak dobro podnosi, budući da prevladavajući dio komponenti lijeka su elementi fiziološkog metabolizma ljudskog tijela. Međutim, u kliničkoj praksi postoje i nuspojave različitih vrsta. Tako se, na primjer, može primijetiti:

 • kršenje funkcioniranja sustava crijeva želuca (nelagoda u epigastričnom području, abdominalna distenzija);
 • mučnina i povraćanje;
 • konstipacija ili proljev;
 • hemolitička anemija s nedostatkom glukoza-6-fosfat dehidrogenaze;
 • hiperkalciurija;
 • glavobolja i vrtoglavica;
 • razdražljivost;
 • alergijske reakcije - urtikarija, edem, svrbež ili osip.

Zasebno, valja zabilježiti moguće nuspojave imunološkog sustava u tijelu, jer kada se dogode, trebali biste odmah potražiti kvalificiranu medicinsku pomoć:

 • anafilaktičke reakcije do udara uz odgovarajuće laboratorijske i kliničke manifestacije (vrlo rijetke);
 • sindrom astme;
 • ne kardiogeni plućni edem;
 • manifestacije kardiovaskularnog sustava.

Prije provođenja konzervativnog liječenja pacijenti trebaju biti upozoreni na neke od posljedica terapije lijekovima koji nemaju klinički značaj:

 • moguće bojanje urina u intenzivnoj žutici zbog velike količine vitamina B2;
 • obezbojenost fekalne crne, zbog povećane koncentracije željeza.

Elevati Pronatal, upute za uporabu (metoda i doziranje)

Uputstvo o Elevitu Pronatal navodi da je iznimno lagano koristiti droga. Za pravilan unos farmaceutskog proizvoda neće biti potrebna posebna vještina ili vještine medicinskog osoblja. Vitamine treba uzimati oralno, po mogućnosti u jutro, 15 minuta nakon doručka. Elevit Pronatal je potrebno popiti malu količinu vode.

Za trudnice, doza je 1 tableta dnevno. Tijek konzervativne terapije određuje liječnik pojedinačno, u pravilu, produžuje se do kraja trudnoće kako bi se izbjegle bilo kakve negativne posljedice. Terapija se može nastaviti u vrijeme dojenja, ako postoje odgovarajuće indikacije od majke.

predozirati

Ako tijekom terapije lijekom strogo slijedite upute za uporabu lijeka, manifestacija simptoma predoziranja izuzetno je malo vjerojatna, budući da kompleksi vitamina mogu postojati i biti pohranjeni u tijelu. Međutim, prekomjernom primjenom lijeka može doći do hipervitaminoze vitamina A ili D, koje su popraćene sljedećim kliničkim manifestacijama:

 • mučnina;
 • povraćanje;
 • uporni, teški za zaustavljanje konstipacije;
 • teške glavobolje.

Ne postoji specifični farmaceutski protuotrov za stanje povećane koncentracije ovih vitamina. Simptomatska terapija svakog nuspojava se koristi odvojeno.

interakcija

Vitamini Elevit Pronatal u svom sastavu sadrže željezo, kalcij, bakar i cink, čija oralna upotreba inhibira sposobnost apsorpcije tetraciklinskih antibiotika i antivirusnih lijekova. Uz apsolutne pokazatelje za upotrebu obaju lijekova preporučenih za određivanje vremenskog intervala između uzimanja lijeka za dva sata.

Antacidni anti-ulcerni lijekovi smanjuju apsorpciju vitaminskog kompleksa i elemenata u tragovima, stoga je neophodno promatrati interval od tri sata između upotrebe lijeka.

Elevit se treba koristiti s oprezom u kombinaciji s antikoagulansima ili lijekovima koji utječu na sustav zgrušavanja krvi i agregaciju trombocita, budući da je moguće razviti povećani sindrom koagulacije i povećati viskoznost krvi koja je puna ozbiljnih i čak smrtonosnih posljedica. Ako tijek konzervativne terapije propisuje uporabu takvih lijekova u kompleksu, preporučuje se provoditi redovite dijagnostičke pretrage krvi.

Liječenje laksativnim lijekovima povećava količinu izlučenog sadržaja iz gastrointestinalnog trakta, što nepovoljno utječe na farmakokinetičke sposobnosti Elevit (manje aktivnih sastojaka imaju vremena da se apsorbiraju s površine probavne cijevi što dovodi do smanjenja terapeutskih učinaka.

Tiazidni diuretici i kalcijev pripravci, u kombinaciji s njihovom primjenom s vitaminskim kompleksom, povećavaju rizik od hiperkalcemije i naslaga drugih elemenata u tragovima u mokraćnom sustavu, pa se preporučuju redoviti biokemijski testovi krvi za otkrivanje najmanjih znakova povišenih koncentracija bilo kojih frakcija.

Istovremena primjena Elevit Pronatal s takvim lijekovima što je levodopa, bisfosfonata, fluorokinolona, ​​penicilamin, tiroksina i lijekova na bazi digitalis smanjuje terapeutski učinak. Međutim, mehanizam interakcije nije utvrđen tijekom kliničkih ispitivanja, stoga ih je potrebno kombinirati tijekom konzervativnog liječenja s oprezom.

Vitamin kompleks je također u mogućnosti komunicirati s hranom. Na primjer, oksalna kiselina (koja se nalazi u velikim količinama u špinatu i raubarbu) i fitinskoj kiselini (komponenta cjelovitih žitarica) inhibira apsorpciju kalcija. Stoga, prije nego što započnete s lijekom, dodatno se savjetujte s kvalificiranim stručnjacima o prehrani tijekom perioda konzervativne terapije.

Uvjeti prodaje

Oslobađa se bez prikaza oblika receptora.

Uvjeti skladištenja

Uštedite od prekomjerne vlage na mjestu nedostupnom maloj djeci i na temperaturi koja nije viša od 25 stupnjeva Celzijusa.

Rok trajanja

Posebne upute

Elevit Pronatal ne utječe na sposobnost koncentracije i fine motoričke sposobnosti jer nije zabranjeno voziti automobil ili druge složene mehanizme tijekom konzervativne terapije.

analoga

Analogues lijeka Elevit Pronatal čine široku skupinu kompleksa vitamina koji se koriste u pedijatrijskoj praksi, pri planiranju koncepcije djeteta ili izravno tijekom trudnoće.

Najpopularniji su analozi lijeka za trudnice, budući da je to razdoblje popraćeno nedostatkom većine kompleksa vitamina i elemenata u tragovima. U pravilu se koriste sljedeći lijekovi: aditivi Multivitamini s mineralima, Bio Max, Vitrum, Complivit, Multimax.

sinonimi

Za djecu

Klinički potvrđeni podaci o korištenju lijeka Elevit Pronatal u pedijatrijskoj praksi nisu, međutim, aktivni vitamini za prevenciju bolesti malene djece.

Uz alkohol

Vitaminski kompleks nema interakciju s komponentama alkoholnih pića, međutim, kako bi izdržala zdravo dijete, trebali biste napustiti tako loše navike kao što su alkohol i pušenje.

Elevit Pronatal za trudnice (i tijekom dojenja)

Vitamini za trudnice su izuzetno važan dio prevencije lijekova različitih patologija i prijevremenog rada, ali treba jasno slijediti upute i režim uporabe lijeka, budući da se mogu pojaviti štetni učinci.

Na primjer, vitamin A u iznosu većem od 10.000 IU (međunarodnih jedinica) u prvom tromjesečju može imati teratogena svojstva. Zbog toga se ne preporučuje samostalno kombiniranje lijekova koji sadrže sintetski izomer izotretinoina i etretinata ili beta-karotena zajedno s vitaminskim kompleksom.

Također malware može biti povećane količine kolekalciferol (tijekom kliničkih ispitivanja pokazali su da višak vitamina D kod životinja dovodi do teratogenost hranjiva) kao hiperkalcemija dovodi do kašnjenja u fizičkom i mentalnom razvoju fetusa preko ventila i stenozom aorte pojavljivanju retinopatije y dijete.

Zasebno, treba reći o vitaminu D i dojenju, budući da aktivna komponenta lijeka može prodrijeti u majčino mlijeko s prekomjernom koncentracijom u tijelu. Ekstremna sigurna doza za žene tijekom dojenja je 2.000 IU dnevno. 1 tableta Elevit Pronatal sadrži 500 IU vitamina D.

Nedostatak vitamina i mikroelemenata tijekom porođaja može se izbjeći korištenjem Elevit Pronatal pri planiranju trudnoće. U tom slučaju shema primjene ne postaje tako intenzivna, a doziranje lijeka je smanjeno, kako ne bi preopteretilo tijelo buduće majke. Povoljni terapeutski učinak ovog preventivnog liječenja dokazano je u kliničkim ispitivanjima jer su fiziološke pohrane korisnih hranjivih tvari unaprijed napunjene i konzumirane prema potrebi.

Recenzije Elevit Pronatal

Recenzije na Elevit Pronatal pri planiranju trudnoće neprekidno ponavljaju povoljan terapeutski učinak lijeka. Prije svega, liječnici primjećuju da je proces oplodnje puno intenzivnija s dovoljnom količinom svih frakcija korisnih hranjivih tvari. Razvoj fetusa nije povezan s rizicima različitih patologija, poput nedostataka vitamina. Elementi u tragovima zauzvrat su poticajni faktor za pravilno polaganje vitalnih tkiva i organa.

Među trudnica također su vrlo popularni vitamini Jedanaest Pronatal, recenzije raznih farmaceutskih foruma samo potvrđuju ovu činjenicu, jer u trenutnom načinu života, razina inflacije i drugih malih problema slijedite zdrave prehrane je vrlo teško, a razvija beba IS vrlo važno dobiti sve potrebne minerale i vitamine.

Recenzije trudna Farmaceutski pripravak Elevit prenatalnog ugroženo samo na samom početku liječenja, kao prevladavajući kategorija žena suočena s oskudnom stanju neposredno tijekom rađanje. Međutim, neuspjeh se lako zaustavlja liječničkom terapijom, što praktički ne uzrokuje nuspojave ili štetne učinke. Pored glavnih terapeutskih učinaka na razvoj fetusa, farmaceutski lijek ima svoj učinak na majčino tijelo. Zahvaljujući aktivnim sastojcima obnavljaju se normalni metabolički putovi, pa se laboratorijski parametri vraćaju u fiziološki okvir.

Osim toga, trebali biste pogledati recenzije ginekologa o ovom lijeku. Doista, pri planiranju trudnoće to su ti stručnjaci koji prate pokazatelje ženskog tijela i ispravno tijek razdoblja prije i poslije oplodnje. Naravno, većina kvalificiranih stručnjaka službeno izražava svoje odobrenje, budući da je mnogo povoljnije eliminirati mogući problem preventivno nego izliječiti njezine posljedice. Poticaj za razvoj nekih nasljednih subjekata bolesti je nedostatak korisnih hranjivih tvari, koje kupiruya u preventivnom programu rehabilitacije može izbjeći ozbiljne patologije. Međutim, to nije potrebno, pogledajte farmaceutskog preparata, kao čarobni štapić, uz konzervativno liječenje trudnica, kao jedini plan za budućnost djeteta, moraju se pridržavati zdravog načina života i pravilnu prehranu, odreći loše navike.

Cijena Elevit Pronatal, gdje kupiti

Cijena vitamina u Ruskoj Federaciji jako varira ovisno o mreži ljekarničkih kioska. Možete kupiti složeni lijek od 380 rubalja do 600 rubalja. Cijena Elevit Pronatal 100 tableta (pakiranje od 5 blistera od 20 tableta svaka), naravno, čak i veće, to je 1230 rubalja

Trošak lijeka u Ukrajini nešto je niži. Tako je cijena Elevit Pronatal za trudnice oko 120 grivna.

Osim toga, trebali biste saznati kolika je cijena kompleksa vitamina u mrežnim ljekarnama, u pravilu, cijena tableta je znatno niža, a dostava farmaceutskih pripravaka na vrata kuće nećete ga dugo čekati. Stoga je ova opcija optimalna za nabavu Elevita.